Idag för...

I bland (ganska ofta faktiskt) funderar jag på varför jag tar så in i hundans mycket kort, jämt! Och framför allt, varför jag spar alla? Det går ju åt hur många externa hårddiskar som helst och jag lägger timmar på att sortera och hålla i ordning alla bilder, i år, månader, händelser mm.
 
Men idag, när jag letade efter något helt annant egentligen, så kom jag på det!
Jag har ju nästan någon bild varje dag, sen jag började kategorisera upp mina bilder runt 2006/2007 någonting.
Så när jag därför började kika så såg jag ju att jag hade bilder från den 31 juli, i flera år!
 
Jag ska visa!
Här har vi alltså 2011.
 
 
Vi var iväg med husbilen på lite semester och besökte bland annat Borås Djurpark.
 
Sen hittade jag ju då även från 2010...
 
 
Då höll vi för fullt på med att fixa taket på garaget. Pappa hjälpte oss och passade även på att visa Albin brorsans gamla cykel som han haft ner från vinden och lagat punka på. Emil låg i magen och jag var sådär lagom tjock...
 
2009 gjorde vi...
 
 
Brorsan hade inte semester i alla fall för han sitter med sina jobbarbrallor på och vi var hemma hos mamma & pappa allihopa och tydligen exprimenterar vi med att blåsa ballonger, i ballonger... Även detta alltså den siste juli.
 
När jag klickade mig vidare till 2008 så hade jag bilder från samma datum då med!
 
 
Så lustigt, att vi var på Borås Djurpark, samma datum, fast 3 år tidigare!
Efter djurparken åkte vi till Knalleland i Borås och shoppade lite, bla köpte mamma dessa flytgrejerna till poolen och dom håller än, dom är inte ens lagade! Givetvis fick vi tvunget testa dom när vi kom hem...
Dessutom ser jag att David har sina älskade linnebyxor på sig, som jag försökt slänga/skänka i flera år... Som tur va, gick det stora hål i dom tunnslitna brallorna i helgen, när dom kastade vattenballonger. Men tro inte att dom är "döda" för det, nä nä, dom hade hamnat i tvätten och jag hängde upp dom tidigare i förmiddags när jag tvättade...
 
När jag kikade i 2007-mappen så var där inget på den datumen, men det är troligtvis för att jag sorterade dom annorlunda då, i händelser i stället för datum och så roligt ska vi inte ha, så jag ska börja söka i alla mappar på alla externa hårddiskar...
 

Vår drake, Jazz!

Jag hade ju med kameran igår!
 
 
Eftersom David har använt en av mina äldre systemkameror det sista, så låg den framme och igår när vi skulle iväg så fick jag med mig den av bara farten. Igentligen gillar jag den jättemycket, men den har vanliga batterier och man måste byta mycket oftare. Objektivet däremot har jag oxå alltid älskat att fota med...
 
Albin och David är det som har mest skoj med draken, Emil verkade inte bry sig alls. Speciellt inte när det fanns så mycket annat att göra på stranden!
 
 
Han stod och pekade ut på vattnet flera gånger och var väldigt facinerad av allt vatten (hmm, jodå vi bor SÅ nära havet men har inte vart på stranden i år... Jag har helt enkelt dragit mig för kombinationen Emil/strand).
Vi hade hink och spade med oss, som han roade sig med, i hop med massa sand och snäckor förstås.
 
 
Kvällen var ljuvlig sen regnet dragit över. Vi hade ju packat kvällsmat och i ärlighetens namn var det nog faktikst det bästa och lättaste, att sitta inne i pappans jobbarbil och äta den.
Det spelades någonslags teater borta vid campingen så vi hade ju underhållning till maten och när vi ätit klart drog regnet bort och vi kunde gå ut igen!
 
 
Innan vi åkte hem så busade barnen (och pappan då förstås) i vassen och vi upptäckte även att Emil inte luktade kärlek alls så han fick ha en ny blöja innan vi gav oss hemåt.
 
Albin sa i morse när han vakna att han gärna ville åka till stranden igen och leka, så det får det såklart bli, kanske blir det en annan strand, i en annan stad, vem vet...

Dålig bloggerska...

Vilken urusel bloggerska jag är på sommaren!
 
Så får det bli, när man har tusen saker att göra jämt...
 
Igår var i alla fall en bra dag!
Jag hade iofs det där hemska magontet som kommer ungefär en gång i månaden så jag fick lägga mig emellan varven med min värmedyna men det gick ju bra och sen efter maten ringde mamma och fick med oss på en liten tur i svampskogen!
 
Innan vi åkte så gjorde jag i ordning en rabarberpaj som vi alla njöt av efteråt, på altanen, med regnet smattrande mot taket, myyys!
 
På kvällen klarnade det upp och barnen var ute och lekte med sina nya gatukritor.
 
 
Emil är överlycklig och ritar överallt han kommer åt!
Tyvärr kommer han säkert bli en såndär väggritare...
 
Idag har vi haft en härlig dag till. Den började med att jag lämnade barnen hos mormorn för en stunds välbehövlig massage. Efter det åkte jag till nya COOP för första gången. Jag skulle bara ha lite middagsmat med mig så vi kunde äta hos mormorn. Det var ju jättefint där, men lite för stort för mig tror jag.
 
Efter maten stack vi hem, Emil fick sova så jag och Albin kunde baka!
 
 
 
Idag blev det en plåt fröigt knäckebröd, dubbel sats Himmelsbröd (som för övrigt är det godaste bröd jag vet! Och dessutom enklaste att baka!), en plåt kolasnittar och en plåt torparlyckor.
 
Någonstans där emellan var vi och hämtade ut ett paket med lite ny studioutrustning som David hjälpte mig med när han kom hem. Efter mekandet blev vi hungriga och hitte-på-något-roligt-sugna så jag bredde mackor, kokade te och hade på termos. David packade filtar, drake, spann & spade och sen gav vi oss iväg till stranden!
 
 
Det kom en liten regnskur mitt i men det gjorde inget, vi väntade ut den i bilen och sen blev det riktigt fint på kvällen och barnen gick länge och plockade snäckor, grävde i sanden och sprang i vassen. David flög drake och i ett obevakat ögonblick lyckades han få draken att anfalla mig bakifrån så jag fick en ordentlig smäll på näsan.
 
Ni vet, en sån smäll som får ögonen att tåras på sekunden, bara för att smärtan är obeskrivlig... Men det gick över fort och vi fortsatte busa med barnen innan vi gav oss hemåt efter ett par timmar vid havet.
 
Väl hemma var det inte mycket annat att göra, än att stoppa båda ungarna i badet.
 

Skitiga var liksom bara förnamnet...
 
