Smatter på taket



Idag vaknade vi till regnsmatter på taket. Underbart, sövande ljud. Både Albin och Emil somnade om och sov till halv åtta.

Även idag hade vi beställt frallor i receptionen och fick lyxig frukost innan vi åkte vidare. Först körde vi till Örkelljunga och världens roligaste "husbilsaffär". Vi kikade i flera olika modeller och barnen tyckte det var jätteroligt att gå in och ut i alla dessa. På Bengt i Örkelljunga bjuder dom på fika så det gjorde vi innan vi åkte vidare.

David och Albin hade visst planerat in ett besök på Swebike i Åstorp (utanför Helsingborg) så vi styrde dit. Dom öppnade inte innan 13 så jag svängde ihop lite gourmetmat som vi åt innan dom öppna.







Jag väntade kvar i husbilen medan grabbarna gick in men det tog inte många minuter innan David kom ut med Emil till mig...




Han ville visst provsitta/provköra varenda motorcykel. Vi pausade med glass medan pappan och storebrorsan var kvar där inne. Innan vi åkte vidare så gick vi rakt över gatan och köpte gräddbullar på en fabrik som hade farbriksförsäljning.

Nu är vi återigen påväg, denna gång hemåt, men vi hinner nog med några stopp till på vägen...

Vi väntade oss skugga och lite svalare..

I går kväll kollade vi på vädret och tänkte att en dag i skuggan hade vart skönt.






Vi körde om ett varuhus som hette Bo Olsson som låg i Tomelilla. Där fanns verkligen ALLT möjligt!

Efter en liten shopping runda körde vi vidare till Skånes djurpark i Höör.
















Vi gillade Skånes Djurpark! Inte så många "exotiska" djur men det bryr sig inte barnen om ju. Vi körde till campingen precis brevid och fortsatte lekandet.







I kväll har vi grillat, cyklat en sväng och efter dusch blev det mys med salta pinnar och film. Dock somnade barnen ifrån filmen...




Jag och David har intagit varsin go fåtölj och kollar criminal minds med varsin kopp kaffe. Morgondagen är ännu oplanerad.


Skåneland bjöd på sol!

Inte bara sol utan helt perfekt väder för en dag på Tosselilla sommarland i Tomelilla.

Vi har badat, badat och badat. Albin fick vi tvinga upp ur äventyrsbadet. Då hade Emil somnat i vagnen, sittandes, blöt och naken...












Men vi har ju såklart inte bara badat. Vi hängde på låset när dom öppnade kl 10 (vi har faktiskt sovit precis utanför ingången i natt, vi kom fram vid midnatt) och gick när dom stängde kl 18. Vi hade säkert kunnat lägga en hel dag till men det spås sämre väder i morrn.
Hur som helst. På Tosselilla hade dom det mesta och vi älskade det.





























Vi åkte inte så långt utan stannade på den närliggande campingen som tillhör Tomelilla motorklubb och som vi stått på tidigare i samband med SM i Sidvagnscross.

Vi packade upp, lagade lite mat, grillade och åt gott. Sen lekte barnen i en jordhög och jag försökte verkligen att känna att det var lugnt men guuuud va dom såg ut!! Jag och David gjorde en deal, jag tog disken och han tog pojkarna till duschen...


Det har ju vart väldigt varmt idag så vi har hållt oss mycket i vattnet och nu i kväll såg jag och David att vi fått ganska mycket färg, till skillnad från våra små pepparkakor till ungar...







Sportbh, baddräkt och bikini ger alla olika ränder visst....


Nu går ögonen i kors och jag tänkte krypa ner bredvid Emil som ganska nyss somnade. Albin slocknade innan huvudet landade på kudden.


I morrn har jag beställt nybakta frallor här på campingen och sen får vi se vart vi hamnar.

G'natt

On the road!

Nu är vi på väg!
 
