Morsdag!

Idag blev jag uppvaktad på sängen av mina älskade pojkar! Dom hade vart och sett ut en cykelhjälm åt mig som jag såklart blev jätteglad för så det testade jag och Albin innan när vi var ute och cyklade!


Men för att börja från början, utan massa sidvagnssnack så har vi haft det såhär:


På fredagen var jag faktiskt hemma i hyfsad tid så vi kom iväg redan vid 7 och Albin som inte sovit så mycket under en flängig dag med farmorn somnade nästan så fort vi kört på motorvägen. David hade packat ner färdmat, gjort baguetter med en del konstiga pålägg ihopblandat, men ändå jättegott och till det hade han köpt 3 olika sortes Brämhults juice.

Resan tog bara lite drygt 2 timmar och eftersom vi (jag) är så vana vid det här med att läsa utskrivna kartor från hitta.se så kommer vi direkt på. David kör och jag läser karta! När vi kom fram till hotellet så pågick det någon sorts konferans-middags-historia så det var allt annat än tyst i lobbyn/receptionen så Albin vaknade såklart på vägen in och var skitnöjd över att få åka hiss. Rummet var kanoners och det var en jättebra gardin som verkligen mörklade hela rummet så vi gjorde oss i ordning och somnade gott! Jag brukar inte sova särskillt gott på hotell (eller i vilken annan säng som helst som inte är min egen...), kuddarna brukar vara för höga/låga och det brukar vara för varmt, man hör ljud mm, men jag sov så gott! Albin sov hela natten i den supermysiga sängen dom tagit in åt oss, bäddad med gosedjur och mysiga påslakan. Det var alldeles lagom varmt, kudden alldles lagom hög och jag stördes inte det minsta av några ljud så när Albin vaknade 05.20 (ja, som vanligt med andra ord...) så var jag ganska pigg. Men hör och häpna, han somnade om och väckte oss inte innan halv 7! Frukosten serverades från 7 så vi gick dit direkt och åt smarrig frukostbuffé, massa färska frukter (Albin var ju i paradiset) och annat läckert.

Vi kom ifrån hotellet redan innan 8 och som den kartläsare jag är, så var vi framme i Hörby vid halv 9! Resten av den dagen finns ju att läsa i mitt inlägg nedan och hos brorsan. Vad som skulle hända, när den enda i teamet som hade C-körkort, låg på Lunds Universitetssjukus hade vi inte riktigt listat ut än men vi fick ihop det rätt bra ändå. Magnus Birgersson brukar hjälpa oss att ta hem lastbilen om det krisar hade ju såklart oxå förolyckats och kunde inte köra minsta lilla mil så vi fick chansa helt enkelt, pappa fick köra den hem och jag och Albin åkte med så fick David åka efter Christoffrarna till Lund och vänta på att dom skulle bli klara. Jag erbjöd mig faktisk att köra lastbilen eftersom jag inte "behöver" mitt körkort i jobbet men det löste sig ändå, men jag märkte hela vägen hem att pappsen inte alls var bekväm med att köra "olydigt" hem. Jag och Albin hade det kanonbra där bak i lastbilen med pannkakor, risifrutti och fika. Vi var hemma på 3 timmar så vid halv 8 lastade vi ut cykeln hemma hos pappa, mormorn kom ut och fick pratat lite med Albin som inte var tyst i en minut hela vägen hem!

David ringde när vi kommit hem och sa att dom var på väg hem, Christofer fick klartecken att gå och det var ju kanonskönt så dom kom hem vid halv 10 snåret och då fick vi se hur det såg ut på Christofers rygg, aj aj aj, det kan inte vara en trevligt upplevelse att bli påkörd och sen även ÖVERkörd av en sidvagn, som bara den vägen 200-250 kg, utan passagerare...

Jag ska erkänna att jag somnade gott på kvällen, vid elva snåret och vaknade inte innan Albin kom vid halv 6.
Idag har det var en underbar dag, en aning varm om jag får vara sån, jag har svettats som en gris, duschat 2 gånger och har haft ont i huvudet större delen av eftermiddagen. Vi har i alla fall vart ute i trädgården största delen av dagen, jag gjorde en liten avstickare till ICA när jag hämtade mitt paket från PartyLite och köpte massa goa frukter, sen satt vi i trädgården och hade det mysigt och åt alla dessa festligheter. Banan, kiwi, papaya, ananas (färsk såklart!) & melon! Morbrorn och morfarn var oxå med!


På eftermiddagen har vi vart hemma hos MOR och ätit sååå god mat! Hon hade kycklingfilé & kycklinglårfilé med sviskon, rödkål, brysselkål, morötter, potatis, lingon och brunsås, helt fanatastisk och alla åt som hästar, Albin med!
Till kaffet fick vi grädd/jordgubbstårta och nu sitter jag här och päser, hur mätt och go som helst! Ska faktiskt strax nana, men här kommer lite bilder från eftermiddagen med!



 


SM i Hörby...

Nu har jag suttit och skrivit en liten berättelse om vår dag i Hörby, som jag ska skicka till pressen och jag orkar verkligen inte skriva om allt till bloggen så ni får läsa den och såklart gå in och läsa brorsans egna ord om vad som hände.



SM sidvagnscross i Hörby 30 maj -09


Det var en olycksdrabbad SM deltävling i sidvagnsmotocross i Hörby på Pingstafton.


Nr 100 Christoffer Jönsson/Christofer Liljegren från Varberg blev påkörda efter bara ett halvt varv i första heatet, Jönsson hamnade under sidvagnen medan Liljegren kastades i väg en bit och blev både på och överkörd av eftervarande ekipage. Jönsson reste på sig direkt efter att ha fått "av" sig sidvagnen medan Liljegren blev liggande vid sidan av banan, Sjukvårdare var snabbt på plats och man befarade allvarliga frakturer på ryggen. Man förde båda Christoffrarna till Sjukhuset i Lund där det senare på kvällen, mirakulöst nog, konstaterades att dom "bara" var rejält mörbultade. Det blev således inget andra heat för Jönsson/Liljegren som började så bra som med 2:a bästa tiden på träning, med hela 2 sekunder ner till 3:an.


