Fördjupad Handledarutbildning

 
Här har jag suttit idag. 
Det har gått finfint idag och när man dessutom får uppdateringar från mormor som har höstlovslediga barn hemma hos sig, då blir dagen fulländad.
 
 
 
Tydligen hade hon "argsinta" pirater hos sig idag. 
 
Vi hade en väldigt annolunda presentationsövning idag där vi skulle rita!
Jag är ju SÄMST på att rita. Man fick inte lov att skriva något och skulle få mer arbete, relation/familj, fritidsintressen och fackliga uppdrag. Här är min bild...
 
 
Nu har jag faktiskt redan lagt mig tillrätta i sängen och laddar för ett avsnitt Criminal Minds innan ögonen kommer slå igen här.

Att vara på plats!

 
Efter några timmar i bilen är jag på plats. 
Eller alltså, jag var på plats vid halv nio i kväll men nu ligger jag här och väntar in morgondagen. 
Jag är alltså på plats på Runö Folkhögskola i Åkersberga, norr om Stockholm. 
 
 
Resan upp gick finfint.
Jag stannade en gång och tankade men utöver det körde jag på  hela vägen. Det gick precis hur smidigt som helst och tog runt fem timmar. Jag hade mackor och te med mig så jag tog  kvällsmaten i farten. 
 
Hemifrån fick jag detta. 
 
 
Mitt hjärta smälter fullständigt. 
Albin sover hos mormor och Emil sover på min sida sängen. 
 
Nu tar vi kväll med Johan Falk.

Ändrade planer

Idag skulle jag varit iväg på ett möte med några eldsjälar från Varbergs Motorklubb på en större SVEMO-sammankomst i Skara trakten. Jag har velat lite fram och tillbaka och eftersom jag drar till Stockholm på utbildning i morrn så kände jag att jag ville hänga med mina kids idag så maken var snäll och tog min plats.
Jag fick visserligen ett mess innan som talade om att han inte alls hörde hemma på detta mötet då det pratades demokratiska strukturer, det var diskussionsgrupper, redovisningar mm. 
 
Jag lovade att gå nästa gång.
 
 
Jag och grabbarna har haft en helt fantastisk dag hitills.
Vi började med att gosa ner oss alla tre i vår säng och kolla lite på tv på morgonen innan jag smög upp och la in mer ved i brasan (som maken givetvis tänt innan han åkte tidigt i morse) och gjorde lite extra lyxig frukost till pojkarna, varm choklad och färdigbredda mackor.
 
 
 
Jag tog med mig tekoppen upp på kontoret och sen har jag och killarna suttit och kollat på födelsedagspresenter och julklappar och jag har antecknat och laddad ner bilder för fullt här nu så jag ska kunna få lite koll på läget. Jag brukar ju alltid börja i gooood tid och har så redan gjort lite grann men nu känns det som om jag har ordentlig koll.
 
Medan jag lagade mat så gick killarna ut en sväng och Albin har jag fortafarnde duster med varje dag om att han har alldeles för lite kläder på sig. Han vill inte ha jacka på sig en enda morgon när vi han ska till skolan, jag får tjata jämt och direkt när han kommer till skolan så hänger han av sig den och när han ska hem så knölar han ner den i väskan och suckar tungt när han kommer hem för att jag tvingade på honom den på morgonen, han hade ju INGEN användning för den på hela dagen. 
 
 
Idag är detta outfiten för utomhuslek tydligen...
 
Nu ska jag också ge mig ut tänkte jag så får vi se vart vi tar vägen. Kanske en fika på Strömma, kanske en vända i skogen och alldelses säkert blir det en sväng om skolan och kolla vad som hänt där (tidningen skrev om skadegörelse och det frågas ungefär tusen frågor om det så det är bättre vi kollar läget) och affären för lite pepparkakor och clementin, jag har lovat glögg till fikat nämligen!
 
 
 

Att ladda för jobbekväll

 
Jag och Emil pysslar lite efter skolan i väntan på att Albin ska komma hem och jag ska pysa bort till jobbet. 
Emil har gjort en bok som han illustrerar för fullt och han berättar inlevelsefullt om vad som händer i varje nytt kapital. Inte får han vara i fred heller utan det ligger en  liten lurvhöna och trycker tätt intill. 
 
