Att ha varit sjuk...

Mmmm... Och inte vad för sjuk som helst... Någon form av magsjuka!
 
 
Tur man har en liten hårboll att gosa med när man inte är på topp.
 
Det var i söndags, på eftermiddgen som tröttheten och huvudvärken slog till med full kraft och sen på kvällen började magen rumla och hålla på så direkt när jag kände det så tog jag mit pick och pack med mig och flyttade ut i lägenheten.
 
Mycket riktigt så var det någonslags magbacillusk som hittat även mig (David var ju dålig och hemma på onsdagen när jag var iväg på konferens). Jag som alltid brukar säga att jag minsann inte kräks, hur sjuk jag än blir får väl ta och ändra mitt statement lite. Det var inte såvärst farligt, jag var inte dålig i mer än några timmar och innan natten hade illamåendet lagt sig och magen bara rumlade lite.
 
Jag hade ändå bäddat till mig i lägenheten så jag stannade där och smsade med Albin innan han la sig. Han var givetvis orolig och eftersom han är så himla rädd för kräk (precis som sin mamma) så sparade vi detaljerna för honom och sa bara att jag var sjuk och inte ville att dom skulle smittas.
 
Jag hade sån himla frossa på natten. Frös, skakade och svettades om vartannat och sov nästan inget på hela natten. Madrassen jag bäddat till mig var inte så skön och jag kände mig verkligen sådär som man gör när man har höh, hög feber, ni vet, ont i precis hela kroppen. 
 
På morgonen tittade David ut och kollade om jag levde och om jag ville ha något. Så han åkte och köpte skorpor och blåbärssoppa till mig. Vi höll givetvis båda ungarna hemma från skolan i minst 48 timmar så David fick stanna hemma och ta hand om kidsen medan jag låg på soffan (fortfarande i lägenheten) och slumrade hela måndagen. Jag mådde inte illa mer sen men hade sjukt ont i lederna i kroppen + att ansiktet var väldigt rött och svullet av någon underlig anledning.
 
Medan jag låg och återhämtade mig på säkert avstånd från övriga familjemedlemmar så var David och barnen och hämtade upp yttligare en ny medlem i Larssons tvåhjulsfamilj.
 
 
Onödigt stolt kille som precis backat ur sin nya  KTM 65 cc
(för honom ny, det är en årsmodell -11)
 
Dom körde även ut och provåkte hojarna lite på en åker strax utanför samhället medan jag passade på att städa av lägenheten, starta en maskin tvätt, äta lite och ta en välbehövlig dusch så jag kunde få flytta in igen. 
Då hade David dessutom tvättat allt som gick att tväta inne, alla sängkläder, handdukar, filtar mm så det kändes ok att sova inne. Barnen fick inga kramar och så men jag fick sova så himla bekvämt i min egen säng, med mina katter på/runt mig när jag somnade.
 
 
Påklädd och klar för utelek kl 8 på morgonen!
 
Igår fick grabbarna återigen vara hemma från skolan, för säkerhetsskull och direkt på morgonen knallade dom ut och började leka. Emil trodde det var kallt så han sportade mössa, vantar och vinterkängorna som är VÄLDIGT varmfodrade och klarar -35 grader... 
Det var inte länge han hade det på sig, i max fem minuter, sen kom han in och slängde av sig till sedvanliga shorts, t-shirt och crocs utan sockar.
 
 
Förmiddagsfikat ute på altanräcket.
 
Det var ju ruskigt fint väder i går så ungarna var ute precis hela dagen och på eftermiddagen kände även jag att jag behövde röra lite på mig trots att jag fortafarande var ganska matt och trött.
 
 
Vi drog till Höråsen!
 
 
 
 
 
På vägen hem från Höråsen stannade vi till på en lekplats och tog oss lite medhavd fika. 
Jag fick även passa på att maila Albins klassföreståndare eftersom vi givetvis möte delar av hans klass på vägen hem från Höråsen när dom var ute på Elevens Val och skulle gå i Höråsen.
Albin var besviken över att han missade sitt Elevens Val som var fiske, det har han tyckt vart jätteroligt!
 
