Ett nytt försök...

Ja, shit va arg jag var i går kväll. När jag låg här sent som katten, en bit över midnatt och försökte blogga men appen bara krångla! 
Enveten som en är, så gav jag ju mig inte heller utan det var inte fören ett hyfsat långt inlägg bara försvann som jag la ner verksamheten och somnade.

Igår hade vi en riktigt, riktigt trevlig dag!

Albin var inte hemma på förmiddagen för han hade sovit hos mormor och morfar sedan fredagen. Då var vi där och åt efter jobbet eftersom mamma hade barnen. Hur som helst, Albin blev kvar där över natten och i går morse kom David hem på ett litet gästspel mellan jobben, och med sig hade han färska frallor så vi åt ihop innan han stack igen.

Jag och Emil vart ensamma hemma, vi gick här och plockade lite, städade lite, förberedde mat genom att skala potatis och sånt. Mitt i potatisskalningen knackar det på dörren och där står allas våran Björklund. Samtidigt med honom dyker även våran långhåriga hårdrocksbästis, Oscar upp med en dammsugare under armen. 

Det blev intensiva men härliga timmar. Vi drack te, kaffe, lite mer kaffe, lagade lunch och åt lunch, diskuterade facket, gjorde och åt äppelpaj, Björklund byggde ihop dammsugaren och provdammsugde, Kajsa tvingade sig på en stackars långhårig hårdrockare som är pälsdjursallergiker...


David kom hem från jobbet och med sig hade han Albin som bara var hemma och vände innan det var dags för fotbollscup. 

David åkte lite fram och tillbaka mellan fotbollscupandet, lunch, mer cup, pajätande, djupa diskussioner med besökare och sånt. 

På kvällen var vi bortbjudna till vänner i stan så när äppelpajen låg i magen, hårdrockaren och världens bästa Björklund åkt hem så gjorde vi oss i ordning. 

Albin kom hem från cupen och var lite tagen. Han åt lite och duschade men hade ont i magen, högt upp i magen, typ mellangärdet. 
Vi bestämde oss för att David och Emil fick åka till våra vänner själva så stannade jag och Albin hemma för att se på om han blev bättre.

Han ville sitta ute i pösen under en filt tillsammans med mig så det gjorde vi en stund. Han tokdäckade, stackars liten. 


Han har ju inte tränat på sju veckor och så hoppa in och spela cup och springa som en liten blå, klart man blir lite matt.

Men han sov inte så länge. Jag väckte honom och han var ju väldigt hungrig då så vi gjorde oss i ordning och åkte in till vännerna vi med. 


Vi fick supergod mat och alla mina grabbar åt som hästar i vanlig ordning, liksom länsade skålarna... 

Det blev ganska sent. Vi åkte hem vid halv elva och det är våra barn inte vana vid men dom hade så roligt med töserna och vi lyckades dessutom hålla dom vakna i bilen på hemvägen. Väl hemma somnade båda ovaggade... 

Idag är det mors dag minsann. 
Jag ska i vanlig ordning jobba. Men det är min sista söndag nu innan min lediga sommar och jag kommer nog sakna jobbet lite är jag rädd... 



Strul!

Bloggappen strular för mig... 
Jag försökt nu hur länge som helst utan resultat så nu ger jag upp och försöker i morrn igen. 

God natt 



Mysmorgon!


Idag på morgonen hade vi riktigt, riktigt mysigt. Efter att vi skickat iväg Albin till skolan så kom mini och tyckte att vi borde gosa i soffan. Kajsa höll visst med... 

Jag var dock inte alls svårövertalad eftersom jag inte sovit sådär jättegott på natten så jag kröp gärna ner i soffan med en liten varm unge och en hårig, ljudligt spinnande kise precis brevid. 

Vi låg kvar där nästan ända till det var dags för Emil att åka till Dagis och mig att åka och jobba. 

Så idag på förmiddagen har jag jobbat i studion och i eftermiddag på kontoret för att sen hinna med ett kort litet träningspass och en dusch innan jobbet på Ica började vid 15. 
Jo, jag älskar det. Tre olika arbeten på en och samma dag. 



Throwback Thursday!

Jag. Bara jag. Som barn då.
 
 
 
Det här minns jag ju såklart inte heller men jag har visst varit tokig i vatten redan sedan jag var sådär liten.
Tokig i vatten minns jag att jag var när jag var mindre.
Jag kunde nog ligga i vattnet nästan en hel dag när vi var på stranden.
Jag var uppe och åt bara men sen var jag i vattnet igen.
Frusna själar (som tex Johan och min bror) turades väl lite granna om att bada med mig tänker jag.
Eller det var väl kanske snarare så att jag läg där i vattnet och plaskade dagarna i ända och så var det alltid roligt när man fick sällskap.
 
Jag märkte av det den där förkärleken till vatten när jag var på kurs i Stockholm, då i Mars. Där hade dom ju en jättefin pool och jag ville ju helst bada varje dag. Nu var ju det iofs omöjligt eftersom vi jobbade så mycket men de dagarna de fanns tid, så inte hängde jag på gymmet i alla fall, nädå, jag plaskade i poolen!

