Mönster!

Hittade dessa bilderna på Burdas hemsida och det är dessa klänningarna som jag har beställt mönster på!





Har beställt en annan typ oxå från ett annat företag men den har jag inte hittat någon bild på än.

Byxor!

Det bidde att par byxor! Men nåt mönster hade jag inte så jag klippte lite på frihand och använde ett par av Albins byxor att "jämnföra/mäta" med och det gick över förväntan!



På bilden längst upp till vänster är tyget, fodret och tyllen jag köpte som ska bli en klänning till mig tänkte jag...

Nu ska vi strax in till frisören med Albin. Vi har ju hittat en favorit frisörska där på Studio 88 som vi inte ger upp i första taget!

I eftermiddag ska jag jobba så det blir nog bara en sväng hem och laga middag innan jag ska iväg igen, kanske tar jag fram symaskinen ikväll igen...

Sy, sy, symaskin!

Nu tänkte jag ta upp mina sömnads-färdigheter! Jag är faktisk ganska bra på att sy (om jag får säja det själv...) och eftersom jag vet hurdan klänning jag vill ha så ska jag se om jag hittar nåt bra tyg så jag ska åka och hämta Mamma nu strax och så ska vi åka till Kinna och Skroten.

Men först ska jag visa några bilder från Mamma-Barn gruppen idag!


Får väl se om du blir nåt bra idag, isåfall tar jag kort på det och lägger ut i kväll!

Magi Mode!

Idag har vart en riktigt bra dag! Började dagen med sovmorgon, trodde jag... När Albin kom var klockan redan 06.50, wow, tänkte jag och studsade upp med honom direkt så David fick ligga kvar. Men när jag kom ner i köket upptäckte jag att klockan ju igentligen bara var 05.50 för min mobil ställer om sig själv... Ja ja, det var väl i och för sig rätt skönt att komma upp i tid.


Jag och Albin åkte bort till morfarn på morgonen medan pappan var ute och donade lite med vår kommande veranda. Efter en stund ute hos morfarn gick vi in och väckte mormorn, sen passade jag på att sola lite solarium medan Albin och morfarn var ute och rensade upp lite i trädgården, cyklade tre-hjuling och busade.

Väl hemma så gick jag och la Albin direkt och sen tog jag mig en lång, härlig dusch innan jag började med maten och efter lunchen gick vi ut. Albin och pappan började på trädgården medan jag dukade fram fika korgen och sen kom Anna och barnen. Jag och Anna gick bort till Industrigatan och Magi Mode där man verkligen kan hitta allt! Jag provade några underbara klänningar och toppar och det blev en hel kasse med kläder även till mig men dom provdocka hade vi min kära mamma!



Där fanns verkligen allt och efter en stunds provande så blev vi fika sugna och mamma hade tagit med sig kaffe, kaka, dricka, vin, frukt, snacks och annat gott så vi tog en liten paus. Gitte och Marie har öppet Ons-Lörd så man måste inte boka tid utan det är bara att droppa in! Särskillt dyrt är det inte och man kan vara säkra att ingen annan har samma kläder för dom köper sina kläder helt externt i hela Europa och dom har alla storlekar från 34-58!


Det är lite trångt men dom letar redan efter större lokal och det kommer in nya kläder hela tiden!

Jag köpte i alla fall ett par vita trekvarts jeans som var jättefina och till den en brun klänning som det bara stod CHARLOTTE på! Fick även tag i en jättefin kjol i benvitt med bruna och kahkigröna mönster och till det ett grönt linne. Jag provade det innan (igen... provade väl allt 3 gånger i butiken) för David och han tog kort men jag ser ut som en mupp på dom korten så dom får ni inte se!

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min man och drömma sött!

Sent...

Nu är det sent och jag är trött men jag har i allafall bestämt mig för att visa några av bilderna på minneskortet.


Igår var mamma och Björklund (mamma var bjuden och Björklund bjöd in sig själv...) här och åt på kvällen. Jag och Albin gjorde tzatziki och skalade potatisen på dagen och sen på kvällen medan pappan startade grillen så hjälpte Albin mig med hasselbackspotatisen. Vi spelade "Kampen mellan kvinnor och män", behöver jag ens nämna att jag och mamma vann, båda gångerna!

I morse hade vi mysfrukost hemma! jag kokade ägg medan David kilade över till bageriet och köpte färska frallor, men efter frukosten åkte David direkt till Stesse och jobbade medan jag och Albin först åkte hem till mormorn och hämtade symaskinen och sen till ICA och handlade.

Efter middagen kom David hem och hämtade oss och så åkte vi vidare på trädgårdsmöbel/grill-jakt och vi slutade på Jysk där vi brände några tusenlappar... Efter staden åkte vi hem och till ICA igen, köpte fika och åkte bort till Li och Mattias som precis flyttat allt till huset och bjöd på uppskattad flytt-fika!

När vi kom hem så stannade mina pojkar ute i trädgården och världens bästa sambo la markstenar och vände jorden i mitt trädgårdsland (David vill inte ha nåt land så han har gett mig allt ansvar, men som världens snällaste så gör han ändå det varje år...). Albin och Fjant var såklart ute och hjälpte till medan jag fick äran att vara inne och fixa mat...

Vi hade inget planerat men jag fick svängt ihop en paj med broccoli (inte min favvo, men nyttig och fin), majs, avocado,  ost, skinka och pepparsalami. Riktigt god faktisk och Albin åt upp allt på sin tallrik med!

Nu sitter jag för mig själv i mörkret (har släkt alla lampor i hela huset), med massor av levande ljus och tittar på nåt pinsamt på tv 3, en tjej från Tvååker är med i ett skit-töntigt program, sitter mest och skäms faktiskt. Albin somnade gott efter en liten stunds läggning. Igår när vi läst sagan så gick jag bara ut ur rummet och sa att nu ska du sova och han gick runt lite och grejade, det hörde jag ju, men efter en stund så somnade han av sig själv och jag testade samma sak idag igen och det gick lite bättre denna gången och då var dessutom både jag och morfarn uppe och störde honom en gång.

