Snurrig i pallet...

Ja jösses! Jag är ju en ytterst van Gekås besökare och gör mina besök på ca 30-60 minuter. Idag har jag vart där inne i typ 5 timmar!! Men jag klagar inte, absolut inte, jag blev bjuden på både lunch och fika.

Det var mest som guide jag var där, åt mamma och Julie men givetvis fick även jag med mig ett och annat hem...

Bla dessa båda trasmattor som fick bo i köket. Det återstår bara att se hur länge jag står ut med att ha en matta under köksbordet.



Kajsa gillade den nya mattan skarpt i alla fall. Dessutom hittade jag nästa bok om Mr Grey så nu är jag djupt försjunken i den, bara så ni vet, om jag blir lite frånvarande här inne...





Nu behöver jag nog sova, jag börjar ju jobba strax innan 8 i morrn!

Annandagsäventyret!



Sannarpsbadet i Halmstad!





Det vart helt underbart! Våra barn är helt vila i vatten och vi gjorde inget annat än rännde upp och åkte ner för rutschkanorna. Emil ville givetvis oxå åka själv så en av oss fick hela tiden åka ner först och en av oss fick vänta kvar och skicka ner honom. Sannarpsbadet är verkligen helt prefekt för oss, man hinner inte tröttna och det finns att göra för alla. Omklädningsrummen och duscharna är fina och ligger nära badet. Det enda jag inte gillar är att man bara kan äta pommes frites i,cafét. Man kan få hamburgare eller korv men bara med pommes. Vi köper inte pommes till våra barn, vi köper hellre mos eller gärna pannkakor, smörgås eller vad som helst egentligen, men inte pommes...

Vi utnyttjade nästan hela vår biljett (3,5 timme) och åkte hem strax efter 14. Emil somnade innan vi hunnit ut från parkeringen.



Storebror var inte långt efter och jag ska erkänna att jag var jäkligt trött.



Det var väldigt fint när vi åkte hem, solen sken och det var blå himmel. Vi var hemma en stund, fikade (jag lyssnade på 50 nyanser av honom) och sen åkte vi bort till mormorn och morfarn och åt Julmats-leftovers.



Idag har vi vart hemma hela dagen. Donat, tagit det lugnt, spelat spel, lagat mat (vildsvinsfärsbiffar!) och jag fick lyssnat färdigt på boken, så nu måste jag skaffa den andra för den slutade ju värdelöst...

Ellen!

I höstas hade jag denna söta lilla tjejja i studion!
 
 
Lilla Ellen blir 1 år i början på året och bilderna skulle vara julklappar så det är först nu jag får visa.

Annandagsäventyr...

Nu är hela familjen på väg på ett härligt annandagsäventyr, men mer om det får ni veta sen.

Vi har sovit gott allihopa och efter en god frukost och lite lek (och kiv och bråk oxå givetvis) packade vi väskorna. Men jag måste ju bara visa hur rakt och fint David skär bröd...



Jag är den typen som retar mig på skidbackar på ost, gropar i smöret, snea och konstiga veck på kläder efter att ha torkat "fel", OCH snea brödkakor...

Nu skrattar jag oftast åt det och det är med glimten i ögat som jag slänger gliringar åt David på frukosten och undrar var han har vattenpasset...



Såhär ser vår minsta lilla trollunge ut vid frukostbordet...

Nähe, nu är vi nästan framme, hörs senare!

Juldagsledighet!

Jösses va underbart det är med ledighet!! Jag hade nästan glömt av hur man gör när inte telefonen piper påminnelser dagarna i ända!

På förmiddagen och en bit in på eftermiddagen slog jag två flugor i en smäll och redigerade klart bröllopsbilderna från Ange & Nisses bröllop samtidigt som jag började lyssna på boken jag fick i julklapp



Vid fyra i eftermiddags var det dax för julbord hemma hos mor & far. Det var jättegott och som vanligt blir man proppmätt! Det blev lite Astrid Lindgren filmer i soffan innan vi tog kaffe och Coronaturnering.





