Väderguden

Jag är verkligen inte religös, alls, men jag är beredd att be en smula i kväll. Till väderguden, så vi får bra väder i morrn när det är dax för vår årliga släktträff, Tjärbyligan 2013. Det måste absolut inte vara så varmt som det varit nu i några dagar men inget regn helst...

Idag har vi förberett en del inför i morrn, fixat något till kaffet, kokat högreven som ska på grillen imorrn, handlat mm.









Emil har hjälpt till idag, i alla fall med provsmakning...

På eftermiddagen tyckte jag visst jag hade tid att kandera lite syrénblommor.



I kväll stack jag och Albin och handlade (när han äntligen kom hem efter att ha varit hos en kompis) och barnen fick varsin pysseltidning som dom satt med på altanen innan läggdax.



Nu ska jag ladda batterierna inför morgondagens heldag!

Tårta, sopbil & VARMT!

Idag har det varit varmt. FÖR varmt för lilla mig. Jag kröp in i mitt älskade kök och knåpade ihop en liten tårta i stället.



Vill ni veta vad det är i så ligger den på bakbloggen oxå.

Ingen av oss var hungriga eller sugna på lunch idag (för varmt!) Så vi gjorde i ordning smoothies till oss och satt i skuggan och drack.



Albin hoppade i vattenspridaren tills en kompis undrade om han ville komma och leka och det ville han ju så han stack iväg. Ikväll har jag varit på work-out och sen hamnade jag i soffan...

I morrn fortsätter förberedelserna inför helgen och säkert några timmar på kontoret.

I går var vi på Johns Place med jobbet och firade av 3 st soon-to-bee pensionärer. Det var jätteroligt och supergott men det blev ju såklart senare än vanligt så lite trött har jag allt vart idag.

Nytt objektiv!

I förrgår, sent på kvällen, beställde jag ett nytt objektiv till min kamera och det kom ju verkligen hit rekordfort, jag hämtade ut det idag! Det är ju såååå roligt att fota med nytt objektiv med.
 
 
Ett nytt Tamron AF 18-270 mm 3,5-6,3
 
Sen var jag ju tvungen att testa det oxå!
 
 
Mina älsklingar är ju givna modeller.
 
 
 
Efter att vi fotat lite så var det dax att hälla av vår Syrénsaft!
 
 
Så jäkla bra det blev, denna gången oxå!
Recept och fler bilder hittar ni här.
 
På kvällen (och även på förmiddagen faktiskt) har vi vart hos mormor och morfar och pratat, planerat, skrivit och funderat. Vi har ju hand om den årliga släktträffen i år (vi har den vart 5:e år, detta är vår tredje gång) och det ska planeras in i minsta detalj.
 
Eftersom Emil sovit som en riktig kratta i natt och sprungit mellan sin och vår säng femtioelva gånger så ska jag erkänna att jag är lite sliten idag så det blir nog sängen på studs nu.
 
Men först måste man ju bara bjussa på denna söta unge!
 
 
 
Han var med på vin & vaxkvällen med tjejerna igår och han skrattade högt åt alla skojjiga tanter,
i synnerhet skojjiga tant Charlotte!
 
 
 

Mors dag!

Eftersom jag jobbat idag, hela eftermiddagen/kvällen så åt vi lite gott till middag idag, innan jag åkte.

Mamma kom och hämtade Albin, dom skulle plocka blommor igen, och då passade jag på att lämna lite blommor.



Av mina pojkar fick jag massor av fina växter, örter, buskar mm.



Vid 11, innan jag åkte till jobbet (började kl 12) åt vi färskpotatis, sill, köttbullar, ägg, grädde och gräslök.



Jag äter ju då inte rå fisk så jag och barnen har köttbullar till i sället, så får pappan äta sill.

Ljuvlig kväll

Idag har jag jobbat hela dagen.
När jag kom hem hade grabbarna fixat räkor, ägg, fransbröd, frukt mm så det var mys på altanen.

Efter maten började jag rensa Syrénblommorna som David och barnen plockat till mig.

David gick upp och la Emil, Albin satte sig ute hos mig och vi pratade om hur deras dag varit. När Emil somnat gav sig David ut och det dröjde inte länge innan mitt sällskap snarkade högt...





Men vi hade värmarna igång så det var hur skönt som helst!

Efter att vi va klara gjorde jag i ordning saften som ska stå och dra några dagar nu.







Nu är det gonatt här, i morrn vankas mer jobb.

Klätterapan



I morse, innan vi gav oss av till skolan, skulle det klättras.

