Emil i studion

 
Idag har Emil fått vara med mig i studion och fota kläder för BlingCity.
Det är ju inte helt lätt alla gånger för han vill gärna vara med där framme och efteråt brukar han alltid få det och han blir mer och mer van fotomodell...

Trötta familjen?

Nu när jag gick igenom bilderna i telefonen, från dagen, så var det bara bilder på killarna när dom sover. Fast vi har ju givetvis inte bara vilat idag men mina barn somnar ALLTID (så gott som jämt i alla fall) i bilen och har alltid gjort. Idag somnade dom dessutom när bilen stod still!

Jag parkerade bilen utanför Blingcity och gick in och hämtade lite kläder, det tog ju typ bara 5 minuter, och när jag kom ut såg det ut såhär...





Båda barnen sov så gott och Albin snarkade dessutom oförskämt högt.

Nästa bild tog jag när jag kom hem från träningen nu i kväll. Emil hade visst haft lite svårt att somna i kväll (vilket jag hade förvarnat om eftersom han ju somnade i bilen på dagen) så dom snarkade gott på soffan...



Nu är det Mia på Grötö och i morrn är det tårtbak!

Busy day!

Idag har båda barnen vart hemma hela dagen så vi har haft att göra!
 
På förmiddagen, efter frukosten tog vi och cyklade bort till mormorn för lite förmiddagsfika och tidsfördriv och sen hem igen efter någon timme. Vi fixade lunch och gjorde oss klara för stan!
 
Innan vi åkte för att hämta upp mormorn så åkte jag om Blingcity och hämtade lite nya kläder som ska fotas och medan jag var där inne så hann båda barnen somna i bilen. Vi fortsatte (med en högt snarkande Albin i baksätet) först med att hämta mormorn och sen min moster Eva.
 
Vi mötte upp mina kusiner Anna och Lisa med barn och min andra moster Vivan på Komedianten inne i stan.
Det var ju superbra! Barnen lekte och roade sig, mormorarna läste och dividerade och så fikade vi lite oxå.
Vi tänkte göra detta till en trevlig "rutin", att träffas där inne en gång i månaden.
 
Vi var hemma strax innan 17 och nu ska jag snart hoppa i träningsbrallorna och ge mig iväg på Work-Out.
Kanske hinner jag titta in med ett par bilder från mobilen senare i kväll.
 
Jo, just det, Albin! Han var alltså inte hemma från skolan för att han var sjuk (så ni inte får spelet på mig sen för att vi åkte till stan), det var så att hans lärare ringde i morse, när vi hade tagit på oss, gått ut och stod redo med cyklarna, och berättade att en elev i hans klass kräkt på natten och jag har ju bett dom informera mig om det så jag kan välja själv om jag vill utsätta Albin för smitta.
 
Nu var det ju ingen fara för eleven hade ju inte blivit sjuk i skolan och då är det ju lugnt så jag sa att vi kommer ändå, för visst stannar väl syskonet oxå hemma då?
Nää, syskonet skulle få komma till skolan och då tackade jag för att hon ringde, och meddelade att Albin inte kommer idag. Supersnällt att dom meddelar mig tycker jag och jag blir jätteglad för att få lov att välja själv om vi vill utsätta oss för smittan eller inte.
 
 
Gamla bilder men bilder från vår årliga släktträff.
Tror detta är från 2010.

Skridskor, studiojobb, frossa & kapla!

Jag fick visst inte bloggat igår heller men jag hade fotografering på kvällen som jag ville redigera klart sen och det tog ju en stund. Medan jag jobbade byggde kidsen med kapla.





Idag hade vi mycket att tänka på på morgonen. Albin skulle på utflykt med skolan, en helgdag i Veddige ishall med matsäck och skoj! Det hade gått jättebra och nu vill han åka skridskor mer!

Jag och Emil stannade inne, jag jobbade lite och så tittade vi på dom stora snöflingorna som dalade utanför fönstret.





Givetvis hann vi med lite gos och bus, det gör vi varje dag. Jag fick tag i både dagis, kommunen och F-kassan så nu har vi nog rett ut hur vi ska ha det med allt. Emil blir nog hemma minst ett år till i alla fall.



Farmorn kom hit i kväll medan jag fotade ett gäng glada musikanter och barnen blev så glada. Emil passade på att visa hur han leker...



Jag han bli färdig innan David kom hem så farmorn kunde åka och när sen pappan kom hem så va han inte alls i form. Frossa, trött och allmänt dassig. Hoppas han vaknar frisk i morrn!!


