Att ha det en guldgruva så himla nära!

Idag har jag äntligen varit ledig en stund! 
Efter att ha jobbat vad som känns dom ungerfär h u n d r a  dagar i rad så har jag äntligen en ledig eftermiddag och jag hade planen klar, den skulle spenderas med det absolut viktigaste jag har!
 
På förmiddagen idag så var jag inne på jobbet en sväng och jobbade lite fackligt och sen när Albin kommit hem från skolan och vi ätit frukt så gav vi oss iväg på cykelutflykt!
 
 
Emil är galet stolt över sin nya cykel och dess ringklocka...
 
Solen lyste skönt och med vantar och mössa på så var det en härlig liten utflykt.
Som så himla många gånger förr så cyklade vi bort till Munkagårdsskolan, en helt fantastisk plats som vi dessutom har så nära att det knappt är klokt. 
 
 
I vanlig ordning började vi med att cykla längst bort, där de lite större djuren går.
Getterna, hästarna, åsnan, lamorna och fåren. Sen promenerar vi oftast vidare, bort mot Vallaby, kaniner och ett nytt spännande djur som vi först inte kunde sätta fingret på vad det var... Albin gissade på hare, men jag var fortfarande skeptisk och nu efter att vi kommit hem och googlat lite så har vi kontaterat att det måste vara en Belgisk jättekanin.
 
 
När man passerat Vallabyarna (?) så kommer dammen med fiskarna (fast nu var det is på och inte helt lätt att se några fiskar alls), ankornas lilla hage, illrarnas väldigt spännande bakgård och sen kommer fågelhuset med alla olika sorters hönsfåglar, papegojor och andra spännande småfåglar.
 
Vi kan aldrig bara åka ifrån Munka utan att ha cyklat en sväng igenom trädgården, förbi dammen och kolla både brorana och bryggan...
 
 
Nu när det snart börjar gå mot vår så är det helt fantastiskt att gå dit med jämna mellanrum och kika på alla knoppar som tittar upp ur backen och på träd och buskar. Vi borde vara så mycket mer tacksamma egentligen, vi som bor i byn, som har denna guldgruva här. Jag och kidsen kan lätt fördriva en hel dag här när det är varmare, vi brukar nästan alltid ha med oss mat, mellanmål eller fika och oftast något till hästarna (knäckebröd) och kaninerna (maskrosblad), men idag gjorde vi en snabbare utflykt och tog fikat hemma sen.
 
 
Båda min grabbar är galet nöjda med eftermiddagen och Albin har redan bestämt att vi ska sitta i soffan, tillsammans, och kolla på farmen. 
Men innan det är dags för farmen så ska jag kila ner och leta reda på min resväska för nu är det dags att ge sig iväg på konferans/mini kongress i några dagar innan vi packar lite mer ordentligt för en vecka i a l p e r n a!
 
 
 

Mys med mini

Mini är han väl iofs inte alls länge, men han är min minsting, så det så. 
 
 
 
Vi kollade på alldeles för många olika tecknade barnprogram, käkade popcorn, pratade om livets stora frågor och låg och myste framför brasan. 
 
 
Det var vi iofs inte ensamma om. Gammeltanten älskar att ligga där, framför brasan, givetvis i samma rum som resten av familjen. 
 
Pappan och Albin hade andra uppdrag såhär på fredagskvällen... 
 
 
 
Precis! Backen skulle pistas och varken jag eller mini var särskilt sugna på det. Men Albin, han är ALLTID sugen på att följa med på äventyr! 
 
Dom har varit på äventyr idag med. 
Jodå, jag har blivit flitigt uppdaterad med bilder, jag som jobbat hela dagen... 
 
 
 
Ett besök hos frisören med Albin och ett besök hos optikern, även det för Albin och då fick ju givetvis lillebror hänga på.
 
Jag ska jobba hela helgen så det kanske inte blir en jättespännande blogg detta, men vem vet, jag kanske får en massa bilder skickade till mig som jag måste dela med mig av.
 
Nu blir det Natti.
 
 
 

Att sakna sin make...

Vi går totalt om varandra här hemma just nu. 
Det dagar jag jobbar dagtid så får David jobba kvällar och så får barnen vara lite ensamma hemma medan någon av oss åkt till jobbet och innan den andre av oss kommit hem. 
 
 
Idag har jag i alla fall fått vara hemma på kvällen och gosa med dom här guldklimparna, medan pappan har jobbat och i morrn (och igår) är det jag som jobbar sent. 
 
