KRUPP!

Stackars, stackars min stora pojk!!

Albin har fått krupp och har under dagen haft det jättetungt. Det var ju lite "harkligt" natten till i söndags men när han fick vatten så gick det över och han sov gott. I natt har det inte heller vart några problem men under dagen idag har han blivit allt sämre och blivit väldigt hes, fått feber och sen denna hosta följt av svårt att andas...

Jag ringde först vårdcentralen men dom skulle ju inte ringa upp mig på nästan 1½ timme så jag ringde 1177 (sjukvårtsupplysningen) och hon som jag fick prata med var supergullig och tyckte absolut att vi skulle söka, antingen akut eller till VC. Jag bestämde mig för att vänta på att VC skulle ringa upp och det gjorde dom, vi fick en tid och vi åkte dit. Väl där fick vi träffa ett riktigt stolpskott (enligt mig). Han verkade inte ha en aning om vad det handlade om och innan vi gick så sa han att jag kunde ju gå in på internet och läsa om jag ville (Hmmm, för det var ju inte det jag gjort och därför jag sökte läkare... STOLPSKOTT!).

Vi fick utskrivet en hostmedicin och gick hem med informationen om ifall det skulle bli värre på natten så skulle vi åka in akut och få inhalera... Blev jag klokare? Nää, inte ett dugg!

Albin däckade totalt i soffan när vi kom hem och innan jag väckte honom vid 18, så tog jag tempen på honom och gav honom en alvedon och han var helt borta, han ryckte inte ens till (jag kör fortfarande rumptemp och suppar). Han hade 38,9 och det tog en bra stund innan han vaknade och när han gjorde det så var han jättehostig och fick svårt att andas så jag satt ute med honom en halvtimme ungefär och det tyckte han var jätteskönt. Det släpper nästan direkt och han slappnar av och bara sitter där och filosoferar med mig.

Jag har räknat iskallt med att det kommer bli en skitjobbig natt, men absolut NOLL sömn.
Jag kommer att få sitta ute i omgångar, springa med vatten och ev oxå åka in till akuten.
Om jag har väntat mig detta, så borde det bara kunna bli bättre, eller?

Albin är fortfarande vaken och ligger och kollar på Ronja Rövardotter och så går David ut med honom i mellanåt. Han ber om det själv, när han vill gå ut och andas kallt. Får väl se när han känner att han vill gå och lägga sig, jag tänker inte tvinga honom när jag märker vilken panik han får när han inte kan andas. Jag har stängt av elementet på hans rum och öppnat fönstret lite med, så det ska vara svalt när han lägger sig, och sen hela natten.

Så nu är det väl lika bra att jag går och lägger mig.
Det är knappt så man vill säj det men jag känner mig så frusen (jag som ALDRIG fryser), huvudet värker, halsen svider, bihålorna är fulla med snor och jag har mensvärk!

Ja, nu är det definitivt läge för mig att runda av här märker jag, jag vill ju inte det ska bli en gnäll-blogg
(ni vet, en sån där bloggerskan inte gör annat är gnäller på ALLT och ALLA)!

Om jag orkar så lovar jag kika in med en uppdatering i morrn.


Albin & Emil

Här kommer ännu fler av ungarnas bilder från studion i helgen.

(För ni har väl inte tröttnat...)


Våran fina, fina Albin!



Våran goaste Emil unge!


Mina fina barn i studion!

Här kommer yttligare några bilder på Albin & Emil (med pappan & mamman) i studion.



Några av Emils bilder.

Några av Albins bilder!


Den här mamman...


Jag och mina underbara pojkar!


Det är HELT galet!!

Om ni undrar varför det är så tråkigt och tomt på spännande vardagspyssel så är det för att jag har haft kontorstjänst precis hela dagen, med några mat och kaffepauser bara.

Jag har haft massa bilder att gå igenom. JDL Byggservice hade fakturor att lägga in och betala, Charlottes Foto hade även lite bokföring och så drar ju en ny säsong med SCF igång nu där jag fortfarande sitter som kassör, så jag börjar bli ordentligt trött på både datorskärmen och kontorsstolen vid detta laget...

Men det är ju inte det som rubriken tyder på, det är ju Facebook-tävlingen som jag drog igång i eftermiddags.
Då hade jag inte många "gillare" men på bara några timmar ser det nu ut såhär och med en kurva som pekar RAKT upp!


Ser man inte så kan man klicka upp denna.



Stort TACK till er alla som vart inne och "gillat"!


Tävla och vinn!

Nu har jag dragit igång en tävling på Facebook!



För att tävla och ha chansen på en studiofotografering måste du alltså ha Facebook.
(Jodå, jag vet att ni är många här som inte har FB men denna tävlingen är en facebook-tävling,
jag vill bara sprida den här på bloggen oxå)

1. Gå in och "gilla" Charlottes Foto på FB.
2. Kommentera och dela sedan inlägget på din egen logg.

Jag har gjort det superenkelt för er, kolla bara här nedan!


Svårt att se?

Klicka upp denna lilla bilden istället då.




Lycka till!!


Den bästa pappan!

Självklart är ju alla pappor bäst för just sina barn och denna pappan är världens bästa till våra goa killar!



Ni ser buset i ögonen på dom alla 3 va?

Bilderna är från fotograferingen i går.


Min fina familj!


David, Albin & Emil, mina fina killar!

Idag har vi haft en bra dag.
Det bidde ingen MC-mässa för vår del idag. Eftersom David jobbade på dagen så tog jag och grabbarna hand om sängkläderna, tvättade, vädrade och så.

När vi kände oss hyfsat klara så tog vi på oss och gick ut. Precis när vi kom ut så kom Albins kompis Oscar med sin pappa och lillebror så vi stannade kvar i trädgården och busade med dom en stund.
Sen gick vi ut en promenad och hamnade hemma hos mamma & pappa. Där fick vi fika och några timmars underhållning innan vi vandrade hemåt igen, lagom till lunch.

Vi käkade lunch och sen tog Albin igen sig lite med att kolla på Draktränarn (som han lånat av morfar...). Jag och David gick ut i studion och fixade med mina nya grejer som kom i veckan. Nya bakgrunder, filter och objektiv.

Det blev så jäkla bra så jag var bara tvungen att ta med hela familjen ut för en liten prov-fotografering.
Jag kommer säkert bjuda på bilder från den här fotograferingen i tid och otid för det blev så många härliga bilder som speglar mina goa buskillar (inkl pappan då!).


Vi är laddade...


(Albin håller i fjärrutlösaren till kameran, syns knappt va?)


Fullt upp!

Vi har verkligen hittat på en massa saker i dagarna nu så jag har knappt haft tid att sitta på rumpan alls faktiskt.
Igentligen har jag inte tid nu heller men jag har barnen springade runt benen så vi får väl se hur sammanhängande detta inlägget blir...

I går när vi slagit upp ögonen så frågade jag barnen vad vi skulle hitta på och nämde att jag funderade på att kanske åka till Gekås eller till IKEA. Albin tyckte absolut att vi skulle åka till Gekås. Jag var inte direkt svårövertalad även om jag inte behövde något direkt men vi behövde lite miljöombyte. Efter att ha fixat och donat med tvätt och frukost så satt vi i bilen på väg mot Ullared strax innan 10.

Vi strosade runt, plockade till oss lite småtjafs (fryspåsar, Shampoo, kattmat mm), kikade på barnkläder och träffade massa känningar. Det tog sin lilla tid och när vi kom ner till leksaksavdelningen så gick barnen runt och kikade på alla sakerna och jag bara hängde på. Det var så gott som folktomt så vid 12 gick vi upp och tog en lunchpaus. Albin fick köttbullar och jag åt lax. Emil fick en burk barnmat och så åt han visst upp alla mina ärtor...

Där finns en hel massa att göra på tredje våningen så vi gick runt och kikade, stannade till lite i filmrummet, bytade blöja på Emil och innan vi gick ner igen så tog jag mig en latte, Albin fick en skumraket och Emil fick rostat ris...

Vi var klara ganska snabbt så vi gick ut till bilen, lämnade vår halvfulla påse och hämtade vagnen för lite stros i affärerna utanför. Emil somnade gott och vi kikade runt. Jag köpte en ny liten adidas dress till Emil på REAn i sportaffären utanför och så provad vi skor och annat smått och gott. Vid strax innan 3 körde vi hem och även Albin slocknade nästan direkt i bilen så jag passade på att köra hem lite snabbt och hämta receptet till kvällens middag och vidare till ICA för att hämta ut paket och handla lite snabbt.

Hem, väcka barn, börja med maten, packa upp, röja av och invänta ett snabbt kundbesök. När David kom hem bidde det mat och sen hade jag flera timmars arbete på kontoret.




Emil leker med frigoliten i lådan med varor som vi hämtat...

