Potatis & Purjolökssoppa!

Igår gjorde jag en rasande god middag, en potatis & purjolökssoppa med nybakta frallor, bacon och ett stort glas mjölk till. Perfekt nu när det börjar bli höst och man vill in och värma sig lite.
 
 
Recepten på soppan och brödet ligger på bakbloggen, som vanligt.
Jag måste bara passa på att tipsa om att soppa är en fantastisk bra "bjud-mat".
När man har kalas är det enkelt och gott att bjuda på en god soppa och bröd till.
 
Efter att vi ätit igår så sammanställde Albin sin önskelista och så gjorde vi kalasinbjudningarna till alla släktingar som vi la på posten. Nu närmar det sig nämligen, den där födelsedagen. Tänk att vår stora kille redan ska fylla 7 år! Han hade allt väldigt klart för sig vad han skulle skriva upp.
 
 
Jag hade en del att jobba med på kontoret men det hamnade hela tiden i jag-gör-det-sen-facket och jag gick i stället och pulade med blommorna som inte längre kan stå ute i frostkalla nätter, tvättade och bäddade rent i sängarna mm och sen kom ju eftermiddagen och det var dags för Albin och David att åka och simma. Jag och Emil passade på att duscha och göra oss klara och sen åkte vi till Falkenberg och mötte upp pappan och Albin utanför bilverkstaden, där vi lämnade in lilla bilen som behöver fixas lite.
 
Efter att vi duschat i går så passade jag på att sätta upp Emils hår i två tofsar och dom fick faktiskt sitta kvar hela kvällen sen.
 
 
Jag kan inte riktigt med att klippa honom. Han ska liksom ha sådär busigt hår, rufsigt och lite lockigt i nacken. Det får nog vara så, men den store däremot, han har ju lika oändligt rakt hår som mig och det ligger aldrig busigt någonstans utan hänger bara rakt ner, i ögonen och över öronen, så det är nog dags snart, lagom till kalaset kanske.
 
Eftersom vi inte har någon bil idag så blir vi hemma och donar lite. Jag har sovit som en potta skit i natt, den där jäkla mensvärken har hållit mig vaken till å från och vid 4 i morse satte jag på min elektriska värmedyna och efter att ha haft den på en timme eller så, så släppte det och jag somnade lagom till David gick upp.
 
Nu ska jag nog faktiskt passa på att krypa ner bredvid Emil i soffan en stund och kolla på barnkanalen och äta lite frukt med honom.
 
 
 

SM Final i Sidvagnscross!

Vi är hemkomna efter en heldag på banan och efter att ha svängt ihop lite scones till kvällsmaten medan David packade in grejerna så blev vi mätta i magarna.

Vi har haft en toppendag! Men nu är jag trött så det blir bara lite bilder.
















Jo, det var så sant. Den lille mannen cyklar nu.








On the road again!

Eller, just nu är vi ju inte på väg, nu är vi framme men vi är ute med husbilen. Jag har precis krupit ner brevid en varm och go liten trollunge längst bak i vår goa dubbelsäng.

I morrn är det dax för sista SMet i Sidvagnscross och i vanlig ordning är vi på plats kvällen innan för jag har oftast styrelsemöte då och idag var inget undantag. Dock kom jag några minuter sent eftersom vi stannade till och åt på en restaurang på vägen upp (vi är i Älvängen, norr om Göteborg), det är nämligen Davids födelsedag idag och lite lyx ska han ju ha!




Det var riktigt friskt ute i morse och i vanlig ordning så är det stört omöjligt att få på Albin en jacka, för honom är det fortfarade sommar, även om jag gjorde klart för honom att det är vinter temperaturer. Vi gick halva vägen var, en collegetröja, dunväst, mössa och vantar...






Eftersom jag fick äran att baka till mötet så passade jag på att koka nytt äppelmos och på det gjorde jag kryddiga mini-äppelmuffins med äppelmos, kanel, kardemumma och råsocker...


Jag fick stillat min bakabstinens redan i går med både bröd, frallor och äppelpaj!














Jag var dessutom på Blingcity och hämtade massa höstnyheter som mamma var så snäll och modellade så jag kunde fota. Dom bilderna hann jag inte bli klara med innan jag åkte, men många plagg var det....