När David kom hem på kvällen så hanns det då inte med något firande av den nyblivne trettiosjuåringen utan en snabb paketöppning på trappan bara innan dom lastade in och körde iväg på crossträning.
 
 
 
 
 
Albin var så himla nöjd och glad när han kom hem från träningen med den nya hojen och det var så jäkla roligt att se! Han sprudlade och berättade om hur han kört över hoppen, i kurvorna, hur han valt spår och hur det gått så bra för honom. Även Emil hade kört riktigt bra idag och han kan nog få hänga på crosskolan till våren!
 
På kvällen var det Hela Sverige Bakar och det gillar vi alla att titta på så vi trängde ihop oss i köket och kollade där. Boxen i vardagsrummet verkar ha sagt upp sig efter att inte ha varit påslagen på över 3 månader nämligen...
 
 
 
 
Mig fick dom fortfarande inte kramas med men vi lovade att efter skolan idag skulle vi kramas.
I natt har jag sovit som oroligast tror jag men nu borde jag strax kunna koppla av ;-)
 
Albin var så himla glad över att få gå till skolan idag.
Det var friidrott inne på Vallen idag och det ville han verkligen inte missa så det ska bli himla roligt att cykla bort och hämta honom strax och kolla hur han haft det.
 
Nu håller vi tummarna stenhårt att vi slipper denna skitsjuka mer för terminen!
 
 
 
 

Att ha gjort VMX-tävling i Getinge!

 
Alltså denna killen!
Han gör sina föräldrar så stolta så vi nästan spricker.
 
Idag var det dags för näst sista tävlingen i VMX-cupen för i år, i Getinge.
Nästa helg drar vi till Uddevalla för Superfinalen!
 
Albin & David stack hemifrån tidigt i morse, medan jag och Emil fortfarande snarkade gott (eller ja, gott och gott, Lolan var ju jätterastlös efter att grabbarna åkt så hon kom upp och lekte med mitt hår...).
När vi ätit frukost och packat in allt i bilen så åkte vi vidare och hämtade morfarn för att möta upp brorsan i Getinge och kolla på när världens absolut bästa unge kör cross (ja, lite partisk är jag nog allt).
 
 
 
Vi var nere i Getinge vid halv nio och vid nio var det dags för träning, följt av förarmöte och tidskval.
Albin kvalade så han fick välja som nummer 6 på grinden och döm om vår förvåning när han drar iväg och är tvåa i starten! 
 
Han höll sedan en tredje plats nästan hela heatet innan han blev omkörd och hamnade fyra för att sedan sluta femma efter att ha blivit omkörd när det flaggades gulflagg, vilket är förbjudet, man får inte lov att köra om på gulflagg så det var en ledsen och väldigt frustrerad kille som kom in i depån efter målgång.
Han är så himla lik mig på det där. Det finns få saker jag ogillar så mycket som fusk och när folk inte kan hålla sig till reglerna! Jag är väldigt (VÄLDIGT) nöjd med att jag lyckades hålla mig ifrån att gå fram till personen i fråga och dennes förälder och fråga om denne inte kan reglerna...
 
 
Vi tog matpaus och peppade så gott vi kunde men jag märkte på honom att det stack som en tagg i honom att han blev orättvist behandlad. 
 
I andra heatet gjorde han en favorit i repris och tog sig fram så han var tvåa i starten!
Herregud va vi hejjade på honom från bakom staketet där vi stod men redan efter ett par varv så tappade han mer och mer och vi fattade ju att det var något.
 
 
När han kom in var han väldigt besviken.
Mest på sig själv tror jag för han är en sån galen tävlingsmänniska och han sätter så himla höga krav på sig själv så det är inte klokt. Denna underbara lilla varelse som tar så mycket ansvar, alltid kommer i tid, glömmer aldrig saker och håller så hårt på regler och principer.
 
Jag och morfarn körde hemåt strax innan David och grabbarna, för dom skulle vänta på prisutdelningen och vi ville komma ut innan alla andra skulle ut och ner för samma slingriga lilla grusväg.
Jag fick bilder från prisutdelningen när jag kommit hem.
 
