Lite lågt

Nu har det verkligen varit semesterstängt här inne :-)
 
Saken är den att jag har varit iväg på kurs i några dagar och på helgerna jobbar jag ju som bekant så det blir inte jättemycket tid över och den tiden som blir måste tyvärr prioriteras till annat ibland.
 
 
Just nu läser jag en kurs som heter Bättre Arbetsmiljö och den går ut på att jag ska bli ett fullfjädrat skyddsombud på min arbetsplats.
 
Nu har jag inte riktigt varit på topp heller och det hjälper ju såklart till men jag hoppas att det vänder nu och går mot ljusare tider, både bokstavligt så vi får en fin vår men även i form av mer medvind för denna slitna morsan så hon kan ta tag i saker och göra det hon ska.
 
 
Efter att jag varit på väg på några dagars kurs så var jag helt slut när jag kom hem och gick och la mig innan barnen. Sen var det full rulle på morgonen igen med lämning, möten, bakning mm.
 
Igår hade vi en riktigt fin dag och efter att vi donat med alla göromål, som tex en fotografering, handling, middag, hämtning och bakning av kvällens dessert till after worken så tog jag en paus i solen.
 
 
Det var varmt, jättevarmt faktiskt och jag hade Emil runt mig hela tiden som frågade frågor och kom med det ena påståendet värre än det andra. Ingen risk att man skulle råka somna till eller ens sväva iväg i tankarna för det är inte lönt att försöka humma ett svar till honom, det går han inte med på.
 
 
 
Idag har jag gjort ett intensivt arbetspass på ICA och när jag slutat gick jag en snabb runda och handlade till middagen. Vi grillade idag, första gången för i år (precis som resten av byn tydligen för var och varannan kund har köpt grillkol idag). Efter maten hällde jag upp ett glas vin till och kilade upp till min kära kontorsstol som jag har ett väldigt nära förhållande till. Ett par hundra bilder på världens sötaste lilla gossebarn ligger och väntar på att bli sorterade och redigerade. Jag tänkte passa på medan resten av familjen leker, myser och ska kolla på gladiatorerna. I morrn väntar yttligare en heldags jobb i byns ICA butik!

Som vanligt!

Nu, nu äntligen!
Emil är som vanligt igen!
 
 
Det började redan igår, med att han blev som vanligt menar jag.
Måndag var ingen bra dag, nog faktiskt den värsta. Han hade ont, gnydde, gnällde, grät och sov omvartannat.
 
Nätterna nu i ett par dagar har inte heller varit superroliga, han har vaknat flera gånger per natt och gnytt men inte riktigt kunnat säga vad det är. Igår var första dagen som han inte sa att han hade ont, han åt som vanligt och var som vanligt.
 
Nu i dagarna har vi passat på att baka lite.
 
 
Idag blev det några småkakor, recepten som vanligt i bakbloggen.
 
Igår passade vi på att prova ett nytt bröd. En saftig vetelimpa. Tror nästan ungarna åt upp en hel limpa i går, både på mellanmålet och kvällsmaten.
 
 
 
Recepten kommer härifrån.
 
 
Nu ska jag strax göra mig klar för att åka och träna. Barnen har varit ute med pappan större delen av eftermiddagen. Det fixas lite med marksten och båda grabbarna är med och hjälper till, med arbetshandskar och varsin liten skottkärra...
 
 
 
 

Bakslag...

 
Ja, alltså, det är liksom det här vi gör idag...
Bakslag kan man nog kalla det för han har ont, gråter, äter inte särskillt mycket och mår lite illa.
Han soven hela nätterna, men så går jag också in och smyger in en Ipren Supp innan jag lägger mig på kvällarna. I går kväll gjorde vi inte det och kl 23 vaknar han och är jätteledsen. Det blev en supp och sen låg jag och strök honom på pannan och över det svettiga håret tills han somnade om, snyftandes.
 
I morse hade han lite feber och jag fick inte i honom något ätbart på hela förmiddagen i stort sett. Han mådde illa när vi körde Albin till skolan och sen fick jag i honom lite fruktsoppa och en piggelin. Vid 12 la jag honom i vagnen och sen gick vi ut och PW en timme innan vi skulle hämta Albin och han somnade på en kvart.
 
När vi hämtat Albin och var på väg hem så såg vi årets första humla!
 