Upptagen söndag

Igår var jag med mamma och Julie på Gekås och när vi kom hem åkte vi direkt hem till mor och mötte upp resten för söndagsmiddag!



Igår började även simskolan för Albin så medan han och David var där så var Emil hos morfar till vi kom hem. Bilden på Albin är från morgonen då han satt såhär när jag kom ner.

Kajsa låg och vilade på kökssoffan större delen av förmiddagen och när jag lämnade för att åka till Gekås så målade David taket i hallen.



Jag fick tag i det mesta jag skulle såsom, skridskor och jympakläder till Albin, sockar till Emil, gardinstång, presenter till barnkalas, bäddset, hårtoning, shampoo och annat bra att ha.





Egentligen ville jag haft ett blått bäddset till Emil men det fanns inget fint så det fick bli detta vita och så ett blått lakan i stället. Albin har ett likadant fast grönt och jag gillar ju syskonmatchning...

Idag har grabbarna vart på oerhört bra humör, speciellt mot varandra. Just ni kollar vi alla tre på Fåret Shaun och äter äpple. Vi väntar hem pappan i tid idag eftersom jag ska fota senare.



Morgongoset. Emil går alltid och sätter sig bredvid Albin på morgonen.

Jobbelördag

I dubbel bemärkelse nästan faktiskt. Jag jobbade på ICA till 13 och när jag kom hem slängde jag bara i mig lite mat och sen gick vi ut hela familjen och bar pellets. Vi hade bara lite mer än en pall kvar så jag och Albin lastade 5 påsar åt gången på den stora snöskyffeln och sen drog vi det bort till källaren där David tog över och bar ner det. Emil stod mest ivägen och gjorde high five när vi gick förbi.

Efter att vi burit in allt gick jag in och fixade lite med en beställning och sen kom resten av pojkarna så det blev high life.





Lägg märke till Albins hysteriska min och Davids gigantiska jäspning...

Efter bus gjorde vi hamburgare.





Kvällsrutinerna här hemma gick väldigt smärtfritt, Emil badade, Albin duschade och båda somnade ovaggde i sina sängar.



Jag och David satte oss tillrätta i soffan och kollade på en ny film som hette Berättelsen om Pi. Inte den bästa filmen jag sett, men helt ok. Filmen vi kollade på igår däremot, The Impossible, jösses vilken bra film!

Nu har jag hamnat i sängen efter att ha tagit hand om tvätten (och hängt upp den prydligt i vardagsrummet, idag igen) och laddat maskinen med en ny omgång till i morrn bitti!

Fredagsmyyyyys!

Äntligen fredag!
Jag uppskattar och längtar ännu mer efter helgen nu när Albin går i skolan. Jag kan fortfarande inte vänja mig vid att inte ha honom hemma, jag saknar honom, även om det bara är på förmiddagen.

Innan vi började dagen så hade vi lite morgonmys i soffan och i vanlig ordning satt vi alla ihopträngda i samma soffa, även katten då...





Nu fanns det liksom bara ett ledigt knä på morgonen och då fick det visst duga.

Efter att vi lämnat Albin i vanlig ordning åkte vi hem och åt, Anna kom förbi en sväng och sen stack vi bort till mormor för att försöka hjälpa henne i smartphone-jungeln.

Vi bestämde oss för att åka in till stan efter att vi hämtat Albin. Jag och Emil åke hem och åt lunch först och sen hämtade vi Albin. Idag hade han visst blivit jagad av några tjejer i klassen som ville pussa honom. Jösses, han börjar bli stor nu!

Det blev stan och det blev smartphone till mormorn, en jättehäftig knallgul (Sony Experia go tror jag). Vi köpte fika med oss på vägen hem och åkte till mormor där barnen busade (högljudda så in i bomben) medan vi fixade med telefonen.

Vi kom hem ungefär samtidigt som pappan och jag började med maten direkt. Idag blev det tacofylld barkis.



Supergott och enkelt. En bra variation till den vanliga fredagstacosen. Efter maten spelade vi bordshockey.





Tänk gärna bort tvättstället där bakom, det står minst ivägen där...

Jag passade på att testa en ny, enkel efterrätt med. Mug cake!





Tomt i glasen bidde det...

Albin låg uppe i sin säng och kollade på Gladiatorerna men i en reklampaus orkade han inte vara vaken mer.



Lille gubben, han väntar och längtar hela veckan efter detta. Tror nog han får kika på tv4.play i morrn.

Nu ska kan krypa ner i sängen, ögonen börjar bli grusiga, ögonlocken tunga och jag ska ju faktiskt upp och jobba i morrn, så God Natt!

