Lista...

Oj oj oj! 3 inlägg på samma kväll! Snodde denna listan av Anna.

Till vem som helst: varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Osså inget ljug eller hittepå. Varsågod och kopiera;

1. Vad heter du? CHARLOTTE

2. Ett ord på fyra bokstäver: CELL

3. Flicknamn: CAMILLA

4. Pojknamn: CARL

5. Yrke: CHEFF

6. Färg:  CYAN

7. Klädesplagg: CARDIGAN

8. Mat: CURRYGRYTA

9. Sak i badrummet: CLERASIL

10. Plats/stad: CHARLOTTENBERG

11. En orsak till att vara sen: CYKELLÅSPROMBLEM

12. Något man inte skriker: CPBARN

13. Film: CASABLANCA

14. Något man dricker: CITRONJUICE

15. Band: COOL AND THE GANG

16. Djur: CHINCHILLA

17. Gatunamn: CHEFSGATAN

18. Bil: CADILLAC

19. Sång: CATS IN THE CRADEL

20. Aktivitet med mer än en deltagare: CURLING


Lycka till!

Beskriva mig...

Jag satt och fundera på en grej här om dagen, hur man beskrivs...

Jag läste igenom Davids lillebrors arbetsansökan (han vill att jag hjälper honom med det) och där hade han beskrivit sig själv. Så tänkte jag på hur jag själv beskriver mig själv. Stämmer det med vad ni tänker om mig?? Eller rättare sagt, hur beskriver ni mig??

Nu menar jag inte bara ni som känner mig utan även ni som kanske bara läser min blogg, som inte träffat mig eller ens känner mig särskillt väl, vad har ni fått för intryck av mig, via min blogg, hur skulle ni beskriva mig??

Jag beskriver mig själv som positiv, väldigt framåt och pratglad, extremt social och nyfiken. Är en envis, otålig och ibland lite långsint tjej.
Jag står med båda fötterna stadigt på jorden och bryr mig inte ett skvatt om hur jag ser ut eller vad jag har på mig. Jag är väldigt mån om min familj och gör allt för dom, hjälper den som behöver hjälp och är urdålig på att ringa mina nära vänner (jag vet, jag skäms).
Djur har en stor plats i mitt hjärta lixom tävlingar av alla de slag, tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Jag är ordningssam och erbetar extremt hårt med sånt som ligger mig varmt om hjärtat (foto, sidvagnscross mm).
Jag är ganska lat när det gäller trädgård och bilar, det lämnar jag gärna över på David, men jag älskar att laga mat och baka och anser mig vara ganska bra på det.
Jag älskar höjder, fart & vatten, men hatar insekter, spindlar och spya. Det är lätt att lära känna mig och jag litar på alla alldeles för lätt, lite naiv kanske men ser hellre det goda i alla...

Detta var lite hur jag beskriver mig själv, så mycket behöver ni inte skriva men några ord!

Mässa, IKEA och massa annat!

Våran dag började bra! Albin vaknade väl kanske vid halv 6 men jag fick sova till kvart över och då gick jag upp och satte in frallorna i ugnen så vi smaskade lite nybakat på morgonen. Igentligen skulle jag ju med vänta till mysfrukosten på vägen men det gick ju inte när frallorna var alldeles varma så smöret smälte...



Jag och Albin fick gjort oss i ordning och fick till och med åkt bort till mormorn med 2 nybakta som hon kunde ha till frukost när hon vakna. Vi mötte upp Anna och barnen på Medborgarhuset vid kvart över 8 och sen åkte vi mot Götet. Vi stannade på rastplatsen vid torpasjön och åt frukost, det var kallt ute, runt -4 grader men vi hade med oss täcken, fällar och filtar så det var jättemysigt. Jag hade gjort frallor med ost, skinka, prickekorv, kalvkorv och Anna hade tagit med varm choklad. Albin somnade i bilen så han missade mysfrukosten med fick sina mackor i vagnen på mässan.

Väl på mässan var det knökat med folk och det strömmade in mer och mer hela tiden så vi var inte där så värst länge utan gick mest bara runt, jag köpte ett par gröna byxor från Kameleont till Albin och Anna köpte urgulliga leksaks bakelser och bullar till barna.

Klicka för stor bild

När vi kände oss mätta på mässan (vid kvart över 11) så åkte vi vidare mot IKEA och tog lunch. Alla barnen satt så snällt och åt sin middag och piggelin till efterrätt medan jag och Anna tog oss lite kaffe. Efter maten skulle Noa leka bland barnen men både Albin och Ella är för små än så dom fick hänga med oss men först skulle vi ta alla barn på toa och då passade Albin på att bajsa (ursäkta samtalsämnet...) så jag fick skicka iväg ett mess till Anna att dom kunde lämna Noa och så så möts vi där uppe sen för det kan ta en stund.

Albin och Ella var så söta där dom gick hand i hand uppe bland alla möbler, provlåg sängar som ett gullligt gift par och pussades lite hur som helst!


Jag köpte en ny bäddmadrass till Albins säng och Ella fick minsann en helt ny säng med tillbehör. Vi hade verkligen jätteroligt idag, tack familjen Barrington/Sylwan för det! Vi fick även fyndat lite glödlampor, korgar, ljus, krukväxter, sockar (ja, dom hade sockar till barn!), plastglas och annat smått och gott.

När vi hade betalat och åkte hemåt var klockan säkert halv 3 och Albin somnade gott efter en stund på motorvägen men vaknade när jag bar in honom hemma. Eftersom vi ändå var uppe i varv efter en heldag med bus så passade vi på att baka en omgång frallor till som vi ska ha i morrn bitti. Albin tittade på Dora på datorn (bilden ovan) medan jag bakade ut. Tessan kom förbi och luktade ljus, pratade skit och gick rundvandring i vårt röriga hus.

David och Stesse har vart duktiga idag så här långt har dom kommit minsann!


Fasaden är nästan klar och verandan är påbörjad. Vi har även haft elektrikern på besök för lite tips och råd om belysning.
Om ni tycker att frallorna som vi bakat idag ser lite "knöliga" ut så är det för att jag idag stoppat i torkad frukt och nötter, igår var det ju morötter men man kan ju nästan ta vad som helst, gott blir det i allafall!

I kväll var jag trött och orkade bara inte laga någon fancy middag och jag var inte särskillt hungrig heller men pojkarna i familjen är ju alltid det så dom åkte in till stan och köpte Kina-mat! Nu har vi ätit gott, duschat, bäddat rent i Albins säng, tvättat alla nya kläder vi köpt och sitter lungt tillbaka i soffan och kollar melodifestival, eller njae... David gick upp och la Albin för en stund sen och han harinte kommit ner än...

I morrn hade David lovat oss en utflykt men det verkar som han måste jobba på huset... Va sjutton ska vi då hitta på?? Funderar på att kanske baka ett storbak med bröd, eller shopping på Kungsmässan kanke, förslag mottages tacksamt!

Ni som är sugna på PartyLite har en hel vecka till på er innan jag beställer, på söndag (den 8:e).


PartyLite!!

Nu är det dax igen! Jag ska lägga en order nu i Mars och i mars har PartyLite helt fantastiska erbjudanden och om det är något ni är sugna på så hojjta till så tar jag hem det!






Nähe, 2 inlägg på en och samma dag...

Underbara dag!!

