Vardagen...

Det var ett tag sen jag skrev om vår vardag nu känner jag så jag kan väl skriva några rader om det nu.
David sitter där uppe och använder datorn så jag kan ändå inte göra nåt (får inte photoshopet att funka här nere nämligen), annars hade jag garanterat suttit där med mina bilder...

Vi kan ju börja med söndagen, dagen efter den stora dagen som vi alla väntat på så länge. Lillebror hade skött sig exemplariskt med farmor på lördagen och det kändes verkligen bra att inte behöva ha honom med på själva festen. Albin sov hemma hos farmor på natten mellan lördagen & söndagen så när vi kom hem strax efter 2 på natten så åkte Rigmor hem. Jag själv gick och duschade (fick shamponera håret 2 gånger för att få ut "skatboet") vid halv 3 på natten och somnade kanske vid 3, mycket trött...

6 på morgonen väckte lillebror mig och sen ville han inte alls somna om så vi låg kvar i sängen och bara "pratade" lite innan vi väckte pappan vid 8. Vi var hemma och bara tog det lungt hela förmiddagen och sen på eftermiddagen kom Albin hem och vi åkte bort till mamma för morsdagsmiddag Jag och brorsan la ihop till en riktig kniv, som hon verkligen behövde och blev så glad för. Behöver jag ens nämna att jag somnade gott den
kvällen...

Global Kockkniv 20 cm G-2



Barnen vaknade som vanligt vid 6 i går morse så vi klev upp och började dagen. Efter frukosten (som vi var över till bageriet och hämtade...) så tog jag tag i lite bokföring och lönekörning medan lillebror sov. Det var ju så fint väder så Albin var ute och lekte en hel del och jag passade även på att tvätta och hänga ut en del. På eftermiddagen kom mormorn och tur var väl det för jag hade en studentfotografering som jag tänkte ha med mig båda barnen på, men Emil somnade givetvis inte som planerat så mamma & barnen satt och tittade på när jag fotade. Kanske får jag lov att visa bilder från den fotograferingen senare.
På kvällen tog jag och mamma en ljuvlig kvällspromenad i Höråsen även den kvällen somnade jag otroligt gott.

I morse kom Björklund bort och fixade med sitt lilla projekt som han håller på med i vårt garage (en bröllopspresent tror jag det ska bli) och efter att jag vart bort med Albin på dagis så stannade han kvar och tog en kopp te med mig och kikade lite på bilderna från bröllopsfesten.

Lillebror har sovit bra hela eftermiddagen så jag fick undan en hel del bilder och lite annat pappersarbete (tyvärr var det ju väldigt varmt och fint ute, men jag var bara tvungen att passa på när lillrbror sov). Vid 16 gick vi bort och hämtade hem Albin och sen tog vi bara lite mellanmål hemma innan vi begav oss bort på fotbollsträningen.

Det var 2 ganska trötta och hungriga barn jag hade med mig hem efter träningen men med kvällsmaten i magen blev det mycket bättre. När pappan kom hem så satte sig Albin i badet och jag tog med mig Lillebror upp i duschen. Såå smidigt nu när han börjar sitta. Vi satt på golvet och duschade honom och det gick verkligen jättebra. Efter duschen, sagoläsning för Albin och nattning av Lillebror så hamnade jag här men jag tror faktiskt jag ska kila upp och kolla på House i sängen för i morrn har vi en hel del på schemat, bla en studentuppvakning.


Mina bilder...

Efter en kommentar om önskan att se bilder, på även festdeltagare,
så känner jag att jag måste förtydliga min policy.
Jag publicerar aldrig bilder på personer utan deras tillåtelse. Skulle det vara så (som på Albins fotbollsträning här om veckan) att jag lägger ut en bild med massa andra personer på så är jag noga med att sudda ut ansiktet på den eller dom personerna som jag inte frågat om lov.

Jag tycker alltså att det skulle kännas väldigt meningslöst att visa en massa mingelbilder från Bröllopet där kanske 75% av ansiktena är suddade. För det är inte så att jag inte har mingelbilder, snarare tvärt om, jag har nog en 500 bilder från festen skulle jag tro...

Men eftersom jag har brudparets lov att visa på dom så kommer här yttligare bilder på det.
Ni kanske tycker det är uttjatat med massa bilder på dom och deras blommor...?


♥ Anna & Tobbe ♥

Det är MÅNGA som vill se fler bilder på världens vackraste brudpar
och jag har haft den nyblivna hustrun här idag så nu tänkte jag visa några bilder.
Jag har verkligen fullt upp och har inte kommit så långt med bildern men detta är mina favoriter hitills.



Jag har en hel drös till men dom har jag inte hunnit gå igenom än så det får bli senare.

Även i kyrkan var dom såklart väldigt fina...


Idag har jag vart iväg och fotat en student så jag har en hel del att gå igenom.
Jag önskar mig ösregn i morrn så jag med gott samvete kan sitta inne när Lillebror sover...

Nu hoppas jag på MÅNGA kommentarer oxå!


Finaste brudparet!


Finaste brudparet någonsin!

Jag tror inte längre jag vill gifta mig, för jag kommer aldrig kunna bli så fin som Anna var igår.
Vilken vacker brud och vilket underbart lyckligt brudpar!

Som ni kanske förstår så håller jag på och redigerar bilder för fullt och jag har inte kollat med brudparet än om det är ok att visa några bilder så ni får hålla er lite.

Vi är ganska trötta här hemma idag efter att ha kommit hem vid 02.15 och då var jag tvungen att kliva in i duschen och tvätta håret (2 gånger) för att få ordning på "skatboet" som jag hade men det var det helt klart värt, håret höll (och sminken med för den delen), från 10 på förmiddagen till halv 3 på natten!
Lillebror fattade ju inte alls att mamma inte var det minsta pigg när han vaknade, precis som vanligt strax innan 6, då hade jag ju bara sovit 3 timmar...

Vi låg kvar i sängen och jag försökte slumra men det tyckte inte lillebror om och för att verkligen få mamman ur säng så passade han på att bajsa så jag var så illa tvungen att gå upp. Så nu börjar ögonen gå lite i kors och vi ska bara kolla på Mästarnas Mästare, sen blir det definitivt sängen!


