"Måste jag gå och gympa med dig då mamma?"

Igår, innan jag skulle iväg på Work-Outen så satt jag och Albin och pratade med varandra och han undrade om han inte kunde få åka till mormor. Men det går ju inte, sa jag. Hon är ju och tränar precis som jag vet du väl.
 
Efter en stunds funderingar undrade han
-Varför är mormor med på din träning för?
 
Jag svarade
-Det är inte min träning, det är ju egentligen mormors träning som jag är med henne på, för hon har hållt på med detta sedan innan jag ens föddes.
 
Sen skrynkade han ihop ansiktet och undrade
-Måste jag följa med dig och träna sen då?
 
Bjuder på en gammal bild på min stora kille som blivit så förståndig!
 

Fortfarande lite sliten och skruttig...

Magkatarren håller i sig och vägrar släppa taget. Två förmiddagar i rad nu har det verkligen känts bättre och jag har trott att det har vänt men likförbannat på eftermiddagen så är det samma skit och jag har inte fått i mig middag på flera dagar. I går kväll var vi hos Malin på Vin & Vax och då hade hon gjort sin helt fantastiska pestopasta. Det var första middagen sedan i fredags.

Idag har Albin vart hemma från skolan. Vi hade en tid på sjukhuset kl 10 och då var det ju ingen idé att han kom, varken före eller efter.

Eftermiddagen har jag spenderat i köket. Jag har bakat tårtbottnar, gjort 4 olika tårtfyllningar, lagat middag, vispat ihop en italiensk maräng och myst med ungarna mellan varven.

Ikväll har jag vart på Work-out och nu ligger jag redan i sängen, ögonen går i kors på riktigt, måste sova....

Over and out...

Det var längesedan jag hade så ont av magkatarren som jag har nu, och har haft ett par dagar.

Jag har ändå fått gjort en del idag, även om jag helst legat i fosterställning i sängen hela dagen.

Efter att vi lämnat Albin i skolan så åkte jag och Emil till Herberg och hämtade ett bord jag vunnit. På förmiddagen fick jag fixat några mail och lite bokföring och vid 12 lämnade jag den lille mannen hos mormor. Jag hämtade Albin lite tidigare i skolan för att hinna in till ett läkarbesök i stan.

Albin skötte sig finfint och sen fick han välja vad vi skulle göra. Det blev en mc Flurry på mc Donalds...

När vi hämtat Emil följde mormorn med och sen gick vi en promenad i det fina vädret. När David kom hem gick jag ut i studion och fotade kläder. Kvällen har gått i lugnets tecken och nu blir det nane!

Skruttig...

Idag är det jag som är lite skruttig här hemma. Jag fick jättefrossa i går kväll och har sovit som en skit i natt. Vaknat massor av gånger, haft svårt att somna om och framför allt, ont som tusan i mellangärdet.

Jag har mest tagit det väldigt lugnt idag och hållt Novalucolen och panodilen på en armlängds avstånd.

Frukost blev det inte mycket med men till middagen fick jag i mig lite gurka, tomat och rårivna morötter och efter det piggnade jag på mig lite.

David och barnen skulle bort till isen på Moarna så jag gjorde mig i ordning och körde bort jag med men jag orkade inte ens ur bilen så jag tog Emil med mig och åkte till mormorn och morfarn en sväng.



Mormor hade köpt ett nytt skåp som Emil hade väldigt roligt i medan Albin var ute på isen med pappan och gjorde det här!



Jomenvisstserni, Quaden på isen, roligare kan man tydligen inte ha.

Vi kom hem samtidigt, lagom till fikat och efter en kopp te landade jag i soffan igen, under en filt och med brasan tänd. David var gullig och tog ungarna med sig ut några timmar så jag fick vara i fred, det var längesen det hände sist....



När barnen ätit, duschat/badat och gjort sig klara för sängen så gick jag oxå och la mig så nu ligger jag redan i sängen och jag tror inte det blir några problem att somna i kväll...

I morrn har vi en del på agendan, jag har lite jobb som jag skulle gjort idag som jag hoppas hinna med. Albin ska vi in till stan med, på ett läkarbesök, så i morrn har jag inte tid att vara skruttig längre och skolan drar igång i vanlig ordning kl 8 på morgonen...

