Efter stormen

Vi klarade stormen galant men våra grannars ena träd gav upp och det har sysselsatt mina grabbar i två dagar nu...











Jag har idag hunnit med förskolefotografering, sotaren, Halloween tårta och fotboll i trädgården!





Nu är det Greys Anatomy efter ett hårt pass work-out.


Vid symaskinen!

Idag har jag suttit en stund vid symaskinen!
 
 
Det bidde mössor, till hela familjen (jodå, både mössa och pannband till mamman i samma tyg).
Det var en liten tygbit jag kom över på nätet som jag tänkte kunde bli mössor och det blev det oxå!
 
David och grabbarna har vart iväg och kört cross på förmiddagen så jag fick sitta ostört en stund. Det blidde även en blå fleecemössa och en grön mössa med fleecefoder.
 
Igår var jag förkyld, rätt rejält så det blev inte skitmycket gjort.
Jag levererade en tårta på förmiddagen, eller två faktiskt. Det var två likadana doptårtor som Patrik och Maria var här och hämtade till lilla Sannas dop som är i dag. Sanna, hon tog det hela med ro och sov sig igenom hela besöket.
 
 
David och Albin var inne på lekstugan i stan och hade barnkalas.
Det var Albin och hans kompis David W som hade kalaset och dom hade bjudit alla killar i klassen så det var high life tydligen, när 14 killar busar, leker och äter pannkakor med glass.
 
När dom kom hem igen, på eftermiddagen, hade han en hel gekåspåse med sig hem, men presenter!
Han hade fullt upp resten av eftermiddagen sen, med alla bygga ihop alla saker.
 
 
Det var en mycket lycklig kille som kom hem med alla dessa grejerna (och håret helt på svaj efter att ha haft mössan på det genomsvettiga håret...). Han tackar och bockar så hemskt mycket för att alla kunde komma och busa med honom och David på kalaset!
 
Eftersom jag inte orkade med några större utmaningar i går så spenderade jag eftermiddagen på kontoret och fick uppdaterat hemsidan med nyheter, ny kategori i bildgalleriet och lite andra inställningar.
 

Kika gärna in!
 
Nu ska jag fixa lite mat och sen städa i ordning i studion för det väntas stort besök i eftermiddag!
 
 
 

En mansförkylnig...





Fy sjutton! Det var längesedan jag var så här förkyld! Eller åtminstone kände mig så förkyld...

Men i vanlig ordning har jag ju jobb att ta hand om så jag fick vänta med att känna efter till David kom hem och jäklar vad jag kände efter då ;-)

Nu har jag redan knoppat in i sängen med röd näsa, tåriga och grusiga ögon, skavig hals och feberhet panna ska jag sova bort skiten.

Idag har jag gjort en tårta till Tim som fyller 5 år i morrn!



I morrn jobbar jag på ICA på eftermiddagen & kvällen och på förmiddagen ska jag göra klart två tårtor till Sanna som ska döpas på söndag.

Roligare än så här är jag inte nu, men jag kan bjuda på några bilder från gårdagen.








Praktikant...

Idag har jag har en del jobb och eftersom Emil är hemma med mig så får ju han vara med, vare sig jag vill eller ej...







David kom hem lite tidigare för han hade något viktigt papper att göra klart och skicka iväg.

I kväll har jag varit på Work-outen i vanlig ordning och jag tog i så jag är alldeles skakig fortfarande. Men jag måste ändå få visa hur jag hittade Albin i kväll...





Mitt älskade lilla hjärta! Han tyckte det var så varmt i hans rum när jag var uppe och sa godnatt och då sa jag, lite skämtsamt, att han kunde lägga sig på golvet och han tog mig visst på orden, här hittade jag honom en dryg timme senare!

Den där Jukon!

Alltså det är helt otroligt!
 
Jag har i flera veckors tid nu haft sprickor och irritation i mungiporna. Något som min mamma har bankat in, sen jag var liten, är b-vitamin brist. Så efter en vecka eller två köpte jag motvilligt en burk b-vitaminer och började ta. Jag är annars inte den som använder kosttillskott men nu var jag redigt trött på eländet och kände mig beredd att göra vad som helst för att bli av med. Det blev ju nästa bara större och större för inte sjutton kan man låta bli att vara där med tungan och peta heller.
 
Ett par dagar efter att jag börjat med mina b-vitaminer tog jag även och strök på Jukonsalvan jag hade kvar hemma, sen Emil hade torrsprickor i fötterna.
 
 
På en och en halv dag var sprickorna helt borta!
Det här måste ju bara vara världens bästa, eller?
 
