Dagarna flyger förbi!

Vilka dagar vi har haft!

Helt galet, underbart och roligt. I går var vi ute och plockade så mycket svamp att vi inte ens kunde plocka av allt för vi inte fick med det hem! Jag tog faktiskt en hel del bilder för jag hade med kameran ut för en gångs skull, men jag kan inte lägga in dom nu för David jobbar på den andra datorn. Jag fick oxå plockat igår för Emil var inte med, han fick stanna hemma hos farmorn undertiden. Så tog jag, mamma & Albin på oss svampögonen och gick ut i skogen!

När vi kom hem så hann jag i princip bara förvälla svampen innan det var dax för mig att ge mig av på Work Outen. Barnen hade längtat efter mig även denna gången så jag jag satte mig med båda barnen och bara mös innan dom somnade och jag fick duschat.

Idag har vi haft en minst sagt händelserik dag.
Jag och barnen åkte hemifrån vid 8.20. Först lämnade vi av Emil hos mormorn, sen Albin på dagis och sen åkte jag till tandhygienisten. När jag var klar åkte jag hem och hämtade Emil & Mormorn och så började vi dagens äventyr!

Först åkte vi till Älvsered, shoppade lite och käkade lunch innan vi åkte vidare till Fritsla och en massa inredningsinspiration!

Förstora Förstora Förstora
Förstora Förstora

Vi lämnade Tvååker vid 9.30 och var hemma igen vid 18.30.
Nu i kväll var jag bara tvungen att sitta ner en stund så jag tog och satte mig med Emil när han skulle sova och det var ju så skönt! Jag satt med honom sovandes i famnen i säkert 45 minuter, bara för att det är såå ljuvligt!
När jag lagt Emil gick jag in till Albin, kröp ner hos honom och luktade lite på den blonda kalufsen.

Nu väntar jag på att en maskin tvätt ska bli klar och sen ska jag ducha och gå och lägga mig, vi har en hel del planerat i morrn med...


Födelsedags tårta!

Idag har jag bakat tårta!
Pappa David fyller år och vi skulle igentligen inte alls fira men det kan jag ju bara inte gå med på, födelsedagar är ju det bästa som finns. Efter att Albin var lämnad på dagis, jag och Emil hade fikat med mammagruppen och middagen låg i magen så satte jag i gång och bakade en liten (nåja, den blev visst inte så liten i alla fall...) tårta till mannen i mitt liv.



När Albin var hämtad från dagis så gick vi in på ICA och köpte lite till dekorationen för jag hade lovat Albin att han skulle få hjälpa mig med det. Det blev en tårta på chokladbottnar (tog ett chokladkakerecept jag hade) med ett lager vaniljkräm och ett lager med grädde, hallon, blåbär och hackad vit toblerone.
Till garnering hade vi färska blåbär och några gula hallon från vår buske i trädgården, chokladlöv, sockerflingor och vita & guldiga strösselkulor.

 

I morse, innan vi gick till mammagrupp-fikan så visade Emil hur modig han har blivit (som ni även kan se på filmen som jag la upp i förmiddags).



Jag, Albin & Emil fick hem buffarna som vi beställt i förra veckan.
Vi ska ha dom i höst, vinter och framför allt på skidsemestern. Idag på morgonen knöt vi både killarnas till pirathattar (mössor), väldigt poppis!




Nu ska jag bara kolla klart på House, sen blir det sängen.
Morgondagen bjuder säkert på något händelserikt...

Förresten, innan jag lägger mig, måste bara visa vilken liten godbit som svärmor hade med sig hit innan idag,
lille Rosso (tror jag att han hette), en liten Schäfervalp som hon passar. Han låg så snällt i tvättstugan och sov undertiden hon var här. Katterna kikade hela tiden på avstånd, men han brydde sig inte det minsta, han bara sov vidare. Man skulle vart hund eller katt...




Platt fall på morgonkvisten...


Hemma igen...

Men oj va trötta vi är!

Vi sträckkörde hela vägen hem från Jauer i Tyskland, 88 mil i natt...

Helgen har vart helt underbar med strålande sol, kanonrace och härligt umgänge. Vi körde i torsdagskväll och även den natten körde pappa & David hela tiden. När jag vaknade vid 5.30 på fredagsmorgonen (efter att ha sovit lite till och från) tog jag över vid ratten och körde till strax innan Berlin där vi stannade och åt frukost innan pappa tog vid igen och körde den mest trafikerade sträckan ner till Jauer (4 mil från Dresden).

Vi var framme vid middagstid och innan vi körde och tog en plats på campingen, körde vi till den lokala lilla butiken, där vi köpte lite vin, fika mm. Jag köpte ett supergott Rosévin för knappt 20:-.

