Marsipanbebisar, svamp, ösregn och lite till!

Idag har vi fått gjort mycket tycker jag!
 
Jag och Emil började dagen med en Power Walk. I dag var den inte fullt så härlig bara, det ösregnade hela tiden. Emil satt ju i vagnen och hade det gott under en stor regnponcho (jo, men regnskyddet till vagnen verkar ha fått ben och knallat iväg...), men jag blev redit blöt!
 
 
Efter en sån promenad är det ju extra gott att komma hem och få i sig en smarrig frukost!
Dessutom fick jag inhandlat nya nummret av "Hembakat" när vi gick om affären.
 
 
Efter frukosten fixade jag några beställningar och sen åkte vi hem till mormorn en sväng för lite förmiddagskaffe. Tillbaka hem, laga mat, äta mat, cykla och hämta Albin och hem igen för tårtbak!
 
Jag har bakat 2 bottnar och gjort 2 fyllningar och när det var klart tog vi en snabb fika, som btw tog tre gånger så lång tid eftersom Emil hällde ut ett helt glas juice över hela sig, ner i barnstolen (av tyg!) och vidare ner på golvet där det skvätte överallt så jag fick, helt ofrivilligt skura golv och en hel del luckor. När jag i alla fall sanerat köket, ungen och fått monterat ner barnstolen och kastat in den i maskinen så tog jag barnen med till skogen!
 
 
Vi hittade minsann svamp vi, fast vi bara var ute en knapp timme.
 
 
Emil var väldigt facinerad av svampen och ville lukta ner i hinken hela tiden.
Båda två var superduktiga och Emil gjorde verkligen sitt bästa, även om de flesta svampar han plockade var minst sagt fot/skaft-lösa, han hade tur om han fick med i alla fall största delen av hatten...
 
Vi åkte hem och jag började genast med maten, tacofylld barkis.
Barnen var ute och lekte och pappan kom hem lagom till maten.
Efter maten fick jag skura golvet en gång till och då insåg jag även att Emil inte alls är redo för en "stor" stol, utan så fort barnstolen torkat så blir det till att montera ihop den igen!
 
David tog barnen med sig ut medan jag hängde tvätt, vek tvätt, dammsög, monterade ihop 2 tårtor, diskade upp och sen började på lite tårtdekorationer till morgondagens våningstårta.
 
 
Det blev bla lite marsipanbebisar och en hel del blommor.
Har en idé i huvudet om hur tårtan ska se ut, hoppas det blir så med!
 
Nu ska denna trötta småbarnsmorsan ta en lång dusch och sen blir det sängen!
 
I morrn är det tårtdekorering på schemat, ihop med det vanliga, hämta och lämna i skolan, passa Emil så han inte gör för många hyss och på kvällen vankas det kalajs!

Skolan!

Nu har Albin kommit igång ordentligt i skolan och det är 8-12.30 som gäller, varje dag!
 Det är helt underbart att ha fått in vardagsrutinerna igen och jag njuter av att vara sådär supertrött redan vid 21 på kvällarna. Om morgonen, nu för tiden, ringer min klocka 6.25 varje dag och då hinner jag oftast upp och ta min morgondrink och läsa tidningen innan Albin & Emil ska väckas. Ibland vaknar dom av sig själv samtidigt som mig och då blir det morgonbompa i soffan för deras del.
 
När Albin ätit frukost ger vi oss av vid 7.40. Han cyklar och jag tar Emil i vagnen. När vi lämnat av Albin tar vi en PW innan vi går hem och äter frukost.
 
 
Underbart PW-väder!
 
Sen har jag Emil hemma och han är ju inte helt lätt att se efter, man hinner knappt vända sig om så har han gjort hyss! I måndags tog det nästan priset alltså, då var jag helt utmattad när vi vart och hämtat Albin efter lunch!
Han smetade en håret med miniderm (kräm för torr hy) så vi fick duscha oss ordentligt.
 
 
Efter dusch måste man givetvis kamma sig ordentligt.
 
Han fick fatt i min plånbok (som låg i ett stängt fack på utsidan av vagnens suflett!), plockade ut alla pengar, alla kort, ja allting, på altanen... som har 1½ cm breda sprickor... PANIK! Men som tur va hade han bara lyckats kasta ner ett och annat oviktigt kvitto!
 
Efter maten skulle vi bara vänta ut en maskin tvätt så jag hann hänga upp den innan vi skulle cykla och hämta Albin, det var ju bara det att när den maskinen var klar så visade det sig att någon liten man, visst stoppat in en blöja så allt, ALLT, var fullt med någonslags ludd! Bara att köra om maskinen igen, men både förtvätt och extra sköljning...
 
