Tomtepromenad i Åkulla!

Efter frukostmys så här den 3:e advent så gjorde vi oss klara för att åka upp till Åkulla. Albin fick tomtedräkten, raggsockar och tomteluvan på sig. Hsn somnade till en stund i bilen på vägen upp men jag väckte honom när vi kom fram för det ville han ju inte missa!

Han satt så snällt i vagnen när vi gick promenaden, bara hoppa ut och sträckte lite på benen när vi kommit halvvägs och det var glögg och pepparkakspaus. Vi var många som gick, alla David släktingar på svärfars sida var med. Vi gick mycket fortare än dom så vi delade på oss, jag, David och Albin gick med David föräldrar (och hund) och syskon med respektive (Evelinas Martin).

När vi var klara med promenaden och hade gissat skiljefråga och så så bestämde vi oss för att gå upp till David pappa, det är ungefär 4 km och tanken var att Albin skulle somna på vägen. Så vi tog Nisse (Svärföräldrarnas Leonberger) med oss och gick till Valakärr medan svärmor tog våran bil tillbaka, så slapp ju hon ha Nisse i sin lilla polo, han var ju inte direkt ren efter den promenaden.

När vi kom fram så hade Albin slocknat i vagnen så han fick stå ute på altanen medan vi åt smörgåstårta, kaffe och tårta. Vi väckte honom precis innan vi skulle åka så han fick hälsat lite på dom andra innan det var dax att åka hem och äta lunch. John fyllde 18 år idag med så dom passade på att slå ihop hans kalas med den årliga tomtepromenadsfikan.

Vi var hemma vid 14.00 och då fick Albin mat och sen gick vi ut och gick, jag och Albin med våra tomteluvor! Det slutade på ICA och vi köpte lite mjölk och ägg och sen kom pappan och hämtade oss för det mörknade ute och Albin hade inte sin reflexväst på sig. Nu i kväll har vi ätit ugnspannkaka och druckit mjölk till, morbror kom oxå in och åt.

Efter kvällsmaten så har vi nu ägnat oss åt att pynta huset med tomtar och det har blivit så julmysigt och fint! Albin har självfallet hjälpt till och det har gått bra, alla tomtar är fortfarande hela...

Vi tänkte lägga Albin nu och sen kommer morbror in igen och dricker Glögg och äter pepparkakor med oss. I morrn är en ny dag och vi ska inte till mamma-barn gruppen (avslutning förra veckan) så vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på, för nåt måste man ju hitta på!!!!

Jag hade med kameran idag i Åkulla så ni kan få se hur vi hade det, men bara den lilla kameran och den tar ju som bekant inga värsting bilder, men man kan i alla fall se vad det föreställer!



 


Kommentarer
Postat av: Marie Olsson

Hejsan Charlotte! Jag hittade hit via facebook och jag tycker verkligen att du gjort en kanonfin blogg. Märks att du både kan och gillar det här med fotografier. Ha det jättebra och God jul på er!

Kram Marie

2008-12-15 @ 13:04:16
URL: http://meon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0