Målar, målar och målar lite till...

Om ni undrar vart jag hållit hus sen senaste inlägget i söndags så kan jag meddela att jag målat. Jag har målat hyllplan, dörrar, panel, lister och massor av mer panel.

I måndags hade jag barnens faster Lina här så jag fick gjort en hel del! Innan vi åkte och hämtade henne så körde vi om Heberg och hämtade mitt senaste auktionsfynd!En superfin våg!

I går körde jag barnen till farmorn på förmiddagen och sen fick jag och David jobba ostört!Kökssoffan jag köpte på auktion för över ett år sedan har antligen blivit färdigmålat och väntar nu bara på att få flytta in i köket så fort det är färdigt!När farmorn skulle köra hem barnen på eftermiddagen så protesterade båda två högljutt så dom fick stanna till efter kvällsmaten oxå och vi fick ett par extra timmar till!

IKEA (nåja, det var nog Bring, men ändå!) kom förbi med våra köksluckor och en ny säng till Emil!

Han somnade gott i går!Idag fick jag målat klart dörrarna i garaget medan barnen var ute och lekte. Efter ett par timmar var barnen både kalla och trötta så det blev soffmys en stund medan jag målade panel i hallen och köket.

Det är ju bara så hopplöst att jag måste avbryta och laga mat mitt i målningen... Idag fick ungarna välja.

I eftermiddags hade jag en fotografering så barnen lämnades till mormorn. Jag passade på att handla innan jag hämtade hem dom.
Hemma hos mormorn kom det ett gäng jätteläskiga bus-eller-godis-tjejer och det skrämde Emil jättemycket. Han grät och skakade i över en timme...

Nu är det Grey's!!

Härliga söndag!!

Å vet ni vad som är bäst? Vi behöver inte ge oss ut i morrn bitti för Albin har lov hela veckan!

Idag började jag dagen med en frisk och härlig morgonpromenad!Det var rejält kallt -7° ute men jag varvade promenaden med lite joggning, så blev det ändå rätt bra. När jag kom hem målade jag soffan en gång till och även hyllplanen som ska vara i skafferiet fick sig en strykning.Det gick jättefort att måla idag (jag har fått in flytet!) och eftersom vi vridit bak klockan så började jag med maten redan innan 11... Barnen (och även David givetvis) år som hästar idag. Jag köpte en liten helgskinka i veckan som jag griljerade och till det hade vi potatis, vit sås och ärtor!

På eftermiddagen åkte jag till Linnéa på Me & I visning medan barnen var hemma och busade med farfarn i trädgården så pappan fick jobbat lite på köket.Direkt efter visningen åkte jag hem och hämtade en supertrött Emil, för vi skulle till mormor & morfar och äta söndagsmiddag. Albin och David kom och åt efter simskolan och nu ikväll har David fortsatt jobba medan jag tagit hand om dom små och kollat Solsidan!!

Nu blir det nane och i morrn har vi fullt upp!!

Mitt arma mammahjärta...Idag ville Albin inte somna i sin säng så han fick somna i vår stora och han somnade på direkten, liksom den lille också gjorde. Idag har Albin haft en hård dag nämligen. När han skulle gå ut på förmiddagen så fick han en hel trave hyllplan över sin fot.

Jag blev rejält rädd själv eftersom den blev så blå på direkten men det är nog ingen fara. Vi satte honom i soffan med benet högt och ispåse på och där satt han i nästan 2 timmar. Som tur va hade han en godispåse från gårdagens barnkalas kvar som han fick till en film. Jag hade en fotografering på förmiddagen och studion behövde städas innan (att kläder dammar så mycket?) men han klarade sig bra i soffan medan Emil var med pappsen på ärenden.

På eftermiddagen hade jag en doptårta att täcka och dekorera och det blev riktigt bra om jag får säja det själv...

När tårtan var hämtad åt vi kvällsmat, hela familjen tillsammans och sen gick David ut med grabbarna en stund så jag fick göra klart bilderna och maila iväg dom.

Ikväll, efter att jag lagt barnen, så hoppade jag i målaroutfiten och gjorde om studion till målarverkstad! Vad gör man annars en lördagkväll vid 21?Nu har jag duschat, lagt mig i sängen och kollar på Music & Lyrics. Hoppas vädret blir lika härligt i morrn, som det var i dag, för jag tänkte ställa klockan och ta en härlig PW i morrn bitti!!
Jakthunden Tildes historia...

Jag kom över denna texten hos bloggaren naturbrukaren och den satte tankeverksamheten igång. Det handlar om Vargens vara eller inte vara. Eller kanske snarare om hur många vargar vi kan/ska ha i våra skogar.

 

De är flera som river ur min kropp, minst två, kanske tre. Svårt att avgöra när man är i underläge men alla sinnen säger att det är över nu – mitt liv som jakthund.

 

Min näsa hade redan berättat att det började bli tid för jakt. Den tvåbente flockmedlemmen hade ställt fram ryggsäcken, ordnat med sina gröna kläder, smort in sina extratassar och fixat med den märkliga pinnen av metall. Han hade också låtit på ett annat vis när han pratat med andra – gladare, piggare och med illa dold förväntan i rösten.

 

Lukterna och husses beteende var alltför bekant för mig. Bekanta och förknippade med den tid på året då jag står i centrum, när jag får springa fritt och göra det jag är bäst på – jaga.

 

Sommaren är en pina för mig. Milslånga oändligt tråkiga promenader efter grusvägar ständigt kopplad och fråntagen friheten att själv utforska omgivningen. Hur långt husse än väljer att gå med mig, blir jag aldrig riktigt nöjd eller trött – jag är en utomordentligt vältränad och intelligent individ som kräver mer än de fyrbenta artfränder jag sett bäras runt i handväskor – jag är en jakthund.

 

Nå, vem är jag då?