När han kom hem och jag var färdig med tårtorna så gick vi ut och han klättrade lite till...







I kväll har vi grillat älg och haft fredagsmys. David tog med barnen ut efter maten och jag fick umgås med bokföringen, faktiskt ända tills nu....



Nu blir det helgpaus, jag jobbar hela helgen på ICA.

Tårtor till Prinsessor!

Idag har jag stått i köket hela dagen (ovanligt va? ;-))
 
Det blev två tårtor till två prinsessor.
Mer om tårtorna kan ni läsa här.
 
 

Nytt projekt...








Igår hämtade jag ut klättergreppen jag beställt. David har pratat om det här med klättervägg ett tag nu och när jag fick beställt greppen så hade han med sig material hem samma dag. En riktig höjdare och Albin har klättrat hela kvällen. Han blir visserligen arg mellan varven, på sig själv, för att han inte kommer upp direkt men det är ju inte meningen heller, han ska ju helst ha att göra hela sommarn....

Vi var hos mormor och fikade en sväng innan oxå, då testade barnen den nya såpbubblepistolen.











Nu går ögonen i kors på mig. Efter ett svettigt Work-out pass och ett läskigt avsnitt Criminal minds ska det bli ljuvligt att gå och lägga sig.

Usla uppdateringar...

Ja, ibland hinner jag inte riktigt med i livet. Igår bakade jag tårtbottnar och gjorde marsipanblommor, i stort sett hela dagen, bortsett från matlagning, hämtningar i skolan och fikafix till Albin, hans kompis och Emil.





Emil hjälpte mig i köket en lång stund. Han fick en liten marsipanbit som han degade med, tills den slutligen slank in i munnen...

Kotårtan klar!

 
Igår gjorde jag klart denna ko-tårtan. Mer om den i bakbloggen.
 
För övrigt igår gjorde jag sönder glaset på min telefon.
Den som åker i backen i stort sett dagligen har hållt i över ett år och jag är så nöjd med den och vill inte alls byta. Ringde först till återförsäljaren som informerade om att dom inte lagar den eftersom det är en vattentålig telefon och att skicka iväg den kan ta upp till 5 veckor och bli ganska dyrt. Jag förberedde mig på att köpa en ny, men då säjer försäljaren att den telefonen inte tillverkas mer!!
 
Skit med!
Jag vill verkligen inte ha en annan. Ringde till RepairStore i stan och dom fixade den snabbt och lätt medan jag bytade däck! Helt galet vilken service och inte särskillt dyrt heller!
 
Nu ska vi sätta på potatisen och cykla iväg och hämta Albin i skolan!

Äntligen lite regn!

Ja, det var minst sagt välbehövligt!
Jag behövde få temperaturen liiite lägre och trädgården behövde vattnas.
 
Eftersom jag inte gjort något roligt att tala om direkt så gick jag ut och fotade lite i trädgården efter regnet.
Det är helt otroligt va det exploderat ute och varje år blir jag lika förundrad av hur otrolig naturen är.
 
 
På förmiddagen åkte David och jobbade så jag tog med mig lillebror och åkte till mormor och morfar, där Albin sovit över och vi var lite Albin-sugna...
 
Där stannade vi till lunch och kollade på Emil i Lönneberga, sen åkte vi hem och jag stekte pannkakor och förberedde morgondagens ko-tårta. Jag la in recepten på 2 nya tårtfyllningar här.
 
 
I eftermiddag hade jag egentligen en fotograferinging men eftersom vädret inte var det bästa så stack jag och Albin bort till affären och handlade, sen svängde vi ihop en tomatsallad, skar upp en vattenmelon och åkte till mormorn och morfarn och åt mat, Grillat med klyftpotatis och sen en rabarberpaj till kaffet. Perfekt avslutning på helgen!
 
 
Jag tog några bilder här hemma oxå.
Nu är det mycket zink/aluminium/borstat stål och fattimans silver hemma hos oss.

Bakat i bakstugan!

 
Idag har jag vart inne hela dagen (fram tills nu i alla fall...)
Först jobbade jag på ICA och sen har jag gjort en Pirat-tårta.
Mer om tårtan kan ni läsa i bakbloggen.
 
Albin har cyklat till mormor och morfar, han ska sova där i natt och David & Emil är ute med Davids bröder som är här och gottar sig i trädgården. Vi ska strax grilla lite hamburgare och sen ska jag duscha kallt, ISKALLT!

Sol & Värme!

