Nytt i kameraväskan!

Såhär precis innan julmarknaden så passade jag på att gå in i den farligaste affären någonsin, för den foto-tokige. Jag menar givetvis vår Expert butik, där jag utvecklat en mycket trevlig säljare/kund relation med en av försäljarna (som dessutom är en ev delägarna), och då ska jag erkänna att han är en sjuhelsikes försäljare och tro det eller ej men jag kom hem med ett nytt objektiv och ett batterigrepp!




Nikkor 50mm F/1,8 och ett batterigrepp MB-D80

Nu ska jag bara hitta tid att testa mina nya tillbehör...


Vårt pyssel!

Eftersom natten inte var riktigt ok för Albins del så fick han stanna hemma idag och vi hade en riktig inne-mysar-dag till en början, på förmiddagen. Jag fick fram apelsiner & nejlikor och sen dekorerade vi medan den lille marodören gick runt och gjorde hyss bäst han kunde när vi var upptagna med annat.


Jag har glömt att fota hur det blev, får se om jag hinner det i morrn, hur som helst så luktar det precis ljuvligt köket nu och Albin är stolt som en tupp över sin finfina skapelse.

Efter pysslet och middagen gick Albin ut och grejade lite eftersom vi ju hade Göran här som putsar vår ena utbyggnad och jag passade på att stryka ramen en gång till (som ni kan läsa om i ett tidigare inlägg).

När vi hade målat, spikat i vägen och tagit hand om den gamla målarduken så gick vi in och tog varsin kopp glögg! Det tyckte vi att vi förtjänat, dessutom var vi lita kalla och behövde tinas upp...

Emil vaknade och fick lite mellis och sen kom Björklund med mera jobb till mig. Pappan kom hem och jag har som sagt vart i Rönnås i kväll.

När jag ändå tömde mobilen på bilder så hittade jag bilder som jag och Albin tog när vi var på Gekås.
Vi har tagit bilder på saker som han önskar sig...


Någon slags utryckningsfordon med garage och under det en lastbil som transporterar motorcyklar. Till höger står han givetvis framför LEGO city hyllan...
Han hittade massa andra saker men vi kunde ju inte gå runt och fota hela jäkla leksaksavdelningen.

Nu ska jag kika klart på House och sen blir det sängen!


Mys i ladan!

Alltså det är helt galet så mysigt det blir i Rönnås Lada, där vi ska ha julmarknaden på torsdag!

Jag har vart där en sväng nu i kväll och fixat och donat lite och Pia & Ida har pyntat så fint!

Titta bara på detta, står det inte typ MYS över hela dessa bilderna!?



Det är ju nästa så man kan se stalltomtarna på loftet...

Jag fick provfotat lite i min hörna, och jag blev så nöjd va tror ni?



Min "fotovägg" va Bo-Inge (Pias man) så snäll och skruvade upp till mig även om jag hade David bil och säkerligen kunde hittat både skruvdragare och skruv där så var jag ytterst tacksam över den insatsen.



Sådär, nu kan det få bli torsdag när som helst, jag är förberedd!


Gammalt blir nytt!

Jag köpte ju en gammal tavla på auktionen i söndags som jag bara tänkte behålla ramen på,
och nu har förvandlingen börjat!



Jag grundmålade den igår och målade den med första omgången täckfärg nu i eftermiddags när lillebror sov.
Sen har jag beställt ett foto, på barnen, på canvasduk som jag själv ska montera på den gamla kilramen och fästa i min nya ram.

Så jag och Albin passade även på att plocka av den gamla duken.



Hoppas den nya duken kommer snart så jag kan få tavlan klar, gärna till Emils födelsedag i nästa vecka men det är nog att hoppas på för mycket. Jag tänkte stryka sista gången i morrn eller kanske i kväll om jag hinner. Ska ju ut till Rönnås Lada och pynta lite inför torsdagen i kväll med tänkte jag...

Fick gjort klart väggen, i alla fall satt spikarna på plats.


Jag ska se om jag kan få med mig kameran ut i kväll och fota lite så ni får ett hum om hur det kommer att bli!


Äntligen!

Kommer ni ihåg när vi började med detta bygget?
Det var i september 2008 som vi började med bottenplattan och sen
restes stommen i en rasande fart i juli 2009.

Sen blev allt klart invändigt under 2010 och sista touchen i studion blev klart i början av året. Men utsidan har ju stått likadan i över 2 år nu...
Hur som helst så har vi nu bestämt oss för att David inte hinner med att göra det så vi har hyrt in hjälp och det går på ett nafs för Göran som är här och murar & putsar!

självklart hjälper Albin till, som han gör såfort det kommer någon slags hantverkare till oss...


Stackars våran goa lilla Albin!

Usch va jag tycker synd om barna när dom inte mår bra!

I natt, vid strax efter 1, så fick gick jag in till Albin som låg i sin säng och var så ledsen.
Det kliade på alla prickarna och han hade jätteont i munnen, stackars, stackars.

Han fick en alvedon, lite smörja på de värsta prickarna och sen låg jag hos honom tills han somnade om igen.
Nu på morgonen är han piggare. Han har ätit ordentligt med frukost, prickarna verkar inte klia lika mycket och han har inte sagt något om blåsorna i munnen än.

Jag ska ta en ordentlig kik på alla prickarna och sen får vi se om vi går till den öppna mottagningen på Vårdcentralen eller om vi väntar lite och ser vad som händer. Jag fick ett bra tips här på bloggen som jag ska testa först tänkte jag. Det är ju igentligen helt galet men varför man inte vill gå till doktorn är ju helt enkelt för att dom aldrig gör något på vårdcentralen. Eller, det klart att dom gör om man har en allvarlig sjukdom/skada, men jag känner liksom att dom kommer inte hjälpa mig med dessa prickarna så jag kan lika gärna testa alla olika metoder själv först.

Igår fick vi påbörjat lite målning på kvällen, jag och Albin och vi ska fortsätta lite smått idag tänkte jag. Men det får givetvis bli när den lille marodören somnat, så inte fören efter lunch.


Nya prickar!

Jag fattar inte vad det är!?

I morse upptäckte vi ett helt gäng nya prickar på Albin! Han hade ju prickar på ryggen för några veckor sen och det blev aldrig mer än så och för ett par månader sen hade han hela tungan full med prickar men inte det heller blev något annat. Vad i hela friden kan det vara nu då?

Jag har fotat honom nu i kväll, efter duschen.

Han har på fötterna (ovansidan), handledernas ovansida, skinkorna (massor!) och ner till knävecken via låren.
På tungan har han en stor blåsa på ena sidan och sen på kindernas insida sitter flera stycken och det gissar jag är förkylningsblåsor men alla dom andra, som dessutom kliar väldigt.

Snälla, är det ingen av er som har minsta aning?


Dagen efter Berit...

Eller vad sjutton den här stormen nu hette.

Hur som haver så har jag sovit som en prinsessa i natt, trots stormar och allt. Jag har vaknat till 2 gånger men bara puttat på David så har han gått upp och gjort välling till bebisen och snytit Albins näsa. Jag var så trött i går efter den heldagen men även för att jag sov som en kratta natten innan.

Igår kväll, efter att barnen somnat, kunde David inte alls slappna av när det stormade så utanför så han gick ut och kollade läget. Nästa gång han kom in så hade det visst flugit ner lite takpannor från Lillstugan och landat rakt på vår grannes framruta... David och Gabbe flyttade ut bilarna på gatan och sen hände inget mer. Så vi kom ganska lindrigt undan gissar jag.

Men mina fönster! Som dom ser ut!
Jag putsar ju normalt sett inte fönster, alls, men idag gick det ju knappt att se ut!
Jag gjorde ett tappert försök att putsa ett fönster i vardagrummet, ett i köket och det i tvättstugan men jag erkänner högaktningsfullt, JAG SUGER PÅ ATT PUTSA FÖNSTER!

Det blev inge bra alls, jag får nog be om att kalla in förstärkning om vi ska ha 1-års kalas här i nästa vecka...

Bebisen fick middag och somnade vid 12 och jag och Albin åt nu vid 13 och det var helt underbart att få äta middag i lugn och ro, varken jag eller Albin sa ett ljud.
Medan jag lagade middag fick jag gjort några telefonsamtal så nu hoppas jag få hem korvhornen jag har beställt till vår korvstoppnings-dag till helgen.

Nähe, nu ska jag skiva en liten lista på allt som ska med i kväll, när jag ska börja fixa inför Julmarknaden som är på torsdag!


Glögg, pepparkakor och en varm brasa!

Det bekommer mig inte så mycket att det stormar ute, i alla fall inte än.