 
Jag bestämde mig för att skämma bort lite extra så när grabbarna kom hem hade jag förberett två paket till båda på trappen. Himla bra att samla på sig lite smågrejer när man är på Gekås...
 
Jag skrev två små lappar och hängde om paketen och Albin läste högt för dom båda när dom kom hem.
Två mindre paket Super Heroes-Lego fick dom.
Emil ville inte gärna följa med, han är ju inte superintresserad av tävlingen och lallar lixom mest runt för sig själv, kollar läget med grannarna, fyller på vatten, hänger på storebrorsan ibland och vill mest bara fika och äta jämt. 
Men idag fanns det ju inte val, mormorn jobbar och det var fint väder så då kan man gott hänga ute hela dagen lång.
 
  
 
Det var två mycket trötta killar den där pappan kom hem med...
 
Efter att ha vaknat till liv och byggt ihop sina legogrejer så stack dom över till grannen och har lekt ute med grannbarna till halv nio i kväll och då var det inga rena barn jag fick in.
Nu har dom ätit sen kvällsmat och ska strax kila i säng.
Jag och maken passade på att ta en kvällsmat på tu man hand medan grabbarna var ute och lekte.
 
I morrn har jag pappersarbete och sen har vi utcheckande gäster så det blir tvätt och städ, ett pass på simskolan och lämna bilen på verkstan med men annars hoppas jag på en lugn dag, med familjen och en god söndagsmiddag.
 

Att vara hemma!

 
Att vara hemma och få mysa ner sig i sängen med dessa båda, kolla på ett par avsnitt av AFV och innan det är slut, ha en sovande unge på varje arm. Det är kärlek. Det är precis vad jag längtat efter. Som en galning. Det och att alldeles strax gå krypa in i famnen på David och sen bara slappna av. 
 
I morrn åker vi tidigt så jag har egentligen bara hunnit hem, packa upp, förbereda mat, äta kvällsmat med familjen och sen lägga mig. Det är cross hela dagen i morrn, Albin ska köra tävling och hela familjen ska givetvis med (utom mormor som jobbar och ändå tycker det är lite läskigt). 
 
Nää, nu jäklar ska det sovas, och jag ska njuta av varje minut i min egen säng. 

Djuporganiseringsutbildning

 
Jag hann inte ens hem i mellan. 
Idag påbörjade jag en djuporganiseringsutbildning tillsammans med anställda ombudsmän och verksamhetsassistenter på Handels. 
 
Sjukt intressant och lärorikt! 
 
Men i morrn. I morrn ska jag hem och krama på mina älskade! 

Att vara här!

 
Igår hade vi handledare från Handels en dag där vi gick igenom våra egna utbildningar och idag har vi strålat samman med Lo i Västsverige. 
 
Vi har varit på föreläsningar. Mina har handlat om stresshantering, viktiga möten och presentationer bla.
 
 
I morrn lämnar jag handledargänget och hoppar över på en tvådagars utbildning i organisering tillsammans med de anställda på avdelningen i Halmstad. 
 
Hemma är det inte jätteroligt. David har blivit sjuk och våra föräldrar har fått kliva in och ta hand om barnen. Alltså, vi hade nog inte klarat oss utan våra älskade föräldrar... 
 
Nu ska jag nana. I morrn blir en hård dag.

Att äntligen ha gjort en fiskerunda!

 
Som ungarna har väntat på detta!
 
I flera år faktiskt, har vi sagt att vi måste ta med ungarna och fiska. David fiskade massor när han var yngre och vi fiskade en hel del tillsammans innan vi fick barnen. Då hade vi ju en liten eka på ett släp här i trädgården som vi körde och la i i någon sjö och sen kunde sitta och fiska i timmar!
 
Nu hade kanske inte våra kids fixat att åka runt i en eka i timmar (skulle tro att en timme är i längsta laget) men varsitt metspö på bryggan funkar ju. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick ingen fisk men vi hade en väldigt mysig eftermiddag och kommer definitivt göra om det snart. 
Tyvärr var ju inte Albin på topp, han hade ont i magen och satt eller låg mest på bryggan. 
Han kastade några gånger och tycker det är jätteroligt. 
 