Även kvalet klarade man av galant med 2:a bästa tid en bra bit in på tidskvalificeringen men efter att ha hamnat efter några mindre snabba Danskar på sina sista varv trillade dom ner till en 5:e plats, då både Robert Gustavsson/Henke Apelgren (nr 747), Sonny Folkesson/Mattias Andersson (nr 72) och Tommy Sörensen/Andreas Lindén (nr 92) klarat att gå om med knappa marginaler, så här såg varvtiderna efter kvalet ut.


nr 1                Söderqvist/Sylwan               1.40.54

nr 92              Sörensen/Lindén                  1.43.64

nr 747            Gustavsson/Apelgren            1.43.99

nr 72              Folkesson/Andersson           1.44.26

nr 100            Jönsson/Liljegren                  1.44.46


Jag missade större delen av 1:a heatet pga Jönsson/Liljegrens vurpa men hann ändå se i ögonvrån, att helt fantastiska Robert Gustavsson/Henke Apelgren ledde mer än halva heatet innan Söderqvist/Sylwan gick om, en uppvisning som fick publiken att häpna.


Under 1:a heatet hann vi med ytteligare några skador, nr 93 Robert Ingemann/Cecilie Augustsen från Danmark, där Cecilie ramlade av olyckligt och vart medvetslös när sjukvårdarna kom dit så det blev Lund för hennes del också. Nr 117 Magnus Birgersson/Louise Jönsson från Varberg blev knuffade så Magnus skadade foten. Magnus fullföljde racet med sin onda fot och blev 9. Till 2:a heatet avråddes han att köra vidare men efter att ha legat med foten högt, hårt lindad och fått i sig några Ipren så bestämde sig Magnus Birgersson för att försöka ändå och det gick jättebra, har vi sett Magnus & Louise så taggade något SM heat tidigare? Nej, jag tror inte det, dom plockade in tid på både bröderna Karlsson (nr 6) från Halmstad och Jimmy Pettersson/Charlotte Arfeldt (nr 70) från Danmark, på ett helt enastående sätt men lyckades inte komma om på hela heatet, för första gången någonsin önsdage Louise att det skulle varit ett längre SM heat, då hade dom vart om, men nu slutade dom på en 9:e plats i även Heat 2 och Magnus Birgersson tog sin till akuten i Varberg på banläkarns order och när jag pratade med Magnus sent i natt så hade han en spricka i hälbenet och en skada på ankeln som en specialist skulle titta på som idag (söndag).


I heat 2, där endast 12 av 21 anmälda kom i mål pga. skador/vurpor mm så gjorde Fredrik Johansson/Tim Gustavsson från Varberg (nr 50) en stark insatts genom att bli 3:a efter att ha blivit omkörda av Robert Gustavsson/Henke Apelgren som blev 2:a även i sista heatet.


I sista Heatet hände också en hel del skador.

nr 22 Calle Magnusson/Markus Magnusson från Strängnäs gjorde en ordentlig vurpa på startrakan efter att ha blivit utknuffade, Föraren Calle Magnusson hamnade under sidvagnen och fick en ordentlig smäll men behövde åka ambulas från platsen, vad som hände efter det, vet jag inte.


nr 72 Sonnie Folkesson/Mattias Andersson som hade hemmabana i Hörby fick också en ordentlig knuff och flög in i ett staket, Sonnie fick även han åka ambulans från banan, det jag kunde se där, var att han höll sig över bröstet.


nr 92 Tommy Sörensen/Andreas Lindén fick ett slag som gjorde att Andréas tappade balansen och ramlade av sidvagnen i ganska hög hasighet men han hoppade tillbaka upp i sidvagnen på ett ben och genomförde loppet.


Västergångsbanan i Hörby är en väldigt smal bana, ingentligen inte bäst lämpad för just dom breda sidvagnarna och det var väl kanske mycket därför det blev en sådan olycksdrabbad dag i Hörby i går.

Jag hade nämligen tänkt ge mig ut till Familjen som är i trädgården och mysa med dom. I dag på mordag så fick jag en jättefin cykelhjälm av mina killar! Albin hade valt färgen sa David, "Ska Albin ha hjälm så ska mamma ha det oxå" sa han

För er som är intreserade av SM Tabellen, så finns den här.


Han lever!

Woho! Brorsan har uppdaterat sin blogg, det måste bara länkas till!
Lite kommentarer nu people så ska vi kanske få igång den igen!

Bilder, som lovat!

Här kommer bilder på Albins nya soffa/säng, med dom nya fina kuddarna, David tyckte det var jättefint, men väldigt "grönt"... Tänk om han hade fått bestämma, då skulle det vara en allsköns blandning av färger!

Sen poserar han glatt i sina nya fräcka fotbollskläder från UMBRO, satt som en smäck! (notera pappan som sitter bakom och dricker te...)


Nu ska jag maila yttligare ett par kunder (tror jag kommer slå rekord i antal fotograferingar i sommar!) och sen ska jag kolla på Criminal Minds samtidigt som jag packar allt för vår tripp till Skåneland som börjar i morrn.

När jag jobbat klart (förhoppningsvis vid halv 7-7) så ska jag bara kasta mig in i duschen och sen drar vi ner till Quality hotel Grand, Kristianstad för en god natts sömn och en ännu bättre frukostbuffé innan vi åker vidare till 2:a SM deltävlingen i sidvagnscross som går av stapeln i HÖRBY! För er som är intresserade att följa hur det går kan ni gå in här!