 
Alla ni som hängt med mig här inne vet säkert vad jag tycker om värme så det behöver vi nog inte gå igenom igen. Såhär har jag spenderat stora delar av eftermiddagen. Huvudet i skuggan, fötter och ben under vattenstrålen.
 
Jag hade massor av bilder att visa men telefonen och datorn verkar inte vara kompisar alls idag och jag får inte överfört en enda bild så jag få bara bjuda på lite instagram-bilder idag.
 
Emil var ute i 12 timmar idag. Alltså bara ute, hela dagen. Han var inte inne en enda gång på hela dagen, vi åt ute och Emil kissade i buskarna så han var ute från det att vi gick ut i morse vid 7.40 för att promenera till skolan tills dess att han fick följa med mig in i duschen vid halv åtta i kväll.
 
 
Varm och svettig efter en PW i morse.
 
På förmiddagen idag fick jag bakat 3 tårtbottnar, lagat middag (kotletter i ugn), tvättat och hängt ut sängkläder och mellan varven plockat maskrosor från grämattan (hur många finns det egentligen?).
 
Vi cyklade och hämtade Albin innan vi åt middag (ute förstås) och sen ville han till mormor så vi cyklade med honom dit innan vi åkte till Gustavssons Blommor och hämtade ut enn paket, ett väldigt tungt paket med massa spännande saker.
 
 
5 kg vit marsinpan, 3 kg färgad marsipan, 1 kg vit sugerpaste, 2 burkar florsocker utan stärkelse och en silikonform.
 
Jag hann inte göra något idag för David var ganska sen hem men efter jobbet i morrn ska jag göra en tårta, då kanske jag orkar med lite mer modellering.
 
Igår hade vi en toppen dag med Li & Alice. Först gick vi en promenad i skogen, en runda i Dagsås som hette Slottstigen. Den var nästan 3 km lång och båda barnen gick så gott som hela vägen själva, det varabara sista biten utmed landsvägen som vi hade dom på axlarna.
 
 
På eftermiddagen kom dom hit och lekte igen, mina galna barn hoppade i vattenspridaren men Alice var lite skeptiskt till det så vi tog glass till fika i stället.
 
På kvällen kokade jag rabarberkräm på en hel påse rabarber som Li hade med, barnen (och mannen) åt som hästar, själv åkte jag på Work Out men det var på håret att jag pallade det, som jag sagt, jag och värme är inte alls kompisar.
 
Jag duschade kallt för att par timmar sedan och har svettats sen dess, så jag få nog ta en kalldusch till innan jag lägger mig, annars kommer jag aldrig kunna somna.
 
 
 

Skogspromenad

Idag på eftermiddagen packade vi fikakorgen, hämtade mormorn och åkte ut till Tjärby.
Min kusin, moster och kusinbarn skulle också vart med men en av tjejerna hade blivit sjuk så dom fick stanna hemma men vi hade det hur mysigt som helst ändå (jag var lite rädd att Albin skulle bli rastlös när han hade räknat med att ha någon att leka med)
 
 
Liljekonvalj (snart blommar dom!), Viol, någon lila blomma, någon röd blomma och
längst ner en prästkrageknopp!
 
Vi hittade så mycket spännande på vår promenad och en runda som normalt tar runt en halvtimme med barnen tog idag 2 timmar så jodå, vi hade att göra.
 
 
Emil somnade nästan, nästan i vagnen men vi kom precis fram till "spökhuset" och då vaknade han till igen.
En stor skalbagge måste man klappa och massor med blommor att plocka.
 
Det var lite blåsig emellanåt men ändå inte alls kallt. Jag var snarare väldigt varm (iofs inget ovanligt alls), Albin gick i shorts och t-shirt hela tiden och Emil i t-shirt (han gillar inte shorts, går bara och drar i dom och vill att jag ska "fixa" så dom går ner till benen igen).
 
 
Det blir både smultron & blåbär minsann!
 
Barnen höll sams hela tiden, helt otroligt! Dom till och med gick hand i hand långa sträckor.
Visserligen med varsin pinne, för det kan man ju bara inte vara utan...
 
 
Vi har haft en fantastisk eftermiddag och när vi väl kom hem (efter MÅNGA protester från båda barnen) så fick vi först blötlägga båda och sen äta kvällsmat, båda toksomnade 19.15...
 
Nu ska jag göra desamma!

Nu släpper jag...

 
Ok, nu har jag fixat och trixat lite.
Här kommer nu sidan till min bakblogg!
 
Den kommer att heta kort och gott http://charlottesbakstuga.blogg.se/
 Jag har även skaffat en mail till, som jag kommer att använda till allt som har med bakningen att göra och frågor om tårtor mm, här är den [email protected]
Jag har givetvis kvar den vanliga hotmailen med!
 
