Hos Martina!

Ska strax iväg på styrelsemötet men hinner slänga in några bilder från nu i eftermiddags, hos Martina!

 
Först kollade vi på hennes båda Aktior...

  
...sen kollade vi in akvariet som hade både fiskar, ödlor och grodor, Albin var super facinerad!

  
Åsså hade vi ju höjdpunkten... Lilla Lotus, en 12 veckor gammal chiuaua  som var så super gosig och älskar barn så han ville gosa med Albin mest hela tiden!



När vi gick var han trött efter all lek, så han låg i Martinas knä och gosade lite!

Nähe, nu väntar styrelsen på mig!

Fullspäckad dag!

Idag är vår kalender fullspäckad! Vi har ledigt nu på morgonen i några timmar men vid 10 ska jag lämna Albin hos mormorn en sväng medan jag och David ska till banken och sen till revisorn. När Albin sovit och ätit (sover gör han förhoppningsvis hos mormor) så ska vi ge oss ut till Martina i västra Derome och kolla på alla djur (fiskar, hundar, katter & marsvin), fika och bara umgås, det händer allt för sällan!

I kväll ska jag på styrelsemöte och David ska träna om han kan få morfarn att passa/lägg Albin ikväll, så vår dag är som sagt fullspäckad. I morrn, på lördag och på söndag jobbar jag så bloggen kanske kommer vara dåligt uppdaterad nu i några dagar. På fredagkväll ska vi dessutom hem till en av mina jobbarkompisar på mat, jag ska hjälpa dom lite med deras dator. På lördag blir det nog lite mat hemma hos mormorn och morfarn...

Nu ska jag ägna min son lite uppmärksamhet!


Alma



Igår tog jag kort på sötaste lilla Alma. Alma är 15 månader och dotter till en av mina kompisar sen gymnasietiden.

  
Vi var ute i skogen och busade...

 
...och nere vid havet, fast där blåste det en del...

 
...sen gick vi hem och tog några bilder inne.

Jag har gjort bilderna i lite olika färger, både Svartvitt, Färg och min nyaste påkomna blandning.

Busfabriken!

Idag har vi vart på busfabriken och vi har busat ska ni tro!! Roligast var ju helt klart att komma hem och hitta en bild som jag tog på Anna och Ella när dom åkte en totalt livsfarligt rutschkana för första (och sista) gången, som jag skratta!!


Du får väl hämnas på mig...

Vi kom dit med en gång när dom öppna (10.00) och vi käkade lunch vid 12, sen fick dom leka lite till innan vi åkte hem och Albin somnade gott i bilen.

  
  
Ella blev lite arg mitt som det var, Albin ville trösta men det gick inte bra... Men efter lite lunch så var dom kompisar igen!
Överst har vi Albin på det han gillar bäst, en sparkcykel...

Efter Halmstad så åkte jag och lämnade av Nuss hos mormor medan jag åkte ut till Tångaberg och fotade en väldigt söt liten tjeja som heter Alma. Har frågat Almas mamma om jag får visa några bilder här på bloggen och får jag det så gör jag det senare.

Nu ska jag ner och kolla på CSI med min kära man!

Hemma - Fixa - Dag

Igår jobbade jag en sväng och lyckades med bedriften att få en stor blodblåsa mitt på pekfingret så jag kan inte skriva med just det fingret, så jag ber om ursäkt för ev stavfel redan nu...

I går var vi hos mormorn och morfarn på kvällen, åt underbara baconlindade kycklingfiléer med färskost, hasselbackspotatis och mammas alldeles egna champinjonsås, helt underbart och till det delade jag och mamma på en flaska rött (hahha, ni som känner mig och mamma tappa precis hakan, eller?? Pappa hade köpt miniflaskor i Tyskland, bara 250 ml i!) Vi gick dit på eftermiddagen och då tog vi vägen om skogen. Min kamera har bestämt sig för att nu är det dax, att så smått kasta in handduken så bilderna är inte så bra, men man kan urskilja färger och former...

 

 

Vi fick äta i lugn och ro för en gångsskull, Albin somna gott i sitt rum hos mormor & morfar och sen spelade vi några omgångar Buzz innan vi gick hem vid halv 11!

I natt har Albin verkligen inte sovit bra, jag var uppe med honom första gången vid 1... Sen vid 4 och då fick han välling och jag fick lägga mig hos honom men han vakna när jag försökte smyga mig ur rummet vid 6, så mina sömntimmar är lätträknade och ögonlocken är mer än lovligt tunga nu ska jag erkänna!

I dag har vi haft lite fixar dag här, jag har fått gjort en hel del åt föreningen på förmiddagen och David har donat med Albins rum, ändrat om och fixat, ska ta en bild på det i morrn. Sen åkte vi till Lampis och kollade på tomtarna som Albin var väldigt facinerad av. Vi drog viadare mot stan, jag, Albin och mormorn besökte Rusta och ÖB medan David spanade på OnOff och Elgiganten.

Väl hemma fixade vi lite rostade mackor och sen blev det tårta (för 3:e dagen i rad...) morfarn kom med men han glömde av fikat för jag behövde hjälp med att fixa ett glapp i min älskade kompis centraldammsugarn och det tog all hans tid. I kväll har Martina varit här med en paket åt lilla Nuss och hon hade med sig sin nya hund, en liiiten liiiten chihuahua som hette Lotus och satt i hennes knä hela tiden, han var knappt hälften så stor som Kajsa...

Efter Martinas visit (bestämde såklart återbesök!) så gick jag och Albin bort till centralskolans gympasal där mormorn och några andra mormorar hade linedance, Albin tyckte det var skoj men han började bli trött så vi stanna bara en timme och nu sover han gott i sin säng, mamman ska göra desamma för i morrn ska vi till busfabriken med Anna och barna!

Natti...

2-års kalaset avklarat!

Igår var det en hektisk dag, massa som skulle donas med innan kvällen. Jag fick i alla fall bakat bröd, städat, dukat och lite till innan David kom hem, då körde han bort till Sylvie och hämta tårtan och på vägen lämna han av Albin så vi fick städat i fred en sväng. David tog hand om alla golven medan jag gjorde pajerna, salladen och sista röjet.

vid 18.00 på kvällen kom alla och dom hade ju med sig massa paket, Albin fick
x Trampetraktor med släp av mormor & morfar
x Kaffeskedar av mormor & morfar
x Formar till play doo leran av mormor
x Stor bondgård av mormor, morfar & Morbror
x Motorsåg av faster & farbror

Han har ju redan fått massa grejer av farmor och farfar,
x Vinterkängor av farfar
x Fleccefodrat regnställ 2-del av farmor
x Vinteroverall av farmor
x Underställ, mössa, vantar av farmor
x 2 collegetröjor av farmor
x Traktor med släp och en bok av farmor

I morse när Albin vakna och man kom ner i köket så är man så glad att man tog hand om allt igår, för det är ju roligt och trevligt med kalas men väldigt skönt när dom är slut...

Idag ska jag iväg och jobba en sväng och det gör mig faktisk ingenting för jag har vart ledig så mycket i denna veckan att lite extra inkomst är inte fel...

Tog ju såklart massa kort igår (med vår lilla kamera, därav kvalitén...) och här kommer några

 

   

 

 


Sist men inte minst, en bild på Albin i sina nya boxer kallingar och en bild som vi tog häromdagen när vi var ute och promenerade i samhället!



Bada!