Nu ska jag krypa till kojs och lägga värmedynan på magen.

Jobbe...

Det blir lite lugnare här i bloggen nu när det vart fint väder och jag dessutom gått in på jobbet och tagit lite extra pass i sommar.
 
Igår jobbade jag 8-17 och idag ska jag jobba kvällen till stängning.
David tog grabbarna och åkte in till Lekstugan efter frukosten och när dom kommit fram för fick jag ett meddelande att dom var alldeles ensamna där, trots att det öser ner utanför fönstret...
 
Jag fick således lite tid ensam hemma (igen, vad är detta!?) och har gått igenom lite bilder som ska framkallas, bokfört en massa kvitton som legat i plånboken och skräpat och druckit kaffe och läst tidningen i lugn och ro!
 
 
I går efter att jag jobbat klart så skyndade jag mig hem, slängde mig i duschen och sen var det mat hos mor och far med brorsan & Julie.
 
Julie, som igår var en mycket omtyckt moster, som båda grabbarna tvunget skulle sitta hos...
 
 
Efter mat och fika (eller var det kanske innan fikat?) så gick grabbarna ut och kastade vattenballonger, något som är lite av en sport på sommarn.
 
Foto: Vattenballong GRIS....
 
Man ska alltså kasta den som man kastar G R I S och försöka att inte bli blöt. Ingen av dom lyckades särskillt bra faktikst för dom var genomblöta allihopa, men väldigt lyckliga.
 
När jag fyllt upp alla vattenballonger (för det är det alltid jag som gör, står inne och fyller alla ballonger...) och dom kastat sönder alla så gick jag på dom vanliga ballongerna och fyllde dom med vatten.
Det blev ju mycket mer sport! Jag fick ju i hur mycket vatten som helst i en vanlig ballong och dessutom blev dom mycket tungre och där med svårare att både kasta och fånga (och så blev man ju väldigt mycket blötare om man inte fångade den bra!).
 
När David började frysa (han var ju alltså genomblöt...) så fick Emil ta ett bad på altanen innan vi cyklade hem och han fick vällingen i cykelkärran. När vi kom hem hade han inte riktigt somnat så jag tog en extra sväng i byn och han somnade ganska snabbt då.
 
Nu ska jag strax göra mig klar för jobbet!

Vinnaren!

Jag hade ju en tävling på FB för några månader sedan och nu har jag haft vinnaren här hemma i studion!
Molly var så duktig och det blev en massa fina bilder!
 
 
 
 
 
 
 

Tid!

Jösses med tid jag har haft idag!
 
David, barnen och pappa tog husbilen och åkte på Roadracingtävling i går förmiddag så jag har vart ensam hemma.
Fast igår va mamma här och solade och badade i poolen medan jag jobbade lite och förberedde för kvällens tjejfest.
 
Vi var 40 tjejer som åt och drack gott, fick danslektion (sexy dance) av Linda, äta massor av desserter, bada vedeldad badtunna till sent på natten och sen dansa hela natten lång!
 
 
Vid 3- tiden gick jag hem i natt och kom faktiskt hem samtidigt som tidningsbudet kom med tidningen...
Jag ställde klockan på halv 9 i morse så jag säkert skulle hinna få gjort lite nu när barnen inte är hemma.
 
Jag har gjort av ALLT på kontoret (jag som annars oftast "sparar" en liten del för jag blir så trött i huvudet), tvättat som en dåre, lakan, alla handdukar i hela huset, mattor, ja you name it!
 
Tänkte jag skulle baka lite med men jag tog faktiskt en välförtjänt paus i poolen i stället!
 
 
 
Nu ska jag skutta in i duschen för ikväll är det dax för popquiz!
Men det kan inte bli sent för min del, jag börjar 8 i morrn...
 

Kalaset!

Nu har jag haft en stund över för att gå igenom alla bilder från min Farmors 75 års kalas i förra helgen och här kommer lite blandade bilder.
 
 
Min faster & farbrors fina hundar mötte oss i hundgården när vi kom. Albin & Emil tyckte dom var så söta.
I väntan på gammelfarmor smaskade barnen lite salta pinnar.
 
 
Vi lekte massa roliga lekar, men skottkärra, gräsklippare, potatisar, sega grodor mm...
 
 
Vi fick en superfin kväll i Slöinge och det kunde liksom inte blivit bättre!
 
 
Massa god mat bjöds det på, bla egenskjutit (?) vildsvin och sen hade jag ju bakat en tårta.
 
 
Min farmor har tre barnbarnsbarn och här är dom, söta va?

Sådär mycket nu igen...

Alltså nu är det sådär galet mycket igen, sådär så jag nästan inte hinner sitta ner på hela dagen!
 
Igentligen "hinner" jag inte nu heller men Emil har somnat, disken är diskad och marmeladen har kokat klart och då satte jag mig ner. Jag har alla sängläderna ute på tork och hade tänkt hinna bädda alla sängar, plocka in disken, ta ett varv med dammsugarn och svara på ett par viktiga mail innan Emil vaknar igen.
 
Fast igentligen hade jag tänkt åka och handla medan han sov men jag fick inse mina begränsningar.
 
Hur som helst så ska jag i alla fall snabbt slänga in bilderna från de senaste dagarnas instagram.
 
 
Albin sitter och målar en tavla till gammelfarmors födelsedag (lördags).
 
 
Jag och David hann med en kopp kaffe i solen innan det var dax för mig att åka och fota brudpar, i lördags.
 
 
 
En liten sneakpeak från den fotograferingen...
 
I söndags jobbade jag så då var det ingen som helst aktivitet på instagram.
 
 
I går på morgonen kom barnen farfar med svartavinbär och där var några små fripassagerare, små sniglar, som Albin tog hand om.
 
 
Jättesöta, speciellt på matbordet...
 
 
Det blidde en burk gelé och en flaska saft!
 
 
På eftermiddagen skulle vi iväg till Pia och fika lite och när jag inte kunde hitta Albin precis innan vi skulle köra, då satt han såhär...
 
 
Direkt när vi kom hem så lämnade vi Emil och hämtade mormorn för en tur i svampskogen. 3 timmar var vi ute och när jag kom hem blev det mackor med svampstuvning!
 
 
Idag har vi som sagt fullt upp, vi har vänt upp och ner på studion och skurat den ordentligt och sen har vi tvätttat, tvätttat och tvättat lite till, plockat krusbär, kokat marmelad, lagat middag (barnens favvo, kokta potatis, stekt torsk/fiskpinnar med lingon & grädde) och nu ska det som sagt, städas, bäddas och sen blir det foto jobb i studion i eftermiddag!
 