Emils torrsprickor smorde vi ju dag och natt med en massa olika sorter, Idomin, Helosan, Aloe Vera Propolis och Gelly men inget hjälpte och så fort vi fick på den här Jukon (som jag för övrigt ALDRIG hört talas om innan, trots att den funnits sedan 1927...) så läkte det lätt som en plätt!
 
Undrar om man ens vill veta vad som är i den här salvan...

Ljuvlig höstdag!

Idag har det vart en väldigt fin höst dag. Men det var ju lite ostadigt i morse och Albin skulle på utflykt med skolan så då blev det regnställ och gummistövlar på. Jag och Emil hade en förmiddag inomhus och jag försökte jobba på kontoret, men det gick sådär. En viss liten man kommer stup i kvarten med sin filt och är "mammagosig"... Då är det dessutom helt omöjligt att motstå!












Efter att vi hämtat Albin stannade vi ute i trädgården och räfsade löv. Albin är jätteduktig och tjänade en femma för varje korg han tömde och jag hjälpte till och räfsa ihop högar.

Emil, jodå han var med men så värst mycket nytta av honom vet jag inte om vi hade...













När David kom hem åt vi pulled pork som stått på spisen hela dagen. Egentligen skulle grabbarna kört cross idag men Albin hade lite ont i huvudet och jag kom på att vi behövde åka till Gekås och byta hans skiddress innan det blev för sent och det fick tvunget bli idag, vi kan ingen annan dag i veckan och nästa vecka är det lov och då åker jag inte ditt frivilligt!

Vi hittade två olika jackor och fick gå och fundera en stund.






Vi fick till och med ta en fika för att fundera på det ordentligt och när vi var klara hade Albin bestämt sig för den röda.

Vi var hemma igen vid halv åtta så Albin la sig direkt och jag hann gosa lite med Emil oxå innan han somna.

I morrn blir det jobbe, Blingcity får nya pleasejeans som ska hämtas och fotas.

Födelsedagen

Idag var det ju den egentliga födelsedagen men vi firade ju ordentligt i helgen så idag tog vi det ganska lugnt. Albin var i skolan så jag och Emil passade på att baka tårtbottnar och jobba på kontoret. När han inte hjälpte mig gjorde han tydligen det här...






Vi hämtade Albin från skolan och bakade en äppelpaj, sen hade vi sparat ett par paket som Albin fick leta upp och öppna.







Mormor kom till fikat och Albin fick blåsa ut ljusen igen.






När David kommit hem och mormor & morfar åkt så gick jag ut och resonerade mig! Jag har burit ut den i garaget/studion och det var verklige lugnt och skönt. Enya på Spotify och bara en ljuslykta bredvid, synd bara att det blir outhärdligt varmt...






Ikväll har jag faktiskt slagit mig ner i tvsoffan, det hör inte till vanligheterna men det var ack så skönt!


Grattis, vår älskade, älskade unge!

 
Idag är det Albins dag! Idag har vi haft vår kille hos oss i sju år (14.35).
Igår på morgonen tog vi med crossen ut i studion och Albin fick slänga på sig sina crosskläder så fotade vi lite, medan hojen fortfarande är ren och fin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag, för 7 år sedan...

I morrn fyller vår stora kille 7 år och jag var inne och läste lite i min gamla blogg, som jag skrev när jag väntade honom. Han valde ju att komma ut lite tidigare än vi trodde och jag hade fullt upp dagarna innan han kom.
 
Så här skrev jag i min blogg den 20 oktober 2006
 
I går var jag och klippte mig, sen kom mamma och Eva-Marie och fikade på en vitchoklad-kladdkaka jag bakat och efter det blev vi sittande vid datorn hela eftermiddagen (visade Photoshop funktioner). Sen kom Julia och hjälpte oss med barnförsäkringen vi ska ha till den lille och då hade jag satt mamma i arbete nere i källaren, element som skulle målas... Efteråt blev vi så hungriga så när alla (David hade besök av två kompisar oxå som verkligen gillade min kladdkaka...) hade åkt käkade vi lite rostade mackor med te (jag, David, mamma och pappa) och sen satte vi oss framför kaminen då vi fått den godkänd av sotaren på onsdagen.

Idag har jag varit hos Anna med korten på Ella, sen var det lunch och fika med Martina på stan och när jag kom hem vid halv 4 så kom Li och hälsade på. Nu har jag precis duschat och ska alldeles strax åka på Kalas till min minsta kusin Anton som fyller 12 år.

