Strömma Farmlodge

Jag vet att jag pratat om min vän Marina förr och allt hon hittar på och nu kommer yttligare ett litet tips.

Hon har nämligen öppnat ett sommarcafé i sitt älskade Strömma. Där köper du världens godaste hembakade fika, kaffe eller saft och sätter dig var du vill i den underbara naturen och fikar/njuter.
Barnen kan springa runt och leka, det finns jättestora ytor!
 
Jag, Anna & Lina med våra 6 ungar var ute och fikade där igår, på självaste premiärdagen!
 
 
 
 Alltså, helgens bästa utflyktstips
Strömma Farmlodge

Kärt återseende!

 
 
 
 
 
 
 
I dag på förmiddagen tog jag pojkarna med mig till sjukhuset!
För Emil har det gått en hel vecka sedan han träffade sin pappa. Albin var ju med mig upp en liten sväng i onsdags förmiddag.
 
Det var ett kärt återseende. Många kramar och pussar blev det.
David är fortfarande inte tillräckligt bra för att opereras så han får vackert stanna kvar tills hans värden blivit bättre.
 Pojkarna hade ju spring i benen och pappan blir fort trött så efter ca 45 minuter lämnade vi pappan med massor av pussar och kramar. Jag åkte och lämnade barnen hos farmor och sen vidare hem för att hämta mer papper.
 
 
När jag hade samlat ihop alla grejer (fick med mig tvätten hem i går som jag tvättade på kvällen och hade med mig in idag igen) så styrde jag återigen mot sjukhuset och när jag kom tillbaka så hade David fräschat till sig med både rakning och en dusch så han var pigg.
 
Vi hann få gjort en hel del (jobb) men sen blev han jättetrött och fick lägga sig så jag sitter och bloggar lite medan han sover. Han har haft en jobbig natt med hög feber så han behöver definitivt sova.

Känns bra att han är såpass så han kan prata ordentligt och ha lite koll, så kan jag rodda runt allting sen när jag fått alla siffror och grejer på plats.
 
 
Jo, ok...
Jag erkänner, lite trött är jag allt och igår somnade jag i en stol brevid Davids säng på sjukhuset ;-)
 
 
 
 

Just nu

 
Sitter och tittar på när David sover.
 
Idag har vi varit ute och tagit en promenad runt parkbänkarna utanför och David säger själv att han känner sig lite piggare. Jag har inte fått prata med någon sköterska än och om det blir någon rond är nog inte helt säkert för det är ju helgdag.
 
Strax ska jag ta och bege mig ut till Anneberg för andra deltävlingen i Sidvagns SM.
 
 
 
 

Lägesuppdatering

Denna bloggen handlar ju inte alls om David och faktum är att han har valt att inte vara inblandad i den så mycket och det respekterar jag men nu är ju läget lite annnat och jag vet att ni är många som undrar hur det går.
 
I går var jag med på sjukhuset och fick träffa läkaren.
Det är gjort en röntgen och man har då konststerat att det är stenar från gallblåsan som gjort att han fått akut pancreatit, bukspottkörtel inflammation. Så när bukspottkörteln läkt (vilket den gör av sig själv medan David får fasta, dropp och smärtlindring) kommer dom att gå in och operera bort gallblåsan direkt. Dom kommer alltså inte att skicka hem honom i mellan, utan vill oprera direkt.
 
Nu blev det inte sådär komplikationsfritt som dom hoppats på eftersom han fick feber i går eftermiddag och därför nu har satt in antibiotika och tagit en massa nya prover, odlingar och grejer.
Jag har inte pratat med honom än idag men ska givetvis in lite senare. Om inte annat så för att sitta och hålla honom i handen när han sover, eller killa honom i håret när han försöker sitta upp lite så han inte får så ont i ryggen. När jag fick beskedet om febern så styrde jag upp med barnvakt och skjuts för Albin från fotbollsträningen, så jag kunde åka in. När jag kom in hade han fått medicin så febern gått ner och sen gick vi några varv runt i matsalen innan han gick och la sig igen och jag kunde åka hem och lägga grabbarna som haft morfar hos sig.
 
Morfar, som förresten kom redan på eftermiddagen och klippte gräsmattan, vattnade och donade i flera timmar.
 