Farmor 75 år!

Nu är kalaset i ful gång, så jag passar på att visa tårtan med ett tidsinställt inlägg.
 
 
Givetvis önskar jag min älskade Farmor ett STORT GRATTIS på födelsedagen!

Våra dagar från instagram...

I brist på annat så kommer här lite bilder från våra dagar i veckan.
 
 
I tisdags var vi i stan så Albin fick klippt sig. Superfin blev han och innan vi gick blev det både grönt och guldfärg i håret. Vi stannade kvar i stan, promenerade ner till hamnen och när det var middagsdax så slöt pappan upp och tog en lunch med oss på Hamnpaviljongen.
 
I väntan på pappan...
 
 
Båda barnen sitter och förmiddags fikar på festis och russin. Tågen går ju så lämpligt förbi ganska ofta...
 
På onsdagen började vi med mys!
 
 
 
 Sen bakade vi lite tårtbottnar med innan vi åkte till Martin & Molly.
Albin tyckte det var superskoj att leka med Mollys rosa leksaker...
 
 
I går, efter allt tårtbak, vankades det middag hos farmorn, som passat barnen hela dagen!
Där träffade vi sötaste Nellie, John & Jessicas vovve!
 

Tårtor, tårtor, tårtor och lite desserter...

Det är faktiskt det jag ägnat mig åt de senaste dagarna...
 
Vi har förberett en hel del till dagens bak.
 
 
Bottnar...
 
Blommor och fjärilar...
 
I onsdags och torsdags jobbade jag en hel del på kontoret och i onsdagskväll gjorde jag en dessert till en beställning som skulle hämtas på torsdag morgon.
Det blev Vaniljpannacotta med en kolatwist (ljust muscovadosocker i stället för vanligt strö) och till det gjorde jag marinerad ananas. Jag marinerade med Lime, Mynta och Rom och det blev riktigt smarrigt och väldigt uppskattat.
 
I går hade jag som sagt kontorstjänst en hel del men jag hann även med att fixa fyllningar till dagens tårtor. Jag hade beställningar på 3 tårtor och en dessert.
 
Jag gjorde samma dessert som till midsommar, drömkolatårta.
 
Tårtan!! Degistivebotten, kolakräm, daimgrädde & massa jordgubbar!!
 
Bilden är från midsommar då jag hade lite tidsbrist idag, men den såg ju nästan likadan ut, förutom att jag dekorerade med mynta i stället för citronmeliss.
 
Dagens första tårta var till en grillfest och det skulle vara en gul tårta med en speciell apa på.
Jag fick en bild på apan och skar ut den i marsipan.
 
 
Det är ljusa bottnar fyllda med Limemousse & Vanlijkräm med bär.
Tårtan är sedan spacklad med smörkräm (limesmak) och täckt med marsipan.
Banderollen har jag gjort av grillspett och så satte jag ihop lite olika bilder som jag fick av beställarna.
 
Dagens andra tårta är till min farmor, till hennes 75 års kalas, men den lägger jag inte upp här då jag vet att hon och farfar kikar in med jämna mellanrum ;-)
 
Den tredje och sista tårtan såg ut såhär.
 
 
Det är samma fyllning i som i den gula ovan och även den är täckt med marsipan.
Spacklad med smörkräm och rosorna är gjorda i sugarpaste/sockerpasta.
 
Varför "spacklar" jag tårtan innan jag lägger på marsipanen?
Den frågan har jag fått många gånger och det tänkte jag svara på nu.
 
När man har lagt emellan tårtan så måste man ju "spackla" med något för att få den jämn. Jag har provat att göra det med grädde EN gång och aldrig mer. För det första så stelnar ju inte grädden, utan tårtan förblir mjukt och för den andra så kan man inte lägga marsipan (eller sugarpaste heller för den delen) direkt på grädde, då "svettas" den så om man spacklar med grädde så måste man fodra marsipanen men ex olja eller smält smör.
Vilket är superkladdigt och jag tyckte inte alls det funka utan att den "svettades" ändå.
 
När jag har monterat tårtan (lagt ihop), så spacklar jag bara ett tunnt lager och sen ställer jag in den i kylen så det stelnar, då håller det fyllningarna på plats och gör så att ingen grädde kan komma i kontakt med marsipanen. Sen kavlar jag ut marsipanen (ganska tjockt fantikst, mycket lättare att hantera och då kan man även sträcka den mycket mer utan att den går sönder, när man klär tårtan) och innan jag lägger över marsipanlocket så jämnar jag till ytan med lite mer smörkräm, så det inte blir ojämnt.
 
Rosorna sätter jag i en klick smörkräm (som ju sedan stelnar och håller rosorna på plats) och ev strör jag lite ätbara stenar/diamanter/sockerkristaller över, så det ramlar ner mellan rosorna och fastar i smörkrämen, innan den stelnat. Om jag fäster något på kanterna, så gör jag alltid det med en ganska fast kristyr (florsocker och vatten, till en ganska geggig smet, inte rinnig!), då brukar det räcka att bara trycka till och hålla några sekunder så sitter det där.
 
Oj, nu blev det ju nästan en kurs i tårtdekorering, det var inte meningen!
 
 
 

Vid lagret...

 
Vid Davids lager är där massa härlig natur, som jag bara inte kan låta bli att fota!

Det finaste vi har...

I helgen, när vi var ute på lagret på morgonen och hämtade/lämnade grejer, så hade jag med kameran och fotade runt lite. Det högg till så fasligt i hjärtat när jag tittade på mina älskade barn och insåg att jag faktiskt inte kan skydda dom från ALLT ont.
 
 
Min finaste Albin!
Lite långhårig och i både för liten tröja och för små crocs, men han älskar dom och jag älskar ju honom så vad gör väl det...
 
 
Min allra busigaste Emil, som jag älskar något så gränslöst mycket!
 
Han är busigare än någon jag tidigare träffat men så rysligt god mellan varven att mitt hjärta blir så varmt så det smälter en liten aning.
 
 

Instagram

Jag uppdaterar rätt flitigt på instagram.
Här kommer bilderna från dom senaste dagarna.
 
 
 
 
 
I helgen har David byggt klart stommen till taket på vår altan!
Eftersom takduken inte har kommit än och vi inte kan hålla oss så la David på en av sina gröna byggpreseningar. Den ska alltså inte ligga där, utan det är beställt en annan!
 
 
Middag hos mormor & morfar, Emil på sin favvoplats, i morfarns knä...
 
 
Måndagsfrukosten!
 
 
Grabbarna sitter ute och fikar medan jag är inne och bakar bullar!
 
 
Många vaniljbullar blev det (crapig kamera och crapigt ljus...).
 
