Att ha det där med fantasi...

 
Grabbarna är fantastiskt duktiga på att hitta på lekar, även om det i de allra flesta fall innebär en hel del blåmärken för lillebror.
 
Barn och fantasi, alltså det är så roligt att lyssna på.
Nu när vi är hemma och har lov så är det extra roligt att det funkar så himla bra mellan grabbarna. Det klart det bråkas ibland men jag är ändå förvånad över hur mycket dom håller sams och hur mycket dom hittar på!

 
Lite får man lov att ställa upp när mamma kilar förbi med kameran.
 
Idag skickade jag ut barnen efter lunch, när jag behövde förbereda lite.
Så i kväll ska vi alltså se hur det går för nyårsdesserten, om den håller måttet eller inte...
 
Jag passade även på att svänga ihop några rårakor till kvällsmaten idag eftersom vi hade både rödlök, creme fraiche, dill och rom hemma och det var en nöjd make som klappade sig om magen efter maten idag.
Inte särskilt ledsen blev han heller när han såg vad jag höll på och trixa med till fikat.
 
 
 
Närhe, om jag ska ta och kliva in en vända i duschen innan jag fortsätter i köket... Så får det bli.
 
Ha en riktigt trevlig kväll mina vänner!
 
 

Att ha sådana här dagar

 
Ni vet, sånna här dagar.
Då barnen inte kommer i kläder innan det är tvunget (för att deras "stränga" och något gammalmodiga mor fortfarande tycker att sålänge det inte ösregnar ute så är det bra väder och barn mår bra av att leka ute, "så ut med er ungar!")
 
Här hemma går vi fortfarande i jullovets ljuvliga takt.
Barnen sysselsätter sig med sina julklappar, både inne och ute. 
Jag planerar nyårsdesserten, tvättar en massa sånt som liksom blivit bortprioriterat under den ganska hektiska hösten (ni vet, typ dukar, mattor mm), försöker reda ut soppan som blir när en ideell förening bytar ordförande (och därmed firmatecknare...) och spanar snöbloggar i både Norge & Östrerrike.
 
Mannen i huset har börjat jobba igen efter att ha varit ledig några dagar runt jul. 
Eller, alltså, ledig och ledig. Vi har ju fortfarande gjort Gekås och sportaffären för att ekipera oss för kommande skidresa (att en unge kan växa så!?), lagat massa god mat, druckit glögg framför brasan och spelat spel.
Ja, lite sånt ni vet.
 
 
Igår hade jag en underbar myskväll i Vare.
Det var äntligen Vin & Vax och i vanlig ordning fick vi avhandlat alla möjliga samtalsämnen och jag fick en genomgång av hur man skulle kunna ta hand om sin ansiktshy... Tyvärr minns jag inte alls vad alla grejerna hette eller va dom var bra för men jag insåg i alla fall hur mycket tid och pengar jag spar ;-)

Nu har han, mannen i våra liv, kommit hem från jobbet och vi ska äta kvällsmat här, men var inte oroliga om jag inte dyker upp på en dag eller två, vi tar dagarna som dom kommer och har JULLOV!

Att ha firat en juldagskväll!

 
Emil visar morfar hur man använder en surfplatta.
 
Så har vi även firat en juldag hos mor & far, med julmat i mängder!
Vi äter ju ingen julmat på julafton utan har det på juldagen På julafton serveras det lutfisk (alternativt hemstoppad julkorv för dom som inte vill ha torkad och sedan igen uppblött fisk) med potatis (viktigt att det är king edward eller möjligtvis en väldigt snarlik variant, sönderkokas ska den i alla fall!), vitsås, ärtor och Colemans senap.
 
Men igår var det då alltså julbordet och vi samlades åter hemma hos mor & far tillsammans med brorsan och Julie. Emil är ju en väldigt spännande filur. Just när man trodde att detta nog inte alls skulle falla honom i smaken så äter han massor. Iofs mest korv i flera olika varianter men ändå.
Albin har inte skitmycket till övers för julmat och åt mest macka och köttbullar. 
Gemensamt för båda grabbarna är dom nog mest hade span på gottebordet med hemkokt knäck, mjuk chokladkola, havrebollar, skumtomtar mm.
 