Det var trötta gossar vi hade med oss hem då strax innan åtta och dom somnade ovaggade båda två (alla tre egentligen, David gick och la sig vid nio...).

Innan vi åke från mor & far så fick Emil givetvis lurat med sig morfarn in på kontoret för lite youtubeande...



Nu blev det ju mycket senare än väntat för mig, tack vare Mr Grey...

Dopparedagen!

Vilken underbar julafton vi hade! Till och med Emil skötte sig riktigt bra, bara något enstaka utbrott och efter julkappsutdelningen hade han fullt upp!

Efter förmiddagsjulen hemma hos svärmor åkte vi hem en sväng mitt på dagen. Barnen sov i bilen, David tog igen sig på soffan, vi hade lite mer att packa med oss till mormor & morfar, jag hade en del att fixa med och Kajsa skulle ha mat.

Vi åke hem till mormorn & morfarn så vi kom lagom till Kalle Anka och fikat. Barnen väckte vi ju så dom var lite trötta fortfarande och satt så stilla och tysta så, hela timmen!



Sen började mormor & morfar med maten och vid 17 blev det lutfisk. Efter maten var Albin så otålig, vankade av & ann och stod vid fönstret och kika hela tiden.



Och vet ni vad, Tomten kom till slut!





Albin hjälpte tomten att dela ut klappar och Emil var så fascinerad & glad så han mest yrade runt, kände på skägget och delade ut paket.



Vi fick alla så mycket fina saker!! Albin fick bla en hel låda med nya crosskläder som han stolt mannekängade för oss.





(med en lillebror i hasorna så klart)

Efter ris a'la maltan och kik på alla finfina klapparna så la vi en väldigt trött lillebror och tog fram kaffe, julgodis och spel. Jag fattar fortfarande inte riktigt att Albin orkade hålla sig vaken men det gjorde han, han satt med oss lite vid bordet och sen lekte han med sina saker emellanåt. Vi spelade Med Andra Ord så tårarna sprutade och sen MIG familj, båda spelen fick jag i går.

Vi åkte hem vid halv tolv, och Albin somnade ganska omgående, jag gick oxå och la mig direkt men jag hörde hur David gick där nere och röjde upp.

I morse sov hela familjen till halv 8, och nu är det dax för frukost!

Väntan....







I väntan på tomten!

Uppesittarkväll!!

Nu har vi precis kommit hem från uppesittarkvällen hos mormorn & morfarn. Vi blev mätta idag med. Jag har ju ägnat halva dagen åt att baka.



Det blev väldigt bra idag och vörtbrödet blev helt otroligt gott!
David hade med grabbarna ut en sväng och då passade jag på att ta en paus medan det ena brödet jäste.



Det ska bli väldigt skönt att få ha jul i morrn. Jag älskar att se barnens reaktioner. Innan vi börjar fira i morrn ska det förberedas lite. Vi ska ha Jansson, ägg, bröd & godis!


Dan före dan...

Idag har vi gjort en hel del!
Jag började förmiddagen med att göra mer julgodis, medan David satt på kontoret. Sen bytade vi...







På eftermiddagen åkte vi hem till mormor och morfar. Bakade pepparkakor, fikade, gammelfarmor och gammelfarfar kom och innan vi åkte hem klädde mormor & Albin granen.








Albin är så otålig, pirrig och emellanåt blir han både arg och ledsen för att det är så lång tid kvar till julafton....

När vi kom hem gjorde jag mer julgodis, knäck, fudge (2 sorter), rischoklad och rocky road har jag hunnit med i dag. Imorrn ska det bakas massa bröd och förberedas en tårta som är beställd till juldagen.

Förresten, jag lämnade ju en tårta i går med!


Nu i kväll, efter att barnen somnat (David med för den delen ) så har jag slagit in dom sista klapparna som legat i kökssoffan och väntat, NU är julen välkommen!!

"Granen står så grön och grann i stugan..."

