Sjukvården är en gåta...

Det här med Albins tumme kommer bli en låååång följetång... Eftersom man nu mera bara får lämna telefonnummer vem man än ska ha tag i när man ringer någon inom sjukvården så kan väntetiden hemma vid telefonen bli lååång.

I morse ringde jag Barnmottagningen som BVC sa när jag ringde dom igår. På barnmottagningen kunde dom ju ingenting göra så det var ju bara att ringa Ortopeden... Sagt och gjort, men dom kan inte göra nåt utan en remiss så dom skicka mig till vårdcentralen, dit BVC sa att jag INTE skulle ringa för det var ju lönlöst eftersom dom inget kunde göra ändå. Efter att ha ringt VC och fått en tid om 3 veckor så hade jag suttit och väntat på telefonsamtal i över 3 timmar, började vid 8, tror ni sonen var glad på mig vid det laget??

Jag och mamma bestämde oss för att åka och kolla läget på ett hus i Köinge men det gick inge bra, vi hitta det aldrig och jag skyller det hela på mammas urusla karta! Kunde ju inte köra runt i skogen och irra hur länge som helst heller eftersom jag skulle börja jobba kl 14.00. Albin somnade i bilen och när vi kom hem så bar jag upp honom till sin säng. Farmorn kom vid halv 2 så jag passade på att sticka till jobbet innan hon väckte honom annars hade det blitt jobbit att gå.

Jobbet gick bra, retade mig på lite småsaker som vanligt.... Jag svängde om Veronica på vägen hem och hjälpte henne med ljusen som kommit idag, som vanligt blev det en överfull kasse med hem till mig. Jag fick mess av Louise med, hon har skickat in en beställning nu till oktober så alla ni bloggläsare som behöver ljus (www.partylite.se) nu inför julen, detta är kanske sista chansen.

Känner att det blev en "splitrad" blogg dennna gången eftersom jag har ögonen halvt på IDOL samtidigt som david försöker föra en viktig diskussion med mig om ny firmabil, dekaler och utbyggnd.

I morrn jobbar jag hela långa dagen men kanske att jag hinner titta in och skiva gonatt. Albin ska vara hos mormor i morrn, tacka vet jag älskade mormor så vi slipper dagis!!!


 


Brorsans blogg!

http://mxcoffe.blogg.se/

Det här ska bli skoj!!!

Mamma-barn gruppen och Bibblan!

I dag vaknade Albin sådär tidigt igen, men han fick lov att stiga upp med pappa så jag fick ligga kvar och dra mig, även fast jag inte kan somna om...

När klockan hade slagit 9 så började vi packa ihop oss för mamma-barn gruppen i församlingshemmet som börjar halv 10 och Albin hade som vanligt jätteskoj och jag fick knäppt några bilder med!

 
Albin, Jakob och Desirée bygger med tåg och på sista bilden har Hugo krålat sig fram...

Man har fått måla sin egen namnskylt, jag och Albin hjälptes åt lite, han klabba på färg för glatta livet och jag styrde upp det hela med ögon, näsa och mun! Förra gången började vi även på en liten ängel tavla, Albin var inte det minsta intresserad av det så den har jag gjort praktiskt taget själv och jag vill påstå att man var mer än ringrostig på det där med att pyssla, när gjorde man det senast, i mellanstadiet någon gång??

   
Ni notarar väl att tavlan går i grönt :-)

Albin somnade på ven hem från församlingshemmt så jag trädde på regnskyddet och lät honom ligga ute och nana, sen åkte vi till mormorn som hade ordnat spagetti och skinksås, Nusset åt inget dock, vet inte rikitgt vad det var med honom...

Men sen hade hon även gjort en äppelpaj och den åt han lite på minsann! Li kom förbi hon med och fikade med äppelpaj, hon skulle ha med sig lite äpplen hem och det var mormorn mer än glad över! Gammelfarfar kom från Falkenberg och lämna pengar, vi har äntligen bestämt vad pappsen ska få i 50-års present, men han hade så mycket på G att han inte hann med fika.