Igår fyllde vi hela dagen med saker att göra så det blidde ingen blogg... Först på morgonen gick vi ut och gick, jag och Albin och nu tog jag inte ens med mig vagnen, han sitter ändå inte den, så jag tog en ryggsäck i stället och så passade vi på att handla på vägen. Sen när vi kom hem så var det bums i sängen med Albin och jag började med maten, David kom och käkade med oss och sen kom Björklund. Vi passade på att baka en kladdkaka medan vi väntare på att mormorn skulle sluta och komma och äta.

När mormorn och Björklund åkt hem så busade vi en liten stund innan David kom hem och jag stack till Gekås. Jag åkte vid halv 5 och var hemma vid 6... Jag tyckte ändå att jag kunde strosa lugnt. När jag kom hem så var det bara att visa mormorn vart allt låg för jag skulle på styrelsemöte och David skulle på träning så mormorn fick lägga Nusset i går och det hade nog gått bra.

I morse vaknade Albin klockan 5 och tyckte absolut att det var morgon, ska vi verkligen sova längre nu?? Bara att skutta upp... Nu ska vi strax åka och hämta Li, vi ska in och bada, Jag, Li och Albin!

När vi kommer hem, gissar jag att Albin sover gott så då ska jag passa på att städa av, damma och så, sen när Albin vaknar så ska vi handla allt till kvällen och hämta tårtan hos Sylvie som farmorn beställt. David slutar en timma tidigare idag så har han lovat att ta golven medan jag lagar maten, dukar och bakar bröd... Klockan 18.00 kommer gästarna (Hoppas vi, Davids pappa har dålig koll på tider och när David fyllde kom han 2 timmar för tidigt...) och vi ska fira vårna goá glada 2-åring!!


Klappar...

Nu har jag sutti en bra stund här vid burken och donat med massa grejer, borde anlända lite mer julklappar i brevlådan snart som ska slås in...

I dag har vi vart runt lite överallt. Vi har vart med mormorn i stan och handlat paket till Albins kalas på fredag och sen var vi hemma hos mormorn och fikade, både innan och efter stan! I kväll har jag kokat risgrynsgröt och sen kalasade vi på det, morbrorn kom in och gjorde oss sällskap. I kväll har jag tittat på Grey´s Anatomy och nu väntar sängen.

I morrn ska det städas, men det blir säkert inte fören på kvällen när David kommit hem, Albin tycker inte det är så skoj, och medan ha sover middag i morrn ska jag laga mat, både mannen och mormorn kommer och lunchar med oss i morrn!

Natti...

Stolt i mammahjärtat!

Idag är jag en stolt mor kan ni tro! Albin fyller ju som sagt 2 år idag och han har, för första gången sen han föddes lekt helt själv, i över 1½ timme!!



Det enda han "behövde" mig till var när maten till djuren i skålarna tog slut, då ropade han på mig och jag fick fylla på.

När farmorn sen kom så hade hon med sig en traktor till honom i ett paket så dom hade haft att göra hela eftermiddagen, men djuren och traktorn!

  
  

Jag passade på att ta massa kort på honom när han satt där i trappan, för sig själv med alla sina bondgårdsdjur och lekte...

Nu i kväll kom morfarn hit och med sig hade han oxå en traktor... Albin hade ju redan lagt sig när han kom men han ska få den i morrn. Han är för söt, morfarn... Han körde förbi Factory Outlet i Falkenberg på väg hem från jobbet och kom på att det ju faktisk är Albin födelsedag och då gick han in och köpte en traktor!! Han ska ju ha kalas på fredag och då ska han få en jättestoooor traktor av morfar, som man kan sitta på, men det vet han ju inte om än!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi kolla på House. Jag har tänt varenda ljuslykta i hela huset för igår när jag var ute och körde en snabbis (levererade ett paket från PL) så var det sååå fint och mysigt i mitt hus när jag körde förbi ute på gatan. Det luktar ju inte fy skam heller...

I morrn ska vi nog till staden med mormorn!

Albin fyller 2 år idag!!

Min stora, stora kille fyller 2 år idag!! Herre jisses, vart har dom åren tagit vägen, han var ju en liten bebbe i går, eller??

Idag ska jag jobba eftermiddag och David ska på kurs så det blir inget kalas idag, utan vi tar det på fredag, då har hans Farmor beställt tårta! Farmor kommer senare idag, säkert med ett paket för hon ska passa en stund medan jag jobbar.

Det är visst jobbigt att fylla år för Albin somnade mitt i frukosten innan, kvart i 9!! Jag ringde David som sa att dom vart uppe sen kvart i 5 och då hade Albin visst vart vaken i natt med en stund. Dom väckte mig vid halv 7 när David skulle till jobbet så jag och Albin gick ner och kollade lite på tv, läste tidning och sen fick han paket!!!


   

   

Det var uppskattat, en påse med bondgårdsdjur som vi har lekt med nu på morgonen, han har haft massa konstiga läten för sig och dom har åkte både gå-vagn och lastbil redan!

Nu ska jag fortsätta jobba lite med kort, man får ju passa på, inte ofta han sover på förmiddagen!



Vackraste, vackraste Albin!

Hänt mycket idag!

Idag gick vi upp som vanligt, i tid... När vi satt och käka frukost kom jag på att jag glömde ju baka en kaka igår som jag tänkt! Albin fyller ju i morrn och då ville vi ta med oss nåt till mamma-barn gruppen, så vi slängde ihop 2 stycken 2-2-2 kakor, en med hallon och en med blåbär, succe!

Efter buset och leken så var det snabbt som ögat hem och i säng med lilleman. Väckte honom redan vid halv 1 men det var stört omöjligt att få honom att vakna, han tog vägra och jag som var tvungen att få i honom mat innan vi skulle till VC! Vid 10 över 1 hade han börjat vakna till såpass att det gick att lura i honom lite mat och tro det eller ej, men vi hann och vi var i god tid, som vanligt när det gäller mig (hatar att komma försent, om det så bara är en minut, då hugger jag hellre av mig en lem!)

När vi var klara där åkte vi hem i jättesnabbis, jag hade ju inte ätit än (tänkte göra det när Albin åt, men det gick ju inge bra...). Vi åkte vidare mot Läjet, lämnade av lite bilder hos kusin Annette och vidare mot stan där vi fick betalat det vi skulle och tankat. Måste bara berätta om farbrorn som stod brevid mig när jag skulle tanka... Först så tog han en halv evighet på sig att få in kort, slå kod mm och när han gjort det och det står "var god välj pump" så upptäcker han att tanklocket är på andra sidan! Han fick ut tanten ur bilen och hon fick hålla i slangen medan han kör och vänder bilen... Kvar står jag och väntar otåligt på att få betala medan bilarna ställer sig på kö bakom oss, ja jisses!

Väl hemma så kom Anna och Ella, med sig hade dom en paket till Albin!!

  

Han fick massa häftiga köksgrejer i trä, skärbräda, kavel, vispar mm, så vi tog fram play do leran!
Sen lekte Albin och Ella en stund innan dom åkte hem och Albin sa "IJJJA" flera gånger när jag visade korten på datorn!

 

När dom åkt stack vi bort till ICA och hämta två partylite paket så i eftermiddag har det packats febrilt!

 
Albin passa på att leka lite med frigolit plupparna innan det var dax att käka kvällsmat, havregrynsgröt med blåbär!

Nu sitter vi nere och kollar på CSI och myser med levande ljus, jag fick min nya ängel idag med PL grejerna, visst är den väl fin!


