Träffat Laila!

Igår fick jag äntligen träffat Moster Laila som vart sjuk (eller hon är ju inte frisk än, men snart!), det var så roligt och kusin Daniel var med och fick lov att krypa ner på golvet och bygga dupla med Albin. När vi kom dit så höll mamma på med maten, och hade tagit fram en brödkorg men det la Majsan beslag på!

Så Mamma tog fram en till och den trodde Asta (mammas andra, något överviktiga katt) att hon skulle få plats i...



Det vällde över både här och där, men det såg väldigt kul ut!

När vi åkte dit var jag tvungen att ta några bilder på mitt vackraste...



Idag har jag jobbat och det har vart rörigare än vanligt så det var skönt att komma hem, äta en skinkmacka, dricka lite pepparkakste och ta en låååång, varm (nåja, så jäkla varmt va det inte, någon grad till hade inte skadat...) dusch!

Albin somnade som en liten prins vid 7 och jag tror strax jag ska följa hans exempel och lägga mig i tid, ska jobba hela dagen i morrn med, 8-15.30 och sen är det bara hem och slänga sig i duschen för David hade visst sagt till Sara att vi kommer redan vid halv 5...

Ska bara ta mig en
  734
först, det är ju magsjuketider nu (fast för mig som har kräkfobi så är det ju magsjuketider från oktober till april...)!

Tittar bara in, snabbt!

Har igentligen inte alls tid att blogga då jag sitter här med både PartyLite beställningar, Styrelse uppdrag och firmajobb, men jag måste bara få titta in en snabbis och visa er hur vi haft det i helgen!

I lördags när jag jobbade (7-17) så hade pappan och Albin det visst toppen, visade det sig när jag tittade på bilderna i kameran...


Igår var vi på kalas i Falkenberg, årligt kalas med alla kusiner, fastrar och farbröder på pappas sida. Jag jobbade på dagen och sen hoppade jag raskt i säng när vi kom hem vid 23-tiden...



Idag har jag och David vart på stan, på tu man hand!! Albin har vart hos mormorn och nu ska vi strax dit igen, och träffa Laila!

I morrn och på onsdag ska jag jobba igen så det blir nog inga längre inlägg då heller é jag rädd...

Jobbe, jobbe, jobbe...

Som jag har jobbat idag! Började 7 och när jag var redo att åka hem vid 3-tiden så kom mamma och meddelade att Josse inte mådde bra så det var bara att stanna kvar... Mamma ringde Rolle och meddelade vad som hänt och han skulle försöka få tag i någon men jag trodde väl kanske inte att någon var sugen på att hoppa in med så kort varsel en lördagkväll, men sötaste lilla Ida kom och löste mig vid 5 så jag fick gå hem. Jag hade redan tagit upp räkor och lagt undan bröd så nu ikväll har vi käkat räkor, ägg och pan rich, väldigt smarrigt!

När jag gick där och handlade blev jag såååå sugen på Davids fruktsallad (han KAN verkligen inte laga mat men fruktsallad är han en riktig fena på!) så jag köpte massa frukter och såhär gott blev det med lite äkta vaniljglass!



Nu ska jag fortsätta kolla på Körslaget och ärligt talat, Robert Wells och Falkenberg äger ju!!

I morrn jobbar jag till 2 och sen ska vi till farmor och farfar på kvällen så ingen blogg i morrn.

Testat nya kameran...

När jag kom hem idag så var kameran full med bilder på vad mina killar haft fär sig...
''
Jag har ju jobbat idag så pojkarna har vart ensamna hemma tills jag sluta och vi åkte vidare mot mormorn och morfarn där det serverades julmats-rester, nästan godare än igår...

Albin har ju sovit hos mormor och morfar inatt med! Han somnade så gott igår när vi var där och då tyckte morfarn att han kunde sova kvar, så det gjorde han och sen körde morfarn hem honom lagom till jag började jobba klockan 9.

När vi kom hem från mor och far så var jag ju oxå tvungen att testa kameran...

Först ut var ju såklart Albin, han är ju mitt självklara val när jag ska testa kameran...


Sen satt ju vår ena katt Pyzen som en liten staty på bordet så jag passade på att ta några på honom med!


Jag fick fram vårt stativ och det var ju Albin tvungen att testa...


Sist men inte minst gick jag lös på lite av vår inredning...

Nu ska jag slita mig från datorn och kolla på Körslaget med min älskade sjukling som ordnat glögg och nobless...

God fortsättning!

Jag har haft en helt underbar jul!! Massa fina klappar, Albin har vart jätteduktig och dessutom fick vi sovmorgon idag!!

Av min helt och hållet galet underbara man har jag fått mig en ny digital systemkamera!! En Nikon D80 och 2 objektiv med en 3 timmars kurs i hur kameran funkar! Dessutom fick jag en bok av mamma och digital fotografering och en av brorsan och digital bildbehandling i Photoshop!! Jag ska så lätt ha med mig kameror, datorn, böckerna och phoshop upp till Trysil!!

I går började vi dagen hemma, sen åkte vi till David mamma där det var mat och julklappsutdelning!


Efter det åkte vi hem så David fick duschat och bytat förband (det blöder som sjutton nu för tiden, ska de det?) och sen tog vi med oss morbrorn och åkte till mormor och morfar. Albin somnade i bilen men vaknade när vi kom fram så mormorn fick dansat lite med honom tills han somnade och så fick han sova till halv 4. Vi fikade och kollade på Kalle och sen vid halv 6 var det dax för mat, Lutfisken!

Efter lutfisken var det ju en stunds väntan på att tomten skulle komma...


Men sen kom han!! Albin blev helt förskräckt och höll sig krampaktigt fast i morfarn, men han är ganska modig så efter att ha tittat på tomten en stund och insett att han nog inte var så farlig så hjälpte han glatt till att dela ut klappar! Pappa hade som vanligt fullt upp med att samla ihop papper, snören och kartonger efter alla vi andra som river upp klapparna som tokar!




Nu tror jag att jag att jag ska ner och hänga upp tvätten, lägga i en ny maskin och åka bort och gosa med min son!

Doppareda'n



Idag är det självaste julafton och jag bara myser!! Det är ju denna dag jag längtar efter och väntar på hela långa året.
I morse vaknade Albin inte innan halv 7 så vi gick ner och han fick öppna ett paket som låg under granen och där i fanns kritor som han ritat med nu på morgonen.
David ligger i skrivandets stund och sover i soffan (han har sovit i natt men blev visst lite trött efter julfrukosten), Albin leker med sina saker på golvet och jag passar på att blogga, men vi ska alldeles strax upp och göra oss julfina, jag och Albin, för Davids del blir det mysbyxor...