Efter maten satte vi oss med ett av mammas julklappsspel, oogachakka.
Spel som innefattar någon form av sång, vissling eller nynning går fetbort för pappa och David så det var jag och mamma mot brorsan och Julie. Det var jätteroligt och underhöll oss i flera timmar. Jämt som attans var det oxå men i slutänden vann jag och mamma och det var endast för att mamma kan varenda konstig låt som någonsin gjorts mellan 1960 och 1975...
 
Pappa & David hängde i köket och pappa hade till Albins lycka dammat av det gamla corona (även kallat Couronne tror jag, men hemma har det alltid hetat Corona).
 
 
Albin spelade mot oss allihopa och ser fram emot ytterligare några omgångar i eftermiddag när vi ska bort igen.
 
Brorsan och Julie åkte hem efter att vi spelat Oogachakka och då gav även jag mig in i Corona-turneringen och fick spelat mig tre omgångar.
I min näst sista omgång kom Emil på att det nog var rätt längeseda han åt och konstaterade ljudligt att han minsann var hungrig och ville ha mer potatisgratäng (Janson utan ansjovis...) och massa korv!
 
 
Så vid 22.20 i går kväll fick pappan lov att värma på lite mer mat till lillebror medan jag och Albin spelade ytterligare en omgång Corona.
 
Vi åkte hem när Emil fått i sig sina 2 (TVÅ!) portioner nattamat och somnade snabbt och gott allihopa.
Idag har vi fortsatt ta det hyfsat lugnt i julens tecken. David och Albin har varit och städat i ordning på lagret en del medan jag och Emil har varit hemma och myst. Jag har kollat ikapp mig på Fröken Frimans Krig 2 eftersom jag missade det igår. SÅ jäkla bra!

Ska bli fantastiskt att få följa detta och jag längtar redan till nästa avsnitt!
 
Nu ska jag kila ner och spela lite spel med resten av familjen och vi ska visst börja med ett av Albins nya kortspel, Löjliga familjen.

 

Att testa sina klappar utomhus!

 
"Snälla, kan inte jag få ta ett kort?"
"Men alltså, måste du se ut som ett åskmoln? Liiite liiite glad är du väl?"
 
 
"Jaha, näehe, bättre än så här blir det alltså inte?"
"-Men mamma, JAG VILL INTE!"
 
Hujedamej!  
Den däringe ungen och hans humör alltså, jag vet inte vart det kommer sluta...
 
 
Åsså har vi den här, som är överlycklig och mild nästan jämt!
 
Att två ungar från samma föräldrar kan bli SÅ olika!
Men vi hade inte velat leva en endaste dag utan dom!
 
Nu ska vi fortsätta äta julmat här borta hos mor & far. 
 
God fortsättning på er allihopa!
 

Den däringa julaftonen alltså!

 
Vår gran här hemma.
I vanlig ordning är det bara glitter på övre halvan så inte katten Kajsa når det för då äter hon på det och det gillar vi inte. Paketen är samma som varje år, fejkpaket och Emil tog sitt ansvar att dekorera granens nedre halva på FULLASTE allvar...
 
God middag i stugorna!
Vi vaknade i vanlig ordning i ganska god tid här hemma och barnen började rota i säckarna direkt så det har varit livat på vår övervåning idag vill jag lova och jag har varit nöjd med att varken dra igång något brödbak, korvstoppning eller sillinläggning idag. Tvättmaskinen är det som får jobba hårdast här hemma idag.
 
 
Några av våra söta tomtar som pryder hallen i juletid.
 
Jag ska strax ta tag i att fixa ägghalvorna som vi ska ha med oss bort till mamma och pappa. Sen ska båda barnen ner i ett ordentligt julbad nu igen för det var ordentligt svettiga ungar till och från igår. 
 