 
 
Igår var jag iväg på en liten Roadtrip med Björklund och det var inte utan att jag var lite trött och somnade helt och hållet ovaggad när jag kom hem efter att ha kört 1306 km sedan 5.30 på morgonen.
Älskar min bil! Inte träsmak en enda gång!
 
 
Nu ska jag runda av här och gå ner och förbereda för mannens hemkomst.
Vi ska äta gott och mysa med våra grabbar.
 
Jag bjussar på en bild från en ljuvligt solig PW i veckan, som avslutning.
 
 

Våren i Tvååker!

 
Vilken skillnad det är på våra grabbar!
Jag hade ju liksom väntat mig att det skulle vara lite mer besvärligt för Emil att återhämta sig efter operationen än hur det var för Albin, men återigen så överraskar vår minsting.
Inte ett ljud har vi hört i natt och det svåraste med Emil är ju att hålla honom stilla för han är ju precis som vanligt! Han säger ju inte ens att han har ont, ungen!
 
Han har fått Alvedon innan middagen idag, så han inte skulle ha ont när han åt och det gick finfint. Han åt potatismos, korv och lite finrivna morötter utan problem. När vi skulle hämta Albin så blev Emil arg för att han inte fick cykla själv... Men han ska ju hålla sig lugn och stilla nu i ett par dagar. Men Albin var det ju inga problem, han låg ju i soffan hela dagarna men Emil gör inte det och innan blödde det lite ur näsan så nu har jag satt honom i soffan till en film och Albin och hans kompis gick hem till kompisen en stund så här blev lugnt.
 
När Albin och Oscar lekte för fullt så gick jag och Emil runt och fotade vårtecken i trädgården och det fanns massor! Dessutom vill jag återigen slå ett slag för min telefon, min Sony Experia Z. Kameran är otroligt bra!
Ja, inte bara den såklart, jag älskar HELA telefonen men kameran är verkligen bra och jag släpar sällan med mig systemkameran längre.
 
 
 
 
 
Snödroppar har vi på flera ställen och även i grannens trädgård finns det massor.
 
 
 
 
Krokusarna är även dom uppkomna på de flesta ställen och Emil tyckte minsann att dom luktade blåbär...
 
 
 
Jag satte mig ute och hoppas kanske på att få lite vårsol på mitt vinterbleka fejs.
Vi håller tummarna att det går lika smärtfritt för Emil framöver eftersom jag ska iväg på lite grejer och han ska vara hos mormor en del.
 
 

Näste man till rakning!

Eller tja, man å man...





Idag var det Emils tur att ta bort polyperna och halsmandlarna. Efter den traumatiska upplevelsen med Albin så fick David ta detta och det hela gick precis hur bra som helst!

Det är märkligt med den där Emil, när man ställt sig in på det värsta så briljerar han och sköter sig som ett litet mönsterbarn ;-)

Han har haft ont lite till och från under dagen men Piggelin och Alvedon har lindrat bra. Han somnade gott nu i kväll och jag håller tummarna att han får sova gott i natt.
I morrn ska vi bara vara hemma och mysa tillsammans. Min lilla krigare och jag.
Albin har varit hos mormor hela dagen idag och kom inte hem innan i kväll. Tydligen är det väldigt bra att få vara där själv...

Offpist...

Albin åker inte mycket i backarna han. Hela tiden hittar han sidospår ute i skogen som han "måste" åka...
För det mesta går det bra, men han ramlar ganska mycket oxå...





Nu tar vi igen oss lite.










Oväntad vändning

Ja, gårdagseftermiddagen tog ju en annorlunda vändning efter att jag bloggat i bilen medan Emil sov. När jag väckt honom och vi gått ut i backen så var han på ett väldigt konstigt humör. Tillslut kom det ju fram att han hade kissat ner sig och var alldeles blöt i overallen.
Vi åkte tillbaka till stugan. Jag bäddade ner Emil i soffan framför en film och sen tvättade jag upp alla kläderna (typiskt att det händer när vi inte har några extra kläder med oss!). Torkskåp är bra och allt, även overallen, torkade till i morse.





Jag fick ägnat tiden i stugan åt att läsa på mer om Arbetsmiljölagen och han faktiskt läsa klart! Nu har jag en hel del anteckningar att ta med mig och filura på.

Natten har varit jättebra och vi har sovit gott allihopa. Eftersom det är som det är i våra liv just nu så är morgonen allt annat än lugn då pappan jobbar för fullt med att styra upp arbetet via telefon. Alltid är det ju något som strular. Jag och barnen ritade varsin "tatuering" på varandra.



