Nu är det kvällsmat i husbilen innan vi åk...

2011-07-31_17_52 (MMS)

Nu är det kvällsmat i husbilen innan vi åker hemåt för några dagars jobb och donande. Vi hade tänkt åka ut på en liten sväng till i veckan som kommer. Bäst att packa in det sista...


Vi är på djurparken och har världens finas...

2011-07-31_11_04 (MMS)

Vi är på djurparken och har världens finaste väder!


Våran envisa lilla bebis sover ju aldrig! ...

2011-07-30_21_40 (MMS)

Våran envisa lilla bebis sover ju aldrig! Han somnade som planerat när vi körde från Älvängen men vaknade strax innan vi kom fram till Borås och som ni kan se är han mycket nöjd över att få sitta på förarsätet i husbilen... Albin sover sen länge, jag har oxå gått och lagt mig och David kollar tv med Emil i famnen. Jag älskar vår husbil!


Vi är på väg! Albin sover redan som en sto...

2011-07-29_19_36 (MMS)

Vi är på väg! Albin sover redan som en stock medan jag försöker underhålla en alldeles för vaken lillebror... I morrn är det dax för sista deltävlingen i SM sidvagnscross så vi har packat husbilen idag och är nu i göteborg på väg mot Älvängen.


Mina nyaste grannar...

...är inte alls fula!



En liten stund varje dag bara måste man gå in och sticka ner näsan i denna lilla lådan där Alice tre ljuvliga ungar ligger och myser. Dom har i dagarna börjat öppna ögonen och är precis hur oemotståndliga som helst.


Hektiska dagar...

Ja, det är väldigt mycket på gång och jag hinner knappt med någonting som jag tänkt...

Igår var vi ju som sagt hos Peter & Emilie på kvällen och det var jättemysigt, båda barnen uppförde sig exemplariskt hela kvällen, nästan så jag tyckte det var lite konstigt att dom båda var så ordentliga.

Nu har jag vart tvungen att komma i kapp med både vår bokföring och med föreningens och jag har haft en himla tur för Albin kom i morse och frågade om inte han kunde få ha Emil hos sig på sitt rum och det fick han ju gärna!
Båda barnen har vart inne på hans rum en bra stund nu och jag sitter ju precis utanför så jag ser och hör allt, men var mysigt dom har och Emil älskar ju att få vara med storebrorsan.

Nu kommer strax David hem så vi ska ner och fixa middagen, hoppas jag får lite mer tid snart så jag kan blogga ordentligt igen!


Hektisk dag även idag... Vi har vart och ä...

2011-07-27_16_14 (MMS)

Hektisk dag även idag... Vi har vart och ätit hos Peter & Emilie nu i kväll, supermysigt. Dessutom är det ju inte fy skam att få snosa bebis nu när våran kille börjar bli så stor. Innan middagen var vi i väg och flög med vår nya drake, som synes på bilden. Nu sover båda barnen och jag ska göra desamma...


Blir bara en liten kik såhär på kvällskvis...

2011-07-26_17_54 (MMS)

Blir bara en liten kik såhär på kvällskvisten. Jag har målat även idag och som ni ser på bilden, vart inne och gosat med kisarna. Den ena lilla tösen har öppnat ögonen idag, bedorande söt såklart.


Min lilla Älskling ligger i soffan och tar...

2011-07-26_10_53 (MMS)

Min lilla Älskling ligger i soffan och tar igen sig efter att ha trampat på en skruv som gick rakt genom tofflan och in i hälen... Men han är så redig och tapper, mammas älskade hjärta!


Helt slut!

Ja, det kan man lugnt säja att jag är nu!

Vi åkte hemifrån halv 9 i morse, mot Göteborg och Stoff & stil. Jag, Anna och Martina.

Vid halv 4 körde vi från götet och då hade vi besökt en hel del andra butiker med, dessutom hamnade vi i lite bilkö på hemvägen men vi var nog ändå hemma vid 17-snåret.

Jag möblerade om lite här hemma & packade upp när jag kom hem, sen var det kvällsmat och nu ikäll har jag stått ute i garaget och målat, 2 hyllor ska shabby chicas, sen börjar jag bli klar, har då bara ett bord kvar.

Nu har jag dessutom givit skrivbordet en strykning matt lack eftersom jag nog kommer att använda den en del, till vad ska jag visa er en annan gång, nu måste jag knalla upp och sova.