Vi hade verkligen superfint väder, det var en miss att inte packa mer sommarkläder för vi hade VARMT!
Jag hade gjort i ordning middagar till alla dagar som vi hade i frysen och bara värmde på, supersmidigt. Tävlingen var toppen och både lördagen och söndagen var superspännande.

Emil har fått igenom båda hörntänderna i överkäken så han har inte sovit sådär jättegott på nätterna men annars har barnen vart på bästa humör hela helgen. När sista heatet var färdigkört vid 17-tiden på söndagen så packade vi in oss snabbt som attans för att slippa bli ståendes i köerna. David började köra medan jag och barnen åt kvällsmat och gjorde dom i ordning för natten. Albin somnade nästan med skeden i munnen och somnade sedan gott redan strax efter 18 på kvällen. Emil lyckades jag hålla vaken till 19.30 innan han blev trött och grinig.

När Emil fått sin välling och sen äntligen somnat så passade jag oxå på att sova en timme innan vi var framme vid båten. Båten gick 23.30 så jag försökte sova en stund även då men det var svårt, det blåste ju INGENTING och det är ju så skönt att somna till lite gung.... Kanske fick jag sovit en timme eller så, men jag var vaken när grabbarna kom tillbaka och det var dax att köra av båten i Gedser (01.30). Pappa körde ett par mil, tills vi kom till motorvägen, sen tog jag över och körde genom Danmark. David gjorde så gott han kunde, med att försöka sova alltså och pappa satt och slumrade till lite bredvid mig där fram så en timme eller så satt jag själv och körde, mitt i natten.

När vi äntligen nådde Malmö (04.00) var jag trött och ögonen var mer än lovligt grusiga! Pappa tog över och körde hela vägen hem. Barne vaknade vid halv 6 och sen var vi alla vakna sista biten hem till Tvååker. Pappa & David åkte direkt till jobbet medan jag och barnen tog en dusch, åt frukost och busade lite i lugn och ro.
När klockan var lite mer anständig (9.30) tog jag barnen och begav mig hem till mamma med dom. Hon fick ro om dom några timmar medan jag vilade. Jag kan tyvärr inte sova på dagarna men det var ändå skönt att bara vila lite.

Emil har inte alls vart på humör idag, jag vet inte om han fortfarande har ont av tänderna som håller på att komma igenom för fullt, eller om han helt enkelt oxå haft en snurrig helg av alla intryck.
Jag och Albin tog och körde in till stan i eftermiddag när pappan kom hem, det var välbehövligt! Bara jag och han, vi åt kvällsmat, shoppade och slutligen handlade lite till den tomma kylen innan vi åkte hem.

Båda barnen sover gott sen halv 8 och nu ska jag faktiskt följa deras exempel, gruset i ögonen blir bara värre och värre...


Tar en paus...

... i packandet!

Jag var bara tvungen att sätta mig ner med en kopp te nu när bebisen har somnat.

Idag packas det, för fullt! Vi har vart iväg och handlat så den biten är färdigpackad nu ska bara alla kläder och grejer in oxå. I kväll tar vi husbilen ner, genom Danmark och över till Tyskland där vi stannar och sover innan vi åker vidare i morrn bitti. Vår destination är Jauer, som ligger här ↓


r

Givetvis är det sidvagnscross vi ska titta på och det är sista tävlingen för säsongen.
Denna gången är det Lag EM och vi ska givetvis hejja fram våra svenskar.

Så nu kommer jag att ha ett litet blogguppehåll, men vi är tillbaka i Sverige igen på måndageftermiddag så på tisdag ska jag nog kunna vara tillbaka!


Vilken dag vi har haft! Emil är numera pre...

2011-09-21_09_18 (MMS)

Vilken dag vi har haft! Emil är numera precis överallt och dessutom är han även överlycklig mest hela tiden. Vi börjande dagen med att lämna av barnen hos mormor så jag kunde åka och få en välbehövlig massage. Efter massagen åkte jag hem, hämtade barnen hos mamma, handlade och åkte hem och slängde ihop en köttfärssås som vi ska ha med oss när vi ska iväg i morrn. Barnen levde rövare runt mina ben och, som sagt, Emil är ju inte still en sekund! Vi hade tid till Albin hos frisören kl 15 så vi fick snabbat oss iväg. Väl hemma fortsatte jag med yttligare 2 maträtter, en kycklinggryta och korv stroganoff. Som tur va kom David hem och tog hand om barnen medan jag lagade mat. Jag hann slänga i mig en fralla innan jag gav mig iväg till Workouten. När jag kom hem fick jag återigen sätta mig med barnen som hade längtat sååå... Nu har jag ätit och duschat och säger god natt!