Klassträff!


I kväll var det klassträff med Albins klass. På Munkagårdsskolan var det poängpromenad, lek, bus, korvgrillning och lite Magont.

Jovisst. Emil fick ont i magen mitt i korvätningen så vi fick letat upp en toalett och fixat till det problemet. Sen slank resten av korven lätt ner ihop med grillad marshmallows och festis.

Vi cyklade ut till Munkagårdsskolan och satt på våran picknick filt och fikade, med Anna och Tobbe på ena sidan. 
Kvällen blev lite sen pga av detta men grabbarna var glada och provade gärna nya shorts mamman tagit hem. 


Vi får väl se hur pigga gossarna är i morrn, men är det som idag så blir det säkert likadant morgonmys som i morse...


Nu ska jag låta John Blund gör sitt... 

Trött man

Ungefär en minut efter att jag skrev inlägget om soffmyset igår så såg det ut så här... 


Jodå, han somnade som en stock.

Idag har jag jobbat på kontoret, varit på massage, och jobbat på Ica. På eftermiddagen bakade vi kladdkaka och hade fikabesök med lek och bus.

Men i morse kröp det minsann upp en liten gosse till mig i sängen...


Nu är Det sådär stora gäspningar här så det är nog dags att sluta de små blå.


Höga aktiviteter...


Idag när jag hämtade barnen hos mamma och pappa så hittade jag dom spatserande på hustaken... 

Jag lämnade barnen hos mormor tidigt idag och gav mig av ner till Halmstad för en heldags styrelsemöte med avdelningsstyrelsen. 

Barnen har haft en riktig mysdag med mormor visst. Dom hade varit i skogen, på biblioteket och sen ätit glass. 


Denna bilden lånade jag från mormors Instagram.

Det blev en ganska sen kväll här hemma mot vad det brukar vara. Vi var hemma senare eftersom jag hade heldags möte och David oxå hade kundbesök i kväll men nu sover båda ungarna gott. 

När jag ändå är inne på Instagram stölder så passar jag på att sno en bild från en av mina goa Handels kollegor som tog kort på tårtan jag bakade till mötet. 


Nu ska jag fortsätta med soffmyset här hemma och kolla på CSI med en vansinnigt trött och utarbetad snickare i knäet...

Nya projekt...


Innan jag åkte till jobbet idag vid ett, så höll grabbarna som bäst på med ett nytt projekt i trädgården. En platsbyggd torkställning!

Innan det hade David satt grabbarna i arbete... 


Jag var inne och gjorde tårta, lagade middag och tog hand om tvätten. 

Eftersom jag har jobbat större delen av dagen så har det inte hänt så mycket annat spännande. 

Nu, Natti.

Cykel, Saft och sömnigt...

Idag har jag jobbat och stått i, med papper och bokföring. David jobbar ju som sagt dygnet runt, veckan om, just nu så barnen var hemma och för att inte det skulle bli rent slagsmål här hemma (och för att min hjärna började bli mos) så tog vi och utflyktade lite. 



Till Strömma såklart!

Går inte allas cyklar till Strömma när det suger lite i kaffetarmen? Våra gör ju det. Vi åker gärna ut dit på helgen och bara är en sväng. Nu var ju inte David med oss idag men det finns ju fika ändå. 


Vi stannade någon timme innan vi cyklade hem igen. Lagom tills pappan dök upp faktiskt och vi fortsatte cykla lite till. Till affären. 

Det blev färskpotatis idag. Dom är inte skitgoda nu faktiskt... 

Medan maten stod på spisen passade jag och David på att sila och hälla upp maskrossaften som var klar.
Den var jättegod och det blir säkert fler omgångar men nu först ska det bli syrénsaft och flädersaft. 



Ikväll har jag jobbat lite till. David och ungarna var ute till sent och sen skulle det kikas på Gladiatorerna. Det gick sådär... 


Nu ska jag följa hans exempel.
Det är jobbe i morrn med. 

Jobbefredag...

Dagen har spenderats på ICA större delen av dagen. 

David och Emil mötte upp mig när jag slutat och så handlade vi lite. Till kvällsmat blev det någon slags korsning mellan pizza och varm macka.

Ungarna gick ut direkt efter maten och jag fick hjälp av mannen att sätta ihop det lilla skåpet jag köpte på Jysk igår. 


Nu är det trötta ögon här... 

Mina hjärtan!

Idag har det inte hänt sådär jättemycket spännande eftersom jag mest jobbat. 

Men när jag är på jobbet och får rapporter och bilder hemifrån, då svämmar hjärtat sådär nästan över av kärlek. 



Idag fick jag bilder på att Emil och pappan hade varit på Höråsens plantskola och köpt diverse olika växter och planerat på trappen. 

När jag kom hem från jobbet nu ikväll var det så fint så!


Vad det är för grejer som är planterade får jag undersöka i morrn. 


Innan jag stack till jobbet hann jag få hem Albin efter skolan och kika på några snabba skott innan han cyklade till mormor och jag till ICA. 