God natt allesammans!

Galningarna på fyra hjul....

 
Litet filmklipp från igår, när vi var och körde fyrhjuling.
 
Emil vill ju väldigt gärna köra själv och som ni ser i klippet så är han fortfarande en aning opålitlig så David har ett rep fastknutigt där bak och håller emot om det går för fort, tyvärr kan han ju inte styra med det däringar repet...

På hemmaplan!

Nu är jag trött! I morse ställde jag klockan på 03.50 och sen har det vart full rulle hela dagen lång.













Flygresan hem gick jättebra och Jakob var i tid och hämtade oss, 4 väldigt hungriga (och trötta) tjejer. Vi fick stanna på rasta och äta lite innan vi åkte hem. Hemma väntade en liten kille med busigt hår på sin mamma! Farmorn sa att han längtat väldigt mycket idag på förmiddagen och varit lite ledsen till och från.






Många pussar blev det och sen åkte vi och hämtade hem storebror från skolan och skjutsade hem farmor. När vi kom hem igen blev det mer puss och kram kalas.







Dagen till ära kom pappan hem lite tidigare så vi packade in fyrhjulingarna och åkte med grabbarna och körde lite.














Jag lämnade grabbarna kvar för lite mer träning och körde in till stan och hämtade Kina-mat. Vi åt ju på en China restaurang i Spanien och det var ingen hit, så jag har vart sugen på vårt älskade China Seas mat sen dess, dessutom orkade jag inte ställa mig och laga mat.


Ungarna älskar Kina-mat och speciellt biff med bambuskott, dom åt som hästar! Sen fick jag jobba lite innan det var dags för en godnatt saga. Givetvis blev det en lång rackare idag, bara för att jag var så trött. Men det är helt underbart att vara hemma och få lukta på det vita raka håret och det busiga vilda. Även snarket var som ljuv musik att lyssna på.









I morrn är det vardag igen! Och svalare!!

Sista dagen på Villa Martin!

Idag har det varit sista dagen här och vi har spenderat den på bästa sätt, vid poolen. Mamma passade på, dagen till ära att ta sovmorgon så jag och Eva gick upp och väckte henne, givetvis med kameran...




När jag ändå stod där uppe så passade jag på att ta en bild på solnedgången och Evas sovplats där på balkongen.








Vi har konstaterat idag att Eva har varit utomhus HELA veckan. Hon har bara duschat inomhus, för vi har ätit ute alla måltider, även på restsurangerna. Friskus-vecka, helt enkelt. Dock "måste" hon sova inne inatt, eftersom vi städat huset nu i eftermiddag, men om hon blir för varm skulle hon gå ut och lägga sig i en solstol ;-)

Det blev som sagt poolen hela dagen idag och sen städning på eftermiddagen, innan vi gick till favorit restaurangen och åt middag. Packat hade vi oxå redan gjort så vi spelade lite kort, drack rose och njöt.

I morrn ringer klockorna redan vid 4, planet lyfter vid 7 och vi ska ju checka in en väska. Men jag har redan brett våra smörgåsar så det ska nog gå ganska smidigt.






Idag hade jag inte så värst vidare roliga bilder att bjuda på men mamma och Eva fick fullständigt skrattanfall här innan i kväll, jag bjuder på det, även om det är lite suddigt. Nästa gång vi hörs är jag på Svensk mark igen och har äntligen fått hålla om mina efterlängtade ungar (och man såklart!).













Drinkar på Playa Flamenca!

Idag på morgonen hade vi inget bröd, så jag bestämde mig för att köra ner och handla och då fick jag även med mig Anna. Så nu har jag oxå kört en sväng i Spanien.

När vi kom hem så stod mamma och tog kort på oss från balkongen, där hon stått och beundrat utsikten.













Efter frukosten lämnade vi mammorna hemma, vid poolen, och körde iväg till ett annat köpcetrum, Habaneras!






Vi hittade och var på plats precis när dom öppnade. Vilket roligt ställe! Jag shoppade massor, till mig själv och till barnen, hoppas bara vi får hem allt...

Vi tog varsin fika, kaffe & glass och efter en runda till så åkte vi vidare och tog lunch på Mc Donalds innan vi körde till stranden.