Tungt...

Minst sagt men enligt Facebook-statusar och allmänt negativa bloggar så är jag inte ensam om att ha drabbats av en riktigt jobbig förkylning. Jag tycker själv att det är dööö-tråkigt att läsa en massa negativa statusar & blogginlägg så jag tänke ändå försöka hålla mig ganska positiv.

Det absolut lättaste sättet att hålla humöret uppe på, är att titta på, lyssna på och umgås med mina älskade ungar!



Idag har det vart jag och Emil hemma eftersom storebror har vart på dagis. Även idag har saknade  vart stor, det är helt enkelt något som fattas när vi inte har Albin hemma. Han kan reta gallfeber på mig ibland när han krånglar, klättrar på väggarne och retas med lillebror men både jag & Emil längtar efter honom när han inte är hemma.

Som sagt så är jag kanonförkyld men har idag inte haft någon huvudvärk alls, skönt!



Nu vaknade Emil till, bäst att ta honom så han somnar om någon gång!


Skitungen!



Just nu, här hemma...

Albin är på dagis och Emil kryper mest runt och gör hyss!


Mer på Jacob & Jeanette

Jacob & Jeanette var ju så himla fina och jag är alldeles för trött och förkyld för att få fram nåt bra blogginlägg ändå idag så jag visar några till på dom!


Mammas supergoda äppelpaj!



Idag har jag bakat mammas underbart goda äppelpaj.
Eftersom att vi äter äppelpaj (eller bakverk överhuvudtaget med äpplen i) till leda på hösten så tänkte jag faktiskt göra en egen nu, såhär i början av hösten för än har man inte hunnit tröttna.
Denna goda äppelpajen är det i och för sig inte så stor risk att man tröttnar på för den är ljuvlig och löjligt enkel!
Ni som var på mammas ljusvisning i måndags, detta är den ena pajen!


Mammas goda Äppelpaj!

5-6 äpplen
125 g smör
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver 
(kanel)

Smält smöret, rör ner mjöl blandat med bakpulver och socker.
Lägg skalade och klyftade äpplen i en form,
(jag strör över lite potatismjöl & kanel) och bred smeten över äpplena.

175-200º 30-45 minuter.

Mamma & Jag dubblar alltid detta receptet.
Lycka till!



Hemma hos oss...

Igår hade vi fullt upp med fixardag på dagis och sen städningen av dagis inomhus.
På kvällen hade vi bokat bort på Johns Place och när vi kom hem därifrån så var vi trötta, mätta och väldigt lyckliga! Jättetack till världens bästa bror som körde oss både in & hem!

Natten har väl kanske inte vart den bästa eftersom Emil helt plötsligt har fått för sig att illvråla en stund mitt i natten... Jag satt uppe med honom mellan 2 & 3. David tog honom vid halv 5.

Albin har sovit hos farmorn och det var såååå tomt i går när jag gick och la mig. Jag sneglade in på hans rum flera gånger och kunde inte hjälpa att det stack lite i hjärtat när inte det vita flygiga håret låg där på kudden som det brukar. Nu är David & Emil iväg och hämtar honom så snart ska jag pussa honom halvt ihjäl!

Jag satte igång att städa hemma på morgonen, efter frukosten och nu är jag nästan klar, sååå skönt och välbehövligt. Dessutom har jag röjt bort en del grejer som ska till förrådet. Nu när grabbarna kommer hem så ska vi bära pellets för glatta livet. så jag hinner igentligen inte sitta ner nu heller men jag var ju tvungen att ta mg något att äta så jag passar på samtidigt...

Passar på att visa några bilder från mitt nystädade vardagrum...






Brorsornas utedag...

Bröderna Larsson har haft en riktig utedag idag, i det fina vädret.
Vi har visserligen hållt till mest i trädgården men ändå.

Emil verkar vara likadan som sin bror med det här att vara utomhus.
Han var som en sol hela tiden när vi var ute, kröp runt på gräset, klättrade på altanen, kände på sanden mm men när mamman tyckte att det var dax att gå in då tog han i med krokodiltårar och högljuda snyftningar minsann...



Jag lyckades få till 2 mindre bra filmer som jag bjuder på oxå.







I eftermiddag har jag mest donat med kvällens mat.
Vet inte om ni kommer ihåg det men i våras så hade vi lite speciell mat varannan fredaga.
Jag har bestämt mig för att varannan fredag (minst!) så ska jag laga något som jag aldrig gjort förut. Annars är det så himla lätt att man hamnar i samma spår och det vill vi inte.
Nu har vi haft uppehåll över sommarn, men nu kör vi igång igen.


