Jobbehelg

Denna helgen har jag jobbehelg så det händer inte skitmycket spännade i mitt liv att dela med mig av.
 
Men mina älsklingar har haft en massa roligt för sig, så jag kan passa på att dela med mig av underbara bilder som dyker upp i min telefon när dom är ute på äventyr. Idag har dom varit på crossbanan och Albin har tränat. Emil har gjort vad han är bäst på, skita ner sig ;-)
 
 
Skitig, men vansinnigt lycklig.
 
Den enda bilden jag kan bjuda på var från min fikarast när jag i ren förundran tog en bild.
 
 
Jag menar, hur är det möjligt? 
Jag har druckit kaffe med mjölk i mer än 5 år nu och ändå så ska det var så himla svårt att få till det så det inte blir överfullt när mjölken är ihälld...
 
På eftermiddagen stod vi i förbutiken och kikade på V75 när det var dags. Min kusin Johan var med i andra avdelningen och det var rysligt spännande. Väldigt roligt var det dessutom när han körde upp sig och blev tvåa!
 
Nu ska jag lägga barn och kramas lite extra. Sen ska jag nog ta och kila en trappa ner och passa på att kramas lite där med.
 
 
 
 

Att vänta på ett kylskåp

Det är ju tur att jag har möjlighet att jobba hemifrån ibland alltså, för idag skulle ett kylskåp levereras till mig, någonstans mellan 8-13 fick jag veta. Det dök upp nu vid 14...
 
Men det är ju inte så att jag har suttit och rullat tummar, tvärt om faktiskt. Jag hade en massa papper, i min egen hög... Jag prioriterar oftast byggfirman högre än mina egna uppdrag så nu var det en salig röra papper, fakturor, bokslutspapper och annat som behövde min uppmärksamhet och jag fick rett ut nästan allt!
 
Dessutom fick jag en liten leverans posters som jag beställt så jag provramade in några av dom.
 
 
De ska sedan upp ute i lägenheten när tid finnes.
 
Nu ska jag bara göra en snabb vända i duschen och sen ska jag bort till ICA och göra ett kvällspass.
 
Måste bara visa er en sak. Det här med charmen att bo i ett väldigt gammalt hus...
 
 
Hyfsat sné toadörr ;-)
 

Just det, jag mår mycket bättre idag. Fick upp värmen med en värmedyna igår och somnade tidigt, som en klubbad säl. Vaknade på ett strålande humör idag!
 
 

Throwback Thursday!

Nu har jag grävt lite i arkivet igen!
Och med arkivet menar jag ju såklart fotoalbummet.
 
 
Denna bilden alltså!
 
Skitmörk och egentligen ganska dålig men vilka minnen den frambringar!
 
På bilden är det alltså jag och min kusin Anders. Vi står på bryggan ute i skärsjön, sent som attans en sommarkväll och shamponerar håret (!). Vi gjorde ofta det då. Åkte iväg och tog sena kvällsdopp i skärsjön. Det var nästan alltid Björklunds idé, att åka och bada och ingen av oss andra var sena att hänga på. Fast alla av oss badade ju inte, men jag har alltid älskat att bada och det var ju fantastisk att bada så sent. 
När det äntligen börjat svalna av och man kunde njuta av livet igen (jo, jag gillar ju som bekant inte värmen).
 
Så alltså, denna Throwback torsdagen bjuder jag på urusel badbild som alltid får mig att le. Kan nog vara taget 1998 tror jag och jag ä rätt säker på att det är Björklund som håller i kameran.

Fryssssser!!

Här ligger jag. I sängen. 
Med kläderna på, under täcket och fryser...

Jag som liksom aldrig fryser. Jag började frysa efter lunch idag när jag höll kurs och sen har jag frusit mer eller mindre sedan dess.

Jag struntade faktiskt i träningen idag och hoppas vakna piggare än någonsin i morrn. 
Jag har i alla fall sex arbetsdagar med blandade arbetsuppgifter framför mig, så någon förkylning vill jag inte veta av. 


På plats!


Kurslokalen färdig"dukad" och inväntar deltagare.

Vi åkte hemifrån tidigt och jag fick besök av svärmor ännu tidigare för hon skulle ta barnen när jag gav mig av. Jag blev upphämtad och redan fortlöpte utan problem. Tony tog oss till Viskadalen fint och säkert. 

När vi kom fram så gjorde vi i ordning vår lokal, förberedde datorer, körscheman och annat, innan vi gick och åt frukost tillsammans med dom andra. 

När alla våra kursdeltagare kommit så körde jag hela förmiddagspasset och fick mina deltagare att lägga pannan i djupa veck.  Det där med att leta upp saker i lagboken och kollektivavtalet är jäkla mé inte enkelt om det är första gången man öppnar den. 


Nu har jag duschat, lagt mig tillrätta i sängen med lagboken framför mig. 

Laddar mentalt för att gå och socialisera med mina kollegor och kursdeltagare om en stund. Lite mat serveras oxå såklart. 

Men nu ska jag grotta ner mig lite extra i den här boken... 


Åssså va det den där Emil...

 
Emil fick ju stanna med mig en stund i studion medan David stack och gjorde ett ärende, när vi var i studion i helgen och jag tyckte det var ett alldeles ypperligt tillfälle att fota honom lite.
Han tyckte annorlunda...
 
