Härlig dag!

Minst sagt! Vädret har ju vart helt kanon och jag har kunnat ta allt i min egen takt, vilket inte har vart i det raskaste tempot efter gårdagens bravader.

Efter min cykeltur i morgonsolen blev det sen frukost innan jag åkte in till stan och mötte upp David för lite ärenden. Fick åkt och lagt undan mobilen jag ska köpa med för den leveransen som kom in i fredags hade redan gått åt. Väl hemma kunde jag i lugn och ro tvätta och hänga upp ute (var det sista gången i år tro?) innan jag tog mig ann Ella & Eriks bilder som jag visade i föregående inlägg.

Innan Albin skulle hämtas åkte jag bort och hämtade mitt PartyLite paket som kommit. Jag hann bara precis ställa av det hemma och hoppa upp på cyklen för att trampa bort och hämta min älskade lilla prins. Han hade haft det bra på dagis idag sa han men jag fick en jättelång kram med massa pussar och han skuttade ut till cykeln när vi skulle hem. Hemma i trädgården hjälptes vi åt med tvätten innan vi tog hand om ljusen & framför allt doftproverna...


Albin hade som vanligt fullt upp men kartongen och frigoliten, trots att han är snart 4 år...

När pappa David kom hem och började skruva upp allt i den färdigmålade tvättstugan så letade jag fram bak-lusten och svängde ihop havrescones, extra goda faktiskt! Jag bytade dock ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl och tog inte fullt så mycket mjölk, det blir väl kladdigt då.


Efter kvällsmaten satte jag mig med lite bokföring och längre har jag knappt kommit sen dess, men nu ska jag ta en snabb dusch och krypa ner i sängen. Ska verkligen försöka att låta bli myggbetten men dom har blivit värre, kliar och är stora som 5 kronor...


Ella & Erik



Dessa helt underbara trollungar fotograferade jag i söndags, när det slutat regna.


Prickig!

Som en prickigkorv är jag på benen idag... Det var mysigt i skogen men myggen åt nästan upp mig! Från gummistövelkanten och till knäet har jag ca 20 myggbett per ben, runt om...


Jag har inte haft så ont av det i natt och jag är ganska bra på att låta dom vara så för enkelhetens skull får det nog bli nåt som inte sitter åt på benen och kan börja klia.

Jag hade packat ner myggmedlet men när vi väl kom upp i skogen så tyckte inte mamma att jag skulle ta nåt eftersom det stod på paketen att "gravid & barn bör använda med stor försiktighet". Jag ska inte heller ha tights på mig nästa gång, utan dubbla lager jeanstyg!

I morse frågade Albin om inte vi kunde cykla till dagis, och visst kunde vi det! Det var helt underbart!
Idag skulle jag haft en fotografering men den lille pojken belv sjuk så jag ska ta mig ann bilderna som jag tog i söndags, men först ska jag in och möta upp min man för ett litet ärende på stan.


I svampskogen!


Vilken mysig dag!

Först Gekås hela förmiddagen och direkt när vi hunnit hem så ringde vi mormorn och frågade om hon var sugen på en runda i skogen, med svampkorgen och lite fika i solen. Hon hade tänkt samma sak!

Som synes på bilderna ovan så hittade vi en hel del och framför allt så kommer det komma mycket trattisar lite längre fram i höst som vi absolut ska ut och plocka!

Vi var inte hemma innan vid kvart över 5! Jag släppte av Albin och mormorn hemma hos dom och sen åkte jag bara vidare hem för en dusch. Det kliar ju så förfärligt när man gått i skogen så många timmar bland mygg, myror, spindlar och allt annat som bor där.
Mamma & Albin hade gjort i ordning maten,
en kasslergratäng med ris och en supergod svampstuvning på våra kantareller.

Nu är jag hemma, men någon Albin fick jag inte med mig hem, han skulle tvunget klippa färdigt gräsmattan med morfarn så han borde komma hem snart och då blir det en snabb dusch för honom innan sängen kallar.


Kräftskivan!

Kanske kan man inte kalla det kräftskiva när den äger rum en söndag eftermiddag klockan 2 och endast en person i sällskapet drack en starköl... Hur som helst så åt vi massor av smarriga kräftor som världens bästa svärmor kokt! Albin passade på att fota lite och sen blev det såklart en massa bus med faster & farbröder.



Trött som en gris, gick jag och la mig i sängen redan vid 20 och kollade på tv i sängen, det tog inte lång stund efter att Bones tagit slut som jag somnade, kanske 21.15...

Men då var jag desto piggare idag när jag vakna!

Vi har nämligen vart på Gekås! Jag och Albin hämtade Li strax innan 8 och sen körde vi upp och gick där i alldeles lagom tempo för 2 gravida sälar. Inte massa folk att trängas med heller, väldigt skönt!

Tyvärr fanns inte det jag mest åkte upp för så jag och Albin får ta en rund till om någon/några veckor igen, men det har vi inte nåt emot!


100 dagar kvar!



Nu närmar det sig verkligen, bara 100 dagar kvar!
Och om jag får som jag vill och hade tänkt, så är det inte ens så långt kvar!


Upp & ner!

Nu har det börjat, renoveringen!

David har plockat ner allt i tvättstugan som nu står utplaserat på olika håll i huset, mest i vardagsrummet...
Jag ska strax ge mig iväg och fota 2 små söta barn och David & Albin håller på för fullt i tvättstugan, torkar, dammsuger, spacklar, slipar mm. Samtidigt håller jag på att tvätta lakan och vi ska ge oss iväg vid halv 1 i dag eftersom dagis firar 20 år och har öppet hus. Efter att vi vart på dagis så ska vi direkt hem till svärmor på "kräftskiva" så det blir nog lite jäktigt här idag.

Igår höll David oxå på med tvättstugan medan jag fick röjt undan några fotojobb som har legat och väntat länge och sen var vi en lång stund hos mormorn & morfarn. på kvällen hade vi riktigt mys, med grönsaksdipp och mys i soffan.


Tjuvkik...

Jag fick den nya PartyLite katalogen på posten i går och har knappt kunnat slita mig!
Nu tänkte jag bara bjuda på en liten tjuvkik av vad som ska komma i höst/vinter!




Vad säjs om dofter som
Pepparkaka
Kryddig äppeldricka
Äggtoddy med kaneltvist
Vintermorgon
Friska löv
Söta plommon
Harmoni
Arktisk oas


Normalt håller jag inga visningar längre eftersom jag inte köper in några nya produkter men jag ska ha en liten, liten visning hos mamma i september så om någon är sugen efter att ha kikat in på
PartyLites hemsida, hör av er!


Just nu...



Dom skulle bara kolla lite på friidtrotten medan jag gick in i duschen... Så här ser det ut nu när jag kommer ut!

Jag väckte David och sa att han väl kunde flytta över Albin, ta av sig själv och gå å lägga sig i stället, varpå han tittar på mig och säjer "men jag sover inte"

Jag ser det!

Nu får dom ligga där tills jag går och lägger mig så får väl jag flytta på Albin sen men han är tung nu och när han sover är han ännu tyngre...