 
Samma lilla lurvhöna har jag minsann oxå fått gosa med idag. 
 
 
Igår kom skolkatalogen och det sysselsatte barnen ett bra tag. Dom pratade och pekade och hade mycket att berätta tydligen. 
 
 
 
Nähe, nu får jag dra på mig  jobbarkläderna tror jag! 

Bloggbekymmer

I helgen har blogg.se haft lite bekymmer så jag har inte uppdaterat pga det men nu är jag tillbaka med en sammanfattning.  Blir dock ganska kort, det har inte hänt sådär skitmycket spännande sedan sist. 
 
I lördags jobbade jag hela  dagen och sen på kvällen så var vi Hos Marina och Claes med Vin & Vax gänget med män. Så jäkla mysigt vi hade! 
 
På söndagen fixade jag en riktig söndagsmiddag och sen på eftermiddagen kom Davids bror med fru och  barn och hälsade på. Jonas var så sugen  på tårtan han missade på kalaset så vi fikade på resterna av den. På kvällen var det sedvanlig simskola och sen glöggmys innan läggdags.
 
I går jobbade jag på ICA hela dagen, slutade inte innan sju och idag har jag jobbat på Handels på förmiddagen och sen på eftermiddagen hade jag en massa eget arbete på kontoret att fixa. När David kom hem tog han med barnen och simmade medan jag använde upp en del grejer i kylen som behövde ätas upp. Det bidde två pajer till kvällsmaten. 
 
 
Jag och Emil satt och filosoferade lite innan, när han kommit hem från skolan och då passade jag på att fråga honom en massa frågor som jag sett cirkulerar på Facebook nu. 

Här kommer frågorna och svaren

1. Vad brukar mamma alltid säga till dig?
- Att jag är en fantastisk liten unge
2. Vad gör mamma lycklig?
- När jag gör bra saker.
3. Vad gör mamma ledsen?
- När jag gör dumma saker och när jag är dum.
4. Hur får mamma dig att skratta?
- Att du säger roliga saker.
5. Hurdan var mamma som barn?
- Då var du liten.
6. Hur gammal är mamma?
- Ehhh... 34 år.
7. Hur lång är mamma?
- Ehh, typ en meter?
8. Vad är mammas favoritsysselsättning?
- Laga mat och skriva på datorn.
9. Vad är mamma jättebra på?
- Laga mat!
10. Vad är mamma inte så bra på?
- Du är inte så bra på köra pappas bil. För det är du väl inte? Eller? Fast... eller... Jag vet nog inte... Jooo, nu vet jag! Du kan inte vrida på tungan såhär (och så ställer han tungan på högkant i munnen).
11. Vad jobbar mamma med?
- Du jobbar med... ehhh... papper. Viktiga papper. Och så jobbar du på Ica. och med att baka!! Åsså jobbar du på Handels med!
12. Vad är mammas favoritmat?
- Det vet jag, det är sås, lingon, potatis och kött!! Det har du redan sagt!
13. Varför är du stolt över mamma?
- För att du köper bra leksaker och för att du är jättesnäll.
14. Om mamma var en seriefigur så vem skulle hon vara?
- Då hade du varit åsnan i Shrek!
15. Vad gör du och mamma tillsammans?
- Vi äter glass och gosar.
16.-Vad är mammas favoritställe dit hon gillar att gå/åka?
- Trysil!

 

 
Nu ska jag passa på att sova. I morrn har jag massa grejer på agendan. 

Att ha firat en tioåring!

Vi har firat riktigt ordentligt!
Igår kväll när jag och David gick och la oss så var det förberett precis hela huset. 
 
Tårtan var klar och stod i kylskåpet där ute. 
 
 
Ballonger i massor var uppblåsta och ihopbundna.
 
 
Dukningen med bordsplaceringen var klar och vi hade dukat finfint med dukarna i färgerna Som Albin valt. 
 
