Febern har flyttat in i huset igen...



Albin ligger nerbäddad i soffan, tempen visade 38,7°c...

Vi var uppe tidigt i dag med, Emil tyckte visst att det skulle vara så.
Pappan jobbade så vi hade mysmorgon och kollade på hela Nils Karlsson Pysslning innan det var frukostdax.

Pappan kom hem mellan 2 jobb och åt frukost med oss vid 8, med sig hade han färska frallor från Kvantum.
Båda grabbarna lekte så bra hela morgonen tillsammans och sen kom morfarn förbi en sväng och vi bestämde oss för att åka ner till Biltema och fixa lite grejer som behövdes till lastbilen.

Pappa David kom hem och följde med han med.
Båda barnen somnade som små ljus i bilen, men vaknade givetvis när vi parkerade bilen.
Albin var lite för snäll när vi var i iväg, visserligen fick han 2 små bilar på biltema men han skötte sig FÖR exemplariskt, även när vi var på Svenssons Fritidsmöbler en bra stund...

När vi kom hem så la vi Emil i vagnen och han somnade ganska snabbt och vi andra värmde maten som blev över. Albin åt inte så mycket som han brukar och han var lite "seg" men efter maten fortsatte han leka.

Vi gick ut allihopa och donade, jag målade på min skänk och grabbarna städade upp i garaget.
Sen kom Albin in till mig i studion (där jag får måla när jag inte får plats i garaget...) och han var lite blek. Han sa att han frös och att han hade lite ont i pannan. Vi gick in och tog febern och mycket riktigt, feber!



Han blev genast lite ynklig så jag bäddade ner honom i soffan och satte på Ronja, och så han fick en piggelin.

Han trodde inte att han behövde någon alvedon, men efter en stund kom han på att han ju faktikt hade ganska ont i huvudet så han fick en alvedon sugtablett och det gick bra. Han är fortfarande ganska slö, med feberrosiga kinder och glansiga ögon, men han är vaken och glad.

Emil är, bara för det, busigare än vanligt...

Snart tänkte vi sticka bort och städa dagis så morfarn får komma och vakta sjuklingen och vilddjuret undertiden.

Bjussar på en vitsippebild från i torsdags.


Bubbligt!

Som vi har vart ute idag!

Det har ju blåst en del men det hindrar inte oss och vi har haft det så skönt.
Emil började morgonen lite för tidigt för min smak, men det är ju bara att gilla läget och kliva upp.

Albin sov en stund till och kom inte upp innan vid halv 8. Som vanligt är det full rulle på grabbarna direkt på morgonen så det var inte lönt att försöka mysa till det i soffan alla 3 inte (eftersom jag och Emil suttit i soffan och gosat sen han vaknade), utan det var lika bra att fixa frukost och starta dagen!

Efter frukosten svängde vi ihop en omgång Macroner till, denna gången i rosa!


Jag glömde fota när dom var klara, men för er som undrar, såhär ser det ut när man spritsat ut på plåten...

Medan jag passade ugnen och röjde upp i köket så gick killarna ut i trädgården.
Albin är sååå duktig med Emil och även om jag tittar till dom precis hela tiden så säjer han till så fort något händer och när jag tar in Emil så frågar han hela tiden när han får komma ut igen.

När macronerna låg på svalning så gick jag ut och busade med grabbarna jag med!
Idag har vi, som rubriken tyder på, blåst såpbubblor!
Det tröttnar man nog aldrig på...



Vid halv 12 tog jag med Emil in (mycket motvilligt!) och gav honom middag, la honom i vagnen och ställde vagnen i skuggan, han sov som en stock direkt.

Jag fick lurat med mig Albin in och även vi fick i oss middag. Albin hjälpte mig med att hänga ut tvätt, klippa lite kvistar/grenar från träden & buskarna och sen gjorde vi fint i min ena kanna på bordet.

Pappan kom hem och åt och vi bytte några ord innan han gav sig av och jag gjorde klart för att jobba lite.
Jag hade kundbesök, Emil sov i vagnen och Albin roade sig ute i trädgården. Men innan kunden kom hann jag knäppa några snabba på mitt älskade, älskade ♥!


Han är så duktig och gör precis som han blir tillsagd när kameran kommer fram!



Direkt efter att min kund åkt så vaknade Emil men han var fortfarande lite trött så jag körde in honom och han låg så snällt kvar i vagnen medan jag stekte på köttet som skulle ligga och eftersteka i flera timmar.

Till slut piggnade han till och ville genast gå ut (men vi har ett ständigt problem, han tar gärna på sig skor men skriker VARENDA gång jackan ska på...) så jag skickade ut honom till brorsan och gjorde i ordning fika på en bricka som Albin tog ut och bestämde att vi skulle fika på altanen till lekstugan.

Det gjorde vi och sen busade barnen ute i trädgården i flera timmar till medan jag läste, hämtade post, vek tvätt och förberedde middagen.

Albin är så påhittig och Emil hänger ju så glatt med på alla lekar som Albin hittar på. Idag har dom bland annat lekt mycket hund vilket båda tydligen älskar. Albin har ett hopprep på sig och det är han som är hund och sen får Emil gå med honom vart han vill, tydligen superskojjigt...

Även alla miljoner studsbollar som vi har i trädgården funkar bra att leka med.



När pappan kom hem från jobbet så fixade jag maten och direkt efter maten gick vi ut igen, alla 4. Jag passade på att stryka min skänk en gång till i garaget och sen gick jag med ut. Det hoppades studsmatta tills Albin slog sig, då tog jag med honom in. Vi duschade och sen la vi oss i hans säng och läste om Pettson, Findus och Pannkakstårtan. Han älskar den boken och skrattar så gött varje gång vi kommer till sista sidan, där är en bild på när Pettsson cyklar och Findus hänger i en kasse brevid, med såndär pilotmössa, glasögon och svansen utanför.

Barnen somnade fullständigt ovaggade, även Emil men det blir inte livat i huset ändå för både jag och David är alltid som urvridna disktrasor på fredagskvällen...

Men jag är glad och lycklig, min fina familj är frisk och det är det viktigaste för mig! 


Härliga torsdag!

Vilken härlig dag det har varit idag!

Dessutom fick jag nästan lite sovmorgon då ingen av barnen vaknade innan 7.15.
Jag vaknade till vid halv 7 men låg kvar och slumrade tills Albin gick upp.
Emil vaknade till vid halv 3 i natt och var ledsen och jag fick honom inte alls att somna om så han fick vällingen och sen sov han som en stock till 7.45. Annars har han sovit hela nätterna i nästan en vecka nu.

Vi gick upp och kunde faktiskt ändå ta det ganska lungt eftersom vi inte har så mycket för oss på morgonen så vi åt frukosten i lugn och ro (så lungt det nu kan bli med en Emil vid frukostbordet...) och sen gick vi ut och hämtade ut cyklarna och trampade bort till dagis.

Albin cyklade snabbt, han hade nog längtat lite efter dagis och han blev inte alls ledsen när han blev informerad om att det var utedag idag! Dom skulle till skogen och ha en heldag och då är det heldag som gäller, med mat på gasolköket och allt! Jag ÄLSKAR vårt dagis!

Jag och Emil trampade vidare till mormorn där han gjorde henne lite mer gråhårig genom att röja loss i alla skåp och lådor, peta på katten, doppa ner hela handen i hennes varma kaffe, göra finfina fingeravtryck på alla speglar och glasrutor (ganska många i uterummet) och plocka fram en prydnadstomte...
Jodåsåattsåärdet, ingen hyfs alls på den pojken!

Jag drack en kopp kaffe och sen cyklade vi hem och kikade efter hur det gick för plattsättaren som gjort ett fantastisk jobb med att lägga marksten runt vår lekstuga. Emil ville på inga vilkors vis följa med mig in när det var middag och plattsättaren drog på smilbanden när jag till slut fick bära in en högt protesterande bebis...



Efter middagen stack vi ner till Anna och hämtade albumen som hon gjort klart och Emil somnade som planerat (för en gångs skull!) i bilen så det bara var att lyfta över honom till vagnen när vi kom hem.
Jag käkade middag jag med (väldigt bra att göra mycket så det finns att värma när man är ensam hemma) och sen fick jag faktikst lov att prioritera bort boken och kaffet i solen, jag hade massa pappersjobb och telefonsamtal att ta tag i.

Emil sov precis tills jag var klar (lucky day?) så när han hade vaknat packade vi ner lite mellis, gick om mormorn och hämtade upp henne och sen vidare till Höråsen för en liten promenad och mellanmål i solen!
Vi hade supermysigt och Emil lekte med kottar. Vi stannade tills det var dax att gå och hämta Albin på dagis och på vägen stannade vi till på ICA där jag tog mig en liten Latte.

När vi kom hem var pappan hemma så vi stannade ute en liten stund, pratade om dagen och sen gick vi in och åt kvällsmat. Grabbarna gick ut igen medan jag hjälpte morfarn lite vid datorn och sen fortsatte jag ut till garaget och min pensel...



Nu har jag duschat, pussat och nattat barnen och ska fortsätta kika på Criminal Minds!


Nya album!