Ingen bra bild, jag vet men jag orkade verkligen inte gå upp och hämta den stora kameran...

Nu ska jag fortsätta kolla CSI, i morrn är det skruttens dag!!

Borta bra men hemma bäst!

Visst är det väl så att det är riktigt finfint att bo på hotell, pyssla om varandra, äta goood hotellfrukost och bara vara men det bästa med allt är ju att komma hem, sova i sin egen säng, gosa lite extra med kisarna och framför allt, att man har ett hem att komma till! Jag är en av dom som faktisk uppskattar det jag har, varje dag tänker jag på det!

Hur underbart är det inte att ha ett hem, som är mitt, precis som jag vill ha det? Jag har en underbar man och en son som jag älskar över allt annat. Jag har en familj, som jag träffar ofta, nästan varje dag, hur många barn träffar mormor, morfar och morbror så ofta? Jag har pengar så jag klarar mig och skulle det bli kris finns det miljoner saker att dra in på! Jag har en bil som fungerar och som tar mig dit jag vill varje gång (och vi har inga lån på den heller). Jag har ett jobb att gå till, där jag trivs.

Just nu är jag ensam hemma, det händer inte ofta men David och Albin är ute hos Sara och fixar och donar lite och jag har passat på att vara hemma och baka lite bröd, annars hade jag säkert oxå följt med!



Jag har inte smakat på det än men det luktar ljuvligt, receptet kan man hitta här!

Över till helgen huvudutflykt, Sidvagns SM i Uddevalla!!
När jag slutat jobba så slängde jag mig i duschen och vi var iväg redan kvart i 7 (snabbt va, när jag va från jobbe några minuter i halv och cyklade dessutom!). Albin fick vällingen i bilen och somna som en stock, jag hade gjort räkmackor till oss på jobbet som vi smaskade på och vi var uppe i Värnersborg vid 9. Vi anade oråd redan när vi såg den överfulla parkeringen... Hotellet hade ett par stoora konferanser och dom hade middag i restaurangen på kvällen, samtidigt! Så när vi klev in i receptionen var det sånt liv att Albin vakna (annars är han inte lättväckt!) och när vi kom in i hissen blev han heöt lyrisk så det var inte tal om att få han att somna om... Vi slog på tven och la oss i sängen men han somna inte, David däremot somnade flera gånger om så jag fick lägga mig i skarven, med Albin på ena sidan och David på den andra. Vid 11 var vi båda trötta så vi bestämde oss för att stäng av tven och se om det kanske kunde få Albin att somna men det tog en stund och jag sov uruselt hela natten!! Hade vart bättre om jag tagit och lagt mig på golvet tror jag, det går bara inte att sova bredvid Albin!

Albin vaknade vid kvart i 6 och fick välling, sen var det high life, inget snack om att somna om i allafall... I restaurangen till frukosten var det kö, överallt!!! Det har vi aldrig varit med om och vi har ändå vart på x antal hotell nu. Alla konferanserna skulle oxå äta precis halv 8... Jag gick och plockade allt möjligt och så fick David och Albin sitta vid bordet, Albin trodde nog han var i paradiset, fick äta hur mycket frukt han ville/orkade!! Vi kom iväg vid halv 9, fick skrapa rutor för det var bara 2 grader ute. När vi kom fram fick jag klä Albin lite varmare, och han frös minsann inte, han hade t-shirt, Flecceunderställ, collegetröja, dunväst, byxor, sockar, regnställ, mössa, luva och vantar! Jag däremot frös lite mellan varven och med min stela nacke efter natten så blev det nästan nackspärr när vi åkte hem sen.

Jag går inte in på detaljer kring vem som körde om vem, vem som fick ras och så vidare utan det räcker väl med bilder och lite placeringar...?

  

I förska heatet gick det kanonbra, 4:a efter några varv och dom knappade in på 3:an! Så dör motorn!!!

Pappa och David leder av hojjen, brorsan gör tummen ner...
 

Dom som hade sånt läge på att plocka massa poäng till totalen!
Nu hade dom ju inte en chans på 5:e platsen som annars hade vart deras som i en liten ask!

I väntan på andra heatet var det 2 laddade gossar som spatserade nere i bandepån. Pappa fick igång cykeln och brorsan var ute och provkörde den, den gick som en klocka (i alla fall lät det så)

Innan start kom Tobbe & Henke i en något udda outfit...

Dom var ju så gott som klara för sitt 10:e SM guld så då var det guldhjälmarne och kostymerna på!

Andra heatet var iväg och det var ruskigt spännande hela tiden, Brorsan körde upp sig till en 5:e plats och var inte det minsta hotade bakifrån, det var nästan så man önskade att det var några varv kvar för dom hade chans på 4:e platsen!



Ser ju sååå bekvämt ut att köra i!

Efter ett poänglöst 1:a heat så slutade dom på 8:e plats i SM, men gissa vilka pojkar som var taggade till 1000 inför nästa säsong!?

Vi kom hem igår vid 7 och då körde vi om stan och köpte lite china-mat med oss hem, pappa kom och åt med oss när dom kommit hem. Jag somnade gott efter att tvättmaskinen kört klart (vid kvart i 10) och David hängde med pojkarna ut.

I morse vaknade jag av att Albin kom vid kvart över 5... Välling och sen la jag mig men honom i hans säng, han somnade motvilligt om efter en halvtimme eller så... Jag fick sovit en stund till innan han kom vid kvart i 7 med en mindre väldoftande blöja och ropade BAJS vid min fotände.

Vi gick upp och fixa frukost, tände brasan och sen vid 9 väckte vi pappan innan vi åkte till mormorn och hämtade henne för en sväng in till kattutställningen i stan. Albin var inte på sitt bästa humör så vi stanna inte länge utan åkte och handlade till söndagsmiddagen.

Nu kom familjen hem igen så vi ska strax åka bort till mor och far och äta (kotletter tror jag) och då tar jag med mig ett bröd, återkommer senare med hur det smakade!




Värnersborg!

Japp, snällaste kusin Anna fixade ett hotellrum åt oss i Värnersborg till i morrn så när jag jobbat klart åker vi upp direkt och checkar in för en natt på hotell! Jag har vart lite osäkert på det där nämligen om vi ska åka på morgonen, men då får ju Albin 2 långa resor i bilen på samma dag och det kändes lite orättvist så jag är glad att vi kan lösa det såhär. Jag ska fixa klart all packningen i morrn innan jag börjar jobba och sen ska David ta hand om allt på eftermiddagen, så det blir packat i bilen, att Albin har ätit och är färdig för natten och sen får han vällingen i bilen och kommer somna gott innan vi hinner ut på motorvägen!

Idag har jag jobbat och slitit och nu känner jag mig sådär trött så jag ska bara lägga in lite räkningar, duscha och sen ska det stupas i säng!

Natti...

Tråkigt...

Det kommer inte hända så mycket i min blogg nu några dagar framöver. Jag jobbar onsdag-torsdag-fredag 9-18.30 och sen på lördag åker vi till Uddevalla för sista SM-deltävlingen i sidvagnscross.

Har jobbat till 8 nu ikväll så jag tänkte bara titta in och meddela vart jag vart och vart jag kommer att vara :-)

Kanelbullar, Play Do och Kapla!!

