För 4 år sen...

Jag älskar tillbakablickar.
För nästan exakt 4 år sedan skrev jag såhär i min blogg...



I fredags va vi mest hemma på förmiddagen men efter Albins lur och våran lunch så åkte vi hem till Natalie och Max med korten, dom blev jätte nöjda. På kvällen had jag lite ont i magen så vi stannade hemma och jag bakade en liten rabarberkaka efter ett väldigt konstigt recept, jag var nästan helt säker på att den skulle bli precis hur äcklig som helst men det va den inte!! Den var riktigt god, och jätteenkel att göra, bara röra i hop alla ingredienserna i en gryta, inklusive rabarberna! Pappa kom hit på kvällen och mamma oxå när hon slutat jobba, vi kollade på Stefan & Krister och sen på "The long kiss goodnight" men jag är rätt så säker på att det bara är jag som kommer ihåg hur det gick för både pappa och David snarka i kapp i varsin soffa...

På lördagen var det meningen att David skulle åkt iväg till tippen och gjort massa andra grejer, men jag kännde redan på natten att det inte skulle gå, hade så ont i magen att jag inte kunde gå upp (ååhhh va jag inte har saknat detta!!!!) så David fick ta hand om bebisen och mig, jag låg i sängen och spela tetris på mitt GameBoy som jag fick av David när jag väntade Albin... Men efter en Avledon var jag på benen och vi åkte in till stan, Överskottsbolaget och elgiganten. Köpte lite smågrejer bara och sen åkte vi hem och gick en sväng i Tvååker (va ju Tvååkersdagarna). På kvällen gick vi ut till området och kollade på Hasaloppet och sen stannade vi kvar en stund och lyssna lite på Street Burbon Band, jättebra va det men lite för hög ljudnivå för Albins öron tror jag. David följde med oss hem och jag nattade Albin sen stack mannen min ut och mingla, men efter att han avlagt ett löfte till mig att inte bli för full så drack han visst bara kaffe resten av kvällen (Åhh vad jag älskar honom!!!) och kom hem till mig vid halv 1, spik nykter! Då hade han träffat alla tänkbara människor, minglat med både Li, Mattias, Micke och Björklund, kvällen hade visst avslutats med mingel, bara han och Micke, snacka om att jag blev förvånad!?!? Men va roligt att dom två kommer överens nu när det är både svensexa och bröllop på G.

Äter fjädrar... Albin leker med Kajsa! 
Albin lekte med kajsas leksaker i går morse...


Det var ju lite halvsvårt att somna eftersom det spelades väldigt högt och det låg på åt vårt håll så jag somnade inte fören vid kvart över 1, Albin sov sen hela natten och vaknade inte fören 06.18 (kollar alltid på klockan när han vaknar...) och då studsade David upp och hörde pappa köra förbi utanför och eftersom han ändå vaknat så tyckte han att han kunde hänga med papps upp till Uddevalla och kolla Cross VM.
Rullar runt I mammas väska! Fjanten, älskade fjanten! Fjant underhöll oss...

Jag och Albin höll oss hemma hela dagen, fick ringt hit mormorn med eftersom jag fortfarande hade ont i magen, så vi höll oss i trädgården hela dagen! På kvällen kom pappa och David hem och sen kollade vi på Miss Secret Agent, eller David sov i soffan brevid mig och jag väckte honom efter halva filmen och bad honom lägga sig i sängen och det gjorde han.

I natt har Albin sovit som en prins, somnade vid 9 i går, vaknade vid halv 7, fick lite mat och somnade om och sov till 09.10, inte dåligt va?!?!? Mamma har varit här nu på förmiddagen och vi har kollat runt lite på olika hotell, pappa och David hade tydligen pratat om hur gôtt det hade varit och komma iväg lite på semestern, bara en natt då (med tanke på mamma och hennes nojja över katterna) så nu har vi hittat ett hotell och en stad, hoppas bara det är ledigt, har bett Anna kolla läget! Nu ligger Albin och sover sött i sin spjälis, jag ska ner och ta mig en macka, sen ska jag och Albin åka bort till mamma som gör stroganoff.
I morrn kanske vi sticker en sväng till Gekås, vi får se, ska i allafall till Anneberg på kvällen och ta kort på Arne och Louise!!