 
Hallonpaus i grushålan.
 
 
Med morfarn...
 
 
Min lilla fisk! Kvällsbadet var himla skojjigt idag.

Instagram

Jag uppdaterar rätt flitigt på instagram.
Här kommer bilderna från dom senaste dagarna.
 
 
 
 
 
I helgen har David byggt klart stommen till taket på vår altan!
Eftersom takduken inte har kommit än och vi inte kan hålla oss så la David på en av sina gröna byggpreseningar. Den ska alltså inte ligga där, utan det är beställt en annan!
 
 
Middag hos mormor & morfar, Emil på sin favvoplats, i morfarns knä...
 
 
Måndagsfrukosten!
 
 
Grabbarna sitter ute och fikar medan jag är inne och bakar bullar!
 
 
Många vaniljbullar blev det (crapig kamera och crapigt ljus...).
 
 
Hallonpaus i grushålan.
 
 
Med morfarn...
 
 
Min lilla fisk! Kvällsbadet var himla skojjigt idag.

Kvällsträning

Idag när David kommit hem från jobbet så packade jag lite fika och så köpte vi varsin kyckligsallad som vi tog med ut och åt innan Albin började köra.
 
Det går som hejsan och han är riktigt grym måste jag medge även om jag har hjärtat i halsgropen.
 
 
Undrar om vi har miljöskadat honom med alla crosstävlingar han vart på i sitt liv, när han (på översta bilden) kliver av quaden och fixar till underlaget innan starten... David tog tiden på hans varv.
 
När vi nästan bara kommit ut så kom jag på att vi inte fick med några blöjor och det var ett par dagar sen Emil bajsa och ju mer jag tänkte på desto mer nervös blev jag så jag ringde mamma och kollade om dom kunde komma ut det gjorde dom ju såklart, men helt i onödan för det behövdes inget blöjbyte.
 
 
Vi hittade ännu mera hallon idag och barnen satte i sig allihopa på vägen hem!
 
I vanlig ordning fick pappan och morfarn meka lite undertiden.
 
 
När Albin hade vätskepaus passade Emil på att ta en liten runda tillsammans med pappan och han är helt salig på den här lilla fyrhjulingen han med.
 
 
Men när han inte körde så gick han med oss och plockade hallon!
 
 
Hela grushålan är full med spår och det är ju så spännande!
Till och med mamman fastnade, helt ofrivilligt, på en bild när David la beslag på kameran...

Byggbilder!

Jag har fått litet pippi på att fota detaljer har jag märkt...
 
 
Fotade massa på när David jobbade hemma i helgen...

Fortsatt pooltömning!

 
I morse fortsatte vi tömma poolen och nu är den tvättad och redo för påfyllning!

En storebror...

En storebror är allt bra att ha ändå...
 
 
...och en lillebror med!

Det växer i min trädgård!

 
Det blev himla bra, det David byggde. Allting verkar trvivas och växer som bara den!
Till nästa år får jag sätta massa mera örter!

Idag har vi...

Byggt tak till altanen!
 
Eller, nåja, vi har börjat i alla fall och med "vi" menar jag David...
 
 
Jag jobbade på förmiddagen och sen handlade jag och fixade maten när jag kom hem.
Albin var en sväng med mormor & morfar och fixade lite medan jag jobbade och sen när han kom hem så stack han raka vägen över till tjejerna.
 
Vi tömde ut allt vatten i poolen.
Allt regnande har gjort vattnet mindre trevligt så vi bytar ut det i stället.
 
När Emil vaknat gick jag över och hämtade Albin så han oxå fick lite mat i magen.
 
 
Emil passade på att käka lite ananas på trappen undertiden...
 
 
Vi fick sällskap med oss!
Grannens lilla Sigge kom och sällskapade oss en sväng.
 
 
Efter flera timmars bus hos tjejerna kom dom över, alla tre och lekte hos oss en stund.
 
 
Nu är jag faktiskt supertrött så det får bli naning för min del!

Myskväll!

Idag blev det en riktig myskväll!
 
Inget avancerat alls men ändå blev det himla bra.
När David kom hem stack vi bort och handlade, alla utom Albin, han var hos tjejerna (vi kallar granntjejerna så här hemma hela tiden). Det blev en hel del och jag fick även hämtat ut ett paket. Albin hade valt maten och han har tjatat om hemmagjord pizza nu länge så det gjorde vi.
 
Bara en sån sak som att jag och David hjälptes åt i köket, himla trevligt, jag är ju alltid själv annars.
Jag tror iofs att jag försökte få ut honom ur köket när han började skära skinkan i flera cm breda bitar men han gjorde på mitt sätt sen och fick stanna kvar ;-)
 
Inga påhopp nu, men jag är ju den som står för 99% av all matlagning och annat så är det konstigt att jag har kört in mig och vill ha det på ett vis? Nää och jag tycker faktikst att det är väldigt roligt att ha sällskap i köket (när jag får "bossa" runt). Hur som haver, det blev en jättegod pizza, Albin kom hem från tjejerna och tyckte den var klart godkänd, även om inte han hjälp till som han brukar.
 
Efter maten gick vi ut en sväng. David mätte lite på vad som ska bli ett tak på vår altan och jag tog det sista i vinglaset på trappen undertiden. Barnen lekte finfint ute på gräsmattan.
Sen fick vi för oss att det hade vart skönt med en cykeltur och Albin säjer ju aldrig nej till det!
 
Vi hamnade borta hos mormor och morfar på en kvällskaffe och massa såpbubbel-bus!
 
 
 
 
Innan vi åkte hem fick Emil på sig pyjamasen och sen drack han vällingen i cykelkärran på hemvägen och somnade gott så det var bara att bära upp honom.
 
Jag ska jobba i morrn kl 8 så jag ska krypa i säng nu tänkte jag.
 

En hemma dag!

Hmm, när hade jag en hemma-dag senast, utan en massa jobb...
Nää, det kan jag inte alls minnas, kanske när Emil var nyfödd eller nåt!
 
Nu är han i alla fall inte alls liten längre, ingen bebis, en stor kille, som pratar, flera ord i följd, han går på toa och kissar, har slutat med nappen och klär av sig själv...
 
 
Nu precis, min stora kille!
 
Eftersom jag var och vinade & vaxade i går så hade jag hoppats på liiiite sovmorgon idag med (jo, mina barn sover helt plötsligt oförskämt länge!) men se det blev inget med det!
Kvart över 6 började David skruva, borra och banka precis utanför vårt ÖPPNA sovrumsfönster och det hade han iofs förvarnat om innan, men jag hade ändå hoppats kunna sova mig igenom det, men det gick inte och sen var det ju ingen idé att somna om eftersom att jag visste att elektrikern skulle komma strax efter 7...
 