I morrn är det stubbarace med grabbarna i Hörby men jag har inte bestämt mig för om jag ska med ner än, dom ska köra rätt tidigt och David tycker nog inte jag ska åka så långt och vara borta en hel dag, dessutom vill pappa inte alls ha med mig, han tror att det blir för jobbigt för mig (säjer han men jag vet att han är rädd för att det kanske sätter igång och då är han alldeles ensam med mig...). Får väl se hur jag gör, det skulle ju bli lite halv bra väder så jag kanske stannar hemma och tar mig en tur i skogen (det funkade ju för Lisa...), David ska ju vara hemma hela dagen och greja. Han är uppe i Åkulla nu och sågar ved, vi ska ju ha ved och elda med nu när vi har fått i ordning på kaminen!
 
Jag minns nästan hur det var den dagen, och den kvällen. Jag hade ingen aning, inte minsta lilla känsla av att det skulle vara något på gång. Tidigare i veckan (Albin är född på en lördag) hade jag varit på MVC och vägt mig, jag hade gått upp 17 kg men bebisen i magen mådde toppen.
 
Förlossningsberättelsen kan ni läsa här så bjuder jag bara på några smickrande bilder.
 
 
Här har vi tjockisen, på morgonen den 21 oktober när vi precis kommit in till förlossningen.
 
 
Äntligen har jag fått ryggbedövning!
Kl är 12 och vi är bara ett par timmar ifrån att få träffa vår Albin!
 

Vid 13.30 ställer jag mig upp med hjälp av en gåstol för att även ta lite hjälp av tyngdkraften neråt.
Jag tar i för ALLT jag är värd och det lönar sig minsann!
 

Här gör det ruskigt ont och vi är bara ett par minuter ifrån att bli föräldrar, till världens finaste Albin!
 
 

Älskade lilla unge!

Kalaset!

Idag var det kalasdags! Albin fick paketjakt på morgonen, efter frukosten. David stack iväg redan vid sju i morse och åkte och köpte frallor. När han kom tillbaka fick vi väcka Emil, som dagen till ära tog sovmorgon.















I slutet på paketjakten fanns det då en cross! En riktig Cross, KTM! Han blev överlycklig, hoppade och skuttade, slängde sig om halsen på oss!




Vid halv tolv kom gästerna och då hade jag gjort två olika soppor, en potatis & purjolökssoppa och en pustasoppa (köttfärs, grönsaker). Till det hade jag bakat tre olika bröd.






Albin hade såklart vart med och designat tårtan som han var väldigt nöjd med!






Efter kalaset gick jag och mamma ut och fotade medan pappa underhöll barnen och David röjde av. Farmorn kom senare och efter kvällsmaten tog David med grabbarna och åkte iväg och körde cross! Jag stannade hemma och jobbade undan lite bilder. I morrn blir det säkert mer cross och jag har mer jobb så vi är inte sysslolösa denna helgen heller.

Modellmamman!

Och då är det givetvis inte mig jag pratar om!
 
Snälla mamma ställer upp och hjälper mig med fotograferingen av Blingcitys nya kläder!
Det är Please Jeans, lättviktsjackor från 48-7 Sweden och massa annat!
 
 
Nu ska jag se om jag kan få något mer gjort i kväll eller om jag ska nöja mig...

Förberedda!

I alla fall nästan klart. I morrn på förmiddagen får jag skicka ut familjen, städa i ordning det sista och laga maten, sen är det kalasdags!

Nu ikväll har jag förberett paketjakten och David hjälpte mig att så in sista paketet, det som står i garaget och krävde 3 rullar presentpapper...




I morse var jag, mamma & Emil och hälsade på Simon, Camilla och Michaels lilla guldklimp.





Vi fick smarrig frukost och efter bebismys åkte vi hem och drog igång bakstugan, två tårtor att göra klart!





När tårtorna var klara och middagen i magen gick jag, barnen och fönsterputsaren en runda. Barnen fick även hjälpa till med veden. Dom tjänar en peng och blir glada av att få hjälpa till.









David kom hem i tid och då tog jag Albin

med mig och åkte in till stan en sväng.

Stundande kalas!

Eftersom vi har en snart sju-åring här i huset så är det tårtförberedelser, städning, handling, paketindragning och så jobb såklart. Jag har fotat och har inplanerade fotningar med allt kontorsjobb som kommer till, så jag är lite lat här inne.



Denna bilden skickade jag till David idag. För att jag älskar honom och längtar efter honom ofta. Bilderna är från 2002, 2009 & 2012.

Mitt i tårtbaket idag så fick vi besök av Björklund, han fick assistera när Albin läste läsläxa och det var fnitter på högsta nivå från dom alla tre.