Bebislena fötter?

Hmm, är det möjligt tro, med mina båtar?



Hur som helst så sitter jag här nu, med båda tassarna i någonslags plastpåse fylld med gele.
Det tog ju bara 1 minut innan jag kände att mina stackars supervarma fötter höll på att förgås av värmeslag i den täta plastpåsen men nu har jag härdats efter mer än 2 timmar!

Jag får lov att visa resultatet senare, om det blir bra vill säja.
Nu ska jag kila upp i duschen och skölja av gelen.


Vi buzzar!

Och med vi menar jag, jag & Pyzen.

Vi är buzzadorer och för en tid sen fick jag hem Pro Plans kattmat från Purina. Eftersom Kajsa & Pyzen är 8 år i år så är dom ju seniorer och vi fick prova en sort som heter Vital Age 7+.

Kajsa äter ju inte torrfoder alls, det har hon aldrig gjort men Pyzen äter gärna.
Tyvärr har Pyzen alltid haft kass mage och att byta torrfoder gör att vi får torka mycket löst kattbajs i tvättstugan (och om man har otur, på en hel massa ställen i huset.). Vi har alltid haft riktigt torrfoder, från Royal Canin och det funkar för det mesta bra. Nu när vi började prova Pro Plan så fick vi givetvis ett par lösa bajsar men sen har det vart lugnt.

Kommer vi att byta?

Njae, jag vet inte. Vi har inte märkt att han skulle vara piggare, ha finare päls eller så utan det är väl samma som med det vi brukar ha. Finns den att köpa där vi köper all annan mat så bytar vi nog för vi måste alltid åka till en annan affär för vårt nuvarande foder.

Vill du oxå bli en buzzador och få chansen att få prova nya grejer, gå in här och registrera dig!


Kärlek...

Jag har tagit kort på kärleken!

Så här ser den ut...



Det går inte att undgå all denna kärlek som dessa båda människor känner för varandra.
Min fina bror och hand älskade Julie!


Fint väder = Bloggpaus

Det kanske ni redan har märkt...

Det är utomhus som gäller, hela dagarna och när barnen har gått och lagt sig på kvällarna så har vi alla grejer utomhus att rensa upp, lägga tillbaka, rengöra pool, hänga upp på tork mm.

Idag har jag dessutom hunnit med ett 3 timmar långt styrelsemöte i kväll så nu är det dax att krypa till kojs och invänta nästa härliga sommardag!


Brorsan tog några bilder i går med sina nya telefon som jag "snodde".
Dom båda nedersta är tagna med min telefon...


Invigning...



Idag har Emil invigt sin nya lilla pool och han fick visst sällskap av brorsan...

Jag har lika lite lust att sitta inne vid datorn som resten av bloggosfären verkar det som.
Vi har idag hunnit med ett besök hos Linda & barnen i Träslöv, Gekås och sen massa bus, bad, fika och lek i trädgården. Dessutom fick jag lurat in brorsan och Julie i studion för lite kärleksfoton, för väl se om dom går med på att jag visar några favvisar sen...

Nu har jag dessutom gått igenom räkningar, mailat kunder, fixat med f-kassan och lite annat så jag bara måste ta och hoppa in i duschen innan det är dax för sängen. I morrn blir det nog en dag med massa poolhäng...


Till salu!

Ja, nu är vi klara. Klara med barn så nu ska inget sparas längre, i alla fall inget som tar massa plats.

Idag har jag gjort i ordning vagnen så nu är den till försäljning.


Det är en Teutonia Prestige kombivagn -06.
Använd ganska lite, till 2 barn och i väldigt fint och välvårdat skick.
Mjukliften är knappt använd alls faktiskt.

Den är svart, mjukliften är svart och röd. Sittplattan är vändbar och även den är röd på baksidan om man vill ha det. Det är luftgummihjul (alltså sånna man slipper pumpa för det är ingen slang i). Handtaget är ställbart och vändbart så man enkelt kan flippa över det om man behöver byta körriktning.
Skötväskan är Teutonias tillhörande och vi har även en Teutonia ståbräda som är helt ny, bara använd ett par gånger.

Vi hade tänkt oss 1500:- så om ni vet någon som är intresserad, skicka gärna ett litet mail eller en kommentar.