På isen!

Idag på förmiddagen jobbade jag på ICA och sen hade jag tänkt fota och jobba på kontoret men det var ju så härligt väder ute och mamma ville följa med på promenad. Varför inte, jag behövde ju mina steg. Vi promenixade bort till Moarna och den stora isen där David och barnen mötte oss.

















Pappan fick springa sig varm där på isen minsann och barnen hade superroligt. När jag och mamma skulle gå hemåt så trampar hon givetvis igenom på ett ställe där det mynnar ut vatten, så pappa kom och hämtade henne och jag åkte med min lilla familj.





Vi åkte om mormorn och Morfarn på vägen hem och fick fika. Morfarn grävde fram sina gamla hockey grejer från typ 60-talet...


Underbar Vinterfredag!

Ungarna började morgonen ute, -6,6°, klart och sol, underbart!





På förmiddagen hade vi inne-mys. Albin ritade, farmorn kom förbi, vi spelade och sen lagade lunch.

Efter lunchen var det bara att snöra på skorna och gå för vårat lag i Tappa-vandringen. Jag tog Emil i vagnen och Albin cyklade. Vi gick först om huset som David jobbar i och sa hej, och sen vidare mot Munkagårdsskolan.





Vid getterna, lamorna och fåren träffade vi på en djurskötare som frågade om Albin ville hjälpa till. Getternas favorit är tydligen grenar av fruktträd (så ni som har och behöver beskära, Munkas söta getter vill gärna ha!).











Vi kollade även på kaniner, wallaby, massor av olika fjäderfän och en gullig liten hundvalp (som djurskötaren hade med sig). Emil ville absolut inte lämna tupparna men mamman började bli lite kall av att stå still så vi gick och spanade in dammen och letade knoppar och andra vårtecken.









Vi hittade några och Albin hade riktigt roligt på isen. När vi kom hem letade vi vårtecken i vår trädgård oxå.



Inte så stora men snart kommer våra scillor!



Och rabarber tydligen!

Ikväll har vi grillat, bakat och såklart kollat på Gladiatorerna.



Bara korv med bröd, men ändå!







Det blev minimaränger, tårtbotten och ett par olika tårtfyllningar.

Emil somnade i soffan innan Gladiatorerna hann börja men det gör ju inget för det är ju på fredagkvällar jag får gosa ordentligt med mitt stora hjärta. Då kommer han krypandes och vill sitta nära och det får han ju såklart, jag saknar vårat gos. Vi gosade ju dagarna i ända innan Emil kom...



Det blir en tidig kväll för mig (hoppas jag, jag har haft svårt att somna några kvällar nu) för imorrn ska jag jobba tidigt.

Kom precis på, jag glömde helt av att visa gårdagens bilder!



Vi åkte till min farmor och farfar på förmiddagen. På eftermiddagen vart vi hemma. Jag var och hämtade kläder på Blingcity som vi fotade på kvällen.



Till kvällen blev det fisksoppa och både jag och David konstaterade att vi äter det allt för sällan!



När vi va ute i studion hittade jag en liten vas med syrénkvistar som jag tog in i förra veckan och satte i vatten. Igår såg dom ut såhär!





Nu blir det som sagt nane, för i morrn är det jobb, tårtdekoration och massa bokföring...

Busonsdag!

I går var vi hos min kusin Lisa med familj på lite fika.

Vi brukar ju träffas på Komedianten men eftersom det var lov nu så var vi hemma hos Lisa i stället. Emil älskade tjejernas lilla dockvrå och det gick knappt att få honom där i från.





Allra helst ville han sitta där och stryka...

Albin lekte sig svettig med dom stora tjejerna och tillslut blev det utelek innan vi åkte hem.

Efter att ha vart hos farmorn på dagen så somnade båda som stockar.

En härlig vinterdag!

Idag har vi verkligen haft en helt fantastisk dag! Förmiddagen spenderade vi hemma till största delen, vi var bara och handlade en liten sväng. Efter middagen (som jag måste ha lyckats extra bra med idag för barnen åt som hästar) packade vi fika, frukt och nyponsoppa tillsammans med extrakläder och pulkor...