 

Jag är Schillerstövaren Tilde, Sveriges äldsta hundras. Med svart mantel, bruna slanka ben och pigga ögon lämnar jag få oberörda. Bruno Liljefors har målat mina anfäder med sin karakteristiska penselföring och känsla för natur. Vi, Schillerstövarna kunde ha varit Sveriges nationalras om inte vår skapare, Per Schiller varit av för enkel börd. Platsen vigdes i stället till Hamiltonstövaren som togs fram av Greve A.P. Hamilton.

 

Det är förfärligt länge sedan allt det där. Vi är färre nu än vi brukade vara. Ja, inte bara vi schillrar utan också andra jakthundar. Jag har mött dem alla faktiskt och jag har märkt att något förändrats – stiliga, fullt friska och väldoftande fyrbenta vänner har plötsligt försvunnit. Deras tvåbenta flockmedlem har däremot dykt upp i bland men doften av min artfrände har varit oroväckande svag, så svag att jag förstått att de inte längre finns.

 

Men, jag skall inte ligga här och grubbla över tider som varit. Solen har precis tittat upp, det spelas en melodi från husses sovplats. Dags att göra sig redo för dagens äventyr.

 

Det är nionde året vi gör det här tillsammans. Jag vet precis vad som gäller, vilka förväntningarna är, hur samtalet går och hur haren skall överlistas. Jag vet också att det är svårt så här i början på säsongen, undervegetationen gör att doftspåren blir diffusa, ljudbilden inte helt pålitlig och jag får ständigt gräsfrön i ögonen.

 

Men, det är en del av tjusningen. Haren och emellanåt någon räv har alltid övertaget eftersom de är uppväxta i biotopen, följer dess skiftningar över tiden och vet vilken väg som är snabbast, som lurar mig, gör att jag kommer efter.

 

Om jag springer för snabbt eller skäller för skarp försvinner räven under mark och med det är jakten över för min del. Med räven gäller det att springa lagom fort och skälla lite lekfullt, så att han vill vara med på noterna. Att följa honom är inte svårt jämfört haren. Herr och fru räv avger minst sagt tydliga doftspår och deras trixande lurar sällan mig. De kan hoppa över bäckar och upp på stora stenar men förr eller senare avslöjar jag deras krumbukter och kan återta min musik och mitt spänstiga steg.

 

Haren däremot är svårare, han luktar knappt, springer bakåt och gör avhopp som kan få den mest rutinerade stövaren att tappa koncepten. Men, jag som varit med så många år vet hur jösse skall drivas.

 

Bilen bromsar in. Jag vet att vi är framme, inte för att bilen stannat utan för att jag redan känt dofterna av jaktmarken. Bredvid mig i bakluckan ligger vedträn. Husse och hans vän gör alltid upp eld när jag jagar.

 

Husse tar ömsint mitt huvud i sina båda händer, tittar djupt in i mina ögon och pratar med varm röst om dagens jakt – det är premiär för året.

 

Han stryker kopplet, klappar mig lätt på sidan och manar bekant.

 

- Ja, gå’ta haren!

 

Jag springer uppåt längs slänten mot skogsbrynet, där ungskogen tar vid. Det rinner en liten bäck där. Gräset och örterna är givna betesplatser för haren och ungskogen bjuder på skydd från rovfåglar och rävar. Här brukar det finnas spår av hare.

 

Jag andas in hela omgivningen samtidigt som jag förflyttar mig, känner av hur terrängen väljer min väg genom marken. En aldrig så liten nyans av hare kan skönjas i mossan. Jag stannar upp och samlar på mig information om haren – den var här för en stund sedan.

 

Nu börjar pusslet.

 

Harar hoppar 2000 skutt per natt. Har jag otur är jag alldeles i början av den hoppserien och då tar det lång tid innan jag finner hans gömställe. I bland har jag tur och kommer in mot slutet. Då är det inte långt till han är på benen.

 

Jag är varm i kroppen nu efter dryga timmens arbete. Värmen gör vittringen osäker men jag är utvilad och koncentrerad. Maximalt fokus på harens nattliga eskapader, jag reder ut dem en efter en. Skillnaderna är små men min näsa känner dem och min hjärna vet hur de skall sorteras – nytt, gammalt, annan hare, tjäder och en sork.

 

En ny doft dyker upp – en skarp doft av rovdjur.

 

Mer hinner jag inte uppfatta innan jag vräks omkull i mossan. Jag skriker rakt ut i förvåning och rädsla samtidigt som jag känner en brinnande smärta från ljumskarna, magen. De är fler som river i mig och de är stora, mer än dubbelt så stora som jag. Jag kan inte skrika mer, en av dem slår sina käftar över min hals.

 

Det här är ingen lek, trycket över halsen är på allvar – jag står på matsedeln.

 

Jag var stark, vacker och fulländad. Jag var min tvåbente flockmedlems bäste vän, en del av hans liv. Vi hade oändligt många minnen tillsammans – han, jag, hararna och skogen.

 

Jag var jakthunden Tilde. Jag blev nio år.

 


Julkort!

Nu är det snart dax!
Jag kommer återigen att stå på Rönnås Ladas Julmarknad och fotografera för personliga julkort!
I år kommer julmarknaden att äga rum torsdagen den 29 november.
Efter förra årets dunder succé kommer det i år att vara ännu större plats och fler utställare!
Precis som förra året så kommer det att serveras skinkmacka och tomtegröt om man blir hungrig, Tvååkers lucia med tärnor kommer och i år kommer även tomten att vara på julmarknaden och ta emot önskelistor (och nappar). Boka in den torsdagen, jag lovar, ni kommer inte bli besvikna!
 
 
 
 
 
 
 

Jobbar och står i!

En fredagkväll som denna så har jag jobbat undan en hel låda nyheter från Blingcity som blivit fotat i studion.
 
Det är så himla roligt och jag kan inte alltid låta bli att prova några av kläderna själv och just nu har jag gått och förälskat mig i en superfin klänning från Ajlajk...
 
 
 

Förmiddagsmys!