Idag har vi vart nere i Hamra hela förmiddagen och umgåtts med Anna & Ella. Noa var i skolan och vi åkte hem lagom tills han kom hem med bussen. I eftrmiddag har vi vart i stan och fyndat skor. Albin fick ett par gympadojjor och ett par vinterkänger för bara 180:- tillsammans! Själv köpte jag ett par gummistövlar, vita med svarta blommor på, verkligen skithäftiga, för ynka 200:-! Nu kan svampplockningen börja, jag är redo!

Har nämligen sneglat förbi GIF seconhands gamla lokaler ute vid Lassabacka ett tag och undrat vad där é och nu vet jag, massor med skor!

På hemvägen såg vi mängder med tröskor ute på åkrarna och Albin såg alla, dessutom kom vi precis i tid när koerna skulle in på mjölkning och gick över vägen, även det var ytterst spännande.



När vi kom hem hade grabbarna lite att greja med ute på det nya taket och jag gick in till brorsan och lill-hönan, som äntligen fått ett namn, hon heter Alice!

Tror jag ska passa på att slö-surfa lite innan jag går och lägger mig
 nu när det ändå är helt tyst och lugnt i huset...


Sötaste lilla hönan!



Nu har jag vart inne hos brorsans lilla gull-höna och jag kan ju bara inte få nog!
Hon började busa som en vilde när jag kom men efter en kvart eller nåt så kom hon spinnandes, trampandes och buffandes upp och ville gosa.

Jag ska strax göra mig i ordning för jobbet och det behövs! Efter en promenad i blåsten, gos och bus (även i huvudet!) med världens sötaste kattunge så står håret precis som det vill! Jag tillhör ju skaran som inte kammar/borsta håret särskillt ofta (sliter som sjutton på mitt stackars tunna hår!), utan bara sätter upp det i en tofs varje morgon. I går gick jag dessutom och la mig med blött hår efter den sena duschen så idag ser det ut såhär:




Tiden springer iväg!

Igår hände det så mycket så jag hann knappt med själv!

Började dagen med att köra bort Albin till mormorn så jag kunde fortsätta in till stan själv. Hade en fotografering vid 10 och det gick snabbt och smidigt så efter det åkte jag bort till Leifs och kollade på en ny telefon, köpte lite grejer på Fyndmagasinet och vidare till H&M.

H&M hade Clubdag igår, 10% på allt i buteken och eftersom jag ändå var ensam så passade jag på att slinka in en snabbis och kika lite. Kikat blev det och en del grejer i kassen dessutom! Jag köpte 2 tunikor till mig, med gott om plats för den växande magen så nu hoppas jag klara mig tills bebisen är ute. Albin fick 2 par barbapappa-kalsonger, ett par svarta byxor & ett brunt linne. Lilleman blev jätteglad och idag nu har han både kalsongerna (bara ett par ;-)) och byxorna på sig på dagis!

Jag kikade inte ens in i någon annan affären utan åkte och hämtade hem min lilla älskling. Han somnade i bilen på vägen hem så han fick sova en stund medan jag fixade middagen. Vi åt, slog in paket, fixade i ordning med våra inköp, duschade stackars Pyzen 2 gånger (han har dålig mage och nu när pälsen har växt ut igen så fastnar det...), och fikade! Precis när vi fikat klart kom pappan hem och vi gick ut och mätte i garaget, eller.... Jag mätte inte, jag slank in hos borsan och gosade med sötaste lilla tösen!

När vi var klara så åkte vi upp till IKEA och kikade på massa nya lösningar till vår kommande övervåning, garage, förråd och atelje. Vi fick med oss massa hem, inredning till skjutgarderoberna som kommer nästa vecka och inte en enda onödig pryl, det ni!

När vi ändå var där uppe så åt vi kvällsmat. Hur kan man äta kvällsmat för 3 personer och betala endast 80:-?? David och Albin åt köttbullar med mos och jag åt kycklingfilé med pasta...

Vi har ju kikat runt på nåt nytt till vardagsrummet länge nu och nu tror jag vi har hittat det och är fruktansvärt överens!


Det kommer nog bli en hyll-serie ur den nya "Hemnes", finns i vit, svartbrun och gråbrun.

Vi var klara vid 20, körde direkt hem och tro det eller ej men vi lyckades hålla Albin vaken hela vägen hem. Sen somnade han såklart som en stock direkt när han kom hem och la huvudet på kudden! Jag tog en lång och varm dusch på mina stackars ömmande fogar som vart igång hela dagen. Sen la jag mig och somnade minst lika gott jag!

Vaknade i morse vid strax innan 6 och upptäckte att David sov så gott bredvid mig... Han hade glömt ställa klockan, men jag väckte honom och han kom i tid ändå. På något underligt sätt så sov Albin länge (läs 07.15) idag och jag somnade ju om så gott när David gått men vaknade av att telefonen ringde vid strax efter 7. David, han hade tagit med sig båda MINA bilnycklar till jobbet av någon anledning... Han har verkligen för mycket att tänka på just nu, han glömmer av allt jämt!

Vi gick bort till dagis nu på förmiddagen och jag snörade på mig mina gympadojjor och tog en liten extra sväng på vägen hem i något raskare takt än vad vi håller när Albin är med. Nu är det absolut inte sagt att det går särskillt fort ändå för jag har ju en något vaggande gång redan men jag fick i alla fall vart ute och fått i mig lite frikst luft!

Idag fyller älskade lilla lillebror år, 25 år! Men jag jobbar ju så jag har gjort i ordning allt för mina familjemedlemmar så får dom fira honom idag... Jag hoppas vi kan fira honom lite på lördag för då har jag bara en fotografering inplanerad, medan söndagen är väl fulltecknad med öppet hus på dagis (20-års jubileum) och "kräftskiva" hos svärmor direkt efter!.

Lång uppdatering det blidde idag...



Vecka 26



Du:
Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! 
I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.
Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?

Barnet:
I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportionerDitt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

 


Längesen!

Så blir det när det är jobbehelg och samtidigt en massa planerat, som möten, hämtning av kattunge mm.

Igår jobbade jag oxå hela långa dagen, 10-20 så det hans lixom inte med. Jag kan ju passa på att visa vad mina pojkarn gör medan jag jobbar och det är så dåligt väder att dom är inomhus (det ska ruskigt dåligt väder till för att dom ska gå in).



Idag har jag donat med en himla massa grejer. Vi började morgonen med att åka bort till lantmanna så fort dom öppnat vid 8 och köpa ny kattmat till Pyzen (nåt som David skulle gjort sen i fredags eftermiddag...). Sen var vi ju bara tvugna att gå in en liten sväng till brorsans sötsate lilla kattflicka så hon inte behöver vara ensam hela dagarna. Albin hade dessutom valt ut en ny liten leksaksmus till henne som hon fick och älskade!