Hela dagen har vart fylld av fart och fläkt! Vi började morgonen med en helt fantastisk sovmorgon, jag vaknade av mig själv klockan 06.50, Albin låg och susade gott i sin säng så jag gick in och la mig bredvid honom och viskade tills han vaknade och vi gick ner och myste i soffan. Efter en lätt frukost åkte vi in till simhallen och badade. Bara jag och Albin, vi var nog där vid halv 9, kvart i 9 något och Albin älskar vatten precis lika mycket som jag! Efter badet tog vi oss lite fika, fralla med yoghurt, festis och te.

På vägen hem åkte vi om Hajen, vi behövde kattsand och välling och till mormorn skulle vi köpa lite mjölk. Sen åkte jag bara hem och lämnade av varorna medan Albin sov i bilen och efter det åkte vi bort till mormorn som hade en äppelpaj i ugnen. Moster Laila kom och vi väckte Albin och fikade gott. Albin och Laila lekte med fiskspelet en stun och sen gav vi oss ut på promenix. Laila har ont i ryggen och går inga långa sträckor längre (trodde hon!!!!), men jag fick fram Albins sullky och vi gick en bra runda!



Förtst gick vi till Maries nya butik uppe på Hultatorpsvägen och efter det gick vi om ICA och sen tillbaka, det gick så fint så och man kunde knappt gissa att hon hade ont i ryggen alls! Albin var jätteduktig och hade ingen blöja på sig på hela dagen, han sa till inne på ICA att han var kissenödig och vi rusa till toan, hann gjorde vi med!

När vi kommit hem till mormorn så hämtade Rolf upp Laila och jag tog med mig älsklingsungen hem, hemma vankades det frallbak! Men innan vi satte igång med det så hade vi massa tvätt att vika och ny tvätt att hänga.


Efter frallbaket så fick vi plocka upp disken som var klar i maskinen och då får mamman alltid hjälp... Passade på att dammsuga av på nedrevåningen så David och Morgan vart hemma och snickrat fasad på huset hela dagen och det skräpar ner en del. Efter det så satte jag igång att göra egen hemmagjord ostkaka! Jag fick lite keso över som Albin bara älskade med lite äppelpuré på!

När ostkakan stod i ugnen, disken var diskad och ungen var mätt i magen så fick vi fram dom nya kläderna från H&M som kommit på posten! Albin provade allt som den lilla mannekäng han är!

x Mörkblåa svettisshort & Mörkblått linne
x Hawai badbrallor med matchande solhatt och ett ljusblått linne
x Pyjamas med korta (?) ben och korta ärmar

Vi väntar på basketkängor, ett par gråa svettisshorts och en t-shirt med en grävskopa på!

När David kommit hem från jobbet så hoppa han in i duchen och vi åkte hem till mormorn som hade gjort färskostfyllda, baconinlindade kycklingfiléer i sås! Mmmm, va gott, vi åt så vi storkna allesammans! Albin somnade gott i morfars säng, på morfars kudde, och då passade vi på att äta ostkaka med lättvispad grädde och äppelmos til Let's Dance.

Nu ska jag snart krypa ner mellan lakanen för i morrn ska vi på mässan! Vi åker lite tidigare och stannar på vägen och äter frukost, jag har ju frallor på jäsning i kylen och Anna tar med varm choklad! Nettan och barnen skulle oxå vart med men Emma hade kräkts nu i kväll så dom får bli hemma.





 


Dagens bilder!



Nu kom David hem från träningen så vi ska strax sätta oss framför brasan och mysa, säkert med criminal minds på i bakgrunden. Ska passa på att packa badväskan med, för i morrn åker jag och Albin till håsten och badar på morgonen!

Fixat!

Idag har jag och Albin fixat! Vi har tvättat och hängt 3 maskiner, tömt allt papper, skrivit och skickat iväg 10 sponsorblad, fixat lite grejer till Cilla på jobbet, och vart och fikat! Vi åkte bort till Bella och Elin (ja, vi tog bilen, det spöregna och pappan har annu inte fixat punkan på vagnen!) och gosade lite bebis och där fick vi fika och Albin hade fullt upp med katter, fågel och fiskar. Nu sover han men jag ska väcka honom nu, han sov alldeles för länge hos sin farmor igår (2½ timme) så vid halv 3 i natt vaknade han, väckte sin pappa och skulle gå upp, han trodde det var morgon.

I eftermiddag har vi inga planer än så länge, jag har lite grejer jag skulle behöva fixa men vi kanske kan åka bort till mormorn en sväng när hon slutat jobba...

Jag har blivit utmanad av Jennie



Detta är Albin. Vi är på kusinträff hemma hos Nettan i Läjet. Albin har ganska så precis lärt sig gå, detta är taget den 2 augusti 2007. När vi kom hem på kvällen så hade han feber, för första gången tror jag till och med, men det var bara en tand som spöka.

Jag utmanar:
Anna
Tessan

Frida
Lina
Anna

Brorsan

Gör såhär:
1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade

Hjälpreda!

Idag har mamman haft en hjälpreda till nästan allt! Först fick jag hjälp att torka av golvet i köket (han putta undan allt så jag kom åt) och när vi var och handlade så var han jätteduktig, plockade bara ner det vi skulle ha och sprang inte iväg!

Vi gjorde en liten mellanlandning hos mormorn på vägen hem från affären och tur va väl det för mormorn låg fortfarande och sov!! Väl hemma så fick jag hjälp med maten innan han somnade så gott i min famn!


Nu har jag mannen hemma på lunch och strax ska jag väcka sonen som ska busa med farmor i eftermmiddag medan jag jobbar.

Ja, mamma, jag ser stavfelet uppe vid bilderna men jag orkar inte göra om hela bilden för det! Jag är helt enkelt lite för snabb på tangenterna!


Albin & pappa mys!

Idag började jag jobba vid halv 9 så Albin och pappa hade halva dagen för sig själva och dom har minsann hållt sig sysselsatta. Innan jag traskade iväg i morse var dom redan ute och skottade, bar ner pellets i källarn, röjde på framsidan och lite annat. Efter det åkte dom upp till Åkulla och lekte med Hannes & Lina och kollade såklart på dom nya valparna, 8 dagar gamla! David hade med sig kameran för en gångs skull!



Efter Åkulla blev det en sväng och middag hos Stesse, Carro och Ilia.

När jag slutade klockan 2 kom dom och hämtade mig och vi åkte och hämtade morfarn och drog vidare ner till Halmstad och MC-Mässan! Där träffade vi på Louise och Albin testade både sidvagnen, minicross och fyrhjuling och han verkade gilla det starkt. På vägen hem kom jag på att jag visst bara fått i mig en banan sen frukosten vid halv 8 i morse ochh jag var sååå trött, men vi hade ju hamburgare kvar hemma så jag fick i mig det när vi kom hem och då blidde det bra igen.

Efter maten gick jag och Albin upp och hämtade det som vi sålt på Tradera, allt ska ju packas och adresseras. Nu sover han gott efter att pappan oxå somnat bredvid honom... Jag gick upp efter 45 minuter och väckte honom, undrade om han hade tänkt dricka upp det där teet han satte på. Nu ska vi strax kolla på Beck och i morrn väntar massor av bus, mamma-barn gruppen är igång igen efter sportlovet.


Precis som vanligt!

Som det ska vara! Albin ligger och susar gott i sin säng, vi har ätit gott, fikat ännu godare och sitter nu och kollar lite sporadiskt på melodifestivalen.