Idag tog vi återigen en annan strand (tredje på denna veckan!). Vi körde ner till Playa Flamenca, som blev en klar favorit! Nära att parkera, lite folk, höga vågor och goda drinkar!












Sammanlagt låg vi i havet i ett par timmar. Vi var bara uppe i mellan och drack varsin drink. Jag tog eb mojjito och Anna tog en frozen Daiquiri. Vid kvart i fyra fick vi masat oss upp och kört hemåt.

Hemma väntade två hungriga mammor. Vi turades om att duscha och undertiden drack vi sangria och åt frukt och nötter.

Ikväll hade vi bestämt oss för kina-mat och det blev det!










Jag tycker fortfarande att vår egen kina restaurang, China Sea i Varberg, gör godast kina mat, så det så!

Vi promenerade om affären på vägen hem och sen blev det mer vin och kortspel.

Jag hör att Anna redan snarkar i rummet bredvid och jag tror jag ska ta och följa hennes exempel. I morrn blir det pool och städning för på onsdag morgon lämnar vi Spanien igen.

På marknad i citronfälten

Idag tog vi lite sovmorgon innan vi (läs Anna) styrde SAABen mot en gigantiskt stor marknad, mitt ute på en stor citronodling, norr om Torrevieja.






på den marknaden fanns ALLT, frukt, grönsaker, snacks, restauranger i långa banor, väskor, leksaker, rengöringsmedel, sängar, fönster & dörrar, kläder, Kakel, heminredning, golfbilar, ved mm. Ja, allt man kan tänka sig. Vi gick där i ett par timmar, köpte lite frukt, åt churros och tittade på annat krims krams.





Vi lämnade marknaden, ganska hungriga (trots churrosen...) så vi åkte ner till stranden La Mata och åt lunch. Anna med familj hade varit på semester för några år sedan och bott på ett hotell precis vid stranden där vi var.





Efter den utflykten var vi varma, svettiga och jätte poolsugna så vi körde hemåt så mamma fick lägga sig och vila lite (hon hade lite ont i magen) och vi andra tre kunde kasta oss i poolen! Med oss hade vi våra nyinköpta torkade frukter, vattenmelon och en flaska sangria...








Efter en mindre räddningsaktion av en liten förvirrad groda, som lyckats hamna i poolen så gick jag lös och gjorde allehanda konster i vattnet, både fina och mindre graciösa. Tex så simmade jag tvärs över poolen under vattnet, så många gånger att ögonen blev alldeles röda och svidiga. Fortfarande lite svedd så har jag hållit mig i skuggan idag, igen, med glädje!

Senare på eftermiddagen gick vi hem och gjorde oss klara för kvällen. Idag promenerade vi bort till VillaMartin Plaza och valde en jättebra, Indisk restaurang.













Supergott var det och vi blev väldigt mätta. Vi promenerade tillbaka i väldigt ljummen septemberkväll.









Jag hann knappt in innan jag var tvungen att byta om. Baddräkten på och svalka på min kropp, trots att klockan var 21...








I morrn lämnar vi nog morsorna hemma och åker på mer shopping, jag och Anna...

Sep. 22, 2013

God morgon från Villa Martin! Nu kör vi mot citronfälten och ännu en lokal marknad. Bjussar på två bilder till, från gårdagen.











Poolhäng!

Igår bestämde vi oss för att ta en dag vid poolen, men först fick morsorna ett litet städryck på morgonkvisten...







Jag fick ju lite mer färg än nödvändigt i fredags så jag fick hjälp med att smörja in mig ordentligt. Riiiikligt med solkräm skulle det vara, sa mamma...




Vi hade packat med oss tidningar, kortlek, korsord, vattenmelon, bananer och nötter. Jag är ju en aning rastlös av mig och har lite svårt att bara göra ingenting och att ligga och sola är verkligen inte min grej. Men vi hittade annat att göra och fota...















På kvällen sen, efter allt bad så gjorde vi oss i ordning och körde ner till Zenia Boulevard där vi åt middag på en argentinsk restaurang och shoppade lite till innan vi åkte hem och drack sangria och spelade kort!


Marknad i Torrevieja

Ber om ursäkt för den sena uppdateringen men vi hade inget nät i går och fram till i eftermiddags, vid fyra tiden.

