Att ha haft jobbehelg

Nu har jag kommit hem efter att ha haft jobbehelg och det är inte utan att jag är mör som sjutton i kroppen.

Igår efter att jag jobbat så gjorde vi oss i ordning och gick på Hummer-Bonanza!
Galet rolig fest här borta i Medborgarhuset. Det bjöds på gratinerad hummer, räkor, krabbklor, paj, bröd mm! Det var tävlingar och lekar (mitt lag vann givetvis...) kaffe och dessert. 

Jag har ju jobbat idag så vi gick hem i tid och som sagt idag har jag jobbat och nu ska jag toksomna!

Att ha haft en fredag

Han kom ju hem tillslut, den där Emil.
I natt, vid ett-tiden kom dom hem. Jag gick runt där nere och vankade av å ann, tills bilen äntligen rullade in på parkeringen och Davud kom bärande på vår älskade unge! 

Jag tog och bar upp honom i sängen och låg en stund brevid honom och bara höll om honom. Galna unge. Det ska ju vara Emil till att testa en sån sak!

Det bidde ju inte sådär jättemycket sömn i natt. Albin skulle ju fortfarande till skolan så jag gick upp med honom (även om jag egentligen inte behöver det, han reder sig HELT själv om mornarna). Emil låg kvar i min säng och sov en stund till, så jag ringde till dagis och meddelade vad som hänt och jobbet fick ju oxå klara sig utan mig idag. 


Han kom upp till slut, och satt länge och väl och åt frukost. 

Fingret är fortfarande brännmärkt och han bad om ispåse direkt på morgonen men sen har det blivit bättre under dagen. Han var ju såklart lite tröttare på förmiddagen eftersom han var vaken så mycket längre igår men annars mår han helt ok. Vi ska hålla koll på brännmärkena på fingret och han har haft en ruskig tur eftersom strömmen både gick in och ut genom fingret (därav två brännmärken) och inte genom kroppen. 

Vi passade på att både baka en kaka (som var med i månadens bakbox faktiskt!) och sätta en deg till kvällens tilltänkta pizzor. Sen åkte vi bort till jobbet med lite fika och visade fingret för mormor. Vidare till dagis och visade fingret där med (jag behövde hämta en nyckel för vi hade städningen i helgen).

Vi bakade våra pizzor och jag kommer alltid göra pizzadeg på detta receptet hädanefter, jäklar va bra det blev! Sen åkte David bort med ungarna till farmor och när han var tillbaka så åkte vi och städade dagis. 

Ikväll har jag pratat länge med Frida (hopplöst när ens skidresor avlöser varandra :-)) som äntligen är hemma igen och nu ska det sovas!

Både jag och David ska jobba i morrn så kidsen sover över hos farmorn i natt. 

Att vänta är inte min starka sida...

Jag är verkligen dålig på att vänta. 
Att oroligt sitta och vänta på besked är ännu värre.
 
 
Det här är då alltså Emil. Vår son, fem år fyllda och inne på sjätte året nu. Han ska alltså börja skolan till hösten och han är den underbaraste lilla skitunge man kan tänka sig. Här sitter han nu, i sin pappas knä på sjukhuset i Halmstad.
 
Då kan man ju fundera på vad ha gör där och varför hans mamma är utom sig av oro sex mil norr om Halmstad. Eller varför hans storebror inte ville somna alls idag utan satt hos mig och diskuterade fram och tillbaka vad man skulle kunna tänkas göra med lillebror på sjukhuset.
 
Jo, förstår ni. När vi beställde hem skåpen från IKEA så tog vi även hem en sänglampa till Emil för han har inte haft någon på sitt rum och den har det inte varit riktigt prioritering på att sätta upp, så den har legat i sin paket på bänken här uppe. Men så idag, så skulle David sätta upp den tänkte han så han packade upp den ur sin paket och gick ner för att hämta skruv att sätta upp den med. Under tiden passade Emil på att hämta lampan, ta med den in på rummet, plugga i kontakten och köra fingret där man normalt skruvar fast en glödlampa...
 
Jag har haft en fantastisk sista dag på Viskadalen med ett underbart gäng kursdeltagare som det varit ett jäkla privilegium att handleda. Men fick tyvärr såndär jäkla mensvärk sådär lagom till förmiddagskaffet så jag det var inte utan att jag sjunk ihop i en skethög i soffan när jag kom hem.
 
David och barnen kom strax efter och vi satt och pratade ikapp oss om dagarna som varit när jag varit iväg. Det blev dags för kvällsbestyren och barnen gjorde sig i ordning själva, lekte lite på rummet och sen kommer då Albin ner och säger att Emil bränt sig på lampan.
 
-Vilken lampa?
- Alltså, ingen varm lampa, den han ska ha vid sängen.
 
David går med upp och strax kommer dom ner, Emil jätteledsen och med ena fingret hårt hållet.
David är lite sammanbiten och förklarar vad som hänt och går för att hämta is.
Jag tar Emil i famnen och tröstar, kyler med is och frågar lite om vad som hänt.
David kommer tillbaka in och säger lite tyst
- Jonas och dom åker alltid in om dom fått stötar...
(Jonas är Davids bror som är någonform av eltekniker...)
- Men, ring 1177 då!
 
Sagt och gjort.
Jodå, det där med elolyckor och barn är visst inget att leka med, åk in på direkten va svaret vi fick.
Jag funderar på vart vi ska vända oss nu, Varberg har inte längre någon akut barnmottagning och helt ärligt så är mitt förtroende för Halmstad betydligt högre när det gäller ungarna...
Vi ringer Varberg först och där var det tydligen kaos så dom ber oss köra till Halmstad direkt.
 
 
Där är vi alltså nu. Emil och pappan i Halmstad.
Det kollas finger, körs typ EKG mm och vi väntar på svar.
 
Albin har ganska nyss somnat efter att jag lovade att gå in och väcka honom så fort Emil kommer hem eller om jag fick reda på att han kanske inte skulle få komma hem.
Världens finaste storebror med det största hjärtat. Han är så orolig för sin lillebror och sprang som en skottspole här innan med tårarna i ögonen och hämtade allt Emil behövde, snutte, filt, sockar, mm.
 
Jag som vart så pepp för min första jobbedag på ICA för i år, med nya arbetskläder och allt...
Ja, jag har förvarnat dom i alla fall och så får vi se vad som händer. Än har jag inte fått besked.
 
 

Att ha gjort en andra dag lite annorlunda...

Idag har vi fått stuva om lite i vårt schema för att kunna trycka in den live-sända presskonferensen från Handels. Idag har Handels och Svensk Handel lämnat över sina avtalskrav. 



Vår duktiga förbundsordförande, Susanna Gideonsson, livestreamad från Hufvudstaden.

Nu ligger jag här i sängen, fullproppad med energi från dagen. I morrn kör vi sista, fullproppade dagen för denna gången. 

Att handleda ett gäng underbaringar!

I morse drog vi till Viskadalen igen. Jag och min handledarkollega Tommie är här och håller en steg 5 i Handels förtroendemannautbildning. 


