Gravid, vecka 17

Jag fortsätter med min "graviditetsdagbok" här hemma och här kommer yttligare en uppdatering ur den för den som är intresserad.



30 juni -10

Nu är vi inne på sista dagen i vecka 17 och vi har pratat med Albin. Han frågar mycket om bebisen och han vet vart den ligger (i mammas mage). Vi kallar ofrivilligt bebisen för ”han” här hemma så det är väl kanske så, att det ligger en liten kille till där inne.

Nu har illamåendet äntligen givit sig av, i alla fall det dagliga! Men näsan är fortfarande super känslig och en del grejer går inte alls, då klyker jag mig direkt, tex ingår kattlådan, soppåsen, vissa andedräkter, nyöppnad påse köttbullar (har ju lixom inte lagat mina egna på ett tag…), offentliga toaletter (tacka vet jag husbilen!), vitlök mm. Det är inte bara dåligt att ha luktsinne som en blodhund för i går när jag cykla hem från jobbet så doftade det ljuvligt från alla buskar & blommor men jag vill gärna ha mitt luktsinne på normal nivå igen.

Än har jag faktiskt inte gått upp något vidare och jag har bara mina vanliga kläder. Köpte faktiskt 2 par byxor med hög mudd i midjan idag så kanske kan jag ha dom tiden ut, jag hoppas på det. I morse lyckades jag även få på mig mina korta, vita shorts från förra sommarn och det gick fint, fick bara låta bli att knäppa knappen.


Bilder!

Nu har jag tömt kameran och som vanligt var där en hel del, tänkte att ni kunde få ta del!

Vi får väl börja på den Danska landsbygden, närmare bestämt i Slagelse, där vi tillbringade helgen...



Tobbe syntes vart han än gick i sina lysande röda sockar...

I går var vi inne och köpte en ny pool till trädgården efter att vår andra tjänat ut. Det skulle blivit 4:e sommarn för den och vi kan inte ha en pool med uppblåsbar ring upptill eftersom brorsans lilla Fjant hoppar upp på kanten och river hål (inte med mening såklart) och det då lätt kan rinna ut några tusen liter om det händer på natten...

Vi har nu köpt en med stålställning i stället som visade sig vara nästan 4000 liter och nästan 1 meter i diameter större. Som vanligt när det ska skruvas ihop och läsas bruksanvisningar så ska alla pojkar vara med! Det blev kanoners och både Albin och David var i redan när vi börjar fylla med vatten!



Vi passade på att fira in den nya poolen med lite grillat (kött, spett & ananas), hemgjord tzatziki och kokt färsk potatis i det ljuvliga sommar vädret.

Idag har vi vart och shoppat! Vi begav oss till Älvsered redan vid halv 10 i morse och när vi kom dit var det 50% rea! Det blev en hel det, vi som inte skulle ha nåt... Albin fick en sommar/höst jacka och en Michael Jackson t-shirt, båda från "Name It".
David fick ett linne & en t-shirt från "Blend". Jag köpte 2 par gravidvänliga byxor med högg mudd upptill i svart & grått och en jättefin grå kofta och även den gravid-mage-vänlig. Mycket nöjd med mina inköp idag, allt på REA och Albin fick dessutom sina båda grejer av goaste mormorn!
Kanske kan jag visa med bilder om jag kommer ihåg & får tid!

Efter shoppingen med smarrig lunch i restaurangen så gav vi oss vidare mot moster Laila där det bjöds på fika (Nybakat Laila bröd, kan inte bli bättre!!). Mormorn passade på att hjälpa till med lite hårfärgning medan jag och Albin gick på blåbärsjakt!



Vi hittade massa goa bär! Alla var inte mogna än men om några dagar så är det mängder!

Vi körde inte hemåt innan strax efter 17! I kväll har vi ätit mormors ljuvliga spenat med prinskorv och kokt potatis! Nu ska jag faktiskt ta och krypa ner i sängen snart tänkte jag. I morrn är det jobb, men i charken och det ska bli riktigt skojj! 


Filmsnutt...

...tillhörande detta inlägget.




Studenter!



Jag har ju helt glömt av att visa er några av mina studenter i år!
Den blonda, söta tösen är min kusin Ida och så är det hennes lika söta kompis Linnea som valde att låta mig föreviga deras stundet! Dessa bilderna tog vi någon vecka innan själva studenten när det var riktigt fint ute.
Självklart har jag kollat med tjejerna så det är ok att lägga ut deras bilder i bloggen.


Uppehåll...

Det har vart ett ofrivilligt uppehåll här i bloggen. På midsommardagen jobbade jag några timmar och sen åkte vi till Danmark där vi var på Sidvagnscross, Nordiska Mästerskapen. I söndagskväll vid 9 tiden var vi hemma och då packade vi bara snabbt ur husbilen, duschade och kröp i säng.