Idag har jag bakat!! Otippat va?Först, efter vi lämnat Albin i skolan, så åkte vi hem och jag började på Stinas Pippitårta. Den är fylld med Limemosse och vaniljkräm med bär. Li kom och hälsade på en sväng, mitt i tårtbaket. Efter den tårtan gick jag på nästa. En tårta som jag ska dekorera i morrn. Innan vi skulle hämta Albin satte vi på maten och vi kunde liksom inte hålla oss utan det blev vår hemmagjorda kokekorv idag igen...Mitt emellan så gjorde jag lite mer julgodis, brände av en omgång mandlar till bla. Nu är godiset färdigpackat! Grannen (ja, samma grannar som fick vörtbröd) kom in och hämtade en påse av varje innan... Det är chockadfudge, rischoklad, brända mandlar, rocky road och polkabräck!Efter att pappan kommit hem fick jag åka bort och hämta en sista paket på DHL. I kväll har vi tagit in grannen och klätt den. Emil var supertrött och somnade med vällingflaskan i munnen i soffan. Det var nog lika bra, tror det hade blivit kaos om han skulle hjälpa till... Sen drack vi glögg, lyssnade på julmusik och klädde granen! Nu ska jag nana gott och imorrn är sista dagen för Albin i skolan, sen är det lov!

Mera fåglar!

Mellan tårt och godisbak, pynt & städ, matlagning och medling så har vi suttit en bra stund, uppkrupna på bänken i tvättstugan och kollat på alla fantastiska fåglar vi fått till vårt "fågelbord"!
 
Men så var det ju det här med fågelarter, jag är ju inte alls haj och nu ska vi se om jag lyckats, annars behöver jag nog hjälp av mina fågelkunniga läsare (Hanna, du kan passa här ;-))
 
 
På den översta bilden borde det väl vara en Stenknäck till vänster, eller?
Den har jag aldrig sett förut och blev alldeles till mig! Stor var den med.
På samma bild och på båda bilderna nedanför borde det väl vara flera Grönfinkar?
 
Men sen på den tredje bilden är där ju en spräcklig orangesvartgråbrun rackare, vad kan det vara?
Kan det vara en Bergfink? Längst till höger på samma bild är en brunaktig liten, kanske en Pilfink?
Sen kom våran Rödhake och Koltrast och en större grå rackare, Duva?
 
Sist men inte minst har vi en av alla våra fina Talgoxar!

Memory

 
Emil spelar lite memory på surfplattan så här på morgonen.

Buse...

Idag på morgonen när jag kom in på toa så såg toarullen ut såhär...



Tror nog att pappan var sådär glad när han fick rulla upp halva rullen från golvet i går. Det är Emil i ett nötskal, såna "hyss" gör han fler än man orkar räkna, på en dag!

Morgonen började lugnt i alla fall. Emil sover ju oftast lite länge än storebror så jag och Albin får en stund tillsammans på morgonen och sen när vi börjar få lite bråttom, då vaknar Emil. Idag han dom t.o.m med lite morgongos i soffan innan det var dax att ge sig av till skolan.



Jag hade massagetid på förmiddagen så Emil fick vara hos mormor. Efter att vi hämtat Albin i skolan gjorde vi lite mer julgodis.



Albin älskade brända mandlar!!

Det blev även en form av rischoklad & polkabräck. Kanske kan jag visa fler bilder i morrn, jag ska nämligen baka en pippitårta då!

Julgodis!

Jag har fått frågor om recept på julgodis och eftersom jag inte har skrivit recepten flera gånger innan så kommer länkarna här!
 
Knäck, Chokladfudge & Havrebollar
 
Maraboufudge
 
Favoritrutor

En lista till...

Efter att jag hittat den där listan inne hos Glamourmamman här om dagen så kom jag på att jag har ju faktisk blogg ännu längre tillbaka, fast på familjeliv så jag gick in och kollade där med och då hittade jag ju några år till!
Så nu kör jag en "lista" till, med dagens datum....
 
För 6 år sedan:
Jag och Albin var ute och tog en promenad med Li. Det var kallt och efteråt följde hon med oss hem och tog en förmiddagsfika. Albin hade dessutom haft en av sina bättre nätter där han bara vaknade 2 gånger och åt...
 