Så här hade Albin det i morse, på sin 3 julafton!


Så God Jul på er, så visar jag fler julbilderr i morgon eller på annandagen!

Stackars, stackars mannen min!

Han har inte sovit mer än kanske 2 timmar i natt, han har haft ont i op. såret och vid 3 tiden i natt har jag tydligen stött till honom när jag vände på mig och olyckligt nog träffat precis på det onda (ajajaj, kan bara tänka mig hur ont det gjorde!). Så han gick upp då, vid 3 och kollade på 2 långa filmer.

Nu ska jag strax gå ner och laga middag till alla mina killar (David, Albin och brorsan) och mig själv innan det är dax för jobbe klockan 2!

Tänkte visa er lite hur vi hade det i går på vår uppesittarkväll!
Den ena ljusslingan till granen funkade inte så Albin skulle hjälpa morfar när han höll på och fixa...


Sen kollade vi lite på film, Astrid Lindgrens jul! Pappan och Albin mös lite på golvet för han har ju lite svårt att sitta...


Mormorn fick oxå vara med på ett hörn, trots att hon inte vill...


När allt var klart hade Albin somnat, men granen blev fin, pappa fick åka bort till Time och köpa en ny slinga...


Nu ska jag ner och börja med kassler gratängen!

Uppesittar kväll!

Vi ska strax iväg och ha uppesittarkvällen hos mormor och morfar för både jag och mormorn jobbar i morrn så då får det bli i dag istället! Idag har vi vart runt lite var stans igen, först åkte vi hem till mormor och hämtade lite godis till vår fina julbricka som vi åkte med till gamlafarmor och gamlafarfar i Falkenberg!



Sen åkte vi vidare mot Ullared och David mormor, hon fick en sån här!



Medan jag gjorde dessa julkorgar/brickorna så åkte David iväg och bytte förband på VC, jag hade god hjälp!


När vi kom hem så började jag genast på brickan som Davids mamma ska få på julafton...

... och även en lite godiskorg till hans 3 småsyskon!


Medan vi höll på att pyssla så fick David hjälpa till att hålla och då kommer såklart Albin och ska vara med för nuförtiden kommer han och ropar "ABIN!, ABIN!" varje gång man gör nåt och det betyder att han ska vara med och hjälpa till!





Nu ska jag packa in alla klappar och annat som ska med bort till mormor, för nu ska här ätas gröt och skinkmacka!

"Granen står så grön och grann i stugan..."

Jaha då, nu har vi klätt granen, haft glöggmys och jagat katter med glitter i munnen, precis som vanligt!

Får väl börja med att visa bilder från Albin och morbrors morgonmys i går!

Dom är faktiskt inte helt olika...

Idag har pappsen underhållit mig och Albin och det har vart helt underbart att få hitta på något efter hela två dagar hemma (mer eller mindre...). När vi kom hem från staden hade David tagit in granen så vi klädde den, Albin hjälpte till och katterna suktade efter glittret. När vi klätt klart så kom morbror in och fikade på glögg, pepparkaka och lite julgodis.


Mamma och Albin hade lite eget julmys...


Så här ser granen ut, färdig klädd och med bara glitter på övrehalvan (annars äter kisarna upp det). Jag har tagit bildenn utan blixt, det blir mest "Mys-ljus" av det!


Min familj sover nu och jag ska gå upp och göra desamma alldeles strax, sitter här och kollar lite lätt på Heartbreak Hotell, faktiskt ganska kul mellan varven!

Natti...

Woho, sovmorgon!!

Helt otroligt, vi fick sovmorgon idag! Jag är pigg, lycklig och utvilad!!

I går kväll höll jag på att få Albin att somna i 2 timmar... Började som vanligt vid halv 8 och efter ca 2½ minuts fasthållning i sängen somnade han! Ja, det kanske låter som en grym metod men Albin ligger inte still, han vet att han somnar om han ligger still i 2 minuter så han rör sig hela tiden och då måste man helt enkelt hålla fast honom så somnar han...

Jag som hade tänkt blogga om nåt intressant igår, eftersom jag hade tid, men det blev ju inte så eftersom Albin inte somnade innan halv tio!! Efter att han somnat så fick jag assistera David som behövde byta förband efter duschen och sen var det ju läggdax, för vem vågar hoppas på sovmorgon, inte jag i alla fall!

Jag vaknade någon gång strax innan 3 av att Albin var ledsen, så jag väckkte David och han gick in och la sig där och sen sov vi alla gott (David hade kommit över till vår säng efter nån halvtimme eller så) ända till kvart i 7!!! Ja, ni läste rätt, vi fick sova hela familjen till kvart i 7! Så nu är det full rulle här hemma på Sandgatan, Albin springer runt på övervåningen och retar gallfeber på David som har formaterat hårddisken och håller på att installera om alla program, jag sitter här, nere i köket med laptopen och en kopp julete.

Idag har pappa/morfar lovat att att förbarma sig över oss, vi ska åka någonstans och göra någonting!
Nu kom familjen ner så nu ska jag ringa morfarn och se om han är vaken!

Längtar...

...efter min son! Han somnade innan när vi var hos mormor och morfar och då lät vi honom sova kvar där och så åkte jag hem och lagade mat så skulle pappa komma med honom när han vaknat. Nu har vi ätit, diskat och tagit upp lite fika och fortfarande har ingen Nuss kommit hem och jag längtar jue!

Jag ringde till mamma vid strax innan 2 och frågade om han verkligen inte vaknat och då sa hon att hon precis vart inne och kollat på honom och han sov så gott. Jag sa till henne att hon fick ta upp honom nu, han kan ju inte sova längre nu (fast om han hade fått bestämma så hade han säkert gärna  gjort det!), han måste ju komma hem och äta middag!

I natt har det vart mindre spännande... Jag la mig vid halv 11 (David halvsov i soffan) och somnade som en stock! Tydligen hade Albin kommit och lagt sig hos mig men det märkte inte jag, David bar i alla fall tillbaka honom när han la sig vid halv 1 i natt.