I går jobbade jag hela dagen lång och när jag kom hem vid kvart över 8 på kvällen så hade David somnat ihop med Albin så jag fick ta in alla tvätt (2 maskiner som jag hann med på morgonen), dammsuga och plocka undan i trädgården innan jag kunde ta mig en välbehövlig dusch och krypa ner i sängen.

Idag vaknade Albin vid kvart i 7 och vi har vart uppe sedan dess. Chefen ringde för en stund sen (han ringde i går kväll oxå när den första av dom 2 som skulle jobbat i charken idag hade sjukanmält sig...) och hade riktig kris i charken, då även den andra som skulle jobbat där idag ringde och sjukanmälde sig... Albins dagis är stängt och mormor jobbar idag så jag kan verkligen inte men om han inte hittar en lösning så har jag lovat att gå in och täcka för ev middagsrast om han får fatt i någon...

Nu ska vi gå ner och montera album!


Glad midsommar!

Eftersom jag jobbat fram till 15.30 idag så blir det midsommarbilden från förra året...
Jag har i alla fall hunnit med att vräka i mig en liter jordgubbar efter jobbet och betala alla räkningar och sätta in i deras rätta pärmar. Nu ska jag hoppa in och ta en lång dusch innan jag ska ropa in pojkarna som är ute och har vart hela dagen (så dom är jätteskitiga). Vi ska fira midsommar kvällen hemma hos mor & far med allt som hör en midsommar till!

Så alla ni som hinner kika in här, jag önskar er en
GLAD MIDSOMMAR!


Söt eller?



Idag har vi vart och hälsat på denna ljuvligt underbara lilla katttjej som ännu inte har något namn. Hon är 12 veckor och något av det sötaste jag sett tror jag! Varken jag eller Albin skulle tveka en sekund att ta med henne hem....


Midsommarfest!


Albin är på dagis några timmar nu på förmiddagen där dom har midsommarfest och med sig skulle som ha varsin bukett med blommor...

Vi skulle vart iväg i går kväll och plockat blommor men så ringde jag min goa vän Camilla och kollade med henne om dom hade några fina blommor utanför huset (det var där vi plocka allt förra året) men dom hade lixom inte blommat ut än. Camilla som ändå var på väg och hämta några grejer ute på landet erbjöd sig att kolla diket på vägen hem och isåfall ta med sig dom tillbaka, det slutade med att vi fick en hel 10 liters hink fullmatat med blandade midsommarblomster! Albin bar stolt med sig alla fina blommorna bort till dagis idag och fröknarna blev jätteglada!

Igår blev det ingen uppdatering på bloggen alls, vi hade fullt upp hela dagen! Vi började morgonen med frukost och efter det flera timmars bus och mys nere i Hamra. Vi hann bara precis hem innan Albin somnade på soffan och jag fick ta mitt sovande barn hem till mormor för vi hade möte med revisorerna i stan att hinna till (tack och lov att det finns en mormor så nära!). Mötet vände upp och ner på varenda liten hjärncell och jag var helt tom i huvudet när jag körde därifrån. Som tur va hade morfarn kommit hem och tagit över barnbarnspassningen eftersom mormorn skulle iväg (tack och lov att det även finns en morfar!).

Vi åkte hem och käkade lite kvällsmat ute i trädgården i väntan på pappan. Undertiden fick kisarna vara ute och mysa på gräsmattan och då kom såklart Fjanten oxå...



På kvällen kom morfarn över och vi gick igenom nästa års skidresa och fick den beställd.
Det blev en sen kväll och när vi väl gick och la oss så gick Criminal Minds på tv som vi var tvugna att kolla klart på, det var slut vid midnatt...

Jag vaknade i morse vid strax innan 7 men eftersom Albin inte vaknat så låg jag kvar och slumrade. Vaknade av mig själv igen och då var klockan 8! Älskade unge som lät mig få sova lite längre idag! Visserligen blev det ju snabbba puckar här hemma på morgonen men vi behövde inte alls stressa och tur är väl det, Albin tar lååååång tid på sig att äta mackan på morgonen ibland.

Nu ska jag förbereda middagen innan älsklingspojken ska hämtas hem från dagis igen! Men då blir det promenix eftersom vi inte ska ha med oss massa blommor hem!


Nya kläder!



Från ett av våra favvomärken, Blingo, som har utförsäljning i webshoppen med 50-70% rea! Albin poserar som aldrig förr, tror nog att han skulle göra sig riktigt bra på en modevisning med barnkläder!

Idag på morgonen var vi och fortsatte kolla på bil och tro det eller ej, men vi har redan bestämt oss!