Mud Cake!

Idag fredagsmyser vi med denna underbara frestelse, en "Mug Cake", alltså en slags kladdkaka som man kör i micron i en mugg. Jag gjorde den dock i ett glas för att det skulle se lite festligare ut.
 
 
Det finns två varianter, här kommer den ena.

Det här behöver du till 2 st koppar :

 4 msk mjöl

1/2 dl nutella

4 msk socker

3 msk Kakao

1 ägg

3 msk olja

3 msk mjölk

Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås

Gör så här : Ta fram 2 koppar, Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i kopparna. Lite mer än 3/4 – jag tycker bara det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna. Kör sedan en och en i micron på högsta styrka, Det beror såklart lite från micro till micro. men mellan 1.30 - 2 minuter. Man får prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 40 sekunder.

Serveras genast.


Och här är en variant utan nutella.

4 matskedar mjöl

4 matskedar socker

2 matskedar kakao

1 ägg

3 matskedar mjölk

3 matskedar olja

3 teskedar hackad choklad (valfritt)

Ev en skvätt sprit/likör

2 muggar

Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en stor mugg. Tillsätt ägget och rör tills allt mixats samman. Häll i mjölken och oljan, fortsätt röra fint.Lägg ner hackad choklad och en skvätt sprit om du vill, rör ordentligt igen.Ställ muggen i mikron och tillaga på högsta värme. Kakan kanske reser sig över kanten men det är okej.

Kör inte för länge, då blir den seg, börja med 1 minut.


Nytvättat, städat och vädrat!

De senaste dagarna fullkomligt svämmar nätet över, av rubriker om magsjuka, VAB, besök på VC mm och då tyckte jag absolut att det var på sin plats med en ordentligt utvädring av huset! Så idag har jag verkligen gått all in som hemmafru!

Efter lämningen av Albin i skolan åkte vi hem och förberedde STORhandlingen. Men först skulle rörmokaren fixa några grejer och det gick rätt fort.



Tro det eller ej men det lilla barnet (med en egen handlingslista och en egen vagn) skötte sig exemplariskt och handlingen avlöpte smärtfritt!

Idag lagade vi en av Emils favoriträtter till middag, potatismos med ugnsbakad falukorv och rårivna morötter.



Efter maten hämtade vi Albin och sen var grabbarna ute medan jag fortsätte städningen. Helt underbart väder för att hänga ut täcken, kuddar och mattor på vädring!







När vi hade fikat på gårdagens överblivna hallonpaj ville Albin gå till mormor så det gjorde han medan Emil stökade ner när jag städade...

Till kvällen gjorde jag en gryta risgrynsgröt och sen har jag mest bara njutit av att det är rent och städat!

Är bullmamman tillbaka tro?

Jo, men det är hon nog.

Idag tex, har vi bakat hallonpaj till fikat!









Albin är en riktig fena i köket! Han hjälper gärna till nu för tiden och jag hoppas att han fortsätter tycka om köket så han lär sig laga mat.

Efter fikat ville båda barnen ut och leka och det klart dom fick! Emil är annars en riktig inne-råtta och vill oftast inte gå så det är fantastiskt att han kommer på själv att han vill gå ut. Albin å andra sidan skulle nog gärna bosätta sig ute, han har alltid älskat att vara ute och gör än.







I morrn ska jag och Emil ta och fylla på kylen och skafferiet lite men först ska jag sova, så fort Mia på Grötö är slut....

Fåglar hos mamsen!

 
Idag har jag vart en sväng hos mamma och eftersom jag hade kameran med mig så passade jag på att lägga mig i uterummet och lura lite på alla fåglarna som dom har i trädgården.
 
Det svåra är ju som vanligt det här med artbestämningen  men jag har min bok här till hands och så får vi se om vi kan få till det. Rätta mig gärna om jag har fel.
 
1: Det borde vara en helt vanlig liten Pilfink som är på väg ur huset.
2: En Blåmes kanske
3: En stor och ståtlig Stenknäck
4: Rödhake
5: Väldigt mörk Koltrast hona hoppas jag
6: Här börjar de tre svåra men kanske kan detta vara en Bergfink?
7: Gråsparv, eller?
8: Denna rackarn har vi klurat på länge, den är större än dom andra men jag tror att det kanske kan vara en Björktrast?
 
Vi hade en massa Talgoxar oxå och en å annan kråka/skata men dom hade jag inte tid att ta kort på!
Nu ska jag lämna dårhuset (Jodå, en liten vilding skvätter ur vatten ur badkaret och en annan gråter och surar för att han förlorade i bordshockey...) och åka på Work-Out!

