Nynäshamn!

Vi har vart i väg nu i helgen men eftersom det var min jobbehelg så hade jag lite att pyssla med innan vi åkte. Som tur va har jag snälla arbetskamrater som ställde upp för mig, stort tack till Inger K & Anna som delade på mina sista timmar på lördagen så vi kunde komma iväg.

Jag kastade mig i duschen medan Albin & David var iväg och hämtade pappsen som skulle åka med oss upp. Vi åt lite snabbt innan vi åkte iväg. Vi hann inte ut från Tvååker innan jag upptäckte att vi glömt Albins snutte, det är katastrof så vi fick åka och hämta den. När vi kommit iväg för andra gången och kommit ända till Rasta så upptäckte pappa att han glömt transpondern...

Vi vände igen och denna gången hade Albin redan somnat och låg bredvid mig och susade ovetandes. När vi lämnat Tvååker för tredje gången la jag mig oxå tillrätta och vilade ögonen lite. När jag efter ca 2 timmar satte mig upp och kikade mig runt så fick jag en konstig uppfattning att vi var i Borås, men det kunde ju inte stämma, vi hade ju kört i mer än 2 timmar, nog sjutton skulle vi ha kommit längre än till Borås då?

Njae, dom där pojkarna hade visst vart så inne i radiosportens värd att dom stängt av ljudet på GPS:en och missat en avfart... Hur som helst så var vi ju i alla fall på väg och eftersom vi har både kök och toalett i husbilen så behövde vi inte stanna mer än en gång för att tanka!

Vi var uppe vid strax efter 8, knappt 2 timmar efter Joel & Brorsan som åkte med Magnus och Johanna samtidigt som oss. Jag hade gjort potatissallad och till det hade vi lite olika sortes kallskuret. Det hade regnat friskt i Nynäshamn på lördagskvällen och var ganska kallt så vi knödde ihop oss och satt i husbilen och åt.

Efter mat, kvällsfika (måste man när pappa är med, han har alltid fika till ett helt kompani!) och lite läges-check utanför så var det dax att bädda i ordning och lägga den lille mannen.



Jag bäddade ner honom och la mig på min plats där uppe men han kunde ju givetvis inte somna utan låg där och fiosoferade tills pappan och morfarn kom in och la sig med. Vi sov så gott så och vaknade till strålande solsken och klarblå himmel på söndagen. Eftersom det även var morsdag så fick jag mig ett litet paket på morgonen. Albin & David hade vart på torget på lördagsmorgonen och köpt lite blandade polkagrisar till mig,
goa goa pojkarna mina!

Tävlingen var jätterolig att titta på och vi hade ju som sagt fint väder hela dagen och det kan mitt stackars tomatröda ansikte vittna om idag...

Jag har haft en del pyssel nu på morgonen med att tvätta, dona och pyssla med husbilen och sakerna i den. Nu ska jag bege mig ner och äta lite lunch och sen ska det jobbas kvällen ut (ska bli extra roligt att sitta i kassan med denna fejjan...).


Sorgligt...



Kajsa & Pyzens (våra katter) farmor finns inte längre bland oss.

Elsa & mammas katt Asta är systrar och kom hit från Värmland för snart 11 år sedan. Efter några turer hamnade dom sedan hos oss och vi älskar våra katter som familjemedlemmar.

Elsa har haft lite problem med njurarna det sista men nu slipper hon ha ont mer.
Jag kan inte ens tänka mig mitt liv utan Kajsa & Pyzen så jag
skickar massor med kramar till Elsas människa Lotta och så ska
jag ta och lägga mig och gosa lite extra med mina dunbollar med en gång!

Vila i frid



Beställa?



Nu har det ramlat in lite beställningar och jag tänkte lägga en liten order i veckan, någon mer som är intresserad?
Sommar katalogen har kommit, jag har en hemma och det går bra att komma förbi och kika lite i den, tyvärr har jag inte dom nya doftproverna till sommarens nya dofter men jag kan väl få locka med

Bananblad
Örike
Havsvindar
Vid havet
På landet
Blåbär & Wisteria

I den nya katalogen finns det möjliget att köpa 3 ljus var av dom nya dofterna, alltså 18 teljus för 139:-, det ska jag i alla fall göra...
Jag jobbar i eftermiddag men tisdag & onsdag är vi lediga och har bara några små ärenden inplanerade!

På bilderna ovan är det några av erbjudanden som gäller i Juni, där är såklart några fler erbjudanden och som vanligt får man köpa 2 av erbjudanden när man beställer ur ordinarie sortimentet för 150:-


SM i Nynäshamn

3:e deltävlingen gick av stapeln i Nynäshamn i går och jag filmade lite med vår lilla kompaktkamera.


Vila i frid...

Kära lilla mormor.

Det är inte min mormor utan David mormor. Jag har aldrig träffat min mormor, hon dog många år innan jag föddes så jag har alltid kallat Ingeborg för kort och gott mormor.



I flera år har mormor kämpat emot cancern men nu det sista har det inte funnits något att göra utan att bara låta henne få slippa ha ont. Mormor åkte in till sjukhuset i går och svärmor har vakat hela natten och morgonen. Nu på förmiddagen fick hon äntligen somna in, somna ifrån all hemsk cancer!

Bilden ovan tog svärmor för bara någon vecka sedan, den har jag mailat in till HN för hon skulle vart med i tidningen nu i Juni, när hon skulle fyllt 90 år...

Jag är glad att mormor slipper ha ont mera nu,
Vila i frid kära lilla du!


Fullt upp!

Minst sagt!
Idag har vi inte en lugn stund. Jag har tagit fram en del som ska packas, kokat potatisarna till potatissalladen, rotat fram en gammal ljuslykta som ska säljas, skrivit inköpslistan till kvällen & kört igång en maskin tvätt!
Albin kissade ner sig i natt så hans lakan behövde tvättas och nu vet jag inte om jag vågar lita på vädret riktigt och hänga ut det innan jag åker till jobbet...

Hur som helst så fick han ju fortsätta sova i vår säng då efter 3 i natt så min sömn de sista timmarna har väl inte var direkt tillfredställande. Han vaknade vid kvart över 6 så vi gick upp då och började med allt pyssel. Nu ska vi strax åka till jobbe & dagis och i kväll kommer David & Albin och handlar när jag slutat så vi kan göra klart maten och allt annat som ska in i husbilen innan vi åker.