Ett par dagar har vi lyckats skaka fram och nu har vi packat in oss i husbilen för en liten semester. Tyvärr blev inte dagen alls som jag räknat med för efter en underbar frukost med melodikryss i Strömma så fick jag jätteont av min magkatarr.Men detta är verkligen inte första gången som jag får magkatarr av att vara ledig...
 
Jag har bakat tårtor, bla en bröllopstårta som jag körde till Glommen igår och jag fick rapporter under kvällen att den vart väldigt uppskattad, super roligt!
 
 
 
 
 
Efter att jag levererat tårtorna igår så hade jag flera timmars bokföring och lönekörning... Nähe, nu ska jag återgå att samtala med mannen i lugn och ro, båda barnen somnade nämligen redan innan vi åkt på motorvägen hemma.

Inte bara jobb....

Fast lite jobb varje dag blir det men nu ska jag inte skylla ifrån mig bara på det.
I dagarna när det vart fint så har vi haft lata dagar vid poolen också och haft fika sällskap.
 
Igår på kvällen kom mamma och hjälpte mig lite med att fota nyheter för Bling City.
 
Det är från Line Of Oslo och mamma svänger runt med kläderna framför kameran som om hon aldrig gjort något annat! Tack mammsen!
 
 

Jag håller på och förbereder tårtor för fullt, hela dagen faktiskt men jag ska se om jag inte kan tömma lite av alla bilder från dagarna här lite senare.
 

Dåligt, jag vet!

Fy va dåligt uppdaterat det blir här inne då!
Skärpning på mig!
 
Fast jag jobbar ju så jag har väl kanske giltiga skäl. Jag ska faktiskt strax iväg till ICA och jobba lite till så det blir bara en liten snabb kik här inne.
 
Igår jobbade jag 9-18 och sen när jag kom hem så gjorde jag en tårta och även i fredags blev det lite tårtbak och sen kalas för mina fina farföräldrar på kvällen.
 
Jag var hemma en snabb sväng på dagen igår och åt lite lunch bara och då var David och barnen i poolen och busade och det såg så skönt ut. Inte utan att jag blev lite avundsjuk.
På kvällen kom David och Emil och handlade och när jag hade slutat så grillade vi och hade det mysigt innan jag gick in till min tårta.
 
Nähe, dags att rulla vidare!
 
 

På språng!

Ja, jag passar på att mellanlanda här, uppe vid datorn.
Jag har jobbat på kontoret och bakat idag och nu när pappan kom hem så blev det en snabb dusch.
 
 
Jag och mitt förklä...
 
Jag ska alldeles strax hoppa i lite mer anständiga kläder (än handduken jag har på mig just nu menar jag) och packa vindjacken, pumpa däcken på cykeln och invänta mamma och Lina. Ikväll är det dax för musikquiz i Rönnås och eftersom vi vann förra året så kände vi att vi borde försöka försvara titeln i år.
 
I går jobbade jag delar av dagen. Jag hade en fotografering på förmiddagen, lite tårtförberedelser och så en del redigering på kontoret men eftersom brorsan och Julie var här och lånade lite gräsmatta så var jag ute och var lite social också.
 
 
Emil fick ta en liten eftermiddags lur eftersom det vankades kalas för hans faster Lina på kvällen och visst det det väl skönt ut? Helt naken, i en handduk, med tofflor på.
 
 
Albin?
Han badar varje dag, vare sig det är varmt eller inte, är det sommar så är det!
 
Nu är det bäst att jag snor på!
 
 
 

Utflykt

Igår var jag tvungen att jobba en sväng på förmiddagen och barnen skötte sig faktisk ganska bra, jag satte på en film (som dom inte brydde sig så mycket om) och sen fick jobbat undan rätt snabbt. Barnen lekte på här uppe med sina Lego grejer. Jag hann blir klar lagom tills det vart dax att kila ner i köket och laga middag och då kom även mormorn.
 
Hon hade vart och klippt sig och stannade hos oss på middag. Vi bestämde oss för att ta en liten utflykt efter middagen så när allt var avdukat, barnen klädda och jag avslutat allt jobb så stack vi och hämtade mormorn.
 