Vi har alltså mest bara vart hemma idag!
Eftersom vi hade elektrikern hemma så har Albin stått ute hos den stackarn och tjatat oavbrutet tills han åkte hem vid halv tre i eftermiddags... Jag fick gjort av en del jobb på förmiddagen och även tagit tag i den dötråkiga dammningen och dammsugningen på övervåningen! Givetvis har det vanliga, tvätta, vika tvätt, hänga tvätt, lägga in tvätt, laga mat, röja upp, vattna blommor, ja ni fattar, dom vanliga hemmafru-sysslorna springer ju aldrig i väg och idag kändes det extra skönt att ta hand om dom, eftersom jag inte hade några andra måsten!
 
På eftermiddagen kom pappan hem lite tidigare och hämtade släpet som skulle tömmas och sedan fyllas med material och jag blev faktiskt ensam en timme då eftersom han tog med båda barnen!
Då tog jag med mig kaffekoppen och gjorde JDL:s hemsida lite frächare, va tycks?
 
 
När David och grabbarna kom hem så packade jag källsmaten (äggmackor, yoghurt, tomater & kaffe) medan David packade bilen och sen körde vi ut och lät Albin köra quad!
 
 
Han är helt vild och kör i ett!
 
Mormorn och Emil tog en avstickare och letade bär.
Emil har ätit hallon, smultron och blåbär så han nästan storknade!
 
 
Helt plötsligt var klockan redan halv åtta på kvällen och vi hade vart iväg i 2 ½ timme, men det kändes bara som max en timme! Vi packade ihop oss och åkte hem.
 
 
Emil fick lift av sin älskade morfar!
(Fast idag var han nästan mer med mormorn, men det var nog för hon ägnade honom lite tid medan alla vi andra är så upptagna av den där fyrhjulingen...)
 
I kväll har jag lagt Emil och det gick som en dans, lika lätt som i vanliga fall och han har inte frågat efter nappen en enda gång sen vi tog den (stolt? Ohh JA)!
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och känslan efter att man vart hos Malin är underbar, hon är så bäst!
 
 
Att börja vaxa mig var nog det bästa jag gjort!
 
 
 

Min somriga pavlova

Som vanligt när jag ska baka något som jag aldrig gjort förut så googlar jag och kollar flera olika recept och sen gör jag lite som jag tycker med kik på olika recept.
 
Igår hade jag med mig en Pavlova som jag gjort på ett par olika recept, bla Sigrid Báránys.
 
 
Såhär gjorde jag
 
Marängbotten
4 st äggvitor 
dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
 
3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
 
 
4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut en rund botten, ca 20-25 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten (det går precis lika bra att rita en cirkel på pappret och kladda ut smeten med en slickepott!).
 
5. Sätt in bottnen i ugnen och sänk värmen till 115-125 grader och grädda i ytterligare ca 1-1½ timme (lite beroende på hur stor och hur hög botten du gjort men jag hade min i lite drygt en timme.
 
6. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt (går alldeles utmärkt att lämna den där i ugnen över natten om man vill förbereda).
 
Sen hade jag på en hemmagjort curd, som jag gjort på Lime, Citron och passionsfrukt men förra gången hade jag Lime och fläder. Man tar lite vad man tycker helt enkelt.
 
Lime- och passionscurd
2 st lime (zest av den ena samt saft från båda)
3 st passionsfrukter
25 g smör
0.75 dl strösocker 
3 st äggula
1 st ägg
 
1. Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden.

2. Riv zesten från limen och pressa ur saften.

3. Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil genom att skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott eller en sked så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar.

4. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.

5. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.

Sen är det bara att sätta ihop tårtan och det ska man göra så sent som möjligt för att inte marängen ska bli mjuk, mosig och rinnig.

Bred curden på marängbottnen, spritsa (eller bre ut) grädden på curden så den inte syns. Lägg på massor med jordgubbar (eller annan frukt) och kanske lite hackad choklad och lite citronmeliss!

Somrig pavlova!

 

Jag fick i uppdrag att fixa desserten, det blev en pavlova med hemkokt lime & flädercurd, vispad grädde och massa jordgubbar!!

 

 
 
 

Galna unge!

Kom hem efter vin & vaxet och hittar detta på ett minneskort vid datorn...
 
 
Pojkarna har vart och kört medan jag vart iväg...

Min stora kille!

Även vår lilla kille börjar bli stor nu!
 
Igår fick jag för mig att det var dax att sluta med nappen!
Egentligen har vi tänkt ta den hela våren men jag har helt enkelt vart för "slapp" och skjutit det framför mig. Vi har inte haft många nappar kvar hemma eftersom jag hela tiden tänkt att "vi ska snart ta nappen, vi behöver inte köpa nya" så när vi var på Gekås i måndagskväll så köpte jag nya i alla fall.
Kokade dom på kvällen när jag kom hem och när Emil vaknade i går morse så bestämde jag att det fick vara slut nu, så han fick inte användt dom. Men det var lika bra, det var säkert därför jag bestämde mig!
 
Igår på eftermiddagen somnade han precis som vanligt, i vagnen ute men utan napp, det gick hur bra som helst.
På kvällen var det lite svårare. Det var lite tårar men pappan tog hand om nattningen och han somnade gott efter en stund. Han vaknade i natt och fick komma över till vår säng, där somnade han om direkt och vi kunde flytta tillbaka honom till hans säng. Vid 6 vaknade han som vanligt och drack välling, sen sov han till 8!
 
Nu i eftermiddag somnade han som en stock igen och sover än. Det går finfint det här och nu behöver jag inte oroa mig för att han ska få problem med bettet!
 
 
Mina fina killar sitter och kollar på Bambi hos mormorn, i nya fina kläder från Me & I!
 
I måndags stack vi bort till mormorn på förmiddagen, jag hjälpte henne installera några program på den nya datorn. På eftermiddagen hade jag en fotografering och direkt efter den hämtade jag upp Albin och mormorn så vi kunde åka till Gekås. Albin fick en säkerhetsväst som han ska ha när han kör quad, det var därför vi åkte dit.
 
Igår började dagen med att jag släppte av barnen hos farmorn och åkte in och fick en välbehövlig, eller egentligen, helt nödvändig massage. Hem till farmorn direkt och hämta pojkarna, hem och laga middag, äta, stoppa lilleman i säng (eller vagn i detta fall och utan napp) och börja baka!
 
 
Det blidde torparlyckor (som David är helt tokig i!), igen...
 
 
...och kolasnitt!
 