Han gör ofta det. Tycker annorlunda alltså.
Han är ju i alla fall våran minsting. Vårat bustroll som vi inte kan vara utan och som ger oss nya, gråa hårstrån varje dag. Han är så full av nyfikenhet att det inte är klokt!
 
När vi fotat klart i crosskläderna så tyckte ju då jag att vi kunde ta lite andra häftiga kort.
Jomenvisst, försök bestämma över den ungen...
 
 
 
 
Han kan bli arg som ett bi, men oftast är han faktiskt glad och full av positiv energi!
 
Det känns tryggt på något vis. Jag tror ingen kommer sätta sig på honom i alla fall.
Världens bästa Emilunge!
 
 
 

Packat och klart!

Eller, alltså... Ja, nästan. 
I morrn, tidigt som skam, kommer mina Halmstadkollegor och hämtar upp mig för vidare färd mot Seglora och Viskadalens Folkhögskola. 

Jag ska iväg och hålla kurs i ett par dagar. Denna gången i lagar och avtal. 
Håller tummarna att det går vägen det här. Det är sjukt roligt att hålla kurser och utbilda alla dessa människor från olika håll i landet. Med olika bakgrunder, olika arbetsplatser och olika förväntningar. 

Idag har jag jobbat fackligt en bra stund och sen hämtade jag hem två älskade ungar för massa gos och mys. 


När pappan kom hem från jobbet så var han kall och frusen ända in i märgen efter att ha jobbat ute hela dagen. Så vi gjorde en värmande potatis & broccolisoppa till kvällsmaten idag, till det hade vi stekt bacon och smarrigt surdegsbröd.

I kväll har jag suttit med bokföringen, lönen, skattedeklaration och annat skojigt. Kom liksom på det i eftermiddags, att det snart är löning och det kan vara en god idé att faktiskt köra ut lönen då oxå så vi får den i tid. 

Nu har jag packat klart och ska krypa ner i värmen under lakanet. 

Där däringa Albin alltså...

Men hallå! 
Vi var ju i studion i helgen och fotade lite och när jag kommer hem och kikar igenom bilderna så är det inte utan att jag måste undra för mig själv vart min lilla unge tagit vägen? Han ser ju så stor ut...
 
 
 
 
 
 
Ja, hur som helst. Världens finaste Albin. Liten eller stor, fin är han.
 
 

Liten kik...


I kväll har vi fixat och donat med detaljerna ute i lägenheten och nu jäklar är det nästan klart. Vi väntar på ett litet kylskåp och en loftstege.

Så här är en liten tjuvkik.
Brorsan ska provbo lite, men sen ska jag fota och göra ordentligt i ordning. 

Mannen, Myten, Muraren...

 
Det är ju konstigt egentligen. Hur han bara ställer upp på alla mina galenskaper och idéer jämt.
 
Jag menar, denna mannen är begåvad med så mycket tålamod att jag blir alldeles varm i hela hjärtat.
Jag har ju noll tålamod, nästan till och med lite minus tror jag. David har massor, mer än jag trodde var möjligt.
 
I går till exempel, när jag höll på att fota grabbarna och deras hojar, så fick jag för mig att David också skulle vara med på ett hörn. Han protesterade väl lite grann sådär, men vet ju egentligen att det inte är någon idé, har jag fått för mig en sak, ja, då är det liksom så.
 
Han försökte lite med det där att han ju hade jobbarkläder på sig och dessutom är bara några dagar från att klippa sig, så kunde vi inte liksom vänta?
 
Vänta? VÄNTA? Jag?
Näääää!
 
 
Så, ja. Han fick vackert kliva in i rampljuset en stund.
 
Den mannen alltså. Tur att jag har honom...
 
 
 
 
 
 

Change of plans

Dagen idag blev inte riktig som planerat. Alls.
 
Jag och David skulle vart iväg på äventyr men det bliev ändrade planer på det och när denna familjen får en liiiiten, liten stund över så fylls det med annat direkt. Idag hittade vi ett fönster på knappt 1½ timma, så vi packade crossar, kläder, skydd, hjälmar, ungar och kameran i bilen och stack iväg till studion en sväng.
 
 
Albin ha sagt ett tag att han vill ta bilder med sin nya hoj och Emil vill ju såklart gärna ta med den lille hojen, även om han inte kör den än. Han håller sig fortfarande på fyra hjul (men tro mig, hjärtat är minst lika högt upp i halsgropen för det!). I förra veckan kom dessutom en ny laddning kläder och stövlar till honom, för han växer som ogräs den där pajken, och se så stilig han blev!
 
 
Emil tyckte i vanlig ordning att det liksom borde gå på bara någon sekund att knäppa av dom där rackars korten, så vill man ha något på honom så får man vara ruskigt snabb. 
Tur för oss att hans mamma är minst lika otålig som han...
 
 
Efter fotograferingen körde vi hem och lagade middag. 
Sen fick vi träffat en efterlängtad farbror (Ja, inte min då, jag har ingen). Jonas och John kom förbi och med sig hade dom en stor rackarns bil. Jonas har äntligen kommit efter typ 1½ år i Japan och nu ska möbler och lådor som förvarats på lite olika ställen, samlas ihop och flyttas tillbaka hem.
 
Jag och Albin fick världens bästa idé, vi tog och drog till Gekås! Så har vi så gott som allt klart ute i lägenheten. Vi väntar på en loftstege och ett litet kylskåp bara, men det borde komma til veckan. Jag har fixat och piffat som en dåre idag och nu i kväll beställt lite grejer att hänga på väggarna.
 