Idag har jag fått hem albumen som jag beställt av Anna och givetvis gör hon ingen besviken!

Så himla fina!
Dessa kommer att finnas till försäljning hos mig i samband med fotografering och det finns massor av olika färger att välja på!

Förs ut är ett vikalbum med 4 bilder i storleken 15x15 och måttet på bilderna är 10x10.
(Det finns möjlighet att välja antal bilder och storlek på bilderna.)


Sen har vi ett traditionellt album med 4 sidor och 8 bilder, det är i samma storlek som vikalbumet och även här finns valmöjligheter på antal sidor, storlek och färg!


PartyLite!

Nu börjar det ramla in lite beställningar så jag tänkte kolla om det är någon mer som vill ha något innan jag beställer?

Du hittar katalogen online, HÄR!


Pyssel och bakdag!

Vi har haft fullt upp i dagarna så bloggen har blivit lite lidande...

I går fick jag hastigt och lustigt åka och hjälpa pappa sälja en bil eftersom han inte kunde komma loss från jobbet och sen på kvällen var det årsmöte på dagis (föräldrakooperativ).

Idag började jag dagen tidigt, min klocka ringde vid 6 och då sov båda mina barn som stockar (typiskt!).
Jag fick givetvis väcka båda två och i princip bara klä på dom och sätta som i bilen direkt. Vid halv 8 lämnade jag av grabbarna hos farmorn och tog hennes bil in till stan och min massage.

Farmorn kom med grabbarna i vår bil när jag var klar och vi bytade.
Vi åkte till affären på hemvägen och sen direkt hem och dona!

Först fick Emil middag så han somnade och då passade jag och Albin på att kila ut i garaget och måla skänken en gång till. Sen gick vi in och lagade middag och efter det hann vi med lite pyssel men marsipanen jag fick med från kursen.



Albin var jätteduktig på att modellera!

Emil vaknade vid halv 3 och då fick barnen lite frukt medan jag började baka macarons!



Det gick riktigt bra och jag är helnöjd!
Både Albin och David fick provsmaka (eftersom jag själv håller igen lite på sötsaker) och Albin frågade genast hur många han fick ta och det är ett gott betyg!

Jag fick ganska mycket smörkräm över...



David kom hem så jag fick gjort klart godbitarna och även packat en liten låda som jag skickade med mamma, till pappa såklart!

Nu i kväll har jag tränat och ska bara kika klart på Grey's sen blir det sägen!


Macarons

Idag har jag testat att baka macarons.
Något som jag har dragit på ganska länge eftersom det verkat lite för avancerat för min del.
I nästan alla recept jag har kommit över så ska man knäcka äggen och låta äggvitan stå i rumstemperatur över natten, koka sockerlag och massa annat krångel och det passar inte mig så bra, jag har dåligt tålamod och vill helst att det ska vara klart innan jag börjat...

Men jag har kommit över ett enklare recept och det funkade fantastisk bra!
Dessutom fanns ju mandelmjöl att köpa i affären!

Macarons /Makroner

Receptet ger ca 50 st  (enkla, om de spritsas som femkronor)

170 g florsocker (knappt 3dl)
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker
Ev lite karamellfärg
Ev smaksättning

Gör så här:
Väg upp florsockret.
Blanda med mandelmjölet och sikta genom en sil.
Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke.
Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan (ev tillsammans med lite färg och arom).
Blanda tills du har en jämn smet.
Spritsa rundlar, knappt stora som femkronor på bakplåtspappret.
Låt kakorna vila på plåten i minst 45 min.
Då torkar ytan och kakorna blir finare.
Sätt ugnen på 125°c.
Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 min.
Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från mattan/bakplåtspappret om du provar att lyfta dem.
Låt kakorna svalna och fyll sedan med valfri fyllning.

Jag väger alla mina ingredienser och sen hade jag i lite gul karamellfärg och vaniljpulver.

Jag har även hittat den absolut enklaste och godaste smörkrämen!

Smörkräm

300 g Rumsvarmt smör
En burk kondenserad mjölk

Vispa det mjuka smöret kraftigt med elvisp och tillsätt sedan den kondenserade mjölken.
Jag hade i lite vanlijpulver och även där liiite gul karamellfärg.
Det blir som en kola/vanlijsmörkräm.

Den passar sen alldeles utmärkt att spackla tårtor med (innan man lägger på marsipan eller sockerpasta tex)
Min smörkräm skar sig första gången men det gör inget, det är lätt att "rädda", vispa upp en liten klick rumsvarmt smör på nytt och klicka sedan i den "misslyckade" smörkrämen, en matsked i taget.

Jag fick mycket över så jag får nog snart baka tårta...


Sylvis kondispyssel!

Alltså, Sylvis kondispyssel kräver ett alldeles eget inlägg!



Alla bilder utan de tre understa är på min tårta och mina dekorationer.


Vilka fantastiska dagar jag har haft hos Sylvi!
Nästan den bästa 30-års presenten faktiskt och det var definitivt inte sista gången jag gjorde en kurs hos Sylvi!


Vilken härlig helg!

I lördags var jag och barnen ensamna eftersom pappan jobbade och vi hade det så mysigt.
Morfarn var här hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen och donade med sin lastbil och Albin var såklart ute och hjälpte till mest hela tiden, med arbetsbyxor och allt. Men det var efter fotbollsträningen som är på lördagsmorgonen mellan 9-10.

När pappan kom hem på eftermiddagen så bestämde vi hastigt och lustigt att det fick bli kinamat med mormor och morfar och medan pappan och Albin åkte in och hämtade maten så bakade jag och Emil Petit Choux.


Ljuvligt goda och en perfekt liten munsbit!
Själva petit choux-degen är inte alls svår att göra och jag råkade ju ha lite härlig vit chokladfluff redan klart i en spritspåse i kylen så jag tinade bara lite hallon & blåbär till.

Emil lekte med morfarn nästan hela kvällen och Albin spelade spel med mormor & pappan medan jag fixade i ordning fikat.



Mormorn och morfarn åkte hem innan läggningen och när Emil lagt sig så kollade vi andra tre på Gladiatorerna.

I går var det auktionssöndag och jag tog givetvis den stora bilen och körde dit.

Jag fick med mig en skänk och en diverselåda med bla denna fina kannan i!


Kannan står för övrigt på skänken, som den såg ut innan jag satte penslen i den i går kväll...

När jag kom tillbaka från auktionen så hade grabbarna gjort 3 fina "kragar" som vi planterade ner våra jordgubbar och smultron i. Vid 15 var det våffeldax hos mormorn och morfarn så vi tog cyklarna dit och det var sååå härligt. Efter fikat satt vi ute på altanen. David och Albin cyklade hem eftersom dom skulle iväg på simskolan men jag och Emil stannade en stund till.

När vi kom hem var det helt ljuvligt även i vår trädgård så jag och Emil stannade ute och gottade oss bra stund!


Idag har vi vart och lekt på förmiddagen hos Albins bästis Oscar med familj och nu har vi bara precis mellanlandat hemma och ätit middag innan vi ska ge oss iväg igen.

Jag och barnen ska promenera bort till mormorn, som ska få äran att passa mina vilddjur medan jag och pappa David gör lite ärenden i stan. Det blir nog ganska tight med tid även i kväll, eftersom jag ska iväg och pyssla hos Sylvi kl 18. Sista gången idag och jag är laddad!


Tre goa killar!

I förra veckan hade jag dessa tre killarna på besök i studion och det var high life vill jag säja, men så roligt!
Supergoa mot sin lillebror var tvillingarna.


Oslagbara cupcakes!



Muffinsen
125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda torrvarorna och blanda ner i smeten.
Till sist, tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar.
Provbaka en muffins i cirka 12 minuterr (inte längre!), förläng tiden om den verkar för kladdig!
Jag gör dom gärna dagen innan och låter dom vila i kylen.

Frostingen
3 dl Grädde
180 g Vit choklad

Lägg grädde och finhackad vit choklad i en kastrull och värm försiktigt på 1:an tills all chokladen smält (får INTE koka!). Ställ i kylen i minst 6 timmar (gärna över natten). Vispa till önskad konsistens och spritsa på muffinsen.

Dekorera efter eget tycke.


Nya trycksaker!

För ett tag sen fick jag ett erbjudande på visitkort och lite annat som jag bara inte kunde missa.
Igentligen behöver jag inget just nu men jag kunde helt enkelt inte motstå.


500 visitkort
En visitkortshållare i metall
En firmastämpel
30 stycken klisterlappar
En musmatta (ej på bild)
En penna

Allt detta fick jag för under 300:- ink frakten...


Surt!


Vårfint!



Innan visningen i torsdags så köpte jag lite nya blommor och tulpaner, det gör ju så mycket med lite nytt och fräscht på borden. En liten bild även på cupcaken som jag serverade, som blev en riktig hit!


Picknick!



Igår hade vi årets första picknick i vårsolen!

Jag, mormorn och barnen packade fikakorgen och gick till Höråsen och hade supermysig picknick.



Albin hade verkligen vårkänslor och sprang, hoppade och busade i skogen.


Emil hade fullt upp med att undersöka grenar, kottar, löv och ALLT annat som låg på marken...