I morse hade vi bestämt tid med Li & Alice för lite bad och bus i simhallen. Så vid halv 9 gav vi oss iväg. Vi skulle handla lite bananer och ta ut pengar på vägen.

Barnen var galna i vattnet som vanligt och efter badet åkte vi ner till Veras och tog en fika. Jag svängde inom affären en snabbis på vägen hem och båda barnen somnade i bilen, givetvis...
Väl hemma väckte jag Albin och flyttade över Emil till vagnen så fick han sova vidare medan jag gick in och förberedde kvällens middag.

När det var klart gjorde jag klart lunchen för mig och Albin och givetvis vaknade lillebror och fick mat han med.
Nu ska vi kila ner, ta en fika och sen lämna barnen hos mormorn. Jag ska in till stan och möta upp David som måste hjälpa mig hämta ut 2 bamsestora paket och sen ska vi städa dagis.

Barnen ska hämtas och maten ska lagas, sen kan fredagsmyset börja!


En "sneekpeek..."


Idag blir det inte många rader skrivna....

Idag är det fullt ös, hela dagen!

Jag passar på att sätta ner rumpan nu i några minuter medan bebisen fortfarande sover i bilen.
En kopp te här bredvid och sprakade brasa i vardagsrummet.

Vi började morgonen något stressigt. Emil sov länge, till kvart över 8 och sen var cirkusen igång.
Alla skulle kläs, vi skulle ha med vagnen ut i bilen, frukost, packa dagisväskan, ha med kort och faktura till en kund, köpa bröd på vägen till dagis, lämna av Albin och köra vidare till Li och Alice!

Väl där var jag genomsvettig! Vi började med lite innelek och en kopp kaffe, sen tog vi en lång, härlig promenad (även gansla hal bitvis...) och när vi var tillbaka började Li med lunchen.
Vi stannade kvar och åt, sen körde vi hem och jag tog en extra runda bara för att Emil skulle somna och nu sover han som sagt gott, men jag ska strax väcka honom. Snart kommer mormorn, hon får se efter bebisen en stund medan jag jobbar i studion och tills pappan kommer hem.

Senare i kväll blir det Work-Out och sen lär jag somna gott...


Dansar...

Medan mamman är iväg är det detta barnen ägnar sig åt hemma hos mormorn...



Jag har blivit utmanad!

Jag har fått en utmaning från Ida!

1) Vad gjorde du för tio år sedan?

Då hade jag nästan precis fyllt 20 år och var i full färd med att flytta hem till mamma och pappa igen, efter att ha bott ihop med min dåvarande sambo Micke. Jag jobbade på Gekås.

2) Vad gjorde du för ett år sedan?

Idag för exakt 1 år sedan så var jag och David inne på Socialkontoret och skrev på pappret som gjorde David till pappa för Emil. Albin var hos mormorn.

3) Fem snacks du gillar

♥ Choklad i alla dess former
♥ Russin 
♥ Popcorn
♥ Nötter
♥ Polkagrisar

4) Fem sånger du kan hela texten till

Massor av barnvisor!
Vi har några som går runt, runt runt och det är
- Imse Vimse Spindel,
- I ett hus i skogen slut,
- Nyss så träffa jag en krokodil,
- En kulen natt natt natt,
- En sockerbagare

5) Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär

♣ Betala lånen
♣ Köpa en stor husbil och skaffa C-kort
♣ Köpa en liten gård strax utanför byn
♣ Spara massa till oss och barnen
♣ Köpa en stuga i Norska Fjällen

6) Fem dåliga vanor

♦ Biter på naglarna (försöker sluta)
♦ Irriterar mig på småsaker
♦ Äter lite för mycket onyttigt
♦ Höjer rösten ofta
♦ Äter på tok förlite grönsaker...

7) Fem saker du gillar att göra

• Baka/laga mat
• Fota & Redigera
• Umgås med familjen
• Åka på skidsemester och ut med husbilen
• Kolla på Sidvagnscross


8) Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa

∞ Skinnkläder
∞ Magkorta tröjor
∞ Shorts med strumpebyxor/tights under
∞ Loafers
∞ One Piece

9) Fem favoritleksaker

-
Mobiltelefonen
- Datorn
- Mitt Gameboy (används knappt)
- Min kompletta samling Vänner-filmer
- Bilen (?)

Jag är lika tråkig som vanligt och utmanar den som vill vara med!


Hemsedal!

Nu kommer då äntligen inlägget om vår vecka i Hemsedal.
Bilder ch filmsnuttar. Filmerna har jag lagt ihop så det kan komma både skidåkning och inomhusbus i samma film. Jag orkade inte göra flera olika utan har bara klippt ihop dom dagsvis.

Enjoy!



Hemsedal 2012

Resan
 Lördagen 14 januari 2012

Det gick förvånansvärt bra att åka dom, över 60 milen, till Norska Hemsedal på lördagen. Vi hade ett jättebra väder, det var uppehåll och molnigt. Vi steg upp (lite ofrivilligt) redan vid kvart över 5 på morgonen, när David bror John ringde och hade lite frågor (han och en kompis till honom hade följe med oss upp). Emil somnade om när han fått välling och fick sova en stund till medan vi packade i ordning det sista och gjorde lite matsäck att ta med i bilen.

John och Fredrik kom redan vid strax efter klockan 6, och sen kom pappa vid halv 7 och vi åkte strax därefter. Pappa körde om stan och hämtade upp brorsan och sen körde vi! Albin började titta på sin favvofilm Draktränaren och undertiden vi åkte hann vi även med Aristocats, Iceage 2, Iceage 3 & Stuart Little. Innan vi körde in i Norge så stannade vi i Svinesund och åt lite frallor, drack kaffe och tankade.


Stopp i Svinesund

Strax innan Oslo virrade vår GPS till det ordentligt och vi körde lite galet och fick vända (mer än en gång!) men tillslut kom vi på rätt väg och den svängiga lilla äventyrsvägen längst fjorden började.

Barnen var jätteduktiga! Jag trodde inte Emil skulle gilla att sitta still och fastspänd så länge men det gick bra och han underhöll sig fint med sugrör, päron och annat. Vi var framme vid 16.30 på eftermiddagen och medan grabbarna bar in allt så passade jag på att ge Emil mat och sen började vi med maten, jag och brorsan.

Kvällen avslutades med Gladiatorerna och att Emil vaknade efter bara en liten tupplur och sen var vaken tills vi gick och la oss...



 





Första dagen
Söndagen den 15 januari 2012



Idag har vi haft en riktig toppendag!
Vädret har vart kanon och vi har njutit varje sekund. På morgonen, efter frukosten, gav sig alla killarna iväg medan jag och bebisen tog hand om disk, förberedning av lunch och sånt. När det var klart tog vi oxå på oss och gick ut en sväng med vagnen. Emil började bli lite trött så vi promenerade runt och kikade lite på alla som åkte skidor och sen kom pojkarna oxå. vi bestämde när vi skulle äta och så och sen gick jag en sväng till så Emil somnade.



Väl inne började jag förbereda för lunchen, pannkakor och sen kom alla hungriga grabbar in och åt.
Efter lunchen tog jag med mig Albin och testade mina nya skidor och backarna! Albin är verkligen superduktig på skidorna och det är jätteroligt att åka med honom. Vi åkte en massa nya backar och liftar och sen åkte vi ner och kikade på när Emil och pappan åkte pulka! Albin blev lite trött i benen när han såg pulkan men det är kanske inte så konstigt, efter att ha åkt mest av oss alla! Vi bytade av pappan så han fick åka några åk till innan liftarna stände och så gick vi och bytade pjäxorna mot skor, hjälmarna mot mössor och tog snowracern med oss ut!



Emil hade oxå blivit lite trött av allt pulkaåkande så han fick åka vagn och somnade där igen. På vägen hem gick jag om affären och köpte fika och sen gick vi upp. Vi har en superbra balkong i stugan (lägenheten) så jag rullar bara ut honom där när han somnat.

I eftermiddag har jag bakat lite bröd (ja, kan ju inte släppa det...) och sen i kväll blev det korvstroganoff med ris.
Båda barnen somnade som stockar i kväll och jag ska oxå snart knyta mig, det blir ju fullt ös även i morrn!

 





Andra dagen
Måndagen den 16 januari 2012

Vilken härlig dag!
Idag har Albin börjat på skidskolan så David hände med honom ner och sen åkte han iväg med pappa & brorsan medan jag och Emil tog hand om disken, soporna och sopade av lite (det är verkligen ett måste!).



Vi gick ut och kollade på Albins sista 45 minuter och han är så duktig! Jag fattar knappt att han kan åka som han kan, han susar ju nästan förbi mig redan! David kom ner när skidskolan nästan var klar och tog emot Albin, sen tog jag med honom upp så han fick lite varm choklad. Emil somnade så gott i vagnen och sov medan jag förberedde lunchen. Pappa & brorsan kom in strax innan 12 och David lite efter. Efter lunchen tog jag med mig Albin och åkte ut i backarna. Vilka åk!! Helt galet var vi åkte, jag kommer att ha sååå ont i vaderna och låren i morrn. Vi träffade pappa och brorsan vid ena sittliften och åkte en sväng med dom innan vi åkte ner till David och Emil som stod och kikade på alla skidåkarna.



