Mer sommar!


Massa utelek idag med, så det blir bara bilder idag med. I morrn och på onsdag jobbar jag så vi får se om vi hinner med någon blogg...

Poolen!

Hela söndagen i poolen!



Nu tar jag med mig kameran och fortsätter ute vid poolen...


Sidvagnscross SM i Nynäshamn



Jag orkar inte med någon längre utläggning, utan låter bilderna tala för sig själva. Vi hade strålande sol, brist på vatten, söndervattnad bana (visst är det kostigt eftersom dom trots allt hade vattenbrist...?), spänning på högsta nivå och jättetrevligt sällskap, med andra ord en kanonhelg i Nynäshamn!

Pojkarna blev 6:a i första & 7:a i andra, sammanlagt 6:a för dagen och ligger på en 11:e plats i tabellen efter att ha kört i mål i 3 av 6 heat.

Varmt!

Sååå varmt det har vart idag! Jag har målat brädor, David byggt vår veranda, mormorn legat och solat i/vid poolen och Albin sprungit i mellan oss alla 3!



I morrn åker vi till Nynäshamn för den 3:e deltävlingen i SM Sidvagnsmotocross så det kommer vara lite tyst i bloggen nu några dagar!

Syskonen W!

Fick lov, av min underbara vän Camilla, att visa hennes fina barn, Jenny, Emma & David som jag fotade i måndags.



Har vart iväg idag med och fotat, en student men jag har inte kollat om det är ok att lägga ut än så det får vänta...

Nu är sommarn här!

På riktigt är den här för vi har fyllt upp poolen!! Idag när David kom hem satte vi i gång med det och den är faktiskt redan full! det brukar ju kunna ta 3 dygn att fylla upp den men det måste vart bra tryck idag och dessutom använde vi 2 slangar.

När det var som varmast idag så låg både jag och Albin och plaskade i det lilla som hunnit bli i poolen som faktist är på 9000 liter vatten och våran räddning dessa varma sommar dagar! Björklund var oxå här och hjälpte till, det är faktisk han som har fotat poolbilderna eftersom jag oxå är i vattnet (men bortklippt pga saknad av solbränna...)

När vi fikat och bara satt och mös ute i trädgården kom brorsan hem från jobbe och vi bestämde vad vi skulle äta till kvällen. Jag stack och handlade, det blev grillade rev, grillade lammspett, kokt färskpotatis och lite blandade sallader (Tzatziki, råkost, coleslaw, mimosa) medan David tände grillen. Morfarn kom oxå bort och åt med oss, sen kom Andreas (rörmockarn) och fixade lite i vårt garage.

Jag älskar sådana här dagar! Härligt väder (lite för varmt för mig, men jag kan hålla mig i skuggan eller i vattnet) och alltid fullt med folk i trädgården som leker, äter och myser, hela sommarn får gärna vara sån för mig! Sen tycker jag jättemycket om hösten/vintern oxå när det blir kallt och murrigt, man tar på sig, tänder ljus och myser inne framför brasan.



Efter maten blev det studsmattehoppning för hela slanten, David och brorsan gjorde diverse konster och David testade även några nya funktioner på kameran. Albin hade duschat och låg och tittade på i sin vagn men sa flera gånger att han var jättetrött och han somnade faktiskt efter en liten stund. Fjant är ju en ständig följeslagare så fort man är ute i trädgården...

Nu ska jag lägga mig, för i morrn är David ledig (nåja, han ska visst iväg och fixa några smågrejer) och vi ska fixa massa grejer och så ska jag till tandhygienisten med på förmiddagen, jippie!


Fota... Igen?



Albin får följa med sin mamma överallt, idag har vi fotat en student och innan hon kom testade vi lite...
Medan jag fotade satt Albin på sin filt och hade picknick!

Kom på en grej...

Jag kan ju visa er bilderna på Albin som jag tog idag, han fick med låna kattunge och storasyster en stund...


Fullt upp, som vanligt!

Davids jobbebil är på service idag så jag & Albin fick köra honom till jobbe i morse, han jobbade på Göingegården i stan idag så vi passade på att ta vägen om Hajen då vid 7 snåret i morse, inte många handlade då kan jag säg...