 
Som synes på bilderna så sprang grabbarna utan tröjor (ja, Albin ville väldigt gärna ha sin tröja på sig när tomten kom) näsan hela kvällen och i vanlig ordning så var det närmare trehundragrader varmt i mamma & pappas vardagsrum i går.
 
Det var en lååång väntan på tomten igår och barnen sprang till fönstret och kikade ungefär var femte minut efter att vi hade ätit och där på mormors gata fick dom faktiskt span på en tomte som var på väg åt ett annat håll vid ett tillfälle och efter det var ju väntan nästan olidlig!
 
Till slut dök han ju äntligen upp! TOMTEN!
Tomten hade i vanlig ordning lite bekant röst och Albin har rätt så bra koll på vem den där rösten tillhör. Jag har alltid avskytt sånna där gummimasker som de flesta tomtar har så för ett par år sedan, när Albin började förstå att det liksom var fejk eftersom att det var en mask (för lets face it, ingen mask med sånna där äckliga ögonhålor är särskillt trovärdiga som en riktigt person), så beställde jag hem ett kit med lite finare vitt skägg med mustasch och samma vita "hår" i luvan så det går liksom inte att bara kika från sidan och se att det är någon annan där bakom. Med ett par glasögon är det jättesvårt att se vem det skulle kunna vara där bakom, det är alltså ev rösten som avslöjar i såfall men Emil förstår inte det än.
 
 
Sen byggdes det! Å byggdes, å byggdes, å byggdes...
 
Vi fick lov att låna dom där båda manliga vuxna en stund lite senare så vi kunde spela lite spel och så men senare på kvällen hamnade ändå både pappan och morfarn på golvet, bland leksakerna.
 
Den här bilden är från precis nyss, det där med juklappar alltså... 
Barnen är överlyckliga!
 
 

Att äntligen ha haft en afton!

Ja, äntligen! 
Så blev det julafton i alla fall. 

Väntan hat inneburit både lite magont och konstiga känslor hos barnen men sen när Tomten kommit på kvällen och klapparna slitits upp så blev både magar och känslor mycket bättre. 


I brist på kort från dagen (Dom ligger i systemkameran så det får bli i morrn) så blir det årets julkortskort!

Vi är alla så nöjda och glada med dagen men galet trötta så nu ska jag nana. Vi fortsätter ju fira i morrn, när brorsan och Julie kommer upp igen! 

Dan före dopparedan!!

Och jäklar va vi har julstökat!

Jag började redan direkt på morgonen att sätta fördegar och grejer. Sen efter frukost drog jag i gång brödbaket som tagit i stort sett hela dagen, och emellan jäsningar/gräddningar så har jag hunnit med att laga mat, äta mat, snabbhandla, göra Rocky Road, julbada två kids, koka gröten till kvällens uppesittarkväll, packa alla julklappar och göra mig själv i ordning lite snabbt sådär. 

Jag hade en liten liten grej jag inte hann med men jag skickade iväg maken så snart han klev innanför dörren i eftermiddags för att uträtta det. Det bidde tre olika sorters bröd och en limpa av varje sort har jag lagt i kylen för att baka av i morrn bitti och ta med till svärmors julbord.


Vörtbröd, utan pepparkakskryddor!
Och ett vanligt lantbröd.

En limpa skickade jag med David till min farmor och farfar. Dom blev så glada att farmor ringde vara för att säga det. 

Kl 17 var det sedan dags att åka till mor och far. Vi hade med oss alla tre bröden, tomtegröten och 9 (NIO!) olika sorters julgodis. Brorsan och Julie var redan där när vi kom och efter tomtegröt med skinkmacka på nybakat vörtbröd blev det sällskapsspel och sen bingolotto och gottebord!

Nu har jag landat i sängen och i morrn, då mina vänner, är det JULAFTON!

Dan före dan före dopparedan!

Och idag har vi pysslat vidare!


Det bidde pepparkakor! 

Vi började dagen med att lämna av Emil hos mormor. Han ville inte alls följa med in till stan. Vi hade klipptid för Albin. Han bidde så himla julefin (se bilderna ovan)!