Har fått gjort en hel del idag på eftermiddagen måste jag säj! Medans Albin fortfarande sov (tack och lov att han gör det än!) passade jag på att göra degen till mina bullar, äta lunch och röja undan. Sen väckte jag Albin och började på att baka ut degen på världens goaste kanelbullar... Mormorn kom och hjälpte mig att underhålla Albin medan jag gjorde färdigt och såg till att han fick i sig lite lunch. Vad säjs om detta??



Mina bullar blir aldrig snygga, rättare sagt, mina bakverk överhuvudtaget blir oftast inte så fina, men alltid goda och det är ju vitsen!

Vi fikade på kanelbullar och sen började vi på att fixa Play Do leran (fick ju receptet i dag på förmiddagen på mamma-barn gruppen). Affären hade ingen karamellfärg kvar så det fick bli det som fanns i skåpet, rött (vad annars!) och så fick jag ju svänga om apoteket och köpa Alun.

 

Mormor och Albin hade skoj minsann och det kavlades, rullades och plattades!
Både jag och mormorn blev kreativa ju längre tiden gick och tillslut hade vi en hel drös mästerverk!



Känner att jag behöver förtydliga vad det är för något... Jag har gjort katten i korgen, snigeln (notera glasögonen!) och tallriken med spaghetti och köttbullar och mamma gjorde dom andra, vi fick fram både provsticka, kavel och vitlökspress!

Sen kom morbrorn in och fikade (det är aldrig svårt att få in honom när man bjuder på fika!) på nybakat när David kommit hem och Albin verkar förknippa morbror med att det ska byggas med kapla så han fick fram kaplastavarna och det byggdes för fulla muggar!

   

Efter fikat fick Albin kvällsmat och nu är han ute och springer av sig lite, han älskar att vara ute med sin pappa och greja, fast det låter iofs som om dom är i källarn och sotar av pannan, undra om jag får in två sotare sen...

Mamma ringde innan med, dom är hos moster nu, hon har lagts in på sjukhuset och ska opereras i morgon och vi ska hålla alla tummar och tår vi har för att moster ska bli frisk! Jag ville skickat med lite nybakta bullar men det behövdes ju inte eftersom hon ändå inte får äta nåt inför operationen i morrn, trodde mamma... Dom hade ju blivit så besvikna, hon behövde inte fasta fören efter midnatt!

Nu hör jag att familjen kommer in, bäst att gå ner och ta hand om de sotiga två, i alla fall den ena för David blev visst inte klar, han hade ingen god hjälp, mest bara ivägen och lyckades ta sönder en grej till och med...


Ibland kan man få sig en puss!

Lekt och busat!

Nu har vi prcis kommit hem, Albin somnade som vanligt i vagnen på vägen hem efter massa lek, bus och pyssel! Vi är den sån mysig liten grupp, blandat med åldrarna och Albin både Jakob och Ella i sin ålder som han leker med.

Idag var det sångstund, sen var det fika och efter det lekte vi med lera. Det kavlades, rullades och plattades till överallt. Sånt där brukar ju ha lite effekt så när jag och Albin börjat så fick vi snart sällskap av Ella, Jakob och Agaton.

Idag tänkte jag baka lite mer bullar för igår när jag leta i frysen så var dom slut... Undra vart dom tagit vägen... Vi handlade hem jäst och grejer igår när vi var i Falkenberg.

Fick ett recept av Desireé idag med på leran som hon gjort så det tänkte jag kanske att jagg skulle göra oxå, kan ju lägga den i en burk och köpa lite formar och sånt på Gekås så kan Albin få det i födelsedagspresent!

Nähe, det är lika bra att sätta igång, kan ju käka lunch sen medans degen jäser!

Bättre igen...

Natten har varit helt ok faktisk, har bara vaknat ett par gånger med somnade om ganska snart och Albin har bara vaknat en gång i natt så David sov där inne till halv 7!!! Fattar ni, halv 7!! Han tog sovmorgon, David tog med honom ner (han kom nämligen och ställde sig vid sängen med baksidan till och sa "BAJS") och jag fick susat en stund till, gick nog inte upp innan klockan var nästan halv 8, skönt!

Idag är det bättre, det tar ju en halvtimma eller så innan man hostat & harklat sig färdigt men jag har ingen huvudvärk alls idag! Halsen är det samma, att aldrig halstabletterna ska hjälpa! Jag har ingen röst heller, men det är ganska skönt, kan inte skälla eller prata normalt överhuvudtaget, det är bara viskningar som kommer ur min mun idag.

David och Albin är ute och städar bilarna och jag ska strax gå ut och umgås lite med dom tänkte jag, först blir det en kopp te och en bafucin.


Nu vet jag!

Nu har jag äntligen kommit på vad jag ska ha på väggarna i vardagsrummet!!

Det rummet har varit färdigt i 2 år nu och jag har inte vetat vad jag ska ha på väggarna förens nu! Jag har vart inne på att ha egna tavlor (Ohh nej, jag målar inte! Tänkte ta på motiv jag gillar och förstora på canvas, stooort, ca 50x70 & 70x100), men nu har jag tänkt om!

Ska ha två vita, lite längre, tavellister på den ena väggen där jag ska ha små (15x15, 20x20 & 25x25) canvastavlor i olika storlekar. Igår kväll satt jag och spånade lite på vilka bilder jag ville ha, vill jag ha dom i färg eller svv?? Då kom jag på att jag ska göra dom både och! Så jag satte mig att trixa och detta blev resultatet:

  
  
 
 

Vad tror ni??

Så blev det bra... och sen ner på botten igen!!

När man har sånna hr dåliga dagar, då krävs det verkligen inte mycket för att det ska gå emot en!

Albin vaknade och vi pysslade lite, dammsög övervåningen, bäddade rent i alla sängar, vek lite tvätt och åt lunch.
Åhh jag kände verkligen att dagen började arta sig, det kanske skulle bli en riktig mys dag i alla fall...

Jag körde hem Albin till mormorn där han fullkomligt levde ut all energi som han inte fick utlopp för under förmiddagen, helt galen var han och hade inte ens tid att vinka åt mig när jag åkte igen. Planen var nämligen att jag skulle hem och duscha, en såndär låååång härlig dusch som man bara kan göra när man är ensam hemma medan Albin var hemma hos mormorn och lekte av sig.

Väl hemma, åhhhh va skönt, lugnt och skönt (jag som annars avskyr att det är ensamt i huset!), kliver in i duchen, sätter på vattnet och ska börja duscha, hmmm, va lång tid det tar innan varmvattnet kommer?? Det blir helt enkelt bara pisseljummet, skvätta av sig lite och frysa arslet av sig medan man torkar sig för badrummet har inte alls blivit sådär varmt och gott som det brukar bli efter en lååång dusch!!

Snacka om att trilla längst ner på botten igen!! Åhhh va trött jag blir, ska det var så svårt att få lite varmvatten?? J-vla, H-lvetes panna!!! Ringde David, inte måttligt irriterad, och informerade om icke-existensen av vårt varmvatten.

Nu ska jag åka hem till mormorn och älsklingspojken min och se om vi kan svänga ihop en liten äppelpaj (vad annars?)

Ingen bra dag!!

Rösten har inte åtrfunnits (som jag hoppades på i gårdagens inlägg...), huvudvärken är tillbaka och hostan har kommit som ett brev på posten!!

Denna dagen har inte vart länge än, men jag önskar redann att jag inte stigit upp överhuvudtaget!!