Vi hade möte i stan i dag på förmiddagen, på banken, och då passade jag på att sticka om Jysk på hemvägen. 
Badlakan och handdukar till lägenheten skulle införskaffas. Jag hittade även ett litet gulligt skåp som skulle passa utmärkt för att förvara täcken och kuddar i, som jag köpte. 

Men det visade sig vara väl avancerat att skruva ihop (jag som älskar att montera IKEA möbler!) så jag lät det ligga på köksbordet i väntan på att någon med betydligt mycket mer tålamod ska ta sig an det... 


Nu har jag landat i sängen efter att ha jobbat till stängning, stämt av dagen med mannen, pussat på varma gossepannor och förberett kaffebryggaren för en tidig morgon i morrn. 

Throwback Thursday!

Gammelfarmor & Gammelfarfar.
 
Dom minns jag så väl!
Det här är alltså min pappas farmor & farfar. Judit och Egon.
 
 
Jag och Egon i trädgården i Årstad som hade alla möjliga frukter och bär.
Jag kan vara ett par tre år på bilden, då är Egon nog runt 70 år.
Det jag minns mest med Egon är att han hade en tatuering någonstans.
Kan ha varit på armen och det kan ha varit ett ankare eller något liknande.
 
 
Här är det jag och Judit.
Jag är nog något äldre här och Judit som var 6 år äldre än Egon är nog närmare 80 år här.
Som hon kunde saft och sylta denna kvinna! Hon tog tillvara på allt.
Judit minns jag tydligare. Hon blev gammal, nästan 100 år tror jag men hon var väldigt senil de sista 10 åren så jag träffade henne knappt då. Men vilken kvinna. Henne beundrar jag!
 
Alltid med kritvitt krulligt hår och klänning på sig.
Hon pratade med lite raspig röst och hade typisk Årsta dialekt.
 

Pyssel!

Nu har det liksom kommit tillbaka lite igen. 
Det där galna baksuget alltså, som jag ofta har men som liksom har fått stå tillbaka ett bra tag nu pga tidsbrist.  

I söndags bakade jag ju till exempel en chokladkaka med chokladkolakräm och massa färsk frukt på, till grillkalaset hos mor och far. 


När vi ändå var i bakartagen där i söndags så gjorde vi chokladkolasnittar. 



Morgonen i vår trädgård. 

Idag har jag och Emil bakat tårtbottnar till en tårta jag ska öva lite på och som sen ska få följa med mig till Halmstad på måndag när vi har heldag med avdelningsstyrelsen. Jag bakade väl kanske mest, Emil slickar mest skålen... 

Sen när vi var ute och plockade våra små späda rabarber så var han väldigt hjälpsam. Rabarberna kokade vi en kompott på som ska få bli mousse till tårtan.

Vi fick bryta för att laga och äta middag lite mitt i och när jag ändå var på G med annat så hade jag lite brådskande pappersarbete jag tog tag i.


Emil undersökte olika sorters blommor i trädgården lite mitt i rabarberplockandet...

När Albin kom hem från skolan tyckte jag att vi borde prova att göra maskrossaft! 
Båda grabbarna var sjukt sugna på att hjälpa till så dom plockade maskrosor medan jag plockade av kronbladen.


Det var faktiskt inte alls särskilt trixigt. Speciellt inte för mig som är van vid att göra ett par omgångar syrensaft varje år och det är pilligt...


Nu står saften i kylen och gottar sig.
Medan saften stod på spisen svängde jag ihop havrescones till kvällsmaten och det blev minsann väldigt lyckat. Ungarna brukar inte vara asförtjusta i scones, men idag åt dom som galningar. Så det får väl bli att jag gör det receptet varje gång. Mogna bananer hade vi några stycken oxå så jag gjorde smoothie till sconesen. Kanske var det det som gjorde det, att ungarna åt som hästar... 


Nu har årstiden kommit som gör att våra ungar ALDRIG vill komma in och knappt hinner äta inomhus så dom kilade ut en sväng till efter maten. Sen blev det ju dusch, tandborsning och sen somnar dom som klubbade sälar.

Pappan tog hand om det där med tandborsningen och sånt idag, så jag fick gjort ett litet pass med crosstrainer, hantlar och hög musik i lurarna. 

Nu ska jag återgå till Grey's på tven.


Borta bra men hemma bäst!


Äntligen hemma! 

Jag har varit iväg på två helt fantastiska konferensdagar i Hindås. 
Vi har verkligen kommit fram till en hel massa bra grejer och lyssnat på duktiga föreläsare.

Nu har man och barn oxå kommit hem så jag ska pussa lite extra på dom alla tre innan jag lägger mig. Och idag blir det en väldigt tidig kväll. Hjärnan har slagit ifrån och ögonlocken är redan väldigt tunga...

Läst i gamla dagböcker bloggar

Det är ju så roligt att läsa om vad man hade för sig förr och nu har jag kikat på vad jag pysslade med.
 
 
För 10 år sedan
 
Den 17 Maj 2005,
Var en tisdag och jag var förmodligen helt slut, skulle jag gissa eftersom jag varit ute på långritt på helgen med Sara och en massa andra bruttor och sen avslutade det hela med Tjärbyligan på söndagen. Så det var nog en ganska intensiv helg. Jag red på ett paint-sto som småtrippade lite granna hela tiden och hade dessutom westensadel så jag minns att jag var väldigt öm i rumpan.
 