Idag har vi haft en härlig förmiddag i lugnets tecken!
Det blåser full storm utanför och när vi lämnade Albin i skolan så var det is på vattenpölarna så det kändes verkligen som om vintern är på väg och det gillar vi! Eftersom våra Partylite ljus kom i går så var jag bara tvungen att testa en av vinterns nya dofter, Kanelstång, och den är ljuvlig! Det luktar jul i hela huset!
 
 
Vi fick fika besök på förmiddagen av Anna och Leia och nu ska vi strax åka och hämta Albin och sen ska vi äta, måla, lämna på kalas, åka till Blingcity och förbereda kvällens mysmat!
 
Igår kväll kom förresten Tvååkersbladet i lådan så nu är det fritt fram och visa...
 
 
Det är jag som tagit framsidebilden och det var en av mina intressantaste fotograferingar någonsin tror jag!
Mr Tvååker him self, Karl-Olof Andersson var här i studion en sväng innan vi åkte iväg till Lille-Bengts och tog yttligare några bilder. Jag blir så lycklig och varm när jag får prata med gamla människor! Människor med histora som gärna delar med sig och berättar om hur det var förr.
Med andra ord, alla skulle få chansen att småprata med Karl-Olof, vilken man!
 
 

Pang pang Lucky Luke...

 
Emil sjunger Pang pang Lucky Luke för mamman, det högsta han kan dessutom...

Bakom garaget...

Det är bakom garaget allting händer förstår ni!
 
Där smyger jag runt med kameran på stativet och grejar.
Idag blev det mer glasögonbilder och i brist på vackert ansikte så fick jag ta några på mig.
 
 
(jo, men ni ser ju hur OBEKVÄM jag är med att vara på den sidan linsen...)
 
Emil var ju givetvis med mig och han är ju bara söt!
 
Nu ska jag plocka undan middagen så den hamnar i matlådor och sen ska jag och barnen ge oss ut på en promenad!

Vin & Vax, Varmogo, Thorbergsdesign mm

Igår hade jag en helt fantastisk dag!
Först kom min goa Kusin Lisa hit på morgonen och åt frukost med mig och Emil.
Vi drack en kopp kaffe extra medan vi kollade på bilderna jag tog på deras fest för några veckor sen.
 
Sen ringde Blingcity och undrade om jag kunde komma och hämta lite nya läsglasögon som skulle fotast så jag och Lisa gick bort, Emil cyklade med.
Vilken tur att jag hade hennes vackra ansikte hemma! Hon fick ställa upp och bli glasögonmodell huxfluf!
 
 
Mamma var oxå med på ett hörn men hon frös så näsan var röd och läpparna blå, det blev helt enkelt inge bra.
Glasögonen är Thorberg Design och dom finns att köpa på Blingcity!
 
När hon ändå var här så fick hon även sätta på sig en mössa, halsduk och ett par vantar från Blingcity.
 
 
På eftermiddagen kom Albins kompis Oscar förbi och lekte en sväng och sen var det dax för mig att göra mig i ordning för kvällens Vin & Vax!
 
Igår hade Malin bjudit in Elin som syr upp mössor som heter Varmogo (länken funkar inte än, men den ska snart vara på G igen), så vi varvade vaxningen med mat, fika, mösshopping, vindrickning, djupa diskussioner om livet och gapflabb få tårarna sprutar, precis som tjejkvällar ska vara!
 
 
Det blev inte särskilt sent heller så jag känner mig väldans pigg idag!
 
 
Emil inviger sin nya Varmogo mössa!
 
Nu ska vi jobba lite där ute och sen får vi se vad eftermiddagen bjuder på, lite målning kanske...
 

Kortis

Det blir bara en väldig kortis här inne eftersom det vart fullt upp hela dagen och kvällen och kanske en bit in i natt om vi har otur. Jag spenderade alldeles för många timmar på Gekås i dag så då får jag skylla mig själv när jag har bokföringen, lönen, bildbeställningar, momsrapporter och fotograferingar att göra.
 
 
Jag var en sväng på Blingcity och hämtade en ny låda kläder, sjalar, underkläder mm som jag fotat nu i kväll och sen har jag vart sittandes här på kontoret.
 
 
 

Bästa födelsedagen!

Albin hälsar och tackar för alla gratulationer han fått idag, på sin födelsedag!
Han har haft en toppen dag, med massa paket, lek, bus, tårta och kramar.
 
 
Eftersom vi inte har något kök och därför ingen plats till någon att sitta så fick vi lov att fira Albin hemma hos mina föräldrar, som har världens bästa uterum.
Han fick så mycket paket och har nu lego, pyssel och pengar så han klarar sig länge framöver!
 
Jag hade (i brist på kök) svängt ihop en tårta efter vissa önskemål men det ska meddelas att det verkligen inte var det lättaste! Jag hade inga formar (dom är givetvis nerpackade) så jag fick skruva av öronen på en gryta och använda den som form. Ingen vidare yta att kavla och modellera på (eftersom vi inte har något bord utan sitter i soffan för tillfället). Men det blev tårta och Albin var mer än nöjd!
 
 
Det är chokladsockerkaksbottnar, fylld med hallonmousse och mjölkchokladmousse med chokladbitar i. Sen är den spacklad med en otroligt god marängsmörkräm, täckt med maripan och dekorerad med marsipan. Bilen och bokstäverna är gjord av sockerpasta och gräset av färgad smörkräm.
 
Efter kalaset åkte Albin och David iväg på simskola medan jag och Emil stannade kvar hos mormorn & morfarn där det bjöds på smarrig kasslergratäng. Albin och David kom och åt efter simskolan innan vi åkte hem.
 
Nu har barnen äntligen kommit i säng, efter att Albin vart tvungen att påbörja ännu ett LEGO projekt.
Vi hoppas på en väldigt god natts sömn efter flera riktigt knakiga nätter. Jag vet inte riktigt vad det är med Emil, men han vaknar flera gånger per natt. Kan vara tänder kanske.
 
 

Albin 6 år!

