Sjuka

 
 
Så här har det sett ut hos oss mest hela tiden, länge nu...
 
Jag fick hämta Albin i skolan innan vi åkte till trysil och sen var han hyfsat pigg den veckan vi var iväg för att sen bli sjuk igen direkt när vi kom hem och idag är hans första dag i skolan på två veckor!
 
Det var skönt att höra att han inte alls hamnat efter i skolan utan de uppgifter vi fått med oss hem har gjort att han kunnat hänga med bra.
 
Nu håller vi alla tummar vi bara har att det har vänt och att vi får vara friska hela familjen.
 

Årskrönikan 2017!

 
Gott Nytt År mina vänner!
 
Jag har även i år tänkt mig försöka summera ihop det gångna året.
2017 var ju året då jag ställdes inför den största utmaningen någonsin, 
panikångest och över ett halvårs sjukskrivning.
Men jag har ju tagit mig ut på andra sidan 2017 och in i 2018 så uppenbarligen klarade jag det.
 

Januari 2017
 
 
I Januari var jag som mest under isen.
Lyckades inte ens ta mig upp ur sängen vissa dagar.
Mat va inte att tänka på, Camilla kom med näringsdrycker från sjukhuset och David och mamma pusslade allt dom kunde för att få ihop vardagen eftersom jag inte kunde ta hand om barnen. Alls.
 
Familjen + min pappa åkte upp till Trysil och jag fick några dagar hemma, i lugn och ro.
Jag bilade upp själv efter ett par dagar och sov över två nätter innan jag bilade hem själv, i lugn och ro. Ungefä precis vad jag klarade av.
Ett ljus i den mörka tillvaron i början på året var ju såklart att älskade lilla Alvina föddes!
 
Jag spenderade absolut mest tid på att ligga på soffan så David och barnen hade det nog inte helt lätt men dom fick enormt mycket tillsammans-tid.
 
 

 
 
Februari 2017
 
 
I Februari bloggade jag inte en enda gång...
Jag och David firade att vi varit tillsammans i 15 år. 
Sen fortsatte jag liksom mest ligga i sängen eller soffan men var uppe och ute på mina dagliga promenader som kunde vara allt ifrån 5 minuter till en timme, beroende på dagsform.
Jag gick hos min kurator varje vecka och jag och David gick hos en barnpsykolog i stan varannan vecka.
Mamma sa upp sig och slutade på Ica för att på heltid hjälpa oss.
 
 

 
Mars 2017
 
 
I mars berättade jag på bloggen om att jag var sjuk och hur det var, kom sig och allt det där.
Jag tog små, små steg i rätt riktning. Jag och Emil hade en liten stund för oss själva varje dag då vi låg tillsammans i vår säng och filosoferade en fem minuter eller så. 
Jag började träffa lite folk igen, sakta men säkert.
Jag och mamma åkte ner till Lund och hälsade på Alvina ett par gånger och så pysslade jag hemma med Albin så mycket jag orkade.
Jag promenerade ut till Strömma med jämna mellanrum, ibland orkade jag hjälpa till lite, ibland kunde jag underhålla Daisy en stund och ibland blev det bara fika och en pratstund, allt för att komma på fötter igen. 
 
Vi fixade till lite i vårat sovrum, kastade ut den gamla sängramen och så satte David ben på sängen och gjorde en sänggavel som vi satte fast på väggen i stället.
 
Vi skaffade oss en pastamaskin eftersom det gick Mästerkocken på tven och Albin blev helt besatt av att laga mat och annat. Det bidde massa god pasta. 
 
Sist men inte minst så började det ju blomma i trädgården, knopparna växte sig starka och våren var verkligen här och jag var för första gången ensam hemma med Emil en kort stund.
 
 

 
April 2017
 
 
Crossäsongen drog igång på allvar och det var träningar och tävlingar huller om buller. 
Albins nya kläder kom och hojen fick sina dekaler på sig så vi fick ta lite fina kort.
 
Det blev grönt och skönt i trädgården och jag lyckades skicka ut grabbarna att plocka brännässlor så vi åt nällesoppa här hemma till kvällsmat en dag och det var ju jättegott.
 
Jag fortsatte med mina promenader, min terapi, mina små stunder med Emil och att gå ut till Strömma och hälsa på. I April va också månaden då jag friskskrev mig lite och började arbeta med det jag orkade med.
 
Vi firade påsk hemma hos oss och Alvina kom och hälsade på för första gången men det fick ett abrupt slut när hon blev otröstligt ledsen och dom fick köra hem igen.
 
Pappa startade upp sin alldeles egna, nya firma, Krister Jönsson Bygg AB
och mamma blev anställd hos honom.
 