För 5 år sedan:
Jag jobbade hela dagen på ICA, Albin var hos mormor och blev klippt julefin av gamla moster Laila. Dessutom hade jag väldiga problem med leveranser av kort. Tack och lov bytade jag leverantör kort därefter. 
 
För 4 år sedan:
Vi var på Gekås och handlade de sista klapparna, David var med, trots att han var nyopererad och sen fick vi åka till distriktssköterskan och lägga om hans sår igen, efter det blev han beordrad att vara mycket mera stillsam.
 
För 3 år sedan:
Vi var hemma hos Christian & Helena och åt lunch, David hjälpte till med deras kök och jag och Albin fick rida på Helenas Islandshäst Lukka. Det var kallt, sol och snö, helt fantastiskt och en dag jag nog aldrig kommer glömma. På kvällen hade vi lördagsmys hemma hos mormorn & morfarn.
 
För 2 år sedan:
Emil hade en riktig skitdag och jag gjorde knappt något annat än att bara amma. Albin och David fick klä granen själva medan jag satt i soffan, ammandes och tittade på.
 
För 1 år sedan:
Vi hade en riktig hemmadag, hela familjen. Jag lagade lite extra god mat, båakade en pepparkaksbrownie och sen jobbade på kontoret några timmar på kvällen.
 
För 6 månader sedan:
Vi var på Skara sommarland!
 
För 1 månad sedan:
Jag hade galet mycket att göra, både med kameran och med tårtor.
 
För en vecka sedan:
Det var galet kallt, -15,5 och jag fotade brudpar i studion! 
 
För ett dygn sedan:
Hade 2 otåliga barn hemma medan jag tvättade lakan (varje dag när man har ögoninflammation), och förberedde lite för kommande tårtor.
 
För en timma sedan:
Låg och fick massage..
 
Just nu:
Precis hemkommen och lägger upp ett blogginlägg!

Köket

Kom på att jag nog inte visat hur köket blev. Jag tog några snabba bilder med mobilen så även om det inte är några toppenbilder så ser man i allafall hur det ser ut.







Igår kväll tog vi fram tomtarna, David och Albin var och hämtade en gran (som vi tänkte klä på torsdag) och idag ska vi vara hemma och bara pyssla!

Ledsen Emil...

Han är verkligen inte på humör idag!
 
När han vaknade i morse så fick han inte upp sitt vänsteröga, det var helt igenklistrat och jag har kämpat en hel del med ljummet vatten för att få det rent. Mormorn kom på förmiddagen och hade köpt våtservetter för ögonen som vi baddar med.
 
 
Mamma stannade kvar medan jag hämtade Albin och sen blev Emil på ett rasande dåligt humör.
Skrek, gormade, gapade och slog omkring sig. Albin blev förstvivlad och ledsen och då blev det väldigt tungt i mormor-hjärtat så hon tog med honom hem till sig så fick jag vara hemma med den argsinta bebisen...
 
Just nu sitter vi och tar igen oss till barbapappa och han har lugnat ner sig.

Den 17 december, i flera år!

Jag hittade denna listan inne hos Glamourmamman och lånar den!
 
För 4 år sedan:
Då var denna dagen en onsdag och jag jobbade alltid hela onsdagen förr så jag var på ICA, i charken och förmodligen sålde mängder med julskinka, sylta, rullader och aladåb...
 
För 3 år sedan:
Jag var hemma med Albin som hade vattkoppor och vi bakade julgodis för fullt! På eftermiddagen, när David kommit hem åkte jag iväg och jobbade kvällen ut.
 
För 2 år sedan:
Det var fredag och jag var ifrån vår lilla nyfödda Emil för första gången sen han föddes. Jag tog med mig Albin in till stan för att handla, en jättelång lista med bla ingredienser till julgodistillverkningen.
 
