Ofrivillig bloggpaus

Som så många andra (ca 5300) andra i Varbergsområdet så hade vi inget internet i går så därför blev det en ofrivillig bloggpaus. Jag vet inte hur länge avbrottet varade men vi var inte hemma fören till fikat igen och då hade vi så mycket att dona med så då hann jag inte med att sitta still här framför.

Albin hade ju feber på söndagen och fick då inte gå till dagis igår även om han var mycket bättre. Han sov en bra stund på förmiddagen i bilen medan vi åkte runt och gjorde diverse ärenden men sen blev det samma vanliga Albin igen på eftermiddagen.

Vid 10 snåret hämtade vi upp mormorn och åkte till stan. Vi hann med Jysk (ny matta & handdukar till badrummet), ÖB, Rusta och på vägen hem en sväng om Växtriket. Tyvärr hittade jag inte alls det jag var ute efter på Växtriket så vi åkte till lilla Tvååker. Ett snabbt stop på Lantmanna innan vi körde till Gustavssons Blommor och där hittade jag allt jag behövde så nu har alla fönster växter & fina krukor. Vi åkte hem, käkade lite middag och mormorn hjälpte till med blommorna innan vi skjutsade hem henne och gjorde massa andra ärenden på byn!

Vi hade paket och hämta, både på DHL & Schenker och så var jag tvungen att beställa lite från systemet så vi har lite go glögg hemma till jul!

Väl hemma så satte vi igång i julklappsverkstaden!


Albin hade gjort några egna grejer på Dagis som han skulle ge bort till morfar och han slog in dom helt själv,, jag behövde bara hjälpa till att knyta snöret och attskriva "morfar" på ettiketten, resten fixade han.

Mitt i pakettillverkning kom pappan hem och då började han dona med att plocka ner dom tillfälliga väggarna och bära ut massa grejer som stod i vägen.

När klockan hade slagit 18.00 så bara satt jag som en urvriden disktrasa i soffan och orkade knappt hålla ögonen öppna. Albin var ut med David och bar ved så jag bara satt där en lång stund. Jag hade då alltså inte sovit en ordentlig natt på över en vecka!

När Albin somnat och vi hade kollar klart på CSI så gick vi upp och la oss och jag somnade nog ganska snabbt tror jag och han bara vart vaken 2 gånger i natt och efter det somnat om! När Davids klocka ringde så vaknade jag inte ens (jag som innan i veckan redan vart vaken ett bra tag då). Det var inte fören Albin vaknade och gick ner vid 6.15 som jag vaknade. Då var jag överlycklig att ha fått sova, tyvärr är huvudvärken fortfarande kvar...

Nu har vi vart uppe en stund och eldat, myst lite i soffan, och dammsugat av så nu blir det frukost och sen ska vi ge oss av på yttligare några små ärenden.

Bebisen verkar inte alls ha några planer på att komma ut i det kalla vintervädret och jag är faktiskt inte så ledsen över det som jag trodde jag skulle vara (det är ju faktiskt sista dagen på november idag...) för det är så mycket jag känner att jag skulle vilja hinna med innan. Det är ju långt ifrån klart här i huset och jag vill ha det så klart som det bara går!

Jag fick en bloggfråga ang. foglossningarna och varför jag inte bara sitter still och vilar hela tiden.
Tyvärr så är det så att det oxå gör ont. Att ligga är hemskt, det är därför jag haft så svårt att sova, det gör ont att bara kunna ligga på sidan och jag måste vända mig stup i kvarten vilket inte är det lättaste.
Halvsitta i soffan funkar hyfsat men inte för länge, det känns som om det "låser" sig och då kan jag inte resa mig upp, vilket inte alls är bra när man blir akut kissenödig...

Nu hoppas jag ju att det inte är så länge kvar och då hoppas jag hinna få gjort så mycket som möjligt, eller rättare sagt, så mycket jag orkar. Kanske är det morfarn som bebisen väntar på, morfarn är i Tyskland och jobbar och kommer snart hem...


Älskade...


Vår älskade lilla unge!

Sover i soffan med stora röda feberrosor på kinderna...


Vad är det som händer igentligen?

Jag blir inte klok på detta!!

Nu när Albin gick och la sig så hade han återigen feber!
Han har klagat på att han fryser nu i kväll, vart lugnare än vanligt och åt inte mycket alls till kvällsmaten så jag misstänkte direkt att något var på G. Detta är helt sanslöst, ska han få feber varannan vecka?

Det är ju likadant med mormorn, hon har oxå vart sjuk, blivit frisk och sen sjuk igen.
Smittar dom varandra?
Varför blir inte vi andra sjuka då?

Så nu blir det ju att han måste vara hemma från dagis igen och missar en massa (dom övar ju lussetåg och sånt nu, som han missade förra året när han hade vattkoppor). Mitt stackars mammahjärta blir alldeles ömt när han blir sjuk, jag oroar mig så för honom när han inte är frisk!

Hur som helst så får jag lov att visa lite från vår mysfrukost!


Frallorna som jag och Albin bakade i går, och gräddade idag, smarrigt!
Lille juleskinkan...
Albin hjälper till med middagen, prinskorvarna är hans specialité!

Får väl hoppas att det är bättre till i morrn, då hade vi tänkt göra lite ärenden...


Nu flyttar vi!

Riktigt så drastiskt är det ju faktiskt inte men nu har vi flyttat upp en hel del och vi kan sova där uppe nu!
Min underbara mamma har vart här och hjälpt mig idag, annars hade vi nog inte kommit så långt för jag är inte så snabb nu för tiden, men det är hon!

Jag har även dammtorkat och våttorkat av alla golv en snabb sväng nu i kväll och det ska bli en fröjd att få sova i en riktig, rymlig säng, bredvid min älskade sambo!

Självklart har jag fotat lite men det är ganska svårt att se eftersom utrymmena är så små så blir det inte riktigt bra, men håll till godo!


Vi har eldat i kaminen för första gången och det var riktigt hög mysfaktor på det!
Murstocken ska fortfarande målas vit men det kan vi inte göra innan till nästa år (om det verkligen är sant eller om David bara säjer så till mig för att jag inte kan nåt om mur & puts, det låter jag vara osagt...).
En liten vedkorg ska även införskaffas.



Badrummet är för litet för att få några bilder på och som ni kan se längst ner till vänster på den översta bilden så är magen i vägen till och med... Till badrummet ska nya handdukar, matta, blomma och någon typ av ljushållare införskaffas.


Albin sitter som en kung på sitt rum och där har han även lekt större delen av dagen idag. Vi har fixat i ordning i hans garderober och där saknas bara en blomma och en tavellist till hans fina tavlor.


Bebisen kan få komma nu, rummet är klart!
Det ska dit en blomma i fönstret och sen är det mesta på plats.
Mormorn har stoppat in alla "leksaker" som vi sorterat ut bland Albins gamla saker.



Vårat sovrum saknar skjutdörrar än så länge men dom är beställda och borde dyka upp om 1-2 veckor. Vi har fått upp vaggan som hänger så fint och mamma har hjälp till att lägga in alla våra kläder fint, som legat vaccumpackade i 10 veckor...
Även på dessa väggar ska det givetvis upp tavellister med bilder på.

Så långt har vi kommit hittills!


Mycket bättre!

Idag känner jag mig sååå mycket bättre än jag gjort de sista dagarna!

Jag vaknade vid 2 snåret i natt men beslöt mig för att ligga kvar och försöka somna om för jag var inte såååå jätte kissenödig och jag vet ju att jag vaknar om jag går upp och har jättesvårt att somna om.

Vid strax innan 5 vaknade jag av att Albin gick upp på toa och sen kunde vi inte somna om. Jag försökte få honom att somna igen men efter 10 minuter så hör jag att någon viskar
-Mamma, du vet att jag älskar dig va?

Sen var det ju inte lönt att försöka somna om och jag var faktikst själv inte trött så jag frågade om han ville gå upp och mysa lite i soffan, framför tven och det ville han ju.
På dagis har dom gjort varsin liten julkruka som dom dekorerat och satt ljus i och den har jag lovat Albin att han ska få tända på första advent så den tände vi klockan 5 i morse och satt och myste framför.

Jag hade fortfarande ont i huvudet när jag vakna och det ville inte alls släppa så när David gick upp vid strax innan 7 så kom han med panodil och nu känner jag mig piggare än någonsin!

David & Albin är där uppe och håller på för fullt, dom kände nog att dom mest var i vägen nu på morgonen när jag började röja runt i köket. Frallorna som vi bakade ut i går och la i kylen är gräddade och ligger på svalning, tomtegröten står på spisen och den griljerade julskinkan står i ugnen.
Behöver jag ens nämna hur gott det luktar i huset?

Igår fick jag även sytt om spjälsängsskyddet (som inte alls har passat med snörena) så jag tänkte ge mig upp senare idag och se om det passar och om man kanske kan börja bädda!

David tror kanske att vi kan sova där uppe i natt, eller i morrn natt, beroende på hur mycket vi får gjort idag!


Tjuvstart!

Denna dagen blev inte alls som jag tänkt mig, men nu på slutet är jag ändå glad och lycklig för att det blev en bra dag, till slut...

Efter mitt morgoninlägg så fick jag gå och lägga mig på soffan, huvudet gjorde för ont för att vara uppe så strax innan middagstid fick jag ringa sjukvårdsupplysningen. Efter en hel del bollande fram och tillbaka med både Förlossning och VC så gav jag upp. David skaffade mig 2 alvedon och sen tog jag med mig Albin ut på en liten och ack så långsam promenad i sammhället. Svinkallt var det men kanske var det lite frisk och väldigt kylig vinterluft som behövdes!

Direkt efter vår lilla promenix så åkte vi till affären. Jag vågar inte chansa på att jag kan äta kål denna julen (Albin fick ont i magen när jag ammade honom) så jag har tänkt smygstarta julen lite i morrn, det måste väl vara ok, det är ju ändå första advent...


Vörten som jag beställt hade kommit så nu ska det bakas riktigt vörtbröd till jul!
När jag ändå var i farten efter den friska promenaden så svängde jag ihop några frallor som jäser i kylen och i kylen ligger även grönkålen på tining...

Så i morrn tänkte jag stiga upp i hyfsad tid och koka lite tomtegröt,
baka av mina små frallor och griljera en liten julskinka!

Kanske kommer även David mamma & bror förbi och hjälper oss bära upp massa grejer för nu börjar det bli klart där uppe och kanske, kanske kan vi ta ner den tillfälliga väggen vi haft i hallen nu i 10 veckor...

Till middagen tänkte jag göra ett litet, litet julbord, bara lite Jansson, kål, köttbullar, prinskorvar, skinka och en burk sill till David. Så nu vill jag allt att bebisen stannar kvar tills jag har fått ätit lite julmat för jag skulle bli rysligt besviken om jag inte får smaka nu när jag förberett och hållt på idag!

David håller på för fullt med trappan nu, den ska ha ett lager lack till nu när vi alla sprungit upp och ner med skor på så länge och jag har faktiskt hittat de flesta adventsstjärnor/stakar och satt upp dom.
Det saknas ju ganska mycket dit upp, krukor, blommor mm, men det kanske jag hinner pyssla med i veckan.

Innan jag rundar av så måste jag passa på att gratulera mammas egendomliga katt Asta,
som har namnsdag idag...



Nu ska jag ta och duscha av mig lite snabbt och sen inta den bekvämaste position jag bara kan i soffan, för i kväll kommer "Tomten är far till alla barnen", hela familjens favvofilm!


Sömnbrist?

Ledsen alla nyfikna (mamma), ingen bebis på gång nu heller och inga känningar!

Men jag har en fruktansvärd huvudvärk! Det började i torsdags, då när vi åkte in till förlossningen på kvällen, då hade jag haft huvudvärk hela dagen. Igår var det samma visa och jag tog faktiskt en alvedon på morgonen innan jag lämnade Albin på dagis och åkte till Li & Alice. Huvudvärken kom tillbaka efter lunch och satt i hela eftermiddagen/kvällen.

I morse vaknade jag på precis samma sätt, med samma hemska huvudvärk! Jag tror jag kan lugna alla oroliga med att säja att det nog inte kan röra sig om någon havandeskapsförgiftning då jag inte svullnat det minsta än, förlovningsringen sitter inte åt alls. Förra gången hade jag mycket mer vatten i kroppen mot slutet, jag känner inte av något alls än.

