Att ha lata dagar på hemmaplan

 
Just såhär kan det se ut här hemma nu. Mannen pusslar och får med jämna mellanrum hjälp av någon mindre man med massor av hjälpsamhet i fingrarna.
 
Igår hade jag finfina planer på att blogga, men det bidde visst inte alls så.
På förmiddagen jobbade maken och jag passade på att börja med en tårta som skulle levereras bort till mamsen idag. Min hårdrockare kom på besök och hann med både en kopp te och senare en kopp kaffe. Barnen älskar ju när hårdrockaren kommer så han fick vackert slå sig ner och spela lite Mario kart tillsammans med grabbarna på det där lånade wii-spelet.
 
Jag påbörjade kvällens mat ganska tidigt och eftersom det var en sån succé förra gången jag lät kyckligfiléerna efterkoka i lite glögg så gjorde jag samma sak. Det var längesedan vi hade risotto konstaterade vi tidigare på dagen så det gjorde jag och för säkerhetsskull kastade jag in ett par hasselbackspotatis i ugnen. 
Smarrigt som attans och sen dog vi lite i soffan till Fåret Shaun the movie.
 
 
Jag både påbörjade och avslutade min juklapp i går när barnen lagt sig.
 
Idag började jag dagen med att baka av två limpor bröd som jag drog ihop i går kväll som stått och jäst i kylen i natt och det bidde hur bra som helst. Mysig start på den här sista dagens "ledighet", i morrn åker ju David till jobbet igen.
 
Hur som helst, jag och Albin åkte in till stan på förmiddagen och handlade upp två presentkort som han fick när han fyllde år och när vi ändå var i stan så passade vi på att fylla på lite förbrukningsmaterial till vår nya favvo sysselsättning, pyssla!
 
 
Vår stora kille kan pyssla i timmar!
Lillebror kommer förbi då och då och typ limmar ihop en grej, sen är han nöjd...
 
 
När vi ändå skulle plocka tillbaka tomtarna in i skåpet idag så passade vi på att pyssla några nya till samligen, ihop med en Rudolf och en Rosie...
 
Efter pysselstund, och bortplockning av tomtarna så började jag på att göra klart och köra bort tårtan till mamma och pappa som har alla mammas syskon på lutfisk-kalaset idag istället för på onsdag.
 
 
Jag fick fria händer och gjorde det enkelt för mig.
En jordgubbsmousse och en dulche de leche-mousse fyller denna tårta som är spacklad med
mörk chokladganache och sen dekorerad med färska frukter, bär och lite vit choklad.
 
Nu ska jag kila ner och suga ut det sista ur denna helgen genom att krypa upp i famnen på min man och dricka te. Emil går runt här hemma och saknar julgranen, han protesterade högljutt när vi plockade av allt pyntet (även om han var jätteduktig och hjälpte till hela tiden) och även när vi plockade bort tomtarna. Men han verkar hyfsat nöjd med att dom ju får komma fram igen nästa år.
 
God fortsättning mina vänner!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Tårtan var jättegod! Menar du att du läste ut hela boken igår?

Svar: Yes! Hela boken!
Charlotte

2016-01-03 @ 22:27:31
Postat av: Eva

Jättegod var den. Du skulle sett Liss bit :-o, men han åt upp alltihop.

2016-01-03 @ 22:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0