Strax innan 5 i morse vaknade jag av att Albin kom in och berätta att han kissat i sängen, men det hade han inte alls, men han fick ju i alla fall upp mig ur sängen, vilket var tanken. Jag byta blöja på honom och så la jag mig bredvid honom på madrassen, men jag sover ju inge bra där (David sover lika bra där som var som helst så därför brukar han gå dit och lägga isg), så man kan säj att jag vaknade vid strax innan 5 i morse! Jag kanske slumra till någon gång, men så låg Albin och babbla lite, somnade lite, snarkade mm så jag sov inte alls bra! Nu sitter jag här, mätt, gäspandes och längtandes efter min älskade lilla sovmarodör!

När vi stigit upp, bäddat, klätt på oss, Albin fått i sig sin välling och jag röjt undan lite (kattsand som dom skvätt ut under natten, är alltid det första jag gör på morgonen) så gick jag till Gööks och köpte frallor, thekakor och ett vörtbröd med russin i! Jag väckte morbrorn på vägen och fråga om han ville ha frukost och det ville han (det vill han nästan alltid...) och sen hade vi morgonmys-frukost med Albin tjötandes vid bordet. Han skulle säja apelsin innan när han pekade på våra nejlikor-prydda apelsiner och då kallade han det för "Annehis". Han ropade det "ANNEHIS" säkert 100 gånger under frukosten och morbror tycker det är skoj att han äntligen börjat prata, även om orden har väl omkastade bokstäver...

Nu äntligen rullar morfars lastbil fram på uppfarten! Nu ska det gosas!

Tråkdag!!

Jag hatar tråkdagar!!

I morse vaknade jag av att Albin kom in och sa att han kissat i sängen så det var bara att gå upp och ta bort lakan och sånt från han säng, tvätta av honom och lägga honom hos oss, då var klockan runt halv 5. Jag sover som bekant uruselt när han ligger i vår säng och denna natten var då inget undantag så jag fick så gott som ingen somn mellan halv 5 och halv 7. Då tyckte Albin att det fick vara bra med hychsssandet och bestämde sig för att gå upp, David gick upp med honom och gjorde välling medan jag fick somna om... i ca en kvart! Då ropar david på mig att Albin bajsat och han får ju inte böja sig ner så det var bara att kliva upp.

När vi käkat frukost och så så åkte vi till Gekås, klockan var kanske kvart över 8 när vi åkte och David hängde med, han har ju inte ont alls så han tyckte visst han kunde hänga med och det gick hur bra som helst, vi fick inhandlat det vi skulle (och lite till som vanligt...) och var därifrån igen vid 10 ( då hade vi träffat en hel drös med känningar som vi stått och pratat med en bra stund).

Redan innan vi åkte hade vi bestämt oss för att åka om distriktssköterskan och få Davids sår omlagt, han hade redan blödit igenom det dom bytte på honom innan han åkte hem igår och dom trodde det skulle hålla till på måndag... Vi fick med en hel hög extra förband så jag ska kunna hjälpa honom i helgen om det behövs, dessutom fick han förmaningar om att ta det lugnt! Det var därför han blödit så mycket, han har inte vart tillräckligt stillsam och det är svårt för David. Så efter det har han mer eller mindre legat i soffan non-stop! Jag har servat honom med middag och fika.

När Albin sovit och ätit middag så kom Camilla med en blomma och en jättefin julkruka med ljus, tomtar, grankvistar och grejer i, som tack för hjälpen med församlingsbladet. det hade hon ju verkligen inte behövt, jag gör det ju så gärna och få sån gratis reklam! När Camilla åkt så tog jag och Albin oss ut på en promenix, som slutade hemma hos mormorn. Mormorn hade pyntat så det tog en bra stund för Albin och "mumu" att gå igenom varenda tomte i varenda rum...

När morfarn kommit hem så fick vi skjuts tillbaka hem och nu sitter jag här, David sover igen (hanhar sovit från och till hela dagen), Albin somnade gott i sin renbäddade säng som vanligt vid 7 och jag har både ätit kvällsmat och duschat så då passar jag på att blogga när det är paus i CSI.

Måste bara få tillägga en grej om Mamma Mia filmen, förmodligen tycker jag den nåt helt otroligt bra för jag har tittat på den fram och tillbaka nu flera gånger, tösen som spelar Sophie har en helt underbara röst och jag kan kolla på den om och om igen!

I morrn ska jag och Albin hitta på nåt skoj för jag är såååå rastlös efter att inte gjort nåt skoj idag! Dessutom har Pyzen vart kass i magen så vi har fått bada katt och torka golv och då har han inte ens någon päls kvar jue, men han bär sig så otroligt dumt åt på lådan och tröver runt i det så han får skit på tassarna. Tror det kan bero på att jag börjat med ett nytt foder, han reagerar alltid väldigt starkt på sånt så nu ikväll ska han få lite majsvälling innan jag lägger mig.

Det var nog allt för idag...

Älskade, älskade David!

I dag väckte Albin oss vid 6 och jag hörde på David att han var inte sugen på att gå upp så jag och Albin gick upp, åt frukost, kollade på tv och sen gjorde vi oss i ordning och gick ut, så fick pappan sova vidare. Han skulle nämligen fasta idag, innan operationen och då ville han helst sova länge så han inte kände av att han var hungrig. När vi kom tillbaka hem vid halv 10 så hörde vi att det rörde sig där uppe och då kom han ner, tog en kopp te och tittade på när jag och Albin pysslade med apelsiner.



Sånna apelsiner är inget som vi har brukat göra hemma men jag har nog gjort det rätt många år nu, mest för att jag tycker det luktar så gott för särskillt snygga är dom ju inte men man måste ju inte ha dom framme så dom syns, räcker ju att man känner lukten!

Jag passade på att lägga Albin vid halv 11 redan eftersom han skulle behöva väckas vid 12, då skulle vi åka. Medan han sov så passade jag på att göra en plåt polkabräck till och en sats knäck och dom blev lika goda denna gången!
David duschade sig i descutan en sista gång och tog på sig mina mjukisbyxor (hans var inte det minsta rena och det skulle vara rena kläder på efter den duschen...) och sen åkte vi väg. Han är så söt, min sambo, han hade ju lite funderingar med det här kring att vara sövd och så och det han främst tänkte på var hur jobbigt det skulle vara när han skulle vara sövd och behöva ligga på mage, han blir så tätt i näsan när han ligge på mage "kul att ligga där och snora". Nu i efterhand visade det sig att dom gjorde operationen när han låg på sidan (cystan satt mellan skinkorna) så det blev inget problem med snoret...

