Emil diggar!

Emil hittade mormors telefon och lyckades faktiskt, helt själv, att få ljud i den!


Cyklat!

Idag har jag och barnen vart ute och cyklat!

Eftersom det var sånt skitväder igår så lovade jag Albin att han skulle få testa sin nya cykel lite idag efter dagis, om vädret tillät och det gjorde det ju!

Efter att jag hämtat på dagis så gick vi hem och förberedde kvällsmaten och sen när pappsen kom så åt vi och sen gav vi oss ut. Den funkade givetvis toppen och den passar Albin så perfekt.
Emil satt i barnsitsen bak på min cykel och han älskar att vara ute och cykla även han.
Vi tog vägen om morfar och sen böejade det bli mörkt så vi tog en extra sväng innan vi cyklade hem.

Jag har inte vart särskillt produktiv alls faktikst idag. Jag som annars brukar få så mycket gjort, men jag har sagt det förr och jag säjer det igen, jag saknar att ha Albin hemma! När han inte är hemma så fattas det något och jag tycker inte alls att det är skönt att han är på dagis, han är där för sin egen skull, absolut inte för min!

Tvättat, dammsugit, hängt/vikt/lagt in tvätt, lagat mat, fixat med ett par fotobeställningar, lagat mat och lekt med bebisen, det är vad jag har fått gjort idag. Jag hade hoppats hinna kila ut och måla en sväng i kväll oxå, men David är fortfarande ute och grejar så vi får väl se om jag hinner med den, det beror ju helt på när han behagar komma in.


Lilla söta Lovis!

Denna söta lilla tösen har jag haft på besök i studion idag!




Mera snö!

Fast nu kan till och med jag hålla med om att den är lite onödig, den kommer ju inte precis att ligga kvar och bli pulkabackar till barnen och då kan det liksom kvitta.

Idag på morgonen körde jag bort barnen till mormorn för att sen hem igen och fota en liten söt tjejja i studion. Det gick toppenbra och jag hoppas kunna visa några bilder sen, när föräldrarna sett och godkänt.

Medan jag gick runt och pulade i studion i väntan på mina kunder passade jag på att ta mig en kopp kaffe.


Fast David kallar inte mina glas för kaffe direkt, inte när hälften är mjölk...

Jag hämtade hem Emil direkt efter medan Albin stannade kvar hos mormorn och hjälpte henne att uträtta några ärenden. Sen kom dom båda och käkade middag här.
Emil sov en bra stund så då passade jag på att jobba en del på kontoret och nu har han vaknat och vi har fikat.
Pappan borde strax vara på ingång och då tänkte jag baka lite frallor till kvällsmaten.


Min fantastiska dag!

Efter en minst sagt crappy natt så var jag verkligen laddad för en dag hemifrån.
Vad passar då bättre än att åka på auktion med Anna?
Svaret på den frågan är enkel, inte mycket alls faktiskt slår det...

Emil sov skitdåligt och höll på att krångla som aldrig förr innan jag ens hade somnat, så när klockan var nästan halv 2 var jag nästan gråtfärdig och dessutom med en huvudvärk från hell.
David hämtade över honom till oss och då somnade han fövisso men jag sover ju skitdåligt med honom i sängen så vid 4 flyttade vi över honom till hans säng och jag fick sova några timmar i alla fall.

Morgonen var desto bättre, barnen var på toppenhumör och vädret var ljuvligt. Jag åkte och hämtade Anna (i Davids jobbebil som han röjt ut, städat och tvättat på morgonen för vår skull!) på fömiddagen och vi styrde kosan mot ett lika knökat Heberg, som vanligt, på auktionsdagen.

Tyvärr fick jag inte de möblerna som jag siktat in mig på, men det spelar liksom mindre roll, jag gjorde ett par riktiga fynd ändå!

När vi var klara och körde hemåt så skickade jag ett mess till David och tillbaka fick jag en bild på att han hade hängt ut alla sängkläder, mattor och filtar på vädring!
Med ett leende på läpparna kunde jag knappt vänta på att få komma hem och vilken lycka när pojkarna har städat hela huset, burit upp mitt skrivbord, hängt upp hyllor och röjt upp, staplat ved, gjort klart lekstugan, och krattat hela gräsmattan! Dom hade haft god hjälp av Davids pappa som kom förbi och passade/lekte med pojkarna.

När jag kom hem och hade med mig ett av mina finfina fynd så blev Albin överlycklig och var bara tvungen att testa på en gång!


Jag fick minsann ropat hem en riktigt fin cykel för hela 220:- till Albin.
Hans gamla är för liten så vi hade tänk köpa en ny till honom nu i vår ändå, men det här är ju ännu bättre, då kan vi ju skjuta på cykelköpet något år till!
Dessutom älskade han den, den har ju både pakethållare och stöd! Å så är den grön, favvo färgen...

Albin tyckte att jag skulle ta kort på himmlen med, den var ju så fin med flyplansstreck på och allt.



Direkt när jag kom hem så åkte David och handlade och sen blev det toast och rev till kvällsmat!
Albin åt rev så det nästan peta ur öronen på honom!
Emil satt så snäll så och lekte på golvet, nästan så jag trodde att jag drömde lite, så perfekt va det.

Båda barnen somnade som små ljus i sina sängar vid 19.30 och jag fick äntligen satt ihop ett produktblad och lagt ut lekstugan till försäljning. HÄR hittar ni det!

Nu ska jag bara ta det lugnt och gå och lägga mig i tid! I morrn ska barnen bort till mormorn medan jag jobbar en stund och sen hoppas vi på fint väder så vi kan cykla lite!


Lekstugan är klar!

Nu är den klar och till salu!



Jomenvisstserni!
Nu är den då klar och all fakta ligger ut på JDL Byggservice hemsida.

 

(bilderna är klickbara)

Alltså, klicka in er HÄR för att se all information.
Jag tänkte ta lite fler bilder i morrn när det inte står en massa bilar i vägen...


Albin, Emil & Kajsa!

Tänkte bara bjuda på några fler bilder från igår, när jag fick den där synnerligen goda idén att släpa ut hela familjen i studion, en lördagkväll kl 18.30...



Emil & pappan.


Albin, pappan & Kajsan!


Mina fina...

Tänk alltså, vilken familj jag har!
Dom är helt fantastiska!

Igår eftermiddag, när David och Albin hade vart ute och grejat i flera timmar och äntligen kom in, då hade jag en idé... Jag och Emil hade redan duschat och så och jag tyckte det vore en rolig grej att gå ut i studion och knäppa några bilder. David och Albin behövde duscha, David behövde dessutom raka sig och dom hade inte käkat ännu då. Klockan var 18.30 och jag tyckte verkligen att det var en toppenidé.

Ok, att bebisen kanske inte vart på sitt allra bästa humör eftersom han började bli trött men att dessutom släpa ut stackars katten Kajsa med, jodå, jag tyckte det var en toppen idé...
David kanske inte hoppade och skuttade av glädje precis men han hängde med. Barnen hängde med och givetvis hängde katten med. Är dom inte bara bäst?
En lördagkväll, kl 18.30?

Jo, så är det, jag har dom absolut finaste och bästaste i min familj...

David, alltså vilken man!

Med alla mina ideér jag har, mina egendomliga egenheter, han tar mig som jag är!
När jag väcker honom mitt i natten för att mitt huvud inte har somnat och jag precis möbler om vardagsrummet där inne (i huvudet alltså), då snäser han aldrig av mig, eller vänder sig om. Han kanske inte lyssnar helt engagerat men han låter mig berätta!

Ja, jag skulle kunna skriva hela natten om saker som gör David till den bättre människan av oss två, men det blir kanske tjatigt (och säkert lite genant för honom om han tittar in här, jodå han gör det ibland!)


Målat lekstugan!


Nu är lekstugan grundmålad men vi har några detaljer kvar att fixa, såsom fönster & handtag till dörren.
David har räknat på det och jag ska sätta mig och skriva ihop en detaljerad spec. med pris och så, men det orkar jag inte nu, så jag lämnar det till morgondagen...

Så ni har något att se fram emot då, för nu har vi haft rätt många spekulanter...


Mera vår i luften!



Idag har vi vart ute och lekt en bra stund i trädgården. Det har ju vart så härligt väder!

På förmiddagen kom mormorn & morfarn och hämtade mig och Albin, så åkte vi med dom på en liten utflykt.
När vi kom hem fixade jag i ordning det sista med maten, jag hade ju förberett och späckat en karré med plommon som stod och efterputtrade på spisen dom timmarna vi var iväg.