Jag fick gjort klart en av mina kalasdekorationer, några höstliga löv av presentpapper.




Den ska givetvis inte hänga där, på spegeln i hallen men jag behöver hjälp av David att hänga upp den. David har vart iväg med killarna på Albins innebandyträning så jag fick jobbat undan en liten del. Men det är fortfarande mycket kvar... Vi får se vad jag hinner med i morrn, mellan bebisgos, tårtbak, matlagning, städning, tvätt, fotografering, fönsterputs (fast om jag inte hinner så får nog fönsterna stryka på foten), paketgömme, inslagning av enormt opraktiskt present och ett litet kvällsbesök av Faster Lina som inte kan komma på kalaset.





Blingcity, Munkagård och marsipanfigurer!

Jomen så är det ju här inne hos mig, en salig blandning!

Igår var jag på Blingcity och hämtade lite höstnytt, bla Pleasejeans i olika färger.









På förmiddagen igår fick jag dessutom sammanställt ekonomirapporten för Sidvagnsföreningen. Det är snart dags för årsmöte och först ska revisorerna granska mina papper.

David och Albin skulle iväg på eftermiddagen och köpa nya simglasögon så vi tog en liten höstpromenad och sen en fika hos mormorn innan dom körde.




Idag på förmiddagen kom Malin och hälsade på. Med sig hade hon fika, men innan vi dukade fram kaffet så fixade jag nya körkortskort till henne. Vi bestämde oss för att göra en utflykt tillsammans med barnen på eftermiddagen. Hon hämtade Frans och vi hämtade Albin och sen packade vi fika och promenerade ut till Munkagårdsskolan. Vi hade super mysigt! Fick kollat på alla djuren, traktorerna och suttit i en grävmaskin.



Jag hade till och med med mig kameran (systemkameran alltså) men dom bilderna ligger ju inte här på telefonen så jag får visa det en annan dag.

Lagom till David kom hem var vi oxå hemma och jag fick tagit mig ann en hel del modellering. Det är ju tårtor på G i helgen, vår stora kille blir ju ett år äldre och det ska givetvis firas!



Födelsedagsbarnet har önskat tema...

Nu ska jag vila ögonen för i morrn är det mycket på agendan!

Jobbhelg!

Idag är jag verklige slut som artist! Igår jobbade jag och idag har jag städat i stort sett hela huset, lite små grejer kvar och sen kan det få bli helg och kalas för Albin.



Igår kväll hade vi mys till AFV med popcorn och choklad!






Jag har dessutom varit duktig och resonerat mig varje dag, svettigt som tusan!



Nähe, nu blir det sova minsann.

Ny telefon!

Det var faktiskt verkligen på tiden. Jag har haft problem med ljudet på min gamla (fast jag har hört hur bra som helst, men dom som ringer har inte det...), min älskade trotjänare Motorola Defy +

Den har verkligen varit bra! Lagom stor, tålig som sjutton och lätt att handhava. Men som sagt, nu var tiden inne och jag slängde ut frågan på FB om vad man ska välja.





Jag fick många bra tips och övervägde noga innan jag bestämde mig. Jag googlade och så idag var det dags att åka in och klämma och känna. Avgörandet var stöttåligheten och att den är vattentät, ett måste för en (i alla fall mig) småbarnsföräldrar. Egentligen är den lite stor, den får knappt plats i handen och blir väl stor i en byxficka men storleken mindre var inte lika tålig, tyvärr.

Vad bidde det då? Jo, en Sony Xperia Z!




Nu ska vi bara lära känna varandra, men det kommer nog gå hur bra som helst!

Annars idag?



Det blir mycket gos. Emil är väldigt kramig och gosig sen jag kom hem från Spanien, ungefär som om han är rädd att jag ska åka iväg igen. På förmiddagen var vi hemma och tvättade, gjorde en ny omgång granola (müsli), och förberedde för eftermiddagens kalas.




Mycket müsli blir det...

På eftermiddagen var vi hos Alice på 3-års kalas och sen åkte vi hem och hämtade pappan och Albin för telefonshopping. Albin behövde dessutom ny innebandyklubba och skyddsglasögon.

I morrn ska jag rodda nya ATG-maskinen i spelhörnan, wish me luck...

Skaffa er ett riktigt jobb!

Ja, nu är det sådär mycket ilska inombords igen!
 
Idag damp det ner ytterligare en bluff-faktura som tog massvis med tid för mig att reda ut!
Det var lång telefonkö till polisen (för givetvis polisanmäler vi idioterna!), bestridan att skriva och papper att scanna och kopiera.
 
 
Varför?
 