Strax innan 9 gav vi oss iväg till lilla Molly som fyllde 1 år i fredags, med en paket. Naturligtvis var såklart mamma Martina och Albins favvo, Lotus med hemma! Vi stannade till strax innan 12 innan vi gav oss av hemåt. Albin somnade i bilen och fick sova en stund medan jag letade upp ett recept och skrev handlingslistan.

Vi fick handlat allt och satte en dubbel sats fralldeg när vi kom hem. Jag skulle igentligen vart hos Tandläkarn idag men dom ringde och sa att han var sjuk så jag fick en ny tid. Jag hade ju sagt till Albin i några dagar att han skulle få vara hos faster Lina undertiden men nu blev det ju inte så och baka var ju inte lika roligt precis så när frallorna var utbakade och låg på jäsning så körde jag upp honom till Lina så han fick leka med henne i alla fall.



Frallorna var jättegoda och jag fick även fixat till den vita chokladkladdkakan som jag bakade i lördags och frös så den var redo för kvällens styrelsemöte. David sitter i styrelsen på dagis och idag var det hans tur att ordna fikat. När han packade ner allt i en bananlåda och åkte bort var han rädd att han skulle åka på att fixa fikat varje möte ;-)

David tog med sig Albin hem när han körde från revisorn och eftersom han själv hade ganska bråttom iväg så åt vi kvällsmat i lugn och ro, såklart med nybakade frallor & varm choklad, för det passade utmärkt i stormen!
När vi var klara gick vi in till brorsan och lill-stumpan, har ni sett nåt ljuvligare?


Nu har vi båda duschat och Albin sover sen en stund tillbaka medan jag passar på att blogga innan David kommer hem igen. I morrn har vi återigen en del planerat...


Nu har vi fått tillökning på Sandgatan! Id...

Nu har vi fått tillökning på Sandgatan! Idag har vi vart med lillebrorsan och hämtat hem den sötaste lilla kattungen. En liten brunspräcklig tös som är hur cool som helst. Hon är sååå gosig, trots att hon är så liten än. Efter att jag jobbat idag på förmiddagen så åkte jag hem och började baka lite till eftermiddagens styrelsemöte. Albin har vart precis som vanligt idag så vi gjorde som planerat. Efter mötet ringde jag kattägarna och sa att vi var på väg. Vi tog vägen om affären så brorsan fick köpt lite kattmat och kattsand, sen gav vi oss iväg och med sig hem har han alltså den sötaste lilla kattflicka! Jag har såklart vart inne och gosat med henne både en och två gånger idag och vet knappt hur jag ska klara mig hela dagen på jobbet i morrn... Ska försöka hinna med att lägga ut några bilder på henne i morrn, annars får ni hålla er tills på tisdag! God natt


Underbara bälte!



Ett sånt här bälte införskaffade jag när jag väntade Albin, eftersom jag hade ont av foglossning tidigt den graviditeten med. Efter en helt kaos-artad dag på jobbet igår och en natt med minimalt antal timmars sömn så kände jag i morse att det här kommer att bli tufft. Fick letat fram mitt gamla bälte och hade det på mig hela dagen idag och det gick alldeles utmärkt att plocka bland hundratals kilo mejeriprodukter på morgonen!

Jag har ju inte så många helger kvar nu så jag hoppas verkligen att jag ska klara av det för kassan är inga problem, det är varuplocken och då speciellt mejeriet som är värst. På nåt sätt så blir man alldeles "lös" och vinglig i kroppen när man väl tar av sig bältet (som jag än så länge knäpper ordentligt hårt!) så det blir nästan obehagligt.

Hur som helst så har det gått bra idag, även om jag rör mig betydligt långsammare i allt jag gör och jag ska även jobba i morrn, men det är inte så många timmar så det går nog oxå fint.

När jag kom hem idag så satt Albin i soffan och drack honungsvatten. Han hade ont i halsen och när jag kände på den lilla pannan så var han brännande het. Vi tog febern och mycket riktigt hade han 38,7 i temp. Han har vart hos morfarn idag och hjälpt till eftersom David behövde få grejat färdigt med vårt tak och morfarn hade märkt direkt på morgonen att allt inte var som det brukade. Jag satte mig bredvid honom i soffan efter att jag duschat och han satt still i soffan och kollade på olika filmer i 3 timmar! Det har ju aldrig hänt innan och vi fick i honom en flaska välling (tack och lov att han gillar det fortfarande!) och en piggelin. Sen sa han att han hade väldigt ont i halsen och jag tyckte att han blivit betydligt varmare så han fick en alvedon och nu har han krypit ner från soffan och underhåller sin pappa där nere med både bollar, pärlor och massa skön sång.

Jag ska ju som sagt jobba i morrn på förmiddagen och sen får vi se hur Albin mår för jag har ett styrelsemöte inplanerat här hemma klockan 3 och ska meddela alla vad som é på G så får dom avgöra om dom villl komma eller om vi ska skjuta på det.

Nu ska jag ta mig en kopp te och umgås med mina grabbar!


Fart & fläkt!

Det har det minsann vart på mig idag! Jag är så nöjd med mig själv, även om jag just nu inte kommer att röra mig mer än in till sängen för jag tvivlar på att jag kommer upp för trappan och jag går ner...

Vi började med en frukost tillsammans med pappan som kom med bröd från bageriet (bra att ha nära nu när jag inte bakar så mycket själv...) sen gjorde vi i ordning fikakorgen, fixade varm choklad och packade extra kläder och sånt för att möta Camilla & David utanför Fun City lagom till dom öppna.



Vi var nästan helt själva, men grabbarna lyckades fördriva nästan 3½ timme där inne medan jag och Camilla fick vädrat allt mellan himmel & jord under tiden. Tur var det att vi pckade ner extra kläder för Albin körde rakt ner i en lerpöl med trampebilarna så sockar & byxor fick stoppas i en väl försluten påse och skorna fick ett rejälv bad på en de närliggande toaletterna...

På vägen hem körde vi om ICA och handlade massor. Albin ville helst somnat i bilen direkt men jag höll honom vaken och han klarade hela handlingen men somnade som en stock på soffan medan jag packade upp varorna.

Jag började direkt med min grönsakssoppa och medan köttet kokade så svängde jag ihop 2 grova bröd som var med i gårdagens nummer av Buffé. Innan bröden var klara väckte jag Albin och då kom mormorn så lägligt på besök att hon tog med honom ut medan jag skalade rotfrukterna och fixade klart soppan.

Maten var med andra ord klar när david kom från jobbet. Grönsakssoppa med massa klimp och nybakat bröd!
Helt plötsligt kände jag mig helt "normal" som orkade med och tyckte det var roligt att laga mat och baka igen! Underbara känsla! Brorsan och Joel skulle ut och träna så efter maten tog jag med mig mormorn & Albin och stack ut till Anneberg. Vi kollade även in dom små 50cc och Albin blev sugen och berättade att han minsann ocxå ska köra sån sen!

Medan grabbarna vilade lite så passade vi på att fylla en burk med björnbär som vi hittade strax bakom vår bil och det blev ganska mycket, hoppas mamma tänkte göra något gott med dom en dag...