Bröllopet är i full gång och vi har fantas...

bild0139 (MMS)

Bröllopet är i full gång och vi har fantastiskt kul! Maten är super, brudparet jättefina stämningen är på topp! Det blir jobbigt i morrn...


En liten glimt...


Precis kommen från frisören...

Nu är klänningen räddad (jag fick byta dragkedja), jag har vart och fått både smink och ny frilla och nu ska jag bara väcka lillebror för att amma innan jag åker vidare på uppdrag.

I kväll är det bröllop och jag ber till alla vädergudar som finns om uppehåll en stund på eftermiddagen...


Behöver hjälp NU!



När jag äntligen fått sytt fast axelbanden på klänningen jag ska ha på bröllopet i morrn så hänger dragkedjan upp sig!

Givetvis skulle jag inte vart och pillat på den men nu har jag dragit upp den och den har "delat" sig ända upp och jag får inte ner den igen, hur gör jag nu?

Snälla, det bara måste ju finnas knep för sånt här och jag behöver dom nu!!


Bloggen är bäst!

Jag blir så glad!

Efter att jag lagt ut inlägget nedanför, om katten som behövde ett nytt hem så ringde det faktiskt en av mina bloggläsare till Micke och tingade kisungen.
Jättestort TACK till Erika som ska ta katten hem till sig.

Jag har vart på styrelsemöte nu ikväll och kom hem för en liten stund sen till en bebis som behövde sin mamma...
Nää, så farligt va det inte. Han hade inte vart ledsen alls, det var inte innan jag hade kommit hem och skulle gå upp och ta tag i några av mina uppgifter från styrelsemötet, som han blev otröstlig.
David försökte med det gick inte, han vill vara hos mig nu när han är lite orolig.

På dagen är det lite bättre men han vill hemskt gärna vara hos mig och sitta med huvudet mot mitt bröst och bara mysa, så det har vi gjort idag, mellan matning, tupplurar och såklart en hel del jobb. Jag har nämligen fotat idag och hade lite bilder att gå igenom.

I morrn har vi en hel del på to-do-listan men först ska vi börja med att kolla på bilderna och filmerna från Fastarps Melodifestival, som gick av stapeln idag på dagis.
Han är så duktig, min stora prins. Sjung "popular" inför alla föräldrar och syskon tillsammans med några andra killar.

Nu tror jag att jag får avsluta och krypa ner i sängen. Jag behöver alla stackars minuters sömn jag kan få innan mina ungar slår upp sina små blå & bruna i morrn vid 6-tiden.


Nytt hem...

Denna ljuvligt söta lilla kattungen behöver ett nytt hem och jag har lovat att göra vad jag kan för att hjälpa till. Eftersom jag har ganska många bloggläsare i dagsläget så får ni oxå hjälpa mig.



Jag och mamma och var hälsade på denna lilla sötis och hans syster i förra veckan.
Det är troligtvis (vi är inte superbra på könsbestämning...) en hankatt och han är född den 19 mars.
Han är väldigt gosig och tillgiven.
Ring Micke om ni är intresserade!
0760-482201


Bissingar på G!

Lillebrors första tand kom upp igår!
Han har ju inte riktigt varit sig själv det sista och nu vet vi varför.
Han är väldigt mammig. Den lilla stunden jag var och tränade innan var tydligen inte alls rolig här hemma. Vi skulle haft avslutning idag hemma hos mamma med tjejerna på workouten men jag misstänkte att det kanske inte skulle gå så bra så jag åkte hem för att kolla läget och duscha innan jag skulle åka bort men jag mötte svärmor ute på parkeringen när jag kom hem och hon sa -det är nog bäst du går in till Emil...
Här inne var det höga skrik, mycket tårar och en lillenbror (och en storebror & pappa med för den delen) som längtat efter mamman! Så jag blev kvar hemma, med min lilla bebis.

Jag räknar inte med att det ska gå att lämna bort honom på lördag så han kanske får hänga med, det är i alla fall bättre att tänka så. Det är så jobbigt att se honom ha så ont och helst vill han bara sitta hos mig, gärna luta huvudet mot mitt bröst. Jag har redan sövt honom 3 gånger i kväll, han vaknar, är ledsen och då duger bara jag.
Typiskt att han ska få tänder just nu, med bröllopet (inte mitt utan min kusins) bara några dagar bort som jag sett fram emot sååå länge.

Nu ska jag ta och gå och lägga mig, massor på schemat även i morrn!


Trogen supporter...


Lillebror & pappa busar lite medan storebror spelar fotboll.
Är det bara jag eller vill man bara pussa på dom kinderna?


Fotbollsträning!


Igentligen heter det ju Lek & Boll men vi kallar det fotbollsträning

Det är så roligt att titta på dom!
Alla barnen springer åt olika håll, leker andra lekar och busar runt men dom har sååå roligt!
Han har full mundering på sig med både benskydd, fotbollssockar och handleds-svettband!


Myggorna äter upp mig!


Överkänslig?

5 stycken på benen, 1 i pannan och 2 i huvudet!
Syns svullnaden på bilden?
Alldeles galet och jag ska kort klänning på lördag...


Mammas smultronställe...

Jag och mammsen tog en härlig kvällspromenad i Tjärby, där hon vuxit upp.
Hennes smultronställe.

Jag ska visa varför...



På promenaden hittade vi mängder med Liljekonvalj som vi plockade och mamma gjorde 2 rejäla buketter av när hon kom hem. Vi hade det alldeles lagom varmt och det fläktade lite.



Mot slutet av promenixen hamnade vi i ett hav av Förgätmigeg...


Ljuvligt?

För att avsluta detta inlägg om mammas smultronställe, med underbara naturbilder, vad passar då bättre än just en bild på massor med härliga smultronblommor! Vi vet i alla fall vart vi ska åka och plocka sen...

 


Morgonbus!


Mina fina killar busar på golvet (med Kajsa så nära hon kan utan att bli luggad) innan frukost.