I morrn blir det mer målande, redigerande och bebisgos!


Emil står och speglar sig. Pussar på sig, ...

2011-07-24_18_33 (MMS)

Emil står och speglar sig. Pussar på sig, går utmed och pratar!


Söndagsfrukost med nybakade scones!

Idag har vi haft en riktig mysfrukost med nybakade scones.

Jag gjorde ett annat recept än det jag brukar och stoppade smeten i muffinsformar, så mycket smidigare!


Taget med mobilen...

Jag bjuder på receptet.

Det här behöver du :

75 gram smör
8-9 dl vetemjöl ( ett par dl kan bytas mot grahamsmjöl )
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1- 2 dl riven ost
1 tsk salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 200- 225 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, och rör ner osten.
Tärna sedan ner smöret, och arbeta ihop till en deg , samtidigt som du då och då tillsätter mjölken.
Pensla muffinsformen  ( en sådan muffinsplåt ) eller lägg muffinsformar i plåten, innan du fördelar ut degen i formarna.
Grädda i ca 15 minuter eller tills de har fått en fin färg.


Skåpet är klart! Nu väntar vi bara på dom ...

2011-07-23_10_27 (MMS)

Skåpet är klart! Nu väntar vi bara på dom nya beslagen som jag beställt. David och Albin är ute sen länge och jobbar vidare på altanen.


Jag och Emil sitter och myser i kvällssole...

2011-07-22_19_38 (MMS)

Jag och Emil sitter och myser i kvällssolen, lyssnar på Albin och tittar på när pappan bygger vidare på altanen. Nu har vi alla 4 givit upp och ligger i våra sängar. Det kommer nog inte ta särskilt lång tid för oss att somna idag...


Vi bygger altan!

2011-07-22_17_35 (MMS)

Vi bygger altan!


Testar min nya telefon med en bild på Albi...

2011-07-21_07_09 (MMS)

Testar min nya telefon med en bild på Albin när han är ute på flugjakt...


Tömmer ena kameran...

Usch och fy vad dålig jag är på att visa er bilder nu för tiden... Skäms på mig!
Men jag kan inte lova att det kommer bli bättre riktigt än, jag har fortafarande en såndär hel massa på gång (som vanligt). Men nu fick jag i alla fall tömt ena minneskortet och där hade jag visst detta...


Bla bilder från när vi hade kalaset för min älskade Farfar som fyllde 75 år.
Vi började med tårta & kaffe hemma hos mamma och sen käkade vi grillbuffé på Ästad.
Dom båda nedersta är från i söndags, Albin målade en tavla som faster Evelina fick när hon fyllde år och Emil tar igen sig i vagnen.

Idag har vi återigen donat...
När vi ätit frukost och det var dax för Emils förmiddags-lur så gick jag och Albin ut i garaget och gav överdelen på hyllan en omgång täckfärg. Även vitrindörrar, hyllplan och lådor fick en omgång. När det var klart så hade lillebror redan vaknat men han fick smaska lite på min nyckelknippa och då hann vi med att lacka bordet för 3:e gången så nu är det faktiskt klart!


Jag är nöjd, väldigt nöjd!

Nu ska vi bara tömma underdelen på skåpet oxå så jag kan börja på det, men det är ju lätt som en plätt!

Efter målningen blev det lunch och sen på eftermiddagen gav vi oss ut på en promenad. Vi gick bort till skolan och Albin fick springt av sig, klättrat, gungat, hoppat och busat. På hemvägen tog vi en glasspaus på Korv Me Mos och när vi satt där kom Oscar med familj och gjorde oss sällskap. Dom hängde med oss hem efter glassen och sen kom även Camilla och David förbi en sväng.

När alla gått blev det lite bråttom, Emil passade på att göra en riktig explosion i blöjan och sen skulle han ha mat. Morfarn kom och undrade om vi skulle åka med honom ut till banan eller ta egen bil men eftersom David inte kommit hem ännu så fick Albin åka med morfarn medan jag gjorde te, mackor och packade en kvällsmats-fika korg att ta med ut till banan.

Som ni kan läsa om i inlägget här under så var det prova-på-kväll för sidvagnscross ute på Anneberg och det ville vi ju inte missa.

Albin hittade sin kompis Hannes direkt och som tur var så hade dom båda sina cyklar med sig så det blev en massa race med sladdar och hopp... Tobbe och Ella kom ut lite senare och alla 3 barnen lekte jättebra ihop även efter det.