Efter att li gått hem så skulle jag försöka mig på att artbestämma mammas äppelträd men det gick inge bra, nätet hade inte den information jag behövde så mamma föreslog bibblan och det tyckte Albin var himmla kul, han hittade 4 barnböcker om fordon (Lastbilar och traktorer) som hon lånade åt honom och jisses vad det har lästs traktor bok!

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen tänkte jag krypa ner med mannen min i soffan som tände brasan i vårat småkyliga hus såhär i höstmörkret. CSI väntar på tven i kväll och i morrn är det jobbe som gäller!

Förresten, fick en kommentar (älskar kommentarer BTW) om Albins tumme och det har jag ju glömt att berätta. Den är lixon låst i böjt läge, han har aldrig kunnat räta ut den så jag ringde till BVC i morse och hon rekomnenderade mig att söka vidare genom barnmottagningen för det kommer behövas fixas til förmodligen. Jag tänkte på det förra vintern när jag tog på honom vantarna och nu tänkte jag på det igen så det är väl bäst att kolla upp det, snart kanske han vill börja rita lite smått och sånt och det gäller ju höger tumme...

Får väl se om jag hinner skriva mer i morrn!

IKEA, paj och Coyote ugly!

I morse bestämde sig Nusset för att det var slut med sovmorgonar och väckte oss med det piggaste "HEJ" ni kan tänka er, då var klockan 5...

Vi låg kvar och drog oss i sängen en stund, ja, jag och David då, Albin flög runt som en vante i sängen, upp och ner! När klockan var 9 så packade vi ut oss i bilen och styrde mot IKEA. Lite lunch i magen och sen vid halv 1 åkte vi hemåt igen med massor av idéer och lita bra-att-ha grejer.

Väl hemma kom mormor och fikade lite, sen kom Stesse, Carro och lilla Ilia så vi gick ut och prata lite med dom. Ilia var inte blyg minsann utan klev fram till Albin direkt och ville kramas, det ville inte Albin som höll hårt i sin mamma... Dom var bara här och lämna av tältet sen åkte dom igen och jag åkte och handlade ingredienser till kvällsmaten.

När jag kom hem så kom Björklund och Mattias och drack kaffe medan jag donade med förberedelserna för maten. Albin och David gick ut igen när  pojkarna åkt och jag kunde fortsätta på kvällsmaten. Pappa och brorsan kom hem och brorsan är jättedåligt, och han har vart i Uddevalla och tränat i 2 dagar! Blev lite arg på pappsen som lät han träna när han var så dålig! Han ville inte ha någon mat men vi andra smaskade glatt på "Davids smulpaj"... Jag kallar det för David för han hade helt otippat gjort mat en kväll till mig och brorsan och då hade han gjort denna pajen, han som aldrig lagar mat! Det är kassler, brocooli, ost och äggstanning i en form och sen smulpaj ovanpå, supergott!! Jag hade i lite majs för Albins skull med.

Jag hade ju bakat mjuk-innuti-kladdkaka igår och den var som godast i dag så vi fikade på den och då kom brorsan, för det gick ner minsann och som vanligt när jag har bakat något så säjer han "Mmmm va gott, sån här beställer jag!"

När det var färdigfikat så kom mormorn som vart på dans och hon åt pajen med god aptit hon med, medan brorsan byggde kappla ända upp till taket!

 
Kapplan räckte precis upp till taket!


Tornet var så fastkilat mellan golv och tak att det gick att ta ut en bit i mitten!

   
Sen skulle morbrorn försöka sig på att ta en bit till men det gick inge bra och på bild nr 2 så har det faktiskt börjat rasa...


Albin och morfar satt vid bordet och underhöll kisarna som tvunget skulle in i buren som mormor skulle låna...

Nu sitter jag och mannen och kollar på Coyote Ugly på 5:an (ja, jag kan göra två saker samtidigt) så jag ska väl lägga ner laptopen och bli lite mer social...

I morrn ska jag ringa BVC och hoppas få komma dit och kolla på Albins tumme...

Natti...

Grattis min älskling!