Måste bara göra ett helt appropå inlägg till mammsen. Bara så du vet så är Christoffer ute och går... Alltså bara går! Han satt här inne nyss och fikade med oss när han kom på att han var snus-lös, men ack var jobbigt det var att skrapa bilen och sätta sig i en iskall bil. Jag föreslog en promenad, helt och hållet oallvarligt, men just nu i skrivandes stund såg jag honom gå förbi utanför fönstret med vinterjackan, mössan och vantarna på...

Nå ja, denna dagen har vart som alla andra jobbe-lördagar, i alla fall nästan. Det blev lite mycket på slutet och jag var inte därifrån innan kvart i 4 och efter det skulle jag handla så jag kanske var hemma kvart över 4 men det gjorde ju inte så mycket för där hemma väntade mina älsklingar! Ja hade lagt undan sista paketet med färska hamburgare och det blev jag så sugen på så vi ringde in morbrorn och käkade egna hamburgare!

När jag ringde David och undrade om det var nåt annat vi behövde så tyckte han vi skulle ha nåt gott till kvällen och då skulle det var "nåt sånt där gott som du brukar göra", så jag svängde ihop en vaniljyoghurtpannnacotta och lite goa bär i ugnen med vitchoklad på!



Den pannacottan är helt fantastiskt enkel och god och jag har fått den av ännu fantastiskare Camilla!

Vaniljyoghurtpannacotta
3 dl Vaniljyoghurt
3 msk Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
3 Gelantinblad
1½ dl Grädde (funkar bra med mellangrädde)

x Blötlägg Gelantinbladen
x Rör ihop yoghurten med vanilj och florsocker
x Krama ut och smält gelantinbladen i grädden på svag värme
x Blanda grädden med yoghurten och häll upp i portionsformar, ställ kallt i minst 2 timmar


Albin öppnade dörren när jag kom hem och det var inte helt fel att få snosa på sin älskade unge! efter maten så passade pappan på att busa med sonen så dammtussarna flög! Det hände en liten olycka innan, därav inga byxor men lite censur...



Nu ska jag återgå till melodifestivalen och sen ska jag snarka gott i natt för jag jobbar som vanligt i morrn med, dessutom har jag fått äran att öppna...


Tomt i huset...

Mamman längtar lite... Fast han hade ju sovit nu i alla fall men ändå. I morse ringde Roland på morgonen och sa att Inger var sjuk och undra om jag kunde komma tidigt så vi ringde farmorn och det var inga problem att komma lite tidigare. Jag och David pratade lite igår kväll om ifall Albin skulle sova över hos farmorn eftersom jag jobbar till tidigast halv 7 och börjar redan halv 7 på lördag morgon så nu sover hjärtat hos farmorn sin!

Han har aldrig sovit över hos farmor än så det var på tiden tyckte hon och dom har haft en fartfylld dag och han kommer säkert sova gott. Jag kommer i alla fall att längta till i morrn eftermiddag klockan 4 när jag kommer hem och får kramas med min son!

Hittade lite gamla bilder på denna datorn som jag satte ihop...


Våran dag i bilder!


Fast vi börjar med att visa hur söt Albin var när han åkte till mormorn igår...


Medan jag passade på att ringa till H&M och beställa nya fina vårkläder till Albin så passade han på att göra hyss...


Så här det det ut på vår framsida nu efter att David och Morgan var och jobbade på huset i går!

Vi var ute och gick idag på fömiddagen, hälsade på mormor och handlade till baket, hade ju ingen jäst och inget smör!



Albin hjälpte till jättebra idag med baket! Han mortlade kardemumman, måttade upp mjölet och hade hand om av/på knappen på assistenten! Medan degen stod och jäste fick Albin nana lite middag!

När han vaknade igen hade mamman bakat ut degen och satt in muffinsen i ugnen men han hjälpte till att pensla och lägga på pärlsocker.


Efter att bullarna vart i ugnen så svängde vi ihop lite glasyr så Albin fick dekorera muffinsen, vi brukar inte ha glasyr men det var mest för att Albin skulle få sätta sin egen "touch" på dom. Muffinsen var efter ett nytt recept som mamma skickat på mail, jättegoa citron muffins med bitar av vitchoklad. Brorsan kom in och fika och det blev visst en ny favvo...
Efter bak och fika så tog vi på oss alla ytterkläder igen och gick över till lekplatsen (vi har en jättefin lekplats på baksidan av det gamla dagiset som är stängt, det ligger precis mittemot vårat hus) och busade lite innan det blev för mörkt.



När pappan äntligen kom hem efter typ 3 timmars övertid så hade jag satt ner sonen i badkaret så han fick ta hand om det blöta lilla russin som hade badat färdigt och behövde borsta tänderna.



När vi var ute på lekplatsen innan så fick jag syn på dessa söta knoppar (?) och den sista bilden symboliserar mitt och sambons mys! Vi sitter i soffan med varsin kopp te, kollar på tv och pratar om dagen som vart!



Nu ska jag fortsätta med vårt vintermys (det snöar faktiskt ute igen!). I morrn jobbas det hela långa dagenn och på lördag med.

Igentligen inget nytt...

Men för mina trogna läsare är det väl bäst att titta in en stund i alla fall...

I går hände det väl inte så himla mycket, jag var ju på jobbet på eftermiddagen och sen när jag kom hem så åkte David iväg och jobbade lite till. När han kom hem så kollade vi på NCIS och House, Albin somnade vid 19 och sov till hela 6.15 i morse!

I morse åkte vi iväg till mormorn med Albin, och jag åkte till jobbet. Vid lunch åkte jag hem till mamma och där fick jag träffa Moster Laila, vilken positiv överrraskning! Albin och Laila hade busat, spelat fiskspel och sjungit.

När jag kom hem nu ikväll så hade vi fått en ny ytterdörr på framsidan och David och Morgan hade hunnit med en hel del på fasaden, det kommer att bli så fint, vårt lilla röda hus mitt i byn!

Som ni märker, inte mycket har hänt sen sist. Nu ska jag återgå till myset framför brasan och sen ska jag kolla på Grey's Anatomy, efterlängtat!

I morrn är vi lediga och vi hade hoppats på lite lek med Ella och Noa men Ella-Bella hade visst fått ögoninflammation så vi ska nog baka kanelbullar!


Stolt!

Jag vet att det är fult att skryta men nu måste jag göra det lite för mitt arma modershjärta svämmar över av kärlek och stolthet!

I morse hade vi det så mysigt, han ville att jag skulle ligga bredvid honom när han titta på tv till vällingen och sen låg han kvar där, under ullfilten och tittade på Dora, jag låg brevid och han vände sig mot mig flera gånger och sa "mysta" (=mysa/mysigt) varpå jag klappa honom över håret och han gjorde lika dant på mig!!

Sen gick jag upp och började på frukosten och Albin är inne i en VÄLDIGT kan-själv-period nu så han fick ett kokt ägg som han skalade helt själv och åt upp hela med! Macka åt han bara hälften på men jag är så glad att han satt still i säkert 10 minuter vid bordet, det händer sällan, han har sånna myror i rumpan den ungen!



När vi var klara med frukosten så gick vi upp, jag behövde betala några räkningar åt föreningen och Albin följde snällt med och satt på golvet hela tiden och ritade i ett block (fattar inte ens det själv!), rätt var det var kom han på att han var bajsenödig, han har ju ingen blöja längre, och vi hann. Vi satt säkert på toan i 10 minuter så jag hann torka av golvet där inne under tiden. Han vill helst inte sitta på toan själv så vi brukar räkna, rabbla alfabetet och sånt.