I morrn ska jag på visning, Anna kommer hit så tar vi oss dit tillsammans och så får David vara hemma med Albin, Ella och Noa. Dom ska vara ute och greja i trädgården hela dagen ändå så jag tänkte fixa lite smarrig fika till dom medan vi är borta.

Jättegrattis säjer jag till brorsan och Coffe som vann pokalracet i Svebölle, Danmark i dag!

Nya sommarkatalogen!


Jag har ännu inte beställt hem doftproverna men det ska jag göra så om ni är sugna på lite nya fräscha dofter så finns katalogen här hemma på Sandgatan om man vill bläddra lite!

Nya sommardofter är:
Ananas & Kokossorbet (gul)
Mango & Ingefärssorbet (orange)
Passionsfrukt & Papayasorbet (rosa)
Päron Iste (vit/ljust beige)
Lime Iste (grön)
Hallon Iste (rosa)


Badat!

Nu är vi rena som få! Vi gjorde oss klara och var inne i stan vid kvart i 9, då vi bestämt att möta Sara och barnen på Håsten simhall, men jag vet ju att hon är världens tidsoptimist så vi åkte och tankade först (skickade ett SMS "Är ni i tid eller hinner vi tanka?", hon svara "Det hinner ni").

När vi kom fram så ringde hon och sa att vi kunde gå in och byta om, dom var i Rolfstorp... Vi började bada och då kom Annika & Cissi med Alma & Tilde så vi umgiks lite med dom tills Sara och barnen dök upp. Albin har badat med sina armpuffar på idag och det har gått jättebra, han vägrar fortfarande att stå på botten, trots att han bottnar men vi har gjort framsteg, när han gick i trappan så gick det bra några steg innan han fattade att det var botten...

När vi hade vart i vattnet i lite drygt en timme så ville Albin gå upp, han tog mig i handen och sa "Mamma, Abii duschhhha" så vi gick upp och duschade, jag är förvånad över hur snäll och väluppfostrad min son är när vi är ute bland andra människor, han gör allt som jag säjer, varför funkar det bara när man är iväg någonstans, funkar inte alls så bra hemma...?

Medan jag torkade mig, tog på mig och packade så satt Albin med sin badrock på sig och åt en banan och drack lite smoothie, sen väntade vi in "Hasa, Hannis & Ina" som Albin kallar dom innan vi satte och fikade lite. Albin somnade som en stock i bilen på vägen hem och nu ligger han och snarkar gott bredvid Kajsa i sin säng. Jag sitter och väntar på David som kommer hem på lunch idag och i eftermiddag har vi inget planerat, någon som känner sig manade att umgås med oss idag??

Inte lika mycket vår längre...

Konstiga väder! Nyss var det vår så det stod härliga till nu snöar det...


Efter vi hade ätit lunch så gjorde vi oss i ordning och åkte till Gekås, fick fyndat (som vanligt) en massa, nödvändigt och mindre nödvändigt. Albin fick nya badbyxor, shorts, 2 Dora filmer och en spade!


Efter Gekåset åkte vi vidare mot Åkulla och stannde på en fika hos Sara, Hannes & Lina. På Stall Bäckagård finns även 7 stycken 6 veckors rottweiler valpar som bara var tvungna att få lite gos, Sara hälsar att där finns några kvar om man är intresserad... Vi fikade på Peters hembakta kanelbullar och lite glass, barnen lekte som vanligt bra och vid strax efter 6 åkte vi hemåt. Jag hann knappt innanför dörren innan Björklund dök upp, han var visst både te-törtsig och hungrig för när brorsan kom in och värmde till sig lite mat så gjorde han dessamma och nu sitter (läs: ligger fläkta!) dom alla tre och tittar på någon sport på tven. Dom har det så högt att jag nästan tror dom är döva och dom skriker till med jämna mellanrum, rätta mig om jag har fel, men jag gissar på Innebandy?

Jag började i alla fall baka bröd när vi kom hem och det fick pojkarna på sitt ansvar att ta ut medan jag nattade Albin, men jag anade att dom inte skulle komma ihåg det så jag smög iväg från Albins rum i rättan tid för att ta ut limpan (behöver inte ens dra en ramsa med massa fula ord, ni fattar va?)


Det lukar gott nere i köket nu (vilket Björklund påminde om precis, tror ni han ska ha smörgås med??) så jag tar mig nog en smörgås och får väl gå ut till brorsan och kolla på Criminal Mindes, för här verkar inte soffan vara ledig... Jag som annars brukar sitta i min ensamhet och blogga, kolla på Sveriges värsta bilförare och bara mysa med tända ljus på torsdagar när David är och tränar, men visst inte idag.

I morrn ska vi till simhallen, vi får sällskap av Sara, Hannes & Lina med!


Vår, pannbiff, köttfärssås och magont...

Massa på en gång, men vi börjar med morgonen!
Vaknade med det vanliga magontet... David fick ner och hämta värktabletter till mig så jag kom ur sängen i morse, får man bara kommit upp så blir det oftast bättre.

Jag var inte alls på humör i morse så Albin fick titta lite på tv medan jag gick över till Gööks och köpte frukost till oss och efter frukosten fick Albin fika i soffan!


Fika med vindruvor (som han är helt tokig i!), russin och mjölk. Pipmugg är bäst när man sitter i soffan och fikar...

Medan han satt där och hade det mysigt vid brasan så passade jag på att göra pannbiffar av den billiga färsen jag köpte igår på jobbet.


Syns det att jag hatar skvätt och kladd?? Jag klär in spisen i tidningar så det inte ska svätta på allt runt om kring, en stooor handuk på golvet nedanför spisen med... Jag fick stekt så det blev en hel glassburk till frysen.

Efter pannbiffstekandet så gick vi ut och promenerade i det fina vädret, alltid skönt, speciellt när solen är framme och inte ett moln syns på himmeln! Vi gick om affären och handlade och Albin somnade i sin vagn (han sover väldigt skönt i den!). Nu sover han ute och jag håller på med köttfärssåsen som vi ska ha till lunchen!

Passade på att ta lite fler bilder på alla fina vårtecken i trädgården!