 
Jag fick ta dubbla förlovningsringar på mig igår när jag körde hem, efter besked om att han får ligga inne mycket längre än vi trott och dessutom ska opereras.
 
Nu ska vi strax kicka igång dagen med att åka och handla, jag och mini!

Just nu...Här sitter jag just nu.

David fick åka in akut med ambulans i lördags eftermiddag och han ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Diagnosen lyder bukspottkörtelinflammation och han kommer ligga inne i flera dagar.

Han hoppas kunna komma hem till helgen. Han sover mycket så jag sitter här och håller hans hand medan han vilar och när han vaknar så pratar vi om barnen och vardagen.

Så, ja det händer mycket i vår familj just nu.

Framtidskonferens med Handels

Nu i ett par dagar har jag varit iväg på konferens men vår avdelning i Handels.Helsingborg bjöd på sitt absolut bästa väder och vi kunde till och med sitta ute och grupparbeta.
Det har varit fantastiska och lärorika dagar med många skratt, trevligt sällskap, god mat och såklart mycket spännande information. Jag att fram emot nästa!

Öströö!


För någon vecka sedan eller så så var jag och grabbarna på utflykt (igen...)
 
Öströö Fårfarm är alltid ett tacksamt utflyktsmål.
Massor att göra och när man stått i en halv evighet och tittat på får och lamm från läktaren så väntar såklart en gofika från deras fik på en filt i gröngräset.
 

Sen kan grabbarna leka precis hur länge som helst där ute och det är så fantastiskt att bara sitta på avstånd och lyssna på hur dom resonerar och vilken fantasi dom har. Det är ju inte så att det finns leksaker att tillgå så dom får ju ta vad som finns i naturen och en stackars pinne kan bli precis vad som helst med lite fantasi.
 
Det var definitivt inte sista gången vi åkte ut dit denna säsongen.

Hos Frisören


Albin var ju i gigantiskt stort behov av att gå till frisören.
Vi hade ju en tid bokad på påsklovet, men eftersom den där sjukan vi inte nämner vid namn, kom i vägen så har tiden gått och hans hår har vuxit som ogräs.
 
Förra helgen var det kalasdags och då tyckte pappan i familjen att såhär kan vi bara inte ha det så innan kalaset började drog vi in till stan och gjorde ett besök på dropp in och fixade frillan på storebror.
 

Emil var också med och när frisören tittade på hans busiga lockar som hängde i ögonen så frågade hon om han också skulle klippa sig, varpå han svarar med sin bestämdaste röst att han minsann redan klippt sig en gång förut så det behövar han inte göra mer nu...
 

Kalasfin kille!
 
När vi lämnat av Albin på kalaset så drog vi ut på stan och kökade en lunch på Lorensberg Café & Bistro.
Vi hade ju mer tid att slå ihjäl innan Albin skulle hämtas så vi åkte runt och gjorde lite ärenden.
 

 

Här har vi alltså han, den där typen som minsann redan klippt sig och dårakt inte beöver göra det mer...
 

Det här med att sola...


Jag är ju ingen pressare egentligen, alls faktiskt...
 
Men i slutet av april, när det var så himla fint väder så passade jag på att vara ute en hel del.
Jag kunde konstatera att det är ju helt perfekt väder för mig att vara ute i. Sol så man får lite färg på näsan men inte sommarvärme så man håller på att avlida av värmeslag.
Det var sköna dagar på gräsmattan det.
 

Albin och Emil sprang även dom i shorts, foppa tofflor och bara överkroppar.
Det var vattenkrig, hoppa i studsmatta och gömma sig i mammas nytvättade lakan som hängde ute på strecket (just den leken var inte så uppskattad av mamman så senare fick tvätta om ett lakan eller två...).
 
Nu väntar vi såklart på sommaren så vi kan sätta upp poolen och ha lata dagar med smoothies, bad, lek och mormor på besök varje dag.

Åkulla bokskogar

Ingen har väl missat att jag gillar skog misstänker jag.
 
För någon vecka sedan tog jag och min vän Li med oss barnen till bokskogen. Vi packade fika och drog på utflykt.
Åkulla bokskogar har massor av fantastiska vandringsstigar.
 