Jag fick inte ledigt i morrn så jag måste jobba till 14 (kanske, kanske kan jag få gå tidigare...) så vi får åka direkt när jag slutat och hoppas att det inte hinner bli för sent innan vi kommer fram till Nynäshamn, iså fall får vi väl stanna och äta på vägen, vi har ju allt i husbilen ändå. Efter tävlingen på söndag så beger vi oss direkt hemåt men lär inte vara hemma innan runt midnatt i alla fall. Jag jobbar som vanligt på måndagen men har fått lov att börja 14 i stället för 10.

Nu ropar lilleman att han vill gosa innan vi går till dagis så det får vi väl göra då!


Hos Frissan!



I morse hade vi tid hos frisören med Albin och han var som vanligt genomsnäll, satt still, sa inget och bara gjorde som frisör Kajsa sa! Direkt efter vi vart i stan så åkte vi till dagis, lite senare än vanligt men jag hade ringt och förvarnat.

Väl hemma så var elektrikern redan här så jag kila upp och hämta kameran och knäppte några bilder på honom. Vi bestämde redan igår att jag skulle fota honom idag för hans hemsida.

Nu håller jag på med lite andra fotogrejer och sen i eftermiddag blir det jobbe!


Bilder!



Jag har tömt minneskortet i kameran så här kommer lite blandade bilder från dagarna. Här ovan har jag bara fotat lite i trädgården och hur fint det börjar blomma.


Framsidan på vårt hus nu när det börjar grönska. Det stora japanska körsbärsträdet ska vi ta ner till hösten och i stället sätta 1 eller 2 vanliga körsbärs träd och fortsätta med syrénhäcken ända fram till Lillstugan. David sitter på trappan och tar igen sig lite medan jag springer runt och fotar... Där är lite målning kvar på varandan men det är tryckta stolpar så vi måste vänta minst ett år innan vi får måla dom.


David har gipsat klart ute i fotodelen och elektrikern har vart här idag så snart börjar det hända grejer! Både golv och takpanel är hämtade och ligger bara och väntar på att få bli klart! Våra fina dörrar har även dom kommit och yttertaket är på G!


När dom inte hjälps åt att bygga så klipper dom gräset, med bara någon meters mellanrum tar dom hela trädgården tillsammans. Det kan ta någon timme och Albin går bredvid, med sina hörselskydd och hjälper till,
som om det inte skulle gå utan honom...



Sist men inte minst så har mamma tipsat mig om en helt fantastisk mat & bakblogg som man inte ens kan gå
på utan att det vattnas i munnen! Hon heter Jenny och jag skulle gärna bo hemma hos henne...


Idag har jag testat ett recept på hennes blogg, det är en chokladcheesecake som var himmelskt god, dom "invalida" båda kusinerna åt så dom nästan storknade! Pappan & morfarn kom och tog sig varsin bit oxå så det bidde bara en liten, liten trekant kvar som ligger i kylen och väntar på att få bli uppäten, förmodligen av mig i morrn... en riktig bra grej var att bottnen inte var utav degistivekex (som det alltid är annars) utan av bragokex, det var riktigt smarrigt!

Nu ska jag hoppa in i duschen för i morrn är det jobb & dagis...


Som bortblåst!

Febern alltså!

Han piggnade till redan på kvällen men eftersom han inte sovit så länge på dagen så var han trött rätt tidigt i går och fick gå och lägga sig redan vid halv 8. Morgonpigg som han är så studsade han upp redan 5.30 och underhöll pappan innan han gick till jobbet och sen när jag gick upp så ville han gå ut, så vid 7 snåret släppte jag ut en mycket rastlös 3½ åring! När vi ätit frukost (Albin åt sin macka och drack sin mjölk ute på trappan i morgonsolen!) och gjort oss i ordning så tog vi ut cyklarna och gav oss ut på en runda, som tur va så var mormorn redan uppe så vi fick komma in och leka en sväng där.

På vägen hem cykla vi om affären och köpte lite paprika och lök till våran kyckling och nu står Lindas smarriga kycklinggryta på spisen och puttrar. Pappan är på väg hem på middag och Coffe kommer oxå in på middag. I eftermiddag har vi inget planerat än så länge men vad det än blir så blir det i alla fall utomhus.


Feber

Idag har vi vart på Gekås en sväng på morgonen. Vi stack hemifrån redan vid halv 8 så vi kom precis när dom öppnat. Allt va frid och fröjd tills vi kom till vaxdukarna... Albin blev jätteledsen av någon anledning och grät hysteriskt över nåt jag inte förstod och så fort den där vaxduken dök upp i tanken hos Albin så blev han så ledsen igen, jättekonstigt var det. Han hade i och för sig varit väldigt lugn och nästan lite "mammig" när vi gick runt där inne och sen på hemvägen så fick han en tunnbrödklämma och lite yoggi yalla i bilen och somnade gott.

Han vaknade när jag bar in honom och vi satte oss och myste en bra stund i soffan och kollade på barnkanalen. När han piggnat till lite så gick vi upp och tog febern och mycket riktigt, 38,0 så det blir till att stanna inne och mysa i det märkliga vårvädret (sol, storm och regn om vartannat).

Vi har packat upp alla våra saker och fått i oss lite överbliven middag som satt fint i våra kurrande magar. Nu går tvättmaskinen varm, jag måste alltid tvätta nya kläder, handdukar mm innan jag lägger in dom i garderoben. Inte för att det blev sådär jättemycket kläder precis...

Albin fick kalsonger, sockar, badbyxor, arbetsbyxor och en stickad tröja. Jag köpte ett par trosor bara och sen en del grejer till husbilen och utelek i trädgården eftersom Albin nästan uteslutande är utomhus nu i några månader.

Vi hoppas få hem pappan i tid idag, det tar på oss båda att gå inne, hemma en hel dag (även om vi vart iväg några timmar på morgonen, ja vet!). Nu är det i alla fall snart fika och vi har både vatten melon & cantaloupe i kylen så det blir det till fikat!