Nu är det sent och jag har suttit på kontoret så ögonen snart blir fyrkantiga.
I morrn har vi oxå en fullspäckad dag framför oss, så det kanske är bäst att jag tar och lägger mig...
 

Fredagsgrill!

 
Idag lämnade jag barnen hos mamma redan vid 8 i morse för att åka till jobbet och göra en hel dag i charken.
Jobbet har gått alldeles strålande och ungarna har haft det super hos mormor.
 
När jag jobbat klart så blev det storhandling visst (tyckte inte listan var så lång...), hämta barn och hem och packa upp. David kom hem efter en stund och då fick han minsann gå ut i snöslasket och grilla, för idag struntade vi i fredagstacosen och körde fredagsburgare!
 
 
Mer spännande är så blir det inte denna fredagskvällen. 
 
Efter maten stoppade vi båda ungarna i badet och när alla sen var badade, duschade och klara så gjorde vi vår sedvanliga uppdelning. Barnen kollar på Fångarna på Fortet på Albins rum och vi kikar på På Spåret i soffan med varsin kopp te.
 
Sa jag att vi är typ hundra år?
 
Nu har vi i alla fall tagit helg och jag tror jag ska kila upp och lägga mig snart.
 
Eller hur var det nu, var vi närmare tvåhundra? ;-)
 
 

Upptaget på min plats

Mina grabbar är ju bara för söta.
 
Idag på förmiddagen, eller kanske snarare på morgonen, direkt efter frukost så kilade dom båda upp på övervåningen, dom hade någon att leka klart med som Emil sa. Det betyder att dom lekte någon roligt för fullt när jag ropade från köket att det var frukost, och båda grabbarna lite granna slänger i sig sin frukost för att komma fort upp igen.
 
Jag stannade kvar nere i köket en stund, röjde undan, dammsög och tog en kopp kaffe till, innan jag gick upp. När jag sen kom upp så var det någonslags bygge på gång. Jag kunde inte ens sätta mig på kontorsstolen, för själva bygget gick lixom precis där och öven in på toan sen upptäckte jag...
 
 
 
 
 
Minimannen var väldigt nöjd med sitt byggande idag...
 
I eftermiddag har jag jobbat på ICA, så inget nytt spännande att uppdatera med därifrån inte. Det rullar på som vanligt och jag har verkligen jobbat på bra med glasögonen det sista. Det är fortfarande lite obehagligt, speciellt när jag sätter på dom, eller nästan värre, när jag tar av dom efter att ha haft dom på i flera timmar.
 
I morrn är det ICA som gäller och eftersom det fortfarande är sportlov så ska jag lämna barnen hos mormorn på morgonkvisten.

Solen!

I morse när jag åkte till Halmstad så var det stålande sol ute och vädret för dagen såg väldigt lovande ut. 


Ja, jo. Rutan behöver tvättas, myndigheter strunt i det, ser ni inte solen?

Idag har jag varit och planerat inför nästa veckas kurs. Då åker jag iväg och håller en tvådagars kurs på Viskadalens Folkhögskola. Där vi bla kikar lite i lagboken, speciellt förtroendemannalagen och Medbestämmandelagen. Vi ska kika på kollektivavtalet och en massa andra matnyttiga saker som deltagarna får ta med sig hem till sina arbetsplatser. 

När vi var klara åkte jag och hämtade barnen. Dom var hos mamma så jag stannade på en kopp kaffe med.
Väl hemma hade jag spännande grejer att ta hand om. Bla reda ut en massa blanketter från skatteverket.. 


Visst älskar man rösten som säger att det snart är min tur? Blir det gått en halvtimme hade jag kommit till plats tretton i kön...

I kväll var det Work-Out i vanlig ordning och efter en dusch och lite käk,  Gray's Anatomy i soffan.

Nu är det nane! 

Jag och min värmedyna...

Nu ligger jag här igen. Med min goa värmedyna på magen. Den är verkligen helt fantastisk och gör att jag oftast kan somna gott även om magen bråkat lite under dagen. 


När jag kom hem i kväll var det extra skönt att hoppa i mysbyxorna. Hade en hel massa jobb på kontoret ikväll så jag har jobbat till nu. 
Det blir bara en kort liten kik här ikväll. Jag ska upp i tid i morrn med så det är bäst att få lite skönhetssömn. 

Flängig dag

Idag har jag varit runt, både här och där och här igen.
 
Det började på morgonkvisten när jag åkte och hämtade David i Falkenberg redan direkt efter frukost. Emil skulle följa med mig men viljan hos det barnet är övertygande och ihop med en ansvarsfull storebrorsa fick han stanna hemma. Det gick hur smidigt som helst och ungarna klarade sig finfint hemma. 
 
Jag hann till och med ta en kopp kaffe på stående fot hemma innan jag slängde mig i bilen och åkte in till stan. Massage på schemat. I vanlig ordning, ganska mycket eländigheter i axlar och nacke, men jag har världens bästa massör. 
 
Jag åkte direkt hem och fixade middagen, David sällskapade oss hemma på middagen idag och det är ju alltid väldigt trevligt. Det är sällan vi äter ihop alla fyra. Det händer ju såklart på helgerna och så (om vi inte jobbar, tränar eller så), men på veckorna är det ju inte så ofta. 
 