Så här ser hon alltså ut, en Handels kurshandledare som blir smygfotad av sin handledarkollega...

Idag har vi gått igenom Handels organisation, vi har kikat på Etiskt ledarskap och viktiga ideologier.

Hemma finns världens absolut bästa make!
Han skickar bilder, han hämtar barnen tidigt och tar med dom till simhallen så Albin får simma lite innan det är simning med skolan i morrn. 
Han knuffar runt i sitt redan bröt-tighta schema för att jag ska kunna åka iväg och hålla kurser, åka på konferenser och ställa upp som kongressombud. 



Det här är kärlek! Att få bilder skickade till sig med jämna mellanrum under dagen när man saknar och samvetet gör lite ont för att man inte är hos dom där viktigaste...



Att även få bilder på när dom sover tryggt i sina sängar, med rufsiga små huvuden på sina kuddar... Älskar! 

Nu ska jag stänga av teven och filmen, njuta av tystnaden och sova som en prinsessa!

I morrn kör vi dag två och jag börjar morgonen med ett ledarskapspass.

Att ha haft en "fjäskdag"...

Jag är ju så svag!
Det här med att åka ifrån barnen, det går ju hur bra som helst, för både mig, dom och pappan men jag får galet dåligt samvete. 

I morrn åker jag iväg och håller kurs ett par dagar så idag har det blivit lite extra mys gör hemma. Emil fick välja vad han ville ha till lunch (helt otippat, potatismos! ;-)) sen gjorde vi en äppelpaj som var klar lagom till Albin kom hem. Vi kollade på Croddarna och satte en bröddeg som sen blev ett vansinnigt gott grytbröd. 


Äppelpaj med vaniljsås och nybakat bröd! 

Ikväll har jag packat och pratat länge med svärmor i telefon. Nu ska det bli riktigt skönt att sova lite. 

Att ha tvättat en hel dag!

Idag har jag tvättat. Och tvättat. Och tvättat. Tvätt, tvätt, tvätt... 

Ja, ni fattar. Det blir ju ganska mycket tvätt på fyra personer en hel vecka. Bara sängkläder och handdukar till oss fyra blir ju några maskiner.
Så det är väl det jag pysslat med idag kan man säg. Emellan tvätt, tork, vik och lägga in i skåpen så har jag handlat (jäklars va tom kylen var i morse!), packat upp, beställt knoppar till våra nya skåp på kontoret och pysslat med lite kontorsgöra. 


Barnen var ute en bra stund på förmiddagen och när dom sen kom in var dom precis pisseblöta! Det här är Emils snögubbe-kille, sen dök det även upp en snögumma-flickvän och en snögubbe som Albin gjorde, som var typ dubbelt så stor. 

Det är inte utan att man längtar tillbaka till minusgraderna och mängder med snö. 
Albin frågade redan innan frukosten om inte vi kunde åka till Ullaredsbacken idag och Emil deklarerade flera gånger att han minsann ville tillbaka till Trysil. 

I kväll har vi varit hos mamma & pappa och ätit söndagsmiddag! 
Pappa hade grillat och mamma hade gjort sin goooa brunsås!  Alla åt vi oss proppmätta! 

Nu laddar vi för vardag i morrn. Tyvärr. Jag hade hemskt gärna haft lite längre jullov. Som jag har njutit av detta! 

Att vara på väg


Här sitter jag. Mellan gossarna i baksätet på bilen, med Kajsa högt spinnande i famnen och kollar på något av det roligaste som finns, pappa Rudolf Andersson i Sunes Jul.

Vi är på väg hem.
Från en helt fantastisk semestervecka i Trysil. 
Men efter att ha åkt hela förmiddagen och trängts med alldeles för många människor mot vad vi är vana vid så gav vi upp och åkte in och packade. När vi packat klart lagade jag middag som vi åt innan vi körde. 




Vi fick ju såklart ta en favorit i repris idag och dricka varm choklad i den mysiga stugan! 

Vi summerar veckan som gått med ett riktigt toppbetyg! Vi har konstaterat flera gånger under veckan hur "bortskämda" vi faktiskt är med att vi ofta åker ensamma i backen, aldrig köar i liftar eller behöver gå någonstans. Vi knäpper på oss skidorna utanför dörren och åker ut, samma all när vi ska hem, vi kan åka ändå till dörren! Ungarna älskar skidsemester och snö, likaså vi och morfarn!

Vi var faktiskt så fräcka att vi bokade nästa års resa redan nu, innan vi åkte hem. Jag och pappa gick ju runt och spanade i området en kväll efter bästa stället att bo på. Sen är det väldigt få stugor som bytar dag på lördagar så vi behöver ju vara ute i god tid för att vi ska få en stuga med byte på lördagen. Det var verkligen sååå mycket mer folk i backen idag än någon annan dag. Det här var första gången vi åkte söndag-söndag nämligen och nu vet vi, det gillar vi inte! 

Nää, nu ska jag återgå till Rudolf och hans fantastiska skills i att reparera dammsugare... 

Att ha haft galet kallt!

Shit pommes frites (vem sjutton säger så egentligen!?) va kallt vi har haft idag!
Men jag har varit tvungen att jobba idag, så på förmiddagen satte jag upp mitt lilla tillfälliga kontor på köksbordet.
 
 
Jag satt ju såklart kvällen innan vi skulle åka och trodde att jag skulle kunna lösa bokföringen och lönekörningen men de strulade ju såklart och jag fick mail nu i veckan av revisorn som inte heller redde ut mina bekymmer. Så när jag hade skickat ut alla grabbarna så satte jag mig med te, telefon, dator och stora blocket...
 
Det tog hela förmiddagen men jag fick rett ut det!
Under tiden hann ju såklart killarna komma in och det gjorde dom rätt i, det var riktigt kallt och man fick värma sig ordentligt mellan varven idag.
 
 
Idag var det morfarn som stod för fikat och då bidde det varma pannkakor med glass och frukt. Ja, jag hade frukt till mina men grabbarna hade sylt och vispad grädde med choklad...
 
Efter att vi vart ute i backarna så blev det sen en kväll inne i värmen för oss vuxna med några omgångar Chicago.
 
 
Givetvis fortfarande i underställen.
Det kan vara det som är bland det bästa jag vet, att man aldrig behöver tänka på sånt på skidsemester. Man tar på sig underställ på morgonen, skrotar runt i det hela dagen och kommer bara ur det när man duschat och därefter slänger på sig det bekvämaste man har, för kroppenn är mör efter en hel dag i backen, men frisk luft och användning av muskler som man bara använder ett par gånger varje vinter.
 
Medan vi spelade kort så var barnen ute och åkte pulka precis utanför stugan och när dom tröttnat på det så knallade dom över till baksidan där plogbilen lagt upp störta högen med snö som dom grävde och gjorde gångar i. Vi fick precis in dom när det var dags för kvällsmat men direkt efteråt gick dom ut igen och fortsatte.
 