Ny Canon EOS 550D!

Jag är med och tävlar om att få bli utvald till testpilot för en Canon EOS 550D. Tävlar gör man här!


EOS 550D


Vår helg i Alingsås!

Vilket väder vi fick!!
Igår var det ju helt fantastiskt och vi var lite lätt rosabrända allihopa när vi kom hem.

Vi åkte från Tvååker vid 4 tiden i går och då hade jag och Albin gjort potatissallad, stekt massa pannkakor, packat in kläder för alla sortes väder och mat för ett helt kompani! Det var nästan 30 grader varmt ute när vi åkte och åskan hängde i luften. När vi kom till Göteborg kom regnet och det blev äntligen lite svalare.

Väl uppe i Alingsås var det ganska blött i den pyttelilla depån, men vi ställde oss på ett sätt så vi slapp ha massa gegg precis utanför dörrarna. Louise & Kjell kom samtidigt och vi ställde oss båda bredvid Ahlkvist/Collin.

På kvällen när vi skulle starta grillen så var där visst inte så mycket grillkol men som tur är så låg där en liten affären bara 50 meter från banan så David och Albin knallade dit och köpte lite mer kol. Vi grillade fläskfilé, korv & ananas och till det hade vi potatissallad. Albin hittade en jämnårig kompis som hade husbilen bredvid oss och dom lekte hela kvällen, grävde i sanden och cyklade som tokar på sina cyklar.

Vid 21 tyckte jag att det var nog och tog med min lilla lortgris in i husbilen för sanering, tandborstning och läggning! Det tog en liten stund för honom att somna men sen sov han gott hela natten och hela morgonen, vi fick till och med väcka honom, något som är väldigt sällsynt förekommande...


Översta bilden: Frukost ute på morgonkvisten (vi käkade i husbilen)
Nedersta bilden: Albin somnade direkt efter starten i 1:a heatet så vi fick lägga honom i en campingstol och skyla med hjälp av en t-shirt och Coffes kryckor...

Jag och David sov oxå väldigt gott och det var fantastiskt skönt att ha sin egen toalett efter som jag alltig går på toa på natten. På morgonen var det lite småkyligt tyckte jag med lagom till lunchtid och dom första starterna så försvann alla moln och det blev klarblå himmel!

Vi åkte från Alingsås vid strax efter 4 på eftermiddagen och när vi kom hem till Tvååker hade kära mor lagat smarrig kycklinggryta med Ris, salld & bröd. Det blev tomt i alla grytor och vi blev mätta och belåtna i magarna.
Direkt när vi kom hem så gjorde vi i ordning husbilen, packa ur, städa ur och tömde avloppen så den är fit for fight för nästa tripp!

Nu ska vi ta på oss kläder här hemma och åka med mormor & morfar å handla blommor. Pappan jobbar en sväng idag och jag har ju en hel hög bilder på 2 vackra studenttjejjor som ska gås igenom så Albin får stanna med mormor & morfar sen.


SM i Alingsås!



Vi kom hem igår kväll, efter en lyckad SM-deltävling i Alingsås.

På fredagskvällen såg det onekligen mörkt ut när några ekipage inte dök upp och 2 ekipage fick vända hemåt igen pga sidvagnarnas transport (som åkte i en annan crossbuss) hade fott motorstopp i Morup... Men det ordnade sig och alla anmälda ekipage utom 1 dök upp.

Tyvärr så var det lite tunnt vid målgång då det var mycket maskinproblem.
Vi hade kanonväder och satt uppe på ett litet berg där man hade bra koll på större delen av banan.
Jag filmade starten i första heatet. I Andra heatet glömde jag totalt av det...




Hur det blir med den 3:e deltävlingen i Nynäshamn är för närvarande inte riktigt klart, men om den ställs in så är nästa SM deltävling inte innan i mitten på augusti och kanske, kanske, kan Team TB Racing vara på banan igen då!


Fotbollskläder!

Vi var och handlade nu på morgonen när dom öppnat och då kom Roland fram till Albin med ett set fotbollskläder som vi haft upphängda som skyltex i taket för någon tävling. Albin ville såklart genast prova dom och var väldigt stolt!





Nu har vi inte tid att sitta här längre, jag ska göra potatissallad, steka pannkakor, packa husbilen och sen i eftermiddag har jag 2 studentfotograferingar innan vi sticker iväg!


Skallebank...

Det måste bara vara den tryckande värmen för jag får inte bort den! Trots 2 alvedon tror jag fortfarande huvudet ska sprängas! Jag har iofs inte såvit sådär jättegott som jag hade hoppats då det har vart VARMT i natt. Vi hade öppet fönstret med det har inte riktigt hjälpt. Albin vaknade till en gång vid 3 snåret så jag gick in till honom och bara låg där och luktade på honom en stund och han somnade om direkt.

Vi var uppe i god tid idag och Albin fick shorts och t-shirt på sig innan vi gick till dagis men först gick vi in på ICA, Albin skulle nämligen fråga mormorn om hon ville hämta honom i eftermiddag och det gör hon ju gärna!

Jag har donat med lite bilder nu sen jag kom hem men jag ska nog faktiskt ta och lägga mig en sväng på soffan för den här huvudvärken var inte att leka med och sen ska jag ju vara fit for fight på jobbet klockan 14.

I morrn är det verkligen ingen tid för vila! Jag och Albin kommer att ha att göra med packning av husbil, mat, fika och allt som hör en SM-deltävling till för på eftermiddagen åker vi upp till Alingsås där 2:a deltävlingen går av stapeln!


Härliga kväll!



Vilken dag!! Som dom allra flesta säkert vet, så är inte värme och strålande solsken det bästa jag vet precis men idag har det stundtals varit sååå skönt!

Efter att Albin sovit klart gick vi
(jodå, Coffe gick oxå, men efter maten slocknade han på soffan och sov 1½ timme...)
bort till mamma & pappa och käkade lite, sen var det full rulle på Albin och morfarn! Dom tvättade kläder, hjälmar, stövlar, däck mm och Albin var i sitt esse (som vanligt när han får vara med morfar!) och eftersom det var såååå varmt så var det bara kalsongerna på och stundtals inte ens det som synes på en av bilderna ovan...