Nu ska jag sova och njuta av att inte behöva ge mig av hemifrån lika tidigt som i dessa tre dagar som jag varit på Handels. 

Trixigt

Jäklars va trixigt det bidde denna vecka!
 
Jag jobbar måndag-onsdag på Handels och sen torsdag-söndag på Ica och det är sportlov, ingen skola, inget dagis och mormor blev totaldäckad i influensan... 
 
Vi lyckas nog lösa detta hyfsat, tror vi. David jobbar alla tider jag kan vara hemma på (alltså tidiga morgnar som attan och sena kvällar de kvällar jag är ledig). Tjejen som passade barnen på bröllopet är också sportlovsledig och har underhållt dom en sväng på dagen tills farmor kunde ta över och jag sen kunde hämta dom där på kvällen. 
 
I morrn får dom vara lite ensamma och så får David komma hem en sväng på förmiddagen när jag måste iväg och jobba för att sen bara träffas i dörren när jag ska till Ica på kvällen. 
 
Men det är ju det här som är fantastiskt! David är helt underbar! Han löser allt när det kör ihop sig, så jag kan åka på dessa viktiga utbildningsdagar på Handels, inför en stundande kongress. Han pusslar, kör emellan och donar. 
 
Det blir ju inte något vidare spännande lov för barnen men vi hittar på så himla mycket annat med dom och jag har absolut inget behov av att dom ska gjort en jäkla massa aktiviteter bara för att det är lov. Deras förmiddag med tonåringen Tilda i skogen var tydligen
f a n t a s t i s k! Den kan dom leva på länge. 
 
Nu ska jag sova och ladda om för ännu en trixig dag i morrn. 

Någon har fått en ny Räser!

 
Och någon är dessutom mäkta stolt över sin nya cykel!
 
Man kan ju fundera över huruvida man tycker att det är en lämplig dag och ett lämpligt väder att knalla bort till Handins i och införskaffa en ny cykel, men riktigt så funkar inte vi här hemma.
Efter frukosten i morse satt jag och David kvar vid bordet och pratade om en himla massa saker vi skulle behöva göra här hemma i vår och att rensa ut i våra förråd var en av de sakerna.
 
Vi pratade om cyklarna och vad vi ska göra med dom som liksom barnen vuxit ur och så halkade vi in på det här med att Emil alltid bara får ärvda sådana grejer. Inte för att det är något fel med det, inte alls och han själv är alltid galet nöjd med att få något som varit storebrorsans, hans stora idol i livet. Men just den cykeln Emil har nu är en begagnad rackare jag köpte på auktion för många år sedan för att ha som en extra cykel till Albin, eftersom han inte hade någon annan än BMXen just då, och den cykeln har nog aldrig fått någon kärlek och är i ärlighetens namn inte speciellt bra. Barnen cyklar ändå jäkligt mycket så varför vi inte köpt en ordentlig cykel till Emil kunde vi liksom inte komma på och det där med att överväga och tänka länge och noga på grejer är inte alls vår melodi, så David tog Emil med sig bort till Handins redan strax efter 9 i morse, direkt när dom öppnat, i snöovädret som rådde.
 
 
En stund senare kommer detta ekipage gående utanför huset!
 
Båda barnen var sen tvugna att vara ute en sväng och provcykla även om det inte är helt lätt att cykla på gräs/grus som dessutom har ett par centimeter snöblask ovanpå. 
 
 
 
Så tillslut ställde dom in sina cyklar i garaget och gick in.
 
Allting var så jäkla blött! Det droppade om varenda plagg dom haft på sig och jag kan inte i min vildaste fantasti förstå hur folk kan gnälla på kylan!? Hade det inte varit så mycket bättre om det varit några minusgrader istället, då hade snön fått ligga kvar och ungarna haft roligt ute istället för att bli dyngeblöta på bara typ 20 minuter ute.
 
 
Nu är vi som sagt inne och jag ska strax börja ladda för att spendera resten av denna dagen på ICA.
 
Jag passar på att önska er alla en fin lördag i alla fall och kör försiktigt, ni som ska ut och svira på vägarna.

Att ha fått ett bakslag...

 
Från igår, när grabbarna bestämde kvällsmaten.
 
Lille, älskade gubben. 
Idag har han ändå känts lite bättre, inte så fasligt varm. Han har ätit bra, varit lite mer uppe men fortfarande inte haft någon röst, inte alls faktiskt. 
 