Jag har lagt över de flesta recept från denna bloggen (dom kommer finnas kvar här med) till bakbloggen och gjort kategorier så det ska bli lättare att hitta när man letar efter något specifikt.
Det började ju faktiskt bli lite jobbigt att leta tillbaka nu när man behövde ett recept.
 
Jag har inte lagt in alla på en gång utan det kommer att komma ett par recept om dagen i 1½ veckas tid och sen hoppas ju ju kunna fylla på med fler, varje gånga jag testar nya grejer.
 
Vad tror ni?
 

Bilder från helgen.

Husbil is da shit!



























Vi har haft det superbra och kollat på massor av sidvagnscross!















Gnatt!

Bakblogg....

Idag har jag jobbat på kontoret större delen av dagen.
David hade lämnat en rejäl lista som jag börjat beta av och pappershögen var inte nådig den heller.
Emil hjälpte till på sitt sätt och mitt i allt fick vi åka och hämta Albin och laga middag.
 
I kväll har jag filat lite mer på mitt nya projekt, min bakblogg!
 
 
Vi får väl se när jag blir klar med den, men när jag är klar så lovar jag att länka här och då har man ju sin alldeles egna lilla "receptbank"!
 
Nu ska jag ta min skallebank och kila upp i sängen, jag tänker sova bort den!

Stuga?

En gammal klasskompis till mig, undrar om någon har en stuga eller en lägenhet att hyra ut en vecka eller några dagar i sommar. Någon här som vet något? I Varberg med omnejd...

En dag på crossbanan!

Vi är iväg med husbilen. Jag, David, barnen och morfarn. Vi åkte i går kväll, när barnen ändå skulle sova och var framme i Falköping vid 23 på kvällen. Jag somnade direkt och vaknade inte innan vid halv 7 i morse.

Vi har haft en underbar dag på crossbanan och nu i kväll grillade vi älgytterfilé och när barnen duschat och gjort sig klara för kvällen så körde vi vidare. Vi ska till Nynäshamn där nästa SM går på lördag men innan det ska vi mellanlanda någonstans. Jag har oxå lagt mig nu så det ska bli spännande att se vart vi är imorrn när vi vaknar.







Gnatt!

Älskade!

Idag på morgonen, tidigt, kom David upp och väckte mig.
Han sa att den han jobbar ihop med idag, hade ett sjukt barn hemma, i magsjuka...
 
Det är kärlek, respekt, omtanke och godhet så jag blir alldeles rörd!
Han har aldrig, någonsin, tyckt att jag är löjlig med min kräkfobi och han respekterar & accepterar mig och mina ideér, alltid!
Givetvis åkte han och jobbade men om jag hade bett honom, så hade han inte träfffat just den personen idag,
det vet jag.
Tänk att just jag fick lov att träffa en sån som han!
 
 

Sommar?

 
Idag har man absolut kunnat tro att sommarn är här!
 
Jag har suttit och försmäktat i skuggan, barnen har plockat av sig plagg efter plagg och till sluta var vi tvugna att ta till det tunga artilleriet, vattenspridaren!
 
Dagen har verkligen gått i ett idag och jag har hunnit med hur mycket som helst!
Jag och Emil började med en PW på morgonen, efter att Albin var lämnad i skolan.
 
 
Sen gick vi hem, åt frukost och jag började med alldeles för många saker samtidigt.
Det var Minicupcakesen, Älggrytan, marinera en älgytterfile, göra ny granola, skala potatis, sätta på kaffet, prata med kunder och hjälpa Emil, allt detta med löpartightsen fortfarande på...
 
Till slut fick jag rundat av alla projekt och hoppat in i duschen.
Emil lyckades klara dom minuterna med att inte göra några hyss men jag lovar att jag duschar snabbt så in i den när han svarar "Inget" varje gång jag ropar ut och frågar vad han gör...
 
Innan vi stack och hämtade Albin satte jag på potatisen så dom skulle vara klara och så körde vi om Gustavssons Blommor och hämtade ut ett paket med tårtgrejer.
 
Albin är snabb ut ur skolan nuförtiden så vi hoppade upp på cyklarna och trampade hem, lagom till potatisen kokat klart!
 
 
Älgfilégryta, kan vara det godaste jag lagat, någonsin faktiskt!
 
Sen kom Oscar, Alex och Ange på besök och då plockade vi fram minicupcakesen!
 