Vi åkte ut till Åkulla med Angela och barnen. Albin och Oscar åkte skidor som om dom aldrig gjort annat!













Jag fick min beskärda del av dagens steg i spåret jag med, men inte på skidor, utan dragandes på en snowracer med en lycklig Emil på. I hyfsat lös snö...

Efter skidor och fika gick vi till en livsfarlig pulkabacke och där han jag inte ta ett enda kort för den backen var livsfarlig och man var tvungna att fånga barnen när dom kom i full kareta så dom inte åkte över ett mindre isstup...

Det var med andra ord två lyckliga gossar jag satte i bilen med mig hem sen. När vi kom hem var denna mamman dödligt trött men barnen tog inte ens av sig, dom fortsatte ute i ett par timmar till!

Jag tog i alla fall kvällsmat!



I kväll har jag jobbat på kontoret och nu är det tomt innanför pannbenet så jag säger godnatt!

En mage till!

I går hade jag min fina vän Martina och hennes jättemage på besök!
 
Molly ska nämligen bli storasyster och det längtar hon verkligen efter. Det är bara 3 veckor kvar nu och jag längtar efter att få träffa lillebror, i magen, jag med faktiskt!
 
 
 

Sportlov!

Första dagen på lovet och vi är friska! Det verkar vara en segdragen flunsa den där som drabbade nästan hela Albins klass i förra veckan men nu jäklar är han frisk!

Jag ägnade större delen av förmiddagen med att städa och röja. Älskar när allt är på sin plats (men som säkert alla med små barn kan räkna ut så varar det inte så länge).

Bilder från vårt kök (fortfarande inte klart dock), när det är hyfsat städat.





Barnen var snälla och låg i soffan och myste med surfplattan medan jag torkade golv.



På eftermiddagen fick vi besök av Martina och Molly. Jag passade på att fota Martina, magen och Molly innan vi fikade. Mormor kom förbi och passade barnen lite medan vi fotade. Här kommer en liten sneek peek bara...



När våra gäster gett sig av var det dags för mig att samla några steg i Trappa-vandringen. Vädret var sådär men det var bara att ge sig ut...



Det blev några blöta kilometer i alla fall.



Kvällen har jag ägnat i soffan, till CSI, trots att jag egentligen hade kontorsjobb men det väntar ju så snällt på mig.


Dagen i bilder!

Idag blir det inget långt inlägg för jag är supertrött. Så jag bjuder på lite bilder i stället.





Jag bakade vaniljmacroner idag och fyllde med kolasmörkräm. Mellan bakandet körde jag ett gäng maskiner tvätt (husbilsgrejer bla), matlagning, golvtorkning (kissolycka) och så tog jag och Albin en lång promenad.



Jag invigde mina nya skor och Albin cyklade. Tror absolut att det var välbehövligt med frisk luft för honom.

Vii klarade oss innan snö/regnet kom.



Ikväll lagade vi hemmagjord pizza och sen kikade vi lite på nästa års skidresa...

På bättringsvägen?

Idag var Albin piggare, helt klart och vi håller tummarna stenhårt att det har vänt nu! Barnen både busade och bråkade med varandra på förmiddagen, vilket vi tolkar som ett friskhetstecken!

På eftermiddagen skulle David in till stan och göra några ärenden så vi andra hängde på och så åkte vi och tog en fika hos brorsan och Julie.

Emil gjorde som vanligt vad han kunde för att slippa framtida kusiner och stoppade in ena armen tillsammans med huvudet i ett alldeles för litet hål på katternas klösgrej och fastnade... I panik skrek han tills jag fick loss honom (det tog ju säkert en halvminut...), förgrymmade unge!

När vi kom hem gick jag ut och gick direkt för att få ihop lite steg till tappavandringen vi är med på med jobbet..



Till kvällen idag lyxade vi till det med ost, kex, frukt och lite vin. Barnen somnade som stockar i kväll och jag fick lite tvätt att ta hand om när Emil glömde av sig när han satt och kollade på film. Annars idag har han varit jätteduktig och sagt ifrån.





Nu är ögonlocken tunga som bly och jag ska hålla tummarna i sömnen att Albin (och alla vi andra såklart) vaknar frisk imorrn!!