På hemvägen körde vi en liten omväg och kikade på ett hus till salu, nyfikna som vi är och sen var det bara att knalla in i duschen och efter det lägga lilleman som var redit trött efter dagens äventyr.

Nu ska jag oxå bädda ner mig för jag har en tuff helg framför mig med jobb fre-mån!


Lite sen

Mmm, det blev lixom ingen blogg igår, det var händelser hela dagen och det gör mig så glad, att jag fortfarande orkar hålla igång för jag känner ju som sagt av den där hemska foglossningen redan nu.

Först var vi ute redan innan klockan 7 och kollade på när lastbilen från Gustavssons kom med våra takpannor. Mattias & Lars var här och hjälpte David lägga ut dom medan jag och Albin stod och såg på.



Det var ju jättespännande! Så spännande att Albin inte hann varken äta frukost eller kissa på morgonen, han hoppade i arbetsbyxorna och gav sig ut redan strax innan 7. När vi tittat på en timma eller så så fick jag i uppdrag att ordna frukosten så jag gav mig av bort till bageriet, köpte frallor, koka ägg, sätta på kaffe, duka upp massa goa grejer och sen blev det lyx frukost. Direkt efter frukosten gick vi bort till dagis, det har ju vart ett gabska långt uppehåll och jag ville gärna ha lite koll på vad Albin tyckte om detta eftersom jag ska lämna honom i morrn.

Det gick finfint och efter att vi vart där i 2 timmar så gick vi hem och käka middag och Albin fick vilat lite efter det. Rastlösa som vi är så hade vi ju inget planerat på eftermiddagen och pappan skulle bli sen hem så vi körde ut till Öströö för lite lamm-gos, fika, spring och bus.



Vi hann klappa och gosa en bra stund innan vi gick och fika och när vi satt under taket kom det en rejäl regnskur men det var över när vi fikat klart så vi fortsatte busa lite till. Njae, kanske ska förtydliga att jag inte busade så värst mycket utan mest satt still och tittade på Albin...



Efter Öströö åkte vi direkt hem till mamma som hade besök av Eva och en släkting som bor i Italien. Vi stannade där en stund och åkte hem när pappan ringde och sa att han var på väg. Väl hemma dök även Björklund & Magnus upp och dom stannade båda på kvällsmat och te!

Sen var det ju lixom läggdax så någon bloggtid fanns inte alls!


På banan!



I kväll har grabbarna tränat för första gången sedan den här hemska dagen för 3 månader sen.

Det verkar inte vara några problem för brorsan men Joel har ont i sin hand och får nog träna upp den stackars tummen som har vart lite svårläkt och såklart helt förkrympt nu när den inte rört sig på så många veckor men vi ska hålla tummarna för nästa säsong.


Till salu!


Vem kan motstå?

Det är 3 små söta kattungar som är väldigt kelna & sociala. Som synes, vana vid barn.
Alla tre är töser och mamman (och hennes bror, som är på mellanbilden) är hel vit och långhårig.
Dom är ca 6 veckor nu och lämnas alltså om ett par tre veckor. Vana vid torrfoder och rumsrena.

Vill man veta mer om dessa sötnosar så kan man bara lämna en liten kommentar så vidarebefodrar jag intresset till ägarinnan. Vi ska upp igen om någon vecka och kika igen...


Albin & Emil

Så heter bröderna som jag har vart och fotat idag,
 dom var jätteduktiga båda två och jag är mer än nöjd med bilderna!


Lugn dag!

Idag har vi haft det hyfsat lugnt. Började dagen med att köra bort Albin till mormorn medan jag stack ut till Bläshammar och fotade 2 söta pojkar.

Det gick fort så jag kunde hämta Albin efter bara 1½ timme och då åkte vi direkt och handlade och började förbereda för middagen. Eftersom jag lovat att hjälpa en jobbarkompis att lägga ut en annons på nätet så körde vi en sväng med bilen så Albin kunde sova gott medan jag kilade in och hjälpte henne.

När vi kom hem så väckte jag Albin och vi hjälptes åt med middagen. I Eftermiddag har vi vart och kikat på kattungar, ljuvliga små varelser som var fruktansvärt kelna och sociala! Brorsan ville ha dom alla 3!


Albin med verkade det som...

Nu är grabbarna ute i regnet och lägger den sista läkten på taket till utbyggnaden, takpannorna kommer nämligen i morrn... Ja, Albin är ju såklart inte uppe på taket, men han vägrar gå in, trots att det regnar.

Nu blir det snart kvällsmat här i huset!


Barnmorskan


Idag är vi i vecka 24 (23+5) och har vart på rutinkontroll hos vår Barnmorska Barbro.

Datum 16 augusti
Vikt: +0,6 kg
BT: 110/63
HB: 118
♥: 148 slag/minut

Jag fick även med mig min mödrahälsovårdsjournal från när jag väntade Albin, mycket spännande läsning!
Då såg det ut såhär:

8 augusti, vecka 26
Vikt: +7 kg
BT: 120/65
HB:118
♥: 146 slag/minut
SF: 26
Socker (Glukos): 10,9

Efter det besöket skulle jag igentligen gjort en glukosbelastning men efter att vi tagit om ett par dagar senare och det var normalt så gissade BM att jag helt enkelt hade haft nåt "skit" på fingret när hon stack mig så jag behövde aldrig göra det. Roligt var det i alla fall att jag redan gått upp så mycket som 7 kg och att jag nu bara gått upp
½ kg. Visserligen väger jag mer nu, än då, men jag har bestämt mig för att hålla vikten efter barnafödade och amning denna gången, jag ramlade lixom rakt i "fika-fällan" förra gången jag var mammaledig och dom kilona har jag haft kvar sedan dess...

Jag hade problem med järnet förra graviditet oxå så nu är det bara för mig att börja knapra Niferex, det började jag med vecka 22 då, för 4 år sedan. Vi gick även igenom förlossningen och vad jag tyckte om det, hon undrade tex om jag ville gå på profylax, men det har jag redam konstaterat att det inte är nåt för mig, min kropp kunde det alldels av sig själv förra gången så det ska nog gå denna gången oxå.

Lite förundrad var hon över att jag fick min EDA så sent förra gången, jag var öppen nästan 8 cm när den väl sattes och hade bara drygt 2 timmar kvar av förlossningen då, eftersom jag öppnade mig så snabbt, så det får jag väl vara snabb med att säja om jag vill ha denna gången. Fast slipper jag må illa så ska jag nog klara mig utan, det är det där illamåendet jag bara inte klarar av!

När vi ändå är inne på förlossningar och sånt så kan jag väl visa några mindre smikrande bilder från förra gången, håll till godo!


Nu väntar jag mig massa kommentarer för det är då inte varje dag jag lägger ut bilder på mig själv, i synnerhet inte där man verkligen visas från sin bästa sida...


Liten lista...

Du heter: Charlotte

Låt som när du är ledsen sörjer till: Ingen

Beroende av: Min familj!

Vad tror folk om dig? Att jag alltid är glad, social ocg pratsam

Stämmer det? Ohh ja!