Varför vill man ägna sig åt att lura andra människor?
Hur är man funtad när man startar bolag efter bolag, enbart för att lura folk på pengar?
 
Nu är det ju så då va, att mig lurar man inte!
Det råkar faktiskt vara jäkligt korkat att försöka sig på att blåsa just mig.
 
Dessutom har dom skickat fakturan till det gamla bolaget, som inte ens existerar längre. Deras namn, personnummer, adresser mm är super enkla att få fram, en enkel liten sökning på Ratsit och sen får man fram allt!
 
Dom kallar sitt bolag för Theo Marketing KB
och det är två unga killar som står bakom det.
en Boström, Krister Zackarias Vallentin, (19861225-4998) från Göteborg
och Qvarsebo, Theodor Michael, (19890808-4711) från Halmstad.
 
Hoppas någon sätter dit dom utav bara helvete!
 
Jo, jag har gjort annat idag men det är liksom svårt att tänka på något annat när man är upprörd...
Jag har jobbat, lagat älggryta, handlat, hämtat hem Resonansen och hunnit med att resonera mig.
Albin har vart på innebandyträningen och jag fick ju då även äran att reda ut den här jäkla fakturan!
 
 
 

Förvånad

Man upphör inte att förvånas. Minsann!

I morse gav jag och Emil oss iväg för att möta upp Li & Sixten. Vi körde vidare mot Gekås och jag hade liksom ställt mig in på att det skulle bli besvärligt. Gnäll, skrik och myror i benen bland snabbt, men det kom aldrig!





Jag hade med en drickyoghurt och innan vi gick upp på barnavdelningen så köpte jag en smörgås och sen fick han sitta på ett par paket kattmat och äta frukost med en paket hushållspapper som bord. När frukosten var uppäten så fick han kolla barbapappa på surfplattan och äta russin. Inte ett ljud han sa.

När vi kom till leksakerna fick han gå.själv och efter fikat hoppade han snällt ner i vagnen igen. Vi gjorde oss klara så vi skulle hinna hem och hämta Albin från skolan, och det gjorde vi. I kväll har David och barnen vart ute medan jag jobbat på kontoret.


Pappashopping!

Ja, alltså vi har ju inte shoppat en ny pappa men vi har varit med pappan på stan och shoppat!! Vi skulle åkt till Kungsmässan men insåg att det ju inte riktigt behövdes. Flera par nya byxor och skor bidde det.

Annars har jag ingen jättespännande story att komma med idag. Jag har fotat en supergullig bebis och jobbat på kontoret. Nu laddar jag för morgondagens utflykt...



Bjussar på en gammal bild i brist på nya.

Vin, Vax och BH-skola!

Ikväll har vi haft en av våra vin & vax kvällar och i dag hade vi besök av Pia på www.bhpia.se som hade BH skola för oss!





Det var verkligen jätteroligt och lärorikt! Jag gick dit i en av mina mer välsittande BHar, som var i storleken 90D, en storlek som jag kände mig ganska hemma i. Det var fel. Fel fel fel.

Jag kom hem med en superfin BH (tycker jag då) i storleken 75FF...



Jomenvisstserni, jag skäms inte ;-)


Svamp, älgalus och kalas!

Det blir ingen lång uppdatering idag, jag har redan lagt mig men jag bjuder på några bilder från skogen. Jag var ju på kurs till i torsdags kväll och när jag kom hem låg det en akut-hög och väntade på kontoret som jag fick ta tag i så jag var ganska mör i går. Hur som helst så tog vi oss ut till Öströö i går när Albin slutat skolan. Vi fikade och kikade lite i matboden innan vi gick ut i skogen och letade svamp. Vi hittade lite trattisar men tyvärr hittade älgalusen oss oxå så vi åkte efter någon timme.








Idag har jag först jobbat på ICA och sen blev det kalas för morfar som fyller 55 idag. Albin stannade kvar där i natt så vi fick bara en gosse med hem.


På kurs

Just nu ligger jag på mitt lilla rum, på Viskadalens Folkhögskola.

Idag har vi vart på kurs hela dagen och har två dagar till att se fram emot. Detta är tredje steget i den 6-stegs utbildningen som vi går genom jobbet. Denna gången handlar det om lagarna som vi omfattas av i kollektivavtalet. Vi kom fram lite sent eftersom vi stod fast i över 20 minuter på 41 där det var vägarbete. Tack älskade Mammsen för lånet av bilen! Både min och Sandras bil är på verkstaden (jag hoppas dock att David har hämtat vår) just idag men som tur var fick jag låna mammas.




I morrn fortsätter vi läsa på!

RSS 2.0