På förmiddagen sen åkte vi lite tillsammans innan jag fick för mig att leta efter en geocach och tappade bort dom andra. Så jag fick ensamåkning någon timme innan vi sammanstrålade i toppstugan. Då hade Emil vurpat ganska illa och pappan bjöd alltså på en såndär dåligt-samvete-fika som jag hängde på.
Kanelbulle och varmchoklad till barnen, kaffe till mamman och pappan.














Efter fikat var Emil trött i benen och kanske lite öm i ansiktet så han och pappan åkte lite själva innan dom åkte tillbaka, så åkte jag och Albin lite för oss själva innan vi tog transportsträckan tillbaka till stugan. Tack och lov att Albin begåvats med ett utmärkt lokalsinne för jag hade då ingen aning om vart vi befann oss!

Efter middagen åkte jag och Albin själva medan Emil och pappan lekte på lekplatsen en stund. Jag och Albin åkte skicross och jösses vilken tävlingsgalning den ungen är! Tror vi åkte den jäkla banan 5 gånger på raken!







Vi mötte upp pappan och lillebrorsan och sen åkte vi en sväng tillsammans. Albin ville åka skicross igen och dom andra ville kolla på. Grejen är bara att det är en brant backe för att komma dit och Emil ville ju såklart oxå dit. David (som btw är den bästaste pappan ever!) tog Emil i selen och började köra ner för den SVARTA backen varpå Emil blir vansinnig för att det går så sakta när David håller emot och skriker för kung och fosterland FORTARE PAPPA, JAG VILL ÅKA FORTARE!!

Dom som åkte förbi oss skrattade roat vill jag lova... Hur han ser ut nu?
Jodå, han ser ut som den krigaren han är.




Nu ska jag förbereda middagen och sen blir det mera familjemys!

Just nu i Kläppen...



Emil somnade i bilen på vägen ner till backen från stugan och eftersom Albin gärna ville åka med pappan och jag inte känner mig hundra bra så stannar jag kvar med Emil i bilen så han får sova en stund. Han somnade ju i bilen igår på vägen upp och somnade därför inte innan vid halv tio snåret i går kväll så man får ju förstå.





Vi har haft en toppen förmiddag och ska nu göra eftermiddagen lika bra tänkte vi.
När vi åkte hem på middagen såg vi tre finfina älgar så och mumsa vid vägkanten.






Nähe, nu ska vi se om jag får liv i mini!

Framme!

Här är snö, massor och det snöar för fullt!




Jag blev ensam kvar i stugan eftersom grabbarna stack iväg till backen när vi packat upp. Vi har inga giltiga liftkort än så jag valde att stanna hemma och fortsätta läsa paragrafer om arbetsmiljölagen. Dessutom föll det på min lott att börja med middagen och David hade visst glömt packa några saker (som ex tandborste) så jag misstänker att det kan ha haft med det att göra också.



Vi fick inte heller med oss kortet till tv så hela 4 kanaler har vi till vårt förfogande så jag har fastnat i soffan till hästhoppningen...
Egentligen är det ju toppen för min del, att vi inte har jobb eller tv kanaler att sysselsätta oss med för jag måste verkligen läsa på.




Bilresan fick jättebra. Barnen kollade på film, David lyssnade på Vasaloppet och jag läste. Vi stannade i Grums och åt lite innan vi körde vidare.

Barnen är väldigt rediga på det här med att åka långt. Ett stopp bara och inget gnäll alls.





Emil och jag hamnade ju iofs i en liten meningsskiljaktighet redan i Tvååker typ och det tog ju några mil innan han kunde övertalas att snyta sig så även han fick kolla på Shrek...

Nu ska jag återgå till min bok och salladen som väntar på att bli hackad.

Ledighet!

Vi behöver den. Ledigheten.
Vi har haft ett sportlov men mamman och pappan i den här familjen har haft dåligt med ledighet...

I veckan har jag varit på kurs, möte på jobbet, jobbat både hemma och på jobbet. Bakat tårta, varit på tjejkväll och styrt upp bråk mellan bröderna som resulterat i spruckna läppar...



På kursen fick vi bla lyssna på Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande. Det var jätteintressant.



Hemma jobbar jag i mitt eget oorganiserade kaos...




Kombinerad dop/födelsedagstårta.







Tjejkväll, med galet mycket fika! Och välbehövligt tjejsnack! Världens bästa Marina gör det igen!



Sprucken överläpp...

RSS 2.0