Rotfrukter, högrev & trattkantareller...

Nu är det höst, eller vad tycker ni?

Vi firar in hösten med att återinföra våra fredagsmiddagar.
Ni vet, jag bestämde ju att jag, minst varannan fredag, skulle laga något jag aldrig gjort förut...



Idag blev det detta!
Eftersom Buffé-tidningen så lämpligt damp ner i veckan med en massa goa höst recept så plockade jag lite godbitar ur den!

Idag blev det alltså Långkokt högrev, med rotfruktsgratäng, smörstekta trattisar & sallad.

Långkokt högrev
ca 1 1/2 kg högrev i hela bitar
1 gul lök (Scharlottenlök)
1 morot
2 kvistar färsk dragon (rosmarin)
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten

Sätt ugnen på 125°C.
Skala lök och morot. Skär dem i grova bitar.
Putsa ev högreven, det gör inget om det blir flera bitar.
Lägg »trångt« i en gryta/kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
Fyll på med vatten så att det täcker.
Ställ in i ugnen och tillaga köttet under lock ca 7 timmar, tills det är helt mört.
Eller koka/sjud köttet på spisen, räkna då med ca 3 timmar. Vänd några gånger och fyll ev på med mer vatten.
Ta upp köttet, sila av spadet och spara ev till sås.

Detta receptet har jag hämtat från ICA och till nästa gång ska jag ta lite mindre vin & lite mer salt (tror nog faktiskt att jag kommer att salta och peppra köttet rejält en stund innan jag lägger det i grytan)
Detta köttet är helt perfekt att göra jue! Sköter sig själv i ugnen och blir så mört att det ramlar sönder när man tar i det, helt ljuvligt!


Rotfruktsgratäng

300g jordärtskockor
600g potatis
2 morötter
1 palsternacka
1 vitlöksklyfta & 1 scharlottenlök
2½ dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk salt
3 krm peppar
1 dl riven ost 

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i skivor. Hacka löken fint (både vit & scharlottenlöken) och fräs den i lite smör.
    3. Häll över mjölk, grädde och rotfrukterna. Koka dem mjuka. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 15 minuter, rör då och då.
    4. Häll blandningen i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. Strö över riven ost.
    Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Detta receptet har jag delvis hämtat från ICA men gjort om lite grann.

Jacob ♥ Jeanette


Jag fotade Jacob & Jeanette, en helt underbar dag i augusti,
när dom sa ja till varandra!


Just nu i vårt kök...


Härlig hemmadag!

Idag blir det inget roligt blogginlägg alls för vi har faktiskt mest bara vart hemma.
Tanken från början var, att jag hade massor att göra vid datorn, men det kan jag ju bara göra om Emil sover.
Så planen var ju alltså att hinna beta av en del när han vilade men det sket sig nästan direkt på morgonen, för han sov ända till halv 9! Ja, han vaknade ju och fick vällingen vid halv 7 och då passade jag och Albin på att gå upp.

Vi åkte iväg med Albin till dagis och sen hem igen för att ge lillebrorsan frukost och normalt sett så somnar ju han efter 9 men det gjorde han inte idag utan jag fick sövt honom vid 11 i stället, lagom tills det var dax för mig att börja förbereda middag... Jag hann både förbereda, laga, äta och ta hand om disken (pappan kom ju hem och åt lunch med mig) innan Emil vaknade vid 13. Tyvärr han jag ju inte göra ett smack på datorn.

Dagen har alltså bestått av en himla massa lek på köksgolvet. Helst av allt ska jag sitta en bit ifrån spisen så han kan gå dom stegen emellen mig och ungnsluckan. Det funkar även att jag tittar bort en liten stund så han hinner krypa ut i hallen och suga på ett par foppatofflor som står där... Skitunge!

På eftermiddage kom David hem med Albin och dom stack iväg på fotbollsträningen ganska så direkt men till kvällsmaten fick jag goa kramar av min stora kille som jag saknar jättemycket på dagarna när han inte är hemma!



Emil vid kvällsmaten...

I kväll gick jag upp med Albin efter maten och läste saga för honom men han började snarka högt bara några sidor in i boken, så det var bara att pussa honom gonatt och släcka lampan.
Emil däremot var inte lika snabb på att somna (såklart!) utan somnade först vid 20.30 idag.
Jag och David har kollat på House nu och jag ska faktiskt kila upp och vänta på John Blund nu för det är jobbigt att vara hemma och leka med bebisen ensam en hel dag ;-)


Brudpar i studion!

Nu är det hemliga brudparet inte hemligt längre!



Jens ♥ Madde

Dom var superfina och vi hade så roligt när vi fotade hela familjen.


Hämtat passen!

