Att ha firat första advent!

 
Vi har gjort den här första adventshelgen riktigt bra, trots fortsatt sjukstuga här hemma.
 
I går fick vi fram alla lampor och ljusstakar.
Jag fixade i ordning alla adventspaketen, 12 stycken blev det. Jo, jag är barnsligt förtjust i allt som har med både paket, jul och firande att göra. Dessutom älskar jag gåvor, att få fundera, välja, hitta på personliga saker, ja, allt som har med att ge bort gåvor att göra.
 
Albin och Emil hjälpte till mellan varven och eftersom Albin fortfarande har feber så vilar han rätt mycket men kom och hjälpte till med apelsiner, ljusstakar och några julklappar.
 
Igår fick han alvedon på förmiddagen bara och sen har han klarat sig utan. Idag har han inte fått något på hela dagen heller. Han har inte riktigt så hög feber heller idag. Äter inte med någon reda men dricker bra och är vaken hela dagarna, men vilar mycket på soffan. Igår fick han dessutom ett helt galet stört näsblod på förmiddagen. Det var inte det att det droppade lite utan det rann (RANN, rikligt), i nästan 25 minuter innan jag fick stopp på det. 
 
 
I morse var det ju dags för den första påsen, 1:a adventspåsen, och givetvis låg där finfina presenter till oss allihopa.
 
Idag har vi bakat lussekatter, lusse-snöflingor och lite andra små figurer med russin på. Jag missade faktiskt att fota lussekatterna innan jag frös in dom för sen började jag med middagen och idag har vi tjuvstartat lite med julmaten!
Ser det inte smarrigt ut?
Barnens faster Evelina kom och sällskapade oss.
 
Nu är David och Emil iväg och säkrar några av hans byggen inför den kommande stormen.
Jag och Albin passar på att krypa ner i soffan, kolla på tv i skenet av de levande ljusen. Jag ska strax kila ner och sätta på lite glögg som vi ska ha till Solsidan strax.
 
Måste bara visa en bild. 
 
 Har jag nämnt att våra grabbar är galet olika?
I Albins rum är sängen alltid prydligt bäddad från det att han kliver upp på morgonen.
Emil då... inte så värst ordningsam.

Att ha gjort sitt livs första LO Repskap!

Då har jag gjort det med! 


Dagens representantskapsmöte för LO i Västsverige där jag fick vara med som ombud för första gången. 

Det har alltså varit en högst intressant dag idag med. En intressant vecka helt enkelt. 
Albin är ju fortfarande sjuk så det har inte blivit sådär skitmycket sömn som en kan önska när det är dags att köra i Göteborg och deltaga på ett Repskapsmöte tillsammans med typ 130-140 pers. Men både möte och körning gick alldeles utmärkt. Albin hade det bra hemma med pappan som fått vabba idag med. 

När jag kom hem fick David åka bort och städa dagis, sen åt vi kvällsmat och sen var det jue På Spåret-dags!


För vi ska ta en groupie...


Sen orkar ju inte Albin mer såklart, att vara sjuk utsatt på krafterna. 

Nu ska jag oxå försöka få lite sömn, det är en intensiv helg vi har framför oss. Massa att göra nu när jag varit iväg och barnen varit sjuka.

Borta bra men hemma bäst


Älskade unge! 

Nu har jag landat hemma i sängen. 
Det är verkligen underbart när man varit iväg, att krypa ner i sängen, brevid en älskad make, högt spinnande katt och kolla på The holliday.

Albin är fortfarade sjuk så David har varit hemma med barnen och då var det verkligen extra skönt att få komma hem och hålla om dom. 

Jag har fått täta uppdateringar om läget, febertoppar, matlust-status, vårdcentralen besök och allt annat man som hönsmamma behöver veta minst en gång i timmen när man är borta. I morrn ska jag återigen iväg på fackligt uppdrag, det är LO-s Repskapsmöte i Göteborg där jag blivit utvald som ombud att få åka på, tillsammans med vår avdelningsordförande.

Nu ska jag försöka smälta alla intryck från de senaste dagarna och hoppas på en lugn natt här ifrån sjukstugan. 