För 1 år sedan:
Det var lördag och vi hade den årliga pepparkaksbaket hemma hos mamma och pappa. Emil & David stannade hemma tills allt var klart och sen blev det middag och fika, brorsan och Julie kom oxå. Albin sov över hos mormor & morfarn den natten och jag fick skjuts hem av brorsan, som inte hade något avgasrör på sin bil...
 
För 6 månader sedan:
Mormorn fyllde år så var där på kalas.
 
För 1 månad sedan:
Jag och grabbarna var ute i studion eftersom jag fotade massa kläder och så var den första annonsen om Rönnås julmarknad i tidningen!
 
För en vecka sedan:
Då fyllde jag år och var hemma och bakade hela dagen! Fick besök på förmiddagen av fina Martina & Molly och sen på kvällen kom familjen och åt gröt och skinkmackor.
 
För ett dygn sedan:
Hade vi precis stoppat ca 20 meter korv och när vi var klara blev det glöggfika!
 
För en timma sedan:
Plockade ut tvättmaskinen.
 
Just nu:
Kollar på barbapappa med väldigt grinig 2-åring med envis ögoninflammation.

Bröllop, korv och julgodis!!

Vilken helg!!
Alltså WOW, bröllop var helt amazing!! Sen att jag nästan fick en lättare hjärtinfarkt i väntan på brudparet för fotograferingen, det är en annan sak....



Festen på kvällen var nog sjutton det roligaste jag vart på, på länge!! Tyvärr vaknade jag på lördagmorgonen med ett rivjärn i halsen och ett envetet dunk i huvudet. Jag hade alvedon med mig och mådde faktiskt ganska bra hela dagen men på kvällen, efter maten, började jag frysa och rösten svek mig så vid halv 12 kom Davids bror och hämtade mig så jag fick åka hem och lägga mig.

David kom hem vid ett-tiden och då hade jag inte somnat än. Tyvärr har jag sovit som en potta skit i natt (typiskt när man är barnfri!), vaknat flera gånger med frossa. Men sen fick jag sovit en del på morgonen och gick inte upp innan vid halv 9. Jag började dagen med en alvedon men sen har det inte behövts fler så det var nog bara en liten kortis förkylning, tack och lov!!

Eftersom jag verkade tycka att det var en strålande idé att börja med julgodiset i går förmiddag, stressad, med killförkylning och bröllopsnerver, så hade jag lite att skära upp idag!



(Verkligen ingen rättvis bild eftersom vi fikat upp hälften)

På förmiddagen började jag beta igenom alla tusentals bilder från i går men eftersom vi hade planerat att göra julkorven idag så hann jag inte så långt innan det var dags att packa med mina assistenter och åka bort till Mammsen.

Albin följde med mig bort och han hjälpte till med allt möjligt och kände sig väldigt välbehövd.



Mitt i det värsta kladdet ringer larmkillen och säger att han måste komma bort och byta batteri. Det innebär även att larmet måste testas så vi blev utskickade i uterummet, där det var 7°.



Eftersom både mamma och Julie tillhör den där frusna varianten så började dom, strax efter att jag tagit detta kortet, att springa runt bordet och sjunga julsånger... Undrar om han (larmkillen) trodde vi var lite konstiga.

Hur som helst, vi fick återgå till vår korvstoppning efter en kvart eller så.





Det gick fantastiskt bra och efter bara knappt två timmar hade vi stoppat oss 20 meter korv!!

Då tog vi oss en välförtjänt fika!



Det blev (igår då alltså) rockyroad, daimfudge och marknadsgodis.

Efter fikat kom pappa och med sig hade han brorsan och sen ringde jag efter David och Emil och så kokte vi någon meter korv och hade ljuvligt god söndagsmiddag! Tro det eller ej, men vi fick visst till en fika till efter middagen innan vi åkte hem.

I kväll har jag sorterat ännu mer bilder från bröllopet och även börjat redigering och det blir SÅÅ bra!! Hoppas få lov att visa några bilder sen när brudparet sett dom.

Men nu ligger jag redan i sängen och i morrn börjar en ny vecka!!