Jag tror snarare att det beror på sömnbrist för jag sover som en kratta!!
I går kväll gick jag och la mig med svidande ögonlock (SÅ trött var jag alltså) vid hlav 11 och vaknade vid 2. Då gick jag upp och kissa, väckte David (som såklart somnat på soffan) så han fick gå in och lägga sig i sängen (madrassen) stället. Sen kunde jag inte somna, det värker i mina fogar så jag tror jag blir galen!

Vid 3 gav jag upp och gick och la mig i soffan. Där var det inte lika mörkt (gatlampan utanför och ingen rullgardin), men det känns bättre om man kan halvsitta/ligga lite så jag låg där i tystnaden. Slumrade nog till någon gång men vaknade varje gång någon rörde sig eller en katt gick förbi. När Albin vaknade vid halv 7 hade jag legat vaken en bra stund och bara väntat på att det skulle vakna i huset.

När grabbarna gått upp så kröp jag ner igen och gjorde ett försök att slumra lite till, men det gick inte...

Jag gissar att även denna dagen kommer bli ganska slö, men jag ska försöka leta fram lite adventsstjärnor & stakar så vi kanske kan få lite mysigt till advent, åtmindstonne här nere.


Kalaskulan!

Albin gick runt med kameran innan och då lyckades även jag hamna med på ett litet hörn. Visserligen är det svårt att missa mig nuför tiden men när jag gick igenom och skulle radera bilderna så kom jag på att jag faktiskt inte lagt upp magbild på ett tag så här kommer en. Inte det vackraste bakgrunden precis då jag skulle till att börja bada...



Magen i vecka 39 (38+2)


Albins dagiskort!

Idag när jag lämnade Albin på dagis så hade korten kommit från fotograferingen som dom gjorde i början av november. Som vanligt är våran goa kille jätteduktig och det blev såklart jättebra!



Däremot är jag väldigt missnöjd med kvalitén på gruppfotot...


Förlossningen...

Ingen bebis här inte! För dom som undrade över uteblivet blogginlägg i går...

Men som rubriken lyder så var vi faktiskt en sväng på förlossningen igår men vi tar väl det från början.

Som jag skrev i föregående inlägg så var det fullt upp hela dagen igår och då även för mig. Det var dagislämning, handling, fixa frukost, förbereda middag, rota fram alla saker som ska in i garderoberna (x-antal bananlådor...), plocka in sakerna i nya badrummet, hämta mamma, laga mat, städa undan efter mat, hämta på dagis, tvätta, tvätta, vika, tumla, tvätta, bada katt (som var dålig i magen), fixa fika, tvätta ännu mera, visa vart hyllorna ska sitta i alla nya skåp, dammsuga av överallt, mm mm mm.

Så när mamma & Rigmor åkt hem, efter ännu en hel dags jobb hos oss (VI ÄR SÅÅÅ TACKSAMMA!) så gick jag ner och fixade med den sista tvätten och sen var jag helt slut. Jag orkade knappt ta ett steg till, mina fogar höll på att ta död på mig! Jag satte mig i soffan men insåg snart att det var lika bra att flytta över till sängen. När jag hade legat en stund så kom jag på mig själv med att inte ha känt några rörelser från bebisen på hela dagen...

Jag lugnade mig själv med att jag ju vart i gång non-stop sen tidiga morgonen och att det var ju klart att jag inte tänkt på det. Försökte väcka genom att buffa lite... Lite hårdare... Klämma riktigt hårt... trycka till förtvivlat hårt!

Det hände ingenting!

I nästan en timme höll jag på medan jag försökte intala mig själv att det ÄR såhär lugnt i bland, fast jag igentligen visste att det är det inte. Bebisen som bor i min mage protesterar alltid när jag lägger mig ner på vänster sida men det hände ingenting vad jag än gjorde. Vid halv 7-7 kom David och Albin in och han blev genast minst lika orolig som jag och försökte även han med diverse knep som alltid brukar funka, men det var stendött...

Albin hann nog aldrig fatta vad som hände för David satte på Micke & Molle på Youtube till honom medan han fick kvällsmat. Jag hade flyttat mig från sängen till soffan och David tyckte vi skulle åka in med en gång. Jag var lite mer avvaktande, tyckte det kändes dumt, tänk om allt var som det skulle.... Men min älskade man gav sig inte!

David ringde förlossningen och fick prata med en BM. Hon sa att vi skulle prova med kall saft och sen höra av oss igen, för hon tyckte vi skulle komma in sen ändå, även om vi fick i gång bebisen. Jag tog en piggelin och det började inte alls som det brukar, men efter halva glassen och David minst sagt brutala väckningsförsök så anade vi några buffar där inne! Jag var ändå lite avvaktande och tänkte på sånt hemskt man läst om "studsar", att det bara är våra buffar som gör att det kommer i rörelse där inne. Men tillslut fick vi några tydliga livstecken där innifrån!

David propsade på att vi skulle åka in i alla fall, men det tyckte inte jag. Det kändes ju så töntigt, vi hade ju fått liv i bebisen, även om det inte alls rörde på sig som det brukar. David ringde in till förlossningen igen och meddelade hur det hade gått och dom ville i alla fall att jag skulle komma in så dom fick titta på mig. David ringde till mormorn så vi kunde köra bort Albin dit.

I bilen, på vägen in, så rörde det på sig som det brukar och när vi kom fram så påbörjade vi den oändligt långa vandringen bort till nya förlossningsavdelningen... Det var ju hur långt som helst att gå!! Med mina stackars fogar! Jag vill inte ens tänka på att man ska behöva gå så långt med värkar om några dagar.

Vi fick gensat komma in och få ett rum, jag fick världens gulligaste BM och en bringare med äppeljuice medan hon kopplade på CTG:n. Allt var helt ok och hon kände även hur bebisen låg och h*n är fortfarande inte fixerad men huvudet har tydligen sjunkit ner väldigt långt redan och det är ju bra.

Eftersom vi fick en sån gullig BM så frågade jag om inte hon jobbade i helgen och det gjorde hon så vi skojjade om att det hade ju vart jättebra om bebisen ville komma på lördag eller söndag!

Nu ska jag ta tag i dagen här hemma, men framför allt så ska jag vila efter att Albin är lämnad på dagis!


Där uppe...


Jag tog lite bilder igår, på hur det går framåt där uppe och samtidigt en liten bild på vårt tillfälliga sovrum,
i vardagsrummet...

Där är en hel del lister kvar som ska upp och även som då ska målas på plats (för att få bort spikhålen).
Jag och Davids mamma fick grävt fram en hel del grejer som jag tvättade och hon stoppade in i skåpet där uppe. Vi flyttade upp Albins säng och la ner våra madrasser på golvet så länge, även hyllan (som Albin haft) flyttade vi upp och David började montera upp luckorna på den. Både hyllan och sängen fick sågas av lite för att få plats men när allt är klart kommer det säkert att bli bra.

Idag hade jag tänkt måla lite, men först ska det bli frukost här, Albin ska till Dagis och sen ska jag vila...


So far...


1. Albins rum, garderoberna som David har fått specialsnickra...
2. Badrummet. Där ska i fler spottar (kommer i morrn), fodrena ska målas, fönstret ska täckas med en fönsterfilm och glasbetongväggen ska få en aluminiumlist runt hela kanten.
3. Hallen/Trappan.
4. Vårt sovrum. Garderoben som ska få skjutdörrar.
5. Bebisens rum och mamma som torkar ur det uppsatta skötbordet.
6. Sist men inte minst så skruvar David (med Albins hjälp) ihop spjälsängen!


Idag har vi haft hjälp av våra älskade mammor! Dom har dammsugat, putsat, gnott och torkat hela långa dagen och det är vi dom evigt tacksamma för! Jag har fixat frukost, middag, fika, handlat och hjälpt till med en del beslut och jag ska erkänna att trots att jag inte lyft i så mycket som en enda trasa så är jag helt slut!

Jag har ju såklart gjort det dagliga, tvätta, torka, vika och dammsuga och så men själva "byggstädningen" har mamma och Rigmor gjort. David har vart där uppe och donat han med hela dagen och Albin har vart lite överallt.

I morrn hoppas jag att Albin är tillräckligt kurant för dagis och då ska jag passa på att se om jag kan gräva fram lite fler grejer och kanske till och med måla lite lister (i alla fall dom i "rätt" höjd för mina stackars fogar).


Min lilla hjälpreda!

Idag hade jag himla god hjälp i köket när maten skulle fixas. Medan jag skalade potatisen så skalade Albin alla morötter och när jag sen fixade falukorven (ugnsbakad) så delade han alla prinskorvarna
och snittade dom i ändarna!


Vecka 39

Det här är nåt nytt, såhär länge har jag inte vart gravid innan...

Idag är det 13 dagar kvar till BF och jag känner fortfarande inget men det tror jag inte jag kommer att göra heller innan det sätter igång. Tyvärr känner jag att den lilla, lilla städningen jag gjorde där uppe igår har satt sina spår så jag får väl nöja mig med att serva med frukost, middag och fika eftersom vi får hjälp med städningen där uppe idag. Davids mamma kommer alldeles strax och även min mamma om det är ok med svärmor, hon har nämligen blivit sådär kanonförkyld igen...

Jag hade en sån konstig dröm inatt. Det är underligt bara i sig,
att jag kommer ihåg en dröm för det gör jag aldrig annars!

Hur som helst så hade jag visst fått min bebis. Det var en tös, hon var ganska kort, med mörkt hår, tjocka goa kinder och liten plutig mun. Det hade visst gått fort för brorsan hade vart inne här på kvällen medan vi åkte till BB och sen kom vi hem (med bebisen) lagom till han skulle åka till jobbet på morgonen...

Redan på förmiddagen packade jag ner lilla bebisen i vagnen och Albin tog cykeln och så gick vi ut och gick en sväng. Då kom jag på att vi visst inte ringt och berättat för någon så jag ringde mamma, som skulle jobba, men hon mötte upp oss på vår promenad och kikade ner i vagnen. Jag hade glömt ta på bebisen en mössa och fått packa in henne i en snuttefilt. Sen ringde jag pappa, som var i Tyskland och jobbade. Här slutade min dröm med att jag vaknade...

Nu ska jag och Albin ta tag i dagen här hemma!


Massa ärenden!

Idag hade vi en hel massa ärenden att uträtta, tider att passa och papper att hålla reda på. Till råga på allt så snöade det när vi gick upp på morgonen, alltså, inte den mest ultimata dagen för massa "spring".

Först hade vi tid hos veterinären kl 9.20 i förmiddags. Pyzen skulle in på rakning & vaccinering. Vi gav oss av i god tid men hade inte många minuter till godo när vi väl kom fram i snömoddet. Väl framme fick vi vänta ganska länge och jag hann bli rätt stressad eftersom vi hade yttligare en tid att passa.
Albin skulle klippa sig kl 10, nere i stan.

Vi hann ner och var nog framme med några minuters marginal där med och det gick som vanligt alldeles lysande och bara 20 minuter senare var vi återigen på väg. Ner till Fregatten och lämna lite ljus till Anna som jobbade idag, sen direkt vidare till banken och lösa in postväxeln som vi fick i går när vi lämnade bilen som äntligen har blivit såld!


Fick ljusen som jag beställt igår och kan inte förstå hur det kan bli så mycket över när allt är sorterat...
Många julklappar är redan inslagna och fler är på väg...

När vi kom hem var det ju middagsdax och efter det kom farmorn och började städa av barnens rum på övervåningen. Efter en kopp te och lite mys i soffan var det dax att ge sig ut i kylan & halkan igen. Denna gången fick Kajsa följa med in till veterinären, hon fick sin vaccinationsspruta och vi fick en välrakad och väldigt vimsig Pyzen med oss hem. Såklart blev jag även ganska mycket fattigare, men det är dom väl värda! Det blir värre efter nyår när båda katterna ska göra tandvård...

När vi kom hem fick jag kvarterat in Pyzen på toan (det enda rummet vi kan stänga om...) och skickat upp Albin till farmorn och pappan där uppe så Pyzen fick lite lugn och ro. Jag passade på att sitta lite med honom innan jag gick upp och började dammsuga jag med,
men det skulle jag nog aldrig gjort för oj oj oj vad jag fick ont nu efter det.

