Tjärbyligan 2015!

Nu är vi hemkomna! 
Mycket, mycket nöjda, glada och lite trötta. 

Idag har vi nämligen haft Tjärbyligan, vår årliga släktträff som vi startade 2003. Min mamma har fyra syskon (Laila lever inte längre tyvärr) så vi turas om att annordna detta, alltså har vi vart femte år och i år föll turen på min morbror med familj. Det var jätteroligt! 


Vi samlades alla i självaste Tjärby idag. 
Det blir alltid lek och bus direkt.

Jag hamnade i Evas lag, tillsammans med David, Johan, Vicky, Albin, Leia och Emil (han skulle egentligen varit med i ett annat lag men det blev bäst såhär...)


Det gicks poängpromenad och olika stationer med tävlingar. Bla luftgevärsskytte, stenkastning, tornbygge, kryddluktning, presenningsvändning, stafett och skjuta prick.


När det är en bit att gå och man är vröööölförkyld och lite ynklig, då är det skönt att ha världens snällaste storebror som kan ta en på ryggen. Även lilla Leia var inte helt kry och fick åka vagn runt idag.


Å vet ni?  Jag hittade Ramslök idag!! Jag och mamma har ju letat som tokar efter den här jäkla växten och idag, mitt i poängpromenaden så stod den bara där i kanten!


Vi fick ju underbart väder idag! Det kom ju några stänk på förmiddagen men klarnade upp finfint till eftermiddagen och vi satt allihopa och fikade i en gammal grushåla. Precis som det ska vara! 


Det leks och busas överallt! 

Efter att tävlingarna är avklarade lämnade vi grushålan och gick tillbaka till trädgården. Dör väntar mer lekar, mat, kaffe & kaka, bus, prisutdelning och en och annan sträckt ljumske... 

Jag lyckades inte få några mer bilder efter att vi lämnat grushålan eftersom telefonen mest vara legat i vagnen eller på bordet. Men jag kan visa hur det såg ut när vi förberedde vår mat till kvällen. Det gjorde vi i morse. 


Kokta potatis, sparris, smör, kryddor, citron, salt & peppar. Till det grillade vi kassler och hade sallad.

Barnen har varit så rediga!  Emil, med sin tokförkylning har verkligen varit tapper. Vakna länge var dom oxå, tror inte dom sov innan halv elva... 

Nu är det en trött och lycklig mamma som ska nana, denna nationaldag.

Kommentarer
Postat av: Anna

Jaha, det var ramslök det där. Det hade jag nog aldrig gissat, men blomman var himla fin! Såg den också, och Jonas gissade på att det var liljekonvalj... :)
Jo tack, ljumskarna känns av här också... Men det var en härlig dag/kväll! :)

2015-06-07 @ 09:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0