 
Just nu, för 6 år sedan var det skitväder ute, Vattnet hade gått en timme tidigare och jag och mannen höll just på att samla ihop oss för att åka in till förlossningen med min kanonkula.
 
Jag hade så smått börjat få värkar och OJ va vi längtade efter att bebisen skulle komma ut!
14.35 på eftermiddagen kom han och idag är han alltså 6 år och går i skolan!
 
Nu på morgonen har vi haft skattjakt och paketöppning.
Emil har vart med på skattjakten och i första paketet (som han fick av lillebrorsan) så läg där en ny klocka!
Varje paket hade dessutom en liten lapp med en bild och text där man skulle leta efter nya paket...
 
 
Nu blir det mysfrukost med färska frallor (bake-off) och sen börjar dagen, med målning, bygge, tårtbak och kalas!
 

Sista svängen i svampskogen

Idag är vi ute och spanar av i svampskogen, för sista gången i år förmodligen...
Hemma då...

Ja, hur går det hemma då?
 
Lite mer kaos än vanligt men jag står ut och ler, snart är det ju klart!
 
 
Jag har fått panel på en vägg i vardagsrummet med och snart, jättesnart är köksbänken klar!
I morrn hoppas jag hinna måla lite mer panel som kommit upp och förhoppningsvis kommer David hinna med en del i helgen, även om jag jobbar i morrn och vi ska ha kalas på söndag....
 
I förmiddags skulle jag fotat så David tog med Emil in till stan på byggfrukost (någon slags byggmöte, förlagt på ett fik tror jag) och det gick nog alldeles strålande för rätt som det var så kom där ett MMS
 
 
Pannkakor till frukost, på Blå dörren, var visst en hit, kanske ska vi göra det oftare?

Besök i min favvobutik!

Idag har jag återigen vart på besök i min nya favorit butik...
 
 
Idag har det kommit in nya, superfräcka läsglasögon bla.
 
Jag passade på att köra bort medan grabbarna där hemma fikade.
Albin hade en kompis hemma och David hade elektrikern här så det gick en del fika.
 
Efter fikat passade jag på att smyga ut och ge slagbordet en strykning till och på förmiddagen hann jag med att baka en tårtbotten, göra två mousser och lägga emellan den. Fast det var ju inte det ultimata förstås... Skafferiet nerackat i bananlådor, bakformarna även dom nerpackade så jag fick skruva öronen av en gryta och smörja den så fick den agera bakform. Jag hoppas jag hinner få till en liiiten yta så jag kan kavla ut marsipan i morrn, annars blir det svårt att täcka tårtan...
 
Jaja, nu ska jag kolla klart på Diggiloo och sen blir det sängen för i morrn väntar jobb!
 
Bjussar på lite fler bilder från butiken, Bling city givetvis!
 

Underbara ungar!

 
 
Ungarna och jag har ju vart ute större delen av dagen idag, trots regnet.
När det värsta regnet föll så höll vi oss under taket och snickrade.
 
 
Morfarn kom förbi en stund och fick givetvis vara med ch hjälpa till att hamra mm.
Pappa David jobbade sent så det blev en heldag med barnen idag med. Men dom somnade väldigt gott efter alla timmar ute idag. David kom hem lagom till Kockarnas Kamp idag.
 
Albin hade inte haft någon bra dag alls i skolan och var ganska ledsen vilket givetvis gjorde väldigt ont i mammahjärtat. Det var skördefest i skolan idag och då hade alla F-3 vart blandade i olika grupper och han hade tyckt det var väldigt jobbigt att vara i en grupp där han inte kände någon och fick ha en fröken som han inte kände. Men det gick över när vi kom hem och fick myst lite i soffan framför tven med lite frukt. Nu har han laddat om för i morrn är det ju en vanlig dag, med gympa!
 
Jag och Emil ska fixa en del inför helgens kalas!
 
 

Höst!

 
Vilken höst vi har haft idag (tyvärr)!
 
Eftersom det regnade på förmiddagen, då jag tänkt fota lite ute, så fick vi byta taktik och gick in i garaget och målade på ett lager färg till på slagbordet. Det är fantastiskt festligt att ta sig an ett projekt inne i garaget, som innefattar målarfärg, men en Emil hemma...
Det gick faktiskt över förväntan och jag klarade det utan att Emil fick färg på sig, men jag var rätt trött i öronen ska jag erkänna för jösses va han babblar!
 
Efter målningen blev det lunch, hämning av storebrorsa (och Emil somnade i bilen på den 1½ minut det tar att köra till skolan!) och sen väntade vi bara på att det skulle sluta regna, eller åtminstonde regna lite mindre så jag kunde fota ändå...
 
Det gick sådär. Jag fick börja lite inomhus och sen fick jag gå ut när dte började skymma och fota i duggregnet.
 
 
Idag har vi soffhäng med Kockarnas Kamp och Hela Sverige Bakar!

Tips...

Min underbara vän ska flytta och behöver göra sig av med lite grejer.
Bland annat denna gungan som endast är 3 år.
 
 
Det är först till kvarn som gäller och hon hälsar att den är BILLIG vid snabb affär och avhämtning.
Finns i Tvååker.
 
Skicka en kommentar så förmedlar jag kontakten!
 
Såld!

Praktikant

Idag på förmiddagen hade jag planerat att fota en massa kläder och det gjorde jag oxå. Till min "hjälp" hade jag en söt liten praktikant som inte är tyst en enda sekund.
 
 
Han har hjälp till att klä på och av och sen har han lekt i sin lilla hörna där jag har leksakerna.
Det går faktikst riktigt bra att ha med honom där ute. Han sysselsätter sig på ett helt annat vis när vi är där. Konstigt det där, men jättebra för då gör jag ju liksom två flugor på smällen =)
 
Natten har vart allt annat än bra och jag vet inte vad det vart med Emil men sovit bra har han då inte gjort i alla fall! Dessutom envisades han med att det var morgon redan vid 5 tiden!
Vårat kylskåp har gapat fasligt tomt i några dagar så en större handling var tvunget så vi tog bilen idag när Albin skulle lämnas och sen körde vi till affären lagom till den öppna.
Men Emil var så trött så han somna innan vi kom fram och fick sitta och sova i bilen...
 