För att barnen skulle orka med så tog vi en av de kortare stigarna, Slottsstigen.
 
Den är alldeles lagom för små barnsben. Superfin skog, verkligen.
Stigen är jättebra och efter halva ungefär så satte vi oss ner bland fjolårslöven och fikade lite.
 
 

Ett bra tips alltså.

Händelserik natt...

Jo, alltså det här med att vara envis har fått en helt ny innebörd. Jag har alltid vetat att jag är envis och ibland lite för envis för mitt eget bästa men jag kan även erkänna att jag har fel om det är så.

I ftedags hade jag vansinnigt ont i magen. Alla som hängt med här inne ett tag vet ju att jag har haft en del problem med "tjejmagen" din bla bildar vattencystor i tid och otid. På lördagen kändes det bättre och även igår. På förmiddagen igår började jag känna av min magkatarr (För varför köra bara en grej liksom) men försökte ignorera det så gott jag kunde.

Det blev värre och värre och jag tänkte att en promenad kanske gör susen sådär på kvällen så jag snörade på mig träningsskorna och gav mig ut. Det funkade inte...

Det blev värre och värre. När jag kom hem vid 21 på kvällen så la jag mig en stund ute på altanen. David kom med en filt och två panodil och höll mig sällskap en stund. Tillslut samlade jag mig och gick upp, duschade och gick och la mig. Jag hoppandes att det skulle gå över under natten för jag hade ett viktigt möte på Avdelningen (Handels) idag.

Det gick inte över... Det blev värre och värre. Jag lyckades aldrig somna. Jag stod ut och tänkte att det nog går över. Vid halv tre tiden i natt när jag skulle på toa så svimmade jag i badrummet... Lyckades på något sätt ta mig mot sovrummet och vaknade av att David sitter över mig och liksom slår mig på kinderna. Jag har svimmat på golvet, halvvägs in i sovrummet och halvvägs i hallen. David skriker åt mig att nu får det vara nog! Nu får du åka in!

Jag tycker inte det är så farligt. Vi kan nog vänta ut det tänker jag och vill inte att han ska ringa våra föräldrar mitt i natten. Jag får hjälp på med lite kläder och går ner och lägger mig på soffan. David ringer sjukvårdsupplysningen och dom uppmanar honom att åka in med mig.

Jag är ganska vimsig fortfarande men får honom ändå att ringa en ambulans i stället, så David kan stanna hemma hos killarna.Vid halv fem snåret på morgonen kommer jag in till ett tomt akuten och för hjälp på en gång. Jag fick medicin direkt och träffa läkare hyfsat snabbt oxå och vid strax innan sex kan David komma och hämta mig. Jag fick recept på en rejäl kur omeprazol som jag ska äta i 8 veckor.

Gissa om jag var trött när jag kom hem vid sex... Då hade jag fortfarande inte sovit än. Jag sov lite till och från till halv tio, sen gick jag upp och parkerade mig i soffan. Där har jag stannat idag. Det blev inget möte, även jag fick lov att inse mina begränsningar, fast jag funderar på att köra ner till eftermiddagen men det hade nog inte varit någon hit.

Nu är det kväll och jag ska ta mig något att äta innan jag vänder mig i duschen en snabbis. Det gör fortfarande ont, jag trodde det skulle kännas bättre nu men det går visst inte riktigt så fort.
Det blir lugnt i morrn i alla fall så jag kan bättra på mig till konferensen jag ska på i slutet på veckan.

Min resa

 
Höråsslingan i kvällssolen
 
Jag hade verkligen inte tänkt att ta upp det här med viktnedgången och sånt för det är inte särskillt betydelsefullt för mig. Kilon har aldrig varit det. Välmående däremot har, och är, givetvis viktigt.
Men nu är ni ganska många som undrat hur, var och när och då kanske det är enklare att ta det i ett eget litet inlägg tänker jag.
 
Jag har inte gjort några drastiska förändringar, alls.
Inga dieter eller så utan jag bara bestämde mig. Från en dag til en annan så hade jag bestämt mig för att inte fika, rör på mig lite mer, äta mindre portioner och undvika sötsaker.
Jag är så jäkla bestämd så när jag väl bestämt mig så bara är det så och då finns det liksom inget mellanting. Som jag sagt innan, jag går all-in i allt jag gör när jag väl bestämt mig.
 