I kväll har vi haft fredagsmys med popcorn och loka i vinglas. Vi har kollat på På Spåret och Emil fick somna tungt med huvudet i min famn medan Albin gick upp och la sig när hans ögonlock började bli tunga (och han blev sur för att Emil tog den skönaste filten på sig...).
 
I morgon är det vår sista dag här i Trysil för denna gången men vi får nog boka in nästa år redan nu, såhär bra vill vi alltid bo!

Att ha haft veckans bästa dag!

 
 
 
Idag har vi haft en fantastisk dag i backarna!
Emil åker som aldrig förr och han pekar med hela kroppen vart han vill åka härnäst.
 
Idag började vi med att åka några åk innan vi allihopa åkte upp till toppen och sen ner på baksidan. När vi ändå var där så passade vi på att ta en kopp varm choklad mitt i backen, på en mysig restaurang och framför allt så var den mycket (MYCKET) mer folktom, än den som vi värmer oss i nere i barnbacken. Där rä alltid en hel driva med ungar, där vi var idag var det så himla mysigt!
 
 
 
 
På lunchen idag åkte vi hem och åt korv med bröd. Vi passade på att slänga på en film så ungarna fick vilat lite (vilat och vilat, men suttit still åtminstonde) medan vi körde ett par omgångar Chicago.
Sen åkte vi ut igen och körde många omgångar i ski-cross banan...
 
 
 
Kungen av selfies...
 
Efter att liftarna stängt idag så bytade vi om till skor i stället för pjäxor och knallade ner till affären med snowracern och pulkan.
 
I kväll har vi kollat på tv, ätit torsk och druckit Irish Coffee till Sveriges mästerkock.
Barnen har somnat på soffan efter att ha legat med huvuden i våra knän och diskuterat sina åk i backen.
 
Nu ska vi snart lägga oss och ladda för fredag!
Morfarn har köpt glass och ska tydligen bjuda på varma pannkakor med glass och choklad i morrn, efter åken.
 

Skattjakt, Bastu, Slalombacke, Snöbad och Reparationer.

Jösses va vi har hunnit med mycket idag!
 
 
 
Vi har haft strålande fint väder även idag och på förmiddagen åkte vi in en gång för tå och fingervärmare eftersom det blev väl långt pass i går.
 
 
 
På eftermiddagen kom det mer snö! 
Vi gav oss ut i backen igen och Emil var galet pepp, han skulle leta efter Valle (Trysils maskot). Lyckan var total när Valle faktiskt hängde nere i barnbacken och dessutom hade skattjakt!
 
 
Vi var givetvis med på skattjakten och båda barnen fick varsin skatt, en Valle-Guldpeng.
Sen upptäckte Emil även slalombacken och det gick åt rätt många rundor där.
 
 
På eftermiddagen, när liftarn stängt, så åkte vi in och då tog pappa och David hand om några mindre skavanker i stugan...
 
 
Stugan som vi är väldigt nöjda med! Vi bor galet nära backen och stugan är helt ok trots att den har några år på nacken. Men så var det en låda i köket som var trasig och den skulle givetvis fixas och jag menar, vem har inte med sig en fogspruta på skidsemestern?
 
 
 
Pappa tyckte det blivit lite dammigt så medan David startade bastun så gick han och dammsög.
 
Jag och Kajsa tog det lugnt efter maten.
 
 
Det är mest jag som planerar maten och då är det väl rätt självklart att det oftast är jag som lagar maten. Så är det jämt och har vart alla år. Jag dukar däremot aldrig av, tar aldrig hand om disk och pappa är ALLTID uppe först på morgonen och kokar ägg, sätter på kaffe och dukar fram frukost. Nu äter vi så himla olika frukostar men mackor är alltid framme när man kommer upp.
 
Sen bidde det alltså då bastu och snöbad!
 
 
 
 
Det var alla grabbar som bastade (det är inte min favvosysselsättning...) och alla utom pappa var ute och svalkade sig i snön. Tyvärr var dom ju galet snabba så bilderna blev ju sådär, men ändå, bastu och snöbad en onsdag måste ju räknas som en rackarns bra dag.
 
Barnen somnade ovaggade även idag och mina ögonlock börjar bli väldigt trötta så jag ska strax kila upp och lägga mig. Men som sagt, vilken underbar dag vi har haft idag!
Vi har spelat. fia med knuff och yatzy med barnen och sen har jag, pappa och David hunnit med en 10-15 omgångar Chicago (typ poker) sen vi kom hit och jag tror att jag leder med flest vinster so far.

Att känna sig lite mör...

 
Det är då inte bara vi vuxna som känner oss lite möra, såhär gulligt tvärslocknade ungarna efter ca 2 minuter i soffan i kväll.
 
Idag har det verkligen släppt för Emil och han åker själv mest hela tiden. Det är om det skulle vara lite för brant som vi hakar på ett litet "säkerhetssnöre". På förmiddagen idag var vi ute non-stop mellan 9-12 och jäklar va tröta vi var allihopa när vi kom in. Det var nog igentligen lite väl långt pass. Vi var alla ganska kalla om tårna när vi väl kom in, det var ju ändå -17 grader ute.
 
 
 
På eftermiddagen tyckte Emil att det räckte med skidor för idag så vi stannade kvar en liten stund  efter att dom andra åkt iväg och sen gav vi oss iväg på äventyr med snowracern. Sen att han liksom ångrade sig på det där med skidåkningen nästan direkt när vi kom ut, det är ju en annan femma, och det fick jag villat bort.
 
Till slut kom även Albin bort till oss i pulkabacken och vi busade tills det började bli mörkt.
 
 
Idag har det dessutom varit kvällsåkning, så David gav sig ut på det, med barnen, medan jag och pappa fixade kvällsmaten.
 
 
 
Sen när vi ätit och så, så var det dags för läxa, resdagbok.
 
 
Nu går ögonen i kors här och jag ska knalla upp och lägga mig tänkte jag!
I morrn tar vi nya svängar på manchestersnön och förmodligen är vi vuxna stelare än någonsin.

Att ha gjort en första dag i backen...

... och det är ju nästan så man bara vill låta bilderna tala för sig själva
 
 
 
 
 
 
Det har varit en ganska kall dag men galet härlig med strålande sol! runt -20 grader hela dagen så det har blivit några vändor in för att värma på små kalla tår men annars har det gått skitbra.

Emil fick kläm på det där med att svänga riktigt ordentligt och som en följd av det blev det mycket lättare att stanna. Att sen morfar har lovat en skumtomte för varje vurpa gör ju inte saken sämre...
 
När liftarna stängt tog vi fikapaus och sen gick vi ut en sväng till. Albins vinterkängor gick givetvis sönder så vi var tvungna att knalla ner och köpa nya känger till honom. Ja, billigare dojjor har jag ju lagt pengar på om vi sänger så men ordentliga skor måste man ha när det är -20 så det var inget snack om saken.
 
Vi stannade ute en bra stund och åkte pulka/snowracer/matta medan morfar stannade inne och höll Kajsa sällskap. Det var precis så vi fick in ungarna när det var dags för kvällsmaten och båda grabbarna åt galet mycket mat. Efter maten var det dusch, tandborstning och sen soffmys.
 