Medan jag höll på som värst att slita mitt hår (undrar varför det börjar gå i grått??) så lyckas han fi in den lilla knubba handen in i skåpet där tvättmedlet står, trots att det är en barnspärr på så det bara öppnas typ 2 cm. Får tag i skopan med tvättmedel och öser ut på golvet, mattan och lite i mina skor!
 
GAHHHH!
Får på honom skor och kläder och skickar ut honom på altanen med stränga förmaningar om att stå blickstilla och inte röra NÅGONTING, i synnerhet inte cykeln som jag redan packat klart. Jag skulle ju "bara" in och dammsuga upp allt tvättmedel snabbt... När jag kommer ut har han givetvis vält cykeln och har fullt sjå med att plocka och greja med allt jag redan packat ner som nu ligger utstrött på gräsmattan...
 
Jag var såå matt och trött när jag väl kom hem till mamma att jag var tvungen att ta igen mig en liten stund, på altangolvet. Albin var lika trött han, efter första riktiga skoldagen, han bara satt i en solstol. Tills Lina, Olle & Isak kom, då gick vi på utflykt! Med fika!
 
Jag tyckte absolut att jag förtjänade en kvällsdrink och soffhäng efter den dagen!
 
Nu snackar vi inte alkohol, utan Fitline!
 
I går var det samma visa, upp, väcka, skolan, PW, hem, frukost och sen hyss...
 
 
Kollar vad för något roligt som kan finnas på diskbänken...
 
Han har börjat putta runt stolar i hela huset för att komma åt allt som han vet att han inte för pilla på... Sånt som han ser att vi ställer upp dit han inte når. Efter frukosten och PW så gick vi upp så jag kunde ta en snabb dusch. Jag la fram leksaker, till honom, hos mig, inne i badrummet, men dahhh, trodde jag verkligen att han skulle stanna kvar där? Nää, det gjorde han såklart inte utan när jag kom ut så hade han gjort såhär fint i eluttaget på Albins rum...
 
 
Två stycken däck till någon av Albins motocyklar, den ena, väldigt långt in...
 
Efter middagen och hämtningen av Albin så cyklade vi om Oscar och Alex och hämtade upp dom. Dom fick vara hemma hos oss och leka medan mamma Angela jobbade en sväng. När Angela kom satt grabbarna och spelade Wii.
 
 
Vi har lånat hem brorsans och här kör dom Mario Kart.
 
Vi är annars inte mycket för dator/tv-spel men det var ju jätte tråkigt väder i går så vi kunde ju inte vara ute (jo, det finns regnkläder, men så jäkla kul är det inte och vara ute i ösregn) och då var det bra att ha ett tv-spel hemma! Lagom tills Angela kom hade vi en jordgubbspaj klar.
 
På kvällen var jag bara tvungen att testa göra en marsipanbebis i min nya silikonform!
 
 
Givetvis ska den inte vara kritvit och inte har kanter kvar när jag ska göra till tårtdekoration, men ni fattar poängen, visst är den söt?
 
Idag har vi återigen haft lämning och hämtning i skolan, PW där emellan och efter skolan tänkte vi åka till svampskogen och möta upp mormorn, men se det blev det inget med.
När vi kom till skolan satt Albin med en ispåse på bakhuvudet, han hade hoppat hopprep, ramlat och slagit bakhuvudet i asfalten så fröken bad mig hålla lite extra koll på honom idag.
 
Vi cyklade om affären på vägen hem och det var då ingen fara med Albin, även om han hade en rejäl bula och var ganska öm. När vi precis kommit hem så lyckas Emil få ett getingstick på långfingret.
 
Han skrek i högan sky och det gjorde nog rejält ont men jag fick på hydrokortisonkräm och ett plåster snabbt, så fick grabbarna fika på några chokladbitar och så var allt bra igen. Emils finger och hand svullnade upp ganska så direkt men han sa inget mer. Jag ringde ändå sjukvårdsupplysningen eftersom det var första gången (ingen av barnen har fått förut) och dom bad mig oxå hålla koll. Så jag insåg att svampskogen nog inte var något för oss. Vi ringde Oscar och Alex istället och dom var oxå leksugna!
 
Angela hade gjort smarrig äppelpaj och barnen fick lekt av sig!
I kväll har det vart fotbollsträning för grabbarna och jag har jobbat en sväng på kontoret.
 
Nu går ögonen nästan i kors här uppe så jag ska ta och flytta över till sovrummet och hoppas på en god natts sömn. Grabbarna somnade snabbt och enkelt i dag med, men Albin hade väldigt ont i bakhuvudet och kunde inte ligga på rygg alls, så vi får väl se vad som händer i natt.