När vi kom hem fick jag bära upp en genomskitig unge i duchen och skura ordentligt. Behöver väl knappt nämna att han somnade innan det lilla vithåriga huvudet landade på kudden. Emil sov en liten stund när vi åkte till banan så han var inte riktigt lika trött men vid 9 susade han gott i sin säng han med!

Nu ska jag oxå krypa till kojs för i morrn blir det massa mer målning hoppas jag, vi får fjäska lite extra för mormorn, men vem kan motstå dessa guldklimpar?


Lyckat med prova på!



Jag fick bara filmat lite på slutet men det var för det var så himla mycket rörelse runt omkring så jag glömde helt enkelt av! Massa folk som ville provåka och det var verkligen lyckat!

Var det någon som ändå inte fått prova och hemskt gärna vill så går det bra att maila mig så ordnar jag det!


Vi tar en glasspaus...

bild0171 (MMS)

Vi tar en glasspaus...


Barnen...



Dåligt med tid, även idag så jag slänger upp en liten film i stället.


Underbara man!!!

Världens bästa sambo kom hem med en ny telefon till mig idag!!



Det är tydligen väldigt ute med den telefonen som jag har haft hittills, framför allt eftersom jag använder kalendern enormt mycket.

Dessutom fick jag ett "slimcase" att ha den i!



Sa jag att han är väldens bästa...


Prova på Sidvagnscross!

I morrn är det dax!
Vi har ordnat så man kan få prova på att köra (eller burka med för den delen) en sidvagnsmotocross i morrn.
Det kommer att vara prova-på både i Varberg (På Annebergsbanan) och i Älvängen mellan 17.15-20.00.

Så tveka inte att åka och prova!


Skåpets överdel är nu grundmålat...

bild0170 (MMS)

Skåpets överdel är nu grundmålat...


Behöver mer timmar på dygnet...

Är det bara jag som skulle ha stor nytta av lite fler timmar på dygnet?

Igår kväll var jag ute och gav bordet och borsbenen en omgång färg till innan jag stupade i säng för att återigen vara ute i verkstaden i målar-outfiten redan strax efter 7 i morse...

I morse fick bordsbenen sig sista slitningen och bordsskivan sista lagret täckfärg. Medan jag är ute och målar är David inne och tar hand om barn (i alla fall bebis, Albin springer i mellan som han vill) nu när han är hemma. När jag målat klart på morgonen var frukosten framdukad och det var riktigt gott med mackor & te då. Men jag hade inte ro att sitta där någon längre stund så jag började skruva ner skåpet/bänken/skänken (vet inte riktigt vad det kallas). Jag fick skruvat av allt, gångjärn, glasskivor, lådor, knoppar, magneter mm och i eftermiddag fick jag hjälp att bära ut allt i garaget.

Men vi ska väl inte gå händelserna i förväg. Efter nedmonteringen åkte jag och hämtade mamma, som skulle med mig på en loppis. Vi pratade lite löst om Alice (som väntade kattungar) och jag sa att jag vart inne hos henne i morse, innan jag gick ut och målade och då låg hon så snällt i sin låda och spann. Det tyckte mamma lät himla mysko, så vi åkte dit innan loppisen och visst låg hon fortfarande där i lådan, med 3 små kattungar!!



Taget med mobilen, en svart & 2 spräckliga.

Vi skickade en bild till brorsan & Julie som bestämde sig för att komma hem direkt och inte vänta till i morrn.

Vi åkte till loppisen, lite senare än tänkt (den öppnade 11 och vi var nog där 11.20) och både jag & mamma fyndade böcker! Väl hemma så fick vi snabba oss att duscha och göra oss klara, barnens Faster Evelina fyllde år och vi skulle på kalas.

På kalaset bjöds det på både smörgåstårta och smarrig födelsedagstårta.
Jag hann faktiskt med både och innan pappa kom och hämtade upp mig, vi skulle upp till Göteborg och hämta hem sidvagnen som vart utställd i Nordstan hela helgen. Strax innan Frillesås hade det hänt en olycka och vi hamnade i bilkö... Nästan en timme försenade kom vi upp och kunde lasta på allt och köra hemåt.

