2 sorters kakor i långpanna
Idag har jag bakat igen! Mycket smarrigt även detta!
Havrekaka med nougat
Ugn 200º , 10-15 minuter
200g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
½ dl ljus sirap
Pensling:
250g nougat
Smält smöret i en stor gryta.
Rör i resten av ingredienserna, och smeta ut i en långpanna.
Grädda i 200º i 10-15 minuter (passa noga!).
När kakan svalnat, smält nougaten i vattenbad och pensla på kakan.
Skär i rutor när nougaten stelnat.
Havretosca i långpanna
Ugn 175º, 20-25 minuter + 10 minuter
150g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr (toscan):
150g smör
2 dl socker
6 msk sirap (knappt en deciliter)
3 dl havregryn
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull
och värm under omrörning.
Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda
yttligare i 10 minuter lite högre upp i ugnen.
Känns nästan som att man skall bjuda in sig på fika så som du bakar ;)
Dessa måste ju bara testas. Mums!
åh dom havrekakorna med nougat måste jag testa såg jätte smarrigt ut!