 
Det är jag längst till vänster.
 
 
Från Tjärbyligan 2005.
 

9 år sedan
 
Det var en onsdag och jag höll som bäst på med förberedelserna inför brorsan och Joels SM debut på Annebergsbanan. Dom hade på hösten innan skaffat sig en sidvagn och nu var det alltså dags för premiär och jag fixade och donade med kokplattor, t-shirts och en massa annat tydligen.
 
5 år sedan
 
Var en måndag och jag var ledig. Vi var hemma och hade ganska fullt upp med att passa upp på brorsan som ganska nyligen hade spräckt sitt bäcken på tre ställen i en SM deltävling på Anneberg. Just denna dagen hjälpte jag honom med att handla, ställa in disk och ta ut sopor, saker som är väldigt svåra att göra om man inte kan röra sig...
 
3 år sedan
 
Då var det Vin & Vax på gång! Vi hade en tjej som hette Patricia med oss och hon viade finfina kläder från sitt egendesignade märke. Vi drack vin, käkade hämtpizza och sen kom Tobbe och hämtade oss på kvällen.
 
1 år sedan
 
Det var en lördag och jag jobbade. Jag hade precis kommit hem från två intensiva dagars konferens i Helsingborg och var rätt trött. Det var precis en vecka innan den där ödesdigra lördagen som David blev så sjuk på...
 
6 månader sedan
 
Det var i november och just denna dagen hade jag en "mellandag". Det var en måndag efter jobbehelg och på tisdagen väntade en heldags styrelsemöte med avdelningsstyrelsen så jag var hemma och bakade tårta till det mötet.
 
1 månad sedan
 
Det var en fredag och jag jobbade. Jag hade precis varit iväg och hållt en tredagars kurs på Viskadalen och Albin var hyfsad ny med gips på så farmorn var hemma och tog hand om busen medan jag och pappan jobbade.
 
1 Vecka sedan
 
Det var oxå en söndag och David jobbade så jag körde ungarna till mormor och morfar och sen vidare till dagis för att städa. Albin skulle förberedas för att plocka bort spik och gips dagen efter. Vi bakade kladdkaka och flyttade ett bort ett stort skåp till mitt jobb.
 
1 dag sedan
 
Igår bakade vi bröd, jag fotade och jobbade med bilder. Pappan jobbade en sväng, vi hade besök av Oscar som lämnade av finfina grejer och det regnade en del.
 
 

Vi bakar vidare!

 
Jag och grabbarna fick för oss att baka nu igen. 
Smarriga rågsiktslimpor.
 
 
Det blev finfina bröd till kvällsmaten.
 

Idag har vi jobbat. Jag i studion och pappan på något bygge.
Grabbarna har varit hos mormor och morfar på förmiddagen och sen på eftermiddagen när dom båda tyckte att det regnade för mycket så kom dom in och då bakade vi lite.
Jag har haft ganska mycket kontorstid idag med, och det har flytit på riktigt bra.
 
Gick igenom ett par gamla minneskort och hittade pärlor från flera år tillbaka.
Detta är inte så himla gammalt, men han är ju så gullig när han vill!
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!!

En heldag på crossbanan! 
Äntligen! Som vi har längtat! 


Vi var ute i goood tid och placerade oss uppe på kullen. Mat, fika, dricka, stolar och filtar hade vi med oss. 

Vi blev ett gött gäng uppe på vår lilla plätt under dagen och hade underbar sol hela tiden. 

Albin såg vi knappt till alls. Han och Ella försvann och vi fick leta upp honom för att säg att han behövde äta lunch. 



Emil var inte helt nöjd med att Albin försvann men det tog inte lång tid innan han hittade en kompis som hette Gustav och som han sedan lekte med hela eftermiddagen. 


Vi kollade även på solocyklarna och jäklar va spännande ett serie-heat kan vara! 


Efter att ha haft fejset i solen hela dagen är jag helt slut! Ungarna somnade som stockar i sina sängar och så även jag tydligen...

Jodå, jag vaknade i Emils säng för en liten stund sedan, jag som bara skulle säga god natt...

Nu har jag dock flyttat över till min säng och ja, jag kommer somna som en klubbad säl när som helst. 

Throwback Thursday!

Jag och min papps.
 
 
 
 
Ja, alltså, pappas tös. Alltid varit.
 
Om pappa och mustachen?
Njae, ingen hit kanske...

På utflykt!!

Idag blir det utflykt minsann! 
I vanlig ordning blir det sidvags SM ute på Anneberg, som alla andra Kristi himmelsfärds dagar. Jag och barnen ska packa lite här hemma nu på morgonen innan vi ger oss iväg. Kanske får vi sällskap av morfarn oxå. Pappan möter upp när heatet börjar, han måste jobba först. 

Brorsan kommer nog ut och kanske lyckades jag även lura ut Oscar. Hur som, en heldag spenderad på absolut bästa sätt, familj, vänner och hästkrafter! 