David mådde inte alls bra på eftermiddagen, feber och alldeles matt, men eftersom Albin åkt som en tok och Emil sov en stund även på eftermiddagen så tog han med barnen upp så jag och pappa kunde åka vidare. Vi åkte tills liftarna stängde och nu i kväll har vi haft high life här i stugan.



Emil fick bla upp en spaghetti (givetvis kokt) i näsan när han satt och åt kvällsmaten och det tog en bra stund av frenetiskt killande innan den kom ut... Albin har tjurat lite eftersom han inte fick vinna när vi spelade innan och David har fortsatt vila sig i form.

I morrn åker jag iväg med pappa och brorsan på förmiddagen så får David ta det lugnt med Emil medan Albin är på skidskola. Nu blir det natti, efter Stefan & Kristers Hemvärn & Påssjuka!



Tredje dagen
Tisdagen den 17 januari 2012

David har haft feber och vart ganska dålig i natt. Jag vaknade vid 2 tiden i natt och då var det totalt sjöblött i hans säng. Han bäddade om lite snabbt och fortsatte sova men vid 6 tiden gick det inte mer och han fick gå upp och duscha av sig. Han var mycket piggare på morgonen men hade ändå bestämt att ta det lugnt idag så han tog barnen med sig och lämnade och hämtade på skidskolan medan jag hängde med pappa och brorsan ut i nypistade backar! Vilken härlig åkning vi hade! Vi åkte i storslalombanan och satte tider och testade lite (för mig) nya backar. Det var kallt, ca -10 och strålande sol.



När vi kom in vid strax efter 11 på förmiddagen så kände sig David mycket bättre och stack ut på några åk. Efter lunchen tog David med sig Albin och åkte ut medan jag röjde av och sen tog med Emil och pulkan ut i backarna.
David och Albin mötte upp vid 14.30 och då ville Albin åka pulka med oss så David åkte med pappa och brorsan.



I eftermiddag har han vart sämre igen och fått högre feber (nästan 39,0º tror jag). Jag gav pekfingret och förmaningar om att han skulle tagit det lugnt HELA dagen... Får väl se hur det går i natt, men jag tippar på att jag får åka förmiddag i morrn med!

 






Fjärde dagen
Onsdagen den 18 januari 2012

 
David har fortfarande vart febrig så jag har åkt hela dagen! Eftersom jag inte åkte en enda gång i Trysil förra året (Emil var ju vara 4 veckor då) så är det väl inte mer än rätt...

Nätterna här uppe går som hejsan, Emil sover hur bra som helst och det betyder ju att även vi får sova oförskämt bra. Nu har ju David haft världens frossa ett par nätter så han har kanske inte haft världens bästa sömn men jag har i alla fall det.

David tog och gick med Albin till skidskolan i morse och sen kom han upp och hämtade Emil och gick ut med honom i vagnen en sväng medan jag, pappa och brorsan gav oss ut i backarna. Det var lite kallare, dimmigt och blåsigare idag men det gjorde oss inte så mycket. Vi körde lite race i storslalombanan som dom har här och kollade hur det såg ut på toppen men där var det kallt. Strax efter 11 åkte vi in och då hade David hämtat Albin och var i full färd med att göra varm choklad till honom.

Medan vi var inne och käkade lunch så började det snöa! 

Efter lunchen så tog jag med mig Albin och åkte med pappa och brorsan. Även Albin ville såklart åka flera gånger i storslalombacken och det gjorde han riktigt bra! Han är verkligen superduktig! Jag vet att jag har sagt det förut men man blir ju helt förundrad när han susar ner för backarna som om han inte gjort annat!

 


Innan vi gick in när liftarna stängde så körde Albin en liten tävling i barnbacken med speaker och allt! Han klarade det galant och i målfållan väntade en av björnarna med choklad!

Vi gick in och tog en varm choklad-paus och sen kom John och tog med sig både Albin och David ut på lite pulka/snowracer bus medan jag fixade med middagen. Det blidde fläskkotletter i sås, med stekt glacerad lök, ris och sallad. Alla åt som om dom aldrig sett mat förut, gott betyg alltså...

På kvällen spelades det både finns i sjön, plump och några omgångar Chicago. 



Femte dagen
Torsdagen den 19 januari 2012



Idag var sista dagen för Albin på skidskolan och eftersom David kände sig bättre så gav han sig ut med Albin vid 9. Jag och Emil passade på att ta det lite lugnt på morgonen. Vi satte en bröddeg, sopade av lite, pratade med mormorn på MSN och gick ut med soporna. När klockan var strax efter 10 gav vi oss ut för att kika på Albin och sen ta emot honom när han var klar. Pappan mötte upp oss i barnbacken och vi gick för att hämta Albin som fått diplom och allt. David var riktigt åka-sugen så han tog med sig Albin ut på en sväng till i backarna medan jag gick in i stugan och förberedde lunchen.



Pappa och brorsan kom in vid strax efter 11 men David och Albin kom inte innan strax efter 12. När vi ätit lunch var det min tur att ta mig ann backarna så jag tog med mig Albin och vid 13 åkte vi iväg!

Vi åkte så vi precis hann med att ta sittliften en gång till innan dom stängde och Albin ska bara åka på massa hopp och småvägar i skogen... Han åker så fort så det är bara att försöka hänga på så han inte kommer bort. Vi åkte in och tog en välförtjänt paus med lite fika, popcorn och en Irishcoffe till mamman. Jag passade även på att grädda brödet.


 


Vid 18 gav jag och Albin oss ut igen, det vankades kvällsåkning, resten av gänget skulle visst kolla på handboll och det kände vi att vi klarade oss utan. Vi åkte till 19.30 och sen åkte vi in och satte oss till dukat bord!
Båda killarna sover som stockar, ja David med för den delen, han skulle in och lägga Emil och han har inte kommit ut så jag gissar att han sover gott!

Nu ska jag runda av, duscha, spela ett parti Chicago och ladda för förmiddagsåkning i morrn!




Sjätte dagen
Fredagen den 20 januari 2012

Idag var det sista skidåkningsdagen och det kändes såklart lite vemodigt, men jag hade förmiddagsåkningen så jag och Albin gav oss iväg ihop med morfarn och morbrorn. Efter 1½ timme hade Albin ramlat ett par gånger och fått lite ont i knäet så vi åkte ner med honom till pappan och då gick även morfarn & morbrorn in men jag tog ett par åk till med Davids bror som vi stötte på på vägen ner.

 



När jag åkte in hade David redan ätit så han gav sig ut direkt och åkte någon timme innan jag skickade ut Albin ihop med pappa och brorsan. David började frysa efter en stund (fortfarande inte riktigt kry) så jag tog över och gav mig iväg med Albin. Alldeles lagom till fikat åkte vi in och tog varm choklad och spelade lite spel. Jag började så smått med middagen och när vi ätit gav sig David och Albin ut på några sista åk på kvällsåkningen.
Jag började packa så smått och när David kom in så packade han ut lite grejer i bilen. Vi avslutade med ett par omgångar Chicago innan vi gick och la oss.





Hemresan
Lördagen den 21 januari 2012

Vi vaknade vid halv 6 av att Emil vaknade och fick lite välling. Han hade nog gärna somnat om igen men jag insåg att det var bättre att han fick vara vaken såpass tidigt för att istället sova gott i bilen. Vi var klara med det mesta vid halv 7 och en kvart senare satt vi i bilarna, på vägen hem och det dalade riktigt stora och många snöflingor...

Barnen skötte sig riktigt bra även på hemvägen och då tog vi det ändå extra lugnt eftersom det snöade precis hela vägen hem. Vi stannade bara till i Svinesund och käkade på Rasta innan vi fortsatte hemåt. Strax norr om Uddevalla blev vi fast bakom en plogbil och det tog ca 40 minuter extra, men barnen var ändå vid gott mod och Emil somnade och sov sista timmen hem. Väl hemma han Albin knappt ur bilen innan jag fick letat upp det fodrade regnstället så han kunde få vara ute. 

Jag började med tvätten på en gång medan David och Albin skottade, handlade och hämtade hem våran efterlängtade kise som haft en riktig lugn och skön vecka med faster Evelina.

På kvällen gjorde jag hemlagad pizza och sen kollade vi på gladiatorerna, hela familjen, i soffan, med tända ljus och massa mys!!


 







Draktränaren

Albin älskar filmen "Draktränaren"!



