Att ha den tappraste lilla hjälte!

 
Johodå, såhär glad kan man faktiskt vara
när man visar sitt finfina påster som sitter där på överarmen,
som ett bevis på att man faktisk fått en spruta på femårskontrollen.
 
Stolt mor, nu igen!
Idag, sådär dagen efter självaste födelsedagen var det alltså dags för femårskontrollen på BVC.
Vi hade inte informerat om att det var vaccinationsdags. Det blir bara ett störande moment som han går runt och tänker på. Vi hade istället pratat om allt roligt som han skulle få göra där och det bidde nog lite fullträff. Han fällde några tårar när det stack till i armen, men det var nog mest för att sköterskan sagt innan att man får skrika hur högt man vill. Efter besöket fick han en massa finurliga grejer med sig, penna med såpbubblor i, pysselbok, reflex och lite annat skoj.
 
 
Nu väntar vi och ser på om den där sprutan ger någon feber eller så.
 
Idag var det dessutom studiedag för Albin så vi tog det vansinnigt lugnt på förmiddagen. Inte mig emot, som har åkt på en bihåleinflammation och helst hade velat dra något gammalt över mig och inte kliva upp alls. Men så funkar det ju inte så vi tog det lugnt i morse, jag klev upp först, startade en brasa i kaminen, drack kaffe och åt lite yoghurt nere i soffan för en gångs skull, i min ensamhet. Sen ropade jag ner barnen som hade fullt upp med leksakerna Emil fått på sin födelsedag.
 
Efter frukosten så drog vi igång med lite bak!
Jag och Albin hade bestämt oss för att vi skulle göra pepparkaksdegen idag och först satte vi oss och letade igenom olika recept innan vi bestämde oss för ett som lät gott. Albin och Emil fixade faktiskt det mesta själv, smidigt som katten nu när Albin kan läsa, även lite trixigare ord.
 
 
Men eftersom man inte kan baka ut pepparkaksdegen samma dag så var vu ju bara tvugna att göra några pepparkaksmuffins och rackars va goda dom blev!! Jag gjorde ett eget recept och hade i bla lingonsylt...
 
Efter att vi bakat klart, lagat middag och ätit så plockade vi med oss några muffins (som vi dekorerade som cupcakes) och gick bort med till jobbet och ställde där, så dom kunde ha till fikat tänkte vi. Sen gick vi vidare till apoteket där jag köpte något mirakeltjofräs mot min bihåleinflammation för typ fyrahundra spänn. Vi gick om mormor och lämnade av Albin där medan vi gjorde det där BVC-besöket.
Albin hade visst ätit köttbullar så magen stod i fyra hörn! Ingen dum dag alls att kila förbi mormor på, när det lagas julköttbullarna...
 
 
Våran stora, kloka kille!
 
Vi promenerade hem och ikväll har jag och grabbarna varit ensamma hemma, pappan hade något möte och jag har druckit vansinnigt många koppar te och provat min nya mirakeltjofräsmedusin. Det var ett pulver som skulle blandas med någon lösning, som skulle skakas ihop och sen sprutas in i näsan på ett speciellt sätt och jäklar va det kändes!
 
Det hjälpte nog sjutton också!
Nu ska jag dra mig till sängen och sova bort det här snortunga huvudet för i morrn ska det förberedas en liten kurs jag ska hålla och sen ska jag ju jobba en sväng på kvällen!
 
 
Emil blåste ut ljusen på sin tårta igår kväll.
Det bidde en chokladbollstårta med tre olika chokladbolls-smeter.
(Smeter? Kan man skriva/säga så? En Smet, flera smeter...? Nää, det känns märkligt...)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0