Som jag skrivit innan så har jag och Anna vart på auktion idag och haft det super som vanligt.
Man förundras verkligen över vad som går bra på auktion och inte.
Vi budade en del båda 2 och jag fick faktiskt med mig en oljemålning hem, men det vara bara för ramens skull och den ska givetvis få bli vit.

Medan vi va där så fick jag en bild skickad till mig, av världens bästa man, med en bild på pepparkaksbaket!
Alltså 2 överraskningar på en dag!?
David är ingen fena i köket och det står han helt och fullt för så därför är det extra roligt att han ställer sig och bakar pepparkakor med barnen när jag inte är hemma. Jag hade visserligen informerat om att det låg lite färdig pepparkaksdeg i kylen, men trodde verkligen inte att han skulle genomföra det.



Efter mat och lite bus så gick David ut och fixade lite inför den kommande stormen. Jag och barnen passade på att ha lite mys/bus på golvet och förbereda adventsfikat.
Vi satte på Sunes Jul (andra skivan nu då), värmde på glöggen, plockade fram lite nybakta pepparkakor och petade in yttligare en pinne i kaminen.

Behöver jag ens tillägga att det definitivt är julmys på högsta nivån i det lilla röda huset på Sandgatan?
Tända ljus i hela huset och julmusik på.
Nu ska jag ta en dusch och sen blir det tv soffan när barna somnat!


Paketmys!

I morse var det dax att kolla i fösta säcken och tro det eller ej men i den låg det paket till oss alla 4!
Jodå, mannen i huset lyckades verkligen överraska genom att ha smugit ner ett paket till mamman med!



Vi hade mysfrukost efter paketöppningen och sen vid 10 gjorde jag i ordning en kopp kaffe att ta med för Anna hämtade upp mig och sen har vi vart på auktion hela dagen.


Första advent!

Nu är det nära, bara en knapp timme kvar!

Albin har sett fram emot att få kika i den första säcken och se vad där kan vara och jag ser fram emot en mysig frukost med det första ljuset tänt. Dessutom köpte jag vörtbröd på Gekås och det ska bli såååå gott.
Efter frukosten i morrn åker jag nog iväg några timmar på auktion och lämnar grabbarna hemma själva.

Idag har vi haft en riktigt härlig dag.
David tog med sig båda barnen ut hela förmiddagen så jag fick jobbat undan det jag behövde och sen på eftermiddagen stack han iväg på ärenden och då passade jag och Albin på att kika på några avsnitt av Sunes Jul medan Emil sov. Lagom till vi skulle fika kom pappan hem och Emil vaknade och vi hade lite av gårdagens efterrätt kvar som vi smaskade på.


Jodå, Emil fick med smaka, men som sagt, det är bara mörkchoklad och ägg i den bruna, inget tillsatt socker och det gillade han minsann.

Efter fikat gjorde jag och Albin oss klara för några timmar på tu man hand, på Gekås!
Åhhh va vi har haft det mysigt!
Albin har letat efter julklappar att önska sig och jag har fått handlat en hel massa fynd!
Vi tog varsin kvällsmacka mitt i shoppingen och jag är sååå nöjd.

Vi var hemma igen vid 20, lagom tills att lillebror somnat och vi fick slagit in några av fynden i lugn och ro.
Nu sover resten av familjen och jag ska minsann följa deras exempel!


Vem är han lik?



Fick en sådan klockren bild på Emil innan där han är så lik ...!

Jag var bara tvungen att lägga ut ett par bilder på mig när jag var liten och en bild på David när han var bebis, så får ni gissa vem han är lik...


"Nu är det jul, här i vårt hus..."

Det har i och för sig vart adventspyntat i huset i ett par dagar redan men jag och Albin hittade några småsaker till på Gekås idag, som fick sina platser direkt...


En paket med söta små svampar och "God Jul" stenar.


Passar på att visa lite julemys från andra ställen i huset med.

När vi kom hem satte vi igång med julklappsverkstaden direkt så nu börjar det ta sig, våran lilla samling med klappar som ska pryda golvet under granen så fint tills dess att det är dax att öppna...




Vår lilla samlare...

Jag och Albin har vart på Gekås nu i kväll och när vi kom hem så la jag alla nya barnkläder i tvätten och passade på att slänga med Albins kläder och tjockare tröja han haft på sig.

Nästan direkt hörde jag hur det skramlade mystiskt från maskinen och tog för givet att Emil vart där och stoppat i något olämpligt, men det var visst inte så...



När jag plocka ut maskinen och hittade detta så erkände Albin att det var han. Detta hade han hittat på strategiska platser i varuhuset medan jag handlade, trots ganska stränga förmaningar om att han inte fick plocka saker från golvet, hur spännande de än såg ut. Tror inte riktigt han gjort som jag sa...

Han hade alltså hittat 2 skruvar, några små stenar, ett nagellack, en buljongtärning, ett klistermärke, någonslags sprik (eller kanske popnit) & ett plast märke för ett plagg (eller dyl) innehållade fjädrar...

Mamman var sådär glad, men efter att vi lyckats lista ut att det inte var något han tagit i affären (naglacket hade han hittat på toa golvet (uääk!) medan han väntade på mig) så blev jag lite lugnare även om jag var ganska arg. Dessutom hade den nytvättade tvätten en svag doft av buljong...


Boeuf Bourguignon

Denna supergoda köttgrytan gjorde jag igår och det var verkligen en riktig höjdare!!


Kanske inte världens bästa bild men ni får lita på mig!


Det här behöver du
1,5 kg  fransyska, benfri, högrev el. ytterlår av nöt 
2 msk  smör 
2 st  morot/morötter  
3 msk  vetemjöl 
6 dl  rött vin 
5 dl köttbuljong, (av tärning eller konc fond) 
2 msk  tomatpuré 
0,5 tsk  torkad timjan 
1 st  lagerblad   
10 st  smålökar, ca, gärna steklökar 
400 gram  champinjoner, (helst små) 
2 paket  bacon 
Salt & peppar
 
Tillagning
1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i en rymlig gryta.
2. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt över kött och grönsaker. Mjölet skall bli lite brynt men får förstås inte bli bränt.
3. Häll på vin och buljong så att det täcker.
Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Koka upp grytan under omrörning.
4. Låt grytan småputtra tills köttet är mört. Det tar närmare 3 timmar.
5. Skala under tiden smålökarna och dela champinjonerna (konserverade) om de är stora. Bryn löken och svampen lätt. Klipp baconet i strimlor och knaperstek det. (Så här långt kan grytan förberedas.)
6. Om den verkar för tunn kan man reda den med lite mjöl som mosats samman med rumsvarmt smör och klickas ner i grytan. Är den för tjock späder man med buljong.
7. Lägg i smålökar & svamp och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Lägg på baconet precis innan servering och servera med kokt potatis, ris & en fräch sallad.


Mörk & Vit chokladmousse

Denna desserten såg jag på Halv åtta hos mig för länge sen och har velat testa det då det verkade så himla gott och dom som blev bjudna på det var helt saliga. Så igår gjorde jag det och jag bara måste ju dela med mig av receptet!

Mörk chokladmousse
 200 g mörk choklad, 70% 
4 st ägg
 2 msk honung

Vit chokladmousse
 200 g vit choklad
 2 dl vispgrädde
 2 dl turkisk yoghurt (creme fraiche)
Blåbär/hallon, till garnering

Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram serveringsglas och fyll först med mörk chokladmousse, sen vit chokladmousse,
varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.

Som sagt, himmelskt gott och inte alls så sött som man kan tänka sig,
eftersom där inte är något tillsatt socker alls.


Pepparkaksmuffins

Dom godaste pepparkaksmuffinsen!



Ingredienser
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor
(jag tar lite mer kryddor än vad som står i receptet, så det blir riktigt mycket pepparkakssmak!) i en bunke.
4. Vispa ihop smör, ägg och mjölk (jag bytade ut ca hälften av mjölken mot filmjölk och fick något saftigare muffins). Rör ner smörblandningen i mjölet och rör ihop degen.
Klicka/spritsa i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.


Bara bus i den ungen!


Fredag!!

Woho!

Vilken dag (hmm, är det många av mina inlägg som börjar så tro?) vi har haft idag.

Började förmmiddagen med bad i simhallen med Alice & Li. Det var bara jag & Li och 2 pappor med 2 små barn där så vi drog slutsatsen att många var hemma och adventspyntade... Efter badet tog vi en härlig fika på Veras och sen somnade båda mina barn i bilen på vägen hem.