Efter baket, när Emil vaknat så kom granntjejen in med en kompis, dom hade låst sig ute och fick vackert vänta här tills deras pappa kom hem (och våran för han hade ju verktyg att ta sig in med)...
 
Barnen fick frukt och sen sprang dom in och ut lite eftersom det regnade stundtals.
När grannen kom hem så fortsatte Albin leka med tjejerna tills han skulle lägga sig, han var bara inne och slängde i sig (jodå, bråttom som sjutton var det!) lite kvällsmat.
 
Idag bakar vi igen. Jag ska ha med mig dessert till vin & vax-kvällen i kväll och det kommer nog bli riktigt bra så jag ska fortsätta ner i köket och förbereda tänkte jag...
Återkommer med bild!
 
Annars kan ni alltid kika in här, på mitt instagram, där kommer bilden säkert ut mycket snabbare än på bloggen...

Mer från vår ljuvliga natur!

 
Även i grushålan har jag ögonen (eller objektivet) på allt möjligt...)
 
Efter att Albin kört klart så tog vi en promenad och letade lite smultron & blåbär bland annat.
 
Emil ska BARA vara hos morfarn...

Vackra saker!

När jag är ute och fotar så kan jag lixom inte låta bli att fota annat, runt omkring...
 
Till exempel, när jag var ute på bygget och fotade David så var naturen så fantastiskt vacker runt där att jag var tvungen att fota åt alla håll och kanter.
 
Allt var i och för sig inte vackert, Albin hittade en hel familj med grodor (paddor?) under en hög med virke som han och David hjälptes åt att flytta på.
 
Emil tyckte det var superintressant och när han badat klart och fått kläder på sig så skulle han givetvis klappa, men det var grodorna inte så sugna på och inte mamman heller, ärligt talat...

Vår dag på instagram!

Så här har vår dag sett ut på Instagram!
 
 
Morgonen började med att Emil vaknade tidigare än han brukar. Redan vid halv 7 tyckte han det var dax att kliva upp och det gjorde vi, jag (eller, jag låg kvar och drog mig lite, men det är stört omöjligt att somna om när dom två klivit upp!), pappan och han.
 
Albin sov så himla gott så vi bakade av frukostfrallorna och sånt innan vi väckte honom, jag och Emil.
 
 
Efter frukosten packade pappan quaden och grejerna i bilen medan jag och grabbarna åt jordgubbar i solen.
 
David tog grabbsen med sig till grushålan och jag hämtade mormorn och sen körde vi och köpte MASSOR med växter till alla våra krukor mm.
 
Pappan och barnen kom hem. Granntjejerna kom och lekte med Albin och jag fixade mat.
Mormorn och morfarn kom lagom till middagen och sen stannade mormorn här.
 
Jag gick in och bakade, muffins och så svängde jag ihop en rödvinbärsmousse på nyplockade vinbär, supersmarringt!
 
 
Vi bjöd över tjejernas pappa på fikat och ringde morfarn, sen blev vi sittande ute allihopa.
Dom stora barnen badade i stora poolen och Emil badade i sin lilla, lääääänge!
 
 
Han spanar på dom stora barnen emellanåt...
 
Efter fikat tog vi tag i att plantera alla blommor, David klippte lite gräs och vi röjde lite allment. Tjejerna gick hem, pappan fixade klart husbilen och vi åt lite kvällsmat.
 
Efter att nästan allt var klart tog vi en paus på altanen, i den sista solen.
 
 
Varsitt glas vitt vin och lite vinbärsmousse...
 
Grannen satt ute och käkade med så jag gjorde i ordning ett par Cupcakes till dom.
Jag hade ju både muffins och blåbärsfrosting över...
 
 
Nu blir det naning!

Quad i grushålan!

Jag hade ju med mig stora kameran igår när vi körde quad!
 
Pappan körde några varv med Emil.
 
Albin kör som en galning!
 
Sen kom ju mormor & morfar och då var det bara dom som gällde!
 
Mormorn provar quaden och Albin visar hur det ska gå till!
 
Pappan bygger bana!
 
 
 

Mina killar!

När jag var ute och fotade David på jobbet i veckan, så fick ju givetvis grabbarna hänga med ut.
 
Vi hade med oss fika och så eftersom vi ändå kom lagom till tre-kaffet.
Albin är ju aldrig några problem att ha med någonstans, han är ju snarare till hjälp när man ska göra något och det var han ju även ute på bygget.
 
Han hjälpte till med både det ena och det andra!
 
Den där lille vispen däremot, han kan man ju inte ha med på någonting...
 
David fick letat fram en balja och fyllde den med vatten, sen satt han där i!
 
Så det gick ju bra trots allt, annars hade jag ju aldrig kunnat ränna runt på ställningar och stegar med kameran i högsta hugg, men nu satt han ju där på gräsmattan, i en balja, så snäll så!

I dagarna...

Det har som sagt hänt massor och jag har i alla fall uppdaterat min instagram någolunda medan jag hållit på så jag ska uppdatera även här med dom bilderna.
 
I onsdagskväll satt jag på kontoret hela dagen...
 
 
På torsdagen åkte vi in till stan med mormorn och gjorde några snabba ärenden på förmiddagen. Vi käkade lunch på Hamnpaviljongen och doppade fötterna i det blå innan vi åkte hem.
 
 
Jag och barnen fortsatte ju vidare ut till David och hans bygge.
Där fick Emil bada...
 
 
När vi åkte hem tog jag en bild på hans ena knä, som är väldigt prickigt.
 
 
Igår (fredag) hände det inte mycket alls som hade vart intressant att veta på bloggen.
Jag jobbade på ICA 8-17, sen hem och göra en räserdusch. Ta med prickig bebis bort till mormorn och morfarn där vi firade Julies födelsedag (pappan & Albin var på gatfesten). Hem efter mat och paj, lägga bebis och ge sig på att göra 2 beställda konfirmationstårtor.
 
 
Jag fick använt mina nya mönstermattor, visst blev det fint?
Det är chokladbottnar, mjölkchokladmousse med hackad mörk choklad i, hallonmousse med hallon & blåbär på. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan. Rosorna är av sockerpasta och jag har lagt på lite ätbara kristaller.
 
Idag på morgonen hämtade Camilla mig vid 7.45, då åkte vi och hämtade utemöbler hos mina farföräldrar som dom ändå ville bli av med och Camilla behövde nya!
I väntan på henne så gick jag och kollade jordgubbslandet.
 
 
När jag kom hem gav vi oss iväg till grushålan med lite fika och sen var det fullt ös i flera timmar!
 
 
Albin laddar hemma på gräsmattan!
 
 
 
 
Det går så in i hejsan!
 