Hicke på sin Tandlöse och Astrid på Disco med den store Ragnarök i bakhasorna

Den handlar om Hicke som lever på vikingatiden i byn Berk och är son till Tryggvåld, som är vikingarnas hövding. Hicke vill inte döda drakar, som är allt deras liv går ut på och när han en dag verkligen försöker och träffar en av de mest fruktade drakarna, en Nattfasa, så kan han inte döda den utan blir i stället kompis med den och börjar träna tillsammans med den söta draken som han kallar Tandlöse.

Albin har sett den hur många gånger som helst. Bara när vi åkte hem från Hemsedal kollade han på den 2 gånger och han verkar aldrig tröttna! Han kan replikerna och han leker ofta drake här hemma. Emil är inte direkt stormförtjust när Albin börjar leka drake, för det innebär en hel del höga ljud och hastiga framhopp ur vrår...



Hicke tar med Astrid och visar vad Tandlöse kan göra.

Hicke är kär i en tjej, hon heter Astrid och tillslut kommer hon på honom när han är och tränar med Tandlöse. Hicke visar Astrid allt som han lärt Tandlöse och tillsammans hittar dom drakarnas näste som vikingarna har letat efter i 7 generationer. Det hela slutar väldigt lyckligt och Hicke & Tandlöse lyckas besegra den store draken, även om Hicke förlorar sin fot. När han vaknar upp har hela byn ändrat inställning till drakar och lever tillsammans med dom, istället för att döda dom.



Hicke visar sina jämnåriga hur man gör när man tränar drakar, här med tvillingarna Flåbusa & Flåbuse, Astrid och Snor-Per, saknas gör Fiskfot.

Nu väntar vi otåligt på 2:an, för det börjar bli lite tjatigt att titta på samma film, om och om igen...
Visserligen har han denna filmen hos mormor & morfar (det var ju morfarn som köpt den såklart) men han hinner ju knappt in hemma hos dom innan han kilar in i vardagsrummet och slår på DVD:n...



Vem vill inte ha en sån här söt drake hemma?


Vi är hemma!

Vi har faktikst vart hemma sedan i lördagskväll men jag har haft supermycket att göra och har än igentligen men jag måste ju i alla fall titta in och meddela att jag lever och att vi har haft den bästa veckan i Hemsedal!

I lördagskväll och i går kördes det otaliga maskiner med tvätt och packning hittade tillbaka till sin plats i skåpen. Jag var en sväng på auktionen i Heberg och fyndade nysilverbestick och sen på kvällen satt jag i flera timmar med bokföring, lön, skattedeklarationer, momsrapporter, kontrolluppgifter, och massa annat pappersarbete. Tyvärr har jag väldigt mycket mer kvar så jag tvivlar på att jag kommer ha tid att uppdatera ordentligt på några dagar, men jag ska försöka.

Jag har skrivit varje dag i Hemsedal, det ska lixom bara sättas ihop med bilder och filmsnuttar.
Nu har vi precis ätit frukost och ska göra oss klara för avfärd hem till mormorn. Barnen ska vara där och mysa en stund medan jag åker iväg på ärende.


Bästa Tjärbyligan!

Nu är det dax för sista inlägget denna veckan, om mina minnen.

Det blir ett inlägg om Tjärbyligan, vår årliga släktträff.
År 2008 var den bästa hitills, tycker jag.

Perfekt väder, perfekta tävlingar och underbar stämning.
Laila var fortfarande frisk och rätt som det var på kvällen,
 kommer mamma, Eva, Laila & Liss ut och kör en Linedance för oss!

Oslagbart!



Nu är vi förhoppningsvis hemma efter en helt fantastisk vecka i Hemsedal och jag hoppas hinna uppdatera med härliga vinterbilder i dagarna!


Hästar!

I hela mitt liv har jag älskat hästar!

Hästar tar mycket tid och det är något jag tyvärr inte har och inte prioriterar just nu, men sen, när barnen blir stora och vi hittar den där härliga lilla gården bara någon kilometer från samhället, då ska jag ha en ardenner eller två!

När jag jobbade på Gekås, bodde i lägenhet och hade massor med tid över så tog jag upp det här med ridningen igen. Jag fick kontakt med världens bästa Sara i Åkulla och skaffade mig en foderhäst som jag hade ute hos henne på Bäckagård. Nordsvensken jag lånade var aldrig något för mig, men Sara hade en helt fantastisk Ardenner som hette Camaro som gick på sommarbete hos henne ett par år som har fastnat alldeles i hjärtat.

Han var knappt inriden och precis lika stark som han ser ut, men han var ju en sån häst jag letat efter hela mitt liv! Jag red på honom flera gånger och hade jag bara haft råd och tid så hade jag nog baske mig köpt honom!



Jag har spenderat otroligt mycket tid ute hos Sara i stallet, men det var innan jag fick barn och sen sålde hon av sina turridningshästar och nu var det flera år sen jag satt i en sadel. Jag saknar det jättemycket och alla ridkläder ligger prydligt ihopvikta i en låda i förrådet, i väntan på att få användas igen.


Fiske...

Innan Albin föddes var vi ute OFTA och fiskade!

Jo, tror det eller ej, men vi fiskade jätteofta på sommarn. Vi hade en liten eka med motor på här hemma, på en båtkärra i trädgården som vi lånat av min moster & morbror.
Den la vi i Otterskön, Byaskön eller Skärskön.

Vi kunde vara ute på sjön i nästan en hel dag!
Jag packade mackor, te, kaffe, bullar och frukt och så satt vi där och fiskade, filosoferade och hade det gött. I bland va det bara jag och David, ibland var pappa med, ibland var brorsan och mamma oxå med och det var så mysigt. Vi kunde ta båten och åka ut några timmar efter jobbet och var det riktigt skönt så badade vi med, dök från båten. Det var sällan vi tog med fisken hem, oftast tog vi bara kort på den, ev vägde den och sen fick den fortsätta simma. Några gånger tog vi med hem om vi fick aborre eller så men stora gäddor är ingen favvo ändå.



Just denna varma Julidag är en av de dagarna som etsat sig särskillt fast i minnet.
Det var innan vi hade fått låna båten av Laila & Rolf så vi hade lånat båtar på Öströö Fårfarm och rott ut på Ottersjön. Det var supervarmt och härligt den dagen och vi fick flera napp. I den ena båten var de jag, David & pappa och i den andra var det brorsan, hans dåvarande tjej och Joel.

Ser det inte rofyllt ut på dom översta bilderna?
Killarna fiskar och Becca ligger och solar där i mitten...

Jag tror till och med att vi tog med några fiskar hem som mamma tillagade.
Det var tider det.


Charlotte ♥ David

Detta är vi det!
Detta är vi innan barn. Innan hus. Innan firmor och innan tidsbrist.

Just denna dagen minns jag så väl!
Jag och David hade visserligen flyttat ihop och så (sedan ett drygt år tillbaka) men han hade sin älskade hund kvar i Åkulla, hos sin mor & far. Tanja hette hon (även hon har somnat in sedan ett par år tillbaka, hon var gammal) och hon avskydde mig!

Jag är ju, som bekant, ingen hundmänniska, men jag tycker om djur. Tanja tyckte inte alls om mig, inte för att jag var stygg vid henne eller så, för det var jag absolut inte, tro mig, jag försökte på alla sätt att charma den där envisa hunden. Hon var nämligen jätte svartsjuk på mig!
Jo, det är sant! David var ju Tanjas och helt plötsligt kom han hemsläpandes (det är så jag tänker att hon tänkte...) på mig!

När David var med så ignorerade hon mig fullständigt! Det var inte alls såå att hon skällde och så på mig (det gjorde hon nämligen på andra som inte tillhörde familjen), hon bara ignorerade mig totalt. Tittade inte på mig, flyttade inte sig om jag kom och lyssnade dårakt inte på mig! 



Men denna kalla februaridag var vi, alla tre, ute i åkullas härliga bokskogar och gick längst med Valasjön som låg med tjock is på. Tanja var med oss hela tiden och busade och verkade inte ha särskillt ont av att jag var med.

Det blev faktiskt bättre när jag och David flyttade ihop, då kunde hon titta på mig och så när vi kom på besök.
Var det så att jag var själv med henne, då lyssnade hon på mig minsann och kunde även komma fram och kela lite med mig, men så länge David var med så var det rivalitet som hette duga...

Jag saknar promenaderna i Åkulla och jag saknar Tanja med lite. Hon var en förståndig och väldigt väluppfostrad hund. Jag gillar väluppfostrade hundar och har alltid varit svag för Schäfrar, i synnerhet långhåriga...


Krasch!

Kristi himmelfärd 2010 är en dag jag ALDRIG kommer att glömma...

Som alltid på Kristi himmelsfärd så är det sidvagnscross SM på Annebergsbanan i varberg och just detta året var inte pappa med, han var i Tyskland och jobbade. Jag var ganska "nygravid" och mådde sådär tjuvtjockt. Vi hade kört ut husbilen och Joel och Brorsan hade invigt den (sovit i den eftersom dom inte hade värme i crossbussen).