Jag väckte Albin när vi kom till byn så han fick följa med in och handla och eftersom jag iskallt räknade med att bebisen skulle sova några timmar så satte jag igång med fredagens något-som-jag-inte-lagat-förut.

Idag blev det Boeuf Bourguignon och Mörk & Vit chokladmousse.

Boeuf BourguignonMörk och vit chokladmousse

Dessa bilderna är lånade men jag har tagit egna bilder med mobilen så jag lovar att lägga upp recept och bilder sen.

Efter maten gick vi en promenad, allihopa, till ICA bla och jag fick hämtat ut ett par paket som kommit.
Väl hemma tog vi en kaffe och efterrätt, ljuvligt goda, himmelskt!
Eftersom det var julklappar som kom på posten så skickade jag upp familjen medan jag hade lite paketverkstad nere i köket med julmusik.

Barnen somnade gott strax innan 20 så jag och David fick tittat på första avsnittet av "på spåret". Blev lite besviken idag faktikst, tyckte det var lite för svårt och det blev ruskigt ojämnt. Nu ska jag ta tag i yttligare lite fler juklappar (tillverkning) och sen blir det naning.



Bara en månad kvar!


Nu är det nära, bara en månad kvar, på dagen faktiskt!
Denna månaden är den bästa på hela året och jag har längtat efter den hela året oxå.
Såhär gulliga ungar hade jag förra julen, nu är busungarna något större och säkert blir denna julen inte alls lika stillsam, men ack så mysig!


Nya naglar och hemligt besök...

Idag har jag äntligen vart och fixat till mina naglar som tyvärr inte klarat senaste tidens stress särskillt bra...
Jag var ju och fixade till naglarna för första gången i Maj och sen dess har jag följt upp, slutat bita och tagit hand om dom men nu var det lixom kört och jag har den senaste veckan vart hopplösare än någonsin och tyvärr har jag nu nästan vart tillbaka på ruta 1. Men världens bästa Anna på Naglar & Sånt har givetvis fixat till mig och mina naglar!

När vi kom hem och hade fått lite lunch i magen bakade jag och Emil en ny omgång pepparkaksmuffins till eftermiddagens hemliga gäster...
David kom hem och stöttade mig med att se efter barnen den stunden vi fikade och sen fick även man och barn vara med och umgås en stund.
Nyfikna?
Ni får snart veta, jag lovar att berätta när tiden är inne...

Nu i kväll har jag vart och tränat och i vanlig ordning fick jag hoppa över en del av stretchen för att hinna hem tills det var dax för David att åka och träna, men nu är vi båda hemma och ska fortsätta kika på Grey's!


Äntligen!

Tack Malin Wollin!

Hon har skrivit en liten krönika om "EGEN TID" på aftonblandet.


"Egentid är något trams vi har uppfunnit själva"

Har du barn och funderar över vad egentid egentligen är? Lyssna noga där du sitter. Är det tyst?
Då har du egentid.
Sänk kraven snälla rara nån!

Egentid är något trams vi har uppfunnit för att ha ytterligare ett ångestmoment i livet. Som om det inte räcker med barnen som inte ska dö, arbetslösheten, bostadsmarknaden, svärmor, räntan, miljön och knulleriet. Vi ska ha egentid också. Annars är vi förfördelade och undrar om vi kanske inte ska ta och skilja oss för då får vi plötsligt 26 veckor egentid.

Har vi så dåligt samvete av att vi har ett behov av att vara ifrån våra barn att vi måste kalla det något?
Egentid är när jag läser en bok med Tankesmedjan i lurarna när klockan är 22:30. Egentid är när jag läser mina mail på jobbet. Egentid är när jag sover. Egentid är när vi äter middag tillsammans och alla barnen har sprungit ner i källaren som en hord antiloper.
Egentid kan vara att bajsa i fred med en ny tidning, det vet alla föräldrar(pappor).

Ha inte så höga krav på familjelivet. Hitta stunderna av tystnad och sexytime. De kan vara försvinnande korta men ändå underbara.

Nöj dig med det.

Tack Malin, precis så känner jag!


Vad gjorde vi innan vi fick barnen...

Det är ju så roligt att gå igenom gamla bilder och när man gör det kan man ju nästan känna känslan man hade när bilden togs. Jag tänker därför bjuda på några gamla godingar.
Bilder på vad vi gjorde innan vi fick barnen....


1. Julafton 2005. En lugn och skön julaftonskväll med familjen.
Det var sista året innan Albin föddes och sen dess är jularna aldrig lika lugna.
2. Coronaspel. Även det på julafton 2005 och det blir inte att vi tar fram det längre, av någon anledning...
3. Sommar 2004. Vi lekte "kasta-pinnen" hemma hos mamma och det var ju några kilo sen, ser jag.
4. Musen 2003. Våran första digitalkamera var med överallt och tog på det mesta, sen var vi visst inga fenor på att fota, många bilder är suddiga, men jag gillar denna, David ser helt galen ut!
5. Promenader 2003. Vi tog långa promenader i Åkulla när isen fortfarande låg på Valasjön. Davids hund Tanja var med och vi fick fantastiskt fina bilder på henne, hon levde inte länge till efter det.
6. Fiske på byasjön 2004. Vi fiskade massor innan vi fick Albin. Vi var ute långa dagar, kvällar efter jobbet och hade med kaffe/te, mackor och smörgåsar. Vi älskade det! Det var tider det...
7 & 8. Hamragalan 2005. Det visade sig att vi, otroligt nog var ena riktiga fenor på friidrott och både jag och David tog brons. Höjdhopp var min starkagren, dock är det längd eller tresteg på bilderna.
9. Måla fasadbrädor 2005. Vårt gigantiska partytält fick knäcka extra som regnskydd och där stod jag och brorsan och grundmålade fasadbrädor på löpande band.
10. Jag & Teddies 2004. Jag red, massor och det saknar jag väldigt mycket. Precis som på bilden så vill jag ha en lång galopp i skogen, på en ardenner!
11. Galen 25-års fest 2004. Vi var på en hel del fler fester innan vi fick barnen och på just den här festen hade vi galet roligt! det var en "ombytta roller fest" och jag och David gick "all in" i utklädningen...
12. Puerto Rico (Gran Canaria) 2005. Jag och David tog en restresa innan jul och åkte till Kanarieöarna och det var härligt, bara vi 2 och vi gjorde massor tillsammans. Bara 2 månader senare blev jag gravid med Albin.
Jag kan återigen konstatera att det var många kilo sedan...
13. Trysil 2004. Vi åker fortfarande på skidesemester, det är ett av våra stora intressen men det är något speciellt med att få åka tillsammans allihop, som vi gjorde då, det har vi inte gjort sen vi fick barn och det tar nog några år till.

Saknar jag det? Nää, inte alls.
Men jag älskar att minnas tillbaka vad vi/jag gjorde då.

Nu när jag har visat dessa fina bilder så räknar jag iskallt med massa kommentarer!


Hampus 1 år!

För en tid sen hade jag sötaste Hampus i studion, lagom till hans 1 års dag faktiskt och jag har helt glömt av att visa hur det gick! Här kommer bilderna på Hampus & hans bror Isak!


Storstädning och massa busiga bäbisar!

Igår gick hela långa dagen åt till att städa, städa, röja, röja & på kvällen fick jag även adventspyntat lite innan hela kroppen sa ifrån att nu fick det vara bra!

Jag somnade som en stock på kvällen och det var ljuvligt skönt att få sova hela natten! Bebisen har sovit hela natten och vaknade inte inna vid 8 idag heller så vi har hoppat förmiddagsluren nu ett par dagar och bara tagit eftermiddagsvilan vilket resulterat i bättre sömn på nätterna!

I morse lämnade vi Albin på dagis och sen tog vi oss hem igen för vi väntade besök...
Mammagruppen med mammor & bebisar har vart här på förmiddagen och fikat/busat.

Nu sover som sagt Emil gott och vi ska strax bort och hämta Albin på dagis för han ska på läkarundersökning på BVC för sista gången. Sen har vi en hel del att pyssla med i kväll med, men kanske hinner jag kika in senare!


Lussebak!

Jojomen!
Det är julstämning på hög nivå i vårt liv.
Julmusik varje dag, PartyLites Kanel & Lagerbär och julklapps inköp.
Jag tänkte dessutom så smått börja adventspynta redan i början på veckan för sen finns det knappt tid till det.

Jag har, som sagt, sytt och grejat på förmiddagen, lagat mat och efter middagen fick jag besök i studion.
Direkt efter jobbet i studion bar det iväg hem till mor på lussebak, jag och Albin åkte dit och tillsammans gjorde vi en dubbel sats.