Fisket gjorde vi i helgen och det är härliga bilder att kolla på nu är jag på väg till Viskadalens folkhögskola.
Tisdag och onsdag är det studiekonferens med både Handels och sen LO i väst. På torsdag och fredag har jag fått möjligheten att gå en organiseringsutbildning som jag är sjukt pepp på!
 
Men först, studiekonferens! 

Att ha en krasslig kille hemma

 
Vår stora kille är inte bra. 
I lördags kväll märkte jag att han inte åt som han brukade och på natten vaknade han med magont.
Vi var vakna mellan typ 2-6 innan han somnade efter lite yoghurt och Alvedon. 
 
Sen var han hängig hela dagen. Åt inte och ville helst bara ligga. Magontet tilltog även fast han fick både Alvedon och Ipren så David tog med honom in till akuten. 
 
Albin och David kom hem i natt vid halv två. Han sov sen hela natten efter det. Idag är han fortsatt lite hängig och har fortfarande ont. Det togs två blodprov (stick i fingret) på Albin i natt som inte visade något och läkaren klämde på magen som var öm. Man skickade hem honom med uppmaningen att om det är något allvarligt så visar det sig inom två dygn och då ska vi åka in med honom igen.
 
David har varit hemma och vabbat honom idag eftersom jag behövde åka och jobba en sväng men när jag jobbat klart var det vi som myste i kökssoffan till en film och ljudet av Lolan som njöt.
 
 
 
 
Han sover nu och vi håller tummarna att han får sova och vaknar pigg och frisk. Han behöver verkligen få sova nu efter två nätter med smärtor. 
Tyvärr hade han fortfarande ont när han gick och la sig men han somnade ändå ganska snabbt. Inte så konstigt kanske, han måste varit utmattad efter att ha sovit så lite och haft så ont.

Det blommar i trädgården

 
 
Ja, det verkar som om trädgården fått fnatt i värmen. Jordgubbarna blommar igen, rosbuskarna har massa knoppar och våra hallonbusken levererar bär som aldrig förr. 
 
Idag har jag äntligen varit ledig på eftermiddagen. Igår var jag på Ica hela dagen och idag har jag varit på Handels halvdag.
 
I morrn blir det Ica och på söndag måste jag komma ikapp med bokföringen för att jobba på Handels en sväng på måndag och sen åka på kurs/konferens resten av nästa vecka. Det blir inte mycket familjetid ett tag fram över så idag la vi oss i vår säng och kollade på Fångarna på fortet och sen somnade grabbarna och jag fick ligga där med en djupt sovande unge på var arm och bara njuta en stund. 
 
Nu är det bäst att somna, jobb väntar ju i morrn. 
 

En kväll på crossbanan!

 
Idag har livet varit precis lika fullproppat som det brukar nu för tiden. Jobb på Handels hela dagen och sen hem och racer-packa för en kväll ute på crossbanan. Det är tredje gången denna vecka jag är ute på Anneberg. Tur man gillar cross, damm, avgaser och högt tempo.
 
 
 
 
 
 
 
Emil ville inte hänga med idag så morfar förbarmade sig och hängde med honom. Han låg så fint i sängen, duschad och klar, när vi kom hem. 
 
 
Alltså denna stjärnan!
I morse skulle han tvunget ha dessa leggings på sig till skolan. Albin varnade förbarmande, på en storebrors vis, om att andra barn kanske kan komma att ha åsikter om Emils byxor. Men han bryr sig inte. H a n är så skön, vår minsting. 
 
 
Även denna minsting är rätt skön...
Hon bara måste vara med! 
 
Nu måste jag försöka sova lite. I morrn är det beställningar, bakning, styrelsemöte, medlemsmöte och sen jobb till 21.15.

Galet varmt!

Jävlar i havet va hett det har varit idag! 
Jag började min arbetsdag kl 8 i morse med att köra ner till Halmstad och avdelningen för att starta igång gruppen och sen körde jag och min kollega för dagen till Varberg där jag hållit till och jobbat resten av dagen. 
 