På spåret

Nu har vi kollat klart på På spåret. Eller tja, det var visst bara jag som kolla, Albin och David låg och snarkade i varsin soffa. Strax innan det var slut ringde det och jag fick väcka David som var helt borta, men han har lånat ut vårt stora party tält och det höll på att blåsa bort så han fick åka.

Jag höll som värst på att slå in julklappar för fullt innan På Spåret och tänkte fortsätta nu efteråt men jag tappade helt stinget och har det alldeles för varmt och skönt i soffan, framför brasan...

I morrn är det bröllop och på söndag ska vi göra korv så det kanske blir lite tyst i bloggen i helgen.

Fåglar!

Idag har vi suttit jättelänge på bänken i tvättstugan och kollat på fåglar.
 
Jag tycker verkligen det är så roligt att kolla på alla olika fåglar och lista ut vad det är för några. Albin är likadan och satt kvar länge efter att gått och ropade varje gång det kom en ny sort!
Emil verkar oxå gilla det men inte lika länge, han tappar lixom lusten när vi tjoar till, pekar och blir alldeles till oss.
 
 
De bilderna högst upp tror jag är en talgoxe, den här nere till vänster är väl en gråsparv och den högra kanske kan vara en nötväcka? Vad tror ni?
 
 
Här tror jag vi har en Gråsparv överst, efter det två bilder på en koltrast.
Nummer tre och de båda bilderna längst ner är väl nötväckan och näst längst ner en rödhake?
 
Hjälp mig nu, ni som är bra på småfåglar!

Vinterns köld är hård...

Men va underbart!! Är det inte bara helt fantastiskt att få ha kallt och snö i december?? Jag älskar't i alla fall!

I morse kom Emil in till oss strax efter 5. Han somnade ju om ganska omgående, snarkandes, och David hade ju gått upp så jag smög upp jag med och la mig i soffan, framför brasan som David tänt.



Jag tog med mig surfplattan och läste lite bloggar. Tror till och med att jag slumrade en kvart eller så innan Emil ropade på mig. Hur som helst så va det ljuvligt!

Det var ju ruskigt kallt i morse så vi tog bilen.



Väl hemma blev det frukost och leverera en tårta. Sen skjutsade jag bort Emil till mormor medan jag fotade brudpar. Tanken va att farmor skulle hämtat Emil och haft honom idag men han hade visst tvärvägrat och då kan man inte ändra på det. Inte som andra 2-åringar med andra ord...

Jag hämtade Albin, vi handlade och hämtade ut paket innan vi åkte och hämtade lillebror.

I paketet var det skor som jag beställt till barnen, från Pax!!





Eftermiddagen var lugn, jag försökte jobba mellan sagoläsning, legobyggen, medling mm och när pappan kom hem fick jag gjort lite mer. I kväll har jag vart på Work out och sen var det ju Greys på tven. Nu blir det sängen och i morrn hoppas jag få gjort lite på kontoret, jag och min minsta huligan....

Ett år äldre....

Igår blev jag ett år äldre och det firade jag med att vara i köket hela dagen!! 3 sorters bröd blev det, jag kokade & griljerade skinka och fram på kvällen kokte jag en stor gryta risgrynsgröt. Så när familjen kom fick dom lite julkvällsmat med skinkmacka och gröt!

Till kaffet hade jag gjort en julpannacotta och en pepparkaksmousse.

Det var en lyckad dag och jag somnade med ett leende på läpparna.

Idag har jag återigen spenderat absolut mest till i köket. Bakat tårta lagat mat, ätit julmat och dekorerat tårta.





Barnen har vart utomordentligt snälla mot varandra och Albin har hjälpt till massor! Bla tjänade han pengar när han hjälpte till att hämta ved.







Nu ska jag sova gott och ladda för vinterns första bröllopsfotografering i morrn (och sen en på lördag!).

Såhär trött var Albin i kväll, han somna i mitt knä.....




Mer snö!!