Albin landade snett när han hoppade och trixade med sin sparkcykel så han stukade foten ordentligt illa och fick åka in till akuten en sen kväll. Inget var brutet och efter lite vila blev den bättre bättre.
 
 

 
Maj 2017 
 
 
I maj bidde det nästan sommar på riktigt. 
Vi kopplade in uteduschen och hade så himla fina dagar.
Jag tog ett rejält kliv framåt och började hämta Emil själv i skolan och även klara av morgonbestyren hemma själv. Stort, väldigt stort.
 
Sen kom även det första bakslaget.
Barnen blev sjuka, Emil kräktes och jag skickades med ens ner i ett djupt svart hål av panikångest och blev sängliggande ett par dagar då David och mamma återigen fick rodda upp livet.
Det tog flera veckor innan jag var hyfsat på banan igen efter det.
 
Vin & Vax tjejerna hade 5 års jubileum, det var massor med cross, jag och mamma fortsatte åka ner till Lund med jämna mellanrum och vi åkte till smultronstället i Tjärby en massa.
 
Det blev en hel del nya spännande smaker. Vi plockade ramslök och gjorde pesto på, plockade massa rosenripsblommor som jag gjorde saft på. Jag hittade skrädmjölet som jag började baka en massa med och David grillade, allt han kom över, tex pajer och annat.
 
 

 
Juni 2017
 
 
 
I juni fortsatte vi testa att grilla allt möjligt!
Det bidde skolavslutning med tillhörande Ö S R E G N.
Min sjukskrivning tog slut och efter det började jag jobba på Strömma Farmlodge.
Emil fick vattkoppor och lagom tills dess satte vi upp den nya, något mindre poolen än vi brukar och det gav massor av lindring till onda koppor.
Vi hade härliga sommardagar och då även fullt av gossar i trädgården som badade, lekte, åt pannkakor och cyklade. Vi hade öven ösregn såklart...
 
Vår släktsammandrabbning ägde rum och det var min familj med mig i spetsen som annordnade det kalaset i år. Det gick som hejsan och fint väder fick vi på köpet.
Albin körde hem sin första pallplats, i B-finalen.
 
Innan skolan slutade drog vi iväg till Skara sommarland med husbilen och fick oss ett par välbehövliga tillsammansdagar innan vi åkte hem, slutade skolan, fick vattkoppor och började jobba.
 
 
 

 
Juli 2017
 
 
I Juli hängde jag en massa med bebisar. Träffade Hilda för första gången, busade med Daisy, gosade med både Lias och Alvina såklart.
 
Vin & Vax gjorde en liten minisemester på Österlen, med god mat, massor av fika och härligt umgänge.
Älskade farmor fyllde 80 år och det firade vi med att ha ett litet kalas för henne.
 
Den årliga sammandrabbningen med Davids syskon ägde rum i vår trädgård. Vi gjorde femkamp (där oläpligt nog David, Albin & jag tog pallplatserna) och sen åt vi massor! Vi hade gjort egna burgare och sen grillade vi såklart pajer till efterrätten.
 
Varbergs MK hade Cross-SM där både jag och David var funktionärer hela helgen. Det gick finfint, trots att vädret kunde vart lite bättre på söndagen...
 
Albin hängde med mig några tidiga mornar och jobbade på Strömma. Mormorn hade med ungarna ut till Tjärby i parti och minut. Dom älskar ju att vara där och det plockades både bär och massa svamp.
 
Sist men inte minst så var det ju årets upplaga av Tvååkers Tjejfest!
Lika roligt som vanligt och jag lyckades dessutom bli utvald till nästa års festkommité.
 
 

 
Augusti 2017
 
 
I början av augusti så valde våran frys att ge upp fullständigt. 
Såklart en mindre rolig utgift men så är det ju när man liksom äger sitt boende.
 
Vi firade att jag sa upp mig från ICA!
 
Emil ramlade illa när vi spelade twister och fick åka med pappan till akuten en liten sväng men som tur va så var det inget ben som var brutet utan en liten mjukdelsskada "bara".
 
Vår förra hyresgäst i lillstugan flyttade ut och vi började projektet "mindre renovering". Det blev ju ingen mindre renovering utan det drog med sig precis hur mycket som helst och blev en rejäl renovering...
 
Vi firade två-årig bröllopsdag med att Emil blev kräksjuk och jag fick övat enligt min KBT ordentligt genom att torka kräk... Albin flydde fältet och flyttade hem till mormor i några dagar.
 