Igår var Emil på utflykt med dagis. Först var han inte så sugen på det, men sen gick det bra och han hade haft jätteroligt! 



Förskolan har två riktigt fina Christiania-cyklar, där dom kan ta fyra barn var i så det var superspännande att se när dom.gav sig iväg. 

Vi fick leverans igår oxå... 


Ny pool!!! 
Så nu vill vi ha sommar och varmt (nåja, lagom duger alldeles utmärkt!), så vi kan bada. 

På kvällen körde jag ut till motorbanan för ett styrelsemöte med sidvagscrossföreningen. Det är inte utan att man saknar det där livet i depån, före och under tävlingar. 

När jag kom hem snarkades det gött. 


Helt utan spikar och gips. Men med några stygn och plåster i stället. 
Han har fortfarande inte rätat på armen någonting så vi hoppas att det kommer snart, annars blir det sjukgymnastik.

Nu ska jag ta tag i dagen. Fixa fika, väcka barn och packa! 

Väldigt blandad kompott...

Idag vet jag knappt vart jag ska börja, eller om jag ens ska börja överhuvudtaget faktiskt. 
I hjärnan är det mest mos just nu, blir så himla trött sånna här dagar och just nu har jag precis kommit från jobbet.
 
Eftersom Albin var nyopererad och allt så hade vi bestämt att han skulle vara hemma på operationsdagen och dagen efter. Men nu var det ju så att hans klass skulle ut till Naturrum på Getterön och titta på fåglar och annat skoj så vi gjorde en deal kan man säga.
 
 
 
 
 
 
Vi körde in så han fick vara med en liten stund på dagen och det tyckte han var en jättebra deal.
 
På eftermiddagen var det tandläkarbesök för samma söte snart nioåring.
Med en frågvis och alldeles för pillig lillebror i släptåg givetvis.
Albins tänder fick jättebra betyg och det dröjer nog ett tag innan vi behöver gå dit med honom igen sa dom. 
Jag tyckte det var jättebra att Emil fick följa med och titta hur det ska gå till eftersom det är hans tur om knappt en månad. Han deklarareda dock högljutt att han varken hade tänkt gå till någon tandläkare eller att vi skulle få för oss att han tyckte om tandsköterskan, för det gjorde han minsann inte! Hon var dock listig och såg till att han fick en skymt att den där korgen med spännande små pryttlar i som man får när man varit duktig och där Albin valde någslags gult gummidjur med alldeles för många ben...
 
 
Emil fick önska sig mat idag och då blir det i vanlig ordning gärna spaghetti och skinksås...
 
Jag dog lite granna på eftermiddagen. Den där jäkla mensvärken kan verkligen konsten att däcka mig i mellan åt. Dessutom hade jag ju inte tid att krypa ihop i fosterställning och dra täcket över huvudet så jag rotade fram det gamla foglossningsbältet jag hade när jag var gravid. Jag använde ju det båda gångerna faktiskt. Med Albin var det tvunget när jag gick så mycket på Gekås i slutet och med Emil fick jag ha det när jag skulle röra mig överhuvud taget sista tiden. Jäklars vilken foglossning jag hade, jag kunde knappt röra mig!
 
Minns så väl när vi var i Jönköping på Elmia Husvagn/Husbil 2010 och jag efter andra dagen inte kunde ta mig tillbaka till husbilen. David fick halvt bära mig och min jättemage och sen faktikst dra mig upp för trapporna, jag kunde verkligen inte lyfta på benen. Hemsk känsla och det sitter faktiskt i sviter efter mina hemska foglossningar ännu. Jag har jättesvaga ljumskar och höftböjare. Alltså, galet svaga.
 
Hur som helst, vilket sidospår detta blev nu då.
Jag rotade ju fram mitt gamla foglossningsbälte, vämde på vetevärmaren ordentligt och satte fast den på magen med bältet. På så vis kunde jag ju liksom göra det jag skulle.
 
 
Snyggt va?
Men hur sjutton tar man kort på sig själv i en spegel? Jag är värdelös på sånt...
 
I eftermiddags innan jag skulle jobba igen så kom Albin och ville ha lite hjälp med läxan. Han är annars jätteduktig på att göra sina läxor. Jag är så imponerad av honom. Han är så jäkla ansvarstagande, den där stora, kloka killen vi har. Den minde varianten, med lockigt hår, bus i blicken och fler ord i sekunden än någon levande varelse kan lyssna på, han blir det nog värre med är jag rädd... När det ska läsas läxor alltså, om ett par år eller så.
 
Sidospår igen. Skit oxå va ofokuserad och babblig jag är idag.
Det jag skulle komma till med läxan var ju, att det i vanlig ordning räckte med att Albin visade sig, så hade han det lurviga lilla djuret sittandes så nära att hon liksom fick pennen på nosen när han skulle skriva...
 
 
 
Albin & Kajsa alltså. Vilka kompisar!
 