Men hur som helst, igår hade vi bestämt oss för att åka in till staden, Torrevieja men som vanligt så fick jag ta och bada en liten sväng på morgonen, för att inte förgås...




Efter frukost och obligatorisk underberger så körde vi mot stora staden Torrevieja (eller, alltså Anna kör här i Spanien, tack å lov!).

I stan fick vi krånglat oss ner i ett p-hus och sen frågat några helt oförstående spanjorer om vägen till själva marknaden. Vi hittade spännande små butiker och saluhallar på vägen.










Det var varmt där i stan, riktigt varmt och trångt så vi gick ner mot havet, stranden och hamnen. Där hittade vi en mysig Irländsk restaurang som vi åt lunch på och tack och lov fick vi isbitar i glaset som jag kunde fiska upp och svalka mig med, bla mellan extremt varma laur...












Vi tänkte egentligen stanna och bada i havet där, i Torrevieja men vi bestämde oss för att åka närmare hemåt, så det blev LaZenia beach. Där parkerar folk tydligen som riktiga nötter...




Men Anna rattar runt med familjens Saab som om hon aldrig gjort något annat!









Vi stannade till och handlade lite på vägen hem och sen tog vi med oss gottet till poolen, för då var man genomsvettig igen.












På kvällen gick vi till en Italiensk restaurang i närheten och åt en underbar middag med kyckling och smarrig efterrätt...












Efter den middagen var vi proppmätta! Tur vi har en liten bit att gå så vi fick smälta maten. Resten av kvällen satt vi ute och spelade kort.

Filtar...

Jag tycker att det är på sin plats att pojkarnas filtar får ett helt eget inlägg.
Jo, jag är fortfarande i Spanien, men det här med tidsinställda inlägg är fantastiskt.
 
Båda barnen har fått en filt från Me & I.
 
Albin har en vit som på ena sidan är täckt med sköldisar. Det var en av dom få grejerna jag köpte när Albin låg i magen. Jag var på Me & I party hos Anna. Jag minns inte om hon hade fått Ella eller om hon var liten, hur som helst så var det i alla fall kollektionen 2006, vår eller höst.
 
Albins filt är enormt viktig för honom och han ÄLSKAR sin filt och har alltid gjort. När jag märkte att den var så viktig så letade jag febrilt efter en till och hittade en ny på Tradera som jag budade hem.
 
När Albin var lite drygt ett år så tog vi bort hans napp och då blev filten extra viktig för honom. Det var aldrig några problem att ta nappen, jag tror det är enklare när dom inte hunnit bli för stora.
 
När Emil låg i magen så ville vi ha en likadan filt men eftersom vi inte visste va det var för en liten krabat där inne så ville vi ha en som var hyfsat neutral i färgerna. Det hittade jag inte och sen slutade Me & I med filtarna så jag köpte två från deras utförsäljning på webben. Den är blå på ena sidan och orange på andra, med råttor på.
 
Emil älskar också sin filt men inte på samma sätt som Albin. Dom har båda sina filtar i sängen och bara när dom ska sova, men Emil vill ibland ha sin med sig i soffan på morgonen när han dricker välling.
 
Vi tog Emils napp när han var ungefär lika gammal som Albin, strax över året och det var inga problem där heller. Kanske kan det vara därför killarna är så fästa i sina filtar, för att dom inte hade nappen så länge?
Hur som helst, jag tycker det är supermysigt med filtarna!
 
 
Albins ena filt är numera så söndertrasad att jag måste tvätta den i tvättpåse...
 
 

Shopping på Zenia Boulevard!

Jag kom upp och ut på en power walk i morse! Redan vid 6-tiden vaknade jag men det var totalt bäcksvart ute då så jag la mig på soffan en stund och spelade lite candy cruch. Vid sju gav jag mig ut och när jag kom hem var alla uppe och fixade frukost!







Jag var ju genomsvettig efter pw så när frukosten låg i magen gick jag och Eva till Poolen och tog ett svalkande (nåja, så värst svalt var det kanske inte...) morgondopp!





Sen tog vi bilen ner till Zenia Boulevard, ett gigantiskt shoppingcenter och Anna körde bilen som om hon aldrig gjort annat än kört bland små, galna, Spanjorer...