 
Vi hade dessutom hunnit göra klart paketjakten och Viola var helt säker på att vi trasslat ut allt det snöret i hela huset för hennes skull. Men näää, så var det ju inte riktigt... 
 
   
 
Sen somnade vi gott och jag vaknade tio över fem av att David väckte mig och undrade hur vi skulle göra med morgonbestyren. Jag informerade om att jag ställt klockan på tjugo i sju och inte var sugen på att gå upp redan. Men när jag väl är vaken så är jag. 
Jag gick upp, vi fikade smoothie och satte tio tårtljus i en sockerkaka. Sen plockade vi upp en lillebror som var näst intill medvetslös av att bli väckt mitt i natten. 
Efter det gick vi upp och sjung!
 
 
 
 
 
 
Sen bidde det skola för kidsen och jobb för oss vuxna.
I kväll har vi haft kalas och bjudit på tacos och tårta.  Albin har fått så himla fina presenter idag och somnade så lycklig. 
 
 
 
 
Nu är det trötta föräldrar som ska sova här. 
 

Albin 10 år!

 
Idag är det en stor dag!
Vår älskade, älskade unge blir 10 år!
 
Hur galet är inte det?
 
Tänk att det känns inte som om det var så länge sedan som han var såhär pluttig.
 
 
Nu ska vi in och väcka honom med paket och sen i kväll blir det kalas och det blir kalas a la Albin minsann. Han har valt tema, färger och mat.
 
Grattis på din dag, älskade unge!

Att ha haft ett möte

I morse tog vi fram myset ordentligt och tände ljus till frukosten. 
 
 
 
Himla mysigt faktiskt. 
 
Sen kom Frida på morgonen, vid halv nio och så åt vi frukost ihop och förberedde oss för mötet vi skulle ha kl 10. Det gick bra på mötet och Frida följde med mig hem efteråt då vi behövde sammanställa lite. David hämtade Emil i skolan så vi kom hem samtidigt och eftersom både jag och Frida var hungriga så svängde jag ihop lite middag medan hon skrev. Emil gjorde oss sällskap och fick i sig två hela portioner han med.
 
Vår galet sociala kattunge lät inte Frida vara helt ifred...
 
 
Dessutom hade hon gammelkatten Kajsa liggandes tätt intill bakom sig.
 
När Albin kommit hem och åkt igen (crossträning och dom måste ju åka direkt när han kommer hem för att hinna köra innan det blir mörkt) så drog jag och lillebror igång lite i köket. 
 
 
 
Det bidde några olika mousser med julig anknytning 
Lingon med glögg och kanel
Knäck med hackad mandel
Polkagris 
Clementin och nejlika 
Glögg och vit choklad 
Saffran
Pepparkaka 
 
Vi kom in i julstämningen ordentligt så då bestämde vi oss för att ta första glöggen i kväll.
 
 
Precis hur mysigt som helst. 
Jäklars va jag längtar till jul nu. 
 
Jag och David satt kvar i köket en stund och sen gick jag och tog hand om tvätten. När jag var klar så ropade jag ner barnen för att hämta sina tvätthögar och då kommer detta ner... 
 
 
- Mamma, bli inte arg nu (börjar han säga i trappan, innan han är inom mitt synhåll), det här är min rustning! 
 
Jomenvisstsåatt. 
Halva toarullar, fasttejpade på kroppen. 
Det saknas inte kreativitet här hemma i alla fall. 
 
Nu blir det äntligen Grey's anatomy! 

Att ha en massa nytt på gång!

 
Och med nytt så menar jag nya smaker till tårfyllningar! 
Jag har tänkt göra en adventstårta till jobbet och provar därför att göra en massa olika fyllningar som jag vill ha utlåtande om. 
 
Idag har jag kokat ihop kompotter och ganacher som står i kylen och väntar på att bli ihoprörda med grädde och bli till fylliga mousser.
 
Det blir en clementin och nejlikamousse. En kryddig lingon och kanelmousse med lite glögg. En polkagrismousse. En knäckmousse med hackad mandel. En saffransmousse. En pepparkaksmousse och en mousse på vit glögg.
 