Bye mr (och mrs) Grey!

Nu är det slut! Jag har läst ut sista boken och den var jättebra!



Jag har även insett (som varje gång jag får för mig att läsa en bok) att jag egentligen inte är bra på det här med böcker. Det är ju jätteroligt att läsa men jag kan inte lägga böckerna i från mig och får inte alls lika mycket gjort som jag vill och som jag är van vid. Tur det är slut och att det slutade som det gjorde...





Annars har vi väl iofs fått gjort lite nytta idag. I morse fick vi fixat med tvätten och så och när Albin skulle hämtas tog vi en välbehövlig promenad, via affären dessutom.



Kajsa och jag tar en kaffepaus med lite mr Grey på förmiddagen.

Efter att vi hämtat Albin idag så var barnen ute och lekte, tillsammans, jätteLÄNGE!









Medan barnen var ute fixade jag en rejäl gryta med äppelkräm till fikat.





Vi äter kräm med krossade knäckebröd och mjölk, underbart gott! Nu ska jag ta och dra mig tillbaka, i morrn behövs det städas tror jag bestämt..ä

Vin, vax, bullar och stök!

Nu börjar jag känna igen mig själv! I helgen och idag har vi bakat, donat och stökat!

I går bakade jag till kvällens Vin & Vax med finaste tjejerna och Albin ville oxå gärna hänga med mig i köket så han fick baka hallon muffins till fikat!



Emil skulle givetvis oxå vara med på ett hörn...





Det blev goda muffins minsann och Albin var stolt över sina färdigheter.

Jag gjorde en smarrig köttfärsgratäng till middagen igår med och den blev verkligen god! Tror jag har receptet här på bloggen någonstans, annars får jag nog lägga ut det tror jag, men jag ska leta först!



Vin & Vaxet i gårkväll var som vanligt supertrevligt och efterlängtat. Malin gjorde en pestopasta, supergod och jag gjorde en vit chokladkaka.



Jag somnade inte fören en stund efter midnatt och det var inte helt skönt att kliva upp halv 7 i morse.

Men när vi kom hem igen efter att ha lämnat Albin i skolan så var det underbart. Underbart att ha vardag, äta gröt hemma, i lugn och ro, i sitt eget kök med morgontidningen.



På förmiddagen åkte jag och Emil till mormorn och tog en förmiddagsfika och sen när Albin kommit hem så hjälpte jag honom med mattepåsen han lånat hem från skolan.



I den påsen fanns det lite allt möjligt som hade med matte och siffror att göra och även ett recept på frallor som han gärna ville baka, så det gjorde vi!









Det var verkligen goda frallor! Albin var verkligen nöjd och åt två hela frallor till fikat! Björklund kom och fick frallor han med efter att vi jobbat klar med hans flyer.

När David kom hem satte jag mig på kontoret och där har jag suttit tills nu, jösses va papper det kommer på en vecka! Innan David kom fick barnen vara uppe med mig men man blir ju knäpp på bara några minuter. Ljudnivån är galet hög, leksaker flyger, barnen bråkar och leker om vart annat och det är såååå stökigt!





Nu är mina ögon fulla med grus och John blund är nära så jag tackar för mig...

Anastasia Steele & Christian Grey tar upp min tid!

Nu är vi där igen...
Jag är fast!
 
 
 
Efter att jag lämnat dr Quinn nu som jag vart lite beroende av så har jag börjat på den tredje och sista boken om Mr (och nu även Mrs) Grey. Jag har aldrig vart såhär inne i böcker och filmer som jag vart denna stackars månaden och efter denna boken får det vara bra, jag får ju inte gjort något vettigt!
 
Jag har i alla fall erkänt för mig själv att det var lite FÖR mycket i höstas, kanske nästan mer än jag mäktade med för jag har vart helt slut nu efter jul och nyår och nu äntligen, efter en veckas semester börjar jag känna mig lite mer som vanligt!
 
Så om jag inte prioriterar bloggen så vet ni vart jag är, i första bästa soffa, med näsan nere i en bok...
 

Sista dagen!

Idag har vi gjort årets sista dag i Norges underbara skidbackar! Finns inget ställe som Trysil!



Förmiddagen bjöd på snö och eftersom det var Albins sista dag i skidskolan så tog jag och Emil och knallade ner (och med knallade menar jag att Emil åker skidor och jag springer efter med selen, ner för skidbackarna, jomensåatt...).





Givetvis gick det bättre med Emil Envet idag och han tyckte det var jätteroligt! Han åkte själv upp på rullbandet och själv ner, om och om igen.