 
Kan ni förstå vad man ska upp och göra så tidigt om man somnar redan kl 8 på förmiddagen?
 
Jag fick till och med börjat på frukosten innan han vaknade till liv där ute i bilen.
Idag hade jag planerat in en himla massa som jag tänkte hinna med men det är värdelöst att göra det för då blir det aldrig så och det hände idag.
 
Efter jobbet i studion fick vi gå in och laga middag, hämta Albin och sen äta middag men då skulle Emil givetvis krångla och inte vilja äta. Jag fick trixa och lura och hålla på men det gick sådär. Han var ju fortfarande astrött efter nattens odugliga sömn så han la sig självmant på soffan och ropade på välling. Han somnade efter halva vällingflaskan och sen fick han ligga kvar där.
 
Jag hann alltså inte med varken dusch eller utefotografering som jag tänkt, inte heller fick bordet sig en strykning färg till... Jag hann i alla fall göra klart ett album och skicka iväg till en kund som verkligen ville ha det innan helgen. Vid 14.40 försökte jag väcka Emil och det gick ganska bra, han verkade ha sovit klart och va på rätt gott humör. Vi skulle nämligen träffa hans kompisar i mammagruppen kl 15 hemma hos Sara & Agnes.
 
Det gick jättebra och han var på bra humör hela tiden, lekte och busade med barnen.
Vi kom hem bara för en stund sen och nu hjälper barnen David med att greja i köket och jag ska byta om och sticka till Work-Outen.

Busy day!

 
Vilken dag!
 
Idag har det verkligen gått i 190 (gör det inte alltid det?) och vi började dagen tidigt dessutom.
Direkt efter att vi lämnat Albin i skolan så stack jag och mitt minsta lilla monster till Gekås.
Albin fyller ju 6 år på söndag och jag hade lite grejer som jag spanat in innan som han ska få.
 
Vi hittade nästan allt vi letade efter, sånär som på en väst (han har ju slarvat bort sin i skolan...). Frukosten tog vi på fiket där uppe och Emil hade stenkoll på alla lastbilar och truckar, perfekt underhållning!
Visserligen lyckades jag hälla ut hela min latte på golvet men det var ändå nästan inget folk och det gick fort att torka upp.
 
Innan vi åkte hem gick vi för att träffa farmorn som just börjat jobba.
Emil somnade gott på vägen hem och vi hann nästan bara precis hem och stoppa i Emil lite mat innan det var dax att hämta Albin.
 
Jag svängde om färghandeln på vägen hem från Gekås och hämtade några grejer till och när vi kom hem efter att ha hämtat Albin så började jag måla panelen i köket!
 
 
Albin hjälpte mig och Emil var mer i vägen än någonsin!
Pia kom och hälsade på en sväng och hon fick vackert titta på när jag målade.
 
Panelfärgen ska bara torka i 2 timmar innan man kan måla över den igen så jag hann ju gå över allt 2 gånger och när det var klart gjorde vi några mackor innan vi gav oss ut!
 
Barnen lekte ute en stund men sen började det ju mörkna så då kom dom in till mig i garaget och "hjälpte" till när jag började greja med slagbordet!
 
Jag köpte det slagbordet för länge sedan och nu ska det äntligen få bli vitt och fint och sen få flytta in i köket!
 
 
Pappan kom hem lagom tills det var dax för pojkarna att gå in och göra sig i ordning så jag fick måla klart i lugn och ro. I eftermiddags kom det väldigt rolig post!
 
 
Vi ska få gå på bröllop i december!
 
Nu ska jag ta och packa upp mina Gekås Fynd för det har jag inte hunnit med än idag!
 
 

Ensam...

Idag har jag vart ensam med barnen hela dagen (inget ovanligt iofs).
David jobbar sent och har fortfarande inte kommit hem så nu är det allt lite ensamt.
Barnen har sovit sen strax efter sju. Albin klagade på huvudvärk när han la sig så han fick en Ipren så får vi se hur det är i morrn. Jag tog tempen på honom men det var inget (37,6) så vi håller tummarna.
 
Idag var vi sega på morgonen. Jag var uppe tidigt iofs men Albin väckte jag 7.15 eftersom han måste äta innan skolan och Emil fick jag väcka och lägga direkt i vagnen med en flaska vällning när vi skulle gå.
Albin tyckte vi kunde ta bilen idag men näää, det var ju faktiskt fint väder så vi traskade och tur var väl det när vi mötte Lina på skolgården, träningsklädd, så vi fick sällskap!
 
 
Vi var hemma strax efter 9 och då hade vi även hunnit med att gå om jobbet och köpa frukost och middagsmat med oss.
Jag och Emil donade på här hemma hela förmiddagen och sen blev det kokekorv, stuvad spenat och kokt potatis till middag innan vi hämtade Albin.
 
Dom håller på med vägarbete här i byn så vi blev ståendes en LÅNG stund, kollandes på diverse vägarbetsmaskiner och det var två arga barn som högst motvilligt följde med mig hem...
 
 
På eftermiddagen var jag tvungen att jobba lite och det går ju som det går med 2 barn hemma. Allt tar ungefär 3 gånger så lång tid. Jag blev i alla fall klar och hann ta mig en dusch innan vi körde till mormorn och fikade.
 
Barnen stannade kvar där medan jag körde till Blingcity och hämtade mer kläder som ska fotas i veckan.
 
 
Jag och mina nya, tysta jobbarkompis!
(Bild från i går)
 
Hann med ett snabbt besök på färgaffären oxå och fick med mig färg till panelen hem.
Barnen hämtades, kvällsmat lagades och åts (allas favvo, mannagrynsgröt!), barn badades, det borstades tänderna, välling skakades i hop och sen sov båda barnen på 2 röda.
 
