Home sweet Home!

Ja, egentligen kom jag ju hem redan igår men jag var precis som en urvriden disktrasa och gick och la mig samtidigt som barnen, 19.30...

Kursen har varit helt fantastiskt lärorik, rolig och välbehövlig. Det var underbart att komma hem, såklart, till mina älskade och efterlängtade killar. Emil slängde sig över mig och sa att han var såååå stolt över mig... Fast han vet ju inte vad det betyder förstås.



I helgen ska jag jobba, med lite av varje. Eller ganska mycket faktiskt... Så jag har redan krupit till kojs.

Förhandling...

Just nu: Sitter och kollar gammalt Greys avsnitt i väntan på kvällsmaten och samkväm på viskadalens folkhögskola. Fick ett mysigt litet rum denna gången!





Jag är nu på steg fyra och det handlar om Lön. Idag har vi bla förhandlat vilket är väldigt spännande och lärorikt!

Kall och solig utflykt!














Efter skolan idag så tog vi på varma kläder, traskade bort och hämtade Albins kompis och sen gick vi bort till Munkagårdsskolan. Kollade djur, fikade, lekte i skogen och sprang i labyrinter!










I kväll har jag fotat i studion och det var svettigt ett tag men vi fick till det! I morrn lämnar jag familjen och åker iväg på kurs i några dagar. Så om det blir tyst här (tystare än vanligt ;-)) så vet ni varför.

När jag kommer hem är det fullt ös, bröllopsfotografering, födelsedagstårta till nybliven tvååring, jobb på ICA, julmarknad, adventspyntande och kontorsjobb. Fullt upp alltså, precis som jag vill ha det.

Julstämning!

I veckan bakade vi lussekatter och lyssnade på julmusik. Vi kom i riktig julstämning och katterna var väldigt goda. Mormor kom hit och fikade med oss och pappan hämtade en påse och tog med till jobbet.













Vi har hunnit med mycket i veckan, jobbat, bakat, varit hos doktorn med Emil (nä då, han är inte sjuk), gjort ärenden och såklart varit hemma och myst.






Jag hade en söt liten tjejja på besök i studion en dag, visar ett litet smakprov bara, det kommer mera sen, när jag har mera tid ;-)



Idag har min underbara vän varit här och hämtat dop tårtor till lite Simon som ska döpas. Jag har invigt en ny spetsform till kantbanden nertill som jag är väldigt nöjd med!










Nu ska jag försöka komma ikapp med lite sömn oxå ;-)

Tjejhelg, skogspromenad och paket!

Det har hänt en hel del sen sist. I helgen var vi i Göteborg med tjejerna och det var fantastiskt kul! Så kul att jag inte ens fick tagit några kort utan bara ett kort från söndagens frukost...



I går var jag en sväng i stan på förmiddagen och på eftermiddagen tog jag och barnen mormor med oss till skogen för att plocka mossa, lummer och kvistar.











På kvällen åkte jag och pappa till Gekås en sväng. Det är bäst att passa på innan det blir för knökat där inte...

Idag har jag varit med på en skyddsrond på jobbet hela förmiddagen och i eftermiddag har vi bakat, modellerat i marsipan och öppnat födelsedagspresenter. Martina & Milo var här i morse med paket till grabbarna som dom öppnade när Albin kom hem från skolan.













3 minuter...

All denna väntan på att fotbollen skulle börja och så somnar han efter 3 minuter.





Han och Kajsa snarkar i kapp där nere nu. Jag och Emil gick upp och mös vid teven i våran säng och det gick ungefär lika fort för honom att somna.




Jag vet att jag sagt det förr men det tåls att sägas igen, jag älskar dessa fredagar med familjemys! Våra barn är ju obotligt morgonpigga och somnar därför ganska tidigt, varje kväll. Båda gäspar oftast i kapp redan vid sju-tiden på kvällen och sover sött i sina sängar halv åtta men idag höll Emil ut till åtta. Kan ha berott på myset med frukt & nötblandning, glöggen och skruvarna...









I morrn bitti lämnar jag familjen för en helg med tjejerna i Göteborg! Så egentligen bör jag samla ihop vad jag ska ha med mig men jag har fastnat vid teven...

Fackeltåg för Lilly!

Jag har, i ett par år faktiskt, följt en familj här i krokarna på deras blogg.
Det handlar om lilla Lilly som bara var knappt 2 år när hon fick cancer, Leukemi.
 
Här hittar man Lilly och hennes familjs blogg.
Nu har Lilly avslutat sina behandlingar och hennes familj har dragit igång en insamling via barncancerfonden och ska ha ett fackeltåg i stan (Varberg) den 24 november. Jag kan inte vara med på fackeltåget men självklart har jag varit inne och skänkt en slant, det kan DU också göra, här!
 