Det där med soffmys bidde det inte mycket med...
 
 
 
Båda grabbarna somnade ganska omgående.
 
Nu ska vi också knalla upp och lägga oss, det ska bli något högre temperatur i morrn och det ska åkas skidor så in i norden!

Framme!

Yes, nu är vi framme!
Jag och pappa sitter här nu, i varsin skön soffa och bara tar det lugnt medan David och barnen är ute och leker i snön.
 
 
Jag smygfotade pappsen lite, när han sitter där med sin nyinköpta surfplatta och spelar (barnens rallyspel).
 
Resan har gått jättebra. Det har ju varit snö utmed vägarna hela vägen så man har verkligen längtat upp. Barnen var liiiite rastlösa vid ett par tillfällen men vi har ju filmer så det har gått riktigt bra!
 
 
Den lilla hönan har vi med oss och hon har sovit brevid mig hela tiden, hur lugn som helst!
Nu ska jag ropa in grabbarna och sen ska vi dricka varsin irish coffee och barnen ska få varm choklad, sen ska det nanas gott inför morgondagens första åk!
 
 
 
 
 
 

Packar, packar, handlar, packar och organiserar!

Vi packar för fullt här hemma nu. En vecka i snön är det som är på G.
Jag och pappsen åkte till Gekås i förmiddags och handlade en jäkla massa grejer, mest mat då, medan David och barnen städade/tvättade bilen och satte på takboxen.


Emil förbereder sig på bästa sätt, med ett riktigt finbad!

I morse bakade jag två limpor av ett nytt recept som stått och jäst hela natten.


Smarrig helgfrukost!

Nähe, nu ska vi nana här. 
Snön, here we come! 

Att ha haft filmkväll!

Ikväll har vi haft filmkväll här hemma!
Det var januari månads uppdrag från vår bröllopsfest och det var Davids boror Jonas som hade hand om det uppdraget. Han har ingen tv ooch så så han undrade om vi kunde ha filmkvällen här istället och det gick ju hur bra som helst, med en önskan, att det då kunde få bli en barnvänlig film. Det blev det, "Minioner"!
 
 
 
Vi fixade fram popcorn och satte oss tillrätta, alla 6 (med katten då som alltid ska vara med och trängas).
 
Innan idag har vi gjort en såndär massa andra saker, som att laga middag, baka en kanelbullekladdkaka, förbereda morgondagens frukost och förmiddagsgosa.
 
 
Nu ska jag vinka av David och Jonas som ska till backen och göra lite nytta!
 
 

Att ha fått den där leveransen...

Idag har jag och Emil varit hemma och väntat på en leverans från IKEA.
Vid elva-snåret dök det upp en liten lastbil, eller tja, liten och liten, den tog upp halva gatan utanför.
Både Emil och katten var helt till sig och medan chaufförerna bar in allt så ställde den lilla människan ungefär tusen frågor och katten satt i min famn och spann högljutt. En av chaufförerna var tvungen att stanna till och klappa henne lite under hakan varje gång han passerade.
 
 
Vi bad dom ställa allt i hallen, så dom liksom skulle stå lite strategiskt ivägen.
 
Så nu skruvas det verkligen för fullt här hemma. 
 
 
David har ju lite svårt att låta bli också, så det är fullt ös där uppe nu.
 
Nu ska jag ta och lägga barn och sen ska jag fortsätta hjälpa maken med det han behöver hjälp med. Mest är det att hålla mig själv och barnen ur vägen men ibland behöver jag lyfta någonstans och ibland behövs min åsikt.

Att ha slängt ut det sista!

Idag har även de sista hyacinterna åkt ut och nya fräscha, gröna (i alla fall ett par dagar, snart är dom nog ljusgrön/gula i vanlig ordning) krukväxter har flyttat in. 

Jag har säkert nämnt det här förr men alltså jag är så kopiöst dålig på blommor. Har aldrig lyckats hålla liv i något grönt särskilt länge och har gett upp för längesen. Nu köper jag dessutom bara den typen av växter som klarar av att bara få vatten en gång i månaden och då bli fullständigt dränkta...

På eftermiddagen bakade vi härliga lantbröd till kvällsmaten. 


Alltid uppskattat av alla i familjen! 


I kväll kom denna lilla godingen och ville somna hos mig, givetvis fick han det. 

Nu ska jag försöka nana, magen och jag är fortfarande rätt så mycket ovänner och det bränner ordentligt i mellangärdet men jag lyckades sova en hel del föregående natt så jag har ganska höga förhoppningar om att det här oxå blir bra. I morrn ska vi vara hemma å vänta på en leverans från IKEA...

Att vara lite trött på sin mage...

Min mage krånglar lite med mig nu igen. 
Dessa jäkla magkatarrer som dyker upp när man minst anar, gör mig lite småtrött.

Men jag hoppas kunna sova bort det och vakna utvilad och utan katarr i morrn. 

Att ha lagt sig i lite...

Just det!
Jag har ju glömt att berätta att jag liksom inte längre kunde hålla mig.
 
Det har pågått en debatt på både Hallands Nyheters hemsida och på deras Facebook-sida angående Förskolan. 
 
Det hela började den 28/12 med att en mamma skrev till insändarsidan Ordet är fritt. Hon var nybliven tvåbarnsmor och tyckte att förskolan borde bli mer flexibel med sina tider för hennes stora barn, dessutom tyckte hon att det var lite för snålt med bara 15 timmar i veckan. 
 
Det var många som tyckte till, från "båda" sidorna. Det var både andra föräldrar och pedagoger på förskolor.
Jag har följt det jag har kunnat, både via Facebook och via HNs hemsida. Jag kände till slut att jag nog också var lite tvungen att "lägga mig i".
 
 
Alla ni som hänger här inne har nog redan rätt bra koll på min åsikt och nu är det några till som fått ta del av den åsikten. 

Att ha gjort Ullaredsbacken i toksnö!

 
Som det snöa igår! Så roligt vi hade! Och så gott vi somnade sen på kvällen...
 
Efter att vi käkat lite mellanmål igår då så åkte vi till Ullared. David skulle ta hand om smökanonerna och grejer men jag och barnen roade oss galna så länge.
 
 
 
 
När David var klar så åkte han såklart oxå med oss och vi han även ta en liten fikapaus innan det började skymma. När vi var ordentligt trötta så åkte vi hem. Jag och grabbarna duschade och gjorde oss klara medan David skottade och sen åkte vi bort till mamma & pappa som hade maten klar (sån lyx!).
 
Idag har vi startat ganska långsamt. Vi smaskade på gårdagens bröd till frukosten och det var lika gott idag.
 
 
Grabbarna har varit ute tills bara för en stund sedan och nu sitter dom och äter lite på krämen från i går.
Jag har stoppat in en älgstek i ugnen som ska bli en pulled beef lite senare, när David kommer hem.
Maken åkte till backen ganska tidigt i morse och borde väl komma hem lagom till middagen ikväll i alla fall.
 
Nu ska vi strax kila ut en sväng till och ta vägen om affären i alla fall så får vi se vad det blir till den där rackars älgen...
 