Jag har hunnit med att beställa nya luckor till köket oxå och nu letar jag efter trasmattor som kan komma att passa, men det får nog vänta tills allt är klart och man ser hur det blir.
 
Förresten, vi har möblerat om lite hemma. Albin har fått vårat skrivbord och så har David skruvat upp en större skiva i väggen som vi har datorn på nu eftersom vi måste ha mer plats. Det blev riktigt bra och Albin är sååå nöjd!
 
 
Den lille mannen, han har väl gjort ungefär lika många hyss som dagen har timmar.
 
 
Här ser han dock väldigt gosig ut och det var han med såklart...
 
Nu blir det en timmes tv innan läggdax!
 

Tavlor!

Till festen i fredags, hade vi givetvis satt in pengar på kontot som Lisa & Lars önskade sig, och i stället för att ha med en blomma till presentbordet så hade jag gjort en tavla.
 
 
Under "Lisa och Lars" så står det trettioförsta maj tjugohundratolv, som var datumet då dom vigdes i NY.
 
Men jag kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag hade tänkt så jag tog fram flera förslag.
När jag sen var klar med lite olika förslag så kunde jag fortfarande inte välja så jag framkallade flera olika för att se hur det såg ut i ramen och då blev det tillslut denna!
 
Men dom andra som jag gjorde är ju oxå fina så jag stoppade in dom i ramen oxå så kan ju Lisa och Lars byta när dom tröttnar...
Så här såg dom andra förslagen ut.
 
 
En jätterolig, personlig present som passa jättebra att ge bort.
Jag hjälper gärna till om det är någon som vill beställa egna, personliga tavlor.
 

Att ha vart ute och fotat i regn...

Alltså det här med att fotografera, det är verkligen inget glammigt jobb.
Idag var det kallt och blött ute och dessutom regnande det men eftersom jag ska till jobbet om bara 20 minuter så var jag tvungen att fota i förmiddags, regn eller inte.
 
Och hur konstigt är det inte att fotografera sig själv?!
Jag hatar ju att vara med på kort och ändå så ställer jag upp på det här, hmmm...
Men det är ju inte så att jag har en modell att ta till när jag har en timme över och då får det bli så här, sålänge.
 
Håll till godo!
 
 
Givetvis är det finfina kläder ifrån BlingCity som jag fotat och kläderna här ovan finns till försäljning i webshopen under kategorin kläder och märket Cream.
 
Jag hade som vanligt, en hel låda med kläder med mig hem och här har ni några!
 
 
Innan jag gick ut i regnet tog jag några på mig själv inne med...
 
 
Nähe, dax att cykla till nästa jobb!

Bröllopsfest & 2x30 års fest!

 
Igår var vi på fest!
Vilken fest sen och med hur mycket folk som helst, det var såå roligt.
 
 
Det var jättefint ordnat, god mat, fantastiskt sällskap och jättebra musik!
Jag satt brevid min kusin Nettan, min kusin Jakob och mitt kusinbarn Simon.
Det var min kusin Lisa, som gått och gift sig och dessutom fyllt 30 i år, precis som sin man Lars.
 
Jag fotade som värsta papparazzin hela kvällen och har massor med bilder men jag känner ju inte alla och vet inte om dom vill ha fejjan på min blogg så däför blir det mest bortvända och suddiga ansikten.
 
Om ni undrar vad Anna och brorsan gör på bilderna så kan jag meddela att det dansas fågeldans!
Jag har visst oxå hamnat på bild, det tackar vi Kusin Nettan för, som satt mittemot mig och fotade lite då och då.
 
Vi hade urtrevligt men tyvärr var vi tvugna att åka hem lagom tills dansen började.
Davids mamma var barnvakt och hon skulle börja jobba kl 8 på morgonen efter så vi var hemma strax efter 23.
Jag har ju oxå jobbat idag så det var nog inte så dumt tänkt ändå att avsluta i tid.
 
I går på festen fick jag plötsligt ett SMS från Anna, med denna bilden...
 
 
Jo, men det var nog så det var igår, men kameran i högsta hugg, hela kvällen!
Nu blir det soffmys och i morrn laddar jag för dubbelpas, först fotografering och sen ett eftermiddagspass på ICA!
 
 

Givande konversation?

 
Emil och jag hade den väldigt intressant diskussion i veckan...
 
 
 

Ny app!

Jag passar på att testa blogg.se nya app så här på middagsrasten. Igår var vi på en helt galet rolig fest förresten, men mer om det i kväll!!Today...

Alltså våra dagar är mer eller mindre galna jämt nu för tiden!
 
 
Vi började i alla fall dagen med en härlig morgonpromenad i minusgrader och sol, underbara höst!
Sen blev det frukost och morngontidning och se vad hittade vi väl där...
 
 
Mina fina killar var i tidningen minsann!
Sen fick vi räserbokföra en stund men Emil tyckte det var sådär kul...
 
 
Sen blev det en liten vila för bebisen och jag passade på att åka till No15 och fota lite.
Hem och laga middag och äta i räserfart innan Albin skulle hämtas.
 
I eftermiddag har jag och Emil vart på 2-års kalas hos Alice och sen åkte jag och lämnade barnen hos mormorn medan jag och pappan tog oss en välbehövlig shoppingrunda i sista minuten.
 
Vi avslutade med en fika på tu man hand...
 
 
Vi hämtade hem kidsen, la dom och nu är det tv soffan för mig i form av Kockarnas kamp och Hela Sverige Bakar medan mannen fortsätter med köket.
 


Förresten, fick jag visat Emil efter besöket hos frisören igår?
 
 
Inga lockar kvar...
 

No 15 Interiör...

Idag har jag varit och fotat lite hos Marie på No 15 Interiör som säljer superfina shabby chic möbler och andra ting.
Ta gärna en titt på hennes hemsida, där finns finfina möbler!
 

Just nu...