 
Saken är den, att jag är livrädd för cancer!
 
Fy, det stockar sig i halsen så fort jag tänker på det och att någon i min familj faktisk kan drabbas, det är min värsta farhåga! Alla kan drabbas och alla överlever inte. Jag har sett cancern på nära håll och det vill jag inte göra igen så snälla, hjälp Lilly och hennes familj att samla in pengar, till förmån för barncancerfonden.
 
Jag har även följt en blogg om Sofie, hennes lille Victor och deras familj i många år.
Tyvärr slutade inte det lika lyckligt och Victor dog av sin cancer (inte samma form som Lilly dock) 2009.
 
 
 

Första klappen!



Alltså jag har inte många klappar kvar att ordna men det är den första som är inslagen och nu är den även påväg till Japan...

Jag brukar samla alla julklappar på ett särskilt ställe och sen slå in dom samtidigt med lite glögg och grejer. Åhhh va jag längtar!

Men först har vi ett litet busigt födelsedagsbarn som ska firas.

Igår var min lilla, lilla hönatös hos veterinären. Kajsa har dåliga tänder pga en tandsjukdom så nu drog dom ut näst sista tanden. Hon har aldrig tuggat så det är inga problem för henne. Hur som helst så ska dom ha lugn och ro efter att ha varit sövda så jag och barnen stannade hos mamma en stund efter att jag hämtat henne (och lämnat av henne hemma) och sen när vi kom hem så stannade vi ute till David kom hem. Då var Kajsa pigg och gosig igen!

Medan vi var ute så passade vi på att plocka i ordning veden som blev efter trädet som föll hos grannen. Inte så konstigt att den föll kan jag tycka.




Idag har vi donat, jag och Emil. Massa att ta hand om hemma och sen kom även alla ljus från Partylite som vi sorterade hos mamma på eftermiddagen. Nu i kväll har jag faktiskt stängt av datorn och siktar på en kväll i soffan och hoppas John Blund kommer tidigt... I morrn är det jobb i studion, ärenden i stan och fredagsmys!!

Farbror Björklund på besök!



Idag har Björklund varit här. Vi har jobbat, fikat och barnen har läst leksakskatalogerna och spelat surfplatta med honom.

Ikväll har jag gjort Gekås och efter att ha tvättat upp lite nya underställ och grejer så blir det Clif Hanger i renbäddad säng! I morrn har vi ärenden att uträtta, tårtbottnar att baka och marsipan att modellera!

Minusgraderna är äntligen här!

I morse var det kallt, och härligt! Så kallt att vi faktiskt åkte direkt in till stan och fick vinterdäcken på. Barnen älskar att följa med till Allt i däck, där finns en gungmotorcykel!



Det var riktigt dimmigt och fint ute!



I kväll har jag fotat två supersöta små töser och det ska bli riktigt roligt att sätta tänderna i bilderna i morrn. David jobbar sent i kväll så jag och grabbarna har skrivit önskelista, Emil har badat och sen blev det saga i Albins säng. Jag fick en väldigt passande tidning på posten idag som funkade utmärkt till badandet...




Slut!

Nu är jobbehelgen över för denna gången och jag ska erkänna att jag är ganska mör efter 12 timmars arbete. Jag började på kontoret i morse när David och grabbarna åkte på innebandy-cup. Det var en rejäl hög och det tog mig hela förmiddagen så jag hann bara precis byta om och köra om lilla papps med en paket innan mitt pass på Ica började.

I morrn väntar både kundbesök och fotografering, varvat med hämtning, lämning, matlagning och allt det där så jag har redan lagt mig faktiskt och hoppas på en god natts sömn!

Bjuder på bilder från vår mat i går. Ugnsbakade Mandelpotatis med svartkål och bacon, supergott!



Till kvällsmyset i soffan fick jag först Emil och när han somnat kröp Albin upp och gosade till han somnade!



Innebandy-cupen hade gott superbra och sen hann dom nästan bara hem innan det var dags att lämna Emil hos mormor & morfar och åka till simningen.

Men nähe, nu tar jag natt!

Önskelistor...

Nu är det dags för barnen att skriva sina önskelistor.
 
 
Vi ska gå igenom Albins & Emils i helgen och skriva ner.
Emil har ju dessutom en födelsedag som väntar...

Utelek!

Fråga mig inte vart dom får allt i från men det hittas på nya lekar stup i kvarten här hemma och idag var det nog någon form av volleyboll, fast med en kastanj....









I eftermiddag har jag träffat ett blivande brudpar och sen blev det smarrig gryta på ryggbiff med Familjen och kära pappsen som kommit hem från Tyskland.
Efter maten och fredagsmyset, som idag blev glögg och pepparkakor, fick jag en sån här goding i armhålan.