Ha en trevlig vårdag allihopa där ute!

Pyssel!

Innan jag åkte till jobbet så pysslade Albin lite med sina nya grejer och han gillade det skarpt!

Albin och pappan har vart runt på massa småjobb i eftermiddag och sen kom dom och handlade av mig och när jag slutat jobba så gjorde vi varma smörgåsar. Albin och jag pysslade en stund efter maten och sen somnade han i min famn till NCIS.



I morrn ska Albin vara med sin farmor medan jag jobbar och sen är vi lediga hela helgen! Ska bara fota en liten tjejja!

Lite shopping!

Skrev nyss ett långt inlägg med lyckades på nåt sätt få allt att försvinna! *Grrrr*

I morse vaknade vi som vanligt tidigt och eftersom Albin är lite rosslig i halsen, inget snor och ingen feber men lite rosslig så fick han mysa i soffan med en Dora film och den sprakande brasan medan jag kilade över till Gööks och köpte frukost som han oxå fick äta i soffan... Fy skäms på mig, hade det kommit ut på FL så hade jag blitt nertryckt i skosulorna! Men jag vet att min son klarar sig ensam inne dom 4 minuterna det tar för mig att springa (Ja, jag sprang faktisk och flåsa som en hel gris när jag kom hem!) över vägen till bageriet.



Rastlösa som vi är så åkte vi iväg på lite minishopping, först till Karlssons i Veddige men där är mest bara krimskrams så vi köpte bara en paket hushållspapper och 4 plastmuggar att ha med på våra utflykter och picknickar (bra va mormorn??).

Sen åkte vi till Fyndmagsinet och hitta precis det vi skulle ha,
PYSSEL!



Mitt hjärta somnade på vägen hem så jag bar upp honom i sängen när vi kom hem och upptäckte till min fasa att Pyzen hade lagt en stor fet kräks på golvet i hallen däruppe! Jag som hatar sånt och David är ju inte hemma, kan ju inte gärna låta den ligga där så jag fick vackert ta mig i kragen och torka, skura och fräscha upp!

Nu ska jag ner och fixa lunchen sen i eftermiddag ska jag jobba så Albin ska följa med David ut på jobb...

Blöjfri!

Idag har jag inte haft någon kamera med på mamma-barn gruppen för vi sattsade på att gå dit utan blöja istället och det har gått jättebra, jag är så stolt över min lill-kille!

Han kissade (sa inte ens till, utan bara gick och satte sig på toan och kissa!) innan vi gick till församlingshemmet och sen passade vi på att gå och kissa mitt i sångstunden (där är en imse vimse spindelsång som brukar ta rätt lång tid) och sen hände det inte en enda olycka, duktig va??

Han fick en blöja på sig innan vi skulle gå hem och den skulle han ta på sig själv, ungefär så här löd konversationen:
M: Ska vi ta på blöjan?
A: ABII! (Albin!)
M: Ska du ta på den själv?
A: Aaa
M: Okey, vart ska den sitta då?
A: Dää (pekar på skrevet),  Nåssst (Snopp)
M: Ja, men inte bara där väl?
A:  Umpa mee! (rumpan med och pekar på rumpan)
M: Jaa, ska mamma hjälpa dig då?
A: Aaa

Vi hade följe med Jenny och Elsa en bit och Albin somna som en stock på direkten, nu ligger han ute i vagnen och sover medan jag har passat på att ta en dusch och ringa och prata med Ästad gård. Vi ska ju vara där ute på Sidvagnsfesten och jag har bokat Undervattensbastun!

Nu ska jag strax väcka Nusset och sen ska vi åka till mormorn och äta lunch, innan vi åker in till Stan och hälsar på Laila!

Jobbehelgen är äntligen över!

Ja, fy sjutton va gott jag kommer somna efter Beck, har jobbat som en tok hela helgen!

När jag kom hem var det ingen hemma i huset och det såg ut som "hej, kom och hjälp mig". Jag åt lite och inväntade familjen, sen tog jag med Albin ut och lät David påbörja projekt "hus-röj" innomhus. Men jag gav upp eftersom jag insåg att det inte gav nåt, så jag gick in och fortsatte städet. Vi bestämde oss för Tacos till kvällen och mormor och morfar kom hem och åt med oss, efter maten gick Albin och mormor och kolla på Dora.



Efter maten fikade vi med fruktcoctail och glass och nu har alla åkt hem och vi kollar på Beck.

I morrn blir det mamma-barn grupp igen och kanske en sväng upp till Laila!

Höll nästan på att glömma, Grattis Malin, till lilla Tösen

Kvällspromenader!

Vi är ute på kvällspromenader nu mera, med barn och hund så bloggandet hamnar lite åt sidan...

Jag har dessutom jobbat som en tok och ska jobba i morrn med. I kväll har vi i allafall haft mys! När jag kom hem vid 4 fick jag reda på att vi inte hade nåt varmvatten för pannan var avstängd för David skulle sota den och jag hade verkligen ställt mig in på att få ta en häärlig dusch, för mig själv så jag packade handuk, shampoo och nya kläder och åkte bort till pappsen och ducha!

Hem igen och började med lite aptitretare innan maten, vi hade bestämt oss för bakpotatis med räkröra idag.


Albin åt aptitretare för glatta livet och jag och David delade på en flaska vin! Det trodde ni inte på va?? David har köpt miniflaskor (2½ dl) i Tyskland. Efter maten tog vi en promenad, jag, David, Albin och Nisse. Vi har gått Höråsen och lite runt i Tvååker, lite mer än en timme var vi ute och nu sitter vi och tar igen oss med varsin kopp te och Robinsson 2009.

Nisse...

Vi har blivit en extra i familjen! Nisse, svärfars Leonbergerhane, bor hos oss tillfälligt. Svärfar är sjuk och ligger på sjukhuset och mitt hjärta klarar inte av att veta att Nisse är alldeles ensam i Åkulla hela dagarna, bara någon som ger honom mat och går en promenad om dagen. Han sover ju ute hemma i Åkulla så David har byggt om bakom vårt garage så Nisse har fått en jättefin liten hydda men mjukt golv och upphöjd bänk för mat och vatten.