Vi pusslade ihop det så att jag fick åka till jobbet en timme senare och David fick komma hem en timme tidigare för att Albin inte ska behöva vara själv när han är sjuk. Han är ju väldigt orolig och ängslig av sig, våran förstfödda och speciellt jobbigt blir det när han eller någon i hans närhet blir sjuk. 
 
Som sagt, jag åkte till jobbet och när jag sen kom hem vid halv tio då är Albin fortfarande vaken! 
Vaken och dessutom skållhet... 
Så vi kör en vända feber till tydligen. 
 
 
Jag tog honom i famnen och satte mig vid datorn en stund innan vi gick och la oss men jag hör ju hur han rör sig där inne i sin säng... 
 
Jag hade bestämt med mormor att Albin skulle få vara f är i morrn när jag jobbar, för har han ingen feber och så, så kan han ju lika gärna ligga på hennes soffa som på våran men nu va han ängslig och lite ynklig så jag insåg att det inte är någon idé, vi får vara hemma i morrn med, fortsätta överdosera isglass och dra ispåsen över pannan om det blir för hett.
 
Hörde i affären idag att det visst vart rekordmånga lärare sjuka på Albins skola, så det är nog något som går...
 
Nu säger jag Natti natt och hoppas på en lugn sådan, utan höga febertoppar, hosta och byta-lakan-för-det-svettas-något-galet. 

Att ha fått andas frisk luft!

 
Igår var som sagt ingen bra dag för Albin, jäklars va kass han var då.
Han hade hög feber, trots Alvedon/Ipren, ingen röst, svårt att andas och ont i halsen.
 
Innan jag åkte till jobbet igår så tog jag hela lilla ungen, ungefär sju filtar och satte mig ute på trappan med honom, där satt vi och lyssnade på fåglarna och filosoferade. Framför allt så tycker Albin att det är mycket lättare att andas när luften är sval så vi satt där ute i nästan en timme innan det var hög tid för mig att gå in och göra mig klar för jobbet.
 
I morse var han mycket piggare, tyckte han själv, när han vaknade i alla fall. Vi tog tempen direkt och den låg på 38,3 och det är väl ganska mycket för att vara på morgonen. Men han tog sig ordentligt. Åt bra med frukost och orkade med att sitta upp och till och med leka lite, vilket han inte alls gjort innan, då har han bara legat på soffan.
 
Efter maten tyckte jag att det var hög tid för lite sol på dom däringa små bleka kinderna och frisk luft har ju ingen dött av så vi gick faktikst ut en sväng och var ute i nästan två timmar!
 
 
Frisk luft alltså! 
 

Att ha en brännhet gosse i rummet brevid...

Nu ikväll när jag kom hem från jobbet så låg det en skållhet liten kille i soffan här hemma. 39,5 trots Ipren så jag gjorde i ordning en ispåse i en handduk och satte mig och strök honom över pannan med den. 
 
Jag fortsatte med ispåsen ända tills han somnade. Det blir nog en väldigt orolig natt och jag lär sova lättare än vanligt. 
 
Blogg appen strular så det blir ett väldigt kort inlägg idag. 
 
 
 
 

Att ha varit gift ett helt halvår!


Idag har vi varit gifta ett halvår! 

Jag har firat halvårsdagen med att omorganisera och storstäda i skafferiet (och det råkade dra med sig viss omorganisering även i resten av köket och vardagsrummet...).
David firade med att jobba extra länge idag men vi fick äta kvällsmat på tu man hand och ligga i soffan länge med sammanflätade fingrar sen på kvällen. 

Albin har fortsatt haft feber och absolut NOLL röst. Så mycket tv tittande, glass och smoothie har det blivit. Nu håller vi tummarna att Albin vaknar pigg och frisk i morrn! 

Att ha en krasslig en hemma

 
Så himla typiskt att han vaknade med galen huvudvärk och feber i morse när det var dags för fotbollscup och han var gelt pepp med nya fotbollsskor och allt.
Det kan man inte göra något åt, alls och nu ligger han på soffan och kollar på tv, äter äppelklyftor och dricker mangodricka med sugrör.
 
 
Lillebror är inte sjuk och tycker det är ganska tråkigt att Albin mest ligger still men efter lite mellanmål är han och pappan iväg på simskola nu så vi hoppas han får gjort av med lite energi där. Vi håller också tummarna att han inte sväljer fullt så mycket klorvatten som han gjorde sist, så vi slipper kräk och massa oro till följd...
 
 
Är det bara jag, eller lyser det bus ur dom där ögonen?
 

Att ha en ny spis!