Idag på fömiddagen åkte jag och grabbarna och hämtade ut passen som blivit klara och det är ett måste att visa hur killarna blev på korten...



Albin tog det där med att inte få le och visa tänderna på fullaste allvar.
Emil lyckades tydligen bita ihop precis när kortet togs och det var dom jättenöjda med, jag däremot tycker han ser en smula märklig ut...

Vi hann även med att betala en annons, köpa en ny slang till vår vagn (som fick punka för LÄNGESEN nu...) och åka och fika med farmorn som fyller år idag.

Innan vi åkte hann vi dessutom baka en långpanna torparlimpa till kvällen och nu sen vi kom hem har vi sövt bebis, lagat och ätit mat, packat PartyLite väskan och nu har bebisen vaknat och behöver underhållas.

Den ena hörntanden har kommit igenom såg jag nu och den andra är ruskigt nära, men ska man inte få dom i mitten fram först?

Nähe, bebisen kallar!


Sötaste Molly!


Dåligt med tid...

Jag vet, det är sådär mycket nu igen och jag hinner inte med bloggen riktigt.

I går hade vi fullspäckat schema med kalas för svärmor och Lucky Luke-fest på kvällen.
Idag har jag haft fotografering på förmiddagen, jobbat med bilder, annonser och lite papper på eftermiddagen. I kväll har vi även hunnit med en söndagsmidda hos mor & far.

Nu ska jag återgå till en liten artikel som jag har försökt få ihop i flera timmar...


Ännu mera lycka, denna gången i svampskogen!



Vi hittade mängder med svamp idag!

  
  
Bilderna är klickbara.




Vet inte om ni ser, men precis överallt växte det trattisar. Stackars Julie som var med oss ute första gången visste inte vart hon skulle börja och jag tror säkert att hon fortfarande står hemma och rensar...

Vi (jag & Albin) klev upp vid halv 7 tiden och började med förberedelserna inför vår svampplockardag.
Jag var uppe redan strax innan 6 och fixade välling till lillebror och efter lite trixande så lyckades jag få honom att somna om i vår säng. I vanlig ordning så pallade jag upp kuddar runtomkring honom. Han brukar ju alltid göra sig väl hörd när han vaknade men i morse bestämde han sig tydligen för att ta saken i egna händer när det gäller att ta sig upp...

Jag höll på som värst med att bre smörgåsar som vi skulle ha med oss när jag hörde en DUNS från övervåningen och på 2 röda sekunder stormar jag in i sovrummet och där sitter en alldeles yrvaken Emil mitt på golvet, överlycklig över att se mig... TOKUNGE!

Vi blev klara i god tid och åkte hem och hämtade upp mamma & Julie för en massa timmar i skogen.
Jag fick som vanligt massa härlig träning efter vandringen uppför & nerför med min goa klump i bärstolen på ryggen. I ca 2 timmar var vi ute och promenerade innan vi tog fika, sen bestämde vi oss för att hålla oss intill vägen så jag kunde söva Emil i vagnen och där hamnar mamma & Julie mitt i stora trattisvimmlet!

Albin somnade som en stock i bilen nästan direkt och snarkade hela vägen hem.
Eftermiddagen & kvällen har gått åt till att rensa svamp (eftersom jag hade Emil på ryggen så hade jag ingen egen svampkorg men fick hem Albins, välplockade och ack så orensade svampkorg...) och underhålla övertrött bebis. Som tur är så har jag ju hjälp av världens bästa storebror när jag behöver fixa lite medan Emil äter, så Albin fick sköta det en stund...



Det gick superbra och Albin var stolt som en tupp.
En liten kvällspromenad och en liten cykeltur hann vi oxå med.

Nu ska jag slöa (jo, det är jag värd!) lite i soffan innan jag ska lägga mig!

Bjussar väl på en svampbild till...




Nää, nu kom jag på att jag har massa tvätt att vika och hänga upp så slöandet för vänta!

Förresten, vad har hänt med alla kommentarer?


Lycka...

Måste bara slå ett slag för lyckan, kärleken, livet och vardagen!

Jag mår bra. Jag är väldigt lycklig och jag vet att jag har sagt det förut men det här är ju min blogg och just nu lever jag i drömmen. Drömmen om hur livet ska vara med familjen.

Dagen idag har bjudit på en massa goa skratt.
Vi började dagen med att lämna Albin på dagis och sen åka raka vägen hem och fixa i ordning fotostudion (som nu även knäcker extra som målar-verkstad...). Emil somnade gott i vagnen och jag hann med god marginal ta hand om mina 2 snabba porträttfotograferingar.