Även mormorn och morfarn kom och kollade på och ville oxå testa!
 
 
 
 
Emil åkte oxå såklart!
 
Det blev lunch och sen ett besök nere på SIAs butik i Slöinge.
Hemma hos mormorn fick vi paj och kaffe och sen i kväll har jag handlat och vart och hämtat ut ett paket med kläder från Me & I jag beställt på REAn!
 
 
Nu ska jag knyta mig och hoppas på sovmorgon i morrn!

Jobbe, jobbe, jobbe...

Det har vart mycket jobb nu det sista och då är det jobb av blandad kompott (som jag älskar!).
 
Jag har vart på ICA, fotat, bokfört och bakat tårtor på beställning.
För ett ganska så bra tag sedan bestämde jag mig för att vi behövde förnya JDLs hemsida (det är alltså inte gjort än...) och till det ville jag ha fina bilder. Men det har vart helt galet på firman hela våren så vi har inte fått ihop det alls men så i veckan ringde David och sa att jag kunde komma om jag hade tid.
 
Givetvis tog jag mig tid!
 
 
Jag sprang runt som värsta paparazzifotografen och fotade från varenda litet hörn.
 
 
Fick många bra bilder på David in action tycker jag allt.
 
 
Nu ska jag bara få ihop tiden att fixa med hemsidan oxå...

Fotat hus!

Jag har ett samarbete med Länsmäklarn i Falkenberg och i veckan var vi ute och fotade ett helt underbart hus i Steninge, bara 600 meter från Hallands finaste strand!
 
Huset och alla bilderna kan ni hitta här!
 
Framsida
 
Vy från trädgård
 
Innergård
 
Lillstugan
 
 
 

Fyrklövern tipsar!

Här kommer ett riktigt kanontips!
 
 
Har ni inget för er den söndagen så är det läge att ta sig till Rönnås Lada för ett riktigt kafferep.
Det är min vän Pia som har Ladan och det var även där som vi hade Julmarknaden i vintras.

Mer prickar!

Nu är han helt prickig!
 
I morse när han vaknade så var det ungefär som när han la sig i går men det har poppat upp mer och mer och nu har han överallt! Det är fortfarande bara några få (lika många som igår, typ 5-10 stycken) som är vätskefyllda.
Det varkar inte klia och han har ingen feber. Dock är han kanske något lugnare än han brukar.
 
 
Urdålig bild med mobilen men ganska prickigt...
 
Natten har vart jobbig. Han har inte vart ledsen men han har kommit över till oss stup i kvarten, legat och rott runt och inte alls kommit till ro. Mitt i natten bajsade han och sen var han lite ledsen efter det så då fick han en Ipren och efter någon halvtimme somnade han tillslut. Mamman i familjen har vart ganska så trött idag och hoppas verkligenn på en bättre natt, trots att jag inte alls tror det eftersom det är fler prickar än i går...
 
Hur som helst. Jag hade ju en tid att passa i förmiddags så vid halv 10 stack vi bort till mormorn där jag lämnade av barnen för att åka hem och träffa ett blivande brudpar och prata om den stora dagen som jag får äran att föreviga. Det gick ganska så snabbt så jag var snart tillbaka hos mormorn.
 
Emil fick plaska lite i badbaljan och det var han väldigt nöjd med.
 
 
I säkert 1½ timme satt han där och plaskade.
 
Vid lunchtid stack vi hem och fixade mat (värmde Albins smarriga köttfärssås). Emil var jättetrött och åt ingen mat så jag blandade lite välling men det åt han knappt av det heller, han toksomnade.
 
David kom hem innan han skulle vidare och jobba och då tog han med sig Albin.
Emil vaknade och var inte alls på gott humör. Han fick mat igen men det var inte många stackars makaroner som slank ner. Jag tog tempen men han hade fortfarande ingen direkt feber (37,7°, och då var han väldigt varm när han sovit ute), däremot verkade han ha något obehag eftersom han inte kom till ro i min famn. Han fick en Ipren och sen gav vi oss iväg till mormorn och där fick jag i honom en Smoothie (tack, återigen för supersmart förpackning!) och nästan en hel banan.
 
Han fick bada igen och satt i vattnen i över 2 timmar och grejade med med en vattenkanna och en vattenspruta.
Pappan ringde när dom var tillbaka och då stack vi hem och jag cyklade direkt bort och handlade så vi kunde grilla lite.
 
När vi ätit klart tog Albin och provade sina nya crosskläder!
 
 
Superfräsiga tycker han (och vi!), nu saknas bara stövlar och hjälm!
 
 
Givetvis ville lillebrorsan oxå testa en crosströja!
 
Jag fick äran att diska och ta hand om maten medan David tog en blöja som luktade mindre gott och sen gav sig på att byta sand i pumpen som rengör vattnet i poolen.
 
 
Givetvis fick han god hjälp med även det...
 
Nu skulle jag igentligen satt mig med en saftig hög papper men det kanske jag sparar till i morrn, ögonen börjar bli fulla med grus och jag gissar att det ändå bara kommer bli en massa fel att rätta till om jag tar mig an det i kväll. Tror det blir en dusch och sen sängen!

Måndag igen...

Idag var det måndag igen ja!
 
Vi började morgonen med att tvätta några maskiner tvätt och hänga ut innan vi stack bort till ICA och handlade lite.
På hemvägen åkte vi om mormorn och tog en kopp kaffe och barnen fick gjort lite bus...
 
Foto: Busigaste!! http://instagr.am/p/Mkx-yBjSa4/
 
Emil, överlycklig över att ha smitit bakom knuten...
 
Tillbaka hem, lägga Emil och börja med maten. Idag var det Albin som fixade köttfärssåsen nästan helt själv, men instruktioner från mig.
 
Foto: Albin fixar middagen idag, köttfärssås! http://instagr.am/p/Mk8U6DjSc6/
 
Smarrig som attan blidde den!
 
Medan Emil fortfarande sov, passade jag på att baka ett par tårtbottnar till en beställning lite längre fram.
Jag har hittat ett superbra recept på tårtbottnar, som heter "lika delar", det gör jag alltid efter nu mera.
Jag ska förklara i ett eget inlägg senare men det ser ut så här.
 
Foto: Bakar tårtbotten!! http://instagr.am/p/MlJWEVDSRR/
 
Himla bra faktiskt!
 
Emil vaknade och pappan kom hem. Vi tog en fika och sen tog han med sig barnen till lagret och körde fyrhjuling medan jag bakade klart och fixade med ett album till en kund.
Foto: Att det kan vara så roligt... http://instagr.am/p/MlQspmjSUW/
 
Emil älskar att åka fyrhjulingen!
 