 
Jag älskar!!
 
Vi pratade om en ny spis redan när vi gjorde om köket första gången, för över 10 år sedan men då fick den liksom bli kvar av någon oförklarlig anledning. Sen pratade vi mer om det när vi gjorde om igen, då för några år sedan, för den har inte varit sådär jättebra, den tar väldigt ojämt i ugnen och jag kan inte längre göra till exempel fröknäcke för dom blir totalbrända i ena sidan och nästan ofärdiga i andra.
 
Men så har jag tjatat lite, och lagt i lite förhandlingsteknik i det hela...
Det är ju faktikst så att min spis ofta går flera timmar om dagen. Jag bakar och lagar väldigt mycket mat och är det något vi absolut ska ha en ordentlig, så är det en spis. 
Jag vill väldigt gärna att spisen ska passa in i köket, inte bara vara en spis som jag använder till matlagning och bakning, utan även att den är fin att titta på. 
Sen hade jag ju en massa olika "krav", jag vill ha en glaskeramikhäll, absolut ingen gas eller induktion. Jag vill ha en bred spis, den förra var 70 cm (standardspisar är oftast 60 cm) och den nya får gärna vara bredare, upp till 100 cm hade vi plats med. Jag ville att den skulle se gammaldags ut såklart vara riktigt bra!
 
Vi har kollat på hundratals modeller och massa olika märken men jag fastnade verkligen för märket Ilve.
Sjukt fina spisar och enkelt att välja så man fick det man själv ville ha. Nu bidde det en 90 cm bred spis med en ugn (fanns med två eller tre ugnar om man hade velat). Vi valde till vred och handtag i brons och färgen heter Grafit matt.
 
Jag har kört igång ugnen så den får bränna ur och snart är det dags att ta tag i söndagsmiddagen!

I Handels tjänst!

Igår och idag har jag jobbat med Handels och åt runt på våra arbetsplatser runt om i kommunen och informerat om att det är nytt avtal på gång bla. Galet roligt jobb är vad det är. 

Jag träffat så fruktansvärt mycket människor när jag är ute och nu har jag dessutom gjort det ett tag så nu känner man igen mig och har frågor och funderingar. Jag älskar! 

Nu har jag precis nattat Emil här i våran säng, han ville verkligen mysa med mamma nu när han vet att jag ska bort på konferens i ett par dagar. Det finns inte mycket som är mysigare än att se på när ungarna somnar på ens arm.

Som sagt, i morrn åker jag tidigt, så jag ska krama om maken ordentligt och sen sova gott. 

Ny hemsida!

Jag har ju glömt berätta!
 
Jag har gjort en helt ny hemsida jue!
 
 
In och kikilikika med er!

Vi fortsätter med hemmamyset!

Ja, vi är alltså fortsatt hemma och kurerar oss. 
Ingen är sjuk men vi håller ju tok-hårt på det där med 48-timmars regeln så det blir inte dagis för Emil fören på fredag, då har det gått mer än det dubbla, typ 110 timmar, det är mer min melodi.
 
 
Idag går det att vara ute! Vädret är i alla fall lite bättre!
 
 
Tur att dom har varandra!
 
 
Det händer grejer i trädgården, och lite hembakt bröd till mellis.
 
Nu funderar vi på att ge oss ut på en liten promenad innan det blir för mörkt på byn.
Vi behöver fylla på kylskåpet lite. Ev väntar vi till pappan kommer hem så Emil kan hänga med honom annars går vi bort och så får ungarna vänta ute på gräsmattan medan jag handlar. 
 
 

Att ha sovit i en annan säng...

Igår bidde det inte riktigt som vi tänkt oss, om vi säger så.  Dagen avlöpte som vanligt. David servade mig och Emil med frukost på morgonen. Sen åkte dom bort till mormorn och morfarn, David hjälper till med deras badrum och hämtade hem Albin som sovit där. 


Jag och Albin fixade maten medan Emil å pappan var på simskolan. 

Emil hade i vanlig ordning svalt halva bassängen på simskolan och hade ont i magen när han kom hem. Han åt lite grann men inte riktigt som vanligt. Jag och Albin promenerade bort till Ica efter maten och köpte lite frukt och glass, sen gjorde vi fruktsallad när vi kom hem och åt det till kvällsfikat. Emil ville inte ha, han hade fortsatt ont i magen. 

Så händer då det som halva familjen har fobi för. Jojomen, kräket...
Stackars Albin får fullständig panik och flyger upp från sin stol och rusar ut i tvättstugan. Emil var lägligt nog på toan så jag springer efter Albin och försöker trösta men han vill bara UT! 