Vad får du oftast komplimanger för? Komplimanger, hmm, längesen nu men ögonen i så fall tror jag...

Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv och inte vara tillgjord!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Fixar du bilderna och text till artikeln?"

Var bor du? I Tvååker, på västkusten

Trivs du där? Ja, har aldrig bott någon annan stans och vill aldrig flytta!

Hur svarar du i mobilen? Charlotte

Vem ringde du senast? Dagis

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att det går bra att komma vilken dag som helst

Antal timmar sömn inatt: 7

Sov du ensam: Nej, hatar att sova själv!

Brukar du komma i tid: ALLTID! Kommer alltid för tidigt, för sent finns inte för mig!

Hur känner du dig nu: Förväntansfull

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vit, jeans

Vad tycker du om fötter: Sådär, inte min favvo kroppsdel precis...

Vad saknar du: Fjant...

Hade du en bra kväll igår: Absolut

Favorit dryck på morgonen: Té (just nu, ekologiskt blåbärste)

När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 21-23

Är du blyg: Inte direkt...

Sysslar du med någon idrott: Nej

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Njae, vet faktikst inte

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Stå upp och pinka!

Är du nöjd med ditt liv: Japp, kan inte ha det bättre!

Är du bortskämd: Nää, det tycker jag inte

Vad gör du i morgon: Fotar om det är bra väder, annars röjer jag fortfarande övervåningen...

Vad är det värsta du vet? Falska och inställsamma människor. Djurplågare och alla typer av barnmisshandlare! 

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja

Vad är det finaste du fått? Albin såklart!

En speciell dag du minns: När han föddes

Du samlar på: Inget särskilt

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen

När grät du senast: När älskade lilla Fjanten dog för 3 veckor sen...

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av våra lån

Vill du gifta dig: JA!

Vill du ha barn: Ja, men 2 räcker, vill inte vara gravid fler gånger...

Är du musikalisk? Lite tror jag

Vad dricker du helst när du är törstig: Alltid vatten

Bor dina föräldrar tillsammans: Japp

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Inte vad jag kan minnas

Biter du på naglarna: Har alltid gjort...

Ledigt...

Det blidde visst blogg-ledigt i går, men jag höll i gång hela dagen och orkade inte lyfta en fena på kvällen när jag kom hem.

Efter frukosten igår så gick grabbarna ut och jag passade på att röja på Albins rum och i våra garderober. Det blev ett 10-tal bananlådor, 3 stora svarta sopsäckar och en hel del som ska skänkas. Efter att allt var packat och utburet så gick jag lös fullständigt med dammsugarn och dammtrasan. Fram på eftermiddagen serverades det söndagsmiddag hemma hos mor & far så vi gick in och duschade och gjorde oss i ordning innan vi stack bort.

Det var smarrigt och sen bjöds det på fika med mammas goa havrekaka. Jag och mamma fastnade vid släktforskningsprogramen på datorn så David och Albin åkte hem och klippte gräset så länge.

Eftersom det slutat regna så tog jag och promenerade hem på kvällskvisten. Det var skönt men börjar kännas rejält i fogarna. Efter kvällsmaten kröp jag ner bredvid Albin (som låg i vår säng) och kollade på film och bara mös! Lillprinsen somnade ganska snabbt men jag lyckades till och med hålla mig vaken hela filmen (The girl next door).

Nu sitter vi och leker med bondgårdsdjur och jordbruksmaskiner men jag ska ta och knalla över till Gööks nu när dom öppnat och köpa lite bröd eller frallor till frukosten!

I eftermiddag blir det besök hos barnmorskan och sen hos revisorn för vidare instruktioner i löneprogrammet...


Hemma!

Borta bra men hemma bäst säjer man ju, men vi bor ju nästan som hemma i vår husbil! Albin sover som aldrig förr när han får sova i husbilen och jag måste erkänna att jag sovit bättre i natt än på många nätter, kanske skulle man knalla ut och lägga sig där i mellan åt så man får sova riktigt gott?

Det blir ingen lång rapport från detta 4:e SM, men som jag skrev från mobilen innan så har vi alla haft en riktigt bra tävlingsdag även om den var väl blöt stundtals.



Ner till Helsingborg kom även brorsans tidigare burkslav "Den andra Coffe" (som Albin kallar honom då han oxå heler Christofer) med flickvän och föräldrar så vi hade det så trevligt mellan heaten. Det är ju så roligt att prata dessa människor, helt underbara! Det känns ju alltid lite konstigt när man har träffat någon så mycket som vi ju faktiskt träffat och umgåtts med "andra Coffe" under dessa åren dom åkt ihop och nu helt plötsligt så träffas man inte alls lika ofta, men det märks inte det minsta när man väl börjar prata.

Andra Coffes föräldrar hade med sig sin alldeles ljuvliga lilla Sigrid som jag fullständigt förälskat mig i sen jag såg henne första gången. Sigrid är en liten Bichon Havanais och helt ljuvlig som ni förstår och bara därför så måste jag visa några bilder jag tog på henne & andra Coffe direkt efter ett sidvagns heat i Nynäshamn för ett par år sedan, när Sigrid var valp.



Konstigt att man blir förälskad i denna lilla hund, eller?

Nu har vi packat ur husbilen och jag har rapporterat det som rapporterats skulle så nu tänkte jag bara krypa ner i sängen och kolla på Tv. Jag hoppas jag får sällskap av sambo & två lurviga husdjur som jag saknat såklart!


Fantastiskt i Helsingborg! Vi är på väg he...

Fantastiskt i Helsingborg! Vi är på väg hemåt nu men har haft det jättebra här nere i Skåne. Igår när vi kom ner så satt vi utanför våra husbilar och fikade, det kom massa folk förbi och var precis sådär som det ska vara dagen innan tävling. Vi somnade gott och jag vaknade vid halv 6, men efter en kissepaus somnade jag om en sväng till. Vid 7 hörde jag att pappa gick ut ur deras bil så då klev jag upp och gick ut jag med, resten av familjen sov fortfarande. Vädret idag har vart lite växlande men vi har haft både regnkläder och paraply med oss så det har inte vart någon fara. Båda heaten idag har haft en hel del spännande fighter så vi är mer än nöjda! Inga skador, bra arrangörer och mycket publik, det här gjorde Helsingborgs MK riktigt bra. Nu är vi på väg till Hallandsås för lite mat i magen innan vi fortsätter hem. Bebisen i magen verkar gilla cross lika mycket som storebror och det bådar ju gott för framtiden...


Mot Helsingborg...

...och den 4:e SM deltävlingen i sidvagscross!

Idag har vi mest ägnat oss åt att handla, packa husbil & mysa!

Nu väntar vi på att pappan ska komma hem, då ska vi ta en snabb fika innan han & Albin ska ut och fixa med det sista på husbilen (började ju regna igår kväll, när dom höll på som värst) och sen när alla är klara (morfarn, Coffe & Joel) så kör vi. Det blir middag på vägen ner så jag har ju bara haft frukosten att ta hand om idag, gissa om det blir en dunderfrukost då?