[email protected]

När jag ändå är i röjartagen så har jag en sittvagn stående som inte heller är använd särskillt mycket.


Luftgummihjul (behöver inte pumpas)
Stor varukorg
Fullt liggläge
Justerbart handtag
Svart & grå

200:-


Mammagruppen!

Vi pratade, i mammagruppen, om att det hade vart så roligt att ha en bild på alla barnen ihop och i förra veckan gjorde vi slag i saken och tog in alla 5 i studion.

Lättare fotograferingar har ja ju vart med om, men är dom inte ljuvligt söta, våra små?


Ljuvligaste midsommaraftonen!

Direkt på morgonen när jag steg upp så gick jag ut och satte mig att binda kransar, 3 stycken blidde det, varsin till barnen och en till mig, pappan klarade sig utan...

Våra fina gossar i sina kransar...

Vi började dagen med att åka till Albin bästa kompis Oscar och äta tårta hela familjen. Oscar fyllde 4 år och vi hade supermysigt, barnen lekte och vi vuxna satt i uterumet, lyssnade på regnet, tjötade och drack kaffe.

Vid middagstid åkte vi hem och åt, sen plockade vi upp lite av våra potatisar, jag åkte och handlade, bakade lite och sen hade vi mys-fika här hemma, med brorsan & Julie.


Jag bakade underbara "krämiga kladdkakemuffins med vit chokladkross". Brorsan åt så han fick gå och lägga sig på soffan. Även 3 liten jordgubbar fick vi ner tillsammans med lite lättvispad grädde...

Efter fikat satte jag igång och skala/skrapa potatis till kvällen. Julie underhöll mig medan brorsan vilade lite med massa muffins i magen och sen var det dax att göra sig i ordning för kvällen.

Mamma jobbade så vi fixade i ordning allt tills dess att hon kom hem och sen full rulle på midsommarmiddagen, med sill, lax, köttbullar, prinskorv, äggröra, färskpotatis, gräslök, creme fraiche, gräddfil, grädde, romsås, snapsar mm. Alla åt sig mätta och lite till så efter maten var det utomhuslekar för hela slanten!



"Stegeleken", trädklättring, drakflygning (även från taket...), bebismys och
såklart lite kärlek.

När Emil somnat blev det en välfylld skål med marängswiss till kaffet och när även Albin somnat så spelade vi spel så tårarna sprutade. Vi var hemma vid midnatt och jag var uppe i tid (som vanligt)
och bakade både snabba frukostfrallor och 2 plåtar tekakor till frukosten.
Brorsan & Julie kom in och åte frukost med oss.



Efter frukosten idag så visade jag Julie en hel del mindre smickrande bilder från när brorsan fyllde 20 år och vi fick även grävt fram en himmla rolig film från karaoke-kvällen han hade då...

När vi ändå hade film kameran framme så kikade vi på både tjärbyligor, skidsemestrar, sidvagnscross och när Albin var liten. Nu är David och grabbarna ute och grejer i trädgården och jag har några maskiner tvätt på G, sen tänkte vi försöka hinna skåda lite brud idag med.



Snabba tekakor

Tekakor med havregrynsgröt, 10-15 stycken

1 ½ dl havregryn
2 ¼ dl vatten
1 tsk salt
1 påse torrjäst
½ dl socker
50 gram smör
2 ½ dl mjölk
8 dl vetemjöl

Koka gröt på havregryn, vatten och salt. Blanda torrjäst, socker och hälften av vetemjölet i en separat bunke. När gröten är klar, så lägger du ner smöret så att det smälter. Häll därefter ner mjölken och låt blandningen bli cirka 40 grader. Häll grötvätskan över mjölblandningen och rör ihop. Tillsätt resten av vetemjölet och knåda ihop till en deg. Degen behöver inte jäsa nu så dela i delar och platta ut till runda kakor. Lägg kakorna på en bakplåtpappersklädd plåt, nagga dem och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda sedan tekakorna på 225 grader i cirka 10 minuter.