Sen körde vi om Coop och Bertilssons Hembageri. Jag ringde nämligen i morse och kollade om jag fick lov att köpa lite flytande vört och det fick jag! 

Vi hämtade Lillebrorsan, åkte hem och lagade middag och sen satte vi igång med pepparkaksbaket. Det var i full gång när David kom hem från jobbet och efter att det var klart och vi ätit kvällsmat så blev det glögg, Kalle Ankas julfilm och granklädning!


Alla hjälps åt och Emil gick all in och tog det hela väldigt seriöst.

Nu i kväll har jag skållat råg inför vörtbrödsbaket i morrn! I morrn ska även klapparna packas ner, gröten ska kokas och uppesittarkvällen hos mor och far väntar! 

Att julpyssla!

Så in i norden!


Julgodis, sill och julkorven är klar! Bara vörtbröden och pepparkakorna kvar. 

Kanske, kanske blir det lite lugnare i morrn och isåfall ska jag försöka hinna med ett litet inlägg. 
Jag trodde jag hade lite tid ikväll, efter glöggmyset med Evelina men då låg bokföringen och blängde på mig så här jag jag suttit till nu, med bokföring och lönekörningen!

Att ha lite tight om tid...

Ja, det är lite snålt med tid just nu så jag hinner med allt jag skulle vilja men jag kastar in ett litet inlägg här i varje fall nu, precis innan vi ska göra oss i ordning och åka till jobb och mormor.
 
Ja, för Emil tyckte minsann att han kunde ta jullov redan nu när mormor hade semester och han ville mer än gärna hjälpa henne med julstädningen istället för att vara på dagis. Mormor hade inget emot att få ett väldigt pratglatt litet barnbarn i följe i julstädningen så så fick det bli.
 
Igår var jag iväg nästan hela dagen i Halmstad. Det var avdelningsstyrelsemöte och sen på kvällen var det julbord. Det var mitt första julbord för i år men inte det sista för i morrn, direkt efter jobbet så drar vi till Strandbaden tillsammans med Vin & Vax-tjejerna och deras män, för världens snabbaste julshow och såklart, julbord!
 
 
Jag har inga bilder att visa så en julbild från 2013 får duga.

Att julstöka lite

Idag är vi hemma och julstökar lite.
Albin har kommit från skolan, vi har fikat på Lussekatt och pepparkakssmoothie och nu ska vi strax ta fram tomtarna tänkte vi. Jag håller på med några uppdrag på kontoret och brevid mig på golvet sitter grabbarna och leker med lego. Det gör dom varje dag.
 
 
Min fina unge! Han blev dyngblöt när han cyklade hem från skolan idag och vi har varmt och skönt hemma så då behövs visst inga kläder.
 
En omgång pepparkaksdeg till är gjord och ligger i kylen och gottar till sig. 
Ute regn/snö/haglar det och vi lyssnar på Busungarnas "Tomten jag vill ha en riktigt jul" och filurar på hur gamla dom barnen är som sjunger. Albin säger att det är hans favorit och sekunden efter önskar Emil Dag-Ottos "Vem tänker på grisarna".
 
Det är lussefirande på dagis idag och vi skulle varit där men Emil vill verkligen inte så jag ringde och pratade med en av fröknarna som sa att det är ingen idé att tvinga dit honom, det blir inte bra då. Så vi ska som sagt ta fram tomtar nu och smaska på vörtbrödet till kvällsmaten som vi köpte i förmiddags.
Jag och Emil konststerade liksom att det var lite väl tomt i kylen i morse och när vi insåg att vi inte hade någon bil (den lämnade vi på verkstaden igår för den skulle in på service) hemma så fick vi rotat fram den gamle sulkyn som fick fungera som packåsna för att få hem allt. 

Att ha haft en helg. Tillsammanshelg!


Det bidde hotellfrukost minsann! 

Men det är givetvis makens tallrik man ser. Mina hotellfrukost-tallrikar är så tråkiga, jag tycker nog ändå att jag är ute på vift såpass mycket nuförtiden att det inte går att dra på varje gång. 