När vi var klara på toan och datorn så gick vi ner och skalade potatis, motötter och lök. Albin fick en egen potatisskalare och han gjorde så gott han kunde, utan att tappa tålamodet (helt otroligt, är det ens samma unge?) men det roligaste var helt klart att skala löken så vi tog dom minsta vi kunde hitta och så roade han sig med det medan jag skalade och skivade klart. När vi skulle göra gratängen så var det Albin som gjorde nästan allt, jag fick inte hjälpa till, allting kunde han själv, han varavade potatis och lök så fint, saltade och pepprade på alla lager och hällde på all grädde... Lite hamnade ju utanför men jag kunde faktiskt förbise det, han var så glad att han fick hjälpa till och jag var ännu gladare att han ville, han brukar aldrig vilja hjälpa till, han har inte tålamod att stå still på sin stol och skala potatis så jag fattar inte vad som hänt!



När vi hade pyttsat in steken i ugnen (Albin saltade och pepprade så det är nog välkryddad...) så tyckte jag att vi kunde nana men jag hade råkat säja att vi skulle handla först så det var bara att göra det, han sa iofs att han var "tött" men att vi skulle handla först, så vi åkte bort och handlade och på vägen hem så sa han "nystå nana!" = Nu så, nana!

När vi kom in satte han på tv:en direkt och tryckte ner mig i soffan, la sig tillrätta i min famn, tittade på mig och sa "tött"... Så somnade han, mitt ljuvligaste lilla hjärtebarn!! Jag bar upp honom och nu sitter jag här med steken och potatisgratängen i ugnen, ska strax ta upp lite broccoli och lägga i en kastrull och sen borde nog steken vara klar om några
minuter och då ska jag se o det blir någon sky att göra lite sås av.

Mormorn kommer och äter med oss innan vi ska till jobbet, vi börjar 14.00 och då komme Albins farmor och ska busa med honom tills David slutar.

Nu jobbar jag ju i morrn oxå och sen en dag ledigt innan helgens spännande jobb (3 dagar) men jag ska försöka blogga någon dag i allafall!

Måste bara få lov att förundras över hur bra det har gått med Albin och hans potträning, visst händer det olyckor men han säjer för det mesta till och när vi skulle ta nappen (förr året i mars) så tog det bara en natt och han frågade aldrig efter den och efter en vecka klykte han sig när han råkade få tag på en. Jag trodde allt sånt skulle vara så mycket svårare...

Nog med skrytet nu, tillbaka till middagen!



Lille Leo!

Idag har jag och Albin vart och badat... igen!! Vi hängde med Anna, Simon,  Noa, Ella, Linda, Elliot & Tim. Det var jätteroligt och Albin somnade som en stock i bilen på vägen hem efter att vi fikat med hela gänget. När han hade somnat gott passade jag på att åka om ICA och  handla. När sötnosen vaknat och mornat till sig i min famn så fixade vi lunch och sen ordnade vi varmchoklad, tinade upp 2 kanelbullar och packade pick-nick korgen (njae, det har vi ingen, men en väska fick duga!), för på eftermiddagen skulle vi ha pick-nick på lekplatsen med mammagruppen!

Vid halv 3 ringde Jessica och sa att Leo var redo för fotning lite tidigare om jag kunde och det kunde jag ju!



Sötste lilla Leo hade så söta ögon!



Efter fotningen fick jag ett SMS att vi inte skulle pick-nicka utan vi skulle hem till Linda istället men det blir ju väldigt rörigt med så många barn, Vi är 4 mammor med 4 tvååringar och sen har Veronica yttligare 2 barn och Linda oxå 2 till så det blir MÅNGA barn! Jag hade jobb att göra (bilderna på Leo som låg på minneskortet och väntade...) så vi kunde tyvärr inte stanna så länge utan Albin fick åka hem till mormorn igen (han var där medan jag fotade) och stanna tills David hade jobbat klart. Hos bästaste mormorn i hela världen fick Albin pannkakor och var på sitt gosigaste humör när han kom hem!

Nu sover han sött i sin säng och jag kollar på CSI, David har vart i telefon hela kvällen med olika kunder, stackarn, hans arbetsdagar tar ju dårakt inte slut klockan 4...

I morrn ska jag jobba på eftermiddage men på förmiddagen ska vi mysa!

Mysdag!

Idag har vi haft mysdag! Jag fick faktiskt lite sovmorgon, Albin och pappan gick upp vid halv 7 och jag låg kvar och drog mig ända till halv 8, det ni!! Natten har inte vart helt bra, fortafarande ganska ont i magen och jag vaknade flera gånger men jag måste ändå slå ett slag för den fantastiska uppfinningen M-koppen som jag inte fattar att jag vart utan större delen av mitt vuxna liv, vilken grej, skulle aldrig vilja vara utan!

Sen gick jag ner och bakade av frallorna som vi bakade i går och sen hoppade jag in i duschen och medan jag var kvar hemma så åkte David & Albin bort och satte upp lite nya fina plakat borta på hans bygge i Dagsås. Sen åt vi goooo frukost! Jag fick för mig att jag skulle lägga på lite frön men för Davids del kunde det kvittat sa han fast jag tyckte det var gott, men det står det inte i receptet...



På tal om receptet så var det visst lite efterfrågat så jag ska lägga upp det här tänkte jag!

Charlottes frukostfrallor:
50 g Jäst
5½ dl Mjölk
4 msk Olja
2 tsk Salt
3 msk Honung
½-1 dl Hela linfrön
2 Morötter
4 dl Grahamsmjöl
12-15 dl Dinkelmjöl

x Smula jästen i en bunke, häll på den kalla mjölken och rör om till jästen löst sig.
x Häll i olja, salt, honung, linfrö, morötter, grahamsmjölet och blanda väl (jag använder alltid assistent)
x Häll i dinkelmjölet, lite i taget, allt kanske inte behövs, det ska vara så det släpper kanterna och är hanterbart.
x Vänd upp på bakbordet, dela degen i 2 delar och rulla 10-12 frallor av varje deghalva, lägg bullarna på en plåt (smörad eller med bakplåtspapper), täck med en bakduk och låt vila i kylen över natten (minst 12 timmar)
x Sätt ugnen på 250 grader, ta ut frallorna och låt dom stå framme tills ugnen är varm, grädda sedan i ca 10 minuter

LYCKA TILL


Efter att vi ätit frukost och gjort oss i ordning så åkte vi till mormorn där Albin fick sova sin lur. Jag fick besök av Marie som hade några grejer hon behövde ändra på sina visitkort som jag har gjort och nu är dom ivägskickade på tryck! När Marie åkt så tog vi upp en sovande Albin och bar ut honom i bilen och sen åkte vi till ICA och köpte lite fika innan vi begav oss vidare mot Torstorp och moster Laila! När vi kom fram så vaknade Albin av sig själv och sen var han på ett strålande humör, han lekte och busade med Martin nästan hela tiden! Vi fikade och hade det så mysigt, kisarna i Torstorp tyckte nog det var skönast när den där lilla människan åkt hem tror jag...


När vi kom hem så var pappan i full gång med att riva fasad, huset har antagit ett helt nytt, mycket spännade utseende...
Här är en före och efter bild på huset vårt!


Nu i kväll har vi ätit dom goa frallorna till kvällsmat och Albin och David leker där nere så det låter som en flock elefanter kommit lös! Jag ska strax gå ner och ta mig lite te och sen ska jag kolla på Bones och efter det kommer Beck så nu ska det inte jobbas mer vid datorn även om jag har ett par grejer kvar som ska fixas.