Jag skulle egentligen ha jobbat för Handels men har ett par bihålor som inte riktigt samarbetar så jag grävde ner mig i kastruller och bunkar i stället. 
 
Nu ska vi vila. Jag och denna donnan.
 
 
 

Gissa temat

 
Albin har verkligen gått all-in idag när vi har förberett delar av tårtdekorationerna och det är ju galet svårt att gissa vilket tema som vankas...
Jag är galet imponerad av min stora kille som gjort det mesta själv! 
KTM-märket har jag gjort och så hjälpte jag till med prispallen. Sen gjorde han crossen och flaggvaktsbåsen helt själv! 
Nu är det alltså upp till mig att lösa resten, crossbanan...
 
Vi hade övervakning hela tiden. 
 
 
Ja, hon övervakar ju överallt...
 
 
Stackars lilla Viola har fått sig en stämpel. 
Jodå. När Albin kom hem från skolan så såg han att Lolan var blåmålad på ryggen.
Vi frågade såklart Emil om han visste något men han hade först ingen aning. 
Sen kröp det fram att Lolan visst hade gått rakt över pappret som han höll på att stämpla på och jobb är så ljus så han såg inte riktigt skillnaden och då råkade hon få en liten blå stämpel på ryggen.
 
 

"Städa, städa varje..."

... fredag!
Näää, det är ju söndag och jäklars va vi har städat idag. Igår med, men då hade vi en massa annat att pyssla med samtidigt, så det blir lite hattigt men ett par rum hann jag med. David var med Albin och tränade några timmar ute på Anneberg och sen körde han iväg Emil på kalas. På eftermiddagen började jag göra mig i ordning för kvällens firmafest men det är alltid så svårt att komma ifrån när man har världens socialaste kattunge som smyger sig på så fort man råkar sätta sig ner. 
 
 
Idag har det som sagt inte hänt något spännande alls, bara städning och matlagning. 
Veckan är fullproppad med jobb, roligheter, förberedelser och en riktigt stor födelsedag. 
Albin har bakat sin tårtbotten alldeles själv idag, jag hjälpte honom bara med hur mycket han skulle ha och att ta ut den ur ugnen. 
 
Nähe, nu behöver jag sova. 
 

Att ha haft den bästa av fredagskvällar!

 
Bara det här lixom. 
Att sitta i kökssoffan och få ha både pojkar och kisar nära efter en rejäl ostbricka till kvällsmat med en stor kopp te och chiapudding till efterrätt... 
 
 
Sen sist jag jag jobbat, jobbat och jobbat!
Oväntat va? 
Onsdag på Handels, torsdag först på kontoret och sen till stängning på Ica och idag på Handels.
Det börjar bli lite småförkylt här hemma med. Mina bihålor gör sig påminda ordentligt men jag sprang in om apoteket när jag var i stan och köpte sinova, coldzyme och sånt som ska mota bort skiten.
 
Jag var ute i riktigt god tid i morse så medan jag väntade på att affärerna skulle öppna så passade jag på att sortera mina papper, göra anteckningar och planera lite och vart passar bättre än att göra det på Veras med en stor kopp te! 
 
 
I kväll har vi som sagt frossat i ost, kex, frukt och ölkorv. Grabbarna älskar plock dom med i och vi satt kvar länge. Sen hade jag gjort en chiapudding efter att ha kikat på Leilas supermat på tv igår. Helt utan socker. 
Trodde verkligen inte att grabbarna skulle gilla det men det gjorde dom minsann. Och tog om! 
Jag hade gjort lite limemarinerade hallon till.
 
Nu går ögonen i kors här så jag ska verkligen se till att försöka somna i tid.
 

Att stå inför en av mina kanske största tårtutmaningar...

Jomen vi har ju alldeles strax ett födelsedagsbarn här hemma och när man fyller år och ska ha kalas så får man bestämma vad för mat och tårta som ska serveras och i år verkar det som om jag får en rejäl utmaning att bita i när det gäller tårtan. 
Albin har nämligen googlat friskt på just orden "cake", "motocross", "racetrack" och "KTM"...
 