När Emil vaknat och vi ätit klart så åkte pappan och gjorde några ärenden och vi gick ut i trädgården!



Nu i kväll har vi haft det riktigt toppenmysigt (precis såhär ska en lördagskväll vara, precis!).
Emil somnade som en stock halv 8, David och Albin gjorde fruktsallad och jag hade förberett Algrensbilar-fluff att ha till. "Godisfluff" är en slags mousse, eller kräm kanske man kan säj oxå, som är superenkelt att göra och kan användas till mängder med saker!

Man värmer på grädde lite försiktigt och sen kan man smälta ner vad för godis/choklad som helst nästan och när det svalnar så vispar man det och då har du fått "fluff"!
Fluffet kan änvändas till sååå mycket, bla
♥ Fyllning i tårtor
♥ Som frosting på muffins/cup cakes
♥ Att äta precis som det är!
♥ Spritsa en klick till kladdkakan
♥ Frys och ha som glass
mm mm

Vi käkade fruktsalladen till Gladiatorerna (givetvis!) och Albin, som annars somnar som en stock vid 19.30 höll sig vaken hela programmet igenom, men var väldigt nära att somna några gånger på slutet. Detta är höjdpunkten på helgen för honom och det är så roligt att kunna sitta tillsammans, bara vi tre, och mysa i soffan!

Nu ska jag strax krypa i säng, i morrn väntar en heldag hemifrån...


Härliga vårdag!

Idag har vi haft en riktig härlig vårdag!

Jag började morgonen ganska tidigt (idag med), tack vare att Emil väckte mig...
Eftersom jag var ganska förutseendet igår så satte jag en liten deg så jag började med att baka ut den till 8 stycken härliga rågfrallor. Lagom till frukosten var dom både klara och avsvalnade.


Det blev passande nog även en bild på mintchoklad-fluffet jag fick över från igår och som nu står i kylen...

Vi tog en vända till affären idag på förmiddagen, jag hade paket att hämta ut och vi behövde handla lite med.
När i kom hem så gav jag Emil lite mat och precis som planerat så somnade han gott i bilen på vägen in till stan, där jag och Albin tog lunch (medan lillebror sov i bilen) innan vi drog vidare till Veddige.

Vi hade bestämt ett fika besök hemma hos Madde och hennes tjejjor, men först stannade vi till på Karlssons, där dom byggde om för fullt!
Vi skulle igentligen inte ha något (som vanligt) men ojojoj vad dom hade hottat upp sin avdelning med barnkläder!



Albin valde till sig, en t-shirt med Blixten McQueen och mamman valde till Emil.
Överst sen man vad det bla var i paketet vi hämtade ut på ICA på fömiddagen, ett nytt objektiv!

Vi hade en supertrevlig eftermiddag i Veddige och när klockan var 16 och jag sa till Albin att det var dax att åka hem så ville han inte alls det, ett gott betyg med andra ord!

Väl hemma svängde jag ihop ännu en omgång snabba frallor, men med lite grahamsmjöl denna gången, och överraskade mannen som vart på kurs dagen lång.

Efter kvällsmaten så var det dax för barnen att duscha, borsta tänderna och så, men först ska det givetvis busas...



Efter duschen såg det ut såhär...


Minen på dom nedersta korten är det nya nu och jag skrattar så jag kiknar varje gång han skrynklar ihop ansiktet så!

I morrn har jag fullt upp precis hela dagen så jag kanske inte hinner titta in alls men isåfall är jag tillbaka på lördag, vet ni jue!


Mer ute!


Lekstugan...



Bilder från i söndags...

Det går framåt! Nu ska det bara på papp på taket, staketet till verandan ska på.
Fönstrena ska in och sen är det lite småfix kvar.
Än har David inte koll på priset, men jag återkommer så fort han räknat på det!


Ute!

Nu är vi ju som sagt friska!
Eller ja, snoriga bebisnäsor har vi ju såklart här hemma, men vem har inte det.
Igår efter att Emil sovit klart tog vi på oss och gick ut en sväng. Det var verkligen blött värre, men det är ju inget som bekymrar barnen, det är bara lite synd om mamman som måste ta hand om genomblöta ytterkläder i en alldeles för liten tvättstuga sen...


Det blir allt lättare för Emil att ta sig fram ute i trädgården nu. Ganska många vurpor gör han dock fortfarande men han är lika glad för det. Roligast är ju när storebrorsan krånglar och busar...



Båda barnen var ganska kalla efter en bra stund ute i trädgården så sen gick vi in och myste framför brasan.


När barnen hade lagt sig efter kvällsmaten igår så tog jag tag i en av dom enorma pappershögen på kontoret och jag insåg att jag måste komma lite ikapp så jag missade till och med House på tven...
Vid 22.30 var jag gråtfärdig och trött, men efter många om och men så fick jag ordning på lönerna och allt annat som hör det till och jag somnade som en stock när jag väl lagt mig...

Passar på att bjussa på fler bilder från dom snabba frallorna jag bakade här om dagen.


Shoppingfynd!

Tänkte visa några av mina fynd!

♥ 2 stycken vitmålade små betongkrukor (med blommor från blomsteraffären utanför).
♥ 2 ramar, vita (givetvis) med slitage. Ska bara framkalla andra bilder som passar bättre...
♥ Nytt påslakanset till vår säng, romantiskt shabby chic'it såklart!
♥ Albins nya t-shirt, med drakar. Han ska ha den varje dag säjer han...
♥ Emils mjuka, goa "one pice"


Hallen!



Det tar sig i hallen!

Idag vaknade barnen alldeles för tidigt, så vi gjorde oss klara och stack iväg redan vid halv 8 i morse.
Jag lämnade av barnen hos farmorn och sen åkte jag till Gekås.

Jag har handlat massor! Massor med fynd!
Ibland är jag på sånt där galet shopping humör och då kan det sluta hur som helst.
När man dessutom vart hemma med sjuka barn i 3 veckor så var det inte dumt alls att få strosa runt alldeles själv. Därför tog jag både ett och två varv runt i butiken och mellanlandade med en latte i fiket...

Det har blivit kläder till barnen och till mig.
Små krukor och ramar till hallen (som man kan se på bilderna ovan).
Nya sängkläder till Albin och till oss.
Det vanliga (shampoo, tvål, tvättmedel, våtservetter, tandkräm, kattmat mm).
Livsmedel till Kläppen.
Krokar till hallen, så vi kan ta bort hatthyllan.
Ny lykta till verandan.
mm, mm...

Nu ska jag kila ner och ta en kopp te med Albin medan Emil fortfarande sover.


Liiite för mycket kanske...

Jo, men jag skulle kunna erkänna lite... Det är mycket nu, liiiite för mycket.

Jag har så mycket kontorsarbete att jag knappt vet i vilken hög jag ska böra. När pappan kom hem fick jag direkt smita upp och börja beta av en del. Jag hann med ganska mycket med jag har en hel del kvar.
Barnen (Emil) tycker inte om att jag jobbar när dom är hemma så jag försöker att inte göra det, eller att göra det när Emil sover. Annars finns ju bara kvällarna och då finns det ju en del annat man oxå vill göra.
Till exempel måla, men det hinner jag ju bara inte med.

I dag på förmiddagen hade jag en tid hos Anna så jag lämnade ungarna hos mamma.
När jag kom för att hämta så hade Albins dagiskompis Olle (som bor granne med mormorn) kommit över så det var high life kan man säg.
Vi åkte hem och käkade middag och sen stack vi iväg till Anna, Ella & Noa där vi fick fika, lek & bus!

Sen har jag suttit här, på kontoret, men jag tror jag får sticka ner och få nåt i magen, jag missade lixom kvällsmaten.


Snabba frallor



12 stycken 

50 g jäst
4 dl vatten
3 msk matolja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
2 dl fint rågmjöl (ta vad du har, graham, dinkel mm)
ca 7 dl vetemjöl/vetemjöl special

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör till jästen löst sig. Tillsätt olja, sirap och salt. Blanda sist mer mjölet, tänk på att spara lite till utbaket. När du arbetat degen stjälper du upp den på en bänk och delar i 12 lika stora delar. Rulla till frallor, lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg/sirap och strö ev på exempelvis vallmofrö. Sätt in i mitten av ugnen, sätt på ugnen på 200 °. Grädda tills frallorna fått fin färg, 25-30 minuter. Låt frallorna svalna på galler.

Fullt ös!

Igår hade jag en fotografering på förmiddagen och sen jobb på kontoret. David och Albin hade grejer att dona med, bland annats förbereda för lekstugebyggandet.