Bjussar på dessa bilderna med, det är från igår på förmiddagen, innan det hade kommit så mycket snö.
 
 
 
 
 
 

Att dra vidare!


Med kräm å nybakat bröd i magen drar vi vidare!

Jag var uppe i ganska god tid idag och bakade ut dom där dagarna jag satte igår och jäklar i min lilla låda va gott det var! 

Så efter frukost frukosten gick vi ut och sen har vi varit ute tills det var dags för mig att fixa lite lunch och det var ta mig tusan inte lätt! Jag ville inte heller gå in! Men jag gjorde det lätt för mig och plockade ur några påsar frysta bär från i somras som bidde kräm och så får vi mat hos mor och far i kväll. 

Nu ska vi ta på oss torra kläder och åka bort till Ullared och fortsätta leka i snön! 
  

Att ha varit upptagen med SNÖ!!

Vilken dag vi har haft idag!
Massa snö, underbara snö!
 
Idag var ju dessutom vardagen tillbaka ordentligt, skolan började.
Så idag var klockan ställd och eftersom David åker hiskeligt tidigt nuförtiden (typ fyra, isch) så gör det ingenting alls att det kommer en liten gosig gosse och kryper ner hos mig vid sex tiden och så slumrar vi en stund till.
Men när klockan ringde och jag gick upp så var det inte alls populärt. 
Men mamma!! Du kan ju inte gå upp nu, vi ska ju gosa!
Det kommer bli tufft när vardagen börjar på riktigt även för oss...
 
Vi väntade förmiddagsbesök idag så jag skjutsade Albin till skolan medan Emil käkade frukost och vid nio kom Martina och Milo.
Vi satt inne en stund och tjötade medan grabbarna lekte på Emils rum. Men eftersom det snöade så ville till och med Emil ut och eftersom vi både skulle promenera till jobbet först och sen hämta Albin i skolan så gick vi ut en sväng innan dom åkte hem.
 
Snön är verkligen fantastisk! Promenaden hem från skolan tog ju säkert tre gånger längre tid än den brukar och på vägen hem passerade vi Oscars hus och han var ute och busade och undrade om han fick leka så vi tog honom med oss hem en sväng. Grabbarna var ute medan jag fixade lunch till mig och Emil som inte ätit än och när vi gick in och åt så knallade grabbarna bort till Oscar.
 
Efter bara en liten stund stod min stora kille i hallen igen med tårarna rinnande. 
Han har redan problem med magkatarr, älskade unge! 
Jag fick oxå min magkatarr ganska tidigt men inte så tidigt, jag tror jag åtminstonde gick i sjuan.
Det kan gå långa perioder utan att han känner av det alls men så ibland så kommer det oftare. Han är ju väldigt känslig och orolig av sig så det kan säkert ha med det att göra. Jag kan tänka mig att han spännt sig inför att börja skolan igen efter lovet och då kan det bli så.
Men han fick sitta en stund i mammas knä efter medicinering och sen fick han ordentligt mellanmål och när Oscar kom tillbaka från sin fika så var han fit for fight igen och grabbarna lekte som galninger ute sen.
 
Oscars pappa ringde och var lite orolig eftersom han hade bjudit in dom på fika och Albin redan då verkat lite låg och bara satt och tittade neråt, sen gick han hem. Älskade, älskade unge! Jag vet inte riktigt vad vi kan göra åt detta, kan man förebygga det på något sätt?

Det är liksom inget snack om saken när han kommer med detta, han pekar precis i mellangärdet när man frågar vart det gör ont och oftast går det över om han får något att äta oxå.
 
 
Det här är den enda stackars bilden jag tagit idag och man ser ju knappt vad det är men det är mina grabbar och Oscar. Det här har dom lekt i flera timmar med, ute idag. 
 
Jag klädde oxå på mig och gick ut då vid femtiden i kväll och så efter att vi följt Oscar hem så passade vi på att skotta i ordning lite innan vi gick in och fixade kvällsmat.
Pappan är ute på galej idag så det är jag och guldklimparna som är ensamna hemma och myser. Eller alltså, nu sover ju dom gott och jag har zappat över till Mr & Mrs Smith efter På Spåret.
Det där med att vara ute gör en faktiskt sådär härligt trött så jag ska oxå strax krypa ner och fortsätta kolla från kudden istället.

Jag har satt två olika bröddegar nu ikväll med som jag ska exprimentera med i morrn bitti tänkte jag. Låta degarna stå framme i rumstemperatur i natt och se om det blir bra. Får återkomma med resultatet i morrn!
 
Natti natti på er!
 

Att äntligen få liiiite snö!

 
Verkligen inte mycket, men lite och det snöar än!
 
 
Ungarna är som tokiga där ute och hoppade liksom till och med över fikat för att leka ute!
 
 
Otroligt glada barn! 
Jag är så glad att dom älskar snö och kyla lika mycket som vi!
 
 
Jag har haft min fantastiska klubbordförande, Frida, här hemma på lunch idag och nu sitter jag och jobbar lite fackligt här hemifrån.
 
Det verkar bli en ensam kväll för mig och grabbarna i kväll igen, snön, pistmaskinen och Ullaredsbacken lägger beslag på maken igen, 
 
Igår kom dom hem, sent, Albin och David och Albin somnade kvickt på min arm efter att han duschat.
 
David fick i sig lite mat, tagit en dusch och sen ställt klockan på typ mitt i natten för att åka och kolla till snön, innan jobbet i morse... Han är hängiven, min man.
 

Att ha tagit en trettondagspromenad

Vi hann faktiskt med en riktigt härlig liten promenad innan, när David mellanlandade hemma.

 
Vi tog vägen om affären och stannade till där det liksom behövdes klättras, krypas eller lekas lite.
 
Nu ska David och Albin dra vidare igen, mot backen så det blir jag och mini som ska mysa här hemma i kväll och eftersom barnen fick Astrid Lindgren-DVD boxen i en adventspresent så tror jag bestämt att vi ska ta något där ur.
 
 
Jag fick invigt mitt nya skidställ, från 2117 of sweden och jäklars va varm och skön jag höll mig.
 
Nähe, nu ska vi fixa fram kvällsmaten och sen bänka oss i tv soffan!
 

Att ha det förbenat bra!

 
Idag var det sådär härligt och kallt igen! Helt underbart jue!

Jag och Albin gick ut och drog in lite iskall luft efter frukost idag innan vi gick in igen och värmde tårna lite framför brasan (Crocs är verkligen jättebra men när det är -10 komma någonting, så är dom lite dåligt isolerade).
 
Maken min kom hem sent som rackarns igår kväll efter att ha jobbat och sen jobbat med snön i Ullared. Idag kunde man dessutom läsa om det i HN och det är ju superroligt! Hoppas det håller sig under nollan nu i några veckor så det blir riktigt bra i backen och man kan komma igång med skidåkningen.
Tänk så många ändå, som inte vet vilket jäkla jobb det är, att få till snö i den däringa backen. Den ska övervakas 24 timmar om dygnet och dom är 4 stycken som turas om, dag å natt...
 