Jag hade spenderat hela dagen innan med att åka tur och retur till Skövde för att hämta sidvagnens dekaler som inte hunnit komma iväg med posten från tillverkaren och dessutom hade jag fått tag i Radio Halland som var ute i Tvååker på morgonen (dagen innan) och gjorde ett repotage med grabbarna.

Hur allt gick till just den dagen finns att läsa här och genom dessa bilderna kan man få sig en uppfattning om hur illa det faktiskt kunde ha gått...


Brorsan och Joel kommer alltså ur startkurvan och sätter full fart mot nästa kurva och inte innan det är dax att bromsa märker dom att bromsen inte funkar...
Den hade blivit avkörd i första kurvan och dom kör i full fart mot vallen (bild 1-3).

Brorsan hamnar på backen och får sidvagnen över sig medan Joel flyger in i vallen, med tummen först (bild 4-6).

Först på plats är Tommy Sörensen/Andreas Lindén (nr 92, bild 7) som stannar till och lyfter upp cyklen som brorsan ligger under. Sen kommer funktionärerna fram ( bild 8).

Tittar man riktigt noga på bilderna 4-6 så ser man Sveriges förbundskapten för sidvagnscross, Viveca Sylwan, stå med ett skräckslaget uttryck i ansiktet bakom nätet.

Brorsans bäcken gick i kras på 3 ställen och Joels hand fick opereras för att lägga en benbit tillrätta.
Jag såg aldrig krachen för jag och Christofer Liljegren (mekanikern för dagen) stod i depån och därifrån såg man inte denna kurvan. Vi hörde suset i publiken och när Christofer såg att dom aldrig kom så sprang han bort medan jag väntade kvar. När Christofer inte kom tillbaka sprang jag efter och hittade en svårt skadad lillebror på marken och en väldigt chockad Joel brevid.

Det blev ambulans för båda killarna och veckor av sjukskrivning, men det kunde vart mycket värre!
Båda är idag helt ok. 

Tack Linda Gunnarsson, för bilderna!


Kajsa & Pyzen!

Något som jag aldrig kommer att glömma var ju när våra älskade katter föddes och den dagen när vi äntligen fick hem dom! Jag har aldrig förr sett så söta kattungar, någonsin, och sådana persoligheter som Kajsa är och Pyzen var, kommer vi aldrig att hitta någonsin igen!


Den dagen då dom föddes, tidigt som skam på morgonen, hade vi inventering på jobbet och eftersom jag var arbetsledare på lekavdelningen på Gekås då, så behövdes jag ju där, direkt på morgonen kl 6...

Jag åkte bort till mamma redan vid 5 tiden tror jag och sen fick jag ringa jobbet och säja att jag blev lite sen och förklara vad dom skulle göra tills jag kom vid 7.00. Mamma fick ringa hem en uppfödare hon kände för Asta (kattmamman) hade det lite jobbigt. Kattungarna var extremt små, men fullt utvecklade.

Det blev 4 kattungar. En som hade samma färger som Pyzen, vi kallade honom Torsten, men han hade en defekt och levde bara knappt ett dygn. Där var en pytteliten tjejja till, likadan som kajsa i färgen, vi kallade henne Joysan, men även hon var sjuk på något sätt, troligtvis en hjärnskada och vi tog bort henne när hon var 2 veckor gammal.

Men Kajsa och Pyzen fick komma hem och bo hos oss!
Vi tog hem dom den första advent 2003 och vi har älskat dom gränslöst sedan dess.
Pyzen finns ju tyvärr inte kvar hos oss längre då han hade en njursjukdom och flög till himmelen i oktober förra året men vår älskade lilla Kajsa ligger här just nu och spinner högt, det låter lite som en stor gräsklippare när hon drar igång... Pyzen är väldigt, väldigt saknad och vi pratar ofta om honom.


Solstinget!

I mer än ett decennium drev min mamma och min moster, solariet i Tvååker.

Jag tror kanske att jag gick i 8:an när dom tog över det och under åren utökades och förnyades det med olika saker hela tiden. Jag höll i alla marknadsföring och hade möjligheten att sola när och hur mycket jag ville. Tyvärr var jag väl inte så bra på att utnyttja det...

2005 köptes det in spraytanning och allt man behöver till det och så här såg det ut när vi provade det första gången! 



Det var ju såååå roligt och jag har massor av bilder på oss som provade då dom första gångerna och det var faktiskt riktigt roligt! Tyvärr hade jag inte ultimat hud för spraytanning eftersom jag blev "fläckig" efter bara någon dag men det var roligt att vara så brun och känna sig så fräch. Sen ser jag ju på bilderna att jag var en aning smalare än idag och det kanske oxå hjälpte till med just den känslan...


Studentbal...

Jag fortsätter min minnnesresa och hamnar på studentbalen!

Vilken dag! Vilken kväll!

Jag hade sedan länge bestämt att det var kusin Johan jag skulle ha med mig och allt var noga förberett, i flera månader innan. Klänningen uppsydd, håret fixat av världens bästa Jill på salongen i Kungsbacka tillsammans med Annika & Jossan på förmiddagen. Mamma fixade sminket och sen träffades jag, Johan, Anders & Linnéa hemma hos Eva för att få skjuts in till stan av Tobbe, i hans Opel Calibra.

Vilken känsla det var att gå gången ner till socitén, kantad av alla dessa människor och bara få känna sig såååå vacker. Johan hade nog lite feber och var lite hängig i början av kvällen men det ordnade till sig senare och vi hade galet roligt, hela kvällen. Jag tror inte jag haft så roligt någongång!


Mindre bra bilder, inscannade, men ni ser hur glad jag är va?

Även själva studenten är ett av mina ljusaste minnen, och jag skulle aldrig vilja ha det ogjort. Tyvärr fick jag feber och var inte ute särskillt länge på stan men det spelade mindre roll, jag hade lixom haft det hur bra som helst på dagen och inte ens då var jag särskillt förtjust i alkohol.

Klänningen hänger så fint inplastad i garderoben och jag kommer aldrig göra mig av med den!


Fyrklövern minns...

Eftersom vi nu är på väg mot grannlandet Norge och en hel veckas skidsemester så kommer det ju betyda internetfri tid (och det ska bli skönt!) och en liten paus här på bloggen.
Men eftersom jag har en liten samling trogna läsare som faktiskt ökar, vecka för vecka, så tänkte jag passa på att bjuda på lite tidsinställda inlägg så det inte blir så tomt.

Jag kommer att visa er några av mina starkaste minnen i en vecka framåt, vad tror ni om det?

Jag tänkte börja med mina två absolut starkaste minnen.

När mina båda barn föddes!


Albin föddes kl 14.35, den 21 oktober 2006, 16 dagar före beräknat datum.
Emil föddes kl 10.50, den 6 december 2010, dagen innan beräknat datum.

Jag har haft 2 stycken jättebra förlossningar!
Enkla, snabba och helt enkelt väldigt underbara ögonblick.

Albins förlossningsberättelse finns här och Emils här.

Vi hade nog en otrolig tur som fick helt underbara barnmorskor, båda gångerna och fick ha samma genom hela förlossningen. Med Albin var vi inne på förlossningen vid 9.30 på förmiddagen och han är född 14.35 och med Emil var vi inne vid 7.40 och han är född 10.50 så det har vart 2 snabba förlossningar.
Albins tog ju bara 5 timmar och Emils bara drygt 3 timmar.

Jag har verkligen gillat förlossningarna.
Även om det givetvis innebär lite smärta så är det inget mot hur "mysigt" (jag kanske är ensam om att använda det ordet i samband med en förlossning...) det faktiskt är att veta att man faktiskt alldeles strax ska få träffa den som bott inne i ens mage i så många månader.
Jag och David har haft tid att prata mycket och skoja med våra helt fantastiska barnmorskor & sköterskor.

Eftersom vi bestämt att detta var vårt sista barn så känns det lite vemodigt att veta att jag inte kommer att få uppleva en förlossning igen för jag gillar det verkligen! Men jag blir alltid så glad när jag tänker på det så jag får väl fortsätta med det helt enkelt.


Nu är vi packade!

Japp, nu är vi packade så det står härliga till!
Bilen hade behövt vara myyycket större för att få plats med allt man behöver till en familj med 2 barn...

Jag har röjt runt och donat hela dagen och dessutom sovit alldeles för lite i natt så jag ska bara kika in här en snabbis och sen gå och lägga mig, vi åker ganska tidigt i morrn. Kajsa har åkt till faster och har det hur bra som helst, vi har handlat det vi behöver och tvättat upp tvättkorgarna så det ska bli liiite lättare att komma hem.
Jag hade behövt ta hand om lite pappersarbete men jag orkar bara inte det idag och jag tror faktikst inte jag hade gjort ett bra jobb idag heller, säkert hade jag blandat ihop siffrorna mer än vanligt...