När Emil vaknat och fått lite lunch så satte jag igång med middagen och lagom till 12 dök våra fina snickare på JDL Byggservice upp...
Det var David & Larry som var i Tvååker och jobbade.
Sen fick vi sällskap här hemma hela eftermiddagen och nu är, tro det eller ej, altanen färdig, med trappa & allt!
Det var framför allt denna eftermiddagen som bjöd på massa skratt.

Strax efter 16 åkte jag och hämtade Albin.
David & Albin hade lite mer att fixa med så jag gick in och gav Emil kvällsmat innan dom kom tillbaka och jag kunde packa mina grejer och bege mig till ett kvällsmöte.

Mötet gick fort och jag fick äran att duscha tillsammans med båda grabbarna nu ikväll.
Dom är för härliga, mina killar. Emil älskar när Albin busar med honom och skrattar så han kiknar!

Det händer mycket i min lilla 9-månaders kille.
Han reser sig, kryper (fast inte på det "vanliga" sättet), och när han rest sig så tror han att han bara kan släppa och gå iväg, fast det kan han ju inte, inte mer än ett par steg i alla fall, sen dånar han ju i backen.

Nu ska jag kika klart på CSI och sen ladda för en heldag i svampskogen.
Får ju passa på när det är väder.


Busig...

Jag har vart lite lurig och kikat igenom bilderna på Davids telefon och precis som i min så är det mest på barnen.
Såklart ska jag visa er några bilder på mina godingar!

 
Så här ser det oftast ut när man åker bil med våra barn. Albin somnar direkt och Emil sitter vaken hela tiden, precis tvärt om mot vad man tänkt...
(Bilderna är klickbara)

   





Nähe, nu fortsätter Robinson...


Goaste äppelkrämen!

Med kanel & vanilj...



Lånad bild

Äppelkräm med kanel & vanilj

Äpplen (ca 1 liter skalade äpplen i bitar)
4 dl vatten
ca 1/2 dl socker (råsocker)
2 msk potatismjöl
2-3 kanelstänger
½-1 tsk vaniljpulver

Skala äpplena, kärna ur och skär dem i bitar.
Koka frukten mjuk med vatten, socker, kanelstång & vaniljpulver.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och sockra på ytan så att den inte skinnar sig.

Nästa gång måste jag dubbla eller trippla receptet för det tog slut fort och vi hade gärna tagit mer, alla 3...

Jag har köpt mitt vaniljpulver på Öströö fårfarm och det ser ut såhär:


Man kan även köpa det på nätet, bla här.

Jag använder alltid vaniljpulver i stället för vanliljsocker när jag bakar numera.


Träningsvärk? Ja, mest troligt...

I kväll var det dax, Work-Outen startade efter sommaruppehållet.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men det var efterlängtat. Inte själva träningen då för den är lika tråkig (sorry Lotta, inte ditt fel) som vanligt men min kropp skriker efter lite muskler & stretching!
Nu är risken överhängande stor att jag inte kan röra mig i morrn eller på fredag men det är smällar man få ta...

Kanske får soffans sista strykningar vänta till helgen.



På tal om något helt annat, i morse var vi inne på polisstationen och gjorde pass till våra små, det var väldigt spännande, tyckte båda två och jag lovar att försöka komma ihåg att visa er resultatet för Emil såg sjukt dum ut, som värsta byfånen men han som satt i luckan var visst väldigt nöjd eftersom han varken skrattade eller hade munnen öppen.

Albin tog det där med att vara allvarlig på fullaste allvar...



Gammal bild, men jag tycker det är så tråkigt utan bilder...


Efter polisen och handlingen så åkte vi hem snabbt, packade upp och gjorde oss klara för en promenad bort till lekplatsen där Albins kompis Oscar väntade. Medan jag var inne och packade ur den sista kassen så satt Emil ute i vagnen och väntade (hade bara lyft ur honom ur bilen och direkt ner i vagnen eftersom vi skulle gå direkt, jag skulle bara packa in kylvarorna...) när jag hör hur regnet fullständigt öser ner!

Jag är snabb i vanliga fall men det var på rekordkort tid jag lyckades få in vagnen med lillebror i, och då ska det tilläggas att vi fortfarande inte har någon trappa på framsidan (som jag har sagt förr, David ÄLSKAR att göra saker NÄSTAN klara...), så jag fick lyfta upp den på altanen.

Vi bestämde med Oscar, Angela & Alex att mysa inne hos dom i stället så det gjorde vi!
Dessutom blev vi bjudna på smarrig lunch innan vi åkte hem.

Emil var precis hur trött som helst och somnade direkt när jag la ner honom i sängen.
När han vaknade åkte vi bort till mamma och plockade äpplen.
Ok, jag tog en kopp kaffe oxå...