Tårta!!

Idag har jag gjort en tårta. Det var en gammal jobbarkompis som frågade och önskemålet var lite Alla Hjärtans Dags tema så jag svängde ihop några röda rosor och la dom i ett hjärta mitt på. Runt la jag murgrönekvistar, allt av marsipan.







Den är fylld med limemousse och vaniljkräm med bär. Jag har spacklat med en citronsmörkräm innan jag la på marsipanlocket. Hoppas dom blir nöjda, jag blev det i alla fall.

I morse var Albins feber högre än den vart på hela veckan (38,6°) och han var riktigt hängig. Jag pratade med vårdcentralen men vi kom fram till att det inte är någon idé att åka dit med honom så vi ser på i helgen och hoppas på bättring.

Emil å andra sidan är ju super rastlös efter att bara ha varit hemma, inne, i en hel vecka.





Bad hair day, alltid!
Jag vet inte vad man ska göra med det där håret, det växer helt konstigt och är aldrig välkammat...

Vi spelade lite spel innan vi kom på att vi nog borde åka till IKEA idag. Pappan överraskade ordentligt i går, på alla hjärtans dag, och hade köpt ett spel till våra älskade ungar. Råttfällan heter det och det är ett spel som Emil kan vara med på och som båda tycker är jätteroligt.







Efter den kaffepausen (för mamman), ringde vi mormorn och kollade läget. Hon var oxå fortfarande sjuk så hon och Albin skulle vila tillsammans så jag och Emil kunde hitta på något. Det bidde IKEA. Först lunch.





Emil skötte sig exemplariskt (jag säger det ofta nu märker jag, börjar han bli stor?), utan blöja och allt!

När vi kom hem hämtade vi en trött och hängig storebror som somnade som en stock på soffan direkt när vi kom hem.





Efter nästan två timmar väckte jag honom och då var han brännhet. Han fick alvedon och sen piggnade han till ordentligt och åt massor med grönsaker och dipp som pappan ordnat.

Vad köpte vi på IKEA då? En stol med dyna och massa växter!





Ikväll har vi haft fredagsmys på olika håll, barnen har kollat Gladiatorerna på Albins rum och vi har kollat På Spåret i soffan. Nu ska det bli skönt med sömn.

Fortsatt sjukstuga...

Ja, Albin är fortfarande sjuk. Han har haft feber till och från sen i lördags men inte högre än 38,5° och han äter ok och dricker mycket. Samma åkomma verkar ha drabbat hans klass för dom var visst bara 4 stycken där idag, alltså 16 (!) sjuka.

Vi har givetvis hittat på lite grejer ändå, i hemmet. Jag ska se vad vi hittar i bildgalleriet i telefonen.



Vi har plockat fram wiiet för Albins skull nu när han är sjuk och medan storebror spelar får Emil bada, han älskar det!





Han är alltså helt galen i vatten, dyker, "simmar", leker och häller vatten överallt!





I tisdags var det semmeldagen men vi hade inte grejer hemma så vi fixade lite kolakakor i stället.

I går ville Albin väldigt gärna till skolan och vara med på utedagen men han vaknade med feber så det fick bli soffvila i stället.



David ringde i går strax innan frukosten och undrade om det gick bra att han och elektrikern kom och fixade dom sista grejerna i köket för elektrikern hade lite tid över. Det gick väl bra, vi var ju ändå hemma men inte hade jag räknat med att det skulle ta HELA dagen och innebära portförbjudning i köket. Dessutom fick det bli ordentlig städning efteråt, som alltid när hantverkarna vart i gång. Så här såg det ut i slutet (när elektrikern tagit alla sina saker och åkt).







Det blev bra tillslut men givetvis är det inte helt klart, men det ska David fixa till snart hoppas jag.

Idag har jag vart på kurs på jobbet, med Anticimex. Det var på förmiddagen och egentligen körde det ihop sig lite efter som min barnvakt (mamma, the one and only!) oxå blivit sjuk. Men hon trodde hon skulle orka dom timmarna, Albin var ju oxå sjuk. Det gick bra och jag fick gå på en lärorik kurs!