En av bilderna som kom som en uppdatering hemifrån i går... 

Att vara tillbaka på Viskadalen

Yes, nu är jag här igen. Inte ens en vecka sedan sist jue. 
Denna gången är det steg 4 i Handels förtroendemannautbildning som jag handleder tillsammans med Fredrik, en riktig toppenkollega. 


Vi började eftermiddagspasset med att kolla på professor Marian Radetzki, nationalekonom.

Tyvärr var det två krassliga grabbar jag lämnade hemma i Tvååker, hos farmorn. Albin ringde för en stund sedan och det gick knappt att höra att det var han. Lilla gubben. Det känns ju sådär att jobba en bit hemifrån när grabbarna inte är krya, men nu är pappan hemma och pysslar om dom för fullt och i morrn tror jag dom får omvårdnad av mormorn. 

Nu ska jag göra mig klar för kvällsvickning här på skolan, det vankas smörgåstårta och livliga diskussioner i vanlig ordning. 

Att ha gjort Helsingborg med tjejerna!

Shit! Jag har verkligen inte haft tid att kika in här men jag har haft det hur bra som helst. Jag kom hem ordentligt från Viskadalen i torsdags, jobbade/vabbade/jobbade hemma i fredags, packade åter väskan och hämtade upp Marina och Emma tio i åtta i går morse för den årliga Vin & Vax trippen.


Hela gänget! 

Jag hade som sagt Emma och Marina i min bil. Anna hade Malin, Linnea och Stina i sin. 

Vi började med en kaffe på Hallandsåsen, några var galet kaffesugen redan då. Sen drog vi vidare till ett helt underbart ställe i Höganäs, magasin 36 eller något hette det nog. Värsta saluhallen, helt fantastiskt! 

Vi fikade givetvis där oxå... 



Besökstips! 

Efter Höganäs drog vi vidare till Helsingborg och Grand Hotell. Vi checkade in och gick sen ut på stan. Till lunch hittade vi ett supermysigt ställe som hette "Hos Bo".

Vi åt lite av varje där, allt från dansk fläskestek, till gulaschsoppa, burgare och Ceasarsallad. 
Jag åt sallad och drack helgens första Rosé.



Hos Bo alltså! 

Vi kopplade på shoppingen efter vinlunchen och höll på tills affärerna stängde och det fullkomligt vräkte ner snö på oss. Det bidde mys i hotellbaren, några drack lite vin, någon en drink, någon en kaffedrink och någon bara lite värmande te. 



Titta på snön från värmen. 


Gjort oss klara för kvällen på Grand hotells restaurang. Lite förmys på Anna och Linneas rum.

Vilken massa mat!  Helt galet! 
Och snön fortfarande vräka ner... 


En an desserterna...

Vi hade i vanlig ordning precis hur trevligt som helst och kom faktiskt i säng i tid. Jag och Marina hade en dubbelsäng och Malin sov i extrasängen brevid. 



Snön utanför på kvällen... 

I morse checkade vi ut, grävde fram våra bilar och slirade till Väla!!




På Väla. Fika, vad annars. 

Hemma blev det kram och puss kalas. Vi har tittat på allt mamman har handlat (nästan, en del är ju såklart hemligt), druckit glögg, spelat spel och jag har även börjat packa upp men la ner direkt, ska ju ändå packa i morrn igen, Viskadalen och ett gäng kursdeltagare väntar även denna veckan, så även ett LO-repskap och en liten febrig femåring... Ska bli spännande att se om vi får ihop denna veckan överhuvudtaget. 

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och hålla hårt i min älskade man som jag ser allt för sällan just nu. 

Att ha det riktigt bra (och kallt)

Jag är ju på Viskadalen och håller kurs. Vi kom hit i går och när vi lämnade Tvååker var det lite drygt 7 grader ute, här i Seglora var det minus! 


Detta tog jag när vi kom fram! 

Vi har haft två riktigt bra dagar och jag inser mer och mer att jag älskar att göra detta. Det är fantastiskt roligt! Folkbildning när den är som bäst helt enkelt. 