Hem och äta frukost och packa fikakorgen, sen åkte vi till Sibbarp och Carusedammen för att fotografera. Albin fick följa med mig för det var ju hans kompis David med syskon & husdjur som skulle fotas, sammanlagt 3 barn, 2 hundar och 4 7-veckors kattungar... Det var inte det lättste kan jag säj men det gick! Resultat får ni se i morrn om familjen går med på det, dom kommer och kikar i morrn!

Efter fotografering & fika i det gröna så åkte vi hem, Albin somnade i bilen och jag laddade över bilderna och packade ur bilen, sen ringde David och hade blivit färdig tidigare än han trodde så vi åkte och hämtade honom, lämnade honom i Tvååker, åkte bort till mormorn och käkade en snabbis innan vi åkte tillbaka hem och hämtade David igen. Tillbaka in till Göingegården för nästa tätskikt, jag & Albin plockade lite blommor utanför på en äng när han plötsligt kommer på att han behöver göra nr 2...

Nöden har ingen lag så vi gick till skogen och begravde "det" under en stor hög med stenar som vi hittade, tur att mamman i familjen inte går någonstans utan våtservetter! När vi var färdiga med våra bestyr så var pappan oxå klar så vi åkte in till stan och tog varsin glass på kulingen i väntan på att tätskiktet på Göingegården skulle torka,

Jag hade tagit med mig några dagar gammalt bröd som jag hade hemma så efter glass & kaffe gick vi ner till vallgraven och matade ankorna & fiskmåsarna som bara dyker upp hur oinbjudna dom än är! När brödet var slut gick vi till barnens badstrand och badade fötterna alla 3 sen tog vi en omgång minigolf innan vi åkte tillbaka till Göingegården.



Väl hemma igen,  vid 6 snåret, gick jag in och fixade kvällsmaten, bredde mackor och gjorde varm choklad & te som vi åt ute på altanen i solen, hög mysfaktor! Brorsan kom ut ur sitt lilla hus och satte sig med oss, sen kom Magnus B och till sist kom pappsen, han kommer nästan fram om varje dag, det är så gulligt! Albin nästan väntar sig att morfar ska komma, i alla fall en stund! 

Jag och Albin tog en lång, välbehövlig dusch efter all ute lek, hela dagen, sen somnade han som en stock i sin vagn och jag har precis kollat på Criminal Minds och ska strax krypa ner mellan lakanen och hoppas att natten som kommer blir lite svaligare än den som var!


Underbara midsommar!

Vi har haft en helt underbar midsommarhelg och jag har såklart haft kameran med mig!



Idag har jag jobbat en stund och sen fick jag mat hos mor & far, där Albin vart hela dagen eftersom David oxå jobbat.
Vi satt på altanen och hade det gott i sommarvärmen!



Eftersom David har så mycket på jobbet så blir det inte mycket tid vid datorn så ni får nöja er med detta lilla så länge.

Midsommar!



Idag har vi midsommar och utanför har det just regnat stoora regndroppar...
Men det värsta kanske dragit över nu?

I morse väckte Albin mig vid 6 (woho, sovmorgon!), då var pappan redan nere i Kvibille och jobbade för fullt,
han vill verkligen inte missa sillen.

När vi ätit, tagit på oss och fått ut cyklarna ur garaget så cyklade vi bort till Camilla och gav Tusse hans medicin. Camilla och barnen firar midsommar med hennes faster och katten Tusse har blivit biten i bakbenet och behöver sin antibiotika 2 gånger om dagen så vi hjälpte till med det!
På vägen dit märkte vi att vi hade Fjanten i släptåg och han vägrade gå hem, dessutom vröla han högre och högre ju längre bort vi kom så jag ringde brorsan som naturligtvis inte hade telefonen på! Pappa fick rycka ut och vi fortsatte mot Camillas så fick han komma dit och hämta honom, jäkla katt!

Vi stannade och gosade en stund med Tusse innan vi gick ut och plockade blommor till våra kransar, ganska mycket hittade vi och jag som bara älskar fläderblommor och framför allt doften, klev ut i snåren och hämta massa blommor som vi har i våra kransar och det doftar underbart!

Efter krans-bindningen gick jag och Albin en promenad så han somnade och nu ska han strax väckas så vi kan åka bort till mormorn & morfarn och äta sill,potatis, grädde, ägg och gräslök! Hoppas David hinner hem, han älskar det!
Till kaffet gissar jag att vi får jordgubbstårta...