Det blev inte mycket roligare än så på dagen men sen på kvällen var vi bortbjudna till brorsan & Julie och det var super! Vi lämnade våra båda vilddjur hos mamma och pappa för att överhuvudtaget få en chans att sitta ner och äta i lugn och ro. Vi fick jättegod mat och avslutade med spelande innan vi åkte hem.
Vi körde och hämtade upp Emil på vägen hem och sen var vi hemma vid midnatt.

I morse fick vi till och med sovmorgon!
Jag vaknade av mig själv vid kvart i 8 och sen vaknade Emil och pappan vid kvart över.
Emil har ätit mycket bättre nu de sista två dagarna och det har garanterat med det att göra, att han sover bättre.
David åkte och hämtade Albin efter frukosten och sen körde dom ut och byggde på lekstugan.

Jag och Emil tvättade sängkläder och sen körde vi till mormorn och tog en förmiddagskaffe. Jag passade även på att lämna av Emil där så jag kunde åka till Lampfabriken själv och köpa nya lampor till hallen.



Det ska givetvis upp foton, blommor och ljus på hyllan under, men visst blev det fint?
Jag ska ta bättre bilder med den riktiga kameran sen när det är klart.

Efter lampis åkte jag och Emil hem. Han fick mat och somnade, sen började jag med middagen och när grabbarna kom hem käkade vi. Sen började jag frosta av frysen och det tog ju några timmar...

Albin har vart på simskola idag och David var som vanligt med honom.
Jag och Emil passade på att baka lite frallor till kvällsmaten sålänge.



Galet goda och alla tre killarna åt som hästar!

Nu har David ockuperat kontoret så jag har hamnat i soffan ikväll,
men det gör ingenting för det är Dirty Dancing på tv!


Jouline!

Igår hade jag denna söta lilla tjejjan hos mig i studion.
Jouline är 15 månader, alltså bara några dagar äldre än Emil.
Hon hade dessutom med sig sin fina hund Revo.



Fågelskådare...

Jag, det var inte utan att jag kände mig lite som en sådan (hur dom nu känner sig?), när jag låg blickstilla på golvet i mammas uterum i väntan på finfina pippifåglar!

Jag är dock ingen fena alls på vad det är för sorter så om någon vet, meddela gärna!


Den sista här länst ner smög jag mig på i skogen på vägen hem, men jag vet inte vad det är heller...


Lekstugor!



David har börjat att bygga en lekstuga.
Detta är mest en test, men om det fukar och folk vill köpa så fortsätter vi nog med det.

Dessa mindre smickrande bilderna har David tagit men jag ska följa med ut en dag och dokumentera själva bygget. Är det någon här som är intresserad av att köpa lekstuga?


Bebismage, igen!

I helgen hade jag en gravidmage i studion och med var även den blivande pappan.
Det var fantastiskt roligt och jag tycker verkligen att det blev fina bilder.
Fler magar till studion önskas!




Just nu!


Albin & farfarn bär in all veden!


Världens bästa dagis!

Jag bara måste skryta lite!
Jag vet att jag har sagt det förr men det tåls bannemig att säjas igen, vi har världens bästa dagis!

I morse, när vi höll på som bäst att ta på oss ytterkläder och göra oss klara för en promenad bort till dagis så ringde en av fröknarna och informerade om att det var något barn som fått magsjuka. Inte på dagis eller så, utan hemma, men jag har sagt ifrån att jag vill veta sånt med eftersom jag kan hålla Albin hemma om jag vill. Nu kändes det inte så farligt iofs eftersom det inte gick på själva dagiset så jag hade ju kunnat skicka dit honom (trots min fobi, framsteg?) men jag valde att fråga honom vad han ville.

Jag och Emil skulle ändå få besök av Anna & Ella på fömiddagen och sen skulle ju farfarn komma och hjälpa till med veden och farmor för att mysa med Emil.
Albin valde ju det självklara. Först leka med Ella (för det var faktiskt alldeles för längesen!) och nu efter maten är han ute med sin farfar och fixar veden.

Farmorn kommer snart tillbaka och Emil sover än så jag passar på att ta en paus framför dator.
Idag gjorde jag pannbiffar till middag, med potatismos och kokta morötter. Det var smarrigt för det mesta tog minsann slut. Pappan kom hem på lunch och farfarn var oxå här lagom till dess.

Emil somnade i vagnen vid kvart i 10 och sover än, stackars liten, inte lätt att vara sjuk.


Dessa bilderna tog jag igår, innan jag stack på work-outen. Här ser han inte så värst sjuk ut minsann...


Älskade unge!



Han fullkommligt älskar att få vara ute!
Sommar som vinter, spelar ingen roll, bara han får vara ute!


Ute!

Idag har jag och grabbarna vart ute, i alla fall en liten sväng.

Emil och jag var ju på akuten igår kväll då hans feber helt plötsligt inte gick ner med Ipren, utan fortfarande låg kvar på strax under 40°. Vi fick konstaterat att han hade en öroninflammation och äben en infektion i halsen.

Som ni vet är jag verkligen inget fan av antibiotika, speciellt inte om det inte verkligen behövs, men nu behövdes det ju och jag tycker inte vi på något sätt har överkonsumerat penicillin här eftersom vi har hävt bla Albins öroninflammation själv med alvedon & Ipren...

Det gick snabbt och smidigt. Vi var inne strax efter 19 och hemma igen kl 21.
Han fick sin första dos penicillin när vi kom hem vid 21 och det gick hur fint som helst att få i honom den.

Dock ville han inte dricka välling. Han varken åt eller drack något alls på hela eftermiddagen utom mjölk så han fick skölja ner det hela med mjölk och sen somnade han och sov till halv 4. Då fick han en Ipren och en flaska välling som han slukade. Han somnade inte riktigt om, men David tog med honom ner och dom somnade båda om så gott på soffan tills Davids klocka ringde.

Då bar David upp honom och sen sov han till 9.15!! Rekord!
Jag fick dessutom väcka honom då...



På förmiddagen idag tog vi oss som sagt ut, vi behövde det alla 3!
Efter att ha haft massa spännande att kika på utanför fönstret (massa polisbilar och grejer) så klädde vi på oss och gick bort till Vårdcentralen för att hämta ut mer penicillin.


Albin kom på att han var akut kissenödig ungefär halvvägs...

Vi gick vägen om mormorn efter apoteket. Hon behövde hjälp med en del installationer på datorn och jag ville gärna se hur det gick för henne med ommålningen av möblerna som hon påbörjat.
Vi hann med en kopp kaffe och grabbarna fick lite fika. Emil vill fortfarande inte riktigt äta med jag hoppas det vänder snart det med.


Mormor har jättefina fåglar i sin trädgård, domherrar och grejer (tror jag)...

När vi kom hem hade Emil somnat (och sover än faktikst!)
Så innan middagen passade vi på att busa lite i snön!



Nu måste jag väcka miniprinsen för mer medicin.
I kväll blir det work-Out för min del och kanske lite målning om jag hinner!


Helt klart mycket piggare!

Efter en kväll på akuten och 2 doser penicillin senare...
Jag får lov att återkomma senare med en utförligare berättelse men hur som helst så är vår bebis på bättringsvägen för arg kunde han minsann bli här på morgonen!



Trött...

Albin har ju vart en hel dag på dagis efter 2 veckors sjukdom och
såhär trött är han nu, mitt i kvällsmaten...


Spegel, spegel...

Igår, efter kvällsmaten tog jag med mig Albin ut i studion (som även får agera verkstad emellanåt...).
Min finfina spegel, som jag ropa hem på auktionen i söndags, ska få bli vit och fin.


I kväll hoppas jag hinna göra en strykning till med täckfärgen och sen kanske den är klar!


Vintern!

Idag är Albin tillbaka på dagis och han blev så glad när han såg att dom var ute och lekte i snön när han kom!
Han behöver verkligen få bara ute och leka efter att suttit inne i 2 veckor.

Emil är fortsatt sjuk och natten har vart lite sisådär.
Han somnade efter vällingen vid 21 men vaknade och var leden när vi gick och la oss vid 23. Han fick ligga i vår säng (och då sover jag aldrig bra...) och somnade om för att vakna och vara ledsen och skållhet vid strax efter midnatt. Jag tog med honom upp efter ett par försök att få honom att somna om, som inte funkade så bra.

Han fick alvedon men var verkligen brännhet så jag tog fram hans flaska och fyllde med kall mjölk och den drack han upp (200ml). Han satt still i min famn i soffan och jag passade på att kika lite på serierna som går på natten, ett helt avsnitt City Akuten hann jag med innan han hade kommit till ro ordentligt.