 
 
 
Jag har väl en idé på hur det kan se ut men Albin har väldigt klar bild i huvudet på hur den ska se ut, eller snarare vad som som ska vara med på.
Vi ska vända och vrida lite på våra idéer ihop och se vad vi kommer fram till.
 
 
Lolan går som vanligt inte särskillt långt från vår sida...
 
Nu ska jag kila upp i duschen och göra mig klar för Vin & Vax!

Jobbehelgen är över!

Nu är min jobbehelg över för den här gången och medan jag kämpat på inne på Ica så har jag fått finfina bilder skickade till mig från vad David och kidsen roat sig med. 
 
 
 
 
 
Dom har tränat i BMX-parken idag. I flera timmar! 
Sen har det varit simskola för minstingen och nu susar båda gott och i morrn är det vardag igen.

Ibland blir det lite mycket...

...och nu är det så. 
 
Veckan som gått har inneburit mer än heltid, mätt i vanliga arbetstimmar, och sen är det min jobbehelg på Ica, tätt följt av fullspäckad vecka även nästa vecka... 
Igår var jag inte överens med Handels datasystem så det blev en längre dag än väntat där, men jag fick gjort klart det jag skulle och hemma hade grabbarna tacosen klara direkt när jag klev innanför dörren, vilken lyx! 
 
Idag har jag jobbat hela dagen på Ica och efter att ha stödhandlat några smågrejer när jag slutade så kom jag hem lagom till kvällsmaten även idag. 
 
 
När man ätit upp kommer det genast en liten kattunge som behöver närhet... 
 
I morrn blir det mer jobb, ICA till stängning. 

Morgonmys

 
Såhär såg det ut en liten stund i morse, mellan lämning i skolan och jobbe. Våra älskade katter är så himla sociala så det räcker att en slår sig ner i soffan så kommer gärna båda och gosar. 
Inte mig emot. 
 
I kväll har vi faktiskt varit hemma, alla fyra! 
Jag har fått gjort en del på att-göra listan och i morrn blir det fredagsmys med tacos eller någon annan favoritmat. Men först ska vi jobba och jag drar till Handels i Halmstad. 

Avslutning på crosskolan och födelsedag!

Idag har jag jobbat med en massa måsten på förmiddagen och sen på eftermiddagen hämtade jag Emil i skolan och vi började med morfars present.
För idag fyller pappsen år och vad köper man till någon som absolut inte vill ha något?
 
 
 
 
Vi bakade!
 
En paket hade vi med oss och sen bakade vi skånska pepparkakor som pappa älskar. Det gick hem! 
 
Viola tycker väl inte att bakandet var så roligt, henne fick jag leta efter när hon vart borta f ö r länge.
 
 
När skånepepparkakorna var klara och kvällens mat var fixad och packad i en kylväska så stack jag och Emil till mormor med grejerna. Emil stannade kvar där i väntan på morfarn medan jag körde ut till banan för årets sista crosskola. 
 
 
 
Det var en klar och lite kylig kväll på crossbanan idag och Albin hade med ett par presenter att lämna till sina tränare. Pappa ringde när jag var där ute och sa att han var på väg hem till oss för att hämta Alvedon till Emil och undrade vart den låg, han hade ont i örat nämligen. 
 
Jag stannade till sju innan jag stack hem och hämtade mini. Nu sover han gott och jag hoppas verkligen inte att det blir något av öronontet. 
 
I morrn bitti kör vi väl favorit i repris på morgonen.
Brasan!
 
 

Att vara proppfull i hövvet

 
 
Ikväll är jag helt och hållet, precis slut!
 
Igår hämtade Frida upp mig på skolan redan klockan åtta på morgonen när jag lämnat barnen och så åkte vi vidare mot Falkenbergs Strandbad och årets avtalskonferens.
 
Det var en riktig givande dag med besök från förbundet och förhandlingsenheten på förmiddagen och sen lite bemanningsplanering på eftermiddagen. 
 