I kväll ska vi åka och äta på restaurang, ja, jag vet, det är kanske inte det man brukar göra på midsommar men David ska jobba lika tidigt i morrn så han vill gärna ta det lugnt idag.

Lovade ju att visa bilder från mormorns födelsedag, här kommer dom!


Mammas födelsedag!

Igår var det ingen vanlig dag, för det var mammas födelsedag!

Vi började födelsedagen med att åka in till stan. Mamma hade bokat en tid till mig & henne hos en osteopat mitt i stan, jag har aldrig varit hos någon och inte hon heller och vi båda tyckte det var jättebra och ska gå dit igen!

Medan mamma var där så gick jag, pappa & Albin ner till hamnen och kollade när Grenå färjan lämnade hamnen och det visade sig vara så intressant att vi knappt fick med oss Albin därifrån! Vi åkte upp till stan igen och jag gick in på mottagningen medan mamma gick och kollade efter klänning och pappa sövde Albin i bilen. När jag var klar så mötte mamma mig och vi gick och kollade på en klänning mamma hittat som jag skulle vara smakråd till och den var jättefin men som vanligt när det gäller mamma så fick dom lov att sy in den lite så vi skulle komma tillbaka på eftermiddagen och nåla in den.

Vi åkte hem till Tvååker där brorsan var och mamma fick öppna sina paket från oss i familjen, hon fick en sprillans ny laptop med router som hon blev sååå glad för och sen åkte vi vidare för lunch. Pappa bjöd oss alla (jag, Albin, brorsan och mamma förstås) på lunch på Motellet, mamma & pappa åt levergryta och till det drack födelsedagsbarnet ett glas vitt medan jag, brorsan och Albin åt kycklinggryta som var riktigt god! Albin fick en glass efter det och vi drack kaffe & te innan vi åkte hem och lämnade av brorsan.

Vi åkte vidare mot Falkenberg och Factory outlet där mamma fått presentkort dagen innan som hon tänkte sätta sprätt på. Hon köpte en optisk liten mus till sin nya dator, en ny kamera väska, en lyxig solstol till alla varma sommardagar och så fick Albin 2 leksaksbilar oxå... När vi var klara där så åkte vi hem och lämnade av Albin & morfar för att åka in till stan och nåla in den där klänningen som mamma skulle ha. När vi kom in till stan så började vi med att ta vasin kopp kaffe/te och dela på en kärleksmums på café Mignon så vi säkert skulle vara på allerten när klänningen skulle provas in och det gick jättebra, dessutom skulle nya skor inhandlas så vi gick runt i stadens olika skoaffärer och prvade skor till klockan var halv 6 eller nåt innan vi kom på att vi nog fick dra oss hemåt, vi skulle ju köpa med oss nåt ätbart hem! Jag föreslog att vi skulle gå om Tovedals först så det gjorde vi men där hittade vi ingen som föll oss i smaken så vi bestämde oss för att gå om Kvantum på vägen till bilen. På samma gata som Tovedals låg en liten klädaffär som vi aldrig sett förut där det kryllade av "mamma kläder" (med mamma kläder menar jag kläder som min mamma gillar...)! Mamma vill eförst inte gå in men vi hade ju nästan 20 minuter på oss innan butiken stängde så jag gick in och mamma hittade såklart massa hon gilla... Innan vi gick därifrån så hade ett litet vitt, urgulligt linne från marlboro classics slunkit ner i shoppingkassen i den lilla mysiga äfferen som hette Hagdorns. Inne i affären hände en ganska skojjig insident med en spindel med utlänskt utseende men det är en lång historia men den innefattar i alla fall ett par haremsbyxor, jag och en super mesig vad-som-måste-vart-en-homosexuell-man!

Efter detta sista inpulsköpet som oxå vart på pengar hon fått dagen innan (som lixom tog slut där på självaste födelsedagen...) så gick vi upp till Kvantum och köpte oss en smörgåstårta och en liter jordgubbar! Vi åkte hem till oss där David, pappa & Albin väntade och sen smaskade vi på skajdjurtårta som var smarrig. Till kaffet åt vi jordgubbar och en Frödinge Schwarzwaldtårta som mamma fått av ICA, sen var det laptopsurfing för hela slanten!