På tal om sidvagns, såg ni den fantastiska bilden (och artikeln med förresten) på bror min i tidningen?? Om inte så ska jag visa er en sida ut Varbergs Posten här...


Vill man läsa hela artikeln kan man gå in här!

När vi då ändå pratar om just VP, såg ni då denna lilla söta tös?



Mmm, det är ju Svea som jag tog på för någon vecka sen!

Nähä, bäst att börja packa! Jag är nog inte tillbaka här i bloggen fören tidigast på söndag...

Bra vs Utten

Det är det stora frågan idag för Albin har skött sig exemplariskt i Ullared idag, både inne på Gekås, på fiket och i alla dom övriga butikerna medan mamman har haft ont i magen men ändå hållt modet uppe!

I natt har jag inte sovit många timmar, kunde inte komma till ro, ont i magen hela natten och om jag lyckades somna så vaknade jag av både regn, blåst och allt annat som lät utanför fönstret. Vid kvart över 3 i natt hörde jag hur Albin drog upp sina rullgardiner, "åhh nej", var första tanken, nu kommer han att tro att det är morgon redan och jag som inte ens har somnat än! Men han kom in till oss och ställde sig nedanför sängen och sa "Albin, nana mamma häng" och det är väl klart att gullungen fick sova i mammas säng! Han somnade om och vi vaknade inte innan vid kvart över 6, så runt 3 timmar har mamman sovit i natt.

Jag vet, att när det är sånna här dagar, då man är lite trött, allmänt grinig och har ont i magen, då är det bäst att hitta på nåt, annars orkar varken jag eller Albin hålla sams till kvällningen så vi tog på oss efter frukosten och åkte till Gekås! Vi tänkte faktiskt åkt till gamlafarmor & gamlafarfar men dom var inte hemma utan på Gekås, så vi tog 2 flugor i en smäll och åkte dit! Vi hittade 5-56 till morfarn, Gainomax & energidryck till Coffarna som dom kan ha nu i Hörby. Albin fick ett par shorts och en collegetröja från Umbro, supersöta (ska försöka få honom att mannekänga senare...)! Sen köpte jag 5 stora prydnadskuddar i grönt med stjärnor på som ska ligga i Albins "soffa". Kisarna fick kisemat, David fick en vattendunk (ja, han ville ha det!) och jag köpte en ny kylväska då min förra har gått sönder i dragkjedjan.

Nu ska jag snart upp och väcka min lillprins och sen får vi se vad dagen har att bjuda på, kanske ska kolla vad mormorn hade planerat...

För er som inte hängde med i rubriken så är det Dag-Ottos berömda ord för Rutten dag = Utten dá

Hård dag...

Idag har jag haft en "hård dag", det har vart mycket på jobbet, konstiga saker, konstiga kunder (har badj-vlarna kommit alla redan?) och allmänt förvirrat. Det var hur som helst tok-skönt att få komma hem!

Hemma låg 2 paket och väntade på mig, mina tavlor har kommit, visst är dom fina?? Jag ska bara köpa mig en tavellist och sen ska dom få stå där på väggen och bara titta på mig!





Nu är jag alldeles för trött för någon redogörelse och det hade inte blivit något bra ändå för jag har ju i princip bara jobbat sen sist!

I kväll blir det Grey's Anatomy och sen ska det nanas!

Massage, sömmerskan & kvällsfika!

Idag har det hänt massa skoj! Det började med att Anna & Ella kom hit och åt frukost vid 8, på dom nybakta frallorna som var så goooda! Sen åkte vi till mormorn strax efter 10 och lämnade av Albin som skulle vara där medan jag var på behövlig massage och det var inge vidare skönt idag ska jag villigt erkänna, men nödvändigt!




Efter massagen åkte jag hem, och hämtade mina tyger och sånt och så vidare bort till mamma där lunchen var klar (Tack snälla, snälla mamma!). Sen var ju meningen att jag och Albin skulle åka bort till Helena och lämna mitt tyg, mönster och hon skulle ta mina mått medan Albin lekte med Jum-Jum men när vi skulle åka sa Albin bara kort och gott "Abin stanna momo", så det blev jag ensam som åkte.

Det gick jättebra och jag tror klänningen kommer att bli riktigt fin, ska bli spännande och se om jag får någon användning av den bara... Jag åkte hem till mormorn igen, fikade lite och sen åkte vi hem och träffa morbrorn som beställt klipptid (WOHO!!) och det var vi ju bara tvugna att hänga med på så jag fick i Albin lite gröt och sen tog vi våra cyklar och cyklade bort till No15 medan lataste morbrorn tog bilen. Jättesynd att jag glömde kameran hemma för man hade kunnat göra en fin peruk av allt det fina, lite vågiga håret!



Vi cyklade hemåt innan morbrorn var klar men fick oss en glad överraskning när han kom in både nyrakad och nyklippt, snygg som attan blev han med, nästan så man skulle haft ett "före"-kort med!¨

I kväll har faster Cin och kusin Ida varit här och kollat på Antons konfirmationskort som jag tog, det beställdes en del och vi han med massa tjöt om ditten & datten, alltid lika roligt att träffa dom!

Nu ska jag faktisk krypa ner hos min underbara man och bara vara, i morrn är en ny dag och jag ska jobba!

Jobb & jobb!

Ja, nu har det ju gått sådär många timmar sen jag blogga sist igen...
Men igår jobbade jag på morgonen/förmiddagen och slutade kvart i 1 så när jag kom slängde jag bara på mig en annan tröja och sen åkte vi till Motellet och åt lunch, jag och David åt fläskschnizel med ärtor & kokt potatis, Albin fick köttbullar med potatis, sås och lingon!