Jag fick ett andra, R E J Ä L T bakslag av panikångest.
David fick återigen ta mycket tid hemma, skicka iväg barnen till skolan i flera veckor och mamma fick hämta.
 
Men augusti var en bra månad på många sätt. Albin gjorde riktigt bra resultat på crosstävlingarna och vi pysslade mycket hemma, med äpplen, plommon och annat gott som finns i mängder.
 
 

 
September 2017
 
 
 
I september fortsatte vi att fixa med lillstugan och den blev klar! Men lagom tills den var klar så fortsatte vi vidare på nästa projekt, att göra om lilla övernattningslägenheten till en liten 1:a...
Emil fortsatte plocka L I T E R V I S med svamp tillsammans med mormorn och typ äta upp det också...
Vi gjorde massor med äppelmos, rosa äppelmos.
 
Jag hade såklart bebisgosande på min agenda, så mycket jag orkade.
Det var ju fortfarande ganska mycket ångest i september eftersom jag ramlade ner i det där svarta hålet i augusti.
 
Jag började jobba för Micke, på Carlaplans Rör AB, så en dag i veckan sitter jag där nere på kontoret och jobbar med bokföring och annat spännande. Strömma hade öppet på helgerna, så jag jobbade fredagar, lördagar och söndagar där, samtidigt som jag hade en hel del på Handels.
 
Vi hade fina dagar i husbilen på crosstävlingar där jag kunde plocka svamp i pauserna och göra lunch av.
I slutet av september firade vi att David fyllde år såklart!
 
 

 
Oktober 2017
 
 
I Oktober firade vi två älskade.
Albin fyllde 11 år och fick en ny mountainbike! Morfarn fyllde år men ville i vanlig ordning alls inte fira att han fyllde år. Precis i början på Oktober så ramlade lillebror illa på skolan en morgon och bröt nyckelbenet, han fick gå med mitella ett par veckor.
 
Albin gör sista tävlingen för säsongen och det gör han genom att slå rekord och bli 8:a i A-Finalen när vi var en helg i Svenljunga. Dessutom passade vi på att byta upp oss till en 85cc och sälja av de båda gamla 65:orna.
 
Vi, jag och mamma, var nere och hälsade på Alvina och tittade på brorsan & Julies nya hus.
Jag fick träffat alla mina gammla fina jobbarkompisar för en liten återträff. Det är ju bara tre av dom som fortfarande är kvar på jobbet, resten av gängen har ju oxå slutat...
 
Vår trädgård gick bananas och syrénhäcken började blomma, så jag kunde minsann ta in Syréner och ha på bordet på Albins kalas.
 
Och sist men inte minst, världens absolut bästaste Marina var på Varbergsgalan och mottog priset till Strömma för Årets Besöksnäring!
 
 

 
 
November 2017
 
 
I November hade vi riktigt fina dagar! Så fina att man kunde fota barnen ute i bara t-shirt!
 
Vi hade en helt fantastiskt höstlov och jag hade en hel massa att göra med att planera och jobba för Julmarknaden vi skulle ha på Strömma på första advent.
 
Farmor och farfar hade Diamantbröllopsdag och det satte vi in en annons i tidningen om, såklart.
Vi fick lite kallare dagar och då drack vi såklart åters första glögg, läste Tidningen Hembakats julspecial och bara myste. 
 
Jag fick ordning på många av årets julklappar och Emil passade på att rymma hemifrån en liten stund visst...
 
 

December 2017
 
 
I december firade vi visst två andra familjemedlemmar.
Emil fyllde 7 år medan jag fyllde... hmmm... några år till ett par dagar efter.
 
Vi hade Julmarknaden i Strömma som gick lysande och sen jobbade jag med att stänga ner hela stället inför vintern. När det var över och jag varit iväg på årets sista konferens med Handels så kunde julstöket börja!
 
Vi har gjort julkorv, lussekatter med pepparkaksfyllning, massor av julgodis, slagit in klappar, tagit in gran och plockat fram pynt.
 
Vi hann dessutom med att fotografera barnen och deras lillkusin Hana för att sen göra en stor, fin tavla till farmorn i julklapp. Och så blev det såklart julkortsfotografering för våran del. Det var inget tal om något annat här hemma, än att tomtekläderna skulle på, julkort skulle fotas och skickas ut. Så det så.
 
Julen gick precis lysande och jag har klarat av mitt E N D A mål, att julen 2017 skulle bli bättre än julen 2016. Det blev den.
 
Sista dagarna på året så drogs jag med en envis förkylning som satt sig på bihålorna och tyvärr hängde den med in i 2018, men se här, här ska jag utrota skiten!
 
Gott Nytt År mina vänner!
 

RSS 2.0