Vi har en dag kvar. I morrn är det sista dagen för denna kursen, steg fem organisationen.
Jag åker hem i morrn och får krama mina älskade grabbar! Jag längtar...

Men jag är snart tillbaka här igen ju, redan nästa vecka faktiskt. 

Att ha väskan packad

Nu är min lilla lila väska packad, allt handledarmaterial är i ordning och jag har suttit idag och pysslat ihop lite olika "spel/lekar" som vi ska använda oss av på kursen tänkte vi. 
I morrn åker jag till Viskadalen för att hålla en steg 5 i Handels förtroendemannautbildning. 
Det är en tredagars kurs så jag har försökt jobba undan så mycket jag bara kunnat idag. 

Fick finbesök av Frida en sväng mitt på dagen så vi fick rodda lite med fackligt fast vi båda igentligen var lediga.
Grabbarna fick ut efter fikat idag och då passade jag på att duscha och sen åka och handla så jag kunde förbereda kvällsmaten. 
Davids bröder var med honom hem från jobbet så vi kunde få hjälp att få ner fyra pallar pellets i källaren och det är enkla grabbar att hålla nöjda.
Båda äter som hästar och uppskattar verkligen att man bjussar på mat, så jag gjorde en potatis och kasslergratäng och sen drack vi kaffe och jag testade ett av mina mötesspel på grabbarna.


John var en hejjare på svåra ord! 

Nu behöver jag nana. Klockan ringer tidigare än den brukar i morrn. 

Att ha haft en av de bättre helgerna!

Vilken helg!
Vilket avslut på en galen vecka!
 
I går kom älskade, älskade Jill ner till mig och familjen.
Vi käkade tacos och pratade gamla minnen till långt in på natten. 
I morse åkte David i väg tidigt och ordnade frukost och sen åt vi tillsammans, Jill sov över här hos oss, i lägenheten i garaget och sen bakade jag lite scones som jag förberett i går.
 
Klockan halv tio kom Linnea och plockade upp sina kläder, det vankades lite Me & i visning, fika och tjöt.
Vi var några stycken som satt kvar länge och pratade om allt och inget. Sen kom David och barnen hem, mina älskade vänner droppade av och vi började förbereda oss för nästa happening, spelkväll hos min moster Eva.
 
Davids ena bror och syster kom och satt hos barnen medan vi var iväg och åt vansinnigt god mat och spelade spel. Den här spelkvällen var en del av uppdragen som 12 personer fick på vårt bröllop och det är jätteroligt!
 
Vi promenerade hem och löste av farbror Jonas. Emil hade precis vaknat till och varit på toa när vi kom hem så han var lite sådär extra gosig som han är nuförtiden och la sig hos mig i soffan. Jag tycker förmodligen att det är minst lika mysigt som han, om inte mysigare...
 
 
Nu ska jag oxå knalla upp och lägga mig. I morrn är det minst sagt mycket på agendan!

Att ha haft en sjuhelsikes dag...

Sikken dag jag har haft! 
På ett bra sätt. Vi har förberett oss för ett viktigt möte på jobbet en tid och idag blev det äntligen av och det gick så bra! 
Jag är stolt över mig själv och mina kamrater. 

Sen fick vi idag reda på vem som ska bli vår nya chef på jobbet. Även det ett lyckat möte. Han är efterlängtad. Idag jobbade jag alltså lite längre än jag brukar och sen körde jag direkt hem till mamma som inte kunde vara med på mötet.

Nu är jag helt slut och eftersom Albin sover över hos mormor och morfar i natt så ligger vi andra tre alla redan i sängen.

Natt natt!

Att snart ha en femåring i huset

Snart, snart är den där visa, kloka och vansinnigt roliga lilla killen här hemma fem år! 

Jag upptäckte typ i går att enda dagen att lösa presentinköpen innan hans födelsedag var idag. Så efter att jag jobbat klart, hämtat Emil hos mormor, lagat och ätit mat, duschat och pussat hej på maken så åkte jag till Gekås för att lösa inköpen. 

Väl hemma var ju båda grabbarna vakna och låg nyfikna i sina sängar så jag kilade upp med lite kläder som fått och risken finns nu att Emil har typ tre kalsonger på sig i morrn, så glad blev han för sina nya (den stackarn ärver liksom nästan bara, även kalsonger...)