Det är ju ett kallt jobb det där så jag köpte en riktigt varm och go tröja till David i julklapp, men jäklar alltså, vilken tröja! Jag har den på mig jämt! Stackarn får ju ingen chans att använda den själv ;-)
 
 
Men nu har jag beställt en likadan till mig, det här går ju inte!
 
Nu ska jag dra igång lite här hemma.
 
 
Snälla vintern, stanna ett par veckor till, snälla?
 

Att ha haft föreningsarbete

 
Ja, när jag hade klistrat på adressettiketter, vikt, lagt i och klistrat igen en sisådär 150 stycken kuvert så tog jag en välförtjänt (enligt mig själv) paus vid brasan med te och nya HM katalogen.
 
Idag har jag då alltså satt mig med delar av SCFs (Sidvagnsföreningens) januariarbete som består i att skriva ut (och jag lovar att det drogs en lång, låååång ramsa när skrivaren inte alls sammarbetade med mig) medlemsinformation och adressettiketter som ska skickas ut nu.
 
Grabbarna hjälpte till när skrivaren strulade med att hålla papper, kasta skrynklade papper, trycka på knappar mm. Så vi hade det ganska mysigt där på förmiddagen.
Medan jag sen gick ner i köket och skar/klippte adressettiketter, klistrade och vek så lagade barnen maten med min övervakning och hjälpande hand givetvis och det gick precis hur bra som helst!
 
Efter maten skickade jag ut grabbarna så jag kunde få göra klart och plocka i ordning lite.
 
 
 
Dom är för söta, dom där båda!
 
När dom var ute så fick dom springa efter posten, hämta ved och lite annat åt mig.
Jag är så himla glad att jag alltid haft grabbarna med mig i vardagsarbetet för det är så naturligt för dom (speciellt Albin) att hjälpa till när jag ber om något.
 
Lite förundrad var jag ändå när jag 3 (tre!) timmar senare ropade in dom för lite fika.
Det var ju galet kallt ute och dom var ute i så många timmar så jag värmde glögg och plockade fram pepparkakor och lussekatter till fikat idag.
 
 
Nu ska vi ordna oss lite kvällsmat här, det blir bara jag och grabbarna.
Pappan är i backen och jobbar.
Nu när det är minusgrader och perfekt väder för snöläggningen i Ullared så lär vi inte se honom så mycket.
 
 

Att ha haft en krispig morgon

 
Ja, jag var bara tvungen att gå ut och andas en stund i morse, med rykande varmt kaffe i handen, ljuvligt!
 
I morse vaknade jag av att det kom en liten, liten gosig gosse och kröp ner under mitt täcke och tryckte iskalla tår mot mina knän! Han gör så, våran lilla Emil, kommer och gosar med mig, varje morgon. Han blir dessutom vansinnig om jag någon gång skulle ha klivit upp före honom.
 
I går efter att ungarna lagt sig och vi druckit ur våra tekoppar så satte vi oss båda två och gjorde klart botten till det där pusslet som David håller på med och nu är vi på andra lagret, själva 3D lagret och sen ska det på ännu mer grejer, så blir det tydligen ett 4D pussel!
 
 
Ja, ett litet kort tag kan jag stå ut med att vardagsrummsbordet okuperas av ett pussel...
 
Jag har suttit med en himla massa papper nu på förmiddagen och börjar bli lite lätt fyrkantig i ögonen så jag ska kila ner i köket och ordna fram lite lunch, sen tror jag nog att jag ska ta och baka lite bröd till kvällsmaten.
 
 
Dessa båda huliganer/cowboys har underhållit mig på kontoret idag.
 
Jag vet att jag sagt det förr, men det ska bli skönt att kunna sitta och jobba på kontoret utan sällskap så småningom.
 

Att ha lata dagar på hemmaplan

 
Just såhär kan det se ut här hemma nu. Mannen pusslar och får med jämna mellanrum hjälp av någon mindre man med massor av hjälpsamhet i fingrarna.
 
Igår hade jag finfina planer på att blogga, men det bidde visst inte alls så.
På förmiddagen jobbade maken och jag passade på att börja med en tårta som skulle levereras bort till mamsen idag. Min hårdrockare kom på besök och hann med både en kopp te och senare en kopp kaffe. Barnen älskar ju när hårdrockaren kommer så han fick vackert slå sig ner och spela lite Mario kart tillsammans med grabbarna på det där lånade wii-spelet.
 
Jag påbörjade kvällens mat ganska tidigt och eftersom det var en sån succé förra gången jag lät kyckligfiléerna efterkoka i lite glögg så gjorde jag samma sak. Det var längesedan vi hade risotto konstaterade vi tidigare på dagen så det gjorde jag och för säkerhetsskull kastade jag in ett par hasselbackspotatis i ugnen. 
Smarrigt som attans och sen dog vi lite i soffan till Fåret Shaun the movie.
 
 
Jag både påbörjade och avslutade min juklapp i går när barnen lagt sig.
 
Idag började jag dagen med att baka av två limpor bröd som jag drog ihop i går kväll som stått och jäst i kylen i natt och det bidde hur bra som helst. Mysig start på den här sista dagens "ledighet", i morrn åker ju David till jobbet igen.
 
Hur som helst, jag och Albin åkte in till stan på förmiddagen och handlade upp två presentkort som han fick när han fyllde år och när vi ändå var i stan så passade vi på att fylla på lite förbrukningsmaterial till vår nya favvo sysselsättning, pyssla!
 
 
Vår stora kille kan pyssla i timmar!
Lillebror kommer förbi då och då och typ limmar ihop en grej, sen är han nöjd...
 
 
När vi ändå skulle plocka tillbaka tomtarna in i skåpet idag så passade vi på att pyssla några nya till samligen, ihop med en Rudolf och en Rosie...
 
Efter pysselstund, och bortplockning av tomtarna så började jag på att göra klart och köra bort tårtan till mamma och pappa som har alla mammas syskon på lutfisk-kalaset idag istället för på onsdag.
 
 
Jag fick fria händer och gjorde det enkelt för mig.
En jordgubbsmousse och en dulche de leche-mousse fyller denna tårta som är spacklad med
mörk chokladganache och sen dekorerad med färska frukter, bär och lite vit choklad.
 
Nu ska jag kila ner och suga ut det sista ur denna helgen genom att krypa upp i famnen på min man och dricka te. Emil går runt här hemma och saknar julgranen, han protesterade högljutt när vi plockade av allt pyntet (även om han var jätteduktig och hjälpte till hela tiden) och även när vi plockade bort tomtarna. Men han verkar hyfsat nöjd med att dom ju får komma fram igen nästa år.
 
God fortsättning mina vänner!
 
 
 
 

Att ha gjort en perfekt fondant!

Jag kikar bara in lite snabbt just nu.
Grabbarna och jag är ensamna hemma, David har varit iväg hela dagen men borde strax vara hemma och då ska vi äta tacos på hela familjens begäran.
 
Men det var ju det där med fondanten jag bara ville visa.
 