När vi kom hem hade vi en hel massa att pyssa med i trädgården, räfsa upp massa gräs på gräsmattan, rensa ogräs i landet, tvätta sängkläder och hänga ut & plocka in årets första, egna jordgubbar



Sen fick jag tvunget svänga om en sväng med dammsugarn på båda våningarna och lagom tills pappan kom hem kom även morfarn som har sett efter Albin medan jag har haft kundbesök här i kväll. Nu susar lilleman gott och jag ska strax krypa ner i sängen, med nytvättade lakan! Skulle nästan kunna tvätta rent lakanen varje dag som det är ute-tork-väder!

Ögonen kliar efter gräsräfsandet (är inte allergisk igentligen men får kli i ögonen om jag tagit i torkat gräs...) så det ska jag sova bort, i alla fall så gott det går med alla mina nattliga toabesök...


TACK!

Oj, oj, oj va många kommentarer vi har fått på inlägget, om vår beräknade tillökning.
Jätteroligt, tycker vi båda (jodå, jag ser allt att David är inne allt som oftast och kikar i bloggen även om han helst inte vill erkänna det...)!




Idag ska vi även tänka lite extra på kära lilla mormor som skulle blivit 90 år idag.


Mammgruppen!

Vi träffas fortfarande med Albins mammagrupp. Vi var inte så många som fortsatte träffas, vi var 4 stycken men nu är vi oftast bara 3 och det är iofs ganska lagom. Idag var vi i stugan som Linda har vid Laxforsen inne i skogen och det var sååå mysigt! Barnen leker för det mesta ganska bra tillsammans och Linda hade ordnat det kanon med korvgrillning och fika ute i solen!



David blev så arg när dom skulle åka hem att jag var tvungen att föreviga det. Både Albin och Elina slog ansiktet, Albin mest med skrapsår medan Elina fick en (som synes) ganska rejäl bula i pannan. Jag och Albin stannade ända till halv 3. Albin somnade såklart i bilen när vi körde så för att det skulle gå lättare att väcka honom så körde vi lite småvägar i skogen innan vi hamnade i Åkulle jos Sara & Peter. Sara har 2 små nyckläckta föl som såklart var himla söta.



Efter att ha stannat en stund, kollat på utbygget, gosat lite med både fölisar & hundar så åkte vi hem, samtidigt med pappan faktiskt. Vi tog lite mellanmål hemma och pojkarna fick duscha av sig innan vi åkte vidare till nästa anhalt, bilhallen!

   

Vi funderar på att köpa en ny bil, den behöver inte alls vara ny-ny om ni förstår vad jag menar utan det går bra med en 1 år gammal bil med och just idag har vi kikat på dessa båda.
Överst, en Skoda Octavia Combi miljöbil
Underst, en Golf Combi (Variant) miljöbil


Det skiljer inte så himla mycket i pris på dessa båda bilarna men Skodan är något större och det är det jag inte tror jag vill ha... Jag har trivts bäst i båda mina VW polosar så jag tror det lutar åt en golf i alla fall, men vi ska såklart inte bestämma oss nu utan ta denna sommarn och kolla på olika alternativ.
Visst ser dom förvånansvärt lika ut på dessa båda bilderna?

Nu ska jag krypa upp i soffan bredvid mannen min och bara ta det lugnt, resten av kvällen!

Om och om igen...



Denna underbara låt kan jag lyssna på om och om igen och jag tröttnar aldrig!
Första gångerna jag hörde den var på gymnasiet, i 2:an eller 3:an och det var Henkes förtjänst. Vi var bara 3 stycken som gick servering så vi hade med musik själva som vi lyssnade på medan vi dukade och då hade Henke alltid med Kelly Family och just denna låten har satt sig hårt fast hos mig.


Tillökning...

Känner idag att det är dax, dax att tillkännage att vi ska få tillökning!


Visar stolt upp sin nya t-shirt...

Ja, så är det och många av er som följer bloggen vet ju redan om det men för er andra kan det kanske bli en liten överraskning. En del av er har säkert anat att något inte är som det brukar eftersom denna bloggen brukar vara fullmatad med bilder på alla mina bröd, bullar, frallor, kakor och andra bakverk. Så här är det, jag har mått så fruktansvärt illa denna gången (gjorde jag iofs förra gången med...) att jag knappt orkat med mig själv! Luktsinnet har blivit 10 gånger värre än en blodhunds och jag lovar att jag kan känna vad varenda kund senast har ätit och detta är inget som jag alls njuter av! 

Jag är nu i vecka 16 och om 3 veckor ska vi in på UL och kolla vad det är för en liten rackare som ligger där inne och skvalpar. Det är så roligt, att även denna gången, är det en riktig Baby Boom samma år som jag är gravid och det kommer ploppa ut en himmla massa bebisar i sommar/höst/vinter, så jag gissar på mycket promenader med tillhörande fika nästa år...