Idag fyller min sambo år och det har vi firat må ni tro! Nåja, nu ska vi kanske inte ta i så vi spricker fullständigt med firat har vi gjort! Albin vakna som vanligt vid 6 (behövs inga väckarklockor här inte!) och jag hade gjort i ordning påsen med presenter och lagt i garderoben så Albin fick ge pappa paket på sängen! Utav oss fick han en whiskey (Glenmorangie 10 years) och en vattenflaska inslaget riktigtfint i cellofan och allt, och 4 par BLÄCK kalsonger från MQ som han älskar.

När vi gått upp så gick jag bort till Gööks och köpte frukost och sen gick pojkarna ut medan jag stack ner snoken i min receptpärm... Jag bestämde mig för "mjuk-innuti-choklad-kladd-kaka" och yoghurtpannacotta med smak av vanilj & fläder serveras med limemarinerade frukter. Fast det blev ju igentligen lite kaka på kaka men jag är inne i en väldigt "bakig" period just nu så det fick bli så, dessutom satte jag i gång och bakade frallor till eftermiddagen och medan det jäste lagade jag till en lätt lunch! Albin sov större delen av tiden och då går allt som på räls!

Vid 3 var vi så gott som klara med allt, skulle bara duscha, byta om och duka, då kommer David pappa och ena bror... Ehhe... é ni redan här?? Vi har inte ens hunnit duscha än... "Jasså, vilken tid sa vi då?" Klockan 4...

Jag snabbade mig att duscha och David likaså och sen fick jag fixat färdigt det sista medan dom underhöll Albin. Frallorna, kakan och pannacottan blev succé och alla blev mätta och belåtna. Rigmor jäspade nästan hela tiden för hon hade jobbat sent i går och börjat 6 i morse så hon längtade hem till sin säng så vid 5, strax efter åkte dom.

Jag, Albin och David röjde av och satte oss sedan i soffan. Då titta David på klockan och så sa han "det är för sent att åka till IKEA nu..." Så jag föreslog att vi kunde göra det i morrn och att han kunde välja nåt annat att hitta på och då ville han promenera bort till Munkagårdsskolan och kolla på djuren med sin lilla familj och visst gjorde vi det!! Vi packade med oss lite gammalt bröd till ankorna och äpple till hästarna!

Albin älskar ju alla djur och det är en fröjd att se på honom när ham ser en levande varelse, han blir helt till sig, om det så bara är en liten snigel eller gråsugga...

     
Undan gick det minsann på vägen dit!


 
Albin matar getterna med maskrosblad.

 
Albin och jag matar ponnyn och dess föl med äpplen som vi tagit med oss hemifrån, klyftade och allt!


Lamorna (eller hur sjutton säjer man, "en lama, flera ....?) kom fram efter en stund men dom ville då inte ha äpple...

Vi var inte hemma innan klockan var kvart över 7 och Albin var mer än lovligt trött så det var raka vägen i säng (med några små omvägar om tandborsten och skötbordet då förstås...) och nu susar han gott, David kollar på tv och jag tänkte gå ner och hålla honom sällskap! Tror i och för sig inte vi kommer orka vara vakna så länge för det blev hyfsat sent för båda oss i går, jag fasta framför en film på TV4 film. Den handlade om en tjej vars mamma fick cancer och hennes pappa bad henne flytta hem för att ta hand om mamman, hon fick lov att säja upp jobb och allt för att ta hand om mamman till hon dog. Det var en bra film, tänkte genast på min egen mamma...

Mamma tog ju hand om mormor när hon fick cancer, mamma var bara 17-18 år tror jag när hon fick sluta jobba och ta hand om sin mamma... Filmen hette i allafall "One True Thing" och det var Meryl streep som spelade mamman och Reneé Zellweger som spela dottern.

Nu ska jag skutta ner till födelsedagsbarnet!

Förresten, tog ju en bild av Tvååker oxå...



Jag är född här, har vuxit upp här, gått i skolan, bott hela mitt liv och jag ska ALDRIG flytta härifrån!

Bättre nu... lite i alla fall!

Jomen jag tycker nog det känns lite bättre...