Lilla söta Elin!


Idag har jag haft en jättesöt liten tös hos mig i studion.
Hon heter Elin och är min tredjeman, alltså pappas kusinbarn.
Elin älskade kameran och mig, hon skrattade och var på världens bästa humör hela tiden och visst blev det bra?


Stjäler lite tid...

Igenligen har jag inte alls tid men jag tar mig lite tid här framför datorn. David & Albin har åkte iväg med morfarn för att kolla på roadracing och lillebror sover.
Sover och sover, han vaknar till var 5:e minut så jag måste och rulla på vagnen så om detta blir ett väldigt hattigt och konstig inlägg så är det för att jag ständigt kommer av mig och måste rulla vagnen nåt varv runt huset...

Jag har igentligen tusen saker jag skulle behöva ta tag i men jag blev väckt ganska många gånger i natt av att lillebror var lite orolig så jag fick gå upp och stoppa i nappen. Nu när jag tänker efter så har han sovit orolig hela dagen, kan det vara tänder eller nåt kanske, det återstår att se.

Efter frukosten idag så gick David & Albin ut och började bygga på vedskjulet, vi ska nämligen ta ner ett par träd i trädgården och kommer behöva platsen. Jag röjde av lite här inne innan jag jag tog med lillebror ut.


Notera att Albin har fickorna fulla med verktyg, spik, skruv, "vattenpass", mobiltelefoner mm.

Jag hade lite saker att dona med idag så jag åkte bort och lämnade av lillebror hos mamma så grabbarna fick snickra i fred och sen stack jag in till stan och fixade det jag skulle.


Vad har då mer hänt dessa bloggfria dagar?

Jo, igår var jag och mamma i stan och shoppade!
2 långa klänningar fick följa med mig hem, men det ena ska jag lämna tillbaka, det är nog igentligen inte min stil även om den var väldigt fin. Varför denna plötsliga shopping då?
Jo, klänningen jag tänkte ha på bröllopet rymde visst inte mina bröst nu när jag ammar...
Jag hade en annan klänning oxå men den behövde "stadgas" upp med axelband så det fick jag oxå med mig hem, 3 olika sorter så nu ska jag fixa till den klänningen så kommer det bli kanoners. Den ena långklänningen behåller jag ändå för den var så himla fin och skön, passade mig precis!

Grabbarna var iväg på roadracing i går med så jag, lillebror och min egen lillebror satt ute i det fina vädret och tjötade, fikade och hade det allmänt härligt på eftermiddagen. När David, Albin & Pappa kom hem så stack jag iväg och handlade och sen grillade vi och hade det jättemysigt i trädgården på kvällen.


Jag gjorde grönsallad, färskpotatis och en kall tomatsallad till det grillade köttet, men fick bara salladen på bild...
När vi ätit klart så kom det en luftballong flygandes, nästan över huset och det visade sig vara Davids kusin & kusinbarn som åkte i den!
Senare på kvällen fick vi fram blekningen till håret som mamma hjälper David med, jag är så dålig på sånt, tur att hon är bättre (eller hur mamma? ;-))!

Medan vi var ute så hade vi Alice (brorsans katt) med oss hela tiden.


Hon är så fin, lilla hönan!

Vi fikade inne sen när det började bli kallt ute och jag visade alla mina potentiella klänningar för bedömning. Det är ju så roligt att prova kläder och visa för män, eller hur?
Njae, det var helt enkelt ett ganska enhälligt beslut om att välja den klänningen jag själv tänkt mig från början.

Nu ska jag ta och runda av här. Jag måste ut och göra studion i ordning för morgondagens fotografering och sen kommer väl grabbarna hem snart med. Jag tänkte ge mig av bort till mammsen lite senare och få lite hjälp med att mäta ut vart banden ska sitta, nåla och sånt och sen kanske passa på att sola, så jag får bort min fruktansvärda brottarlinne-bränna...

Ska visa några sista bilder, på mina fina killar när dom badar.

♥ Albin & Emil ♥


Ville 1 år


I veckan hade jag en liten kille här hemma i studion som hette Ville.


Gräsklippning is da shit! Lillebror är hel...

bild0133 (MMS)

Gräsklippning is da shit! Lillebror är helt inne i gräsklippningen som pågår för fullt i trädgården.


Jag tävlar... igen!

libero

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett paket från Libero!


Bloggen hamnar lite efter visst... Både ig...

bild0132 (MMS)

Bloggen hamnar lite efter visst... Både igår och idag har jag haft fullt upp och då blir bloggen lidande. Idag har vi bla haft besök av Martina & Molly, kikat över till grannen, fikat i solen, ätit middag hos mor & far, färgat håret på både mig & David och nu blir det sängen. I morrn väntar fler spännande utflykter!


Jag tävlar!


Jag är med och tävlar om en Wigglekart hos MansonDust.


"Nu grönskar det i dalens famn..."



I vår trädgård och runt omkring blommar och grönskar det som aldrig förr!
Bärbuskar, fruktträd, potatisplantor, syrener, liljekonvalj och träd.
Längst ner har vi mitt fina föräldrahem,
jag var bara tvungen att ta en bild när jag hade kameran i högsta hugg innan idag.

Vad har vi annars gjort idag, förutom att dansa glädjedansen i köket.
Jo, i morse kom barnens farmor hit och passade barnen medan jag hade en fotografering.
När jag var klar så började jag & Albin med middagen medan Lillebror fortfarande sov.

Efter middagen gjorde vi oss klara för att knalla bort till lekplatsen och träffa Albins bästa kompis, Oscar, hans mamma & lillebror Alex. Vi hade med fika och det var som vanligt supertrevligt!


Mina fina killar!

Nu i kväll har jag jobbat lite med bilderna och sen var vi hemma hos Micke och kikade på hans urgulliga kattungar. Nu blir det Of the Map på 5:an och sen sängen för i morrn väntar nya uppdrag!


Den galna shoppingen & min vinst!

Jodå, jag har vunnit, JAG!!
Det händer aldrig mig så jag har svävat runt på rosa moln i eftermiddag! Jag gjorde till och med en glädjedans i köket när jag fick vinstmailet så Albin skratta så han höll på att kissa ner sig!