När vi hade lämnat av pappan i Falkenberg, på Vårdcentralen så åkte vi till Factory Outlet och kollade, Albin var som ett litet lamm, gjorde som jag sa och kom när jag ropa, jag var helt förvånad själv, det enda som hände var att ett glas åkte i backen och gick sönder men det var inte Albins fel, det var packat in alldels för många glas och så stod dom på nedersta hyllan på en gavel så det räckte att man gick emot (vilket han gjorde) så ramla dom ner. Jag sa till en kille att det låg glas på golvet och han hade redan hört kraset så han hade en sopeborste med sig!



Sen åkte vi hem och åt, bara lite mellis och så skalade vi potatis så det skulle var förberett och klart, vi gissade ju att David skulle vara bra hungrig efter att inte ha ätit på så länge. Innan vi lämnade Falkenberg så sa David att dom trodde han skulle vara klar vid 15-16 tiden så när klockan var 16 så satte vi oss i bilen igen och åkte mot Falkenberg, David skulle ju ringa när han ville bli hämtad så vi åkte om "INEZZZ" och "KUTT", min farmor och farfar som bor på Slätten. Dom heter Inez och Kurt och Albin har pratat om dom oavbrutet idag! Vi hann bara komma dit så ringde han, vid halv 5 så vi stannade bara i 10 minuter sen åkte vi och då hade man ju nästan hunnit bli lite orolig men det hade varit så att han blivit lite yr när han var uppe och gick, men när jag hämta han var han helt som vanligt, hungrig bara!

När vi kom hem satt jag på maten direkt och det var lika roligt som vanligt att laga mat till min älskade sambo, han åt som en riktig björn. Jag och Albin hade köpt julkorv (kokekorv) när vi var ute på morgonpromenaden och till det hade vi vitsås, potatis och ärtor och det var en höjdare, tyckte både David och Albin! Sen tog jag hand om disk medan David och Albin tog det lugnt i soffan...



Eftersom David behövde lite lugn och ro (fast det tyckte han inte själv, men det tyckte jag!) så satte jag Albin i badet när jag röjt undan och så fick David kolla på tv i fred, utan en klättrig Albin hos sig.



När Albin badat färdigt så var det dax för sängen och när vi skulle säga "god natt" till pappa David så hade han redan somnat, på soffan...

Nu sover Albin gott i sin säng och David har vaknat och jag har servat honom med både te och lite av julgodisarna jag gjorde i förmiddags så nu tyckte jag att jag kunde sätta mig och blogga lite med gott samvete. I morrn får vi se vad som händer, beror ju helt på hur David mår och om han har mycket ont men jag hade tänkt att jag och Albin skulle ge oss iväg tidigt på morgonen till Gekås, så David får lite sovmorgon i morrn med, men man vet ju aldrig hur det blir, men som jag har tänkt just nu så blir det så.

Kom på en lustig grej som hände innan, när vi körde hem från Factory Outlet... Jag låg bakom en bil som helt plötsligt saktar in ordentligt mitt på landsvägen och sen bara svänger in på en liten väg UTAN ATT BLINKA, sånna bilister gör mig fullständigt skogstokig så jag häver mig på tutan och skriker "BLINKA DÅ DITT ARSLE!!" 1½ minut senare hör jag hur Albin sitter och säjer "Asche"... Ooops, dax att tänka på vad man säjer nu kanske, han härmar alla ord vi säger nu, hela tiden, en riktig lite tjötröv har han blivit, den där Nuss!  Det roligaste av allt är att sätta ihop fler ord, tex
"Abin - Ejja - Hysss" (Albin och Ella gör hyss),
"Mumu - Abin - Myyys" (Mormor och Albin har det mysigt),
"Pappa - Abin - Buuus" (Pappa och Albin busar)
"Mehhin - Jaj - Anners!" ( Grävmaskin med vagn och det är Anders som kör)

Nu ska jag se om det är nåt mer min älskade sambo behöver innan jag duschar och sen kryper ner mellan lakanen för natten. Förresten, jag har rensat kattlådan idag!! Har jag inte gjort sen vi flytta hit tror jag, det är det alltid David som gör men eftersom han inte ska sitta, krypa eller klättra så tog jag tag i det, känner mig lite stolt över det.

Natti...


Mamma Mia!

Jag har liten tid för mig själv!!

Nu sitter jag i soffan, men laptopen i knäet, en kopp te och 2 ostmackor bredvid. Sikken lyx!!

David tränar och Albin har äntligen somnat så då hamnade jag här och vad passar bättre än en repris av Mamma Mia, The movie. Pappa fick filmen (han är med i en filmklubb) i fredags och i söndags tog jag och David med den hem och kollade på den och den var kanonbra så nu sitter jag kollar på den igen...

Annars idag har det inte hänt så mycket, i förmiddags var jag och Albin ute på en promenad, hamnade hos mormor en sväng och tog en kopp te och sen nu på eftermiddagen har jag jobbat. I morrn jobbar jag hela dagen så då blir det nog inte så mycket bloggat...

På torsdag ska David opereras så helgen blir lugn.

Nu ska jag återgå till Dancing Queen!

Mer julgodis!!

Nu du Laila, nu ska du få se på julgodis!! Jag har bakat till dig idag, mest för att jag tycker det är så roligt att göra julgodis och vi redan har en hel massa till julafton... Jag har hämtat inspiration från den där boken jag läste hos Anna som hette nåt med systrar och sött.



Först gjorde jag vanliga Rischoklad, där jag bara har rört ihop smält choklad med puffat ris och rice crispies.
Sen gjorde jag en sorts pralin, med vitchokladtryffel-fyllning, som bara är dekorerad med lite smält vit choklad.
Sist gjorde jag en polkabräck, bara mörkchoklad på ett lager, vit choklad på ett och så på med krossade polkagrisar inna den vita chokladen stelnat, super enkelt och sååå gott!

Det blev massa polkabräck så lite till julafton har vi med!

Nu ska jag ta med mig min son ut på en promenad, vi ska gå en kvällsrunda och då får Albin sin välling i vagnen och sen är det bara att bära upp honom i sängen!

Stillat rastlösheten...

I morse när vi gick upp vid halv 7 så var vi båda rastlösa som få! Inget planerat på hela dagen, vad skulle vi ta oss till?

Efter frukosten skickade jag ett desperat SMS till Anna där jag undrade om dom ville leka lite på förmiddagen och det ville dom, tur! Vi gjorde i ordning en liten korg (bilden längst ner till vänster) med diverse godsaker, ljus och lite grönt som Anna skulle få eftersom hon fyllde i går, sen åkte vi om Gööks och köpte frallor och fika.