Jag tror mamma hade en toppendag på sin 50-årsdag, vi hade det och jag kan inte tacka mamma & papap nog för att dom bjöd mig och Albin på denna fantastiska dag! Nu ligger han och nanar hemma hos mormor, för det där med att försöka ta bort eftermiddagsluren var ju ingen hit, så jag får väl helt enkelt stå ut med att stiga upp vid 5-6 snåret VARJE DAG... Man får ju mycket gjort på förmiddagen i alla fall!

Jag har lite bilder från igår men kameran ligger borta hos mamma så dom får jag visa senare!

Vackraste brudparet någonsin?

Jag vet inte om jag vill gifta mig längre, finns ju ingen möjlighet att kunna vara så fina som Jeanette & Christian med sötaste brudnäbbarna i världen, Ellen & Elsa!
Idag har jag vart hemma hos Fru Bergman och visat bilderna från i lördags och hon var lika nöjd som jag och jag fick även tillåtelse att visa några av mina favoriter och här kommer dom!




Nu har jag suttit och pillat med photoshop hela kvällen nästan, David jobbade sent och Albin somnade på en sekund efter att ha vart vaken hela dagen! Japp, ni läste helt rätt, han har inte vilat middag idag utan vi ska se om vi kan få snurr på det här och kanske få honom att sova längre på morgonen. Jag tror inte det, men jag är inte sämre än att jag kan pröva!

Bröllop!

Igår hade jag en bröllopsfotografering som gick över förväntan bra! Jag tänker inte visa er några bilder idag eftersom brudparet själva inte sett än och godkänt. Gårdagen gick lixom lite i ett. Jag träffade brudparet strax efter klockan 13 och sen fotade vi och så tills det var dax för kyrkan klockan 16 och där var jag med hela tiden tills det var slut och sen var det bara hem och fixa för kvällens kommande fest!

Allt gick bra, mycket folk var det och hög volym! Alla verkade ha haft kanoners där ute, jag var med en stund, tills mamma & pappa åkte hem vid 11, sen gick jag in ifall Albin skulle vakna, la mig i sängen vid 1, men kunde inte somna innan musiken tystnat och David kommit och lagt sig, kan klockan ha vart strax efter 2 tro...

Albin vaknade som vanligt vid strax innan 6 och hade inga som helst planer på att somna om så vid 7 gick jag upp med honom och vi satte oss i soffan och kollade på Emil & Griseknoen till strax efter 8, sen fixade vi frukost och väckte pappan som kom ner och åt med oss. Efter frukosten gick grabbarna ut och tog hand om allt från i går medan jag tog mig ann korten från igår som blev så fantastiskt bra att jag knappt kan tro det! Kan inte ha haft mer tur med vädret!

Nu har David och Albin åkt till svärmor för att äta och sova, eller, Albin ska sova, David äta och så tar dom med mat till mig så äter jag och Albin när han vaknat! I eftermiddag ska vi ha styrelsemöte hos Louise så denna dagen lär oxå gå ganska snabbt!

I morrn ska jag fota 3 syskon (om vädret tillåter) och på kvällen kommer en tjej och ska titta på sina bilder och beställa lite.


Mer student!

Kom ju på att Ida oxå har tagit studenten nu och jag fotade henne i tisdags och lovade vänta med att visa er bilderna tills hon sprungit ut och det har hon gjort nu så nu visar jag dom och behöver jag säja att jag är ruskigt nöjd!
Så fin hon är!




"Sjung om studentens lyckliga dar..."

Idag har Davids lillebror John tagit studenten och det har vi firat med utspringet på skolan och sen fest hemma i svärmors trädgård! Maten var utsökt och tårtan likaså, nu har vi kommit hem efter en hård dag och mamman sitter här och gäspar. Jag tänkte faktiskt gå ner, ta en kopp te och några knäckebröd och sen bara sätta mig i soffan och vara!

I morrn jobbar jag hela dagen lång, på lördag har jag en bröllopsfotografering (håll tummarna för vädret!) och sen på kvällen har vi en liten "sidvagnsfest" här hemma i trädgården (där spelar inte vädret någon roll, vi har tält och massa mysljus!).