Albin gjorde konstiga saker, mamma gjorde vanliga och jag gjorde katter. Dom blev väldigt smaskiga, jag och Albin tog hem vår halva i en papperspåse och nu ligger dom väl förvarade i frysen.

Till och med bloggerskan Her Self, fastnade på bild...


Jodå, mamma proppsade på att hon absolut skulle ta en (eller 2) bild på mig när jag penslade, alldeles rosig om kinderna av värmen från ugnen och tydligen försöker jag säja något på ena bilden...

Direkt när vi kom hem så började jag jobba med lite bilder och nu är jag faktiskt ganska klar (sånär som på ett par mail som ramlat in nu ikväll på fler julkortsbeställninger), resten tar jag i morrn.


Shoppingresultaten...

Eller i alla fall några av dom.



Jag köpte tyger och idag på morgonen sydde jag 4 stycken adventspåsar.
I stället för att ha paketkalender för varje dag så är det en för var advent. Inget avancerat alls utan tex i Albin första så får han en chokladkalender. Nästan alla paketen är dessutom klara...
Jag fick med mig en ny lampa hem från IKEA som passade alldels ypperligt!
Igentligen har jag sett ut en annan lampa men den är så fruktansvärt dyr att denna får duga tills jag blir miljonär.

Nu har jag jobbat i flera timmar här vid datorn och måste ta mig en liten paus men jag hoppas titta in lite senare med yttligare en uppdatering om vad vi gjort idag!


Min lördagkväll!



Rosé, Datorn, tven och den stora soffan!

Vi kom hem nu vid 8, båda barnen somnade riktigt gott, nästan direkt efter att ha busat som galningar nu i kväll. Vi har nämligen vart hemma hos Albins bästis Oscar med familj ikväll och ätit.
Angela fixade egen pizza och till kaffet fick vi galet god kladdkaka med limetopping!
Det var verkligen toppen och dom har ett helt fantastiskt stort hus där barnen leker superbra.

Jag hann inte vara hemma särskillt länge innan vi gick bort till Angela & Nisse för jag och Anna har gjort Götet idag! Tro det eller ej men vi hann med både Bäckebol (Stoff & Stil och IKEA) & Nordstan!
Jag fick givetvis med mig en hel massa fynd hem och jag hoppas kunna visa några grejer inom kort men nu ska jag njuta av lugnet och att få sitta ner på rumpan för det är minsann inte ofta numera...



Bloggutmaning!

Jag har fått mig en bloggutmaning utav Jonna. Har du inte varit inne och kikat på hennes blogg, hon väntar sitt andra barn nu om bara ett par månader..

1. När ingen ser eller hör mig…

… gör jag nog faktikst inget särskillt. Jag är som jag är, alltid och för alla, tyvärr.

2. Jag går aldrig hemifrån utan…

… skor & mobilen.

3. Min blogg heter som den gör för att jag…

… Jag började använda namnet "Fyrklovern" överallt på internet när man skulle ha användarnam och när jag sen startade bloggen så blev det ju lixom naturligt att det skulel heta hemma hos fyrklovern, eftersom bloggen i stort handlar om mig ocg mitt liv. Varför just fyrklovern? Jo för väldigt många år sen, väldigt många, så tatuerade jag in en fyrklover nere på ena ankeln.

4. Om jag vågade skulle jag…

… umgås och bjuda hem folk på vinterhalvåret med. Men tyvärr, emetofob som jag är.

5. Om tio år kommer jag …

… Förhoppningsvis leva på som idag, fast gift, med friska glada barn, jobba med det jag tycker om och vara på väg mot 40 (hua!).

Jag skickar utmaningen vidare till Anna, Lina, Lina, Linnéa & Ida


Jag ligger ensam och kollar på tv. David ä...

Jag ligger ensam och kollar på tv. David är iväg, Albin sover hos mormor & morfar och Emil somnade för ett bra tag sen. Idag har vi vart på Wapnö julmarknad och självklart fick vi med saker hem... På eftermiddagen, när Emil somnat fick jag fixat en hel del och uppdaterat hemsidan. I kväll har jag och barnen vart hos mormorn och morfarn och ätit gott. Albin ville som sagt sova över så det fick han så jag åkte hem och nattade bebisen och sen har jag bara varit! Haft det tyst och lungt, kollat på tv, druckit lite glögg och haft Kajsa hos mig hela tiden! Nu ska jag försöka komma i säng för jag har spännande grejer på gång i morrn...


Nya hyss av Emil på Sandgatan....



Lätt att jobba här!


Köpa en ko?

Ja, det är frågan.

Det går redan hutlöst mycket mjölk i detta hushållet och idag fick Emil smaka mjölk och vägrade lämna ifrån sig flaskan innan den var tom så jag vet inte riktigt hur detta kommer att sluta.
Jag tror vi skulle tjäna på att ha en liten ko i trädgården i stället för jag bär hem mängder med mjölk varje vecka!

Hur som helst så ska jag visa hur det såg ut när han fick mjölk till middag...


När posten kom hade jag dessutom fått med både mina nybeställda visitkort och några bilder jag tänkte visa upp på marknaden.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen raka vägen i säng!
Men jag kunde inte låta bli att mellanlanda här och ändra lite inne på min hemsida, nu inför julmarknaden!



Som ni kan se på en av bilderna ovan så har jag ju idag haft besök i studion.
Världens bästa Björklund och världens bästa Frida har ställt upp för att få ett par mallar till,
 så det inte bara är med barn på!


Vår ljuvliga morgonpromenad!



Idag på morgonen klädde vi på oss underställen och tog en härlig promenad!
Emil i vagnen och Albin på cykeln. Det var så härligt i luften.

Emil somnade gott efter en stund och jag väckte honom när vi nästan var hemma så han fick hjälpa mig med middagsförberedelserna medan Albin fortsatte leka ute.

Nu i eftermiddag har jag haft 2 personer och Albin i studion för lite provbilder till fler julkortsmallar som ska användas på Julmarknaden!

Bäst att fortsätta medan bebisen sover...


Man heter väl inte Emil för intet...


Liten börjar bli stor...

Inte nog med att han knallar runt som en tok (och uppenbarligen gömmer saker...),
igår fick vi första kallelsen till folktandvården. Tur att han faktiskt har tänder.
Får alla kallelser vid 12 månader?

Idag har vi haft en fullspäckad dag (igen...).
Morgonen började bra och vid halv 9 kom farmorn och tog med båda killarna på en härlig morgonpromenad i vintervädret. Dom lämnade Albin på dagis och tog sen en lång runda med farmorns vovve Ross.
Jag hade tid hos massören, världens bästa dessutom som idag försökte få bukt med min häl.
Min häl har krånglat innan och nu är det inflammation i ett muskelfäste, men jag masserar och stretchar så hoppas vi att det vänder fort!
Det var ju minusgrader när jag körde iväg i morse och då kändes det extra tryggt att ha alla 4 vinterdäcken lastade i baget, för dom ska bytas i morrn...

När jag kom hem hade Emil och farmorn hunnit med en förmiddagsfika och lite bus. Ross var helt slut efter den länga promenaden och låg utslagen på golvet i tvättstugan och sov hårt. Jag och Emil fick gosat lite innan det var dax för lunch och sen kom Camilla nästan direkt när vi var ätit klart.
Vi fick jobbat av det vi hade planerat och Emil skötte sig fint undertiden.

När Camilla åkt gick jag och Emil en promenad. Vi träffade en gullig kvinna som berömde mig för fina bröllopsbilder jag tagit i sommras. Sånt är alltid roligt.
Emil somnade ganska snabbt och när vi kom tillbaka hem kom Björklund på en spontan kopp te.

Nu ikväll har jag och killarna vart ensamma och det har busats & badats.
Båda 2 somnade som små lamm redan vid 19.15!

När D kom tillbaka tog vi lite glögg till House!
Det blir tidig sänggående idag eftersom båda killarna säkert vaknar före tuppen i morrn...


Buzzat Natusan Bedtime bath.



Nu har vi testat dessa produkter från Natusan på Emil (och Albin med faktiskt).

Det har funkat jättebra men jag har inte alls märkt någon skillnad på att han skulle somna bättre.
Visst luktar det gott, men jag gillar när det bara luktar så naturligt och "bebisigt" som möjligt.

Jag kommer att fortsätta med Natusan Top-to-toe som vi använder här hemma.

Idag hade Emil dessutom slarvat bort proppen till badkaret så vi fick använda vasken i tvättstugan...


Just nu vid vårt matbord...


Ny servis...



Idag fick jag hem en matservis till!