Mitt sällskap på kvällspromenaderna
 
Det är som sagt ingen idé för mig att tro att jag ska kunna få några raska promenader på dagarna om jag ska ha barnen med mig så därför går jag på kvällarna när David kommer hem.
 
Jag är inte stenhård med maten på det viset att jag aldrig fikar utan på kalas och så så kan jag ta lite fika men inte varje dag. Godis, läsk och annat snacks har vi aldrig brukat äta här hemma så det är inget jag avstår heller.
Jag bakar givetvis lite mindre nu och försöker istället att baka saker jag aldrig bakat förut när jag sätter igång.
 
 
En av mina rundor som jag ofta går
 
Jag är heller inte stenhård på att jag tvunget måste gå varje dag utan det får ju såklart finnas en viss flexibilitet, med tanke på väder, dagsform och göromål.
 
Jag gör en egen granola/müsli som jag äter tillsammans med lite bär och naturell yoghurt varje morgon. Inga smörgåsar alls längre. Sen dricker jag ett par koppar kaffe på förmiddagen såklart.
 
 

Ilandsproblem, jag vet, men jag köpte mig ett par jeans i januari (eller om det var februari...) i år på H&M, den vänstra ettiketten. Sen blev ju hela jäkla garderoben för stor och jag var tvungen att köpa mig lite kläder som inte ramlade av, döm om min förvåning när jag köpte likadana jeans fast 4 (!) storlekar mindre i slutet av April...
Som sagt, det var inte meningen att gå in på detta här i bloggen för jag tycker sånt här är ganska oviktigt egentligen så länge man mår bra och tycker om sig själv.
 

Min vän Marina

Min fina vän Marina driver ett helt underbart Bed & Breakfast strax utanför Tvååker och just nu håller hon på och rustar upp de gamla uthusen och ska starta ett sommarcafé som jag vill rekommendera er alla att besöka i sommar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Goa ungar!

Dom här ungarna alltså!
Det är två härliga, helt vansinnigt olika personer men lika älskade.
 

Min stora kille. Min Albin.
 
Han är för det mesta ganska lugn i humöret. Han är ansvarsfull och ordentlig. Väluppfostrad och artig.
Jag litar på honom så mycket. Jag är så stolt.
Han är aktiv i både Fotboll, innebandy, simning och cross och han älskar att vara utomhus.
Han äter som en häst, växer som ogräs och älskar att kramas.
Han har ett alldeles speciellt förhållande till sin mormor och kan lätt ta vägen om hennes hus på väg hem från skolan bara för att ge henne en kram innan hon börjar jobba.
 
Han har dom blåaste ögonen och det vitaste håret.
Han älskar att lära sig nya saker och studsar upp i ottan VARJE morgon, pigg som en lärka.
 

Min minsting, vår alldeles egna Emil i Lönneberga...
 
Emil börjar varje morgon med att högt och tydligt deklarera "JAG LEVER ÄN!" i stället för ett helt vanligt God morgon. Min minsting är den som ger mig gråa hår och massor med skrattanfall dagarna i ända.
 
Han gör mer hyss än vad dygnet har timmar. Nyfiken är hans andranamn. Han har ett humör som inte är av denna värld. De bruna ögonen, den runda näsan och det långa, vågiga och busiga håret gör det omöjligt att inte älska uppsynen av honom.
Han vill göra och säga precis som sin storebror. Han älskar motorer och allt som har med det att göra men är lite höjdrädd och tycker inte om för höga ljud.
Han gör precis som han tycker. Han säger precis vad han tänker på och han är envis som synden.
 
Jag kommer inte oroa mig för Emil, han kommer klara sig bra i livet. Jag är stolt över att få vara hans mamma.
 
 
 
Mina två, helt perfekta små prinsar.
 
Så olika som två pojkar kan bli men som älskar varandra djupt och som saknar varandra när dom är åtskillda.
 

Vårfin!


Äntligen fått tummen ur att fixa naglarna hos Anna på Naglar & Sånt
 
Nu var det illa. Som den nagelbitare jag är så vet jag ju att perioder av stress gör att jag fullständigt gnager sönder mina stackars fingrar och senaste tidens sjukdommar bla gör ju att jag varit som en nervvrak emellanåt.
 