Helgen

I helgen har det verkligen vart fullt upp och är igentligen fortfarande (bara det att jag har en förmåga att fastna inne på massa spännande sidor som säljer tillbehör till tårtdekorationer...), jag har ett helt minneskort fullt med bilder från gårdagens bröllopsfotografering som jag ska ta tag i.
 
Jag har i alla fall bakat lite i helgen.
 
 
Stor tårta (50 pers) på beställning...
 
 
...och en liten våningstårta till brorsan på hans födelsedag!
 
 
Albin hjälpte mig med tårtdekorationerna och hade tillslut mjöl i hela nyllet!
 
Vi har tagit oss lite tid tillsammans och gett oss ut på en liten cykeltur...
 
 
 
 
 
Och idag har David fällt träd som jag och barnen med stora ögon tittat på!
 
 
I väntan på limousinen som kom med brudparet så beundrade jag vackra Tjolöholmsslott.
 
 
I går kom brorsan och Julie förbi på varsin Segway, brorsans present av Julie, en hel dag på Segway!
 
 
Idag hemma hos morfar, efter att vi firat brorsan med mat och tårta.
Pappa puttade runt Emil på brorsans gamla BMX...
 
Nähe, nu får jag ta och sätta fart med bildredigeringen...
 
 

Hemma hos mig

I veckan när jag justerade lite inställningar på kameran så knäppte jag av några bilder hemma.
 
 
 

Vi bakar!

Idag har vi mest bakat faktiskt!
 
Jag kommer ju upp så tidigt nu för tiden så jag hade hunnit med att baka en stor tårtbotten och att sätta in en ny när Rigmor kom hit vid 8 i morse! Sen stack vi til skolan, jag lämnade Albin och åkte till ICA på hemvägen.
 
Vispade ihop en ny stor botten till och satte in den innan jag stack iväg för att hämta hem stora killen från skolan.
Det hade gått jättebra, men så är det ju bara korta dagar denna vecka, allvaret börjar på måndag!
 
Efter middagen monterade jag och Albin ihop tårtbottnen som nu står i kylen och gottar till sig. I morrn ska den täckas och dekoreras och idag har vi gjort lite av dekorationerna som ska vara på.
 
Nu måste jag kila, Emil verkar ha väldigt svårt att komma till ro och ligger mest och ropar på mig.
 
 
Bjussar på en bild på våra egna björnbär så länge!

Fotbollskillen!

Igår hade jag en fotografering på kvällen och innan mina kunder kom så lånade jag Albin som just kommit hem från fotbollsträningen. Först var det inte sådär superroligt att vara med men så fort man får lov att spexa till det lite så blir det väldigt festligt helt plötsligt...
 

Galet mycket igen!

Det känns som om mina inlägg går lite på repeat här.
Jag bara tjatar om hur mycket jag har att göra hela tiden...
 
Hur som helst så har det vart mycket med tårtor (och mer ska det bli!), vi har vart på SM finalen i Sidvagnscross i helgen, Förberett för skolstart, fotograferat, bokfört och kört lön mm mm.
 
 
Såhär mysigt hade jag i alla fall det i lördagskväll. Jag fick krypa ner brevid en varm och gosig liten Emil i husbilen efter Styrelsemötet på Väla i Helsingborg.
 
 
Mysigt även på söndagen när Emil vaknat på eftermiddagen...
 
I måndags hade jag massagetid på förmiddagen, ungarna lämnades hos mormor och jag passade på att handla på vägen hem. Eftermiddagen spenderades ute och på kvällen var jag och Louise i Mölnlycke på möte ang FitLine, kosttillskottet vi dricker.
 
I går började vi dagen med att sticka till Gekås direkt efter frukost.
Albin fick ny skolväska, pennfack, regnställ, extrakläder mm.
 
Emil kikade på en sulky han väldigt gärna hade velat ha...
 
 
Jag har letat som en liten idiot, i varenda leksaksaffär i hela södra Sverige (känns det som i alla fall!) efter en BLÅ (eller grön, eller gul, eller röd eller beige, ja you name it, men inte ROSA eller ljuslila!) vagn/sulky.
Jag har finkammat nätet och hittat en, EN, ljusblå vagn på en sida som tar hutlöst betalt för frakten av en liten, och vad jag bara kan förutsätta, är en vinglig, plastig och knappast särskillt hållbar, docksulky.
 