Vad har jag vunnit då?
Jo, i början på mars fick jag ett mail från Skistar där dom skrev om en "slogan-tävling" dom hade och eftersom jag själv är precis urusel på att både rimma och dikta så bad jag snällt lilla mamsen som är jättebra på sånt.

Såhär stod det om tävlingen:
"En kort slogan som berättar varför vi valt att åka till Hemsedal"
"Juryn premierar nytänkande och påhittighet i sin bedömning"

Detta diktade mamma ihop i en hast:
"Efter att alla fina bilder på Hemsedal ha sett,
var valet om skidsemester nästa år väldigt lätt.
Att bara få susa ner för dessa vita fjäll,
och mysa i stugan när det blir kväll.
Här finns ju allt för både liten och stor,
om jag ska säga vad jag tror.
Släng dig i väggen, Kläppen och Zell Am See
Nu väljer vi Hemsedal i landet Norge här "breve"!"

Visst är hon bra, min fina fina mamma?

Nu har vi skidsemestern klar för 2012!!

Efter gårdagens galna shopping i Ullared så åkte ju alla nyinköpta kläder till lillebror, i tvätten, innan jag hann fota. Men jag fotade i morse, här kommer några av mina fynd. Bilderna är verkligen urusla men ni får hålla tillgodo.


Galen shopping!

Vilken dag!
(skriver jag det jämt kanske...?)

När vi lämnat Albin på dagis vid 9 så åkte vi till Gekås. Jag hade en klänning som jag skulle lämna tillbaka och sen behövde jag hitta nåt till Albin att ha i husbilen.
Vilken galen shoppingtur vi fick. Jag hittade hur mycket som helst, fattar inte vad det tagit åt mig, jag som brukar hålla såå hårt i mina pengar! Kan det vara någon form av amningshormoner tro? Jag tänker i alla fall skylla på det! Eftersom lillebror växer så det knakar så börjar även en del av stl 74 sitta väl tight här hemma så jag fick fylla på hans garderob ordentligt, i stl 80...

Lillebror fick:
1 långarmad body
2 kortarmade bodys
2 par plychbyxor
1 kortarmad body med korta ben
1 urmysig "jacka"
1 kortarmad skjorta
1 par finshorts
6 haklappar (behövs nu har jag märkt)
Nya nappar (från 6 månader!)

Albin fick:
Vind & vattentätt set med jacka & byxa
Keps
Leksaks mobiltelefon (han har tappat bort sin och var så ledsen för det)
Såpbubblor
Nytt bäddset att ha i husbilen
3 nya tandborstar (en ska såklart ut i husbilen...)

Sen hittade jag givetvis en himla massa annat, både nödvändigt och inte fullt så nödvändigt...

Vi passade på att ta det riktigt lugnt, strosa, amma, fika, byta blöja & shoppa loss.
Vid 14 var vi äntligen klara, men då passade Lillebror på att bajsa så jag fick ta hand om det och det tar sin lilla tid. Väl ute i bilen så var planen att han skulle få lite att äta och sen somna gott i bilen medan jag körde till stan och uträttade 2 små ärenden, men det gick inte alls som jag planerat.
Han satt och sjung för sig själv och var vaken hela tiden, så jag fick vackert sätta på mig bärselen igen och ha honom på magen medan jag donade med det jag skulle.

Vid 15.30 var vi äntligen hemma, snacka om en heldag!
Med allt jag hade köpt så tog det en stund innan jag fick packat upp och Albin hjälpte mig såklart när ha kom hem. Sen var det fotbollsträning (lek & boll) för hans det och jag passade på att tvätta upp alla nyinhandlade barnkläder medan dom var iväg och lagom tills dom kom hem igen så hade jag gjort mig klar för ett pass Work Out.

Nu har vi äntligen fått våra lilla gaphalls i säng (han somnade inte innan 21.20 idag) och jag ska ta och krypa till kojs, i morrn väntar ännu mer fotografering!


Syskonen Filip & Olle



Här kommer några bilder på 2 söta killar som jag hade hemma på fotografering idag.


Finfina mössor!

Som ni vet har jag tidigare skrivit om dom underbara mössorna som jag beställt till mina härliga ungar.
Jag frågade då Marie om det var ok att jag la upp bilder och info i bloggen och det var det.

Hon syr allt på beställning så det är bara att välja och vraka på tyg och modeller.


Det finns 2 modeller på mössorna och 2 modeller på dregglisarna.
En toppig & en rund modell på mössan & en slät & en med överhäng på dregglisen se bild nr 1



Bild 1 Trikå tyg
Bild 2 Trikå tyg
Bild 3 Trikå tyg
Bild 4 Velour tyg

Priser:
Mössor         60 kr  st
Dregglisar     40 kr  st
Porto för 1 - 3  varor är 12 kr
Porto för 4 - 6 varor är 24 kr osv...

Kontakta Marie för beställning
[email protected]



Grabbarna bus!



Bröderna busar för fullt... Eller det är Albin som konstrar och lillebror gapflabbar åt honom!

Som ni kanske märker så är det väldigt fullt upp på dagarna nu i maj och idag har jag haft yttligare 2 småkillar här hemma i studion (hoppas kunna visa några bilder senare).

Jag har ju världens bästa mamma och hon kommer hit allt som oftast numera så jag får slinka ut och fota lite.
Tusen, tusen tack, älskade mammsen!
Utan dig hade det aldrig gått!

Med fotograferingarna så kommer även en hel del tid framför datorn och upptill det, även bokföringen och allt annat jobb så jag är inte sysslolös alls, men det gillar ju jag!
Jag har givetvis även morgondagen välplanerad så jag tror nog att det är bäst att jag skuttar i säng och får mig lite skönhetssömn...
 


Sidvagnscross, andra deltävlingen



Som ni säkert säknat ut så var vi iväg i helgen, med husbilen och kollade på cross.
Det var även Junior SM i Tomelilla denna helgen så det var riktigt mycket liv & rörelse på banan, i depån och på campingen. Vi hade faktikst helt ok väder, det kom några skurar men inte utan att man kunde stå under paraplyet den stunden.