 
Min uppgift till nyårsmaten igår var dessert och då hade jag bestämt mig för att göra fondant och här är den minsann! En kolafondant, helt perfekt dessutom!
 
 
 

Årskrönikan 2015!

 
God morgon och Gott Nytt År mina vänner!
 
 Jag har samlat ihop mitt 2015 och bjussar på en tillbakablick från detta, underbara gångna året.
Nu när jag har kollat tillbaka så upptäckte jag ju att jag visst hade en bloggpaus i slutet på 2014 och därför är det dessvärre lite smådåligt uppdaterat i början på året men jag har samlat ihop mina instagram bilder och ska försöka sammanfatta någolunda. 
 

 
Januari 2015
 
 
Januari i bloggen präglas till största delen av mitt behov att komma ikapp efter flera månaders uppehåll men i det verkliga livet så rullar det på utav bara den.

David är i Japan i 10 dagar över nyår så jag och grabbarna är ensamna hemma ett tag och firar nyår hemma hos mamma & pappa. Pappa är även den som får komma och hjälpa mig när jag ska slänga ut granen. Det visar sig att det finns alla anledningar i världen till att jag inte ska hantera en julgransbelysning och definitivt inte plocka ner den. Det var dessutom storm den dagen jag fick för mig att det var en bra dag att kasta ut den så alla barr kastades liksom tillbaka in i huset och jag hittade barr inne i hela januari.
 
Pappan i familjen kom äntligen hem och vi ekiperade oss för en vecka i Trysil i vanlig ordning och vi hade en helt underbar vecka! Massor med skidåkning och framför allt massor med snö! Det var jättesvårt för oss att få in grabbarna på kvällarna, dom ville bara vara ute, hela tiden och dom lekte så himla bra i snön.
Men vi kom givetvis hem och vi fick snö även på hemmaplan.
 
Den översta bilden till vänster är från när jag och Emil hängde några timmar inne på barnmottagningen i slutet av januari för att Emil skulle göra en Penicillinprovokation för att han fick en sån vidrig allergisk reaktion på hösten, troligtvis av penicillinet han fick för sina långt gågna svinkoppor...
 
Vi flyttade även studion bort till lokaler brevid Davids lager och påbörjade bygget av övernattningslägenheten ute i garagebyggnaden. Jag fick hem fem olika glasögonbågar och skulle nu äntligen få ordning på mitt brytningsfel.
 
 

 
Februari 2015
 
 
Februari började med att Emil var väldigt förkyld och hostig så vi hade mycket mys hemma så fort vi hade tid till det. Jag jobbade rätt mycket med handelströjan på mig och hade jätteproblem med att vänja mig vid att ha mina glasögon på mig.
 
Albin var iväg på årets första och efterlängtade crossträning och det gick jättebra!
Jag var ute i förrådet och rotade fram alla mina gamla fotoalbum och bjöd på lite fina bilder från förr.
Övernattningslägenheten började bli klar och jag tog med mig min hårdrockare Oscar och åkte upp till IKEA en kväll och köpte det vi behövde för att göra det beboligt där ute.
 
Mina fina Vin & Vax-tjejer och jag var ute på både after work, bio (Femtio nyanser...) och sen käk på Nami för att senare samma helg bli lämnad ensam med Emil då David och Albin åkte på crossträningsläger till Danmark.
Jag fotade mycket i min nya studio och vi gjorde årets första grillning.
 
I slutet av februari så var jag iväg och höll en kurs på Viskadalen och i vanlig ordning var barnen med farmor/mormor sålänge. (bilden från den kursen är med i bilden under mars)
 

 
Mars 2015 
 
 
 
Några av bilderna här ovan tillhör igentligen April men det var lite trixigt att dela upp det så jag kör såhär,
hoppas det är ok.
 
 I början på Mars så hände ju det där som inte få hända, Emil kräktes i bilen på väg hem från stan och det har sedan dess funnits med mig i bakhuvudet större delen av året faktikst. Hur som haver, vi fick hålla oss hemma några dagar men inte var det något fel på ungen inte, han var precis som vanligt efter det.
Bilen fick vi dock lämna in på verkstaden på en rejäl rengöring invändigt för den skulle jag ha någon vecka senare när vi skulle upp till Stockholm på kurs.
Stockholm bidde det och en LO-kurs som heter Insikter och varar i två veckor. Familjen kom upp till stockholm över helgen och vi bodde på finfint hotell och gick på Skansen bla, URMYSIGT!
 
Medan jag var borta i Stockholm så hade David passat på att dona en himla massa hemma. En ny ytterdörr hade fyttat in på baksidan av garaget och jag hade äntligen fått en helspegel i hallen där uppe.
 
Jag passade på att hylla våra älskade föräldrar som ställer upp i ALLA väder och har våra barn så vi kan jobba och ränna på allt vi har för oss jämt och i slutet på mars släppte vi bomben, VI SKULLE GIFTA OSS TILL SOMMARN!! Jag gjorde i ordning och hade skickat iväg alla inbjudningar innan jag stack till Stockholm nämligen.
 

 
April 2015
 
 
 
April dominerades av att Albin bröt armen illa på ett crossträningsläger och var tvungen att operera in spikar i armen. Men innan det hände gjorde vi klart i lägenheten och brorsan var på besök ett par veckor och liksom "provbodde" medan han var här och gjorde praktik.
 
Vi hade påsk, med sedvanlig äggletarjakt i trädgården och när det dök upp en massa röda dagar och bröte där jag jobbar så passade David och barnen på att byta ut de gamla, halvruttna slanorna på vårt staket, till nya fina!
Vi var även ute på Strömma där Marina premiäröppnade för säsongen.
 
I början på april så inaktiverade jag mitt FaceBook-konto och det var det väldigt många som undrade över. Det var otroligt skönt och hade det inte varit för funktionen Messenger och Grupper/Evenemang så tror jag nog att jag inte kommit tillbaka alls. Jag saknade det inte det minsta under de tre månader jag var inaktiverad.
 
Vi hämtade hem husbilen i April och vi fick även riktigt härligt vårväder där vi kunde sitta ute och sola (jag) och gå utan tröja i trädgården (barnen). Jag åkte iväg och höll kurs på Viskadalen i tre dagar och även i slutet av april var jag iväg med Handels, men då var det konferens i Stockholm och besök i Rikstagshuset för andra gången på en månad. (bilden på det och på Emil utan tröja kommer under Maj)
 
Det var även denna underbara månad som jag, Anna & Marina åkte upp till Göteborg en hel dag och jag fick köpt mig ett stycke brudklänning...
 

 
Maj 2015
 
 
I Maj blir det lite mer allvar med min träning och min mat. Efter att jag provat ut en klänning som var lite för liten så hade jag ju ett ganska viktigt mål att nå så jag tog i rätt rejält och körde på stenhårt.
 
Albin blir äntligen av med sitt gips och spikarna opereras ut men det tar ett tag innan han kan sträcka på armen ordentligt. Han är otroligt duktig och tapper med sin arm.
Jag försöker gå in mina skor, som jag ska ha på bröllopet, det går sådär. En tjej kommer och intervjuar mig, med filmkamera och allt, och det går precis hur bra som helst.
 