Snälla, finns det ingen vänlig skäl som vet om en docksulky/dockkärra (ej kombivagn) som inte är rosa eller ljuslila? Jag hittade en dockvagn från BRIO som var orange och svart, det hade funkat alldeles utmärk men givetvis fanns inte den färgen längre utan bara i ljusrosa och ceris...
Min tanke är således att jag får köpa en liten Micki vagn och måla om den själv.
 
Hur som haver.
Jag fick med mig barnen från dockavdelningen med ordet "Fika".
Vi gick upp och käkade varsin fralla och drack bubbelvatten (mamman fick en latte) och sen var vi fit for fight igen.
 
 
Jag har länge sneglat på denna klänningen när jag vart på Gekås. Men inte riktigt vetat när jag skulel ha användning för den. Den jag har provat har varit i en mörkare beige färg men den fanns inte kvar. Kvar fanns dessa vita och ett gäng korallfärgade. Jag vet att denna vita är lite genomskinlig, trots flera lager av tyg men det fixade jag ju genom att köpa en enkel liten underklänning. Ledsen blev jag inte heller när jag upptäckte att den var nersänk till 29 spänn! Den fick följa med hem i ett nafs!
 
Albin fick en ny cykelhjälm som han invigde så fort vi kom hem.
 
 
Emil somnade givetvis i bilen så han fick sova vidare i vagnen en stund men vaknade ganska snart.
Vi lagade middag och lagom till den var klar fick vi besök!
Li & Alice kom och efter middagen blev det poolbad och kafferep!
 
 
Efter kvällsmaten gick jag upp och tog hand om lite spännande bokföring, lönekörning och svarande på mail.
Albin & David var över hos grannen och hjälpte honom med något medan Emil "hjälpte" mig på kontoret...
 
Idag har det, som sagt, vart skola och medan farmorn ändå var här så hade jag bokat in ett möte med nya chefen på ICA som jag hann beta av innan lunch. I eftermiddag har vi vart hos mormorn och morfarn som har bjudit på fruktsallad och glass. Nu är Albin iväg och tränar fotboll och Emil är med pappan och kollar på. Jag har förberett studion för en grupp syskon (vuxna) som kommer och fotograferar sig här i kväll och nu ska jag bara slänga i mig en kopp te innan dom kommer!
 

Albins första skoldag!

Min älskade kille har blivit stor!
 
 
Redo för första dagen i skolan!
 
Idag på morgonen kom farmor för att passa Emil medan jag och Albin åkte till skolan.
Första dagen gick bra och han har nu fått träffa alla sina nya klasskompisar.
 
 
Resten av veckan är också korta dagar, inskolningsdagar, så det är 9.30-10.00 som gäller i morrn och på fredag med. Sen kommer det ju rulla på, skola varje dag mellan 8-12.30 och då ska man komma ihåg att skicka med frukt varje dag, matsäck en dag i veckan, gympapåse en dag i veckan mm.
 
Tänk va tomt det kommer att bli hemma om förmiddagarna!
Som vi kommer att längta, jag och Emil. Men det ska bli skönt att komma upp i tid varje morgon, Emil har ju blivit en riktig lite sjusovare om morgonen nu i sommar!

Johanna ♥ Thomas

Den 21 Juli i år, gifte sig Johanna & Thomas i Eftra kyrka.

Jag var med och förevigade deras dag, en dag som var solig, varm och blåsig.

 

Dom var så himla fina!

Deras supergulliga pojkar, som var brudnäbbar, var hur gulliga som helst och gjorde precis allt dom blev tillsagda! Jag är så glad att jag fick vara med på deras speciella dag och föreviga den!


Tråk...

Ja, jag vet, jag är lite tråkig, men vi har vart iväg med husbilen på Sidvagns SM, vart på årtiondets roligaste kräftskiva, jobbat på ICA och bakat massor av tårtor.
 
Till veckan ska Albin börja skolan och farmor kommer att vara här och umgås med lillebrorsan så länge, kanske hinnar jag uppdatera bättre då. Nu ska jag hoppa i säng efter att ha sovit på tok för lite föregående natt...
 
Bjuder på mina godingar så länge!
 
 
 
 

Jenny 18 år!

Igår bakade jag tårta igen.
 
Denna gången var det till en av mina bästa vänners dotter, som fyllde år igår och deta var en överraskning att jag skulle baka en tårta till henne.
När jag fick frågan ifall jag kunde göra tårtan så ställde jag motfrågan och frågade om jag fick lov att exprimentera lite då och det fick jag ju såklart! Jag fick fria händer och bestämde mig för att försöka mig på en våningstårta!
 
Självklart har jag läst på ordentligt och kollat på alla steg-för-steg beskrivningarn i mina favorit bak-bloggar och jag kände man kanske säker när jag satt igång.
 