Jag fick be mamsen komma och hämta Nuss i förmiddags, så kass var jag, la mig på soffan och satte på Grey's Anatomy, sen låg jag där till Albin hade vaknat vid 1, då gick jag upp, packa ihop lite saker och gick ut... Jag och Albin passade på och gå om ICA och hämta ut David födelsedagspresent (vågar inte skriva här vad det är, inte för jag tror att han läser med OM) och sen hem, tur att klockan redan var halv 4 då för jag hade inte vart någon bra mamma i dag, kort tålamod i vanliga fall... Vi byggde med kappla klossarna tills David och brorsan kom hem.

      
På första bilden är det Albin som bygger med klossarna, mitt torn står i bakgrunden, helt otroligt att det fick stå så länge!På andra bilden är det morbrorn som har krypit in under vår altan och ska borra hål (han är betongborrare). På sista bilden är det Albin som står utanför och undrar vad det är som händer, varför ligger morbror och dånad under altanen.

Albin stannade kvar ute en stund men sen ville han in till mig så vi satte igång och gjorde pannkakor, ett nytt recept på www.pannkakor.se nyttiga pannkakor med havre och dom blev verkligen supergoda Albin åt 3 (!) hela själv. Mamma och pappa kom och sällskapade mig och sen drack vi kaffe (inte jag då förstås) och käka Smarrys. Morfarn fick såklart underhålla Albin, för han vill gärna vara hos sin morfar, dom har nåt speciellt dom där två!

     
 

När mormor och morfar åkt så var det dax att borsta tänderna och tvätta sig, Albin hade bestämt sig för att sköta tvättningen själv idag...

 

Nu ska jag strax lägga mig i sängen och ta med en film, ska bara starta en maskin tvätt först. I morrn är det Davids födelsedag så jag hoppas innerligt att jag är bättre då! Han är föresten på 25-års kalaset själv, han tog med sig en flaska rött och åkte, så gulligt!

Ojj, nu höll jag på att glömma, skulle ju visa hur vi hade det i går!
    
   
Tro det eller ej, men det är jag som bowlar bakom Anna på den 1:a bilden, sen är det Marie, Ida, Robert och sist hela gänget!

Synd om mig...

Ja, fy vad jag mår dåligt idag, förkylningen har nu nått sin kulmen och jag orkade knappt gå upp i morse... Tycker så synd om mig själv som mest bara vill ligga i sängen och huttra... Har världens huvudvärk, fryser så jag skakar trots att jag har massa kläder på mig, näsan är helt igentäppt och jag nyser konstant. Skulle inte vart med och bowlat i går...

Har bilder men orkar inte lägga in dom nu, får se om jag orkar med den senare.

Igår var jag och Albin inne i stan, vi gick lite på strandpromenaden och då hade jag kameran med mig minsann!

     
   

Vilken härlig höstdag!

Nu har vi kommit hem efter en go morgonpromenad i det fina vädret! Albin sover redan, han somna i vagnen inne på ICA...

I morse vaknade Albin vid 6 (rena sovmorgonen detta jue, inte bäst att vänja sig vid det!) så det var bara att kliva upp då. David var kvar hemma så han gjorde välling som Albin drack i våran säng och sen gick vi upp och käka frukost, skrev ut lite papper och gick till Gööks och köpte frukost och en punchrulle till Pappan!

Sen gick vi bort till bygget, lämna av frukosten och pussa lite på pappan innan vi vandra vidare mot affären, Albin gick hela vägen själv och var då jättetrött när vi kom in i affären men när han fick syn på mormor så var han tvungen att berätta att han hade ramlat av en stol och slagit sig på läppen så det blev fläskläpp, sen kom vi bara bort till mejeriet så sov han.

I eftermiddag ska vi åka in till stan tänkte jag, pappa David fyller ju år på lördag och han önskar sig en vattenflaska...

I kväll ska vi bowla med jobbet på Bongo (eller va heter det nu, för det har väl bytat namn?), jag tänkte köra själv så jag kan ta mig hem om jag inte orkar va kvar så länge, är ju fortfarande kanonförkyld och lite trött och matt, vill helst inte ta Alvedon hela tiden, då blir man ju aldrig frisk!