Nähe, nu har jag gäspat klart för idag men jag sak visa er lite bilder från våran dag!


Mest bara bilder jue....

Nu är det så ett tag, massa fotograferingar nu, baler, studenter, bröllop och barn! I dag har jag faktiskt vart iväg och fotat en student och det blev så jäkla bra så jag rös när jag satte mig och redigerade! Jag lovar att visa er dom, men det får bli efter studenten.

Nu i kväll har vi vart i Grimeton och hjälpt svärmor med allt kring Johns student. Han springer ut på torsdag så idag satte vi upp tältet i trädgården och det var ju världens bästa väder för det, ösregn... Det blev bra till slut och det kommer nog vara skönt att sitta i tältet på torsdag för det ska visst inte bli så bra väder.

Annars idag har vi haft det ganska lungt, morgonen började iofs inte så bra. Albin vaknade som vanligt FRUKTANSVÄRT tidigt och mamman gick som i en dimma på morgonen, men piggnade till vid morgontidningen och en kopp te när Albin kommer ner och berättar att han kissat på Kajsa (katten)... Jag följde med honom upp och mycket riktigt hade han kissat jättemycket i våran säng och på Kajsa, med flit!! Jag visste inte vad jag skulle göra, skickade in Albin på rummet medan jag tog hand om allt och Kajsa som var alldeles blöt! Hade hhan bara "trotsat" (om det nu är trots) genom att kissa i våran säng men att han gjorde det på Kajsa?!?! Vad göra?

Hur som helst så förklarade jag om och om igen att sådär gör man inte, kissar gör man på toaletten och jag tror faktiskt han förstod, jag har frågat ett par gånger under dagen oxå och han har svarat att man inte får kissa i sängen eller på Kajsa utan ska göra det på toa.

När vi tvättat, ätit frukost med pappan och packat kamerautrustningen så åkte vi bort till mormorn där Albin fick sova middag medan jag fotade Ida och sen till och med hann redigera alla korten innan han vakna ochh jag åkte och hämtade honom för mormorn skulle jobba.

Vi fixade lite lunch och sen packade vi cykelkärran full med allt papper, burkar & glas som skulle till återvinningen och åkte bort och slängde det och passade då samtidigt på att handla lite. Väl hemma fikade vi och sen kom morbror hem och vi fick busat lite innan vi åkte till Grimeton.

I morrn har vi ganska mycket som ska hinnas med, tänkte åka till Gekås och fixa lite grejer inför vår kommande sidvagnsfest som ska äga rum i trädgården på lördag tydligen, det kom brorsan på hastigt och lustigt i går och det visade sig att alla kunde komma... Sen ska jag fota yttligare en student om vädret tillåter och förbereda grejer till Johns student!

Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp det, sen ska jag nana och hålla tummarna att jag få sova längre än till 6...

Bal!

I söndags var det bal i Varberg och jag fotograferade underbart vackra Jennifer & Simon innan dom skulle iväg.


Min vackra, vackra mamma!

Hon har varit på The Studio idag och blivit smikad, stylad och fotad och såhär fin är hon, älskade lilla mamma!



Mera hopp & bus!




Studsmatte-premiär!


Tjuvkik...

Kvällen är sen och jag är trött, men jag kan inte lägga mig utan att låta er tjuvkika på vår dag med hela tjocka släkten!



Våra sötaste små ungar!


Bilder!

Nu har ni väl längtat ihjäl er på bilder! Nu har jag i alla fall tagit mig en liten stund till att fixa till bilderna som jag tog i går så får ni se dom. Jag ska alldlels strax väcka Albin så jag hinner inte med någon längre redogörelse nu, kanske den!

Louise och Bodil har varit här och bästaste mamman i världen var här med en äppelpaj och vaniljsås till fikat. Nu har dom åkt hem, några ljus (och en beställning....) rikare och mammsen likaså.



Jag fick fixat i ordning väggen i vardagsrummet i går med, fint va?


Nu kom David och vill ha lunch, hoppas kunna skriva mer i kväll!

Ny kamera!!

Jag har väldens bästa sambo & son! Efter en inte helt lyckad dag på jobbet kommer jag hem och möts av mina två helt fantastiska killar som har ett paket till mig! Albin (som fömodligen har hjälpt till att slå in paketet) hjälper mig att öppna paketet och det tar ett tag innan jag fattar vad det är, en helt ny kompaktkamera!
En Nikon COOLPIX S220, en svart kamera på 10 mega pixlar!