Jag har sagt att jag gärna har honom här men han kommer inte in i huset! Jag har gått med på att han kan få vara i tvättstugan om det blir kris, men vad vi ska göra med kisarna då, det vet vi inte än...



Nu ska jag kolla Criminal Minds med David och kisarna!

Idun!

Såhär blev bilderna som jag var och tog i dag på förmiddagen på lilla Idun, 6 månader!





Nu ska jag duscha och sen hämta min egen lilla solstråle som vart hos mormorn medan jag redigerat!

Fota...

Jag och Albin ska strax iväg och fota, en liten tjej som heter Idun och är 6 månader. Idun har en storasyster som heter Wilda som är lika gammal som honom och hon har vart här och lekt en gång så det ska nog gå bra hoppas vi.

Nu myser han med Kajsa i soffan och kollar på Dora...



Jag fick ljusleveransen från PartyLite igår med, varför blir det alltid så mycket kvar när jag har sorterat allt??

Jobbe...

Jag somnade samtidigt med Albin igår... Fatta att jag var helt slut då. Han sov lite senare på dagen igår eftersom vi satte igång att baka bröd, så vid 20, hade han inte somnat än (annars 19-19.30) så jag satte mig i soffan med honom och han var inte det minsta trött, han låg i min famn och mumlade, sjung och höll på, men han låg still i alla fall och vid strax innan 9 somnade han. Jag var oxå dödstrött då så jag borstade bara tänderna och gick och la mig, vid 9...

Vaknade iofs oförskämt pigg vid kvart i 6, då jag hörde David där nere, Albin låg bredvid mig och snarka som en hel karl, é det inte typiskt att han sover länge när en själv är vaken och pigg!?

Nu har vi ätit lite frukost och ska strax bege oss iväg till Albins farmor där han ska vara idag, medan jag jobbar. Jag är snuvig, hes och lite trött men ska nog klara av att jobba idag, det är jag och Brita och då går allt mycket lättare på nåt vis, nästan så man längtar lite efter att få jobba med henne, jag gör det ju bara varannan vecka, en dag.

Ljusen är på G förresten, såg på postens godssök att dom var sorterade i Göteberog i natt vid halv 3 och då brukar dom alltid dyka upp hos oss (ICA) på eftermiddagen!

Nu ska jag sätta på oss lite kläder så vi kommer iväg!

Utmaning!

Hittade denna utmaning hos Anna så den testade jag.

Så här gör du:

1. Gå in på google.se (bildsök)
2. Sök på datumet du fyller år (t.ex. 28 mars)
3. Ta andra bilden och ladda upp!
4. Bilden du ser är din framtid

Å här är min bild:



Jaha, ska jag satsa på en karriär som bagare kanske, eller är det bara så att jag faktisk lever i min framtid nu, så som jag bakar och donar jämt, vad tror ni??

Häng på den som vill!!

Bättre nu...

Nu känns det bättre! Albin är hemma (konstigt att den sån sak kan få mig att må bättre, närhet till någon jag älskar...) och ligger i sin säng och sover. David har vart och handlat så jag har skalat potatis och morötter och snart ska jag upp och väcka Albin så får han hjälpa mig med maten, vi ska ha prinskorv med, potatis och stuvade grönsaker.

Igår hade vi en minst sagt händelserik dag. Vi börjad dagen med att äta en stadig hotellfrukost innan vi gick upp på rummet och packade allt. Checkade ut och körde mot Aq-va-kul. Vi var där några minuter innan dom öppna men Albin roade sig (och alla andra som väntade med för den delen) med att springa fram och tillbaka inne i foajen.

Väl inne i badhuset så var det vattenrutchkanan som gällde och bara den! Helt galen var han, skulle bara åka mer och mer och helst bara med pappa så mot slutet så satte jag mig i en bubbelpool och bara tittade på dom, mina älskade pojkar som hade så roligt! I mellanåt kom dom och värmde sig i bubbelpoolen, ungen hade ju nästan blåa läppar av allt åkande! Efter 2 timmars badande gick vi upp och duschade och sen tog vi lite fika innan vi styrde hemåt. Jag hade lovat att köra så David kunde få kolla på en film, Albin sov ju större delen av resan hem och jag blev tröttare och tröttare så vi fick stanna till vid Helsingborg och ta en bensträckare, köpa lite kaffe och varsin glass (var ju värsta vårvädret ute jue!)

Vi var hemma vid 13-13.30 någonting och då stoppa jag in en maskin tvätt innan vi åkte till Mattias och Li och kollade på nya huset! David stannade kvar och slog ut en vägg och sånt. Jag och Albin åkte vidare, hem till Sandgatan och hämtade upp morfarn som lämnat av lastbilen och behövde skjuts till ICA. Vi stannade till där en snabbis medan morfarn köpte lite grädde och sen åkte vi hem till mormorn som gräddade våfflor, massa våfflor...

Gammelfarmor Inez och gammelfarfar Kurt kom och fikade med oss, dom hade vart hemom och såg att bilarna var borta så då åkte dom om Wallmarksvägen och kollade, dom hade längtat efter Albin jue. När David kom så stannade vi en stund så han fick fika och sen åkte vi tillbaka hem och fortsatte med all packning, tvätt och kattmys!

Vi kollade på Beck och jag kände redan då att jag inte alls mådde bra men det brukar ju kunna försvinna under natten, men det gjorde det inte!

Nu ska jag hämta Albin, sen ska vi laga middag!

Inte bra... Alls!

Fy tusan vad jag har sovit dåligt!

Klockan 03.19 i natt hade jag fortfarande inte somnat, jag låg och vände och vred mig, svalde, svalde, frös och svettades om vartannat. Jag var uppe och kissade, drack, tog en halstablett men inget hjälpte. Långt om länge måste jag ha somnat för jag vaknade när David gick upp. Jag sa till honom att jag inte mådde bra alls och troligtvis hade feber, tyvärr har han supermycket att göra på jobbet nu så detta kam ytterst olämpligt, verkligen!