Till sist tröttnar man ju även på det, men då finns det annat att göra.





Vi åkte hem och åt lite middag innan vi gav oss ut på sista rundan, jag, Albin och Morfarn.



Det blev några åk innan det var dags att ge sig ner till barnområdet igen, Albin hade anmält sig till Smottecupen!









Det var en stolt kille som kom i mål efter ett kanonåk! Han fick medalj och en korv med bröd efteråt och undertiden jag och David kollade på Albin så underhöll Morfarn Emil i värmestugan.

På vägen hem skulle vi lämna barnens skidor och medan Pappan gick in och gjorde det så slocknade miniprinsen...



Han var verkligen helt slut efter en heldag i backarna. Vi la honom på golvet medan vi klädde av oss när vi kom hem, och han sov lika hårt.



Ikväll har vi packat och sen kollat på Gladiatorerna. I morrn åker vi hem och jag vill inte... En vecka till hade inte vart fel.

En vecka går för fort!

Idag är det redan torsdag, det betyder ju att vi bara har en skiddag kvar!

Jag vill stanna längre!
Hur som helst, idag har vart en riktigt bra dag. På förmiddagen tog jag på Emil skidorna och selen, sen promenerade jag hela vägen ner bakom honom så han fick åka skidor och möta upp Albin när skidskolan var klar.

Efter det fortsatte vi tillsammans till barnbacken där pappan mötte upp.











Albin hade ju vart ute länge då och började frysa lite så vi gick in och värmde oss med varm choklad!







Efter fikat och stunden i värmestugan lämnade jag grabbarna i backen och gick upp till affären.



Det var helt underbart!! På eftermiddagen var det jag, Albin och morfarn som gjorde backarna (men återigen, läs skogen mellan backarna) osäkra. Pappan och Emil var oxå ute och åkte skidor. När vi alla kom tillbaka gjorde jag fruktsallad och sen var vi igång med de vanliga kvällsaktiviteterna...



Nu ska jag nana!

Valuta för pengarna

Det får man verkligen när man åker så här tidigt på säsongen. Bokar man till barnen så ingick det i priset så vi har fått skidhyra till båda barnen och skidskola till Albin, gratis! Det bästa av allt måste ju ändå vara att då är dom 3 barn och 2 skidlärare i hans grupp, snacka om valuta!





Idag på eftermiddagen har jag, David och Albin vart på skattjakt i skidbacken (nåja, mest i skogen tycker jag allt). Albin fick en skatt efter väl utfört detektivarbete.



Innan vi åkte ner till skattjakten åkte vi några rundor tillsammans och då skulle grabbarna givetvis åka ett slalomrace.





Albin var så snabb så han hann åka ur bild till och med. Emil lämnade vi hemma med Morfarn undertiden.

Jag och Emil var ute och åkte skidor på förmiddagen idag och det tar sig för honom med!

Jan. 16, 2013


Kanelbullar, minusgrader och underbara familjen!

Jag älskar skidsemester! Eller egentligen semester överhuvudtaget. Men det ska vara den här sortens semester, då man åker i väg och bara umgås.

Idag vaknade hela stugan i vanlig ordning, Albin smyger upp först av alla (ingen vet hur tidigt) och sätter sig i mörkret och spelar surfplatta i soffan. Morfarn går upp sen, sätter på kaffe, kokar ägg, tänder och sätter på teven. Efter det vaknar Emil och börjar tjata och då är vi alla uppe. Idag bjöd han dessutom på en underbar morgonfrisyr...



Vi hade kallt idag med, kallare än igår till och med men ju högre upp man kommer, desto behagligare temperaturer. Idag ville Emil inte ut alls på förmiddagen, så vi stannade inte och när skidskolan sen var slut kom resten.

På eftermiddagen lämnade vi morfarn hemma med Emil så åkte jag, David och Albin ut en sväng.

När vi kom tillbaka tog vi en snabb fika innan jag och Emil följde med Morfarn ner till affären. Jag köpte en jäst och sen blidde det bullbak medan grabbarna åkte pulka.





Det var verkligen en utmaning idag. Här finns varken decilitermått, kavel, brödpensel, skickepott eller vassa knivar men det gick finfint ändå!





I kväll har vi alltså mumsat nybakat och barnen somnade lika snabbt i dag som i går.





Hähe, nu blir det naning!

Första dagen i skidskolan och -24°...

Idag har varit en bra dag! Det har varit kallt men bra!