Efter middagen tyckte vi det var lika bra att gå in på Fun City, så har man betalat inträde för denna säsongen och även om jag tycker det är lite "skabbigt" så älskar Albin att gå omkring där och titta på djur, åka lite karusell, ta en roddtur och såklart fika! Vi hade en kanonmysig eftermiddag där vi rodde runt med båten i säkert en timme, kolla på grodyngel, hästar och kameler. Albin var jätteduktig och satt still hela tiden.

När vi åkt tågen runt parken (som absolut inte var något att ha, man såg ju bara massa kalhygge!) så åkte vi hemåt men körde förbi Christian & Helena som var hemma så vi körde fram hos dom och satt och prata en bra stund, tills mormorn ringde och undra om vi ville komma på mat och det tackar vi aldrig nej till! Vi åkte bara hemom och hämtade Albins pyjamas och sen åt vi gott, kollade på Robinson (min favorit åkte ut ) och kom hem i tid till John Blund!

I morse var vi som vanligt uppe med tuppen (läs: Albin...), vid halv 6 kom han "galandes" och tyckte vi var dö-tråkiga som bara låg i sängen, han började rulla upp rullgardinen, tända, rulla runt på täcket och slutligen prova köra en leksaksbil över mamman för att få upp henne... Vi gick upp allihopa och hade väl ätit klart frukosten redan halv 8 så då gick pojkarna ut och började putsa muren! Jag skulle iväg och fota lite senare så jag stannade kvar inne, tvätten behövde vikas, golvet dammsugas och katterna ha lite omsorg.

Vid 9 gav jag mig iväg mot stan, och det var över på ca en timme, så vid kvart i 11 var jag på väg hem igen och då var det ändå många som skulle fotas!

När jag kom hem låg Albin redan och sov så jag passade på att ladda över bilderna från kameran (tar en stund att föra över nästan 400 bilder) och tog en dusch medan det höll på, sen fick jag jobbat klart med alla bilderna medan David och Albin gjorde i ordning lunch till lillprinsen (vi stora hade bestämt oss för att vänta till vi kom till IKEA!).

När det var klart åkte vi upp till IKEA, Albin skulle få en ny säng till sitt rum och jag hade redan sett ut vilken.

ODDA Sängstomme med huvudgavel
ODDA Undersäng
En ODDA säng, med utdragslåda och ribbotten! Så nu sover Albin där nere, där det är en kant så han inte ramlar ut, det har vi ju haft sånna bekymmer med och när han är stor nog får han flytta upp och ha leksaker i den "lådan".
Morfarn kom hit på en snabbvisit men han fick minsann se till att hjälpa till och montera säng! Det ska tilläggas att när dom monterat ihop den första gången så ångrade jag mig... om åt vilket håll jag ville ha den höga gaveln... Så dom fick skruva isär den igen och sätta ihop den igen!

Medan dom gjorde det så tröttna Albin på att titta på så han gick ner och tog sig ett bad och när det var färdigbadat var oxå sängen klar! Såklart fick han test-busa den lite och när morfarn åkt så smet han upp igen och det var så tyst, så tyst så jag var säkert på att det var hyss på gång men det var det inte, han satt så snällt och läste en saga, om tomtar! Mamma hjärtat smälte! På tal om det, innan när morfarn skulle åka hem så hade han och David redan gått ut i trädgården men se det gick inte, Albin öppnade dörren (nakenfis och allt) och ställer sig och ropar så högt han bara kan "MÅÅFAA, must å kan" (Morfar, puss & kram). Såklart han inte fick glömma att ge Albin en puss och kram innan han åker hem!

Jag fick tagit några bilder på sängen men den ska ju bäddas i ordning där uppe med och så ska jag köpa ett fint (Grönt såklart!) överkast som kan ligga på alltid eftersom man bara puttar in Albins säng och så har vi löst problemen med katthår i den nu med!



Nu ska jag strax krypa ner mellan lakanen för i morrn är en ny spännande dag! Jag ska på massage på förmiddagen och Albin ska vara hos mormorn (va annars?) undertiden och sen på eftermiddagen ska vi bort till Helena på Moarna och visa mönstret och tyget och se om hon kan hjälpa mig att sy en klänning och på kvällen kanske, kanske min faster Cin kommer hit och kollar på Antons konfirmationsbilder.

Dessutom fick jag ju svängt ihop en sats fralldeg och har nu alltså 24 frallor på jäsning i kylen under natten, tänkte kanske Anna & Ella vill komma på frukost i morrn, e ni sugna på det??


Fotat på barnens badstrand!

Idag på förmiddagen hade jag en fotografering vid barnens badstrand/fästningen/kallbadhuset och det gick jättebra!

Jag fick lov att visa några av mina favoriter!


Resten av veckan då?

Jaha vad har hänt sen sist då... Det har faktisk bara varit jobb och massa förberedelser inför SM:et så jag har inte haft tid att blogga, jag vet att jag har vart saknad och nu när sidvagnssäsongen har dragit igång på allvar så får det bli som det blir.

I måndags efter mitt lilla förmiddagsinlägg så tog vi med mormorn till Fynda och "fyndade"! Jag köpte mig ett par nya skor, rikitgt fina finskor som jag ska "gå in" snart tänkte jag. Mormorn fyndade ett lektält till Albin som han blev överlycklig för!



Efter Fynda åkte vi hem till mormorn som hade gjort en äppelpaj (va annars?) som var ljuvlig och där stannde vi och fikade en sväng!

På tisdagen var Jossan och Svea här och valde bland sina bilder på förmiddagen och på eftermiddagen jobbade jag, liksom hela onsdagen.