 
Vi hamnade i Veddige där vi shoppade lite på Karlsson och fikade på glassar som såg ut som hundar.
Sen åkte vi småvägarna hem och hittade både svamp och bär på vägen.
 
Albin köpte simglasögon och var bara tvungen att testa dom när han kom hem så han tog ett litet kvällsdopp, ett väldigt FRISKT sådant tror jag bestämt.
 
Jag och mormorn ägnade större delen av kvällen åt att fota och medan vi gjorde det så grejade pappan, morfarn och barnen med fyrhjulingarna och minimoton. Givetvis var det tvunget att testköra lite innan kvällsmaten.
 
 
 

Med mamma framför kameran!

Idag har jag haft hjälp av mamma med dagens fotografering av kläder!
Det är Bling City som behöver nya bilder till sin hemsida och idag har vi bla fotat mycket Please Jeans, Saint Tropez och Edblad.
 
 
När vi fotat alla plaggen i studion, lurade jag med mig mamsen ut och fotade lite där, blev riktigt bra!
 
 
 
 
 

Bakat!

Ingen överraskande rubrik alls va?
 
Idag har jag bakat, och bakat och bakat!
Jag började efter frukost och har hållt på hela dagen, mer eller mindre. Jag har bakat tårtbottnar på löpande band och eftersom jag fryser efterhand som dom blivit klara så vette katten hur många jag gjorde men jag har i alla fall bakat upp nästan 2 hela fack ägg och 3 kg socker.
 
Jag tog en liten paus i bakandet mitt på dagen och lagade middag, undra om det var sista gången innan i höst som jag gjorde mos, för nu är väl dom "gamla" potatisarna slut?
 
David och barnen har grejat i garaget hela dagen, ändrat om, flyttat runt och donat.
David behövde jobba nu i kväll så jag gjorde lite rabarberkräm till kvällsmaten och sen var det 2 väldigt skitiga gossar som jag stoppade ner i badkaret medan jag passade på att rosta två plåtar granola.
 
Det har ju vart lite dött här i bloggen det senaste och jag önskar att det kunde vända men ni får nog hålla ut för det är ganska mycket framöver, både i mitt och Davids schema.
Semester? Näää, vi egenföretagare sysslar inte med sådant på sommarn, vi får ta te vintern ;-)
 
I förra veckan lyckades jag få hem David i tid en kväll i alla fall så jag kunde ta Albin med mig och åka till Gekås. Det saknades massor med bra-att-ha grejer hemma så vi åkte och började shoppingen med en kvällsmacka
 
 
På vägen hem åkte vi om Sumpafallen. Jag skulle nämligen dit och fota dagen efter och var inte helt säker på vart det låg, så jag och Albin åkte dit. Det är ju så himla fint och jag bev så glad att den fina familjen jag fotade, valde den platsen.
 
 
Annars har vi mest haft poolhäng i trädgården, nu när det vart fint.
Eller, i alla fall mormorn och barnen. Jag tar alla chanser att sitta i skuggan eller gå in och göra något vettigt (Läs: kontorsjobb eller bakning), jag har liksom ingen ro att sitta still en hel dag.
 
 
Pojkarna älskar poolhäng!
Oftast blir det smarrig, lättlunch med smoothies, mackor eller pannkakor och massa frukt.
I fredags smet jag in en sväng och bakade lite på eftermiddagen, vi skulle till vår gamla chef (Underbara Rolle) och hans fru på kvällen och alla skulle ha något med sig, jag bakade fyllda bröd!
 
Igår hände det inte alls något spännande, jag började jobba kl 8 på morgonen, på ICA och eftersom David också jobbade så var barnen hos farmorn och hon passade på att ha en riktig heldag med grabbarna så jag fortsatte jobba när jag kom hem. Det har legat en envis hög fakturor på kontoret som blängt på mig varje gång jag går förbi och eftersom den växer sig större för varje gång så tog jag tag i den och tur var väl det för jag var ju inte klar innan över 22 på kvällen! Snacka om arbetsdag!
 