I morrn ska vi till Carro som fyller 25, får hoppas jag orkar med det, annars får väl David och Albin åka själva...

Nu ska jag lägga mig en stund innan Albin vaknar!

Nana nu...

Dagen har avlöpt hyfsat smärtfritt, med nässpray och Alvedon nära till hands så har det gått bra, Albin och mormor hade haft det toppen dom med och nu sover han som en liten prins i sin stora säng. Jag satt och kolla på den nya serien på 4:an, oskyldigt dömd tror jag den hette och David skulle ju då tvunget kolla på någon annan kanal så han fick vackert gå ut och sätta sig i köket. Sen hörde jag bara hur han pep upp för trappan och när jag kom upp så låg han redan i sängen och så titta han på mig och sa "jag somnade på stolen, inte skönt!" Nu susar han skönt han med, och Kajsa ligger brevid och drar världens stockar!

Jag tog några bilder innan på mina vackra pojkar i soffan som jag måste få visa!







Nähe, nu ska jag nana, en ny dav väntar på mig imorrn och om jag känner min son rätt så börjar den tiiiidigt! 


Dur add jag är ledid hela helgen...

Ungefär såhär låter jag just nu, fast med en kraxig, hes förkylningsröst.

Igår kväll när David kom hem så hade han Björklund på släptåg så jag fick sitta och "hyscha" hela Maria Wern igenom!

Varje gång jag reste mig upp till sittande i soffan så dunkade det i huvudet så jag trodde jag skulle svimma, jag gjorde ett tappert försök att dricka lite alkoholhaltigt men det hjälpte visst inte, för jag vaknade lika kass som innan jag gick och la mig. När Maria Wern va slut så gick jag raka vägen upp i sängen, alldels feberröd om kinderna va jag men jag somnade som en stock i alla fall, tacka vet jag nässpray!

I morse sov Albin faktisk till klockan 6 så David tog honom och jag låg kvar en stund till. Nu har vi ätit frukost och Albin sitter i mitt knä och matar mig med russin... Vi ska strax packa ihop oss och åka till mormor där Albin ska vara idag medan jag jobbar...

Wish me luck... Atchooo!!

Skallebank...

Nu har Albin somnat och jag sitter med en kopp te och laptopen i knät i soffan. Idol går på teven men jag kollar bara med ett halvt öga, huvudet känns som om det håller på att sprängas i småbitar... Jag tog två alvedon innan jag gick till jobbet och det gick bra, men nu har nog effekten av den släppt och jag känner mig sådär klen. Nu ska bara titta på Maria Wern sen ska jag sova gott hela natten förhoppningsvis...

Atchoooooo!

Ha, då har höstens första förkylning trängt sig på, fast jag inte ville!

Halsen gör ont, huvudet ska vi inte tala om, näsan rinner och kroppen värker. Albin är lika pigg som vanligt och jag försöker verkligen att inte pussa på honom så han ska hålla sig fortsatt frisk men det är inte lätt...

I natt vaknade jag vid strax efter 4 på morgonen av att Albin gnydde till men jag skicka upp David, han skulle ändå upp vröööl tidigt och han lyckades få Albin att somna om så vi sov till strax efter 6, sen tyckte han faktiskt att det var morgon!

Jag tyckde det var tidigt, mörkt och kallt så jag bad David hämta in lite ved och så tände vi brasan och låg där en stund och mös i soffan medan Albin drack sin välling. Vid strax innan 7 var det high life utanför, David, Lennart, Lars och en kille som körde cemetbilen hade fullt upp, jag och Albin satt i fönstret i nästan en timme och bara titta. Vid 8 gick vi över till Gööks och fixa frukost, hem och satte på kaffe och sen vid 9 kom dom in och käka. När frukosten var avklarad, disken undanplockad och golvet dammsugits så åkte vi till apoteket och köpte lite bra-att-ha-när-man-är-förkyld grejer, vidare till ICA och köpte färs, sen om banken och hämta pengar åt pappa David innan vi äntligen landade hemma och Albin kunde få sin snutte och somna gott i mammas famn.