När jag slutat kl 17, så räjsade jag hem, hämtade 3 paket på två olika ställen och sen snabbt hem, lämna av paketet, slänga i mig en drickyoghurt och sen direkt ut till banan där familjen var och tränade. Alla tre faktiskt. Tränade alltså. 
 
 
Jo, David har lånat en hoj som han körde med. 
Albin körde riktigt bra idag och Emil fixar numera lilla banan utan några som helst bekymmer. En gång fick jag springa bort och hjälpa honom upp och kicka igång och det var när han kört vält i uppförsbacken.
 
 
 
 
 
 
Vädret var varmt. Lite väl varmt kanske... 
 
Nu måste jag nana. Är döds trött. 

I kväll...

... såg det ut såhär hos oss... 
 
 
 
Lolan troget brevid Albin i sängen och Emil med halva kroppen utanför...
(bilderna är det inte jag som tagit, jag fick dom skickade till mig av David)
 
Denna vecka och nästa är galna. 
Jag kommer att jobba en bra bit över 40 timmar/vecka så ni får nog ha lite överseende med att bloggen inte kommer vara prio ett precis. 
 
 
Denna veckan är det nämligen "vecka 37" och det är en stående uppsökeri vecka så jag och mina kollegor är ute i länet och besöker Handelsarbetsplatser.
Nästa vecka är jag iväg på konferens i tre dagar och sen vanligt jobb på det. 
Vi har gäster i stugan, jobb på Ica & fotbollsmatch ena helgen. Andra helgen är det återigen crosstävling och som ni vet tar det en hel dag... 
 
Jag trodde jag hade hösten ganska lugn, men alltså shit, det blir galet nu igen. Tror slutet av december är lugnare ;-)
 
Nu ska jag vila ögonen. Morgondagen börjar tidigt i morrn med och idag hade vi möte med crossektionen ute på motorbanan direkt efter jobbet, så morfar fick rycka in och lägga kidsen här hemma. 

VMX i Älvängen!

 
Igår var vi i Älvängen hela långa dagen.
Dagen för mig och barnen började strax efter kl 5 på morgonen, för mannen startade den ännu tidigare.
 
Det var finfint väder och bra stämning. 
David, pappa och barnen åkte upp vid halv 6 på morgonen, jag åkte strax efter 7 i egen bil, eftersom jag skulle dra så fort det var klart för att hinna på en tjejfest på kvällen.
 
Albin var nog lite nervös inför första heatet men jag tror nog att jag lyckades peppa ganska bra. David och pappa har nog att göra med sin egen nervositet så jag får ta mig med det där peppet. 
Efter varje heat/träning/kval så tog jag av Albin tröjan och skydden och masserade armarna med den finfina bäversalvan (någon sorts liniment alltså) vi köpte åt mina lår i Österrike.
 
 
 
 
Det gick jättebra för Albin, han hamnade på en 12 placering i totalen i B-finalen som han är nöjd med och såklart även vi. Albin är väldigt analyserande och tänkande i sitt körande och han tar mycket hänsyn när han kör vilket vi tycker är bra nu i början. Han tuffar till sig lite varje gång och det lär komma med tiden, det där galna, så det känner vi ingen brådska med att skynda på direkt.
 
Emil då. Jo, men Emil, han är ju som han är. Eftersom han liksom är uppvuxen på diverse crossbanor så håller han sällan koll på själva race'en, han är alltid väldigt upptagen med att göra annat...
 
Igår tex hittade han en finfin skog och kom och fyllde på min hand med kantareller där jag stod.
 
 
 
När Albin kört klart sitt heat och såg vad jag hade i näven så knallade även han med Emil upp i skogen (det var alltså precis intill banan, jag såg dom hela tiden från där jag stod) och vi fick knyta ihop hans tröja för att dom skulle ha något att plocka i.
 
 
 
 
Jag kom inte iväg alls lika tidigt som jag planerat och efter noga övervägande av lite olika faktorer så kom jag fram till att jag nog ändå fick bli hemma och det var nog ett väldigt rätt beslut eftersom hela familjen somnade kl 21...
 