När maten var i magarna åkte jag bort med barnen till mormorn som fick barnvaka en stund medan jag packade kameraväskan och åkte på ett jobb tillsammans med Länsmäklaren. Det var en gård så det var ganska mycket utomhusbilder att ta och jag var inte helt rätt klädd för detta SVINKALLA väder så jag blev frusen ända in i märgen. Jag tinade aldrig riktigt upp så när jag åkte på nästa fotojobb i studion i kväll var jag fortfarande lite småfrusen.
 
 
Hemma hade David startat brasan så jag tog teet med mig in till soffan för upptining.
Barnen har verkligen hållig sams idag och det är fantastiskt att lyssna på när dom leker.
 
Nu sover alla gott i sina sängar och jag ska bara dricka upp mitt te, sen blir det nog en dusch på mina ömma axlar innan det är nane-dags. I morrn blir det mera Handels!

Ett sent God Natt...

Det är nog allt det blir idag, ett sent God natt. 

Idag har jag varit på ett givande möte och i kväll kom ju Albin och David hem från Danmark så det har inte hunnits med någon datortid idag. 
Vansinnigt skönt att ha hela familjen hemma och att slippa ligga ensam i sängen. Jag har väl sagt att jag hatar ensamhet... 

Nu säger jag alltså godnatt och det med en gammal bild. 


Lilla vovven Alexander, som bodde hos oss ett kort tag, ligger och morgongosar med mig. 
Kan vara runt -97...

Piffat!

Jag och min minsting är ensamna hemma idag. Från tidigt i morse, när dom stora grabbarna åkte. Vi satt kvar under filten i soffan en bra stund innan vi masade oss upp och började dagen.
 
 
Vi håller på för fullt där ute i rummet, piffar och så och jag behövde ju hjälp att hämta grejerna jag köpt på IKEA i veckan. Dom stod kvar i släpet, som stog på lagret och jag hade ingen större lust att koppla på släpet där inne på lagret och försöka få ut det och sen få in det själv, så jag och Emil åkte bort till morfar på förmiddagen.
 
Där hittade vi dessutom ett stycke bror/morbror så det besöket tog mycket längre tid än planerat. Långt om länge fick vi i alla fall morfarn med oss så han kunde hjälpa oss och sen stannade han även och hjälpte till att bygga ihop grejerna. Brorsan dök upp han med och kikade lite först men det tog inte så värst lång tid innan även han gick runt med en mejsel i näven och skruvade upp saker.
 
Vi fick gjort en hel del och sen fick brorsan bråttom iväg och Emil blev hungrig så vi gick in och lagade middag. 
Det är inte utan än att jag varit lite tröttare än vanligt idag så det är skönt att Emil varit lugn han med. Till och med så lugn att han somnade till i soffan en liten stund. Det var ju inte skitbra tänkte jag så när jag fick väckt honom så klädde vi på oss och gick ut en sväng. Emil hade redan tidigare konststerat att det var lördag och att han behövde ett "Kindelägg". Vi tog vägen om affären och frisk luft gjorde susen för oss båda.
 
I kväll har vi bara myst. Ordentligt!
Jag passade på att kika på gårdagens På Spåret medan Emil badade. Big Mistake!
Han fick hälla i badskum själv och det brukar han göra, inget konstigt alls, det blev alldeles lagom och så satte jag på korken och gick till köket.
Men tja, han hällde lite mer kan man säg. Hela flaskan faktiskt (Där var kansnske 1/3 kvar...).
Väldigt festligt tyckte han...
 
Nu har vi gosat klart för idag, han har somnat och jag ska följa hans exempel tänkte jag.
 
 
Han tyckte det var väldigt mysigt att ha en dag själv med mamma sa han nu i kväll...
 

Dom där jäkla nyanserna...


Nyss hemkommen från stan.

Tokskyndade mig hem från jobbet idag. Tog en supersnabb dusch och sen blev det tjejkväll för hela slanten. Aw på Greppa en sväng, Bio och finfin middag på Nami. 

Så nu är det sova som gäller! 



Fullspäckad dag!

Jag har precis lagt mig efter att ha varit igång precis hela dagen! 

Först har vi haft en utbildningsdag med alla handledare på avdelningen i Halmstad. Jätteroligt i vanlig ordning. Magen bråkade med mig lite på förmiddagen men det släppte sen.

Efter att dagis ringt mig i går med en kräksjukevarning så fick barnen vara hos mormor idag. Kräksjukan är ju inget jag frivilligt tar hem. Speciellt inte om jag ska vara ensam hemma med mini i helgen. 

Efter jobbet idag så skyndade jag hem. Besök på IKEA var inplanerat för att köpa hem lite grejer som jag kan behöva inför helgen. Det börjar bli lite klart ute i rummet och om David hinner klart med det sista innan han åker så kan jag ju piffa lite i helgen. 

Det skulle ju handlas rätt stora grejer så jag kopplade på stora släpet, tog med mig min långhåriga hårdrocksvän Oscar och åkte och hämtade hem det jag skulle ha. David och Emil hade ju simskola.  Listan hade jag ju lixom skrivit ut för flera dagar sen och visst följde det med lite saker som kanske inte stod på listan... Skrivbord till Emil tex, med tillhörande stol.

Nu är det sent och jag börjar tidigt imorgon så jag tänkte nana. Bjuder på en bild på en  jättelycklig bärhjälp! 