Men att bara få sitta tillsammans och äta frukost, länge, ensamma, med nyhetsmorgon i bakgrunden gör ju att man är rätt jäkla nöjd med tillvaron. 

Jag tog en kopp kaffe med mig och så gick vi upp på rummet och packade ihop oss innan vi körde ut till Väla. 
Det är en fin man den där jag gift mig med. Han har ett fantastiskt tålamod som jag beundrar mer och mer för varje dag som går. Idag tex, så var han nog mer än nöjd efter ca 40 minuter där inne, på Väla (det var så lång tid som det tog honom att hitta, prova och köpa fyra nya tröjor...). Men ändå stod han tappert ut i typ mer än fyra timmar. Vi kom dit vi 10, åkte därifrån vid halv 3 och då han vi med både lunch och fika. Vi fick dessutom finfint sällskap i form av brorsan som dök upp vid 11.

När vi kom hem till byn så åkte vi direkt och hämtade hem guldklimparna från mormor och morfar. Sen hem och packa upp allt. 


Emil fick paket från morbror och Julie! 

Paketet slets upp direkt och byggdes ihop för lek omgående. Grabbarna har lekt med det där legot hela kvällen. 

Jag och David skulle varit på julbord med hans jobb nu i kväll men han fick gå själv, mina bihålor vill inte att jag ska gå på partaj...

Barnen somnade fullständigt ovaggade i kväll och jag har lagt mig jag med. I morrn är det fullt upp då med. Det är kalas som avlöser varandra bla och så ska vi lämna bilen på service, spännande dag med andra ord. 

Å här ligger vi...


... på ett hotellrum någonstans i Sverige! 

Jag har jobbat idag och det har gått alldeles utmärkt, sen om det var en så bra idé, kanske kan diskuteras, men på vägen hit kom vi fram till att David har en jävligt enveten hustru. 

Vi åkte direkt efter jobbet. Bara hem, duscha och åka om mormor och morfar och krama på världens goaste grabbar innan vi åkte. 

Lite förseningar på vägen, olyckor på E6an visst, men vi kom fram efter att ha stannat en sväng och ätit dessutom. 

Vi ska inte göra något mer spännande än att bara vara, i kväll. I morrn laddar vi för hotellfrukost och sen ska vi julklappsshoppa!

Att ligga platt...


Här har jag legat. Hela dagen. 

Jäkla bihålor! 
Jag drar ett streck över den här dagen. I morrn blir det bättre. I morrn ska jag till jobbet. 



Att vara tjock!

I bihålorna... 

Det är inte klokt va snor det kan finnas!
Jag snörvlar vidare från soffan, jag. 
Inte sjukare än att jag kan jobba dock. Igår på Ica, idag handledare för Handels och i morrn Ica igen. Men få saker är fullt så utmattade för mig som just bihåleinflammation så det blir inte mer uppdaterat än så från Sandgatan idag.

Att ha den tappraste lilla hjälte!

 
Johodå, såhär glad kan man faktiskt vara
när man visar sitt finfina påster som sitter där på överarmen,
som ett bevis på att man faktisk fått en spruta på femårskontrollen.
 
Stolt mor, nu igen!
Idag, sådär dagen efter självaste födelsedagen var det alltså dags för femårskontrollen på BVC.
Vi hade inte informerat om att det var vaccinationsdags. Det blir bara ett störande moment som han går runt och tänker på. Vi hade istället pratat om allt roligt som han skulle få göra där och det bidde nog lite fullträff. Han fällde några tårar när det stack till i armen, men det var nog mest för att sköterskan sagt innan att man får skrika hur högt man vill. Efter besöket fick han en massa finurliga grejer med sig, penna med såpbubblor i, pysselbok, reflex och lite annat skoj.
 
 
Nu väntar vi och ser på om den där sprutan ger någon feber eller så.
 
Idag var det dessutom studiedag för Albin så vi tog det vansinnigt lugnt på förmiddagen. Inte mig emot, som har åkt på en bihåleinflammation och helst hade velat dra något gammalt över mig och inte kliva upp alls. Men så funkar det ju inte så vi tog det lugnt i morse, jag klev upp först, startade en brasa i kaminen, drack kaffe och åt lite yoghurt nere i soffan för en gångs skull, i min ensamhet. Sen ropade jag ner barnen som hade fullt upp med leksakerna Emil fått på sin födelsedag.
 