När Albin somnat börjar mitt fejande, skala potatis och morötter, blanda ihop köttfärslimpan, smöra form, diska undan, plocka upp varorna, torka av golvet och vika tvätten! nu har jag ca en kvart över innan potatisen är klara och jag ska göra mos av dom, sen ska det dukas, Nusset ska väckas och maten ska serveras.

Svärmor kommer hit vid 1-tiden, hon ska passa Albin medan David grejar fördigt därute och jag ska gå till jobbet... Jag känner mig verkligen inte kurant alls, men det är ju bara 4 timmar idag och det ska jag nog orka med, ska ta en alvedon innan jag går. Frågan är väl hur det kommer gå i morrn...

Ska passa på att ta mig lite honungsvatten innan middagen och se om det hjälper, i värsta fall får jag väl ta till pappas dunderkur, rå lök, men det är verkligen i värsta fall!

Shopping med mormor!

Det blidde shopping med mormorn i Älvsered, mormorn favvo butik och Albins med för den delen, som han springer runt!

Efter att Albin nanant och ätit lunch så åkte vi och hämtade upp mormorn och styrde Skodan mot skogen. Hon är medlem i deras kundklubb och får erbjudanden titt som tätt och nu var det ett september erbjudande som vi inte ville missa. Jag fick tag i en stickad tröja och ett par skor som jag blev kär i men efter att ha lagt in räkningar på åtskilliga tusenlappar igår så var det lixom inte läge att lägga ut pengar på kläder till mig. Men har man världens underbaraste mamma eller vad!??! Jag fick grejerna av mammsen (ÄLSKAR DIG)!

 

På väg hem stanna vi till i Ullared och köpte kvällsmat på ICA, nybakat grekiskt lantbrld blidde det och när vi kommit hem och fått ätit så fick jag på Albin dom nya arbetsbyxorna så han kunde vara ute med pappa och greja!

 

Medan jag röjde undan, vek tvätt, tände levande ljus och eld i brasan, sen passade på att ta mig en dusch!
Såhär mysigt är det i vår bokhylla i vardagsrummet på kvällarna...



I går på Gekås så köpte vi ju kuddar och nytt lakan till madrassen, så här blev det!



Nu är det dax för lite CSI och bafucin (halstabletter från Apoteket)

Äntligen mamma-barn gruppen!

Albin sover som en stock nu och jag passar på att ta det lite lugnt, har nämligen haft lite smått ont i halsen sen i fredags och nu är det värre... Har blivit lite värre för varje dag och nu känner jag mig sådär frusen, tung i huvudet och då, ont i halsen...

I natt vaknade jag av att Albin gnyddde så jag gick dit och la mig på madrassen men han somnade inte, jag försökte smyga ut säkert 4-5 gånger men han vaknade varenda gång så tillslut fick jag lägga mig i hans säng och då somnade han, såsmåningom i alla fall för jag vaknade när David gick till jobbet och då vaknade Albin med, så vi gick upp och då var klockan redan 7 och jag hade sovit resten av natten i Albins säng! David hade försovit sig lite och Albin hade sovit ända till 7 (iofs hade vi ju vart vakna några timmar på natten)!

Jag ringde Nettan i morse med för hon hade inte hört av sig och vi hade ju sagt att jag skulle komma idag efter 9 men hon var inte riktigt bra,, hade åkt på en förkylning i helgen så vi fick skjuta på det. Då var klockan kvart över 9 och jag slängde mig på telefonen och ringde Camilla, visste ju att mamma-barn gruppen startat men inte vilken tid. Halv 10 började den så vi slängde på oss kläder och stack med en gång och vi hann så idag har Albin lekt med kompisar, sjungt, fikat, gjort en namnskylt till kroken och börjat på en tavla. Tavlan blev inte färdig idag så vi får fortsätta nästa gång men det var mest jag som klippte och klistrade, Albin hade ju fullt upp med leksakerna.
Några bebisar var där ju oxå och Albin tyckde var spännande så han satt bredvid deras baby-sittrar och tittade, klappade och pekade.
 