Goodiebag anyone?



Igår var vi på VIP-mingel i Halmstad, jag, pappa & David och då fick vi givetvis med en härlig Goodiebag hem och den gillade Emil skarpt!

VIP-minglet var på Hallands persiennfabrik (kommer inte exakt ihåg om det hette så, det har nyligen bytat namn), föredetta Falkenbergs persiennfabrik, som har öppnat en butik till, i Halmstad.




Living & Room

I går kväll hade jag inredningsparty här hemma och det var Tessan som var här och visade Living & Rooms fina produkter. Jag köpte bla detta superfina fatet (som jag inte riktigt vet vart jag ska ställa, men det löser sig).



I samma serie köpte jag en kanna och 6 stycken tillhörande muggar.
Det var jättetrevligt och jag hade på dagen bakat torparlimpan och brett mackor av.
Till fikat hade jag gjort cupcakes på kladdiga chokladmuffins med vitchokladfluff, färska hallon, ett chokladflarn och rivet limeskal ovanpå.

Jag har tyvärr ingen som helst aning om vad dom andra köpte men jag tror nog att det fanns något för alla!

Idag har vi en hyfsat oplanerad dag. Jag tänkte ev åka in och fixa en ny telefon eftersom man snart inte ser skärmen alls på min telefon eftersom glaset är trasigt och spricker mer för var dag. Lite nyfiken på Team Sportias nya butik är jag allt dessutom...

I kväll ska jag och David med pappa på VIP-Mingel till Halmstad för nyöppning av en affär som han hjälpt till all bygga. Mormorn får komma och läggga barnen när vi är där och det lär inte bli så svårt, i alla fall inte med Albin.
Han var tydligen uppe riktigt tidigt idag. David väckte mig när han var uppe och gav Emil välling klockan 5, då hade Albin nämligen redan klätt sig, bäddat och gått ner och satt sig i soffan. Vi vet ju inte riktigt när han gått upp, men det var innan 5 i alla fall. När jag gick ner, vid halv 7 så säjer han

-Jag gick upp jättetidigt idag mamma och då kollade jag på vädret, det ska bli sol!

Nu ska vi åka och hälsa på hos Anna & Ella!


Milla, magen & barnen!

Igår hade jag yttligare en bebismage i studion!


Camilla kom och hade med sig sina tjejer, Wilda & Idun.
Bilderna blev jättebra och Camilla är så vackert gravid!



Tog givetvis några bilder på tjejerna med...


Min 30-års present!

Igår var det dax för första delen i en av mina fina 30-års presenter, nämligen en kurs hos Sylvi!

Igår fick vi lära oss att spritsa massor, i  krämer & choklad och att göra chokladpasta och modellera med den.



Givetvis himmelriket för en baktok som jag!
Nästa måndag ska vi knyta ihop säcken och göra bla en tårta som vi får med hem, jag längtar!

Idag har jag jobbat vid datorn på alla lediga minutrar som jag fått, men det var igentligen bara en timme medan Emil sov middag som jag hann med något. Albin har vart på dagis och vid 15 hade vi tid hos tandläkarn med Emil, för att kolla på "strängen" som dom ändå inte gör något åt än.


När Emil skulle sova så drog jag runt på honom i vagnen i trädgården och det knoppar sig så fint överallt, dessutom kommer hela det blåa havet av scillor att blomma snart och det är sååå fint.
Lilla bilden är på min lunch, lite överbliven risotto och massa grönt...

Nu ska jag lyfta på mig, ta en dusch och somna som en stock, det är planen!


Anna & bebismagen...

Igår var ju Anna här och fotade sin superfina mage (och sig själv med förstås...) och jag måste bara visa.
Hon är ju så himla fint gravid!
Man kan ju knappt se att hon är i vecka 39.





Nu hoppas jag att bebisen tittar ut snart med för jag hade hoppats på att få lägga beslag på den i studion en stund med...


Buzzar Nivea!

Igår fick jag hem ett mycket roligt paket från Buzzador!


Redigerar...

Jag sitter och redigerar bilderna från fotograferingen i förmiddags och måste bara visa dessa.

Innan bebismagen kom så fotade jag Albin lite på skoj bara, med pappans hatt och det gick jättebra,
tills lillebror kom...



Han var även högst involverad i fotograferingen av bebismagen...


Short moment of KAOS...

Stackars min lilla lilla bebis!
Mammahjärtat brister lite lite granna när barnen slår sig.

Men jag får nog ta det från början.
I början på veckan var vi på BVC och där frågade jag om strängen som Emil har mellan framtänderna i överkäken och på insidan av underläppen. Den är väldigt kort och Emil kan inte skratta så man ser tänderna.

Vår sköterska ringde upp mig i torsdags och hänvisade mig till tandläkarn som jag skulle ringt i går men det hanns inte med och när jag kom på det så var klockan redan halv 7.

Idag har det faktiskt inte hänt mycker roligt alls hemma. Pappan har jobbat och jag har städat hela dagen lång. Barnen har vart duktiga och flyttat sig från rum till rum så jag har kunnat städa. När pappan kom hem på eftermiddagen så åt vi lite överbliven fruktsallad och sen gick alla killarna upp så jag fick städat klart här nere.

När städningen äntligen va klar så gick grabbarna ut och jag kastade mig in i duschen för att kila bort till affären en snabbis. Jag hade redan bestämt vad vi skulle ha till middag och idag blev det trattkantarellrisotto med grillat fläsk. Medan jag gick in och fixade risotton så var grabbarna kvar ute och grillade.

Precis när det nästan var klart och jag höll på med det sista så kommer David in med Emil som har ramlat och det forsar blod ur munnen på honom. Jag fick av honom ytterkläderna och han är sååå ledsen och då känner jag att han luktar illa med!
 Jag får av honom kläderna och det var nog ett tag sen han bajsade så det blev badkaret och han skrek som en stucken gris och blodet fortsatte rinna. Jag hade fortfarande inte koll på vart blodet kom ifrån men jag var tvungen att få honom ren i rumpan. Risotton fick stå och vänta medan David försökte rädda kolbitarna på grillen.

Jag fick tvättat av Emil (fortfarande jätteledsen), tagit upp honom insvept i en handduk och gjort klart risotton med en väldigt ledsen 13 kilos bebis på ena armen. När David kom in fick jag äntligen satt mig ner med honom i soffan och kollat hur det såg ut.

Det var ju såklart strängen som fått sig en rejäl smäll, men den har inte gått helt av.
När jag ändå var där inne i munnen och grävde så hittade jag 3 stycken kindtänder! Det förklarar ju senaste tidens kolossala dreggel och där var en till som var väldigt nära så det klart att det killas i munnen på honom.

När jag satt med honom i soffan lugnade han ner sig och vi gick och satte oss vid bordet. Han satt i mitt knä hela tiden (jag har väldigt svårt att släppa ifrån mig ledsna, skadade barn) och åt risotto som en tok.
Han var jättetrött efter att ha vaknat redan 13.20 i eftermiddags så jag tog med honom upp och smorde in den röda rumpan ordentligt, kikade igenom munnen igen och sen tog jag faktiskt med honom ner i soffan så fick han sitta i mitt knä och dricka välling och somna.
Det gjorde han alltid förr och det var ett par månader sen, vi började lägga honom i sängen i stället men jag har ju som sagt lite svårt att släppa honom när han var lite ynklig och skadad.

Albin kom och la sig brevid oss i soffan och båda grabbarna somnade som små änglar på bara några minuter.
Det betyder alltså att Albin missar sitt favvo program, Gladiatorerna, men han visste med sig att han inte skulle orka vara vaken ens tills det började så vi lovade att han ska få kolla på tv4play i morrn.

Nu ska jag fortsätta kolla på Gladiatorerna och sen blir det sängen!


Det värmer!

Fick denna kommentaren om mitt dagisinlägg och jag blir så varm i hjärtat!

Postat av: En mamma/mormor/farmor

Ville bara tala om att jag tycker du gör helt rätt som vill vara med dina barn. Jag var hemma med våra 3 barn tills den yngste var 5 år (på den tiden fanns inte obligatorisk förskola på 15 tim/veckan)och jag har inte ångrat en sekund av alla de åren. Det var inga år i lyx om man räknar till pengar men det fanns alltid mat på bordet och barnen hade såna kläder som kompisarna hade. (min pension blir väl därefter men det struntar jag i, den dagen den sorgen) Våra barn är nu vuxna och har klarat sig alldeles utmärkt i livet, trots bristen på dagisvistelse,de gick på lekis som fanns då och var en förberedelse inför skolan. Nu har de gett oss underbara barnbarn,livets efterrätt, som i och för sig är på dagis som de trivs jättebra på. Alla har ju tyvärr inte den möjligheten som du har att kunna lösa arbete/barnpassning.


Svar på tal

Carin har kommenterat inlägget om dagis och skriver såhär:

Allvarligt talat, man blir rädd när man läser denna text. Du menar att föräldrar som gör karriär och därmed skapar en trygg ekonomisk uppväxt för sina barn skulle prioritera annorlunda?!!
Har du någonsin tänkt på att dagis/skolan främjar barnens utvecklande?! Att "hemma-skola" sina barn är absolut inte främjande inför kommande skolstart och de får inte den sociala-kontakten heller för den delen.