Emil hade lite svårt att komma till ro sen så han fick ligga i soffan hos mig, tillsammans med Kajsa och kolla på Grey's Anatomy. Det var nog inte så värst bra för han somnade ganska omgående. 


Älskar att ha barnen så nära. 

Nu ska det nanas!  Lyckades inte alls somna igår, fick nog bara några timmars sömn så dagen idag har varit lite mosig, men nu är jag trött, så det ska bli galet skönt att sova. 

Att ha tjuvstartat julen lite...


Sunes Jul, pappa Rudolf, glögg och hela familjen samlad i soffan, en helt vanlig tisdag. Det är lyx det! 

Eller tja, helt vanlig var den ju inte eftersom jag annars jobbar tisdagkvällar, men idag jobbat för Handels och jobbat dagtid. 

Hur som helst, efter kvällsmat föreslog Albin glögg och Emil höll ju med förstås så då tyckte jag att nu är det faktiskt dags för lite Sunes Jul! 
Barnen skrattar så dom kiknar redan i första avsnittet, när Rudolf ska sjunga Stilla natt och lyckas hamna liiiite för nära ljusstaken med rumpan...

Igår hade jag möte hela förmiddagen, lite akutjobb hemma på eftermiddagen och sen Vin & Vax på kvällen. Gårdagens Vin & Vax innehöll givetvis vaxning och massa god plockmat i vanlig ordning men även en galet nyttig föreläsning och coaching i mental träning. 

I morrn väntar ännu ett viktigt möte, hela förmiddagen faktiskt och återigen, mitt (vårt) liv hade varit oerhört mycket svårare om vi inte haft de mest fantastiska föräldrar någonsin i vår närhet! 

Det är så fruktansvärt mycket nu och utan mamma och svärmor hade jag nog sjutton inte fått ihop livet överhuvudtaget. Så jag är galet glad av vi har dom, och att barnen har världen bästa mor och farföräldrar! 

Nu ska jag sova så skönt jag bara kan för kaj behöver vara utvilad i morrn... 

Att se fram emot sömn...

Han kom ju givetvis hem till slut. 
Den där stor, starka tryggheten till man som jag är gift med. Sova gick ju inte, för även om tryggheten var hemma igen så blåste det ju fortfarande storm ute och det lät som om taket skulle blåsa av vilken sekund som helst. 

Det blåste inte av något tak. David kom som sagt hem. Vi låg och pratade lite om vart han varit och hur det såg ut. Vid halv fem snåret lyckades jag somna och då hade nog inte David somnat än... 

Så vi tog det väldigt lugnt i morse. Trots farsdag och allt. Jag gick upp och påbörjade mysfrukost. Satte på kaffe, stoppade in frallor i ugnen och tog en vända i grannens trädgård. 



Allt var lugnt. Några nedfallna grenar och en störtad spaljé va allt. 

Sen bidde det paket, frukost och mys. Jag gav mig upp på kontoret ganska snabbt, hade massor med papper att dona med innan jobbet. 

David tog grabbarna med sig på jobb och jag gjorde mig klar för ett åttatimmarspass på Ica. Innan jag började åkte jag om pappsen med en liten paket. Kalsonger a 'la David Beckham. 

Sen har ju då resten av dagen gått i rasande fart på jobbet. 

Nu ska jag ta igen en massa timmars förlorad sömn. God natt mina vänner! 

Fy sjutton!

Va det blåser! 

Här ligger jag. Mitt i natten. Alldeles ensam och känner mig väldigt väldigt pytteliten. 

Jag vaknade till för en stund sedan av att David gick upp, det är inget märkligt så, han brukar ha svårt att sova när det är oväder. Men så, nu för en kvart sen eller så, så vaknade jag till ordentligt av det här jäkla ovädret och gick upp för att kolla hur det var och få lite trygghet. 

Ni vet sådär, ingenting i hela världen kan ju hända en när man är gift med en stor, stark karl! 
Kollar överallt, han är inte hemma! Klockan är tre på natten, det blåser full storm runt om kring och jag är ensam med grabbarna! 
Min första tanke, tänk om det hänt något! 