I vanlig ordning är det Sidvagnscross på Anneberg på kristi himmelsfärd och vi har väskorna packade och hänger kvar där hela dagen. 
 
Jag är iväg på ytterligare en konferens med Handels, denna gången i Hindås. 
Väl hemma sätter vi en saft på maskrosblommor som visar sig vara över förväntan god!
 
Sommarens nya pool anländer på en lastbil, David påbörjar bygget av en tvättställning (eftersom den gamla har gjort sitt och jag tycker sånna är asfula och vill ha en som är fast i marken), som sedan visar sig ta hela sommarn att få klart.
 
Jag lyckas springa på ett par superfina hängsel-shorts till ungarna när jag är på Gekås och det visade sig när jag kom hem att det var så rackarns bra att det bidde bröllopsutstyrslen.
 

 
Juni 2015
 
 
 
I början av juni jobbar jag min sista dag på hela sommaren. Jag hade tagit föräldraledigt för att kunna vara hemma och ha det riktigt gott tillsammans med barnen och förbereda den stora finalen i augusti. Sommaren 2014 blev ju inte riktigt vad vi väntat oss eftersom David blev så sjuk.
 
Det var skolavslutningar, Tjärbyligan, Skara sommarland, midsommarafton, poolpremiär, mera safttillverkning, Gokart-cup och som jag skrev ovan, massor och massor med förbrederlser. Jag åkte till IKEA och köpte typ 65 stycken vita lakan som vi skulle ha på bröllopsfesten.
 
Albin var tillbaka upp i sadeln på crossen efter flera månaders uppehåll.
Jag fick tag i massor av jordgubbar som blev både saft och kompott till bröllopstårtorna och David fick en för tidig bröllopspresent i form av biljetter till Metallica.
 

Juli 2015
 
 
I Juli blir det både svensexa och Möhippa. Jag och David över på brudvalsen för fullt tillsammans med vår Toastmadame Linda. Jag är ute och jobbar en vecka tillsammans med LO och vi åker med husbilen till Uddevalla på cross-VM ett par (galet varma) dagar tillsammans med min pappa.
 
Vi fortsätter med bröllopsbestyren. Anmälningarna börjar lida mot sitt slut och vi vänder och vrider på bordsplaceringar. Jag och mamma åker upp till Göteborg och hämtar bröllopsklänningen och får då givetvis prova den och den går att knäppa! För att den ska sitta hyfsat bekvämt och för att jag ska kunna få luft så behöver jag lägga i en växel till för att minska omfånget över bysten.
 
Vi tar ut husbilen igen och åker på några dagars semester på Daftöland tillsammans med min kompis Jessica och hennes familj. Våra grabbar finner varandra direkt och det blir superlyckat.
Båda killarna klipper sig för sista gången innan bröllopet.
 
 Jag gör även en alldeles egen natt i husbilen, på en crossbana i Helsingborg. Det var deltävling i sidvagnscross och jag hade ett möte med föreningen kvällen innan. David och barnen skulle vart med men han blev kiddnappad för svensexa den dagen.
 

Augusti 2015
 
 
 
Augusti då ja. 
Finns inte sådär skimycket mer att säga än att det liksom var då det hände.
Vi blev äntligen, efter nästan 11 år som förlovade, man & hustru!
 
Innan bröllopet tog jag och David en heldag och åkte runt och hämtade upp kylar (alltså, kylskåp). Det behövdes verkligen när jag påbörjade bröllopstårtbaket ett par dagar innan.
Jag klarade ju såklart mitt mål oxå, att komma i klänningen och att väga under 70 kg. Ett par dagar innan vägde jag 68,9 kg.
 
Efter bröllopet var vi på Metallica på Ullevi.
Vi rev ner poolen och det gamla pooldäcket. Det påbörjades även ett nytt pooldäck, fast i marksten.
Jag och David åkte med Oscar och Mariana till Wild West Steakhouse i Halmstad en kväll, det var riktigt, riktigt gott!
 

 
September 2015 
 
 
I September är det fortfarande varmt och skönt och Albin cyklar utan tröja.
Jag bakar tårtor och vi kollar på våra bröllopsbilder hela tiden för att försöka bestämma oss för hur vi ska göra, vilka ska vi förstora, vad ska bli tackkort mm.
 
Fastarps Förskolas 25-års jubileum där jag och David varit festkommité äger rum, på Rönnås Lada såklart och vi har 90-tals tema på den festen, som ni kan se...
 
Vi åt kräftor hos svärmor och passade på att fira att hon fyllde 60-år samtidigt. 
Jag jobbar en massa fackligt, både på avdelningen och på jobbet och är iväg på konferens ett par dagar och håller kurs ett par dagar.
 
Vi var ute på en svamprunda i skogen tillsammans med Emelie, Peter och barnen.
David fyller år och blir firad med ljus på en cupcake.
 

Oktober 2015
 
 
I oktober fyller världens absolut bästaste Albin 9 år och får en Enhjuling i födelsedagspresent som han sen övar coh övar och övar och övar och övar sig på... Han fixar sin egen födelsedagstårta, dekorationen i alla fall.
(Det har smugit sig in några novemberbilder här, de tre översta)
 
Jag var iväg och höll kurs och jag var iväg och gick på kurs, en vecka i Stockholm.
Pappa fyllde år och blev firad med tårta och ljus.
Efter en himla lång väntan fick jag äntligen hem mina papper på att jag numera heter Larsson.
 
Jag fotar fina barn på en strand i Falkenberg och bakar tårtor till andra fina barn.
 

November & December 2015
 
 
 
Ja, November & December var det så himla mycket och det liksom flöt ihop som dom får faktiskt samsas lite.
 
I November dricker vi glögg och myser till Sunes jul!
 Jag och tjejerna åker till Helsingborg för shopping, mys och övernattning och blir överraskade med en sisådär 25 cm snö och inga vinterdäck. Det gick finfint och Albin blev överlycklig som fick leka med all snö jag hade på taket när jag kom hem.
 
Jag var iväg tre dagar och höll en kurs på Viskadalen och åker på mitt första möte på LO som ombud.
Albin är tyvärr lite sjuk i november, har feber, ont i halsen och tappar rösten.
I slutet på november firar vi äntligen första advent med paket, ljus och lite julmat.
 
I december fyller vårt busiga lilltroll år! Hela 5 år har han hunnit bli.
Vi fotar för julkorten och det är lussefirande på dagis och med jobbet.
Jag får en segdragen bihåleinflammation men ändå kommer vi iväg till Helsingborg över en natt, jag och maken.
Vi hinner med ett julbord/julshow med Vin & Vax tjejer med män. Jag är på julbord med jobbet.
Jag bakar bröd å lussekatter, lägger in sill, gör julgodis, bakar pepparkakor, kokar gröt, slår in paket och ÄLSKAR det!
 
Det blev jul! Vi fick en fantastisk jul och en underbar nyår!
 
 
Det bästa med 2015...
 

RSS 2.0