Joel & Lisa kom lagom till fikat och satt och pratade en stund innan Lisa åkte hem igen och jag och Albin började förbereda oss för att promenera hem igen. Coffe kunde inte gå tillbaka, vilket var helt förståligt, han hade nog fått sin dos av träning för resten av veckan.
Jag tog vagnen och alla säker, Albin tog sin sparkcykel och så traskade vi hem medan pappsen körde Joel & Coffe. Väl hemma så hängde jag upp sista maskinen tvätt och tog in allt som legat ute på vädring heeela långa dagen, bäddade rent, svängde runt yttligare en gång med dammsugarn (ja, jag får nippran när det fastnar saker under fötterna och jag går ALLTID barfota, sådetså!) och bredde mackor till kvällsmaten.

När David kom hem käkade vi kvällsmat i trädgården, ljuvligt! Vi har en Hägg som står precis på gränsen till grannen och ibland kommer det ljuva vindpustar som doftar fullständigt underbart! Mina lakan hade lyckats få massor med Vår-i-luften-doft kände jag när jag bäddade så det ska bli extra skönt att krypa ner mellan lakanen idag!

Medan grabbarna sparkade lite boll efter maten, passade jag på att ta en lång, sval (jo, faktiskt!) dusch och göra sånt där tråkigt, raka ben, fila fötterna och skrubba kroppen men åhhhh va det känns skönt nu efterråt.

Albin och David ligger redan och snarkar i kapp inne i våran säng så jag tror jag kryper ner där oxå för i morrn är det dagis & jobb som väntar!


Två små smutsiga fossingar...



Vilket väder vi har! Jag var ute en sväng vid strax efter 7 och bara kände hur varmt det var och sen fick Albin gå och leta upp ett par shorts (äntligen!) och ett linne för första gången i år! Den lilla skitungen har vart ute sen 7, men nu fick han faktiskt komma in och vila lite (han somna på 3 sekunder!) så han orkar med resten av dagen.

Jag och Albin knallade över till Gööks i morse och köpte massa goa frallor till frukosten, sen kom mormorn, morfarn och morbror in på mysfrukost! Vi fick massa fina saker av pappsen som vart borta i nästan 3 veckor, det var verkligen skönt att se honom och framför allt ha honom hemma! Det händer ALLTID saker när pappa är borta, det har det gjort ända sen den första gången dom började jobba i Europa för typ 17 år sen...

Efter frukosten gick vi in till Coffe och visade pappa alla bilder och filmer på kraschen sen åkte dom hem, pappa skulle lasta ur bussen och ta en titt på hojen. Jag och Albin var ute och donade lite i trädgården och sen gick jag in och gjorde ett fruktfat till oss som vi avnjöt ute på trappen!

Nu har han äntligen kommit in och somnat och jag passar på att fortsätta tvätta när här är så bra torkväder! Alla sängkläder hängde vi ut i morse och det var torrt på mindre än en timme! Nu är det handdukarnas tur. Alla madrasser, täcken & kuddar mm är ute på vädring och jag har gjort ett välbehövligt röj med dammsugarn!

När vi skulle gå in innan så var Albin tvungen att tvätta sig för som han såg ut!! Förstår inte hur han gör men han är alltid sketen hela sommrarna igenom. Fötterna var alldels gröna undertill (och då hade han ändå haft crocsen på sig...) så det blev till att lägga dom i blöt och ta fram skursvampen...



Nu ska jag ta tag i det sista och sen i eftermiddag åker vi till mormorn & morfarn och umgås!


Härlig majdag!



Vilken härlig dag det blev idag!

Efter frukosten idag gick vi ut i trädgården en sväng och kollade på alla knoppar och blommor. Jag längtar sååå efter att syrenerna ska börja blomma, det doftar ljuvligt i hela trädgården då!

Jag gick in en sväng till brorsan och donade lite, sånna enkla grejer som att ställa in disk i maskinen, slänga soporna mm är överkurs när man har ett sprucket bäcken! Undertiden jag var inne hos brorsan så hittade Albin dom 2 första mördarsniglarna för året.... SUCK! Jag minns inte att dom var här så tidigt förra året?

Kylskåpet började sina så vi stack i väg och storhandlade lite (tycker knappt jag gör annat än handlar!) och hjälpte såklart Coffe att få hem lite nödvändigheter till hemmet. Albin fortsatte vara ute och busa medan jag fixade till middagen och när den var klar (korv stroganoff med ris) kom även brorsan in på lite middag.

Nu är det snart dax för fika här så jag får skynda!


Ny vecka!

Herre gud va tiden går fort! Nu är det redan ny vecka så jag och Albin förbereder oss för fullt här hemma för jobb & dagis. Vi är båda en aning förkylda men det ska nog gå bra, vi är ju lediga i 2 dagar till sen om vi skulle behöva vila upp oss. I går var vi i gång hela dagen lång och David har fått gjort jättemycke med bygget denna helgen, det känns bra.

Brorsan kämpar på där inne och det går bättre och bättre men det kommer nog ta lite tid innan han kan gå ordentligt igen... Hans söta lilla katt Fjant är det däremot inget fel på alls för igår när jag var inne så hörde jag att det knakade och lät märkligt från brorsans sovrum. Jag ropade på David att han skulle ta med sig en ficklampa och komma. Såklart har det begåtts ännu ett rått MORD i min närhet, och denna gången var det en liten kanin eller harunge som fått sätta livet till. David fick ut den och Fjant såg mer än nöjd ut.

Nu börjar det bli dax för oss att snabba på så vi kommer i tid!


Chokladkladdkakor!

Igår bakade jag kakor! Ett recept jag hittade i en tidning som såg så spännande ut att jag bara var tvungen att testa till fikat och dom var verkligen så ljuvligt goda som tidningen utlovade! Här kommer receptet!


Mer Sidvagn...

Jag sitter inne på kontoret och bara myser! Det är lite mörkt ute, regnet smattrar på rutan, Albin leker på sitt rum och pratar med sina tåg, Carrie med Europe strömmar ur mina högtalare och jag har tagit mig tid att kolla igenom bilderna i min egen kamera från den där hemska tävlingsdagen.