Efter frukosten så drog vi igång med lite bak!
Jag och Albin hade bestämt oss för att vi skulle göra pepparkaksdegen idag och först satte vi oss och letade igenom olika recept innan vi bestämde oss för ett som lät gott. Albin och Emil fixade faktiskt det mesta själv, smidigt som katten nu när Albin kan läsa, även lite trixigare ord.
 
 
Men eftersom man inte kan baka ut pepparkaksdegen samma dag så var vu ju bara tvugna att göra några pepparkaksmuffins och rackars va goda dom blev!! Jag gjorde ett eget recept och hade i bla lingonsylt...
 
Efter att vi bakat klart, lagat middag och ätit så plockade vi med oss några muffins (som vi dekorerade som cupcakes) och gick bort med till jobbet och ställde där, så dom kunde ha till fikat tänkte vi. Sen gick vi vidare till apoteket där jag köpte något mirakeltjofräs mot min bihåleinflammation för typ fyrahundra spänn. Vi gick om mormor och lämnade av Albin där medan vi gjorde det där BVC-besöket.
Albin hade visst ätit köttbullar så magen stod i fyra hörn! Ingen dum dag alls att kila förbi mormor på, när det lagas julköttbullarna...
 
 
Våran stora, kloka kille!
 
Vi promenerade hem och ikväll har jag och grabbarna varit ensamma hemma, pappan hade något möte och jag har druckit vansinnigt många koppar te och provat min nya mirakeltjofräsmedusin. Det var ett pulver som skulle blandas med någon lösning, som skulle skakas ihop och sen sprutas in i näsan på ett speciellt sätt och jäklar va det kändes!
 
Det hjälpte nog sjutton också!
Nu ska jag dra mig till sängen och sova bort det här snortunga huvudet för i morrn ska det förberedas en liten kurs jag ska hålla och sen ska jag ju jobba en sväng på kvällen!
 
 
Emil blåste ut ljusen på sin tårta igår kväll.
Det bidde en chokladbollstårta med tre olika chokladbolls-smeter.
(Smeter? Kan man skriva/säga så? En Smet, flera smeter...? Nää, det känns märkligt...)
 

Våra fantastiska ungar!

 

Att fira en femåring!

 
Idag firar vi denna stjärnan!
Som inte alls låg där i sängen och låtsas-sov i morse och lät resten av familjen komma insjungandes, nejdå, han kommer springande och skriker "IDAG ÄR DET MITT KALAS!"
 
Så nu förbereder vi för kalas!
 
 
Någon har bordsplacerat och allt!
 
Dessutom var det ju andra advent i morse också så vi fick öppna presenterna i adventspåse nummer två.
 
 
Och Albin hjälper till att hacka mandeln till glöggen...
 

Att förbereda för fullt!

Vi har haft fullt upp! 
Jag har jobbat nu torsdag, fredag och idag. 
I morrn är det äntligen lillebrors tur att fylla år och ni kan tro att han har längtat efter denna dagen! Idag har vi alltså pysslat med den sedvanliga paketjakten som vi ordnar när barnen fyller år. Jag och David. Det blir lite extra pyssligt när det är till minstingen, han är liksom lite lurig och vi har inte vågat förbereda något utan har gjort det nu i kväll. 

I morrn är det som sagt kalasdags och efter jobbet idag handlade vi till det och sen hem och laga mat och fixa tårta, eller i alla fall förbereda tårta. Det går inte att säga "baka" om denna tårtan, det blir en alldeles speciell tårta till en alldeles speciell liten femåring som inte gillar vanlig tårta så där värst mycket. 

Nu ska vi sova här tänkte vi. Det är mycket att pyssla med i morrn och eventuellt kommer det en liten förveten kille tiiiidigt i morrn för att han vet vilken dag det är. 