Självklart vill jag svara på Carins kommentar.

För det första vill jag återigen trycka på att detta är mina tankar och mina känslor,
kring det här med barn, dagis, uppfostran mm.
Jag är hemma med mina barn på dagarna och jobbar (gör "karriär") på kvällar, helger och när mormor eller farmor kan passa någon timme hit eller dit. Så några ekonomiska bekymmer har vi då inte och skapar definitivt en trygg ekonomisk uppväxt för våra barn.
Jag vet ju inte hur ni prioriterar, men jag vet hur vi prioriterar. Bla har vi aldrig varit storkonsumerare på kläder och nu blir det nästan bara till barnen. Jag lägger inga pengar alls på smink, hudvård eller hår grejer. Vi åker inte utomlands på charter utan har vår lilla husbil som vi tuffar runt i. Alkohol och fester var det längesedan vi la några pengar på och jag älskar att stå i köket så vi äter nästan aldrig ute.
Detta är ju bara några grejer, men det är saker som gör att just vår familj mår bra och att vi får vara tillsammans mycket.

Vår äldsta son går på dagis och trivs som fisken i vattnet och jag älskar vårt dagis! För oss var det självklart att låta honom gå sina skolförberedande 15 timmar på dagis när vi har vart hemma med lillebror och det kommer vara lika självklart för oss att även vår yngsta son ska få gå sina 15 timmar när han blir tillräckligt gammal.

Vi vill inte på något sätt "avskärma" våra barn från dagis eller övriga sociala kontakter, men vi väljer att ta hand om och uppfostra dom till största delen själva. För mig har det tex vart väldigt viktigt att Albin skulle kunna prata ordentligt innan han började, så han kunde säga ifrån och berätta om vad som hänt.
Att små barn (under 3 år) skulle behöva dagis för sin utvecklig, det tror jag inte ett dugg på.
Att större barn har nytta av dagis, det tror jag säkert, men att dom behöver det, bull shit.

Vem jag än pratar med så ifrågasätter i princip alla varför vi väljer att ha barnen hemma.
Jag gör inget annat än att förklarar och försvarar mig i denna frågan.
Denna frågan som jag tycker bör vara så självklar för alla som har barn.
Jag har sagt det förut och jag förtydligar det igen att jag förstår och känner massor med folk som inte har möjlighet att vara hemma mer med sina barn och då är det ju jättebra att vi har alternativet dagis, där faktiskt väldigt många barn trivs väldigt bra.
Jag är ingen dagishatare på någotvis, jag tycker det är jättebra, men jag vill ha mina barn hemma när dom är små.

(Ja, jag vet att det heter förskola, men här hemma säjer vi dagis och sen blir det skola...)

Va långt det blev ;-)
Men jag hoppas i alla fall att jag fick svarat ordentligt, annars för ni hojta till.


Fullt upp!

Inte helt ovanligt alls i mitt liv faktiskt...

Idag på förmiddagen har vi bakat, bakat och bakat lite till
Jag ska ha fika med mig till styrelsemötet i morrn nämligen.



Det bidde en hel del.
2 olika sorters bullar och 2 flätor med färskost och vaniljfyllning.
Små kladdkakemuffins och "vanliga" vanilj & citronmuffins.
Dom små kladdkakemuffinsen har fått vitchokladfrostig på sig och väntar i kylen..



Mitt i bakningen höll jag på med middagen (stek) och tvättade sängkläder.
I kväll har jag bäddat rent med vårt nya, romantiska bäddset!



Efter baket och middagen åkte vi till stan med mormorn och sen bjöd hon på kvällsmat.
Innan vi åkte och hämtade mormorn så fikade barnen på nybakta bullar och mjölk...



Nu i kväll har jag donat med föreningens ekonomi och har nu alla papper redo, färdiga att presenteras!
Men i morrn blir det inte mycket bloggat är jag rädd.
Ska lämna barnen hos farmorn redan halv 8 på morgonen för att åka på möte i Kristianstad.

Bäst att kila upp och nana på en gång!


Gekås...

Nu igen tänker ni väl...

Jo, men jag och Emil behövde fördriva lite tid när vi lämnat Albin på dagis så vi tog en sväng till Gekås.
Det bidde inte så mycket i vagnen men ändå plockade det på.
Mest var det ytterkläder till Emil som följde med men även lite till Albin såklart!

Denna fina overallen fick Emil då han bara har fodrade och det var inte denna.



Han fick även mössa, flera par vantar, ett par kepsar mm

När vi kom hem hade Emil somnat och fick sova klart i vagnen ute men så fort han vakna skulle han ut och gräva i sandlådan så där har vi tillbringat eftermiddagen. När det var dax att hämta storebror så promenerade vi bort och när han kom hem ville han givetvis genast prova sin nya skateboard!



Till mig själv bidde det 2 nya sport BH och en jättefin kanna till vardagsrumsbordet, i samma serie som dom övriga krukorna där inne.

Nu ska jag snabbt svida om och sticka iväg på Work-Out!


Jag tävlar!



Tävla du med! Här hittar du tävlingen.


Emil växer!

Vi var ju på BVC i måndags på 15 månaders kontroll och Emil växer och frodas minsann.
Jag är inte helt nöjd med vår nya BVC sköterska. Jag har inte alls fått förtroende för henne och när jag ställer frågor så har hon aldrig något bra svar. Jag saknar Maria, hon var såååå bäst!
Nu när hon mätte Emil så drog hon liksom inte i honom som dom brukar så han blev bara 80 cm i hennes papper, men jag mätte direkt efteråt och han var ju 2 cm längre än vad hon fick det till...

Så här ser det ut i alla fall!
Albin hade ingen 15-månades så det blir hans 16-månaders.

Emils tabell
0 - 3965 g - 50 cm
1 vecka -  3760 g - 51 cm
2 veckor - 4125 g - 53 cm
3 veckor - 4350 g - 55 cm
4 veckor - 4930 g - 56 cm
6 veckor - 5625 g - 58,5 cm
2 mån - 6010 g - 59 cm
3 mån - 7070 g - 63 cm
4 mån - 8185 g - 66,5 cm
5 mån - 9005 g - 67,5 cm
6 mån - 9575 g - 70 cm
8 mån - 10040 g 71,5 cm
10 mån - 11329 g - 75 cm
12 mån - 12300 g - 78 cm
15 mån - 12770 g - 80 cm (82 cm)

Albins tabell
0 - 3210 g - 48 cm
2 veckor - 3395 g - 51 cm
3 veckor - 3660 g - 52 cm
4 veckor - 4005 g - 52,5 cm
6 veckor - 4730 g - 54 cm
2 mån - 5330 g - 55 cm
3 mån - 6530 g - 60 cm
4 mån - 6840 g - 61,5 cm
5 mån - 7560 g - 63 cm
6 mån - 8140 g - 66,5 cm
7½ mån - 8890 g - 69,5 cm
9 mån - 9295 g - 71 cm
12 mån - 10910 g - 74 cm
16 mån - 12210 g - 80 cm



Bröllop i januari!

Jag hade ju ett brudpar i studion i slutet på januari som jag inte visat er.
Nu vill inte brudparet själva synas men världens sötaste näbbar kommer här!


Jobb med vår i luften!

Vilket jobb jag har! Alltså när man tänker på det så är det igentligen helt galet bra!

Jag lämnade Albin på dagis kl 9 och sen åkte jag och Emil till mormorn och tog en kopp kaffe innan vi styrde vidare mot Toveks för ett litet "möte" (och med "möte" menar jag visa-upp-skadan-på-bilen-som-jag-gjorde-när-jag-körde-in-i-en-betongklack-i-helgen). Det gick finfint så jag och Emil körde hem igen.

Väl hemma så var vi ju bara tvugna att vara ute en sväng i trädgården, även om jag hade jobb som väntade (och det är just här som det där med galet-bra-jobb kommer in!).
En stund innan det var lunchdax gick vi in, jag och Emil, och jag fick betat av en del papper medan han lekte på sitt rum. Mellan varven kom han och satte sig i min famn och jag fick slänga på lite barnsånger på youtube, men det är ju bara mysigt med lite avbrott i arbetet ibland!


Jag tar en paus i arbetet när Emil kryper upp i famnen och vill kolla på Ronja.

När Emil tyckte att han hade lekt klart med sina saker så städade vi upp (jodå, han kan minsann och hjälper till. Alla saker ner i lådor och in i hyllan innan vi går ner) och gick ner och fixade lunch till honom.
Även om han somnade ganska gott i bilen på väg till Toveks så var han trött efter middagen och gick mer än gärna med på att krypa ner i vagnen. Det kan kanske iofs förklaras med att han har sovit precis urdåligt i natt!

Jag passade på att ta en liten promenad när han ändå skulle somna och visst var det väl härligt!
Det blommar lite överallt och luktar vår i luften.



Alla vårtecken på en gång. Snödroppar, Krocusar, Scillor (i alla fall snart) och Husbilen på uppfarten!