 
Det blev en (eller 2) tårta med ljusa bottnar, fyllda med jorgubb/limemousse och vaniljkräm med bär.
Jag spacklade med en smörkräm med smak av lime och sen är den täckt med marsipan.
Dekorationerna är oxå av marsipan med bokstäverna och rosorna är gjorda av Sugarpaste/Flowerpaste.
Jag gillar bäst att jobba med marsipan, jag kan lixom inte komma ifrån det...
 
Runt om fortsatte jag med gren, blad och blommor, såhär.
 
 
På toppen är det 2 stora fjärilar, 2 mindre rosor och rosa sockerkristaller.
Andra våningen har jag gjort som en såkallad explosionstårta.
Jag la först ett lager rosa marsipan på toppen och sen när jag klätt med det vita så skar jag försiktigt upp flikar som jag vek ut så det rosa kom fram. Jag använder ett smörpapper mellan marsipanlagrena för att skydda som sen är lätt att ta bort när jag vikit ut kanterna och jag använder en liten vass skalpell när jag skär.
 
Sen fick jag lite tidsbrist men jag hade redan förberett för att göra små bakelser att bjuda på till kvällens "Vin & Vax" så jag snabbade mig och såhär blev dom.
 
 
Kanske inte som snyggaste och jämnaste i världen men helt ok för ett gäng fnizziga tjejjor!
 
 

Tårta!

Idag har mamma haft ett litet "kafferep" hemma och då passade jag på att baka en liten tårta.
Jag hade köpt lite nya grejer jag ville testa och hittat recept på mousser jag ville testa.
 
 
Jag har bakat bottnar på "lika-delar-principen" och fyllt med ett lagar campagnemousse och ett lager jordgubbs & rabarabermousse. Sen har jag spacklat den med en smörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda med hjälp av min nya silikonmatta och det är både marsipan & sugarpaste.
 
 
Så här det det ut när jag är igång som värst...
 

Tårtbotten Lika delar

 Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg

Knäck äggen i ett glas. Tag fram två lika stora glas och häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen.
Gör likadant med mjölet i det tredje glaset.
Om man vill kan man byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl, potatismjöl gör att tårtbotten blir mer luftig.
Vill du ha chokladbotten byter du istället ut 1/3 mot kakao.
Sedan blandar man i bakpulver i mjölet, då behövs så här mycket

2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulver

Nu är det dags att blanda allt!
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt. Det ska bli vitt och fluffigt liksom och det tar ett tag, kanske 5-10 minuter.
Blanda sedan ner mjölblandningen, då ska det ej vispas utan vändas ner försiktigt tills allt blandas.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på nedersta steget i ugn.
Här kommer tider beroende på hur många ägg du har.

2 ägg- ca 20 minuter
3-4 ägg- ca 25-30 minuter
5-6 ägg- ca 35-40

Tiderna kan variera beroende på vilken ugn man har.
Öppna dock inte ugnsluckan de första 20 minuterna, då kan botten sjunka ihop!
Känn i mitten på formen med en sticka, stickan ska vara torr.
Tag ut och låt svalna i formen.

Champagnemoussen

3 dl grädde
3 dl torr champagne eller mousserande vin
2 äggvitor
1 dl socker
7 gram gelatinpulver
3 msk vatten

Gör så här:
Du låter gelatinpulvret svälla upp i vatten och sätter sedan i vattenbad
sedan blandar du ner det smälta gelatinet i vinet och låter svalna.
Du blandar vinet med vispad grädde och låter svalna i kyl
vispa äggvitan fluffigt och tillsätt sedan sockret och vispa mer
sedan bara blanda allt tillsammans och in i kylen för att stelna.

Jordgubbs- och rabarbermousse

200 g rabarber
200 g frysta jordgubbar
1-1,5 dl syltsocker
200 g färskost med vaniljsmak
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft

Gör så här:
Koka rabarber, jordgubbar och syltsocker ca 10 minuter. Låt svalna ordentligt. Blanda ner färskosten och vaniljsockret i jordgubbs-rabarbermoset. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Smält de blötlagda gelatinbladen i jordgubbssaften, blanda långsamt ner dem i bär-färskostbladningen under omrörning. Blanda till sist försiktigt ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.


Lillan!

Igår hade jag lilla söta Amelia i studion!
Hennes pappa kallar henne lillan och hon kallar sig det själv med och det var ju urgulligt!
 
 

Upprepning...

Ja, fy, nu blir jag väl tjatig igen men jag har fullt upp!
 
Innan jag går på med mitt tjat om hur mycket jag har att göra så måste jag få visa min lilla gröna oas.
 