Kisarna har vart extremt gosiga idag och båda har turats om att ligga på bebismagen och spinna som tokar! Det är något jag minns från förra gången, när jag väntade Albin, att katterna var väldigt kelsjuka med att just ligga på magen och mysa. Tyvärr har man ju inte lika mycket tid att sitta ner och bara mysa med dom denna gången men det är ruskigt mysigt när det väl finns en stund över.

Efter att vi vart på Gekås och köpt det där regnstället i signalgult/svart så är det väldigt mycket "Brandman" här hemma nu. Igår var Albin ju dessutom hos sin Faster medan jag jobbade och det spär ju på en del att fasters kille Fredrik är just, Brandman!

Nu är det bäst att jag sätter igång här hemma  så vi kommer iväg och få med oss allt!


Vecka 24


Helt plötsligt går tiden ganska fort och vi är redan inne i vecka 24.
Albin tycker det är roligt och känner mycket på magen och pratar mycket om bebisen och vad vi ska göra när den kommer ut.

Jag har traderat en bra stund på förmiddagen medan Albin var ute och lekte, men nu ska vi bara äta och sen ska vi upp till Albins faster där han får vara medan jag jobbar!


Mer shopping!

Ja, helt galet!

Idag skulle jag ju igentligen fotat men eftersom vi skulle tagit ute så flyttade vi fram det till en annan dag då det regnade friskt redan i morse. Eftersom vi var uppe vid halv 7 i morse så var vi klara för avfärd redan vid 8 och gav oss av mot det stora gula huset i skogen.

Jag bara måste slå ett slag för min gamla arbetsplats, vart annars hittar man prisvärda ytterkläder till barn som håller barnet varmt & torrt hela vintern (som inte ruinerar en!)?

Så här såg det ut när Albin provade några av sina kläder.


Överdragsbyxor med fastsydda hängslen 99:-
Mysbyxor 2 par, gråa & svarta (perfekta extrabyxor att ha liggande på dagis!) 39:-
Fleecefodrat regnställ 169:-

Det fleecefodrade regnstället har vi haft till Albin varje år (alltså köpt ett nytt på Gekås varje år...) och är lika nöjd varje gång! Denna gången valde han själv det svarta & gula, han är nämligen en brandman när han har det på sig, precis som faster Evelinas kille Fredrik...

Vi ska ha mer ytterkläder till hösten/vintern men först ska vi kolla vad som passar från förra året. Detta kommer vi att ha hängande på dagis, förutom överdragsbyxorna, dom får stanna här hemma!

Albin fick dessutom kalsonger, vantar & fordonen överst på bilden. Jag är annars inte mycket för att köpa leksaker till Albin själv, det han får när han fyller och på jul är mer än nog, men han var ju så duktig både igår och idag.

Efter vår lilla shopping så gick vi till Nimo och fikade!



Albin somnade gott i bilen på vägen hem och sen packade vi upp alla saker, röjde i några köksskåp, lagade middag och sen stack vi till mormorn på fika! Nu ikväll har vi tvättat, organiserat lite (fast det syns då inte när hela huset är överbelamrat med bananlådor...) och käkat kvällsmat. Nu är det bara mys som gäller, älskar att höra på regnet utanför!






PartyLite!



Nu ska jag lägga en order igen om det är någon som behöver fylla på förråden ;-)

Sista chansen ur våren/sommarns katalog och dess dofter, sen blir det nytt.

Kommer nog göra beställningen innan helgen (hoppas jag), så bara hör av er!


Shopping!

Ja, tro det eller ej, men idag har vi faktiskt vart och handlat lite. Jag behövde en lugn dag och då tog jag Li med mig upp till Kungsmässan på lite mamma-kläder-shopping. Nu är det ett faktum, mina linnen (framför allt) och toppar passar inte så bra längre och snart kommer jag inte kunna knäppa min jobbe skjorta och då behövs det ju ett linne under, gärna ett som går ner över magen och inte slutar på halva...

Jag fick tag en hel del på H&M för presentkorten jag har kvar sen jul och det blev till och med en del kvar, så kanske kan jag shoppa lite till bebisen när den kommit oxå! Några presenter fick vi oxå inhandlat, men dom kan vi ju inte visa här, så det blir bara inslagna paket.


Kläder till mig: 3 linnen (svart, vitt & turkost)
Svarta mamma leggings
Gråblå tunika med kort ärm.


Jag är mer än nöjd med mina inköp och om jag har tur så behöver jag inga fler kläder innan bebisen kommer. Vi fick till och med gå en hel timme i lugn & ro för Albin var på Barnens Värld. Jojjomen, han brukar fråga om han kan få vara där men när jag berättar att det bara är för barn och inte för mammor & pappor så vill han ju inte gå in. Han har vart där en gång innan och det gick jättebra, men då var Ella med och denna gången var han ensam. Det var 2 töser & en pojk där när vi kom och hans skulle vara där själv, det bestämde han. Han undrade vilka affärer vi skulle gå i och så men jag förklarade att han bara behövde säja till "fröken" om han ville att jag skulle komma och hämta honom men det gick tydligen jättebra för det ringde då ingen! En timme senare, var vi tillbaka och han kom såklart utan protest men hade inte frågat efter mig. Han sa att han hade längtat lite men att han haft roligt. Han hade inte lekt med dom andra barnen utan lekt med sakerna själv sa han.

Efter att vi hämtat Albin så käkade vi lunch innan vi åkte hem. Albin somnade gott i bilen och vaknade när vi kom hem. Jag orkar ju knappt bära honom längre så han fick gå in och då vaknade han till liv, svårväckt som han är.

Hela familjen har saknat hembakat bröd (som har vart slut i frysen länge nu) så nu passade jag på att sätta en deg, när vi ändå var hemma. Jag kan inte påstå att baklusten är helt tillbaka men jag mår i alla fall inte illa av det och det är ju sååå gott med hembakt, nybakt "Lailabröd"!



David har saknat det mest tror jag och han hoppas nog att det ska hålla i sig nu för vi börjar bli trötta på "köpe-bröö". I kväll har jag återigen gått igenom massa papper, bokfört, betalat, fakturerat mm. Ska bli skönt när det gamla bolaget har upphört så man slipper hålla reda på det oxå.

I morrn har jag en fotografering på fömiddagen, om det är fint väder vill säja, men nu ska jag ta mig en snabb dusch och krypa ner bredvid Albin som ligger och snarkar i våran säng, så får David bära över honom sen när han ska lägga sig.


Fortfarande massa jobb!

Men idag är det den sista dagen på "jobbehelgen" i alla fall.

I går när jag kom hem så hade grabbarna bestämt att vi skulle ut och äta!
Så blev det, vi åkte ner till Lanternan och käkade gott, Albin åt som en häst.

Väl hemma igen så satte jag mig med bokföringen medan Albin & David tömde den ena vinden här ute, så nu har vi en "tippen-hög" & en "loppis-hög". Det var bara den ena vinden, den med minst grejer i, nu ska vi bara ta tag i den andra vinden oxå...