Throwback Thursday!

Eftersom jag var och rotade i gamla fotoalbum i helgen så bara måste jag ju visa dessa finfina bilderna från när jag och David träffades 2002.
 
 
I en friggebod, långt ute i djupaste bokskogen bodde alltså denne man när jag träffade honom.
 
Det var liksom till och med så att jag höjde på ögonbrynen en aning när grusvägen bara blev mindre och mindre. Jag funderade allvarligt på hur det var möjligt att bo så långt in i skogen... Men det var möjligt, om än lite granna omständigt när det blev för mycket vinter och man skulle kila över gårdsplan ner i den mörkaste källaren jag någonsin besökt för att gå på toa. Hade jag dessutom otur så stod Davids schäfer Tanja ivägen när jag behövde upp mitt i natten för att kissa (jodå, jag är en nattkissare, högst opraktiskt i sådana situationer). 
 
Tanja. En långhårig schäfer som älskade David över allt annat på jorden. Egentligen skulle väl kanske Tanja behöva ett helt eget inlägg på bloggen men nu får det bli såhär. Alltså Tanja gjorde precis allt David sa åt henne. Hon var verkligen en supersnäll hund som inte gjorde en människa förnär, men se när han kom dragandes på mig första gången så tittade hon på mig med lätt förakt...
 
Men sen. Hon ignorerade mig. Fullständigt! 
Om David var i närheten låtsades hon som om jag inte existerade. Alls. Hon tittade inte på mig. Flyttade inte på sig om jag kom. Gjorde aldrig som jag sa till henne men skällde heller aldrig på mig. Hon verkade helt enkelt inte bry sig. Men om vi var ensamna, Tanja och jag, då gick det ann minsann. Om vi var ute och gick, bara hon och jag på promenader, så lyssnade hon på minsta lilla vissel jag gjorde och jag behövde inte ens ha henne kopplad (det var ju iofs ingen risk att stöta på någon annan levande varelse så långt inne i skogen...).
Men om David var med och jag försökte säga något så sket hon fullständigt i mig. Ett komplicerat förhållande det där. Vi älskade liksom samma man och kunde bara vara vänner om han inte var i närheten...
 
 
David & Tanja i Åkulla 2003
Tanja lever inte längre. Hon var rätt gammal redan när jag kom in i bilden.
 
Nu var det ju inte alls Tanja som denna TBT skulle handla om utan bara bilder på hur vi såg ut.
 
 
Strax innan vi träffades hade David rakat av sig håret och såg ut som en första klass gangster.
 
Med ring i örat och inget hår. Alls... Men det växte ut, håret alltså och örhänget tappades (och som av en händelse satte han aldrig i något nytt). 
 
Vi gjorde en jätterolig Roadtrip tillsammans första sommaren och hamnade bla på Öland där vi köpte sölig vattenmelon som vi åt i sängen på ett B&B...
 
 
Som sagt, Sölig vattenmelon på Öland 2002...
 

Mage till salu...


Jahopp. Idag är skiten alltså till salu igen. 

Efter att ha släpat iväg mig till träningen, fått finfina godnattpussar av grabbarna, tagit en välbehövlig dusch och lite snabbt vädrat dagen med mannen så landade jag i soffan och kikade på Grey's Anatomy. 

Magen blev jag inte kompis med på hela dagen och inte heller favvosåpa i soffan hjälpte så nu ligger jag i sängen med min värmedyna.
Värmedyna måste vara en av de bästa uppfinningarna någonsin. Speciellt för krångliga tjejmagar som min.

Det blir allt för idag. Hoppas sova bort ajajet och vara riktigt på hugget i morrn i stället. 

Kvällsjobb

Nu är jag hemkomen efter att ha kvällsjobbat ett pass på ICA, tillsammans med mina kära lilla mor och det har gått så bra så. Det är alltid skönt att jobba ihop med någon man vet hur man båda funkar ihop.
 
Men innan jag började jobba på ICA idag så har vi jobbat lite i studion, jag och Emil.
 
 
Emil har ju såklart inte jobbat så, men han har varit med i studion och innan mina kunder kom så fick han hjälpa till att ställa in ljuset, städa av lite och vara precis det fantastiska sällskap man bara inte kan vara utan.
 
Lagom till mina kunder kom så parkerade jag honom i fikarummet med lite förmiddagsfika och en film och där satt han som ett ljus hela fotograferingen igenom.
 
 
Sen hade vi lunchdejt inplanerad men som den vansinnigt envisa lilla man han är så hade han bestämt att han minsann inte ville på någon lunchdejt. Han skulle hem till mormor istället så när vi kom hem och jag var på toa passade han på att ringa mormor och mer eller mindre bara informera henne om att han minsann inte tänkte åka till någon annan och äta lunch! Han skulle vara hos henne. Punkt.
 
Det fick han ju såklart, så jag lämnade av honom där och åkte själv på lunchdejten hemma hos min fina vän och hennes lilla busfrö till pojk. Det är ju alltid helt fantastiskt att bli bjuden på lunch, speciellt sådan man sällan lagar själv. Emil hade även han fått smarrig lunch hos mormor och ätit som en häst.
 
Albin följde samma mönster när han kom hem, åt som en häst och sen skickade jag ut ungarna i det fina vädret och fantasin är det inget fel på. Dom hittar på så himla mycket grejer när dom är ute och det är så roligt att lyssna på dom.
 