Nu har jag egentligen en himla massa mer arbete kvar men som sagt, jag har prioriterat tårtbotten-bakningen idag för det är så smidigt att ha det gjort, i alla fall för någon vecka framåt ;-)
 
Förresten, eftersom vi har flera datorer på kontoret så brukar jag sätta på en film på den ena datorn medan jag jobbar på den andra men jag behöver tips!
 
Oftast blir det att jag använder Dreamfilm eller Swefilmer menjag ids liksom inte sitta där och bläddra igenom alla hundratals filmer så jag behöver lite hjälp, tipsa om några bra filmer som jag kan kika på medan jag jobbar, för jag har en sjuhelsikes massa jobb framför mig nu!
 
 

Nytt på bakbloggen!

Jag har lagt in recept på smoothiesarna jag brukar göra och en bild på en tårta jag gjort i dag på förmiddagen.
 
 
 
I Bakbloggen alltså.
 
 
 

Bröllop!

Ja, alltså ni som satte kaffet i halsen, det är inte jag som ska gifta mig.
 
Men i lördags fotade jag två väldigt fina människor som gjorde det.
 
 
Jenny & Peter.
 
Vi var Nere i Södra Näs och det var fantastiskt fint väder!

Alltså, den däringa Emil...

Den där minsta lilla ungen vi fick, han har en upptäckarlust som inte är av denna värld!
Han måste till exempel kolla om han kan pilla in saker i hål, sprickor mm.
 
För några månader sedan, kom han stolt och berättade att alla (fem stycken!) ringarna som man ska dyka efter (sånna tunga ni vet, som sjunker och som man ska dyka i och hämta på poolbottnen) gick ner i springorna mellan brädorna på altanen... Dessutom har han petat ner otaligt antal småpryttlar som Albin blev jätteglad av att få ut.
 
 
Pappan sågade (jomen visst, vi fick såga upp ett hål!) upp ett lagom hål för Albin att komma in igenom men han vågade inte krypa in utan pappan så David fick vackert krypa med.
 
Alltså, den däringa Emil...
 

När det regnar

 
Då får man plocka fram minnet av dessa dagarna.
Jag är ju som bekant inte helt överens med värmen men får jag bara hålla mig i skuggan, jobba lite inne, fixa mat, fika och ha trädgården full med stojj, då är jag väldigt nöjd jag med.
 
Men nu när mormorn har semester så hoppas vi på många soliga dagar i poolen!
 

Underbara, ljuvliga sommarkväll!

För många andra var gårdagen säkert lite småkylig för att vara en sommardag i Juli men för mig var den perfekt! Jag kunde lätt sitta i skuggan utan att svettas bort!
 
Mormor kom på eftermiddagen, vi gjorde smörgåsar och fruktsmoothie.
Barnen badade, jag förberedde maten, hämtade ut ett paket mm
 
När David kom hem satte han igång grillen och grillade älgfärsbiffarna jag gjort idag.
Vi satt ute och det var så skönt!
 
Sen badade barnen lite till och vi busade med dom i flytfotöljerna. Då blev Emil helt plötsligt väldigt trött så jag gick upp med honom, och efter tandborstning, tvätt och lite välling så sov han som en gris redan innan 19!
 
När lugnet och lillebror hade lagt sig så dukade vi fram te, jordgubbar och glass.
David och Albin passade på att ta ett bad med lite bus.
 
Jag stod på avstånd och fotograferade, det skvätte en del om vi säger så...
 
 
 
 
 
Fler dagar som denna önskas, med andra ord, inte för varma!

Jag buzzar Häagen Dazs Salted Caramel!

 
När jag fick hem mitt buzzador brev, med kuponger och information om glassen så kände jag direkt att jag ville jämföra med en glass i samma prisklass och samma "stil".
 