I dag har jag varit och pratat med brudparet som jag fått äran att fota i sommar, undertiden var Albin och klarade av sin middagslur hos mormorn och när jag var klar med det åkte jag och stan och tankade, SHIT med bilar där va, var sjutton var det för invasion??
I alla fall så bjöd mamsen på lunch när Albin vaknat och sen stannade vi kvar där i brist på något att göra... Mormorn och Albin bakade en kaka medan jag satt och slötittade lite på tv (behöver jag nämna att jag HATAR att inte ha nåt vettit att göra!), efter fikat kom pappa David och tog sig lite lunch med och sen åkte vi hem och kollade på filmen från igår. David filmade båda starterna och början av heaten så pappsen, brorsan och Joel kom in och kikade med oss, sen hittade vi på nåt!

Jag, David och Albin tog ut våra cyklar ur garaget och tog en liten tur på byn, vi cyklade bort till Höråsens lekplats och gungade (jag och David hade lite hopptävling från gungan till Albins stora förtjusning), åkte rutchkana, gungade på hästarna (jodå, både jag och David red omkring på gunghästarna till Albins ännu större förtjusning, tur att det inte kom någon!), klättrade lite bland "bergen" och gick i skogen innan vi cyklade hemåt och Albin ville stanna på skolan och plocka blommor. När både mamman och pappan tyckte det var onödigt blev han ledsen så vi fick stanna till vid cykelbanan och plocka ett gäng maskrosor... Jag försökte övertala honom att vi minsann har sånna hemma på gräsmattan, men det spelade ingen roll, han skulle ha just dom! Sen kom han ju på att han inte kunde håll i blommorna samtidigt som han cyklar så vi fick lämna kvar dom ändå (phu!).

När vi kom hem gick jag och Albin raka vägen ut i grönsakslandet och lukade medan pappan gick in och ordnade fram kvällsmaten och efter kvällsmaten fick Albin ett välbehövligt bubbelbad och nu sover lillprinsen gott!

I morrn ska jag jobba igen eftersom det är sidvagns SM nästa lördag och jag måste vara ledig då och på söndag ska jag fota en stor familj! Nu ska jag duscha VARMT (har vart lite frusen hela dagen och gått runt i en alldeles för stor och go collegetröja som säkert är bortåt 10 år gammal...) och sen gissar jag att det blir sängen för ögonlocken är så tunga...


Sidvagns SM!

Nu är premiären avklarad och jag var nervös mer eller mindre hela dagen! Mest nervös för att jag vet ju att dom kan och jag sååå gärna vill att dom ska få visa det utan massa krångel med hojjen. Nu blev det ju inte riktigt så...

Dagen började så bra den bara kunde med att dom på första snabba varvet på träningen satte 2:a bästa tiden efter Tobbe/henke och ingen gjorde bättre varv så dom hade ju en kanon start där dom verkligen fick visa var dom kan! Sen på kvalet var det likadant, näst snabbast på första snabba varvet dom körde och det höll dom nästan hela kvalheatet ut tills Robban kom och gick om på slutet, men såklart var dom jättenöjda med att få välja på grinden som nr 3!

När första heatet dragit igång och alla kommit över det stora platå-hoppet så var Coffarna 5:e upp för backen och lyckades köra upp sig till 3:a redan på första varvet! Men på 2:a varvet händer det som inte får hända, hojjen började bluddra och det var bara att bryta och köra in i depån där jag och pappa stod som 2 frågetecken. Det var 2 helt rasande sidvagnsgrabbar som rullade in i depån och skrek fula ord i mängder. Pappa kunde inte hitta felet där i depån utan det var bara att rulla ner till lastbilen och undersöka...

Eftersom dom visat att dom verkligen är snabba i år så var dom extra laddade när pappsen fixat cykeln (genom att byta tändstift & tändhatt) till heat nr 2. Gjorde en bra start (lite tack vare Henke som putta ut Fredrik i kurvan så dom kunde smita förbi på innern...) och gick ut som 3:a efter första kurvan där dom jagade andra platsen som aldrig förr genom att nosa Folkesson i röven halva heatet, sen drog han ifrån, Folkesson och jag såg på brorsan att han började vekna, skulle han orka hålla 3:e platsen?

Jag har nog aldrig vart så nervös i hela mitt liv som dom sista 12 minutrarna, Robban var ju på behörigt avstånd, men han tog in bra på dom och när bara ett ynkligt litet varv återstod så orkade brorsan inte hålla längre utan släppte om Robban och gick i mål som 4:a i andra heatet. Jävligt bra ändå skulle jag säj, men såklart var dom inte nöjda precis då, men när det fick sjunka in lite så var dom trots allt nöjda med sin insatts, det var ju första gången dom blivit 4 i ett heat!

Jag har som vanligt en hel hög med bilder från en helt ljuvlig dag ute på Annebergsbanan men 1700 personer i publiken!


På lördag (pingstafton) är det dax för SM-deltävling nr 2 ch den går av stapeln i Hörby, skåneland.
Jag har fått hjälp av snällaste kusin Anna till att boka hotell så på fredagen efter att jag jobbat färdigt drar vi ner till Kristianstad och sover på hotell för att vara pigga, utsövda och mätta till nästa spännande tävling!

Mycket nu!

Jag håller på att lägga in bilderna från Sidvagns SM:et i går men det tar tid och sen ska jag vara på möte klockan 10 så Albin får vara hos mormor en sväng men jag hoppas kunna lägga ut lite bilder under dagen/kvällen!

Mysmåndag!

Som vi har myst idag! Det märks att vi vart ifrån varandra mycket i helgen (jag & Albin alltså) för idag har vi myst hela förmiddagen! Tanken var inte att vi skulle vara hemma, men efter vi myst och läst i sängen i morse så ringde farmorn och ville komma förbi en sväng när hon ändå var i byn.

Efter frukosten gjorde vi i ordning lite här hemma, dammsugit, tvättat, fixat med kattlådorna och röjt av, sen kom farmorn och efter det var tanken att vi skulle åkt in till stan men Albin började bli trött så vi stannade kvar hemma, satte oss i soffan och kollade på animal planet, Albin älskar det och jag fick snozat på honom så jag nästan har fått hela helgens dos av gos!