Men först ska jag jobba, ett litet lagom pass mellan 10-20.30... 


Undrar ni vart jag är?

Eller har ni kanske rent av vant er vid det här laget?

Just det, denna helgen är det jobbe helg så igår jobbade jag hela dagen, idag började jag vid kvart över 6 i morse och var hemma vid halv 4. Vi fikade och nu ska jag strax slänga ihop en smarrig smulpaj, med kassler, broccoli & ost. Det blir nog inte mer spännade än såhär för i morrn jobbar jag oxå (7.30-14) och på måndag (10-20.30).

Jag kanske tittar in en lite sväng i morrn, beror helt på vad grabbarna har bestämt att vi ska hitta på.
David är inne i nåt stimm nu, han håller på och grejar med hur mycket som helst, sånt som vi lixom har skullat göra i flera år. Visserligen är han lika trött som jag på kvällarna (nästan värre!) och i ett par dagar nu har vi somnat vid 9 tiden, tillsammans med Albin... Jag tror inte denna kvällen är ett undantag, så som han håller på nu.

Tror nog att han igentligen behöver lite semester, jag menar 2 ynka dagar på hela sommarn (eller igentligen hela året!) det orkar man ju inte i längden. Men så fort jag nämner det så säjer han att han ju ska vara "ledig" hela oktober när vår övervåning ska fixas... När vi är klara med utbygget & övervåningen så är vi i stort sett klara med det vi hade tänk oss att göra med husen (även om jag inte tror vi blir klara) och då ska vi oss ta massa tid tillsammans.

Nu kallar broccolin på mig...


Bebis-sprattel!


Idag har det vart rent hopplöst! Jag förstår inte var detta ska sluta någonstans. Bebisen i magen är totalt sjövild! Det är nästan så det gör ont i bland, sånt liv för h*n!

Eftersom jag har vaggat runt, backe upp & backe ner på Borås Djurpark idag så har det vart extremt lugnt hela dagen och även när vi kom hem och började greja lite smått i trädgården. Men nu i kväll, sen vi gick in, oj oj oj!

Jag kunde lixom inte ens sitta upp utan gled ner på golvet och bara titta som hela magen skvalpa runt. David kom och la sig en stund och fick några rejäla sparkar och sen kom Albin och låg en lång stund och fick både höra och känna vilken liten vild rackare som bor i mammas mage.

Ska det hålla på på detta viset så kommer jag inte kunna somna, även om jag är trött som en gnu!


Rediga pojkar!



Mina duktiga killar flyttar alla jordgubbsplantorna till en annan del av trädgården
så vi kan fixa till grönsakslandet.


Ted & Amelia

Jag var ju och fotade 2 små ljuvliga 3 månaders bebisar för någon vecka sen och här kommer ett urval av dom bilderna. Teds storasyster Svea, snart 2 år, är med på en bild. Ted & Amelia är kusiner.



Borås Djurpark!


Det blidde att vi körde upp till Borås och gick på djurparken. Mormorn & Morfarn följde oxå med och vi har haft det så bra! Helt perfekt väder, lagom varmt och inget regn. Albin har sett allt möjligt men höjdpunkten kommer ändå på slutet...




Traktorer, Grävmaskiner och alla typer av jordbruksmaskiner är det bästa han vet så att få köra på en liten miniatyr alldeles själv är ju ändå det bästa.

Vi gick nog runt på lite drygt 3 timmar (utan paus) och när vi kom ut var det lagom med middag så vi käkade dagens på en rastaurang utanför och åkte hem alldeles mätta och goa i magen.

Nu är pojkarna ute och klipper gräset och jag hamnade här för jag kan knappt röra mig... tyvärr har mina fogar redan börjat göra sig rejälv påminda och Borås Djurpark är verkligen bara upp och ner så jag får inte riktigt med mig mitt vänster ben. Hoppas att stillasittande och massa vila ska hjälpa mig ordentligt så jag orkar vara fit for fight på jobbe i helgen.


Lugnt

Igår hade vi en väldigt lugn dag och det var skönt! Pappan jobbade hela dagen och jag körde bort Albin till mormorn & morfarn på morgonen. Medan han var där så fick jag skurat fönstrena i ateljen men tyvärr har dom blivit missfärgade så jag kommer ändå vara tvungen att måla om dom.

Mormorn ringde när det var dax för förmiddagsfikat och då var jag precis klar så jag kvistade bort och fikade och efter en liten stund fick jag även med mig Albin hem. Han behöver fortfarande vila en stund mitt på dagen (fast det tycker han verkligen inte själv!) men eftersom han tycker att han är stor nog att klara sig utan det så får vi luras lite så jag körde en sväng med bilen och då lyckas han aldrig hålla sig vaken. Mormorn hade maten färdig lagom tills Albin sovit klart så vi åkte dit och fick smarrig middag, fisk!

Sen blev det så fint väder så vi satt kvar ute i trädgården och bara njöt, fikade, pratade och tittade på när Albin busade med morfarn. Pappan kom hem vid 4 och fikade lite han oxå och innan vi åkte hem så tog vi vägen om ICA, så jag skulle slippa släpa på allt själv.

Kvällen i går gick oxå i lugnets tecken. Albin och pappan var ute och spelade innebandy en bra stund och sen var det soffmys för hela slanten. Vi kom i säng ganska tidigt i går och det var skönt! Idag har pappan vart uppe tidigt och redan hunnit gipsa färdigt badrummet därute så förhoppningsvis kommer mattläggarn idag så David kan börja kakla.

Vädret idag verkar inte bli någon höjdare så det blir nog att vi hittar på nåt, såhär sista dagen som vi är lediga tillsammans för i morrn är det jobbe igen.


Tapet?

Fy va svårt det är, det här med tapeter och sånt... Vi har inga tapeter i hela huset faktiskt, utan har bara satt strukturtapet som vi har målat på och det ska vi fortsätta med men jag har kikat lite på att ha något speciellt på barnen rum och nu då framför allt på Albins.



1. En 3D tapet. Just denna är med jungeltema (för vi lämnar ju inte grönt...), det gör att rummet ser större ut och finns i flera häftiga motiv.

2. Väggdekaler. En hel paket med massa olika djur (i detta fallet, finns även där massor att välja på) och då kan man ju måla väggen som man tycker och plocka ner dekalerna när man tröttnat, mycket praktiskt!

3 & 4. Fototapeter. Redan färdiga fototaper, finns precis hur många som helst att välja på och mängder med olika gröna motiv & nyanser.

5 & 6. Fototapeter. Egna motiv. När man tar så mycket bilder som vi tar, ska man då inte anväda en egen bild? Just dessa 2 var ju vad som dök upp bara men isåfall får man ju bestämma vad man vill ha och hur det ska se ut, det mesta kan jag ju fixa ;-)

Men hur häftigt hade det inte vart och haft en sidvagn (i naturlig storlek!) på en fondvägg!

Tips mottages tacksamt!


Semester!