Vi kom till Anneberg strax efter 7 och då hade jag stått och brett goa mackor till ett helt kompani. Grabbarna var redan uppe och hade besiktigat sidvagnen. David började (med Albins hjälp!) att sätta upp föreningens tält (som jag ansvarar för) medan jag förberedde frukosten i vår husbil. Eftersom det visst var lite tight med ström på kvällen så sov Joel & Coffe i vår husbil och dom hade sovit gott.



Andra Coffe (Albin kallar honom för det, Christofer Liljegren som burkade med brorsan förra året) dök upp efter någon halvtimme och vi gick in i husbilen och käkade frukost och drack te & kaffe. Sen var förberedelserna i full gång. Grabbarna klädde på sig crosskläder medan David och andra Coffe tog hand om hojen. Jag och Albin fixade lite i SFC tält.

Träningen gick bra, trots att bakbromsen inte funkade alls. Det var ju första gången på den "nya" banan, för allihopa eftersom den precis blivit färdig.




Jag tycker inte den nya banan var lika rolig att titta på (ur publikens synvinkel) eftersom där är så många stora plank att man inte ser hela banan (den nedre delen då) och framför allt i depån står man som i en liten håla...

Efter träning och kval så hade David & andra Coffe hjälp att fixa bromsen som fortfarande krånglade, det skulle bytas däck, bytas olja, tanka och massa sånt som jag inte är så insatt i. Sen hände ju det som inte skulle hända redan i andra kurvan. Jag kan inte säja ett ord om första heatet för jag såg det inte och framför allt så brydde jag mig inte just då. Brorsan hamnade på bår och jag letade reda på hans plånbok med legitimation, packade ner lite rena kläder, letade upp snuset och bara gjorde så gott jag kunde medan andra Coffe och mamma satt och höll i varsin hand. David tog hand om alla saker, tvättade hojjen, hämtade grejerna i depån mm medan Albin stod bredvid mig och mamma och mest undrade vad det var som stod på.

När grabbarna åkt i väg i ambulansen och mamma tagit med alla deras saker och följt efter i sin bil så gick jag med Albin ner till husbilen så han fick sova en stund och medan han gjorde det så passade vi andra på att äta lite innan vi fortsatte packa ihop allt.

Jag väckte Albin lagom till andra heatet och så gick vi och tittade på det och jag fick faktiskt med mig kameran.



Efter andra heatet upptäckte vi att nycklarna till crossbussen hade åkt med in till sjukan så jag fick ringa runt och till sist fick jag lämnat ett meddelande på akuten så dom kunde ringa upp. Vi hade då skickat iväg vår Skoda med min snälla kusin Anders (vi hade 3 fordon vi skulle ha med hem, jag & David...) som hjälpte oss få den till Tvååker så David fick låna Magnus Birgerssons bil och brassa in till akuten och hämta nycklarna så vi kunde få hem både crossbuss & husbil.

Resten av dagen är lite dimmig, vi var helt slut, hela familjen! När vi kom hem till Tvååker hade mamma oxå kommit hem så jag körde dit och lämnade av några mackor innan jag åkte hem och packade ur husbilen. David kom lite senare när han hämtat upp kläder, stövlar och en del annat inne på akuten. Mamma gjorde skinksås på kvällen så vi åkte dit och käkade men var hemma redan vid 8 och då stupade vi i säng alla 3 och somnade vid halv 9...

Igår var det oxå en tung dag, vi var alla trötta (utom Albin förstås, han blir väl aldrig trött!) och hade lite ont i huvudet men jag fick i alla fall fixat middag till alla innan vi la oss ganska tidigt även igår. Idag vaknade vi mycket piggare och jag var i affären redan klockan 8 och inhandlade frukost till lilla familjen och den invalide broren.

Nu ska jag gå ner och fixa middagen, David har beställt fiskgratäng!


Kraschen...

Har fått bilderna på krachen mailade till mig. Det är Linda Gunnarsson som tagit alla bilder.
Jag tackar så hemskt mycket för att hon delade med sig!

På dom översta bilderna är det Christoffer & Joel längst bak i Svart/Vit/röda kläder och hjälmar, resten av bilderna talar väl för sig själv...


Hur har det gått?

Det är ni ju säkert jättemånga som undrar och jag ska uppdatera kort bara.
Jag är faktiskt precis hemkommen från sjukhuset där jag hämtat hem min fullständigt invalida lillebror.
Njae, så farligt är det ju inte och det allra bästa är att läsa hans egen historia på deras hemsida, Team TB Racing under "Nyheter".

Jag såg inte kraschen alls men en tjej i styrelsen har delar av det på kort som jag ska få på mailen, kanske kan jag visa sen hur det såg ut.

Nu ska jag fortsätta med middagen till familjen och den invalide!


SM på Anneberg... Det gick inget vidare. ...

SM på Anneberg... Det gick inget vidare. Jag sitter och värmer mig i husbilen nu med en kopp te medan mamma är med Joel och brorsan inne på sjukhuset. Grabbarna hade problem med frambromsen hela morgonen men efter både träningen och kvalet så fick dom ordning på den. Jag stod med Coffe Liljegren i depån när starten gick och nu när banan är omgjord så ser man ingenting från depån. I 2:a kurvan hände nåt och vi förstod ganska snabbt att det var våra killar eftersom dom aldrig dök upp. Vi sprang dit och hittade Brorsan liggandes på marken och Joel sittandes en bit bort. Joel hade ont i tummen och brorsan i ryggen. När dom fått upp brorsan på en bår så kunde han inte röra på ena benet och han hade mycket ont. Han fick dropp och morfin direkt. Vi har inte hört något mer än men jag hoppas att mamma hör av sig så fort hon vet nåt. Pappa sitter nere i Tyskland och kan inget heller göra, förutom att vänta, precis som vi...


Skövde, tur & retur...

Mmmm, om ni undrar vart jag har hållt hus idag så kan jag meddela att jag suttit i min lilla bil,
i hellregn i lite mer än 50 mil...