För tre år sedan: Var jag nere i Halmstad och kollade på när Brorsan tränade Sidvagnscross. På kvällen bjöd mamma och pappa på mat.
 
För två år sedan: Höll jag på för fullt med att baka och laga mat. Servade alla snickarna som höll på och grejede på vår övervåning. Dessutom var jag ganska tjock, i väntan på att lillebrorsan skulle komma ut.
 
För ett år sedan: Hade vi en härlig höstdag och när pappan kom hem från jobbet så åkte vi ut och flög med draken!
 
För ett halvår sedan: Albin hade påsklov så vi var hemma och bakade, massor!
 
För en månad sedan: Jobbade jag nästan hela dagen, fotograferingar och sen kontorsjobb.
 
För en vecka sedan: Bakade jag tårtbotten, tog med ungarna bort till Angela på fika och sen på eftermiddagen kom Björklund. Kvällen var som vanligt vigd av träning.
 
För ett dygn sedan: Var jag borta på BlingCity och lämnade grejer.
 
För en timme sedan: Hade vi ätit frukost och pappan kom och åt sin här hemma med oss.
 
För fem minuter sedan: Skrev ut fakturor...
 
Nu: Åket vi iväg på uppdrag!

Hemma...

Alltså, det händer så mycket hemma så jag vet knappt vart jag ska börja!
 
Vi har vänt upp och ner på hela nedervåningen snart och nu är köket ett minne blott, David har rivit upp allt golv och lagt golvgips i kväll...
 
 
Så vi sitter numera och äter och gör allt annat i vardagsrummet som är totalt kaos för tillfället.
 
 
 
 
Som ni kan se på den sista lilla bilden här (som btw är klickbara) så har han även satt panelen i trappan!
 
Det kommer nog att vara lite kaos i några veckor och vi får väl se hur bra mitt organiserade inre kommer att gilla detta, men so far so good!

Mer från Blingcity!

Igår fotade jag massor av kläder i studion och idag har jag varit och hämtat en ny laddning kläder i butiken.
 
 
Det värsta är att jag blir kär i något nytt varje gång jag går in där!
Nu har jag betat igenom en hel kartong (eller 2) med kläder, smycken och väskor!
 
 
Det är verkligen superroligt och när jag ändå har kläderna hemma så måste jag ju passa på att prova lite själv, eller?
 
 
Inte alls min stil, men det va det jag hade fått med mig som inte var i stl S...
Marie, som har BlingCity, ringde några timmar efter att jag varit där i eftermiddags och sa att det just nu kom in :-massor med nya grejer, väskor bla så jag och Emil körde bort!
 
Vi fick med oss en hel massa väskor hem och när jag tagit studionkort på allt så fick det oxå följa med ut!
 
 
Priser på väskorna är
Stor 799:-
Liten 599:-
Mobilväska 399:-
 
Dom är helt i skinn!
 
 

Fruhippan!

 
Igår hade vi ordnat en fruhippa för vår goa kusin Lisa som gick och gifte sig med sin Lars i maj.
Det var jag, mina goa tjejkusiner och mostrarna som var med.
 
Vi samlades i studion i väntan på att Nettan & Vicky skulle komma med henne.
 
 
Hon fick bubbel (eller, det fick vi ju allihopa!) och sen blev hon makead av Martina, en av mina allra älsta vänner, som utbildat sig till Make Up artist.
Mamma hade köpt snacks och det var fullt liv i lilla studion!
 
 
Efter att hon var färdigsminkad så fotade jag henne men dom bilderna får vara hemliga ett tag till...
 
Vi hade såååå roligt och skrattade så tårarna sprutade allihop!
När allt va klart åkte vi hem till Anna och fortsatte ha minst lika trevligt med gooood mat, spel, kaffe och paj, singstar och.... ja, ni hajar va!
 
 
Kvällen gick superfort och helt plötsligt var klockan en bra bit över midnatt och pappa kom och hämtade oss.
 
 
Jag blev i vanlig ordning väckt redan vid 6.20 så jag är faktikst inge vidare pigg nu och tänkte krypa ner i min goa säng och tvärsomna, ja, så får det bli!
 
Hoppas hinna kika in i morrn!
 
 

Dax för PartyLite!

Nu lägger jag höstens första order!
 
 
Hör av dig om du vill beställa något, gärna i morrn eller på tisdag senast!
 

Älgtårta!

Idag har jag bakat en älgtårta!
 
 
Det var definitivt första gången men förmodligen inte sista, superskoj!
Den är fylld med Jordgubbsmousse och Limemousse.
Dekorationerna är gjorda av marsipan förutom älgarna som jag gjort av chokladpasta.
 
Igår gjorde jag oxå tårta.
Det var till mitt söta lilla kusinbarn som önskade sig en tårta med GaltabäcksBollKlubbs logga.
 
 
Den är fylld med Limemousse och skogsbärsmousse alla dekorationer är gjorda av marsipan och gräset är spritsat med färgad smörkräm.
 
När jag lämnat tårtan igår var jag helt slut och när jag fick lite tid över så satte jag mig med nya nummret av Hembakat, då ville jag ju bara tillbaka till köket igen...
 
 
Sen på kvällen, när grabbarna kom hem efter att ha varit och tränat quad, så hade Albin plockat blommor till mig, superfina klöver!
 
 
Nu har vi vart och firat pappsen och i morrn blir det jobb på ICA

Nytt samarbete!

Idag har jag vart på ett jättespännande möte!
Marie på BlingCity, en ganska ny butik här i byn, ringde upp mig igår och undrade om jag kunde komma förbi för hon behövde min hjälp. I butiken har dom massor (MASSOR!) med kläder, smycken och heminredning.
 
Jag blev jätteglad och passade även på att ta med mig kameran bort när jag ändå skull bort och träffa Marie och Gunilla, som äger butiken tillsammans.
 
 
Jag är ju inte sådär jätteintresserad av kläder och smycken men det var underbart!
 