Emil idag på kvällsmaten, väldigt viktigt det där med HUR russinen ska ligga i tallriken. Han har ju vart utan blöja nu sen i helgen och det har gått över förväntat! Idag har det inte hänt en enda olycka och i går var det bara en gång så jag är stolt över min minsting minsann! Vi har ju verkligen kunnat "träna" ordentligt nu eftersom vi vart hemma med sjuk Albin.

I morrn blir det ännu en hemma dag, vi ska bla göra en tårta!/

En alldeles sann kärlekshistoria

Vad passar bättre, en dag som denna, än att dela med mig av min mammas otroligt fina berättelse om hur min mormor & morfar träffades, för många många år sedan.
Jag har aldrig träffat min mormor, hon dog i cancer 1977 men min morfar kommer jag mycket väl ihåg.
 
 
Året är 1932. En blond liten tös med långa flätor leker i trädgården i den lilla byn där hon bor. Hon har stränga föräldrar, grinden är stängd, för hon får inte gå någonstans. Hon brukar roa sig med att titta på folk som åker förbi. En del börjar hon känna igen. Som de båda männen som cyklar förbi varje dag, på väg till sitt jobb. Speciellt den ene av dem ser trevlig ut. Honom brukar hon vinka till.
 
Han vaknar till en ny arbetsdag. Lite trött är han allt, men oj vad han dansade i går! Dansa är det roligaste han vet, och han vet hur man gör minsann! Flickorna smälter som vax i hans famn, och han har en "fjälla" i varje by snart. "Måste bli ett slut på detta nu" tänker han. Det är ju dags att stadga sig snart, som hans syskon redan har börjat göra. Arbetskamraten kommer, och de cyklar iväg. Solen strålar från en klarblå himmel, och tröttheten blåser all världens väg. Man är väl ung och stark! Lite "nattsudd" orkar man väl med.
 
Nu kör de förbi huset med den lilla flickan som alltid vinkar till honom. De stannar till en stund, och småpratar med henne. Vilken go unge! Men lite rädd för att bli upptäckt av mor och far var hon. Hon har det nog inte så lätt.
 
Det blir en vana att de stannar och pratas vid varje dag. Flickan vet precis när de brukar köra förbi, och då ser hon till att vara ute.
 
Det är något alldeles speciellt med den tösen, tänker han.
 
Åren går. Han fortsätter med sitt ungkarlsliv. Sliter dansbanorna runt om i bygden, och lämnar brustna hjärtan efter sig där han drar fram. En bruten förlovning, och två barn med olika mödrar har han också hunnit med. Men han söker något.
 
Tösen med flätorna har vuxit upp. 18 år har hon blivit. Hon får inte gå ut och dansa som sina kamrater, och nu bor hon hos sin storasyster med familj. Hon hjälper till att passa pojkarna, och även med skötseln av hästarna när det behövs.
 
Denna dag körs det hö. Det är varmt och svettigt, och hon sitter på hölasset. Ser en cykel som närmar sig. Verkar bekant.
 
Men det är ju han! Som hon pratade och skojade med förr. Så stilig han är, det kan hon inte minnas. Hon tar mod till sig och vinkar.
 
Det är lördag, och han har bara jobbat halva dagen. Nu ska han hem och tvätta sig och klä om. Dans i kväll i Björkedal, kan man inte missa.
 
Ser ett hölass framför sig på vägen, med någon uppepå, som vinkar på honom. Är det någon han känner tro?
 
"Känner du inte igen mig", ropar hon uppifrån lasset.
 
"Visst känner jag igen dig, ska jag komma upp till dig kanske" ropar han tillbaka.
 
Flirta med allt i kjoltyg är något som han alltid har gjort. Kan liksom inte låta bli. Men vad grann hon har blivit, tösabiten. Har ju alltid varit något visst med just henne.
 
"Kommer du till Björkedal i kväll, så ska vi dansa" säger han. Fast han vet ju att hon inte får lov. Det var ju mest på skoj han sa detta.
 
"Jag kan inte dansa, men jag ska försöka komma", säger hon. "Det blir senare på kvällen, efter mitt husfolk har somnat".
 