Efter en snabb lunch tog jag stora tekoppen med mig upp till arbetet på kontoret igen och medan Emil sov så hann jag med all bokföring i båda firmorna och har nu bara Sidvagnsföreningens ekonomi kvar att gå igenom, men eftersom vi har möte på fredag så väntar jag tills på torsdag så jag kan presentera riktigt färska siffror!

Vem kunde ana, att jag, som är så värdelös på matte, skulle hålla på med ekonomi?!?

Hur som helst, så sitter jag här nu och uppdaterer bloggen, mitt på dagen, bebisen sover fortfarande, jag har även hunnit med att fika på färska Jordgubbar & Banan, doppade i mörk choklad och nu tänkte jag lämna kontoret för idag och ge mig ut på trappan med en kopp kaffe och sola fejset lite innan Albin ska hämtas!


Det här med jobbet då...

Kan man ha bättre jobb, igentligen?
Visst kan det bli körigt imellanåt, men alltså det här, att kunna jobba när jag har tid, att kunna vara med barnen så mycket, ha jobbet på hemmaplan, ja jag är världens lyckligaste!

Det här är ju drömmen. Jag lever i min dröm.
Att både få ha och äta kakan, att slippa välja mellan barnen och jobbet.
Jag fick papper med mig hem från dagis innan, där jag skulle fylla i Emils uppgifter för det är ju självklart att vi vill ha samma dagis, det finns liksom inget annat alternativ för oss. Ska han gå på dagis så ska han gå på Snickerboa, så det så!
Hur som helst, det kändes så skönt att fylla i dom papprena och fylla i
Datum för förskolestart: Våren 2014
Det är igentligen inte så noga när han ska börja, men där någongång, tänkte vi. Det kan igentligen vänta till hösten med men våren känns bra, då har han fyllt 3 år och kan förhoppningsvis prata för sig.

Men tänk då om det inte alls går så här!
Tänk då om det liksom dyker upp ett jobb som jag bara inte kan tacka nej till, vad händer då?
Då tänker vi väl givetvis om. Det är inte hela världen om han kanske behöver börja dagis tidigare, det är bara såhär planen ser ut just nu och enligt den ska han heller inte gå mer än 15 timmar i veckan, precis som Albin gjort hela tiden och även han började först när han hade fyllt 3.

Oj oj oj, va jag svävade iväg där!
Jaja, nu fick jag sagt det med...


Tillbaka till vardagen!

Nu är vi tillbaka i vardagen efter en hel veckas semester och det är inte utan att jag saknade David lite idag. Vi har ju träffats så mycket nu i Kläppen och jag hade gärna spenderat en vecka till tillsammans med familjen i lugn och ro.

Vardagen satte igång ordentligt på en gång och efter en rätt så intensiv morgon så gav vi oss iväg på en liten promenad. Emil hade tid på BVC för 15 månaders kontrollen kl 9.30 så vi gick en liten sväng innan, lämnade av beställningar och sånt. Det gick finfint på BVC och efteråt snabbade vi oss hem där Li, Alice, Angela, Oscar & Alex väntade. Det blev en mysig förmiddag ute i trädgården med mammorna och barnen.

När Ange och hennes killar hade åkt så gick jag, Li och barnen in och käkade lite innan vi gick och mötte mormorn och tog en härlig vårpromenad i Höråsen. Efter att vi gått slingan så gick Li & Alice hemåt och jag, mormorn och barnen gick ett ärende innan vi gick hem till oss och hämtade bilen.

Barnen stannade hos mormorn medan jag åkte in till stan och hämtade pappan som lämnat av husbilen för lite "service". Efter maten i kväll tog pappan med sig grabbarna ut en liten sväng och när dom kom in blev det dusch, tandborstning och sängen snabbt som ögat och nu sover dom som små änglar...

Jag har kollat Familjen Annorlunda och nu är det CSI, sen blir det sängen.

Bjussar på ett par bilder från förra årets semester i Kläppen.


Glömt...

Jag har ju helt glömt av att visa när kranbilen var här och flyttade på lekstugan!



Dagen innan vi åkte till Kläppen så var lastbilen här och flyttade in lekstugan in i trädgården och ungarna var ute och lekte i det fina vädret.


Kläppen 2012!



Precis som i inlägget från Hemsedal, tidigare i år, så är alla små filmsnuttar från en och samma dag ihopklippta på ett och samma klipp, så jag ska slippa lägga upp så många...




Resan!
Lördag den 3 mars

David var riktigt på hugget så vi ställde klockorna redan på 4.00 på morgonen och eftersom vi packat allt, riggat dvdn, brett mackorna och packat matsäcken så gick det smidigt att komma iväg. Jag väckte och klädde barnen och gav oss iväg redan vid halv-kvart i 5. Vi trodde kanske att det skulle vara en hel del trafik eftersom det är Wasa lopp i morrn men det gick hur smidigt som helst och vi körde i ett streck upp. Vi stannade bara till i Säffle och köpte varsin kaffe till mackorna. Barnen skötte sig exemplariskt och det var bara sista milen som Emil tyckte det var tråkigt att sitta still.




Vi var framme i Kläppen redan 10.40 så vi stack direkt ner och hyrde Albins skidor, eftersom vi egentligen inte ska få stugan innan vid 12. När vi var klara åkte vi upp till stugan och kollade om den var klar och det var den. Familjen som haft stugan innan oss hade lämnat en liten välkomstpresent, en paket och ett kort med önskan om en härlig semester. I paketet låg det en chokladask (som Albin och pappan käkade upp till Gladiatorerna!), jättetack för det James & Therese, vi blev superglada. Det är sådana små gesterna i ”vardagen” som gör en så glad!

Detta är ju fördelen med att hyra en stuga privat av någon man känner…



Vi packade in allt, bäddade, käkade lunch och gav oss ut i backarna direkt. Vid 12.30 var vi ute och David tog Albin med sig upp i liften medan jag tog med mig Emil i pulkan och gav mig av till barnområdet. Emil älskade att åka pulka men efter maten var han som vanligt ganska trött så han somnade i vagnen efter en stund och jag kunde sitta och sola mig lite innan grabbarna kom.

Vi tog en fika i Cafét (hutlöst dyrt, 200 spänn för kaffe, mer & chokladbollar!) och Emil passade på att vakna mitt i. Eftersom vi andra (förutom Emil då) vart vakna sen kl 4 i morse så var vi rätt möra och tillbringade resten av eftermiddagen i pulkabacken, till hela familjens glädje! Det var så varm och skönt i solen så jag hade varken mössa, vantar eller jacka på mig!

Innan vi åkte hem till stugan igen tog vi en sväng om lekplatsen och båda ungarna lekte som galningar! Albin somnade i bilen innan vi ens lämnat parkeringen och han fick sitta kvar och sova en stund, så han skulle orka vara vaken till Gladiatorerna…



I kväll har vi ätit tacos, jag drack ett glas vin, David tog en öl och sen har hela familjen duschat av sig bilresan och pulkaåkandet! Emil somnade gott i sängen efter en flaska välling medan jag, Albin & David tog ett parti Yatzy i väntan på Gladiatorerna!

Just nu är vi mitt i programmet och jag lovar att både jag och David kommer att däcka som sälar i sängen när det är slut (om David orkar hålla sig vaken vågar jag inte säja…).


Dag 1
Söndagen den 4 mars.

Vasaloppssöndagen! Men först, natten… Njae, sådär måste jag säja. Emil vaknade första gången redan vid 1 och då fick han sin välling (det funkar nämligen inte att stoppa i napp längre) och somnade om. Sen vaknade han igen vid 4 och då gick David upp och la sig med honom på soffan och det gick ganska fort, så hade han somnat om. Vid kvart över 6 i morse började dagen, Emil ropade och David gick upp. Jag låg kvar en stund med strax efter halv 7 var vi alla uppe!

Jag fick förmiddagsåkningen med Albin idag och det var toppklass! Han är såååå duktig och det är jätteenkelt och roligt att åka med honom! Vid 11 åkte vi in och då hade David fixat pannkakslunch i värmestugan åt oss allihopa. Efter lunchen stack David och Albin ut medan jag och Emil tog en promenad med vagnen och han somnade ganska omgående. Jag tog en kaffe och satte mig i en solstol, vilket nog var första gången någonsin, såååå härligt.

David och Albin kom ner och tittade till oss efter en stund och då lämnade jag bilnyckeln till pappan och sen tog jag vagnen och promenerade upp till stugan och det är en bit, i total uppförsbacke så det var rejält svettigt när jag kom fram. Emil sov ju fortfarande som en stock i vagnen så jag parkerade honom på altanen och fortsatte träningen eftersom jag redan var uppvärmd.  Det blev lite övningar för mage, rygg, armar och rumpa. Som grädde på moset fick jag stretchat ordentligt!



När David och Albin kom käkade vi lite och sen gav vi oss ut igen och då var det jag som fick testa på Albins galna skogsbanor och jag kunde knappt stå på skidorna när vi äntligen kom ut!! Jäkla unge till att åka skidor alltså! Det var ju jättegupp/hopp och ingen stans att ta vägen mer än att åka rakt på. Jag flög, hoppade, tjöt och skrattade. När vi äntligen hamnade ute i den pistade backen igen så stannade Albin bara framför mig och frågade

-Körde jag för fort för dig mamma?