Efter att ha slängt i mig lite kvällsmat och givetvis hoppat i mina arbetskläder igen så gick jag ut i verkstaden/studion. Pappa och David hjälpte ju mig ut med skåpet i garaget så jag kunde bara inte låta det var, även om jag tänkt det från början. Bordskivan fick ju i alla fall sin slitning och ett lager lack men sen började jag slipa lite på lådorna, luckorna och hyllorna och vips så stod jag där med penseln i ena handen och grundfärgen i den andra...

Jag grundmålade faktiskt bara upp det jag hade kvar i burken så jag har nog hälften kvar på överdelen av skåpet, men det sparade jag till i morrn och jag hoppas på strålande väder så min kära mor dyker upp och underhåller bebisen så jag får bli vid. Nu ska jag fortsätta leta efter nya beslag och gångjärn på nätet, det finns hur mycket fint som helst!

Bjuder på en fin bild på Lillebror, som provburkar den lilla sidvagnen som vi tog med oss hem från Nordstan...


Sidvagnar i Nordstan!

Idag på morgonen gav jag och pappa oss iväg med Crossbussen till Göteborg, närmare bestämt till Nordstan.
Annie, en riktig klippa, i föreningen har ordnat så vi får ställa ut vår sport på en av deras expoytor, hela helgen.

Jag lånade brorsans hoj och har donat med att beställa massa material att ha med upp. Så här såg det ut när vi höll på att dona som värst!








Bilderna är lånade från SCF:s sida på facebook.

Det har vart en massa folk framme och kikat idag och vi kommer stå där hela dagen i morrn med så passa på att kila framom och provsitt eller bara kolla lite på film och smaska lite godis om ni har vägarna förbi.


En ljuvlig lördagskväll som denna och vad ...

bild0165 (MMS)

En ljuvlig lördagskväll som denna och vad gör jag, jo jag målar! Nu har jag dessutom vuxit ur garaget så nu har jag förvandlat studion till verkstad, i alla fall lite tillfälligt...


Klart! Nu är alla stolarna klara, bordsben...

bild0164 (MMS)

Klart! Nu är alla stolarna klara, bordsbenen är slipade, målartvättade & grundmålade. I morrn hoppas jag hinna ge mig på både att ge benen en omgång täckfärg och slipa-tvätta-grunda bordsskivan. Men jag har en del annat att pyssla med oxå, SidvagnsCross-Föreningens event i Nordstan. Har ni vägarna förbi så titta gärna förbi oss och säg Hej! Vi ställer ut sporten i Nordstan hela helgen!


Första stolen klar!

bild0163 (MMS)

Första stolen klar!


En liten kik...



Jag kunde lixom inte hålla mig...
När ungarna somnat så var jag bara tvungen att gå ut och "slita" ner en av stolarna.
Men eftersom det dammade lite och jag redan duschat så fick det bara bli en stol nu, hoppas hinna med resten i morrn. David har dessutom hjälpt mig med bordet, så nu ska jag ta tag i det med.


Det går bra det här!

Idag på morgonen kom Farmorn och John ut och då passade jag givetvis på att smita ut i garaget och måla stolar! Jag hann måla 4 stolar innan dom gav sig av och då tog dom Albin med sig för dom hade en del att pyssla med idag. Efter att lillebror fått mat och lite mys så sövde jag honom i vagnen och då hann jag måla dom sista 2 oxå så nu står alla 6 stolarna och torkar, för sista gången!





Jag kanske hinner med att gå ut och "slipa" på dom (så dom får den slitna looken) i kväll när barnen lagt sig, men annars får jag ta det i morrn. Jag skruvade isär bordet i går men behöver hjälp av David att lyfta av bordsskivan, den är rejält tung nämligen, så jag får vänta till senare att ta tag i det. Bordet och skåpet känns helt plötsligt inte alls jobbigt att måla, inte när man stått och pillmålat 6 stolar, 3 gånger...

Stolsdynorna ska kläs om och tanken är att det ska bli i detta tyget.



Det tyget som är på stolen till vänster, det beiga med blommorna på

Tror det hela kommer bli grymt bra när det är klart!


Vad jag gör? Jag målar stolar... Men det g...

bild0162 (MMS)

Vad jag gör? Jag målar stolar... Men det går finfint och jag gör tummen upp!


Fler projekt på gång...

Idag har jag hållt på med mitt nästa projekt här hemma. Mina möbler i vardagsrummet ska oxå få bli vita så jag har slipat, torkat, målartvättat & grundmålat 6 stycken stolar. Stolar med en hel del "krusiduller".