Grabbarna började dagen med att faktiskt hålla sams! Efter frukosten gav sig Albin och David iväg till skidskolan med Albin medan jag stannade kvar hemma med Emil. Pappa gav sig av och mötte upp David vid skidskolan. Idag var det mellan -20° - -24° nere i dalen och givetvis var det där skidskolan var så Albin frös mycket.

Medan grabbarna var ute var jag inne med Emil och busade lite. Han äter ingen frukost på morgonen, utan blir inte hungrig fören vid halv tio snåret, så för att han skulle vara så positivt inställd till skidor som möjligt, så gick vi ut när han var mätt.

Varken jag eller David trodde att jag skulle kunna få honom att åka skidor. Vi är alldeles för lika och jag har för dåligt tålamod men se, det gick utmärkt!





När David, Albin och pappa kom hem så åkte vi för fullt i backen utanför huset och Emil var överlycklig. Vi bor högre upp på berget så vi hade inte alls lika kallt, runt -10 bara, och strålande sol på klarblå himmel. Vi har stuga precis vid backen (Storsten hytteområde för er som känner till Trysil) så vi åker bara in och ut som vi känner och efter att liftarna stängt åker vi pulka i den backen (13).

På eftermiddagen var det min tur! Det var ju som sagt väldigt kallt i.dalen och det gick knappt att åka där, kinderna frös till och brände så vi åkte uppe på berget i stället, helt underbart och bara -7°! Vi var ute ett par timmar innan vi var tvugna att ge oss av hemåt så David och Albin hann ut, dom skulle köpa nya vantar till Albin.

Ikväll somnade barnen ovaggade vid sju och vi andra har kollat på Idrottsgalan. Nu blir det naning, en ännu kallare men lika fin dag väntar i morrn!




Första dagen i ett soligt Trysil!





Jag och pappa tog första åken ihop med Albin i morse medan David försökte sig på att åka skidor med den lille. det gick väl kanske mindre bra eftersom han ville åka skidor men han ansåg inte att pjäxorna passade, inte alls faktiskt...

Albin frös om händerna efter en stund så vi åkte för att byta vantar men när vi väl kommit till stugan så frös han inte längre. Men då kom David med Emil så vi bytade. Jag och Emil gick in och tog lite mellis.



Resten av grabbarna kom hem till lunch och efter att vi ätit så åkte David och Albin ner och fixade med morgondagens skidskola. Jag och Emil stannade kvar hemma och efter en stund somnade han visst...



Efter en stund kom David och Albin in så jag kunde åka med pappa några åk innan det stängde. Vi stannade inne en stund och fikade och när jag började med middagen gick David ut med grabbarna. Emil åkte lite skidor och sen blev det pulkaåkning resten av tiden. Vi har en jättebra backe precis utanför stugan.

Nu har vi ätit och duschat, grabbarna kollar på Draktränarn och snart är det sängdax.

Igår åkte vi hemifrån stax efter 8 på morgonen och det var två laddade små killar som klev in i vår lånade 9 manna bil...





Vi var uppe strax efter 17 och då började jag med maten direkt, tacos. Efter maten gick David och Albin ut och åkte pulka.




Medan dom var ute, visade morfar Emil hur man spelar track 'n field på Gameboyet...




Det blev ganska sent innan grabbarna somnade på kvällen, men det är ju inte så konstigt eftersom dom sovit gott i bilen, ganska mycket dessutom. Vi sov jättegott i vår säng och det gjorde grabbarna med, Emil var David inne hos vid halv fyra och gav välling men sen somnade han om igen. Efter frukosten gjorde Emil sig redo...



Nu ska jag ta en kopp te, krypa upp i soffan och kolla några avsnitt Dr Quinn!




Vi syns om en vecka!

Idag har jag packat, packat och packat! Däremellan (eller snarare innan jag började packa...) har jag fixat en tårta till Harry. Harry fyller 5 år imorrn och ska ha sitt första barnkalas!





Harry önskade en fotbollstårta och den skulle vara grön och svart, så det fick den bli!

Mitt i packandet åkte jag och hämtade Albin i skolan, där jag fick höra att ett par pojkar i ettan givit sig på Albin och två till i hans klass. Som tur var stod killarna upp för varandra och fröken kom ganska omgående och tog hand om bråkstakarna som nog fick sina fiskar varma efter det. Albin hade blivit upprörd efter händelsen men vi har världens bästa fröknar som tog hand om honom och hela situationen.

Det som är så skrämmande är att sånt här finns. Och ännu värre, att det finns i så här låga åldrar!

Hur som helst, vi har pratat om det mycket idag och vi har världens finaste kille i Albin, det är ett som är säkert!