Igentligen behöver jag ju inte den nu, eftersom jag har köpt en jättefin Rörstrand.
Men det visste jag inte när jag bestämde mig för denna!

Jag har bestämt mig för att se om jag kan sälja den, men kan jag inte det så blir jag inte jätteledsen för den har redan fått en plats i vitrinskåpet och det gör sig såå bra där....

Hur som helst, är någon intresserad så har jag lagt ut den här.


Idag gör vi....

Bakar!!

Vi började morgonen med att lämna Albin på dagis vid 9 för dom har gympa idag och det får alla dom stora barnen vara med på om dom vill och det vill Albin gärna!
På vägen hem somnade Emil så lägligt att jag hann ta en dusch innan vi skulle fortsätta vidare till mormorn.
Jag hade en tid att passa i stan så Emil fick stanna med mormorn och så fick dom gå bort och hämta Albin när gympan var slut. Jag lämnade tillbaka mammas bil och hämtade upp barnen och så promenerade vi hem igen, med vägen om affären så vi skulle kunna baka bröd!

Väl hemma blev det först lunch och sen bakade jag ut min torparlimpa och satte in den i ugnen och sen gick vi ut en sväng tills Emil somnat. När vi kom in igen satte vi en deg lantbröd som vi ny bakat ut och väntar på att den ska jäsa klart!
Emil ska strax väckas och så ska jag och Albin öva lite till på bokstäverna!


Buspojkarna!



Just nu sover Emil, men precis innan dess såg det ut såhär....


Vinnare!



Tävlingen är avslutad!

Mail är skickade till vinnarna, som är:

Paket 1 - Louise
1 Miniatyrglasljus i doften Mintchoklad
8 st Votivljus, 4 st Mistelkyss & 4 st Julgodis

Paket 2 - Linda
6 st Teljus i doften Mystery Potion
4 st Votivljus i doften Tonkaböna

Paket 3 - Anna
1 Miniatyrglasljus i doften Kokosoas
2 Votivljus i doften Julgodis

Paket 4 - Frida
1 Miniatyrglasljus i doften Kokosoas
5 st Teljus i doften Mystery Potion

Grattis!


Till pappa...

Idag klev vi upp alldlels för tidigt, eftersom pappan skulle iväg även idag.
Albin gav honom hans paket som han blev glad för och sen satte vi oss och kollade på Björnbröder innan D åkte och vi låg kvar under varsin filt i soffan. Lugnet varade inte särskillt länge för efter bara 5 minuter började någon ropa uppe på övervåningen och redan kvart över 6 var det fullt ös här hemma med bus och leksaker överallt.

Nu har vi i alla fall avnjutit nybakat till frukosten med lite levande ljus & te/varm choklad och strax ska vi börja göra Albin klar för ännu ett barnkalas. Emil går runt här hemma som en tomte nu för tiden och sjunger, galer, pratar och gör sig till. Rätt var det är hör vi hur han står i någon vrå och skrattar tillgjort för sig själv.

Hur gick det för mig i går då, jag som skulle få så mycket gjort....
Njae, det gick väl sådär. Barnens faster kom och passade barnen (TACK Lina!!) men strax efter henne fick vi dessutom oväntat besök som dröjde sig kvar i flera timmar och inte gick innan middagen var avdukad och uppäten. Visst är det härligt med spontanbesök ibland men jag uppskattar om man hör av sig innan eftersom jag hade planerat in flera timmars jobb när Lina var här, nu blev i stället kvällen lång, väldigt lång, inte riktigt så jag tänkt mig min lördagskväll.

Hur som helst så kom David hem, Lina åkte och jag fortsatte jobba.
Efter lite kvällsmat i magen kände jag att jag behövde komma ut & få lite luft så jag tog Albin med mig och gick en rask promenad. Han cyklade med pannlampa och jag gick. Tur var väl det att han hade pannlampa för där vi gick var inte alltid belysning och då var det rikigt kolsvart. Vi tog en vända i Höråsen innan vi gick hem, tog en dusch och slutligen lite glöggmys i soffan. Jag och David med varsitt barn i varsin soffa. Kvart över åtta sov båda barnen hårt och jag fortsatte som sagt jobba... Vid halv 12 stängde jag av datorn och la mig brevid den tungt snarkande mannen.

Jag har en hel del kvar så tyvärr blir det ingen auktion för mig idag. David är iväg, jag ska fixa iväg Albin och hälsa på min egen far med ett litet paket med innan det är dax att inta kontorsstolen igen när bebisen förhoppningsvis sover middag...


Julpannacotta

Igår åt vi julpannacotta till efterrätten.
Jag älskar julen och kan aldrig få för mycket av den så därför tjuvstartade vi lite i går.


Till pannacottan hade vi smörstekta äpplen med kanel & kardemumma samt pepparkakskross och en helt underbar vit glögg med äpple & kanel (Herrljunga).

Ingredienser:
2,5 st Gelantinblad
5 dl Grädde
2,5 msk socker
4 kanelstänger
Hel kardemumma
Hela nejlikor
1 Apelsin, skal & saft.

Blötlägg först gelantinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden och sockret tillsammans med kanelstängerna, några kardemummakärnor (ca 10),
några hela nejlikor (ca 3-4 st), skalet från apelsinen (jag skär stora bitar tunt med en kniv i stället för att riva).
Låt det sjuda några minuter, ta sedan av plattan och blanda i apelsinsaften och smält ner gelantinbladen.
Ställ åt sidan och låt det dra i ca 30 miunuter.
Häll upp i formar och kyl i minst 3 timmar.


Behöver ER hjälp!

Ni har väl inte missat julmarknaden i Rönnås Lada (Björkäng) den 1 december?
(nää, hur skulle ni kunna det, så som jag tjatar ;-))



Klickar du här kommer du till deras hemsida, där hittar du mer info samt vägbeskrivning.

Hur som helst, jag ska ju bygga upp en studio på julmarknaden, på loftet, med halmbalar, fårfällar, plädar, lyktor och lite annat smått och gott. Jag har pillat ihop några mallar som jag tänkte använda och nu vill jag ha er hjälp, alla mina läsare. Är det något som ni saknar?
Jag kommer ev att ha någon mer mall med, efter era önskemål.
Jag vill ju att det ska finnas något för alla.
Givetvis kommer man ha få sitt eget namn och så kan man välja om man vill ha bilderna i
 Färg, Svartvitt eller Tonat.



Jag har 4 olika storlekar
10x15 cm
10x21 cm
15x15 cm
15x21 cm

Man kan välja att få med kuvert eller om man vill ha vykortsbaksida.
Det kommer att vara lite olika priser beroende på storlek och utförande och det är det jag sitter och räknar på nu, men det kommer vara från 16:-/st (minsta antalet är 20 st), så från 320:-.

Hjälp mig nu allihopa och tyck till!
Mellan 16-21 den 1 december kommer jag att hålla till på loftet och fota så
kom förbi och gör ditt julkort.


Vilken härlig natt!

Helt otroligt!
Bebisen har sovit precis hela natten,
(ja för ni trodde väl ändå inte att det handlade om någon slags romantik när ni läste överskriften? Som småbarnsförälder är sammanhängande sömn det bästa som finns...) han somnade igår vid 20.00 och vaknade inte innan 06.45 i morse och jag har inte ens hört honom på hela natten!

Jag vaknade av att David gick ut vid halv 7 i morse och då passade jag oxå på att kliva upp, stoppa in sängkläderna i masinen och mysa lite med Albin (som vart uppe sen strax innan kl 6).
Nu ska jag fortsätta med tvätten och bebisen ska få sig en liiiten tupplur för snart kommer Faster Evelina hit och busar med pojkarna!

Men som sagt, nästan 11 timmar i sträck sov den där bebisen, måste vart WC-blocket från igår, eller?


1 dag kvar...

I morrn innan kl 12 är det sista chansen om man vill vara med och tävla om finfina paket med PartyLite ljus!

Tävlingen hittar du här!


11/11/11 kl 11.11...



Albin är i full färd med att välja ut en leksak till sin kompis som ska ha barnkalas i helgen.



Vid den magiska tidpunkten var vi och handlade på Hajen.

Jo, jag jobbar på Ica i byn men ibland behöver vi saker som inte finns här och då blir det en sväng till Hajen,
när man ändå har vägen om stan... 

Nu håller jag för fullt på med fredagens mat, ni vet, det där med att laga något jag aldrig lagat förr.
Det gör jag varannan fredag och idag är ingrediensen pumpan Butternut.

Det kommer bli ugnsrostade rotfrukter (med butternut) med rosmarin & timjan och till det blir det potatisgratäng och helstekt fläskytterfilé som står och efterkokar för fullt nu.