Även bordet och skåpet/skänken ska få sig en omgång (eller 3). Men först ska jag måla alla 6 stolarna med täckfärg 2 gånger och sen slipa till dom lite så dom ser lite slitna ut.

Jag vill bara passa på att varna alla mina trogna bloggläsare att detta nog kommer ta ganska mycket av min tid så bloggen kan nog bli lidande ett tag framöver, men jag ska göra mitt bästa för att försöka hinna titta in då och då.

 Förresten, jag har slutat amma. En dag i förra veckan så sov Emil faktiskt till 6.30 och då tyckte jag inte det var någon idé att amma honom på morgonen utan vi gick upp och han fick gröt istället. Så helt plötsligt så var det bara så och nu känns det nästan lite vemodigt, att veta att jag aldrig ska amma mera.

I morrn ska jag & Emil träffa mammagruppen och sen hoppas jag hinna måla mina 6 stolar en gång till...


Cupcakes med äpple & kanel


Det syns iofs inte så väl på bilderna men i dag gjorde jag cupcakes med äppelfyllning.

Jag tänkte bjussa på mitt bästa muffinsrecept, som jag använder till mina Cupcakes.
Detta receptet ger ca 10-15 stycken

100g smör
2 ägg
1½ dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

◊ Sätt ugnen på 200°
◊ Smält smöret
◊ Vispa ägg, socker & vaniljsocker pösigt
◊ Rör ihop mjöl, bakpulver & salt
◊ Häll i mjölken & smöret i äggvispet och blanda
◊ Blanda i mjölblandningen (vispa inte)
◊ Fyll upp till 2/3 i muffinsformar, gärna i muffinsplåt så dom håller sig höga och fina
◊ Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter

Idag gjorde jag ju dessutom en liten äppelfyllning.
∞ Skala, kärna ur och tärna ett äpple
∞ Lägg i en kastrull med lite kanel och råsocker
∞ Låt bli mjukt på ganska hög värme, blanda ev i lite russin
∞ Lägg en "klick" mitt i muffinsformen efter att du lagt i smeten, fyllningen sjunker under gräddning

Jag har gjort med bär, frukt, rabarber, choklad, ja allt möjligt, man kan variera i oändligehet.

Jag gör inte min Creme cheese frosting så söt som den ska vara för jag tycker den är för söt så här kommer mitt recept.

60g mjukt smör
3 dl florsocker
200g philadelphiaost (eller annan färskost)
lite saft från en citron el lime (ev lite skal med)

♦ Vispa smör och florsocker (med en elvisp) krämigt.
♦ Tillsätt citronsaft & färskost och vispa till en slät kräm
♦  Lägg i en spritspåse och förvara i kylen tills garnering








Mer från poolen!

Som pojkarna har badat idag!
(medan jag bakade cupcakes och fixade fika...)


David gjorde en stilfull entré...

Emil tittade på med stora ögon.


Kan stå själv nu, på knubbiga knä...


Albins entré!



Busar som tokar!


Yttligare en lyckad dag i vår älskade pool!


Projektet är klart!

Jag är så nöjd och framför allt så är jag ruskigt nöjd med mig själv som orkade hålla ut och fixa klart det! Jag tycker annars inte om saker och ting som inte är klart med en gång, det där med målning, torktider och sånt är inte min grej men oj vad fint det blev!



Nu vet jag inte riktigt om placeringen av skrivbordet är den bästa men jag ska fundera lite på det.


Eftersom mina barn vaknar äckligt tidigt varenda dag så var jag färdig med frukosten och ute i garaget redan innan 8 i morse och målade med täckfärgen andra gången.

Nu efter fikat har jag slipat lite löst på dom ställena som var slitna redan innan och visst blev det väl bra?
Skrivbordet är alltså min pappas mormor & morfars gamla som mina goa farföräldrar sparat och nu var det på väg till auktion om ingen ville ha det och vilken tur att jag fick fatt i det först.


Ljuvliga lördagskväll!

Just nu regnar det för fullt ute, men jag njuter som aldrig förr och ur högtalarna spelas "utan dina andetag".
Vi har haft det helt underbart idag, jag och min familj.