Nu blir det snart nane och så laddar vi för hel jobbarhelg!

Den där födelsedagspresenten...

 
Jodå, han gillar sin present, ganska mycket...
 
Givetvis har han skydd där under och riktiga crosstövlar, hjälm och nackskydd och han kör så in i hejsan!
Nu har han mycket på gång, det är Cross, Innebandy, Fotboll och Simning. Vi får väl se hur länge han tycker det är roligt med allt, vi uppmuntrar givetvis alla aktiviteter och hoppas att Emil också kommer att tycka om att idrotta eller i varje fall ha hobbies som innefattar annat än datorskärmar och annat stillasittande...
 
I detta huset äger vi faktiskt inga tv-spel eller liknande. En surfplatta har vi och det är ytterst begränsad användning på den. Vi har lånat ett Wii av min bror ibland det räcker gott!
 
Nu ska jag se om jag hittar något gott recept med strimlad biff, det får bli fredagsmys-middagen!
 

Önskelunchen...



Idag fick grabbarna välja lunch, eftersom vi var hos tandläkaren med Albin och båda barnen skötte sig utmärkt! Då blev det såklart pannkakor!!





Dessutom lyxade vi till det med en film på laptopen under tiden (ett bra tips till barn som har svårt att sitta still så länge som det tar att äta ;-))

Chokladfika...

Idag lyxade vi till mellanmålet lite med choklad. Frukter doppade i choklad (mörk) är jättegott och barnen gillar det jättemycket oxå.





Mormor kom lagom till fikat och när vi var klara hade vi fotojobb i studion. Pojkarna fick vara med till David kom. I kväll har jag vart på Work-outen, i vanlig ordning och nu är det Grey's i soffan!

Mina fina!



I helgen rensade vi garderoberna i tvättstugan och hittade Albins gamla "mysse", passar rätt bra på vår egen Emil, eller hur?






Spökitetsparken

Idag efter skolan åkte jag och barnen in till stan för lite ärenden och efteråt gick vi ner till den nya lekplatsen, spökitetsparken.











Vi stannade tills det började skymma innan vi åkte hem och fixade maten. Vi körde på lite jultema idag, julskinka, grönkål, potatis, vit sås och ärtor. Så himla gott!




Jag har bestämt mig för att inte vänta med alla julgrejer i år för jag blir alltid så besviken när julen är över, att det gått så fort!

Över till en annan grej, igår träffade vi ett medium med vin & vax gruppen, ruskigt spännande...






Lov med mycket mys!

 
Vi har verkligen haft mycket mys på Albins höstlov!
 
När vi inte haft tider att passa på morgonen så har barnen kommit över till mig och vi har kollat lite på barnkanalen i min säng innan vi gått upp.
 
Jag har ju jobbat lite, såklart, men Emil har varit med när Albin har cyklat till mormor och så har vi såklart bakat lite, på bilden ovan är det chokladbollstillverkning.
 
Eftersom det har bjudits på en hel del regn och vi har haft mycket innemys så har jag kommit i lite julstämning och haft doftljus tända, Kanel & Lagerbär från PartyLite, mer jul än så kan det knappt bli.
 
På tal om PartyLite, jag ska lägga en order i början på nästa vecka, så hojta till om ni vill beställa något. Här finns en katalog att kika i!
 
Igår hade vi en såndär fredag som man bara måste älska!
Jag satt och tänkte på det, medan vi satt i soffan, hela familjen.
 
Vi började med tacos när David kom hem och då var barnen nybadade och skrynkliga.
Sen valde vi en film, alla tillsammans (överens!) som vi satte på (Disneys Modig) och kollade på tillsammans med några chokladbollar och lite potatisskruvar & majsringar.
 
Filmen var klar vid 8, båda barnen höll sig vakna och kollade på filmen, sen somnade dom som stockar!
 
Idag har jag jobbat på ICA och sen suttit och planerat föräldradagar på F-kassans hemsida.
Jo, efter två år med vårdnadsbidrag för Emil så är det nu snart dags att börja planera föräldradagar igen, så Emil och Albin slipper förskola och fritids ett tag till. Jag kommer att fortsätta jobba precis som vanligt så det händer ju inget nytt precis.
 
Nu väntar vi hem Albin & David som är och tränar cross och sen ska vi fortsätta helgmyset!
 

Buzz!

I veckan fick jag hem Locobase Repair, en hudkräm för mycket torr hud.
 
Jag har en armbåge som alltid är torr och fnasig så jag tänkte ge den en riktig omgång nu så får vi se om det hjälper. Dessutom har Albin ett torrt parti på foten som oxå ska få smörj!
 
 
Vill du oxå bli Buzzador?
Och få chansen att prova nya produkter på marknaden?
 
Klicka här!

RSS 2.0