Jag bar upp honom till hans säng och sen gick jag och la mig, då var klockan 02.15...
När han vaknade vid halv 5 var jag inte pigg, men då tog david med honom upp och gav honom välling och han somnade om och väckte inte mig innan vid 7.

Emil var inte alls på humör, då vid 7 och det kanske inte var så konstigt. Han var jättevarm och hade en temp på 39,3°. Vi skulle ju iväg med storebrorsan så jag paltade på honom ordentligt och medan jag följde Albin in fick Emil sitta kvar i bilen och det gick så bra så. Vi tänkte först promenera men när jag upptäckte att inga cykelbanor var skottade så struntade vi i det...

Det var så fint hemma i trädgår'n!



Massa snö!

Jag och Emil svängde om mamma och tog en förmiddagskaffe och sen åkte vi hem lagon till det var mat och sovdax. Han åt ganska bra och somnade gott direkt när jag rullade vagnen över tröskeln.
Min lilla sjukling sover än och jag tänker låta honom sova en stund till, det behöver han verkligen.


Sjukstugan fortsätter....

Nu är det Emil som är febrig, snorig och hängig.

Jag åkte ju iväg på auktion på förmiddagen igår och lämnade av Albin hos mormorn & morfarn på vägen så han slapp vara hemma i sjukstugan. Emil hade feber hela dagen och ville inte äta med någon reda.
Albin hade simskola på kvällen så pappa kom hit och satt här tills jag kom hem och Emil sov hela tiden.
Han vaknade vid strax efter 17 och då tempade jag honom 39,9°.

David hade förberett så jag svängde snabbt ihop en flaska vällning som han slukade i sig och efter en ipren blev han mycket piggare. Jag passade på att göra lite risgrynsgröt som va klar lagom tills grabbarna kom hem och sen gick David & Albin ut och kikade på mina auktionsfynd!

Ruskigt nöjd är jag! Ett skrivbort för 60:-, en spegel för 80:- och till David blev den en bänkslip och ett luftgevär!
Vi gick ut och kikade hur det blev och skrivbordet är stort, men det behövs har jag konstaterat efter ett år med ett alldeles för litet kontor.

Eftersom David är bättre och jobbar idag så var det jag som fick ta natten...
Den har vart något bättre än föregående natt men Emil har vart väldigt mycket vaken, ledsen, varm och hungrig.

Vi gick upp vid 7 men jag var fortfarande väldigt trött och som tur va så gick Emil med på att ligga i soffan med mig och bara mysa en bra stund, tills Albin kom upp.

Förmiddagen har varvats med tvätt, disk, dammsugning och bus.
Jag fick faktikst i Emil nästan lika mycket lunch som han brukar äta och efter det passade han på att bajsa och sen somnade han gott ute i vagnen och jag tyckte inte alls han var så varm längre.
Hoppas, hoppas, hoppas att det vänder nu så vi får vara friska!



När Emil hade somnat gick Albin ut och jag förberedde middagen, sen gick jag oxå ut en sväng till honom innan jag började med maten och nu har vi ätit och tar igen oss lite.


Vilken natt!

Usch och fy för att inte få sova på nätterna!
Men ännu mera usch och fy för att ha sjuka bebisar...

Emil hade ju feber när han somnade men han fick en alvedon och jag hoppades att han skulle sova gott hela natten, meeeen det blev inte riktigt så.
Han vaknade till första gången vid 21, men då räckte det att stoppa i napp och stoppa om.
När jag skulle gå och lägga mig, vid 23 vaknade han igen, varm och ledsen.
David satt fortfarande upp och kollade på tv då så jag lämnade över honom dit men det gick sådär.
Vi försökte ha honom i vår säng, men inget hjälpte!

Vid midnatt gick jag upp och gav en ipren och till slut somnade han om.
David svettades och gick ner och la sig på soffan någongång och då passade han på att lyfta över Emil till hans säng. Det varade inte så länge och vid 4 vaknade han igen och var helt otröstlig! Inget hjälpte, jag försökte verkligen med allt! Tillslut fick han en alvedon och en flaska välling i Davids knä i soffan och han somnade.
Någongång i morse, lagom till Albin vaknade så bar David upp Emil och gick själv och la sig i sängen.

Kvart över 7 vaknade jag av att Emil gnydde så jag tog med honom upp och sen dess har vi suttit i soffan. Han har feber, men jag har inte tagit den så jag vet inte hur mycket, men i natt, då vid 4 hade han 38,5°.
Vi lät David ligga kvar och där ligger han än, men vi får nog snart väcka honom så vi kan äta lite frukost för jag tänkte lämna barnen hemma hos pappan och dra iväg på auktion nämligen...


Fotografera en fotograf?

Det här uppdraget var inte det lättaste att lösa...

Jag behövde bilder på mig själv, in action så att säja, till ett uppdrag och det var jag tvungen att fixa i helgen.

Jag har ju ändå haft kunder i studion idag så på förmiddagen var jag där ute och städade och fixade i ordning lite och fick med mig kameran och så ut. Problemet var ju bara HUR jag skulle lösa det där med att ta bilder på mig själv med en kamera i handen. David fick helt enkelt hoppa in och knäppa bilderna och så fick jag ha den gamla systemkameran (som inte på något sätt är dålig, bara det att jag använder helst min Nikon) att hålla i.

Jomen visst, jag ser ju ut som en första klass byfåne hur jag än gör!
Jag avskyr mig själv på bild men jag tänkte ändå bjussa på några bilder...


Alltså det här är inte sant!

Albin är bättre, febern har sjunkit men han har fortfarande ingen röst.
David är betydligt bättre och har vart på benen i stort sett hela dagen, men Emil har inte vart sig riktigt lik och mycket riktigt så tempade jag honom nu ikväll och den visade 38,2°...

Det känns som ett stort hånflin, rakt upp i ansiktet!
Vi har haft sjukstuga här hemma i 2 veckor (på dagen i morrn) och nu när det äntligen vänder så hoppar skiten på nästa unge! Ska Emil var dålig lika länge så kommer jag bli tokig på riktigt.
Jag saknar människor!

Så social som jag faktiskt är så lider jag av att inte få komma ut.
Emil somnade som en stock i kväll, han la sig i sängen och drack välling och det tog inte många minuter innan han sov, det gick så snabbt att han inte ens drack upp sin välling...
Jag fick slängt ihop en liten lördags meny av sånt vi hade hemma och med ett glas vin till så blev det riktigt festligt, såhär mitt i allt elände.



Ugnsbakad lax i dillsås med ris och ärtor.

  

(Bilderna är klickbara)

Emil gillar att äta själv och då blir det snyggt och fint runt omkring...
Här äter han ris och ärtor själv.






När Emil har ätit klart så ser det ut såhär och han får sköljas av i badkaret...

Nu ska vi fortsätta kika på Gladiatorerna och Albin blir så arg när det blir paus för han är tröttare än tröttast och håller på att somna då och det vill han inte.


Har det vänt?

Jodå, natten har faktiskt vart helt ok. Jag var uppe vid midnatt och stoppade om (och stoppade in napp) Emil och sen sov han gott till kl 6, då fick han välling och somnade om.
David har legat på soffan hela natten men har vart uppe några gånger, bla vaknade han vid halv 6 och var vrålhungrig och satte sig och käkade frukost.
Albin vaknade vid halv 7 snåret och gick ner till pappsen och la sig och kollade på tv Själv gick jag upp vid halv 8, men då hade jag inte lyckats somna om från när jag var uppe vid 6

David är MYCKET piggare idag, men det klart, det kan vända under dagen, men han har inte alls så ont i halsen och han inte så hög feber. Albin hade bara en temp på 37,9° , hans som inte legat under 38,5° på hela veckan!
Jag blev så glad! Nu äntligen vänder det, eller?

Njae, bebisen kändes lite varm, han har iskalla hander och fötter och har suttit länge i mitt knä och bara gosat, men nää, jag tänker inte ta tempen på honom än, han bara måste få vara fortsatt frisk, nu får det banne mig vara nog!

Jag ska som sagt jobba en sväng idag så jag hoppas grabbarna klara sig och att dom mår fortsatt bra i eftermiddag/kväll!


Helt slut!

Alltså, jag trodde knappt att det kunde bli värre men nu är jag verkligen helt slut!
Som en urvriden disktrasa!