Först var vi och körde Gokart i förmiddags, vilket får adrenalinet att pumpa som aldrig förr. Jag är ju tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna så jag hade rent ut sagt skitroligt. Vi var klara vid 13 och då körde vi raka vägen till Motellet och åt lunch. Sen körde vi hem och packade ur bilen, David sövde Emil och jag målade mitt skrivbord en gång till. Vi rengjorde poolen, ritade på vår kommande altan, plockade in ved i skjulet och softade lite i varsin solstol medan lillebror fortfarande sov. När han vaknat så fick han gröt medan jag packade ner och vi åkte vidare.

Först åkte vi till morfar och lånade draken, sen stannade vi till på Korv mé Mos och hämtade varsin sallad som vi beställt och åkte vidare till stranden.

Jag drack ett glas vin till min kycklingsallad, Emil satt på filten och lekte och vi kollade på alla kite-surfarna. Till Albin hade jag packat ner smörgåsar och mjölk. Efter maten turades vi om att flyga drake, känna på vattnet och mysa med Emil!



När vi alla 4 äntligen duschat av oss all sand la vi våra trötta killar och sen hamnade jag här med en kopp te men den är sedan länge uppdrucken och jag ska ta och göra David sällskap framför tven, i sovrummet.
Tror vi kommer snarka ikapp ganska snart...

I morrn ska jag måla skrivbordet en sista gång och sen ska det bara få lite antik putsning innan det får flytta in!


JDL-cupen i Gokart!

Idag har vi haft JDL-cupen i Gokart på Varbergs Gokartbana!

20 stycken var vi (vi hade bjudit in 27 och trodde kanske på max 15 stycken men det blev fullt!) och vi fick strålande väder! Jag körde som enda tjej (Julie körde en träning) mot alla karlarna och måste säg att jag klarade mig bra. Hade det inte vart för en mindre påkörning (blev påkörd från sidan av PAPPA!) så hade jag kunnat bli 2 eller 3 i min final, nu blev jag nog 3:a från slutet eftersom jag blev stående på banan i säkert ett helt varv! Men som sagt, jag är nöjd, jag gav killarna en match!



Brorsan var nog inte heller helt nöjd som blev omkörd efter halva finalen och slutade på en 2:a plats...

1:a Peter Mehrens
2:a Christoffer Jönsson
3:a Tobbe Sylwan

Emil släppte vi av hos Anna innan vi åkte till stan så kom hon med honom lagom till finalerna och Albin var givetvis med. Faster Evelina var med och höll honom sällskap men medan hon fotade och filmade så satt han uppkrupen i knäet på sin nya favorit, Julie...


Mitt projekt!

Jag fick ett gammalt skrivbord av min farfar som jag håller på att "renovera" så det ska passa in i vårt vardagsrum. Det kanske inte alls blir bra, men jag har en bild i huvudet av hur det kan komma att se ut och då blir det fint.

Efter frukosten i går så kilade jag och barnen över till färghandeln och köpte färg, penslar och sandpapper. Dessutom hade Benny en massa liknande objekt så jag fick verkligen inspiration. Jag kunde givetvis inte hålla mig utan började slipa & måla direkt. Inte det smartaste kanske eftersom jag hade båda barnen med mig...

Emil skrek som en stucken gris hela tiden och Albin bara gjorde saker han inte skulle... Jag fick hur som helst hastat klart med grundfärgen, totalt genomsvettig!



Albin tog några bilder undertiden!

Idag var jag betydligt smartare och målade täckfärg när David var hemma...


Jag passar på att göra tummen upp för jag tror det kommer bli grymt bra, dessutom ser ni ju mina fina naglar som Anna på Naglar & Sånt gjort...


Vi är ute på morgonpromenad! Med hutlöst m...

bild0161 (MMS)

Vi är ute på morgonpromenad! Med hutlöst morgonpigga barn så är det bäst att sysselsätta sig...


Vår pool

Jag har fått lite frågor ang. hur vi sköter vår pool och det tänkte jag att jag ska svara på nu.

Vi har en stor pool, den är på ca 11 000 liter och är runt 4 meter i diameter.

Första året hade vi våran på gräsmattan men det var ingen höjdare. Det kom massor med gräs och skräp i poolen från när man går i och sen blev det ju väldigt ojämt på botten. Sedan några år tillbaka har vi ett stort trädäck som vi har den på och det är jättebra för vi får aldrig med gräs och smuts från gräsmattan. Däremot kan det ju diskuteras hur fint det är att ha ett stort, tomt, trädäck mitt på gräsmattan 9 månader om året...