Jag skrev "dagbok" förra gången när jag väntade Albin och det kommer jag att göra även denna gången. När Albin föddes så gjorde jag en bok om när jag väntade honom och hans första levnadsveckor och det hoppas jag verkligen att jag kan göra igen.

Har därför redan tagit en del bilder till den boken som jag tänkte ni kunde på ta del av.


Positivt graviditetstest på långfredagen...


Första magbilden och en jämnförelsebild från förra graviditeten.



Händer fortfarande inte så mycket men jag måste ju ha bilder i samma vecka som förra gången...



Nu däremot börjar det synas och jag gissar att min skjorta på jobbet ganska snart kommer att vara för trång.

Så nu är det officiellt, bomben är släppt och detta kommer väl framöver att bli en "gravidblogg" i mångt och mycke men jag ska försöka vara lika "intressant" som vanligt och hoppas att "baklusten" kommer tillbaka snart!


Råda Säteri

Gisses va gott vi har ätit idag!



Vi har vart på Råda Säteri i Mölnlycke, strax utanför Göteborg där vi fick en 3-rätters middag med vinpaket och kaffe. Idag stod detta på menyn:

 

Förrätt


”Nicoise”

Halstrad tonfisk med olivpulver, bönor & confiterad äggula samt potatiskräm

 

 

Varmrätt

 

”a la Nage”

Bergtunga med dragonkokt morot, citronsmörsås & olivpotatis

samt kronärtskocka barigoules

 

eller

 

”Rossini”

Helstekt Oxfile med tryffelpotatispuré & rödvinssås smaksatt

med anklever samt rostad blomkål

 

Dessert


”Bounty”

. Mjölkchokladmousse på kokosbotten med kokossorbet &

browniekrutonger samt kokoskräm



Jag valde Oxfilén och David tog Bergtugan och allt var sagolikt gott.



 


Bröllop!

Idag är det bröllop minsann! Jag tänker inte passa några tider för att titta på tv men är jag inne så kommer tven att få stå på, lite roligt tycker jag att det är, jag gillar är vi har Kung & Drottning och idag då framförallt en kronprinsessa. Vi hade faktiskt landgångsbeställningar igår på jobbet som skulle dekoreras med svenska flaggan och som skulle ätas till bröllopet på tven idag. Mysigt tycker jag!

  



Som sagt, jag jobbade hela långa dagen igår och idag har vi en del grejer inplanerat så det kanske inte blir någon längre uppdatering idag, men kanske kanske...

David var på begravningen igår av lilla mormor. Vila i frid, älskade lilla mormor!

Sist men inte minst så tänker jag skänka tankar till Franks närmaste idag...

Massa bilder!

Jag har hållt på med student & konfirmations bilder nu hela förmiddagen. Det enda jag verkar kunna ta mig för när jag inte har Albin hemma är faktiskt Photoshop så jag får väl passa på att redigera för fullt då.

Det blir inte mer spännande än såhär idag för jag ska bara ner och äta lite nu sen är det jobbe som gäller för resten av kvällen och hela långa morgondagen med.


Denna bilden är tagen för en herrans massa år sen.
Vi firade midsommar i Mårdaklev, närmare bestämt på Ågården,
en släktgård till några av mina föräldrars vänner tillsammans med min moster Eva och hennes familj.
Jag minns denna midsommar som den bästa i mitt liv och tror det är -90 eller -91
På bilden är det, från vänster Eva, Linnéa, Jag, Eva-Marie, mamma & Anna.


Massa sol!

Underbart väder har det vart idag! Inte alls så varmt att jag inte står ut (som det tyvärr oftast är sommartid...), utan vinden har faktiskt vart ganska sval så jag har trivts ovanligt bra ute i solen idag. Dessutom är hemmet i stort (mycket stort) behov av en ordentlig storstädning som jag bara inte orkar ta tag i så då är det lika bra att inte vara inne så man slipper se det.

På förmiddagen idag har vi vart iväg på ett litet ärende och sen tog vi varsin solstol och satte oss i trädgården men eftersom Albin inte kan vara stilla i mer än max 5 sekunder så blev det väl inte sådär jättemycket pressat i just solstolen, men utomhus har vi vart och fångat skalbaggar bla...


Mycke jordgubbar blir det, men inte till midsommar tror jag...

Vi tog en liten paus inomhus medan vi passade på att äta middag, smarrig köttfärssås från i går med lite nykokt pasta och grönsaker. Efter maten packade vi vår lilla väska (med presenterna till mormorn bla) och cyklade bort till mormorn.