Grabbarna kom hem och fick lite mat i magen och sen kom Brorsan och Julie och hämtade upp oss för en måndagspromenad i skogen.
 
Foto: Måndagspromenaden... http://instagr.am/p/MlkUoQDSes/
 
Ljuvligt vackert men tyvärr blir jag nästan uppäten av myggen!
 
Det blev en härlig promenad, dock inte så rask kanske eftersom vi hade Albin med oss idag...
 
På vägen hem hamnade vi mitt i en brand!
 
Foto: Det brinner i Himle http://instagr.am/p/Mlpo1nDSR2/
 
Nåja, inte mitt i kanske men vi åkte förbi den, i Himle, precis vid motorvägen.
 
När vi kom hem hade David hittat massa prickar på Emil!
 
 
Såhär ser några av dom ut. Lite sådär vätskefyllda men han är precis full av små röda prickar och så har han väldigt många i rumpan... Vi får väl se på till i morrn och se om det kanske kan vara vattkoppor ändå. Men han kan ju inte blivit smittad av Sabine för det var ju över en månad sen vi var där.
 
Hade ju några bilder från igår med att visa.
Foto: Trött kille i soffan... http://instagr.am/p/Mi_OvjDScv/
 
Albin somnade i soffan, sittandes, mellan maten och tårtan...
 
Foto: Dagens lunch (i väntan på en riktigt smarrig middag hos mor & far), en halv liter jordgubbar och en passionsfrukt!! http://instagr.am/p/Mii3ZcDScg/ 
 
Min lunch igår, en ½ liter jordgubbar och en passionsfrukt.
Vi hade ju en brakmiddag som väntade på kvällen, inte värt att vara för mätt då...
 
I lördags eftermiddag var jag och David på bio, för första gången sen vi blev tillsammans för över 10 år sedan.
Vi hade med oss Albin och såg Ice Age 4, romantiskt va?
 
Det var Albins första bio och min första på ett helt decennium, är det alltid lika högt ljud på bio?
Tacka vet jag tv soffan...
 
Efter bion gick vi ner till hamnen och kallbadhuset, det var ju så fint.
 
Foto: Efter bion gick vi ner till stranden och kollade #kallbadhuset http://instagr.am/p/Mg0bsDDSUT/
 
Albin kollade på vattnet och blev lite besviken att vi inte hade med hans badbrallor och en handduk..
 
 
 

Somrig pavlova!

Jag gjorde en pavlova för första gången i helgen.
Igentligen ganska enkelt men jag är inte så förtjust i maräng så det är nog därför.
 
Jag gjorde alltså en marängbotten och till det kokte jag en lime/flädercurd som jag la på.
Sist spritsade jag på grädde och öste på med jordgubbar och vindruvor.
En och annan dajmkula fick också vara med tillsammans med citronmeliss...
 
Foto: Somrig pavlova! http://instagr.am/p/MjEQoLjSf3/
 
Jag utgick ifrån ett recept men i vanlig ordning så ändrade jag rätt så ordentligt på det...
Ska se om jag kan tänkas komma ihåg hur jag gjorde ;-)
 
Marängbottnar
 4 st äggvitor
En knivsudd salt 
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa upp äggvitorna med lite, lite salt, till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut en rund botten ca 20-25 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en liten kant längst ut.
5. Grädda i nedre delen av ugnen och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Stäng av ugnen och låt marängen stå tills ugnen är helt sval.
 
Lime & Flädercurd
 2 st lime (rivet skal av den ena samt saft från båda) 
1-1½ dl outspädd flädersaft 
40-50 g smör
0.25 dl strösocker 
2 st äggula 
2 st ägg
 
1. Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda curden i.
2. Riv skal från limen och pressa ur saften.
3. Smält smöret och blanda sedan allt i en rostfri bunke (smaka av och ha ev i mer socker)  
4. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.
 
Lägg marängbottnen på ett fat och lägg på en rejäl klick (jag använde allt...) Lime & flädercurd.
Bred ut mot kanten. Spritsa grädden över curden och toppa med frukter och/eller bär.
 
Foto: Jag fick i uppdrag att fixa desserten, det blev en pavlova med hemkokt lime & flädercurd, vispad grädde och massa jordgubbar!! http://instagr.am/p/MitKNPDSRG/

JDL-Cupen i Go-kart!

Idag har JDL-Cupen i Go-kart avgjorts på Varbergs Go-kart bana.
Vi var något färre än förra året men det var nästan mer lagom antal per heat.
 
1.Tobbe Sylwan (dagens vinnare)
2. David (kart nr 3) & Nisse (kart nr 10)
3. Benny (Kart nr 5) & David (kart nr 8)
4. Davids bror Jonas 5. Brorsan
6. Pappa 7. Jag..
 
Eftersom det kom en rejäl skur strax innan vi började köra så var banan såphal men det gjorde igentligen bara tävlingen mer spännande. Det kom inget mer regn sen på hela tiden och när vi åkte hem några timmar senare så var det ju högsommarvärme och sol.
Men som sagt, på träning och kval var det duktigt halt på banan och många hade lite svårt att hålla sig på själva banan...
 
Bild 1 & 2 är Claes, han stod för dagens värsta avkörning, ner i en gigantisk vattenpöl...
3. Kan vara bloggerskan her self.
4. David har hamnat på lite fel håll.
5. Pappsen passade på att snurra av lite precis efter målflagg.
6 & 7. Lars stod för flest antal avkörningar för dagen (tätt följd av Claes...).
 
Vi blev först indelade i 3 grupper och sen körde vi
Träning
Kvalheat 1
Kvalheat 2
C-final
B-final
A-final
 
I C-finalen hamnade Jag, Claes, Lars, Magnus, John,
B-finalen kördes av David, Nisse, Benny, Martin El, Jonas, Magnus (vidare från c-final)
A-finalen kördes av Tobbe, Pappa, Brorsan, Martin B, Kotten & Benny (vidare från b-final) 
 
Vinnare av 2012 års JDL-Cup blev Tobbe Sylwan!
Tätt följd av Brorsan, som blev tvåa och Martin B som blev trea.
Själv kom jag 3:a i c-finalen efter att jag fått väja för Lars (som körde av hela tiden ;-)), när jag var uppe på en andra plats. Men jag är nöjd, och som Tobbe sa, jag vann ju damklassen!
 
Vi hade en hög trogna åskådare hela tiden!
 
 
När racet var slut och alla övriga deltagare åkt hem så tog David med Albin ut på en tur med dubbelkarten.
Tror ni han gärna ville sluta köra?
 
 
Summa sumarum.
Superrolig förmiddag och vi ser redan fram emot 2013...
 
 

RSS 2.0