I morse efter att vi lyssnat på när brorsan och Joel vart i radion (lyssna här! Direkt efter nyheterna) så åkte vi hem till mormorn innan det var dax att dra igång med alla förberedelser, packning, mat mm. Men så blev det inte alls! Brorsan ringde mig när vi precis kommit hem, vid halv 12, och var desperat för att tryckeriet inte fått iväg dom nya dekalerna i tid. Vi käkade middag här och strax efter 12 körde jag och lämnade Albin hos mormorn igen och sen gav jag mig av, mot Skövde...

Jag var uppe på tryckeriet klockan 3, ingen paus alls på vägen upp och när jag var där så passade jag på att ta en toa paus så jag skulle komma hem fort. I Borås (ja, jag tog den vägen hem för att slippa köa i Götet) var jag tvungen att tanka men jag kom rakt på en JET mack så det gick som hejsan och jag var i varberg strax innan 6.

Hämtade upp Albin och David på Anneberg, hem med dekalerna så grabbarna kunde sätta igång, hem med lilla familjen och börja med all mat, packning, sövning av barn mm, mm! David stack iväg till garaget direkt och hjälper till medan jag tar hand om allt här. Nu väntar jag bara på en maskin tvätt som måste vara klar till i morrn sen ska jag lägga mig för i morrn är det upp tidigt och iväg!

För alla er som vill komma och kolla.
Det börjar klockan 12.00 ute på Annebergsbanan
Det ska inte regna
Vi ska hejja som bara den!


Äntligen vår!

Jag har alltig haft höst/vinter som mina favorit-årstider men nu, sen Albin damp ner hos oss, vet jag inte längre.
Han är ju såååå rastlös (vet inte om han kanske fått det av mig...) och älskar att vara ute. Hade han fått bestämma hade han inte vart inne alls, inte ens för mat och sömn tror jag!

Igår var han ju hemma för han inte mådde bra men efter en lång förmiddagsvila & massa älsklingsmiddag i magen så blev han precis som vanligt igen och fick åka till mormorn en sväng så jag kunde åka till jobbet. På eftermiddagen när pappan hämtat honom hade dom vart ute och sparkat boll, kastat frisbee och allmänt busat ute, som han älskar!

När jag kom hem, strax efter 8 var han fortfarande vaken och väntade bara på mig, och att få ge mig en gonatt kram! Medan jag duschade och åt lite så somnade han gott och sov sen gott hela natten.

Jag vaknade när David gick upp och såklart vaknade Albin efter bara några minuter och när David gått ut vid halv 7 så kom Albin upp till mig och sa

- Mamma, jag mår bra nu, jag är inte förkyld mer, kan jag få gå ut?
- Men älskling, klockan är ju bara halv 7, du kan inte gå ut redan!
- Jooo, det kan man, titta mamma, det är ljust ute!

David kom in och sa hej då innan han stack vid vid kvart i 7 och jag förklarade vad Albin hade sagt och då tyckte han att det är väl bara att släppa ut honom! Så nu har Albin vart ute sen strax innan 7! Han leker i sandlådan, kör med sin traktor och kommer in med jämna mellanrum och vill ha hjälp att lyfta saker, ha lite vatten eller bara undra vad jag gör och när jag kommer ut...

Själv sitter jag här och har precis kokat min morgongröt, sen får det väl bli en kopp te ute, det är ju trots allt ganska härligt ute, även om jag kan tycka det är liiite kallt redan klockan 7 på morgonen, inte ens barnen på dagis går ut så tidigt.

Idag har vi lite planer. Det ska förberedas för tävlingen på torsdag. Jag måste leta fram allt material, vi ska handla och packa ner saker för i morrn redan kör vi ut och ställer i ordning ute på banan. 
Förresten, mitt eviga tjat på pressen (det är jag i föreningen som har hand om det) har äntligen gett lite resultat!
I morrn på morgonen, mellan 8-9 tror jag så ska radio halland (P4) komma ut och intervjua brorsan & Joel inför tävlingen, det får man inte missa! 

Förkylda...

Kan man verkligen säj att vi är här hemma idag!

Albin var lite trött och konstig redan i går kväll, han var lite varm och rosig och ville bara gå och sova. Vi lyckades nog hålla honom vaken till halv 7 med ballongspel och lite andra intressanta grejer men sen stöp han i säng!

Jag hörde honom hosta några gånger under kvällen när jag låg i vårt sovrum bredvid och kollade på Wallander, men han vaknade inte av det. Vid kvart över 4 i morse däremot så kom han in till vårt sovrum (kan inte ens minnas när han kom in till oss sist!)

-Mamma, jag mår inte bra. Jag är jätteförkyld!

Så han fick ligga mellan oss en stund men han bara vände och vred på sig hela tiden så det gick inte att ha honom i vår säng. Jag bar över honom till hans rum och sa till honom att han fick försöka sova en liten stund till, det var ju fortfarande natt! Men det börjar ju ljusna på rätt bra redan då så han var inte helt övertygat, trots att pappan sov som en stock bredvid mig.

Jag kunde inte somna för varje gång vi rörde på oss så ropade han och frågade

- Är det morgon nu? Kan jag få lite välling?

David gick upp vid halv 6 och tog med sig Albin ner så han fick ligga i soffan, dricka välling och kolla på Bullerbyn tills han gick till jobbet och det var min tur att gå upp, jag som inte alls lyckats somna om...
Tur var det väl att han inte var riktigt bra för han satt stilla i min famn hela morgonen och kollade på filmen innan jag tog tag i frukosten. Vi kokade lite havregrynsgröt och han åt upp allt men han sa flera gånger att han var jättetrött så redan vid strax efter 9 gick vi upp och la oss i våran säng där han somnade som en stock!

Jag lät honom sova så länge han ville och vid halv 12 vaknade han. Nu sitter han faktiskt i soffan igen men jag ska fixa lunch och sen ska vi ta på oss. Äter han ordentligt nu så får han nog åka hem till mormorn en sväng så jag kan åka till jobbet men annars får vi vackert vänta till pappan kommer hem vid 4. Hur som helst så ska jag i alla fall jobba kvällen!

Nu ropar han på mig och undrar om inte jag kan komma och sitta hos honom! Såklart jag kan det!


Söndag igen...

Så var det sista dagen på veckan igen, går det inte otroligt fort?