Det hade ju inte känts riktigt bra att jämföra med en billighets-mest-luft-i-glass.
Så jag köpte två Ben & Jerry's...
Eftersom det var en karamellglass vi skulle buzza så kände jag att jag fick hålla mig till samma stuk på glass, jag kunde ju inte köpa någon frisk och syrlig glass att jämför med, så det blev "Half Baked" och "Cookie Dough".
 
På förmiddagen kom min bror, hans sambo och min mamma. Vi körde en liten tjuvsmak först då och sen på kvällen, efter en brakmiddag med grillad älg, dukade jag fram glassen.
 
Barnen var helt tokiga i HD glassen och jag fick tillslut säga till att det faktiskt fick räcka. Ingen av barnen var särskillt förtjusta alls i Half Baked och i Cookie dough tyckte dom det var för hårda bitar i men att det var god.
 
Båda barnen älskade caramellbitarna i glassen och även kolasåsen. Det gjorde vi faktikst allihopa.
 
Vi var 5 vuxna och alla tyckte bäst om HD glassen men 2 av oss ville gärna haft en syrlig, fruktig glass, men vi andra 3 tyckte det var toppe, fick helt klart 5 av 5!
 
Eftersom det är så mycket mera glass i HD (och även i B&J) så kan man inte äta lika mycket som man är van vid när man äter glass och det är ju bra, om man inte inser det för sent och sätter i sig så mycket som man brukar och sen blir lite lätt illamående efteråt (miin bror bör känna sig träffad här).
 
 
 

Konfirmationstårtor!

Igår var det konfirmation i byn och jag gjorde tårtor till min granne Maja och hennes kompis Filippa.
 
 
Mer om tårtorna kan ni såklart läsa om i Bakbloggen!
Där jag lagt in recept på en jättegod saft jag gjorde i veckan
tillsammans med ett par ljuvliga gammeldags småkakor.
 
 

Ljud man kan vara utan...

 
Alltså dessa jäkla Bobby Car-bilarna. Sikket liv det blir när båda barnen racear på vår stengång.
Man hör liksom inte vad man tänker och helst ska dom slira och bromsa genom att ställa bilen på sne.
Dom kan hålla på i timmar. Tills det blir för mycket tävling och allvar i leken, eller tills någon slår sig.
 
Mina grabbar (speciellt Albin) har skrubbsår och blåmärken över hela benen, men sen är dom oftast ute och leket från morgon till kväll. Inte ens när det regnar kan dom hålla sig inne särskillt länge utan ger sig ut ändå.
 
Men som sagt, jag får väl ändå slå ett slag för Bobby Caren, den har det lekts (och leks!) med många, många timmar och speciellt sen barnen blev större och kan köra den på knä, som 1-åringar var det ingen av dom som var särskillt imponerad.
 
 
 

Vår altan

Altanen som vi byggde för två år sedan har vi fixat och donat med i omgångar sedan dess.
Eller egentligen är det väl mest David som bygger och fixar, jag "piffar" mest.
Vi började bygga altanen i Juli 2011.
 
Förra året i Juli byggde vi stomme för att kunna ha en takduk på och set har vi haft nytta av!
Vi har en gasolvärmare så vi kan sitta där sent på kvällarna och även en bit in på hösten.
I förra veckan fick David och vår granne Anders bänken på plats. Det är bänkskiva som David gjutit och byggt en stomme till. Där ska vara en hylla under och så ska jag ha ett tyg (alternativt en sorts vaxdux kanske) runt.
 
Vi har ju en platsbyggd bänk längst med ena kortsidan och tanken är att David ska bygga ett långt bord som ska stå mitt i men det får vi ta när vi har tid. Just nu är det mycket på jobbet, både för mig och honom.
 
 
Vi har bla en tomatplanta och så har jag tagit flera sticklingar från mina Mårbacka pelagoner som blir fina i krukor på borden.
 