David är jättedålig och bara ligger. Han sover i princip hela tiden och går knappt att få kontakt med. Han har haft (och har fortfarande) HÖG feber, över 39° hela dagen.
Jag har vart iväg med Albin på Vårdcentralen medan Emil sov och sänkan hade höjts lite yttligare, men inte tillräckligt mycket för att sätta in mediciner (och återigen, det tackar vi för, skriv INTE ut i onödan!).

Vi åkte bort till mormorn på vägen hem och åt lunch.
När vi kom hem kom även farmorn. Hon och Albin spelade lite spel tills Emil vaknade och sen busade dom alla tre innan det var dax för fika/mellis.

Jag har försökt mig på att jobba lite, men det har gått sådär bra, har lixom inte fått bli vid alls med någon reda. Strax innan 18 i kväll tog jag och barnen och körde hem till mormorn och morfarn för gooooo mat!
Vi stannade en timme och sen var det full fart, barn skulle duschas, borstas tänder på, läggas, ha välling, ja, you name it! David vaknade knappt när vi kom hem. Han lyfte lite på huvudet så vi lät honom ligga och gick upp och fixade oss. Bara för att det var som det var idag, så tog det givetvis extra lång tid för Emil att somna så jag fick sitta hos honom i över en halvtimme, och missade därmed dom första 20 minutrarna av På Spåret.

Men jag har kollat på svtplay och det var en fråga om Sidvagnscross, äntligen!



Albin hade somnat på soffan innan jag kom ner från att ha lagt Emil, så honom fick jag bära upp och nu när På spåret var slut hjälpte jag David med alvedon, halstabletter, vatten mm så han klara sig ett tag till. Jag gissar att han kommer ligga på soffan en bra stund till, där har jag ju eldat hela dagen så där är varmt och gott...

I morrn ska jag jobba och jag gissar att jag kanske får kalla in förstärkning till barnpassandet eftersom pappan är så usel. Albin har fortfarande haft feber hela dagen, men har ätit lite bättre så vil håller tummarna för att febern är borta i morrn...


Det funka inte...

Det funkade faktiskt så dåligt att det nu ligger en stor, febrig, pappa i den andra soffan...

Albin hade 38,9° när han vaknade och i natt väckte David mig.
Han frös fast han var skållhet, han skakade och undrade om han kunde palta på sig kläder och sen lägga sig igen... Jag kilade ner och hämtade febertermomerern, panodil, halstabletter och vatten. Jodå, mycket riktigt så hade pappan 38,5° där mitt i natten, vid sådar 3 snåret.
Jag trodde nästan att han skulle skita i mina förmaningar och åka till jobbet ändå, men han ligger utslagen och går knappt att få liv i, stackarn. Han mumlade till om att han säkert skulle kunna åka till jobbet efter frukosten, men jag vet inte det jag, han ser inte alls pigg ut.

Hur som helst så blir det ju Vårdcentralen för vår del idag med och sen får vi väl se vad som händer med denna dagen. Något säjer mig att jag kommer att bli, om möjligt, ännu mer instängd i mitt eget hus...


Nu jäklar!

Nu har vi tagit i med hårdhandskarna om den här jäkla sjukan!

Eftersom jag håller på att bli lite, lite knäpp av att vara hemma, inne, med barnen hela tiden när dom är sjuka så behöver jag komma ut när David kommer hem och det sista nu har han jobbat väldigt mycket så det blir extra jobbigt eftersom det blir såååå långa dagar.
Idag kom David hem vid 18.30 och då hade vi kvällsmaten fixad så när vi ätit sa jag att jag bara måste ut, i alla fall en liten sväng. Helst av allt ville jag ju ha ut Albin med i friska luften för jag tror verkligen att han hade behövt det, men hur sjutton skulle det gå till då!?

Han har ju inte åkt vagn på flera år men jag funderade ändå på om inte jag skulle kunna trycka ner honom i Emils vagn och lixom göra 2 flugor på smällen (slå 2 flugor i en smäll för er som inte hängde med)!
Sagt och gjort och Albin var helt med på noterna och tyckte det skulle bli jättespännade att få åka vagn!
Han fick till och med plats i fårfällen med rumpan och benen. Sen fick han på sig både ett barntäcke och en fleecefilt. Han satt som ett ljus och bara njöt av att få vara ute i friska luften. Vi tog en rätt rejäl runda och det var helt ljuvligt härligt att komma ut och röra på sig och få andas FRISK, kall, vinterluft!



När vi var ute och promenerade bestämde vi att vi skulle duscha bort alla kvarvarande bacillusker när vi kom hem och det har vi gjort nu, så i morrn hoppas vi verkligen att Albin vaknar utan feber!
Vi håller alla tummar och tår i natt!


Om Elisabeth...

Jag tittade lite flyktigt på Sofias Änglar på kanal 5 i måndags kväll men det blev inte med någon reda så jag kollade på det på kanal5play.se dagen efter och det var ett rörande avsnitt som handlade om Elisabeth och hennes familj.

Elisabeth är obotliigt sjuk i spridd bröstcancer och har inte långt kvar att leva.
Hon har 3 barn, varav den yngste har en CP-skada och behöver massor av extra hjälp.
Sofias Änglar var hemma hos familjen och hjälpte till med en ombyggnad av deras hus, dels för att det skulle passa den yngste sonens behov och för att dom båda stora barnen skulle få varsina rum.
Detta var något som tyngt ner Elisabeth (givetvis!) eftersom hon snart inte finns mer och vill att barnen ska ha det så bra som möjligt när hon försvinner. Att ta fler lån för att bygga om och bygga ut fattar väl varenda kotte, inte är ett alternativ då hennes man snart är ensam med 3 barn och hus...

Jag tyckte att programet var jättebra och gick genast in på Elisabeths blogg och läste om hur det har gått för henne och vad hon har fått för respons efter programet och döm om min förvåning när jag läser vad en människa har skrivit om henne...

Ewa sörbo- Hansen skrev 2012-01-09 00:48
Anmäld
Har sett en trailer på 2012 års program och där ser jag en kvinna som heter Elisabeth som jag känner igen. Hon har en egen blogg fär hon dktiver om alls lyxiga redor hon gör och alla lyxiga spabehandlingar. Då blir jag fötbannad. Får hon hjälp? Dry finns då många fattiga i detta land dom vetkligen behöver hjälp och så väljer ni rn lyxkvinna?!?! Idiotiskt!!!!


Denna kommentaren hade någon (fullständigt intelligensbefriad om man frågar mig!) kvinna alltså lämnat på kanal5s hemsida.

Jag kan inte hjälpa det men jag blir så fruktansvärt upprörd!!
Elisabeth är dödligt sjuk i cancer, hon har inte många månader kvar att leva, hon har 3 barn som snart kommer att mista sin mamma. Elisabeth går på massvis med mediciner och gör fler sjukhusbesök i månaden än vad jag gjort på hela min livstid tror jag!
Hur i hela friden är man funtad när man kallar en sådan kvinna för "Lyxkvinna"?
Är detta den Svenska avundsjukan?

Jag skäms för att vara människa när jag läser sånt! Jag skäms!
Skulle jag träffa på denna människa så vet i tusan vad jag skulle gjort...

Jag önskar att Elisabeth får leva sin sista tid så smärtfri som möjligt och att hennes familj verkligen tar vara på tiden med henne. Jag har sett på nära håll vad cancer gör för hemskt med människan och det önskar jag verkligen att INGEN ska behöva genomlida (utan möjligtvis hon som skrev kommentaren då...).

Bilden hämtad på Google.se
Kommentaren är anmäld (av Elisabeth) och bortplockad.


Rutiner!

Jag måste ju bara se det här med sjukdomseländet från en ljus sida och dät är ju att Emil har fått ordentliga rutiner! Eftersom vi vart hemma i 2 hela veckor, hela dagarna så har hans rutiner blivit extremt bra och han är numera som en klocka.

Så här ser Emils dagar ut

7.00-8.00 Vaknar
8.00-9.00 Äter frukost, oftast en macka och mjölk till.
11.30-12.00 Middag med mjölk
12.00-12.30 Somnar ute i vagnen
14.00-15.00 Vaknar
15.00 Äter en frukt
17.00 Kvällsmat, ibland lagad mat igen och ibland gröt
19.30-20.00 Somnar i sängen efter en flaska välling
5.00-6.00 Välling

Man märker så tydligt hur bra barn (i alla fall mina) mår av "strikta" rutiner.
Nu sover Emil middag så jag och Albin ska oxå äta nu, vi brukar ta det efter att Emil ätit så vi får äta i lugn och ro...


Fortfarande feber och ett besök på Vårdcentralen...