Slänger iväg ett mess. 
Tar en omeprazol och mina hörlurar med mig upp och lägger mig igen. Får svar ganska snabbt. Han är ute och kollar till några av sina jobb. Snacka om hängiven! 

Nu ligger jag då här. Klarvaken och väntar på att min stora starka man ska komma hem och göra mig trygg igen. Att omeprazolen ska börja verka och ta bort det där svidiga jag haft nu ett tag. Jag hoppas innerligt att båda barnen sover som stockar igenom det här. Annars får vi sitta uppe och googla stormar och sånt hela natten är jag rädd... 

Trassel och nyduschade gossar



Fredagsmys!!

Idag har jag haft ännu en såndär galen dag.

Vi lämnade Emil på dagis på morgonen kl 8, sen fick Albin en slängpuss innan han cyklade till skolan och jag körde till Halmstad för en dags planering på Avdelningen. 

Denna kursen vi planerat idag ska definitivt bli en utmaning att hålla, men det ska jag säkert reda ut! Det är ju så man blir bättre, när man utmanar sig själv.

Jag körde hem, fixade ett ytterst akut litet ärende på vägen, stannade till hos Hårdrockaren och hans söta sambo på en alldeles för snabb kopp kaffe innan jag kom hem och han möta min man i dörren som vart på väg till middag med en av sina leverantörer. 

Jag och grabbarna har som sagt hunnit med fredagsmys för oss själva idag. Det bidde Trassel på tven och popcorn i skålarna innan det till slut blev sådär lugnt och tyst i huset. 

Nu ska jag sova, hjärnan är mosigare än vanligt ikväll och jag måste ladda om för Jobbehelg!

Natti Natti! 

Tiden till det som är viktigt


Idag hade jag ett ganska pressat schema men eftersom jag jobbade hemma fram till halv 11 så fick det bli som det blev. 

Den här lilla, kloka varelsen kom och satte mig i mitt knä och tyckte att -nu får det vara nog mamma! Igår hade jag så mycket telefonsamtal och andra jobb som var akuta att ta tag i så stackars Emil blev mest hyshad i går med. 


Sen kom Kajsa och eftersom den stackarn är både nyopererad och tannalös så fick även hon hänga med oss och gosa.

Vid halv elva lämnade jag Emil hos mormor för att åka och hämta upp världens bästa hårdrockare, tanka och sen dra vidare till Halmstad för lunch och avdelningsstyrelsemöte med Handels avd 3.

Vi var klara vid 17 men jag behövde hämta material och grejer inför morgondagen då jag har projekt för Handels och ska ut och besöka arbetsplatser, så vi kom inte iväg direkt.

Sen skulle hårdrockaren lämnas av och vi hann i vanlig ordning lösa ett och annat världsproblem på vägen hem. 

Äntligen hemma hos grabbarna! 
Vi töjde lite på läggningen och gick loss på resten av glöggen.


Alla är vi lika tokiga i glögg! Dessutom hade pappan köpt pepparkakor! Vilken fullträff!

Nu ska det nanas, ordentligt! 
I morrn blir det som sagt arbetsplatsbesök. 
Det ska bli galet roligt! 

Att vara tvungen att prioritera lite igen

Sedan jag kom hem från Stockholm natte till lördag så har livet liksom gått i ett utan paus så jag har verkligen inte haft tiden att sitta här även om jag har precis hur mycket som helst att dela med mig av.
 
 
 
Dom här två söta killarna och deras pappa har inte heller fått tillräckligt med uppmärksamhet känner jag och det lättar inte direkt i den närmaste framtiden.
 
Jag ska verkligen försöka hitta tiden, jag vill det. 
Men inte nu. Hjärnan går liksom nästan bakåt idag av allt som jag har pysslat med.
 
Jag har i alla fall sagt stopp för fler fotojobb i år vilket känns välbehövligt och innan idag tog vi varsin kopp av årets första glögg! Jag ska njuta av december i år, bara så ni vet!
 

RSS 2.0