Vad har han nu ställt till med? Han har ju redan en flicka som han har träffat några gånger. Inget allvarligt visserligen, men ändå. Denna oskyldiga tonåring kunde han ju vara far till! Nåväl, han känner till hennes familj, och hon skulle nog aldrig våga trotsa dem. Eller?
 
Det som hände den kvällen har jag fått berättat för mig.
 
"Jag var ju på Björkedal på kvällen. Ganska sent på kvällen ser jag henne. Hon stod under en björk en bit bort, och vågade sig inte fram. Jag gick ju och bjöd upp henne såklart. ”Hon hade rymt, den lilla tokan", förklarar han.
 
Vad hände sedan då? frågade jag.
 
"Ja, sedan vi väl börjat dansa, så gick det ju inte att hejda".
 
Precis så sa han, min gamle far. För det är ju min mamma och pappa som detta handlar om. Hon trotsade sin stränga familj, min modiga mamma! De fick "rymma" och gifta sig i hemlighet. För då väntade de min äldsta syster, och det var viktigt att man var gift då. På den tiden.
 
32 år fick de leva tillsammans. Pappa fick leva de sista 10 åren ensam, utan mamma.
 
Det var de allra sista åren som han berättade detta, och mycket annat för mig. Jag är så glad för det. Annars hade jag ju inte kunnat dela med mig av denna, alldeles sanna, lilla kärlekshistoria!
 
Den lilla tösen på bilden här, längst ner till vänster, är min mormor, Anna-Greta.
 
Min morfar var mycket äldre än min mormor.
1907 föddes min morfar och min mormor 1924.
Morfar blev över 80 år innan han dog medan mormor bara blev strax över 50 år.
 
 

 


Blingcity!

I helgen fotade jag mer kläder från Blingcity, mamma var snäll och modellade!
 

Bebismage!

Igår hade jag min kusin Lisas kompis, Josefin och hennes dotter Cornelia, på besök i studion.
Josefin är gravid i vecka 35 och nu var det hög tid att få det förevigat innan bebisen kommer.
 
Det var så roligt och det blev så himla fina bilder, verkligen ögonblicksbilder, för den där lilla damen (som för övrigt är lika gammal som Emil) var inte nådigt envis.
 
 
 
 

Röj!!

Idag har Albin vart hemma från skolan. Han hade ju feber i går så då fick han vara hemma idag men han var piggare på morgonen och hade sovit gott hela natten så han och Emil fick åka till mormorn på förmiddagen medan jag hade fotografering i studion.
 
På eftermiddagen blev han sämre igen, fick tung andning och feber.
Jag fick ingen ro alls för Emil att sitta på kontoret och jobba med bilderna så jag satte igång och röjde i barnens garderober. Det gick han mer med på.
Jösses va kläder barnen har!
 
Kläderna i Albins garderob som inte åker till "bortskänkes" gick raka vägen in i Emils garderob, dom kan han nog snart ha. Albin är ju ganska kort och Emil är betydligt längre än va Albin va i samma ålder.
 
Hur som helst, det blev 2 stora påsar "bortskänkes" och några grejer ut på tradera.
 
Nu ska jag återgå till Familjen Annorlunda.
 
 
 

Älskade lilla hjärtat!

Albin är sjuk. Idag har han haft feber och natten har verkligen varit hemsk. Han har vaknat flera gånger och har då svårt att andas, det och samma skit-krupp-hosta som han haft så många gånger.



Idag på förmiddag var han inte alls kaxig så jag tog Emil med mig och stack till Gekås så han fick lite lugn och ro.



Emil skötte sig så exemplariskt att jag fortfarande inte riktigt kan tro det...

När vi körde hem såg vi 8 fina rådjur på åkern och var tvungna att stanna och ta kort. Det syns väl knappt men Emil var imponerad!



I eftermiddag har David jobbat och i kväll åkte jag bort och resonerade mig. Barnen somnade ovaggade och nu håller vi tummarna för en god natts sömn.

Igår på kvällen var vi hos mor och far på middag. Brorsan och Julie var oxå där och vi började planera sommarens stora drabbning, Tjärbyligan! Vår årliga släktträff.