Krämiga kladdkakemuffins med vitchoklad-kross

Du behöver:
100 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 kryddmått salt
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

100 gram vitchoklad
ev. florsocker

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Ställ ut ca 10-15 ( beroende på storlek )  muffinsformar på en ugnsplåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
knäck äggen i en skål. Finhacka chokladen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör sedan ner i äggen. Rör endast runt med en slev, vispa inte.
Rör tillsist ner  smöret och den hackade vita chokladen. .
Fördela sedan smeten i formarna ( fyll dem max med 3/4 )

Grädda dem sedan 1 10- 13 minuter ( beroende på hur stora muffinsformar du har fyllt )
Innan servering pudra dem med florsocker.


Nu kan midsommarn komma!



Medan David och grabbarna åt kvällsmat tog jag mig en rask promenad på byn och spanade efter fläder. Jag hittade en hel del och när jag kom hem tog jag Albin med mig och gick på jakt!
Vi plockade i en hink och nu står det 2 hinkar med blommor och bara väntar på att få bli midsommarkransar till oss i morrn!


Brudpar i studion!

För några veckor sedan hade jag mitt första brudpar i studion.
Det gick jättebra och Christian & Helena var sååå fina!

Eftersom Helenas outfit var 20-tals inspirerad så
gjorde jag några bilder i gammalt stuk, va tycks?


Redo för midsommar fest på dagis!

bild0149 (MMS)

Redo för midsommar fest på dagis!


Tävlar!

Om en ipod...
http://blogg.loopia.se/2011/06/15/ar-din-blogg-vard-en-ipod/

Midsommarfest!

Idag har jag och mamma vart och plockat massor med vilda blommor till Albins midsommarfest med dagis i morrn. Varför sätter man alltid ner näsan i en blombukett?
Hur som helst så luktade detta ljuvligt gott och sommrigt.


En stooor hink till midsommarfirandet på dagis i morrn.

När jag ändå tömde kameran på bilder så kan jag ju passa på att visa hur det växer och frodas i vår trädgård.


Smultronen börjar bli klara.
Amerikanska blåbär kommer där massor.
Potatisen blommar för fullt, det blir nog egna till midsommar!

Jag fotade även mammas presenter som hon fick när hon fyllde i fredags.


Stort fat, tårtfat & knana från Gerbera, allt i grönt.
Jag hade beställt ett kort av Anna, detta vart nåt alldeles extra!

I lördags var det vår årliga släktträff, Tjärbyligan och det regnade som aldrig förr hela dagen så tyvärr blidde det inte några vidare bilder alls, men jag kan bjuda på dessa 3 från när vi fikade...


Nu ska jag faktiskt gå och knyta mig, det är så väldigt grusigt i ögonen...


Årets ljusaste dag?

Idag har vi årets ljusaste dag och jag har haft en helt underbar dag, precis så som jag skulle vilja att alla dagar va! Vi vaknade som vanligt vid 6 i morse, men lillebror somnade om efter amningen och då kunde även jag slummra lite innan vi gick upp vid 7. Efter frukosten ringde vi till min farmor & farfar och frågade om vi fick hälsa på men dom skulle iväg på förmiddagen så vi bestämde oss för att ta en promenad och åka dit på eftermiddagen i stället. Faster Evelina kom och hjälpte oss lite i trädgården och till sin hjälp hade hon Albin 2 steg bakom sig hela tiden...

Lillebror somnade och sov en bra stund så jag fick gjort en del foton som jag hamnat efter med men nu är det klart! David kom hem och käkade lunch med oss innan vi stack till falkenberg och hade urmysigt! Min kusin Johanna och hennes lilla tös Märta kom oxå och fikade. Vid 16 i eftermiddags körde vi hemåt, Albin hade ju fotbollen på kvällen och det hade som vanligt gått jättebra. Nu sover barnen, David jobbar lite med papper och jag har hamnat i soffan med 2 kataloger från Stoff & Stil. jag fick dom av David som fått dom av någon och det är inte utan att det kliar lite i symaskins-tarmen men jag hinner tyvärr inte...

Nu ska jag slita mig härifrån och faktisk gå och lägga mig i tid, det har blivit sena kvällar för mig nu flera dagar.


Babyskyddet är nu ett minne blott! Vår lil...

bild0148 (MMS)

Babyskyddet är nu ett minne blott! Vår lilla bebis har vuxit ur sin första bilstol och sitter nu som en kung i Albins gamla Akta Graco!


Mer övning...

Jag övar och övar ute i studion. Det är en massa inställningar att testa sig fram igenom och idag har jag haft min minsta lilla goding till hjälp medan pappan och Albin höll på i träfgården.