Mellan heaten så höll jag och Lillebror mest till i husbilen, bortsett från några korta möten med delar av sidvagnsföreningens styrelse. Grabbarna var runt och kollade lite på solocyklarna med, medan Albin som vanligt hängde med lite överallt. Vi bodde granne med en annan sidvagnsfamilj och deras ena dotter är lika gammal som Albin så dom lekte bra ute på gräplanen.


Lillebror ligger och spratlar på golvet medan jag lagar mat (värmde på köttfärssås och kokade pasta...)
Albin utforskar ALLT, medan Lillebror tar en liten tupplur i vagnen...

Är man intresserad av hur det gick i tävlingen så finns det info här!


Ted 1 år



I tisdags hade jag denna söta killen hemma i studion.
Jag har fotat Ted & hans syster Svea massa gånger och det är en fröjd, dom är så duktiga!


Konfirmander...

Nu har det konfirmerats på en massa håll i landet och jag har fått äran att fota ett par av dom.
Jag fick lov att visa bilder på finaste Emma. Bilder som vi tog i fredags, mellan regnskurarn.


Jag tävlar hos Glamourmamman!



Jag tävlar om en goodiebag hos Glamourmamman. Tävlingen avslutas 22/5 kl. 23.59
.

Gör det du oxå!


Jag och lillebror tar det lugnt i husbilen...

bild0130 (MMS)

Jag och lillebror tar det lugnt i husbilen mellan heaten. Dom andra grabbarna är borta på banan och kikar på soloklasserna men vi "softar" lite här så länge. Vi har haft en helmysig dag med massa cross, växlande väder, middag & fika i husbilen och snart är det dax för sista heatet innan vi ger oss av hemåt.


Morfarn har det hett om öronen... Vi har k...

bild0126 (MMS)

Morfarn har det hett om öronen... Vi har kommit ner till Tomelilla nu och har hunnit med att kika runt på banan, i depån, ätit middag och nu blir det kvällsmys med lite kexchoklad, te/kaffe och tven. Det regnar ute så det smattrar sådär extra mysigt!


Vart finns tiden?

Tyvärr inte här hos mig.
Jag hinner inte mer än att bara kika in en snabbis för vi har fullt upp hela helgen och innan vi kan ta helg så har jag massa jobb här vid datorn så jag hoppas på att hinna återkomma i början av nästa vecka...


Tävling!

Jag är med inne hos Marie på No15 och tävlar om ett armband!


Härlig morgon med mina killar!



Lillebror härmar Albin...

Vilken härlig morgon vi har haft!

Lillebror väckte mig vid 5 i morse men då tyckte inte jag att det var dax att gå upp så jag stoppade i nappen, stoppade om honom, stängde dörren och han somna om. Jag kan dessvärre inte somna om så lätt när jag väl gått upp så jag låg mest och drog mig, så ringde Davids klocka, han gick upp, Albin vakna och gick upp och sen vid halv 7 vaknade lillebror igen och då fick han mat.

Han somnade om vid bröstet och fick ligga kvar i min säng medan jag gick ner och satte mig hos Albin, vi morgonmyste i soffan tills Lillebror vaknade igen vid 8. När alla vaknat och blivit påklädda så knallade vi över till bageriet och köpte frukost. Efter frukosten passade lillebror på att göra lite morgonövningar på sin filt medan jag och Albin spelade lite spel. Det funkade en liten stund sen ville lillebror ha sällskap så vi kröp ner på golvet och låg där och pratade med honom (som ni ser på filmen).

Lillebror somnade vid halv 10 igen när vi gick ut i trädgården och han sover än men kommer säkert snart att vakna så jag ska bara dricka ur mitt kaffe och sen ta tag i lite tvätt. I eftermmiddag ska båda killarna hänga med mig ut på en fotografering och senare i kväll måste jag jobba ikapp med lite papper innan helgen.

Jag tog massa bilder ute i trädgården innan men mitt photoshop har betsämt sig för att inte längre funka här nere på den bärbara och jag ids inte gå upp och sätta mig så dom bilderna får ni se en annan gång men jag kan i alla fall meddela att potatisplantorna har börjat komma!


Urmysig förmiddagsfika



Efter att jag fått snabbstädat och "gömt" undan massa onödiga saker idag på morgonen så var det dax att fixa fram fika, filtar och bebisleksaker.

Vi är 6 stycken i vår mammagrupp, 3 killar & 3 tjejer, men idag var vi bara 5 och lilla Sabine fastnade inte på kort idag så ni får kika på våra 3 stora killar och världens sötaste lilla Agnes.

När alla bebbarna åkt så kom lillebror äntligen till ro och somnade en stund och sen var det dax att hämta storebrorsan på dagis. Jag och lillebror hämtade upp mormorn först och efter dagis åkte vi till Falkenberg.

Nu ska jag fortsätta kvällen i soffan och kika på Criminal Minds, sen blir det sängen och det ska bli så skönt!


Bebisar!

Idag har vi haft Lillebrors mammagrupp här på lite fika.

Det är så roligt att se dessa bebisar och hur dom utvecklas!


Jag fick faktiskt fram kameran till och med men jag har inte frågat alla om lov än så än så länge får ni hålla tillgodo med detta. Lillebror tycker det är jättespännande med alla bebisar, röster och saker.
Kajsa somnade helt utmattad på soffan när alla bebbar och mammor åkte hem.
Massa nerdregglade/nerkräkta leksaker som fick ligga och torka efter en rejäl omgång med diskborsten...

Nu ska jag åka och hämta storebrorsan på dagis och sen blir det nog  att vi hittar på nåt!


Bara jag!

Jo, ni förstår att jag, (som inte bryr mig ett skvatt om hur jag ser ut...) har vart och gjort mina naglar hos en professionell nagelterapeut och jag är såååå nöjd!
Kanske bryr jag mig lite om mitt utseende ändå?