Albin somnade i min famn och jag bar upp honom i sängen så nu ligger han och nanar med båda kisarna bredvid sig i sängen. Jag ska ut och hänga upp tvätten och sen börja med maten så tar vi och åker till Factory Outlet med mormorn i eftermiddag!


Utlovade bilder...

Här kommer dom! Bilderna som jag lovade att visa er, från i går kväll och idag!









Nu upptäckte jag dessutom att jag skrivit fredags-mys på den översta bilden, ska ju naturligtvis vara lördags mys!

Jobbehelg...

Det är därför ni inte hört så mycket av mig i helgen, för jag har jobbat!

När jag har denna jobbehelgen (fredag- söndag) så träffar jag ju inte Albin så mycket så därför blir det att jag tar vara på hans vakna tid när jag är hemma och det på bekostnad av mina trogna bloggläsare men det får ni stå ut med! 

Nu har jag i alla fall jobbat sista passet för helgen och när jag kom hem så var huset tomt, David och Albin är ute på motorbanan i Ljungby med morbrorn och morfarn så då passar jag på att sitta här en stund. Tänkte lägga in bilder på våran goá grillbuffé från i går men David har tagit med kameran så det får bli senare, men jag lovar inte att det blir idag för vi ska nämligen iväg till fästningen och kolla på när John ska på studentbal!

Nu ska jag ta mig en vilopaus i soffan, jag är helt slut och då har dagen igentligen inte varit så värst ansträngande men att jobba mellan 8-14 utan minsta lilla rast och dessutom stående hela tiden (jag vet att jag kan sitta på stolen i kassan men den stolen passar inte mig alls, benen får inte plats och man måste sträcka sig så långt när man ska slå in PLU nummer, så jag står!) En god, varm kopp te ska jag avnjuta med en gosig katt i knäet tänkte jag!

Kameran går varm...

Nu förtiden går kameran varm! Idag på förmiddagen var jag iväg och fotade sötaste lilla Svea och det gick jättebra! Hon var inte på sitt allra bästa humör men vi ordnade det ändå och här kommer mina favoriter!



Efter att fotograferingen åkte vi hem snabbt som ögat (Albin var med mig men sov i bilen och vaknade lagom tills vi skulle åka hem) och fixade lunch, pappan kom och lunchade med oss vid kvart över 12. När vi alla var mätta i magen fick pappan ta och åka bort men Albin till sötaste mormorn som passade en stund så jag fick gjort klart bilderna och vid halv 3 åkte jag bort och hämtade honom och provsmakade kakan dom bakat. Direkt från mormorn till Jenny & Elsa som skulle beställa PartyLite så nu ligger ordern redan på centrallagret i Holland och våra grejer borde komma inom 2 veckor!

Vi åkte hem en sväng i mellan och bytade kläder på Albin sen kom pappan och hämtade oss och vi åkte med in till stan. Medan pappan hade möte med revisorn gick jag och Albin ut till hamnen och kollade på båtarna och när vi kommit längst ut så öppnar sig himmlen... En redig hagelskur får vi över oss innan vi hinner ta skydd på toaletterna vid kallbadhuset. Men det var u inte världens trevligaste plats att söka skydd på så vi gick upp mot fästningen och ställde oss i ett av valven tills det värsta var över och vi vågade oss ner igen.

Medan vi väntade så gick vi in på Fiskexporten och köpte kvällsmat, varsin räkbaguett och Albin fick en kokt korv med bröd på hamnkiosken och när vi var redo att knalla till bilen och äta så spricker det upp och solen tittar fram så vi satt på bänkarna och åt medan fåglarna underhöll Albin så han fick i sig nästan hela korven!

Vid kvart över 6 kom pappan äntligen ut och när han fått i sig sin baguette så styrde vi hemåt och Albin somnade som en stock i min famn strax efter 7 och nu ska jag bara beställa lite kort, sen blir det Criminal Minds och sängen...


Konfirmanden John

Jag har fått ok från John, att visa bilderna jag tog på honom, vid dammen i söndags och här kommer dom!


PartyLite??

Någon som ska ha nåt från PartyLite förresten? Jag tänkte lägga en order i veckan...

Votivljusblandning

Bilden lånad från PartyLite.se

Årets första...

Jag har precis skalat årets första svenska färskpotatis! Inte från mitt eget land dock, dom har inte kommit så långt men jag köpte igår så vi ska smygstarta lite idag med färskpotatis, sill, grädde, gräslök och ägg!

I dag på förmiddagen tog vi oss en cykeltur bort till mormorn!



Nu ska jag ner och sätta på potatisen för i eftermiddag kommer pappan hem och busar med Albin, jag ska jobba i det fina vädret...


Avslutning...

Idag hade vi avslutning på mamma-barn gruppen och det var riktigt roligt, vi var ju som sagt ute på Haborg och för en sån som Albin som älskar djur var det ju nästan paradiset på jorden!

Till Desireé hade jag gjort en tavla som vi alla mammor (utom en...) lagt ihop till och jag hade beställt ett kort av Anna, gissa om det var en uppskattad present?? Hon blev nästan lite rörd!


Tavlan hade jag framkallat i storleken 50x70 cm och ramat in så det var ingen liten tavla direkt!

Efter avslutningen åkte vi hem och Albin fick sova en stund medan jag passade på att ta en dusch. Mormorn kom och var Albinsugen så hon fick äran att väcka honom och sen fick han lunch innan vi åkte vidare. Mormorn skulle köpa massa nya blommor så vi stannade på Växtriket i Läjet och fick hela bilen fylld med uteblommor som mormorn skulle plantera i kväll...

Sen åkte vi in till stan, hämtade Albins armpuffar på Håstens simhall, betalade en annons på VP, kollade nya mobiler på Leifs och skuttade runt lite på torget innan vi åkte hem till mormorn och fika på paj!