Vi har fortfarande inte listat ut vad vi ska hitta på när han vaknat, kanske åka till Falkenberrg och hälsa på gammelfarmor och gammelfarfar. Pappa David har så mycket att göra i dag så det blir inte middag fören i kväll, har vart sugen på tacos ett tag nu, kanske blir det det.

Nu ska jag göra en kopp te, släga på mig filten och vila!

Söndagsmiddag,Gekås, liftare och minimoto!

Jaha, då var denna dagen snart slut med och vi har hunnit med en tycker jag nog!

I förmiddags var vi bara hemma, jag pulade lite med tvätt, dammsugning och annat skoj, Albin var ute med David tills det var dax för honom att somna. Sen vid middag åkte David till motorbanan medan jag var hemma och väntade på att Albin skulle vakna. Vid halv 1 fick jag väckt honom och efter lite lasagne så gjorde vi oss redo för avfärd mot Gekås.

Jag behöve igentligen inget men min rastlöshet gör sig påmind ofta och då är det bara att åka någonstans och idag blev det Gekås, ville ju se hur det var med söndagsöppet och allt! Fick tag på ett par arbetsbyxor till Albin som han kan ha när han är ute med sin pappa och blir skiten. Till mormorn köpte vi en helt basic vit långarmad tröja som hon ska ha under skjortan på jobbet (hon är ju så frusen). Till Albins rum fick vi tag på ett dra-på-lakan som vi kan ha på madrassen som ligger på golvet, vi har insett att den någ kommer behöva ligga där ett tag... Grönt är lakanet, naturligtvis och ett matchande örngott till kuddarna som redan ligger där (utan örngott, skulle igentligen slängas men nu kommer dom till användning i alla fall!), och 2 prydnadskuddar med Nalle Puh (gröna givetvis). Till tvättstugan köpte jag en lampfot åt en skärm jag redan hade och en ask med fudge! Naturligvis följde det med lite tvål, diskmedel, bakplåtspapper mm ner i vagnen.

När vi kom hem så var det mest bara till att byta blöja och packa ner sakerna till Albin läggdax för vi skulle till mormorn och äta söndagsmiddag! Ann-Christines kyckling med sviskon, rödkål (som det visade sig att Albin tok-gilla), morötter, potatis och brunsås!! Brorsan och pappan försvann ut i garaget efter maten där Christoffer placerat sina nya inköp, 2 stycken mini-motors! Som om pappa inte hade nog med bröte i garaget!

Jag skickade ut Albin till grabbsen (David cyklade hem, han har möe och göra nu innan betongbilen kommer i veckan) och sen hjälpte jag mammsen och regga sig på FB. Albin hade fått en åktur med brorsan på den ena minin, inte igång då förstås utan han hade puttat runt honom i rondellen utanför.

När klockan närmade sig halv 8 så bestämde jag att det var dax för Albin att dricka vällingen i vagnen och somna innan vi kom hem, det var bara det att det gick inte enligt planen (vad annars!??) Vi fick snabbat oss ut så han fick dricka en stund medan vagnen rullar, då somnar han lättast, men när jag kommit ett par 100 meter så ser jag ett lurvigt litet huvud sticka fram under vagnen.... ASTA (mammas tjocka katt...)!!!!

Jag hade ju rullat in vagnen i uterummet så den inte skulle vara kall för skruttungen att lägga sig i och precis innan vi gick hade jag lagt en kasse med kläder i varukorgen under, men det brydde sig inte Asta om utan hon låg där så nöjt, under påsen tills hon upptäckte att hon var långt hemifrån, långt från pappa! Jag ringde mamma genast och bad henne möta mig för Asta är en väldigt rädd katt av sig, speciellt ute och hade det dykt upp något som kunnat skrämma henne så hade jag inte haft en chans att hålla kvar henne så mamma mötte mig vid häcken och jag såg hur pappa stod inne och kollade oroligt... Tänk va han gick och sjåpa sig med henne ikväll, bar henne på armen och prata med henne som bara han kan...