Hos Anna på Naglar & Sånt i stan satt jag i 2 timmar och bara fick mina naglar omskötta.
Som ni kan se på bilderna så hade jag ju knappt något som är värt att kalla naglar innan och eftersom jag ju faktiskt ska på bröllop så vill jag vara fin och vem vet, kanske kan detta hjälpa mig så jag slutar bita på mina naglar...

Jag är så ruskigt nöjd och mina naglar är alldeles lagom långa (även om det fortfarande är något ovant) så jag bara måste rekomendera er att titta in hos Anna på Västra Vallgatan (Salong Victoria).

Vill man inte som jag, göra sina naglar längre, så kan man bara fixa till dom och stärka den befintliga nageln (som min mamma gjorde som oxå var med).

Där satt jag alltså, ensam (jo, Anna var ju förstås med...) i 2 timmar, utan barn och bara blev ompysslad, mammalyx på hög nivå!


Fullt upp!

Jag har igentligen inte tid att sätta ner rumpan nu heller men jag ska bara kika in och meddela att jag lever men jag har haft häcken full och har fortfarande!

Lillebrors mammagrupp kommer hit vid 10 och jag har knappt vart hemma på hela veckan så jag måste städa av, och lämna Albin på dagis, och ta hand om lillebror...

Ja, ni förstår, jag återkommer när jag har en minut eller två över!


Härlig kvällspromenad i Tjärby!

Igår tog vi den ljuvligaste kvällspromenaden på länge, ute i Tjärby (Grimeton), där min mamma växt upp.



Jag & lillebror hämtade först upp mamma, sen hämtade vi Anna och mötte upp Eva ute i en av dom gamla grustagen. Där tog vi en härlig fika i solen innan vi började promenera.
Lillebror sov som en stock hela promenaden...



På vägen gick förbi ett gammalt, övergivet torp. Som allt annat "gammalt" så fascinerar det mig så. Vi har vart uppe och promenerat där många gånger men jag har aldrig gått i närheten och kikat, men det gjorde jag i går och jag hade så gärna velat se hur man levde då.


Lagom tills dess att vi promenerat klart så vaknade lillebror så jag och mormorn stannade en stund till i Tjärby och kikade på naturen.



Idag har jag haft en fotografering och när David & Albin kom hem på eftermiddagen så var det dax att göra storebrorsan klar för "fotbollsträning" (lek & boll).
Jag och lillebror promenerade raskt bort och tittade på och när vi kom hem så var morfarn här.
Som vi har längtat!

Nu ska jag väcka David som snarkar här bredvid och sen ska jag gå och lägga mig.
I morrn väntar yttligare en händelserik dag!

Eftersom jag tycker det är liiite dåligt med kommentarer här i bloggen ibland
 så ska jag bara visa en kommentar jag fick här om dagen som gjorde mig så glad!

"Så underbara kort. Det är så vackert ute i naturen nu så det gör ont.
Du är fantastisk på att blogga, du skriver så målande och tillsammans med bilderna är det fängslande!
Har jag missat din blogg någon dag är det det första jag måste uppdatera mig på!"


Lugnt vid frukostbordet...



Njae, inte med en lillebror bredvid!


Gaphals...



Vår egen lilla gaphals...


Ljuvligt i vår trädgård!


Sommar?

Det kan man verkligen fråga sig!
Idag har vi levt precis som vi gör på sommrarna. Ätit ute, fikat ute, vilat ute och alla fönster och dörrar har stått på vid gavel!

David var ju på svensexa igår och jag brukar aldrig ha minsta förståelse för bakfylla eller ens dagen-efter-trötthet, men jag var väldigt snäll idag... Han har inte alls vart dålig på något sätt men eftersom Albin väckte honom redan vid 6 och han kom hem vid 01.20 så var det kanske inte så konstigt. Jag köpte i alla fall en coca cola till honom när jag var i affären och  det tycker jag är stort!


Efter maten hamnade han i en trötthets-svacka men jag tog ju hand om disk och tvätt så han fick vackert underhålla barnen och då vaknade han till liv rätt fort och sen var vattenkriget i full gång!



På eftermiddagen fick vi fikagäster och senare framåt kvällen satte David upp dom sista skenorna i fotostudion så jag ska ut och fixa lite där i veckan tänkte jag.


Jag gick runt med kameran och passade på att ta kort på vår älskade lilla pärla (husbilen) som nu är hemma hos oss igen efter vintervilan. Albin hjälper David att lägga upp vinterdäcken på vinden.

Nu har vi kollat på Mästarnas Mästare och det ska bli mer än lovligt skönt att krypa ner i renbäddade sängar och bara somna, jag älskar att sova!


Vilken dag!

Albin har frågat mer än en gång idag om det är sommar nu...

När vi hade kramat och pussat ordentligt på pappan som åkte iväg på svensexa tidigt i förmiddags så åkte jag och barnen ut till Öströö där vi mötte upp Anna, Ella, Noa, Linnéa & Leia.


Ljuvligare än ljuvligast.


Vid 14 var vi hemma igen och då var vi ute i trädgården ett par timmar och vattna, hängde tvätt, lekte lite och sen gick vi in och värmde på gårdagens rester (som var minst lika goda idag!) till middag.
Mormorn kom cyklades nu i kväll och när hon kom så gick vi en härlig promenad i samhället.


Albin i klättertagen på en lekplats


Medan mamman fotar & busar med storebror passar mormorn på att busa med lillebror!



Väldigt rolig gunga!

Efter promenaden följde mormorn med in och hjälpte till med nattningen. Jag gick och duschade med Albin medan mormorn tog hand om Lillebror. Sen hade jag & Albin popcorn-mys i soffan medan mormorn matade lillebror.
Albin gick och la sig, väldigt nöjd efter popcornen men lillebror var inte alls lika trött och somnade inte innan vid 21. Själv ska jag oxå snart gå och lägga mig, tänkte kolla på tv i sängen och bara mysa.
I morrn ska det bli så roligt att höra hur grabbarna haft det på svensexan!

Natti natt!


Kameratömning!

Det är alltid lika roligt när jag kikar igenom minneskortet i kameran och upptäcker att någon annan är jag har knäppt lite bilder!