Efter kvällsmaten nu i kväll så får jag stanna inne medan Albin & Pappan fortsätter där uppe en stund till.
Det börjar ju bli kallt så jag har tänt massa ljus och även kaminen här nere.
Sen passade jag på att släppa ut Pyzen oxå medan Albin ändå inte är här inne och han kom direkt och la sig bredvid mig när jag tände brasan.


Jag blev så glad att han ville ligga där i värmen, även om han givetvis la sig jämte filten och inte på den...

Nu har han hoppat upp och lagt sig här på skrivbordet bredvid mig så jag gissar att han vill ha lite närhet och gos, även om han fortfarande är ganska flummig.
Tror faktiskt vi ska flytta oss till soffan och kolla på Halv Åtta Hos Mig i stället.

Ja, just det, jag höll på och glömma,
Nä, ingen bebis än och inga känningar!


MVC!

Jag har världens bästa BM, hon heter Barbro!

Idag på morgonen hade jag en tid på MVC och eftersom
Albin fortfarande är lite hes, snorig och hostig så fick han följa med mig!

Allt såg som vanligt väldigt bra ut och Barbro är expert på att ge mig lugnande besked. Hon tror inte att min mage behöver sjuka nåt neråt, för bebisen ligger där den ligger och det är inte på alla magen sjuker alls och eftersom jag inte har minsta minne av att den sjunk när jag väntade Albin så känner jag mig lugn, även om det är jobbigt att ständigt ha nåt uppe bland revbenen.

Vecka 38 (37+5)
Datum 22 november 2010
Vikt: +4 kg
BT: 107/67
HB: 130
Socker: 5,3
SF: 36
♥: 149 slag/minut
Huvudet nedåt, Ruckbart

Vikten ligger fortfarande lågt och bra.
Jag hade gått upp 0,5 kg sen sist (2 veckor sen) och där hade jag hoppats kunna ligga kvar.
Både blodtryck, socker & järn låg på nästan samma stadiga som förra gången
och sf-måttet följer kurvan precis.
Bebisens hjärtljud var lite högre idag än förra men ligger runt samma som alltid.
När hon kände på huvudet så sa hon att det är "knappt ruckbart"
men jag vet inte riktigt vad hon menade med det...

Idag är en bra dag. Jag har sovit bra, bara vart vaken 2 gånger och somnat om hyfsat snabbt efteråt. Fogarna känns oxå mycket bättre idag och jag känner att jag har lite ork. Det är så härligt med dagar som börjar såhär! Jag vet ju att det kan ändras fort och att det kan bli smärtsamt när jag har rört mig för mycket men så får det bli för det är så skönt att känna sig som människa igen! Hade det inte vart för foglossningen så hade jag nog knappt kännt mig gravid för jag känner mig inte alls klumpig och magen är inte alls särskillt ivägen!

Får väl se hur vi ska kunna locka ut den här bebisen nu då...


37+4...

Idag är vi på den dagen i graviditeten då Albin föddes och det verkar inte komma några bebisar i dag heller så jag får väl försöka ställa mig in på att det kanske inte blir innan i december i alla fall...

Vi ska till BM i morrn och då hoppas jag väl att det har hänt nåt, kanske att bebisen åtminstonde har sjunkit lite, eller fixerat sig (fast jag vet att det ibland inte ens gör det på omföderskor)...


Mys på morgonen!



I morse var det inte roligt, jag hade så ont att jag nästan grät! Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen men Albin erbjöd en plats i soffan, under filten med Bullerbyn på teven. Kajsa (och Pyzen med för den delen) kom och gosade med oss och genast blev morgonen mycket bättre!

Vi hade jätteroligt på personalfesten i går men jag hade väldigt ont och natten har inte varit nådig! Jag var hemma runt 23.30 tror jag och sen innan jag kom i säng var klockan nog närmare halv 1. Vid 3 vaknade jag och hade så ont. det fanns ingen ställning som hjälpte alls och jag kunde tyvärr inte somna om mer. Vid 5 hade jag fortfarande inte somnat så jag gick upp en sväng men det gjorde ju ont det med så jag halv satte mig i sängen och slumrade någon liten halvtimme eller så men när David klocka ringde så gick vi upp alla 3.

Jag känner mig så stressad & frustrerad över att inte kunna göra nåt! Jag vill så gärna hjälpa till, med vad som helst, bara vi kan sätta igång och bli klara snart men jag kan inte! Vi stack bort till affären när dom öppnade idag och jag måste ha Albin med mig för att kunna handla, så illa är det. När vi kom hem så fortsatte Albin ute i trädgården, med att leka med Alice medan jag förberedde maten och nu har vi alla ätit och är mätta och belåtna.

David & Claes (elektrikern) har vart i gång hela dagen och jag hoppas verkligen att det blir såpass klart att vi kan börja städa i morrn!.

Innan idag satt jag och kikade igenom nya Ulla tidningen, den som ges ut av Gekås och där hittade jag en spännande grej!


En tekokare! Det måste ju vara det ultimata för en som mig, som dricker så mycket te! Nästan så det är värt en vända till, till den stora gula byggnaden...


Personalfest!

Det verkar inte komma några bebisar i dag i alla fall så jag åker på personalfesten som planerat.
I hade nog fel känsla denna gången för klcokan är ju 16 om bara en timme och jag har inte minsta lilla känning än och även om det skulle komma igång så tror jag det tar längre tid än en timme...

Jag har precis vart borta hos mormorn & morfarn och hämtat Albin. Han ville så gärna vara ute och att jag skulle leka med honom ute men det går ju inte så jag ringde morfarn. Jag visste att han höll på och dona en massa utomhus och då kanske Albin kunde vara med honom och det fick han gärna men när han väl kom dit så ville han vara inne med mormorn.

Jag har fått grävt fram några grejer till, bla hittade jag babyskyddet som jag har tvättat tyget på och torkat av plasten ordentligt. Hittade även täcket & kudden till vaggan men inte nåt lakan och det påslakanset som jag hade tänk mig. Jag kanske har lokaliserat rätt låda i rätt del av rummet men jag får inte fram den för jag kommer inte ens i närheten med min stora kula, får se om jag kan få hjälp med det i morrn kanske.

Nu ska jag och Albin ta en fika, men han somnade visst i soffan så jag få ta och väcka först tror jag bestämt!


Vågar man...?

Jag ger mig på en chansning och säjer att det är sååå mycket bättre idag!

Vi har alla sovit som stockar! När jag vaknade i morse och tittade på klockan så var den redan 7.25 och Albin sov än! När hände det senast att han sov 12 timmar?
Hur som helst så somnade han snabbt igår trots att han sov mellan 17.15-18.15.
Jag väckte honom så han fick badat, ätit och borstat tänderna. Sen kom pappan in och vi hade lite mys i soffan, alla 6 (om man räknar med katterna och bebisen som givetvis oxå var med!) en liten stund innan Albin la sig vid halv 8.

David fortsatte jobba och jag satte mig tillrätta i soffan och hade en snarkande Pyzen bredvid mig igenom hela Bones (zappade över till Doobibo då och då...).



Vid 21.30 kom David in och slog sig ner bredvid mig och sen väntade jag bara ut en maskin tvätt innan jag gick och la mig bredvid Albin, som andades mycket mer normalt och det var inga som helst problem att somna!

Jag var uppe och kissade i natt vid 2 tiden och det tog en lite stund innan jag somnade om igen men sen sov jag som sagt som en prinsessa fram till halv 8 i morse. Jag hörde när David gick upp och eftersom jag aldrig sover särskillt hårt så hörde jag att han var uppe och grejade. Jag märkte på Albin att han började röra på sig och frågade om han var vaken och det var han ju såklart så vi drog upp rullgardinen och kikade ut, på all snö...

Idag var han mycket piggare och hann bara med att få i sig en flaska vällning, sen behövde han gå ut och skotta!



Förra årets overall ska nog kunna funka i år med.

Han är fortfarande ute och grejar i snön, men snart kommer pappan in med frallor och med all säkerhet är elektrikern nog med på ett hörn. Tro mig, jag gillar sällskap och så men det ska bli minst sagt skönt när alla hantverkare är klara här hemma och vi kan äta frukost (och lunch och fika) själva...

Det verkar inte bli någon bebis idag, som I på jobbet trodde, och för min det går det som sagt alldeles utmärk om h*n vill vänta någon vecka eller så...


Albins önskelista!



Vet att det finns några som läser i bloggen och som undrar vad Albin önskar sig i julklapp så jag satt och kikade runt lite innan och kom på några grejer som jag tror skulle passa honom jättebra!


Påbyggnasbitar till hans BRIO tågbana, men bara raka bitar, det fattas alltid sånna när vi bygger.

Spel, det tycker han är jätteroligt (när det finns någon som kan spela med honom...)

Nåt spel eller pyssel med bokstäver (och även siffror kanske) för det är han jätteintresserad av. Han vill gärna att vi ska skriva olika namn och även på datorn skriver han gärna.

Väggdekaler (Wallstickers). Klistermärken som man sätter på väggarna. Han har ju bara målat på sitt rum och tanken var att han skulle ha dekaler på väggarna. Fordon eller djur.

En Emil-Mysse kanske...

Böcker! Inte för mycket text, böckerna om Mamma Mu och Lilla Åsnan är favoriter.

Filmer! Astrid Lindgren (vi har Pippi, Emil och Barnen i Bullerbyn) älskar vi och även Disney, men det får gärna vara dom lite äldre, tecknade, några favoriter som vi brukar kolla klipp på Youtube är Lejonkungen, Micke & Molle och Robin Hood.

Tefat, skärtlapp eller nåt annat att ta fram till snön kommer, gärna nåt som inte tar för stor plats och som vi då kan ta med på skidsemester.

Tatueringar. Det är häftigt, morbror har ju precis gjort klart en av sina och den tittar han på med stora ögon, dessutom har några av barnen haft det på dagis. Fina motiv, inga döskallar och grejer bara.

Garderoben är rätt så välfylld redan men mössor kan man aldrig få för mycket av.
Byxor går oxå åt rätt bra. Albin har storl 110-116.
Jag gillar inte kläder med massa tryck så som spindelmannen, Cars, Batman och annat trams så gärna fina och färgglada men inte med massa sånna figurer på.
Svart, grått, brunt, grönt, turkost, blått och rött är favoritfärger här.

Jag har kikat på sidor som
www.lekmer.se
www.abcleksaker.se
www.adlibris.se


Nu håller vi tummarna att natten blir lugn och att vi har en frisk och kry pojk hemma i morrn!





Vaggan har kommit!



Pappa tog och hängde upp den hemma hos dom igår för här hemma kan den ju ändå inte hänga, vi har ingen plats alls! Nu ska jag bara se om jag kan få letat fram täcke, kudde och bäddset till vaggan oxå så jag kan tvätta det. Sen är i alla fall den biten klar!

Idag är det 18 dagar kvar till BF och jag kan lugna alla med att jag inte känner nåt alls än och om jag har nåt att säja till om så får bebisen minsann stanna till nästa helg i alla fall. Jag hinner inte med nåt barnafödande nu när Albin är sjuk, renoveringen fortfarande inte är klar och jag inte ens har packat BB väskan!


Det går sådär...

Stackars lille Albin!

Såhär ligger han nu, utslagen på soffan och med tung andning...


Vi tog febern nyss och den har kommit tillbaka, inte lika hög som innan men tillräkligt för att göra honom så orkeslös att han bara ligger och inte ens vill pilla i sig några stackars russin som jag lagt fram. 38,2 hade han och han är så duktig nu, han bara vänder upp rumpan som om det är det naturligaste i världen!

Ja, jag vet att många tycker det är fruktansvärt men jag har en som man tar i munnen och har haft en som tar i örat oxå, men dom var inge bra alls! Den jag har nu köpte jag när han var bebis och den är sååå bra, snabb som attan är den med och så länge han inte vet nåt annat så kör vi på detta!

Natten har inte alls vart rolig... Men vi kan väl börja från i går eftermiddag.


Igår i soffan, hela eftermiddagen...

När vi vart ute och cyklat en liten sväng på förmiddagen så började vi med middagen och Albin slumrade till efter det. När han vakna var han inte alls sig själv, han ville sitta i mitt knä hela tiden. Vi satt i soffan och bara zappade mellan olika kanaler hela eftermiddagen, liiite glass fick jag i honom till fikat, men han åt inte ens upp. När pappan kom hem blev det lite bättre och jag fick i honom en hel tallrik gröt, sen blev det fart i honom, nästan som vanligt igen! Vi bestämde oss för att åka bort till mormorn så hon kunde hjälpa mig färga håret och det ville han gärna. Innan vi åkte så busade han lite med mig och gömde sig, förträffligt roligt om han själv får bestämma...