Albin var lite hängig redan på dagen igår men hade ingen feber och ville gärna åka till mormor & morfar. Han fick en stunds vila på dagen medan David jobbade och jag försökte mig på lite kontorsjobb.



Emil gick utan blöja hela dagen och det gick hur bra som helst, inte en olycka (till skillnad från idag...)!





På dagen fotade jag kläder som mormorn var snäll och visade och så gjorde jag efterrätten till kvällen.





Barnen skickade visparna...
Det blev petit chouxer, så gjorde jag en vit choklad och lime kräm som jag fyllde dom med, tillsammans med en hallonkompott som jag kokte med lite lime där med. Domblev nog lyckade för alla tog slut.

I morrn ska jag fota och då får barnen vara hos mormorn och så håller vi tummarna att Albin piggnar på sig så han blir frisk och kan gå till skolan på tisdag!

Syskonmys!

Idag har vi haft fredagsmys! Vi har ätit tacos och sen blev det Gladiatorerna för barnen. Jag och David satt nere till På Spåret medan grabbarna satt i Albins säng och kollade på hans tv.





Innan idag var barnen hos farmor medan jag fotade.

På förmiddagen var vi hos mormor så jag fick resonerat mej och nu börjar det verkligen kännas mycket bättre så det har nog hjälpt.

I går var jag och Emil i Falkenberg. Först lämnade vi bilen på Toveks och tog en halvtimmes promenad. Sen var bilen klar och vi åkte till Fynda.



Först en macka och sen en snabb sväng för att köpa sockar till Albin.

På eftermiddagen var vi hos våra goda vänner Camilla och hennes David på fika och bus.

Nu ska jag nana!

Levande modell!

Igår fotade jag en ny laddning kläder från Blingcity men min vanliga, stela modell, skyltdockan fick lite ledigt och istället ringde jag in min kära mor!
Mamma har ju samma storlek som dockan så det kunde ju inte bli mer perfekt och visst är det trevligare med en livs levande modell.
 
 
Vi hade även Emil med ute hos oss och det gick ganska bra men ibland kan det se ut såhär...
 

Ange & Nisses bröllop, äntligen!

Nu äntligen har jag kommit ihåg att fråga Ange och Nisse om lov att visa deras bilder och här kommer dom!
 
Dessa är några av mina presonliga favoriter. Deras dag (15/12 -12) var en helt fantastisk dag på alla sätt, med massa kärlek!
 
 
 
 
 

Sovande barn...

I kväll har jag vart och tränat och när jag kom hem och löste av David så sover barnen som små änglar. Det är underbart att bara stå i dörrn och titta på dom!





I kväll har jag jobbat lite med min hemsida, lagt ut nya bröllopsbilder bla.

Innan idag hade jag mamma med mig i studion när jag fotade för Blingcity. Jag blev inte klar med bilderna men jag kan visa ett smakprov.



Givetvis hade vi Emil med oss...





Det är väldigt spännande och omväxlande att ha en tvååring med på jobbet.

I dag på morgonen hade Albin tid hos tandläkaren och det är nog nyttigt att Emil är med och ser hur man ska uppföra sig så han säkert öppnar munnen sen när det är hans tid.





Båda barnen var glada att det kommit mer snö i natt! Emil vaknade väldigt tidigt i dag med och jag var väl trött i morse...



Kajsa förstår mig... Nu ska jag sova!

Ingen dötid här inte!

Igår blidde det ingen uppdatering alls här inte märkte jag men vi var väldigt upptaga hela dagen.

På förmiddagen var vi ute i Strömma och hälsade på Marina & Betty. Marina håller på att förvandla ett stort gammalt hus till ett Bed & Breakfast, det blir så fint! Jag ska åka ut snart igen och ha med kameran, en dag när det inte kräksnöar på tvären.

Vi åkte direkt ifrån Strömma och hämtade Albin, sen hem och laga mat, äta och skriva lista och åka och handla. På vägen hem från affären åkte vi om mormorn så jag fick resonerat mig sen hem och baka!

Jag har testat nya fyllningar och gjorde ett par tårtor, en som jag lämnade på jobbet och en på Kroppsvården Fräsch & Fin där jag masserade mig i morse, hos Lotta.





Så i morse lämnade jag först Albin i skolan och sen Emil hos mormor.