Vi funderade på att ringa mormorn, men jag vet att hon skulle iväg på något under dagen + att hon är långt ifrån vaken vid halv 7. Vi ringde farmorn men hon var redan påväg till sitt jobb så David tog med honom! Han fick på sig sina snickarbyxor och så tog dom med den portabla DVD:n och några Dora filmer i fall ifall. 

Jag somnade nästan direkt på soffan och nu har jag ätit en smörgås och druckit lite te så jag ringde David nyss och sa till honom att han kan komma hem med Albin om han vill, jag tror det går bra nu, dessutom ska han ju strax sova.

Uppdaterar senare, om vår händelserika gårdag... 

Händelserik dag!

Men jag är tyvärr alldeles för trött för någon längre redogörelse så det får bli en kort sammanfattning bara.

Vi körde från Malmö vid strax efter 8 snåret i morse, sen var vi på motorbanan till halv 5 innan vi begav oss hemmåt efter en mycket givande dag, Albin har uppfört sig exemplarisk!

Väl framme på Hotellet så var ju klockan redan halv 7 så vi slängde bara in våra saker på rummet och gick vidare för att leta upp ett bra matställe. Hittade en jättebra uteservering (javisst!) som vi stannade på! Det var inte alls kallt, där var sånna där stor gasvärmare över hela serveringen så vi satte oss där och la på oss varsin filt, super mysigt va det verkligen! Albin fick en Ceasar sallad och lite klyftpotatis medan jag och David tog varsin entrecote... Snacka om lyx, det var säkert 3 år sen vi var på restaurang sist! Albin skötte sig där med men började bli lite trött mot slutet  så då tog jag med honom på toa  för lite "kvällstoalett". Hade stoppat både pyjamas och tandborste i innerfickorna så det gick smidigt må ni tro, förutom att han behövde bajsa mitt som det var och det tar ju i runda slängar 15-20 minuter men vi gjorde oss ingen brådska och när vi kom tillbaka så hade pappan beställt in dessert! Albin bäddade vi ner i vagnen så fick han sitta och mysa där medan vi åt klart vår citronsorbet. När vi betalat och gick där ifrån så tog det ca 1½ minut innan Albin sov som en klubbad säl!


Nu har vi kollat på melodifestival och jag ska bara borsta tänderna sen ska det sovas gott och i morrn blir det sovmorgon ( i alla fall till 7) och sen åker vi och badar!


Span på stan...

Ni ligger både jag och David i härliga hotellsängen och kollar på Let's Dance, Albin snarkar gott i sin resesäng bredvid.

Resan ner gick fantastisk bra, jag körde ner till strax söder om Helsingborg där vi stannade på en OKQ8 för lite bensträckare, smörgås, kaffe, te och toalettbesök. Albin höll nämligen på att bli väldigt tung i ögonlocken. Han var jätteredig i bilen, kollade på Dora hela vägen och smaskade på frukten som jag skurit i bitar och tagit med mig som färdmat. Efter Helsingborg så fick David köra (han är bättre på stadstrafik och jag är faktisk en mycket bättre kartläsare än honom...) dom sista 4 milen. Vi hittade direkt, jag hade iofs skrivit ut en karta från hitta.se men om jag för säja det själv så är jag jäkligt bra på att läsa kartor och vara co-driver!

När vi kom fram till hotellet så fick vi ett rum som tydligen var lite bättre än vad som var bokat fick vi reda på (inte oss emot!!) så vi har ett stooort rum där vi liksom har "boat" in Albin i en hörna med ett draperi så han inte störs av oss!
TACK ANNA!

Vi gjorde Albin i ordning direkt när vi kom upp på rummet så han fick pyjamas och borstat tänderna och sen bäddade vi ner honom i vagnen och gav oss ut i Malmö! Jag är såååå otroligt glad att jag bor där jag bor, skulle för allt i livet inte vilja bo i en stor stad (eller liten heller för den delen)! Vi gick runt och letade efter mysiga restauranger för i morrn kväll och vi har hittat tre som vi ska fundera på tills dess.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen ska det mysas, i morrn väntar hotellfrukost och sen en heldag i Slagelse med massa sidvagnscross! Kommer säkert en uppdatering i morrn med eftersom jag ändå måste maila tidningar och sånt efter tävlingen!

Malmö, here we come!

Nu kom David hem och jag och Albin har packat allt innan idag så nu åker vi!

Fynd!

Efter middagen så åkte jag och Albin till Gekås! Vi tvekade en aning när snön vräkte ner utanför men åkte ändå, om än ganska så försiktigt. Vi handlade först, hittade lite nyttogrejer, typ shampoo, tandkräm, tandborstar mm, sen slank det ner en fleece tröja till Albin, ett linne till mig, en ny plånbok då min förra, ganska nya redan gått sönder och lite annat krafs. Köpte en ram till Albins fina "konst", som han målade på mamma-barngruppen förra veckan, tyckte den var så fin så den får vi allt sätta upp!

När vi shoppat klart inne i den stora gula lådan så gick vi bort med våra kassar till bilen, och sen gick vi till Nimo ochh tog en fika. När vi fikat klart så gick vi in på Sko-Boo och Albin fick ett par nya dojjs.



Det kräksnöade fortfarande ute när vi körde från Ullared och mot mormor, med oss hade vi halva limpan som vi bakade i går så vi tog kvällsmaten där efter att jag solat medan mormor och Albin kollade på den nyinköpta Dora filmen.

Vid kvart i 7 var vi hemma så vi passade på att slänga ihop ingredienserna till en nyttig limpa som nu gör att hela huset doftar nybakat...

Nu ska jag återgå till Criminal Minds för att sen sova gott, i morrn ska vi åka och bada på morgonen och sen ska vi på madrass jakten som vi inte hann med idag!

Ändrade planer...

I morse planerade vi att åka iväg redan efter frukost men vid kvart i 9 dök vår gode granne Björklund upp och hälsade på så det blev ändring i planeringen. Jag hade i allafall god hjälp med morgon bestyren, såsom dammsugningen av båda våningarna, vika tvätt, plocka ur diskmaskinen, bädda och ge katterna mat...