Nja, det var väl kanske att ta i men idag har David haft sin första semesterdag och det ser faktikst ut som om det blir en HEL dag till, på torsdag!

Och hur har vi då spenderat denna semesterdag, jo på alla David favvoställen, bla Gunnars plattsättning, Gustavssons byggmaterial, Tvååkers färg mm..

Riktigt så illa har det inte vart, vi har faktikst haft en jättebra dag! Albin & David gick ut tidigt (båda 2 i arbetsbyxor givetvis) och åkte och hämtade lite grejer medan jag fick läst tidningen i lugn och ro. När dom kom tillbaka så käkade vi frukost och tog på oss för att åka in till stan. Albin skulle klippa sig halv 10 och David hade några små ärenden (så riktigt ledig har han ju såklart inte vart...). Vi kikade runt lite i olika affärer och jag fick köpt 3 stycken vaccumpåsar som alla vinterkläder ska förvaras i nu är det blir ont om förvaring.

När vi 3 är i stan tillsammans så måste vi bara fika så vi gick till Veras (som enligt oss är stans i särklass ABSOLUT bästa fik!) och tog varsin macka, te/kaffe/mer och lite fika innan vi stack och kikade på kakel/klinkers till kommande renovering.


Inte världens bästa bilder men man ser att han är nyklippt!

Väl hemma i Tvååker har vi åkte runt till både Gustavssons Bygg & Tvååkers färg och kikat på Golv, kakel/klinkers, tapeter, skjutdörrar mm mm. Vi lämnade av Albin hemma när Farmorn kom och han blev lika glad för det och sen var vi inte hemma innan halv 4!

Jag har hittat ett par golv som jag väljer mellan men alla 3 ser gamaldax ut och är laminat (jo, för det bara är så att det håller bättre och är lättare att hålla rent och jag är praktisk...). Klinkersen har jag 2 olika sorter som jag kikar på just nu, varvid den ena är ruskigt dyr, men vi ska inte ha så mycket för badrummet blir inte så stort så vi får se hur det blir...


Innebandy!

Albin älskar bollar! Han älskar att leka och busa och framför allt, så älskar han när någon/några spelar/leker/busar med honom!



Igår när jag kom hem så hade pojkarna riggat upp målet, tagit av sig tröjorna, sparkat av sig skorna och spelade för fullt och jag måste säj att jag är ruskigt imponerad av min son, vilken bollkoll han har!



Gissa om dom var smutsiga & svettiga när dom kom in?


Söt?



Vi var och kikade på 4 ursöta kattungar igår som behöver hem. Dom är likadana alla 4 men såklart så var där ju en liten pojke som bestämde sig för att charma brorsan fullständigt...

Förresten, om det är någon som är intresserad så förmedlar jag gärna kontakten, dom är 8 veckor nu.


Tänkte bloggat om vår dag nu i kväll men v...

Tänkte bloggat om vår dag nu i kväll men vi bestämde oss faktiskt för att åka och äta ute så vi har alla snabbduschat och svidat om till representabla kläder. Ikväll ska vi till Getterön och se vad dom har för gott på Stinas och till Albin har vi tagit med både "pyjamas" och tandborste så han kan somna i bilen när vi kör hem. I morrn blir det full rulle, David ska faktiskt vara ledig och vi har en massa inplanerat. Men nu blir det go mat för hela slanten!


IKEA!

Idag har vi haft en mycket bra dag, den har vart väldigt blandad.

Albin var lite trög i starten idag, väldigt trött (vaknade inte innan halv 8 och var inte alls sig själv) men efter frukosten och lite morgonmys i soffan, tillsammans alla 3 (eller ja, igentligen alla 5 faktiskt för kisarna var såklart med) så piggna han till.

Eftersom det var regn på fömiddagen så satt jag med bokföringen hela tiden medan grabbarna höll på med legot. David kom med idén att vi ju faktiskt kunde åka till IKEA och kika lite inför kommande renovering (snarare fullständigt utblåsning av övervåningen...) så det gjorde vi!

Som vanligt så kan man ju inte bara gå där utan att köpa nåt...


Jag köpte tre nya krukväxter till vardagsrummet, har jag sagt att jag gillar grönt & vitt?

Det fick även följa med några trådbackar till garderoben i garaget, nya vardagsglas, en ostkupa mm.

På hemvägen blev Albin akut kissenödig så vi stannade till på en rastplats så han fick göra sina behov och é inte det så gulligt när en liten kille står upp och kissar?



Väl hemma så satte pojkarna genast igång och greja där ute medan jag fick sticka och handla lite snabbt. Vi hade sås över från gårdagens lagmiddag så jag köpte lite räkor som jag hackade ner i en av såserna och köpte bakpotatis och vips så hade vi lite söndagsmys till kvällsmaten. Det var riktigt gott.

Nu i kväll har vi återigen suttit här uppe alla 5 (jodå, kisarna med!). Albin och David gör detta...



Jag har gått igenom alla lådor med kläder från när Albin var liten och sorterat i storleksordning varav en av lådorna ska tvättas upp och återanvändas! Vi har så mycket fint från när Albin var liten, massa ljust, vitt, beige och brunt som definitivt ska användas och lite blått med så vi får väl se vad det är för nåt som bökar runt där inne, hade ju vart praktiskt med en liten kille till, men sen vill man kanske ha en av varje med, för jag hade då inte tänkt gå igenom det här igen, det är ett som är säkert!

Den lilla overallen som han hade är så fin och jag hittade tomtedräkten i stl 50-56 med tillhörande luva som Albin hade på julafton, den ska såklart syskonet oxå ha! Albin fattade inte att han hade haft dom kläderna men han tyckte det var jättebra att vi redan hade massa kläder till bebisen.

David gick förbi och kikade lite i högarna, så fick han upp ett par byxor i stl 50 och sa
-Har Albin verkligen varit såhär liten?
-Ja, vi fick till och med köpa några kläder i stl 48,
säjer jag och håller upp ett par ljusblå mjukisar som vi fick av mina fastrar och kusiner i Falkenberg. Han var ju så kort så det mesta i stl 50 var lite stort och eftersom dom kom ett par dagar efter att vi kommit hem så fick vi lite små, små kläder och den minsta lilla overallen som passade perfekt!

Ska bli mysigt att få tvätta upp och lägga in i bebisens garderob när det är klart men det är nog ingen idé att göra det än eftersom allt ska ut i nybygget så länge vi fixar här uppe. Jag har funderat lite på hur man ska inreda bebisrummet. Albins rum gjorde vi grönt och det har haft det temat hela tiden och ska fortsätta med den även efter renoveringen men med det andra vet jag inte riktigt. Jag hittade en del fina grejer på IKEA, bla en matta som går jättebra ihop med ett av bäddsätten vi köpte förragången, i brunt & beige såklart...

FABLER KAMRATER Matta beige Längd: 140 cm Bredd: 70 cm



Nu ska jag krypa i säng och sova gott, lika gott som natten innan hoppas jag!
I morrn ska jag åka och kika på en kista som jag ev kan ha ute min atelje.


RSS 2.0