Till efterrätten har jag gjort en julpannacotta (jodå, vi älskar pannacottor...). I grädden har jag låtit hel kanel, nejlikor, vanilj och lite apelsinskal koka med. Det luktar ljuvligt och om jag ska erkänna så smakade det väldigt gott på slickepotten med. Den tänkte jag servera med smör & kanel/kardemummastekta äpplen och pepparkakskross.
Till det har jag köpt en vit glögg med äpple & Kanel, det kan nog bli en bra fredagskväll detta, eller va tror ni?

Innan jag började med maten tog vi en härlig promenad i det ljuvliga vädret!





I går onsdags hade vi en riktig toppen dag!
Jag åkte och hämtade mammsen vid 10 snåret och sen åkte vi hit...





Till Lampfabriken i Hunnestad och kollade på lampor, men framför allt på tomten som ligger där och snarkar...
Emil var väldigt fascinerad och tittade på alla tomtar med stora ögon.

Sen åkte vi vidare på yttligare en shoppingrunda och var inte hemma innan vid 16-tiden.
På kvällen var jag på Work-out och det var skönt att komma bort lite.



I går var Anna & Ella här på morgonen och hämtade en skolbänk som världens bästa svärmor ordnat.
Jag funderade starkt på att ha kvar den själv men insåg att jag inte hinner ta hand om den och inte har någonstans att ha den heller, än...



Sen hade jag kundbesök ett par timmar och när Albin sov middag började jag med lite pyssel inför julmarknaden i Rönnås Lada.

På kvällen hade vi mys, med tända ljus i alla nya fina lyktor.








Detta inlägget tog ungefär 3 timmar att skriva, med matlagning, passning av bebisar, telefonsamtal till giftinformationscentralen, middag och slutligen påklädning av barn för utomhusvistelse.

Jodå, bebisen fick visst fatt i ett såntdär WC block som man lägger i vattenbehållaren i toastolen för att få blått vatten. Jag hade ingen aning om att jag överhuvudtaget hade sådanna för det har vi inte använt sen vi bodde i lägenheten (varför spar jag på ALLT!!??). Hur som helst så satt Albin på toan och ropade på mig och undrade om inte Emil kunde få vara med honom där och det fick han ju. I den skåpet har vi bara leksaker, lite våtservetter och pappersrullar, men tydligen hade det smugit sig in en sån blå grej och rätt var det är så ropar Albin på mig och när jag kommer så står han där, så nöjd, alldeles illblå runt munnen...

Jag spolade munnen och grävde runt med fingrarna så han klykte sig och nästan spydde flera gånger stackarn. När jag kollade noga på den där blåa grejen så hade den ju en skyddsplast som han bara precis gnagt hål på, där av det blåa. Att han skulle fått nåt vidare i sig tvivar jag på men jag ringde ändå och då fick jag veta att det inte brukar vara farligare än tvål, pju!

Såhär står det på deras sida om WC block.

Irriterande, kan ge illamående, kräkningar. Ingår bl.a. i diskmedel, duschtvål, hårschampo, skumbad, såpbubblor, WC-hygienblock.
Åtgärd Ge lite dryck. Kontakta Giftinformationscentralen vid symtom eller vid förtäring av större mängd (t.ex. flera klunkar av en flytande produkt).

Nu ska jag kila upp och duscha, medan alla pojkarna är ute och går en sväng.


Liten onsdagslista...

Hur många gånger har du varit kär? Ohhh, flera stycken tror jag...
Favoritgodis: Choklad & Polka.
Coolaste stad du har besökt: Cool... Hmmmm? Får nog bli Panschwitz-Kuckau som vi var i, i september.
Action eller skräck? Action, hatar skräck!
Ville bli när du var liten: Veterinär.
När fick du din första kyss? Kommer inte alls i håg hur gammal jag var, men jag minns med vem ;-)
Hur var du i högstadiet? Ungefär som nu tror jag. Jag har alltid vart skötsam med skolan, aldrig skolkat, vart med i antimobbningsgruppen, haft många kompisar och jag verkligen älskade högstadiet!
Vad är du beroende av? Mina barn, min familj.
Dagens tråkigaste händelse: Att Emil tok-bajsade på restaurangen och handfatet på toaletten var alldeles för litet för att rymma min 11 kilos klump. Det blev blött, kladdigt och jag var genomsvettig, men det gick bra, han hade ju en body under alla kläderna som fick ta det värsta... 
Dagens roligaste händelse: Att jag, mamma & pojkarna kikade på tomten som snarkar i Hunnestad.
Dagens humör: Trött, lite matt och yr, men efter träningen faktikst riktigt bra!
Vilka tv-program följer du? Grey's Anatomy, Criminal Minds, CSI,  House, Robinson, Vem kan slå Filip & Fredrik
Vad gillar du mest med dig själv? Att jag får en jäkla massa saker gjorda och att jag är spontan.
Vad gillar du minst? Att jag har för dåligt tålamod...
Vad är det roligaste du vet? Åka med familjen på utflykt!
Har du något motto? "Frågar man inget, får man inget veta"
Vad ångrar du? Förut ångrade jag massor men jag har slutat med det. Allt som jag gjort är gjort och det är bara att leva med det!
Vad önskar du? Att familjen alltid får vara frisk (sen hade ju en mille vart helt ok med).
Vad klarar du inte dig utan? Mina barn.
Vad gör du helst en vardag? Det vardagliga, tar hand om barn, tvättar, städar, lagar mat och tar en fika med goa vänner.
Vad gör du helst en lördagskväll? Umgås med David, efter att barnen somnat...
Vad har du mest av i din garderob? Linnen.
Drömjobb? Massor!  Jag vill jobba med olika saker, saker som jag är bra på tex fota, redigera, marknadsföring, baka mm

Sötaste syskonen...

Just nu...



Emil är aldrig långt bakom brorsan sin och såhär kan det se ut i vårt lilla badrum på morgonen...

Albin är ju så rastlös av sig så han älskar att leka med lillebror och om han, i något svagt ögonblick, skulle få för sig att vilja pyssla så går han upp på sitt rum, eller sätter sig vid köksbordet.

Idag tog Emil lite sovmorgon och vaknade inte innan 7.15 så när jag väl hämtade ner honom så var det full rulle på en gång, då hade ju Albin vart vaken i nästan 1½ timme och var jätte leksugen.

Nu har min lilla kille passerat 11 månader och om knappt en månad fyller han 1 år.
• Emil älskar att busa med brorsan men han har ett jäkla humör så retas Albin med honom
så dänger han till honom och tjuter.
• Han blir sur när man säjer till honom vart han inte får vara och ruskar missnöjt på huvudet.
• Han går och har gjort ett tag nu, men med skor på blir han som förstelnad.
• Han har 5 tänder och den 6:e på G.
• Han äter som en häst, och äter ALLT nu.
• Helst av allt vill ha sitta hos mamma i soffan och somna på kvällen men om inte jag är hemma eller om pappan nattar så somnar han i sin säng (jag är bara så svag och älskar kvällsmyset....)
• Han härmar vissa ljud och säjer "Pappa" i tid och otid, mamma däremot säjer han bara när han är ledsen.
• Han har dom sötaste bruna ögon man kan tänka sig och man bara smälter när han tittar en djupt in i ögonen.
• Han älskar promenaderna i vagnen och sover ALLTID ute på dagen.
• Han är fortfarande väldigt tunnhårig, men när håret väl kommer så kanske det är lite kvalité på det...
• Bada i simhallen är en riktig höjdare och helst vill han inte att man ska hålla i honom alls.

Det var lite om våran goa minstaste unge.



Världens sötaste tomtenissar!


Jag har börjat kika lite på bilderna från igår, här är en!


Julmarknaden



Jo, det kommer vara ett evigt tjat om denna julmarknaden från min sida och
nu har jag gjort om flyern lite till, håll till godo!


Påminner om....

Partylite beställningen.

I morrn (onsdag 9 november) vill jag ha in beställningen från er som vill beställa ljus.
Jag kommer lägga en order så vi ska få våra ljus till första advent.

Det fanns en hel del erbjudanden nu i november, några av er har fått det på mail och har ni inte det så går det bra att lägga en kommentar eller skicka ett mail till [email protected] så mailar jag ute det.
Det går även att se en del av det här.

Detta är den sista ordern jag kommer att lägga innan jul så snabba er nu att beställa, det finns en katalog online här.


Provfotat...

Idag har jag haft barnen med mig ute i studion på en liten provfotning inför Julmarknaden.
Om det gick bra?
See for yourself...



