I skogen

 
Idag har vi vart i skogen och plockat svamp, jag, barnen och mormor.
Vi hittade en hel del och barnen tyckte det var roligt.
 
 
 
Jag har vart och jobbat en stund idag, ni vet, det där hemliga bröllopet.
Vi samlades vid 10.45 på kusthotellet och sen promenerade vi bort till ett grönområde där det väntade två musiker. Brudparet kom och det blev en superfin vigsel vid havet.
Sen blev det mat på hotellet. Jättemysigt och jag är så glad att jag fick vara med.
Idag när vi kom hem efter skogen så ramlade Emil ur bilen, bokstavligt talat.
Han stupade givetvis med ansiktet först och fick hela munnen full med grus. Jag hade vatten med mig i bilen och sköljde ur munnen på honom direkt och borstade bort allt grus från ansiktet. Där satt en liten liten stenflis i pannan som inte försvann när jag borstade så jag fick dra ut den och det blev ett fult litet hål.
 
Inte vill han ha plåster i pannan heller och i kväll efter duschen så blödde det fortfarande, hoppas det ser bättre ut i morrn bitti.
 
Nu ska jag återgå till bröllopsbilderna innan det är läggdax.
 
Bjussar på en instagrambild...
 
 
Min lilla nakenfis i gröngräset hos mormor.
 

 
 

Träning i kvällssolen!

 
Vilken kväll!
 
Efter några timmars mekande med Albins quad nu i eftermiddag/kväll så har vi vart och tränat lite.
Morfarn kom hit direkt efter jobbet och hjälpte till med att bya några grejer som David fått hem och sen bar det iväg.
 
Albin kör riktigt bra nu, han har koll på grejerna och hur han måste parera i skarpa kurvor, på hopp osv.
 
Emil har inte riktigt lika mycket koll än men han älskar det!
Han skrattar med hela ansiktet när han får köra runt på sin "fyling" som han kallar det.
Än så länge vågar vi inte låta honom köra runt själv så David har ett rep fast där bak så han kan gå/springa med och styra lite. för visst vill ju även Emil köra upp på dom stora guppen när Albin gör det...
 
 
Jag körde också några varv på slutet men då upptäcktes det att mekanikerna inte gjort sitt jobb ordentligt och vi hade tappat en hjulbult. Tur var väl det, annars hade jag aldrig fått med dom hem!
 
 
Nu ska jag strax runda av här vid dator, ta en dusch, packa kameraväskan och förbereda morgondagens hemliga bröllopsfotografering...
 
(Nää, det är inte jag TYVÄRR ;-))
 
 

Rutiner!

Äntligen lite härliga rutiner igen när skolan startat.
 
Förra veckan var det lite sisådär med eftersom jag var på kurs och vi hade hjälp med barnvakter i två dagar.
Det var jätteroligt på kursen men åhh va jag saknade mina grabbar och det kändes så märkligt att varken jag eller David hade varit med barnen på hela dagen. Någon timme på kvällen bara.
 
Det kändes konstigt att inte veta vad dom gjort, vad dom ätit, vilka dom träffat, om dom slagit sig och sånt.
Men som sagt, nu rullar vardagen på igen, lämna i skolan, hämta i skolan, laga mat och jobbajobbajobbajobba!
 
Som jag älskar det!
 
I helgen har vi haft riktigt ordentligt fullt upp. Efter att jag fixat 2 födelsedagstårtor så packade vi husbilen och åkte mot Skåne på kvällen. Det var Sidvagns SM i Skivarp, längst ner i skåne, på lördagen och vi skulle ha styrelsemöte på fredagkvällen så vi var tvungna att komma iväg.
 
 
Sen var det fullt ös på crossbanan hela dagen och när vi gav oss av hemåt på eftermiddagen så somnade givetvis båda killarna. Vi hann bara precis komma hem så packade David in minimoton och grabbarna i bilen och gav sig iväg på träning med dom. Jag packade upp, tvättade, diskade och grejade och sen blev det sen kvällsmat när dom kom hem vid nio.
 

Albin somnade ganska snabbt på kvällen men med Emil var det värre, han somnade nog inte innan vid elva på kvällen!
 
I går var det dessutom fotbollssammandrag med samling på Övrevi kl 8.30 och innan dess skulle vi lämna Emil hos farmorn för David jobbade så vi var uppe tidigt.
 
 
Albin var jätteduktig och jag blir som vanligt alldeles för engagerad i matcherna...
 
Hur som helst, efter fotbollen åkte vi om stan och fixade en ny gympapåse till Albin och sen vidare hem för en snabbdusch. Brorsan fyller år idag och vi firade honom hemma hos mamma igår eftermiddag.
 
Idag har jag haft min fina vän och hennes två barn här på besök hela dagen.
 
 
Nu ska jag fortsätta redigeringen av en fotografering jag hade i går kväll och en i kväll!

Fortsättningen...




Så här såg det ut i mitt bagage efter att jag vart på växtriket och tokshoppat till 50%.



Jag tog lite sticklingar på mårbackorna och planterade, letade fram fler krukor och gjorde i ordning en massa.