Detta hittade jag, från i tisdags när jag var och tränade...



Idag har mormorn vart här och ätit med oss, jag hade gjort ungsbakad lax, kokta mandelpotatis, kallsås och halstrade sparris. Till kaffet åt vi fruktsallad med glass. Jag och mamma passade på att kika lite på kort från när Albin var lika gammal som Lillebror är nu och då såg vi att han gick ju i sin gåstol!

Så den fick David gå ut och hämta!

Emil 5 månader 2011

Albin 5 månader 2007


Smultronställe...



Yttligare en av mina favoritplatser...


Mina goa killar!


Albin & Emil

Morrn!
Vi började dagen här hemma vid halv 7, då vaknade båda killarna.
Dom väcker nog varandra, trots att dom ligger i olika rum så vaknar den ena så vaknar den andra. Efter att lillebror fått lite mat så somnade han inte om idag så vi klev upp och har vart vakna en bra stund redan.

Efter frukosten gick vi ut en liten sväng så lillebror fick somnat och sen har vi dammsugat av snabbt och klippt tovor på Kajsa. Vi får strax besök av Anna & Ella och sen får vi se vad dagen har att erbjuda, det verkar i alla fall inte bli städning i dag heller...

Vivan: Du ser väl hur go han är, den lilla knubbisen?


Lilla hjärtat...

Idag när vi kom till mormorn så var klockan strax innan 16 och pappan skulle ju komma dit och klippa gräset med honom efter jobbet. Han var på baksidan och lekte med sin cykel och efter en stund var han borta (jag vet ju att han inte går någonstans) så jag till framsidan och då stod han där vid garageuppfarten och väntade på pappan.

Jag gick ut igen efter 10 minuter igen och sa att det nog tar en stund till innan pappa kommer men han var väldigt bestämd och skulle vänta till pappan kom. Jag satt inne med lillebror och pratade med mamma medan hon lagade mat och vid 16.45 ringde jag David och undrade om han var på G snart. Det var han så jag gick ut och skulle säja till Albin (då hade jag inte pratat med honom på kanske en kvart),
detta hittade jag, precis bredvid garageuppfarten...


Han hade somnat! På gräsmattan!

Lilla älsklingen!
Det var inte utan att det stack till lite i mammahjärtat när jag upptäckte att han hade somnat, i väntan på pappan. Han var så söt när han hade gjort sig klar redan vid 16. Han hade ställt ut sin gräsklippare, tagit på sig arbetsbyxorna och stod redo att börja klippa, bara pappan fattades...
Det är händer ju ofta nu för tiden, att vi får vänta på pappan, så det gjorde allt lite ont när han suttit där och väntat så länge att han somnat!

Sen kom ju David och då tror jag minsann att det stack lite i pappahjärtat med.
Vi började med att äta och sen klippte dom hela den gigantiska gräsmattan.
Nu sover han som den prins han är, världens bästa Albin!


Just nu...


Vi är hos mormor, pappan & Albin klipper gräset nu när inte morfarn är hemma och det var ju en riktig höjdare att kunna sitta och titta på!

Vi fick middag här, spagetti & köttfärssås och jag hade med mig lite nybakt bröd.

Nu leks det vid favvostället, spegeln!


Paket!

Idag fick vi ett paket på posten med en massa fint!


För någon vecka sen köpte jag en liten tunn vårmössa till Lillebror på tradera och jag blev så himla nöjd så jag mailade en bild till säljaren, på Lillebror iförd hatten (hittar ingen bild så jag får ta en ny och visa er sen). Hon svarade och skickade med en bild på olika möss-modeller och olika tyger, i fall jag önskade få nåt mer uppsytt och det kunde jag ju bara inte stå emot!

Så idag kom alltså
Turkos mössa med stjärnor - Albin
Blå mössa med moln - Albin
Brun mössa med moln - Lillebror
Vit dregglis med bruna flodhästar
Brun dregglis med vita moln
Sen innan har Lillebror en turkos mössa med bruna apor på.

Jag är sååå supernöjd med mina köp och förmedlar gärna mailadressen till mina läsare om någon är intresserad.
Det är ju så roligt med sånt här, som man får uppsytt exakt som man vill, i rätt storlek
och som ingen annan har!


Vi bakar!

Nu blev ni väl förvånade!?
Vi som nästan aldrig bakar...

Idag blev det Lantbröd med filmjölk och Skolsköterskans limpa.


Lantbröd


Skolsköterskans hälsolimpa

Nu har vi precis ätit middag och lillebror ligger och äter i knäet nu i skrivandets stund.
Efter att jag röjt upp här så ska vi ge oss ut och gå en sväng, jag och pojkarna.

Vi behöver fylla på kylen inför helgen och komma ut en sväng.
Jag behöver städa med men har helt tappat lusten till det och dammet lär väl ligga kvar tills lusten hittat tillbaka (eller dammråttorna rymmer av sig själva..).


En dag i Lillebrors liv - 5 månader

Jag har, precis som Ida, sett flera mammabloggare som skivit ner hur en dag ser ut i deras bebisars liv och nu tänkte jag göra desamma. Det kan ju vara roligt att jämföra längre fram.

06.00 Lillebror vaknar och oftast är pappan fortfarande hemma och går upp, byter blöjan och kommer in med honom till mig. Där ammar jag honom och han somnar om till ca 7.30 - 8.00.

07.30 Vi går upp, tar på kläder, myser lite med storebrorsan som vart uppe sen 6.00.

08.30 Frukost! Lillebror får en tallrik gröt (det är väldigt olika hur mycket han äter) med lite fruktpuré och jag & Albin äter vår frukost samtidigt.

09.00 Vi tar en promenad i vagnen. Ska storebror till dagis så går vi med honom dit annars tar vi bara en promenad runt huset eller en sväng upp och ner på gatan, så Lillebror somnar. Han sover oftast en timme eller så.

10.30 Lillebror får lite "mellis", bröstmjölk!

12.30 Middag! Vi provar lite olika smaker, just nu är det bara morot som funkar, av allt annat klyker han sig efter ett par skedar. Till det får han vatten och det funkar jättebra. Lite beroende på hur mycket han ätit till "middag" så får han ev lite ersättning efteråt, ca 100 ml.