Jag hade ju en hel del bilder att jobba av, från förmiddagens fotografering och lyckades kombinera det riktigt bra med att dricka te, duscha och göra mig klar för kvällens jobb.
 
När det var fikatajm kom grabbarna in och efter det fick jag sällskap på kontoret när läsläxan skulle göras.
 
 
Det är verkligen inte helt lätt att koncentrera sig när Emil är i närheten för han leker runt omkring, högljutt och med massa frågor och funderingar han måste sticka in med hela tiden.
 
Nu ska jag ta och dra mig tillbaka, ögonen går lite lätt i kors. Jag har ju dessutom haft glasögonen på mig på jobbet hela tiden med, och jag är ju fortfarande väldigt ovan.
 

Kan telefonen växa fast örat?

Jösses alltså! 
Idag har jag pratat många timmar i telefonen. Det har strulat med massor av saker och jag sitter lite som spindeln i nätet och har hållit kontakten på flera håll. Hur sjutton gjorde man innan man hade mobiltelefon?
 
 
Det var ju tur i oturen att jag var hemma och jobbade idag så jag hade tid att ta tag i det här. Emil tyckte väl inte att jag var sådär jättespännande sällskap idag och såg fram emot Albins hemkomst mer än vanligt.
 
Jag hann i alla fall påbörja dagens arbete innan det liksom strulade till sig rejält och jag fick omprioritera.
 
 
Sidvagnsföreningens fakturor hann i alla fall bli skrivna, utskrivna och lagda i en fin hög! 
 
Nu är det kvällen och jag ska runda av här. I morrn är det jobb på ett par olika ställen!
 

Bokslut, gamla fotoalbum och levergryta!

Idag har den hänt en hel massa saker, som rubriken kanske skvallrar om.
 
Först blev vi i vanlig ordning väckta av två ljuvliga små huliganer som tycker det är morgon vansinnigt tidigt. Alltså, Albin vaknar ALLTID först och varje eviga kväll får han en förmaning om att INTE väcka sin lillebror när han vaknar. I gårkväll till exempel så sa jag åt honom att inte viska på Emil när han vaknade, utan i stället bara stänga sin dörr och stanna på sitt rum och göra något tyst, typ pyssla lite, eller gå ner och sätta på tven. Då frågade han om han inte fick gå på toa ens på morgonen och då svarade jag ju att att han givetvis får det.
 
Så idag vaknade vi alla av att Albin satt och nynnade på toa. Toan ligger vägg i vägg med Emils sovrum och det tog inte jättemånga sekunder innan man hör en butter Emil ropa från sitt rum -TYST ALBIN!
 
Jomensåatt! Morgonstund har guld i mun...
 
 
Jag kilade ner och bakade ut frallorna som jag satte deg till i går. 
Det är verkligen gott med nybakat på morgonen.
 
På förmiddagen gick barnen och mannen ut. Jag hade en massa jobb att gräva ner mig i, bla bokslut...
Sen var det ju sönda och det visade sig att det var längesedan vi åt söndagsmiddag hemma hos mor och far så idag blev vi bortbjudna på middag. Det tackar vi för! Det sparade mig tid och jag fick gjort undan en hel del. Dock har jag fortfarande massor kvar (eller tja, alltså, bokföring har ju en tendens att liksom aldrig ta slut...).
 
Det var levergryta och det var ju evigheter sen vi åt det. Jag har aldrig gjort det själv faktiskt utan brukar äta det när det serveras hos mor. Det var idag det och vi sa inte till barnen att det var lever utan bara att det var potatis, köttgryta, grönsaker och lingon. Båda åt med god aptit och tog dessutom om så det var nog inte så dumt ändå!
 
Sen var det simskola så jag och Emil åkte hem så jag kunde fortsätta på kontoret. 
När grabbarna kom hem var det kvällsmat och David gick ut i garaget och fortsatte måla.
Så vi blir klara där ute snart.
Jodå, jag kan måla men jag är inte betrodd med pensel inomhus längre... Så länge det är möbler som ska målas om och man kan klä in resten av rummet i täckpapp så går det bra men nu är det ju en platsbyggd loftsäng som ska målas. Jag är galet snabb när jag målar men dessvärre även väldigt sölig och det blir liksom färg lite varstans då, så det har vi båda gemensamt kommit fram till, att jag bör hoppa över.
 
När barnen lagt sig så kilade jag ut i garaget och letade fram gamla fotoalbum. Jag har tänkt på det ett tag nu och undrat vart dom tagit vägen sen vi renoverade och gjorde oss av med bokhyllan dom låg i tidigare. Nu hittade jag dom och det är ju spännande det här, hur man nästan inte förändrats alls på en sisådär 15 år eller så...
 
 
Jag och Björklund på hans 20-års fest 1998...
 
 
I väntan på Galtabäcks BKs ärtsoppefest, hösten 1998
 
 
Mamma har lånat hem Asta på besök från Martina 1999
 
 
Nyårsafton i Lindvallen 1990/2000
 
 
Studentbal, 28 maj 2000. Tillsammans med Johan, vem annars liksom?
 
 
Äntligen student! 2000
 
 
Semester på ön Agistri strax utanför Athen. Augusti 2001

Åttonde februari

Kan vara en av de bästa låtarna ever...
 

I bakartagen!