Där bjöds det på smarrig jordgubbspaj (väldigt god, även om mor min envisas med att servera KALL paj jämt, jag som gärna vill ha varm) med vaniljsås och till den kom även moster Eva & moster Laila. Efter fikat satt vi alla ute i solen och kollade på när Albin plaskade i baljan, sprutade med sin vattenspruta och cyklade runt. Dessutom lyckades mammas tjocka katt rymma ett par gånger så henne fick vi oxå leta efter.

Mormorn skulle iväg på gympa, mostrarna åkte hem och vi packade våra cyklar och begav oss hemåt. Nu har pappan kommit hem och vi har ätit kvällsmat. Det har även hunnits med en liten omgång frisbee-kastning ute i trädgården men nu är det dusch och sen sängen som gäller, även för mig för jag är sjukt laddad för sista avsinttet Grey's Anatomy och ska inte missa en enda minut!


Mycket märkligt väder...

Minst sagt!

Idag har vi vart runt på en hel del grejer men på Albins begäran fick kameran följa med på en sväng...


Som synes har vi vart i stan en sväng idag.

Vi började morgonen (utan sovmorgon) ganska så tidigt med morgongos i sängen och sen frukost innan vi gjorde oss klara för att sticka på ärenden. Första stoppet var i Västra Derome där vi hämtade kläderna från Lingon & blåbär som redan kommit, inte ens en vecka sen vi var på visningen, sånt gillar vi!

Efter lite Lotus-bus ute i solen åkte vi in till stan och fortsatte vår sandaler-till-Albin-jakt. Vi började inne på Din Sko och där hittade vi gensat ett par helt vanliga, svarta sandaler (utan massa spiderman eller andra grejer på!) i storlek 27 och dom satt som en smäck! På vägen till kassa sprang vi på ett par häftiga svarta skor som var nersänkta med 50%, Albin gillade dom jättemycket och mamman kunde lixom inte säja nej, man kan väl inte få för många par skor, eller?

Efter skoshoppingen gick vi bort till Café Ströget och åt lite lunch. Vi tog varsin toast och satt en bra stund på fiket och bara njöt av fint väder och varandras sällskap. Det är helt otroligt var mysigt man kan ha med en 3½ åring ute på stan. Vi pratade om allt mellan himmel och jord när vi satt där på fiket och han hade inte alls "myror i rumpan" som han brukar ha när man sitter ner en längre stund utan vi hade det urmysigt, jag och min älsklingspojk!



Han har även vart superduktig i affärerna idag, tagit sina varor till kassan och betalat med pengarna från mammas plånbok och inte alls sprungit runt och låtsas inte höra vad jag sa. Jag har sagt "mamma älskar dig" många gånger idag och varje gång så lägger han huvudet på sné, ler tillgjort och säjer "jag älskar dig med mamma" och sen ger han mig en puss på handen (eftersom vi håller hand när vi går på stan...).

Vi hade sånt kanonväder där vi strosa omkring på stan, med blå himmel och massa sol! När vi var inne på Lindex och köpte ett par badbyxor måste det ha hänt nåt skumt där uppe för när vi kommer ut ur butiken så ösregnar det, men solen skiner fortfarande och himmlen är blå. Det var ju därför fortfarande varmt och nåt paraply hade vi inte så vi vandrar vidare ner till Gallerian och kikar runt lite men ger snart upp och går ner till hamnen. Nu tyckte vi båda att det får räcka med affärer så vi tog kameran med oss och gick en sväng. Det regnade lite fortfarande när vi gick där nere och fotade, men när man fotade ut mot havet var det blå himmel men in mot land var den inte alls så blå... (Som man faktiskt kan se på den allra översta bilden där vi stod längst ute på piren och fotade in mot land)

Får väl visa lite vad vi höll på med. Det är ju såklart bara Albin på bilderna med det får ni stå ut med..




Det blev mörkare och mörkare på himmlen och efter en liten vända på fästningen åkte vi hemåt och Albin lyckades såklart somna i bilen. Vi försöker ju hoppa över middagsluren och det går oftast bra men inte om man åker bil, då somnar han alltid och jag har inte kommit på något sätt att hålla honom vaken medan jag kör så han får sova den kvarten det tar att köra hem.



När vi kom hem och hade fikat stack vi bort till ICA och hämtade ut våra PartyLite ljus som kommit och köpte lite köttfärs så vi kunde fixa kvällsmaten eftersom vi bara ätit toast idag. Lagom tills dess att vi kom hem så kom även pappan och då är mamman inte alls lika intressant längre... Albin hjälpte mig att sortera upp ljusen och lukta på dom nya sommardofterna som var riktigt goda! Helt otippat blev Bananblad & Vid Havet några riktiga favvisar!