Det snöar för fullt utanför fönstret och jag ska alldeles strax palta på mig massa kläder och ge mig av till jobbet (ICA). Igår jobbade jag 10-16 och sen var det bråttom hem och göra sig i ordining för personalfest med jobbet.
. Vi åkte buss upp till Göteborg och såg på REA och åt julbord, supertrevligt. Det blev en aning sent bara, vi var inte hemma innan vid strax innan 2 och jag gick och la mig ganska omgående men mina barn är ju väldigt morgonpigga och ganska högljudda just idag (jag kunde ju önska att pappan hade slängt på en film så dom var lite tysta och stilla men det gjorde han inte så det var ett jäkla liv) så det var bara att gå upp.
 
Vi öppnade paketen som låg i den andra adventspåsen och tro det eller ej men i denna påsen låg det även en paket till mamman!
 
 
Jag blev jätteglad, det var en bok om våra valigaste vinterfåglar och jag har sagt att jag skulle behöva en sån nu när vi har så många fåglar i trädgården! Det verkar som om han lyssnar när jag pratar fast att jag inte tror det...
 
Grabbarna gav sig av till Åkulla och tomtepromenaden och sen var det middag hos svärmor men eftersom jag ska iväg och jobba nu så fick jag stanna hemma, bokföra och lägga beställningar i stället, men jag ska inte sticka under stol med att jag minsann har suttit på rumpan och druckit kaffet i soffan, framför brasan, läsandes om småfåglar!
 
Nähe, bäst att tömma tvättmaskinen, slänga in mer ved och fräscha till sig!
 
 

Julkort, IKEA och äppelglögg!

Jag tänkte börja skriva att jag inte gjort så mycket idag men när jag tänkte efter och insåg vad jag gjort så kunde rubriken liksom inte vara "Lugn fredag"....

Börjar väl inlägget med att bjuda på bla några bilder på det där fatet där jag fick stoppa ner typ 12 hyacinter.









Vi lämnade Albin utanför skolan i morse, dom skulle åka pulka och det skulle han ju såklart vara med på. När jag frågade om vilken tid jag skulle hämta så tyckte fröken att han kunde stanna tills slutet fasten han hade lite svårt att få upp ena ögat i morse med. Jag sa ok och åkte hem. Hemma gjorde jag och Emil i ordning alla julkort, och det är mååååånga!! Medan vi satt där och pysslade så tänkte jag mer och mer på det där med Albin och även om jag inte tror det är ögoninflammation så kändes det så fel att låta honom gå i skolan. Att han fick vara med och åka pulka var ju givet men sen, inne i klassrummet, nää, jag åkte och hämtade honom när dom var tillbaka vid 11. Det hade verkligen inte känts rätt mot alla dom andra barnens föräldrar.

Vi åkte och lämnade Emil hos mormor och sen åkte vi till IKEA och tog lunch! Albin har inget kli alls, eller ens röd i ögonen men eftersom han hade lite svårt att öppna ena ögat i morse, och det går ögoninflammation i klassen så fick han hellre följa med till IKEA där jag kan hålla koll på om han petar sig i ögat.



Som sagt, lunch, shopping och sen hemfärd! Vi hämtade Emil vid halv fyra och sen åkte vi hem och packade upp!!



Jag skruvade ihop stolen vi köpte till Emil, monterade ihop lådor, packade in och lagade kvällsmaten på samma gång och när David äntligen kom hem, nästan en timme senare än han sagt så fick jag skynda mig bort till Blingcity för att hämta en ny omgång kläder!!! Dom har fått in julsakerna oxå och jösses va fint!!

När jag kom hem fixade vi paketen som Albin ska ha med på kalaset i morrn, värmde på glöggen och tog fram fredagsmyset! Vi låg alla 4 i sofforna och kollade på På Spåret, tills det nästan var slut och barnen gick upp och la sig.

Nu ska jag nana för i morrn jobbar jag 10-16 och sen blir det hem och snabba mig för avfärd mor Götet och personalfest!

Emil 2 år!!

Idag har vi haft kalas!! Vår goa (men något argsinta) minsting fyller 2 år idag och som vanligt undrar jag vart tiden tagit vägen!!