Bild från äppelsäsongen -09

På hemvägen åkte vi om dagis och lämnade av 2 papperspåsar med äpplen.
Själv gjorde jag äppelkräm när vi kom hem, det va himmelskt god!
Måste bara dela med mig av receptet, men det blir i ett separat inlägg.

Nu har jag som sagt tränat, duschat, ätit och ska gå och lägga mig,
det behöver jag och jag kommer somna som en stock!


Kan bara inte låta bli penseln!

Nää, det bara går ju inte!

När jag har ett objekt att måla, färg i burken och nyinhandlade penslar & rollers...

I Söndags när jag kört över bron (Öresundsbron) så fick jag ett mail om att jag vunnit en auktion i Heberg så det var bla det jag hämtade i går.

Denna jättefina träsoffa ropade jag in!



Bild lånad från Hebergs Auktioner

När David kom hem så gick jag och Albin ut och började med förvandlingen...





Jag har givetvis några strykningar kvar men det kommer bli grymt bra.
Dessutom går det ju skitfort när man kan rolla så mycket!

Nu har jag landat i soffan.
Barnen sover och jag har fått gjort en hel del idag, visst är jag väl värd ett glas?



Idag dricker jag den kall i vinglas, igår varm i mugg, supergod!

Förresten, jag har en liten fråga till alla mina bloggläsare.
Vi har ju en husbil och skulle behöva ställa in den för vinterförvarning någonstans,
någon som vet någon som har en liten hörna kvar och kan tipsa mig?



Mobiltömning...

Som ni säkert märkt så har det vart lite dött här i bloggen i några dagar. Vi har vart på Sidvagns VM i Danmark med husbilen. Jag, David, pappa & barnen.

I går hade jag fullt upp. Åkte hemifrån vid 9 på morgonen och satte mig i soffan vid 20.30 på kvällen så det där med tid vid datorn får helt enkelt vänta...

Hur som helst så har jag tömt mobilen på bilder från dagarna som varit.










I fredags innan vi åkte så fixade Larry & Albin staketet på altanen.


Sidvagns VM i Danmark



David & pappa packar ihop allt innan vi ska ge oss iväg hemåt.





Albin & pappa kikar på racet.







Man blir väldigt trött av att vara på cross...


Kvällsbesök hos kattungarna.
Ponjo, Maja & Jussi.











Det får räcka för nu vaknade lillebror och vi ska äta lunch!


Albin & Larry bygger klart staketet till a...

2011-09-02_13_32 (MMS)

Albin & Larry bygger klart staketet till altanen!


Höstblåsor, svampskogen & husbilspackning!

Albins tunga är mycket bättre och både i går och idag är det bara några enstaka kvar och han verkar inte ha ont heller. Feber hade han bara lite på onsdagkvällen, sen har han vart hur pigg som helst, precis som vanligt.
På dagis sa dom att det kan dyka upp blåsor på händer & fötter så vi laddar med salvor (aloe vera).
Vi har inte märkt något på Emil än och hoppas ju såklart att han klara sig ifrån det.

Igår fick ju inte Albin vara på dagis och det blev han väldigt ledsen för, han hade ju så sett fram emot det så vi ringde mormorn och undrade om inte hon ville plocka svamp med oss, och det säjer hon ju aldrig nej till!

(Om ni undrar över mina urusla bilder så är det för att jag bara fick med mig telefonen ut och mitt photoshop på den bärbara slutat funka...)



Emil sitter som en kung i bärstolen på min rygg och jag får bästa träningen!

Vi gick runt på lite outforskade marker (för oss) i går och hittade massor med svamp, både vanliga gula och trattisar. Albin hade tagit på sig sina "svampögon" och gick runt i skogen och tjoade varje gång han såg nåt.



Precis som förra gången fick vi ljuvligt väder och det var inte innan på slutet av vår 6 timmar långa skogsvandring som vi träffade på älgalusen...



Givetvis hade vi med obligatoriska, så viktiga, fikan!
Det smakar ju sååå gott i skogen och jag hade gjort smörgåsar på min torparlimpa, Albin fick med sig några kex och jag och mamma hade kaffe. Det blev inte bara en, utan 2 fikapauser i går...



Mamma & Albin plockar för fullt.
Vi är sånna som rensar vår svamp redan i skogen, medan vi plockar den. Så det kanske tar lite längre tid för oss men vi kan å andra sidan bara slänga svampen i grytan när vi kommer hem!

När vi kom hem så var det kvällsmat, dusch, genomletning efter fästingar (& Älgalus!) och nattning. Jag hann precis bli klar lagom till Robinson (som jag inte följt på typ 10 år, fattar inte varför jag tittar nu!?).