Vi använder en helt vanlig liten håv (sån som finns i leksaksaffärer som ungarna ska fånga fjärilar i tror jag) som vi går och drar runt med när vi badar, oftast är det mamma som går runt med den, medan vi "virvlar" upp om det hamnat nåt på botten.
Nu har vi ju tagit ner 2 stora träd som skräpade ner massor varje sommar och det har blivit mycket bättre. Förr fick vi gå med håven flera gånger varje dag (när vi inte hade poolskyddet på) och sammla upp skräp som ramlade ner. Nu räcker det oftast med en gång ordentligt på förmiddagen innan vi börjar bada.

I år har vi dessutom gjort en egen liten "uppfinning" som är ännu bättre. Vi har kopplat på en liten tratt (en avsågad pet-flaska) på en förlängning av insuget så den hela tiden suger ytvatten. På utblåset har vi oxå satt en liten slang och fäst utmed kanten så att vattnet hela tiden "snurrar" utmed kanten och på så vis går igenom filtret i pumpen. Vi har tagit bort det lilla "gallret" som satt framför insuget och får därmed in större skräp i filtret men det gör inget alls, det sköljer jag ju bara bort när jag rengör filtret sen.

Vi klorerar givetvis oxå. När det är fint väder och vi badar varje dag så rengör jag filtret och klorerar varje kväll när vi badat klart. Är det dåligt väder och poolen bara står med poolskyddet på så "chock-klorerar" vi en gång i veckan i stället.

Vi har en liten "dammsugare" med som man kopplar på vattenslangen men den har vi inte behövt använda alls i år, dessutom tycker jag att den är lite bökig att använda och eftersom vi inte alls får i lika mycket skräp i poolen nu så tar håven och filtret det.

Var det ungefär vad ni ville veta?


Bildregn...

I brist på tid så slänger jag in ett litet bildregn från dagen som gått.

Vi började morgonen med en tidig morgonpromenad bort till affären och sen hem om mormorn innan vi gick hem och mötte Li & Alice som kom samtidigt.

Vi hade skönt poolhäng!


Efter Julies födelsedags fika så åkte jag och fixade naglarna hos bästaste Anna på Naglar & Sånt.
Dom hade tydligen fortsatt bada i poolen medan jag var iväg.

Jag åkte om Hajen och handlade lite på vägen hem och i kväll har vi haft supermys i trädgården med grill och ännumera tårta!


Emil har vart lite bättre idag men har fortfarande haft lite feber. Idag var det docka bara morfar som gällde...


Eftersom morfarn faktiskt var Albins först så fick dom trängas lite...


...innan Albin insåg att mammans knä faktiskt var ledigt...


...och även mormors!



När mormorn inte gosade med barnbarn så smög hon runt med kameran lite.

Nu ska jag ta hand om en ledsen bebis och se om jag kan få honom att somna om.


Fortfarande feber...

Bebisen har feber, nu ikväll 39.2...
Grannen hade fest i går och hela natten! Jo hela natten, dom slutade vid halv 6...
Jag har sömnbrist-huvudvärk och somnar nästan stående.

God natt!


Varmt & febrigt men ändå härligt!

Det är Emil som är febrig och jag som håller på att dunsta bort i värmen!



Emil hade 38,0º redan på morgonen men har ändå vart på sitt gladaste humör, ätit och druckit bra men nu i kväll var det nog jobbigt. Han var jätteledsen och somnade gott i vagnen efter en flaska välling och en alvedon.

Jag har tvätt att ta hand om, saker att plocka in, album att montera, bilder att jobba med, bokföring som väntar och en diskmaskin att plocka upp så jag får nog resa på rumpan tror jag...


En varm julidag...

Oj oj oj, vad varmt vi har haft det idag! Vi har hängt i poolen hela dagen!


Massa pappabus och mormorn har verkligen sett till att allt skräp är borta!




Härliga filmer!

Mellan poolbaden så passade jag på att baka cupcakes till fikat.
Mormorn, morfarn, Björklund, Angela, Nisse och barnen var här och fikade, och badade såklart!


Mina goda cupcakes med röda vinbär.
(Jag hade även några med rabarber, några naturella och några med jordgubbar, från trädgården såklart!)