Våran goa lilla Emil. Han är för det mesta på ett väldigt soligt humör och blir glá bara man tittar på honom!



Det är svårt att låta bli att gosa med honom kan ni tro...


Emil...



6½ månad


Några låtar...

Har inge tid alls att blogga så ni får hålla tillgodo med några låtar som jag fullständigt snöat in på just nu...








Grattis världens bästa mamma!!



Idag fyller min älskade, älskade mamma år och vi skickar massa goa kramar, blöta barnbarnspussar och grattishälsningar till henne.

Jag har sagt det förut, massa gånger men det tåls att upprepas.
Min älskade mamma betyder så mycket för mig och idag är det hennes dag så idag ska hon firas!

GRATTIS ÄLSKADE MOR!


Astrid Lindgrens Värld i bilder



Vi hade det helt underbart och ungarna hade så roligt att dom lekte tills dom stupa i säng.
Vi hade ju tänkt åka dit ändå, men va tacksamma vi är att Angela & Nisse fråga oss om vi ville åka med när dom ändå skulle dit. Våra stora pojkar är sånna kompisar och idag när jag hämtade Albin från dagis för sista gången innan han går på sommarlov så kom Oscar springande efter oss när vi gick och ropade till Albin
-Kram!
Albin sprang tillbaka och gav honom en kram innan dom vinkade av varandra och ropade "Hej då"
Jag fick nästan lite snurp i hjärtat, vilka goa ungar vi har!

Både Albin och Oscar är av den lite lugnare varianten på killar i 4-års åldern. Inget krig, pang pang eller andra väldigt högljuda, brötiga lekar utan mycket bilar och sånt och så har dom så roligt ihop.
Vi mammor & pappor har minst lika skoj tillsammans...



Idag har jag det väldigt lugnt. David är iväg på någon mässa/möte eller var det var och kommer inte hem innan sent så efter att jag hämtat Albin så gick vi om Gööks och köpte oss lite kvällsmat, sen badade Albin medan jag och Lillebror tittade på. Efter kvällsmaten och massa bus så tog jag och lillebror en dusch och sen halv 8 sover båda mina killar som stockar i sina sängar.
Fast jag har att göra ändå. Idag kom bilderna jag framkallat till Lillebrors album, bara 170 st och då tyckte jag ändå att jag sållade ut BRA...


Nyvaken...

Emil har vaknat upp i sin säng efter vilan och tittar på sin mobil i taket, mycket spännande...


Stor familj!

I förra veckan var jag ute och fotograferade en stooor familj.
Det var Barbro som fyllde 60 år och fick detta utav sina barn & barnbarn.
Barbro hade ingen aning om vad som var på gång och blev glatt överraskad när hon fick veta vad som var hennes present. Medan barnen med familjer dukade upp borden med massa godsaker så "smög" jag runt och fotade.



Efter maten var det dax att försöka få organiserat alla dessa människor som bestod av
9 st vuxna
2 st 6-åringar
3 st 3-åringar
3 st bebisar under 10 veckor

Jag måste säja att jag är minst sagt nöd med resultatet, eller vad tycker ni?


Naglar

Idag har jag vart och fixat till mina naglar. Yttligare ett steg mot att bli en icke nagelbitare...

Jag och mamma hade barnen med oss och vi turades om, det gick toppen och mot slutat kom farmorn och hämtade Albin så han fick gå ner och kika på båtarna i hamnen. När vi var klara gick vi oxå ner till hamnen. Jag hade packat med frallor och lite fika som vi smaskade i oss nere i hamnen, jättemysigt var det verkligen.

Sen åkte vi hem och lämnade av mormor och vidare till Albins bästa kompis Oscar där vi fick fika. Vi mammor hade såklart massor att prata om och killarna lekte bra med varandra, som vanligt.

Nu i kväll har vi gjort det vanliga, mat, bad, läggning och jobb...

Nu måste jag fortsätta här vid datorn, men jag hoppas som vanligt hinna återkomma med bilder från vår lillsemester...


Emil hjälper mig med maten...

bild0145 (MMS)

Emil hjälper mig med maten...


Läsa...