Jag har ordnat så att det inte kommer att vara helt tyst här på bloggen medan jag är borta, ni kommer att ha inlägg att se fram emot varje dag, om tekniken funkar som den ska.

Emil har något som bekymrar honom, förmodligen en tand så han har inte vart helt enkel att ha att göra med idag, men får han ner mamman på golvet för massa lek och bus, då skiner han om en sol!

Jag filmade honom lite innan när han dansade.



Albin har vart med pappan ute och grejat med bilen, takboxen och allt sånt.

Alltså, snart är det "shoop", "shoop", "shooop"!

Jag bjuder på bilder från förra året, bara för att läskas lite...


Tjuvar och annat oärligt folk göre sig inte besväret, vi har larm, Gabbe och världens förvetnaste grannar.

Ha det så bra här hemma, det tänker jag ha!


Mitt i packningen!

Just nu är jag mitt i packningen men fick ta en liten kaffepaus för att orka med.
Emil har haft ont i munnen i natt så det har vart väldigt sisådär med sömnen och jag har lyckats skrapa ihop hela 4 timmar och det är min kropp inte van vid....

Jag har inga nya fina bilder att bjussa på men jag tömde mobilen och dom kan jag ju visa, även om mobil kameran är riktigt skitdålig.



Jag hittade även en liten filmsnutt som jag bara måste visa.




Emil älskar denna låten och vill helst lyssna om och om igen.
Ser han att vi sitter vid datorn som kommer han och vill krypa upp i knät och säjer "mamamaaaa"!

Nähe, kaffet slut, jag får fortsätta!


Bebismage!

Igår hade jag finfina Cornelia och hennes vackra bebismage i studion!

Jag bad om att få fota henne och den fina magen och det fick jag!
Som sagt, övning ger färdighet.


Det var en riktigt livlig liten rackare där inne som sparkade så det syntes!


Spjuver!


Min lilla Albin, en riktig spjuver!

Innan Gabbe kom så skulle ja bara ändra lite inställningar i kameran och bad Albin ställa sig tillrätta  och genast börjar han spexa, och inte så lite heller...

Det var luftgitarr, konstiga miner, olika poser och sen passade han på att även smyga in bakom ryggen på Gabbe mitt i!


Som det kan bli!

När jag höll på att trixa som värst med ljussättningen och olika inställningar i kameran så kom Emil och tyckte att han minsann skulle få vara med...

Han har inte riktigt hajat det här med att lukta utan det mesta ska slickas på....


Grannen på besök i studion!


Idag fick jag lurat in min goa granne, Gabbe, i studion.

Ni som brukar besöka byns ICA-butik känner säkert igen världens bästa Gabbe, för det är där man ser honom oftast. Jag kände att jag behövde yttligare lite mer träning (när behöver man inte det liksom?) och då fick Gabbe ställa upp. Dessutom är det ju inte sådär jätteofta som man har en enda vuxen person i studion och det är väldigt roligt.


Bordet på plats!

Idag fick jag hjälp av världens bästa granne, Gabbe, att bära in bordet!



Det passar såååå bra, som om det alltid stått där!

Till och med David tyckte att "det blev ju faktikst rikitgt bra"!
Speciellt när vi räknade på vad tillverkningskostnaden var och det bara blev dryga hundralappen...


Albin

Albin är ju superenkel att ha med sig ute i studion, han gör allt jag ber honom om...


Emil

Här om dagen när jag städade i ordning ute i studion så hade jag grabbarna med mig och passade på att fota lite. Som synes inte världens enklaste...



Men världens sötaste...
(kanske är jag liiiite partisk då...)


Överraskningar...

Jag älskar när jag kollar igenom minneskortet och upptäcker bilder som inte jag har tagit.
I bland få David för sig att fota lite, om kameran ligger nära till hands.

Här om dagen hade han visst busat och lekt lite med barnen och då var där en hel massa nya bilder som jag inte kände igen, men ack så roligt!


Albin är inne i en fas nu, han ska göra miner och grejer varje gång man tar fram en kamera. Emil sitter fortfarande som en fågelholk med tungan på tork om han har fäst blicken på något intressant...


Vår bebis har dessutom fått ordentlig kläm på det där med att rulla och kasta bollar.
Nu ska vi leka med bollar i tod och otid. Så fort han kommit över en boll så kommer han och vill leka.


Mina fina ungar!

I går passade jag på att smita ut och städa av ordentligt i studion efter juluppehållet och med mig hade jag hjälp.
Albin följde med ut och hjälpte till med både dammning, dammsugning och golvtorkning.

När vi var klara monterade vi ihop blixtarna och passade på att provfota lite och rätt som det var dök det upp en nyvaken lillebror och ville vara med och det fick han ju!


Det är alltid betydligt enklare att ha en vuxen till som kan hjälpa till men det hade jag inte så det blev bara några provbilder och visst är dom väl söta, mina båda små?


Söndagsmiddag!

Igår hade vi riktig smarrig söndagsmiddag hos mamma & pappa.
Brorsan och hans tjej hade önskat grönsakssoppa med klimp, för det har hon aldrig ätit, så det var på menyn och det var sådär löjligt gott. Jag är nämligen helt såld på husmanskost...
För er som inte vet vad klimp är, så är det en smet man rör ihop på ägg, mjöl, mjölk, salt & peppar. Precis innan soppan är klar så "duttar" man i lite smet och när den kokat klart så flyter den upp. Det är lixom klimp som är hela grejen med soppa!

Mamma hade kokat kött, där spadet blev buljongen, redan dagen innan och jag bakade bröd, 3 olika sorter!


Jag bakade 3 bröd ur min nya bakbok och det blev som vanligt, himmelskt gott!
På dom övre bilderna är degarna precis ihoprörda och sen får dom stå några timmar medan jag drar och viker lite i degen med jämna mellanrum.

Idag har jag lagat mat, massa mat...

På förmiddagen åkte vi och handlade och passade på att stanna till hos mormorn på vägen hem. Jag har nämligen, även i år, lejt ut skinksåstillverkningen på min mor, hon gör den godaste! Så där lämnade vi av en hink och lite skinka. Sen stannade vi på en kopp kaffe och när vi ändå var där och det fanns värmemat (soppan) så tog vi oss friheten att stanna på lunch...

Efter middagen åkte vi hem, la Emil och sen började jag på middagarna.
Det blev kalops, köttfärssås och korvstroganoff.
Nu är jag helt slut efter en hel dag tillsammans med båda vilddjuren, så det blir en kopp te i soffan och tidigt sänggående för min del.


Nytt i vardagsrummet!

Nu är det snart klart!

Jag har lackat bordet 2 gånger och nu ska det bara torka till ordentligt, sen ska det få flytta in till alla dom andra, vitmålade möblerna i vardagsrummet! Jag har haft ofantligt god hjälp ska ni veta. Varje gång jag har styrt stegen ut till "målarverkstaden" så har jag haft Albin hack i häl och han tar genast plats borta i sin hörna, bland sina verktyg, och bygger saker...


Världens finaste!

Vi har även hunnit med ett snabbt besök på Gekås (jo, jag är där ofta...) och nu kunde jag inte låta bli, 8 muggar till och 12 assietter fick hänga med hem. Nu är dom diskade och väntar på att få komma in i ett skåp (måste bara hitta en plats...).


Jag har inte helt bestämt mig än, men kanske, kanske får jag väl åka upp igen och köpa med mig mattallrikarna och dom djupa tallrikarna oxå...

Jag är helt enkelt såld på fint porslin och sånt och eftersom en assiett kostade hela 14:-/st så är det ju inte direkt att man blir ruinerad. David börjar undra vad vi ska med allting till så jag får väl kanske snart börja sälja av lite gammalt....

En kväll när jag gick här hemma och funderade så kom jag på mig själv med att le, jag älskar mitt hem, mitt hus och hur mysigt & personligt vi har det. Jag var helt enkelt tvungen att ta några bilder...



Vi har massor av levade ljus tända på kvällarna här hemma


Vi förbereder oss...


Främst är det David som förbereder sig.

Hans nya pjäxor har visst flyttat in och han provgår runt här hemma och bara myser.
Albin och jag, vi räknar ner, varje dag nu...


Mera bus...

På kalaset hos farmor & farfar i helgen var barnen superbusiga.


Albin busade nästan hela kvällen med sin syssling Märta och alla barnen var genomsvetta och klädesplagg efter klädesplagg plockades av. Precis som när vi var små, vi sprang oftast omkring halvnäck mot slutet av kvällen när det var kalas hos farmor & farfar.

Båda barnen var så fint matchade, med finfina jeansskjortor från Pomp deLux, och svarta byxor, men som synes så blev det varmt och det plockades av plagg efter plagg...

