Mellandagar!

Vi har gjort en massa saker här i mellandagarna, mest lekt med julklappar, inne. Albin är fortfarande lite skruttig med jobbig hosta. Men det blir även lite lugnare när han inte är helt hundra, mindre bråk.







Jag har hunnit med lite mer promenader och igår hjälpte David mig att fixa lite i studion.







Efter studiostädningen stack jag iväg för några timmars auktion!







Oväntat mycket folk dock. Inga fynd heller men det är nästan lite som terapi att sitta och kolla på folk.

Idag har jag jobbat en sväng i studion och grabbarna har varit hos mormor.






Hann även förbereda för morgondagens nyårsdessert...
Nu är det snart läggdags hör!

Julen 2013!

Ska man sammanfatta den så räcker det med ett ord, underbar!












Vi gjorde som vi alltid gör på jul. Frukost hemma med paket i strumpan. Sen åkte vi till Davids Mamma på förmiddagen, spelade spel, åt julmiddag och delade ut julklappar innan vi åkte hem vid tvåtiden. Planen var att barnen skulle somna och det gjorde dom. Vi åkte hem och packade lite grejer till barnen, gav katten mat och jag bytade om. Vi var hos Mor & Far lagom till Kalle Anka och fikat.

Sen kom min farmor & farfar och efter lutfisken kom äntligen tomten. Brorsan gjorde en strålande insats som tomte, barnen hade inte en aning! Emil var dock väldigt fascinerad av tomtens skägg och var framme och ryckte lite i det...

Julklapparna blev succé och sen på kvällen spelade vi spel och åt julgodis.

I går var det dags för julbord med familjen på eftermiddagen/kvällen och mer spelande! Barnen har lekt med sina saker, jättemycket och jag har invigt mina nya hörlurar med härliga promenader.

Idag har vi varit och fyndat lite på REAn, nya löpardojjor bidde det till mig och jag fick testat dom med!






Dagen innan julafton hade vi
uppesittarkväll med gröt, skinkmacka, glögg och julgodis. Albin och momor gav sig ut på lite tomtande i mörkret...








Nu är jag slut som artist och ska krypa ner i sängen. I morrn är det vardag och Albin är lite krasslig så vi får se vad som händer.

Med önskan om en riktigt God Jul!


Vi önskar alla våra vänner en riktigt God Jul!

Nu är det jul, här i vårt hus...









Idag har vi tagit in och klätt granen. Med glögg, pepparkakor och julmusik. Barnen har hängt i allt i deras höjd och vi det högre upp...

På morgonen var det dessutom dags för fjärde adventspåsen. Där var nya spel till mig och David och pyssel till barnen.

Jag köpte en ny glögg som vi invigt i dagarna, supergod!



På min promenad mötte jag två älgar, bilderna är urdåliga, jag vet, men det började skymma...









Fönsterna har oxå blivit putsade så nu jäklar får stormarna hålla sig borta, detta var ju tredje gången bara i höst! Mina Goa nissar får avsluta detta för nu är det dags för Solsidan!




Svettigt!

Igår, när David kom hem så fick jag tagit en runda i regnet, följt av 50 minuter i resonansen... Det var svettigt, men väldigt skönt efteråt!



Nu ska jag strax lämna en liten tomtenisse i skolan, för sista gången i år! Båda grabbarna är laddade för julavslutning!




Skrattmusklerna har jobbat igen!

Igår var det Vin & Vax med tjejerna. Lika mysigt som vanligt och samtidigt som vi blir hårfria så dricker vi lite vin (jag körde iofs i går så inget vin för mig), mumsar snacks, pratar om allt mellan himmel & jord och spelar spel!





Igår blev det senare än vanligt innan vi fick tjötat klart och jag lämnat av alla så idag var det lite segt och väldigt gäspigt...



Några koppar kaffe till jobbet på förmiddagen gjorde susen och i eftermiddags har jag suttit hos revisorn i nästan 4 timmar så en kvällspromenad var tvunget för det snurrade siffror överallt...

I dagarna som kommer hoppas jag hinna få till lite julgodis, pepparkakor, klä gran och slå in klappar!

På tu man hand...

Igår kväll passade jag och David på att ta ett litet avbrott från vardagen. Vi lämnade av barnen hos mormor och morfar med övernattningsväskorna packade.

Vid 15 satt vi redo i Sparbankshallen och lutade oss tillbaka, Eva Johban och hennes Hunneborgskör tillsammans med Varbergs Big Band och Inside bla, bjöd på en fantastiskt julkonsert!





Efter konserten hade vi bokat bord på Lorensberg Café & Bistro. Vi åt underbart god mat och det är verkligen att rekommendera, så lugnt och skönt.

Vi funderade på att gå på Bio sen men Varberg bjöd visst bara på Hobbit eller Opera, inget för oss... Vi åkte hem, kröp upp i soffan och kollade på Troja!

Natten har varit helt ok. Det är ju fortfarande lite märkligt när det är tomt i barnens sängar och ingen kommer och lägger sig hos oss mitt i natten. Emil låg hos mig i fredags kväll en lång stund och bara myste.






Nu är David iväg och köper frukost, som vi tänkte äta i lugn och ro, sen ska vi hämta hem våra små godingar!

Underbara ungar!

Ja, alltså ibland är man ju lovligt trött på barnen, speciellt när dom bråkar men i denna veckan har jag varit så stolt över mina guldklimpar att jag kan spricka!
 
Här om dagen hade Emil tandläkartid och vi har förberett honom läääänge och han har varit väldigt motig och sagt varje gång att han minsann inte vill till tandläkarn. Jag hade verkligen inga höga förhoppningar om det där tandläkarbesöket men vi pratade om det hela förmiddagen och han var inte lika avig. Dessutom hade vi tid kl 13, mitt i maten och när Albin slutar skolan.
 