Det kommer bli precis fruktansvärt för honom (ja, för oss alla såklart, men nog värst för Albin) den dagen Kajsa inte längre finns. Han har ju aldrig varit utan henne och dom hänger ju ihop jämt. 
Kajsa är nog igentligen lite inne på övertid redan. Alltså, hon är inte sjuk eller så, nej inte alls. Hon har nog iofs vara en stackars tand kvar men hon är inte sjuk. Hon är bara gammal.
Gammal för att vara katt och dessutom både raskatt och lite halvt inavlad...
I augusti fyller hon 12 år. Vår älskade lilla pälsboll!
 
Nu ska jag definitivt ta mitt förnuft till fånga och gå och lägga mig. 
 

Bye bye gips!

Idag var det äntligen dags!
 
Albin skulle äntligen få bli av med gipset och spikarna i armen, som han gått med sedan den 12 april.
Klockan åtta skulle dom båda infinna sig på operation. Albin och pappa, för han ville ha pappan med och det förstår jag.
 
 
Jag och Emil var hemma och väntade. Eller alltså, hemma och hemma. Vi var inte med på sjukhuset. Jag stack bort till jobbet och gjorde lite fackligt med Frida medan Emil underhöll mormorn.
 
Vi passade på att laga lite mat i alla fall, till lunch, en paj och sen fick vi för oss att vi nog borde baka något gott till fikat, så dom riktigt kände sig välkomnade hem.
 
 
Emil satte igång med en sockerkaka medan pajen stod i ugnen. Ja, inte helt själv då utan med ganska mycket assistans från mamman.
 
Lagom till pajen var klar så dök våran allra bästa hårdrockskompis Oscar upp! Han var ute och körde motocykel och firade att han fått MC-kort för tung MC, genom att köra till Tvååker en sväng!
 
Jag och Emil bjussade på lunch och Emil ritade massor med finfina teckningar till Oscar, nästan alla på finfint rosa papper.
Vid strax innan två kom äntligen Albin & David hem från sjukhuset! Albin fick en paket som vi köpt till honom, Minecraft Lego. Så han började direkt bygga ihop det medan pappan värmde på pajen som var över och vi tre småpratade en stund innan det var dags för mig att åka till Malin för att bli av med lite hår och Oscar att köra hem.
 
 
Vi fick finfin post idag förresten!
 
När jag kom hem sen så satte jag igång med kvällsmaten och idag har David officiellt tagit sommar...
 
 
Sill & potatis!
(Jo, jag vet att det blev både en pajbild och en sockerkaksbild här, men jag kan ju inte fylla bloggen med mat och bak?)
 
Sen gick grabbarna ut en sväng och hittade ett jättefint fågelägg!
 
 
Nu ska vi bara se till att hålla Albin stilla i minst två veckor, helst fyra... Det började sådär bra med att han har sprungit som en tok ute idag. Hur sjutton ska vi lyckas med detta?
 

Produktiv Söndag

I går hade vi en riktigt bra dag!
 
David jobbade igår, så på förmiddagen körde jag bort barnen till mormor & morfar och åkte till dagis och städade.
Morfar hade visst haft öronen fulla med liv hela tiden så jag lämnade kvar den minsta pratkvarnen och tog Albin med mig in till stan. Vi körde in till apoteket och köpte Emlaplåster och Descutantvål.
 
När vi hade kommit hem och ätit lunch så fick kidsen för sig att baka till fikat. 
 
 
Det bidde kladdkaka och jag fick bara hjälpa till att smälta smör och knäcka ägg. 
Det blev en jättegod kladdkaka och jag tror nog jag lämnar över fikabakandet till de små männen i huset hädanefter. Pappan kom hem och fikade med oss.
Jag provsmakade inte inte kladdkakan utan tog lite nötter och en kopp kaffe.
 
På kvällen kom morfarn hit och hjälpte oss flytta ett stort ståp.
Sen passade vi på att handla lite och göra tacos till kvällen enligt Albins önskemål.
 
Nu har Albin och David åkt in till sjukhuset och operation. Det är dags att plocka ut dom där spikarna i armen idag och här hemma har vi en paket som väntar på vår tappra, tappra Albin.
 
 

Rapporter hemifrån


Jag älskar när jag får små rapporter hemifrån. Speciellt när jag varit hemifrån mycket och jobbar kvällar. 

Idag har jag jobbat kväll igen så denna bilden fick jag lagom till kvällskaffet. Båda grabbarna leker med lera.

Vi har haft att göra på jobbet och då går ett arbetspass i ett nafs. Jag lämnade över ungarna till faster Lina innan jag åkte till jobbet vid två, eftersom även David jobbar denna helgen. Som dom har längtat efter faster! Redan vid halv sju började frågorna om hur lång tid det var kvar tills hon skulle komma. 

Jag fick gjort en himla massa på förmiddagen. Fixat med bokföringen och alla fakturor, kört ett kort pass på crosstrainern, duschat & gjort mig klar för jobbet och lagat middag. 

Undertiden var grabbarna ute och när Emil tar på sig själv kan det se ut lite hur som helst... 


Foppatofflor, för liten dunväst och vantar...

I morrn har vi en massa både spännande och mindre spännande på agendan. Handla emlaplåster och descutan inför måndagens operation tex.

Kärleken till en väldigt speciell...