Vi körde ett par åk till sen var klockan redan halv 5 och liftarna stängde men vi gick till bilen och bytte om till riktiga skor och tog pulka, snowracer och tefat och styrde mot pulkabacken! Emil älskar det och om inte det är han själv som åker så skrattar han så han kiknar åt oss andra som åker.



Albin åker även pulka/snowracer/tefat som en galning och jag har haft hjärtat mer i halsgropen idag än i bröstkorgen. Efter en halvtimme i pulkabacken åkte vi hem och jag började direkt på maten. Emil röjde runt i stugan och Albin fortsatte leka ute. Efter maten gick Albin ut en stund igen och lekte, grävde eller åkte tefat. Han skulle nog gärna vara ute dygnet runt om han fick. Jag vet inga andra barn som är ute så mycket som han.

Nu har barnen somnat gott i sina sängar och jag och David sitter och kollar på Så ska det låta, men det blir definitivt ingen sen kväll här heller, snarare tvärt om, det blir nog samma sorts säldäckning som igår…



Dag 2
Måndagen den 5 mars

Vilken urusel natt! Vad har hänt med min bebis?

Han vaknade redan vid 1 i natt och somnade inte om efter vällingen som han brukar. Eftersom han och Albin delar rum nu så tog jag med honom upp och la mig på soffan men han vaknade så fort jag rörde mig så jag fick lägga honom i sängen och sitta bredvid tills han somnade.

Vid 4 snåret vaknade han igen och då gick David upp och la sig på soffan med honom tills han somnade och sen vaknade båda barnen vid kvart över 6. Jag vaknade av att dom låg och pratade med varandra, ganska gulligt faktiskt. Morgonen blir ganska lugn när man är uppe i så god tid så vi hann med en lång frukost och ett parti Yatzy.

Jag och Emil stannade kvar i stugan när dom andra båda grabbarna åkte till backen vid 9. Vi fixade matsäcken, mackor, varm choklad, frukt, yoghurt och en kexchoklad till grabbarna. När vi gjort oss klara promenerade vi ner till barnområdet vid skidbackarna i det underbara vädret. Emil somnade (som väntat) och fick sova en stund medan vi väntade på pappan och Albin.



Efter mackor & varm choklad i värmestugan var Albin lite trött i benen (inte undra på det, han har ju verkligen åkt precis hela tiden eftersom han åker med oss båda och vi vill åka så mycket som möjligt…) så jag fick åka själv! Som jag åkte! Killen i sittliften log och tittade på mig när jag kom, gång på gång, men en väldans fart. Efter nästan 2 timmars åkande körde jag ner till resten av familjen och då var jag mör i benen vill jag lova! Pojkarna hade åk pulka/snowracer, lekt på lekplatsen och åkt rullband så lillemannen var jättetrött när jag kom. Albin hade laddat om batterierna han med och var sugen på mer skidor så jag tog Emil i vagnen och promenerade upp till stugan. Han somnade som en stock och jag tog uppförsbackarna med barnvagnen i ett rasande tempo. Jag blev så svettig att det immade igen på solglasögonen hela tiden…

Emil sov så skönt så jag ställde honom på altanen och gick in och körde samma träning och stretch som igår. Grabbarna kom tillbaka vid 4 och då började jag på maten direkt. När vi ätit och duschat så körde Albin & David in till sälen och handlade lite. Det hade gått hål på Albins termobyxor så jag behövde nål och tråd och det fanns inte här i Kläppen.



Jag har fått sytt klart brallorna, barnen sover, Familjen Annorlunda är slut och jag tänker kika klart på CSI innan jag går och lägger mig. Tyvärr är det lite oroligt inombords då det verkar hända en del grejer hemma på gatan… Jag läste flera inlägg på FB innan om att det var brandbilar och grejer utanför grannens. Tur att vi har världens goaste Gabbe som håller koll på grejerna, och så katt och husvakterna förstås.




Dag 3
Tisdagen den 6 mars

Ajajaj… Jodå, morgonen gav mig en härlig överraskning i form av månadens magont. Dessutom hade Emil haft sin sämsta natt hittills sen vi kom hit. Jag var uppe med honom, som vanligt, första gången vid halv 2 och gav vällingen. Sen vaknade han igen redan vid både 3 och 5 men David fick honom att somna om ganska omgående (båda två slocknar visst direkt på soffan…). Hela familjen fick dessutom sova ända till kl 7 i morse.

Jag var ju inte mycket alls att hänga i julgranen så jag och Emil stannade inne på förmiddagen. Diskade, sopade av, pratade med mormor, lagade lunch och kollade lite på tv. Jag gav Emil hans lunch innan grabbarna kom hem och sen sov han gott ute på altanen. 



Jag hade tänkt åka skidor på eftermiddagen men det gick inte så när grabbarna åkt tillbaka ner till backarna så packade jag och Emil fikakorgen och promenerade ner. Jag och Emil promenerade runt lite där nere i solen innan Albin & David kom. Dom hade åkt som tokar hela eftermiddagen och idag hade dom tränat på att åka baklänges, på bara en skida och lite annat ”krångel”.



Vi tog en fika i värmestugan och sen var klockan faktiskt redan kvart i 4 så när David och Albin körde upp så tog jag och promenerade tillbaka. Riktigt nöjd med mig själv som faktiskt gått upp för berget i rask takt varje dag!

När vi kom upp till stugan så stannade vi alla ute och busade i snön. Vi grävde tunnlar, gjorde en lagom brant pulkabacke och givetvis satt mamman med kameran i högsta hugg! Vi var ute en bra stund men när jag märkte att Emil började bli hungrig så gick jag in en stund innan dom andra och började med maten.

I kväll har jag vart ganska dassig och mest bara legat med en värmeflaska på magen men nu känns det lite bättre och jag håller tummarna (HÅRT!) att jag får sova gott i natt. Vi har flyttat upp Emil till oss på loftet och hoppas att han sover bättre där.




Dag 4
Onsdagen den 7 mars

Denna natten har vart den bästa hittills! Vi flyttade upp Emil till loftet igår och han har bara vaknat 2 gånger. En gång för välling och en gång gick David och hämtade honom till oss där han somnade om gott. Vi sov allihopa till halv 7, då vaknade båda ungarna på sina bästa sidor.

Efter frukosten tog jag med mig min stora kille och åkte till skidbacken. Vi hängde på låset och var redo att kliva på liften direkt när dom öppnade klockan 9. Idag var första dagen som vi inte hade strålande sol och klarblå himmel, utan lite molnigare och blåsigare men helt ok, skidåkningsmässigt.

Vi hade såååå bra skidåkning, att jag knappt fick med mig Albin hem när det var lunchdax, men efter lite övertalning gick han med på det (om vi åkte slalombanan ner och det gjorde vi ju såklart…) och vi var hemma i stugan igen vid kvart i 12.



Pappan och bebisen hade haft det bra men givetvis var mamman saknad och fick bamsekramen direkt när vi kom innanför dörren! Vi käkade lunch och Albin åt som en hel häst (inte konstigt alls med tanke på vad han gör av med på denna veckan…). David var ju väldigt sugen på att åka skidor så det blev ingen lång vila för Albin innan dom båda gav sig iväg och jag fick stanna hemma och passa en sovande bebis.

Emil vaknade vid 14.30 och strax därefter kom dom stora killarna hem. Vi tog en fika och ett parti Yatzy innan alla pojkarna gick ut så jag fick duschat och börjat med maten. Idag blev det kotletter i ugn (i sås) med hemma gjorda klyftpotatis.  När vi ätit följde jag med Albin ut och gjorde en snölykta utanför stugan som lyste upp sååå fint i mörkret, dessutom snöade det, som på beställning.
David blev lite inspirerad av mysljuset så när jag gick in, gick han ut och tände ljus i sina tunnlar som han och Albin gjort i snön.



David och Albin kom inte in innan klockan var 19.15! Jag gick upp och la Emil och medan jag gjorde det så hörde jag att dom andra båda duschade och gick och la Albin. När jag kom ner, typ 2 minuter efter att Albin gått och lagt sig så sov han som en stock! Jag försökte till och med få väckt honom lite, bara så jag fick krama och pussa på honom men han var totalt däckad och till och med snarkade…

Nu har jag och David druckit lite kaffe till Sveriges Mästerkock och jag laddar inför dubbelavsnitt av Grey´s Anatomys säsongsstart!





Dag 5
Torsdagen den 8 mars

I natt när jag var uppe och fixade vällingen till Emil så snöade det massor och blev såååå vitt och fint på marken. Jag var uppe vid 3 i natt och gav Emil och det är ju en klar förbättring. Nästa gång han vaknade var klockan halv 6 och då gick David upp med honom och dom somnade visst gott på soffan nästan direkt…

Jag fick faktiskt ligga kvar i sängen riktigt länge och gick inte upp innan vid halv 8, det var både välbehövligt och väldigt skönt! David, som har jobbat varje morgon med telefonsamtal, logistik och papper, satt vid köksbordet och prata i telefon när jag kom ner. Redan igår bestämde vi oss för att åka och bada idag, eftersom dom lovat snö och snön hade ju kommit ordentligt så vi åkte!