Emil håller på att få nya tänder så han är verkligen inte att leka med, dessutom har jag insett (mer än en gång...) att det inte är helt lätt att fota sina egna barn. Jag hade givetvis mormorn med mig men det var inte alls Emils dag idag och han var sur mest hela tiden.

Albin då?
Jomen den gossen, han är då from som ett lamm...



Jag fick faktiskt några som inte var helt kassa och jag har ju många dagar på mig att försöka få till det
(om jag hinner då vill säga, nu börjar det lixom köra ihop sig).

Innan vi började fota så hade vi faktiskt en helt ok förmiddag med en ordentlig power walk i Höråsen,
fika hemma hos Albins bästis och en kik i deras nya hus, handling och innan middagen fick vi även gjort 5 olika sorters tunnbrödsnittar som David hade med sig på ett möte i kväll.

Nu går ögonen lite i kors här uppe, Emil sover inte så bra på nätterna nu när tänderna ska upp så jag får nog gå och lägga mig så jag hinner få några timmar innan han vaknar och är arg...



Simon & Emma


I slutet på förra veckan hade jag dessa goa syskonen i studion.


Waldemar & Ella



I förra veckan hade jag dessa goa syskon i studion, Waldemar & Ella.


Julmarknad!



Det kostar givetvis inget att komma på julmarknaden i Rönnås Lada, i Björkäng.



en vrå på loftet där jag kommer bygga upp en "studio"
så man kan komma och ta sina julkort!
Jag kommer även att ha ett "marknadserbjudande".


Vilken bra dag!!

Jag har haft en helt fantastisk dag idag!

Natten var lite sisådär eftersom bebisen var vaken några timmar i natt, eller han kanske inte var vaken men han bökade runt i vår säng i alla fall. David sov som en stock ändå men jag kan inte sova så jag har väl inte haft världens bästa natt, men eftersom jag har världens bästa sambo så fick jag ligga kvar och susa en stund till när barnen vaknade vid 6...

Jag fick äta frukost alldeles ensam, i lugn och ro och det var riktigt skönt eftersom jag alltid annars äter med hungrig bebis brevid. Jag fick dricka te och läsa bloggar, det ni, vilken lyx! Jag som annars älskar våra helgfrukostar när hela familjen är samlad.

Direkt efter frukosten tog jag tag i middagsförberedelserna, det var kalops ochh det ska ju stå på rätt länge. Medan det puttrade på spisen gick vi ut med bebisen så han somnade sen tog vi tag i förrådet och det blev yttligare några lådor som ska till loppis... Att man bara samlar på sig så mycket bröte!

Efter middagen gjorde jag Albin kalasfin för han skulle på barnkalas.



David skjutsade iväg honom och passade sen på att göra några ärenden. Jag hade tänkt göra en hel massa saker men Emil vaknade efter bara en knapp halvtimmes eftermiddagslur så det blev inget alls gjort för mig.

När David kom hem bakade jag barnomsorgskakor.



Sen kom ju fina svärmor med en kaffeservis till mig på eftermiddagen och Lars
kom förbi på kaffe och en nybakad kaka.

I kväll har jag suttit och pratat med världens bästa Pia i telefon hur länge som helst och vi fick klart både flyers, annons, logga & header till Julmarknaden!



Nu behöver vi hjälp att sprida detta vidare, det kommer nämligen att bli julens mysigaste tillställning!


Världens bästa svärmor!

Nu har hon gjort det igen, världens bästaste svärmor i hela världen!!
Hon tänkte på mig när hon såg denna...


Alltså det är nästan lite för bra för att vara sant, på 2 dagar har jag fått tag i både en full matservis med rosa blommor och en full kaffeservis med rosa blommor. Dessutom går dom båda i samma rosa nyans även om det inte alls är samma märke, inte ens från samma land.

Matservisen som jag hämtade igår är Rörstrands Rosamunda och
kaffeservisen är en tysk, den heter Winterling Bavaria och båda ser helt oanvända ut!
Kaffe servisen betyder ju extra mycket eftersom den tillhört Davids mormor, goaste mormor som gick bort förra året, bara en knapp månad innan hon skulle fylla 90 år.

Så igentligen skulle min svärmor få ett helt, extra långt, eget inlägg, om vilken fantstisk människa hon är.
Det ska hon få, för hon är bara bäst, Albin & Emils fina, fina farmor!


Tok-shoppat

Vilken shoppingdag!



Först hämtade vi min fina servis som jag är sjukt nöjd över!

Sen skulle vi bara in på IKEA och köpa några ramar men den notan slutade på en betydligt högre summa...

SUNDVIK Barnstol, vit Bredd: 28 cm Djup: 29 cm Höjd: 55 cm Sitsbredd: 28 cm Sitsdjup: 26 cm Sitshöjd: 29 cm  LUDDE Fårskinn, grå ROTERA Lykta för blockljus, blandade färger Höjd: 38 cm  ROTERA Lykta för värmeljus, svart Höjd: 21 cm  YRSNÖ Dekoration, glitter, blandade färger YRSNÖ Dekoration kula, set om 50, röd, guld-/silverfärgad SÖNDRUM Ram, vit Bredd: 26 cm Höjd: 35 cm Bildbredd: 21 cm Bildhöjd: 30 cm Passepartout innermått B: 12 cm Passepartout innermått H: 17 cm
GLIMMA Ljus i metallkopp Diameter: 59 mm Brinntid: 9 tim. Antal i förpackning: 24 styck  FENOMEN Blockljus, set om 5, vit
Ja, detta var lite av allt som fick följa med oss hem men jag blev även ruskigt sugen på en av deras finfina lampor så det kan nog bli en vända till, snart...

När vi kom hem så plockade jag bara upp, sen tog jag med mig Albin ut på en PW och sen passade vi på att träna lite mage & rygg innan vi duschade och gjorde oss klara för en brakmiddag hos mor & far.

Nu har vi promenarat hem och det är verkligen härligt ute!
Barnen sover, David jobbar lite och jag väntar på den datorn så jag passar på att ta igen mig lite på soffan...


På väg...

Idag ska jag och Albin på en liten utflykt.

Jag har köpt en matservis på blocket som vi ska hämta hem, och när vi ändå är iväg tänkte vi kolla lite på IKEA och så.

Visst är den fin!

Matservis Rörstrand


I går hade vi en hel massa saker för oss. Jag jobbade en sväng, gick bort med barnen till mormorn, hem igen, jobba, tillbaka till mormorn och sen hem igen!
Emil somnade och jag hann jobba vidare en liiiten stund till innan han vaknade och vi fick åka till affären..
Hem, laga middag, äta och jobba lite till efter det. Kvällen blev inte så lång eftersom det tog en stund att bli klar, men jag hann kika lite på tv i sängen innan jag somnade.

I torsdags körde jag och barnen ett rejält träningspass på morgonen med en power walk/barnvagns jogg i Höråsen för att sen skynda hem och duscha, äta och göra sig klara för nästa utflykt.
Vi körde upp till Fritsla och hämtade hem vår nya pärla!


Nu väntar vi bara på det nya tältet som vi beställt och när det kommer ska vi sätta upp det och se så det passar, sen ska husbilen få krypa in i värmen och vila över vintern.

Men nu har jag verkligen inte tid att sitta här, barn ska kläs på, saker ska packas, bebisen ska förmiddagsvila och sen ska vi ju ge oss av!


Amerikanska pannkakor

Recept på smarriga Amerikanska pannkakor efterfrågas så här kommer det!
(jag gjorde dubbelsats...)

Ingredienser
1 ägg
2½ dl mjölk
2 msk smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
½ tsk salt

Gör så här
Vispa samman ägget och mjölken.
Smält smöret och vispa ner det i mjölkblandningen.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Rör ner mjölblandningen i mjölkblandningen.
Stek i plättjärn eller i stekpanna, det går precis lika bra för de flyter inte ut.
Jag hällde i knappt 0,5 dl till varje plätt.


Älskade Pyzen, du fattas oss! Fattar fortf...

2011-09-02_06_54 (MMS)

Älskade Pyzen, du fattas oss! Fattar fortfarande inte att du inte finns och det käns helt overkligt att tänka på att du faktiskt är borta. Fortfarande kommer jag på mig själv med att leta efter dig och sängen är rysligt tom om kvällarna, där vid mina fötter där du alltid låg. Som vi längtar efter vår goa kise. Sov gott, underbara älskade...


Alive...

Jodå, jag lever men jag har haft så in i norden mycket att göra och det är inte slut än, men jag hoppas hinna titta in med en liten uppdatering i morrn!


Kvällsmaten!