Han höll i gång hos mormor & morfar tills vi var klara och när vi kom hem var han alldeles lagom trött och somnade ganska omgående. Det lät lite tungt när han andades och han var ju fortfarande väldigt hes. Hostan lät verkligen illa med den komer inte så ofta. Vi gick och la oss vid 23 och jag vaknade nog redan efter någon timme av att han andades så fort och ansträngt. Jag lyckades aldrig riktigt somna om och sen vaknade han flera gånger men David tog honom i natt, även om jag trots allt var minst lika vaken hela tiden. Han vaknade och var ledsen, David sa att han var jättevarm, men någon medicin ville han inte ha och han somnade om hela tiden, som om han grät i sömnen.

Nu ligger han som sagt utslagen på soffan och jag hoppas innerligt att bebisen stannar kvar tills han är piggare för jag vill verkligen inte lämna honom ifrån mig i detta skicket, dessutom vill han gärna ha mig nära, helst precis intill hela tiden...


Snart där igen?



Jag och Albin var ute och cyklade en sväng nu på förmiddagen och innan vi cyklade hem så körde vi om affären och handlade. Det är ju alltid trevligt att träffa alla goa jobbarkompisar.

Förra gången jag handlade så pratade jag med I och så berättade hon om när Albin föddes.
David hade vart och handlat på fredagen och hon hade frågat när det var dax, han hade svarat att det ju var mer än 2 veckor kvar och då hade hon bara sagt till honom "det tror jag inte, bebisen kommer i morrn".

Mycket riktigt så gjorde han ju det och nu när jag handlade så var det I som satt i kassan och då frågade hon mig om jag har packat väskan än. Det har jag ju inte så det sa jag till henne.
-Då är det nog bäst att du gör det
-Jasså, tror du?
-Vill du ha exakt tid oxå?
-Ja, tack!
-Vid 4 tiden på eftermiddagen.

Hmm, är det läge att packa nu då kanske?
Hon trodde med andra ord inte alls att jag kommer att vara med på personalfesten på lördag, utan att jag då redan ligger på BB...
 


Mer av det gamla...


Jag kommer inte ihåg om jag har fotat detta men vi har i alla fall vart där ute och sorterat nu på förmiddagen och då dök bla dessa 3 grejerna upp som jag inte kommer ihåg att jag sett innan...

Vi har sorterat ut det som tillhörde familjen Göök som tydligen bott här och sen gick jag och Albin bort med det till en av Göökarna som bor här i Tvååker. Han blev jätteglad och det var ju inget som jag har någon större nytta av, mest gamla brev, skrivböcker och andra pappersgrejer. Framför allt är det så roligt att en av dessa personer, som en del av grejerna tillhör, lever. Hon är över 90 år och dom skulle åka upp och hälsa på henne i dagarna.

Den gröna pappersbiten är över 100 år gammal, det är ett stort papper med 2 "ramar" där man förmodligen ska sätta tavlor eller nåt.
Sen är det en plansch från 1916 och en "Husmodern" tidning, ifrån  den 20 november 1921.

Jag ska nog hitta nåt skoj att göra med en del av det gamla.
Några grejer ska jag skänka till hembyggdsföreningen.


Energi!

Jag skulle så gärna vilja vara en av alla dom där höggravida som i slutet har hur mycket energi som helst! Baka, laga mat, städa, sortera, ja "boa" helt enkelt, men det är jag inte...

Jag är trött. Men jag är nog mest trött på att ha såhär ont och svårt att röra mig. Idag ska vi i alla fall ta tag i lite pyssel, jag och Albin. I natt har det gjort ont, mest hela tiden faktiskt så jag har inte sovit något vidare och igår kväll blev jag jättekonstig. Fick världens yrsel med illamående och kallsvettningar som hette duga. Albin fick gå upp med pappan medan jag kröp ner i badet och bara låg där, i säkert en timme. Sen satt jag i soffan resten av kvällen, David gjorde Albin klar för sängen innan han åkte och tränade. Illamåendet gick över i badet men yrslen satt kvar, även när jag gick och la mig, men nu är det borta. Jag är bara lite extra trött, men det är jag ju varje dag tycker jag...

Albin orkade vara vaken hela dagen i går, men det var kämpigt några gånger. Han somnade som en stock när han la sig vid halv 8 i går kväll. Tyvärr blev han lite hostig, snorig och hes på kvällen och det sitter i än så han får vara hemma och hjälpa mig idag. Det lär behövas när pappan inte är hemma på hela dagen. Han ska på begravning.

Vi har haft en lugn och mysig morgon hemma idag med och vid halv 9 ringde faktiskt brorsan och undrade om vi kunde äta frukost ihop, han jobbade i Tvååker idag, så han kom med frallor och nu har vi dukat av, diskat och vinkat av pappan.

Nu ska vi ut och sortera lite bland allt gammalt som vi hittat i golvet och sen ska vi se om vi kan hitta täcken, kuddar, bäddset och sånt så vi kan börja tvätta det. Jag får helt enkelt förvara det hemma hos mamma så länge.



Nästan bra, tror jag!

Idag är lillprinsen här hemma nog helt bra, i alla fall tror jag det. Han orkade till och med vara med pappan & morfarn uppe en sväng i går och greja. Visserligen somnade han som en stock efter bad & tandborstning, men han var med uppe i någon timme i all fall.

Han hade lite feber under dagen men inget som han behövde alvedon mot och han sov bara en gång. Klara han sig idag och inte har någon feber så kan han få gå till dagis i morrn en sväng!

Natten har vart lugn. Jag har sovit gott och vaknade inte innan vid 4 av att jag var jätte kissenödig! Efter 4 har det väl iofs vart lite si och sådär, Albin vaknade till och gick på toa, slog tån i sängen och lite så, men jag somnade nog om en stund när han och pappan gått upp.

Vi har haft lite mysmorgon här hemma (även om Albin är en aning rastlös nu...) och när vi fixat i ordning frukosten så ropade vi in pappan och åt tillsammans. Nu ska vi strax iväg till mormorn (ja, det är ett evigt rännande dit bort ;-)), Albin ska få vara där idag medan jag ska till tandläkarn och laga den där tanden som jag inte visste att jag visst bitit av en bit av. Sen i eftermiddag ska jag även in till MVC och träffa en läkare där.

Jag har en ganska lång "to do-lista" som jag tänkte börja beta av idag med om jag hinner och orkar. Tyvärr orkar inte fogarna alls så mycket som jag vill.

Idag har vi gått in i vecka 38, alltså samma vecka som Albin är född i!


Packa?


Ammningskupor, små nappar & bindor. Kläderna färdigtvättade, vita små byxor inköpta!

Börjar det bli läge att packa BB väskan kanske?

Här hemma känns det helt overkligt att behöva göra det. Ska jag föda bebis och bo med en liten nyfödning mitt i detta renoverings kaos?
Det hade jag inte räknat med!
Jag har i alla fall det mesta klart, i alla fall för BB väskan, men sen är det inte alls klart här hemma, täcken, kuddar, bäddset mm är inte tvättade. Dom är inte ens uppletade i röran ute i förrådet och det är lixom ingen idé heller för jag har ju ingenstans att göra av det...

Som det ser ut nu så kommer elektrikern och gör färdigt allt sitt i helgen (han har visst oxå fullt upp...), rörmockarn kommer och fixar sitt i slutet på veckan.

Så vi hoppas på att kunna börja flytta upp grejer, skruva ihop möbler och börja städningen i helgen.
Vad som mer känns lite skumt är att vi i morrn går in i vecka 38, alltså den veckan som Albin föddes i och han är född i vecka 37+4, det är på söndag...

Så här ser det ut idag!


Jag känner inget.
Inte mer än alla dessa sammandragningar men som sagt, jag fick ju inga förvarningar förra gången så det har jag inte ens räknat med. Jag kommer inte ihåg hur magen var med Albin på slutet, hade den sjunkit ner något eller gjorde den aldrig det? Jag tycker i alla fall inte att magen har sjunkt något än, det trycker som sjutton på mina stackars revben.


Eftersom vecka 36 förra gången är sista bilden så jämnför jag med den, även om det skiljer en vecka,
men vad tycker ni, är den annorlunda?


Mer golv!



David håller på att lägger golv i vårat sovrum nu och som ni ser på bilderna så blev dom klara med barnens i går!

Det är färdigt för kaminen, den ska bara kopplas in och murstocken ska såklart målas vit!


Mycket bättre!

Idag är allt mycket bättre här hemma!

Efter att jag bloggat igår så bestämde vi oss för att ta upp Albin när han var inne i ett sånt där "drömmande" så han pratade, var ledsen och vred på sig i sömnen. Vid 22 tiden tog vi upp honom, han gick på toa och fick lite välling (2 dl) som han drack upp, sen somnade han direkt om i mitt knä och sov ända fram till halv 4 i morse.

Då tyckte han minsann att han sovit klart (och det får man väl kanske förstå, han somnade ju 17.15) men varken mamman eller pappan tyckte det var någon bra idé så han fick ligga kvar. Han höll på och snurra runt, nynna och prata men han slumrade nog till en liten sväng. Vid halv 5 tyckte han definitivt att det var färdigsovit, så han fick med sig pappan upp och har vart uppe sen dess. Febern verkar vara som bortblåst och han hade druckit en hel flaska välling & 2 tallrikar flingor på morgonen!

Jag hade några grejer som jag var tvungen att fixa på Gekås och kunde inte hitta en annan dag, eftersom jag inte vill vänta längre nu så vi stack iväg vid halv 8 i morse. Vi är snabba, Albin satt i vagnen hela tiden och efter 40 minuter hade vi klarat av att plocka ihop det vi skulle ha, ett toa besök och en snabb fika med varsin macka och en drickyoghurt!

Det kommer att bli fortsatt lugnt hemma idag och jag trodde kanske att Albin skulle somna eftersom han vart vaken så länge men än är det liv i luckan. Vi ska fixa tvätten och förbereda middagen, sen får vi se vad som händer. Jag hade mer än gärna gett mig ut i det underbara vädret men en sväng på Gekås är tyvärr allt jag klarar av på en och samma dag... Kanske kan vi cykla en runda!


Något annat än bara elände?

Jodå, det har jag det oxå! Det är inte bara smärta och sjukdommar här hemma utan vi fick en rolig överraskning innan när Golvet vi beställt, redan kommit! David var och hämtade det efter jobbet och pappa kom direkt han med så nu bankas och sågas det för vilda livet där uppe!



Murstocken är färdigputsad, kanalerna glidgjutna, kaminen uppackad och uppburen, klinkern lagd (David fogade nu i kväll) och i morrn ska väl allt golv vara färdiglagt och dessutom täckt med golvpapp så dom kan börja på garderoberna!


Febern

Albins feber har vart lite bättre idag och han har vart på benen en hel del, men nu i kväll gick det inte längre och vid halv 6 slocknade han fullständigt i soffan. Tempen var 39.0 och han fick en Ipren mot huvudvärken. Han sover fortfarande men ganska oroligt. Jag bar in honom i sängen och han pratar, gnyr och gråter i sömnen, dessutom är han totalt genomsvettig så jag hoppas det börjar vända nu!

Eftersom han var hyfsat pigg idag så bestämde vi med mormorn att vi skulle baka lussekatter redan. Det kanske inte hinns med längre fram...



Albin var jätteduktig men som sagt vi fick åka hem och lägga lilleman mitt i själva gräddningen så jag har ingen aning om hur dom blev men mormorn sa att dom var JÄTTEGODA!

För Albins skull (och såklart lite för min egen med) så hoppas jag att natten blir lugn och att han får sova utan att vakna och ha ont. Han har inte ätit nåt vidare idag och somnade innan jag fick gjort någon välling nu i kväll så kanske vaknar han och vill ha det lite senare, annars kanske man skulle kolla om man får liv i honom när han ändå är orolig och ledsen och sätta sig med honom i soffan och se om han vill ha. Jag får se hur jag gör.

Återkommer säkert i morrn med en rapport, det är många som är oroliga har jag förstått... 


Ny vagga!