Nu har jag och mannen i mitt liv suttit och lagt in räkningar, bokfört både betalningar och nya fakturor, skrivit offerter och diskuterat hur fattiga vi kommer att vara den närmsta månaden då våra räkningar låg på ungefär det dubbla mot vad dom brukar... Blir till att jobba hårt framöver!

Nu ska jag krypa upp i soffan brevid Dajjeman och bara mysa, för jag känner att John Blund är på väg...

Frukost ute!

Idag fick Albin sin frukost ute på en frigolitbit, så gulligt!

    
Fralla och en Vie kids shot!



Så här ser det ut i nuläget, sen kommer då betongbilen i veckan!








Albin spanar på fåglarna som flyger!

  
Pappa bad mig ta kort på äppelträden i deras trädgård, dom har 3 stycken och det är maximal utdelning på alla tre så om någon vill ha äpplen så är det bara att hämta på Wallmarksvägen!




Albin fick en finfin fleecefilt av sin farmor!
Fast igentligen var det så att jag blev helt såld på filten när jag fick syn på den och då sa snällaste farmor att den kan Albin få, jag kan köpa en ny!



Mitt PartyLite skåp... Börjar bli överfullt...


Älskade, älskade kisarna mina, ligger och tar igen sig på Albins säng!

Bäst att gå se till att få Albin i säng nu!

Jag viskar... schhh!

Vet inte om jag vågar säja det högt för då kanske han börjar krångla igen, men Albin har tagit sovmorgon två dagar i rad nu!! Helt otroligt, igår morse vaknade han inte fören strax innan 6 och i morse vaknade han 06.05! Vi är helt överlyckliga, dessutom har vi sluppit vara uppe med honom på nätterna. Men då frågar man ju sig såhär, hur kommer detta sig??

Jaja, nog om det! Nu är David och Albin redan ute (har dom iofs vart sen halv 8...), dom ska fixa färdigt armeringen och det till vår bottenplatta för betongbilen kommer på tisdag! David ska iväg till Falkenbergs motorbana idag med och kolla på Morgan så jag och Albin vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men nåt ska vi göra, inte tänker vi vara hemma hela dagen inte!

Jag hade för första gången på länge lite "me time" igår innan lilla familjen kom hem från motorbanan. Jag slutade vid strax innan 4 och dom var inte hemma fören vid halv 7. Visst var det skönt att få vara ensam lite och göra precis som man vill men det är inte lika underbart som att ha familjen omkring mig... Jag är nog konstig, men det där med egentid är verkligen inget för mig, jag vill ha min familj runt om kring mig jämt, har aldrig direkt gillat att vara ensam och det gör jag fortfarande inte! Fick i alla fall tagit mig en låååång dusch, med peeling, rakning och till och med balsam (det är lyx som jag aldrig annars hinner med...)! Men det var underbart skönt när jag såg pappa stå på trappan min lille son på armen för åhh vad jag saknar honom när han inte är med mig!

Jag tror faktisk jag ska slänga på mig stövlar, jacka och ta min tekopp och gå ut till mina grabbar... Helt plötsligt värderar man tiden annolunda, jag tänker förstås på Johanna, som fortfarande ligger djupt nersövt på Sahlgrenska...


Bloggdesign!

Herregud vilken tid det ska ta och lära sig lite bloggdesign!! Det enda jag ville var att lägga in i bild i "headern" och oj va svårt det visade sig vara, men nu sitter

Kappla!

I går när jag var på jobbet så passade David och Albin på att bygga med kapplaklossarna som jag lånat hem och för att jag säkert skulle tror honom så fick han fotat det med!


Jag lånade hem en hink kappla stavar som David och Albin hade otroligt roligt med medan jag var på jobbet...

Nu har jag gjort som alla andra!

Skaffat mig enn blogg! Jag har förstått att man måste ha det så nu ska vi se om jag kan dela med mig av mitt liv med familjen, fotograferandet, sidvagnscrossen och mycket mycket annat!

RSS 2.0