På fredagen var vi ju dessutom på galej/höstevent på Gustavssons Byggmaterial här i Tvååker med god mat, härlig musik, poängpromenad, finfina utställare och riktigt god stämning! 
Vi fick dessutom det skönaste jäkla väder man kan tänka sig!
 
 
Mamma poserar i solen efter en runda poängpromenad i väntan på maten.
 
Det var så himla fint ordnat och efter middagen på kvällen var det prisutdelning och finfina priser delades ut.
Morpegrisen hade en egen liten utlottning av sina riktigt eftertraktade underkläder med tryck och gissa vem som plockade hem en av de vinsterna, jodå, lilla papps!
 
 
Vi stannade ju inte så länge eftersom vi hade massor att dona med inför lördagens tävling.
David hade lite mek kvar och jag hade maten att ta hand om. Pastasallad att göra, mackor att bre och förbredelser med packning och annat.
 
Nu ska jag dessutom iväg och jobba om en knapp timme och sen väntar fackligt arbete i så gott som hela nästa vecka.
 
 
 

Ny på jobbet?

Först dagen på jobbet igår. 
Nästan så det var lite pirrigt efter att inte ha varit där på så många veckor men det gick ju hur bra som helst. Inget direkt nytt, alla PLU-nummer satt där dom skulle, kunderna är samma goa som vanligt och jag kände mig genast hemma. 
 
Svärfar kom förbi med lite nyskördat idag. 
 
 
Ärtor och palsternackor fick vi igår och ärtorna satte vi i oss nästan direkt, så jäkla goda! 
Emil passade på att plocka blommor. 
Värsta goa sensommaren nu jue. 
 
 
Idag har jag haft hemmatjänst. Både lite jobb och förberedelser inför kvällen. 
 
 
 
Lolan låter inte en direkt vara ifred så mycket. Socialare kise får man nog leta efter. 
Kärleken här hemma är dessutom väldigt ömsesidig. Albin hinner knappt innanför dörren innan hon kommer och vill gosa.
 
 
Ikväll har vi varit på Gustavssons byggmaterial som hade ett riktigt finfint event som vi blivit bjudna på. Vi kunde inte stanna så länge för i morrn är det dags för Albin att köra crosstävling igen och vi behövde fixa inför det. Det är dessutom i Älvängen utanför Göteborg så det blir en väldigt tidig morgon... 

Att ha mycket för mig

I dag knallade vi bort till skolan i vanlig ordning i morse och när jag kom hem fick ju jag bara precis tagit hand om några grejer på kontoret innan jag slängde på mig Handels-tröjan och åkte till Gekås för några timmars jobb med mina kollegor där.
 
Efter det fick jag snabbat mig hem (och löst lite barnvakt med pappa i telefon på vägen) och snabbt som ögat bytat om till cross-morsa-outfiten för det var bara att åka direkt när jag kom hem. 
 
 
 
 
Stolt som en tupp,  i vanlig ordning, åkte jag lite tidigare hem från crosskolan för att hämta upp Emil hos morfar och få honom i säng i tid.
 
När jag fått båda kidsen i säng och även hunnit vända mig i duschen själv var det dags att rapportera in dagens arbete. 
 
Nu är jag galet trött och ska dessutom ladda för att jobba på Ica i morrn, för första gången sen innan midsommar, så jag lär behöva min sömn. 

Att ha jobbat undan!

 
Idag jag jag varit på Handels och jobbat undan en jättehög (högen på bilden är ungefär en tredjedel av hela högen) inför kampanjen som drar igång nästa vecka.
 
Lite lätt stressad när jag körde därifrån för att hinna hem innan David och Albin skulle iväg och träna, så blir det extra frustrerande när dom ÅTERIGEN grejar med E6an mellan Varberg-Halmstad...
 
 
Väl hemma fick jag och Emil ta hand om lite vardagspyssel som tvätt, disk och handling. Vi blev uppdaterade från Älvängen på hur det gick. 
 
 
 
Det blev rätt sent innan dom kom hem så det kan bli en trött kille som ska upp i morrn. 