Idag hade vi ett helt lass med "American Pancakes" till kvällsmaten!



Dom var ruskigt goda och båda barnen & David åt som óm dom inte sett mat på flera år!
Det var enkelt och gick smidigt som attans att steka dom så det här var definitivt inte sista gången.

Varje onsdag så tränar både jag och David på kvällen och vi möter i princip varandra i dörren och i kväll var båda barnen vakna när jag kom hem vid 20.00. Så jag fick inte sövt bebisen och lagt Albin innan halv 9 och efter det fick det bli en pancake, banan och en kopp te.
Det jag ville komma till är att jag fortfarande sitter i träningskläder...
Grey's börjar 21 och det kan man inte missa så nu blir det en sen dusch och bums i säng!


Tävla hos Fyrklovern!

Idag har jag rensat (som går att läsa i inlägget nedanför)!
Det blev en del över och jag tänkte nu vara så snäll att lotta ut
det till mina läsare, för det ska inhandlas nytt nu i November som jag behöver plats till...

Det kommer att bli 4 st vinnare och paketen ser ut så här:



Paket 1
1 Miniatyrglasljus i doften Mintchoklad
8 st Votivljus, 4 st Mistelkyss & 4 st Julgodis

Paket 2
6 st Teljus i doften Mystery Potion
4 st Votivljus i doften Tonkaböna

Paket 3
1 Miniatyrglasljus i doften Kokosoas
2 Votivljus i doften Julgodis

Paket 4
1 Miniatyrglasljus i doften Kokosoas
5 st Teljus i doften Mystery Potion


Tävlingsregler:
Vill du vara med i utlottningen av något av dessa paket så skriver du en kommentar i det här inlägget.
Det är viktigt att du uppger din mailadress så jag kan komma i kontakt med dig om du vunnit.
Har du inte hörts av inom 14 dagar så går din vinst till någon annan.
Vill du dessutom ha 2 stycken lotter så skriver du i kommentaren att du länkar i din egen blogg,
att du är med och tävlar här hos mig, tänk på att uppge din bloggadress.
Du får gärna låna bilden ovan.
För att kunna få 2 lotter måste du alltså ha en egen blogg att länka via.

Skriv gärna i kommentaren vilket paket du vill ha (om det är något du inte vill ha),
givetvis får man gärna vilja vara med och tävla på alla paketen!

Tävlingen håller på hela nästa vecka med, alltså till den 13 november klockan 12.00
Vinnarna meddelas via mail men kommer även att läggas ut här på bloggen.

Lycka till!


OK i rumpan!


Albin fick ett stort OK i rumpan idag på 5-års kontrollen och inte ett ljud han sa när han fick spruta.
Stolt mamma givetvis.

Vikt 20,9 kg
Längd 110 cm

Han fick klippa, rita, balansera, hoppa på ett ben & svara på frågor.
Vi fick tid för läkarundersökning med för nu är det sista gången han går på BVC, sen tar skolan över!


Utrensning...

I helgen rensade jag friskt i mina PartyLite lådor och så nu har jag en hel väska med grejer jag säljer ut!
Bland annat detta...



1. 3-veksglasljus. Brinntid 55-65h Ord.pris 289:-/st Nu 165:-
Orange = Apelsin & Kumquat / Rosa = Smultronland

2. Glasljus. Flerfärgat = Summerfruits / Orange = Ananas & Granatäpple
Brinntid 55 h. Ord.pris 229:-/st Nu 109:-
Trumpetglas, Grönt = Agave Nektar. Brinntid 35-40 h. Ord.Pris 155:- Nu 89:-

3.
Pelarljus flerfärgade. Brinntid 90h. 7x17 cm. Ord.pris 229:-/st Nu 149:-
Orange = Apelsin & Kumquat / Lila = Björnbär & Honung

4. Pelarljus Fyrkantigt med trästruktur. Brinntid 80 h. 7x15 cm.
Agave Nektar Ord.pris 229:- Nu 149:-

5.
Pelarljus litet, Revitalized. Brinntid 65 h. 6x12 cm. Ord.pris 125:- Nu 79:-

6.
Miniatyrglasljus. Brinntid 30-35 h. Kiwi & Jordgubb. Ord.pris 129:-/st Nu 89:-
Köp båda 2 för 150:-

Lägg en liten kommentar om ni är intresserade eller ett mail
[email protected]

Jag kommer även att ha en tävling, med massa fint!!


Härliga morgon!

Här hemma har vi vaknat upp till en härlig morgon!

Emil somnade inte om i sin säng efter vällingen vid halv 6, men David kom över med honom till mig och där somnade han faktiskt om. Vi vaknade vid kvart i 7 av att Albin höll på och leka högljuda lekar på sitt rum.

Efter en stadig frukost, en hel del morgonbus redan faktiskt och ett långt trevligt samtal med svärmor är vi nu redo att möta dagen. På agendan idag står det 5-års kontroll på BVC för Albin, han ska få en spruta och det har vi pratat om så jag hoppas det kommer gå bra. Tror vi ska ta och ge oss ut på en promenad alldeles strax.

Måste bara visa en film på Albin & Emil nu på morgonen.
Lillebror härmis ska göra precis som storebrorsan...


Höstlov!

Albin har höstlov så vi har fyllt dagarna ordentligt med saker att göra, därav dåligt med datortid...

Igår var vi på Lekstugan på förmiddagen med Albins mammagrupp och sen fick vi tok-skynda hem för jag skulle fota och eftersom båda barnen somnat gott i bilen på vägen hem så var det tur att mormorn mötte upp och tog hand om dom medan jag jobbade lite.

Mamma var kvar här en sväng och när David kom hem började jag med bilderna. Jag hade en dundrande huvudvärk hela dagen och jag lyckades aldrig bli av med den så det var väldigt skönt att gå och lägga sig i går kväll.

I morse när jag vaknade var huvudvärken borta, men tyvärr vaknade Emil sådär tidigt idag igen så jag var inge vidare pigg ändå. Dessutom vaknade han helt plötsligt i natt, det har inte hänt på länge nu, men jag hoppas bara det var en engångs grej.

Vi tog en härlig promenad i förmiddags och Emil fick premiäråka (och sova i) den nya vagnen!



Det är en Emmaljunga Stroller som jag bytt till mig och den funkar finfint!

På förmiddagen hann jag även med lite jobb och ett besök av en god vän.
När Emil ätit middag så stack vi till gammelfarmor & gammelfarfar i falkenberg. Givetvis serverades det massor av hembakat till kaffet. Emil spatserade på som aldrig förr medan Albin och farfar började bygga ihop en legogrej som farfar köpt för att dom ska ha nåt att göra. Albins kommentar när jag förklarade att vi skulle åka hem och han fick fortsätta bygga nästa gång var
-Kan vi inte komma hit i morrn igen?

Jag råkade glömma min telefon där så jag fick vända och köra tillbaka efter bara någon kilometer men då hade Albin redan somnat... Emil somnade givetvis inte fören vi nästan kommit till Tvååker igen men då sov han hårt så jag fick väckt Albin så vi kunde handla.

Väl hemma blev det sådär kaosartat som det bara kan bli i en barnfamilj.
Jag hade 4 kassar som skulle packas upp, bebisen var nyväckt och ville bara vara hos mig, vilket resulterade i att han hängde mig i byxbenet. Katten var visst jättehungrig och låg framför mig vilket håll jag än vände åt.
Maten skulle fixas så jag satte på riset, ugnen, såsen och skulle "bara" tärna kasslern. Albin var i alla fall förnuftig nog att inte vara i köket, han satt i vardagsrummet och pärlade men mitt i det värsta kaoset så börjar han gråta, alldeles för högt för att bara vara "min-pärlplatta-gick-sönder".
Jag frågade var det var som hänt och han ropar tillbaka att han har en pärla i näsan!
EN VAD?!? VART DÅ sa du??!

-Har du pillat upp en pärla i näsan?! Varför då?!?

Han fick snyta och snyta och tillslut kom den ut, sen kom pappan hem och vi kunde äta middag i lugn och ro!

När han lagt sig och somnat så vaknade han till efter bara en halvtimme, han drömde mardrömmar (vilket han gjort en del det sista) så när jag gick in sov han nog fortfarande  men jag frågade om det hade lugnat ner sig (David hade vart inne och tröstat först) och då sa han.
- Dom är väl inne nu mamma?
-Vilka då?
-Dinosaurierna.
-Men älskling, det finns inga dinosaurier.
-Bra!
-Sov gott...

Nu har vi kollat klart på House och jag ska ta en snabb dusch och krypa i säng!


RSS 2.0