Idag har jag vart på Gekås, jag och Albin. Lillebror lämnade vi av hos mormorn för att få en stund för oss själva.
Jag köpte en bok som jag läst så mycket om.



Så nu tänkte jag faktisk ta den med mig, sätta mig i soffan, bredvid David & Emil.
Det är så härligt att bara sitta där, lyssna på regnet, ta en kopp te och bara läsa...

Kanske får ni se mer i morrn, jag måste bara tänka lite på mig själv nu


Hmmm...


Lill-semester...

Vi har ju vart på Astrid Lindgrens Värld i veckan!
Jag har massor med bilder men jag orkar inte gå igenom dom nu så jag visar bara lite husbils-mys!
Har jag sagt det förut kanske, jag älskar våran husbil!!


På vägen till Vimmerby körde vi om Örkelljunga och köpte oss ett förtält för vi hade ju hört att det skulle regna...
Barnen sov som stockar i sina "sängar" och på morgonen låg dom upp i vår säng och bara myste medan vi bäddade i ordning. Frukost i förtältet är ett måste!
Det utlovade regnet lyste med sin frånvaro och vi hade på torsdagen VARMT. Lillebror fick svalka av sig i diskbaljan utanför tältet...


"Sjung om studentens lyckliga dar..."

Jag hade en studentfotografering i helgen.

Söta Caroline springer ut på tisdag!


Albin & Emil

Nu har jag i alla fall hunnit kika igenom bilderna som jag tog på Emils 6-månaders dag och jag bjuder på några bilder på min lilla knubbis!



Dessutom är ju Albin jämt med mig och han ställer gärna upp på kort och då får han självklart vara med,
mina ljuvliga ungar!



Vad händer här hemma då?
Jo, jag har jobbat undan en hel del idag faktiskt eftersom jag har fotat supermycket nu i maj/juni så har det liksom inte hunnits med. Det är alltid skönt när man fått iväg en del.

I förmiddags var vi borta och städade dagis och sen efter lunch kom Gabbe och kikade på lillstugan nu när brorsan snart ska flytta...

Emil är inte riktigt sig själv, han verkar ha riktigt ont av den där tanden som är på G, nästan värre än den första. Men han är ljuvlig ändå, jag kan inte fatta att han inte alltid funnits hos oss! Det är samma sak när jag tänker på Albin och vilket liv jag/vi hade innan han kom till oss, vad gjorde man då?
Jag är helt klart menad att vara mamma!


Lika som bär...

Njae, inte riktigt va?


Söta kusiner!


Igår fotade jag dessa söta kusiner.
Jacob, Jonathan & Casper.


Jobbe, jobbe, jobbe...

♦ Vi kom hem sent i går
♦ Jag har fotat idag, 2 gånger
♦ Emil har ont av tänderna
♦ Dagisstädningen denna helgen
♦ 4 maskiner tvätt
♦ Middagsgäster
♦ Nästan uppäten av myggen
♦ Jag hinner inte med...


På väg hem. Vilka dagar vi har haft! Vi är...

bild0144 (MMS)

På väg hem. Vilka dagar vi har haft! Vi är så ruskigt nöjda allihopa. Vi lämnade Vimmerby vid 17.30, Albin fick en macka, borstade tänderna och sen somnade han på direkten! Emil tog det lite längre för, men nu sover även han och snart jag med tror jag för ögonlocken är väldigt tunga...


Morgonmys i husbilen... 6.15 började vår d...

bild0143 (MMS)

Morgonmys i husbilen... 6.15 började vår dag idag, båda barnen vaknade på ett strålande humör. Nu ska vi äta frukost, packa ihop förtältet för att sen köra bort och ställa oss på parkeringen, en hel dag till på Astrid Lindgrens Värld väntar...


Barnen sover gott i sängen där nere. jag l...

bild0142 (MMS)

Barnen sover gott i sängen där nere. jag ligger här uppe och det börjar bli dax även för mig att få besök av John Blund. Vi har en händelserik dag att se fram emot i morrn...


Vi är på väg! Pippi, Ronja & Emil, here we...

bild0140 (MMS)

Vi är på väg! Pippi, Ronja & Emil, here we come! Efter ett ganska snabbt stopp på våran favorit "affär", Bengt i Örkelljunga, som säljer husbilar (där vi för övrigt blev ägare till ett nytt förtält...) är vi nu på väg mot Vimmerby.