Och inte nog med det. Dom har köpt en tillhörande kameraväska oxå den från Nikon!

Camera Case CS-S01


Jag är världens lyckligaste! Vilken fin överraskning!

Nu ska jag bara invänta Grey's anatomy och hoppas att det inte är så sorgligt som förra veckan, sen väntar sängen på mig och en helt ledig dag i morrn! Jag och Albin ska nog ge oss in till stan för att se om vi kan hitta en tavellist till alla Albins fina tavlor!


En dag på stranden...

En helt underbar dag i solen har vi haft! Vi gick som vanligt upp ganska tidigt och Albin stod färdig med crocsen på ute redan halv 7 i morse... Jag var ute och hängde tvätt och då kom han, iförd endast crocs! Jag tyckte att vi kunde gå och vara inne någon timme, men se det gick han inte med på så han fick vara ute tills det var dax att åka.

Vid strax efter 8 åkte vi till Gööks och köpte frallor och fika, sen körde vi ner till Hamra och hade mysfrukost med Anna & Ella. Eftersom det var så fint väder och Albin inte alls hade några planer på att vara inne och leka (han traskade helt sonika ut alldeles själv och började hoppa studsmatta) så föreslog Anna att vi kunde ta bullarna & muffinsen med oss ner till stranden och fika, känna lite på vattnet och gräva. Sagt och gjort, vi packade bara varsin spade och varsin hink, fikat och en flaska saft och kvistade ner. Helt ljuvligt var det! Inte ett moln, ingen vind och barnen grävde och badade (i alla fall i det där grunda). Moster Eva kom ner och fikade med oss och vi stannade kanske ett par timmar innan Albin började bli lite trött så vi gick upp, Anna skulle möta Noa som kom med bussen från skolan ändå.

Jag hade såklart glömt kameran hemma (fattar inte det, den är ju det första som packas ner!?!?), måste ha varit för att jag hade elektrikern hemma som skulle ha nycklar och sånt, men Anna hade med sig sin så jag har lånat alla dessa, HELT FANTASTISKA bilder av henne.



Jag säjer det igen, Ljuvliga bilder på ljuvliga barn!

Albin somnade på vägen hem i bilen och jag lyfte över honom till vagnen (där han sover oförskämt gott) där han fick vila middag medan jag skalade potatisen till middagen. Jag kunde redan tidigt konstatera att det inte skulle bli någon lagad middag för våran del till lunch eftersom jag inte står ut i värmen! Vi gjorde 2 olika fruktsmoothies, en med Banan & Mango och en med Blåbär & Müsli som vi hade till lunch innan vi gick ut i trädgården och vattnade, krattade upp det sista och tog en fika innan mormorn och Laila kom. Dom skulle lukta på ljus och då bara måste Albin vara med och visa hur det ska gå till.

I kväll har vi ätit färskpotatis & kallskuren Aromskinka med mimosasallad, helt underbart gott ute på altanen, under parasollet. Nu ska jag lägga mig, förmodligen i sängen och somna för denna värmen gör mig HELT utmattad! Jag är verkligen ingen sommarmänniska, visst älskar jag väl sommarn men för min del hade det räckt med en 17-18 grader, jag fullständigt dunstar i denna värmen!

När David kom hem hade jag en lång utläggning om hur jag mådde av denna värmen och den kan ni ju få ta del av.
x Jag svettas konstant, 24 timmar och dygnet för inte sjutton är det svalit och gott på natten!
x I och med att man svettas så klibbar låren ihop och det skaver när man går!
x Mina annars så svettiga fötter, praktiskt taget badar i vad för skor/sandaler jag är tar på mig!
x Jag får huvudvärk direkt!
x Fräknarna tittar fram som ett brev på posten så fort solen visat sig!
x Solbrännan gör mig varmare än vanligt och att vistas inomhus gör att mitt ansikte ser ut som ett stopljus!
x Läpparna blir torrare och kräver dubbelt så mycket lypsyl som vanligt!

Nu ska jag inte klaga mer utan gå och lägga mig!

RSS 2.0