Efter att vi fikat, badat, lekt och haft en jättemysig stund ute så åkte alla hem och vi passade på att duscha innan vi promenerade hem till mormorn & morfarn för lite sill och nypotatis, från våra land!


Lillebror var givetvis med och idag har han vart på sitt vanliga goa humör!





Skrattar och gör sig till när mormor busar!

Nu börjar det visst regna lite lätt ute så jag ska ta in lillebror som ligger kvar i vagnen ute och sover (för vi har 100 grader på vår övervåning...) och sen blir det sängen för mig med!

Men först måste jag visa några av bilderna från Universeum i går jue!


Det ska börjas i tid!

bild0156 (MMS)

Det ska börjas i tid!


Götet!

Idag har vi vart i göteborg!

Vi åkte vid 8 i morse och var på Universeum redan 9.15. Vi trodde först inte att det var öppet, så dött som det såg ut, men det var det och oj va lite folk där var, helt underbart att strosa där. När vi gav oss av vid 14, var det betydligt mycket mer folk! Vi behövde mat i magarna och vad är då bättre än IKEA!

Där lyckades vi oxå dra runt en stund innan vi slutligen landade hemma i poolen vid 17 tiden i kväll.

Jag har massa bilder i kameran men det blir inte att jag lägger in dom idag, nu är ögonlocken sådär tunga igen...


Det här gör vi!

Nu har jag tagit mig lite tid här vid datorn (fast jag kan inte hjälpa att jag får lite skuldkänslor att jag är så asocial när David & Björklund sitter där nere) och gått igenom bilder från dagarna som gått.
Visst vill ni väl se hur vi har det?

vi badar, badar och badar lite till. Albin är blötdjuret i familjen och jag har då rakt aldrig varit någon badkruka och hoppar gärna i och svalkar mig.
Emil får än så länga bada i sin lilla pool i skuggan men han är precis lika galen i vatten han!



När det är varmt och fint så har vi ofta massa folk hemma i trädgården.
Det är så mysigt och vi har givetvis bjudit på smoothie, mackor & fika redan!

Idag har vi vart på mammas smultronställe, i dubbel bemärkelse...



En hel liter smultron (några förskrämda blåbär oxå) fick vi ihop och det var visst inte det minsta svårt att, på tre personer, sätta i sig hela litern med lite vaniljglass till...

Lillebror är fortfarande inte alls på sitt vanliga, soliga, humör men efter fikat idag hade han riktigt roligt för sig själv, under bordet en lång stund.



När vi var hemma hos mamma så ringde Björklund och ville umgås lite så vi åkte hem och när han kom började vi med maten. Potatisgratäng med grillad fläskytterfilé!

Vi åt tills vi nästan storkna allihopa men efter att vi lagt barnen och Björklund vilat sig i form en stund på soffan så gick jag ut i trädgården och plockade in lite rabarber.
Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med dom men efter lite letande hittade jag något som såg smarrigt ut och som jag faktiskt hade ingredienser till.


Rabarber med fras!

Ljuvligt gott och super enkelt!
Rabarberkompott, havresmul & vaniljvisp!

Har ni ändå inte fått nog av oss så kommer här ett litet filmklipp från våra härliga dagar!







Livets stora fråga

När vi hade Tjärbyligan för några veckor sen så dök det helt plötsligt upp ett stort frågetecken mitt i en mening när jag satt och pratade med Julie. Jag höll på att berätta att vi i våran familj var färst, minst flest eller hur i hela friden säjer man?

Få -  färre  -  färst ?

Jag började fråga runt men ingen visste hur man faktiskt säger när man menar motsatsen till flest. Jag fick till svar att man säkert säjer minst helt enkelt, men nöjde jag mig med det, inte då!

Nu har jag googlat som aldrig förr och se vad jag hittade!

Svenska språkrådet invänder inte mot användning av färst, och jag har sett flera källor som förordar användning av superlativformen färst.

Kan man böja adjektivet få i superlativ, och vad heter det då?

Ja, man kan böja det få, färre, färst. Det är ovanligt, men försvarar väl sin plats. Man kan jämföra med illa, värre, värst och stor, större, störst.
Färst är en gammal svensk böjningsform som det senaste seklet fallit i glömska. I stället har mer eller mindre omständliga omskrivningar kommit i bruk, som "lägst antal", "det minsta antalet" etc. Färst är både kortare, smidigare och naturligare. Använd det

Källa: Wiktionary.org






RSS 2.0