Alltså dom här båda... 
Kajsa är oftast inte långt borta om Albin är hemma. Sover gärna i hans säng, eller på golvet brevid. Kryper upp i famnen så fort Albin sätter sig ner. 

Kajsa och Albin. 
Igår jobbade jag ju kvällen så jag var hemma när Albin kom från skolan. Vi fixade lite mellis och sen gick han till mormor och jag till jobbet. 

Idag har det varit ICA för hela slanten igen och jag har fått vara i charken större delen av dagen. Jätteroligt! 


Smoothie och Disneys Wall-E till kvällen. 

Det var innan grabbarna gick ut och lyckades med konststycket att slå sig haft fördärvade på en innebandyboll... 

Jodå, dom skulle ut och spela lite innebandy. Albin lyckas ramla/halka på bollen och drog gipset i backen onödigt hårt. Emil fick då innebandyklubban i ögat...

Sen var det en väldigt traumatisk nattning här hemma, just på grund av den där händelsen, och det hjälpte ju inte till att båda var övertrötta...

Både jag och David kröp i säng tidigt. Vi jobbar båda i helgen och David är överhopad med jobb just nu, så han slocknade direkt. 

Jag passar på att lyssna på högljudda andetag, kattsnarkningar och lite osammanhängande prat i sömnen från barnrummen...



Throwback Thursday!

En lillebror.
 
Det här med att få en lillebrorsa var ju väldigt stort.
Dessutom älskade jag honom vansinnigt högt från första stund.
 
Jag minns bara fragment av när han föddes. Tex minns jag att jag var hos min faster Kerstin när mamma och pappa åkte in till BB. Sen har vi ju finfina filmer på när jag besökte honom på BB och sjunger det finaste jag kan (eller kanske snarare det som är färskast i minnet och som hördes i bilen på vägen till BB) 
Bruce Springsteens - Born in the USA
Väldigt fint om jag får säga det själv.
 
 
 
Stoltare storasyrra får man nog leta efter!
 

Ömma fötter...

I dag började jag morgonen med att lämna ett stycke busunge hos mormor och sen dra vidare till Gekås. På något sätt måste mitt hamstrande kommit av sig för här hemma saknades en massa grejer! 

Jag fick en liten lista av mor med och tro det eller ej men jag hittade allt på båda listorna. Och lite till givetvis... 

När jag kom hem hade mamma och Emil lagat middag, så det var lyxigt värre att bara sätta sig vid dukat bord. 

I eftermiddag har jag svansat runt här hemma i onödigt höga klackar... 


Jag läste någonstans att om man går lite varje dag i sina bröllopsskor så kommer dom vara som dina favorit-tofflor på bröllopsdagen... 

Vilken dynga!! Det tror jag inte en minut på!
Nu är ju jag iofs urdålig på det med "lite" eller "lagom", så jag har ju svansat runt i dom i flera timmar och fått ömma fötter.

Jag hade till och med de skorna på mig när jag åkte bort till studion för en intervju. 
Jomen visst ser ni. Jag blev intervjuad idag, Filmad och allt. Det är en tjej som går sista året på gymnasiet, och läser en kurs som handlar om entreprenörskap. Hon har inriktning foto och då var det ju extra roligt att bli intervjuad om både fotograferingen som yrke, och om drivkraften hos entreprenörer, som företagare.


Hemma sparkade jag av mig skorna och snöade på mig träningskläderna istället. Gick bort och hämtade upp mor för en promenad i Höråsen. 

När jag kom åt vi, jag och David, Barnen hade redan ätit. Jag hade köpt räkor på Gekås och det är inte barnen så förtjusta i ändå. 


Jag somnar när som helst nu.
Håller tummarna att vi får sova i natt, Albin har hostat på natten så han vaknar och vid tre i natt gick han upp och satte sig framför tven. 
Han tröttnade efter en stund och gick och la sig igen men det tog inte lång tid innan han hostade sig vaken igen. Tror alla tre grabbarna gick upp jättetidigt i morse dessutom... 

Så nu blir det nane!

Morgonreflektioner...


Promenaden på morgonkvisten till dagis. Utvecklingssamtal idag och det hade Emil precis hur många funderingar som helst om...

Vi hade en mysig förmiddag, jag och den lille mannen. Utvecklingssamtal, promenad, lagade middag och funderade på livets stora frågor.

Sen kom ju Albin hem och jag fick klarat av en massa telefonsamtal och ett hastigt pass på crosstrainern, innan det var dags för dusch och mat. Jobbekväll idag jue.


Fullspäckat!

Idag började dagen med en avtackning på jobbet på förmiddagen. Emil fick hänga med mig och vi plockade upp mormor på vägen. 
Efteråt ville Emil gärna stanna en sväng hos mormor så jag åkte hem och lagade maten så länge. 

Det har ju regnat ordentligt idag så jag åkte och hämtade Albin i skolan. Tur var väl det för han var ju blöt upp till knäna!

Sen hämtade vi Emil hos mormor och åkte hem till middagen som stod på spisen. 
Det fortsatte ju regna så vi höll oss inomhus. Jag jobbade på kontoret och fick gjort förvånansvärt mycket medan Emil lekte för sig själv och Albin kollade på Stefan & Krister på Youtube. 