Vilket igentligen är jättetråkigt för vi har en jättefin vagga som min morfar gjort en gång och den har vi barnbarn & barnbarnsbarn legat i. Men nu kommer vi ju att få det lite mer tight med plats och därför kommer vi inte att få plats med den och jag kommer inte kunna ha spjälsängen i vårt sovrum i början heller så nu har jag bestämt mig, det blir en sånhär!



Den kommer få en krok i taket, både i vårt sovrum och någonstans på nedervåningen, då den är lätt att bara flytta med.

Hur mås det annars med magen och så, är det många som undrar och just nu hinner jag knappt känna efter. Albins feber är det enda jag kan koncentrera mig på just nu men det fick jag ju oxå äta upp innan idag då jag fick så ont i ryggen och på ena sidan av magen att jag fick gå och lägga mig i badet! Läg där i över en timme och det var fortfarande inte bra när jag klev upp så pappan fick komma och skjutsa Albin till mormorn en sväng.

Nu känns det bättre, det är livat där inne vill jag lova och jag hoppas vi snart får veta vem det är som bott där...


Natten...

Vart ska jag börja?

Albin var ju som en urvriden trasa hela dagen igår, bara låg och hade väldigt hög feber hela tiden. Jag brukar inte ge alvedon/ipren i första taget eftersom febern faktiskt har en funktion men när det närmar sig 40 grader då är jag inte kaxig längre.

Han hade mellan 39.1 & 39.5 hela dagen igår och då fick han alvedon, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen, men han låg ändå bara i soffan och sov från & till. Jag fick i honom 3 glas saft och senare på eftermiddagen även en hel del yoghurt. På kvällen blev febern ännu högre men han somnade vid 9 efter yttligare en alvedon. Jag och David kollade klart på en film och gick och la oss vid halv 12, då var han varm, men han sov.

00.30 vaknade han och var ledsen, han hade ont i huvdet och jag frågade om vi skulle gå upp och ta mer medicin men det ville han inte och efter att ha gnytt en stund så somnde han till, men han sov oroligt och jag sov minsan inte en blund! 
02.45 vaknade han igen och var rejält ledsen. Han hade jätteont i huvudet sa han och var jättevarm! Jag tog febern och han hade 39.8. Han fick dricka en hel del vatten och jag gav honom en alvedon till men han kunde inte komma till ro alls och hade ganska ont. Vi satte på tven och så låg han där i soffan med båda kisarna. Det är väl den enda fördelen jag kan komma på med att sova i vardagsrummet, att jag kunde lägga mig igen medan han låg i soffan.

Jag vet inte när han somnade riktigt men jag var med honom uppe på toa en gång vid 4 och sen somnade  jag säkert framåt halv 5 och när Davids klocka ringde så sa jag till honom att han gärna fick lyfta in Albin i sängen. Jag kunde inte somna om efter det och gick upp vid strax innan 7, men jag la mig bara på soffan och låg där till Albin vaknade nu vid halv 9. Han är inte lika varmm och han har druckit en flaska välling men han är slö och vill bara sitta i mitt knä så jag gissar att tempen snart stiger, precis som igår... 

Min hals värker rätt rejält och jag har fullt med "grus" i ögonen efter alldeles för lite sömn så jag ska se om jag kan få i mig en kopp te eller kanske lite honungsvatten.

När jag låg och funderade i natt så kom jag på att bebisen ju faktiskt kan komma när som helst, men gärna inte nu. Jag vill ta hand om min goa kille tills han är frisk innan bebisen kommer. Albin har ju tagit så god hand om mig så nu är det min tur.


Ynklig & febrig...

En sådan liten kille ligger det nu i soffan, stackars våran lilla Albin!

Vi åkte till IKEA i går vid lunchtid någongång och hade med oss världens inköpslista. Albin kunde vi bara inte ha med oss när vi skulle ha så mycket så han fick vara hemma hos morfar (även om det hade vart 100 gånger bättre att göra tvärt om...).

Det tog sin lilla tid men vi fick tagit allt vi skulle där uppe, handtag, knoppar mm och sen hade vi ju bara det stora och tunga kvar. När vi flera timmar senare, äntligen köade i kassan så var det med 3 proppfulla vagnar (en kundvagn och 2 flakvagnar). Vi hade tänkt att gå i omgångar men det var sån jäkla kö så det orkade vi inte med.
För att nämna några av de stora grejerna så hade vi med oss
 
10 garderobsstommar
8 garderobsluckor
2 resårbottnar
16 trådbackar
8 hyllplan
och en faslig massa annat!

Vi var hemma vid 17.30 på kvällen och pappa kom bort med Albin strax efter. Dom hade haft jätteroligt och lekt hela dagen men han hade visst inte velat äta med någon reda. Det tog jag för givet handlade om att han ju vart på kalas på fömiddagen och ätit tårta och fått en godispåse (så nu har han smakat godis för första gången...).

Vi åt kvällsmat och han åt en hel tallrik gröt, badade och somnade som en stock i min famn i soffan vid 19.30.
Natten har vart lugn, han har bara vart uppe på toa en gång och sen vaknade vi vid halv 7. Då smög vi upp och hämtade paketen till pappan och Albin grattade på Fars Dag!

Då verkade han inte det minsta sjuk, men när han låg i soffan och kollade på tv så började han helt plötsligt bli lite ynklig. Han fick välling som han inte ens drack upp och då anade jag att det var nåt för det har aldrig hänt!

Han sa att han hade ont i huvudet, nacken och ryggen. Jag kände ju att han var varm så jag tog febern och visst hade han feber, 38.5. Han kunde tänka sig en frukt, men nu hade vi ju givetvis inte just några sharon hemma så det fick bli ett äpple, men han åt nog bara hälften. Jag satte mig hos honom i soffan och han vred på sig en hel del, fortsatte klaga på ont i nacke & rygg och frös. Jag svepte in honom i en filt och han hade pytteskin, skakde och var lite ledsen.

Tillslut ville han ligga ifred så jag gick och nästa gång jag tittade så sov han! Jag gick dit och kände lite på honom och han sov verkligen! Sen vaknade han 15 minuter senare, då var han helt plötsligt varm och ville inte ha filten på sig men efter bara några minuter så frös han jättemycket igen...

Nu ligger han i soffan och kollar på Bullerbyn, lille vän!

Det här med att han har ont i nacken & ryggen, vad kan det vara?
Någon som vet?

Jag själv vaknade upp med väldigt ont i halsen men det hade han inte....
Tror jag ska sätta på en kopp te till mig och krypa ner bredvid honom,
sen får jag åka och handla så han får sina frukter...


Dagsformen...

Ja, då ska vi se, jag har knappt hunnit känna efter hur vi mår idag.

I går blev det ganska sent (för att vara mig då), tror inte vi somna innan runt midnatt, jag och David men jag har sovit ganska bra. Vaknade i natt av att Albin gick på toa och då kunde jag inte riktigt somna om direkt men så småningom somnade jag nog om för jag vaknade när Davids klocka ringde vid halv 5 eller nåt. Han skulle skjutsa sin bror någonstans. Jag hörde även när David kom tillbaka och gick och la sig på soffan men vi somnade nog om båda 2 och vaknade när Albin tyckte det var morgon vid kvart i 7.

Inte så där värst sammanhängande sömn kan tyckas och jag känner mig lite tung och konstig i huvudet, grusig i ögonen och allmänt slö. När jag klev upp i morse så började jag faktiskt med ett varmt bad, så fick Albin & pappan sticka bort och köpa nybakt bröd till frukosten så det blev lite senare än vanligt och jag har så god hjälp av Albin när jag har badat!

Han stänger av vattnet åt mig, drar ur proppen, hämtar kläder, hämtar telefonen och svarar i den om det ringer och massa mer så jag vet inte vad jag skulle gjort utan honom! I morse när jag var klar och han hade hjälpt mig en massa så sa jag
- Tack älskling, för att du hjälper mig så bra med allting nu!
- Mamma, vilken tur att jag har dig!
Fast jag tror nog han menade "Mamma, vilken tur att DU har Mig"

David är uppe och grejer för fullt och jag ska ju strax sticka och hämta Albin.
Sen får vi se hur det blir med resten av dagen för vi har en låååång IKEA lista på saker vi måste hämta och jag försökte faktiskt beställa hem den mesta med hemkörningen men då skulle leveransen inte komma innan 7/12 och det tyckte vi var lite väl sent.

Kanske kan David inte göra så mycket mer när murstocken väl är fixad, det ska väl torka (bränna eller vad det nu heter!) ganska länge innan man kan fortsätta med den, så kanske vi kan åka upp i eftermiddag.

David undrade hur det skulle gå, men mina fogar och allt, men jag får väl ta med kryckorna och så får vi pausa ofta. Jag gissar att vi ändå kommer att stanna ganska ofta och diskutera vilka dörrar, knoppar, handtag mm vi ska ha och då kan jag ju bara vila lite!



Barnkalas!

Idag är Albin på sitt allra första barnkalas, helt själv alltså.
Det är en av pojkarna på dagis som bjudit på kalas och han var med Farmorn igår och köpte paket, för en peng han fick av mig och hade i sin egen plånbok. Farmor sa att han valt helt själv och även papper och snöre var viktigt att han fick välja.

När vi gjorde honom klar för kalas så valde han själv bland sina "finkläder" vad han skulle ha på sig och sen skulle han kamma sig (med vatten...), ta på sin egen parfym & halsband. Kortet har han skrivit under helt själv och han var stolt som en tupp när vi satte oss i bilen!



Ska bli spännande och höra hur han haft det när jag ska hämta honom!


Smygkik...


Jag passade på att smyga upp när målarna stack på lunch.
Dom båda översta är på barnens rum och där är nu färdigmålat. Rörmockarn kommer i morrn och sätter dit elementen (som ska vara under fönstrena där det är vitmålat).
Mittenbilden är på "mellanrummet", det ska bli skjutdörrar där så vi kan ha kontorsgrejerna i skåpen,
Nedersta bilden är på vårt sovrum, som oxå är färdigmålat.

Nu ska jag ta mig lite lunch i min ensamhet. Albin ringde och ville hänga med farmorn ut till Grimeton för ännu mera bus och det fick han ju såklart!


Partylite!



Nu har jag fått besked om adventsljusen, äntligen!

Tyvärr kommer dom inte till advent.

Jag kommer att lägga en order så snart jag fått samlat in alla beställningar
och som ni kanske förstår vill jag gärna göra det så snart som möjligt så jag hinner få leveransen
och dela ut allt oxå innan det är dax för en liten BB vistelse...

Jag har skickat ut mail, inbox, sms mm till dom som jag vet ville beställa,
har ni inte hört nåt från mig så skriv en liten kommentar eller skicka
ett mail så löser vi det!
[email protected]


Filmjölkslimpor!



Igår bakade vi!

Jag lämnade Albin på dagis på morgonen och sen kilade jag ju över till grannen en sväng och vi hade så mycket att prata om att jag inte var tillbaka hemma innan 13.40! Jag svände snabbt ihop den enkla degen till dessa maffiga filmjölksliporna så det fick stå och jäsa medan jag hämtade hem Albin.

När vi kom hem så hjälptes vi åt att baka ut bröden, jag gjorde 2 och Albin 1, han är jätteduktig på att baka!

Det luktade ju helt ljuvligt i hela huset och David blev glad, han gillar nybakat!

Vi åt ljumna mackor till kvällsmaten igår och det var riktigt ljuvligt gott!


Våran Albin!

Han är för go!

Vi håller på att ta bort sömnen mitt på dagen och ja, jag vet, han är stor och kunde säkart slutat för länge sen, men han är fortfarande trött på dagen. Han går upp lika tidigt i alla fall och det har inte vart svårt att lägga honom på kvällen så vi har ansett att han säkert behöver det. Nu däremot, när vi alla sover i vardagsrummet så har det vart svårare för honom att komma till ro på kvällen så han har inte sovit middag på säkert ett par veckor (om inte man måste köra någonsans med bilen, för då slocknar han direkt!).

Igår somnade han inte på middagsvilan heller, inte för att det är meningen men jag har sagt att det ju inte gör nåt om han slumrar till. När vi skulle äta kvällsmat här i går kväll så var det en rejält trött kille som satt med vid bordet...



David fick gå och hämta legogrävaren och börja leka lite mitt i maten för att han inte skulle somna!


I går kväll ringde farmorn och undrade om hon fick ta Albin till simhallen idag och det gick ju bra, han skulle vart på dagis igentligen men det är nog minst lika roligt att bada med farmor tror jag och medan vi väntade så hämtade han några av sina favorit leksaker...