Pappan skulle bort och hämta mer virke på Gustavssons så jag började med kvällsmaten och Albin skulle ju givetvis ha på sig sina arbetsbyxor och hänga med pappan bort till "brägårrn" (brädgården). Morfarn kom förbi och vi fick säkert pratat bort någon timme i solen medan köttfärssåsen puttrade på spisen. Efter middagen kom min fina vän Camilla förbi och tjötade lite medan pappan tog hand om tvätt, tandborstning & läggning så lagom till jag kom in, efter att ha visat hur fint det blir där ute, så sov lillprinsen.

Nu ska jag hoppa in och ta en lång och varm dusch och sen krypa ner mellan lakanen för i morrn fortsätter vi med lite fler ärenden och sen är det jobb torsdag & fredag igen.


Grrrrr!!

Så sur jag blev nu!
Hade skrivit en långt fint inlägg och så hänger våran sega j-vla laptop upp sig och kopplar från mitt när jag klickat på uppdatera så allt försvann!

Hur som helst så har jag jobbat, jobbat och jobbat lite till denna helgen. Direkt när jag kom hem idag så stack vi till Motellet och tog söndagsmiddag innan vi körde vidare till Fun City.
Jag blev så trött när allt försvann att jag bara lägger in bilderna och låter dom tala för sig själva!






När vi var nöjda på Fun City (var ju mest där för att lösa säsongskortet...) så åkte vi ner till Läjet och tog varsin glass på Tre Toppar som vi avnjöt nere i hamnen.

Nu är vi alla 3 ganska trötta så det blir nog en tidig kväll här hemma på Sandgatan idag och i morrn väntar jobb & dagis, hela långa dagen...


Just nu...



Målas det för fullt ute i fotodelen av nybygget! David och Albin har hållt på där ute varenda kväll hela veckan och grejat! Det ska bli så spännande när det börjar bli klart och man kanske kan få testa lite även om jag inte har några grejer till det än...

På tal om måla, vi har ju målat en sväng innan idag med och det var minsann väldigt poppis. Albin sparade då inte på färg precis och kanske kan man se en framtida liten konstnär i dom här tavlorna...



Nu måste jag röra mig neråt och fixa fram lite kvällsmat för jag gissar att det snart kommer in två hungriga pojkar och börjar röja i kylen. I morrn är det jobbe för hela slanten och jag ska börja tidigt med så Albin får för första gången vara på dagis vid frukosten.

Kanske kan det bli lite tunnt med uppdateringar nu när jag har jobbehelg och helmåndag efter det men jag ska försöka titta in någon liten sväng i alla fall!


Skrämmande...

Pelarljus


Jag fick nys om ett repotage som PLUS gjort om ljus och hur farligt det faktisk kan vara så nu är jag jäkligt glad att jag eldar på mina "inte-jätte-billiga" PartyLite ljus jämt och ständigt!

Så till alla mina fantastiska kunder som inte heller kan vara utan PartyLites underbara vaxljus vill jag bara säja TACK! Utan er hade jag inte haft möjlighet att ta hem så mycket ljus som jag faktiskt gör!


Regn idag med...

Regnet öste verkligen ner i går! Inte för att det gjorde oss så mycket för vi var inomhus hela tiden (nästan i alla fall...). Först åkte vi till Factory Outlet (FYNDA) i Falkenberg, Albin skulle ha nya sandaler och där var massa fina, men alla, precis alla började på stl 28 och det var ju ett nummer för stort hur vi än vände och vred på det! Det fanns en enda liten sandal i stl 27 och det var såklart med spiderman på och jag avskyr sånt.

Efter shoppingen åkte vi och åt middag och tankade innan vi åkte hem till gamlafarfar och gamlafarmor där det såklart bjöds på massa go fika och Albin fick busat av sig ordentligt med gamlafarfar! Vid 3 tiden åkte vi hemåt och mellanlandade hemma hos mormor med en ny sprayflaska innan vi åkte hem. David kom hem nästan precis när vi kom så Albin tog på sig sin jobbaroutfit och följde med ut i garaget för ännu mera spackling!

Jag fick gjort massor uppe vid mitt älskade photoshop undertiden grabbarna var ute och hann både maila iväg och ringa kunder! Dessutom upptäckte jag att skattepengarna kommit, alltid välkommet!

Idag har vi vart och handlat och köpt lite mer flourtabletter på apoteket. när vi kom hem fick Albin sätta sig och måla medan jag tog hand om all tvätt som skulle hängas, vikas och läggas in. Maten hann jag oxå förbereda så det var klar lagom till han var klar med sina tavlor. Nu har vi ätit och jag hade tänkt att vi skulle åka till Fun City och åtminstonde lösa säsongskorten men det hade ju inte skadat om man kunde gått nåt varv där inne utan att bli dyngsur!