I morrn har vi inget planerat alls på förmiddagen (Anna, vill ni leka lite kanske??) men sen på eftermiddagen ska jag först ha en fotografering klockan 15.00 och sen ska vi träffa mammagruppen för en promenad klockan 16.00... Dessutom kom jag på nu att min vagn har punka på ena hjulet.

Alla Hjärtans Dag!

Min Alla Hjärtans Dag började verkligen uruselt!! Jag fick min välbekanta månadsblödning i går och helt plötsligt gör det så ont att jag tror jag ska dö! Jag hade ju väldiga problem med detta innan jag fick Albin men efter det så har det vart helt uthärdligt, visst har jag haft ont, men inte som innan, men helt plötsligt i natt så gjorde det så ont som det brukade göra! Jag har inte sovit många timmar i natt, mest bara vänt och vridit mig, haft på värmedynan så gott som hela natten men det har inte hjälpt nåt nämnvärt...

När Albin kom in vid 6 var jag vaken och en kvart senare gick vi upp hela familjen, jag satte mig i soffan med min värmedyna och David kom med alvedon. Vid 8 gick Albin och David över till bageriet och köpte frallor och sen hade vi lite mysfrukost med ägg och sånt. Efter frukosten gick David och Albin ut och började riva (ja, David älskar att riva saker, bygga upp igen brukar ta betydligt längre tid...), vi har börjat riva fasaden på framsidan, det ska in nya fönster i hela huset och ny fasad på dom 2 sidor som inte är bytt på än, dessutom ska vi ha en liten veranda på framsidan. Albin var i alla fall ute och hjälpte till, så här såg det ut!



När Albin hade sovit så åt vi kycklinggryta som jag svängt ihop lite snabbt, sen kollade vi på damernas 2:a åk i slalomen innan vi åkte till mormorn och morfarn där David hade sin nytvättade bil på torkning i garaget. Jag hjälpte David med dekalerna (dom kom igår och var anledningen till tvättningen) och det blev rikitgt bra, ska se om jag kan ta en bild på den i morrn. Albin var inne och lekte med mormorn under tiden och sen blev det fika men äppelpaj och vaniljsås.

När vi kom hem framåt kvällningen så satte jag och Albin igång och baka lite så vi ska ha lika mysigt i morrn till frukosten... Jag har vart sugen på hembakta frallor ett tag nu så nu gjorde vi slag i saken och inne i vårt kylskåp står nu 2 plåtar med dessa.



Albin och pappan åt kvällsmat ihop medan mamman tog hand om lite tvätt och ljus (fick PartyLite beställningen i går och det var ju sådär många paket över när jag delat ut alla som andra beställt...)



Albin har vart utan blöja större delen av dagen, med undantag av när han är ute och när han sover och inte en enda olycka! Ska verkligen försöka stenhårt att träna på detta nu!

Kom på att jag helt glömt meddela vad vi gjorde igår! Vi började morgonen med att åka och bada, vi var på Håstens simhall vid halv 9 och Albin hade hur roligt som helst, det kom en hel del jämnåriga lite senare och han somnade som en stock i bilen på vägen hem sen. När han vaknat åkte vi och hämtade mormorn och drajvade upp till Gekås. Vi började med lunch och sen gick vi där inne en bra stund, mormorn fyndade som aldrig förr! Jag köpte faktisk 2 linnen till mig själv och Albin fick bara 2 par kalsonger!

Nu sitter jag och David och kollar på Melodifestivalen och jag vet inte riktigt vad jag ska säg men inte helt oväntat så är ju Lilli & Susi bra fortfarande! Markoolio däremot kunde ju stannat hemma ihop med Lasse (eller vad han hette) och dom där 3 brudarna som sjöng näst sist, usch va dåligt!

Nu ska jag se om jag kan få iväg några mail å sidvagnsföreningen vägnar...

Traderat!

I dag har jag och Albin röjt!! Vi började morgonen med varsin kalvkorvsmacka och sen tog vi med oss dammsugarslangen upp (ja, den andra slangen hänger fortfarande här nere och väntar på att morfarn ska laga den...) och gjorde rent hus, i alla fall vad gäller dammråttorna. Sen gjorde vi en välbehövlig utrensning bland Albins kläder och även bland mina kläder. Jag hade stor hjälp med fotograferingen, Albin kom med plaggen och la sedan dom färdig fotade kläderna i en hög (nåja, det kanske blev samma hög, men mamman had bra koll på vad som va fotat och inte...). Sen var det inte riktigt lika skoj när allt skulle läggas in i datorn och ut på tradera... Jag frågade om han ville nana lite under tiden och det ville han så vi gick ner och kollade lite på storslalomen och han somnade så fint så jag fick till slut allt på Tradera!

När Albin vaknat så tog vi och käkade lite lunch och sen tog vi upp en daim-kladdkaka som vi hade i frysen och garnerade den med vitchoklad och knäck-kulor. Albin vispade grädde medan jag smälte chokladen och sen packade vi ner festis, papperstallrikar, te och en skål grädde och åkte ut till Grottan (Dagsås) där David, Morgan och Stesse jobbar. Dom blev jätteglada när vi kom med fika och dom åt och åt och sa flera gånger hur gott det var! Vi fick en bit över som vi tog med hem till Mormorn.

Hemma hos mormorn hade dom fått igång solariet så jag passade på att få liiiite bränna på min bleka kropp, men bara i 10 minuter, får nog börja lite försiktigt, har ju inte solat solarium sedan innan Albin föddes... Efter visiten hos mormor och morfar mötte vi pappa David och åkte till affären där det handlades både kycklingfilé och bog...

Nu kom David hem från träningen och vi ska kolla på Criminal Minds. Förresten, såg ni mina fina annonser som jag jobbade på i detta inlägg?? Dom var ju med i VP (sidorna 15 & 16) som man fick igår och idag!

I morrn ska jag och Albin åka och bada på morgonen och sen ska vi till Gekås med mormorn!

Trött...

Orkar igentligen inte blogga utan ska gå och lägga mig alleles strax men då kom jag och tänka på alla dessa mostrar och kusiner där ute som vill veta hur man haft det på dagen så jag gör ett kort inlägg för eran skull bara.

Har ju jobbat, både igår och idag och det har vart både bra och mindre bra men det ska vi inte gå in på nu, då blir jag sittandes här hela natten... Mammsen ringde mig på jobbet innan och undra om jag ville komma och äta kvällsmat där, Albin, David och Eva var ju oxå där och det ville jag gärna, haken var bara att hon varken hade bröd eller pålägg så det fick jag köpa med mig hem, jag frågade vad hon HADE hemma, en gurka svara hon då! Hon e söt, min mamma, sötast faktiskt!

I alla fall så fick jag en tidning i förra veckan och där var en del spännande länkar som jag var tvungen att gå in och glo på och den ena var just denna, Chokladfabriken kan ni tänka er för en gottegris som mig! Jag var i allafall tvungen att testa och beställa hem något så jag tog detta!


Choklad som man gör riktig varm choklad av!

Sen var det den andra sidan, Aromboden, oxå ett måste för en "tekärring" som mig! Helt underbart jue!

Har beställt lite nya kläder till Albin, det var Blingo-party hos Sofie i kväll men jag jobbade ju så jag kollade på käderna på nätet och beställde genom henne, vad tror ni, hur cool blir Albin i detta? Jag bara älskar deras kläder!