När jag masserat mig hämtade jag Emil så vi fick ätit innan vi hämtade Albin i skolan.

I eftermiddag fick vi besök av Angela, Oscar och Alex. Jag bakade en kladdkaka som det åts friskt av. Barnen har lekt jättebra idag, alla 4, tillsammans. Vi har planerat både skidåkning och sommarsemester!

När lekkompisarns åkt åkte vi hem till morfar så jag fick resonerat mig och efter det hade vi en ovanligt lugn och skön kväll, med läggningar och bad. Nu ska jag oxå vila, i morrn är det både tandläkarbesök och frisörbesök...

Jobbehelg

Denna helgen har det faktiskt inte hänt så värst mycket. Jag har jobbat på ICA. I går till kl 16 och sen hade jag lite kontorsjobb. Idag började jag inte innan 14 och då fick jag sytt 2 stycken gardiner innan dess.





Denna till köket och en likadan till fönstret i trappan. Men jag hade ingen gardinstång till den så det måste jag snart införskaffa.

Efter jobbet idag åkte jag bort och resonerade mig hos mamma, sen hem och pussa på väldigt saknade barn innan dom somnade.

I kväll har jag tagit det lugnt i soffan och morrn är det vardag igen.

Jag och mitt kök!

Idag har vi hängt ihop mycket, jag och köket. Det gör vi väl iofs rätt ofta...

Medan Albin var i skolan passade jag på att förbereda själva tårtbakandet, det är inte helt lätt att dekorera tårtor med en Emil hemma nämligen så jag nöjde mig med att förbereda eftersom jag visste att Farmorn skulle komma sen.



Förberedelserna...

Medan Emil fortfarande hade pyjamasen på sig passade vi på att sno åt oss några minuters förmiddagsgos.





Givetvis till Fåret Shaun och med en stor kaffe!

Sen blev det ju middagstid, farmorn kom, jag fick bakat mina tårtor, satt på steken på spisen och städat upp i köket.







När tårtorna var klara var jag tvungen att sticka bort till Blingcity med kläderna som jag fotat klart och när jag ändå var barnledig och hade tid över så åkte jag till mamma & pappa och resonerade mig.





Det var varmt och när jag kom hem blev det duschen direkt innan jag började med maten.

David hjälpte mig att lämna tårtorna och till sist blev maten klar!





Det blev fransyska med rotfruktsgratäng, skysås och grönsaker. Farmorn kom med barnen precis när vi börjat äta så hon stannade på middag med!

Barnen hade haft det så bra och nu har vi har myskväll till Gladiatorerna. Emil somnade i tid, som vanligt, och efter att Albin somnat till en stund i soffan innan Gladiatorerna började så orkade han hålla sig vaken.



Sista bilden idag, busigare unge får man leta efter!


Tårtbak!!

Idag vid lunchtid kom farmorn och hämtade Emil, sen åkte dom och hämtade Albin i skolan och jag fick då tid att fixa tårtorna i fred!



Nu ligger jag och "resonerar" mig hemma hos mor och far, medan fransyskan puttrar på spisen hemma!

Resonansen är en slags tunnel med infrarött ljus som man ligger i, den är bra för både det ena och andra!

Annorlunda arbete...

Igår när jag hade gjort av det värsta röjet hemma, (bla skapat ihop och sorterat 7 stycken kortlekar som låg utslängda över hela vardagsrummet) så var det dags att gå ut och jobba lite.



Otroligt nog så fick vi ihop 5 av 7! Det fattades bara 3 ynka kort så jag får väl storstäda snart så kanske dom kommer fram. Medan jag och Albin sorterade fick Emil ligga på soffan, det gick liksom inte att ha honom med, han bara gjorde allt ogjort igen...



Hur som helst, det jag skulle komma till med min rubrik var ju att jag stannade upp ett tag och funderade på hur annorlunda mitt arbete ser ut efter att jag fått barnen. Igår till exempel när jag skulle fota kläder så fick jag ju ha Emil med mig. Det gick faktiskt jättebra och jag fick ju sällskap!







Nu ska jag snart börja med tårtor som ska levereras i eftermiddag!

RSS 2.0