När vi var där ringde pappan och sa att markiserna kommit!! Vi snabbade oss att handla för att åka hem och kolla när pappan & morfarn satte upp den första av 5...


Det ska vara en likadan markis på det stora fönstret på övervåningen och på alla 3 mot framsidan!

Vi gick in ganska direkt och gjorde äggmackor och sen fick Albin ligga i vagnen och mysa när jag gick en liten kvällspromenix och sen somnade han med och nu ligger han ute och sover, jag ska strax bära upp honom.

Fick några fina bilder på min vackra kattflicka, vad tycks?



Nu ska jag krypa upp i sambons famn och kolla på tv innan sängen väntar!


Vårt smultronställe!

Idag har jag haft en fotografering i Sibbarp och innan konfirmanden kom dit så passade jag på att knäppa några bilder med kameran...



Sen åkte jag hem, sövde Albin, började med bilderna, hjälpte Tessan med lite Photoshop-skola, lagade middag, väckte Albin och åt lunch!

Efter lunchen åkte jag och Albin in till vårt smultronställe, Öströö fårfarm där vi mötte upp mormorn och Laila. Jag och Albin åkte lammsafari och han ville inte att det skulle ta slut, "åka mer" sa han när vi stanna...



Efter safarin tog vi en fika i gröngräset och sen åkte vi om mormorn på vägen hem så Laila fick lite Albin-gos!

Morfarn höll på med sidvagnen och det är intressant ska ni veta...


Nu ska jag packa ner Albins nattsaker och så ska vi hem till mormorn & morfarn och äta (idag igen...)

I morrn är det avslutning på mamma-barn gruppen och jag har gjort en stor, fin tavla som Anna har gjort ett superfint kort till, ska ta en bild och visa er senare! Nu börjar det kurra i sambons mage...

Inne-bus & Ute-bus!

Jag orkar (som vanligt) inte med någon längre redogörelse utan det får bli bilder (oxå som vanligt...), ni kanske börjar tröttna på alla dessa miljoner bilder?



Till fikat gick vi ut i det fina vädret och då kom morfarn och morbrorn hem från banan så vi satt ute en bra stund och bara hade det lördagsmysigt i trädgården!



När David skjutsat hem Jonas & Evelina så fixade vi i ordning oss och åkte till mormorn & morfarn och åt smarrig potatisgratäng med köttfärs i, kollade på Robinson och hade ännu mera lördagsmys! Nu ska jag alldeles strax krypa ner i min nybäddade/vädrade säng med nytvättade, utehängda lakan och sova som en sessa natten igenom!

I morrn har jag en fotografering ute på förmiddagen så snälla ni, håll tummarna för fint väder (eller i alla fall uppehåll!) och på eftermiddagen har jag lovat Albin en lammsafari!

På språng!

Idag har vi vart på språng nästan hela dagen och det har vi mått bra av! Vi har simmat, vart på banken, tankat, lämnat bilder till Milla, handlat på Hajen, vart om apoteket, handlat igen på ICA och lagat en good tacopaj!

Jag är sååå trött, har suttit och filat på ett collage till Varbergs Djurklinik för att dom hjälpte våran Pyz, gjort inbjudningskort till svärmor, beställt massa kort och sånt så jag kommer bara visa lite bilder från dagen som vart...



Tänkte göra nåt sånthär, vad tror ni om det?




Uttråkad?

Har konstaterat att det ju måste vara något fel på mig... Idag har vi verkligen tagit det lungt och jag mår fysiskt dåligt av att inte ha gjort nåt!!

Vi började dagen tillsammans med pappan som bestämde sig för att ta en dag och göra klart alla småjobb som aldrig blir färdiga så han var hemma och vi hade mysfrukost och sen lämnade vi hemmet ungefär samtidigt vid halv 8, David åkte och jobba medan jag och Albin gjorde ett besök i Ullared! Vi var inne strax efter 8 och vi hittade massor med bra saker! När var klara var klockan bara 9.40 så vi gick och tog en frukost-fika innan vi besökte Sko-Boo och köpte 4 par skor! Albin fick sandaler, jag & David varsitt par "crocs" och så hitta jag ett par lite högre, fina skor till mig som faktiskt var sköna!

Albin fick en piké t-skirt och en collegetröja inne på Gekås och sen kom några eftersläntare från H&M, ett par shorts och ett par basketdojjor, som han så snällt mannekängade framför kameran...


Vi åkte hem igen och Albin somnade i bilen. Jag passade på att börja måla mina ljushållare som fick bli vita efter lite funderingar. Albin vaknade och vi åt lunch alla 3 tillsammans medan tvättmaskin & torkumlare gick på högvarv med mina nya handdukar...

Vi röjde av lite och sen åkte vi till Gustavssons blommor och köpte massa nytt och fint, till vardagsrummet och Albins rum, jag hade ju presentkort där! På vägen stannade vi till på ICA och köpte fika, Albin valde och då blev det glass, han valde även vilka glassar vi skulle ha...

När vi fikat klart skickade jag ut pojkarna och började röja runt med dammtrasen så nu är nedervåningen klar och jag ska bara ta golven där i morrn. Vid 6 kom pojkarna in och vi hade kvällsmats-mys och sen efter dusch, tandborstning, lite läsning så tog vi vårab älskade unge i vagnen och gick ut på den dagliga kvällspromenaden!

Nu sitter jag här och är uttråkad efter att inte ha gjort nåt direkt vettigt idag! I morrn ska vi i allafall och simma på förmiddagen, sen välkomnar vi alla förslag på underhållning!


Läst VP idag?



Såg ni då dessa 2 sötisarna som jag har fotat??