Vaknade flera gånger i natt, av hosta, halsont, svettningar och nästäppa. Albin vaknade en gång och David gick och la sig med honom igen sen somnade dom båda på hans rum och jag vaknade av att Davids klocka började ringa vid halv 5 snåret... David satte nog på snozzen för han gick inte upp innan halv 6 och jag kunde inte somna om, låg bara och vred mig, hosta och hade mig. Albin vakna vid 6 och fick gå ner med David, men det var ingen idé för mig att ligga kvar där, hostade bara mer när jag låg ner...

Vid kvart i 7 åkte David, han skulle och jobba så jag och Albin var ensammna, barnet med världens energi och jag som mest ville ligga i soffan... Drack lite honungsvatten och det lindrade nog lite tillfälligt. Jag gjorde mina tappra försök att halvligga och sammtidigt försöka leka med Albin men det duger inte, han går mot dörren, öppnar den och ropar PAPPA så högt han bara kan eller kommer med sina gummistövlar och tycker att nu får det vara bra, nu går vi ut!

Men jag orkar inte gå ut, känner mig helt matt och trött. Vi stannar inne och jag försöker allt, ringer mormorn som hade saker att göra, och pappan som var tvungen att jobba några timmar till... Ni som inte känner Albin tror säkert att jag överdriver men han är som jag, fast värre med att det ständigt ska hända saker och gör det inte det så river han huset!

Vi gick upp och han krånglar som aldrig förr, vifftar med sina innebandyklubbor så jag lyckas få en i huvudet, blir arg, Albin blir ledsen och sur och slänger sig handlöst bakåt (som han gör när han blir arg...). Bakom honom står visst vårat element och där dunkar han i huvudet och slår sig såklart ordentligt, mamma fram och blåser tills jag ser vad som hänt, en bula som är alldeles blå och säkert står 1 cm ut från huvudet!! Panik!! Albin skriker och jag ringer mamma som hänvisar till sjukvårdsupplysningen och att lägga på is. Albin fortsätter skrika och ta sig för huvudet, isen är INTE populär, var sjutton hittar man nummret till sjukvårdsupplysningen då?!?? Leter på nätet, hittar inget, leter upp en telefon katalog och hittar inte det där heller (letar förmodligen inte asnoga, förväntar mig att det står på första sidan), men precis under telefonkatalogen ligger en tidning från landstinget och där står nummret med stora siffror på framsidan!

En jättegullig sköterska svarade och sa att det var ingen fara, skulle bara hålla koll på om han blev slö och börja kräkas, annars skulle det bara kylas med nåt kallt... Det där sista var lättare sagt än gjort, men några sekunder fick jag nog kylt i alla fall. Satte mig med honom i soffan, tårarna rann på mig med, hatar när min älskling är sjuk eller har ont!!

Fick lugnat ner honom tillslut, vi satte oss och läste lite i böcker men ibland kom det över honom att han hade ont i huvudet och han tog sig där och grät en skvätt tills jag fick villlat bort det i någon bok... Jag tyckte det var dax att han sov lite så jag fråga om han ville ha lite välling och somna i mammas knä och det ville han, så jag gick ut i köket och fixa lite välling och det tar ju max 2 minuter! Undertiden jag var och fixade det lyckades han välta tvbordet, få det över foten, och vattenglaset som stod på, över kläderna... Ytterligare ett par minuter illvrål och tröstning. Sen drack han upp sin välling och somnade, jag bar upp honom i sängen och nu är jag helt slut!!!

Fattar ni nu varför jag inte skulle vaknat överhuvudtaget idag!?!?

Kalas med mammagruppen!

Va mysigt vi har haft det idag! Jag var väldigt skeptisk i morse till om jag skulle orka ur sängen över huvudtaget men jag var ju tvungen, en dag hemma, INNE, med Albin hade vart 10 resor värre!!

 
Vi började hemma hos Camilla där det bjöds på fika, tårta och annat gott, barna fick varsin paket (vi slog ihop alla 4 födelsedagar till en) att öppna och sen lektes det friskt med dom! Albin har blivit helt förtjust i bebisar (så länge han kan ge dom tillbaka till mamma när dom börjar låta...) och så fort Alvin vakna så skulle det fram och klappas och när mamman fick bebisen i knät så skulle Albin oxå hålla...

Sen gick vi ut och började våran hyfsat långa vandring mot Ryssdalen. Albin går så bra själv nu så jag tog inte med någon vagn ut och han gick hela vägen dit (säkert 1-1½ km) utan problem, fast då hade vi ju såklart inte racerfart heller...

     
Väl framme (efter en liten omväg... Camilla var så inne i vårt tjatter att hon missa en liten avtagsväg...) så upptäcker vi att det visst går koer i hagen, men ingen av oss har ko-skräck så vi klev in och satte oss mitt i kohagen och började grilla. Det var nog snarare koerna som var rädda, vi hade ju med oss 3 små högljuda barn och en hund...

   
Lille Alvin som var med fick mat innan vi gick och sen hörde vi inte ett knyst från honom på hela tiden!

 
En ensam liten grillkorv blev det kvar efter att vi ätit oss mätta. Jag hittade en gammal övergiven engånggrill som jag plocka isär och använde som grill! Camilla släckte det hela med en 1½ liters Loka...

   
3 av födelsedagsbarnen (Elinas mamma skulle jobba så dom var bara med hemma hos Camilla).
Albin 21/10, Emilia 24/10 och David 10/10

Nu ska jag strax nana mig och hoppas halsontet går över, hostan lägger sig och att rösten återfinner sig i morgon!

Lite bättre...

Inatt har det gått bättre, jag har bara vaknat en gång och då var det Albin som väckte mig, men jag skicka upp David och sen somna vi om. Vaknade i morse och var inte det minsta bättre i halsen... Fast huvudvärken är som bortblåst och febern med så förutom halsontet så känner jag mig ganska pigg. David är hemma nu eftersom jag ska till VC och kolla upp halsen klockan 11, men sen kan han nog åka till jobbet.

Albin har sovit bra inatt, förutom att han vaknade en sväng då, men det räckte att David la sig hos honom en stund så somna han om. När han vaknar på morgonen så ropar han på mig och oftast är det ju David som går upp till honom men det går inte lika bra, utan han vill till mig på morgonen så han kommer och lägger sig bredvid mig i sängen och så kommer David upp med vällingen, det är himmla mysigt. När vällingen är uppdrucken och han har mornat till sig så går han oftast ner och leker lite innan David går till jobbet.

I morrn ska vi ha kalas för våra 2-åringar! Camilla har ordnat det så mysigt i sibbarp att vi ska först träffas hos henne för lite frukost och sen ska vi gå bort till en liten glänta i skogen. Där hade hon visst en överraskning och sen vid lunch ska vi grilla korv (om vädret tillåter, annars får vi vara hemma hos Camilla...). Vi ska ha med oss varsin present, det är redan lottat vem vi ska köpa till och jag/Albin ska köpa till Emilia så vi ska ut och jaga efter en present idag.

Nu ska jag vila en liten stund på soffan, lika bra att passa på när Albin är ute med David...

Utten dá...

Ja, det blir Dag-Ottos ord i rubriken idag för idag har det verkligen varit en "Utten da"

Började väl igentligen redan i går eftermiddag, dom där alvedonen jag tog innan jobbet hjälpte inte ett jäkla skit, ont i huvudet, halsen och resten av kroppen hade jag! När jag kom hem så la jag Albin, kolla på Maria Wern och stupa i säng.
Natten har vart sådär, jag har vaknat flera gånger med ont i halsen och allmänt ont i kroppen. Albin vaknade nog någon gång oxå men jag skicka upp David så han la sig hos honom tills han somna om.