Vi ska på madrass-jakt idag! Morfarn har byggt om lite i crossbussen, han har gjort en sovplats till som vi ska ha en madrass till. Tänkte åka till Jysk först och sen kanske vi svänger om Gekås oxå, var längesen nu.

Nu ska jag passa på att ta lite lunch medan Albin fortfarande sover ute i vagnen (med 3 fleece filtar, en ullpläd och min vinterjacka på sig), sen ska vi ge oss av!

Har jag förresten nämt att vi ska ta lite lillsemester nu i helgen? I morrn efter att David jobbat klart så åker vi ner till Malmö och checkar in på Quality Hotel Konserthuset för en god natts sömn. På lördag morgon åker vi ner till Slagelse och Slotsbjerbybanen och kollar på Danmarks första sidvagnscrosstävling, ett pokalrace. Efter tävlingen åker vi tillbaka till Malmö och hotellet och sover där en natt till för att på söndagen åka och bada på Aq-va-kul innan vi åker hem lagom till Albins middagslur!

För att få mannen i huset att slita sig från jobb så får man lov att åka bort, annars tar han sig små smyg-avstickare och jobbar så fort han får tillfälle! Det har visst hopat sig med jobb nu det sista så när han har hämtat Albin om jag jobbar så följer Albin med och fortsätter jobba... Han blir nog snickare han med!

Bakat!

Sitter och tittarr på Grey's i soffan med laptopen i knäet... Mätt i magen efter att ha ätit 2 skivor av mitt nybakade bröd som var så färskt att smöret smälte, då behövs det inget annnat på!

Jag har jobbat hela långa dagen så jag har igentligen inget att skriva mer än att jag började baka när jag var hemma från jobbet vid kvart i 7, en nyttig bovetelimpa.



Innehåller:
Vetemjöl/dinkelmjöl
Bovetemjöl
Havregryn
Solrosfrön
Pumpakärnor
Linfrö
Honung
Russin
Aprikoser
Bikarbonat
Salt
Yoghurt

Nu ska jag återgå till Grey's!

Inte mycket... men lite!

Jag har jobbat och sitter nu och kollar House med David, han är avslappnad, min man...


Vi var ute och gick innan när Albin skulle somna så jag har inte alls hunnit med det jag räknat med.

Innan jag började jobba gjorde jag Rosépepparlax, hittade på det i affären, supergott!!



Efter maten fick Albin en piggelin och mamman var snabbt framme med kameran!



Nu ska jag återgå till tv:en. I morrn jobbar jag hela dagen och Albin ska vara hos mormor!

Mamma-barn!!

Nu sover han gott, min lilla skrutt-unge! Efter massa pyssel, sång, fika, bus och lek.
Jag håller på att samla på mig bilder från mamma-barn gruppen nu för jag tänkte göra en stooor tavla som Desireé ska få sen när det slutar innan sommarn, vad tror ni om det??

Såhär har det i alla fall pysslats idag!



Nu ska jag fortsätta ringa runt till sponsorer och sen ska jag börja med maten så den är färdig när Albin vaknar! I eftermiddag funderar jag på att åka till Gekås, eller så tar vi en liten picknick i trädgården... Får kanske spara utflykten till Gekås till en annan dag, jag jobbar ju bara i morrn och på onsdag, sen är jag ledig! På fredag ska vi i alla fall in och bada (Anna, eller någon annan: Sugna på att följa med?) och sen när David slutat jobba så ska vi åka ner till Malmö och bo på hotell för att ha nära och bra till Danmark på lördagmorgonen för då är det pokallöb i Slottsbjerbyn (sidvagnscross alltså...)


Strax iväg...

Vi ska strax iväg till mamma-barngruppen men jag måste bara visa Albins morgonmys... Vi hade ju tv-mys igår med popcorn när Albin lagt sig men där va lite kvar så det fick han i soffan nu efter frukosten.



Nähe, nu är det dax att göra sig i ordning!

Mys-kväll!

Har vi nu och har haft hela kvällen! Innan mötet kom mormorn och Laila och luktade på ljus, Albin och pappan satt och fikade på smarrys, Albin är väldigt frikostig och bjuder gärna...


Medan vi var på mötet så var Albin och pappa ute och busade och pappan tog med sig kameran ut!

I kväll har vi ätit kyckling hemma hos mormor & morfar och sen åkte vi hem och nu har vi kollat Wipeout och sitter och kollat på Beck. I morrn är det mamma-barn grupp igen! 


Kisarna!

Har inte tid med något längre inlägg idag eftersom jag ska äta lunch alldelles strax, sen kommer mamma och Laila och vid kvart i 3 ska vi vara på styrelsemöte, men jag ska uppdatera kort.

I går jobbade jag hela dagen, slutade vid halv 4 och då kom David och Albin och handlade (som jag hade längtat efter min skrutt-unge då, han var inte vaken när jag till jobbet halv 7...) med mig. När vi kom hem så fikade vi lite med glass och frukt sen gick pojkarna ut så jag fick duscha i fred, helt underbart, oftast vill Albin med när man ska ducha och så stor är inte duschen utan att det blir lite trångt.

När jag gjort mig klar (borstade till och med håret!!) så började jag med vår kvällsmat, hemmagjord pizza och sen kom grabbsen in och duchade dom med så vi kunde äta. Smarrigt värre!



Jag och David drack lite vin till pizzan, för er som känner mig så vet ni ju hur mycket det är... drack jag ett halv glas till maten och smuttade på resterande halven resten av kvällen och då har vi inga stora vinglas inte.

När vi ätit, dukat av och fått på Albin pyjamas så gick vi ut och gick en runda, bort till Time bla och hyrde en film. Jag har velat se "PS: I love you" länge nu men inte riktigt vågat då det var någon som skrev att dom gråtit sig igenom hela filmen så vi hyrde en backup film i fall i fall. Det var en bra film och inte alls så sorglig som jag förväntat mig, jag fällde inte en enda tår.