När vi kom hem involverades alla i packningen och vissa kunde inte vänta...



På eftermiddagen var vi iväg och handlade och sen bjöd Mammsen på mat. Tyvärr slog Albin sig illa på munnen precis när vi skulle åka hem och fick en rejäl fläskläpp men det gick oxå över ganska fort och när vi lagt lillebror så hade vi fredagsmys! Gladiatorerna, Albins favorit! Visserligen missar jag och David På Spåret, men vi kollar det på SVTPlay i stället.





I morrn drar vi alltså norrut (tjuvar göre sig inget besvär, vi har både larm, kattvakt, förvetna granntanter och halvkriminella grannar som gör att polisen ränner på gatan stup i kvarten), mot Trysil för en mer än välbehövlig, semester med familjen!


Bus och ännu mera BUS!

Idag har jag fått gjort en hel del! Förmiddagen spenderades i köket, förberedde bla en tårta och stekte pannkakor till ett helt kompani!

Sen hämtade vi Albin i skolan och han ville såklart oxå ha pannkakor. Båda mina barn äter som hästar! Jag blir lika förvånad varje gång, vart tar det vägen liksom?

Mitt i pannkaksätningen så ringde Marie på Blingcity och sa att hon precis fått in ett par nyheter som hon gärna ville ha fotat innan jag åker så jag tog med grabbarna Bus på en liten promenad!













Det gick jättebra och vi fick med oss lite kläder hem som jag passade på att fota på direkten, medan barnen var ute.

Vi gick tillbaka till Blingcity direkt efter att jag fotat, lämnade kläderna och sen gick vi vidare till mormor.













Det var ju rejält halt ute idag och det tyckte ungarna om, jösses va dom busade (krånglade...)!

Hemma hos mormor fick vi fika och mys i soffan till Pettson och Findus. När vi gick hem fick Emil åka vagn och givetvis somnade han men det var bara i några minuter som tur var.

Pappan kom hem strax efter oss och fick ta hand om kidsen medan jag fixade massa papper lite snabbt innan pappan skulle iväg och jobba igen.

Nu ska jag sova gott och i morrn ska det bakas tårta och PACKAS...

Hektisk dag!

Idag känns det mest som om jag bara rännt omkring!

Först körde vi Albin till skolan, sen hem och äta lite snabbt, in till stan, lämna Emil hos farmorn, tanka och sen in på en välbehövlig massage.

Efter massagen åkte jag och köpte nya skidsockar till barnen, hämta Emil, hem, laga mat, hämta Albin, äta mat och sen fick vi oss en liten paus.

Barnen kollade på tv (fast egentligen kollar dom inte, den bara står på i bakgrunden medan dom leker) och jag förberedde för eftermiddagens möte. Mailad, scannade, skrev ut papper, packade mm. Sen kom farmorn (barnvakt för andra gången idag, TACK!), Angela och barnen tog med Albin på en utflykt och jag åkte till stan!

Vi har träffat revisorn och gjort årsbokslut, haft styrelsemöte, gått igenom en massa papper mm.

När vi äntligen var klara fick jag snabba mig hem och lösa av farmorn. Jag hade några viktiga saker att fixa på kontoret och jag blev precis klar innan träningen!

Pju, helt slut!

När jag kom hem efter Work-Outen så hade Emil inte somnat än. Han hade visst tagit en powernap med farmorn på eftermiddagen...

När klockan nästan var 21 somnade han och jag hade precis hunnit duscha och äta när han kom tassandes en halvtimme senare. Jag tror han får nya tänder och det är det som stör honom för vi har inte sovit så gott det sista, med honom rännandes på nätterna.



Till slut somnade han i min famn i kökssoffan, till Dr Quinn...

Semestern är över!

Idag har det blivit vardag på riktigt!

Skolan började och vi har tider att passa, väldigt skönt faktiskt!

Barnen behöver man ju aldrig väcka men ibland sover som liiiite liiiite lägre än jag och då får jag läsa tidningen i fred, hur skönt som helst. Vi kom i väg i tid och Emil hade ingen feber på morgonen. Förmiddagen gick åt till att jobba på kontoret. Jag hade flera telefonsamtal att ringa och en del bokföring att göra. Som vanligt går tiden väldigt fort på förmiddagen och hux flux är det dags att laga middag och hämta Albin i skolan.

I eftermiddag har vi jobbat i studion, jag och grabbarna. Igår var jag nämligen och hämtade massa nyheter på Blingcity som vi (jag) fotat idag.