Vi var på Experium i Lindvallen och badade en dag förra året också och det var riktigt bra (dyrt och väldigt konstiga omklädningsrum, men roligt), så det var ett ganska enkelt beslut. Dom öppnar 10 och vi var där precis klockan 10, ihop med MASSA andra människor som också var badsugna.
Vi badade, busade och lunchade i några timmar och det var jättebra, men ganska mycket folk så det blev lite kö när man skulle åka rutschkanorna. Emil var ju supertrött när vi bestämde oss för att det fick vara bra och då var klockan 13.30.



Båda barnen somnade gott i bilen på vägen hem och vi hade egentligen inte tänkt åka skidor alls idag men efter fikat så blev jag sugen så jag tog Albin med mig och körde till backarna!
Det hade ju kommit massor med snö och mina skidor var inte alls snabba på denna snön, det riktigt hugg tag i skidorna på dom flacka partierna och Albin gled förbi mig hela tiden, till hans stora glädje.

Jag höll på att knappt få med mig honom hem och efter att liftarna stängt så hittade han en liten uppbyggd snowpark (ramp) med lite hopp som han skulle åka på gång efter gång. Vid 17.00 fick jag äntligen lurat med mig honom hem. Vi åt mat och Emil åt som vanligt ris med hela ansiktet och det var sanering av både kök och unge efter det.




Albin har pratat länge om att han vill bada naken i snön, precis som Mattis och hans rövare gör, i filmen och jag sa väl i ett svagt ögonblick att han kunde få testa det när vi var på skidsemester och givetvis kom han ihåg det… Han hade nog inte tänkt att det skulle vara så kallt så det gjorde ont och det var inte många sekunder han var ute och sen tog han en varm dusch efter det. Han kunde inte riktigt släppa det där med att han inte kunde ”bada” i snön och blev ledsen och arg eftersom Mattis och dom kunde det men inte han…



Nu sover barnen som stockar båda två, utan minsta gnäll och jag kan lova att det inte kommer att bli sent alls för min del utan jag ska bara kika klart på Sveriges Värsta Bilförare och sen ska jag nog göra mig klar för sängen.

I morrn kan det nog bli sista dagen i skidbacken. Vi hade eventuellt tänkt stanna hela helgen och inte åka hem innan på söndag men det funkar inte för vi har båda alldeles för mycket att göra innan veckan startar så vi får se hur vi gör, vi får helt enkelt sova på saken.



Dag 6
Fredagen den 9 mars

Natten har gått jättebra och Emil fick vällingen vid 3 och sen vaknade han igen vid kvart över 6 och då gick David upp med honom. Jag låg kvar och drog mig till halv 8 innan jag klev upp och då passade jag på att plocka av alla sängkläder och hänga ut täcken och kuddar på vädring.




Efter frukosten gav sig David och Albin iväg till skidbacken medan jag och Emil höll oss kvar hemma och började med packningen, städningen och middagsförberedelser. Jag gav Emil en morot och satte på Ronja Rövardotter på datorn och så satt han där korta stunder.  Vid halv 12 kom grabbarna in och det visade sig att det hade vart lika svåråkt idag som det var i går på eftermiddagen så jag hoppar över åkningen idag faktiskt. Det är därför vi gillar att åka vecka 2-3, snön är oftast mycket bättre och vi gillar det kalla vädret. Men ur Emils synpunkt så är ju detta mycket bättre. När han kan vara med ut och leka i snön i flera timmar!



Vi käkade middag och körde en omgång Yatzy innan grabbarna gav sin ut i backen och nu sover Emil middag och jag hamnade här en stund tittandes på Storslalomen ifrån Åre. Men det kommer inte att bli långvarigt, jag ska fortsätta packa/städa och förbereda kvällsmaten som vi ska äta i bilen på vägen hem. För vi bestämde oss i morse, vi åker hemåt i kväll. Vi har ändå haft massa härliga timmar i skidbacken innan i veckan och att harva runt här i snö som är som smör, det är inte värt det.



Hemma!
Lördagen den 10 mars

Hemresan i går kväll/natt gick bra. Förutom att jag körde på en betongklack när vi tankade så gick det väldigt bra. Jag började köra och körde till Grums och när vi stannade där så bytade vi och då var klockan runt 21.30. Albin höll sig vaken till 20.30, för då var hans film slut och Emil somnade en timme tidigare men vaknade när vi stannade i Grums…

Han somnade om igen efter en halvtimme och när vi var hemma i natt vid 00.30 så gick det helt problemfritt att bära in båda barnen, dom fortsatte sova. Jag gick och la mig ganska omgående efter att vi kommit hem och David gick och la sig vid strax efter 1, men då hade inte jag somnat än. Emil vaknade och fick sin välling vid halv 3 så när båda barnen sen vaknade vid 6.15 var jag inte pigg!

David gick upp med barnen och jag låg kvar till halv 8 och drog mig. Idag har vi ägnat dagen åt att tvätta, packa upp, tvätta, packa upp och sånt där roligt. David har vart ute och tvättat bilen och jag har passat på att baka lite med. Efter fikat gav jag och Albin oss ut på en liten runda, han med cykel och jag med walkingskorna…

I kväll ska jag med mor & far till brorsan och Julie för lite melodifestivalmys. Grabbarna stannar hemma, David kommer nog somna gott i tid och i morrn har vi fullt upp!



Exklusiva album

Innan vi åkte till Kläppen så kom äntligen paketet med mitt nya visningsalbum.
Jag har tagit fram ett exklusivt album att ha som visningsex i studion.
Det finns hur många olika färger, utföranden, antal sidor & storlekar som helst och detta är bara ett av dom.
Jag kommer även att få hem ett par andra variater på album inom kort och det är lite enklare varianter men ack så fina!


Albumet finns nu i studion om man vill kika,
liksom lite olika varianter på visitkort som det bara är att komma och hämta och sprida ut...


Det där med alkohol och barn...

Ok, lika bra jag tar upp det även här, MINA ÅSIKTER, ingen framforskad fakta alltså...

Barn och alkohol hör inte ihop, inte för 5 öre!
Skaffar man barn så får man banne mig offra sig dom åren. Barn ska absolut inte behöva se sina föräldrar (eller någon annan vuxen heller för den delen) berusade!
Jag snackar återigen om betydligt mycket mer alkohol en en öl eller ett glas vin till fredagsmyset, jag snackar fylla!

Snälla, snälla, ta inte med barnen om ni hade tänkt dricka en massa på midsommarm eller nyår. Lämna bort dom till en snäll, nykter person. Alla blir personlighetsförändrade av alkohol, ALLA. Jag tycker alltid mycket bättre om folk jag känner, när dom är nyktra, inkl David. Jo för att den David han blir (och återigen, detta gäller ju alla, inte bara David, han är ett exempel) när han har druckit för mycket (vilket iofs var många år sen nu...) är ju inte den jag lever ihop med och älskar till månen och tillbaka.

Det kan ju låta som jag jag vuxit upp men alkoholiserade föräldrar tänker jag nu när jag läser igenom detta men så är alltså inte fallet, utan jag har vuxit upp och inte en endaste gång sett mina föräldrar berusade och det är jag innerligt glad och tacksam för.


Mina finaste!
♥ Som jag ska skydda från allt ont så gott jag bara kan ♥


Cupcakes!



Idag fick jag för mig att jag skulle baka lite!

Eftersom jag hade lite polkagrisar över sen jul så bestämda jag mig först för att göra polkagrisfluff och sen när det var klart så blev det kladdkakemuffins och tillsammans blev det dessa smarriga cupcakesen!
Jag ska på Mello-mys hos brorsan ikväll och tror bestämt att dom får följa med dit!


Lantligt...

Den här finfina boken fick jag av mamma för några veckor sedan. Hon hade köpt den åt mig på bokrean och jag älskar den! Massa bra tips och idéer, speciellt när man har en sambo som är snickare...

 


Det där med dagis...

Det här är ju oxå något som har skapat stor debatt i min blogg förut och jag tänker återigen trycka på att detta är MINA åsikter och MINA funderingar.

Dagis... Jättebra för föräldrar som jobbar.
Men, jag tycker att man har ett visst ansvar som förälder, att ta hand om och uppfostra sina barn själv.
Jag vet att det finns så många som inte har möjligheten att vara hemma med sina barn särskillt länge, men jag vet oxå att det finns massor med folk som skulle kunna prioritera lite mer annorlunda när det gäller barnen.

Och så va det det här med syskon...
Jag har vart där förut och jag säjer det igen. Barnen har det bäst med sin mamma och pappa. PUNKT.
Visst är det superkäckt att du som precis fått en liten nyfödding kan lämna storasyskonet som är 2 år på dagis, men varför? Varför har du skaffat fler barn om du inte vill ha dom hemma?

Jag säjer inget som de barnen som är 4 & 5 år, som får gå 15 timmar gratis på förskolan, i skolförberedande syfte, men 2 och 3-åringarna, låt dom få stanna hemma!