Albin och Ella leker så bra ihop så jag och Anna får tid till lite prat mellan fikan och hyssen...
När vi kom hem somnade Albin i min famn framför tv:en och nu har jag precis väckt honom och han har somnat om i min famn så jag passar på att snoza lite extra på honom. Tänkte kanske svänga ihop lite mer julgodis i eftermiddag, fick sån inspiration när jag var hemma hos Anna, hon hade fått en bok i går om sötsaker inför julen, och där va mängder med gotte!

Nu ska ja försöka väcka Albin igen, så kan han gå ut och pynta med granris sen, ihop med pappsen hans som kommit hem med ett helt lass!


Tomtepromenad i Åkulla!

Efter frukostmys så här den 3:e advent så gjorde vi oss klara för att åka upp till Åkulla. Albin fick tomtedräkten, raggsockar och tomteluvan på sig. Hsn somnade till en stund i bilen på vägen upp men jag väckte honom när vi kom fram för det ville han ju inte missa!

Han satt så snällt i vagnen när vi gick promenaden, bara hoppa ut och sträckte lite på benen när vi kommit halvvägs och det var glögg och pepparkakspaus. Vi var många som gick, alla David släktingar på svärfars sida var med. Vi gick mycket fortare än dom så vi delade på oss, jag, David och Albin gick med David föräldrar (och hund) och syskon med respektive (Evelinas Martin).

När vi var klara med promenaden och hade gissat skiljefråga och så så bestämde vi oss för att gå upp till David pappa, det är ungefär 4 km och tanken var att Albin skulle somna på vägen. Så vi tog Nisse (Svärföräldrarnas Leonberger) med oss och gick till Valakärr medan svärmor tog våran bil tillbaka, så slapp ju hon ha Nisse i sin lilla polo, han var ju inte direkt ren efter den promenaden.

När vi kom fram så hade Albin slocknat i vagnen så han fick stå ute på altanen medan vi åt smörgåstårta, kaffe och tårta. Vi väckte honom precis innan vi skulle åka så han fick hälsat lite på dom andra innan det var dax att åka hem och äta lunch. John fyllde 18 år idag med så dom passade på att slå ihop hans kalas med den årliga tomtepromenadsfikan.

Vi var hemma vid 14.00 och då fick Albin mat och sen gick vi ut och gick, jag och Albin med våra tomteluvor! Det slutade på ICA och vi köpte lite mjölk och ägg och sen kom pappan och hämtade oss för det mörknade ute och Albin hade inte sin reflexväst på sig. Nu i kväll har vi ätit ugnspannkaka och druckit mjölk till, morbror kom oxå in och åt.

Efter kvällsmaten så har vi nu ägnat oss åt att pynta huset med tomtar och det har blivit så julmysigt och fint! Albin har självfallet hjälpt till och det har gått bra, alla tomtar är fortfarande hela...

Vi tänkte lägga Albin nu och sen kommer morbror in igen och dricker Glögg och äter pepparkakor med oss. I morrn är en ny dag och vi ska inte till mamma-barn gruppen (avslutning förra veckan) så vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på, för nåt måste man ju hitta på!!!!

Jag hade med kameran idag i Åkulla så ni kan få se hur vi hade det, men bara den lilla kameran och den tar ju som bekant inga värsting bilder, men man kan i alla fall se vad det föreställer!



 


Bakat pepparkakor!!

Jag orkar igentligen inte blogga nu för jag är så trött så ögonen går i kors, men vi har ju bakat pepparkakor hemma hos mormor och morfar i kväll, efter att jag och mormorn jobbat!

Jag tog massa kort och lyckades till och med fastna på någon bild...






Nu ska jag hoppa i säng, i morrn väntar Åkulla!

Mitt i middagen!

Jag är bara hemma en sväng på middag just nu, men Nusset sover och då vet jag inte riktigt vad jag ska göra så jag passar på att blogga!

I går var jag på jobbet nästan hela dagen, var och lämnade Albin hos sin farmor vid halv 10 och han blev inte lesen när jag gick!! Vilken underbar känsla, han brydde sig inte om att jag sa "hej då". Kanske det hjälper att påminna titt som tätt att "snart ska du åka till farmor, medan mamma jobbar". I början sa han  ju "Nää" när jag sa så men på slutet sa han inget så kanske att den informationen fastnade.

I morse började jag 7 (ska börja göra det nu när chefen vill trappa ner) och detta är andra gången sen vi fick Albin som jag börjar så tidigt och gissa vilka som inte ens vaknat när jag låser dörren vid 06.50??? É det inte orättvist, alla andra dagar ska det vaknas tidigare än skam, men när mamman é uppe och pappan sover, då sover Albin med!

I eftermiddag ska vi baka pepparkakorna hemma hos mormor och morfar och nu efter middag så ska David, Albin och Morfarn bort och köpa gran!

I morrn fyller John 18 år, så vi ska ut till Åkulla på morgonen och gå promenaden och sen blir det smörgåstårta och tårta ute hos svärfar (hua...) efter det. Jag har tänkt att vi ska få fram tomtarna i morrn med för sen jobbar jag tisdag och onsdag i nästa vecka och på torsdagen ska David opereras, men sen är jag ledig hela långa helgen! Jobbar iofs på tisdagen, dagen innan julafton och även 26-27-28-30 december...

Nu ska jag upp och titta på sonen, som jag saknar sååå när jag inte har träffat honom på hela natten.

Jaha, då var man ett år äldre...

Nu du, älskade lilla moster Laila, nu kommer det! Mamma berättade innan att min moster (som är sjuk) har väntat hela dagen på min blogg, hon vill ju så gärna veta hur jag hade det igår, på födelsedagen!

Mamma kom ju förbi till lunchen, och sen ramlade Anna, Noa och Ella in och det tyckte ju Albin var en riktigt höjdare, som dom lekte och busade. Li kom oxå förbi en sväng och sen kom farmor och farfar (mina farföräldrar alltså...). Lite senare på eftermiddagen kom svärmor Rigmor, pappa och brorsan. På kvällen kom Martina, Lars och Lotus och sen kom även David syskon, John, Evelina och hennes sambo Martin.