 
Jag provade massor med kläder och blev såld på hur mycket som helst,
bland annat
 
Klickar ni på länkarna så kommer ni till kläderna i webshoppen!
 
Smycken fanns det precis hur mycket som helst!
Det var så mycket så jag visste inte riktigt vart jag skulle börja!
Men jag brinner ju för heminredningen och ÄLSKAR alla prylarna!
 
 
Detta ska bli sååå roligt!

Fotograferingen...

Jo, men det gick riktigt bra, men av över 400 bilder så blev där knappt 20 som är riktigt användbara...
 
Det kunde tillexempel se ut såhär...
 
 
Eller såhär...
 
 
Eller såhär...
 
 
Ja, va det inte den ene, så va det den andre.
Men jag älskar dom högst av allt på jorden och är stolt så jag spricker när jag tittar på bilderna.
Är det verkligen sant, att jag fått 2 så fina ungar?

Kök till salu!

Idag har jag bland annat jobbat med bilder och info till våra kök som vi har till salu!
 
Eller, vi och vi, det är ju såklart JDL som har kök till salu, men jag gör vad jag kan för att visa det!
Så om du går i byta-köks tankar, här är ett väldigt bra erbjudande!
 
Det är 2 stycken utställningskök ifrån Kungsäter Kök.
 
Det första är ett vitt kök och det finns givetvis fortfarande att köpa om man behöver kompletera med fler delar.
Det heter Kungsäter och allt som syns på bilderna är vad man får med. Skåp, luckor, täcksidor, skåpsinredning, diskbänk, blandare, lampor mm (det enda som inte följer med är väl kaklet på väggen ;-))
 
 
 
Det andra köket är ett Ekkök och det heter Ellips.
Givetvis finns även det fortfarande kvar i sortimentet!
 
 
För att se alla mått, priser mm, kika in på JDL Byggservice Hemsida, där står allt!

Höst!

Nu är det höst och idag efter skolan gick jag och grabbarna ut en sväng och plockade fina, färggranna, höstlöv.
Jag hade givetvis en baktanke med det hela och grabbarna var med på det (nåja, Emil svarar ju "ja" så fort Albin gör det, men jag passar på att utnyttja det!
 
Jag gjorde en ny, lite höstligare, startsida på hemsidan!
 
 
Slängde in ett litet kollage på nyhetssidan oxå när jag ändå var på gång!
 
 
Finfina killar, inte sant?

Helgen som gått...

Som alltid är det skönt med helg, när man är lediga allihopa tillsammans.
 
I fredags kväll var vi ute och åt på Zorbas, jag, David, brorsan & Julie. Det var jättelyckat och David hade ingen aning om vart vi skulle innan vi klev in genom dörren. Det blev typ 16 olika rätter så det är ju synd att säg att vi inte blev mätta...
 
Barnen sov hos pappa så på lördagmorgon stack David iväg och jobbade några timmar medan jag började på Blixten McQueen-tårtan. David hämtade barnen vid lunch, när han jobbat klart och efter en stunds lek blev det oroväckande tyst från vardagsrummet.
 
 
Båda barnen hade somnat!
Dom hade nog haft det roligt hos morfarn tror jag.
 
Resten av Lördagen belv ganska lugn. David och barnen gick ut efter att vi fått liv i dom, jag gjorde klart tårtan och på eftermiddagen kom barnens farbror John för att gratta David.
Det blev inte gjort mycket mer sen, men eftersom barnen somnat på dagen så tog det ganska lång tid innan dom somnade på kvällen.
 
Igår fick jag tagit mig en härlig, men väldigt blåsig, Power Walk på morgonen.
 
 
Hemma blev det lite plankor och strech och sen var jag mör och go!
 
David och barnen gick ut efter frukosten och gjorde i ordning för hösten, vek ihop och la in poolen (som äntligen torkat), monterade ner studsmattan och röjde bland leksakerna.
 
Jag satt kvar inne och filurade lite på vad jag ska göra till en av helgens tårtor.
Jag hittade rätt bra med inspiration och det blev delar till en byggnad, lite sten och några svampar.
 
 
När jag var klar kom barnens farmor, som vart utomlands, på besök.
Vi bjöd på fika och barnen fick finfina presenter!
 
 
Båda barnen fick varsin Converse-tröja, Albin fick en DG t-shirt och Emil fick en Disney t-shirt.
Vi fick massa choklad och barnen fick leksaker med smarties i oxå.
TACK, snälla farmor!
 
Efter fikat gick jag ut och städade studion, eftersom jag väntar celebert besök i dag och där var ganska rörigt efter att köket blivit ditsatt. Det är inte riktigt klart än, det kommer en mattläggare och fixar i ordning inne i skåpet och rörmockarn kommer och kopplar in vattnet och avloppet.
 
David och Albin åkte till simskolan på eftermiddagen och jag och Emil gick in och åt, duschade och läste en bok. Kvällen i går gick betydligt smidigare, kl 19.20 sov båda ungarna som grisar i sina sängar!
 
Jag hade vansinnigt ont i magen i gårkväll men efter en alvedon och flera timmar med värmedyna på magen så somnade jag gott och har sovit rätt gott oxå tror jag. Det gör fortfarande ont men inte alls som det kunde göra innan jag fick barnen!
 
I morse var det väldigt ostadigt när vi skulle till skolan, det regna och blåste om vartannat så vi tog det säkra före det osäkra idag och tog bilen. När vi kom hem tog Emil mig i handen och tryckte ner mig i soffan, där satt vi en bra stund och filosoferade. Han pratar så mycket nu så man faktiskt kan föra riktigt givande konversationer med honom.
 
 
Älskar våra mysstunder på fömiddagen!
Jag hade ju samma med Albin när han var liten, det är värt precis hur mycket som helst!
 
Nu ska jag sätta på lite kaffe, värma min vetekudde och mysa ner mig med Emil i soffan en stund till för snart ska han bort till mormorn och jag ska fota ett väldigt speciellt uppdrag...

RSS 2.0