När vi gått och lagt oss i går kväll så blev jag plötsligt osäker på om jag kanske skulle öppna på jobbet i morrn, så jag skicka iväg ett SMS till chifen och han ringde genast upp (22.45...). Han var på 50-års kalas och förmodligen inte helt nykter och tyckte att det var ju kanon om jag ville öppna och det gör jag så gärna, det är underbart att gå där och pula för sig själv, så jag var borta på ICA vid kvart över 8 och fick bakat allt jag skulle och tagit hand om mejeriet så vid kvart i 10 åkte jag hem igen.

Nu har jag provfotat lite, min kusin ringde och undra om jag kunde fota saker/prylar/ting och det är ju helt nytt för mig så jag har testat lite...



Det var ju såklart inte citrusfrukter han ville ha bilder på men jag tog på det med för att se hur det blev och jag är ganska nöjd, vi får höra vad dom tycker på hans jobb!

När jag ändå hade allt framme så tänke jag försöka mig på att fota mina vackra kisar, nu när inte Albin är hemma (han är med David hos gammelmormor i Ullared) men det var lättare sagt än gjort! Tacka vet jag bebisar, dom rör sig inte hälften så mycket jue!

Så här blev det i alla fall, lite suddigt på sina ställen men visst är dom fina, mina älskade hårbollar??


Längst ner här bor dom fortfarande hemma hos mamma, kanske kan dom vara runt 5 veckor (eller kommer du ihåg mor?) men ljuvligt söta och gosiga!

Nu får det räcka för idag, jag ska ner och äta nu, magen kurrar!

Fjant!


Han tittar!

Albin kollar på tv!! Helt otroligt, men sant. Albin kan titta på ett helt avsnitt med Dora. Så i morse fick jag skrivit ut alla våra kontoutdrag, fört in i kassaboken, uppdaterat medlemslistor och annat kul som hör kassören till, medan Albin satt så fint i köket och kollade på Dora.



I dag när jag kom till jobbet så hade Sofie vart och lämnat av kläderna från Blingo så jag tog med dom hem och Albin kunde knappt vänta med att prova.  Jag bara älskar deras kläder och Albin är så fin i dom!

När jag kom hem så hade jag fått ett mail av gulligaste Camilla, korrekturet till nästa församlingsblad är klart och jag skulle bara godkänna, vad tycker ni??


Det är från förra året men när Camilla frågade efter vår bilder så visade jag upp massor med knoppar och annat vårigt men hon hade denna bilden i bakhuvudet och frågade om jag kunde plocka fram den och jag hade nästan glömt av dom, men det klart att denna ska vara på framsidan, det är ju såååå VÅR!!

Nu kom David ner efter att ha nanat med Albin en timme eller så... Får väl passa på att mysa med honom en stund eftersom jag jobbat hela dagen i morrn med.

Vår?

Jag och Albin har vart ute med cykeln och cykelkärran idag! Vi åkte hem till mormorn och fikade och tog rundan om alla maskinerna på Store gården (dom ska bygga lägenheter där) och Albin tittade med stora ögon, som alltid när det är maskiner...

Efter fikan cyklade vi hem igen och nu är Albin ute, själv och har vart i säkert en timme! Helt otroligt så står han ute vid vårat garage och gräver i sandhögarna där (vi bygger till så där är en stor cementplatta med massa sand/grus högar runt...). Jag passade på att dokumentera alla fina vårtecken.

Nu kommer han in, bäst att värma honom då det blåser halv storm utanför!



Nu ska vi smaska på våra frallor från i morse!

Mammas lilla naken-städare!

I morse bakade jag och Albin av frallorna som jäst i kylen över natten, mycket goda (som vanligt...) och efter det skulle Albin byta kläder för vi skulle till mormorn men han tyckte vi hade så smutsigt i tvättstugan så han tog en runda med dammsugarn där först, innan mamman fått på kläderna...


Just nu håller jag på att laga köttfärssås och då kom jag på att jag bara måste visa min absoluta favvo i köket! En lökhackare från Tupperware som jag köpte för ett tag sen och jag älskar den! Det är inte så att jag hackar lök varje dag men när jag gör det så rinner tårarna som floder och ögonen bara svider, helt perfekt med en lökhackare för mina svidiga ögon! Jag hade med den på jobbet en dag och Viveca blev helt frälst så jag fick beställa en till henne med!


Nu ska jag återgå till Köttfärssåsen, och sen ska jag väcka lillprinsen som ligger och nanar gott i sin säng!


Visst gjorde dom det...

Snarkade ikapp alltså!


Snabbis...

Kikar bara in en snabbis mellan frallbak, läggning, tv och kvällsmat.

Jag har jobbat hela dagen, Albin har vart med mormorn hos Laila idag och dom har tydligen haft jätteskoj. När jag slutat jobba så tog jag en runda i affären och köpte lite jäst och mjöl så när jag kom hem så hjälptes vi åt att slänga ihop en fralldeg som står och jäser i kylen nu. Albin och David gick upp för en stund se och David har inte kommit ner än så jag gissar att dom snarkar i kapp där uppe nu...

Jag ska kolla Grey's om en stund och tänkte först hoppa in i duschen sväng. I morrn är vi lediga, jag och Albin. Jag ska på massage på förmiddagen så Albin får vara hos mormorn en stund och sen ska vi hem och laga middag och på eftermiddagen har vi inga planer än, men vi ska i alla fall hitta på nåt!

Bilder på mobilen!

Har haft massa bilder på mobilen men eftersom jag inte har någon sladd har det vart svårt att få över dom på datorn men nu har jag kommit på hur man gör! Här är ett ganska brett urval av bilderna som BTW var jättebra upplösning på!


Har massor med  små filmsnuttar med, men det får vänta... Nu ska jag och David kolla på House!

Anonym...

Jag har inte riktigt bestämt vad jag tycker om anonyma kommentarer än... Jag älskar ju kommentarer men har inte riktigt bestämt mig om jag ska ta bort alla anonyma kommentarer (förutom dom som är från mamma, Anna eller Malin där dom bara glömt skriva namn, men det vet jag ju att det är från dom).