På Boulearden fick vi shoppat, ätit, fikat och storhandlat i den enorma affären. Mamma och Eva såg en aning bortkomna ut.



Det är ju tur att varenda affär har AC, annars hade jag inte överlevt 30°+ och vindstilla. När vi kom hem blev det givetvis poolen igen, för vår överlevnad...









Efter badet gick vi upp och gjorde i ordning lite mat, tapas med massa gott och lite vin till.



I kväll har vi bara suttit ute, ätit, druckit, pratat och spelat lite kort. Helt ljuvligt har det varit och eftersom det fläktat lite så har det vart helt ok i skuggans 25-27°.

Det var ju ganska varmt i natt och min moster tyckte det var lite besvärligt så hon har helt enkelt bäddat åt sig på terrassen.





Nu säger vi god natt och i morrn drar vi på marknad!

Jo, just det, mamma fick köpt sig en vinterjacka...

Framme!



Eller, vi har ju varit framme en stund nu. Vi landande i Alicante strax efter två. Flygresan gick bra, även om det inte direkt är min favoritsysselsättning, att trängas med så mycket okända människor...





När vi landat och hämtat ut vår stora väska så kom Ben och hämtade oss. Ben är en bekant till familjen som äger huset vi lånat.

Vi började med att kila ner till affären och köpa vatten och frukost. Jag och Eva traskade tillbaka till huset medan Anna och mamma väntade på vår take away och kom efter när det var klart.

Vi satt ute och åt. Jag och Eva har svettats som grisar, vi har nämligen haft 29° i skuggan...







Efter maten gick vi bort till poolen som tillhör området och badade en lång stund, ja inte mamma förståss...







Nu har vi tagit varsin kopp kaffe, jag har duschat, bäddat och snart blir det sängen. Jag hoppas vakna ganska tidigt i morrn så jag kan ge mig ut på en morgon promenad.

Nu är det nära!

Jojjomen, om ca 12 timmar åker vi mot lite varmare breddgrader!
 
Ja, inte David och barnen utan det blir bara jag, mamma, moster och kusin.
Vi har fått låna ett hus nere i Spanien och ska alltså bo där i en vecka.
 
Jo, det är ju det här med värmen men jag hoppas slippa få solsting och sen har ju huset AC.
David och barnen har en hel del planerat dom med så vi kommer nog knappt hinna sakna varandra, men visst känns det konstigt, jag har ju bara vart borta från barnen som mest 48 timmar...
 
Sist jag var utomlands (alltså till värmen) var 2005, det var bara jag och David och han överraskade mig med en sista minuten en vecka innan vi åkte.
 
 
Så troligtvis blir det lite tyst här i en vecka men jag ska försöka hitta lite nät så jag kan skicka in någon bild då och då, för att visa att jag lever ;-)
 
 

Jobbehelg

 
Nu är jobbehelgen över och efter söndagsmiddag med sjömansbiff och äppelkaka hos mor och far känns det skönt att sjunka ner i soffan en stund.
 
I fredags jobbade pappan länge så jag och grabbarna hade riktigt fredagsmys.
Efter ett bad satte vi på Emil i Lönneberga och sen fick båda barnen somna i soffan, framför tven.
Vet inte när det hände sist, dom frågar aldrig efter det men jag föreslog det och det var ju så mysigt med levande ljus och allt, sen fick jag ju snarkande sällskap...
 
 
Även i går kväll körde vi en Emil film i soffan, men då var pappan med och det är ju rysligt skönt att krypa upp i famnen och somna.
 
I fredags började vi morgonen med att cykla med Albin till skolan och sen fortsatte vi hem till Alice, Li och Sixten, där vi fick frukost med nybakta frallor!
 

Emil och Alice, söta tredjemän!
 
 

Axlar, mys & bär!

Igår hade vi mys på morgonen, jag och Emil.
Han kommer ofta över till oss fram på morgonen och sover sina sista timmar.
Jag försökte få vårt gos på kort men det var inte lätt. Emil ville inte vara med och jag ser ju inte alls sådär fräscht nyvaken ut som på film....
 