Igår somnade Albin nästan mitt i kvällsmaten, han hade vart igång precis hela dagen, utan att vila middag.
Kvart över 7 i går bar jag upp honom i hans säng och han somnade med en gång, enklaste läggningen hitills!
Ändå sov han till halv 7 i morse och då var David redan uppe, han började nämligen vända och vrida på sig redan strax innan 6...

Nu har vi vart ute och satt potatisen, morötterna, dillen och persiljan. Jag har tvättat en maskin och igår städade vi av hela huset, tillsammans, alla 3, det händer inte ofta! Väldigt skönt att ha det gjort, behöver iofs dammsuga redan, men så är det väl.

I eftermiddag blir det möte med styrelsen i sidvagnsföreningen och nu kom resten av familjen in så nu blir det middag!


Goda tårtor i Läjet...



Igår var jag som sagt nere i Läjet, på Bertilssons hembageri och fotade bakverk!
Man blir ju så sugen av att kika på alla bilderna!

Min favorit blir nog den längst ner till vänster, med hallon & chokladmousse. Alla dessa underbara kreationer och massa mer finns att beställa hos Bertilssons Hembageri i Läjet 0340-67 03 19


Åhhh, FJANT!

Nu har han gjort det igen, den oduglige katten!
Vi satt här inne i köket alldeles nyss och avnjöt en himla god frukost. David hade vart borta i affären och köpt färska frallor, juice och annat smarrigt. Albin sprang ut och väckte sin morbror som kom in och gjorde oss sällskap. Mitt som det var så ser vi att Fjant kommer springandes över gräsmattan (från vårt köksfönster, ser vi hans kattlucka) och brorsan flyger upp som en raket och ut genom dörren, fort går det och vrålandes på Fjant!

Jag efter och när vi kommer in så har han en mus i munnen, SOM PIPER! Brorsan föser ut katten som sen återupptar sin tortyrlek under vår studsmatta, mitt framför ögonen på mig, David & Albin som fortafarnde sitter vid köksbordet. Albin tycker det hela är intressant medan jag tycker synd om musen och bara önskar att Fjant antingen låter det komma undan eller dödar den! Det ska visa sig ta ca en halvtimme innan han torterat färdigt den stackars musen och sätter sig mitt ute på vår stenlagda gång här utanför och helt sonika käkar upp den!

Jag sa till David under tiden att vi kanske inte ska låta Albin titta på detta men han var ju inte ledsen eller så utan undrade mest om varför han åt upp den och det var ju bara att förklara att katter (som är ute!) äter möss.

Nu har grabbarna åkt iväg en sväng, dom skulle hämta sättpotatis och kolla några andra grejer på vägen. Jag ska sätta mig och montera ett album till en kund och sammanställa några fakturor.

Igår förmiddag var jag nere på Läjet och fotade smarriga tårtor på Bertilssons bageri, om jag hinner fixa till dom bilderna så kanske ni kan få ett smakprov på det lite senare! Dessutom behöver huset städas av, middag lagas, tvättmaskinen startas och en massa annat, precis som vanligt på lediga dagar med andra ord!



Bilder!

Det har vart dåligt med bilder i bloggen det sista men nu har jag återigen tömt kameran och passar på att bjuda på några bilder. Albin cyklar som en tok på sin lilla cykel och fort som attans går det!


På den bilden längst ner till vänster så har pappan "byggt" ett litet gupp som han flitigt cyklade över,
fram och tillbaka, fram och tillbaka...
Det är knappt någon idé och försöka gå bredvid, det går så fort att man får springa om man ska hinna med så mina ljumskar och smalben gör sig väl påminda efter den minst sagt raska promenaden igår.

Vi var på Gekås tisdags morse och där fanns ju en hel vägg med massa olika tillbehör till såpbubblor och det är nåt som leks friskt med här hemma på sommaren så vi köpte en stor dunk och en liten "blås-pistol" eller vad man ska kalla det. Det sitter en liten, liten grej inne i pistolen som gör att det blåser ut luft och om man doppar munstycket i såpan så kommer det massa bubblor! Det var en riktog höjdare och det lektes i flera timmar med den. Pyzen och Fjant hade oxå väldigt roligt med alla bubblorna och fick sig massor med motion eftersom det blåste friskt den dagen! Albin skrattar åt dom så han nästan kiknar när dom jagar bubblor. Mina fönster fick väl sig en och annan såpbubbel-kyss men det får väl gå, dom är ju inte precis putsade än...



Igår fick vi rabarberpaj med vaniljglass hemma hos Li och det var bara hur gott som helst! Albin var ute och undersökte trädgården när han fikat klart och det hade ju vart en dröm att få bo så som dom gör, med kohagen som närmsta granne...

Vi snodde med oss några rabarber hem och gjorde rabarberkräm till kvällsmaten, helt underbart det med men min stackars magkatarr gjorde sig väl påminnd när den fick en sån rabarberchock.

Nu ska jag jobba med lite bokföring, fotobeställningar och sponsorjakt innan det är dax att bege sig till ICA och stanna där till stängning. I morrn kanske vi tar och åker till simhallen om vi känner för det på morgonkvisten!


Pinsamma katt!



Ja, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt denna helt och hållet speciella katt!
Idag när vi gick till dagis så fick vi såklart denna lilla röda svans efter oss och det är inte helt ovanligt.
På torsdagar brukar vi alltid promenera bort eftersom jag inte ska till jobbet direkt efter och så gjorde vi även denna dag. Albin ska vara på dagis halv 10 och vi brukar gå ca 5-10 minuter innan och då passerar vi busshållplatsen här i Tvååker och det går en buss halv 10 så där står alltid massa folk och väntar.

Fjant följer oss alltid ut till den stora vägen men han går inte över det, lite feg är han minsann men han gillar inte alls att vi lämnar honom där,
på andra sidan den stora vägen utan han sätter igång och låter som om han sitter i kläm!
AAAAAAOOOOOOOO! AAAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOOUUUUUUUUU!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUU!!!

Jag och Albin som precis sprungit över vägen vänder oss om och där står han och ylar efter oss, alla på busshållsplatsen tittar först på den ylande, röda lilla katten som sitter på andra sidan vägen och sen på oss som gör allt för att skynda förbi.
Albin vänder sig om och ropar
- Gå hem Fjant!