Idag har jag lite träningsvärk, både här och där. Det är ruskigt bra träning det där med att ha en 10-15 kg extra på ryggen och gå runt i skogen, backe upp och backe ner. Dessutom hittade vi ju massa svamp och även om jag inte tänkt plocka med honom på ryggen så går det ju inte att låta bli, så otaliga knäböj blev det oxå. Annars är jag ganska dålig på att böja på knäna när jag böjer mig, det blir oftast att man böjer ryggen, men det går ju inte när man han Emil i bärstolen där bak...

Idag har vi börjat morgonen med gos, massa gos!



Emil sov ca 20 minuter längre än Albin idag så vi gick upp, satte oss i soffan och morgonmyste lite och givetvis fick vi sällskapssjukt besök i form av 2 katter (varav den ena är nyrakad...)



Nu ska jag fortsätta packningen.
Det blir en del att ta med sig när hela familjen ska iväg på äventyr!


Förkylt och dant!

Ja, därför ligger vi lite lågt här hemma nu.

Jag vaknade natten till igår (onsdag) med halsont och hade svårt att somna om, även efter en halstablett men så får jag ju ALLTID ont i halsen när jag blir förkyld så jag var inte direkt förvånad.

Emil bestämde sig för att det var dax att vakna strax innan 4 på morgonen och eftersom jag tyckte det var i tidigaste laget för morgonvällingen så gick vi ner och satte oss i soffan, i hopp om att han skulle somna om men det gjorde han inte så efter en timme ungefär fick han välling, vid kvart i 5. Men jag hade ju ont i halsen och kunde ändå inte somna om så det spelade väl ingen roll.

På kvällen innan (tisdag) klagade Albin på att han hade ont på tungan och jag såg att han hade, vad jag trodde var, en förkylningsblåsa på tungan. Han somnade gott och sov hela natten men igår hade han återigen ont på tungan men jag såg inte någon blåsa alls.

Det var en tung dag igår eftersom jag inte sovit så mycket på natten, dessutom skulle vi in och lämna katterna hos veterinären klockan 8 på morgonen...
Emil somnade på väg hem från stan och fortsatte sova en bra stund så jag och Albin förberedde maten.

Albin fortsatte klaga på ont på tungan men jag såg aldrig några prickar och tyckte han var lite tjatig om att det gjorde ont, han gick till och med med tungan utanför mest hela tiden.
Efter att vi ätit middag så åkte vi hem till mormorn där jag lämnade av barnen medan jag åkte in och hämtade katterna och lämnade av dom hemma. Dom ska ju ha lugn och ro när dom vart sövda (Pyzen är rakad, Kajsa har dragit lite tänder och båda har fått vaccination och tagit seniorprover) och då tyckte jag inte det var riktigt lämpligt att ha barnen hemma, dom är ju inte direkt tysta.

Vi var hos mormorn hela eftermiddagen tills jag märkte att Albin blev sämre, han blev varm, glansig i ögonen och klagde ännu mer på ont på tungan och när jag då tittade så var hela tungan full med prickar/blåsor!!



Tro sjutton det gör ont, stackars lilla Albin!!

Vi åkte hem, han fick en piggelin och en alvedon, sen parkerade jag honom i soffan framför Stuart Little och tro det eller ej, men han stannade där, feber-varm som ha var och med tungan utanför.

Emil hade vaknat alldeles för tidigt efter sin lilla tupplur och var inte alls på humör, gnällde och hade sig mest hela tiden, jag som bara ville ta hand om mina ynkliga lilla Albin.
Som tur var kom David hem ganska så direkt och fick ta över Emil.
Albin piggnade till efter alvedonen och jag kände att jag nog behövde komma hemifrån en stund och hade faktiskt ett möte inplanerat med Sidvagnsföreningens styrelse, så jag åkte på det.

När jag kom hem väntade Albin på mig och jag fick gett honom en alvedon till, sen la jag mig hos honom tills han somnade. Emil hade somnat gott och sov framtill halv 5 i morse då han fick välling och sen somnade han om och vi klev upp vid kvart över 6 när Albin vaknade. Han mår bättre idag.
Än har han ingen feber, han har fortfarande ont på tungan fast där är inte alls lika många prickar som i går.
Det blir inget dagis för honom idag för jag tror det är Höstblåsor och det är väldigt smittsamt, ofarligt men smittsamt och smärtsamt.

Vi har haft en lugn och skön morgon med massa mys bara och nu har Emil somnat så jag och Albin myser i soffan en sväng, Albin fick en piggelin och det verkar lindra gott!
Mitt halsont är kvar och har inte blivit bättre, men inte sämre heller så det ska nog gå.


RSS 2.0