BVC 6-månaderskontroll


Våra goa killar!

Idag har vi vart på BVC med lillebror.
Han följer sin kurva och har för första gången i sitt liv inte gått upp 1 kg på en månad...

Emils tabell
0 - 3965 g - 50 cm
1 vecka -  3760 g - 51 cm
2 veckor - 4125 g - 53 cm
3 veckor - 4350 g - 55 cm
4 veckor - 4930 g - 56 cm
6 veckor - 5625 g - 58,5 cm
2 mån - 6010 g - 59 cm
3 mån - 7070 g - 63 cm
4 mån - 8185 g - 66,5 cm
5 mån - 9005 g - 67,5 cm
6 mån - 9575 g - 70 cm

Albins tabell
0 - 3210 g - 48 cm
2 veckor - 3395 g - 51 cm
3 veckor - 3660 g - 52 cm
4 veckor - 4005 g - 52,5 cm
6 veckor - 4730 g - 54 cm
2 mån - 5330 g - 55 cm
3 mån - 6530 g - 60 cm
4 mån - 6840 g - 61,5 cm
5 mån - 7560 g - 63 cm
6 mån - 8140 g - 66,5 cm



Pool, värmebölja & studio...


Vi har invigt poolen idag, hela dagen, det har vart absolut nödvändigt för att kunna stå ut!
Emil har legat ute, naken, nästan hela dagen.
I eftermiddags tog vi 6 månaders bilder på Emil och mamma försökte sig på en bild på mig och Albin, som synes utan någon som helst skärpa...

Ännu en sommardag till ända.
Jag gnäller aldrig på vinter, snö, regn, minusgrader, frusna bildörrar eller blöta overaller så jag får lov att gnälla lite på värmen. Jag är väldigt varm av mig, väldigt varm så detta vädret är en riktig pina för mig. Man kan inte komma undan värmen någonstans (utom i bilens AC, men hur miljövänligt är det att glida runt i den hela dagen...) och jag lider verkligen. Poolen hade jag däremot inte klarat mig utan och inte Albin heller som har vart mer i poolen än på land idag. Vi hade en vattentemperatur på 21,5° nu i kväll.

Nu ska vi försöka oss på att gå och lägga oss men jag gissar att det blir lika illa som igår, varken jag eller David kan sova i denna värmen och har vaknat om vart annat hela natten...
I morrn fortsätter jag fota!


Grattis Emil!

Jordens goaste lilla bebis!
Lillebror har vart hos oss i 6 månader idag.
Hua, vart tar tiden vägen!


Vi tog 6 månaders korten idag, får se när jag hinner ta tag i dom,
men när det än blir så lovar jag att visa några!
Emil 6 månader

♥ Älskar sin storebror, han är stora idolen ♥
♥ Rullar runt hela tiden och hamnar på de mest konstiga ställen ♥
♥ Äter gröt, mat, fruktpuréer, bröstmjölk, och älskar vatten ♥
♥ Sitter, om än lite ostadigt ♥
♥ Har en tand och en till på G ♥
♥ Galer i högan sky och busar gärna genom att lägga huvudet på sné och skratta ♥
♥ Sover hela nätterna (20-06) och har gjort sen ett par månader ♥
♥ Älskar att sitta och titta på när pappa & storebror klipper gräset ♥
♥ Har i princip vuxit ur sitt babyskydd och behöver bara sitta liiite bättre för att byta till stora bilstolen ♥









Jag kan bara inte fatta vart detta halvåret tagit vägen!
Kommer ni ihåg när han var såhär pluttig?


Eller när han låg här...


Johanna ♥ Klas


Lite mer bilder på Johanna & Klas som gifte sig nere på stranden i fredags.
Ett helt underbart par med ljuvliga små töser!


Härlig morgon...

Albin stannade kvar hos mormor & morfar i natt så vi hade bara en liten morgonpigg knatte att ta hand om i morse. Vid 06.20 började han gala inne på sitt rum.

Albin kom med morfarn vid 8 och nu är arbetet redan i full gång!


Det är en hel del jobb. Man måste ta fikapauser.
Häcken har visst fått lite stryk, men den reser säkert på sig igen
och det ligger lite grenar kvar på grannens tak...


En söndag i bilder...