Och alla vet att den ylande lilla varelsen på andra sidan vägen ylar på oss...

Vi skyndar vidare (så han för all del inte får för sig att komma efter oss!) och jag sneglar över axeln och ser att han vänder hemåt, fortfarande ylandes som en övergiven hund!

AAAAOOOOOOUUU!

Jag lämnar Albin på dagis (vilken som vanligt går bra men med en försäkran om att vi ska vara lediga i morrn och att det är mormor som ska hämta) och promenerar hemåt igen. När jag passerar busshållplatsen (som tack och lov är folktom!) så hör jag återigen ylandet och snabbar mig över gatan och den lilla röda Fjant-katten kommer ut ur buskarna där han suttit och väntat på mig...

Mycket speciell katt den där! Det är brorsans katt och då BARA Christoffers katt, jag kan tex inte gosa med honom, det går han inte med på, han stryker sig mot mina ben och ligger på mina fötter när vi sitter ute men om jag börjar klappa, gosa eller lyfta upp honom så vill han bara leka...

Så den pinsamma morgonen är avklarad!


Urblåsta!

Fullständigt urblåsta känner vi oss idag. I morse kom pappan hem med färska frallor till frukosten och strax efter kom Li så idag på förmmiddagen bestämde vi oss för att ta en rask promenad.

Det blev "lilla ängarundan" idag och Albin följde med på sin cykel så man kan ju verkligen säj att det blev en rask promenad för han cyklar ju på i världens tempo! Lite trögt var det för honom den första biten på grusvägen men sen ordnade det till sig. Vindkraftverken gick för fullt och det märkte vi minsann, jag fick alldeles ont i öronen som det blåste, men det var inte farligt kallt, vi fick upp ångan på direkten!

När vi kom hem blev det lite vila för Albin innan maten och nu när den ligger i magen så ska vi bort till Li och smaska årets första rabarberpaj! Hon hade visst fått ordentligt stora rabarber redan så jag ska passa på att sno med mig några hem så vi kan ha rabarberkräm här i kväll.

Kvällen blir inte lång för här hemma på Sandgatan har vi vart uppe sen 05.20...


Stackars min lille pojk!

Är man världens sämsta mamma eller vad!?!?
Känner mig så nu i alla fall, fast jag vet att det inte var så farligt men det sticker till lite i mamma hjärtat ändå!

Idag har vi haft en bra dag, började med en tur till Gekås i förmiddags och lite fika på Nimo efter det.

Väl hemma så hade Albin somnat i bilen så jag lyfte över honom till soffan och så vilade vi lite innan det var dax att vakna och börja på middag. Vi fixade i ordning lite spaghetti med skinksås och sen gick vi ut och provade dom nya uteleksakerna vi fyndat på Gekås!

Efter massa bus och fika så hade vi lite ärenden att uträtta, bla så hade mina krukväxter i köket fått flyga ut på komposten så vi behövde nya. När vi kom hem kom även Coffe och behövde fixa lite grejer i Photoshop så vi gick in och fixade det medan Albin var kvar ute. Han är ju ute jämt nu för tiden och klarar sig alldeles utmärkt i trädgården själv, jag kollar till honom då och då. Vi satt på övervåningen och hade både ytterdörren och köksfönstret öppna och vi hörde honom och hur han lekte. Men rätt var det var uppmärksammade jag tystnaden som varit där ute en liten stund och öppnar fönstret där uppe och ropar varpå jag hör den förfärliga gråten!

Jag sprang ner och hittar genast honom, i leksakslådan! Vi har en såndär dynbox från Jysk där vi förvarar alla uteleksaker på sommarhalvåret och när han skulle nå nåt på botten så tippa han över och ramla i! Han sa att han hade ropat på mig flera gånger och han var sådär ledsen som om han blivit övergiven! Min lilla älskling! Hna kan iofs inte legat där någon längre stund (max 10 minuter) men ändå, om han legat där så länge så är det ju en evighet för en 3-åring!

Det var ingen skada skedd för mellan snyftningarna fick han fram att han absolut inte ville gå in utan han ville fortsätta leka ute trots att klockan var 18 och det började kyla på... Han fick vara ute en stund till och nu sitter en liten kille i badet och över överlycklig!

Nu har pappan anlänt och vi ska käka lite kvällsmat!


Just nu i vår trädgård!


Från förra året...


Så här hade vi det på valborg förra året, då badade Albin i havet vid kallbadhuset och det var högsommarvärme ute!

Jag har läst tillbaka lite i bloggen nu medan jag väntar på andra maskinen tvätt och förra året sådde vi i grönsakslandet redan i mitten på april och Albin hade linne & shorts på sig ute. Den 2 maj 2009 blommade både äppelträden och jordgubbsplantorna! Va olika det kan vara och va roligt det är att gå tillbaka och läsa om hur man hade det då!

Nu håller vi på för fullt att tvätta sängkläder som hänger ute på tork, vädrar täcken & kuddar och tvättar massa annat som oxå ska få torka där ute i solen när maskinen gått klart. Jag har jobbat en liten sväng nu på morgonen och grabbarna är ute och tar fram gräsklipparn för första gången i år.

I kväll ska vi har en liten återträff, vi som var med på modevisningen, hemma hos Marie och jag måste komma ihåg att bränna över alla bilderna på en skiva innan dess!


Ensam!

Jag blev visst alldeles ensam nu när jag kom hem!
David hade tagit fel (som vanligt) på min arbetstid och kört Albin till farmorn medan han själv hämtar sin bror på flygplatsen. Jag har haft en riktigt mys-förmiddag för mig själv. Ätit färska frallor med chili pastrami och druckit en kopp te.

Igentligen skulle jag behöva ta tag i det här hemmet men det är ju så svårt att komma igång, speciellt när jag är ensam. Jag har vart och jobbat några timmar idag på morgonen och jisses va folk det var den första timmen, jag fick stanna kvar & baka mer och var hemma en timme senare än beräknat men det gjorde ju som sagt inget för här var ingen hemma ändå.

Idag känns det lite bättre, snoken är fortfarande fullproppad med bröte och huvudet lite tungt men inte på långa vägar som det vart innan, tack och lov!


Morbror Bo...

Idag är det 16 år sedan...




RSS 2.0