Eftersom jag skulle iväg på frukostseminarium redan vid 7 så var pappan hemma på morgonen och det var ju såklart extra mysigt!

När seminariet var klart åkte jag till mormorn och hämtade barna, jodå barna, Albin fick ju knappt upp ögat i morse och när han väl fick det så var som illröda och ögoninflammationen var ett faktum. Det är fler i klassen som haft det så det var inte konstigt.



Vi åkte hem, började städa, avbröt där lite lunch, födelsedagsbarnet fick välja, det blev pannkakor... Efter maten städade vi mer, lagade maten till kvällen, dekorerade tårtan, planterade hyacinter ( jag bad David köpa 10 st, han kom hem med 24, det är ordentligt det!!), städade mer och stod i duschen när första gästerna kom.



Emil var inte på sitt soligaste humör idag men han var väldigt glad för sina paket och efter tårtan blev han väldigt nöjd och glad!!


Röjer!!

Jag röjer, städar, slänger, sorterar och boar in mig i köket. Albin hade så vansinnigt ont i magen i går kväll att vi faktiskt var på väg in till Akuten vid 22 i går kväll. Som tur va så började det släppa precis då så vi avvaktade och efter en stund somnade han.

Eftersom han somnat så sent och haft så fruktansvärt ont kvällen innan så fick han stanna hemma idag och rastlös som han är så promenerade han bort till mormorn.



Jag och Emil fortsatte röja och dona. Vid 13 blev vi bjudna på middag hos mamma. Barnen kollade på Pettsson medan vi väntade på att maten skulle bli klar.





När inte Albin var hemma så passade Emil på att låna storebrors klocka....




Jag blev ju inte alls klar idag och imorrn ska jag jobba, 3 studiofotograferingar!!


En liten kik...

Det är ju helt underbart att komma ner i köket nu!
 
Visst är det rörigt fortfarande eftersom allt inte fått ny plats än men alltså ljuset, vilket ljus!
 
 
Det är fortfarande en hel del grejer kvar men inget som jag kan göra så mycket åt.
Spisen ska justeras så det hamnar i rätt höjd, det saknas lite kakel borta vid vedspisen, lister, sockel, ljusrampslist, belysningen i vitrinskåpet och så en himla massa eldosor och lock.
 
Jag ska iväg på ett ärende nu på förmiddagen och ska alldeles strax köra bort Emil till mormorn och sen ska jag röja i skåpen, pyssla och dona. Jag har några timmars kontorsjobb oxå men det ska nog inte vara omöjligt att klämma in (och kanske ett litet Gekås besök till kvällen)!
 
Underbara morgon!
Bara att få äta frukost vid ett köksbord, att man kan bli så glad av det!

Kökspyssel!

Idag har vi grejat och grejat och grejat och nu kan jag nog faktiskt se att det skulle kunna bli klart till jul!!



David sätter på nya lådfronter.

Farmorn kom och hämtade barnen så vi skulle kunna greja ordentligt, för det blir faktiskt inte något gjorde med någon reda när båda barnen är hemma.

Vi har givetvis en hel del kvar men målet är att vi ska kunna fira Emils födelsedag här i slutet av veckan.



Sista fikan i soffan, till Sunes jul såklart!

Till kvällsmaten idag satt vi i köket, för försts gången på ett par månader. Det var helt underbart och jag hade gjort en gryta på lånkokt högrev och glögg. Vi fick upp grejerna i hallen med.



Medan David fixade luckorna och beslagen så gjorde jag i ordning lite adventsfint!





Nu saknas det massor av grejer som jag borde kunna fixa i morrn men vi får se. Jag älskar temperaturen förresten, nu är det vinter!!




Snabbt!

Slänger in några bilder som jag tog med kameran innan julmarknaden började i torsdags.
Nu väntar vi nämligen bara på att farmorn ska komma och hämta våra busungar så vi kan greja, röja och fixa eftersom vi har ett födelsedagsbarn i veckan...
 
 
 

RSS 2.0