 
 
 
Efter en sådan dag är man rätt sliten i huvudet men dagen var inte klar där. Frida släppte av mig hemma och jag slängde in mina grejer i tvättstugan och hoppade in i Davids bil. Vi åkte och hämtade min bil som varit på verkstaden på vägen till nästa möte. Möte med crossektionen ute på motorbanan och där hade vi galet mycket att ventilera så jag åkte faktiskt innan det var helt klart och då var klockan över nio på kvällen. 
 
Pappa var ju henna hos oss och hade tagit hand om barnen (som mamma hämtat från skolan och pappa sen tog med hem och la) så jag löste av honom och dekorerade en tårta jag förberett. 
Jäklar va trött jag var när jag knallade ut med tårtan i kylen och visste att jag hade ett par dokument och ett par rapporter att läsa innan jag somnade.
 
Jag lyckades hålla mig vaken och fick läst allt jag behövde inför styrelsemötet med avdelningsstyrelsen.
Somnade ovaggad kan man säga och sen klev jag upp igen i morse halv sex för att vara på plats i Halmstad vid kvart i åtta.
 
Heldagsmöte i Halmstad idag med både styrelsemöte och budget. Hem och göra en postenutbildning online och efter det var det extra skönt att få hem dessa båda godingar.
 
 
 
Båda grabbarna la sig i vår säng, tillsammans med mig och David, och sen kom givetvis katterna på det. Vi låg och kollade på Hela Sverige Bakar tills grabbarna somnade (och till grabbarna räknas även David när det gäller att somna...). 
 
Nu ska även jag stänga av hjärnan några timmar och ladda för morgondagens jobb på kontoret. Rapporter ska skrivas, årsredovisningen för sidvagnsföreningen ska sammanställas och projekt planeras.
 
Nattinatt 
 

I mitt kök...

Där har jag hängt i stort sett hela dagen. 
Vi handlade lite först men sen drog vi i gång med både söndagsmiddag, tårta och kanelbullar! 
 
 
 
Det bidde himla smarriga bullar och vi passade även på att cykla bort till mormor och morfar och lämna av några, vi behövde lite frisk luft.
 
 
Emil har väl tyckt att det har varit lite tråkigt att inte ha Albin hemma men som synes så sysselsätter han slog rätt bra själv. 
 
När Albin och pappan äntligen kom hem så vart det två som saknat varandra väldigt mycket. 
 
 
Nu sover alla utom jag och jag ska verkligen göra alla det andra sällskap. 
 
 
 

Superfinal i Uddevalla!

 
Idag har vi varit på en härlig superfinal av VMX-Cupen i Udevalla!
 
Albin och David åkte upp redan igår eftersom det var anmälan och besiktning då men jag jobbade ju till 19.00 och så länge kunde dom inte vänta, då hade vi inte hunnit upp innan anmälan stängde så jag fick stanna hemma. Eftersom vi åkte redan klockan 6 i morse och Emil inte ville hänga med så fick han sova hos mormor.
 
Superduperknasigt att sova helt ensam hemma.
 
Vi åkte som sagt upp tidigt och var framme en stund innan träningen började.
 
 
 
Det gick jättebra för Albin idag och han var själv supernöjd med sin insats och det är ju det absolut viktigaste. En 11:e plats i B-finalen och ännu en pokal till samlingen bidde det.
 
 
 
 
 
Det är race även i morrn men inte för Albin så jag kände att jag fick åka hem idag och ta hand om lillebror och katterna men David och Albin är kvar där uppe och ska hejja fram kompisarna under morgondagen.
 
Jag har ju jobbat både torsdag och fredag så jag har en hel del papper som ska fixas i ordning under morgondagen tänkte jag för sen drar veckan igång i full fart på måndag.
 
Men alltså, en lördagkväll, ensam med denna busungen är verkligen inte fy skam.
 
 
 
Som ni ser har vi alltså ägnat delar av den med att pärla pärlplattor i myskläder på golvet.
 
Nu är denna mamman mer än lovligt trött och hoppas innerligt att lillebror är det oxå så vi kan gå och lägga oss ;-)

RSS 2.0