 
I onsdags började Work-Outen igen så träningsvärken är ett faktum och även, tyvärr, en överansträngd axel med ett inflammerat muskelfäste så efter ett samtal satte jag mig faktiskt ner med en ispåse på axeln och gjorde ingenting en liten stund.
 
Sen hade vi ju såklart incidenten med inlåsningen på Albins rum som jag skrev om igår och efter det gick barnen ut en liten sväng, och lyckades såklart skita ner sig ordentligt så det blev till att blötlägga båda ungarna innan kvällens kalas.
 

På kvällen var vi hos Davids mamma som fyllde år och efter maten gick grabbarna ut och plockade bär för farmorn hade minsann sparat alla bär, både blåbär, smultron och björnbär så barnen hade att göra tills det var dags att lägga sig.
 
Vi hade med oss tandborstar och pyjamas så dom gjorde sig i ordning innan vi åkte och somnade gott i bilen på vägen hem, trots att den bilresan bara tar ca 7 minuter...
 
 
 
 
 
 

Hur mycket hyss kan det finnas i en liten unge?

Alltså den där lilla människan till att göra hyss!!
 
Pulsen har ännu inte gått ner sen han låste in sig på Albins rum, tog ut nyckeln och lyckades inte få i den igen... Hysteriskt samtal till pappan (som om han skulle kunna göra något på telefon ?!) som sakligt meddelar vart lådan med skruvdragaren ligger i garaget, så jag kanske kan skruva isär själva låset på något vis.

På utsidan av rummet har vi alltså en smått hysterisk morsa och en snyftande storebror som undrar om han inte någonsin kommer att komma in på sitt rum igen, eller kanske snarare, vad kan lillebror åstadkomma på tiden det tar innan vi får ut honom.

Strax innan han själv lyckas låsa upp igen (för han har givetvis tagit med sig sin nyckel in till Albin så att båda nycklarna är på insidan...) så tror jag att jag kanske, mitt i det hysteriska, sa något till David i telefonen om att det minsann är hans fel för det måste vara hans jäkla gener som ställer till det för jag låste minsann inte in mig när jag var 2½!

 
 
Nu har han ju visserligen kommit ut igen och leker fint med sin bror men jag begriper inte vart han får allt ifrån?
Albin har aldrig låst sin dörr och hur fick han för sig att han skulle ta med nyckeln från sitt rum (som dessutom ligger på en liten tavellist) och gå in på Albins rum, stänga och låsa från insidan?
 
Pjuh, jag blir gråhårig... mycket fortare sen vi fick Emil...
 

Filmmys

 
Idag när jag hämtade Albin så va han lite trött och glansig i ögonen så när vi kom hem fick han mysa till det lite i soffan med frukt och film. Jag fick jobbat av lite bilder medan Emil lekte på sitt rum.
 
Till fikat idag gjorde jag en annan variant av äppelpaj, väldigt god med cornflakes i!
 
När pappan kom hem blev han genast piggare och efter kvällsmaten var dom ute resten av kvällen.
Båda grabbarna somnade gott i kväll och jag ska snart göra desamma tänkte jag.
 
 
Emil och mormorn på bibblan i måndags.
 
 
 
 

Kast med liten stol... eller?

 
David och hans bror...
 
Om man inte orkar gå runt!
 

Tjejkvällar behöver man!

Vilken kväll!
 
Jag hade så roligt i går, en riktig energiboost för själen.
Anna kom hit och sen cyklade vi tillsammans till Strömma.
 
Vi var massor med härliga tjejer som samlades i trädgården, sippade bål och satt på filtar på gräsmattan medan Pomp de lux försäljaren packade upp alla finfina kläder för visningen.
 
Vi satt ute i ett par timmar, åt snittar och kollade på kläder. Sen började det mörkna och vi gick in i värmen. Marina och Linnea bjöd på riktigt god soppa. Varm, mustig och perfekt när man suttit ute en stund.
 
 
Jag och några till stannade kvar och sov över.
Jag sov i rummet som heter "Signhild" och efter att jag haft ihjäl ett dussin envetna flugor så somnade jag som en stock strax efter 3...
 