När det närmade sig att David skulle komma hem så gjorde vi oss klara att åka. Albin skulle med mormor till Tjärby på promenad och Emil fick (under ljudliga protester med krokodiltårar) hänga med mig och David till festlokalen...  

Vi var kvar länge. Så länge att det bara var att stoppa ungarna i säng direkt när vi kom hem. 

Nu sover alla gott här hemma och jag tänkte haka på. 

En söndag i maj


Vilken helg vi har fått! 

Den blev inte alls som vi tänkt oss jue men det blev riktigt bra ändå. 

David jobbade på morgonen så jag och grabbarna var ensamma hemma men dom gick ut redan vid åtta i morse och började leka. 
Jag förberedde lite här hemma och sen kom David med frallor. 
Ungarna hinner ju tyvärr inte sitta still och äta så himla länge när det är "sommar" (jo, dom tycker minsann att det borde vara sommar nu...) så dom rusade ut och lekte med sista tuggan kvar i munnen. 


Två tofsar är ett måste nu när han är SÅ långhårig. 

Jag hade en hel del jobb på kontoret (och har en hel massa kvar) så David tog barna med sig på lite jobb så jag fick gjort undan lite. 

Efter lunch tog vi och körde ut till Strömma med mormorn och morfarn. Det var pappas premiär på Strömma faktiskt och Marina kom och gav oss en liten tjuvkik på det nya... 




Jamen, ni ser ju!
 Shorts och linne, sol, gofika och trevligt sällskap.

Vi stannade en bra stund. Våra barn älskar att vara på Strömma, dom kan leka där i timmar!

Men det var dags att ge sig av. Vi skulle iväg och träffa Festkommiten för ett lite större partaj vi ska hålla i till hösten. 

Väl hemma svängde jag snabbt ihop en smet till ugnspannkakan och medan den stod i ugnen passade jag på att köra ett pass på crosstrainern.

Båda ungarna somnade som klubbade sälar redan 19.05... Dom får gärna kliva upp kl sex på morgonen och vara vansinnigt aktiva hela dagen när dom somnar så bra på kvällarna. 
Båda ungarna har alltid somnat i sina sängar, tidigt, vilket är väldigt skönt.

Nu ska jag göra resten av familjen sällskap och krypa ner i säng jag med. I morrn har vi spännande saker på agendan... 

En sån där underbar dag!


Ni vet när det är vår i luften. Barnen går ut i trädgården direkt efter frukost och slänger av sig tröjorna redan vid 9 på morgonen. 

Vi har haft en del för oss idag faktiskt men det blev inte alls som planerat och det är säkert därför det blev så rackarns bra. 

David åkte och jobbade i morse så jag och ungarna var hemma själv och eftersom dom båda är ute från morgon till kväll när det är fint väder så passade jag på att röja undan lite och dammsuga och så.  Hittade även en Vildsvinsstek i frysen som jag tog upp och förberedde. 

Sen fick vi oväntat besök. Väldigt trevligt besök...



Min gode vän, den långhåriga hårdrockaren, Oscar och hans kompis Anton kom förbi på sina motorcyklar. Gissa om den där åttaåringen gärna ville provsitta och sen knappt kliva av... 

Oscar stannade och provsmakade mina rawfoodbollar till en kopp kaffe innan han drog vidare ut på landsvägen i vårsolen. 

Jag stekte på Vildsvinet och lät det puttra en lång stund och sen åt vi. Jäklars va vi åt! 

Efter maten tog vi alla på oss och gick ut. Vi hamnade på Munkagårdsskolan såklart!




Vi va ute i ett par timmar och det gick jättebra!  Emil blev lite trött i benen på slutet men det funkade ändå jättebra! 

När vi kom hem poppade vi popcorn och satte oss till rätta i soffan. Micke och Molle på tv och det var ju ruskigt bra! 


En helt perfekt lördag! 

Galen dag!

Det var faktiskt inte idag som dagen var galen, utan igår. På jobbet. 
Jag kan visa en bild så kan ni ju räkna ut sen vad som hände... 


Välgräddade wienerbröd... 

Det liksom blev lite väl lång tid i ugnen och det resulterade lite granna i att brandlarmet gick. Det var faktiskt inte jag som glömt wienerbröden men det gjorde definitivt min dag intressantare.

Jag jobbade hela kvällen i går så jag lämnade barnen hos farmorn. Dom har så roligt hos farmor och hittar på alla möjliga spännande grejer. 



Farmor var ute på promenad med hunden när vi kom så grabbarna sprang och mötte henne (hunden? Jo han hade precis fått syn på en hare och stuckit iväg). 

Innan jobbet hann jag med ett litet träningspass och det var både skönt och välbehövligt.


Idag har jag jobbat hela dagen så något spännande att skriva om denna dagen har jag inte.  Inte mer än att jag gjorde rawfoodbollar när jag kom hem. Ska lägga upp receptet på bakbloggen i morrn tänkte jag.


Supergoda!

RSS 2.0