Nu ska jag i alla fall krypa ner mellan lakanen och somna sött!

Mys på stan!

I eftermiddag tog jag med mig Albin och åkte in till stan och vi fick sällskap av Anna och Ella (jag ringde och fråga om dom ville följa med...). Först gick vi in till HM och köpte en liten klänning och mössa till Elin (Anna har ju gjort ett superfint kort till) och sen gick vi till Veras och fikade. Dom små skötte sig jättebra, satt i soffan på ena sidan bordet och åt sina kakor och drack sina mer. På bordet brevid satt tre unga tjejer och pratade högt, skrattade och fnissade och både Ella och Albin satt som förstelnade och bara stirra på dessa tjejer, som tillslut upptäckte det och tilltalade dom, då blev dom genast lite blyga. Efter fikan gick vi ner till gallerian igen och spanade lite på Village och jag hittade lite te...



Sen skilldes vi, Anna och Ella skulle åka och möta upp Tobbe för att kolla på lite köksprylar medan jag och Albin gick ner till hamnen och fästningen och matade ankorna med allt gammalt bröd som vi hade kvar. I ärlighetens namn var det bara 2 stackars ander men säkert 70 fiskmåsar... Albin brydde sig inte om vad det var, bara det var djur!

När vi var klara där så åkte vi till Hajen men vände på parkeringen och åkte till betydligt gemytligare Willys... Så fort vi kom hem så började jag med pannkakssmeten så ikväll har vi ätit ungnspannkaka, Mmmmm!

Albin har uppfört sig exemplarisk idag! Mamman har vart så stolt och Albin har fått mängder med pussar. Det blev lite jobbigt när vi skulle ta av bandaget i kväll men efter mycket trugande och kramar så gick det så nu sover han helt utan plåster eller bandage så får vi se hur det ser ut i morrn, Kanske vi sätter på en liten kompress och det fina röda bandaget bara för att.

Nu ska jag fortsätta kolla på 10-barns familjen!

Mamma-Barn gruppen!

Helt underbart roligt har vi haft nu på förmiddagen! Albin älskar det och jag med! Vi har det så mysigt med sång, fika, pyssel och lek.

Jag ska strax väcka Albin, efter det blir det lunch och sen åker vi in till stan, vi ska se om vi hittar några söta rosa kläder till lilla Elin!


Liten utflykt i alla fall!

I dag på förmiddagen var vi hemma och röjde lite, i medicinskåpet, i lådan bland alla plastburkar (vi konstaterade att vi ätit alldeles för mycket glass med tanke på alla tomma SIA-glass burkar...), i tvättstugan och skafferiet. Sen somnade Albin och vi passade på att äta och bädda rent eftersom jag tvättade lakanen på morgonen och när Albin vakna så fick han lite lätt lunch innan vi åkte till Ästar Gård och mötte upp Sara, Peter, Hannes & Lina. Hannes & Lina har vattenkoppor och såg ut som små prickekorvar där dom gick. Vi fick en väl guidad tur av Sara som inte ens jobbade idag utan åkte dit för att visa oss runt och jag hade med mig kameran och tog massa kort!



Det är ju så att vi planerar att ha den stora sidvagnsfesten just där i höst och jag ville ha koll på aktiviteter, boende, konferanslokalen och restaurangen. Barna hade skoj, sprang runt i snön och utforskade allt möjligt!



När vi efter en mer än 2 ½ timme lång visit på Ästad åkte hemåt så stannade vi till vid Grottan, en sommarstuga som David är och jobbar på just nu och han har sagt att där är så fin utsikt och det hade han väl rätt i... Man ser hela ottersjön och Öströöslott.



Sen mellanlandade vi bara kort hemma för att packa pyjamas, blöja och välling, vi var bjudna hem till mor och far på söndagsmiddag nämligen! Jag som är helt skogstokig i vanlig husmanskost blev ju överlycklig när det visade sig vara kokt potatis med stekt prinskorv och stuvade grönsaker!

Nu ska jag nog faktisk lägga mig i sängen, mellan mina nytvättade lakan och bara njuta!

Lycklig!

Just nu känner jag mig faktiskt så! Jag har haft en toppendag på jobbet, snälla,& glada kunder, lagom att göra, trevliga och fantastiskt roliga jobbarkompisar.


Igår jobbade jag hela dagen och när jag slutat så kom David och Albin och handlade och vi bestämde oss för att köpa grönsaker och dipp, det var längesen vi hade och det var ju såklart lika gott som vanligt. Albin älskar att plocka med händerna så det var ju himmelriket för honom...


Jag gick och la mig i tid igår, för det är ju bara 2 gånger i månaden som jag börjar så tidigt som halv 7, men vad jag trivs med det! Det har alltid vart min melodi, att kliva upp i god tid och sen komma hem i precis lika god tid. Nu är det ju oftast inte så men man kan inte få allt, jag är så nöjd med mina tider och mitt schema, tänka att det faktisk blev så som jag hoppades på, att kunna jobba såpass lite att Albin slipper vara på dagis och ändå klara det bra ekonomiskt för det gör vi.


Hur som helst, så låg Albin hos oss när jag vaknade av att han sparkade på mig vid kvart över 5 och det var inte lönt att försöka somna om eller ens tro att Albin skulle göra det så vi gick upp! Albin fick sin välling och jag passade på att läsa HN och äta lite frukost innan vi satte oss i soffan för lite Albin-Mamma-mys. Pappan väckte vi vid kvart över 6 (då hade hans klocka ringt 2 gånger redan...) och sen åkte jag till jobbet så fick pojkarna göra sig i ordning för Albin skulle till sin farmor idag och dom hade visst vart i stan hela dagen, hälsat på faster Evelina och sånt. David har vart och hjälpt sin kusin att byta fasad på huset (vi har visst behövt byta vår fasad sen vi flytta in, men det är visst inte lika intressant...).

När jag slutade vid halv 4 så var David inte ens på väg att hämta Albin så jag tog tag i middagen själv och gick runt i butiken och letade inspiration och vem är bättre på att inspirera än Ida?? Mer sprudlande och fantastisk person får man leta efter, hon är en sån person som man bara blir glad av att se, ALLTID, hon är själv alltid glad! I alla fall så tyckte hon att vi skulle ha tacos (för det var hon sugen på) så jag gick bort till taco-hyllan och då fick jag syn på burrito och till det blev det grönsaker och pitabröd. Men eftersom jag var lite hungrig redan då så köpte jag små kex och lite skagenröra...

När jag kom hem så var det tyst och stilla i huset så jag passade på att dammsuga av, duscha (ensam för en gångs skull, annars ska alltid Albin vara med), röja av lite och börja med maten så när mina älskade pojkar kom hem så hade jag gjort små "snittar" med skagenröra, mycket uppskattat...



Försökte ta några bilder på mitt lilla hjärta medan den strimlade biffen stod på spisen och pitabröden låg i ugnen men det gick sådär... Han har blivit väldig "slarvig" på senaste, kastar saker, ropar och gapar och tramsar när man ber honom om saker, hoppas innerligt att det bara är en fas och att det går över snabbt, jag vill gärna ha tillbaka min "ordentliga" lilla kille...



Nu är vi mätta och belåtna, Albin ligger i sin säng och sover sött, jag sitter och kollar på melodifestivalen med laptopen i knäet och en kopp te bredvid mig, David stack precis bort till pappa för att kolla hur det går för dom för dom mekar med sidvagnen ikväll, han och brorsan. Jag fick skickat med honom kameran för jag vill med se jue! Kanske lägger in bilder sen om det blev några bra. Fick i alla fall för mig att ta några kort på Pyzen när jag ändå hade kameran i högsta hugg men han tyckte inte heller det var nån hit att få en kamera upptryckt under nosen...