En Honda, en Yamaha, en Kawasaki & en Suzuki! Dessutom har han valt tröjan helt själv idag...

När jag ändå tömde kameran så hittade jag några av Albins verk. Han hade nämligen kameran med sig ute för några dagar sen...



Det är våran goa kille det!


God förmiddag!

Ja, för idag är det en bra dag. Har sovit helt ok och inte alls haft så ont som förra natten, även när jag rör mig känns det liiite lättare idag och det är skönt. Det gör fortfarande väldigt ont så jag ska inte ut och jogga precis men jag ska nog kunna svänga ihop några brödlimpor i eftermiddag när lillemannen är hämtad.

Jag satt och kollade igenom några gamla bilder och dessa hittade jag från den 28 mars 2007.


Snart har vi en sån liten till som ska sitta med vid bordet och gala!

Jag fick en fråga i bloggen angående att jag gått upp så lite denna graviditeten.
BM (och inte jag heller för den delen) är inte ett dugg orolig för att jag inte gått upp mer utan vi är jättenöjda med att jag lyckats hålla mig såhär "stabil". Anledningen är ju att jag vägde såpass mycket mer när jag blev gravid denna gången än förra, jag vägde redan 12 kg mer och det är 12 kg jag absolut inte behöver så det är ju kanoners om bebisen vill ta av dom i stället,
så kanske jag kan bli av med dom sen när h*n kommit ut och jag börjat amma.

Idag är både målarna och rörmockarna här och grejar.
Målarna håller på att måla barnens rum för fullt och rörmockarna fixar badrummet och elementen!

Jag ska kila över till grannen för lite hus-prat om en stund och sen ska ju lillprinsen hämtas efter middag!


Badrummet!

Nu i kväll har jag vart uppe och kikat!

Målarn har ju som sagt vart här hela dagen och David & pappa har donat med badrummet nu i kväll,
med hjälp av Albin såklart...


På dom båda översta bilderna är det duschhörnan från 2 olika vinklar. Man ser vår lilla "hylla" som kommer sitta i duschen, perfekt till shampot och sånt. Där kommer även sitta en liten spotlight i "taket" på den.
David har ställt ut 2 glasbetongblock där det ska vara en vägg och till höger om glasbetongväggen kommer toalettstolen.

På dom båda nedersta bilderna är det monteringen av handfat och skåp som är på G och Albin är mitt i och hjälper till, hela tiden... Man ser en liten glimt av dörren oxå men det är bara en provisorisk dörr för den vi ska ha är givetvis vit men det var en beställningsvara eftersom måttet är lite speciellt.

I morrn kommer rörmockarn och börjar fixa i ordning så innan helgen är han nog klar med sitt, sen väntar vi bara på elektrikern och så får vi nog passa på att sticka upp och hämta hem fler garderober i helgen med.




Verkar som det löser sig!

Så skönt! Jag har vart borta på färghandeln med min lilla lista på olika tänkbara golv nu när inte det vi beställt hann komma i tid. Tack och lov så kunde hon ta hem precis det golvet jag ville ha och nu när jag har tittat på bilderna lite extra så tycker jag till och med att detta nya golvet är finare.


Det är ett laminatgolv och det kallas Ek antik vit.
Kaminen har oxå kommit och står ouppackad i garaget.

Golvet kommer passa perfekt till vår vitmålade takpanel och dom gamla balkarna som kommer vara synliga. Vi kommer oxå ha vita spegeldörrar precis som på bilden.

Kaminen har gammaldax utseende den med och den är en väldigt liten variant, som kommer vara jättefin där den ska stå. Det ska bli så roligt att visa bilder sen när det är klart!

Målarn har vart här hela dagen i går och ska va här hela dagen idag med och idag kanske till och med väggarna får sin färg då dom blev klara med tapetseringen i går.
David har fogat badrummet så nu kan snart både rörmockarn och elektrikern komma. Vi får ju vänta en extra vecka på golvet (eftersom vi räknade med att få det i går) men jag hoppas ändå att vi ska hinna bli klara!

Ska försöka ta mig upp och knäppa lite nya bilder senare idag med.


Vecka 37


Albin morgonkramar & pussar på bebisen, som varje morgon!

I dag går vi in i en vecka 37.
Det betyder att vi har gjort mer än 90% och har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tyvärr är det ingen bra dag idag. Jag kom knappt upp ur sängen och har vaknat varje gång jag behövt vända mig i natt, av smärta. Det gör nåt så fruktansvärt ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen!

Jag kan inte gå långt utan kryckor idag, och framför allt så kan jag inte "starta" utan dom efter att ha suttit ner.
Albin hjälper mig här hemma idag med allt som jag kan tänkas behöva hjälp med, min älskade lilla hjälpreda, vad skulle jag göra utan honom?

Jag kunde bara inte komma ihåg vad jag gjorde igår som skulle kunna ha utlöst denna hemska smärta. Jag lämnade ju Albin på dagis, var hos tandläkarn (visserligen spänner man ju sig rätt rejält men man sitter/ligger ju ner), handlade, lagade mat, tvättade och dammsög av. Inget av det är ju påfrestande tycker jag....

David kom ner en liten sväng och påminnde mig om vad jag mer gjorde i går... Det var nämligen så att vi fick reda på att golvet som skulle kommit i går var restat och inte skulle dyka upp fören tidigast den 25 november och så länge kan vi inte vänta så jag la hela eftermiddagen på att ringa runt, jaga golv, leta upp nya leverantörer efter liknande golv mm. Det innefattade oxå att jag sprang (njae, riktigt så fort gick det nog inte) in och ut, upp och ner till David varje gång jag fick nya besked, eftersom han var där uppe och jobbade... Alltså, säkert 10 gånger upp och ner i trappan (trapporna eftersom vi har en till grovingången, en till finingången och en till övervåningen).

Sammandragningarna har känts massor hela natten och morgonen, både i ryggen och framtill. Visst, det är lätt att vara efterklok men vi måste ju ha tag i ett nytt golv så vi kan bli klara!


Snäll?


Kajsa hoppar ofta upp och lägger sig hos Albin nu för tiden...

Jag förstår inte detta, båda katterna har vart måttligt roade av Albin i dessa 4 åren som han bott hos oss men helt plötsligt så krypar Kajsa allt som oftast upp och lägger sig bredvid honom, dom stunderna han är stilla i alla fall.

Pyzen är fortfarande lite mer reserverad och håller sig på avstånd men om han är väldigt kelsjuk så kan även han gå till Albin. Jag tror helt enkelt att vårt tjat om att inte jaga/springa efter katterna äntligen har gett resultat!

Han är nog snällare nu, eller helt enkelt lite äldre...


Orka kvällen?

Just nu känns det riktigt tungt och Albin lyckades nästan somna till när jag tittade bort i en minut när vi kom hem... Efter mitt förra inlägg så kröp vi upp i soffan, myste med en bok, pärlade lite och bara gosade en stund. Min förhoppning var ju att Albin skulle somna en sväng men det gjorde han inte så vi fixade lite lunch i magarna och sen gav vi oss ut med cyklarna. Det var ju så soligt och fint ute så jag slängde bara ett snabbt öga på termometern (+4,5) innan jag beslutade mig för att cykla utan mössa och i bara vindjackan...

Vi hade inte kommit så värst långt innan jag upptäckte att jag var på tok för dåligt påklädd! Det blåste ju och var SVINKALLT! Albin som idag tog sparkcyklen höll sig varm men jag som cyklar bredvid och försöker hålla balansen på 1:ans växel frös ändan av mig! Hade jag vetat hur kallt och blåsigt det var så hade jag tagit mössa och Davids vinterjacka (min egen går nämligen inte att knäppa längre...).

Vi cyklade bort til bibblan och lånade 3 nya böcker (igentligen har vi massor av böcker men alla är nerpackade i väntan på att Albins rum ska bli klart!), eftersom han helt plötsligt är jätteintresserad av att sitta still i knäet en stund och läsa bok. Sen trampade vi vidare till mormorn där vi fikade, jag på en kopp hallonbladste och Albin med äpple och ett par marie-kex.

Helt plötsligt var klockan redan 17 och morfarn kom hem för där var visst ingen hemma på Sandagatan än. Vi åkte med honom hem eftersom han fick plats med cyklarna i sin bil och det var då, precis när vi kom hem som Albin bara la sig i soffan och somna! Men jag fick nog väckt honom med en gång och sen har vi ätit massa kvällsmat (gröt, så nu ska han vara riktigt mätt) och Albin har vart med pappan uppe och bara städat av lite.

Nu blir det kvällsbad och soffan resten av kvällen!


Orolig natt...


Det blidde inget dagis för Albin idag.

Passar på att varna redan nu för mindre trevligt innehåll...

Igår eftermiddag var han lite konstig i magen, ingen diarré eller så men han verkade vara ganska gasig i magen och i samband med pruttarna så kom det lite slemmigt skumm i kalsongerna. Inte mycket och inget bajs.

Han var precis som vanligt i övrigt. Åt bra, lekte och var precis hur pigg som helst. Tror vi fick byta kalsonger 2-3 gånger och han gick på toa men det kom inget bajs. Som jag skrev i går kväll så somnade han precis som vanligt men i natt, vid halv 2 så vaknade jag av att han snyftade "mamma".

Jag (vi ligger ju precis bredvid varandra alla 3 i vardagsrummet), satte mig upp och undrade hur det var fatt och då sa han att han var jättehungrig. För att inte väcka pappan så gick vi upp, han fick gå på toa och sen la vi oss i soffan och pratade lite. Jag frågade om han verkligen var hungrig, eller om han kanske hade ont i magen, eller mådde illa. Men han har ju aldrig mått illa och vet inte hur det känns så det var ju inte så lätt. Han sa att han hade ont i magen och att han var hungrig, gärna på gröt... Men hans höggravida mamma var inte så värt sugen på att ställa sig och koka gröt mitt i natten så jag gjorde en liten slurk välling (vågade lixom inte mer, när man inte vet vad som är på G).

Han drack sin vällning och vi låg kvar och småpratade i soffan en stund. Albin undrade om inte vi kunde sätta på tven, men jag sa att det var ju mitt i natten och det gick inget på teven då.
-Hur långt är det kvar till morgonen då?
-Långt, vi ska sova många timmar till.

Efter någon timma gick han med på att gå in och lägga sig i sin säng, men där var lite blött (kiss) så vi fick byta lakanet mitt i natten oxå. Pappan sov som en gris bredvid trots att jag var tvungen att stå på hans madrass när jag bytade lakanet och trapade på hans ben ett flertal gånger. Nu ska ni inte tro att Albin somnade för det, åhh nej!

Han rulla runt, nynnade och höll på. Jag tror jag sa till honom 5 gånger att han var tvungen att ligga still, vara tyst och blunda med ögonen för att överhuvudtaget kunna somna! När det var still en bra stund och jag trodde han äntligen hade somnat så hör jag en viskning

-Mamma, hur långt är det kvar till morgonen nu då?

Så vid kvart över 3 i natt tror jag han somnade och jag kunde börja slappna av igen, orolig som jag var. Jag har med andra ord inte sovit såvärst jätte mycket i natt och känner mig ganska mör i kroppen. Dels av att ha legat i en väldigt obehaglig ställning tillsammans med Albin i soffan i en timme under natten och sen även bädda om hans säng i mörkret, stående på en madrass (och delvis en pappa).

Eftersom jag hade tid hos BM i morse så var jag ju tvungen att gå upp och jag smög så tyst jag bara kunde och jag fick nog nästan en halv timme för mig själv innan Albin vaknade vid halv 8. Då var han precis som vanligt igen! Han säjer VARJE morgon direkt när han vaknar att han är hungrig, men det sa han inte idag, trots att jag till och med frågade. Jag frågade om han inte ens ville ha sin morgonvälling och det ville han ju såklart.


Medan han låg där i soffan, efter vällingen så kom Kajsa och la sig bredvid honom, MYS!

Han låg fortfarande i soffan när jag åkte till BM och pappan var så snäll och kom hem så jag slapp ta ut honom eller ringa och väcka mormorn. Jag ringde även dagis i morse och förklarade läget och dom tyckte nog att det vore bäst om han var hemma, om inte annat för att det kanske blir jobbigt för honom när han sovit så dåligt i natt. Så idag är han hemma och det tycker jag är precis hur mysigt som helst, jag älskar att ha honom hemma, han hjälper mig så bra nu och han är ju så go!