Som den här kommentaren, som jag fick nyss på detta inlägget

Postat av:

Vilka underbara bilder du tar,de går inte att arrangera de gäller att vara påpasslig.
För övrigt,flacka inte runt som en yr höna för att de skall hända något,spara på bensinen och utsläppen och inte minst pengarna,verkligheten kommer ifatt även dig, rätta mig om jag har fel?

2009-03-03 @ 02:06:06

Får väl börja med att tacka för kommentaren om bilderna, det är helt och hållet tack vare den digitala världen som jag har haft möjlighet att utveckla mitt intresse, det krävs många hundra bilder för att få till en riktigt bra bild.

Vad beträffar det andra så skulle jagg nog inte kalla det "flacka runt", för jag har alltid ett mål, jag kör aldrig bara runt utan mål och släpper ut bensin och i många av våra utflykter tar vi inte ens bilen, utan vagnen duger gott när man bara behöver komma hemifrån. Vi tar picknick på lekplatsen och går ofta och hälsar på mormorn, men som sagt, det är gångavstånd till mormorn och om vi inte har nåt speciellt ärende så tar sällan bilen. Nu är det snart dax att ta ut cykelkärran och då blir det längre utflykter, utan bil.

Jag skulle nog vilja säg att jag lever i en absolut verklig, verklighet. Jag är glad att jag bara jobbar halvtid nu när Albin är så liten, det är han ju bara nu och jag jobbar gärna helger för att få möjlighet att vara hemma med honom, hitta på saker och bara vara med honom. Vi mår båda bra av det och det vi gör kostar oftast inte massa pengar men jag kan absolut unna oss något besök på ex busfabriken ibland. Det är ju inte direkt någon hemlighet att jag inte är fåfäng, jag köper ALDRIG smink (det är faktisk sant, brukar få en maskara av mamma varannat år, det klarar jag mig på) och hårvårdsgrejer (borstar inte ens håret och balsam var det säkert 5 år sedan jag använde sist) så om man jämnför mig med många andra kvinnor/tjejer/mammor så sparar jag sjukt mycket pengar på det. Pengar som jag hellre använder ihop med min man och min son, på vårt hus, för utflykter mm. Kanske bla därför jag inte behöver jobba mer, vi prioriterar vad vi vill lägga pengar på helt enkel.

Jag hoppas att jag har "rättat" på rätt sätt, men jag är en extremt social & aktiv person, förmodligen född sådan efterrsom varken mamma eller pappa är så extremt aktiva och rastlösa som jag alltid har varit.

Passar på...

Får passa på att smyga in här lite nu när Albin sover middag... Vi har varit på mamma-barn gruppen i församlingshemmet nu på förmiddagen och då sover han gott minsann, så mycket bus!

I morse vaknade jag av att det började ljusna lite ute, Albin låg bredvid mig i sängen och susade sött men vaknade bara någon minut efter mig. Han är dock något piggare när han slår upp sina söta blå, så han skuttar upp ur sängen och tycker att vi ska gå ner på stört och fixa välling och sätta på tv och kolla på Dora (ja, han kan faktiskt kolla på nästan ett helt avsnitt av just Dora, där är ju i alla fall 10 minuter!)

När det var avklarat och vi hade ätit ljuvlig frukost (hade några frallor över från i går och dom var minst lika goda idag, kanske ska baka i kväll igen??) så var det dax för den dagliga morgondammsugningen, ja, vi har sådana rutiner här eftersom katterna tydligen har fått pippi på att skätta ut kattsand och dra runt i resten av huset, just under natten...
Fick extremt god hjälp!

Jag behövde inte ens hjälpa till, han fick upp allt i tvättstugan själv!

När vi var klara med morgonrutinerna så palta vi på oss, Albin stoppades ner i vagnen och vi öppnade dörren... ÖSREGN!! Vi tog bilen, vi skulle om apoteket, ICA och Lantmanna på vägen, vi började på Apoteket men där var det 13 nummer innan oss, så vi stack till ICA och Lantmanna först.



Nu ska jag sätta på plattorna på spisen med potatis och morötter som vi skalade innan vi åkte, sen blir det potatismos och korv till middag! Efter det ska vi dra över med dammtrasorna (japp, trasorna för Albin måste ha en och gå precis efter mig...) och sen ska Albin till mormorn en kort sväng medan jag klipper mig! I kväll kommer Frida och en kompis och luktar på ljus.

Nu snöar det ordentligt!

Hälsat på Lotus!

I morse fick vi lite sovmorgon igen, tillsammans alla tre i sängen (inte för att jag sover så gott med sonen i sängen...) Albin väckte oss vid kvart i 7 och då gick vi upp och satte på ugnen. Nybakta, hembakta frallor är ju aldrig fel sådär på söndagsmorgonen! Stesse kom vid 8, lagom till frukosten och sen satte dom igång att bygga!



Efter frukosten gick jag och Albin bort till mormorn med några frallor, (morbror fick några med) och sen gick vi hem igen och styrde kosan mot Västra Derome där Martina, Lars och Lotus bor!



Vi fick fika och Albin lekte med Lotus som är jättesnäll,  barnkär och verkligen super söt!



Mitt i leken sprang Albin rakt in i deras vardagsrummsbord och slog sig lite vid ögat, ingen större fara men det blir någ en liten blåklocka ändå... Hur som helst så somnade han gott när vi körde hem. Jag passade på att köra om Jet och tanka när vi ändå var ute!



När vi kom hem så var det full rulle utanför, men dom började plocka ihop ganska snart och sen kom Malin bort och hälsade på, va roligt det var att träffa henne, det var länge sedan! Embla och Loke var med mormorn på teater i stan så då passde Malin på att träffa släkt och vänner i Tvååker och kom härom, väldigt välkommet, är ju så sällan man har vägarna förbi Björketorp men nu kommer snart deras lilla 1-0 (bebisen i magen, barnen kallar den för det) och då ska vi åka upp och hälsa på!

Nu ska jag ut och kolla hur det går för pojkarna mina som är ute i trädgården och röjer, sen blir det söndagsmiddag hos mor och far!


RSS 2.0