David tar ner träden (eller i alla fall trädkronorna), Albin tittar på, Brorsan forslar bort nedfallande grenar, jag fotar (och rensar rabarber) och Lillebror sitter i skuggan med Julie.
Det blev väldigt "tomt" när alla grenar var nere...

På kvällen var vi ju hos mor & far och åt.


Vi lekte bla "påse-leken" och åt av den smarriga rabarberpajen.
Vill ni ha receptet på den förresten?


Pappa fick passa Lillebror undertiden eftersom hans ena ben inte är riktigt vad det borde efter en (eller två...) hälseneskada. Han passade på att lära Lillebror sparka fotboll.

En del av vår söndag!


Sötaste supportern?


Emil tittar på sidvagnscross!


Bloggpaus?

Ja, det är frågan...

Just nu har jag ingen tid alls att blogga (eller ens sätta ner rumpan vid datorn) känns det som och det blir bara massa ursäkter i vartenda blogginlägg men så är det. Jag fotade mer brudpar igår (kanske kommer det bilder på det med), sen fyllde vi poolen och grillade hos mor & far på kvällen.

Idag har jag vart ensam hemma med lillebror (som inte alls sover så mycket längre) hela förmiddagen och på eftermiddagen har vi tagit ner 2 träd i trädgården, rensat och frusit in massor med rabarber och gjort paj. I kväll har vi vart hos mamma & pappa och grillat (igen!) med brorsan & Julie.

Albin ligger kvar hos mamma & pappa, lillebror sover i sin säng och jag ska krypa ner bredvid David i sängen nu. I morrn är det mer fotografering, nedtagning av träd mm så jag vågar inte lova uppdatering då heller...


Mer brudpar!


Idag har jag haft yttligare en bröllopsfotografering och eftersom jag redan ligger lite efter med redigeringen så blir det tyvärr ingen vidare uppdatering av bloggen nu heller och jag har ett nytt brudpar i morrn så vi får se hur det blir med bloggningen denna helgen.
Dessutom håller lillebror på att få sin andra tand så det är lite gnälligt där med.
Men håll tillgodo med dessa bilder så ska jag fråga brudparet om jag kan få visa mer sen!


En dag på crossbanan...

Vilka killar vi har!
Så duktiga att ha med ute på banan, båda 2 verkar gilla cross-livet lika mycket som vi. Albin var genomskitig när vi kom hem innan och fick hoppa ner i tvätthon hemma hos mamma & pappa innan vi kunde gå in och äta.

Tävlingen var inte den mest spännande jag har vart på men hela dagen har vart helt perfekt med väder, snälla barn, gott kaffe och härligt race. Vi åkte ut till banan vid halv 10 tiden i förmiddags och var hemma hos snällaste mammsen som hade maten klar vid 16.30. Vi fick jättegod söndagsmiddag (fast det bara är torsdag...) som bestod av kyckling med svisskon, potatis, morötter, brunsås & lingon.

Efter fikat åkte vi hem. David började genast jobba med lite av varje medan jag och lillebror gick in och tog hand om packningen. Björklund kom bort och så fortsatte dom på den där bröllopspresenten (och håller på än faktiskt) medan jag, lillebror och Albin var ute i trädgården. Albin, som fått motocross på hjärnan, ville gärna köra några varv på sin motocykel (minimoto) så David tog ut den och han brassa runt här i trädgården. Rätt som det var satte han full fart mot pooldäcket och missade precis svängen och brakade rakt in i det! Det såg fantastiskt roligt ut och jag kunde inte riktigt hålla mih för skratt. Han fick bara några skrapsår och fick plåster på det sen var det som bortblåst.

Nu har grabbarna kommit in, Albin har somnat här bredvid mig i soffan och vi kollar på Criminal minds. Dessutom har dom visst en massa nya idéer om spabad till vår trädgård så jag får väl lov att lämna över datorn...


Sidvagnscross!

Nu drar vi ut till Annebergsbanan för den årliga sidvagnscrosstävlingen!

Det är näst sista SM deltävlingen och vi kommer vara där i stort sett hela dagen.
I går var det student så jag ligger lite efter med bloggandet men jag ska försöka komma igen, det är bara mycket nu och sen har jag fotograferingar både på fredag & lördag!


RSS 2.0