Albin har fortfarande feber!
I morse när han klivit upp tog jag tempen på honom och han hade 39,0°.
Detta är alltså femte dagen i rad med feber och då hade han ju bara hunnit vara feberfri i 3 dagar efter kruppen.
Eftersom han är hyfsat pigg, äter ok och inte klagar på ont så har han inte fått alvedon eller så heller men nu får det väl snart vara bra, han har ju vart dålig skitlänge nu!
Vi åkte till den öppna mottagningen på Vårdcentralen här i byn och fick träffa samma läkare som förra veckan (fast denna veckan fick jag betydligt mer förtroende för honom!).

Han kollade i halsen, öronen, kände på körtlar, lyssnade på lungorna och ordinerade en temp & en snabbsänka.
Vi gick iväg till labb och jag började göra mig mentalt inställd på att får övertala, muta och trösta inför det där sticket i fingret, men det var ju helt i onödan. Sjuksköterskan som tog emot oss verkade först väldigt stressad och vi fick intrycket av att vi lixom störde henne men hon tog först en snabb temp på Albin i örat och innan vi viste ordet av det så hade hon både stuckit och tagit ett litet blodprov i fingret! Albin fattade inte vad som hänt innan hon satte på ett plåster och han skymtade lite blod där under papperslappen och då var hon redan på väg och visa skåpet med alla prylarna där han fick välja en sak!

Så ska det gå till! Den kvinnan visste minsann vad hon gjorde! Vi var inne i max 3 minuter och Albin sken som en sol när vi gick därifrån och han kommer inte ens att komma ihåg att han fick ett stick, han kommer bara minnas de där skåpet med alla sakerna han fick välja saker ur! Alla, inom vården, som hanterar barn borde gå en liten kurs hos den där kvinnan, hon visste minsann hur man gör!

Vi fick komma in till doktorn igen och det visade sig att han hade lite väl förhöjd snabb sänka (CRP) men inte tillräckligt hög för att det skulle vara en bakteriell infektion och han ville helst inte skriva ut antibiotika om det inte var absolut nödvändigt och det var jag mer än nöjd över, det vill jag dårakt inte ge barnen i onödan!

Om Albin fortfarande har feber i morrn när han vaknar så ska vi tillbaka för ett nytt CRP på eftermiddagen, för att bara kolla så det inte har stigit yttligare. Det gick snabbt och smidigt, Albin var duktig och Emil var ganska beskedlig han med. Efter besöket låvade jag Albin att han skulle få vad han ville från affären, då ville han ha fiskgratäng och ett päron... Jag och Emil kilade in och fixade det och nu sitter Albin och kollar på Ronja och äter päron...



Emil fick lite rostat ris och det ligger numera på HELA vardagsrumsgolvet...
Men det är lätt att dammsuga upp och han underhåller sig så bra med den så jag låter honom hållas (jag har helt enkelt blivit lite vuxnare nu efter 30, förr hade jag inte stått ut med en sån syn...), när han sover middag passar jag på att städa upp.

Pappan kommer inte hem innan sent idag men jag får lite avlösning av farmorn som kommer i eftermiddag och det känns som om det behövs efter att ha vart ensam hemma, inne, med båda barnen i 2 veckor!

Igår åkte vi faktiskt bort till mormorn en sväng och snikte oss på lunch och fika och Albin uppskattade defenitivt miljöombytet. Jag tror han börjar bli lite lagom less på vår soffa nu...


Det blev inte riktigt som jag tänkt mig...

Albin har haft feber hela dagen och allra helst hade jag velat sitta med honom i famnen och mysa tillsammans dagen lång men det är ju inget som är praktiskt möjligt med en tokig bebis i samma hus...

Efter att ha vart inne i sjukstugan hela dagen (i flera dagar känns det som!) så kände jag att jag bara var tvungen att komma ut en sväng. Jag laddade och var färdig för att ge mig ut på en promenad lagom till David skulle vart hemma men han kom inte då han fick jobba lite längre...

När han väl kom hem så hade jag och Albin försökt oss på både att spela spel och rita utan större framgång med en ganska ilsken bebis runt oss så vi var ganska trötta och hungriga (David hade uppdraget att handla på hemvägen oxå). När vi hade ätit kvällsmat var klockan mycket, Albin var stekhet och jag ville bara vara med honom tills han somnade så vi kröp upp i hans säng och läste ut Stora Emil boken.
Alldeles lagom hamnade vi ett avsnitt där Emil oxå hade haft feber.

Det bidde alltså ingen promenad. Albin hade fortfarande en temp 38,5° vilken han verkar ha haft hela dagen. Emil fick en kvällsdusch och sen smörjade jag in hela lilla knubbiga bebisen i babyolja för han är väldigt torr & rödfnasig på kroppen, får se om det hjälper. Vilket jäkla kladd det va! Jag är fortfarande smetig om händerna, trots tvätt, handsprit och en dusch!

I natt ska jag hålla alla tummar och tår att Albin vaknar feberfri i morrn för nu har han haft feber till och från i över en vecka och även om jag ibland kan bli nipprig på hans rastlöshet så saknar jag ju min unge! En Albin som ligger på soffan och fryser och bara vill ha honungsvatten och piggelin, det är jag inte van vid!


Sista nu...

I brist på annat bjuder jag på några sista bilder från Evelina & Stefans fotografering.


Bidde inget dagis...

Nää, inte denna veckan heller verkar det som.
Albin vaknade med en temp på 38,5°. Dessutom äter han inge vidare idag, han ligger mest på soffan, under en filt och ser ynklig ut, men han har inte ont någonstans säjer han.
Nu tar vi igen oss i varsin soffa och kollar på Ronja när bebisen sover. När Emil är vaken så är han ju som ett litet orosmoment och dte blir inte helt lätt för Albin att kolla på film i lugn och ro.
Han hade ju kunnat ligga och kolla på film på sitt rum eller på vårt rum (vi har tv på vårt och han hade ju kunnat kolla på den bärbara dator på sitt) men han vill inte vara ensam på ett våningsplan, han vill gärna vara där vi är.

Emil är det fortfarande inget fel på. Han har lite hosta men annars är han pigg som en lärka.
När David kommer hem sen så måste jag ut och ta en promenad för nu har jag vart instängd hemma lite för länge och bara såsat runt i mina plysch mysisar...

Emil vaknar säkert snart så det är kanske bäst att ta sig en kopp te nu, innan han vaknar för sen blir det full rulle!


Tavlor

Jag har gjort 2 olika kollage/tavlor av Evelina & Stefans bilder, vad tycker ni?




Mera Evelina & Stefan


Fortsatt feber...

Jag tog tempen på Albin nu precis och han hade 38,7° så det blir till att vara hemma i morrn med.
Vad är det för mystisk sjuka detta?

Han har fortfarande ingen röst vilket är riktigt jobbigt för han har vart såhär hes nu i en vecka.
Emil är det inget större fel på alls, han har lite hosta men inget annat. Han är pigg, äter bra och är som vanligt faktiskt. Jag tror han tycker det är lite mysigt att Albin är sjuk. Det är lite lugnare och så har vi ju Albin hemma hela tiden, dessutom sitter han på golvet och leker med Emil och det gillar lillebror mycket.

Jag hann med att städa av ordentligt, diska upp, tvätta, laga mat och städa toan innan mormorn kom bort på eftermiddagskaffe och mys!


Ett steg fram och två steg tillbaks..

I går kväll när vi kom hem från söndagsmiddag hos mor & far så hade Albin feber, 39,1°...

Igår var jag och barnen hemma på förmiddagen medan pappan var iväg och jag fick faktiskt tagit hand om en hel del papper innan det var dax för lunch. Emil fick äta först och sen gick jag ut med honom så han fick sova och han sover som en stock ute när det är så kallt!

Jag och Albin åt oxå lunch, Albin åt inte så mycket som han brukar men han har vart lite liten i maten nu i veckan när han vart sjuk. Han var pigg annars och båda barnen busade på som attan hela förmiddagen.
Albin har vart jättehes hela veckan och är fortfarande men har inte haft någon feber dom sista dagarna.

När David kom hem traskade jag bort till mamma och släktforskade lite men hennes dator är ju segare än segaste kolan så allt tog ungefär tre gånger så lång tid som det bör ta...
Vid 16-tiden kom David med Emil eftersom han och Albin skulle på simskolan och då började mamma och pappa med maten medan jag fortsatte med forskningen en stund till.



Emil och morfar byggde med lego en stund och sen kom David och Albin och vi käkade smarrig, smarrig söndagsmiddag! Albin såg så trött och blek ut när han kom hem och frusit hade han gjort i vattnet. Fast det hade visst alla gjort igår då det vart kallt överallt, även i vattnet.
Han åt litegrann bara men var trött och gick och la sig på soffan, under en filt.