Jag har jobbat hela dagen och när jag kom hem så åt vi kvällsmat, duschade och sen gav vi oss ut på kvällspromenaden hela familjen och nu ska jag snart krypa upp i soffan med David och kolla på Grey´s, ska bara dricka ut mitt te...


Härlig förmiddag!

Nu är vi precis hemkomna från vår frukost-dejt med David och Camilla, pojkarna har haft så roligt och jag och Camilla har tjötat massa. Camilla är verkligen helt underbar, jag fattar inte hur man kan känna sånt förtroende för en annan människa som man inte känt längre. Vissa människor man träffar har den underbara egenskapen och jag har fått äran att lära känna några sånna personer.

Pojkarna har busat som två vildar och Albin somnade som en sten i bilen på vägen hem och nu sitter han där och sover. Jag hade hoppats att mitt PartyLite paket skulle komma medan han nanar så jag kan hämta det, ska bli så spännande med dom nya dofterna!



David och Albin är lika gamla, David är 11 dagar äldre och en aning större och han pratar inte heller så mycket.


Som vanligt när vi kommer bort någonstans där det leks så blir min unge totalt genomsvettig och det var bara att plocka av både t-shirt och sockar...



Nu ska jag ner och börja med middagen, vi tänkte ha Rosepepparlax, kommer ni i håg?

Ny dag, nya bilder...

Jag sitter här och gäspar, Albin vaknade sådär tidigt och jag var tvungen att gå upp eftersom David hade en bit att köra i morse och då åker han redan vid 6 så det var bara för mig att kliva upp. Jag kröp i och för sig upp i soffan under filten med min HN men Albin vill inte gärna att man sitter där helt själv och läser utan ska då komma och krångla i knäet och så, så det blev väl ingen direkt reda med den läsningen...

Efter frukosten och en snabb kik på DMI radar så tog vi på oss och cyklade bort till mamma-barn gruppen där det var näst sista gången, vi kommer att sakna det, men vi ska fortsätta träffa Karin, Ella & Erik, Emelie & Hugo och säkert Jenny & Elsa! Nästa gång är det sista gången och då ska vi bort till Haborg djur & kul och grilla och ha mys! Jag har gjort en stoor tavla som kom med posten idag som vi ska ge henne tänkte vi!

Efter middagen så åkte jag och Albin bort till ICA, hämtade paket, slängde papper och sen åkte vi bort till Linda och Elina och fikade. Sen tillbaka till ICA och handla och efter det var det redan dax för kvällsmat och sen fick Albin leka lite med sin kreativa sida som ännu är ganska outvecklad då han inte gillar att "pyssla" det händer helt enkelt för lite men jag har kommit på att innan läggdax funkar det rätt bra!



Nu ska jag snart kila ner och sätta mig i soffan bredvid David och kolla på CSI och i morrn ska vi ha frukost-dejt med Camilla & David!

Full fart, som vanligt!

Idag var allt som vanligt igen, Albin väckte oss redan vid halv 6 så det var inte lönt att dra sig, jag satt iofs kvar i sängen en stund och spelade lite tetris på mitt GameBoy men sen kom Albin och ville läsa så vi gick igenom sagoböckerna innan det var dax att gå ner och äta frukost. Jag åkte bort till ICA, öppnade, bakade bröd och fyllde in mejeriet. Sen åkte vi hem igen och då kom farmor Rigmor och hjälpte oss måla medan jag sövde Albin och började på middagen, idag hade vi kokekorv, med potatis, ärtor och stuvad spenat (som Albin älskar, han säjer "me sås!"). Efter maten tog jag och Albin våra cyklar bort till mormorn där han skulle vara på eftermiddagen så vi fick målat i fred och jag passade på att ta lite bilder på fruktträden innan jag cyklade hemåt igen.


Väl hemma så stod David balanserandes på räcket och målade med den sista färgen så det blidde bara lite målning inomhus för min del (vi hade några foder som inte var klara), men sen började jag duka fram för fikat som mormorn hade med sig, en rabarber/jordgubbspaj med vanlijsås, mmmmm!

Det började bli ganska kallt i trädgården så när mormorn, morfarn och farmorn åkt hem så tänkte jag att vi skulle gå in och börja göra oss färdiga, vi skulle på kalas på kvällen, vid 7, till Farbror Jonas i stan.

Men jag slogs så plötsligt av min rastlöshets-sida så jag stuvade in Albin och kameran i bilen och så åkte vi ut till Öströö en sväng där vi fick klappat lammen och även se ett nytt litet lamm födas i laggårn (ja, jag vet men det känns as töntigt att skriva ladugården när man ju säjer laggårn!). Vi stannade väl lite drygt en timme och när jag är på väg hem vid 5 snåret så får jag ett meddelande att vi visst skulle vara hos Jonas vid 6, men det fixar vi, vi är så snabba! Jag pyttsade in Albin i duschen hos David och sen gjorde jag i ordning kvällsmaten till grabbarna så det bara var för dom att äta medan jag duschade och sen åkte vi in, kom i tid och allting!



Nu har vi vart ute och kört en sväng nere vid havet när vi ändå var på väg hem, vi kollade in läget i Apelviken, Södra Näs, Läjet, Galtabäck och Björkäng innan vi kom hem och nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig tror jag, Albin kommer säkert inte sova längre än till max klockan 6 och då är det bara att vara pigg och allert!

I morrn är det näst sista gången på mamma-barngruppen...


Målar huset!

Nu har David satt in alle man på att måla vårt hus! Rigmor, Jonas och Evelina är betrodda med pensel, John röjer i trädgården och Farfar Jan underhåller Albin. Jag har jobbat hela helgen så jag har inte hjälpt till så värst mycket men Albin har behövs skuras så som han sett ut och det har hamnat på min lott!




Nu ska jag kolla på Robinson med min man i soffan!

15 år sedan...

Idag är det 15 år sedan min morbror Bo gick bort.


 

RSS 2.0