Detta fick jag:
David & Albin - Presentkort på Asia Spa, Soda Stream med tillbehör
Mor & far - Stövlar, Presentkort på expert, glöggkanna och blommor
Brorsan - Presentcheckar på blommor (han hade nåt annat men det hade inte hunnit komma än...)
Farmor & Farfar - En jättesöt liten blomma med hundralappar i små rullar
Li - En stor fin bukett blommor
Anna med familj - En tändsticksask (som jag hade frågat efter...)
Martina & Lars - En digital nyckelring för foton (skitsmart jue)
Svärmor - En jättefin julgrupp och ett presentkort på H&M
Davids syskon - Presentkort på H&M och en blomma

Sen fick jag en hel drös med gratulationer på SMS, Mail, I bloggen, Facebook och per post! TACK, alla ni!


Såhär såg det ut i vårt vardagsrum när jag tänt alla fina ljus! Jag har dimmat bilden lite eftersom jag tog den utan blixt (så man skulle se ljuset från alla levande ljus) och det blir väldigt "gult" ljus då, så den ser lite suddig ut...
På bilden ovanför är det min presenthörna och överst är det Ella, Noa och Albin som leker!


Sen kom ju då Martina, Lars och deras Lotus, han är en 4 månaders Chiuaua som bara älskar allt och alla! Albin blev ju såklart över lycklig och även Lotus älskar min pappa, precis som alla andra djur på planeten!



Överst är det kläder som jag hittade på Gekås, tänkte kanske Albin ska ha dom på julafton, vad tror ni?? Han har brukat ha tomte kläder men nu är dte väl dax att klä sig fint, 2 år och allt ju!

Mittenbilden tog jag i morse när jag skulle försöka få nåt gjort vid datorn, gick inget vidare ska jag villigt erkänna men jag tog i alla fall upp laptopen och satte den vid fotändan av Albins säng och hoppades i mitt stilla sinne att han kanske kunde sitta där en stund och kolla på "Puuu" (Pluto...), men det ville han inte.

På nedersta bilden är han hemma hos mormor och gör hyss som vanligt...

Idag kom alla julkorten som jag beställt och jag har klistrat i gen kuvert som aldrig förr och vart iväg och köpt frimärken 2 gånger! Dessutom saknades det två kort i alla fall, så jag ska se om jag kanske kan trixa ihop nåt fint nu i kväll och skicka efter.

WOHO, SNART ÄR DET JUL!!!

I morrn och på lördag är det jobb som gäller så det kanske blir tyst i bloggen i några dagar, men på söndag kväll hoppas jag ha några bilder att visa, vi ska upp till Åkulla och gå promenaden med svärmor, svärfar och alla släktingar, det är tradition... Sen fyller David bror 18 samma dag så efter promenaden blir det smörgåstårta där ute med!

Nu hörde jag att Davids bil rullade upp på parkeringen, han har vart och tränat så jag får väl gå ner och umgås lite...




Som ett barn...

Det är jag! Jag är alltid lika pirrig på natten innan min födelsedag och det var inget annorlunda denna natten... Så när jag hörde David tassa upp för trappan, hämta Albin och försöka få honom att säja "Grattis", så låg jag där i sängen och sov räv...

Familjen kom med tre hyfsat stora paket denna gången, och jag är en sån som älskar paket, inte bara till mig själv utan jag tycker minst lika mycket om att ge bort paket med så det är extremt viktigt för mig att inte veta i förväg vad jag ska få, det förstör ju hela grejen med just present! Just idag hade jag vart framme och klämt på ett utav paket men inte fått minsta kläm på vad det kunde vara, och när jag öppna det så hade David gjort en "fuling", stort paket med massa tidningspapper i och där i låg ett fett presentkort på Asia Spa!!!

Sen fick jag två ännu större paket och David har vart väldigt noga med att poängtera att jag inte kommer få nåt av det jag "önskat" mig...  Så när jag fick upp den ena paketen så låg där en svart och jättefin Soda Streamer!! Jag har alltid tänkt att jag inte behöver en sån men jag dricker ganska mycket bubbelvatten så det är nog ingen dum investering av mannen min! I det andra lilla paketet låg det en smak och två extra flaskor till Soda Streamern.

Nu ska jag och Albin äta lite och sen ska det handlas redan klockan 8 idag för mormornn kommer och äter lunch senare. När ljuset kommit in genom fönstret ska bokhyllan dammas men sen är det färdigt!


 


Styrelsemöte

Jag ska iväg alldeles strax, vi ska ner till Holm på styrelsemöte idag, hos Louise,men jag hinner väl titta in en sväng och meddela att allt är bra. Idag har vi vart ute på en tidig morgonpromenad eftersom Albin som vanligt är uppe med tuppen. Vi gick hem till mormor en sväng, drack lite te och tjuvsmakade på julgodisarna (jag förvarar dom där, pga platsbrist och en gottegris till man...). I eftermiddag har vi mest vart hemma och inne (ja, det har vart lite si och sådär med rastlösheten, det är nog värst med mig...), David kom hem tidigt och hade med sig lite fika och sen satt jag och beställde alla julkorten, både mammas, våra och vårt företags.

I kväll kommer morfarn hit, han får lägga Albin idag när jag ska iväg och David ska träna. I morrn blir det lugnt som vanligt, ska iväg och handla på förmiddagen, sen kommer mormorn på lunchen och kanske att det kommer någon på eftermiddagen, vi får väl se. Jag har sagt att jag inte firar men om det dyker upp någon så finns här lussekatter, glögg och pepparkakor.

Åhh, glömde ju nästan, igår eftermiddag var vi en sväng på Gekås och jag fyndade både till mig och till Albin! Jag hitta en liten röd klänning till mig för hundralappen och en jättesöt Laban-skjorta (hade visst fått in ett parti Laban...) till Albin som han ska få ha jeans till, i allafall på kvällen.

Nu får jag nog dra mig, ska vara inne hos bror (han får köra idag!) vid kvart över.

Julavslutning!

Idag var det julavslutning på mamma-barngruppen och det var så himla mysigt!! Desireé hade gjort så fint. I stället för den vanliga sångstunden så satt vi inne i pysselrummet med mys-pys belysning och sjung jul/lucia sånger, sen var det dans runt granen (Albin tyckte det var lite läskigt så jag fick dansa med honom i famnen...). Efter sång och dans så var det fika, med lussekatter, pepparkakor, smörgåsar, frukt och godis för den som ville. Albin och Jakob hade inte tid för fika, dom sprang direkt in i lekrummet och busade...