Vi stannade inte länge och när vi kom hem la vi båda grabbarna direkt. Albin hade feber så jag läste ett kapitel ur Stora Emilboken och David tog hand om Emil som även han somnade ganska omgående.

Tyvärr har natten inte alls vart särskillt bra. Emil vaknade redan vid 2-tiden och jag satt på hans rum i en hel timme och försökte få honom att somna om (och då började  jag även bli riktigt sur på min egen envetenhet, sitta där mitt i natten bara för att jag gett mig f-n på att inte plocka upp honom...), det gick givetvis inte och tillslut plockade jag upp honom och han somnade direkt bredvid oss. David lyfte över honom till hans säng och gav välling när han gick upp vid 5 och sen vaknade han igen strax innan 7 och då gick vi ner.

Albin vaknade nu vid 8 och han var pigg och glad, ingen feber (säjer han...)
så vi får väl se vad det blir av denna dagen.


Mera Cupcakes!




Spännande telefonbesök!

Idag på eftermiddagen ringde det en man som sa att jag vart i kontakt med hans mor, någon gång förra året.
Det visade sig vara sonen till den äldre kvinnan som jag ringde angående att jag fått reda på att hon bott i vårt hus för länge sedan. Jag pratade en stund med kvinnan, trots att hon var nästan 90 år så var hon ganska klar och jag fick veta en hel del. Nu berättade hennes son att hon hade kommit ihåg massa mer efter vårt samtal och då hade han skrivit upp allt som hon berättat.

Nu dog den gamla kvinnan för några veckor sedan och sonen ska tömma och sälja hennes hus och eftersom han själv inte bor här så ville han gärna lämna över anteckningarna till mig.
Kan ni fatta att det finns sånna här fina människor?

Vi bestämde att jag skulle komma så fort sambon kommit hem och när David äntligen kom hem så slängde vi i oss lunchen och sen stack jag. Jag tog med mig det jag sparat, som var från de 10 åren han bodde i huset.
Han var så snäll! Han hade skrivit upp så fint, alla namn som hans mor sagt, vilka som bodde vart (eftersom här redan då var 3 lägenheter) och när. Han hade till och med ritat upp hur det såg ut i hans lägenhet och mycket riktigt så fanns det ju både en järnspis i köket och en kamin i vardagsrummet där uppe. Han kom även ihåg en kakelugn här nere i vardagsrummet (om jag ändå kunde få tag i den som gjort sig av med den *morr*).

Han hade denna boken som jag fick kika lite i.




Vi satt länge och pratade om gamla Tvååker och dte var så roligt, tiden bara rinner iväg!
Han erbjöd kaffe, men då var klockan redan så mycket så jag lämnade över tidningarna jag hade med mig och han blev jätteglad. När jag skulle gå så kom han efter med boken och sa att han tyckte jag skulle ha den!
Så jag fick den!

Vilken gullig man (farbror...)! Han lovade att kolla igenom allt noga nu när han skulle gå igenom sin mammas hus och om han hittade bilder från tiden de bodde i huset så lovade han höra av sig.

Jag fick även namn på ett par personer till som bodde i huset ungefär samtidigt som han och som han visste fortfarande lever. Den ene mannen ringde jag upp nästan direkt jag kom hem men tyvärr mindes han inte något mer än det jag redan visste och han trodde faktikst inte så där jättemycket på det där sista namnet jag fick heller.

Tänk om jag aldrig kommer få reda på när huset är byggt? Tänk om ingen kommer kunna berätta för mig om alla dessa saker vi hittat och vem de tillhört? Jag känner att jag bara måste veta!

flygbild8


Denna bilden över Tvååker är bla med i boken jag fick!
Vårt hus ligger ute i vänsterkanten, ett par cm från kanten, nästan i mitten, svårt att förklara kanske...

Nu får jag ta och kila upp och lägga mig, huvudet värker konstant men jag är så nöjd med dagen, fler sådanna tack! Jag älskar att träffa nya människor, i synnerhet sådana som har en historia att berätta!


Helg!

Åhhh va jag gillar helg!

Visserligen fick pappan åka iväg på jobb direkt efter frukosten, det var visst nåt jobb där vattnet frusit som han var tvungen att ta tag i. Han tog dubbla underställ på sig idag...

Natten har vart lite sisådär. Barnen har sovit gott men jag har vart väldigt förkyld (jodå, även på natten) och vaknat helt igentäppt i näsan ett par gånger, av huvudvärk och halsont ett par gånger och sen framåt morgontimmarna började Albin hosta sådant men David var inne med vatten hos honom och han somnade nog om en stund till. Vid halv 5 vaknade Emil till och fick komma över till oss medan David gjorde välling så han somnade om. Sen vid 7 var vi uppe allihopa. David åkte och handlade direkt när affären öppnade medan vi andra satt och gottade oss framför brasan.

Sen åkte han som sagt och jobbade och vi stannar kvar hemma och bara myser.
Igår blev det inga utflykter alls för jag var inte det minsta pigg. Vi bakade en omgång cupcakes men när jag skulle dekorera dom som strejkade Emil totalt och tyckte inte alls att hans mamma skulle ägna uppmärksamhet åt något annat än honom, så fina blev dom då inte, men goda hoppas jag. Jag smakade inte själv eftersom jag varken känner smak eller lukt så kändes det helt meningslöst.

Emil åt med god aptit i alla fall...



När Emil hade somnat käkade jag och Albin lunch och sen stack vi ut på en liten promenad.
En liten, liten promenad bara för vi var ju som sagt väldigt förkylda båda två, men lite frisk luft har ju ingen dött av så vi tog med några cupcakes till jobbet och ställde av i fikarummet där.



Eftersom det snart är alla ♥ dag så blev några lite kärleksinspererade med som sagt, jag hann knappt få på frostingen för jag hade en illsken bebis hängande i byxbenen HELA tiden så det är inte mina finaste cupcakes precis...



När David kom hem var jag som en urvriden disktrasa!
Promenaden tog nog musten ur mig för jag orkade knappt resa mig upp.
Jag fick faktikst lov att passa på fredagsmiddagen och lämna över till David, som åkte till China Sea och köpte Kina mat, ett mycket bra val som verkligen uppskattades, av hela familjen. Emil älskar att sitta och pilla i sig ris och Albin gillar biff med bambuskott starkt!

Jag älskar kinamat i vanliga fall men eftersom jag inte känner smaker alls nu så var det lite tråkigt.
Vi kollade på På Spåret och det var lika bra som vanligt men mina ögon var inte alls med mig och direkt efter det fick jag gå och lägga mig, jag ver HELT slut.

Nu ska jag kila ner och fixa lunch till Emil, sen äter vi andra när David kommer hem och så får vi se vad denna dagen har att bjuda på. Eftersom jag ändå är lite krasslig så tror jag att jag ska ta tag i högen med papper som bara växer. Konstigt det där... Nu har jag ju dessutom 3 företag (nåja, 2 företag och en förening) som ska ha ordning på papprena, så sysslolös är jag inte. 


Host och snörvel...

Ja, visst var väl det en munter rubrik...

Men det är så vi har det här hemma på Sandgatan idag och värst är det för mamman.
Albin är bättre, han hostar lite om han anstränger sig men andningen är betydligt mycket bättre och feber hade han ju ingen på hela dagen igår heller så nu är han friskförklarad!
Emil är som vanligt, lite morgonsnorig kanske men fullt frisk, pigg och alldeles för busig för en dassig mamma att orka med.

Jag har ju vart tok-förkyld i några dagar jag med och nu har det nog nått toppen. Näsan är som en hel kran, det går åt metervis med snytpapper och hostan är inte heller att leka med så jag lägger alla våra utflyktsplaner åt sidan och tar en hemma-dag idag med helt enkelt.

Kanske bakar vi lite cupcakes här om vi orkar med det, annars blir det soffhäng, film, bus och ev en liten liten promenad bara för att få andas lite härlig, frisk vinterluft (som jag ju ÄLSKAR).


Nyttiga pannkakor!



Igår hade vi dessa supergoda pannkakor till kvällsmat!