I morrn är vi lediga och då tyckte David att vi skulle åka och hitta på nåt. Han har jobbat så mycket det sista och vi var ofta ute och hittade på saker varje ledig helg förr men nu var det ett tag sen och jag tror att han saknar det lite. Jag gör det ju såklart, men jag utflyktar ju på egen hand (eller inte helt själv, Albin får ju vackert hänga med...) oxå men visst saknar jag våra små helg utflykter.

Vi har pratat mycket om det här med att så många går ifrån varandra nu, det är ju nästan som om det är "inne" på nåt knäppt vis att dela på sig. Varför kämpar

folk inte hårdare?? Jag vet ju naturligtvis inte alla orsakerna till varför folk går i sär men det måste gå att åtminstonde försöka! Har man barn, hus och allt det där andra så måste det ju vara värt i alla fall ett försök, eller?? Vi har i alla fall nästan kommit varandra närmare, kanske inte hänger upp sig på dom där småsakerna som man lätt gör, eller i alla fall jag tänker ofta på det nu att inte hålla på och gnälla på skitsaker, utan istället tänka på allt som David trots är och gör för mig. Han är otroligt oegoistiskt och gör så gott som allt jag ber honom om men han har inget vidare minne och det är ju det som händer när jag kan irritera mig på något och då tänker jag på det, att han har ju faktiskt inte gjort det med vilje, utan har har bara glömt...

Nu har jag lyssnat på alla låtar i melodifestivalen och det började ju bra med dom första 2 låtarna men var sjutton hände sen?? Vad i hela friden gör Carolie af Ugglas över huvudtaget i denna tävling??  Hur som helst så tycker jag att bidrag nummer 1 var helt klart bäst men då har jag iofs inte tittat så noga, bara lyssnat.

Nu ska jag fortsätta kolla och krypa ner under min ullfilt!



 


Pigga, friska och ute och flänger!

Äntligen! Nu är vi pigga, friska och ute på språng igen, precis om det ska vara!

Efter ytterligare en dag hemma så bestämde jag mig i går, för att nu är det färdig snorat/snörvlat! Nu ska vi ut igen, som vi brukar. Igår hade vi i och för sig en ganska mysig dag, Anna och Ella kom förbi på morgonen men frallor från Gööks och sen kom David hem och åt frukostt med oss oxå. Albin och Ella lekte som vanligt bra ihop, men Albin tyckte nog hon cyklade lite mesigt för han sprang efter henne med sin gå vagn för att putta fart, något som den bestämde lilla tjejjan inte alls uppskattade...  När dom hade åkt så somnade Albin i min famn vid tv så jag bar upp honom och satte mig tillrätta för att kolla på Super-G, då vaknade han ju såklart redan efter en halvtimme! När han hade sovit och ätit så åkte jag ut med honom till grimeton för lite Albin & farmor mys så jag kunde jobba vidare på festplaneringen, det var rätt många tefonsamtal som skulle ringas och det är inte lätt med Albin hemma, han ggör hyss så fort man lyfter en telefonlur!
David hämtade Albin när han var klart på jobbet och sen kom brorsan och Coffe över på ännu mera festplanering och så hade även onsdagen gått!

I morse väckte Albin mig genom att komma in i sovrummet vid 6 och skrika högt "NÖS!!" "NÖS!!", vilket betyder snö och han stod i fönstret och pekade frenetiskt ut. Vi gick upp och myste i soffan, jag läste HN och Albin kollade på Dora tills David kom med färska frallor från Gööks (visst är det lyxigt att bo granne med ett bageri...). Efter frukosten gav vi oss äntligen ut på morgonpromenad (efterlängtad!), Albin sprang runt i den blöta snön och slarvade, sen gick vi om ICA och köpte lite middagsmat och lite magmeducin till mormorn. Vi passade på att gå om apoteket och köpa lite nya bandage så jag kan byta på hans hand. Albin somnade på vägen från apoteket till mormorn (vilket kanske var lika bra, vi vill ju inte ha bacillusker), men vi fick lämnat av det vi skulle och sen gick vi hem. Albin fick sova vidare i vagnen medan jag började med middagen. Vid 12 hade Albin vaknat och rörde i spenaten när David kom hem och vi käkade lunch. Efter middagen ringde vi gammelfarmor och gammelfarfar för att se om dom var sugna på lite barnbarn och barnbarnsbarn besök och det var dom! Så vi åkte dit och fick som vanligt 7 sorters kakor till fikat och Albin busade med stackars gammelfarfar så han lär ha ont överallt i morrn. Väl hemma åke vi om mormorn (som inte har feber längre så hoppas att det inte smittar mer...) så Albin fick busat av sig lite och träffat morbror som kom dit för att äta middag och lösa korsord.

Vi kom hem vid 6 tiden och efter att Albin fått i sig en halv smörgås och lite mjölk så tyckte jag det var läge för en dusch (har ju inte duschat sen i måndags morgon) så jag tejpade en påse om handen och sen gick det som hejsan. Redan vid 7 tyckte Albin det var dax för välling och han somnade som en sten i sin säng utan att jag ens satt hos honom! Han sover bättre på nätterna nu när han somnar tidigt på kvällen och vaknar okristligt tidigt på morgonen. David är ute med Morgan och Stesse och äter på John Place så jag är alldeles ensam hemma, skönt på ett sätt men ändå inte, det är för tomt på nåt vis i huset, jag vill ha alla de mina hemma och hos mig för att må riktigt bra...

Nu ska jag strax kolla på Criminal Minds och sen ska det sovas för i morrn är det jobb som gäller! Ska bli ganska skönt att jobba för nu var det några dagar sen... Jobbar på lördag oxå så nu kanske det dröjer några dagar men en glädjande kommentar livar alltid upp mig!

Inne...

Idag har jag haft en såndär tråkig inne-dag... Bara vart inne, hela dagen! Hatar sånna dagar men jag har nog behövt det för jag har vart väldigt förkyld, snorat, nyst och haft rinnande ögon men det känns mycket bättre nu!

Jag jobbade i förmiddags med våra annonser, lite efterforskningar till festen, dekaler, bilförsäljningen (vi har ute våran Volvo på blocket nu och jag fick svara på massa mail...) och sidvagnsgrejer såklart!

Albin vaknade tidigt i morse efter att ha sovit som en stock hela natten, inte ens vaknat och gnytt har han gjort! Så han var trött redan på förmiddagen och somnade sittande i min famn vid halv 10 så jag lät honom sova. Farmor Rigmor kom och hämtade honom vid 12 snåret och då hade jag packat ner ostmackor, varm choklad, smarrys, saft och några ballerina kex. Dom tog vagnen och skulle gå på utflykt i Tvååker, det blev nog både Munkagårdsskolan och lekplatsen innan dom kom hem vid 15-tiden.

När Albin kommit hem och fått lite middag i magen så gick vi upp och busade på hans rum och han har minsann lärt sig slå kullebyttor alldeles själv, gjorde det flera gången!



Moster Laila är opererad och har nu kommit upp på sal, hur det har gått vet vi först i morrn, men vi har tänkt på henne hela dagen och hållt tummarna!