Här är han bara några dagar gammal. Tänk att det är snart fem år sedan! 

Det bidde en hemmadag idag med...

 
Men båda grabbarna har varit hyfat ok idag.
 
Albin vaknade tidigt idag, han har en jobbig hosta och blev väckt av den. Vi klev upp ganska tidigt, jag och Emil också, så vår dag har varit ganska lång. Förmiddagen gick ganska snabbt, jag hade jobb på kontoret och båda grabbarna skötte sig jättebra, inget bråk alls, bara lek och det är underbart att lyssna på.
 
Efter middagen fick Albin lite ont i magen och behövde vila och det är totalt omöjligt att få någon vila när Emil är hemma så jag och han åkte till affären så länge. Det var tydligen alldeles fullt tillräckligt med tid för vila, för han ringde och frågade vart vi tagit vägen (kan även ha berott på att han beställt en dammsugare till fikat och var sugen på den).
 
Sen kom jag på i all hast att vi måste ta tag i att göra julkorten för nu jobbar jag i tre dagar och sen är det visst födelsedag på G så det var tvunget att få gjort idag. Nu kom jag ju inte på det innan det börjat bli väl mörkt ute men det fick bli som det blev!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den där stackars katten fick visst också vara med på ett hörn :-)
 
Nu ska jag krypa ner brevid min man, krypa långt in i hans famn och kolla på Grey's Anatomy

Att förhoppningsvis vara på bättringsvägen

Ja, inte jag då men Albin. 
Igår va han riktigt dassig och hade jätteont i magen och mådde ordentligt illa hela förmiddagen. Som tur är så kräktes han inte. Tur både för honom och mig. Han ville helst ha David hos sig men han kunde inte komma loss och när han hade löst det framåt lunch hade det värsta gått över. Jag vet inte vad det kan ha berott på, att han har ätit lite sämre nu när han varit sjuk kanske, eller att han fick ner en del blod dagen innan kanske, när han fick störtnäsblodet?


Emil tyckte inte det var en jätterolig dag igår... 

Albin brås ju liksom på mig, helt och hållet, så jag fick inte lov att lämna hans sida en enda liten stund när han mådde illa och det klart att det var konstigt för Emil att jag bara ägnade mig åt Albin.

Sen blev han ju lite piggare på eftermiddagen och på kvällen kokade vi mannagrynsgröt som han åt ordentligt av. Natten var lugn och båda grabbarna tog lite sovmorgon idag så vi gick inte upp innan kl åtta.


Då var det ju dags för Adventskalendrarna!

Sen var grabbarna rastlösa och gick ut medan jag satte mig med massa papper på kontoret. 


Inget fel på dessa busungarna!

Albin önskade middag idag med så spagetti och köttfärssås bidde det till bådas lycka. 


Äntligen hungrig! 

Jag hade smsat med Albins lärare så efter middagen tog vi tag i veckans läsläxa. Ja, här slipper man inte läsläxa bara för att man är sjuk, mamman ordnar med det ändå. 


Stolt som en tupp över min fina kille!

Sen skulle jag ju göra mig i ordning för jobb och då passade grabbarna på att bråkas lite vilket slutade med att Albin stängde in sig på sitt rum och Emil kom ganska snart på att det inte är så roligt att vara själv så han bad mig om hjälp att skriva små lappar han kunde skicka in under dörren. Det visade sig vara en fullträff. Väldigt roligt tydligen och det skickades massa lappar. Enda nackdelen var ju att jag var tvungen att hjälpa till, både med att läsa och skriva åt Emil. 
Tillslut kom denna lappen ut... 


"Hej Emil du får inte komma in säj till mamma att hon ska skriva lite bättre"

Har man sämst handstil i världen då tro?  

När jag var tvungen att kila ner och äta och så innan jobbet så började dom rita på de där små lapparna istället. Hur det gick sen, det har jag ingen aning om, jag har ju spenderat kvällen på jobbet! 

Nu ska det nanas gott och vi ska hålla tummarna att Albin vaknar lika pigg och glad som idag, för då blir det skola för honom. 

RSS 2.0