När jag kom hem från BM var han i full gång med sina lekar, bilar, traktorer och sidvagnar körde om vartannat på golvet. Jag bestämde mig för att inte ta med honom på något innan han hade bajsat och man viste hur det låg till men nu efter leken så blev han lite sugen på frukt så jag skar upp en banan, en sharon och 2 kiwisar och medan jag gjorde det så gick han på toa, och bajsade! Väldigt lite men ändå och det var helt normalt, "ploffade" och allt!

Vad kan detta vara?

Jag ringde sjukvårdsupplysningen i går och det blev jag ju såklart inte ett dugg klokare av. Ingen verkar fatta det här med att han är ju inte lös i magen alls! Han bajsade helt normalt i går förmiddag och idag på förmiddagen, men igår eftermiddag kom det lite slemmigt skumm i kalsongerna. Det här med set slemmiga skummet hade han nämligen förra fredagen hos mormorn, när hon hämtat han på dagis och det var samma då, att det hände 3 gånger och sen inget mer, men då vaknade han iofs inte på natten...

Någon som vet vart man ska vända sig?

Han är ju precis som vanligt och eftersom det är så fint väder idag så har jag sagt att vi ska ut och cykla en sväng, det är det enda mamman klarar av nämligen...


MVC!


Bilden tagen i vecka 36 (35+0)

Kom precis ifrån BM och är lika sprudlande glad som alltid när jag varit där!

Vecka 36 (35+5)
Datum 8 november 2010
Vikt: +3 kg
BT: 107/67
HB: 132
Socker: 6,3
SF: 34
♥: 138 slag/minut
Huvudet nedåt, Ruckbart

Min underbara BM såg att jag hade märkbart svårt att röra mig så ett läkarbesök är inbokat.
Jag kommer inte att behöva gå över med den här foglossningen, tack å lov!

Vi (både jag & BM) är fortsatt väldigt nöjda med min vikt.
Idag visade vågen +3 kg och det är väldigt bra.
Blodtrycket är som vanligt lågt och bra.
Äntligen har järnet stigit ordentligt och sockervärdet ligger oxå helt ok för att vara direkt efter frukost!
SF måttet låg mellan 34-35 och jag följer min kurva bra, den är lite över medelkurvan.
Bebisen var lugn när jag var där idag så hjärtljuden varierade mellan 135/145.
Huvudet ligger fortfarande ner och det är lite ruckbart, men inte alls så mycket som förra gången.

Som vanligt är jag väldigt nöjd med mitt besök och mina värden, nu har jag tid om 2 veckor och då är vi i vecka 37+5, hoppas jag slipper gå på det mötet...




Rapport ovanifrån...


1. Murstocken är påbörjad.
2. Badrummet färdigkaklat. Det ska vara en ljusgrå fog på väggen och en riktigt mörkgrå (nästan svart) på golvet. David har fått dela alla plattor som ska vara i duschen men det blev riktigt bra!
3. Provplattorna på klinkersen som ska ligga under kaminen.

Idag har David återigen vart i gång hela dagen lång. Visserligen började han faktiskt inte fören efter frukosten idag, men det behövde vi alla 3, en lugn och skön söndagsmorgon tillsammans vid frukostbordet. Men sen var det full rulle, dom var säkert igång där uppe strax efter 8. Vid 11 gick jag upp med en kopp varm choklad till den lille hanverkaren och en kopp kaffe till den store...

Efter lunch fick pappan vara ifred där uppe så jag tog med mig Albin (och mormor som vi hitta på vägen!) till affären och när vi kom tillbaka bakade vi kladdkakemuffins, både vita och vanliga. Dom var klara lagom till fikat så pappan kom ner och tog en snabb kopp kaffe innan han fortsatte där uppe. Albin tog en liten paus här nere med mamman, åt lite frukt, kollade på Micke & Molle och läste lite bok. Tyvärr är ju inte dom där stilla sittande stunderna så långvariga men jag hade skurit all frukt i ganska små bitar så det tog nog nästan en timme för honom att äta upp dom. Sen var det arbetsbyxor på och upp till pappan igen!

Efter kvällsmaten stannade Albin kvar inne hos mig, badade, lekte lite och somnade som en stock vid 19.30, precis som det ska vara. Han har inte sovit middag på hela veckan tror jag eftersom han har vart hemma med oss och somnar då väldigt fort på kvällen, men vaknar ju lika förbaskat tidigt ändå...

David är fortfarande ute och jag (som faktiskt tagit det lugnare idag) ska nog krypa ner i badet en sväng innan han kommer in, sen kanske vi kan mysa till det med lite glögg!

Förresten, ni som undrar över mitt överdrivna badande på kvällarna så kan jag meddela att vi har ett litet (specialbeställt) badkar, som bara är strax över 1 meter och det inte går så mycket vatten i det när jag lägger mig där. Ben, mage, bröst och huvud är lixom över vattenytan men fogarna blir avlastade och det är det som är poängen, så det slösas inte extra mycket vatten på nåt vis, jag tror faktiskt jag duschar bort mer vatten än när jag badar...

I morrn är det dax för ett besök hos BM och sen ska Albin till dagis efter det, han har ju haft lov i en hel vecka så det blir nog spännande att träffa alla kompisar igen. Jag ska ta det lugnt, så lugnt jag bara kan och börja fila lite på julklappslistan (har redan börjat leta klappar till familjen) och kolla om jag hittar fler namn till bebben.


Murstocken

Idag har David tagit ner all gammal puts på murstocken. Det dammade rejält vill jag lova och nu ska den fixas till. Det saknas några tegelstenar längst upp och sen ska den putsas och målas.

Pappa har fortsatt sätta panel i taket, takfönstret och trappan är nu klara! Jag passade på att fota medan det fortfarande var ljust ute, annars går jag ju oftast inte upp fören på kvällarna.





1. Från vårat sovrum och ner i trappan. Men det ska målas en hel del till.
2. Murstocken som David slitit med idag. Man ser längst upp till vänster att det saknas tegel.
3. Badrummet. Väggkaklet är inburet...
4. Bilden är tagen inifrån bebisens sovrum och man ser allrummet och hallen ända bort till trappan och den lilla fönstret som är där. Nästan mitt emot murstocken till höger, är badrummet.
5. Panelen klar i allrumet och takfönstret.

När jag gick upp några timmar senare så hade det hänt en del till...


1. David har flytspacklat framför mustocken där kaminen ska stå och vi ska lägga klinker.
2. Påbörjat kaklingen av badrummet!

Jag hoppas på en lika produktiv dag i morrn med, stressen släpper lite mer då...


Fullt ös hela dagen!

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig i morse när jag skrev mitt inlägg...

Inte långt därefter stod nämligen Davids pappa på trappen och ännu någon timme senare kom hans bror. Dom har hjälp oss med sånt som David inte hinner med, tvätta av poolen, vinterförvara utemöblerna, bära upp alla sommardäcken på vinden (och det är till 5 fordon...) och sånt.

Alla skulle ju ha middag (+ att David pappa ska ha elva-fika) och fika på eftermiddagen. Så jag har tvättat, vikt tvätt, bäddad rent sängarna, lagt i ordning bebiskläderna, tvättat nya snuttefiltar, lagat massa mat, fixat en ny header till SCF, bakat bröd och dammsugit av säkert 15 gånger!

Nu är jag trött!

Men lite bilder fick jag tagit när bröden stod i ugnen. Mamma kom hit och rastade Alice ute en sväng.


Ser ni inte hur stor hon har blivit?
Våran vedkorg ser numera ut såhär...
Albin tyckte jag kunde ta en bild på honom, han är ju aldrig med annars...

Jag passade även på att fota där uppe för nu händer det lite och när jag kom ner igen så hade Alice gått in och Albin försökte visa henne hur hon kan komma ut och in i kattluckan, men jag tror inte det gick så bra...



I kväll har vi mumsat på det nybakta brödet och sen fick jag tvunget lägga mig i badet.
Det har vart riktigt illa nu i eftermiddag och Albin har fått komma med mina kryckor när jag ska börja gå från att ha suttit stilla. Hoppas verkligen att jag kan sova gott, mycket och länge i natt.


Morgonrapport


Mys i soffan efter lite välling.

Idag har vi återigen en ganska lugn morgon här hemma. Eller det beror ju helt på hur man ser det, det bankar, dånar, sågas och hamras på övervåningen men efter 7 veckor så börjar man vänja sig. David gick ut vid halv 7 och pappa kom väl för någon timme sen han med.

Jag vaknade vid 4 (kissepaus som vanligt) och innan jag hann somna om så vaknade Albin vid halv 5 snåret och tyckte minsann att nu är det väl ändå morgon! Han väckte David (som bara somnar om på 2 röda igen...), sen låg han och rulla runt, nynna lite, bankade med foten, ja sådär irriterande så jag i alla fall inte kunde somna om. När Albin till slut lyckades somna om så ringde Davids klocka och han gick upp. Jag har med andra ord inte sovit sen vid 4 i morse, blir nog ingen sen kväll för mig denna lörda och inte så pigg heller gissar jag.
Dessutom gick jag inte och la mig i badet innan vid 22.30 i går (när David kom in) så det blev lite senare än vanligt oxå. Jag har haft så ont i fogarna nu så det är nästan ett måste att få lägga sig i badkaret och bli viktlös (och framför allt smärtfri!) en stund för hur jag än ligger, sitter eller står hela dagen så gör det ont, tyvärr.

Jag har satt igång och tvätta sängkläder, handdukar och sånt skoj idag. Sen måste det ordnas fram lite middag och Albin tyckte vi skulle hitta på nåt idag. Han föreslog att vi skulle leka med hans traktorer eller bilar men när jag föreslog bakning så gick det oxå bra...


Dagsås



När vi ändå var uppe i bokskogarna så riggade vi upp kameran och försökte få med oss båda 2 på bild och det är helt klart vem i familjen som är fotomodellen, han posar ju upp sig hela tiden!
Kan det vara så att han är van?

Hur som helst så är han urmysig och idag har vi inte gjort annat är varit tillsammans och myst. Han är en sån go kille när vi är hemma själva nu. Han kommer ofta och är "mamma-sugen", kryper upp hos mig, ska kramas och berättar hur mycket han älskar mig och att vi alltid ska vara tillsammans.
Den där sista delen när han säjer "visst ska vi alltid vara tillsammans?" tror jag kommer från en snutt ur Lejonkungen som han tittar på ibland (på youtube...).

Jag har faktiskt lyxen att vara helt själv hemma nu för när David var hemma och mellanlandade till fikat så tog han med sig Albin på sitt sista pass för idag, tror nog han saknar honom lite nu när han jobbar nästan dygnet runt. Visserligen är jag ju inte helt själv, jag har ju katterna hemma och pappa är uppe på övervånningen och snickrar men det är ändå ganska lugnt och skönt.

Jag kikade tillbaka lite i bloggen och såg att vi sovit i vardagsrummet nu sen den 19 september så det är alltså 7 veckor på söndag och jag gissar att det blir minst 2 veckor till.
Behöver jag säja att det ska bli skönt att få sova i sin egen säng, i sitt eget rum?

Nu ska jag sätta på en gryta tomtegröt för det är ändå ingen som hinner äta någon god fredagsmys-mat här så det är lika bra att fixa nåt som går fort ner och som mättar för ett par timmars arbete till.


Fotograf?

Ja, vad tror ni?

När vi var ute i skogen idag så skulle det ju såklart vara rättvist fördelat,
det där med att fota så Albin fick fota mamma lite oxå...


Han sa till mig flera gånger hur jag skulle stå, med ena benet upp, vart jag skulle titta och vad jag skulle ha för min, precis som jag gör när jag fotar honom...


Min goa kille!

Jag & Albin tog oss upp en sväng i bokskogarna i eftermiddag.
Det ringde nämligen en tjej som ville boka fotografering till sina 2 små barn och jag har lite dålig koll på hur det ser ut i skog & mark nu när jag knappt vart ute. Vi gick backe upp och backe ner så nu är jag inte mycket att räkna med resten av kvällen...

Albin blev i alla fall överlycklig när han fick komma ut och springa lite bland löven!





Regnpyssel...

Idag sov vi alla lite längre än vi brukar och det verkar som om det var välbehövligt! Albin väckte oss 6.20, då hade David visst snoozat i nästan en timme... Skönt eftersom jag vaknat redan 5.15 dom 3 sista dagarna.