Brorsan har vart här inne nu ikväll och vi har letat efter lite olika grejer till festen, kollat sovplatser och sånt och Albin har väl inte tyckt det vart så kul så vid 7 tyckte han att han ville ha välling så då gick vi ner och gjorde honom i ordning och sen fick han välling i sängen och sen somnade han bara sådär, av sig själv!! Helt otroligt, vi brukar få sitta bredvid honom tills han somnar, vad han har blivit stor efter operationen!

Jag har även hittat någon som kan hjälpa mig med min framtida hemsida, ni vet, den som jag tänkte skulle se ut såhär någonting...


Nu är detta den jag gjorde för säkert 1½-2 år sen och jag har lite nya idéer men vi får se vart det landar!

Jag längtar efter sängen nu så jag tror jag ska studsa in i duschen och sen blir det lite läsning under täcket innan jag ska nana
!

PartyLite!

Nu har dom första beställningarna ramlat in och jag tänkte lägga en order i veckan så vill ni vara med denna gången så är det bara att skicka ett mail till mig på [email protected] eller skicka ett litet sms.

För att ni ska bli riktigt sugna så har jag snott några bilder från PartyLites hemsida...


En av nyheterna i år är att man kan välja vilken doft man vill i 3-pack miniatyrglassljus för bara 279:- (styckvis 109:-)



Ny dofter i år är:
Mandarin Mojito
Tropisk Nectar
Stilla Ocean
Tamboti Safari
Grapefrukt
Lavendeldröm
Sammetsros



En annan nyhet är dom flerfärgade pelarljusen som jag tycker är så tuffa! Tyvärr eldas det väldigt sällan pelarljus hemma hos oss då katterna springer lite överallt med sina håriga svansar så jag har alltid mina ljus i glas eller hållare där veken hamnar en bit ner...

I februari har PartyLite detta erbjudandet som jag absolut tycker ni ska ta del av!
Där är några riktigt goa dofter och ett helt teljuspaket på köpet, perfekt nu när det fortfarande är lite kallt och mörkt ute men man börjar ana våren, eller hur??




10 barn!

Kollar på 4:an, en serie om familjer med många barn, Tina och Jörgen har 10 barn, tror ni hon har tid att blogga??

Ska se om jag kan få ihop en sammanfattning från denna dagen. Kanske ska börja med gårdagen...
I går var det dax för sidvagnsmöte och det skulle ju såklart hållas hos mig (eller det var brorsans möte men han hade det hos mig...). På förmiddagen hade jag en hel del som skulle fixas, har 3 byggföretag som ska ha annonser, banderollers, dekaler, visitkort mm och det tar lite tid, speciellt när Albin inte kan gör NÅT själv.

Vid middag tog jag med mig brorsan och åkte och handlade. Jag räknade inte med någon direkt hjälp från brorsans håll så jag var glad att han var med och betala. När jag kom hem då så skulle det bakas, läggas upp, vispas, dukas, städas av, väckas unge, mata mm. Jag hade en plan, en bra plan. David skulle väcka Albin, ge honom mat och sen skulle dom gå ut en sväng så när Albin var väckt och skulle till att ta fram mat så kommer David pappa!! ATT HAN ALDRIG KAN RINGA!!! Han gör detta så ofta, bara dyker upp utan att vi vet att han kommer och det är inte det att han inte får hälsa på men han kommer alltid när vi ska bort, eller har gäster, eller ska göra nåt och så bara kliver han in, tar en banan, äter upp Albins russin eller vad det nu kan vara! Det är ingen hemlighet att jag inte gillar min svärfar så värst mycket men han gör ju inte det bättre precis. Dessutom cyklar han ju alltid oxå och man kan ju inte bara skicka hem honom igen när han har cyklat 2 mil i minusgrader!! I alla fall så står jag ju där med min kladdkakesmet och fejar för fullt i köket när han kommer. David känner mig rätt bra vid det här laget och när vi inser att han inte tänkt åka hem igen så tar David helt enkelt med sig Albin (+ middagen han inte hunnit få i sig än) och sin pappa och åker in till sin bror i stan!

Jag hinner bli färdig med allt utom mig själv, vilket ALLTID är prio noll så det blev sliten, förkyld morsa i jeans och sketen t-shirt, men det blev möte i allafall och jag fick en hel hög nya uppgifter som jag satt med igår kväll, mailade säkert 25 mail igår kväll om offerter till olika grejer. Vi komm inte i säng fören framåt midnatt och då var det ju inte långt kvar innan det var dax att gå upp igen...

I morse ringde klockan halv 6... Vi hade tid på operation klockan halv 8 och det skulle ju duschas en gång till i descutan och så skulle han ha Emla plåster på vänster hand och armveck för att bedöva när dom sätter nålen och det skulle sitta minst 1 timme, gärna 1½. Så fick han ju inte äta eller dricka nåt heller så det kändes inte alls kul att väcka honom så tidigt och sen inte få ge honom vällingen som han frågade efter flera gånger. Jag och David turades om att äta frukost och att sitta i soffan och kolla barnprogram med Albin så tiden gick ganska snabbt ändå.

Vi var inne vid halv 8 och vid 8 var vi klara för doktorn men han hade hamnat i nån trafikstockning på vägen och var lite sen men Albin passade på att charma varenda sköterska där va! Jag fick på mig sån där häftig operations-outfit och så fick jag följa med honom i när han skulle sövas. Det gick riktigt bra, han fick en mask (så dom där jäkla plåsterna var helt meningslösa) och sen somnade han tungt i min famn med snutten och en liten apa som han fick av sköterskorna.

Vid 9 kom dom tillbaka med honom och då sov han gott och fortsatte sova en halvtimme till och när han vakna var det precis som vanligt, han drack välling, satt och gosa en stund och sen kom det en sköterska med en piggelin som han pilla i sig hela medan jag och David fick smörgåsar med kaffe och the (BB flashbacks).

Vid 10 var vi färdiga, Albin hade kissat (på toan såklart) och klätt på sig och var i full färd med att springa runt, trycka på larmknappar över allt som vi hade fullt upp med att återställa... Vi kunde fått åka hem då om det inte var så att läkarn visst glömt av att han skulle prata med oss innan vi åkte så var inte därifrån innan 12!

På vägen hem åkte vi om Willys för Albin fick önska sig vad han ville, i hela världen, till middag och då ville han ha ris. Så vi åkte och köppte kassler och gjorde kasslergratäng. Vi började med det direkt när vi kom hem och Albin somnade gott i pappas famn så vi fick äta lite i fred innan David stack till jobbet och jag svängde ihop en glass som jag läst recptet på i en gammal tidning i väntrummet. När Albin vaknat och mornat sig lite så åt han massa ris, kassler, ärtor och majs och sen gjorde vi hemmagjord kolasås till vår glass som vi fikade på i väntan på att David skulle komma hem från jobbet.

I kväll kom Rigmor hit med en liten bok till Albin och en liten påse bananchips (ni vet sånna där naturgodisar, torkade grejer) och då fick hon vackert sitta på golvet i hans rum och leka med tåg..

Nu ska jag fortsätta kolla på tv med min sambo och sen ska jag hålla tummarna att jag är frisk från min förkylning i morrn!

Operationen!

Har gått jättebra! Ska försöka hinna med en lite berättelse om dagen men det får bli senare i så fall, här kommer i alla fall lite bilder på handen och på fikan som vi kalasade på när vi kommit hem!




Ska verkligen försöka hinna med ett inlägg lite senare men nu väntar festplanering, annonstillverkning och lite av mitt jobb som kassören för SCF!

RSS 2.0