Albins första dagiskort togs ett par månader innan han började på dagis eftersom han ändå skulle börja efter att han fyllt 3 så undrade dom om han ville vara med.



Dagens bilder från mobilen!

Det där med att blogga från mobilen är verkligen inte min grej så det blir bilder idag med...

Det där med han & hon...

Även detta ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag kan lixom inte låta bli att argumentera när någon tar upp frågan med mig. Kalla mig "old fashion" om du vill, men alltså killar är killar och tjejer är tjejer.
Kan vi inte bara vara överens om det och låta det vara ok för killar att leka med bilar och ha blåa käder?
Lika ok som det är för tjejerna att ha rosa klänningar och leka med dockor!

Visst är det jättebra att det blir mer jämnställt i samhället för jag tycker absolut att det ska vara lika lön för lika arbete, vare sig man är kvinna eller man men när det gäller barn, låt dom leka med vad dom vill. Styr inte in killarna i tjejrummet om dom inte vill, men låt absolut dom vara där om dom vill!

Tvinga inte på era killar rosa kläder bara för att det "ska vara så", men neka heller inte dom om dom vill.
Låt dom välja själv!
Jag läste på en blogg om en mamma som köpt en dockvagn till sin kille för att dom minsann skulle vara "könsneutrala" och hon var lite bekymrad för att han använde dockvagnen som garage till sina bilar...



Bilder från sommarn 2008. Vår stora kille ÄLSKAR bilar och allt annat som har med fordon att göra!


Ljus i mörker

Efter åken i backarna så började grabbarna gräva i snöhögen utanför och efter ett litet avbrott för middag så var Albin ute direkt på två sekunder. Jag diskade bara av sen gick jag ut och byggde en snölykta. David och Albin har grävt flera tunnlar där dom oxå tände ljus. Bjussar på några mörka mobilbilder..

Tröttsamt...

Albin åker ju precis hur mycket skidor som helst eftersom han åker med oss båda och vi vill åka så mycket som möjligt. Det klart att det blir jobbigt. Denna bilden är tagen nu eftermiddag när han och pappan åkte hem efter ett hårt eftermiddagspass...

Det där med sjukdommar och sånt...

Vid det här laget tror jag att ni allihopa vet var jag står i frågan om sjukdommar och sånt, i synnerhet smittsamma magåkommor, men det skadar inte att ta upp det igen.

När barn (och vuxna!) är sjuka så ska dom stanna hemma!
Inget är så viktigt (enligt mig) utan att man kan stanna hemma och ta hand om sitt sjuka barn eller att vara hemma själv och bli frisk. Om man nu nödvändigtvis måste göra något så för guds skull, tänk på alla andra i din omgivning och var inte så sjuhelsikes egoistisk att du bara tänker på dig själv!

Du kanske inte tycker det är hela världen att släpa med dig ungen in på ICA när han har lite feber, men Greta 82 år som är där samtidigt kanske inte tycker det är så festligt. Eller den där kvinnan som har nedsatt imunförsvar pga en allvarlig sjukdom, hon tycker säkert inte heller att det en baggis.

Snälla, tänk lite på de människor ni utsätter för ER smitta när ni tar den utanför ert eget hem.
Jag är inte på något sätt allas rädd för feber, även om jag ska erkänna att jag kan bli lite skraj ibland när febern visar över 40,0°, det där med feberkramper ska visst inte vara att leka med nämligen, men magsjukan, snälla håll den borta från mig (och alla andra som inte heller vill ha den)!

Detta är ett ämne som gör att jag kan gå i taket ibland.
Till exempel när jag läser på FB att den och den är hemma med sjuka barn och sen ser jag dom komma gåendes inne på ICA och barnen står där och snorar ner ibland lösgodiset *ryser*, varför?

Eller när man är hemma och VABBAR ett barn men skickar det andra till dagis, varför då lixom!?
Jo men det är ju så synd om det andra barnet som måste vara hemma när syskonet är sjukt...
Synd om!?!? Vadå?
Man har ungarna på dagis för att man är på jobbet och när man inte är på jobbet så har man inte heller barnen på dagis, sen av vilken orsak man är hemma, det skiter jag lite granna i...

Givetvis finns det undantag och det säjer jag inte alls om! Handlar det om allvarligare sjukdommar och sjukhusvistelse och sånt så är det på en helt annan nivå, men smittsamma flunsor och grejer, det är det jag inte gillar.



Bilden är från hösten 2010, när jag väntade Emil, då var Albin sjuk i feber flera gånger i omgångar. Jag var så glad att jag ändå var hemma och kunde sitta med honom och bara gosa!


Underbart i Fjällen!!

Bjussar på bilder från ett helt underbart Kläppen!

Det där med att vara på semester...

Det blir ju så fasligt tomt i bloggen när man är på semester utan sin dator och eftersom att vi nu är i Sverige så kommer jag ju att ha lilla telefonen med mig så jag kan läsa mina mail (David hade tydligen styrt om sin mail till min så det kommer kanske bli överfullt i inboxen...), kolla FB ibland och så.

Det kan även komma ett litet inlägg med någon bild här i bloggen men att skriva något längre meddelande går ju inte så jag tänkte kasta in några tidsinställda inlägg hela veckan. Inte varje dag, men ett par gånger, så blir det inte så tomt. Denna gången tänkte jag ta upp några ämnen, som mest rör barnen, och som ligger mig varmt om hjärtat. Eller, saken är nog igentligen den, att jag kan bli så nedrans förbannad och frustrerad när jag tänker på vissa saker och ser hur andra människor beter sig.

Inlägg utan bilder är ju oxå dötråkigt så jag kastar in några gamla bilder baraföratt.

Vi syns om en vecka!
(Lite drygt, typ måndagen...)


Gammal bild på Albin och David, från 2008.


Idag är det gasen i botten!

Hela dagen faktisk!
Vi ska på en härlig skidsemester (jodå, en till!) och vi åker i morrn! Pappan har galet mycket på jobbet och jag har inte ens börjat packa, jag som brukar börja lite lätt en vecka innan.
Dessutom har det dykit upp ett paket till mig på en terminal i stan som jag bara MÅSTE hämta ut idag för efter 4 dagen får man börja betala och det har jag ingen lust med och dom kunde inte löra ut innan på måndag!
Jag har massagetid (men den bokade jag typ i slutet på förra året och eftersom jag är planerarens planerare så var jag ju helt säkert på att jag skulle ha koll på läget vid det här laget...) och måste lämna kidsen till mamma, som dessutom ska jobba så det blir tight det här, inte alls välplanerat med andra ord och långt ifrån hur jag brukar vara.
Är detta resultatet av lite för mycket om sig och kring sig?
Eller blir alla med fler barn än ett, såhär lite "röriga" imellanåt?

Hur som helst så har jag nu en maskin tvätt som jag väntar på (för det behövs ju liksom tas med en del...) och innan vi åker så måste vi om dagis med ett papper, jo, det är liiite mycket nu!

Emil och Albin fortsätter leka bra och Emil har väldigt mycket att säja nuför tiden, han babblar sån gojjs så jag var tvungen att filma honom lite här nu på morgonkvisten...



Sen måste jag även skryta lite om min stora kille som har bäddat sängen hela veckan utan att jag sagt något. Han har gjort det direkt när han klivit upp!

Nähepp, tvätten strax klar och barnen ska ha lite mer kläder på sig innan vi drar!


Trodde jag hade en stund över...

Men det visade sig vara fel, så snart jag satt på tevattnet så vaknade Emil så nu är det full rulle igen och inte hinner jag med något längre inlägg då inte, mellan hyssen...

Lagom till Emil hade somnat så började jag laga middagen och sen kom pappan & Stesse hem och åt med oss.
Efter maten hann jag inte mer än att fixa i ordning min nymålade bänk, så vaknade han.

Kan i alla fall visa några bilder.


Studion knäcker även extra som målarverkstad, mellan fotograferingarna.
I helgen åt vi rev och det visade sig vara en höjdare, även för den lille killen som satt alldeles tyst och gnagde på sitt grillade rev hela middagen igenom!



Nu är min bänk färdigmålad och har fått flytta in i vardagsrummet, i väntan på att jag ska hitta ett fint skåp på loppis/auktion, att måla om...


Nähe, nu osar det hyss så det bara dånar om det, bäst att kila!


Mina hjärtan!

Jomendetärlitemycketnusåatt...

Så det blir ett par videosar just nu.

Denna lilla filmen är från i morse. Båda barnen har vart så gulliga mot varandra hela förmiddagen. Lek, busat och myst tillsammans utan bråk en endaste gång. Det märks tydligt på Emil att han har saknat Albin dessa 2 dagar som han vart på dagis. Därför ska det bli extra skönt att få ro om varandra och bara vara i en hel vecka!

Det som hörs som ett diffust brummande ljud hela filmen igenom är Kajsa, som ligger i mitt knä och spinner...




Denna filmen är så EMIL så det är skrattretande!
Han kan bli såååå sur om han inte får som han vill och då ska han minsann visa det oxå genom att gå iväg och tjura...


RSS 2.0