Nu har vi kommit hem, Albin sover och jag ska strax börja på maten tänkte jag. Vad vi ska hitta på i eftermiddag är inte riktigt klart men det kan bli en tur till Gekås kanske...

Jag fick förfrågan om tillvägagångssätten på mitt julgodis så här kommer det med!

Recepten:

Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl Socker
2 dl sirap
1 msk Smör

Häll allt i en kastrull och koka till den klarar kulprovet.


Havrebollar

3 dl socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt kaffe

Blanda alla ingredienserna i en bunke och kör med elvisp i ca 5 minuter (jag körde med degkrokarna, för förra året fastnade det så mycket i visparna).
Forma till små bollar och rulla i cocos eller pärlsocker.


Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180 g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl Socker
1 krm Salt

Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Hacka chokladen i bitar och klipp marshmallowsen i två delar.
Lägg kondenserad mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och värm försiktigt under vispning. Det bränns lätt!
När det börjar småfräsa och bubbla i botten sätter man tiden på 5 minuter och förtsätter, på medelvärme, att röra i smeten. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad & marshmallows, rör tills allt har smält. Häll upp i formen, ställ kallt och låt svalna, skär i bitar.


Rocky Road
Mörk Choklad
Marshmallows
Vitchoklad
Torkade fikon
Valnötter

Smält chokladen i vattenbad, dela övriga ingredienser till ungefär samma storlek. Blanda allt och häll i en form med bakplåtspapper, låt svalna och skär i bitar.


Risbräck
Puffat ris
Rice Crispies
Choklad (ljus och mörk)

Smält choklad i vattenbad, rör i puffat ris och rice crispies, lägg ut små "klickar" på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Jag har smält lite vit choklad som jag blandat med en aning olja och lagt i en sprits, sen har jag bara ringlat över den vita chokladen i en tunn stråle.


Andra advent!

Jaha, nu har man kommit halvvägs genom adventandet och idag har jag gjort julgodiset! Det brukar falla på min lott att fixa det och jag tycker nog att jag fixar det rätt bra, i år är det bara smarriga, väl beprövade godisar. Jag tänkte dela med mig till alla mina bloggläsare, både med bilder och recept!

I morse hade vi söndagsmys! David åkte bort till statoil (ja, bageriet har ju stängt på söndagar) och köpte frallor medan jag röjde av disken från gårdagens gormetmiddag. Sen väckte vi morbrorn och så hade vi mysigt med tända ljus och riktig brakfrukost. Sen kollade vi lite på Sunes Jul, Albin, morbror och jag innan morbrorn gick in till sig och jag och Albin gick för att fixa ingredienser. Albin somnade så jag passade på att börja på en gång när vi kom hem!

Söndagsmys!


Julgodis!


David var så snäll och fixade ett litet provisoriskt bord till mig där jag kunde ha alla mina godisar på avsvalning (det är det som syns nere i högra hörnet...

Vad har jag då gjort, jo. Knäck, Havrebollar, Chokladfudge, Rocky Road (egen variant), Risbräck och Studentmössor (hopaskrap av överblivna grejer...)

Recepten:

Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl Socker
2 dl sirap
1 msk Smör


Havrebollar

3 dl socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt kaffe


Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180 g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl Socker
1 krm Salt


Rocky Road
Mörk Choklad
Marshmallows
Vitchoklad
Torkade fikon
Valnötter


Risbräck
Puffat ris
Rice Crispies
Choklad (ljus och mörk)

Vill ni ha tillvägagångssätt så bara skriv en kommentar så ska ni få det!

Nu ska vi strax hem till mormor & morfar och äta söndagsmiddag, hemmagjorda köttbullar med potatis, morötter och brun sås! Jag gjorde några grejer ur ICA:s nya kokbok (hela sveriges husman) i går, ett recept på dillkött och en ostkaka med äpplen och keso som visade sig vara toksmarrig!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska det bara packas lite sovgrejer till Albin!

I morrn är det lussetåg och julavslutning på mamma-barn gruppen!


Bakat!

Idag har vi bakat! Fast först på morgonen var vi och bada och alldeles ensamma i hela simhallen var vi så Albin testade allt och lite till! När vi fikat lite och så så stack vi till Hajen och handlade till baket och sen åkte vi hem till mormorn och började!

Innan man kan börja baka så måste man ha mat i magen!


Sen bakades det, på hög nivå!



Mitt i bakningen så kom Albin på att han behövde lite mormorn gos så han gick och hämtade två kuddar och sen fick mormorn vackert ligga där på golvet en stund!



När alla lussekatterna var bakade så var det dax att smaka och jag vet en liten kille som provsmakade flera stycken!


Nu ska jag krypa ner i min kalla, tomma säng... Men i morrn händer det som vanligt massor med saker och bäst av allt, pappa David kommer hem på eftermiddagen!!

Besöket hos ortopeden...

Gick kanoners! Vi var ju som alltid lite tidiga, var där redan vid halv (hade tid kvart i) och vi fick komma in med en gång och doktorn kom direkt. Han tittade lite kort på yummen och konstaterade att det var en sena som var för trång för ett fäste eller va det var men det är tydligen hyfsat vanligt och det fixar han lätt med en liten operation. Vi bestämde att det får bli efter Trysil så kanske i februari. Lilla Nuss, ska sövas och allt!

Hur som helst så var det hela över på mindre än 5 minuter så vi var ute vid bilen vid kvart i! När det gick så snabbt och smidigt så åkte vi ner till stan och gick en runda, kollade lite efter en klänning till mig (att ha på jul) men allt är ju lila, varför då?? Jag vill ha en röd! albin gick med mig och upprepade hela tiden ordet "knännin" Vilket betydde klänning och eftersom han kan säja orange så svara hhan ständigt "ranch" på mina frågor om vad vi skulle ha...

Efter en stunds letande gav jag upp, vi gick till Veras och fika istället, jag tog en kopp te och en halv ostfralla medan Albin fick en pepparkaka, det var sååå mysigt, Albin var snäll och vi hade ett jättetrevligt äldre par bredvid oss som Albin charmade fullständigt!

Efter det åkte vi hem och gjorde i ordning en jättefin korg med ljus, blommor och lite annat som vi tog med upp till Sibbarp och Camilla som fyllde 40 år idag! Vi fick smörgåstårta och tårta och Albin fick leka med David en stund, han blev överlycklig när han fick syn på Albin, det hade bara vart tanter och farbröder hemma hos dom hela dagen tyckte han!