Albin har lagt sig tillrätta i soffan och jag hoppas att han inte hinner somna innan jag har dukat av och tagit hand om maten för då kanske jag lyckas hålla honom vaken idag med! Han har nämligen inte sovit middag med någon reda på hela veckan och jag hade hoppats att han skulle sluta med det nu men han verkar vilja vila lite i alla fall och det går ju bra!


Lingon & Blåbär

3960  Byxa-David-svart-1

Igår var jag på visning för Lingon & Blåbärs kläder. Det var första gången och tyvärr var det många utav kläderna som redan var slutsålda eftersom där bara är månaden ut för försäljning, sen kommer ju höst/vinter kollektionen.
Hur som helst så var det i alla fall rea på allt så jag beställde denna t-shirten och ett par svarta brallor till Albin.

Idag fick jag sovmorgon, igen! Det här får han gärna göra till en vana. Jag har fått för mig att det är för att jag har "mörklagt" hela övervåningen, dagit ner alla persienner och hängt lakan på ett litet hallfönster så det blir riktigt mörkt. Är det så lätt att få honom att sova till 7 och ibland över det så förstår jag inte varrför ja inte gjort det tidigare!

Nu ska vi iväg till Falkenberg en sväng, Albin ska få nya sandaler bla då han har fått lite skoskav av förra årets när han haft dom på sig länge...


Fortfarande konstigt...



Jag kan fortfarande inte ta mig för någonting vettigt när jag är ensam hemma, utan Albin alltså.
Allting känns så konstigt, att jag är hemma, men inte han.
Ska det vara såhär alltid? Kommer jag bli helt knäpp när mina barn flyttar hemifrån?
Jag har i och för sig aldrig gillat att vara ensam och det gör jag fortfarande inte, jag vill gärna ha familjen hemma & nära men ibland när man ska ha nåt gjort så kan jag "schasa" ut familjen så jag får bli vid men nu är jag helt nollställd... Ska bli skönt att få hämta hem lillkillen så det blir lite ordning på den här virriga mamman!!


Ny dörr!



Igår kväll var David ute hela kvällen och satte in en ny dörr i vårt garage. Vi har vart tvugna att såga upp ett större hål i betongen och nu när brorsan inte kan så fick Tobbe komma hit och hjälpa oss. Det blir kanoners!

Vi ska ha in en likadan dörr i fotodelen men det ska bara muras klart först.

Nu på morgonen har jag lämnat av en mycket förväntansfull liten kille på dagis.Han är ju aldrig på dagis på tisdagar igentligen men idag skulle dom göra en utflykt till Munkagårdsskolan och kolla på alla djur, maskiner mm.

Vi har packat en matsäck i hans nya lilla matlåda, som han var så stolt över. En pastasallad i botten (matlådan har 2 "fack") och 2 mackor, ett päron, en chokladbit & en liten paket russin överst. I en tillhörande flaska har han fått päron & hallon saft. Ska bli så roligt att hämta honom i eftermiddag och höra hur dom haft det!

Jag skulle fotat en sväng idag men det blir inget så jag ska ge mig på lite andra fotogrejer på datorn innan det är dax att hämta lilleman!


Ny granne!



Vi har fått en ny liten granne, en igelkott har flyttat in precis mellan våran & grannens tomt. Jag har inte sett honom ännu men David och Albin har visst vart ute och spanat på honom ett par gånger.

Idag har vi haft en blandad dag, en bra blandad dag!

Camilla & david kom en sväng i morse och lämnade av några saker. Pojkarna fick busat av sig en liten stund innan det var dax för dom att ge sig av och oss att göra oss klara för dagen. Jag lämnade av Albin hos mormor medan jag gjorde mina ärenden, när jag kom tillbaka hade dom bakat en kaka som vi mumsade på, den var himla god!

Innan vi åkte hem så körde vi om ICA och handlade till middagen och brödbaket.


Idag blev det kasslergratäng (a´la 80-talet) och det var ju lika gott som vanligt!

Efter maten tog vi tag i lite brödbak, det var längesedan nu och frysen har gapat tomt på hembakat i flera månader. Jag hittde ett rågbröd i en av mammas nya kokböcker som vi har testat och så har jag slängt ihop en favoritlimpa med frukt & frön!



Nu väntar jag bara på att pojkarna mina ska komma hem så vi kan äta kvällsmat,
jag är bra sugen på att smaka lite hembakt, äntligen!

I kväll blir det lugnt, David ska jobba lite här hemma då han får hjälp att såga upp hålet till den nya dörren och jag räknar med att Albin somnar utan vidare idag eftersom han inte sovit middag.
Själv ska jag lägga mig i sängen efter en lång, varm & go dusch och kolla på CSI!


Tjärbyligan 2010!