När Albin vakna och vi gick upp så var det bara att inse, det blir inget jobb för mig idag, Jag ringde Roland och sjukanmälde mig, sen körde jag upp Albin till farmor och hem igen till soffan... Där låg jag med Grey's på DVD till middag ungefär sen orkade jag inte mer och jag menar verkligen det, jag orkade inte ligga i soffan!! Så jag la mig i sängen, somna som en sten och sov tills jag hörde David nyckel i dörren, då var klockan halv 4. Han skulle med sin kusin och kolla på ett hus, sen skulle han hämta Albin.

Jag gick ner och la mig i soffan igen efter att David väckt mig, tog en festis av Albin men det var inte alls så gott som jag förväntade mig att det skulle vara, halsen gjorde fortfarande ont. När jag satt och vänta på Albin och David så ringde mamma, som jag inte hört av på hela dagen, och hon hade inga bra nyheter...

Min älskade, älskade moster är riktigt sjuk. Mamma är ledsen, mina mostrar, mobror och kusiner är oxå ledsna, jag med... Varför finns det inget man kan göra?? varför känner man sig så maktlös?? Varför ska allt ta sån tid?? Här har jag rabblat på i en halv evighet om min fullständigt meningslösa förkylning när min moster är så sjuk. Va jag känner mig egoistisk. Albin fick somna hos oss i soffan idag, det är skönt, jag har en familj som stöttar mig och det har moster med, vi är många i familjen som stöttar och finns här för henne.

Jag ska kolla färdigt på Grey´s nu, sen ska jag sova och när jag vaknar i morrn så ska jag vara frisk!

Albin och mamman på stan.

Idag bestämde jag och Albin oss för att gå en sväng på stan! Vi skulle in och betala två annonser, sätta in pengarna för pappas present, köpa fodrade gummistövlar och halstabletter på Apoteket.

Han är så redig, min lillfis! Vi använder väldigt sällan vagnen, han går ju ändå så bra nu, så han gick runt med mig i affärerna. Vi parkerade nere i Netto-huset och gick först till VP, sen till SEB och satte in pengarna, sen gick vi till Din Sko och köpte gummistövlar och Albin var så snäll så, satt på en pall och lät oss mäta och prova.

Efter provandet blev vi lite sugna på fika så vi gick till Café Ströget och tog varsin fralla innan vi vandrade förbi alla grävmaskiner, som bygger om på Bäckgatan, och gick mot bilen. Tog en snabb avstickare till Apoteket och fick fatt i det vi skulle, halstabletter för jag vaknade med huvudvärk och halsont idag...

Albin somnade i bilen innan vi hade hunnit ut stan ens och nu susar han gott i sin säng. Jag ska strax väcka honom så ska vi käka lunch innan jag ska till jobbet och pappa David kommer hem och busar med Nussungen! I natt vaknade Albin vid 2 tiden och jag gick in och la mig hos honom tills han somna om men det vara viss inte så länge så efter bara en kvart eller nåt så kom han igen men kröp då upp i sängen och somna (!!!!!) för första gången sen han föddes så sov han alltså i våran säng, mellan oss och det var nog skönt för han vakna inte fören vid halv 7! Jag är trött idag, sover inte alls så bra med honom bredvid mig så det får då inte bli någon vana!

Har skissat lite på en tavla till mormorn...


Nu ska jag ner och preparera mig med Alvedon för kommande arbetspass på ICA... 

Svamp!!



Gissa vart vi varit idag!!!

Albin har vart i svampskogen för första gången och han fullkommligt älskade det!! Trattkantarellerna fanns precis överallt och han plocka som aldrig förr, visst slank det ner en och annan svamp som inte var en trattis men mormor sållade bort allt konstigt som Albin fick tag i.

Hade med mig stora kameran och gick in för att ta så många bilder som möjligt!
Här kommer några smakprov!

   
 

   
   

 

Och så får vi ju ha några bilder på skogens guld, svamparna!!

   
 

När vi var på väg hem och körde förbi Rolfstorp Folkets Hus så var det några Koer (här i Tvååker säjer vi koer och inte kosser!) på vift!


När vi kom hem gjorde vi (läs: mamma...) i ordning svampen och käkade smörgås med svampstuvning, det var fullständigt ljuvligt!!
 

Medan mormorn fixade stuvning så fick Albin pannkakor som var över från gårdagen.


I morse var vi på mamma-barn gruppen och Albin var så duktig och snäll, mitt arma modershjärta svämmar nästan över av stolthet när han är så "väluppfostrad"! På vägen hem somnade han i vagnen som planerat och då är det tur att vi har Fjanten som kan vakta sin "lill-kusin"...
 

Fick yttligare en upplyftande kommentar av en annan mycket kär vän, för att inte säja bästaste vän!!!

Martina skrev så här:

Hej sitter och läser lite på bloggen och fastnar även jag vid inlägget om dagis/förskola.. Min mamma har 7 barn och inte någon av oss har gått på dagis. Hon har heller inte haft föräldrar som passat oss utan själv tagit hand om oss. Om jag får säga det själv så har vi klarat oss alldeles utmärkt.

Jag kan inte annat än att hålla med!! Är det någon som kan allt och kan klara vad som helst, så är det Martina, hon kan allt!! Då kan man ju tänka på hur lyckligt lottad man igentligen är som har dessa lojala, förstående vänner som man tyvärr träffar allt för sällan...

Nu ska jag kolla färdigt på CSI, sen blir det sängen...


Underbara Malin!

Jag fick en kommentar (älskar kommentarer BTW) till mitt inlägg om hur jag känner för dagis, som jag skrev häromdagen. Malin, en av mina bäste vänner från förr, skrev den kommentaren och det betyder otroligt mycket för mig att få den just ifrån henne. Malin är nämligen förskolepedagog och har hand om just barn i Albins ålder, hon jobbar själv heltid med barn, har två barn hemma och ett i magen.

Så här skrev hon till mig:
Jag tycker oxå ibland att det är synd att föräldrar som är hemma med syskon lämnar bort sitt/sina äldre barn till förskolan. Men det är ju deras val och jag kan inte som arbetande pedagog säga att de ska var hemma med sina föräldrar för då strider jag mot mitt uppdrag, tyvärr. Alla barn har rätt till förskola säger svenska samhället. Men till vilket pris kan man undra ibland... föräldrar som har fått arbete eller ska tillbaka till arbete inte får plats till sitt barn för att så många "15 timmars" (som vi kallar föräldralediga) tar upp platserna. Stora barngrupper och lite pedagogtid (tar de värsta sakerna!) är ju mycket bättre än all uppmärksamhet som en eller två föräldrar kan ge? Eller?? Nej absolut inte. Jag stormtrivs med mitt yrkesval men kan inte alltid stå för allt det innebär.... Åsikter måste man ju få ha!

Jag tycker gott du kan ha Albin hemma ända till skolstart, barn behöver inte förberedas för skolan... kram.


Helt underbara Malin har skrivit precis som jag känner det och jag blev så glad, näst intill tårögd över dom fantastiska raderna som hon skrev. Inte nog med att hon är min vän, utan även som den jag känner som kan mest om barns behov, bekräftar det jag redan visste inners inne. Varför blir man då behandlad som om man "tar ifrån" Albin något?? Varför skulle han behöva förskola?? Behöver inte min son sin mamma och pappa mer??
Ja, det är många frågor och just nu känner jag mig lycklig, lättad men samtidigt känner jag lite saknad... Varför träffas vi inte oftare, jag och Malin, vi som var så thighta en gång i tiden?? Jag saknar min vän, en av dom klokaste jag har... Ska vi inte ta och träffas snart??