 
Det har växt explosionsartat den veckan vi vart borta!
 
I helgen har jag jobbat både lördag & söndag och innan jag började på ICA i söndags så hade jag en fotografering.
På lördagen var det middag hos mor & far på kvällen, med brorsan och Julie, supermysigt och innan vi cyklade hem så hittade jag majsan här...
 
 
Söndagens fotografering gick alldeles utmärkt och när jag kom hem hade David kaffet klart!
 
 
Nu ska jag packa ihop och krypa i säng.
Jag har bakat tårtbottnar på löpande band mellan fotograferingarna!

Semestern, fortsättningen...

Vi har ju faktiskt vart hemma sen i fredags men jag har jobbat hela helgen och idag har jag haft fotograferingar + förberedelser för flera tårtor som ska bakas i veckan så jag har helt enkelt inte haft tid.
 
Men nu kommer slutklämmen på veckan!
 
Innan vi åkte vidare så åt vi ju kvällsmat (onsdagkvällen) i Karlskrona, den vi köpte på den där fina ICA Supermarketen, ni vet. Albin hade bestämt grillad Majs och lilleman var helt tokig i det!
 
 
Efter smarrig kvällsmat sov vi alla gott och vaknade utvilade på torsdagsmorgonen, vi hade ju haft sällskap av Kajsa större delen av natten så det blev morgongos när lillemannen vaknade.
 
 
Efter att vi ätit frukost och packat ihop oss ordentligt så körde vi vidare!
 
 
Vi hade gjort Bohuslän, Småland och Blekinge, nu drog vi till Skåne!
 
Vi började med att stanna och äta på ett jättefint matställe (som jag tyvärr inte mins namnet på) strax utanför Helsingborg och när vi ändå var där så tog vi en ordentlig shoppingtur på Väla!
 
 
Jag hittade så mycket fint, bla dessa superfina skålarna (som jag dock inte köpte) och fick med mig massor av inspiration hem. Det som blev inhandlat är ju inte helt oväntat, kläder till ungarna, en hel del dessutom...
 
Efter Helsingborg körde vi till Höganäs där vi fick en supermysig plats nere i hamnen.
 
 
Innan vi startade grillen så gick vi en ordentlig runda på bryggorna runtomkring.
 
Efter maten, när Emil somnat så tog vi med oss krabbfiske-grejerna och gick ner till havet och fångade krabbor.
 
 
Albin fick fångat jättemånga och tyckte det var jätteroligt.
Så roligt att vi faktiskt gick och fiskade krabbor igen på fredags förmiddag!
 
Jag passade på att ta en lång, varm dusch innan vi gav oss av norrut igen.
 
 
Vi stod så himla bra i Höganäs och roddklubben (som hade hand om ställplatserna) skötte det jättefint!
 
Vi styrde hemåt, tog fika i husbilen och körde kustvägen hem med ett litet stopp på FJ;s i Falkenberg.
Jag hade förvarnat mamma om att vi var på väg hem och att vi var hungriga så fick mat där när vi kom hem.
 
Vi har haft en riktig toppenvecka tillsammans och vädret har vart helt ok, inget regn men en aning blåsigt vissa stunder. Nästa år kommer vi definitivt att besöka Barnens Gård igen, vilket ställe!
 
 
 

Emil!

Min lilla älskling!
 
 
Och min stora älskling...

Testing, testing...

Igår kom vi hem från en veckas härlig semester och idag började jag jobba kl 7.30 i morse...
 
Efter jobbet satte jag ihop lite av min nya utrustning jag köpt till studion och den var jag bara tvungen att testa!
Så eftersom jag bara hade en liten unge hemma och fota på så blev det det.
 
 
Jag håller på med en rabarberpaj oxå, så jag hinner inte visa så många men här kommer några i alla fall!

En snabbis!

Kikar in en snabbis bara innan grabbarna är tillbaka från duschen.
 
Idag har vi först gått runt ön en sväng och hälsat på skogens spännade saker...
 
 
Först ut är älgen Helge som stod i en dunge...
 
 
Sen var det massa troll genom hela skogen, som kikade på en...
 
Innan vi gick tillbaka så gick vi ner till stranden och myste.
 
 
Grabbarna hittade en sten ute i vattnet som dom kröp upp på, fina familjen!
 
Efter lekplatslek, mat och lite vila så tog vi en sovande Emil med oss i vagnen och spelade en omgång äventyrsgolf! Pappan vann med bara 2 slag över mig och Albin var överraskande duktig på minigolf!
 