Det växer och frodas som bara den i trädgården och barnen går och äter bär som bara den.
Vi har Jordgubbar, Trädgårdssmultron, Pineberries (ananasjordgubbe), Vinbär, Krusbäs, Amerikanska blåbär, Hallon, Björnbär, Körsbär & Plommon. Det är ju dock bara jordgubbarna, smultronen och vinbären som är mogna än. Vi har äppelträd, Fläder, Rabarber och massor med örtor.
 

David har ju lagt klart stenen framför garaget/studion som nu ska det bara på lite stenmjöl emellan och kanske fylls på med mer grus på parkeringen, vi får helt enkelt se vad vi hinner med i sommar.
 
 
 
 
 

Tävlar i HNs bildtävling

Hallands Nyheter har en bildtävling och där skickade jag in en bild på Alva.
Eller, i alla fall hennes händer, när hon plockat smultron i Tjärby.
 
Vill ni rösta på min bild, så den i alla fall går till final så blir jag jätteglad!
För att kunna rösta så måste man "gilla" HN på Facebook tror jag, men det är ju enkelt fixat, det är ju bara att ta tillbaka det när tävlingen är klar om man inte vill fortsätta med det.
 
 
Så här ser min bild ut och jag kallar den "På mormorns smultronställe".
 
För att rösta gör du såhär.
Gå in HÄR och klicka på rösta (som bilden nedan visar).
Sen letar du bara upp min bild och bockar i den lilla rutan i högra hörnet ovanför MIN bild.
 
 
 

Öströö

I tisdags var vi ute på Öströö med Li och Alice.
 
Vi åkte efter middagen och startade med lammsafari.
 
 
Det är helt fantastiskt där ute (jo, jag vet att jag tar upp det i bloggen flera gånger om året...)!
Lammsafarin var som vanligt jättbra och Emil somnade i mitt knä på efter halva vägen, det skumpar ju så skönt. Efter en timmes safari gick vi och köpte oss en fikakorg och fikade i gröngräset. Barnen sprang runt efter fikat och sen gick vi in i hagen och klappade lammen och en kalv. Små små bebisgrodor såg vi i dammen och finfina hantverk i boden.
 
Det är inte alls svårt att slå ihjäl några timmar där ute, dessutom var ju Emil jätttepigg efter en liten tupplur i balavagnen. Men vi åkte hem vid halv fyra för jag skulle ha kundbesök kl 16.
 
Alltså, världens bästa utflyktsmål!

Naturen

 
I måndags när vi var i Tjärby passade jag på att fota lite natur.
 
När jag körde från en bröllopsfotografering i Åkulla i lördags så öste regnet ner, men man kan minsann få fina bilder ändå!
 
 
 

Frukostföreläsningen i Rönnås Lada

 
Jag har ju helt glömt av!
 
I söndags morgon var vi i Rönnås Lada och lyssnade på en fantastisk fotograf.
Han heter Peter Gerdehag och har gjort fimerna om bla Kokvinnorna och Hästmannen.
 
Först bjöds det på frukost och sen började Peter prata och visa sina helt underbara bilder från sin tid med Kokvinnorna, Inger & Britt i Sibbalt utanför Knäred.
 
 
 

Det däringa Tjärby...

 
Idag har vi vart på mammas smultronställe, i dubbel bemärkelse.
Det har smaskats smultron, plockats kantareller så rumpor stått ur buskarna och fikats i bakluckor.
 

Vi hade med bunkar för smultron (på översta bilden är det dock en smulgubbe) men hittade även mängder med sommarkantareller. Vivan, Lisa och Alva kom också och gjorde oss sällskap på vår lilla skogspromenad.
 
 
 
 
Albin & Albin har så roligt tillsammans!
Det skiljer bara exakt en vecka på dom. Jag och Lisa gick med magarna i vädret samtidigt och var beräknade med en nästan exakt 4 veckor emellan. Så gick hon över och jag fick för tidigt så när jag var och hälsade på henne den där helgen var det min tur en knapp vecka senare!
 
 

RSS 2.0