13.00-16.00 Här emellan är det väldigt olika hur dagen ser ut, men oftast somnar han efter middagen men ibland sover han 30 minuter och ibland 3 timmar.

16.30 Mellis igen, mer bröstmjölk.

17.00 Ev. en liten powernap så han orkar vara vaken till 20.00

20.00 Nattning! Bad eller dusch, pyjamas, massa gos och sen kvällmaten. Först ammar jag och sen erbjuder vi ersättning, ca 120 ml. Oftast äter han inte riktigt upp utan somnar vid flaskan och vi bär upp honom till hans säng, i hans rum. Han sover hela natten, ev får jag gå upp någon gång och stoppa i nappen. Sen sover han till 06.00.









BVC - 5 månader

Idag har jag och Lillebror vart på BVC för 5 månaders kontroll och vaccination.
Som ni ser i tabellen nedan så är det en rejäl pôjk vi har att kånka på här hemma, drygt 9 kg!
Det gick jättebra att få vacc. sprutorna även denna gången och han skrek till lite precis när dom spruta in vaccinet men sen tystnade han och efter en minut eller så, så flinade han återigen upp sig åt vår underbara BVC-sköterska, Maria.
Han har planat ut sig lite på längden nu och det tackar vi för, det är ju hopplöst att hålla på att köpa nya kläder till honom när han växt i denna takten. Nästa gång är han ett halvår och då blir det läkarundersökning med.
Kan ni fatta, att han om en månad är ett halvår!?

Det var väl igår han såg ut såhär..?



Emils tabell
0 - 3965 g - 50 cm
1 vecka -  3760 g - 51 cm
2 veckor - 4125 g - 53 cm
3 veckor - 4350 g - 55 cm
4 veckor - 4930 g - 56 cm
6 veckor - 5625 g - 58,5 cm
2 mån - 6010 g - 59 cm
3 mån - 7070 g - 63 cm
4 mån - 8185 g - 66,5 cm
5 mån - 9005 g - 67,5 cm

Albins tabell
0 - 3210 g - 48 cm
2 veckor - 3395 g - 51 cm
3 veckor - 3660 g - 52 cm
4 veckor - 4005 g - 52,5 cm
6 veckor - 4730 g - 54 cm
2 mån - 5330 g - 55 cm
3 mån - 6530 g - 60 cm
4 mån - 6840 g - 61,5 cm
5 mån - 7560 g - 63 cm


Möhippan!

Vilken dag! Helt fantastisk!

Va svårt detta ha vart! Jag, Linda & Linnea har träffast och planerat i flera månader och det har vart jättesvårt att hålla alla våra möten hemliga men vi lyckades och möhippan blev fantastiskt lyckad, allt klaffade!



Vi gav Anna en mjukstart Hon fick ett kort av Tobbe på morgonen, så hon hade några timmar på sig att smälta att det faktiskt var denna dagen det skulle hända. Dom hade tid hos prästen på förmiddagen men när dom kom hem så hade Tobbe dessutom förberett och tagit fram sina crosskläder som Anna fick på sig.

Hon fick vänta nere vid vägen (Gamla E6) och där kom brorsan och hämade upp henne med sidvagnen! Det blev bara en liten sväng, mest för att skrämmas lite och när vi kom till Galtabäck så fick hon hoppa ut crosskläderna och i våtdräkten. Jag och Linda körde henne mellan Galtabäck och Ankaret i min bil och när hon kom fram till Ankaret så fick hon kliva ur våtdräkten och på med slöjan. Sen väntade en fint utsmyckad cykel på henne som hon cyklade till kallbadhuset på, alldeles ensam.

På kallbadhuset väntade hela goa gänget och efter kramkalaset gick vi alla till Ingvar där Anna fick dreja. Vi åt supersmarriga baguetter, som 3 av tjejerna gjort, i Socitetsparken efter drejningen och där fick vi även lära oss en liten dans till Wacka Wacka!

Vid 14, stack vi allihopa ut till Ästad och gjorde Fångarna på Gården, även det superlyckat (jag var ju med i den vinnande laget, vad annars ;-))! Jag har suddat tjejernas ansikten på det vinnande lagets bild ovan eftersom jag inte frågat alla om lov. Efter nästan 3 timmas tävlande, med livet som insats, så duschade vi och fixade till oss för fortsättningen hemma hos Linnéa.

Alla hade hjälpts åt och fixa maten, det var supergott och verkligen kanonmysigt. Jag tror Anna hade det jättebra!
Vi hade köpt varsitt litet paket som symboliserade vår relation med den blivade fru Sylwan och så skulle hon gissa vem den var ifrån och det var så roligt!

Jag skratta så jag har vart alldeles öm i skrattmusklerna. Vilka minnen och vilka stories det bjöds på!
Vid halv 1-1 på natten körde jag hem Anna, Linda & Ulle innan jag själv körde hem och la mig, med ett stort leende på läpparna!

STORT TACK till alla gulliga tjejer som var med och gjorde Annas dag så bra!


Härlig måndagspromenad!



Idag hoppade vi över vår Hörås-runda som vi gått nu varje måndag och åkte upp till mammas barndomstrakter.
Vi hade så mysigt! Violer, vitsippor, hägg, bokskogen och massa omogna blåbär!


Premiärturen för i år med husbilen! Nu är ...

bild0120 (MMS)

Premiärturen för i år med husbilen! Nu är vi på väg ner till första SMet i sidvagnscross och för första gången i år är vi iväg med husbilen. Vi ska till Helsingborg och eftersom jag var på möhippa hela dagen i går så har grabbarna fixat och packat med massa gott. Idag är jag så mör men det var alla gånger värt det, sååå roligt vi hade i går!! Anna fick bla åka sidvagn, dreja, göra fångarna på gården och leka paketlek! Jag berättar mer om våran underbara dag en annan gång, nu ska jag dricka kaffe och hoppas vakna till lite, det är ju inte varje dag jag kommer i säng 01.30...


RSS 2.0