Jag vaknade, som vanligt, redan vid kvart över sju men låg och drog mig en stund innan jag gick upp.
Jag gjorde i ordning en kopp te och gick ut en liten promenad runt kvarnen innan jag gick tillbaka och då hade dom andra oxå vaknat. Vi satt och pratade en stund på trappan innan vi gick in och fixade frukost.
 
Tack, underbara, underbara Marina & Linnéa för en riktig toppenkväll!
 
 
 

Cup Cakes på tjejkvällen!

Igår var jag iväg på kvällen och hade en liten "Cup Cakes-kurs" för ett gäng tjejer som hyrt ett B&B utanför byn.
 
 
Mer om det och recept, på Bakbloggen såklart!
 
Idag jobbar jag på Ica på förmiddagen (älskar tidsinställda inlägg...) och i kväll är det tjejkväll för min del med.

Vår lilla fartdåre!

 
Igår kväll, efter kvällsmaten, lastade pappan in quadarna i bilen och så körde vi bort och tränade.
Mormorn och morfarn kom också men tyvärr fick vi inte igång Emils lilla.
 
 
Det var en ljuvlig kväll och vi fick knappt gossarna där ifrån.
Albin kör som en riktig galning och det var hjärtat i halsgropen på både mig och mormorn mest hela tiden.
 
 
 
 

En ljuvlig eftermiddag i svampskogen

 
I går, efter att Albin slutat skolan, så åkte vi hem, packade fikakorg, bytade kläder och körde och hämtade Emil och mormorn (Emil var hos mormorn eftersom jag vart på massage innan jag hämtade Albin).
 
Vi styrde bilen mot svampskogen men hade inte alls något bestämt mål.
Först körde vi mot Valinge, för där har vi inte varit innan och sen, 5 timmar senare, så hamnade vi i Svartrå och där träffade vi flera älgalus och en fästing, så vi åkte hem.
 

Jag och Albin hade packat smörgåsar, te, yoghurt och massa frukt, så när klockan gick mot kvällsmats-tid så hittade vi en mysig liten glänta vid en sjö, i Källsjö, där vi dukade fram kvällsmaten.
 

Jodå, vi har haft en helt fantastisk eftermiddag.
Något regn såg vi inte till, innan vi närmade oss hemma på kvällen.
 
Hoppas mina barn kommer komma ihåg all tid vi spenderar i skogen tillsammans, när dom blir stora.
 
 
 

Ulligt och oemotståndling...

Eller hur?
 
 
Jag, Emil och mamma åkte och hälsade på min frisör, som fått dessa söta kattungar!
Det är Chinchillaperser och där är två ljusa (vitgråa) och en brunaktig.
Fluffiga, söta och helt underbara små dunbollar, inte helt lätt att slita sig vill jag lova!
 

David är lite sugen på en kompis till våran Kajsa, hon blir ju så ensam nu när vi åker bort någonstans och innan var det aldrig några problem, när vi hade två katter. Vi får väl se vad som händer.
Jag lovade mig själv att aldrig utsätta mig för det igen, för det var bland det värsta jag gjort, när Pyzen dog...

Eftermiddagsutflykt

I måndags när jag och Emil hämtat Albin så åkte vi hem, bakade lite muffins och sen packade vi fikakorgen och cyklade bort till Munkagårdsskolan och kollade på djuren, kikade på växterna och bara filosoferade i solen.
 

Vi hade en jättemysig eftermiddag och ingen ville cykla hem när det närmade sig kvällen.
 
 

Elaka barn...

 
Min älskade lilla Albin, han har blivit så stor...
 
 
Jag följer ju Albin till skolan varje dag, och hämtar hem honom, varje dag och jag har reagerat på hur en del andra barn beter sig och vilket språk dom använder. Jag får gåshud när jag ser hur barn gör mot andra barn!
 
Albin går bara i 1:an och redan har man börjat jämföra saker, kläder, cyklar mm. En av Albin kompisar fick en ny cykel i våras, som han var jättestolt över. Albin och hans kompis har lekt och cyklat jättemycket i sommar, dom har haft så roligt. Så började skolan och ett annat barn sa till Albins kompis att hans cykel var töntig och ful som hade en pakethållare...
 