Vi åt, massor, och allt var supergott och som vanligt var man ruskigt mätt när vi gav oss hemåt.
I år delade vi upp det lite, så inte farmor fick allt och då föll det på min lott att ha hand om gottebordet.
Jag hade med mig en skål fruktsallad med en helt fantastisk vit chokladkräm (som jag glömde fota!) som jag kommer göra måååånga gånger till! Jag hade gjort havrebollar & chokladfudge (och 2 olika sorters småkakor, men dom fick faktikst stanna hemma, det hade blivit FÖR bra) och av äggvitorna som blev över svängde jag ihop en plåt chokladmaränger som oxå fick följa med på gottebordet.


Världens busigaste!

Alltså vilket litet busfrö vi fått!
Han är helt galen, orädd, nyfiken och ibland precis tokig.
Han gör definitivt skäl för sitt namn, nästan jämt faktiskt...


Busa med pappa är det bästa och katten (som Emil själv kallar för NAAM...) får jämt upp,ärksamhet så fort hon visar sig. Ni kan ju säkert tänka hur roligt det var när hon klev in och la sig i papperspåsen och det gick och leka tittut... Vi har dessutom börjat pott-träna lite.

Nåja, pott-träning och pott-träning, men vi har börjat sätta honom på toaletten i samband med blöjbyte och han tycker det är superspännande. Så fort vi tagit av blöjan så kilar han bort till toaletten och lyfter på locket och sen ska jag lyfta upp honom så sitter han där i någon minut och sen är det bra. Än så länge har han inte kissat på toan, men han är glad bara av att få sitta där och det är väl bra. Han brukar jag hänga med storebrorsan in på toan när han ska kissa och det klart att det är spännande att få göra likadant...

Det har ju vart lite skralt med inlägg här i helgen men vi har haft fullt upp med bla släktkalas där jag hade hand om gottebordet. Nu håller jag på för fullt att baka bröd och det luktar ljuvligt i mitt kök!


Emil älskar att vara i köket och dona, på både gott och ont får jag väl säj...




Tallrik? Vem behöver det...



Som jag tidigare nämt så är rostat ris (eller puffat ris/Vårgårda ris) en fantastisk bra sysselsättning.
Se bara här hur roligt ungarna hade medan jag lagade mat. Dessutom får man torkat golvet minst en gång om dagen oxå för efter sånt bus känns det bäst att få torka av ordentligt...


Vår lilla "Drama Queen"...



När jag höll på med kvällsmaten en dag så var Emil inte alls på humör och skulle tvunget upp till mig, och det gick ju inget vidare att ha honom på armen så när jag skulle lägga i några kanelstänger i gröten fick han en att suga lite på och det blev lugn och ro, tills jag informerade om att det INTE är ok att kladda på väggarna med den... Han blir sååå ledsen när man säjer till honom.


Mina fynd...



Jag, mamma och Albin var ju på Gekås för ett par dagar sen och eftersom jag är där i tid & otid (typ ett par gånger i månaden...) så gör jag oftast inte mängder med fynd varje gång men denna gången är jag ruskigt nöjd faktiskt!

Som jag tidigare skivit om så fyndade jag ju en fönstertvättare som jag är sjukt nöjd med för drygt 500-lappen tror jag och sen den lilla ljuslyktan längst ner till vänster ska få pryda fönstret i trappan men jag köpte 2 och på den andra var glaset sprucket så jag ska ta med den nästa gång (vilket blir typ i nästan vecka, inför Hemsedal...) och byta.

Muggarna är jag oxå otroligt nöjd med! Jag har saknat fina muggar att ha när vi fikar i vardagsrummet eftersom man oftast ställer fram en mugg och inte en liten kaffekopp med fat (fasten jag ju har superfina nu, tack svärmor!). Jag har kikat på massor med muggar och hittat flera stycken som jag gillar med med styckpriser på över hundralappen så har jag tänkt mer än en gång och låtit det vänta. Nu kom jag ju över dessa fina muggarna för ynka 9 kr/st och då duger dom alldeles utmärkt tills jag hittat den perfekta muggen! Passar ju ruskigt bra in med mitt fina våningsfat...


Världens finaste Albin!



När vi var ute i blåsten häromdagen tog jag en massa bilder på min fina, stora kille.

Tänk att han blir 6 år i år. Att han ska börja skolan!
Det kommer bli tomt här hemma när Albin ska var i skolan, men vi ska gå och hämta honom varje dag, jag och Emil och prata om hur han har haft det på vägen hem.


Bockabordet har fått ben!

Äntligen!

Ja, nu var det inget att skylla på, visst ville han väldigt gärna titta på skidor eller va det var för nåt på tven men eftersom han skjutit på det i flera dagar och jag helst vill ha saker gjorda INNAN jag ens kläckt idén så gick han snällt ut och fixade ben på mitt efterlängtade bockabord.


Före & Efter

Om jag inte sagt det innan så säjer jag det nu, han är världens bästa, min David!

Eftersom jag är så ivrig så kilade jag ut och slipade och grundmålade på en gång när han var klar och jag kommer skutta ut med lätta steg och grabba penseln så fort jag kan i morrn med sen ska bara bordsskivan få sig en omgång lack med och sen är det klart!!

Det var på en auktion i våras eller sommras någon gång som jag jag såg ett gammalt bockabord och blev helt förälskad. Vi hade letat och letat men inte alls hittat ett soffbord som dög till mig men nu hade jag hittat ett och då finns det ingen återvändo. Jag var med och bjussa upp till 6-700:- tror jag men sen drog det iväg och slutade på nästan 4000:- och det var inte vad jag hade tänkt mig så jag funderade på om man inte skulle kunna bygga ett själv. Eller inte jag då, men David borde ju kunna och det kunde han!

Här är bordet som satte griller i huvudet på mig.


Det var ju dessutom högre än vi hade kunnat ha som soffbord men det var underbart! 


Fåret Shaun...

Alltså Fåret Shaun, han måste ju bara gå hem hos alla!?

Här hemma sitter båda barnen som förstelnade och tittar och reagerar så fort dom hör vinjetten.
svtplay.se är toppen när man behöver få gjort något snabbt.
Idag tex, när vi hade ätit mat och jag skulle röja av, diska lägga ner överblivet mat i matlådor så satte jag på ett avsnitt och det varar i ca 7 minuter och jag får röjt av i lugn och ro, till ett rogivande "bääää"...



Inte nog med att killarna satt som ljus efter maten, dom åt som hästar idag!
Mina grabbar äter (och har alltid gjort) för det mesta väldigt bra men idag var det nog extra gott för jisses va dom åt! Vi hade inget avancerat alls men för det mesta är det husmanskost som är populärast här hemma, som dagens; potatismos, stekt torsk, rårivna morätter & lingon...

I dag på förmiddagen var jag ju bara tvungen att testa mina nya fönstertvätt från Kärcher och vilken grej alltså! Jag är ju annars totalt värdelös på att putsa fönster och har lixom slutat att göra det. Det har blivit så att jag tar in experthjälp i form av mamma eller svärmor någon gång varje år, och däremellan går runt och suckar och beklagar mig över att fönstrena är så skitiga, men att jag är urusel på att tvätta dom och det helt enkelt blev värre när jag försökte (jo, så dålig är jag!).
Men nu, nu kan ju jag oxå!
Snabbt går det och bra blir det. Emil och Albin följde mig nyfiket runt i huset och kollade när jag tvättade. Sen att vädret kanske inte var det mest lämpliga eftersom det regna, och ganska friskt dessutom, men nu har jag testat och jag är supernöjd!

Efter fönstertvättandet passade jag och barnen på att läsa ett kapitel ur min gamla bok om Emil i Lönneberga, som vi grävde fram när vi rensade bland lådorna i förrådet i höstas...


Boken om Emil och spelet som Albin fick av oss i julklapp, han blev jätteglad och spelar en snutt på det nästan varje dag. Han har ju fortfarande svårt att sitta still för länge men en stund går bra och den är ju super att ta med sig om man ska någonstans där det kan bli lite väntetid... Finns bla här.

Nu ska jag och Albin ha lite soffmys med en av hans nya filmer.
Bäst att passa på när bebisen sover för sen blir det fullt ös igen och vi har lite ärenden att kila på med.


Inne-mys!


Ibland tillåter vädret inga vidare utflykter och man får helt enkelt sysselsätta sig inne och en av Emils favoritsysselsättningar är att leka/äta med rostat ris på golvet. Han kan hålla på i lätt en timme och dona med det. Det ser lite rörigt ut men för det mesta blir det inte mer än ett par riskorn att dammsuga upp, dom flesta hamnar på ett eller annat sätt i munnen, antingen på Emil eller Albin...

Båda killarna har vart riktigt duktiga nu i höst när det vart tråkigt väder. Dom leker tillsammans och kan hålla på och pula i flera timmar. Perfekt när man behöver få nått gjort, typ laga mat, tvätta eller jobba hemifrån en stund...