I morrn är det dax för att träffa mammorna, papporna och barnen i mamma-barn gruppen på förmiddagen, sen ska vi laga mat och nana middag innan det är dax att åka och shoppa ett par fodrade gummistövlar till lill-killen. han har ju vanliga gummistövlar nu men dom börjar bli små och dessutom är dom slitna därfram av allt bobbycar åkande!

Nu ska jag upp och borsta tänderna, vi ska lägga oss tidigt idag, Albin vaknar ju tidigare än skam varje morgon!

Snälla, alla blogg läsare, ta hand om era vänner!



 


GRATTIS PAPPA!!

Idag fyller min far 50-år och det vill han inte på någotvis veta av, inte just för att det 50 år, utan för att han verkligen hatar att bli firad och enligt farmor har han alltid varit sån, ända sen han var liten (han ska enl. henne blivit vansinnig och kastat sina oöppnade paket i golvet...) så vi ska låta honom vara idag!

Igår så var vi hemma hos mor och far och käkade middag på kvällen, farmor och farfar kom med fast det visste ju inte pappa om, men det visste jag för farfar hade ringt mig och frågat när han kunde tänkas vara hemma...
Farmor och Farfar har betalat 3000:- på pappas resa och jag, mamma och brorsan har betalat 2000:- så han kommer inte att behöva betala en enda liten krona!! Jag har räknat in mat, bensin, stuga, liftkort och hyrning av skidor!

Albin busade gärnet med gammelfarmor och gammelfarfar i går och han blev sååå trött att han slocka med en gång i resesängen efter vällingen och det var inga som helst problem att flytta över honom igår kväll när vi kom hem!

Jag ska strax åka till jobbet och jag tror vi får det hyfsat lugnt för vem sjutton ger sig ut i detta vädret frivilligt!?

Förresten hade vi lite blogg-diskussioner igår och enligt bror min så är min blogg dööööö-tråkig för det ska ju inte handla om vad man gör på dagarna utan om var man står för och sånt trams... Så det enda inlägget i min blogg som är bra (enligt honom) är där jag skriver mina åsikter om dagis...

Nu kommer David upp med en ledsen Albin, bäst att jag slutar nu!

Påhälsning i natt!

Igår kväll hade vi det lite mysigt, våran lilla familj. David gick upp och la Albin vid strax efter 7 och jag hörde hur han tjabblade där uppe och efter ca 20-30 minuter kom dom ner igen, Albin var inte alls trött (kan ha berott på sovmorgonen kanske...), så han fick sitta i mitt knä i soffan och kolla å IDOL och det var sååå mysigt!! Han satt still och pratade lite, diggade när han hörde en bra låt och lallade till och med med när han kunde. Efter en stund blev det varmt och bökigt i mammas knä så han flytta över till David och somnade väl vid kvart i 9.

Vi kolla klart på IDOL (inte omröstningen då...) och sen gick jag upp och la mig, David kom upp och la sig lite senare och vi somnade gott. Vid halv 2 vaknade jag av att det ringde på dörren 2 gånger, vaknade till lite och fattade nog inte vad som hänt men så hörde jag röster utanför och som den fegis jag är så väckte jag David som gick upp och runt i huset och kolla läget. Grinden på framsidan var öppen men det verkar inte ha vart nåt mer, utan bara lite bus, men visst fick man hjärtat upp i halsgropen!

Vi somnade om och sov gott till Albin vaknade vid 6 men David gjorde ett försök att få honom att somna om och det lyckades! Men bara för ca en halvtimme så vi var uppe vid halv 7. Jag ska ju åka till jobbet om en stund så jag passar på att blogga nu för senare idag lär det inte hinnas med. Jag ska hämta Albin hos mormor efter jobbet för David ska spela paintball idag och sen ska vi hem och duscha och göra oss i ordning och sen bjuder mamma på middag ikväll!

Nu ska jag dricka te!

Sovmorgon!!!!

Ja, det är verkligen helt otroligt!! Jag var uppe och väckte Albin nu vid 8, man blir ju nästan lite orolig, han som aldrig vaknar efter halv 7 och då menar jag verkligen aldrig. Visserligen kom han i natt vid halv 3, pigg som en lärka och ropa HEJ. När han inte fick någon respons så kom han till mig med sin tumme och sa "NEJ". David följde med honom tillbaka och jag somnade gott, jag vet ju inte om dom var vakna länge men det tror jag inte för då hade jag förmodligen vart vaken med. Sen vaknade han vid 5 men David la sig med honom då med och han somna om direkt och vakna alltså inte fören nu!

Jag vaknade superpigg i morse, tittade på klockan som då visade 06.59 och klockan 7 ringde klockan, snacka om timing! Nu har Albin druckit sin välling framför tevn och kräver odelad uppmärksamhet så det är bäst att jag sliter mig och leker med min son, sen ska vi äta frukost och åka till farmor där Albin ska vara idag!


Bilder... som lovat!

 
 
Såhär mysigt hade vi det idag hos mormor, Albin cyklade på min gamla trehjuling och hjälpte momor att luka i rabatten...


Häromdagen i bilen...

 
Och så har vi då den omtalade katten och en bild på hur det såg ut innan morfarn åkte iväg med katten på taket... Kan ju passa på att meddela att grannen springer ut och ropar på oss, jag har då redan hunnit ut en bit i gatan innan jag inser att jag visst inte hade fått på mig byxor... Står där mitt i gatan med mobilen i högsta hugg med linne, trosor och ladder, säkert skitsnyggt...

Nu väntar sängen på mig och sen en hård arbetsdag på jobbet i morrn, Albin ska vara hos farmorn!

Foton, PartyLite och matvete!

I morse vaknade Albin sådär okristligt tidigt som vanligt så det var bara att stiga upp och göra sig i ordning... Vi käka lite frukost och så kolla vi på rix morgon zoo som visas på morgonen på 6:an och sen åkte vi till Läjet! Axel och Emma mötte oss i dörren och Albin var lite blyg men det släppte så småningom och pojkarna hade nog riktigt roligt. Emma somnade efter en tallrik gröt så vi  tillslut fick diskuterat lite och nu har vi kommit fram till hur hon ska ha det och jag ska bara skicka bilderna till labbet, tänkte göra det i kväll, efter IDOL...

Albin somnade som planerat i bilen på väg hem då vid 12 och sen var det bara att flytta över honom till sängen och medans han sov så kom Frida och luktade på ljus. Hon fick med sig kataloger hem och redan nu i eftermiddags hade jag en beställning på mailen, snacka om snabbt! Nu har jag bara Cilla kvar på jobbet som ska ha lite grejer och kanske Anna så förhoppningsvis kan jag skicka in i helgen!

