Skolsköterskans limpa...


Detta har jag bakat idag, "Skolsköterskans Limpa"

Det var verkligen superenkelt och bara så jäkla gott!
David älskar när det är lite tuggmotstånd i och med både rågkross och kli så var detta nog en ny favorit, som kommer att bakas hemma på Sandgatan många gånger framöver!

2 limpor
175º i ca 60 minuter

50 g Jäst
7 dl Mjölk
1 dl Sirap (jag använder alltid baksirap)
2 msk Matolja
½ tsk Salt
1 l Rågsikt
1½ dl Rågkross
1½ dl Vetekli
6-7 dl Vetemjöl special

Smula jästen och rör ut i mjölken.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den släpper kanten på bunken.
Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 30-40 minuter)
Ta upp och gör 2 runda limpor och låt dom jäsa på plåten i en halvtimme.
Grädda på nedersta falsen i 175º, ca 1 timme.

Jag sätter alltid på ugnen i god tid på högsta värme och sen sänker jag när jag sätter in bröden. Då får dom en "skjuts" så dom blir höga, fina och med en ljuvlig skorpa. Jag kastar oxå alltid in ett par isbitar när jag ställer in plåten. Jag hade inne mina bröd i ca 45 minuter, sen stängde jag av ugnen och lät dom stå kvar en kvart.

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Kan nästan känna hur skorporna smakar...

2011-04-12 @ 22:28:09
Postat av: Lina

Å ser jätte gott ut! Roligt att du delar med dig av dina tips! Mer sånt :) så kanske jag lyckas få mitt bröd så fina som dina någongång. En dum fråga kanske....men isbitarna, vart i ugnen kastar du dem? Kram

2011-04-13 @ 12:21:45
URL: http://secretmom.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Vad huslig du är som bakar så mycket :-)



Tack snälla för att du röstar på mig!



Kram & trevlig onsdag!

2011-04-13 @ 14:34:20
URL: http://glamourmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0