Så vi lämnar pappan med sanering och går ut i övernattningslägenheten. Albin blir lugn ganska snabbt efter att vi kommit ut dit och vi får pratat lite lugnt. Jag går in några gånger och kollar läget och medan Emil badar, i godan ro, inte alls särskilt medtagen, städar och tvättar David. 



Vi bestämmer oss för att kolla på Farmen ute i lägenheten och sen även sova där. Det gör Albin helt lugn. 

Så jag och Albin har alltså sovit där ute i natt medan David och Emil haft sovit här inne. 
Det hände inget mer sen. Emil åt både piggelin, knäckebröd och drack festis innan han somnade.


Knäckebrödslunch idag! 

Jag och barnen har alltså varit hemma idag. Ja, inte blir det sociala kontakter efter en kräka här inte! 

Grabbarna har hållit låda i vanlig ordning och på eftermiddagen fick jag faktiskt skicka ut dom en sväng, trots vädret, för det behövdes rörelse märkte man. 


Glass funkar alltid! 

Han har ätit lite sämre än vanligt men annars är allt som vanligt här så nu håller vi tummarna stenhårt att det bara var badvattnet och inget smittsamt som stackars Albin kan åka på, han är ju sååå rädd för att kräkas och må illa. 

I kväll levererade Trivas något finfint till vår ytterdörr...




Äntligen!!  Min nya spis!

David provställde den på plats med hjälp av en gammal matta. Så jäkla granner! 
Nu behöver vi ha hit en elektriker och David måste sätta mer klinker och fixa en bit bänkskiva eller något att ha på sidan. Men fatta, skitbred och superfin!! 

Nu ska jag försöka sova. Som vanligt blir det nog ganska lätt eftersom man inte vet riktigt och lyssnar efter minsta ljud från ungarna. 

Bjussar på en bild från Emil innan ikväll.


I över en och en halv timme satt han här i och lekte för sig själv. 

Att vara på väg upp igen!

Shit alltså! 
Det har varit några riktigt tuffa dagar denna veckan men äntligen fick jag sovit gott i natt och har haft en riktigt skön dag idag med mysfrukost, substantiv, verb (läsläxa), små pannkakskockar och äppelpaj.



Albin och Emil stod för lunchen idag! 

Efter lunchen kom pappan hem och grabbarna hade en galet spännande utflykt att åka på.
Pappan och morfarn känner en kille som jobbar som brandman på Falkenbergs brandstation och gissa om det var nöjda grabbar som kom hem i eftermiddag, efter flera timmar där?










Så himla roligt dom haft! Dom pratade i munnen på varandra när dom kom hem och skulle berätta för mig. 

I kväll har vi varit hos mor & far och ätit grillat tillsammans med brorsan och Julie. 
Albin stannade kvar hos mormor när vi åkte hem, han vill kolla på melodifestivalen och det vill mormor oxå så det passar bra. 
Nu ska det nanas!

Att ha haft lite för mycket...

Det har varit lite för mycket jobb. Lite för stressat, lite för hastigt, lite för... ja lite för mycket av lite olika grejer helt enkelt. 

Jag har emellan åt hunnit med att sätta lite olika bröd-degar (bla ett med morot & müsli och ett med potatismos!) och det visade sig vara fullträffar båda två. Jag har gjort en enorm hög med bokföring, bokat in bröllopsfotogrsferingar till sommarn mm.

Jag har återigen blivit varse om orättvisa. Jag har återigen insett hur viktigt det är att vi verkligen engagerar oss! Jag har verkligen funderat och övervägt och funderat igen... men Näää! 



Så tittar jag på det här. 
På dom här två (tre om man räknar katten som på riktigt tror att hon måste natta Albin VARJE kväll...), och då blir det sådär självklart igen. 
Klart jag ska engagera mig! 
Det är väl klart att jag ska stå upp för mina/våra/allas rättigheter! 
Jag tänker då sjutton göra precis allt jag kan för att världen ska bli i alla fall liiiite liiiite bättre för många istället för att den blir mycket mycket bättre för några få (som dessutom oftast redan har det lite bättre än dom där alla andra). 

Vi måste hjälpas åt! 
Vi måste ta hand om varandra!

Jag har sovit precis uruselt i natt så jag ska sova ungefär just precis nu och hoppas att världen är en liiiite liiiite bättre plats i morrn.

RSS 2.0