Att ta hand om äpplen

Jag piggnade på mig över natten och har inte alls varit lika raddig idag. Så skönt! 
 
Dock tog jag det lugnt på förmiddagen med Viola på axeln. 
 
 
 
 
Sen hämtade jag hem min mini från skolan och vi började ta hand om lite äpplen.
Det bidde kräm och chips.
 
 
 
 
Såååå jäkla gott med äppelchips! 
Emil gick ut och la sig i kvällssolen och åt lite chip han.
 
 
 
Albin hade fotbollsträning idag men innan dess hittade jag alla tre grabbarna i garaget. Fixandes med crossen.. 
 
 
 
Nu ska jag göra som dom här godingarna.
 
 
Nattinatt 

Att vara lite ynklig...

Ja, det är inte utan att jag faktiskt är lite ynklig idag. Ett svullet öga, hosta, hes och en aning febrig.
 
Vi var hemma hos mamma och pappa i eftermiddags och åt söndagsmiddag (pappas kotletter!! Med potatis, brunsås och morötter!). Jag och David hade svängt ihop en liten äppelpaj som vi åt efteråt och sen skulle vi plocka ner äpplena.
 
 
 
 
Äpplena blev nerplockade och vi fick massor med oss hem men när vi gick där ute så frös jag så förjordat och det vet ju alla att det inte hör till vanligheterna... 
 
Så jag har ställt in morgondagens ärenden och hoppas på lugn.
 
Idag på dagen har vi låtit Viola vara ute i koppel en sväng och det hade jag kunnat tänka mig i morrn. Sitta på altanen med oändligt många koppar te och titta på när Lolan (vi kallar henne oftast för det) leker i gräset.
 
 
 
 
 
Tur att vi hann med kusin Johannas bröllop igår innan febern belägrade kroppen. 
 
 
 
Jag hade bakat tårtan och längder som blev portionsbitar till 120 personer. 
Riktigt bra bidde det. 
 
 
Ingen världsbäst bild, jag vet. Men jag hade sjutton inte tid till det så den här från kylskåpet får duga.
 
Nu ska jag hosta lite till och sen hoppas sova bort feber och andra hemska förkylningsbacillusker.

Att ta helg!

Äntligen tar vi helg! 
 
 
När David kom hem från jobbet fick han hjälpa mig att leverera en bröllopstårta, 12 längder som ska bli portionsbitar och en låda allergivänliga cupcakes till morgondagens bröllop. 
Så himla skönt att ha det gjort nu. Igår stod jag och kavlade till kl 23 så det var en hyfsat trött mamma som klev upp i morse. 
 
I morse fick ungarna, med Emil i spetsen såklart, övertalat mig att dom skulle få cykla själva till skolan. Men i förhandlingen kom vi även överens om att jag fick cykla efter och kolla så dom kommit fram. 
Det hade gått superbra och dom kom fram ordentligt. 
 
 
Albin har med sig 2 bananer, 2 äpplen och 3 morötter varje dag till skolan och ändå kommer han hem vrålhungrig VARJE dag. Det kommer bli dyrt att ha honom i skolan i många år till. Men jag förstår honom. 
Dom äter lunch redan klockan 11 och går i skolan till 15.25, det är rätt länge, speciellt om man inte åt ordentligt. 
 
När jag kom hem från skolan skulle jag bara skicka iväg ett mail innan jag skulle sätta igång med tårtorna. 
Kattungen kommer direkt. 
Så fort man sätter sig ner någonstans så kommer den lilla ljuvliga och bara slår sig ner.
 
 
 
I kväll fick Albin hastigt väldigt ont i magen. Längst ner på vänster sida, nästan mer mot ljumsken och han hade väldigt ont vid beröring så vi satte oss i soffan och slog på Zootropolis så han fick ligga helt still en stund.
 
 
Sen gick det över och då fick grabbarna faktiskt spela lite tv-spel. Det är inte ofta dom får det, men nu fick dom. 
 
 
Givetvis med en katt mitt i som vill vara med hela tiden. 
 
Nu ska denna utmattade tant sova. I morrn väntar bröllop nämligen. 

RSS 2.0