KRUPP!

Stackars, stackars min stora pojk!!

Albin har fått krupp och har under dagen haft det jättetungt. Det var ju lite "harkligt" natten till i söndags men när han fick vatten så gick det över och han sov gott. I natt har det inte heller vart några problem men under dagen idag har han blivit allt sämre och blivit väldigt hes, fått feber och sen denna hosta följt av svårt att andas...

Jag ringde först vårdcentralen men dom skulle ju inte ringa upp mig på nästan 1½ timme så jag ringde 1177 (sjukvårtsupplysningen) och hon som jag fick prata med var supergullig och tyckte absolut att vi skulle söka, antingen akut eller till VC. Jag bestämde mig för att vänta på att VC skulle ringa upp och det gjorde dom, vi fick en tid och vi åkte dit. Väl där fick vi träffa ett riktigt stolpskott (enligt mig). Han verkade inte ha en aning om vad det handlade om och innan vi gick så sa han att jag kunde ju gå in på internet och läsa om jag ville (Hmmm, för det var ju inte det jag gjort och därför jag sökte läkare... STOLPSKOTT!).

Vi fick utskrivet en hostmedicin och gick hem med informationen om ifall det skulle bli värre på natten så skulle vi åka in akut och få inhalera... Blev jag klokare? Nää, inte ett dugg!

Albin däckade totalt i soffan när vi kom hem och innan jag väckte honom vid 18, så tog jag tempen på honom och gav honom en alvedon och han var helt borta, han ryckte inte ens till (jag kör fortfarande rumptemp och suppar). Han hade 38,9 och det tog en bra stund innan han vaknade och när han gjorde det så var han jättehostig och fick svårt att andas så jag satt ute med honom en halvtimme ungefär och det tyckte han var jätteskönt. Det släpper nästan direkt och han slappnar av och bara sitter där och filosoferar med mig.

Jag har räknat iskallt med att det kommer bli en skitjobbig natt, men absolut NOLL sömn.
Jag kommer att få sitta ute i omgångar, springa med vatten och ev oxå åka in till akuten.
Om jag har väntat mig detta, så borde det bara kunna bli bättre, eller?

Albin är fortfarande vaken och ligger och kollar på Ronja Rövardotter och så går David ut med honom i mellanåt. Han ber om det själv, när han vill gå ut och andas kallt. Får väl se när han känner att han vill gå och lägga sig, jag tänker inte tvinga honom när jag märker vilken panik han får när han inte kan andas. Jag har stängt av elementet på hans rum och öppnat fönstret lite med, så det ska vara svalt när han lägger sig, och sen hela natten.

Så nu är det väl lika bra att jag går och lägger mig.
Det är knappt så man vill säj det men jag känner mig så frusen (jag som ALDRIG fryser), huvudet värker, halsen svider, bihålorna är fulla med snor och jag har mensvärk!

Ja, nu är det definitivt läge för mig att runda av här märker jag, jag vill ju inte det ska bli en gnäll-blogg
(ni vet, en sån där bloggerskan inte gör annat är gnäller på ALLT och ALLA)!

Om jag orkar så lovar jag kika in med en uppdatering i morrn.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Idag var ingen bra dag, hoppas det blir bättre i morgon. Man får gnälla ibland...

2012-01-31 @ 21:29:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0