När Albin vaknat och ätit så gick vi ut en runda. Albin går alltid själv nu så igentligen behöver vi inte ha vagnen med oss men det slutar ju alltid med att man handlar på vägen och då är det skönt att ha någonstans att lägga grejerna... Fjant (brorsans katt), är ju utekatt med egen lucka och han kommer så gott som alltid springande när vi öppnar dörren. Oftast hänger han med oss en bit när vi ska ut och promenera och när Albin går själv så går det ju inte precis så fort, annars brukar vi snabba oss ifrån honom så han inte hinner med över "stora" vägen... Idag så hann vi över och han stannade på sin sida men så träffa vi Li precis vid rodellen och stod och prata en stund och det missar inte den kisen må ni tro, han håller ögonen på oss tills vi försvinner ut synfältet, så rätt var det var så hör jag hur det börjar ropas där på andra sidan vägen och när jag vänder mig om och får ögonkontakt så kommer han springande över storavägen!!! Jäkla katt, jag ut mitt i gatan med stampande steg och ryter åt katten att springa hem och sen fick vi snabbt avsluta med li och försvinna bort för jag såg ju hur han gick tillbaka in i häcken och spana på oss. En gång i sommras följde han faktisk med mig över vägen och ända bort till centralskolan men han ville ju inte det själv för han ropar ju på mig och vänder hela tiden så det slutade med att jag fick ringa mamma som fick komma och hämta honom med bilen och lämna av honom hemma!
Samme katt har dessutom åkt på taket till pappas firmabil ända bort till medborgarhuset innan vi fick tag på pappa i mobilen.

Nog om lill-Fjanten nu. På vår promenad gick vi om järnvägsgatan där David jobbar för han var inte anträffbar på mobilen på hela dagen och vi fick svar på vad vi ville veta (när vi skulle ha middaden klar). Vi fortsatte mot affären och köpte lite cremé fraiche med tomat och basilika, kyckling och en paprika, hade ingen aning om vad jag skulle göra, det fick ge sig när jag kom hem... Vi gick om mormor oxå för vi visste att hon var ute och luka och säkert behövde hon en paus och lite fika. Vi fick äppelrutor (förvånande??) å te och när vi skulle gå så blev det ett jäkla liv, han vill aldrig åka från mormor, det är aldrig lika svårt att hämta hos farmor... Jag "mutade" honom med ett äpple och sen satt han faktiskt i vagnen hela vägen hem.

När vi kom hem så börja jag med maten, Albin fick rita lite medan jag höll på med kycklingen men sen kom han och ville vara med så han fick stå och slabba i slasken medan jag fixade mat. Jag rörde ihop cremé fraichen med lite cantadou 4 sorters peppar, matlagningsgrädde, soja och sambal, värmde det så osten smälte. Hackade paprikan i stora bitar och la på en burk hela chanpinjoner, slog såsen över kycklingen (filé som jag delat i mindre bitar) och ställde in i ugnen. Medan det stod i ugnen kom pappan hem och dukade och jag satte på matvetet på spisen. Har inte testat det innan men det demades på jobbet för någon vecka sen och det var inte dumt, så vi prova och det var riktigt jäkla gott faktisk, blir nog mycket matvete här i fortsättningen, lite mer tuggmotstånd än ris och mycket nyttigare!

Nu är David iväg och tränar, Albin har somnat efter massa bus i kväll och jag hamnade då här, framför IDOL med laptopen i knäet. Albin har vart utan blöja sedan vi kom hem i eftermiddags, jag tog honom på pottan ett par gången och vi klara oss utan olyckor, däremot säjer han ju inte till men han kissar ju när jag säjer till så kanske kan det bli nåt om man kämpar på!

Tycker det är katastrofalt vad dåliga låtar deltagarna i IDOL väljer, man vill ju bara att låten ska ta slut!

Nu ska jag strax upp och greja med bilder, ska lägga in lite bilder då!

Ny firmabil, dekaler och Wowo!

David funderar och funderar... Vi ska ha en ny firmabil och nu har vi bestämt oss för en Citroen Berlingo, äntligen! Vi hade även Ford Transit, VW Caddy och Peugeot Partner. Nu har vi dom stora frågorna kvar, vilken färg ska vi ha på Berlingon?? Hur stora dekaler ska vi ha och hur många?? Vi är inte riktigt överens, David vill täcka in bilen i dekaler medan jag vill ha det på det lite mer smakfulla sättet, en på var sida och kanske en liten på ena bakdörren...

Jaja, hur som helst så är det ju jag som håller i den biten i firman så det blir nog att jag tar fram ett förslag (eller 20) som mannen i mitt liv får välja på.

Jag har inte så mycket spännade att dela med mig av idag, har jobbat hela dagen och Albin har vart hos mormor.
Albin har sagt mormor "Wowo" idag, jag kan tänka mig att hon tjatat en del på honom... Han har börjat prata så mycket nu det sista, det är så roligt, han härmar nästan alla våra ord även om det inte låter sådär värst likt...

Mormor och Nuss hade i allafall haft en riktigt mysdag, läst/pekat i massa böcker, byggt med duplo, vart ute och gått, till bibblan och ICA, fikat med pannkakor! Han ville inte alls följa med David hem idag och det är ju mycket bättre att det är så än att han inte vill bli lämnad på morgon. Han bara springer rakt in till sitt rum (ja, han har ett eget rum hos mormor, med säng och leksaker) och hämtar grejer och sen ska han vara hos mormor och greja. I kväll när jag kom hem från jobbet så var det en mycket trött kille som mötte mig, han var färdig för sängen och jag käkade bara lite kvällsmat innan jag gic upp och la honom. Det är ju en sån mysig stund, själva läggningen. Då går vi upp och lägger oss i hans säng, han får välling och jag ligger och snozzar på honom till han somnar. När David lägger honom så somnar han oftast själv med...

Fick en fråga i min förra blogg varför jag var så emot dagis...
Jag har aldrig riktigt gillat tanken på att lämn mitt barn på ett dagis, har själv aldrig varit på dagis och det har ju gått ganska bra, jag är dessutom världens mest sociala person på denna sidan jordklotet och har alltid varit så att barn skulle BEHÖVA dagis är ren BullSkit. HUr gjorde man förr då, när det inte fanns dagis?? Hur klarade sig barnen då innan dom börja skolan?? Jo, det gick alldeles utmärkt och det här med att barn BEHÖVER dagis, är något som alla dessa föräldrar som inte har möjlighet att stanna hemma, har skapat för att döva deras eget dåliga samvete.

Usch va detta lät hårt, det var inte menat så hårt... Jag menar bara att barnen naturligtvis mår bäst om att få vara med sin mamma och pappa så mycket det går när dom är små, såklart vill vi ha Albin på förskola när han behöver det till just att förbereda sig för skolan, vid 4-5 års ålder. Jag förstår naturligtvis alla som inte har möjlighet att vara hemma med sina barn, man måste ju försörja sig i första hand men jag känner mig nöjd med mitt val att i första hand få vara mamma och ta hand om Albin och vårt hem, att vi har denna möjligheten beror ju såklart på att David är med på det, att vi väljer bort annat, som bla resor, restaurangbesök och shopping (kläder främst då, speciellt till mig själv, eller hur mor?). Det jag däremot inte förstår är dom som har dagis till sina barn och lämnar dom där när dom ändå är hemma!??! Då menar jag inte dom lite äldre barnen som såklart ska få möjlighet till förskolan, utan dom som lämnar sina 1, 2, 3-åringar på dagis när dom själva är hemma med ett syskon exempelvis....

Det hade ju heller aldrig gått om inte vi hart våra underbara föräldrar som ställer upp i vått och torrt! Mormor som finns där JÄMT, farmorn som tar ledigt så fort vi frågar för att få sina stunder med sitt första barnbarn.

Nu ska jag verkligen inte rabbla på mer om detta, det är ju igentligen inte särskillt intressant, bara vad som rör sig i mitt huvud... 

RSS 2.0