För att underlätta mitt arbete lite har vi med den bärbara datorn ut och lite frukt. Idag fick det väldigt smidigt.





Pappan jobbade länge så efter jobbet i studion fixade vi kvällsmaten och sen blev det vad för barnen. Emil har inte haft feber alls idag utan varit helt som vanligt. Kanske var det en tand eller något.



Nu kom Emil och la sig här bredvid mig i sängen och han pratar i sömnen... Får nog gå tillbaka med honom och se om jag kan somna med, i morrn har vi mycket planerat nämligen.




Sjukstuga

Albin har varit lite hängig några dagar och jag har verkligen hållt tummarna för att det inte ska bli något av det nu när vi närmar oss skidsemester.





Igår låg gossarna såhär gulligt på morgonen. Albin har lite hosta och är lite ynklig men han har inte haft någon feber. I morse väckte Emil mig vid 5.30 och då var han brännhet. Vi förflyttade oss ner i soffan, han fick alvedon och välling men somnade inte.

Albin vaknade och kom ner och sen började Emil gäspa och vilja ha mer välling. Sen somnade han äntligen men vaknade efter bara en knapp timme och ville ha välling igen...



Nu har han piggnat till och båda barnen leker där uppe. Jag och Albin hade lite planerat idag och det klarar vi nog av, mormor kommer och stannar hos Emil.

Vart jag blivit av?

Jo men ni förstår, jag fick hela (HELA!) boxen dr Quinn (jo men visst, 6 säsonger och 2 filmer, runt 120 timmar)!



Eftersom detta är sista veckan innan vardagen tar vid så har jag lagt måstena åt sidan och faktiskt suttit ner när jag fått en stund över.



Kökssoffan har vart väldigt skön...

Idag har jag dessutom jobbat till 16 och sen röjt bort nästan all julen, vi har bara granen kvar nu.

Albin är inte helt bra så han somnade redan innan 19 men våran lille kille höll låda i badkaret.






Igår hade vi innemys hela dagen, med bla fruktsallad! Nu ska jag återgå till dr Mike och sen sängen, i morrn är det jobbe igen!

Therese & Barnen!

I början av december kom Therese och barnen och hälsade på mig i studion.
Det skulle bli julklappar till hennes man, Jonas.
 
 
Det blev så himla bra!
Barnen var så snälla och duktiga!
 

Årskrönikan!

Nu har det återigen blivit dax att summera det gångna året.
 
Jag och familjen har haft ett jättebra år!
Vi har fått vara friska, vi har fått vara med varann och visst har vi kanske jobbat lite för mycket men det tar vi igen nu i början på året med massa semestermys.
 
 
 
 
Igentligen hade jag tänkt skita i årskrönikan detta året för det tar så oerhört lång tid att göra men jag kunde lixom inte. Det är ju så roligt att se tillbaka, se alla framsteg och se hur mycket vi faktikst gör tillsammans, som en familj!
 
Jag skulle bli väldigt glad om du som läser min krönika lämnar en liten kommentar,
såhär på årets första dag...
 

Vår nyårsafton!

God morgon 2013!

Vi hade en helt fantastisk kväll i går, brorsan och Julie var här och senare på kvällen kom även mamma, pappa & Eva och spelade.



Albin gjorde verkligen allt för att hålla sig vaken och han klarade det men sista timmen innan tolvslaget var jobbig och han var tvungen att röra på sig hela tiden för att inte somna. Emil gick vi och la vid nio, innan vi dukade fram kaffet.

Vi delade på menyn i år igen och så här såg den ut!



Förrätten har brorsan och Julie gjort, det var Jordärtskockssoppa med svamp, timjan och tryffelolja. Så jäkla god!!

Jag hade fixat varmrätten.



Helstekt, brässerad fläskytterfilé, i sås på fyra sorters peppar, serverad med hasselbackspotatis.



Desserten som jag gjorde var en favorit i repris. Vit chokladcheesecake på kryddig pepparkaksbotten, serverad med rårörda bär och syrlig hallonsås.

Det var fantastiskt gott och så trevligt! Efter desserten åkte Julie och hämtade dom andra och vi dukade fram snacks, godis och spel!



Vi gick ut vid tolvslaget och kollade på alla fyrverkerier (jodå, David hade vart och fixat så vi oxå hade lite att skjuta av...) och skålade i bubbel. Vid ett åkte gästerna hemåt och vi röjde i ordning lite innan vi gick och la oss.

Nu på förmiddagen ska en tårta levereras och så tänkte jag knåpa ihop en krönika i vanlig ordning.



Gott Nytt mina vänner!

RSS 2.0