Som synes på bilderna så har vi återigen haft en Tjärbyliga med helt fantastiskt väder!
Ord är igentligen överflödiga för vi har så fantastiskt skoj att man bara måste föreviga detta.
Jag ska såklart bjuda på lite "tävlingsbilder" oxå!



På den allra översta bilden är det ingen tävling utan där sitter dom båda "invaliderna" och hejjar på...

Det mest fantastiska av allt var att jag i år fick vara med i det vinnande laget, det har aldrig hänt, på dessa 8 år som vi haft denna dag så har jag ALLTID lyckas hamna med i det laget som kommer sist eller näst sist så jag är extra nöjd med gårdagen. Såklart hade det inte gått utan fantastiska lagmedlemmar!

Lag Gunilla bestod av: Gunilla, Krille, Anders, Jag, Jakob & lilla Emma!

På kvällen blir det alltid grillning, prisutdelning, kaffe & hembakat, massa bus med alla dom små barnen och så har Tobbe alltid en eller ett par extra små tävlingar till kvällen...



Jag låter även dessa bilder tala för sig själva...

Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas på en riktigt god natts sömn.


Älska sommar!



Vi har haft en riktig toppenhelg, alla 3 och jag lovar bjuda på bilder från helgen som gått men just nu är jag genomtrött med lite lätt huvudvärk och go solbränna i ansiktet. Jag har vart iväg och fotat en jättesöt konfirmand idag så jag har lite bilder att gå igenom om jag orkar.

I morrn börjar jag på mitt sommarschema! Det betyder att jag blir ledig måndag & torsdag varannan vecka och det börjar i morrn så jag jobbar inte innan på fredag!

Förresten, vart har alla kommentarer blivit av!?
Jag har inte tappat några läsare, snarare har antalet ökat...

Har bloggen blivit tråkig? Är det nåt ni saknar?


Time out!

Nu är det mycket!

Jag har insett att det inte blir nåt bloggande alls denna helgen, alldeles för mycket på G.

Igår var det stundet för kusin Ida och innan det var det massa som skulle fixas med, idag är det årets stora släktträff och i morrn är det utflykt med dagis! Om jag hinner så ska jag försöka slänga in lite bilder och en kort sammanfattning men jag tvivlar på det.

Ha en underbar helg ute i solen!


Soligt!

Härligt! Men jag sitter iofs inne ändå...

I morse kom Anna & Ella en sväng och lekte/tjöta lite med oss innan det var dax för oss att bege oss till dagis.

Nu på förmiddagen har jag haft en del på fotofronten att pyssla med så därför inomhus men det gör inget, tror nog det kommer bli gott om tid att vara ute ändå.

Ska strax gå ner och fixa mig lite middag innan det blir jobbe för mig.
Intressantare inlägg än såhär blir det inte idag...


Mer godsaker på Läjet...

Idag har jag vart på Bertilssons hembageri i Läjet igen och fotat ännu mer godsaker!



Blir man nu rysligt sugen på en god tårta så ska man slänga sig på telefonen i morrn och beställa en!

Nytt hos Läjetsbagarn är även smörgåstårtor, sallader, landgångar, baguetter mm



Jag rekomenderar alla aom har vägarna förbi att kika in eller beställa en idag på telefon
0340-67 03 19


Lugn dag...

Idag har vi haft det lugnt och skönt, jag och min son! Just nu har jag en liten stund över då Albin är ute med pappan och jag precis har stoppat in en ugnspannkaka i ugnen.

Vi började morgonen med att ta en härlig cykeltur i solen, bort till mormorn såklart och norpa åt oss lite förmiddagsfika i solen. Jag passade på att ta en kik i dom båda kokböckerna som mamman fick i morsdagspresent och det var en riktig fullträff! Så fort baklusten infinner sig så ska här bakas!

När solen försvann cyklade vi vidare till affären och köpte lite potatis & morötter till middagen och sen hem igen och sätta igång med det. Albin passade på att vila lite medan jag skalade och förberedde och lagom till maten var klar kom brorsan och fick sig en liten tallrik.

Efter maten var tanken att vi skulle gå ut i solen, men solen fick vi inte se mycket utav, tyvärr, däremot fick vi tagit en hel del maskrosor (tar dom aldrig slut!?!) och rensat grönsakslandet. Vid fikadax gick jag in och skivade upp jordgubbarna medan Albin gick och hämtade morbror. Vi skulle haft glass till men det var visst någon som ätit upp allt så det fick bli en försmak på midsommarn med jordubbar, grädde & socker!

Jag skulle fotat nu i kväll men eftersom här har regnat lite till och från så får det bli till helgen i stället.

Nu börjar ugnspannkakan bli klar så jag får nog snabba mig att sätta fram kvällsmaten till mina hungriga killar!

I morrn blir det återigen ett besök på bageriet, med kameran förstås!


RSS 2.0