Kompisen blev helt utom sig ledsen och har vägrat att cykla på sin nya fina cykel sen dess.
Jag och Albin har pratat mycket om sånt här, om hur alla måste få vara med och att man inte får säga dumma saker. Att han måste säga ifrån om någon säger att hans cykel är ful, att han då kan säga
-Det tycker inte jag. Du får gärna tycka det, men det tycker inte jag.
 
Jag hoppas verkligen att det är så det funkar också, att han verkligen gör så när det väl gäller.
En av hans fröknar bad honom att "ta hand" om en ny kille i klassen, att bjuda in den nya killen i lekarna och så. Jag och Albin pratade mycket om det och han förstod verkligen vad jag menade och som sagt, jag hoppas att det funkar så i praktiken.
 
Det har varit "inne" ett tag att samla på skruvade plastarmband i olika färger och nu kan man inte köpa nya längre (dom fanns i en automat utanför ICA innan) så nu bytar dom och Albin har blivit lurad, flera gånger.
Vi har pratat om det också och jag har sagt vad jag tycker och att han såklart inte ska byta bort sina armband om den som han bytar med, inte har något som han vill ha. Istället har han fått flera dubbletter...
 
Idag på morgonen hade han alla sina armband på sig och berättade att han skulle byta och ha sig. Jag sa att jag tyckte det var bättre att han inte hade armbanden med till skolan och om någon ville byta så fick dom göra det efter skolan. Komma hit, leka och ha med sina armband.
Jag tänkte inte mer på det, vi cyklade till skolan och när jag sen kom hem igen så låg alla Albins armband i en prydlig hög på bänken i tvättstugan.
Min stora, kloka Albin!
 
Fy va oroligt när barnen redan håller på såhär och dessutom pratar dom med ett språk som är långt i från rumsrent har jag hört. Albin gör inte det (än...) men det är väl bara en tidsfråga.
Jag undrar var det kommer ifrån och hur det kommer sig?
Pratar föräldrar så med sina barn eller pratar dom så med varandra så barnen hör?
 
Dagiskortet från 2010...
 
 

Vad gjorde du...

 
 Vad gjorde du …
 

1. För tjugo år sedan? Då var jag elva (skulle fylla 12) och hade precis börjat 6:an, sista året i mellanstadiet. Jag gick fortfarande på "Hyllan" (montessoriskola med blandat 1-6) hade säkert någon kille och cyklade ut till stallet varje dag.

 

2. För tio år sedan? Då var jag tjugoett. Jag och David hade flyttat ihop för ett knappt år sedan i vår mysiga trea på Prästgårdsvägen i Tvååker. Jag jobbade på Gekås, som arbetsledare på Lekavdelningen och vi hade precis sett våra katter födas (31 aug 2003), Kajsa & Pyzen, sötaste kattungarna någonsin.

 

 

3. För fem år sedan? För fem år sedan var jag tjugosex. Vi hade haft huset ett par år och Albin skulle fylla två år om bara någon månad. Jag hade ganska nyss sagt upp mig på Gekås och börjat jobba på ICA. Vi höll på för fullt med att starta upp Davids firma och jag hobbyfotade en massa. Jag började blogga här på blogg.se den hösten också.

 

 

 

4. För ett år sedan? Då var jag trettio och hade startat upp mitt eget företag, Albin hade nyss börjat f-klass och Emil var fortfarande hemma. Jag var överhopad med jobb hela den hösten och har lovat mig själv att vara lite hårdare med att boka upp mig.

 

 

5. För ett halvår sedan? Då var vi på skidsemester i Kläppen tillsammans med våra vänner och deras båda pojkar. Det var en otroligt mysig semester och vi har såklart redan bokat upp ett par veckors skidsemester till nästa år.

 

 

 

6. För en månad sedan? Då hade sommaren verkligen kommit och vi hade härliga dagar vid poolen. Både jag och David jobbade en hel del men mormorn hade semester och ställde upp och passade våra busungar.

 

 

 

7. För en vecka sedan? Då var min kompis Martina här på besök med sina barn. Dom var här hela dagen och sen på kvällen var Albin på fotbollsträningen medan jag fotade en annan av mina bästa vänners bebismage i studion.

 

8. För en timme sedan? Då skjutsade jag bort Albin till skolan. Storm och duggregn lockade inte till någon promenad idag.

 


RSS 2.0