Ok, den rubriken kanske var en aning väl tilltagen men jag har i alla fall bakat en omgång frallor och gjort en deg som står i kylen och gottar sig så vi kan få finfin frukost i morrn.
 
 
Jag och Emil fick vara hemma själva på eftermiddagen medan Albin och D var iväg och tränade, först fotboll och sen cross. Jag spenderade hela förmiddagen med jobb. Massa, massa papper (mängder faktiskt) på kontoret så det var ett skönt avbrot att gå ner och baka lite. David köpte med sig räkor hem så när alla var samlade hemma, duschade och klara så blev det räkor, nybakade frallor, ägg och vitt vin.
 
Vi hade mat över från gårdagens tacos så barnen tittade mest på räkorna och tog lite mer tacos på sina tallrikar.
Albin har haft ont i ena ögat hela dagen idag. Inte i ögat utan precis utanför, ner mot näsan säger han, så innan maten var han väldigt mammig och ville mest sitta hos mig och prata om viktiga saker.
 
 
 
Min fina, fina, tannalösa pojk, med så mycket djupa funderingar.
Dom somnade båda gott nu i kväll . Emil efter en lugn dag och Albin efter en fullspäckad dag.
 
 
Nu blir det sängen även för mamman i familjen!
 

Vecka 6 är över!

Då var vecka 6 över.
Inte hela veckan förstås, helgen är ju kvar men jobbeveckan med Handels som kallas "Vecka 6".
 
Galet rolig vecka! Helt fantastisk! Jag är så rackarns glad att jag fått möjligheten att göra det här också.
Så vansinnigt många människor jag träffat och pratat med. Om allt. Verkligen ALLT.
Ser fram emot fler sånna här veckor.
 
När jag jobbat klart och kommit hem så var David i full färd med att laga middag till kvällen så jag hakade på där och sen var det fredagstacos för hela slanten.
Efter maten och ett bad, fick barnen (och David givetvis) spela lite på ett Wii som vi lånat av min bror. Jag har ju lite svårt för det där med tv-spel och så och därför har vi inga. Men vi har alltså lånat ett och det får Albin spela på någon gång då och då och idag var det väl förtjänt efter en ganska tuff vecka.
 
 
I kväll har vi kollat på På Spåret. I alla fall jag... David hade ögonen öppna alldeles för lite för att jag ska kalla det att titta på tv, men han var i alla fall i tv rummet, i andra soffan med huvudet vänt mot tven.
Barnen kollade på Fångarna på Fortet på Albins rum och strax efter att På Spåret var slut så kom Emil och kröp upp i soffan hos mig och ville somna där. Det händer allt för sällan och jag välkomnar det verkligen de gånger han vill!
 
 
 
Det tog bara någon minut, sen sov han gott. Albin somnade direkt när Fångarna var slut och jag förmodar att även mannen i huset sover gott nu. Som alltid på fredagkvällar så är vi i denna familjen helt slut och det blir aldrig sena kvällar.
 
I morrn har vi en hel del på agendan. David med ungarna och jag har jobbelijobb.

Varma lilla älsklingen!


Idag hittade vi Albin sovandes såhär när vi skulle gå och lägga oss. 

Både Albin och Emil är ju skitvarma jämt (precis som sina föräldrar...)  och tycker ofta att det är för varmt när dom ska sova. Idag var det ju väldigt kallt ute så D hade eldat sådär härligt i kaminen vilket gör att det blir ganska varmt på övervåningen... 

Men, alla sätt är ju bra utan dom dåliga, så en prydnadskudde att lägga huvudet på och mattan att dra över benen, sen är du liksom hemma! 

Nu är det sova som gäller efter ännu en lyckad dag på jobbet. 

Bjussar på en bild David skickade, på en nyklippt liten trollunge 


Hektiskt!

Ja, idag blev det tight med tid. Hann i stort sett bra pussa grabbarna, hoppa i träningskläderna och vidare till Work-outen. 

Jag var tvungen att fixa några grejer på kontoret innan jag landade i soffan med lite käk, framför brasan. Nu är det segt och jag är så trött men har verkligen haft en toppendag!


Starka tillsammans

Ännu en dag i Handelströjan och jäklar va roligt vi har haft det!
 
 
Vi träffar så sjukt mycket folk och hitills har denna veckan varit så bra. Vi har bara stött på trevliga personer. 
Jättemånga bra samtal med medlemmar, ickemedlemmar och arbetsgivare.
 
Efter jobbet blev det till att möta mannen i dörren även idag och kila in och krama om två efterlängtade små skitungar!
 
 
 
Barnen har haft det jättebra idag med farmor och det är inte utan att jag saknar att vara med dom på dagarna. 
Jag är glad att jag inte jobbar heltid varje vecka, i alla fall inte ännu. Eller tja, heltid och heltid... Jag jobbar ju heltid men inte på ICA och när jag är hemma kan jag lägga upp mitt arbete ganska fritt vilket är skönt och ger mig mer tid med barnen.
 
Jag har dessutom idag klarat ytterligare en sak som jag givit mig tusan på.
Inte för att det borde komma som någon överraskning för de som känner mig, att jag genomfört något jag gett mig sjutton på att klara av men alltså det här var faktiskt lite läskigt.
 
Jag har ju extremt ont av yrsel och är inte helt bekväm med eventuellt illamående följt av yrsel. 
Sen jag fick mina nya glasögon så har jag inte haft dom på mig långa stunder, alls. Det är riktigt jobbigt, jag lyfter fötterna alldeles för högt när jag går, tar saker i luften mm och blir liksom lite vimsig så.
 