Stormen Emil, i bilder...

Nu menar jag självaste stormen och vad den ställde till med.
Jag och Albin har vart ute och fotat lite...


Vi gick en kort runda (det var inte alls lämpligt att söva bebis i vagnen i full storm) och jag hann fota lite.
Bla hade en plaststol flugit in i buskaget vid rondellen och cyklarna vid busshållsplatsen hade vält.
I vår häck låg det en tom kalkpåse som rymt från släpet och alla brevlådorna utanför stod med locken vidöppna.
Grannens garageport hade blivit blockerad av både omkullblåst soptunna och barnens leksaker...

Här hemma i trädgården hade vi ju som sagt vart ganska förskonade, sånär som på ett par nockpannor på lillstugan, som trots allt vart fastskruvade!


En av takpannorna sitter fortfarande kvar på nocken men står numera rakt upp, medan de andra ramlat ner på gräsmattan... Skottkärran med trädgårdsredskapen har vält och rörelsegrejsen till ytterbelysningen har blåst ner och David har helt provisoriskt tejpat upp den eftersom den hängde i kablarna...
Det enda som är sig likt är Pyzens grav.
Vi gick dit och tänkte lite på honom innan, jag och Albin tillsammans och vi konstaterade att han har det precis hur bra som helst nu. Han ligger garanterat framför en varm och go brasa och bara myser för han var alltid lite ängslig när det dånade såhär utanför.

Jag passar på att ta en kopp te och kika på reprisen av Landet som inte längre är medan Emil sover middag och Albin tar igen sig efter maten i soffan, tittandes på Aristocats.
Emil sover som en stock, trots att det rister i vagnen, fladdrar och dånar. Han sover inte alls bra inomhus och jag hoppas verkligen kunna ha honom sovandes ute hela vintern för han kan sova flera timmar då och det behöver han.


BLI HEMMA!

Snälla människor med magsjuka eller magsjuka familjemedlemmar, BLI HEMMA!

Ska det vara så jäkla svårt att vara hemma tills man är frisk?
Jag blir så trött, överallt läser man om magsjuka människor som bara tänker på sig själva!
Om du inte tillhör den kategorin med människor, utan du är en av de som faktikst stannar hemma, så behöver du inte ta åt dig, men du som inte stannar hemma, FY SKÄMS PÅ DIG!


Stormen Emil!

Vi har ju våran alldeles egen "stormen Emil" här hemma men i natt har det vart ett jäkla liv utanför huset och den riktiga stormen har hållt oss vakna i flera timmar.

David var uppe och flyttade bilar och grejer mitt i natten när det började rasa ner takpannor även denna gång, trots att han skruvade fast dom efter förra stormen...

Emil drar in över norska Lindesnes fyr på tisdagen.

Jag vaknade vid 2-tiden och somnade inte om innan vid 5-snåret och Emil tyckte att vi skulle kliva upp redan vid halv 7 så mamman i familjen är inget vidare pigg alls idag faktiskt. Albin klev upp nu strax efter 8 så vi ska äta frukost och sen när det ljusnat tänkte vi ge oss ut på en blåsig promenad och kika på vad stormen gjort i natt, om den värsta blåsten avtar lite då vill säga...


Landet som inte längre är...


Foton: gerdehagfilms.com

Jag kollade på filmen Landet som inte längre är för ett par dagar sen och blev helt tagen av den!
Vilka människor! Vilken natur! Vilket liv!

Ja, jag skulle utan tvekan vilja dyka rakt in i deras vardag och bara se och känna hur dom hade det.
Ett hett tips från mig alltså. Det går en repris i morrn kl 12.30...


Simskola!


Albin ska börja simskola! Vårt lilla vattendjur!
Han nästan hoppade runt här hemma när brevet kom i går och han ser så mycket fram emot det. Vi hoppas kunna simma med hela familjen eftersom vi fått tid på helgen.

Men först ska vi på skidsemester och sen börjar simskolan!


Röjardag!


Idag har vi röjt ut julen!

Jag och barnen har donat och hållt på som galningar hela dagen.
Det tog några timmar att få ner allt glitter från granen, samtidigt som Emil drog runt på det över hela huset...
När han äntligen somnat efter lunchen så forsatte jag och Albin i räserfart för att få gjort så mycket som möjligt innan Emil vaknade igen. Vi hann med att baka kakor (bild 2), laga middag med den nya pastan (bild 1), plantera om en massa blommor (bild 3), tvätta, städa, återställa ordningen i hemmet (bild 4) och sen vaknade han och röjde runt på den vanliga viset (bild 5 & 6)...

När David kom hem tog jag och Albin en välförtjänt och minst sagt välbehövlig kvällspromenad i den härliga luften. Jag fick nästan jogga för att hinna med när han cyklar och nu känner jag hur det värker i min stackars häl och jag ska dra mig tillbaka och hoppas på en god natts sömn...


Målarverkstaden...



Jag håller på att fixa oss ett nytt soffbord, vitt såklart, och det har tagit lite tid eftersom jag är tvungen att ha mannens hjälp. David har satt ihop och sågat till "bordskivan", som är gjord av 3 tjockare brädor/plankor.
Nu ska det bara på "ben" och jag ska ha korslagda ben så det blir ett bockabord. David har lovat att fixa till den så snart han hinner så jag hoppas det blir i kväll så jag kan måla benen ett par gånger och till sist lacka bordsskivan. Det kommer bli superfint!!


Nyårsafton!

Vilken dag det blidde!

Jag hade förberedelser att pyssla med hela dagen och fick såklart hjälp....


Det var en härlig, frostig morgon och vi hade det allmänt mysigt hela dagen.



Vi lagade mat, dukade, skrev placeringskort och förberedde.
Sista bilden visar hur lampan blev när vi skjutit våra partypoppers....

Vi hade delat upp maten lite, så brorsan och Julie hade med sig förrätten,
salladen till varmrätten och bubbel till 12-slaget.

Vår härliga nyårsmeny såg ut som följer

Förrätt
Parmasnurror med fetaostcreme
serveras med glöggkokta fikon, ruccola & valnötter

Varmrätt
Helstekt fläskytterfilé med italiensk potatiskaka,
sås på fyra sorters peppar & portvin
Serveras med en grönsallad

Dessert
Tre sorters pannacotta,
Kola, Vanilj & Vit choklad
Serveras med limemarinerade frukter



Mellan all mat & 12-slaget spelade vi paketleken, TP och Cube

Emil somnade i alldeles lagom tid för att vi skulle få lite lugn och ro och efter paketlek och dessert slocknade Albin på 2 röda i soffan vid halv tio snåret.

Vi var så inne i vårat spelande att vi nästan missade 12 slaget, men med alla raketer och fyverkerier som small ovanför hustaket så var det oundvikligt och precis när jag skulle gå ut och hälla upp bubblet så hörde Julie en alldeles förtvivla bebis.

Han är ju lättväckt i vanligafall och nu när det dånade som bara den så vaknade han och var rejält ledsen.
Jag bäddade ner honom i vagnen och satte på hörselkåporna så fick han hänga med ut, men jag missade själva 12 slaget med några minuter, men dom andra väntade med att skåla!


Detta resulterade även i att jag inte alls fick tagit några bilder som jag hade tänkt mig, utan fick stå med en hand ner i vagnen för att trösta och en med kameran i den andra, lite sporadiskt knäppande utan en aning om vad jag siktade på...

Vi gick in och forsatte mysa en stund till innan brorsan och Julie gav sig av hemåt och även vi gick och la oss, med Emil i mellan oss. Till slut somnade han och jag kunde vid kvart över 2 bära över han till hans säng...


Årskrönikan!

Nu är det nya året här och det är dax att summera 2011.
 
Jag (och hela familjen) har haft ett helt fantastiskt år med massa familjetid, mys och resor med husbilen.
Vi har oxå upplevt sorg.
I början av året orkade inte, min helt fantastiska moster Laila, kämpa mot den elaka cancern längre och somna in. Det är en stor saknad att inte ha henne här. Varje gång vi plockar svamp så tänker vi på henne och pratar om hur det var när hon var med. På jul tänkte vi mycket på henne och när vi gjorde korv fattades hon.
Vi saknade henne massor när vi hade Tjärbyligan, ja hon saknas jämt!
I Oktober fick vi återigen uppleva sorg och Albin tog det väldigt hårt. Vår älskade Pyzen fick även han somna in och han saknas något enormt varje dag, i vår vardag och vi pratar om och tänker på honom ofta.
Men nu ska vi ju summera året och det görs väl bäst i bilder, eller?

Varsågoda!






































































Detta var delar av vårt fantastiska 2011.
Nu ser vi fram emot ett helt galet 2012, med massa roligheter!

Gott Nytt År på er allesammans!


RSS 2.0