Efter golfen tog vi varsin glass och en kopp kaffe, sen plockade vi fram cyklarna och cyklade in i Karlskrona city!
På vägen hem handlade vi i en jättefin ICA Supermarket (lite arbetsskadad är man ju...) och så fort grabbarna är tillbaka så blir det grillad majs!
 
I morrn på förmiddagen drar vi vidare, vart det blir, har vi ingen aning om än, men jag uppdaterer på Instagram dagligen, HÄR kan ni följa det om ni inte följer mig redan.

Semester!

Vi är iväg, hela familjen och bara umgås och har det bra!
Vilken tur att vi har husbilen så vi kan komma iväg emellan åt.
 
Där jag sitter nu har jag tillgång till ett trådlöst nätverk så därför kan jag uppdatera, från mobilen går det inge bra tyvärr. Vi körde i fredags och började med att göra Liseberg med Coffe & Julie!
Jag bjussar på bilder från Instagram.
 
Stora djurboken och en film på DVDn, semester here we come!
 
På väg upp. En film på DVD:n och stora djurboken, favvon just nu.
 
Det gick bra för mamman att åka Kållerado...
 
Jag klarade mig inte så bra när vi åkte Kållerado...
 
Efter en VÄLDIGT blöt tur i flumriden fick vi ta vad som fanns i skötväskan och det var ett par tights i stl 86...
 
På kvällskvisten åkte alla dom andra Flumeride och Albin blev genomvåt och lite ledsen, han ville inte gå runt så blöt så vi rotade igenom skötväskan och fann ett par leggins i stl 86 som han gick runt med resten av kvällen!
 
Efter Liseberg (där vi för övrigt spenderade 10 timmar!) gick vi ut till husbilen, la barnen på direkten och åkte upp och ställde oss i en hamn i Kungälv. Vi sov där men gav oss iväg redan innan frukost. Efter frukosten gick jag och handlade på min absoluta favvobutik, Tårtdecor i Kungälv!
 
 
Efter shoppingen gav vi oss av mot Lysekil! Mer film, bok och lite salta pinnar på vägen...
 
 
Vi tog trafikfärjan Gullbritt över till Lysekil och övernattade på en camping lite utanför stan.
 
 
På eftermiddagen gav vi oss ut på en cykeltur men Emil somnade bakom mig och för att inte hans huvud skulle ramla fram fick jag ta av mig tröjan och knyta den runt hans huvud...
 
 
Efter kvällsmaten testade grabbarna campingens vattenrutchkana och den var poppis vill jag lova, Emil skrek som en stucken gris när vi tog upp honom!
 
 
När jag skulle gå och lägga mig på kvällen så var det brevid denna lilla sötingen jag fick ligga!
 
Dagen efter, på Söndagen åkte vi in till Lysekil och gick på Havets Hus (en besvikelse, men mer om det en annan gång), strosade runt på stan och åt stekt strömming med mos och Knäcke nere i hamnen.
 
På eftermiddagen gav vi oss av mot Småland...
 
 
Vi klev återigen ombord på Gullbritt och medan vi stod på båten gjorde jag fika.
 
 
Vi stannade till på en liten skogsväg någonstans i Småland och dukade upp Ostbricka som vi åt tillsammans med kex, vindruvor, päron, nötter, ölkorv och lite Rosé (bara jag då, David fick ju fortsätta köra efter maten...).
 
 
Efter maten (osten) gick vi ut en sväng i skogen och plockade blåbär. Vi hittade mängder med Lingon med, men dom var ju tyvärr inte mogna än.
 
Vi stannade där i skogen tills det var dax för barnen att lägga sig och sen körde vi vidare och hamnade på en Naturcamping, låååångt ute i skogen utanför Tingsryd i Småland. Det var supertrevliga människor som drev campingen hemma på sin gård och tog emot oss fast vi inte kom innan vid 22.15 på kvällen! Vi hade iofs ringt innan så dom visste att vi skulle komma.
 
 
 
På morgonen, när vi ätit frukost i skogens lugn så festade vi på blåbären vi plockat dagen innan.
Där fanns massor att hitta på, djur (Kanin, Fåglar, Ankor, Påfåglar, Getter med Killingar, Hästar, Hund och Katt) att titta på, lekplats med lekar, olika motorfordon mm.
 
 
Jag och Albin lekte medan pappan var ute på en joggingtur i skogen.
 
 
Vi stannade kvar till efter middage innan vi körde vidare. Jag gjorde i ordning fika som vi tog på vägen, när Emil somnat och Albin var inte pigg han heller, somnade med smulor av bullen runt munnen...
 