Men så gav jag mig sjutton på att härda ut, verkligen försöka! Så idag har jag haft glasögonen på mig hela dagen! Jag tog av mig dom när jag skulle äta men då blev ögonen helt crazy så jag fick sätta på dom igen och sen hade jag bara av dom när vi tog selfien (högst upp i inlägget).
 
Emil tyckte jag såg konstig ut och tittade noga på mig i några sekunder innan jag fick en kram när jag kom hem.
 
 
Nu har jag landat i sängen, helt slut. 
Väntar hem en efterlängtad sambo som varit på kurs nu ett par kvällar.
 
 
 

Onödiga saker

Efter att ha jobbat hela dagen, hoppat i och ur bilen (iofs på världens roligaste jobb, men ändå), pratat, skrattat och varit sådär allmänt trevlig som jag vanligtvis är (om man bemöter mig med samma respekt) så har jag konstaterat en sak.
 
Ja, det gjorde jag ju iofs inte innan jag kom hem och landade i soffan i går, efter att ha kört en aning för fort hem med tanke på väglaget, pussat en stressad man hejdå när vi möttes i dörrn, badat och nattat ungarna, duschat själv och givit ett stycke vröööölhungrig katt mat.
 
Det där med mensvärk alltså!?
Vad sjutton ska det vara bra för? Ni som har hängt här inne ett tag vet ju att det inte är första gången jag gnäller på det fanskapet, men helt ärligt, det måste ju bara vara för att jäklas! Vad gör det för nytta mer än att i värsta fall däcka en sån som mig en dag eller så. Jo, jo, jag kanske inte är världbäst på att ligga och ta igen mig med en värmedyna på magen men den där nedrans mensvärken dyker ju alltid upp när den är som minst välkommen!
 
Nu trotsade jag den igår! Ingen sängliggande, värmedynsberoende , pillerknaprande pms-gumma här inte.
Det funkade ganska bra. Hel ok faktiskt. 
 
Jag varnade de stackarna som skulle jobba närmast mig under dagen och fick full förståelse och medlidande.
Vid värsta kramperna hängde jag kvar i bilen en minut eller så och fick uppmuntrande små meddelande upplästa av världens bästa kollega!
 
 
Jomensåatt, det där med att dela med sig av mensvärk till sin tjugotreåriga, manliga kollega, det är grejer det!

I Handelströjan

Idag har jag jobbat med Handelströjan på mig hela dagen.
Jag tycker det är så roligt att jobba fackligt!
 
 
Vi träffar så sjukt mycket människor och som den ultrasociala person jag är så passar det mig som handen i handsken. Dessutom får jag lov att kombinera det med att köra bil, som jag älskar och hänga med störtsköna handelskollegor. Idag var det jag och min långhåriga hårdrocksvän Oscar som gjorde en bra runda i östra Halmstad. I morrn fortsätter arbetet för Handels, med mottot att Tillsammans är vi starka!
 
 

Årets första crossträning!



I helgen var Albin och körde cross för första gången i år. Med sin crosskompis givetvis. 

Det var en väldigt nöjd och trött kille som kom från den träningen. Jag fick denna bilden av David från när dom åkte hem.


Är man så trött efter träningen så hoppar man ur kläderna på stället där man står tydligen... 


Nu ser vi fram emot en riktigt fin säsong på crossbanan! 

Kvällsjobbat!

Nu är jobbehelgen över för den här gången. 
Jag hade glasögonen med mig och försökte ha dom på mig en stund. En halvtimme gick rätt ok. Det är ju lite läskigt än.


Jobbselfie!

Innan jobbet idag var det bara jag och lilleman hemma. Pappan och Albin var i stan och hjälpte motorklubben att ta ner någon belysning. 


Är man liten och dunderförkyld så får man faktiskt äta piggelin innan middagen... 

Emil fick dessutom hänga med mig ut i garaget för ett snabbt litet träningspass. En en festis och barbapappa på surfplattan så gick det alldeles utmärkt att vara med. 



Nu ska det sovas för i morrn väntar jobb på Handels!

Hålla handen

 
 
Nu när Emil är så förkyld så får han sitta med mig i soffan på kvällarna.
Det är långt ifrån lugnt, han har en miljon frågor och kan inte sitta still, han vill så gärna hålla händerna och så vill han att jag killar honom på ryggen.
 
 
 
Vårat lila bustroll! Han har så mycket att säga. Han är nästan aldrig tyst faktiskt.
Fantasin är det inget fel på och jag kan sitta och skratta för mig själv när jag hör hur han hittar på en massa historier och bygger saker.
 
Han har så mycket saker för sig. Sockarna måste sitta på ett visst sätt. Snutten måste vara kall när han ska gå och lägga sig. Han kan inte säga Rrrrr än men vi har fått övningar av logopeden som han självmant vill öva på varje dag. Hans storebror är han bästa vän och han längtar efter honom när han är i skolan på dagarna. Han är egentligen ganska ordentlig när det väl gäller. Bestämd och så, men gör ändå oftast som han blir tillsagd.
 
Han vill inte att man ska titta på honom om han inte känner dig. Inte direkt i alla fall. När han väl lärt känna dig får du alltid en kram när du ska åka hem. 
 
 

RSS 2.0