När jag kom in till Anna så tittar hon på mina naglar, sen tittar hon upp på mig och säger
- Men hur sönderstressad har du varit människa?
 
Jo, alltså Anna känner mig och mina naglar. Jag har varit hos henne i flera år och fixat naglarna. Ibland lyckas jag hålla dom fina i flera år faktikst men ibland går det inte alls och nu var det lite för längesedan jag var där. Allt handlar ju om att bryta ett mönster, bryta ovanan liksom.
 
Kommer ni ihåg hur dom såg ut innan?
 

Japp, inte så värst vackra alltså...
 
Anna gjorde mina naglar väldigt korta men det är ju för att hon också vet att om jag får långa naglar sådär på studs så kan jag bara inte låta bli att pilla och får man då upp en liten flis så är det kört så nu är dom relativt korta men alldeles lagom för mig att hantera i vardagen.
 
I helgen var jag även borta hos käraste mammsen och fick hjälp att hälla i lite toning i håret.
Jo, jag behöver hjälp med det! Jag är urdålig på allt sådär som har med hår att göra.
Har vi inte redan konststerat att jag inte ens borstar håret varje dag, eller ens varannan...
Varje morgon flyger håret upp i en tofs och varje kväll efter duschen flyger det upp i samma tofs, utan att passera hårborsten liksom...
 

Hur som helst, mammsen gör underverk för mitt hår någon gång om året ;-)

Prioritera...


Det här med att prioritera alltså...
 
Just nu är det så himla mycket som händer runt omkring mig och jag försöker att lägga tid på alltihopa på samma gång och det går ju sådär bra...
 
Jag försöker promenera så ofta jag kan och gärna en längre runda då i hyfsat tempo och då får jag helt enkelt ta det när David kommer hem från jobbet så bloggen får stå lite tilbaka nu när det varit fint väder och det har funnits möjligheter att gå långa härliga kvällspromenader.
För jag är inte den som gärna promenerar en mil eller så i ösregn eller storm, näää, någon måtta för det vara liksom.
 

Jag har tagit tag i mig själv och mitt välmående genom att äta lite mindre onyttigheter och försöka röra mera på mig och det har slagit ganska väl, ut så jag har tappat några kilo det här halvåret och det gör mig såklart mera sporrad att fortsätta. Vilket också då handlar om det här med prioriteringar. Det är en sak jag prioriterar just nu, att ta mig tid att faktiskt komma ut och röra på mig när jag kan.
Så bloggen, kontoret och tv soffan har fått betydligt mycket mindre tid (vilket syns på mina pappershögar på kontoret som skriker efter mig varje gång jag går förbi...) och så får det bli.
 
 
 
 

Skyddsombud!

 
Nu är jag klar!
 
Jag har haft bloggpaus igen märker jag :-)
 
Jag har varit på ett par dagars kurs igen och igår fick jag mitt intyg och min "pin".
Nu ska jag bara komma in i min roll som Skyddsombud på min arbetsplats.
 
Det är helt galet vad roligt det är att läsa och lära sig saker nu. I vuxen ålder menar jag.
Jag har alltid älskat skolan, i alla år , men det här är ju något helt annat. Jag har lärt mig så himla mycket det här sista halvåret och alla kurser jag varit på har varit otroligt lärorika och inspirerande.
Massor och åter massor med härliga människor har jag lärt känna och att utbyta erfarenheter från våra olika arbetsplatser är otroligt givande.
 
Jag har tagit ett skutt i min egen personliga utvecklig också och vet med mig att jag har en hel del att jobba med och det är också väldigt roligt. Familjen stöttar mig på bästa sätt och det är inte alltid det är helt lätt att få ihop det med barnvakter och alla andra praktiska saker men det går och det är jag så tacksam för.
 
Jag kan inte göra något halvhjärtat.
Jag går "all in" i allt jag gör.
På gott och ont ibland och därför får en del saker stå lite tillbaka när jag är helt uppe i en sak. Men det löser sig det med och nu har jag massa roliga saker att se fram emot i vår/sommar och sen nya projekt och utmaningar till hösten.
 
 

RSS 2.0