 
I går (måndag) kom vi fram till Karlskrona på eftermiddagen. Vi gick upp på stan efter att "checkat" in oss på ställplatsen nere i gästhamnen. Jag och Albin gick i lite affärer innan vi allihopa gick till parken och roade oss innan vi gick tillbaka till hamnen. Vi beställde budpizza och jag passade på att tvätta lite kläder i tvättstugan i hamnen. Vi träffade urtrevliga människor som vart ute med sin husbil i 55 dagar (pensionärer) och sen gick vi en kvällspromenad i hamnen i solnedgången.
 
 
I morse lämnade vi hamnen efter frukosten och körde ut till Barnens Gård!
 
 
Vilket ställe alltså! Dit måste vi bara åka igen! Vi la hela dagen där. När dom öpnnade (kl 10) var vi redo som första besökare, och när det stängde (i alla fall nästan, vi gick en halvtimme innan dom stängde kl 18) var vi supernöjda, verkligen!
 
 
Att man inte hört talas om det innan, konstigt. Det var lekland, vattenland (David och Albin på bilden) och djur. Vi åkte Hölass, klappade kaniner, getter, grisar, hästar och höns, hoppade studsmatta, åkte kana och klättrade på en riktigt svår hinderbana.
 
 
Precis på slutet skadade jag tån i hinderbanan och det började störtblöda när jag satt uppe på en av avsatserna till Hinderbanan. David sprang efter papper medan Albin stannade hos mig (det svartnade till och med för ögonen en gång och jag hörde David ropa -Du svimmar väl inte nu?). Vi hade redan innan bestämt att detta var sista gången, sen skulle vi åka så det passade ju bra.
 
Vi kommer absolut att åka till Barnens Gård nästa år med, vilke ställe och framför allt så var det ju lika roligt för Emil som för Albin (och oss vuxna då).
 
 
Efter Barnens Gård åkte vi ut till Dragsö, söder om Karlskrona och där är vi nu!
I kväll, efter maten, gick vi ner till stranden där ungarna fick gräva i sanden medan vi kollade på när solen gick ner. Nu gäspar jag som en tok här i soffan så det är nog läge att förflytta sig till sängen, och krypa ner brevid en varm och gosig, sovande bebis!
 
Kanske, kanske kan jag titta in igen innan vi kommer hem.
 

Träningen fortsätter....

Trots dåligt väder så kämpar Albin på som bara den och han älskar det!
Han frågar så gott som varje dag om inte han kan få köra och pappan tycker ju det är precis lika roligt så oftast kommer dom iväg 2-4 gånger i veckan.
 

1 augusti tjugohundra...

Eftersom jag fick lite tid över igår och hann fixa med bilderna så kommer här bilder från 1 augusti lite olika år.
 
Vi börjar väl med förra året,!
 
 
Då hade vi just kommit hem från en liten semestertripp och fortsatte semeterfeelingen genom att äta frukost ute, på den då nya altanen. Senare på eftermiddagen var jag och Albin inne i stan och gjorde naglarna. Sista bilden är på en utslagen Emil, i vår säng med vällingflaskan i munnen. Det är hårt att semestra...
 
 Från 2010 hittade jag detta.
 
 
David grejade lite mer med taket på  garaget så Albin satt nedanför i sin stol och kikade.
Vi var en sväng på IKEA och på hemvägen blev Albin akut kissenödig och vi fick svänga in på en rastplats. På kvällen byggde grabbarna lego, i Albins gigantiska, ej ännu ombyggda rum och bebisen i magen var livlig och rolig att lyssna/känna på.
 
2009
 
 
Då höll vi som bäst på att bygga ut garaget. Men en paus på Öströö Fårfarm med fika och lammsafari, det har man alltid tid med, även om man blir lite trött...
 
2008
 
2008 hade vi en härlig sommardag, den 1 augusti, med poolhäng hela dagen lång!

Gårdagens Insta...

Ni som följer mig på instagram (fyrklovern) vet ju redan men ni andra, här kommer gårdagens bilder!
 
 
Emil kom in till mig vid 6-tiden och där somnade han såklart om och när han sen vaknade vid halv 8 så var han så god och glad! Tittade på mig och sa "HEJ", ungefär som om han var överlycklig att en ny dag börjat.
Även gosa är han väldigt bra på på morgonen, frågar efter kramar och pussar hela tiden!
 
 
Vädret var ju minst sagt ostabilt i går och här har båda barnen krupit upp i stolarna på altanen, under taket och tagit filtar på sig, när det fullständigt öser ner utanför.
 
 
Senare på kvällen kunde man se denna jätteregnbågen och om man tittar riktigt noga så är deär faktikst en liten, lite mer osynlig, ovanför.
 
 
 

RSS 2.0