Idag har jag varit på fackutbildning i Borås hela dagen, åkte i morse vid 7.20 och kom hem nu i kväll vid 18.30. Jag är helt slut! Man är ju inte van vid skolbänken längre och det är så mycket att ta in. Vi har en hel dag framför oss i morrn med så jag ska verkligen lägga mig i tid idag.

Bjussar på fler bilder från vår skogsutflykt i måndags.










Första skoldagen, svampskog och nya mårbackormårbackor

Igår på förmiddagen tog jag och barnen lite fika, svampkorgen och gummistövlarna i högsta hugg och begav oss ut i svampskogen.





Vi hittade som sagt en del, det räckte till en macka med svampstuvning, prefekt till lunch!



Jag hade fler bilder att visa egentligen men det strular med blogg appen och mina ögon går igen. Jag spar det till en annan tid.

Städa, städa...

Jag har ju jobbat hela helgen och idag när jag vaknade så hade jag alldeles ont i överarmarna och axlarna och det tog inte många minuter innan jag kom på varför... Jag städade som en tok på jobbet igår! Gick med sopen och moppen, bytte vatten och moppade igen. Sista timmen var jag tvungen att lösa av min stackars jobbarkompis som suttit i kassan i 3 timmar för att jag fejat runt men det var ganska skönt och jag känner mig mycket nöjd med min insats!
 
När  jag kom hem igår så hade barnen somnat men jag fick i alla fall in och nosa dom på håret lite och pussa på kinderna.... Idag ska vi förbereda lite, inför helgens tårtor, viktigt styrelsemöte i Skåne på fredag och tvådagars kurs i Borås onsdag & torsdag. Sen sa visst David igår att det ligger en jättehög på kontoret som väntar på att bokföras, men den lär väl ligga kvar till i morrn om jag inte hinner, jag prioriterar nämligen Vin & Vax med tjejerna i kväll, så det så!
 
Nähe, nu blir det hänga tvätt och sen ska vi ut på förmiddags utflykt, jag och barnen, sista dagen innan skolorna börjar igen. Kan ni fatta, Albin börjar 1:an, ETTAN!? När blev han så stor?
 
 
Här är han, bara en dag gammal, i morbrors trygga famn på BB.
 

Helglugnet har lagt sig...

Jag hade i och för sig inte haft ont av lite mer tid med barnen nu när jag har jobbat hela dagen men Emil var duktigt trött och jag fick massor med goa pussar och kramar innan han gick och la sig. Albin är uppe och sitter med mig vid tven medan pappan jobbar på kontoret en sväng.
 
Konstigt det där, med att man saknar barnen så mycket när man är ifrån dom en hel arbetsdag. Jag känner mig alltid så lyckligt lottad som får vara med mina barn så mycket!
Jag gick i genom Davids telefon och hittade lite bilder.
 
 
Igår hade vi mysdag, jag och grabbarna grus.
Vi kollade på film, drack smoothie och modellerade i marsipan.
Emil är en riktig lite skapare och kan hålla på länge och väl med marsipanen medan Albin tröttnar mycket fortare. Själv hade jag ett par Astrid Lindgren projekt som jag fick klart, lovar försöka visa...
 

Från våran mysdag!
 

Dom är så söta när dom sover!

Nu precis, innan jag själv ska gå och lägga mig, måste jag bara gå in till barnen. Klappa på pannan, pussa på kinden och kolla att dom andas.

Mina finaste killar!





Jag och David har suttit tillsammans, i soffan och kollat på sista Wallander filmen. Helt otroligt, någon av oss brukar alltid sitta på kontoret på kvällarna.

Nu ska jag fortsätta ladda för jobbehelg!

On the road!

Då var vi på väg hem igen...





Vi har haft ännu en helt fantastiskt dag. Vi hade förberett oss på regn, båda dagarna men det kom aldrig. I går fick vi lite regn på kvällen men då satt vi ändå inte i Agne & Nisses förtält och åt.

När parken stängde idag så gick vi ut till husbilen och åt kvällsmat. Jag gjorde även grabbarna klara för kvällen och sen satte jag på en film och gav Emil välling (han åt inte så mycket till kvällsmat, den kom nog för nära inpå fikat).





10 minuter senare kikade jag till dom igen, då såg det ut såhär...



Jag räknar inte med sovmorgon i morrn, om man säger så.

Idag har vi gjort samma som i går men om och om igen. Vi har åkt, kört, badat, spelat, kollat på piratshow mm.
















Skara Sommarland!

Nu är jag helt slut!

Vi kom upp igår vid ett på eftermiddagen och idag har vi gått på sommarlandet en hel dag. I morrn gör vi om det igen och sen åker vi hemåt. Barnen har superroligt med sina kompisar och vi vuxna (vi är tre familjer med jämnåriga barn) umgås och har det gott! Bjuder på bilder i alla fall.
































Paus

Det bidde visst en liten paus...
 
Jag har haft lite att stå i (som vanligt ;-)) men kikar in lite snabbt och visar dessa fina bilder som David tog när han och barnen var ute och körde lite här om dagen.
 
 
Vi hade en liten semester förra veckan och i slutet av veckan la vi all tid på att flytta Davids lager till nya lokaler och på kvällarna va vi helt slut!
 
Vi drar på minisemester igen nästa vecka men jag hoppas inte det blir så långt uppehåll igen.
 

RSS 2.0