Jag sa till Albin att han fick gå själv från skolan till Vårdcentralen och han fixar det galant! Jag litar verkligen på honom, han är ordentlig och ansvarstagande när han får "uppdrag" och jag är aldrig orolig. Annat är det med den där lille mannen, jag skulle inte lämna honom utan uppsikt, som jag gjorde med Albin när han var tre år...
 
Men hur som helst, hos Tandläkarn. Alltså den ungen, han är verkligen inte förutsägbar. Han pratade oavbrutet i väntrummet så alla andra fick sig ett gott skratt och sen satt han som ett ljus i tandläkarstolen och gjorde precis som han blev tillsagd! Mamman stod brevid och gapade förundrat...När vi kom ut från tandläkarn så satt Albin så snällt och väntade i väntrummet och jag var stolt som en tupp över mina båda grabbar!
 
I dag på morgonen skulle Albin lämna ett par rör blod inför en operation han ska göra i januari, för att bli av med sina snarkningar. Jag hade inte varnat honom utan berättade för honom när vi klivit upp idag att vi skulle till VC och lämna ett prov. När vi kom dit tror jag fortfarande inte att han hade fattat vad det var han igentligen skulle göra utan han hoppade upp i mitt knä och pratat glatt med sköterskan. Jag bad honom titta åt ett annat håll och så pratade vi om fredagsmys och andra advent. Han sa inte ett ljud, inte ett ljud!
 
Dessutom satt lillebrorsan kvar i väntrummet och lekte, själv, hela tiden! Jag är så imponerad! Verkar nästan som om båda grabbarna liksom fattar att när det gäller så sköter man sig, eller?
 
Jag passar på att bjussa på lite tomtebilder, såhär på Lucia och allt!
 
 
 
 
 
 

Kalas!

Vi skulle egentligen haft kalaset på själva födelsedagen eftersom jag skulle jobbat idag men det gick att byta och då blev det enklast såhär.







Det blev jättelyckat! Emil fick en massa fina saker och när vi inte åt så försvann båda grabbarna upp och lekte så fint så. Jag hade förberett frallor i går kväll som jag bakade av på morgonen och till middag gjorde jag en pestopasta med kyckling, bacon, soltorkad tomat, ruccola, oliver, fetaost, körsbärstomater och suger snaps.

Emil ville ju inte ha någon tårta, han var väldigt bestämd när han önskade glass med fruktsallad och tillbehör. Självklart behöver man inte ha tårta!

När gästerna åkt hem så var mormor och morfar kvar när Emil byggde ihop sin nya verktygslåda.







Jag fick dessutom två sprängfyllda gekåspåsar med presenter som jag öppnade. Hur mycket fint som helst, klocka, pläd, låda, jäskorgar, tomtar, te och choklad mm. Jo alltså jag fyller ju snart men det gömmer man ju så lätt av när man har barn.

Men innan vi började kalasa så var det dags att öppna andra adventspåsen!






Nu lämnar vi helgen och går in i vardag igen. Mot Julen!

Kvällsbak!



Ikväll har vi varit och ätit hos goda vänner. Såå himla gott och barnen har lekt och vart snälla.

Snäll var däremot inte stormen som drabbade oss för två dagar sen. Vi som ska ha kalas och så ser det ut som om någon spytt på våra fönster! Inte hinner jag putsa heller... Ett nytt träd hos grannen stod inte pall längre visst.




Emil öppnade sina paket i morse och jag fick till och med väcka honom i morse. Vid 7 på morgonen kröp jag ner i hans säng och viskade om paketen till han vaknade.







I morrn väntar kalas!


Älskade treåring!

 
Idag har vi en Treåring i huset minsann!
Ja, i alla fall alldeles strax, 10.50 för tre år sedan kom han ut (mer om det kan man läsa här) 
i full fart, vår andra son.
Världens busigaste lilla Emil, med dom bruna ögonen och det busiga håret.
 
När jag satt och kikade igenom lite olika bilder här om dagen så slog det mig att jag måste jämföra julkortsbilderna från år till år och här kommer dom.
 
 
Den översta bilden tog vi direkt när vi kom från BB så jag skulle hinna sätta ihop julkorten, beställa och skicka så dom kom fram innan jul och det hann vi med!
 
Nu är han stor kille med egen vilja, ett väldigt välutvecklat ordförråd och med ögon som smälter mitt hjärta om och om igen, flera gånger om dagen och jag är så glad att jag får lov att ha mina pojkar hemma hos mig fortfarande, hela dagarna, varje dag. Dom ger mig så mycket och jag skulle aldrig vilja byta bort dessa åren hemma!
 
Nu ska vi fortsätta förbera lite för kommande treårskalas!
 

Blandad kompott...

Det är som vanligt mycket att göra innan jul och jobben ligger på kontoret och hoppar sig. Men jag kom i kapp en del igår och har sorterat upp det så jag vet vad som behöver göras först.








I början på veckan tog jag och barnen och lyxade till det med lunch på Motellet och sen gick vi till lekplatsen och busade till det började skymma. Albins framtänder är superlösa nu och hänger på snedden och bara väntar på att ryckas ur, lagom till jul är han nog tannalös...





Vi fick snabbpyntat lite i söndags och det är ett fantastiskt ljus i Partylites Glolite ljus!



Jag gjorde även frallor till adventsmorgonen, efter ett nytt recept och det var helt fantastiskt! Ska se till att få upp det på bakbloggen, det är kalljäst och superenkelt att göra!



På söndagsmorgonen var det dags för paketen i första adventspåsen...







RSS 2.0