 
Det var poppis vill jag lova och dom där små pojkmagarna rymmer visst en 4-5 stycken märkte vi...
 
Sen blev det då vattenspridare-hoppning och senare på eftermiddagen cyklade våra vänner hem.
Jag hann in en snabbis och svänga ihop en ungspannkakesmet och få in i ugnen innan ännu en kär vän och hennes son dök upp.
Mera bus blev det och eftersom pappan kom hem i samma veva så tog han Emil med sig till affären.
När vännerna givit sig av hem åt vi kvällsmat, ute på altanen igen (alla måltider utom frukosten har intagits där idag!). Emil var trött och orkade inte vänta på nästa besök utan fick in och lägga sig vid 19 (i vanlig tid iofs, men det kändes så tidigt eftersom det ju var sommarkvälls-kväll), efter ett välbehövligt bad.
Albin orkade vara vaken längre och fick kvällsfika på altanen ihop med oss och farbror Jonas som var ute och cyklade.
 
Nu är jag trött, så trött att ögonen går i kors faktiskt, och det är hög tid för mig att hoppa i duschen (påminn mig att det är helt vanvettigt för en varmblodad människa som mig, att duscha på förmiddagen, jag var ju lika svettig en timme senare i denna hettan!) och krypa ner mellan lakanen!
 
I morrn blir det husbilspackning!

Kladdkakecupcakes med vit choklad & Limefrosting

 
Jag gjorde mina i dessa supersöta minimuffinsformarna från Lagerhaus. Det blev ca 30 stycken
 
Kladdkakemuffinsen
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt. Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5-7 minuter (då är dom kladdiga).Ta ut och låt dom svalna ordentligt.

Frostingen (ganache)
1,5 dl grädde
100 g vit choklad
Rivet skal av en lime
 
Värm grädden med chokladen på svag värme tills allt smält (det får inte koka).
Riv i limeskalet och blanda runt.
Ställ kallt och kyl väl (ca 2-3 timmar i kylen)
Vispa upp till önskad konsistens och spritsa på!

Lekstuga till salu!

Idag har jag vart ute på lagret och tittat på medan David byggt klart en lekstuga vi har till försäljning.
 
 

Morgonrunda!



Igår jobbade David större delen av dagen och jag ville inte väcka Emil bara för att gå ut och gå på morgonen men jag var så sugen när det var så fint väder. Idag var David hemma så innan sju hoppade jag i träningskläderna och gick upp till Höråsaberget. Det är storslaget där uppe när solen just gått upp, sen att man får upp flåset rejält och lauren brinner, det är väl ett plus?

Jag tog en liten andhämtningspaus där uppe och tog några bilder.









Nu har jag ätit frukost och druckit mitt te. David tog Emil med sig till lagret och jag ska bara duscha sen måste jag åka till mormorn och Morfarn och pussa på min stora pojk, som sovit där i natt.

Igår när David jobbade tog jag och mormorn med barnen på en liten shoppingrunda. Lite blommor från blomsterlandet, en ny klocka från L Home och grillkött från Turessons gårdsbutik bidde det.



När pappan kom från jobbet passande han och Emil på att såga upp lite ved, medan jobbarkläderna ändå var på, sen åkte vi och kikade lite på ett förfallet ställe.







Kvällen spenderade jag i köket. 4 olika tårtfyllningar blev det. Ska ha ett brudpar här på provsmakning till bröllopstårta i veckan. Nu, duschen!

Sol, städ och lamm!

Tiden har verkligen inte funnits för att sitta vid datorn. Jag har en massa fina bilder i kameran med, från igår, när jag och barnen var på Öströö fårfarm.









Idag har vi hållt igång rätt bra med. Lämnat Albin i skolan, städat, tvättat och vädrat och medan golven torkade grävde vi i sandlådan. Till lunch idag blev det pannkakor på litens begäran. Eftermiddagen spenderades oxå ute...













Sen gick vi över till grannen en stund och luktade på blommorna!










SM premiär i Sidvagnscross!

Vilken premiär vi fick i Mölndal!











Dagen har gått i ett och vi har som vanligt haft en toppendag. Grabbarna har skött sig rätt ok, Emil hänger ju efter Morfarn hela tiden och Albin har sin jämnårige kompis Hannes på alla tävlingar.

Igår kom vi upp vid 20 och jag hade styrelsemöte nästan direkt. Idag var vi hemma vid halv sju och då stoppade jag en liten skitgris i badet. Albin var så skiten så han fick duscha i husbilen innan vi åkte. Jag bredde mackor innan och så åt vi kvällsmat på vägen hem.




RSS 2.0