Du behöver:
• 4 ägg
• 1½ dl vetemjöl
• 1 dl rågmjöl
• ½ dl havregryn
• 6 dl mjölk
• en liten klick smör
• ½ tsk salt
• 1 tsk honung
• 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Kör havregrynen med en stavmixer
(det går bra utan med, bara det att man får havreflingor i pannkakorna).
Blanda rågmjöl (fint rågmjöl), havremjölet, vetemjölet, salt och vaniljpulver.
Häll på hälften av mjölken och rör kraftigt till en slät smet.
Häll i resten av mjölken, äggen, en klick smör och ev lite honung och rör ihop.
 Ställ in smeten i kylen och låt stå där i minst tio minuter. Ta sedan fram smeten och stek den.
Jag gjorde givetvis dubbelsats...


Evelina ♥ Stefan

Davids underbart vackra lillasyster med pojkvän var här och hälsade på mig i studion en sväng och dom var helt grymma! Jag fick så mycket fina bilder att jag är helt stum!



Hela studion var fylld med kärlek under tiden vi fotade och känslan gick nästan att ta på.
Jag kommer garanterat att visa er fler bilder från detta tillfället...


Dagens form

Idag är vi nog i ganska bra form!

Barnen har sovit hela natten, det var bara jag som var uppe vid halv 5, värmde på min vetekudde , tog en Zyx och gick och la mig igen. Jag hade dock inte somnat när Davids klocka ringde 5.15 och strax därefter vaknade båda barnen. Emil fick en flaska välling och somnade om men Albin klädde sig och gick upp då!

Jag gick och la mig igen och gick inte upp innan vid kvart över 7, då hörde jag att Albin började bli lite rastlös och det blev väl högljudda lekar där nerifrån. Emil vaknade vid halv 8 och sen var dagen igång. Albin är mycket bättre, han är lixom sitt vanliga jag, rastlös så det tjuter om det och inte kan han sitta still och kolla på film heller, då är han frisk! Jag hade ett möte inbokat med min chef på ICA på förmiddagen, så jag och barnen tog en promenad bort till mormorn och innan jag gick vidare så fick jag en kopp kaffe. Det var ett givande möte och snart ser ni mig tillbaka igen, bakom kassan i byn butik! I alla fall lite grann, så jag hinner med alla mina andra jobb oxå...

När jag kom tillbaka till mormorn så var hon i full färd med att duscha av Emil som passat på att lassa av när han ändå var där. Middag hade han oxå fått så när vi gick hem hann vi inte ens runt husknuten innan han somnat. Han sover faktiskt än så det börjar snart bli läge att gå ut och kika på honom och se om inte det är läge att vakna snart. Jag och Albin har ätit lunch och kollat på en film (med myror i brallan...), nu börar Albin klättra på väggarna här så det kanske är dax att gå ut en sväng till så han får leka av sig lite.

Det rosslar lite i andningen fortfarande och han får ibland lite hosta men bara när han "ansträngt" sig.
I kväll får jag besök i studion och det ska bli såååå roligt, jag lovar att visa resultatet.


Min, bara min!!


Jag passade minsann på att smygfota David lite häromdagen när vi fotade barnen och det blev ju ruskigt bra... Men tänkt nu på det, att han är MIN ;-)


Lägesrapport...

Albins andning blev betydligt bättre när jag öppnade fönstret som är precis bredvid honom.

Jag la honom under en varm och go filt, öppnade fönstret rätt så mycket och så stängde vi av elementet under (så de slapp gå på högvarv...) och det blev faktiskt jättesvalt just där. Sen eldade jag på i kaminen utav bara sjutton så inte resten av huset skulle bli kallt och jobba halvt ihjäl alla andra element och det funkade toppen. Han satt där i soffan vid det öppna fönstret och kollade på film i flera timmar och jag satt med honom ibland och servade med nyponsoppa, honungsvatten, middag och fruktsallad.

När Emil vaknat (hemma hos mormorn) så tog vi på oss och körde iväg och hämtade hem honom. Albin kände sig mycket piggare och ville absolut inte bli lämnad ensam hemma så han fick följa med. Vi stannade kvar en liten stund så jag fick druckit en kopp kaffe innan vi körde hem.

När pappan kom hem nu ikväll så gav jag mig ut på en timmes rask (jo för det var iskallt så det fick vara ett BRA tempo för att hålla värmen) promenad och när jag kom hem körde jag lite mage (sit-ups och plankor) och ryggträning eftersom jag bestämde mig för att hoppa Work-Outen idag.

Albin åt en macka och drack ett glas nyponsoppa till kvällsmaten och sen gick vi upp och duschade innan han la sig. Han hade 39,1° i temp och fick en alvedonsupp. Det tog inte många sekunder innan han sov. Jag la Emil i hans säng med en flaska välling och han däremot somnade inte på bara några sekunder... Jag var inne 2 gånger och plockade upp napp och snutte som han kastat ut på golvet och efter 40 minuter blev det äntligen tyst där inne! Han ligger nämligen där och filosoferar och tjötar lite för sig själv, trots att dörrn är stängd och det är kolsvart...

När jag satt mig ner vid datorn hörde jag hur det väste och det var från Albin så jag öppnade upp hans fönster och sen slutade det nästan på en gång, så han behöver verkligen ha svalt nu när han är så tungandad.
David har kommit hem nu så jag tror jag ska kila ner och stoppa min vetevärmare i micron och sen ta med den och gå och lägga mig, det kan ju bli en jobbig natt, jag tänker inte ropa hej riktigt än...


Nytt på hemsidan!

Eftersom jag vart hemma och bara myst med Albin idag så har jag även hunnit med att uppdatera hemsidan
(hur mysigt det än är att kolla på Aristocats, Draktränaren & Ronja Rövardotter för tjugonde gången...)!

Jag har blivit betydligt bättre på att uppdatera hemsidan och det kommer nya bilder i galleriet allt eftersom, dessutom uppdaterar jag nyhetssidan flitigt oxå så gå gärna in och kika här!

Nytt på hemsidan är bla. familjebilder och bröllopsbilder, det kändes som om det var tvunget att äntligen ta tag i det nu när bröllopsbokningarna för sommarn börjar rulla in.
Dessutom har jag beställt nya album så om ni kommer hit och fotograferar er så kan man snart kika i ett exemplar med bla dessa fina uppslagen i.









För att bläddra i hela albumet, klicka här!


Update from sjukstugan...

Vi har faktikst fått sova gott, allihopa!

Albin och David va ute fler gånger i går kväll och Albin blev både piggare och mycket mer lättandad av det så när han gick och la sig vid 22 i går så somnade han gott och utan skäll och hosta. Det var svalt på hans rum och jag har bara hört honom hosta en enda gång och då var det inte så farligt utan att han drack lite vatten själv och somnade om. Jag vaknade första gången vid 3 i natt och fick ta lite alvedon, en halstablett och dricka vatten. Emil vaknade till vid 4 snåret och när David går in så blir det alltid ett jäkla liv på honom så han fick ta med honom till vår säng och där låg han till David gick upp. Sen fick han välling och somnade om. Jag var uppe hos Albin en gång vid 6, gav honom vatten och kollade läget och sen somnade han oxå om.

Jag vaknade igen vid 8 och då gick jag in och kollade grabbarna, Emil sov som en stock och Albin var vaken så honom tog jag med ner. Emil sov en halvtimme till och när jag precis hämtat Emil så kom pappan med färska frallor till frukosten.

Jag är verkligen inte pigg idag och känner att förkylningen är värre än jag hade tänkt mig. Albin är inte alls bra, han har feber och är väldigt tungandad. Emil däremot är piggelin så det står härliga till så vi ringde världens bästa mormor och kollade om han kunde få vara där en sväng. Det fick han gärna så jag packa in honom och hans grejer i bilen och körde bort lite snabbt. Jag la telefonen hos Albin i soffan och sa att jag skulle vara tillbaka så fort jag bara kunde men om han ville något kunde han bara ringa till mormorn.

Medan jag höll på att plocka av Emil ytterkläderna ringer Albin och väser fram i telefonen, knappt hörbart
-Mamma, du måste komma, jag kan inte andas, behöver gå ut!

Jag slängde mig i bilen, åkte hem och svepte in Albin i dubbla filtar och gick ut och satte mig en stund med honom på trappen. Det blev lite bättre men det släppte inte på samma sätt som det gjorde igår när vi gick ut. Han fick en piggelin och så satte vi på Aristocats och myste ner oss i soffan och där sitter vi än...
Han andas fortfarande mycket tungt och jag vet inte vad jag ska göra riktigt, har ni några förslag?

Det enda jag vet är att jag kommer inte vika från hans sida idag, inte med en tum!


Sista nu...

Ja, nu ska jag snart inte tortera er med fler studiobilder på ungarna, men innan jag slutar, här kommer några till!





Här fastnade visst även mamman på ett par kort...


RSS 2.0