Igår såg vi inte mycke av våran älskade papps. Han gick ut redan vid 6 snåret och började. Albin somnade tidigt efter att ha vaknat tidigt och inte vilat middag, redan vid halv 8 snarkade han gott i sin säng, bredvid en lika snarkande Kajsa förstås.

Jag satte mig och kikade på både Bones & Criminal Minds i min ensamhet och inte innan närmare 22.30 kom han in, men då var han trött. Så det kanske inte var så konstigt att vi sov liiite längre idag.

Jag och Albin hade lite utomhusplaner idag, men vädret var ju inte helt på vår sida nu på fömiddagen så vi ska se på till eftermiddagen och kanske kan vi slutföra projektet då, det skulle ju bli finare under eftermiddagen. Eftersom vi ändå bara är inomhus så har vi haft en stunds mys i soffan med lite bokläsning och kattgos.
Jag har ju tänkt börja sortera lite bland Albins gamla bebiskläder oxå men dragit mig för att gå in i röran och börja rota. Allt, verkligen ALLT är bara staplat på vartannat där ute så jag var inte sådär värst hoppfull att jag faktiskt skulle kunna hitta nåt innan vi började flytta tillbaka, men det gjorde jag!

Om det var medvetet eller inte, det har jag ingen aning om men David hade ställt dom båda lådorna med bebiskläder på en hylla, som faktiskt gick att komma fram till så det var bara att dra in magen så gott det gick och knö sig förbi all annan bröte men sen var det lätt som en plätt.


Jag hade ju redan gjort en "för-sortering" och bara tagit vara på sånt som skulle kunna komma till användning och nu ska vi göra ett försök att få alla kläder riktigt rena och fina.

Detta som jag tagit fram är det som är i storlek 50, med andra ord, det viktigaste för att kunna packa en BB väska så småning om.
6 stycken bodysar i brunt, vitt & beige,
1 pyjamas, vit med små brun-beiga lamm
1 Brunrandig sovpåse
2 par små jeans
1 tomtedräkt (det är ju ett måste!)
1 brun jacka (med blå text)
2 små mössor, en P.op brunrandig och en beige
4 par sockar (varav 2 par ljusblå...)
1 Brun Overall
1 "Snug as a bug" Baby Wrap

Ett par av de ljusa bodysarna var liite missfärgade upp till, vid kragen men jag har dränkt in dom i "ta bort" och hoppas att det hjälper, annars är allt det jag sparat väldigt fint.
Den bruna overallen är ju precis hur ursöt som helst och jag kan knappt fatta att jag har nåt så stort (eller litet) som ska få plats i den, i min mage!

Den röda "Baby Wrapen" fick jag av min kompis Melanie som bor i Australien och den var verkligen helt fantastisk. Det är som en filt med luva och ben, så när man ska åka i bilstolen så är den exemplarisk och man behöver bara öppna om det skulle bli för varmt och bebisen vaknar inte när man tar av den.
Jag fick en röd 0-3 månader och sen fick jag även en blå 3-6 månader.

Nu piper tvättmaskinen så nu är det dax att hänga upp smått...


Övervåningen

Jag var uppe en sväng i går kväll och kikade på hur långt dom kommit och som innan, det är lite svårt att se på bilderna men jag ska försöka förklara.


Den översta bilden är på vårat sovrum där väggen längst in i snetaket är satt och även en liten dörr så man ska kunna komma in bakom. Den väggen (och dörren), och alla andra väggar, ska tapetseras och målas i samma färg. Panelen i taket och listerna ska oxå målas ett par gånger till.

Andra bilden är på bebisens rum. Där ska byggas en garderob/förvaring längst in i snedtaket. Balken ska vara som den är och panelen i taket ska målas en gång till tror jag (är målat 2 ggr redan). Vi fick en fråga ang att fönstrena på barnens rum är så små och det är för att det ju satt ett stort fönster mitt på väggen innan men eftersom vi behövde dela av så det blev 2 rum så fick det inte plats stora fönster. Vi kommer att ha både vitt i taket och vitt på golvet så jag tror inte det kommer bli särskillt mörk ändå.

På nedersta bilden ser man det som kommer bli badrummet. Mattläggarn var här igår och la våtrumsmattan. Det man ser är duschhörnan och där har vi valt att göra en inbyggd liten hylla till flaskor och sånt (mattläggarn hade minsann lite att pilla med när han skulle få det tätt...). Till höger om den hyllan kommer det att komma en glasbetongvägg när allt är klart.

Idag har David & Morgan vart hemma hela förmiddagen och gipsat klart i trappan bla eftersom att målarna kommer i eftermiddag och spacklar. Vissa av väggarna ska spacklas tredje och sista gången, sen blir det väv och i nästa vecka kommer golvet! Kaklet till badrummet har kommit och det har kaminen oxå!

David fick sticka iväg en sväng lite akut till ett bygge men han komer tillbaka i eftermiddag och senare kommer även pappsen och hjälper till!


Lilla Märta!

Mitt nyaste lilla kusinbarn!

Hon heter Märta, är 1 månad idag och är precis hur söt som helst!



Det är vad jag och mamma hittade på i förmiddags när Albin fick vara hos faster.
Märta är minsann en nöjd liten bebis, hon satt så snällt i både mitt och mammas knä en lång stund.


Inne-mysar-väder...



Jag och mamma har vart iväg en sväng idag på fömiddagen så Albin har vart och busat av sig med sin faster idag.
På eftermiddagen när vi kom hem var det inget mysigt väder alls så vi passade på att kika lite på tv, läsa saga och fota magen. Så fort det blev bättre väder tog Albin på sig och gick ut men det kom ju mera regn...
Han räds då inte lite regn utan frågade om han inte kunde få på sig regnkläderna så han kunde leka i vattnet och det fick han ju såklart!


Förresten, nu har det vart sådär dåligt med kommentarer ett tag igen
och jag som tycker jag uppdaterar rätt så bra...








Vecka 36



Nu är vi inne i vecka 36.
Detta är den sista bilden jag tog på magen med Albin,
skulle ju vart en i vecka 38 oxå men då hade han ju hunnit komma ut!

Hur mår vi nu då?
Jo då, jag känner mig faktiskt inte alls klumpig om det inte vart för foglossningen och att den gör mig så himmla begränsad. Bebisen mår toppen och lever loppan ordentligt där inne. Jag kan själv känna vart bebisens huvudet ligger om jag själv ligger på rygg. Det är ett större barn denna gången så jag hoppas innerligt att den kommer i tid. Jag tror inte att jag gått upp så värst mycket till men det återstår att se på måndag när jag ska till BM igen och sen har jag inte tid igen innan i vecka 38 (37+5) och den kanske man inte ens behöver gå på...

Sömnen är det fortfarande lite si och sådär med, men i natt har det vart bra, fast jag vaknade väldigt tidigt och kunde såklart inte somna om. Blir säkert ganska tidigt i säng i kväll.


Snart storebror...

Och han kommer såklart att bli världens bästa!


Julkort!

Nu är det ju snart dax!

Jag älskar ju julen över allt annat och eftersom jag ändå inte kan göra särskillt mycket
(gjorde dock ett ganska tafatt försök att gå en sväng på stan i förmiddags) så har jag börjat pilla lite med julkort!

Det är i tidigaste laget, även för mig, fasten jag brukar ha dom klara i slutet av november.
Hur som helst så tänkte jag att det kanske finns några av mina bloggläsare som behöver hjälp med julkorten i år?

Det är ju isåfall bara att maila över en eller ett par bilder så kan jag sätta ihop ett förslag.
Jag har gjort några exempel för att visa hur det kan se ut och då har jag ju såklart använt mig av Albin som modell, i olika åldrar.






Måtten på bilderna är
15x20
15x15
10x21
och då ingår kuvert.
Självklart kan jag göra bilderna i vilket mått man själv önskar,
om man tex vill köpa ett finare kuvert själv och bara framkalla en 10x15 så går det utmärkt!

Eftersom jag gissar att jag kommer att ha ganska fullt upp i december så är det
först till kvarn som gäller och man kan maila mig på
[email protected]
[email protected]

Även för prisinfo kan man maila,
det har att göra lite med antalet julkort som ska beställas.


Mycket bättre!


Hösten!
Fast dessa bilderna är från förra hösten...

Idag känns allt mycket bättre!

Jag har sovit gott i natt, bara en liten kissepaus och sen somnade jag om hyfsat snabbt och vaknade inte innan pojkarna gick upp, strax innan 6. I går blev det iofs lite senare än vanligt för efter CSI så kröp jag ner i badet, det var nog precis vad mina fogar behövde och kanske därför jag haft en så god natt.

Albin och jag har haft en lugn och skön morgon, gröten ligger i magarna och vi tänkte ge oss av in till stan. Jag behöver lite mer hallonbladste (japp, snart är mitt 3:e paket slut!) och pappan & målarna behöver lite arbetsro.
Albin sa faktiskt i morse att han inte orkar jobba idag men om jag känner honom rätt så har han nog hittat orken i eftermiddag...

I kväll ska jag iväg på lite tjejmys. Martina ska ha barnklädesvisning och det ska faktiskt bli skönt att inte behöva tänka på varken kvällsmat, bad, läggning och allt annat för en gångs skull.

Hoppas kunna ta några fler bilder på övervåningen i eftermiddag och lägga ut, om det hänt något värt att visa förstås men David har bankat på där uppe sen 6.10 så det ska det väl ha gjort!


Det går framåt!

Idag har Albin, morfarn & pappan jobbat på hela eftermiddagen och det är en minst sagt lycklig liten skit som sitter i badet nu...



Det är ju lite svårt att se på bilderna nu när alla väggar och så är uppe men jag har fotat i alla fall så får vi se hur intessant det är...



1. Det som ska bli badrummet. Man ser en bit av den lilla inbyggda hyllan som kommer bli i duschen,
längst till vänster. Fönstret ska få fönsterfilm så man inte kan se rakt in...
2. Vårat sovrum där morfarn (med god hjälp av Albin såklart) har gjort klart panelen i taket idag,
mycket snetak blir det det...
3 & 4. Barnens sovrum. Bebisen ska ha det vänstra & Albin det högra.
Panelen ska målas, balken ska betsas, väggarna ska få fiberväv och sen målas.

Hela övervåningen kommer att ha ett vitt träliknande golv. Murstocken ska vitmålas.


Så långt är vi idag, jag hoppas kunna uppdatera snart med massa roligare bilder!


Låååång dag idag...

Idag har det inte vart någon höjdardag för en höggravid kvinna med foglossningar från självaste helvetet!

Albin har vart ganska rastlös men ändå jätteduktig och hjälpt mig så gott han kan. Jag har tagit det lugnt och bara gjort helt nödvändiga saker som att handla, laga mat, vika tvätt och dammsuga. Det var lycka i den lille mannens ögon när pappan äntligen kom hem på eftermiddagen och han kunde svida om till sina älskade arbetsbyxor och gå ut och hjälpa till.

Bebisen mår säkert toppen men h*n har nog lite ont om plats för jäklars vad det röjer runt och ont gör det! Idag har jag ju som sagt tagit det lugnt (enligt mina mått mätt i alla fall!) och ändå har jag haft ganska mycket sammandragningar men det är välkommet, allt som kan tänkas hjälpa bebisen ut när det väl är dax, är positivt!

Som sagt, mina fogar är vidriga och jag kan inte alls röra mig som jag skulle önska.
x Jag går som en pingvin (som min bror så snällt påpekade på festen i helgen...)
x Kan inte rulla över från sida till sida i sängen på natten som jag skulle önska
x Lyfta benen rakt fram eller uppåt är helt omöjligt
x David fick faktiskt hjälpa mig komma upp ur sätet i bilen igår...
x Sitta vid datorn mer än en halvtimme i stäck går inte, ryggen går av (känns det som)

Men nu är det inte bara negativt. Snart kommer ju lillebror/lillasyster till oss och då kommer ju allt att rätta till sig men man blir så himla less när man inte kan göra som man är van vid.


PartyLite

Det är ganska många som undrar om jag ska beställa igen och det ska jag, i denna månaden men jag väntar bara på beskedet om Adventsljusen. Om dom hinner komma till advent så ska vi få reda på det ganska snart och så fort jag vet nåt så kommer det ut på bloggen och jag kan börja samla in beställningarna!


RSS 2.0