Vi åkte hem och bäddade med våra rena torra lakan och se åkte vi till mormor och morfar och åt kvällsmat, Albin och morfar öppnade sina chokela kalendrar ihop (super gulligt). Vi åkte hem när Albin fått på sig pyjamas, nattblöja och bortstat tänderna, sen gjorde vi välling när vi kom hem och så skulle vi gå upp till sängen när han pekade på soffan och sa "där"... Vad gör man då, jo såklart får han dricka välling och somna i mammas famn om han vill det, vi är ju ändå ensamna hemma....

Nu sover han gott sen ett par timmar och jag ligger i sängen och gottar mig, ska titta en sväng på Sunes Jul nu och få riktig julstämning innan jag somnar, för i morrn ska vi baka, jag, Albin och mor! Gissar att jag har en morgonpigg liten krabat i sängen i morrn bitti, TIDIGT... Men det gör inget för vi ska åka och bada i morrn på morgonen!

Natti...


Ortopeden med tummen...

Idag ska vi till ortopeden med Albins tumme, han har ju den i "låst" läge, den är låst i böjt läge men det han  faktisk "lossnat" 2 gånger men då har har gråtit och vart en aning hysterisk men det är nog inte för att det gör ont utan mest otrevligt.

I morse vaknade Albin redan vid 5 så det var ganska lätt att få honom att sova redan vid 9. Eftersom vi ska vara på sjukhuset redan kvart i 12 så får han lov att sova innan, han kanske somnar tidigt i kväll men det gör inte så mycket för vi ska upp tidigt i morrn med, då ska vi in och simma!

I går var Albin hos mormorn på dagen medan jag jobbade men pappan kom och hämtade honom lite tidigare så när jag kom hem var dom i full färd med kapla-byggen. Jag och David drack lite glögg och kolla på Grey's innan vi gick och la oss.

I morse var Albin som sagt morgonpigg och David hade några ärenden på morgonen innan han skulle till Tyskland så jag fick vackert stiga upp vid 6. Lika bra att ta tag i dagen med en gång så jag började tvätta lakanen i våra sängar och när David kom hem igen så (var hemma igen vid 7...) passade jag på att gå lös med dammsugarn där uppe. Vid 8 körde vi bort pappan och sen passade vi på att köra om Gööks och köpa frukost.

Nu ropas det "HEJ" där uppe så jag får väl gå upp och hämta min prins!

IKEA...

Igår hade vi en riktigt fullspäckad dag, jag och lilleman. Först var vi som vanligt på mamma-barn gruppen på förmiddagen och så somnade Albin på vägen hem. Jag åt lite lunch och förberedde Pyzen på vad som komma skulle.

När Albin sovit i 1½ timme så hade jag startat bilen, packat in Pyzen i res-buren och satt honom i bilen, bara Albin kvar då... Jag lyfte honom sovandes in i bilen men han vaknade då och satt och pratade/gullade med Pyzen hela vägen in till Djurkliniken. Väl inne så fick vi lämnat av vår älskade lilla Pyz (varför är det alltid så jobbigt att lämna bort sina älskade husdjur??) och åkte hem för att ge Albin lite mat. Vi var inte hemma innan vid halv 3 men Albin var så snäll så och åt bra. David kom hem lagom till strax efter 3 så jag slapp ta med Albin in när jag skulle hämta Pyzen igen...

Jag fick betalat och hämtat min älskade lilla katt och så åkte vi hem med full värme på i bilen, han är nämligen klippt... Han låter inte oss röra honom på bakdelen/bakbenen så han måste tyvärr rakas/klippas 1-2 gånger om året, men det är han ju såklart värd, jag hade kunnat lägga en förmögenhet på honom, bara han slipper ha ont. Hade man bara kunnat få med sig lite lugnande hem så hade jag gladeligen rakat honom själv, men det går ju inte så han måste in dit och så får dom raka honom. Jag är dock inte riktigt nöjd, han har för mycket päls kvar runt huvudet och denna gången bad jag ändå dom ta ordentligt, det tovar ju bara ihop sig igen annars.

När vi kom hem så hade David och Albin eldat i brasan så det var varmt och gott och eftersom Pyzen ska ha lugn och ro efter att ha vart nersövd så åkte vi en sväng till KEEEA (IKEA) så han fick vara lite ifred och vakna till i värmen. Väl uppe så tog vi en lova runt övervåningen och sen käkade vi kvällsmat, Albin fick smörgås och juice och jag och David åt middag, jag tog Lax och han kotlett. När vi skulle vandra vidare där nere så blidde det ett jäkla liv på ungen, han var helt vild, gjorde inte nåt som vi sa men som tur är så har han en stenhård mamma så jag tog honom på armen och sen skrek han i högan sky ända tills vi kom till kassorna, men jag vek mig inte, han fick väl sitta där och skrika då om han inte kunde lyda! När vi kom mot kassorna så gick det bättre, jag lyckades förvilla honom med alla julgrejerna och sen när David ställde sig i kön så gick vi in på skötrummet och gjorde i ordning honom för kvällen, med pyjamas, välling och filt.

Albin somnade så gott så i bilen och jag och David pustade ut. Väl hemma så värmde  vi glögg, tog fram russin och hackade mandel, jag ringde brorsan som gärna kom in på en kopp Wapnö-glögg och lite pepparkakor. Kvällen avslutades med CSI...

I morse var Albin som vanligt uppe med tuppen, jag fick ligga till halv 7 ungefär och sen var det full rulle hemma... Vi åkte bort och lämnade papper till återvinningen, handlade och besökte mormorn på förmiddagen innan en mer än lovligt trött liten kille somnade och fortfarande gör. Jag ska strax fixa i ordning lunchen som vi handlade (idag blir det stuvade makaroner, stekt prinskorv, rårivna morötter och majs, det var Albin som bestämde att vi skulle ha majs till...) och sen kommer David hem och tar hand om Albin medan jag jobbar i eftermiddag. Farmorn brukar ha Albin på tisdag eftermiddag men hon skulle till tandläkaren och vi tyckte inte det var lämpligt att han följde med henne dit så pappan slutar lite tidigare idag och kommer hem och äter lunch tillsammans med familjen.

I morrn jobbar jag hela dagen, Albin ska vara hos mormorn och sen på torsdag åker pappa David till Tyskland med en leverantör och kommer inte hem fören på lördag kväll, som vi kommer att sakna honom!!!

Nu ska jag börja med maten!

RSS 2.0